Ziet er heerlijk uitquote:Op donderdag 24 maart 2016 23:55 schreef Woelwater het volgende:
Na drie hazelnoot-slagroomtaarten maar weer eens gewoon een appeltaart gebakken![]()
[ afbeelding ]
Dit was trouwens de laatste taart hiervoor, met dunnere laagjes.
[ afbeelding ]
als ze mee doen aan antiglutenhype omdat ze van spelt minder buikpijn krijgen dan hebben ze zonder te weten zelf diagnose PDS bevestigd en bewezen dat ze baat hebben bij FODMAPquote:Op vrijdag 25 maart 2016 05:50 schreef Isegrim het volgende:
Het verschil tussen gewone tarwe en spelt is echt marginaal. Spelt is gewoon een tarwesoort, maar dan met iets meer eiwit (gluten) en iets minder koolhydraten.
Het grappige is dat mensen die meedoen met de antiglutenhype vaak spelt willen en verbaasd zijn als je ze vertelt dat er in spelt méér gluten zitten dan in gewone tarwe.
Ik vind het echt een crime, glazuren. En heel lekker vind ik het ook niet, dus geen zin om er tijd in te steken om het te leren. Ach, zoon en dochter vonden het feest.quote:Op vrijdag 25 maart 2016 16:17 schreef DonnaRush het volgende:
Leuk hoor! Glazuren hoeft ook niet goed joh, haha!
Ik bak heel vaak, maar vergeet altijd de foto's. Zondag ga ik een worteltaart bakken, zal de foto's eens een keer niet vergeten (proberen).
ik vind die vooraan buitengewoon kunstzinnigquote:Op vrijdag 25 maart 2016 15:55 schreef Bleie het volgende:
Ziet er goed uit Woelwater!
Ik heb met de kinderen paaskoekjes gebakken. Glazuren kunnen we allemaal nog niet zo goed.![]()
[ afbeelding ]
quote:Op vrijdag 25 maart 2016 16:30 schreef computergirl het volgende:
[..]
ik vind die vooraan buitengewoon kunstzinnig
Oh heerlijk! Ook een keer gedaan, was de halve nacht bezigquote:Op zaterdag 26 maart 2016 20:36 schreef Joosie200 het volgende:
Gewone bloem doet het inderdaad goed. Heb een batch croissantdeeg in de koelkast te rusten. Straks de volgende toer. Maar inmiddels rijst ie zijn plastic omhulsel uitDus maar even opdelen. Deel voor croissants, deel voor pain au chocolat en pain au raisin.
FODMAP is wel wat heftiger dieet dan alleen je broodsoort aanpassenquote:Op vrijdag 25 maart 2016 08:12 schreef computergirl het volgende:
[..]
als ze mee doen aan antiglutenhype omdat ze van spelt minder buikpijn krijgen dan hebben ze zonder te weten zelf diagnose PDS bevestigd en bewezen dat ze baat hebben bij FODMAP
dFODMAP is eliminatie dieet, niet bedoeld om eeuwig vol te houden. Als de grootste bron gevonden is mag je rustig de rest weer gaan eten als je je daar goed bij voeltquote:Op zaterdag 26 maart 2016 22:05 schreef Goitske het volgende:
[..]
FODMAP is wel wat heftiger dieet dan alleen je broodsoort aanpassen
Bij veel zit het ook tussen de oren ergens gehoord dat het beter en hip is dat gaan we dan ook van uit
Ziet er goed uit!quote:Op zaterdag 26 maart 2016 20:13 schreef robuust89 het volgende:
Nou, gewone bloem doet het inderdaad prima hoor!![]()
[ afbeelding ]
[ afbeelding ]
Heb er te snel de poedersuiker overheen gegooid, vandaar dat witte. Ruikt fantastisch!![]()
Zo netjes krijg ik het niet hoor!quote:Op zondag 27 maart 2016 12:13 schreef Oceanonix het volgende:
Ik heb worteltjestaart gemaakt, ik ben alleen niet zo'n held met netjes afwerken.
[ afbeelding ]
Tijd aan het smeren geweest en dan heb ik nog dit resultaat.
erg lentegroen, doe even mijnquote:Op zondag 27 maart 2016 12:13 schreef Oceanonix het volgende:
Ik heb worteltjestaart gemaakt, ik ben alleen niet zo'n held met netjes afwerken.
[ afbeelding ]
Tijd aan het smeren geweest en dan heb ik nog dit resultaat.
En toch ziet 'ie er super uit. Leuke kleuren!quote:Op zondag 27 maart 2016 12:13 schreef Oceanonix het volgende:
Ik heb worteltjestaart gemaakt, ik ben alleen niet zo'n held met netjes afwerken.
[ afbeelding ]
Tijd aan het smeren geweest en dan heb ik nog dit resultaat.
Lentegroen. Ik houd er van,word je vrolijk vanquote:Op zondag 27 maart 2016 12:13 schreef Oceanonix het volgende:
Ik heb worteltjestaart gemaakt, ik ben alleen niet zo'n held met netjes afwerken.
[ afbeelding ]
Tijd aan het smeren geweest en dan heb ik nog dit resultaat.
Laatige kleur het wordt met fruit al snel roodquote:Op zondag 27 maart 2016 12:29 schreef Joosie200 het volgende:
[..]
Lentegroen. Ik houd er van,word je vrolijk vanIemand een idee met welk soort fruit je een beetje blauw qua kleur kunt forceren? Dacht aan bosbessen. Want ik wil een kiekeboe taart voor mijn verjaardag maken. Voor red velvet gewoon frambozen, wit blijft wit en blauw dus dankzij bosbessen. Ik heb geen trek in kleurstof te gebruiken als het niet hoeft.
Bij fodmap gaat het om het koolhydraat fructaan. Dat zit in spelt wel veel minder. Zeker als je ook nog zuurdesem ipv gist gebruiktquote:Op zaterdag 26 maart 2016 22:05 schreef Goitske het volgende:
[..]
FODMAP is wel wat heftiger dieet dan alleen je broodsoort aanpassen
Bij veel zit het ook tussen de oren ergens gehoord dat het beter en hip is dat gaan we dan ook van uit
Fodmap werkt voor meerdere mensen heel goed! In dat opzicht is het een goed dieet als je opzoek bent waar je klachten vandaan komenquote:Op zondag 27 maart 2016 12:53 schreef Deepfreeze het volgende:
[..]
Bij fodmap gaat het om het koolhydraat fructaan. Dat zit in spelt wel veel minder. Zeker als je ook nog zuurdesem ipv gist gebruikt
Fodmap heeft mij goed geholpen. Lactose en fructose bleken onverwacht klachten te geven. maar tarwe eet ik weer gewoon
Het zorgt wel dat je met fodmap makkelijk aan je speltbrood kunt komen.quote:Op zondag 27 maart 2016 12:55 schreef Goitske het volgende:
[..]
Fodmap werkt voor meerdere mensen heel goed! In dat opzicht is het een goed dieet als je opzoek bent waar je klachten vandaan komen
Waar ik zo van baal dat mensen geen gluten of bepaalde granen omdat het hip is zo worden mensen met echte klachten minder serieus genomen
quote:Op zondag 27 maart 2016 12:35 schreef Myraela het volgende:
Bosbessen is meer paars dan blauw. Ik denk ook niet dat je met frambozen een red velvet kleur krijgt, dan kom je nog meer in de buurt met bieten.
quote:Op zondag 27 maart 2016 12:36 schreef Goitske het volgende:
[..]
Laatige kleur het wordt met fruit al snel rood
Ik ga de verschillende lagen sowieso apart bakken. Dus het rode blijft rood, kan niet mixen met blauw. Maar dan maar bietensap pakken en toch blauwe kleurstof.quote:[img]http://i.fokzine.net
/p/1s.gif[/img] Op zondag 27 maart 2016 12:38 schreef Burdie het volgende:
Ik zou toch kleurstof nemen als je een echt mooie kleur wilt, van Wilton heb je bijvoorbeeld maar een paar druppels nodig.
Ziet er mooi uit hoor! Ik heb mijn worteltaart zostraks uit de oven gehaald. Mag zometeen ook gaan smerenquote:Op zondag 27 maart 2016 12:13 schreef Oceanonix het volgende:
Ik heb worteltjestaart gemaakt, ik ben alleen niet zo'n held met netjes afwerken.
[ afbeelding ]
Tijd aan het smeren geweest en dan heb ik nog dit resultaat.
Rode kool een optie voor de blauwe kleur?quote:Op zondag 27 maart 2016 13:05 schreef Joosie200 het volgende:
[..]
[..]
[..]
Ik ga de verschillende lagen sowieso apart bakken. Dus het rode blijft rood, kan niet mixen met blauw. Maar dan maar bietensap pakken en toch blauwe kleurstof.
Zou dat werken ja? Lees ook dat cacao + azijn voor in een red velvetcake aardig van kleur kan verschieten. En verder heb ik nog spirulina gevonden. Maar das een superfoodquote:Op zondag 27 maart 2016 13:07 schreef Molo het volgende:
[..]
Rode kool een optie voor de blauwe kleur?
Rode kool heeft blauwe kleurstof erin. Maar googlen geeft vast meer antwoordenquote:Op zondag 27 maart 2016 16:37 schreef Joosie200 het volgende:
[..]
Zou dat werken ja? Lees ook dat cacao + azijn voor in een red velvetcake aardig van kleur kan verschieten. En verder heb ik nog spirulina gevonden. Maar das een superfoodergo dure shizzl
Pak wel bietensap en spirulina en voor het witte wel slagroom/botercremelaag ofzoquote:Op zondag 27 maart 2016 16:39 schreef Molo het volgende:
[..]
Rode kool heeft blauwe kleurstof erin. Maar googlen geeft vast meer antwoorden
Spirulina heb je niet veel van nodig trouwens. Ik heb een keer tarwegraspoedwr gebruikt voor groen, maar dat proef je heel erg en is echt niet lekker
Rood kan prima met (ingekookt) bietensap of poeder
hebben we een Fok! wortelhype?quote:Op zondag 27 maart 2016 16:19 schreef DonnaRush het volgende:
[ afbeelding ]
Mijn eerste worteltaart en hij is heerlijk!
Precies mijn gedachtequote:
Haha ik denk het. Ik ben op het idee gekomen zonder Fok!. Sorry, geen geheim pact zover ik weet!quote:
Ook de mijne!quote:Op zaterdag 2 april 2016 16:47 schreef Bleie het volgende:
Dochter mocht vanochtend afzwemmen, dus om het te vieren een appeltaart gebakken. Haar favoriet.
[ afbeelding ]
Zo heerlijk! Krijg er gelijk trek in!quote:Op zaterdag 2 april 2016 16:47 schreef Bleie het volgende:
Dochter mocht vanochtend afzwemmen, dus om het te vieren een appeltaart gebakken. Haar favoriet.
[ afbeelding ]
is er nog stukje over?quote:Op zaterdag 2 april 2016 16:47 schreef Bleie het volgende:
Dochter mocht vanochtend afzwemmen, dus om het te vieren een appeltaart gebakken. Haar favoriet.
[ afbeelding ]
wauw prachtige vormquote:Op zaterdag 2 april 2016 20:48 schreef Dragonberry het volgende:
Oh lekker hoor! Ik heb ook een echte klassieker gebakken. Vanille tulband, gebakken in mijn oma's oude vorm![]()
[ afbeelding ]
| Forum Opties | |
|---|---|
| Forumhop: | |
| Hop naar: | |