abonnement Unibet Coolblue
pi_161162723
Ghe ghe, de brunch duurde van 11:00-20:15. :D
New York Cheesecake uit het boek


Alles komt daar overigens uit. En lekker dat het was!

edit: Foto op internet gevonden. Helaas kun je het niet lezen.


Edit #2:
Benodigdheden (voor een taart van 28 cm):

Voor de bodem:
– 350 gram volkorenbiscuitjes
– 40 gram poedersuiker
– 180 gram gesmolten boter

Voor de vulling:
– 900 gram Monchou
– 260 gram poedersuiker
– snufje zout
– 70 gram bloem
– sap van 1 citroen
– 600 ml slagroom
– 8 eieren
– 1 theelepel vanille-aroma

1. Zet de oven aan en verwarm deze voor op 175°C. Vet een springvorm van 28 centimeter in met een beetje boter. Doe de biscuitjes en de poedersuiker samen in een keukenmachine en verkruimel deze. Smelt de boter in de magnetron en doe de gesmolten boter samen met de verkruimelde biscuitjes in een kom. Roer dit mensgel totdat dit goed gemengd is en schep de bodemix in een springvorm. Druk deze goed aan met de achterkant van een lepel en zet de bodem in het midden van de oven. Bak deze 15 minuten.

2. Haal de springvorm uit de oven en verhoog de temperatuur van de oven tot 225°C.

3. Meng alle ingrediënten voor de vulling in volgorde zoals ze hierboven staan vermeld. Voeg de ingrediënten een voor een toe. Zorg ervoor dat je na ieder ingrediënt goed klopt, zodat er een homogene massa ontstaat voor je een nieuw ingrediënt toevoegt.

4. Pak de springvorm met de bodem en giet de cheesecake vulling op de bodem. Zet de springvorm voor 10 minuten in het midden van de oven.

5. Na deze 10 minuten verlaag je de temperatuur naar 90°C zonder de oven te openen. Laat de cheesecake vervolgens nog 50 minuten bakken in de oven. Draai hierna de oven uit, maar laat de cheesecake 2 uur in de oven rusten, ook zonder de oven te openen.

6. Nadat de cheesecake 2 uur in de oven heeft gestaan om te rusten, haal deze dan uit de oven om af te koelen. Voordat je de cheesecake serveert, laat deze dan nog vier uur in de koelkast staan.

Dit recept kost je wat tijd, maar dan heb je uiteindelijk ook een heerlijke New York Cheesecake. Sabine geeft nog als tip dat je een beetje jam op je cheesecake kunt doen als lekkere zoete toevoeging.
  maandag 4 april 2016 @ 11:46:11 #102
221912 minilot
Nancy boy
pi_161165397
quote:
0s.gif Op maandag 4 april 2016 08:14 schreef bloempje-moi het volgende:
..
Bloempje, wat een goeie brunch! O+ Lekker consistent van stijl ook - leuk is dat! :) Hoe waren de reacties? En wat vond je zelf het lekkerst? :)
Let me see you stripped down to the bone
  maandag 4 april 2016 @ 11:50:47 #103
221912 minilot
Nancy boy
pi_161165483
Wéér een momofuku-crackpie gemaakt vanmorgen. :') De vijfde in een paar weken. Nou ja, taart heet niet voor niks zo natuurlijk.. :+

Dit keer voor de collega's van mijn lief, als verjaardagstraktatie.



Mooi zijn ze helemaal niet, maar potdorie wat lekker!
Let me see you stripped down to the bone
pi_161165632
Argh, waarom werk ik ergens waar ze die boeken allemaal hebben :')
Hij gaat mee naar huis, thanks Bloempje! Ik had hem al gezien toen we hem net hadden, maar twijfelde een beetje aan de haalbaarheid en eetbaarheid van de recepten. Maar ik zie dat dat dus prima lukt ^O^

Als er mensen trouwens 1 recept uit een bepaald boek zou willen hebben, PM me maar. We hebben zoveel kookboeken. Hotelschoolbieb :Y)
"Why does being a librarian make her even hotter?"
"They're keepers of knowledge. She holds the answers to all of our questions..."
  maandag 4 april 2016 @ 12:02:27 #105
221912 minilot
Nancy boy
pi_161165703
quote:
0s.gif Op maandag 4 april 2016 11:59 schreef Syrena het volgende:
Argh, waarom werk ik ergens waar ze die boeken allemaal hebben :')
Hij gaat mee naar huis, thanks Bloempje! Ik had hem al gezien toen we hem net hadden, maar twijfelde een beetje aan de haalbaarheid en eetbaarheid van de recepten. Maar ik zie dat dat dus prima lukt ^O^

Als er mensen trouwens 1 recept uit een bepaald boek zou willen hebben, PM me maar. We hebben zoveel kookboeken. Hotelschoolbieb :Y)
Oe! Hebben jullie het boek van de Ovenly-bakery staan toevallig? *)
http://www.amazon.com/Ove(...)Bakery/dp/0373892950
Let me see you stripped down to the bone
pi_161165824
quote:
0s.gif Op maandag 4 april 2016 12:02 schreef minilot het volgende:

[..]

Oe! Hebben jullie het boek van de Ovenly-bakery staan toevallig? *)
http://www.amazon.com/Ove(...)Bakery/dp/0373892950
Nee -O-
Heb 'm wel geprint, kijken of de collega's genegen zijn 'm te bestellen :7
Qua prijs valt hij echt wel mee :9
"Why does being a librarian make her even hotter?"
"They're keepers of knowledge. She holds the answers to all of our questions..."
  maandag 4 april 2016 @ 12:10:46 #107
221912 minilot
Nancy boy
pi_161165847
quote:
0s.gif Op maandag 4 april 2016 12:08 schreef Syrena het volgende:

[..]

Nee -O-
Heb 'm wel geprint, kijken of de collega's genegen zijn 'm te bestellen :7
Qua prijs valt hij echt wel mee :9
*O*
Let me see you stripped down to the bone
pi_161166919
quote:
0s.gif Op maandag 4 april 2016 11:46 schreef minilot het volgende:

[..]

Bloempje, wat een goeie brunch! O+ Lekker consistent van stijl ook - leuk is dat! :) Hoe waren de reacties? En wat vond je zelf het lekkerst? :)
Het was onderdeel van onze 2016 Cooking Challenge. We hadden overigens ook nog mimosa's. :)
Iedereen vond het geweldig, maar we hebben ook gedurende dag nog dingen in elkaar gezet. Alleen de cheescake was van tevoren gemaakt; de rest was op de dag zelf. Helaas waren de bagels niet helemaal naar mijn wens, maar zeker nog heerlijk.
Ik was denk ik toch het meeste fan van de pancakes. Die had ik al zo lang niet gegeten! Ik heb alles nog in huis, dus ik ben zeer in de verleiding om ze vandaag weer te maken. Maar een dagje gezond is wel zeer noodzakelijk na zo'n brunchdag. :D
pi_161166938
quote:
0s.gif Op maandag 4 april 2016 11:59 schreef Syrena het volgende:
Argh, waarom werk ik ergens waar ze die boeken allemaal hebben :')
Hij gaat mee naar huis, thanks Bloempje! Ik had hem al gezien toen we hem net hadden, maar twijfelde een beetje aan de haalbaarheid en eetbaarheid van de recepten. Maar ik zie dat dat dus prima lukt ^O^

Als er mensen trouwens 1 recept uit een bepaald boek zou willen hebben, PM me maar. We hebben zoveel kookboeken. Hotelschoolbieb :Y)
Het is heel erg vet allemaal, maar ja, New York. Voor een speciaal dagje mag het wel, toch?
pi_161205742
Appelcake uit kaneel en kardemom
pi_161205783
quote:
0s.gif Op maandag 4 april 2016 08:14 schreef bloempje-moi het volgende:
Ghe ghe, de brunch duurde van 11:00-20:15. :D
New York Cheesecake uit het boek
[ afbeelding ]

Alles komt daar overigens uit. En lekker dat het was!

edit: Foto op internet gevonden. Helaas kun je het niet lezen.
[ afbeelding ]

Edit #2:
Benodigdheden (voor een taart van 28 cm):

Voor de bodem:
– 350 gram volkorenbiscuitjes
– 40 gram poedersuiker
– 180 gram gesmolten boter

Voor de vulling:
– 900 gram Monchou
– 260 gram poedersuiker
– snufje zout
– 70 gram bloem
– sap van 1 citroen
– 600 ml slagroom
– 8 eieren
– 1 theelepel vanille-aroma

1. Zet de oven aan en verwarm deze voor op 175°C. Vet een springvorm van 28 centimeter in met een beetje boter. Doe de biscuitjes en de poedersuiker samen in een keukenmachine en verkruimel deze. Smelt de boter in de magnetron en doe de gesmolten boter samen met de verkruimelde biscuitjes in een kom. Roer dit mensgel totdat dit goed gemengd is en schep de bodemix in een springvorm. Druk deze goed aan met de achterkant van een lepel en zet de bodem in het midden van de oven. Bak deze 15 minuten.

2. Haal de springvorm uit de oven en verhoog de temperatuur van de oven tot 225°C.

3. Meng alle ingrediënten voor de vulling in volgorde zoals ze hierboven staan vermeld. Voeg de ingrediënten een voor een toe. Zorg ervoor dat je na ieder ingrediënt goed klopt, zodat er een homogene massa ontstaat voor je een nieuw ingrediënt toevoegt.

4. Pak de springvorm met de bodem en giet de cheesecake vulling op de bodem. Zet de springvorm voor 10 minuten in het midden van de oven.

5. Na deze 10 minuten verlaag je de temperatuur naar 90°C zonder de oven te openen. Laat de cheesecake vervolgens nog 50 minuten bakken in de oven. Draai hierna de oven uit, maar laat de cheesecake 2 uur in de oven rusten, ook zonder de oven te openen.

6. Nadat de cheesecake 2 uur in de oven heeft gestaan om te rusten, haal deze dan uit de oven om af te koelen. Voordat je de cheesecake serveert, laat deze dan nog vier uur in de koelkast staan.

Dit recept kost je wat tijd, maar dan heb je uiteindelijk ook een heerlijke New York Cheesecake. Sabine geeft nog als tip dat je een beetje jam op je cheesecake kunt doen als lekkere zoete toevoeging.
Oooh dit boek wil ik hebben!!!
pi_161264939
Vorige week woensdag mijn eerste baksel gemaakt. Een Rigotta-Chocolade cake van Rudolph's Bakery. Hij smaakte prima moet ik zeggen en was goed gelukt. Wel helaas in mijn vinger gesneden, met een diepe snee tot gevolg.

  vrijdag 8 april 2016 @ 00:01:43 #113
309164 Woelwater
oranje-blanje-bleu
pi_161270452
quote:
0s.gif Op donderdag 7 april 2016 21:22 schreef StephanL het volgende:
Vorige week woensdag mijn eerste baksel gemaakt. Een Rigotta-Chocolade cake van Rudolph's Bakery. Hij smaakte prima moet ik zeggen en was goed gelukt. Wel helaas in mijn vinger gesneden, met een diepe snee tot gevolg.

[ afbeelding ]
Misschien een stomme vraag, maar heb je de mengels wel licht door elkaar geroerd?

Als ik erop Google krijg ik meer dit soort plaatjes:

pi_161286103
quote:
0s.gif Op vrijdag 8 april 2016 00:01 schreef Woelwater het volgende:

[..]

Misschien een stomme vraag, maar heb je de mengels wel licht door elkaar geroerd?

Als ik erop Google krijg ik meer dit soort plaatjes:

[ afbeelding ]
Jawel, echter niet overal goed genoeg. Voor een eerste baksel vond ik hem goed :P
pi_161291421
Hoi allen,

Kan iemand mij vertellen welke meel ik moet kopen in de supermarkt als ik opzoek ben naar all purpose flour, cake flour en bread flour?

Zijn dat respectievelijk tarwebloem, cakemeel en meel voor witte brood?

Google leert me dat de verschillen vooral zitten in de samenstelling van gluten en eiwitten.
pi_161297537
quote:
0s.gif Op vrijdag 8 april 2016 22:15 schreef wiskundenoob het volgende:
Hoi allen,

Kan iemand mij vertellen welke meel ik moet kopen in de supermarkt als ik opzoek ben naar all purpose flour, cake flour en bread flour?

Zijn dat respectievelijk tarwebloem, cakemeel en meel voor witte brood?

Google leert me dat de verschillen vooral zitten in de samenstelling van gluten en eiwitten.
Gewone bloem in de buurtsuper is voor bakken van alles behalve brood. Broodmeel is voor brood bakken maar dan zou ik geen buurtsuper meel gebruiken maar bijv van de molen of de bakwinkel. De soorten meel van de bakzolder bijv zijn erg lekker.
pi_161297670
Bier en Tieten!
pi_161299161


Dit was de binnenkant van de appelcake
  zaterdag 9 april 2016 @ 10:44:01 #119
401485 Molo
Völlig losgelöst
pi_161299213
quote:
1s.gif Op zaterdag 9 april 2016 10:41 schreef Goitske het volgende:
[ afbeelding ]

Dit was de binnenkant van de appelcake
Ok, dáár wil ik dus écht graag het recept van hebben :9~
Oh how you'd have a happy life, if you did the things you like
pi_161299270
quote:
1s.gif Op zaterdag 9 april 2016 06:41 schreef Goitske het volgende:

[..]

Gewone bloem in de buurtsuper is voor bakken van alles behalve brood. Broodmeel is voor brood bakken maar dan zou ik geen buurtsuper meel gebruiken maar bijv van de molen of de bakwinkel. De soorten meel van de bakzolder bijv zijn erg lekker.
Is patentbloem broodmeel? Ik heb nog nooit een bakwinkel gezien.
pi_161299368
quote:
1s.gif Op zaterdag 9 april 2016 10:47 schreef wiskundenoob het volgende:

[..]

Is patentbloem broodmeel? Ik heb nog nooit een bakwinkel gezien.
Nee bloem soortem in de supermarkt zijn geen broodmeel hebben een lager gluten gehalte en daardoor minder geschikt voor brood
pi_161299404
quote:
1s.gif Op zaterdag 9 april 2016 10:44 schreef Molo het volgende:

[..]

Ok, dáár wil ik dus écht graag het recept van hebben :9~
Typ hem dit weekend wel even
  zaterdag 9 april 2016 @ 10:57:09 #123
401485 Molo
Völlig losgelöst
pi_161299411
quote:
1s.gif Op zaterdag 9 april 2016 10:56 schreef Goitske het volgende:

[..]

Typ hem dit weekend wel even
Dank _O_

Lijkt me perfect uitdeelvoer voor op werk O+
Oh how you'd have a happy life, if you did the things you like
pi_161299440
quote:
1s.gif Op zaterdag 9 april 2016 10:57 schreef Molo het volgende:

[..]

Dank _O_

Lijkt me perfect uitdeelvoer voor op werk O+
Hij was zo weg op mijn werk, en je kunt vrij kleine punten snijden want hij is best machtig
  zaterdag 9 april 2016 @ 10:58:56 #125
132477 Zo-is-dat
of nie dan?
pi_161299447
quote:
1s.gif Op zaterdag 9 april 2016 10:53 schreef Goitske het volgende:

[..]

Nee bloem soortem in de supermarkt zijn geen broodmeel hebben een lager gluten gehalte en daardoor minder geschikt voor brood
De goedkoopste bloem in de supermarkt werkt ook prima :) eventueel kan je de biologische bloem nemen, die heeft sowieso een prima eiwit gehalte om brood te bakken

Meel van de molen is nog mooier maar de bloem uit de supermarkt voldoet zeker, je hoeft je er dus niet door tegen te laten houden als je alleen dat hebt
abonnement Unibet Coolblue
Forum Opties
Forumhop:
Hop naar:
(afkorting, bv 'KLB')