abonnement Unibet Coolblue Bitvavo
pi_162823895
quote:
0s.gif Op zaterdag 28 mei 2016 16:14 schreef minilot het volgende:

[..]

Geen haast! Ik vind het allang gaaf dat je 'm besteld hebt. O+
Ik heb geduld!
Pdfje is klaar 8-) Emailadres per DM?
"Why does being a librarian make her even hotter?"
"They're keepers of knowledge. She holds the answers to all of our questions..."
  vrijdag 10 juni 2016 @ 23:44:56 #252
93046 AkTje
De enige
pi_162906625
Als beginner bakker heb ik vanavond mijn derde cheesecake gemaakt, een chocolade cheesecake met gezouten caramel.. heel lekker maar wat ik me afvraag is dat hoe alle cheesecakes zo mooi worden en mijnes uitziet als een amateuristische cheesecake.

Voorbeeld

Strak en mooi glad


Of snijden hun gewoon een stuk weg ?

Ik gebruik trouwens een ijzeren springvorm
Mijn creatie
Lelijke korst en opgezette rand (is trouwens een voorbeeld van internet maar vergelijkbaar met mijn cheesecake).
pi_162909237
Het kan zijn dat je soms fotos ziet van cheesecakes die je niet hoeft te bakken. Verder bak papiertje rond de rand wil ook wel eens wat helpen
  zaterdag 11 juni 2016 @ 08:09:18 #254
74065 Burdie
Cogito ergo Fok!
pi_162909419
Heb je het recept wat bij dat plaatje hoort gevolgd? Want het staat er namelijk bij (vorm in aluminiumfolie wikkelen, in een met water gevulde schaal bakken, oven op een kier bij het afkoelen etc.)
Die van de foto heeft trouwens ook een opgezette rand, maar dat zie je niet door de vulling.

http://www.simplyrecipes.com/recipes/perfect_cheesecake/
KuikenGuppy
pi_162910196
quote:
0s.gif Op vrijdag 10 juni 2016 23:44 schreef AkTje het volgende:
Als beginner bakker heb ik vanavond mijn derde cheesecake gemaakt, een chocolade cheesecake met gezouten caramel.. heel lekker maar wat ik me afvraag is dat hoe alle cheesecakes zo mooi worden en mijnes uitziet als een amateuristische cheesecake.

Voorbeeld

Strak en mooi glad
[ afbeelding ]

Of snijden hun gewoon een stuk weg ?

Ik gebruik trouwens een ijzeren springvorm
Mijn creatie
Lelijke korst en opgezette rand (is trouwens een voorbeeld van internet maar vergelijkbaar met mijn cheesecake).
[ afbeelding ]
Daar heb ik nou ook altijd last van! Ik wil ook de 'perfect ogende cheesecake', maar krijg altijd een half ingezakte, verkleurde variant. Wel smakelijk, maar voor het plaatje is het niks.
  zaterdag 11 juni 2016 @ 16:54:01 #256
93046 AkTje
De enige
pi_162919142
quote:
1s.gif Op zaterdag 11 juni 2016 10:01 schreef Unites het volgende:

[..]

Daar heb ik nou ook altijd last van! Ik wil ook de 'perfect ogende cheesecake', maar krijg altijd een half ingezakte, verkleurde variant. Wel smakelijk, maar voor het plaatje is het niks.
Nice, tenminste niet de enige ;) Ik ga vanavond het recept met het zilverpapier proberen!
  zaterdag 11 juni 2016 @ 16:59:27 #257
74065 Burdie
Cogito ergo Fok!
pi_162919266
quote:
0s.gif Op zaterdag 11 juni 2016 16:54 schreef AkTje het volgende:

[..]

Nice, tenminste niet de enige ;) Ik ga vanavond het recept met het zilverpapier proberen!
In de instructies zie je idd dat ze bij die taart de zijkanten los snijden ;).
KuikenGuppy
  vrijdag 17 juni 2016 @ 14:12:17 #258
93046 AkTje
De enige
pi_163085504
quote:
1s.gif Op zaterdag 11 juni 2016 10:01 schreef Unites het volgende:

[..]

Daar heb ik nou ook altijd last van! Ik wil ook de 'perfect ogende cheesecake', maar krijg altijd een half ingezakte, verkleurde variant. Wel smakelijk, maar voor het plaatje is het niks.
Beste Unites het is me gelukt, mede dankzij het recept van de perfect cheesecake van hierboven. Al dan niet een beetje aangepast :)

Recept:

• 1 rol degistive koekjes
• 60 gram gezouten roomboter
• 900 gram roomkaas (ik gebruik Philadelphia)
• 270 gram suiker, waarvan 3 zakjes vanillesuiker
• 1 tl zout
• 3 tl vanille aroma
• 4 eieren
• 1 pakje vloeibare slagroom (Jumbo huismerk)
• 1 tablet witte chocolade (huismerk Jumbo)

Belangrijk is dat alles op kamertemperatuur is!

Bereidingswijze:
Neem een springvorm en vet deze in met bakspray. Bedek je onderkant en zijkanten met bakpapier (voorheen gebruikte ik de bruine maar nu de goedkoopste van de Jumbo, wit bakpapier, is iets steviger). Vervolgens doe je nog een keer een kleine laag aanbrengen met de bakspray.

Ondertussen kun je de boter laten smelten en verkruimel je de koekjes in de mixer. Voeg deze samen en bedek de springvorm hiermee, verdeel de koekjes een beetje naar boven zodat je ook aan de zijkant een bodem krijgt. Neem een grote ovenplaat met opstaande rand en bedek deze met aluminiumfolie. Ook dien je de springvorm aan de onderkant en de zijkant te bedekken met aluminiumfolie.

Bak vervolgens de bodem ongeveer 7-10 minuten op 180 graden. In de tussentijd klop je 4 minuten de roomkaas los, voeg daarna de suiker toe en laat nog eens 4 minuten roeren. Vervolgens kun je het zout en de vanille aroma toevoegen. Direct erna voeg je elke minuut 1 ei toe. Tot slot voeg je de slagroom toe en laat je alles nog een minuutje kloppen.

Het witte chocolate tablet kun je ondertussen langzaam au-bain marie laten smelten. Wanneer deze gesmolten is laat je het even afkoelen en voeg je het toe aan je beslag. Wanneer de 7-10 minuten zijn verstreken haal je de bodem uit de oven en zet je de oven terug op 150 graden. Laat de bodem even hard worden en schenk dan het beslag in de springvorm. Klop een paar keer met de springvorm op het aanrecht om alle bubbels eruit te krijgen.

Nu komt het belangrijkste gedeelte, doe de ovenplaat met de springvorm in het midden in de onderste slede van de oven en voeg kokend water tot ongeveer halverwege de springvorm. Bedek de bovenkant van de springvorm met een laagje aluminiumfolie (zodat de bovenkant niet bruin bakt). Tip: omdat de cheesecake een beetje naar boven komt kan het zijn dat die tegen het aluminiumfolie komt aan te zitten, wanneer je deze weg haalt neem je dus een stuk van de bovenkant mee. Gebruik daarom zo een ijzer rekje van de magnetron dat je over de springvorm zet.

Laat de oven aan voor 1,5 uur op 150 graden en open in de tussentijd de oven zeker niet. Na 1,5 uur draai je de oven uit en na nog eens 30 minuten zet je de klep van de oven op een kier. Na 2 uur is je cheesecake afgekoeld en moet hij nog minimaal een nacht in de ijskast.

Succes!
pi_163093086
quote:
1s.gif Op zaterdag 11 juni 2016 10:01 schreef Unites het volgende:

[..]

Daar heb ik nou ook altijd last van! Ik wil ook de 'perfect ogende cheesecake', maar krijg altijd een half ingezakte, verkleurde variant. Wel smakelijk, maar voor het plaatje is het niks.
ligt dat niet gewoon aan je oven? als ik bij mijn ouders bak in hun oven lukt altijd alles perfect .in mijn eigen combi-oven zakken sommige dingen in
pi_163210674
edit gevonden!
pi_163248703
quote:
• 1 pakje vloeibare slagroom (Jumbo huismerk)
• 1 tablet witte chocolade (huismerk Jumbo)
Toevallig enig idee hoeveel ml / gram deze zijn? Zit hier helaas geen Jumbo maar het recept klinkt goed
  vrijdag 24 juni 2016 @ 23:17:04 #262
84152 fietsie
Don't Panic.
pi_163278876
OK. Wij hebben morgen een "pizza feestje" ter ere van 2 verjaardagen.
Dus, gezellig pizzabakken in de steenoven.

Maar, er waren wat afzeggers en "ik kan alleen vroeg in de middag" mensen dus we doen ook een bakkie koffie. Maar wat doe je dan -bij- die koffie?

Pizzataart!!

Eerst wat dingen voorbereiden, zoals botercreme, banketbakkersroom enz.
Ja: uit een pakje. Want beperkt tijd en noodzaak tot slagingsgarantie.









En dan bakken; de 1e was niet echt lekker schuimig, dus die opnieuw...



Appie was mijn vriend vandaag, en ik had ook al wat spullen bij de Welkoop weg...



En dan ga je crea-bea bezig :)



En zo verder tot er een heel setje beleg bijelkaar geknutseld is:



En dan opbouwen...





En natuurlijk lekker riant kaas eroverheen raspen ;)

Probably the last sound heard before the Universe folded up like a paper hat would be someone saying What happens if I do this?
pi_163279001
^O^ pizza ziet er wel beetje ongebakken uit ;)
  vrijdag 24 juni 2016 @ 23:52:37 #264
84152 fietsie
Don't Panic.
pi_163279985
quote:
1s.gif Op vrijdag 24 juni 2016 23:21 schreef computergirl het volgende:
^O^ pizza ziet er wel beetje ongebakken uit ;)
de enige foodcoloring die ik in huis heb is te heftig om mee te kwasten ...
Probably the last sound heard before the Universe folded up like a paper hat would be someone saying What happens if I do this?
pi_163284322
quote:
1s.gif Op vrijdag 24 juni 2016 23:52 schreef fietsie het volgende:

[..]

de enige foodcoloring die ik in huis heb is te heftig om mee te kwasten ...
Ik vind hem erg leuk!! ^O^
  zaterdag 25 juni 2016 @ 11:17:09 #266
63594 Lienekien
Sunshower kisses...
pi_163284398
Goed zeg, die pizzataart!
The love you take is equal to the love you make.
pi_163294978
Heel leuk!
  zondag 26 juni 2016 @ 21:53:18 #268
313219 vinnypassy
Everything is in our mind.
pi_163324879
Vraagje: vorige week moest ik bij een recept suikersiroop toevoegen aan luchtig geklopt ei. De suikersiroop was opgewarmd tot 121 graden en moest ik daarna toevoegen met de mixer aan in het ei. Dit deed ik heel geleidelijk, maar door het temperatuurverschil werd een deel van de suiker toch hard. Hoort dat, of moet ik dat suikerwater echt goed laten afkoelen? Daarover stond namelijk niets in het recept en ik zag het in een ander recept precies hetzelfde staan.
pi_163326450
quote:
0s.gif Op zondag 26 juni 2016 21:53 schreef vinnypassy het volgende:
Vraagje: vorige week moest ik bij een recept suikersiroop toevoegen aan luchtig geklopt ei. De suikersiroop was opgewarmd tot 121 graden en moest ik daarna toevoegen met de mixer aan in het ei. Dit deed ik heel geleidelijk, maar door het temperatuurverschil werd een deel van de suiker toch hard. Hoort dat, of moet ik dat suikerwater echt goed laten afkoelen? Daarover stond namelijk niets in het recept en ik zag het in een ander recept precies hetzelfde staan.
werd de suiker hard of had je gebakken ei?
:D
Verder heb ik geen idee :@
  zondag 26 juni 2016 @ 23:14:31 #270
74065 Burdie
Cogito ergo Fok!
pi_163328085
Italiaans schuim? Daarbij voeg je de suikersiroop idd warm toe. Je eiwit moet al redelijk goed geklopt zijn en je moet het heeeeel langzaam toevoegen terwijl je blijft kloppen. Het hoort niet hard te worden.
KuikenGuppy
  zondag 26 juni 2016 @ 23:21:27 #271
313219 vinnypassy
Everything is in our mind.
pi_163328330
quote:
1s.gif Op zondag 26 juni 2016 22:30 schreef computergirl het volgende:

[..]

werd de suiker hard of had je gebakken ei?
:D
Verder heb ik geen idee :@
De suiker. :)

Maar zal het de volgende keer dan proberen door de eieren verder op te kloppen.
pi_163337186
En de mixer ook met de suikerstroop nog lang later draaien. Ik laat hem vaak nog iets van een kwartier aanstaan.
  maandag 27 juni 2016 @ 13:20:17 #273
132477 Zo-is-dat
of nie dan?
pi_163338231
Precies wat hoer boven staat, het moet al mooi schuim zijn bij t toevoegen van de hete suikerstroop, daarna laat je de mixer net zo lang draaien tot het schuim (de kom) weer afgekoeld is. Het is dan gegaard ook.
pi_165089317


Taartje voor m'n collega's morgen (jarig *O* ) gevuld met aardbeien bavarois :9

En ben nu natuurlijk helemaal in de stemming voor heel Holland bakt! :D O+
  maandag 5 september 2016 @ 18:48:53 #275
244125 laziness
In het verleden nogal duizelig
pi_165109532
Ziet er lekker uit ^O^

Ik maakte frambozen cheesecake brownie. En bedacht pas op het laatste moment een foto te maken :P
Ik heb je lief mijn hele leven
abonnement Unibet Coolblue Bitvavo
Forum Opties
Forumhop:
Hop naar:
(afkorting, bv 'KLB')