abonnement Unibet Coolblue
pi_160613183
Met uit het vorige deel:

Trusten



Fietsie



_Liek




Goitske




Keroppi




RobinOok




Op naar veel nieuws! :Y)
pi_160613198
Ik maakte een worteltjestaart, recept van ottolenghi

O+


pi_160613228
:Y)
Dat witte is creamcheese?
pi_160613409
quote:
1s.gif Op zaterdag 12 maart 2016 15:35 schreef computergirl het volgende:
:Y)
Dat witte is creamcheese?
Ja! Met honing, opgeklopte roomboter en poedersuiker :9
pi_160639394
:9~ :9~
Voor de slagroomtaart en de worteltjestaart.

Wat is nou echt een goed recept voor slagroomtaart?
pi_160643776
quote:
0s.gif Op zondag 13 maart 2016 16:56 schreef Bleie het volgende:
Wat is nou echt een goed recept voor slagroomtaart?
Ik heb dit recept gebruikt voor de biscuit, het Victoria beslag uit dit recept van 24Kitchen en gevuld met frambozenjam en slagroom. Is goed bevallen :9
pi_160644006
quote:
1s.gif Op zaterdag 12 maart 2016 15:33 schreef Zo-is-dat het volgende:
Ik maakte een worteltjestaart, recept van ottolenghi

O+

[ afbeelding ]
Hey, met dat recept heb ik ook een keer een carrotcake gemaakt en die was briljant _O_
Heb er toen alleen een frosting van Nigella over gedaan :+
"Dear life, When I said "can my day get any worse?" it was a rhetorical question, not a challenge."
pi_160644465
Vandaag crumble gemaakt. Ik had nog een pak staan. Nooit meer, bah, wat een smakeloze laag kruimels.
Als ik het zelf maak zit ik altijd te klooien met de verhoudingen, maar al mijn eigen baksels waren lekkerder :+

En die worteltaart :9 en de slagroomtaart trouwens ook. Sowieso: taart :9~
"Why does being a librarian make her even hotter?"
"They're keepers of knowledge. She holds the answers to all of our questions..."
pi_160645437
quote:
0s.gif Op zondag 13 maart 2016 19:29 schreef Trusten het volgende:

[..]

Ik heb dit recept gebruikt voor de biscuit, het Victoria beslag uit dit recept van 24Kitchen en gevuld met frambozenjam en slagroom. Is goed bevallen :9
Dank je. Ik heb wel ooit die hele taart van 24kitchen gemaakt, maar vond het biscuit (moskovisch gebak) niet heel geweldig. Ik ben die van Laura's bakery opgeslagen, maar eens proberen.
pi_160645471
quote:
0s.gif Op zondag 13 maart 2016 20:34 schreef Bleie het volgende:

[..]

Dank je. Ik heb wel ooit die hele taart van 24kitchen gemaakt, maar vond het biscuit (moskovisch gebak) niet heel geweldig. Ik ben die van Laura's bakery opgeslagen, maar eens proberen.
Dat las ik in de reviews onder het recept, vandaar dat ik een ander recept daarvoor had gezocht :). Biscuit van Laura's Bakery was goed gelukt (en lekker), al denk ik wel dat je beter een ruimer recept qua springvorm kan pakken. Mijne was iets lager dan ik het liefste had gezien.
pi_160682496
Ik moet voor de school van mijn kinderen wat gaan bakken, maar ik wil eens wat anders dan cupcakes en een tulband.
Iemand ideeën? Niet te ingewikkeld, want dat is niet nodig.
  dinsdag 15 maart 2016 @ 12:32:28 #12
74065 Burdie
Cogito ergo Fok!
pi_160682596
Boterkoek, brownies, appeltaart?
Of een zanddeeg bodem, gevuld met banketbakkersroom en vulling naar keuze (vers fruit?)
KuikenGuppy
pi_160682732
Gewoon koekjes? :@
pi_160682845
Millionairs shortbread of chocolate crinckle cookies?
pi_160682884
quote:
0s.gif Op dinsdag 15 maart 2016 12:26 schreef Koningin het volgende:
Ik moet voor de school van mijn kinderen wat gaan bakken, maar ik wil eens wat anders dan cupcakes en een tulband.
Iemand ideeën? Niet te ingewikkeld, want dat is niet nodig.
Cakerol? Of uil koekjes ;)



http://zestysouthindiankitchen.com/2015/10/owl-cookies.html
pi_160683586
Danke voor de tips, ga even wat termen googlen.....
Leuk die uil koekjes!!
pi_160768434
Aaaarrrrggghhhhhhhhhhh 8)7 o|O |:(
Ik wilde deze broodjes maken: http://uitdekeukenvanarde(...)el-en-amandelen.html
Hele keuken een enorme puinzooi van al die bakjes die ik nodig had, deeg uitgerold, sinasappelvulling er op, deeg opgerold , helft van de vulling kwam er ook weer uit want volgens mij te nat....en wat zie ik staan als ik het mes pak om de rol in plakjes te snijden..........
de amandelen die er IN hadden gemoeten

En ik had al zo'n slecht humeur :'(
pi_160769385
-O-
pi_160773656
Omdat Anouk O+ leuker is dan Menno :Y en ik het toch een keertje geprobeerd wilde hebben maar mijn pot met mayonaise aangewend voor twee chocoladecakes. Op elkaar gezet met wat pure chocoladeganache er tussen, chocoladeslagroom erbovenop en gedecoreerd met toefjes slagroom en paaseitjes want bijna Pasen. :Y) Enfin mijn death by chocolate mayo cakecreatie:




Ben niet zo fan van smeuïge cake, heb mijn collagae op werk maar niet verteld dat er een hele pot mayo in zit :P Doe ik maandag wel al zal ik dan wel naar mijn hoofd geslingerd krijgen dat ik voortaan mijn baksels maar mooi thuis laat. :{w Moet ik toch al van menig collega want zowel man als vrouw vindt dat ik ze dik maak en een feeder ben _O-
mag het weten
  vrijdag 18 maart 2016 @ 22:41:28 #20
74065 Burdie
Cogito ergo Fok!
pi_160774266
Mayo in een cake ;(.
KuikenGuppy
pi_160774301
quote:
1s.gif Op vrijdag 18 maart 2016 22:41 schreef Burdie het volgende:
Mayo in een cake ;(.
Het idee alleen al schreeuwt: vies hé?

Maar dat vond ik wel meevallen. Tis mij enkel een te smeuïge cake geworden.
mag het weten
pi_160774321
quote:
0s.gif Op vrijdag 18 maart 2016 22:42 schreef Joosie200 het volgende:

[..]

Het idee alleen al schreeuwt: vies hé?

Maar dat vond ik wel meevallen. Tis mij enkel een te smeuïge cake geworden.
ei&olie, niks vreemds aan eigenlijk
pi_160774344
quote:
1s.gif Op vrijdag 18 maart 2016 22:43 schreef computergirl het volgende:

[..]

ei&olie, niks vreemds aan eigenlijk
Precies, na wat logisch nadenken over de ingrediënten is het precies dat. Dus eitje minder gebruikt en geen boter. Probleem opgelost. :Y)
mag het weten
  vrijdag 18 maart 2016 @ 22:57:06 #24
74065 Burdie
Cogito ergo Fok!
pi_160774672
True, maar toch. Vooral het idee he.
Maar olie in een cake vind ik eigenlijk ook niks, het blijft me dan in de verte aan frituur herinneren.
KuikenGuppy
pi_160780026
quote:
1s.gif Op vrijdag 18 maart 2016 22:57 schreef Burdie het volgende:
True, maar toch. Vooral het idee he.
Maar olie in een cake vind ik eigenlijk ook niks, het blijft me dan in de verte aan frituur herinneren.
Welnee, zo smaakt het ook helemaal niet als je olie in een cake doet. Tenzij je de olie uit je frituurpan gaat scheppen :P
"Dear life, When I said "can my day get any worse?" it was a rhetorical question, not a challenge."
pi_160780060
quote:
0s.gif Op vrijdag 18 maart 2016 22:18 schreef Joosie200 het volgende:
Omdat Anouk O+ leuker is dan Menno :Y en ik het toch een keertje geprobeerd wilde hebben maar mijn pot met mayonaise aangewend voor twee chocoladecakes. Op elkaar gezet met wat pure chocoladeganache er tussen, chocoladeslagroom erbovenop en gedecoreerd met toefjes slagroom en paaseitjes want bijna Pasen. :Y) Enfin mijn death by chocolate mayo cakecreatie:

[ afbeelding ]
[ afbeelding ]

Ben niet zo fan van smeuïge cake, heb mijn collagae op werk maar niet verteld dat er een hele pot mayo in zit :P Doe ik maandag wel al zal ik dan wel naar mijn hoofd geslingerd krijgen dat ik voortaan mijn baksels maar mooi thuis laat. :{w Moet ik toch al van menig collega want zowel man als vrouw vindt dat ik ze dik maak en een feeder ben _O-
Doe mij maar rutgers bakbijbel dan brrr hele pot mayo

Ik krijg collegas die normaal taart af slaan aan hetceten als ik zeg dat ik een appeltaart heb gebakken
  zaterdag 19 maart 2016 @ 08:02:43 #27
74065 Burdie
Cogito ergo Fok!
pi_160780068
quote:
0s.gif Op zaterdag 19 maart 2016 07:58 schreef Isabeau het volgende:

[..]

Welnee, zo smaakt het ook helemaal niet als je olie in een cake doet. Tenzij je de olie uit je frituurpan gaat scheppen :P
Toch heb in laatst een carrotcake gebakken met zonnebloemolie. Tijdens het bakken deed het me een beetje aan een frituur denken, en tijdens het aansnijden ook. Ook qua structuur van de cake vind ik olie erdoor niet lekker. Dus volgende keer weer gewoon roomboter voor mij ;).
KuikenGuppy
pi_160780090
Nou geef ik eerlijk gezegd ook de voorkeur aan roomboter, maar misschien gaat de associatie olie =frituur bij mij niet zo op omdat ik dat eigenlijk zelden eet :+
"Dear life, When I said "can my day get any worse?" it was a rhetorical question, not a challenge."
pi_160780128


appeltaart met speltbloem
Iets knapperiger dan gewone appeltaart. Getest door mijn collegas alleen positieve reacties had ze om een eerlijke mening gevraagd omdat het een test was
pi_160780267
quote:
1s.gif Op zaterdag 19 maart 2016 08:01 schreef Goitske het volgende:

[..]

Doe mij maar rutgers bakbijbel dan brrr hele pot mayo

Ik krijg collegas die normaal taart af slaan aan hetceten als ik zeg dat ik een appeltaart heb gebakken
Ik heb nog gekeken in Rutgers Bakbijbel maar ben uiteindelijk gegaan voor tweemaal dit recept van Carola:
http://www.carolabaktzoet(...)t-mayonaise-en-html/

quote:
0s.gif Op zaterdag 19 maart 2016 08:04 schreef Isabeau het volgende:
Nou geef ik eerlijk gezegd ook de voorkeur aan roomboter, maar misschien gaat de associatie olie =frituur bij mij niet zo op omdat ik dat eigenlijk zelden eet :+
Dit. Gebruik olie alleen maar voor de oliebollen 1x in het jaar. In andere baksels ben ik ook voor boter. Geeft toch een stevigere structuur mee

quote:
1s.gif Op vrijdag 18 maart 2016 22:57 schreef Burdie het volgende:
True, maar toch. Vooral het idee he.
Maar olie in een cake vind ik eigenlijk ook niks, het blijft me dan in de verte aan frituur herinneren.
Klopt, tis bij mij de reactie van het konijn van worteltjestaart: vies hé :P Maar het wil prima. Het azijn van de mayonaise zou de chocolade omhoog halen wordt er alom over verteld. Dat zal wel, volgende keer pak ik weer boter.

quote:
1s.gif Op zaterdag 19 maart 2016 08:08 schreef Goitske het volgende:
[ afbeelding ]

appeltaart met speltbloem
Iets knapperiger dan gewone appeltaart. Getest door mijn collegas alleen positieve reacties had ze om een eerlijke mening gevraagd omdat het een test was
Ik weet niet in hoeverre de spelthype mij nu echt aanstaat. Ik zie het overal in terug komen (speltbrood is zo gewoontjes, crackers of zelfs ontbijtkoek moet tegenwoordig met spelt) Gebak zal altijd ongezond zijn in zekere zin. Dat vind ik niet erg.

Het zal wel een andere smaak geven ipv gewone bloem. Hetzelfde geldt voor teff en dergelijke. Heb het weleens zelf geprobeerd maar 100% teff pannekoeken die ik ooit maakte waren echt niet te hachelen. Jouw taart ziet er zoals altijd goed uit. :Y Zou je spelt in meerdere recepten gebruiken?

[ Bericht 21% gewijzigd door Joosie200 op 19-03-2016 08:32:07 ]
mag het weten
  zaterdag 19 maart 2016 @ 08:34:22 #31
74065 Burdie
Cogito ergo Fok!
pi_160780312
Mmmmm appeltaart :9.
KuikenGuppy
pi_160780405
quote:
1s.gif Op zaterdag 19 maart 2016 08:25 schreef Joosie200 het volgende:

[..]

Ik heb nog gekeken in Rutgers Bakbijbel maar ben uiteindelijk gegaan voor tweemaal dit recept van Carola:
http://www.carolabaktzoet(...)t-mayonaise-en-html/

[..]

Dit. Gebruik olie alleen maar voor de oliebollen 1x in het jaar. In andere baksels ben ik ook voor boter. Geeft toch een stevigere structuur mee

[..]

Klopt, tis bij mij de reactie van het konijn van worteltjestaart: vies hé :P Maar het wil prima. Het azijn van de mayonaise zou de chocolade omhoog halen wordt er alom over verteld. Dat zal wel, volgende keer pak ik weer boter.

[..]

Ik weet niet in hoeverre de spelthype mij nu echt aanstaat. Ik zie het overal in terug komen (speltbrood is zo gewoontjes, crackers of zelfs ontbijtkoek moet tegenwoordig met spelt) Gebak zal altijd ongezond zijn in zekere zin. Dat vind ik niet erg.

Het zal wel een andere smaak geven ipv gewone bloem. Hetzelfde geldt voor teff en dergelijke. Heb het weleens zelf geprobeerd maar 100% teff pannekoeken die ik ooit maakte waren echt niet te hachelen. Jouw taart ziet er zoals altijd goed uit. :Y Zou je spelt in meerdere recepten gebruiken?
De appeltaart is lekker, ik heb deze x voor spelt gekozen omdat wij een deal hadden wie de koper van ons huis aanlevert krijgt een appeltaart en 2 biosbonnen. Verzoek was eem speltappeltaart vandaar. Moest eerst kijken waar ik het kon kopen _O-

Ik zal spelt bijv sneller in brood gebruiken vind ik wel lekkerder dan normaal brood, misschien een x koekjes

[ Bericht 2% gewijzigd door Goitske op 19-03-2016 09:13:00 ]
pi_160780465
quote:
1s.gif Op zaterdag 19 maart 2016 08:47 schreef Goitske het volgende:

[..]

De appeltaart is lekker, ik heb deze x voor spelt gekozen omdat wij een deal hadden wie de koper van ons huis aanlevert krijgt een appeltaart en 2 biosbonnen. Verzoek was eem speltappeltaart vandaar. Moest eerst kijken waar ik het kon kopen _O-
Mooie manier om aan een koper voor jouw woning te komen :D Is het ook goed gekomen met de verkoop omdat je er nu een gebakken hebt? *O*
mag het weten
pi_160780551
quote:
1s.gif Op zaterdag 19 maart 2016 08:56 schreef Joosie200 het volgende:

[..]

Mooie manier om aan een koper voor jouw woning te komen :D Is het ook goed gekomen met de verkoop omdat je er nu een gebakken hebt? *O*
Huis was binnen 2 dagen verkocht ;)
pi_160807020
Voor het eerst spritsen gemaakt het spuiten viel me tegen erg hard knijpen


En met een bijna twee jarige bakken is ook een uitdaging maar hij deed het heel goed! Bij zijn broer ben ik ook rond deze leeftijd gestart met helpen en die weet al hoe de keukenmachine werkt _O-
  Moderator zondag 20 maart 2016 @ 13:18:22 #36
382129 crew  Donna
pi_160807204
Wat lief Goitske! Ze zien er erg lekker uit.
pi_160835558
Spritsen O+ bakte ik vroeger ook wel vaker thuis.

Ik heb zaterdag de basischocoladecupcakes van Rudolph gebakken. Uit zijn cupcakesboek met handtekening & persoonlijke boodschap O+

Ik vond ze vies ;( Er moest 50 gram cacao in, en dat leek me al zo veel. En 60 ml koffie?
Ze komen ook helemaal niet goed uit de siliconenvormpjes. Maar misschien zijn die wel aan vervanging toe. Ik ben er echt -O- van.

Ik zag net wel op mijn werk dat we de bakbijbel van Rutger hebben, dus die ligt nu voor me en gaat mee naar huis :Y)
"Why does being a librarian make her even hotter?"
"They're keepers of knowledge. She holds the answers to all of our questions..."
pi_160839780
quote:
0s.gif Op zondag 20 maart 2016 13:18 schreef DonnaRush het volgende:
Wat lief Goitske! Ze zien er erg lekker uit.
Thanks waren ook erg lekker!
pi_160839805
quote:
0s.gif Op maandag 21 maart 2016 15:55 schreef Syrena het volgende:
Spritsen O+ bakte ik vroeger ook wel vaker thuis.

Ik heb zaterdag de basischocoladecupcakes van Rudolph gebakken. Uit zijn cupcakesboek met handtekening & persoonlijke boodschap O+

Ik vond ze vies ;( Er moest 50 gram cacao in, en dat leek me al zo veel. En 60 ml koffie?
Ze komen ook helemaal niet goed uit de siliconenvormpjes. Maar misschien zijn die wel aan vervanging toe. Ik ben er echt -O- van.

Ik zag net wel op mijn werk dat we de bakbijbel van Rutger hebben, dus die ligt nu voor me en gaat mee naar huis :Y)
Oh ik heb juist wel goede ervaringen met het cupcake boek.
De bakbijbel O+ O+ O+ O+
Heb er diverse dingen uit gemaakt oa de spritsen

[ Bericht 1% gewijzigd door Goitske op 21-03-2016 19:06:52 ]
pi_160840225
quote:
1s.gif Op zondag 20 maart 2016 13:08 schreef Goitske het volgende:
Voor het eerst spritsen gemaakt het spuiten viel me tegen erg hard knijpen
[ afbeelding ]

En met een bijna twee jarige bakken is ook een uitdaging maar hij deed het heel goed! Bij zijn broer ben ik ook rond deze leeftijd gestart met helpen en die weet al hoe de keukenmachine werkt _O-
[ afbeelding ]
Even vervelend doen, maar wat zijn de randjes bruin? Hoeveel graden bak je?
Hoi, ik ben robuust89 en ik ben nieuw!
pi_160840483
quote:
0s.gif Op maandag 21 maart 2016 19:10 schreef robuust89 het volgende:

[..]

Even vervelend doen, maar wat zijn de randjes bruin? Hoeveel graden bak je?
Te lang er in gezeten moest mn zoontje even helpen :)
pi_160842408
quote:
1s.gif Op maandag 21 maart 2016 19:20 schreef Goitske het volgende:

[..]

Te lang er in gezeten moest mn zoontje even helpen :)
ik hou wel van bruin en knapperig, ik vond ze een beetje bleekjes juist :D
pi_160842768
quote:
1s.gif Op maandag 21 maart 2016 20:22 schreef computergirl het volgende:

[..]

ik hou wel van bruin en knapperig, ik vond ze een beetje bleekjes juist :D
Ze waren zeker nog lekker, beetje knapperig en nog op tijd uit de oven dus niet aangebrand ofzo.

Vandaag mijn collegas maar weer vetgemest _O-
pi_160843143
quote:
1s.gif Op maandag 21 maart 2016 20:32 schreef Goitske het volgende:

[..]

Ze waren zeker nog lekker, beetje knapperig en nog op tijd uit de oven dus niet aangebrand ofzo.

Vandaag mijn collegas maar weer vetgemest _O-
ja ik heb mijn baksel van dit weekend ook uitgedeeld, en de laatste maar weer zelf opgegeten want die laten ze altijd liggen _O-
pi_160843340
quote:
1s.gif Op maandag 21 maart 2016 20:40 schreef computergirl het volgende:

[..]

ja ik heb mijn baksel van dit weekend ook uitgedeeld, en de laatste maar weer zelf opgegeten want die laten ze altijd liggen _O-
Same here! _O-
pi_160843385
Ik vind het bakken en delen ook veel leuker dan het zelf opeten... :@
  donderdag 24 maart 2016 @ 23:55:15 #47
309164 Woelwater
oranje-blanje-bleu
pi_160925207
Na drie hazelnoot-slagroomtaarten maar weer eens gewoon een appeltaart gebakken :P



Dit was trouwens de laatste taart hiervoor, met dunnere laagjes.



[ Bericht 23% gewijzigd door Woelwater op 25-03-2016 00:05:52 ]
  vrijdag 25 maart 2016 @ 05:50:45 #48
145955 Isegrim
Rotterdam *O*
pi_160926508
Het verschil tussen gewone tarwe en spelt is echt marginaal. Spelt is gewoon een tarwesoort, maar dan met iets meer eiwit (gluten) en iets minder koolhydraten.

Het grappige is dat mensen die meedoen met de antiglutenhype vaak spelt willen en verbaasd zijn als je ze vertelt dat er in spelt méér gluten zitten dan in gewone tarwe. :')
Anatomie van een executie
The standard you walk past, is the standard you accept.
~David Morrison
pi_160926579
quote:
0s.gif Op vrijdag 25 maart 2016 05:50 schreef Isegrim het volgende:
Het verschil tussen gewone tarwe en spelt is echt marginaal. Spelt is gewoon een tarwesoort, maar dan met iets meer eiwit (gluten) en iets minder koolhydraten.

Het grappige is dat mensen die meedoen met de antiglutenhype vaak spelt willen en verbaasd zijn als je ze vertelt dat er in spelt méér gluten zitten dan in gewone tarwe. :')
Antiglutenhype -O-
Daarnaast beseffen die mensen sowieso niet dat gluten gewoon goed voor je zijn mits je overgevoeligheid hebt en dat gluten in veel meer dingen zit dan brood en koekjes maar bijv zelfs in sojasaus boulionnetjes etc -O-
  vrijdag 25 maart 2016 @ 07:04:23 #50
401485 Molo
Völlig losgelöst
pi_160926586
Tenzij ipv mits :P

Ik vind stevig speltbrood van de AH het lekkerste supermarktbrood, maar dat heeft niks met gebruik van specifiek spelt daarvoor te maken, het is voor mij gewoon het lekkerste brood :D
Oh how you'd have a happy life, if you did the things you like
  vrijdag 25 maart 2016 @ 07:04:58 #51
401485 Molo
Völlig losgelöst
pi_160926587
En die taarten zien er verdomde lekker uit Woelwater! :9
Oh how you'd have a happy life, if you did the things you like
pi_160926605
quote:
0s.gif Op donderdag 24 maart 2016 23:55 schreef Woelwater het volgende:
Na drie hazelnoot-slagroomtaarten maar weer eens gewoon een appeltaart gebakken :P

[ afbeelding ]

Dit was trouwens de laatste taart hiervoor, met dunnere laagjes.

[ afbeelding ]
Ziet er heerlijk uit :Y)
pi_160926900
quote:
0s.gif Op vrijdag 25 maart 2016 05:50 schreef Isegrim het volgende:
Het verschil tussen gewone tarwe en spelt is echt marginaal. Spelt is gewoon een tarwesoort, maar dan met iets meer eiwit (gluten) en iets minder koolhydraten.

Het grappige is dat mensen die meedoen met de antiglutenhype vaak spelt willen en verbaasd zijn als je ze vertelt dat er in spelt méér gluten zitten dan in gewone tarwe. :')
als ze mee doen aan antiglutenhype omdat ze van spelt minder buikpijn krijgen dan hebben ze zonder te weten zelf diagnose PDS bevestigd en bewezen dat ze baat hebben bij FODMAP *O*
pi_160934657
Ziet er goed uit Woelwater!

Ik heb met de kinderen paaskoekjes gebakken. Glazuren kunnen we allemaal nog niet zo goed. :P

  Moderator vrijdag 25 maart 2016 @ 16:17:12 #55
382129 crew  Donna
pi_160935216
Leuk hoor! Glazuren hoeft ook niet goed joh, haha!

Ik bak heel vaak, maar vergeet altijd de foto's. Zondag ga ik een worteltaart bakken, zal de foto's eens een keer niet vergeten (proberen).
pi_160935357
quote:
0s.gif Op vrijdag 25 maart 2016 16:17 schreef DonnaRush het volgende:
Leuk hoor! Glazuren hoeft ook niet goed joh, haha!

Ik bak heel vaak, maar vergeet altijd de foto's. Zondag ga ik een worteltaart bakken, zal de foto's eens een keer niet vergeten (proberen).
Ik vind het echt een crime, glazuren. En heel lekker vind ik het ook niet, dus geen zin om er tijd in te steken om het te leren. Ach, zoon en dochter vonden het feest.
pi_160935580
quote:
0s.gif Op vrijdag 25 maart 2016 15:55 schreef Bleie het volgende:
Ziet er goed uit Woelwater!

Ik heb met de kinderen paaskoekjes gebakken. Glazuren kunnen we allemaal nog niet zo goed. :P

[ afbeelding ]
ik vind die vooraan buitengewoon kunstzinnig :+
pi_160935750
quote:
1s.gif Op vrijdag 25 maart 2016 16:30 schreef computergirl het volgende:

[..]

ik vind die vooraan buitengewoon kunstzinnig :+
:7
pi_160963743
Nou, gewone bloem doet het inderdaad prima hoor! :+



Heb er te snel de poedersuiker overheen gegooid, vandaar dat witte. Ruikt fantastisch! :Y)

[ Bericht 20% gewijzigd door robuust89 op 26-03-2016 20:19:38 ]
Hoi, ik ben robuust89 en ik ben nieuw!
pi_160964402
Gewone bloem doet het inderdaad goed. Heb een batch croissantdeeg in de koelkast te rusten. Straks de volgende toer. Maar inmiddels rijst ie zijn plastic omhulsel uit _O- Dus maar even opdelen. Deel voor croissants, deel voor pain au chocolat en pain au raisin. :9
mag het weten
pi_160965584
quote:
1s.gif Op zaterdag 26 maart 2016 20:36 schreef Joosie200 het volgende:
Gewone bloem doet het inderdaad goed. Heb een batch croissantdeeg in de koelkast te rusten. Straks de volgende toer. Maar inmiddels rijst ie zijn plastic omhulsel uit _O- Dus maar even opdelen. Deel voor croissants, deel voor pain au chocolat en pain au raisin. :9
Oh heerlijk! Ook een keer gedaan, was de halve nacht bezig _O-
Hoi, ik ben robuust89 en ik ben nieuw!
pi_160966874
quote:
1s.gif Op vrijdag 25 maart 2016 08:12 schreef computergirl het volgende:

[..]

als ze mee doen aan antiglutenhype omdat ze van spelt minder buikpijn krijgen dan hebben ze zonder te weten zelf diagnose PDS bevestigd en bewezen dat ze baat hebben bij FODMAP *O*
FODMAP is wel wat heftiger dieet dan alleen je broodsoort aanpassen
Bij veel zit het ook tussen de oren ergens gehoord dat het beter en hip is dat gaan we dan ook van uit -O-
pi_160966966
quote:
1s.gif Op zaterdag 26 maart 2016 22:05 schreef Goitske het volgende:

[..]

FODMAP is wel wat heftiger dieet dan alleen je broodsoort aanpassen
Bij veel zit het ook tussen de oren ergens gehoord dat het beter en hip is dat gaan we dan ook van uit -O-
dFODMAP is eliminatie dieet, niet bedoeld om eeuwig vol te houden. Als de grootste bron gevonden is mag je rustig de rest weer gaan eten als je je daar goed bij voelt
pi_160974010
quote:
0s.gif Op zaterdag 26 maart 2016 20:13 schreef robuust89 het volgende:
Nou, gewone bloem doet het inderdaad prima hoor! :+
[ afbeelding ]

[ afbeelding ]
Heb er te snel de poedersuiker overheen gegooid, vandaar dat witte. Ruikt fantastisch! :Y)
Ziet er goed uit!

Ik ben nog meer aan het bakken geweest voor Pasen.

Eerst een gemarmerde cake gebakken met gewone cake en red velvet, en daar met een steker ei-vormpjes uit gehaald:



En daar fondant opgelegd.


Gisteravond al wat van de afsnijsels gesnoept :9~ .

En ik heb ook broodjes gebakken:

pi_160974072
Ik heb worteltjestaart gemaakt, ik ben alleen niet zo'n held met netjes afwerken.



Tijd aan het smeren geweest en dan heb ik nog dit resultaat. :'(
pi_160974210
quote:
0s.gif Op zondag 27 maart 2016 12:13 schreef Oceanonix het volgende:
Ik heb worteltjestaart gemaakt, ik ben alleen niet zo'n held met netjes afwerken.

[ afbeelding ]

Tijd aan het smeren geweest en dan heb ik nog dit resultaat. :'(
Zo netjes krijg ik het niet hoor!
pi_160974233
quote:
0s.gif Op zondag 27 maart 2016 12:13 schreef Oceanonix het volgende:
Ik heb worteltjestaart gemaakt, ik ben alleen niet zo'n held met netjes afwerken.

[ afbeelding ]

Tijd aan het smeren geweest en dan heb ik nog dit resultaat. :'(
erg lentegroen, doe even mijn 8-) op :P
  zondag 27 maart 2016 @ 12:25:10 #68
145955 Isegrim
Rotterdam *O*
pi_160974251
quote:
0s.gif Op zondag 27 maart 2016 12:13 schreef Oceanonix het volgende:
Ik heb worteltjestaart gemaakt, ik ben alleen niet zo'n held met netjes afwerken.

[ afbeelding ]

Tijd aan het smeren geweest en dan heb ik nog dit resultaat. :'(
En toch ziet 'ie er super uit. Leuke kleuren! :)
Anatomie van een executie
The standard you walk past, is the standard you accept.
~David Morrison
pi_160974310
Kleurstof wat ik ooit gekocht heb in Duitsland. Het is een groene suiker verpakt per zakje, gebruiksklaar. De andere kleuren waren iets minder fel, dus dacht dat ik het hele zakje nu ook wel kon gebruiken. :7
pi_160974322
quote:
0s.gif Op zondag 27 maart 2016 12:13 schreef Oceanonix het volgende:
Ik heb worteltjestaart gemaakt, ik ben alleen niet zo'n held met netjes afwerken.

[ afbeelding ]

Tijd aan het smeren geweest en dan heb ik nog dit resultaat. :'(
Lentegroen. Ik houd er van,word je vrolijk van :D Iemand een idee met welk soort fruit je een beetje blauw qua kleur kunt forceren? Dacht aan bosbessen. Want ik wil een kiekeboe taart voor mijn verjaardag maken. Voor red velvet gewoon frambozen, wit blijft wit en blauw dus dankzij bosbessen. Ik heb geen trek in kleurstof te gebruiken als het niet hoeft.
mag het weten
pi_160974470
Bosbessen is meer paars dan blauw. Ik denk ook niet dat je met frambozen een red velvet kleur krijgt, dan kom je nog meer in de buurt met bieten.
pi_160974476
quote:
1s.gif Op zondag 27 maart 2016 12:29 schreef Joosie200 het volgende:

[..]

Lentegroen. Ik houd er van,word je vrolijk van :D Iemand een idee met welk soort fruit je een beetje blauw qua kleur kunt forceren? Dacht aan bosbessen. Want ik wil een kiekeboe taart voor mijn verjaardag maken. Voor red velvet gewoon frambozen, wit blijft wit en blauw dus dankzij bosbessen. Ik heb geen trek in kleurstof te gebruiken als het niet hoeft.
Laatige kleur het wordt met fruit al snel rood
  zondag 27 maart 2016 @ 12:38:26 #73
74065 Burdie
Cogito ergo Fok!
pi_160974520
Ik zou toch kleurstof nemen als je een echt mooie kleur wilt, van Wilton heb je bijvoorbeeld maar een paar druppels nodig.
KuikenGuppy
pi_160974816
quote:
1s.gif Op zaterdag 26 maart 2016 22:05 schreef Goitske het volgende:

[..]

FODMAP is wel wat heftiger dieet dan alleen je broodsoort aanpassen
Bij veel zit het ook tussen de oren ergens gehoord dat het beter en hip is dat gaan we dan ook van uit -O-
Bij fodmap gaat het om het koolhydraat fructaan. Dat zit in spelt wel veel minder. Zeker als je ook nog zuurdesem ipv gist gebruikt

Fodmap heeft mij goed geholpen. Lactose en fructose bleken onverwacht klachten te geven. maar tarwe eet ik weer gewoon :P
pi_160974867
quote:
1s.gif Op zondag 27 maart 2016 12:53 schreef Deepfreeze het volgende:

[..]

Bij fodmap gaat het om het koolhydraat fructaan. Dat zit in spelt wel veel minder. Zeker als je ook nog zuurdesem ipv gist gebruikt

Fodmap heeft mij goed geholpen. Lactose en fructose bleken onverwacht klachten te geven. maar tarwe eet ik weer gewoon :P
Fodmap werkt voor meerdere mensen heel goed! In dat opzicht is het een goed dieet als je opzoek bent waar je klachten vandaan komen

Waar ik zo van baal dat mensen geen gluten of bepaalde granen omdat het hip is zo worden mensen met echte klachten minder serieus genomen
pi_160975047
quote:
1s.gif Op zondag 27 maart 2016 12:55 schreef Goitske het volgende:

[..]

Fodmap werkt voor meerdere mensen heel goed! In dat opzicht is het een goed dieet als je opzoek bent waar je klachten vandaan komen

Waar ik zo van baal dat mensen geen gluten of bepaalde granen omdat het hip is zo worden mensen met echte klachten minder serieus genomen
Het zorgt wel dat je met fodmap makkelijk aan je speltbrood kunt komen. ;)

Maar snap je punt. Fodmap lijkt ook hip. Terwijl het best even lastig is en wel erg nuttig. Mensen keken ook zo raar toen ik zei dat ik 3 dagen buikpijn heb van een theelepel honing. "Goh, je hebt echt een intolerantie"
pi_160975080
quote:
14s.gif Op zondag 27 maart 2016 12:35 schreef Myraela het volgende:
Bosbessen is meer paars dan blauw. Ik denk ook niet dat je met frambozen een red velvet kleur krijgt, dan kom je nog meer in de buurt met bieten.
quote:
1s.gif Op zondag 27 maart 2016 12:36 schreef Goitske het volgende:

[..]

Laatige kleur het wordt met fruit al snel rood
quote:
[img]http://i.fokzine.net
/p/1s.gif[/img] Op zondag 27 maart 2016 12:38 schreef Burdie het volgende:
Ik zou toch kleurstof nemen als je een echt mooie kleur wilt, van Wilton heb je bijvoorbeeld maar een paar druppels nodig.
Ik ga de verschillende lagen sowieso apart bakken. Dus het rode blijft rood, kan niet mixen met blauw. Maar dan maar bietensap pakken en toch blauwe kleurstof. :)
mag het weten
  Moderator zondag 27 maart 2016 @ 13:06:48 #78
382129 crew  Donna
pi_160975098
quote:
0s.gif Op zondag 27 maart 2016 12:13 schreef Oceanonix het volgende:
Ik heb worteltjestaart gemaakt, ik ben alleen niet zo'n held met netjes afwerken.

[ afbeelding ]

Tijd aan het smeren geweest en dan heb ik nog dit resultaat. :'(
Ziet er mooi uit hoor! Ik heb mijn worteltaart zostraks uit de oven gehaald. Mag zometeen ook gaan smeren :)
  zondag 27 maart 2016 @ 13:07:46 #79
401485 Molo
Völlig losgelöst
pi_160975116
quote:
1s.gif Op zondag 27 maart 2016 13:05 schreef Joosie200 het volgende:

[..]


[..]


[..]

Ik ga de verschillende lagen sowieso apart bakken. Dus het rode blijft rood, kan niet mixen met blauw. Maar dan maar bietensap pakken en toch blauwe kleurstof. :)
Rode kool een optie voor de blauwe kleur?
Oh how you'd have a happy life, if you did the things you like
  Moderator zondag 27 maart 2016 @ 16:19:24 #80
382129 crew  Donna
pi_160978861

Mijn eerste worteltaart en hij is heerlijk!
pi_160979196
quote:
1s.gif Op zondag 27 maart 2016 13:07 schreef Molo het volgende:

[..]

Rode kool een optie voor de blauwe kleur?
Zou dat werken ja? Lees ook dat cacao + azijn voor in een red velvetcake aardig van kleur kan verschieten. En verder heb ik nog spirulina gevonden. Maar das een superfood :X ergo dure shizzl
mag het weten
  zondag 27 maart 2016 @ 16:39:16 #82
401485 Molo
Völlig losgelöst
pi_160979225
quote:
0s.gif Op zondag 27 maart 2016 16:37 schreef Joosie200 het volgende:

[..]

Zou dat werken ja? Lees ook dat cacao + azijn voor in een red velvetcake aardig van kleur kan verschieten. En verder heb ik nog spirulina gevonden. Maar das een superfood :X ergo dure shizzl
Rode kool heeft blauwe kleurstof erin. Maar googlen geeft vast meer antwoorden :)

Spirulina heb je niet veel van nodig trouwens. Ik heb een keer tarwegraspoedwr gebruikt voor groen, maar dat proef je heel erg en is echt niet lekker ;(

Rood kan prima met (ingekookt) bietensap of poeder :)
Oh how you'd have a happy life, if you did the things you like
pi_160979364
quote:
1s.gif Op zondag 27 maart 2016 16:39 schreef Molo het volgende:

[..]

Rode kool heeft blauwe kleurstof erin. Maar googlen geeft vast meer antwoorden :)

Spirulina heb je niet veel van nodig trouwens. Ik heb een keer tarwegraspoedwr gebruikt voor groen, maar dat proef je heel erg en is echt niet lekker ;(

Rood kan prima met (ingekookt) bietensap of poeder :)
Pak wel bietensap en spirulina en voor het witte wel slagroom/botercremelaag ofzo :+ Ben normaal niet echt van het kleur toevoegen aan een baksel, maar lijkt me geinig om mijn collega's op het werk te trakteren. En dan ze de taart zien aansnijden en het bedrijfslogo terug te vinden :7
mag het weten
pi_160979999
quote:
0s.gif Op zondag 27 maart 2016 16:19 schreef DonnaRush het volgende:
[ afbeelding ]
Mijn eerste worteltaart en hij is heerlijk!
hebben we een Fok! wortelhype?
pi_160980133
quote:
10s.gif Op zondag 27 maart 2016 17:17 schreef computergirl het volgende:

[..]

hebben we een Fok! wortelhype?
Precies mijn gedachte :D Hebben ze soms afgesproken allemaal een worteltjestaart te showen tijdens Pasen. Vies hé oO<
mag het weten
  Moderator zondag 27 maart 2016 @ 20:33:56 #86
382129 crew  Donna
pi_160984144
quote:
10s.gif Op zondag 27 maart 2016 17:17 schreef computergirl het volgende:

[..]

hebben we een Fok! wortelhype?
Haha ik denk het. Ik ben op het idee gekomen zonder Fok!. Sorry, geen geheim pact zover ik weet! :P
pi_161120117
Dochter mocht vanochtend afzwemmen, dus om het te vieren een appeltaart gebakken. Haar favoriet.

pi_161120771
quote:
0s.gif Op zaterdag 2 april 2016 16:47 schreef Bleie het volgende:
Dochter mocht vanochtend afzwemmen, dus om het te vieren een appeltaart gebakken. Haar favoriet.

[ afbeelding ]
Ook de mijne!
  Moderator zaterdag 2 april 2016 @ 17:37:42 #89
382129 crew  Donna
pi_161121368
Ohhh heerlijk, een 'echte' appeltaart. En dan met een dikke klodder zelf geklopte slagroom!
pi_161122018
quote:
0s.gif Op zaterdag 2 april 2016 16:47 schreef Bleie het volgende:
Dochter mocht vanochtend afzwemmen, dus om het te vieren een appeltaart gebakken. Haar favoriet.

[ afbeelding ]
Zo heerlijk! Krijg er gelijk trek in!
Wat er ook gebeurt; altijd blijven lachen :-)
pi_161123138
quote:
0s.gif Op zaterdag 2 april 2016 16:47 schreef Bleie het volgende:
Dochter mocht vanochtend afzwemmen, dus om het te vieren een appeltaart gebakken. Haar favoriet.

[ afbeelding ]
is er nog stukje over? :Y)
pi_161126845
Haha, er gaat toch altijd weinig boven appeltaart hè? Er is nog een klein stukje over dat meneer Bleie en ik zo gaan opsmikkelen. :+
pi_161127160
Oh lekker hoor! Ik heb ook een echte klassieker gebakken. Vanille tulband, gebakken in mijn oma's oude vorm O+
pi_161127384
Oeh, dat is ook lekker ja!
  zaterdag 2 april 2016 @ 21:07:12 #95
309164 Woelwater
oranje-blanje-bleu
pi_161127927
Mooie baksels weer hier ^O^

Komende dagen walnoot-chocoladecake bij de koffie c_/



[ Bericht 0% gewijzigd door Woelwater op 02-04-2016 21:18:36 ]
pi_161128017
quote:
0s.gif Op zaterdag 2 april 2016 20:48 schreef Dragonberry het volgende:
Oh lekker hoor! Ik heb ook een echte klassieker gebakken. Vanille tulband, gebakken in mijn oma's oude vorm O+
[ afbeelding ]
wauw prachtige vorm
pi_161153960
Resultaat van de New York Brunch vandaag:
Cinnamon rolls


Bagels


Pancakes


Eggs Benedict




:Y)

[ Bericht 0% gewijzigd door bloempje-moi op 04-04-2016 08:19:08 ]
pi_161154848
Zo wil ik ook wel brunchen :9~
pi_161157767
Oh, wow, dat ziet er echt heerlijk uit!
  zondag 3 april 2016 @ 22:25:31 #100
145955 Isegrim
Rotterdam *O*
pi_161157920
Die onderste is cheesecake? Welk recept?
Anatomie van een executie
The standard you walk past, is the standard you accept.
~David Morrison
abonnement Unibet Coolblue
Forum Opties
Forumhop:
Hop naar:
(afkorting, bv 'KLB')