Bloempje, wat een goeie brunch! Lekker consistent van stijl ook - leuk is dat! Hoe waren de reacties? En wat vond je zelf het lekkerst?quote:
Oe! Hebben jullie het boek van de Ovenly-bakery staan toevallig?quote:Op maandag 4 april 2016 11:59 schreef Syrena het volgende:
Argh, waarom werk ik ergens waar ze die boeken allemaal hebben
Hij gaat mee naar huis, thanks Bloempje! Ik had hem al gezien toen we hem net hadden, maar twijfelde een beetje aan de haalbaarheid en eetbaarheid van de recepten. Maar ik zie dat dat dus prima lukt
Als er mensen trouwens 1 recept uit een bepaald boek zou willen hebben, PM me maar. We hebben zoveel kookboeken. Hotelschoolbieb
Neequote:Op maandag 4 april 2016 12:02 schreef minilot het volgende:
[..]
Oe! Hebben jullie het boek van de Ovenly-bakery staan toevallig?
http://www.amazon.com/Ove(...)Bakery/dp/0373892950
quote:Op maandag 4 april 2016 12:08 schreef Syrena het volgende:
[..]
Nee
Heb 'm wel geprint, kijken of de collega's genegen zijn 'm te bestellen
Qua prijs valt hij echt wel mee
Het was onderdeel van onze 2016 Cooking Challenge. We hadden overigens ook nog mimosa's.quote:Op maandag 4 april 2016 11:46 schreef minilot het volgende:
[..]
Bloempje, wat een goeie brunch! Lekker consistent van stijl ook - leuk is dat! Hoe waren de reacties? En wat vond je zelf het lekkerst?
Het is heel erg vet allemaal, maar ja, New York. Voor een speciaal dagje mag het wel, toch?quote:Op maandag 4 april 2016 11:59 schreef Syrena het volgende:
Argh, waarom werk ik ergens waar ze die boeken allemaal hebben
Hij gaat mee naar huis, thanks Bloempje! Ik had hem al gezien toen we hem net hadden, maar twijfelde een beetje aan de haalbaarheid en eetbaarheid van de recepten. Maar ik zie dat dat dus prima lukt
Als er mensen trouwens 1 recept uit een bepaald boek zou willen hebben, PM me maar. We hebben zoveel kookboeken. Hotelschoolbieb
Oooh dit boek wil ik hebben!!!quote:Op maandag 4 april 2016 08:14 schreef bloempje-moi het volgende:
Ghe ghe, de brunch duurde van 11:00-20:15.
New York Cheesecake uit het boek
[ afbeelding ]
Alles komt daar overigens uit. En lekker dat het was!
edit: Foto op internet gevonden. Helaas kun je het niet lezen.
[ afbeelding ]
Edit #2:
Benodigdheden (voor een taart van 28 cm):
Voor de bodem:
– 350 gram volkorenbiscuitjes
– 40 gram poedersuiker
– 180 gram gesmolten boter
Voor de vulling:
– 900 gram Monchou
– 260 gram poedersuiker
– snufje zout
– 70 gram bloem
– sap van 1 citroen
– 600 ml slagroom
– 8 eieren
– 1 theelepel vanille-aroma
1. Zet de oven aan en verwarm deze voor op 175°C. Vet een springvorm van 28 centimeter in met een beetje boter. Doe de biscuitjes en de poedersuiker samen in een keukenmachine en verkruimel deze. Smelt de boter in de magnetron en doe de gesmolten boter samen met de verkruimelde biscuitjes in een kom. Roer dit mensgel totdat dit goed gemengd is en schep de bodemix in een springvorm. Druk deze goed aan met de achterkant van een lepel en zet de bodem in het midden van de oven. Bak deze 15 minuten.
2. Haal de springvorm uit de oven en verhoog de temperatuur van de oven tot 225°C.
3. Meng alle ingrediėnten voor de vulling in volgorde zoals ze hierboven staan vermeld. Voeg de ingrediėnten een voor een toe. Zorg ervoor dat je na ieder ingrediėnt goed klopt, zodat er een homogene massa ontstaat voor je een nieuw ingrediėnt toevoegt.
4. Pak de springvorm met de bodem en giet de cheesecake vulling op de bodem. Zet de springvorm voor 10 minuten in het midden van de oven.
5. Na deze 10 minuten verlaag je de temperatuur naar 90°C zonder de oven te openen. Laat de cheesecake vervolgens nog 50 minuten bakken in de oven. Draai hierna de oven uit, maar laat de cheesecake 2 uur in de oven rusten, ook zonder de oven te openen.
6. Nadat de cheesecake 2 uur in de oven heeft gestaan om te rusten, haal deze dan uit de oven om af te koelen. Voordat je de cheesecake serveert, laat deze dan nog vier uur in de koelkast staan.
Dit recept kost je wat tijd, maar dan heb je uiteindelijk ook een heerlijke New York Cheesecake. Sabine geeft nog als tip dat je een beetje jam op je cheesecake kunt doen als lekkere zoete toevoeging.
Misschien een stomme vraag, maar heb je de mengels wel licht door elkaar geroerd?quote:Op donderdag 7 april 2016 21:22 schreef StephanL het volgende:
Vorige week woensdag mijn eerste baksel gemaakt. Een Rigotta-Chocolade cake van Rudolph's Bakery. Hij smaakte prima moet ik zeggen en was goed gelukt. Wel helaas in mijn vinger gesneden, met een diepe snee tot gevolg.
[ afbeelding ]
Jawel, echter niet overal goed genoeg. Voor een eerste baksel vond ik hem goedquote:Op vrijdag 8 april 2016 00:01 schreef Woelwater het volgende:
[..]
Misschien een stomme vraag, maar heb je de mengels wel licht door elkaar geroerd?
Als ik erop Google krijg ik meer dit soort plaatjes:
[ afbeelding ]
Gewone bloem in de buurtsuper is voor bakken van alles behalve brood. Broodmeel is voor brood bakken maar dan zou ik geen buurtsuper meel gebruiken maar bijv van de molen of de bakwinkel. De soorten meel van de bakzolder bijv zijn erg lekker.quote:Op vrijdag 8 april 2016 22:15 schreef wiskundenoob het volgende:
Hoi allen,
Kan iemand mij vertellen welke meel ik moet kopen in de supermarkt als ik opzoek ben naar all purpose flour, cake flour en bread flour?
Zijn dat respectievelijk tarwebloem, cakemeel en meel voor witte brood?
Google leert me dat de verschillen vooral zitten in de samenstelling van gluten en eiwitten.
Ok, dįįr wil ik dus écht graag het recept van hebbenquote:Op zaterdag 9 april 2016 10:41 schreef Goitske het volgende:
[ afbeelding ]
Dit was de binnenkant van de appelcake
Is patentbloem broodmeel? Ik heb nog nooit een bakwinkel gezien.quote:Op zaterdag 9 april 2016 06:41 schreef Goitske het volgende:
[..]
Gewone bloem in de buurtsuper is voor bakken van alles behalve brood. Broodmeel is voor brood bakken maar dan zou ik geen buurtsuper meel gebruiken maar bijv van de molen of de bakwinkel. De soorten meel van de bakzolder bijv zijn erg lekker.
Nee bloem soortem in de supermarkt zijn geen broodmeel hebben een lager gluten gehalte en daardoor minder geschikt voor broodquote:Op zaterdag 9 april 2016 10:47 schreef wiskundenoob het volgende:
[..]
Is patentbloem broodmeel? Ik heb nog nooit een bakwinkel gezien.
Typ hem dit weekend wel evenquote:Op zaterdag 9 april 2016 10:44 schreef Molo het volgende:
[..]
Ok, dįįr wil ik dus écht graag het recept van hebben
Dankquote:
Hij was zo weg op mijn werk, en je kunt vrij kleine punten snijden want hij is best machtigquote:Op zaterdag 9 april 2016 10:57 schreef Molo het volgende:
[..]
Dank
Lijkt me perfect uitdeelvoer voor op werk
De goedkoopste bloem in de supermarkt werkt ook prima eventueel kan je de biologische bloem nemen, die heeft sowieso een prima eiwit gehalte om brood te bakkenquote:Op zaterdag 9 april 2016 10:53 schreef Goitske het volgende:
[..]
Nee bloem soortem in de supermarkt zijn geen broodmeel hebben een lager gluten gehalte en daardoor minder geschikt voor brood
Veel vreetapen op werk die ik toch nog altijd weer weet te onderschatten in wat ze op kunnenquote:Op zaterdag 9 april 2016 10:58 schreef Goitske het volgende:
[..]
Hij was zo weg op mijn werk, en je kunt vrij kleine punten snijden want hij is best machtig
Zeg daarom ook minder geschiktquote:Op zaterdag 9 april 2016 10:58 schreef Zo-is-dat het volgende:
[..]
De goedkoopste bloem in de supermarkt werkt ook prima eventueel kan je de biologische bloem nemen, die heeft sowieso een prima eiwit gehalte om brood te bakken
Meel van de molen is nog mooier maar de bloem uit de supermarkt voldoet zeker, je hoeft je er dus niet door tegen te laten houden als je alleen dat hebt
Wow!quote:Op zaterdag 9 april 2016 10:41 schreef Goitske het volgende:
[ afbeelding ]
Dit was de binnenkant van de appelcake
Welk onmens houdt er nou niet van cakequote:Op zaterdag 9 april 2016 11:45 schreef minilot het volgende:
[..]
Wow!
Ik ben normaal gesproken niet zo van de cakes, maar dit ziet er echt belachelijk lekker uit!
Ik vind het ook niet vies! Ik vind het vaak gewoon een beetje meh van structuur. Saaiļg.quote:
Heb ik ook hoor! Geen echte cake fanquote:Op zaterdag 9 april 2016 11:52 schreef minilot het volgende:
[..]
Ik vind het ook niet vies! Ik vind het vaak gewoon een beetje meh van structuur. Saaiļg.
Kladdkaka met een twist hmm?quote:Op zaterdag 9 april 2016 11:51 schreef minilot het volgende:
Chocoladetaartje met jalapeńo en gember:
[ afbeelding ]
[ afbeelding ]
(Recept: http://www.seriouseats.co(...)chili-chocolate.html )
Eh, dat heeft er geloof ik niet zoveel mee te maken. Kladdkaka is zonder taartbodem toch? Meer gewoon een soort plakkerige brownie?quote:
Vind hem er aardig chewy/gooey/smeuļg uitzien anders. Met dank aan de room ongetwijfeld. Heeft ook de hoogte van een Zweedse kleddercake dus vandaar mijn reactiequote:Op zaterdag 9 april 2016 12:09 schreef minilot het volgende:
[..]
Eh, dat heeft er geloof ik neit zoveel mee te maken. Kladdkaka is zonder taartbodem toch? Meer gewoon een soort plakkerige brownie?
Ook qua vulling lijkt het er niet echt op: in bovenstaande taart gaat nogal wat melk en room - dat zit volgens mij niet in die Zweedse chocotaart..
Maar die appelcake van jou ziet er in elk geval te gek uit!quote:Op zaterdag 9 april 2016 12:06 schreef Goitske het volgende:
[..]
Heb ik ook hoor! Geen echte cake fan
Ik vind appelcake er van binnen nooit uitzien maar het smaakt altijd wel Smaak > looks heeft mijn voorkeur of nog beter zoals jij en minilot gewoon doen: beidequote:Op zaterdag 9 april 2016 10:41 schreef Goitske het volgende:
[ afbeelding ]
Dit was de binnenkant van de appelcake
Heb hem vandaag ook gemaakt (dank voor het idee) maar denk dat ik weer iets te fanatiek heb zitten mengenquote:Op vrijdag 8 april 2016 19:36 schreef StephanL het volgende:
[..]
Jawel, echter niet overal goed genoeg. Voor een eerste baksel vond ik hem goed
Ja het moet heel licht, maar weer weer niet te licht blijkbaar. Het is ook een beetje wat je zelf wil.quote:Op zaterdag 9 april 2016 20:50 schreef Woelwater het volgende:
[..]
Heb hem vandaag ook gemaakt (dank voor het idee) maar denk dat ik weer iets te fanatiek heb zitten mengen
[ afbeelding ]
Al lijkt hij wel erg op degene die op deze site staat.
Het viel niet mee om dat dunne ricottamengsel door het dikke beslag te roeren zonder hele plassen over te houden. Was het allebei dezelfde dikte geweest dan was het beter te doen geweest.quote:Op zondag 10 april 2016 10:24 schreef StephanL het volgende:
Ja het moet heel licht, maar weer weer niet te licht blijkbaar. Het is ook een beetje wat je zelf wil.
Ja klopt. Cake beslag is behoorlijk dik, vond ik ook ja en de ricottamengsel weer wat aan de dunne kant. Leek net melk.quote:Op zondag 10 april 2016 10:29 schreef Woelwater het volgende:
[..]
Het viel niet mee om dat dunne ricottamengsel door het dikke beslag te roeren zonder hele plassen over te houden. Was het allebei dezelfde dikte geweest dan was het beter te doen geweest.
Hele weekend al aan het F5-enquote:
Sorry had geen tijd eerder laptop en boek lagen al klaarquote:
Niet Fok vóór alles in je leven plaatsenquote:Op zondag 10 april 2016 20:05 schreef Goitske het volgende:
[..]
Sorry had geen tijd eerder laptop en boek lagen al klaar
Maja kinderen moest ik vandaag sneller bij opa en oma op halen dan gepland en gistermiddag zo moe dat ik in slaap ben gevallen op de bank
Mik je er 250 gram boter in, kan vast ookquote:Op zondag 10 april 2016 20:11 schreef computergirl het volgende:
250ml zonnebloemolie , dat klinkt toch niet zo lekker
Zeker niet, daar krijg ik de tijd ook niet voorquote:Op zondag 10 april 2016 20:08 schreef Molo het volgende:
[..]
Niet Fok vóór alles in je leven plaatsen
Werkt prima! Je proeft geen zonnebloem oliequote:Op zondag 10 april 2016 20:11 schreef computergirl het volgende:
250ml zonnebloemolie , dat klinkt toch niet zo lekker
Ik vond het echt prima de zonnebloemolie, je kunt het ook voor boter vervangen lijkt mij.quote:Op zondag 10 april 2016 20:11 schreef computergirl het volgende:
250ml zonnebloemolie , dat klinkt toch niet zo lekker
Onzin!quote:Op zondag 10 april 2016 20:16 schreef Molo het volgende:
Olie is prima door baksels. Je moet alleen neutrale gebruiken zoals zonnebloem. Geen knalbittere olijfolie of sesamolie ofzo
Ik bedoelde als gewoon alternatief voor boterquote:Op zondag 10 april 2016 20:55 schreef Isegrim het volgende:
[..]
Onzin!
http://www.patentandthepa(...)mary-olive-oil-cake/
Vervangen door boter . Ik heb 1x met zonnebloemolie gebakken en dat doe ik (voor mezelf) niet nog eens .quote:Op zondag 10 april 2016 20:11 schreef computergirl het volgende:
250ml zonnebloemolie , dat klinkt toch niet zo lekker
Liggen die toevallig aanstaande zaterdag in de winkel?quote:Op zondag 10 april 2016 20:57 schreef Isegrim het volgende:
Zuurdesembrioche-cinnamonrolls:
[ afbeelding ]
Nog een keer gebakken?quote:Op zondag 10 april 2016 20:57 schreef Isegrim het volgende:
Zuurdesembrioche-cinnamonrolls:
[ afbeelding ]
En op exact dezelfde tijd gepost Gebruik je een bot?quote:Op zaterdag 9 april 2016 20:57 schreef Isegrim het volgende:
Zuurdesembrioche-cinnamon rolls:
[ afbeelding ]
Sure! De bodem is van gewone cake, maar dan in een taartvorm in plaats van cakevormquote:Op zondag 10 april 2016 22:24 schreef empa1010 het volgende:
Wauw wat onwijs leuk zeg. Heb je de bodem van Digestive koekjes gemaakt?
Kun je wat uitleg geven over hoe dit te maken? Supergaaf
Ik heb laatst dit recept gemaakt:quote:Op zondag 10 april 2016 20:39 schreef Bleie het volgende:
Klinkt echt heerlijk! En ziet er nog lekkerder uit.
Ik heb dit weekend een banana bread gebakken, volgens dit recept: http://www.runningwithspo(...)yogurt-banana-bread/.
Smaak is heerlijk, maar hij is een stuk kleffer dan op het plaatje (sorry, geen foto). Heeft iemand nog een absolute aanrader voor een banana bread, liefst met niet al te veel suiker?
Dank, dat ziet er goed uit!quote:Op maandag 11 april 2016 10:23 schreef Mry het volgende:
[..]
Ik heb laatst dit recept gemaakt:
http://uitpaulineskeuken.nl/2014/01/healthy-bananabread.html
(Wel zonder pure chocola). Het was erg lekker!
deze heb ik wel eens gemaakt http://uitpaulineskeuken.nl/2014/05/chocolade-bananabread.htmlquote:
Ja, weleens gemaakt. Wel okay. Ik vond het vooral grappig om eens te proberen.quote:Op maandag 11 april 2016 19:34 schreef Postbus100 het volgende:
Kent iemand (het concept van) The Magic Cake?
http://www.dailymail.co.u(...)-2211058233188465185
(vooral het filmpje laat het wel duidelijk zien).
Het gaat erom dat je met één mix van ingrediėnten een cake met drie verschillende texturen kan bakken. Dat komt door het splitsen van de eieren en het bakken op lagere temperatuur. Anyone?
Ik kende het niet, maar heb het per ongeluk wel eens gebakken toen een van mijn taartjes mislukte. Ik vond het toen ook niet lekker, maar misschien met een 'echt' recept wel .quote:Op maandag 11 april 2016 19:34 schreef Postbus100 het volgende:
Kent iemand (het concept van) The Magic Cake?
http://www.dailymail.co.u(...)-2211058233188465185
(vooral het filmpje laat het wel duidelijk zien).
Het gaat erom dat je met één mix van ingrediėnten een cake met drie verschillende texturen kan bakken. Dat komt door het splitsen van de eieren en het bakken op lagere temperatuur. Anyone?
Het lijkt me ook dat je dit niet eet voor de smaak, maar meer om het grappige scheikundige effect.quote:Op maandag 11 april 2016 20:32 schreef Burdie het volgende:
[..]
Ik kende het niet, maar heb het per ongeluk wel eens gebakken toen een van mijn taartjes mislukte. Ik vond het toen ook niet lekker, maar misschien met een 'echt' recept wel .
Dat was wel het plan maar ik moet nog even geschikte vormpjes scoren.quote:Op zondag 10 april 2016 21:23 schreef Negentiendertig het volgende:
[..]
Liggen die toevallig aanstaande zaterdag in de winkel?
quote:Op zondag 10 april 2016 21:23 schreef Woelwater het volgende:
[..]
Nog een keer gebakken?
[..]
En op exact dezelfde tijd gepost Gebruik je een bot?
Maar hij zag er wel heel lekker uit hoor, allebei de kerenquote:Op maandag 11 april 2016 23:43 schreef Isegrim het volgende:
[..]
Ik had helemaal niet door dat ik die al gepost had.
Geen bot, puur toeval en kennelijk een warrig hoofd.
Mocht je ze maken: ik wil er graag 4 reserveren voor aanstaande zaterdagquote:Op maandag 11 april 2016 23:42 schreef Isegrim het volgende:
[..]
Dat was wel het plan maar ik moet nog even geschikte vormpjes scoren.
ja, gewoon lekkerrrrrrrrquote:Op vrijdag 15 april 2016 21:18 schreef Woelwater het volgende:
En weer een choco/walnootcake
(had nog walnoten en chocolade liggen van vorige keer, dus daarom)
[ afbeelding ]
Aahw! Echt super schattig en mooi zeg! Puik weer hoor!quote:Op woensdag 13 april 2016 17:32 schreef Goitske het volgende:
Vandaag is onze jongste 2 geworden dus morgen trakteren
[ afbeelding ]
[ afbeelding ]
Dit is nog strak vergeleken met mijn misbaksel Maar ik begrijp je gevoel dat je er geen feeling voor hebt heel goed.quote:Op maandag 18 april 2016 06:52 schreef Unites het volgende:
[ afbeelding ]
Een iets wat (hele) donkere Red Velvet taart met witte chocolade.
Helaas kan ik nog steeds niet mijn baksels netjes afwerken. Ik heb daar echt niet de 'feeling' voor hoor...
Ohh dat klinkt wel erg logisch!quote:Op woensdag 20 april 2016 15:49 schreef ViviRAWRS het volgende:
[..]
Volgens mij bedoelen ze hier gezeefd, dus zonder pitjes/velletjes/etc.
Zie de laatste reactie onder je recept.quote:Op zondag 1 mei 2016 08:27 schreef computergirl het volgende:
Geachte bakexperts, vraagje....
Ik moet dinsdag tracteren en wil deze maken: http://uitdekeukenvanarde(...)boerenappelcake.html
Kan ik deze vandaag al maken en bewaren tot dinsdag?
quote:Op zondag 1 mei 2016 08:33 schreef Lienekien het volgende:
[..]
Zie de laatste reactie onder je recept.
Stiekem is dat het leukste aan bakkenquote:
enige reden waarom de kinderen acuut aanbieden om te helpen... Ze staan het deeg uit de kom te jatten. Laatste x de cranberries nog voordat ze door het deeg gingenquote:
Forum Opties | |
---|---|
Forumhop: | |
Hop naar: |