Bloempje, wat een goeie brunch! Lekker consistent van stijl ook - leuk is dat! Hoe waren de reacties? En wat vond je zelf het lekkerst?quote:
Oe! Hebben jullie het boek van de Ovenly-bakery staan toevallig?quote:Op maandag 4 april 2016 11:59 schreef Syrena het volgende:
Argh, waarom werk ik ergens waar ze die boeken allemaal hebben
Hij gaat mee naar huis, thanks Bloempje! Ik had hem al gezien toen we hem net hadden, maar twijfelde een beetje aan de haalbaarheid en eetbaarheid van de recepten. Maar ik zie dat dat dus prima lukt
Als er mensen trouwens 1 recept uit een bepaald boek zou willen hebben, PM me maar. We hebben zoveel kookboeken. Hotelschoolbieb
Neequote:Op maandag 4 april 2016 12:02 schreef minilot het volgende:
[..]
Oe! Hebben jullie het boek van de Ovenly-bakery staan toevallig?
http://www.amazon.com/Ove(...)Bakery/dp/0373892950
quote:Op maandag 4 april 2016 12:08 schreef Syrena het volgende:
[..]
Nee
Heb 'm wel geprint, kijken of de collega's genegen zijn 'm te bestellen
Qua prijs valt hij echt wel mee
Het was onderdeel van onze 2016 Cooking Challenge. We hadden overigens ook nog mimosa's.quote:Op maandag 4 april 2016 11:46 schreef minilot het volgende:
[..]
Bloempje, wat een goeie brunch! Lekker consistent van stijl ook - leuk is dat! Hoe waren de reacties? En wat vond je zelf het lekkerst?
Het is heel erg vet allemaal, maar ja, New York. Voor een speciaal dagje mag het wel, toch?quote:Op maandag 4 april 2016 11:59 schreef Syrena het volgende:
Argh, waarom werk ik ergens waar ze die boeken allemaal hebben
Hij gaat mee naar huis, thanks Bloempje! Ik had hem al gezien toen we hem net hadden, maar twijfelde een beetje aan de haalbaarheid en eetbaarheid van de recepten. Maar ik zie dat dat dus prima lukt
Als er mensen trouwens 1 recept uit een bepaald boek zou willen hebben, PM me maar. We hebben zoveel kookboeken. Hotelschoolbieb
Oooh dit boek wil ik hebben!!!quote:Op maandag 4 april 2016 08:14 schreef bloempje-moi het volgende:
Ghe ghe, de brunch duurde van 11:00-20:15.
New York Cheesecake uit het boek
[ afbeelding ]
Alles komt daar overigens uit. En lekker dat het was!
edit: Foto op internet gevonden. Helaas kun je het niet lezen.
[ afbeelding ]
Edit #2:
Benodigdheden (voor een taart van 28 cm):
Voor de bodem:
– 350 gram volkorenbiscuitjes
– 40 gram poedersuiker
– 180 gram gesmolten boter
Voor de vulling:
– 900 gram Monchou
– 260 gram poedersuiker
– snufje zout
– 70 gram bloem
– sap van 1 citroen
– 600 ml slagroom
– 8 eieren
– 1 theelepel vanille-aroma
1. Zet de oven aan en verwarm deze voor op 175°C. Vet een springvorm van 28 centimeter in met een beetje boter. Doe de biscuitjes en de poedersuiker samen in een keukenmachine en verkruimel deze. Smelt de boter in de magnetron en doe de gesmolten boter samen met de verkruimelde biscuitjes in een kom. Roer dit mensgel totdat dit goed gemengd is en schep de bodemix in een springvorm. Druk deze goed aan met de achterkant van een lepel en zet de bodem in het midden van de oven. Bak deze 15 minuten.
2. Haal de springvorm uit de oven en verhoog de temperatuur van de oven tot 225°C.
3. Meng alle ingrediënten voor de vulling in volgorde zoals ze hierboven staan vermeld. Voeg de ingrediënten een voor een toe. Zorg ervoor dat je na ieder ingrediënt goed klopt, zodat er een homogene massa ontstaat voor je een nieuw ingrediënt toevoegt.
4. Pak de springvorm met de bodem en giet de cheesecake vulling op de bodem. Zet de springvorm voor 10 minuten in het midden van de oven.
5. Na deze 10 minuten verlaag je de temperatuur naar 90°C zonder de oven te openen. Laat de cheesecake vervolgens nog 50 minuten bakken in de oven. Draai hierna de oven uit, maar laat de cheesecake 2 uur in de oven rusten, ook zonder de oven te openen.
6. Nadat de cheesecake 2 uur in de oven heeft gestaan om te rusten, haal deze dan uit de oven om af te koelen. Voordat je de cheesecake serveert, laat deze dan nog vier uur in de koelkast staan.
Dit recept kost je wat tijd, maar dan heb je uiteindelijk ook een heerlijke New York Cheesecake. Sabine geeft nog als tip dat je een beetje jam op je cheesecake kunt doen als lekkere zoete toevoeging.
Misschien een stomme vraag, maar heb je de mengels wel licht door elkaar geroerd?quote:Op donderdag 7 april 2016 21:22 schreef StephanL het volgende:
Vorige week woensdag mijn eerste baksel gemaakt. Een Rigotta-Chocolade cake van Rudolph's Bakery. Hij smaakte prima moet ik zeggen en was goed gelukt. Wel helaas in mijn vinger gesneden, met een diepe snee tot gevolg.
[ afbeelding ]
Jawel, echter niet overal goed genoeg. Voor een eerste baksel vond ik hem goedquote:Op vrijdag 8 april 2016 00:01 schreef Woelwater het volgende:
[..]
Misschien een stomme vraag, maar heb je de mengels wel licht door elkaar geroerd?
Als ik erop Google krijg ik meer dit soort plaatjes:
[ afbeelding ]
Gewone bloem in de buurtsuper is voor bakken van alles behalve brood. Broodmeel is voor brood bakken maar dan zou ik geen buurtsuper meel gebruiken maar bijv van de molen of de bakwinkel. De soorten meel van de bakzolder bijv zijn erg lekker.quote:Op vrijdag 8 april 2016 22:15 schreef wiskundenoob het volgende:
Hoi allen,
Kan iemand mij vertellen welke meel ik moet kopen in de supermarkt als ik opzoek ben naar all purpose flour, cake flour en bread flour?
Zijn dat respectievelijk tarwebloem, cakemeel en meel voor witte brood?
Google leert me dat de verschillen vooral zitten in de samenstelling van gluten en eiwitten.
Ok, dáár wil ik dus écht graag het recept van hebbenquote:Op zaterdag 9 april 2016 10:41 schreef Goitske het volgende:
[ afbeelding ]
Dit was de binnenkant van de appelcake
Is patentbloem broodmeel? Ik heb nog nooit een bakwinkel gezien.quote:Op zaterdag 9 april 2016 06:41 schreef Goitske het volgende:
[..]
Gewone bloem in de buurtsuper is voor bakken van alles behalve brood. Broodmeel is voor brood bakken maar dan zou ik geen buurtsuper meel gebruiken maar bijv van de molen of de bakwinkel. De soorten meel van de bakzolder bijv zijn erg lekker.
Nee bloem soortem in de supermarkt zijn geen broodmeel hebben een lager gluten gehalte en daardoor minder geschikt voor broodquote:Op zaterdag 9 april 2016 10:47 schreef wiskundenoob het volgende:
[..]
Is patentbloem broodmeel? Ik heb nog nooit een bakwinkel gezien.
Typ hem dit weekend wel evenquote:Op zaterdag 9 april 2016 10:44 schreef Molo het volgende:
[..]
Ok, dáár wil ik dus écht graag het recept van hebben
Dankquote:
Hij was zo weg op mijn werk, en je kunt vrij kleine punten snijden want hij is best machtigquote:Op zaterdag 9 april 2016 10:57 schreef Molo het volgende:
[..]
Dank
Lijkt me perfect uitdeelvoer voor op werk
De goedkoopste bloem in de supermarkt werkt ook prima eventueel kan je de biologische bloem nemen, die heeft sowieso een prima eiwit gehalte om brood te bakkenquote:Op zaterdag 9 april 2016 10:53 schreef Goitske het volgende:
[..]
Nee bloem soortem in de supermarkt zijn geen broodmeel hebben een lager gluten gehalte en daardoor minder geschikt voor brood
Forum Opties | |
---|---|
Forumhop: | |
Hop naar: |