Ik heb dit recept gebruikt voor de biscuit, het Victoria beslag uit dit recept van 24Kitchen en gevuld met frambozenjam en slagroom. Is goed bevallenquote:Op zondag 13 maart 2016 16:56 schreef Bleie het volgende:
Wat is nou echt een goed recept voor slagroomtaart?
Hey, met dat recept heb ik ook een keer een carrotcake gemaakt en die was briljantquote:Op zaterdag 12 maart 2016 15:33 schreef Zo-is-dat het volgende:
Ik maakte een worteltjestaart, recept van ottolenghi
[ afbeelding ]
Dank je. Ik heb wel ooit die hele taart van 24kitchen gemaakt, maar vond het biscuit (moskovisch gebak) niet heel geweldig. Ik ben die van Laura's bakery opgeslagen, maar eens proberen.quote:Op zondag 13 maart 2016 19:29 schreef Trusten het volgende:
[..]
Ik heb dit recept gebruikt voor de biscuit, het Victoria beslag uit dit recept van 24Kitchen en gevuld met frambozenjam en slagroom. Is goed bevallen
Dat las ik in de reviews onder het recept, vandaar dat ik een ander recept daarvoor had gezocht . Biscuit van Laura's Bakery was goed gelukt (en lekker), al denk ik wel dat je beter een ruimer recept qua springvorm kan pakken. Mijne was iets lager dan ik het liefste had gezien.quote:Op zondag 13 maart 2016 20:34 schreef Bleie het volgende:
[..]
Dank je. Ik heb wel ooit die hele taart van 24kitchen gemaakt, maar vond het biscuit (moskovisch gebak) niet heel geweldig. Ik ben die van Laura's bakery opgeslagen, maar eens proberen.
Cakerol? Of uil koekjesquote:Op dinsdag 15 maart 2016 12:26 schreef Koningin het volgende:
Ik moet voor de school van mijn kinderen wat gaan bakken, maar ik wil eens wat anders dan cupcakes en een tulband.
Iemand ideeën? Niet te ingewikkeld, want dat is niet nodig.
Het idee alleen al schreeuwt: vies hé?quote:
ei&olie, niks vreemds aan eigenlijkquote:Op vrijdag 18 maart 2016 22:42 schreef Joosie200 het volgende:
[..]
Het idee alleen al schreeuwt: vies hé?
Maar dat vond ik wel meevallen. Tis mij enkel een te smeuïge cake geworden.
Precies, na wat logisch nadenken over de ingrediënten is het precies dat. Dus eitje minder gebruikt en geen boter. Probleem opgelost.quote:Op vrijdag 18 maart 2016 22:43 schreef computergirl het volgende:
[..]
ei&olie, niks vreemds aan eigenlijk
Welnee, zo smaakt het ook helemaal niet als je olie in een cake doet. Tenzij je de olie uit je frituurpan gaat scheppenquote:Op vrijdag 18 maart 2016 22:57 schreef Burdie het volgende:
True, maar toch. Vooral het idee he.
Maar olie in een cake vind ik eigenlijk ook niks, het blijft me dan in de verte aan frituur herinneren.
Doe mij maar rutgers bakbijbel dan brrr hele pot mayoquote:Op vrijdag 18 maart 2016 22:18 schreef Joosie200 het volgende:
Omdat Anouk leuker is dan Menno en ik het toch een keertje geprobeerd wilde hebben maar mijn pot met mayonaise aangewend voor twee chocoladecakes. Op elkaar gezet met wat pure chocoladeganache er tussen, chocoladeslagroom erbovenop en gedecoreerd met toefjes slagroom en paaseitjes want bijna Pasen. Enfin mijn death by chocolate mayo cakecreatie:
[ afbeelding ]
[ afbeelding ]
Ben niet zo fan van smeuïge cake, heb mijn collagae op werk maar niet verteld dat er een hele pot mayo in zit Doe ik maandag wel al zal ik dan wel naar mijn hoofd geslingerd krijgen dat ik voortaan mijn baksels maar mooi thuis laat. Moet ik toch al van menig collega want zowel man als vrouw vindt dat ik ze dik maak en een feeder ben
Toch heb in laatst een carrotcake gebakken met zonnebloemolie. Tijdens het bakken deed het me een beetje aan een frituur denken, en tijdens het aansnijden ook. Ook qua structuur van de cake vind ik olie erdoor niet lekker. Dus volgende keer weer gewoon roomboter voor mij .quote:Op zaterdag 19 maart 2016 07:58 schreef Isabeau het volgende:
[..]
Welnee, zo smaakt het ook helemaal niet als je olie in een cake doet. Tenzij je de olie uit je frituurpan gaat scheppen
Ik heb nog gekeken in Rutgers Bakbijbel maar ben uiteindelijk gegaan voor tweemaal dit recept van Carola:quote:Op zaterdag 19 maart 2016 08:01 schreef Goitske het volgende:
[..]
Doe mij maar rutgers bakbijbel dan brrr hele pot mayo
Ik krijg collegas die normaal taart af slaan aan hetceten als ik zeg dat ik een appeltaart heb gebakken
Dit. Gebruik olie alleen maar voor de oliebollen 1x in het jaar. In andere baksels ben ik ook voor boter. Geeft toch een stevigere structuur meequote:Op zaterdag 19 maart 2016 08:04 schreef Isabeau het volgende:
Nou geef ik eerlijk gezegd ook de voorkeur aan roomboter, maar misschien gaat de associatie olie =frituur bij mij niet zo op omdat ik dat eigenlijk zelden eet
Klopt, tis bij mij de reactie van het konijn van worteltjestaart: vies hé Maar het wil prima. Het azijn van de mayonaise zou de chocolade omhoog halen wordt er alom over verteld. Dat zal wel, volgende keer pak ik weer boter.quote:Op vrijdag 18 maart 2016 22:57 schreef Burdie het volgende:
True, maar toch. Vooral het idee he.
Maar olie in een cake vind ik eigenlijk ook niks, het blijft me dan in de verte aan frituur herinneren.
Ik weet niet in hoeverre de spelthype mij nu echt aanstaat. Ik zie het overal in terug komen (speltbrood is zo gewoontjes, crackers of zelfs ontbijtkoek moet tegenwoordig met spelt) Gebak zal altijd ongezond zijn in zekere zin. Dat vind ik niet erg.quote:Op zaterdag 19 maart 2016 08:08 schreef Goitske het volgende:
[ afbeelding ]
appeltaart met speltbloem
Iets knapperiger dan gewone appeltaart. Getest door mijn collegas alleen positieve reacties had ze om een eerlijke mening gevraagd omdat het een test was
De appeltaart is lekker, ik heb deze x voor spelt gekozen omdat wij een deal hadden wie de koper van ons huis aanlevert krijgt een appeltaart en 2 biosbonnen. Verzoek was eem speltappeltaart vandaar. Moest eerst kijken waar ik het kon kopenquote:Op zaterdag 19 maart 2016 08:25 schreef Joosie200 het volgende:
[..]
Ik heb nog gekeken in Rutgers Bakbijbel maar ben uiteindelijk gegaan voor tweemaal dit recept van Carola:
http://www.carolabaktzoet(...)t-mayonaise-en-html/
[..]
Dit. Gebruik olie alleen maar voor de oliebollen 1x in het jaar. In andere baksels ben ik ook voor boter. Geeft toch een stevigere structuur mee
[..]
Klopt, tis bij mij de reactie van het konijn van worteltjestaart: vies hé Maar het wil prima. Het azijn van de mayonaise zou de chocolade omhoog halen wordt er alom over verteld. Dat zal wel, volgende keer pak ik weer boter.
[..]
Ik weet niet in hoeverre de spelthype mij nu echt aanstaat. Ik zie het overal in terug komen (speltbrood is zo gewoontjes, crackers of zelfs ontbijtkoek moet tegenwoordig met spelt) Gebak zal altijd ongezond zijn in zekere zin. Dat vind ik niet erg.
Het zal wel een andere smaak geven ipv gewone bloem. Hetzelfde geldt voor teff en dergelijke. Heb het weleens zelf geprobeerd maar 100% teff pannekoeken die ik ooit maakte waren echt niet te hachelen. Jouw taart ziet er zoals altijd goed uit. Zou je spelt in meerdere recepten gebruiken?
Mooie manier om aan een koper voor jouw woning te komen Is het ook goed gekomen met de verkoop omdat je er nu een gebakken hebt?quote:Op zaterdag 19 maart 2016 08:47 schreef Goitske het volgende:
[..]
De appeltaart is lekker, ik heb deze x voor spelt gekozen omdat wij een deal hadden wie de koper van ons huis aanlevert krijgt een appeltaart en 2 biosbonnen. Verzoek was eem speltappeltaart vandaar. Moest eerst kijken waar ik het kon kopen
Huis was binnen 2 dagen verkochtquote:Op zaterdag 19 maart 2016 08:56 schreef Joosie200 het volgende:
[..]
Mooie manier om aan een koper voor jouw woning te komen Is het ook goed gekomen met de verkoop omdat je er nu een gebakken hebt?
Thanks waren ook erg lekker!quote:Op zondag 20 maart 2016 13:18 schreef DonnaRush het volgende:
Wat lief Goitske! Ze zien er erg lekker uit.
Oh ik heb juist wel goede ervaringen met het cupcake boek.quote:Op maandag 21 maart 2016 15:55 schreef Syrena het volgende:
Spritsen bakte ik vroeger ook wel vaker thuis.
Ik heb zaterdag de basischocoladecupcakes van Rudolph gebakken. Uit zijn cupcakesboek met handtekening & persoonlijke boodschap
Ik vond ze vies Er moest 50 gram cacao in, en dat leek me al zo veel. En 60 ml koffie?
Ze komen ook helemaal niet goed uit de siliconenvormpjes. Maar misschien zijn die wel aan vervanging toe. Ik ben er echt van.
Ik zag net wel op mijn werk dat we de bakbijbel van Rutger hebben, dus die ligt nu voor me en gaat mee naar huis
Even vervelend doen, maar wat zijn de randjes bruin? Hoeveel graden bak je?quote:Op zondag 20 maart 2016 13:08 schreef Goitske het volgende:
Voor het eerst spritsen gemaakt het spuiten viel me tegen erg hard knijpen
[ afbeelding ]
En met een bijna twee jarige bakken is ook een uitdaging maar hij deed het heel goed! Bij zijn broer ben ik ook rond deze leeftijd gestart met helpen en die weet al hoe de keukenmachine werkt
[ afbeelding ]
Te lang er in gezeten moest mn zoontje even helpenquote:Op maandag 21 maart 2016 19:10 schreef robuust89 het volgende:
[..]
Even vervelend doen, maar wat zijn de randjes bruin? Hoeveel graden bak je?
ik hou wel van bruin en knapperig, ik vond ze een beetje bleekjes juistquote:Op maandag 21 maart 2016 19:20 schreef Goitske het volgende:
[..]
Te lang er in gezeten moest mn zoontje even helpen
Ze waren zeker nog lekker, beetje knapperig en nog op tijd uit de oven dus niet aangebrand ofzo.quote:Op maandag 21 maart 2016 20:22 schreef computergirl het volgende:
[..]
ik hou wel van bruin en knapperig, ik vond ze een beetje bleekjes juist
ja ik heb mijn baksel van dit weekend ook uitgedeeld, en de laatste maar weer zelf opgegeten want die laten ze altijd liggenquote:Op maandag 21 maart 2016 20:32 schreef Goitske het volgende:
[..]
Ze waren zeker nog lekker, beetje knapperig en nog op tijd uit de oven dus niet aangebrand ofzo.
Vandaag mijn collegas maar weer vetgemest
Same here!quote:Op maandag 21 maart 2016 20:40 schreef computergirl het volgende:
[..]
ja ik heb mijn baksel van dit weekend ook uitgedeeld, en de laatste maar weer zelf opgegeten want die laten ze altijd liggen
Antiglutenhypequote:Op vrijdag 25 maart 2016 05:50 schreef Isegrim het volgende:
Het verschil tussen gewone tarwe en spelt is echt marginaal. Spelt is gewoon een tarwesoort, maar dan met iets meer eiwit (gluten) en iets minder koolhydraten.
Het grappige is dat mensen die meedoen met de antiglutenhype vaak spelt willen en verbaasd zijn als je ze vertelt dat er in spelt méér gluten zitten dan in gewone tarwe.
Ziet er heerlijk uitquote:Op donderdag 24 maart 2016 23:55 schreef Woelwater het volgende:
Na drie hazelnoot-slagroomtaarten maar weer eens gewoon een appeltaart gebakken
[ afbeelding ]
Dit was trouwens de laatste taart hiervoor, met dunnere laagjes.
[ afbeelding ]
als ze mee doen aan antiglutenhype omdat ze van spelt minder buikpijn krijgen dan hebben ze zonder te weten zelf diagnose PDS bevestigd en bewezen dat ze baat hebben bij FODMAPquote:Op vrijdag 25 maart 2016 05:50 schreef Isegrim het volgende:
Het verschil tussen gewone tarwe en spelt is echt marginaal. Spelt is gewoon een tarwesoort, maar dan met iets meer eiwit (gluten) en iets minder koolhydraten.
Het grappige is dat mensen die meedoen met de antiglutenhype vaak spelt willen en verbaasd zijn als je ze vertelt dat er in spelt méér gluten zitten dan in gewone tarwe.
Ik vind het echt een crime, glazuren. En heel lekker vind ik het ook niet, dus geen zin om er tijd in te steken om het te leren. Ach, zoon en dochter vonden het feest.quote:Op vrijdag 25 maart 2016 16:17 schreef DonnaRush het volgende:
Leuk hoor! Glazuren hoeft ook niet goed joh, haha!
Ik bak heel vaak, maar vergeet altijd de foto's. Zondag ga ik een worteltaart bakken, zal de foto's eens een keer niet vergeten (proberen).
ik vind die vooraan buitengewoon kunstzinnigquote:Op vrijdag 25 maart 2016 15:55 schreef Bleie het volgende:
Ziet er goed uit Woelwater!
Ik heb met de kinderen paaskoekjes gebakken. Glazuren kunnen we allemaal nog niet zo goed.
[ afbeelding ]
quote:Op vrijdag 25 maart 2016 16:30 schreef computergirl het volgende:
[..]
ik vind die vooraan buitengewoon kunstzinnig
Oh heerlijk! Ook een keer gedaan, was de halve nacht bezigquote:Op zaterdag 26 maart 2016 20:36 schreef Joosie200 het volgende:
Gewone bloem doet het inderdaad goed. Heb een batch croissantdeeg in de koelkast te rusten. Straks de volgende toer. Maar inmiddels rijst ie zijn plastic omhulsel uit Dus maar even opdelen. Deel voor croissants, deel voor pain au chocolat en pain au raisin.
FODMAP is wel wat heftiger dieet dan alleen je broodsoort aanpassenquote:Op vrijdag 25 maart 2016 08:12 schreef computergirl het volgende:
[..]
als ze mee doen aan antiglutenhype omdat ze van spelt minder buikpijn krijgen dan hebben ze zonder te weten zelf diagnose PDS bevestigd en bewezen dat ze baat hebben bij FODMAP
dFODMAP is eliminatie dieet, niet bedoeld om eeuwig vol te houden. Als de grootste bron gevonden is mag je rustig de rest weer gaan eten als je je daar goed bij voeltquote:Op zaterdag 26 maart 2016 22:05 schreef Goitske het volgende:
[..]
FODMAP is wel wat heftiger dieet dan alleen je broodsoort aanpassen
Bij veel zit het ook tussen de oren ergens gehoord dat het beter en hip is dat gaan we dan ook van uit
Ziet er goed uit!quote:Op zaterdag 26 maart 2016 20:13 schreef robuust89 het volgende:
Nou, gewone bloem doet het inderdaad prima hoor!
[ afbeelding ]
[ afbeelding ]
Heb er te snel de poedersuiker overheen gegooid, vandaar dat witte. Ruikt fantastisch!
Zo netjes krijg ik het niet hoor!quote:Op zondag 27 maart 2016 12:13 schreef Oceanonix het volgende:
Ik heb worteltjestaart gemaakt, ik ben alleen niet zo'n held met netjes afwerken.
[ afbeelding ]
Tijd aan het smeren geweest en dan heb ik nog dit resultaat.
erg lentegroen, doe even mijn opquote:Op zondag 27 maart 2016 12:13 schreef Oceanonix het volgende:
Ik heb worteltjestaart gemaakt, ik ben alleen niet zo'n held met netjes afwerken.
[ afbeelding ]
Tijd aan het smeren geweest en dan heb ik nog dit resultaat.
En toch ziet 'ie er super uit. Leuke kleuren!quote:Op zondag 27 maart 2016 12:13 schreef Oceanonix het volgende:
Ik heb worteltjestaart gemaakt, ik ben alleen niet zo'n held met netjes afwerken.
[ afbeelding ]
Tijd aan het smeren geweest en dan heb ik nog dit resultaat.
Lentegroen. Ik houd er van,word je vrolijk van Iemand een idee met welk soort fruit je een beetje blauw qua kleur kunt forceren? Dacht aan bosbessen. Want ik wil een kiekeboe taart voor mijn verjaardag maken. Voor red velvet gewoon frambozen, wit blijft wit en blauw dus dankzij bosbessen. Ik heb geen trek in kleurstof te gebruiken als het niet hoeft.quote:Op zondag 27 maart 2016 12:13 schreef Oceanonix het volgende:
Ik heb worteltjestaart gemaakt, ik ben alleen niet zo'n held met netjes afwerken.
[ afbeelding ]
Tijd aan het smeren geweest en dan heb ik nog dit resultaat.
Laatige kleur het wordt met fruit al snel roodquote:Op zondag 27 maart 2016 12:29 schreef Joosie200 het volgende:
[..]
Lentegroen. Ik houd er van,word je vrolijk van Iemand een idee met welk soort fruit je een beetje blauw qua kleur kunt forceren? Dacht aan bosbessen. Want ik wil een kiekeboe taart voor mijn verjaardag maken. Voor red velvet gewoon frambozen, wit blijft wit en blauw dus dankzij bosbessen. Ik heb geen trek in kleurstof te gebruiken als het niet hoeft.
Bij fodmap gaat het om het koolhydraat fructaan. Dat zit in spelt wel veel minder. Zeker als je ook nog zuurdesem ipv gist gebruiktquote:Op zaterdag 26 maart 2016 22:05 schreef Goitske het volgende:
[..]
FODMAP is wel wat heftiger dieet dan alleen je broodsoort aanpassen
Bij veel zit het ook tussen de oren ergens gehoord dat het beter en hip is dat gaan we dan ook van uit
Fodmap werkt voor meerdere mensen heel goed! In dat opzicht is het een goed dieet als je opzoek bent waar je klachten vandaan komenquote:Op zondag 27 maart 2016 12:53 schreef Deepfreeze het volgende:
[..]
Bij fodmap gaat het om het koolhydraat fructaan. Dat zit in spelt wel veel minder. Zeker als je ook nog zuurdesem ipv gist gebruikt
Fodmap heeft mij goed geholpen. Lactose en fructose bleken onverwacht klachten te geven. maar tarwe eet ik weer gewoon
Het zorgt wel dat je met fodmap makkelijk aan je speltbrood kunt komen.quote:Op zondag 27 maart 2016 12:55 schreef Goitske het volgende:
[..]
Fodmap werkt voor meerdere mensen heel goed! In dat opzicht is het een goed dieet als je opzoek bent waar je klachten vandaan komen
Waar ik zo van baal dat mensen geen gluten of bepaalde granen omdat het hip is zo worden mensen met echte klachten minder serieus genomen
quote:Op zondag 27 maart 2016 12:35 schreef Myraela het volgende:
Bosbessen is meer paars dan blauw. Ik denk ook niet dat je met frambozen een red velvet kleur krijgt, dan kom je nog meer in de buurt met bieten.
quote:Op zondag 27 maart 2016 12:36 schreef Goitske het volgende:
[..]
Laatige kleur het wordt met fruit al snel rood
Ik ga de verschillende lagen sowieso apart bakken. Dus het rode blijft rood, kan niet mixen met blauw. Maar dan maar bietensap pakken en toch blauwe kleurstof.quote:[img]http://i.fokzine.net
/p/1s.gif[/img] Op zondag 27 maart 2016 12:38 schreef Burdie het volgende:
Ik zou toch kleurstof nemen als je een echt mooie kleur wilt, van Wilton heb je bijvoorbeeld maar een paar druppels nodig.
Ziet er mooi uit hoor! Ik heb mijn worteltaart zostraks uit de oven gehaald. Mag zometeen ook gaan smerenquote:Op zondag 27 maart 2016 12:13 schreef Oceanonix het volgende:
Ik heb worteltjestaart gemaakt, ik ben alleen niet zo'n held met netjes afwerken.
[ afbeelding ]
Tijd aan het smeren geweest en dan heb ik nog dit resultaat.
Rode kool een optie voor de blauwe kleur?quote:Op zondag 27 maart 2016 13:05 schreef Joosie200 het volgende:
[..]
[..]
[..]
Ik ga de verschillende lagen sowieso apart bakken. Dus het rode blijft rood, kan niet mixen met blauw. Maar dan maar bietensap pakken en toch blauwe kleurstof.
Zou dat werken ja? Lees ook dat cacao + azijn voor in een red velvetcake aardig van kleur kan verschieten. En verder heb ik nog spirulina gevonden. Maar das een superfood ergo dure shizzlquote:Op zondag 27 maart 2016 13:07 schreef Molo het volgende:
[..]
Rode kool een optie voor de blauwe kleur?
Rode kool heeft blauwe kleurstof erin. Maar googlen geeft vast meer antwoordenquote:Op zondag 27 maart 2016 16:37 schreef Joosie200 het volgende:
[..]
Zou dat werken ja? Lees ook dat cacao + azijn voor in een red velvetcake aardig van kleur kan verschieten. En verder heb ik nog spirulina gevonden. Maar das een superfood ergo dure shizzl
Pak wel bietensap en spirulina en voor het witte wel slagroom/botercremelaag ofzo Ben normaal niet echt van het kleur toevoegen aan een baksel, maar lijkt me geinig om mijn collega's op het werk te trakteren. En dan ze de taart zien aansnijden en het bedrijfslogo terug te vindenquote:Op zondag 27 maart 2016 16:39 schreef Molo het volgende:
[..]
Rode kool heeft blauwe kleurstof erin. Maar googlen geeft vast meer antwoorden
Spirulina heb je niet veel van nodig trouwens. Ik heb een keer tarwegraspoedwr gebruikt voor groen, maar dat proef je heel erg en is echt niet lekker
Rood kan prima met (ingekookt) bietensap of poeder
hebben we een Fok! wortelhype?quote:Op zondag 27 maart 2016 16:19 schreef DonnaRush het volgende:
[ afbeelding ]
Mijn eerste worteltaart en hij is heerlijk!
Precies mijn gedachte Hebben ze soms afgesproken allemaal een worteltjestaart te showen tijdens Pasen. Vies héquote:
Haha ik denk het. Ik ben op het idee gekomen zonder Fok!. Sorry, geen geheim pact zover ik weet!quote:
Ook de mijne!quote:Op zaterdag 2 april 2016 16:47 schreef Bleie het volgende:
Dochter mocht vanochtend afzwemmen, dus om het te vieren een appeltaart gebakken. Haar favoriet.
[ afbeelding ]
Zo heerlijk! Krijg er gelijk trek in!quote:Op zaterdag 2 april 2016 16:47 schreef Bleie het volgende:
Dochter mocht vanochtend afzwemmen, dus om het te vieren een appeltaart gebakken. Haar favoriet.
[ afbeelding ]
is er nog stukje over?quote:Op zaterdag 2 april 2016 16:47 schreef Bleie het volgende:
Dochter mocht vanochtend afzwemmen, dus om het te vieren een appeltaart gebakken. Haar favoriet.
[ afbeelding ]
wauw prachtige vormquote:Op zaterdag 2 april 2016 20:48 schreef Dragonberry het volgende:
Oh lekker hoor! Ik heb ook een echte klassieker gebakken. Vanille tulband, gebakken in mijn oma's oude vorm
[ afbeelding ]
Forum Opties | |
---|---|
Forumhop: | |
Hop naar: |