abonnement Unibet Coolblue Bitvavo
  vrijdag 25 maart 2016 @ 07:04:58 #51
401485 Molo
Völlig losgelöst
pi_160926587
En die taarten zien er verdomde lekker uit Woelwater! :9
Oh how you'd have a happy life, if you did the things you like
pi_160926605
quote:
0s.gif Op donderdag 24 maart 2016 23:55 schreef Woelwater het volgende:
Na drie hazelnoot-slagroomtaarten maar weer eens gewoon een appeltaart gebakken :P

[ afbeelding ]

Dit was trouwens de laatste taart hiervoor, met dunnere laagjes.

[ afbeelding ]
Ziet er heerlijk uit :Y)
pi_160926900
quote:
0s.gif Op vrijdag 25 maart 2016 05:50 schreef Isegrim het volgende:
Het verschil tussen gewone tarwe en spelt is echt marginaal. Spelt is gewoon een tarwesoort, maar dan met iets meer eiwit (gluten) en iets minder koolhydraten.

Het grappige is dat mensen die meedoen met de antiglutenhype vaak spelt willen en verbaasd zijn als je ze vertelt dat er in spelt méér gluten zitten dan in gewone tarwe. :')
als ze mee doen aan antiglutenhype omdat ze van spelt minder buikpijn krijgen dan hebben ze zonder te weten zelf diagnose PDS bevestigd en bewezen dat ze baat hebben bij FODMAP *O*
pi_160934657
Ziet er goed uit Woelwater!

Ik heb met de kinderen paaskoekjes gebakken. Glazuren kunnen we allemaal nog niet zo goed. :P

  Moderator/colorchick vrijdag 25 maart 2016 @ 16:17:12 #55
382129 crew  Donna
pi_160935216
Leuk hoor! Glazuren hoeft ook niet goed joh, haha!

Ik bak heel vaak, maar vergeet altijd de foto's. Zondag ga ik een worteltaart bakken, zal de foto's eens een keer niet vergeten (proberen).
pi_160935357
quote:
0s.gif Op vrijdag 25 maart 2016 16:17 schreef DonnaRush het volgende:
Leuk hoor! Glazuren hoeft ook niet goed joh, haha!

Ik bak heel vaak, maar vergeet altijd de foto's. Zondag ga ik een worteltaart bakken, zal de foto's eens een keer niet vergeten (proberen).
Ik vind het echt een crime, glazuren. En heel lekker vind ik het ook niet, dus geen zin om er tijd in te steken om het te leren. Ach, zoon en dochter vonden het feest.
pi_160935580
quote:
0s.gif Op vrijdag 25 maart 2016 15:55 schreef Bleie het volgende:
Ziet er goed uit Woelwater!

Ik heb met de kinderen paaskoekjes gebakken. Glazuren kunnen we allemaal nog niet zo goed. :P

[ afbeelding ]
ik vind die vooraan buitengewoon kunstzinnig :+
pi_160935750
quote:
1s.gif Op vrijdag 25 maart 2016 16:30 schreef computergirl het volgende:

[..]

ik vind die vooraan buitengewoon kunstzinnig :+
:7
pi_160963743
Nou, gewone bloem doet het inderdaad prima hoor! :+



Heb er te snel de poedersuiker overheen gegooid, vandaar dat witte. Ruikt fantastisch! :Y)

[ Bericht 20% gewijzigd door robuust89 op 26-03-2016 20:19:38 ]
Hoi, ik ben robuust89 en ik ben nieuw!
pi_160964402
Gewone bloem doet het inderdaad goed. Heb een batch croissantdeeg in de koelkast te rusten. Straks de volgende toer. Maar inmiddels rijst ie zijn plastic omhulsel uit _O- Dus maar even opdelen. Deel voor croissants, deel voor pain au chocolat en pain au raisin. :9
mag het weten
pi_160965584
quote:
1s.gif Op zaterdag 26 maart 2016 20:36 schreef Joosie200 het volgende:
Gewone bloem doet het inderdaad goed. Heb een batch croissantdeeg in de koelkast te rusten. Straks de volgende toer. Maar inmiddels rijst ie zijn plastic omhulsel uit _O- Dus maar even opdelen. Deel voor croissants, deel voor pain au chocolat en pain au raisin. :9
Oh heerlijk! Ook een keer gedaan, was de halve nacht bezig _O-
Hoi, ik ben robuust89 en ik ben nieuw!
pi_160966874
quote:
1s.gif Op vrijdag 25 maart 2016 08:12 schreef computergirl het volgende:

[..]

als ze mee doen aan antiglutenhype omdat ze van spelt minder buikpijn krijgen dan hebben ze zonder te weten zelf diagnose PDS bevestigd en bewezen dat ze baat hebben bij FODMAP *O*
FODMAP is wel wat heftiger dieet dan alleen je broodsoort aanpassen
Bij veel zit het ook tussen de oren ergens gehoord dat het beter en hip is dat gaan we dan ook van uit -O-
pi_160966966
quote:
1s.gif Op zaterdag 26 maart 2016 22:05 schreef Goitske het volgende:

[..]

FODMAP is wel wat heftiger dieet dan alleen je broodsoort aanpassen
Bij veel zit het ook tussen de oren ergens gehoord dat het beter en hip is dat gaan we dan ook van uit -O-
dFODMAP is eliminatie dieet, niet bedoeld om eeuwig vol te houden. Als de grootste bron gevonden is mag je rustig de rest weer gaan eten als je je daar goed bij voelt
pi_160974010
quote:
0s.gif Op zaterdag 26 maart 2016 20:13 schreef robuust89 het volgende:
Nou, gewone bloem doet het inderdaad prima hoor! :+
[ afbeelding ]

[ afbeelding ]
Heb er te snel de poedersuiker overheen gegooid, vandaar dat witte. Ruikt fantastisch! :Y)
Ziet er goed uit!

Ik ben nog meer aan het bakken geweest voor Pasen.

Eerst een gemarmerde cake gebakken met gewone cake en red velvet, en daar met een steker ei-vormpjes uit gehaald:



En daar fondant opgelegd.


Gisteravond al wat van de afsnijsels gesnoept :9~ .

En ik heb ook broodjes gebakken:

pi_160974072
Ik heb worteltjestaart gemaakt, ik ben alleen niet zo'n held met netjes afwerken.



Tijd aan het smeren geweest en dan heb ik nog dit resultaat. :'(
pi_160974210
quote:
0s.gif Op zondag 27 maart 2016 12:13 schreef Oceanonix het volgende:
Ik heb worteltjestaart gemaakt, ik ben alleen niet zo'n held met netjes afwerken.

[ afbeelding ]

Tijd aan het smeren geweest en dan heb ik nog dit resultaat. :'(
Zo netjes krijg ik het niet hoor!
pi_160974233
quote:
0s.gif Op zondag 27 maart 2016 12:13 schreef Oceanonix het volgende:
Ik heb worteltjestaart gemaakt, ik ben alleen niet zo'n held met netjes afwerken.

[ afbeelding ]

Tijd aan het smeren geweest en dan heb ik nog dit resultaat. :'(
erg lentegroen, doe even mijn 8-) op :P
pi_160974251
quote:
0s.gif Op zondag 27 maart 2016 12:13 schreef Oceanonix het volgende:
Ik heb worteltjestaart gemaakt, ik ben alleen niet zo'n held met netjes afwerken.

[ afbeelding ]

Tijd aan het smeren geweest en dan heb ik nog dit resultaat. :'(
En toch ziet 'ie er super uit. Leuke kleuren! :)
pi_160974310
Kleurstof wat ik ooit gekocht heb in Duitsland. Het is een groene suiker verpakt per zakje, gebruiksklaar. De andere kleuren waren iets minder fel, dus dacht dat ik het hele zakje nu ook wel kon gebruiken. :7
pi_160974322
quote:
0s.gif Op zondag 27 maart 2016 12:13 schreef Oceanonix het volgende:
Ik heb worteltjestaart gemaakt, ik ben alleen niet zo'n held met netjes afwerken.

[ afbeelding ]

Tijd aan het smeren geweest en dan heb ik nog dit resultaat. :'(
Lentegroen. Ik houd er van,word je vrolijk van :D Iemand een idee met welk soort fruit je een beetje blauw qua kleur kunt forceren? Dacht aan bosbessen. Want ik wil een kiekeboe taart voor mijn verjaardag maken. Voor red velvet gewoon frambozen, wit blijft wit en blauw dus dankzij bosbessen. Ik heb geen trek in kleurstof te gebruiken als het niet hoeft.
mag het weten
pi_160974470
Bosbessen is meer paars dan blauw. Ik denk ook niet dat je met frambozen een red velvet kleur krijgt, dan kom je nog meer in de buurt met bieten.
pi_160974476
quote:
1s.gif Op zondag 27 maart 2016 12:29 schreef Joosie200 het volgende:

[..]

Lentegroen. Ik houd er van,word je vrolijk van :D Iemand een idee met welk soort fruit je een beetje blauw qua kleur kunt forceren? Dacht aan bosbessen. Want ik wil een kiekeboe taart voor mijn verjaardag maken. Voor red velvet gewoon frambozen, wit blijft wit en blauw dus dankzij bosbessen. Ik heb geen trek in kleurstof te gebruiken als het niet hoeft.
Laatige kleur het wordt met fruit al snel rood
  zondag 27 maart 2016 @ 12:38:26 #73
74065 Burdie
Cogito ergo Fok!
pi_160974520
Ik zou toch kleurstof nemen als je een echt mooie kleur wilt, van Wilton heb je bijvoorbeeld maar een paar druppels nodig.
KuikenGuppy
pi_160974816
quote:
1s.gif Op zaterdag 26 maart 2016 22:05 schreef Goitske het volgende:

[..]

FODMAP is wel wat heftiger dieet dan alleen je broodsoort aanpassen
Bij veel zit het ook tussen de oren ergens gehoord dat het beter en hip is dat gaan we dan ook van uit -O-
Bij fodmap gaat het om het koolhydraat fructaan. Dat zit in spelt wel veel minder. Zeker als je ook nog zuurdesem ipv gist gebruikt

Fodmap heeft mij goed geholpen. Lactose en fructose bleken onverwacht klachten te geven. maar tarwe eet ik weer gewoon :P
pi_160974867
quote:
1s.gif Op zondag 27 maart 2016 12:53 schreef Deepfreeze het volgende:

[..]

Bij fodmap gaat het om het koolhydraat fructaan. Dat zit in spelt wel veel minder. Zeker als je ook nog zuurdesem ipv gist gebruikt

Fodmap heeft mij goed geholpen. Lactose en fructose bleken onverwacht klachten te geven. maar tarwe eet ik weer gewoon :P
Fodmap werkt voor meerdere mensen heel goed! In dat opzicht is het een goed dieet als je opzoek bent waar je klachten vandaan komen

Waar ik zo van baal dat mensen geen gluten of bepaalde granen omdat het hip is zo worden mensen met echte klachten minder serieus genomen
pi_160975047
quote:
1s.gif Op zondag 27 maart 2016 12:55 schreef Goitske het volgende:

[..]

Fodmap werkt voor meerdere mensen heel goed! In dat opzicht is het een goed dieet als je opzoek bent waar je klachten vandaan komen

Waar ik zo van baal dat mensen geen gluten of bepaalde granen omdat het hip is zo worden mensen met echte klachten minder serieus genomen
Het zorgt wel dat je met fodmap makkelijk aan je speltbrood kunt komen. ;)

Maar snap je punt. Fodmap lijkt ook hip. Terwijl het best even lastig is en wel erg nuttig. Mensen keken ook zo raar toen ik zei dat ik 3 dagen buikpijn heb van een theelepel honing. "Goh, je hebt echt een intolerantie"
pi_160975080
quote:
14s.gif Op zondag 27 maart 2016 12:35 schreef Myraela het volgende:
Bosbessen is meer paars dan blauw. Ik denk ook niet dat je met frambozen een red velvet kleur krijgt, dan kom je nog meer in de buurt met bieten.
quote:
1s.gif Op zondag 27 maart 2016 12:36 schreef Goitske het volgende:

[..]

Laatige kleur het wordt met fruit al snel rood
quote:
[img]http://i.fokzine.net
/p/1s.gif[/img] Op zondag 27 maart 2016 12:38 schreef Burdie het volgende:
Ik zou toch kleurstof nemen als je een echt mooie kleur wilt, van Wilton heb je bijvoorbeeld maar een paar druppels nodig.
Ik ga de verschillende lagen sowieso apart bakken. Dus het rode blijft rood, kan niet mixen met blauw. Maar dan maar bietensap pakken en toch blauwe kleurstof. :)
mag het weten
  Moderator/colorchick zondag 27 maart 2016 @ 13:06:48 #78
382129 crew  Donna
pi_160975098
quote:
0s.gif Op zondag 27 maart 2016 12:13 schreef Oceanonix het volgende:
Ik heb worteltjestaart gemaakt, ik ben alleen niet zo'n held met netjes afwerken.

[ afbeelding ]

Tijd aan het smeren geweest en dan heb ik nog dit resultaat. :'(
Ziet er mooi uit hoor! Ik heb mijn worteltaart zostraks uit de oven gehaald. Mag zometeen ook gaan smeren :)
  zondag 27 maart 2016 @ 13:07:46 #79
401485 Molo
Völlig losgelöst
pi_160975116
quote:
1s.gif Op zondag 27 maart 2016 13:05 schreef Joosie200 het volgende:

[..]


[..]


[..]

Ik ga de verschillende lagen sowieso apart bakken. Dus het rode blijft rood, kan niet mixen met blauw. Maar dan maar bietensap pakken en toch blauwe kleurstof. :)
Rode kool een optie voor de blauwe kleur?
Oh how you'd have a happy life, if you did the things you like
  Moderator/colorchick zondag 27 maart 2016 @ 16:19:24 #80
382129 crew  Donna
pi_160978861

Mijn eerste worteltaart en hij is heerlijk!
pi_160979196
quote:
1s.gif Op zondag 27 maart 2016 13:07 schreef Molo het volgende:

[..]

Rode kool een optie voor de blauwe kleur?
Zou dat werken ja? Lees ook dat cacao + azijn voor in een red velvetcake aardig van kleur kan verschieten. En verder heb ik nog spirulina gevonden. Maar das een superfood :X ergo dure shizzl
mag het weten
  zondag 27 maart 2016 @ 16:39:16 #82
401485 Molo
Völlig losgelöst
pi_160979225
quote:
0s.gif Op zondag 27 maart 2016 16:37 schreef Joosie200 het volgende:

[..]

Zou dat werken ja? Lees ook dat cacao + azijn voor in een red velvetcake aardig van kleur kan verschieten. En verder heb ik nog spirulina gevonden. Maar das een superfood :X ergo dure shizzl
Rode kool heeft blauwe kleurstof erin. Maar googlen geeft vast meer antwoorden :)

Spirulina heb je niet veel van nodig trouwens. Ik heb een keer tarwegraspoedwr gebruikt voor groen, maar dat proef je heel erg en is echt niet lekker ;(

Rood kan prima met (ingekookt) bietensap of poeder :)
Oh how you'd have a happy life, if you did the things you like
pi_160979364
quote:
1s.gif Op zondag 27 maart 2016 16:39 schreef Molo het volgende:

[..]

Rode kool heeft blauwe kleurstof erin. Maar googlen geeft vast meer antwoorden :)

Spirulina heb je niet veel van nodig trouwens. Ik heb een keer tarwegraspoedwr gebruikt voor groen, maar dat proef je heel erg en is echt niet lekker ;(

Rood kan prima met (ingekookt) bietensap of poeder :)
Pak wel bietensap en spirulina en voor het witte wel slagroom/botercremelaag ofzo :+ Ben normaal niet echt van het kleur toevoegen aan een baksel, maar lijkt me geinig om mijn collega's op het werk te trakteren. En dan ze de taart zien aansnijden en het bedrijfslogo terug te vinden :7
mag het weten
pi_160979999
quote:
0s.gif Op zondag 27 maart 2016 16:19 schreef DonnaRush het volgende:
[ afbeelding ]
Mijn eerste worteltaart en hij is heerlijk!
hebben we een Fok! wortelhype?
pi_160980133
quote:
10s.gif Op zondag 27 maart 2016 17:17 schreef computergirl het volgende:

[..]

hebben we een Fok! wortelhype?
Precies mijn gedachte :D Hebben ze soms afgesproken allemaal een worteltjestaart te showen tijdens Pasen. Vies hé oO<
mag het weten
  Moderator/colorchick zondag 27 maart 2016 @ 20:33:56 #86
382129 crew  Donna
pi_160984144
quote:
10s.gif Op zondag 27 maart 2016 17:17 schreef computergirl het volgende:

[..]

hebben we een Fok! wortelhype?
Haha ik denk het. Ik ben op het idee gekomen zonder Fok!. Sorry, geen geheim pact zover ik weet! :P
pi_161120117
Dochter mocht vanochtend afzwemmen, dus om het te vieren een appeltaart gebakken. Haar favoriet.

pi_161120771
quote:
0s.gif Op zaterdag 2 april 2016 16:47 schreef Bleie het volgende:
Dochter mocht vanochtend afzwemmen, dus om het te vieren een appeltaart gebakken. Haar favoriet.

[ afbeelding ]
Ook de mijne!
  Moderator/colorchick zaterdag 2 april 2016 @ 17:37:42 #89
382129 crew  Donna
pi_161121368
Ohhh heerlijk, een 'echte' appeltaart. En dan met een dikke klodder zelf geklopte slagroom!
pi_161122018
quote:
0s.gif Op zaterdag 2 april 2016 16:47 schreef Bleie het volgende:
Dochter mocht vanochtend afzwemmen, dus om het te vieren een appeltaart gebakken. Haar favoriet.

[ afbeelding ]
Zo heerlijk! Krijg er gelijk trek in!
Wat er ook gebeurt; altijd blijven lachen :-)
pi_161123138
quote:
0s.gif Op zaterdag 2 april 2016 16:47 schreef Bleie het volgende:
Dochter mocht vanochtend afzwemmen, dus om het te vieren een appeltaart gebakken. Haar favoriet.

[ afbeelding ]
is er nog stukje over? :Y)
pi_161126845
Haha, er gaat toch altijd weinig boven appeltaart hè? Er is nog een klein stukje over dat meneer Bleie en ik zo gaan opsmikkelen. :+
pi_161127160
Oh lekker hoor! Ik heb ook een echte klassieker gebakken. Vanille tulband, gebakken in mijn oma's oude vorm O+
pi_161127384
Oeh, dat is ook lekker ja!
  zaterdag 2 april 2016 @ 21:07:12 #95
309164 Woelwater
oranje-blanje-bleu
pi_161127927
Mooie baksels weer hier ^O^

Komende dagen walnoot-chocoladecake bij de koffie c_/



[ Bericht 0% gewijzigd door Woelwater op 02-04-2016 21:18:36 ]
pi_161128017
quote:
0s.gif Op zaterdag 2 april 2016 20:48 schreef Dragonberry het volgende:
Oh lekker hoor! Ik heb ook een echte klassieker gebakken. Vanille tulband, gebakken in mijn oma's oude vorm O+
[ afbeelding ]
wauw prachtige vorm
pi_161153960
Resultaat van de New York Brunch vandaag:
Cinnamon rolls


Bagels


Pancakes


Eggs Benedict




:Y)

[ Bericht 0% gewijzigd door bloempje-moi op 04-04-2016 08:19:08 ]
pi_161154848
Zo wil ik ook wel brunchen :9~
pi_161157767
Oh, wow, dat ziet er echt heerlijk uit!
pi_161157920
Die onderste is cheesecake? Welk recept?
abonnement Unibet Coolblue Bitvavo
Forum Opties
Forumhop:
Hop naar:
(afkorting, bv 'KLB')