Myraela | donderdag 22 januari 2015 @ 09:06 |
Laatste posts:
| |
Bleie | donderdag 22 januari 2015 @ 09:19 |
Over het deeg van die swirlkoekjes: ik vond het ook lastig, maar vooral nogal plakkerig, ondanks wat extra bloem. Uitrollen ging wel lastig inderdaad, maar het viel me mee. Misschien hielp de siliconendeegroller die ik mezelf net cadeau had gedaan? | |
HenkPietKlaasWim | donderdag 22 januari 2015 @ 10:25 |
Bij mij plakte het pindakaasdeel aan mn roller (een houten) en het chocoladedeel was enorm korrelig. Gisteravond even snel een eerste deel gebakken (kwart van het deeg) en die genadeloos laten aanbranden omdat ik vond dat ik ook nog wel even mocht douchen na een uur fietsen en voordat ik weer weg moest. ![]() Een van mijn favoriete recepten blijft deze trouwens: ![]() Echt iedereen die 'm wel eens heeft geprobeerd vindt 'm geweldig! Ook goed te doen zonder de gelei. ![]() Recept/illustratie is overigens van medefokster Bijou ![]() Briljante tweak op dit recept is trouwens eerst een laag boterkoekdeeg, dan een laagje appels en dat weer afdekken met nog een laag boterkoekdeeg. ![]() ![]() | |
Mry | donderdag 22 januari 2015 @ 11:47 |
Jawel in de VS heb je al twee soorten (236,nogwat ml en 240 ml) en de UK cup is geloof ik nog een slagje groter. | |
minilot | donderdag 22 januari 2015 @ 12:00 |
Er zit inderdaad nogal een verschil tussen UK cups en USA cup, maar de Britten gebruiken ze nauwelijk meer. ![]() | |
minilot | donderdag 22 januari 2015 @ 12:03 |
Ik had nog koekies:![]() Snickerdoodles met karamelvulling ![]() Shortbread met polenta (maismeel), sinaasappel en sumak. Ik maakte dit recept.. http://www.britishlarder.(...)ld-sumac-shortbread/ ..maar ik vond ze wel erg droog en brokkelig, dus smolt ik wat cacaoboter met poedersuiker en daar heb ik ze in gedoopt. ![]() | |
Skaai | donderdag 22 januari 2015 @ 16:44 |
Ik had zandkoekjes gemaakt, met wat variatie (amandel, kokos, kaneel). Wat een drama. Koekjesstempel en zulks. Recept van Rudolph van Veen. Ene koekje perfect, andere koekje bruin, uitgelopen en plat (dezelfde batch he) Vormpje van koekstempeltje niet te zien. Kutwerk. Never again. Maar ze zijn te vreten, dus ze zoeken het maar uit op mijn werk ![]() | |
-Mellow- | donderdag 22 januari 2015 @ 17:13 |
Ik vind koekjes uitsteken ook geen flikker aan. En dan de restjes weer op dezelfde dikte proberen uit te rollen, en nog een keer, en nog een keer, veel te veel gedoe. Veel liever met zo'n rol waar je dan plakjes vanaf snijdt, of balletjes die je plat kan drukken ![]() Stiekem wil ik het wel leuk vinden, want ik hou ook wel van mooi gevormde koekjes | |
Lienekien | donderdag 22 januari 2015 @ 17:20 |
Linkje? Benieuwd of zijn recept heel anders is dan dat ik meestal gebruik. | |
Skaai | donderdag 22 januari 2015 @ 17:25 |
http://www.culy.nl/recepten/basic-recept-voor-zandkoekjes/ | |
Bleie | donderdag 22 januari 2015 @ 17:25 |
Mijn collega' s werden blij van de koekjes. ![]() Zandkoekjes maak ik regelmatig, omdat mijn dochter het uitsteken zo leuk vindt. Ze vond die swirls dan ook niks, alleen maar snijden. Maar inderdaad, dat steeds opnieuw uitrollen is irritant. Ik gebruik trouwens meestal het recept uit de goddelijke huisvrouw van Nigella Lawson. | |
Lienekien | donderdag 22 januari 2015 @ 17:27 |
Poedersuiker! Ik gebruik altijd basterdsuiker. | |
Skaai | donderdag 22 januari 2015 @ 17:59 |
Klote Rudolph. | |
-J-D- | donderdag 22 januari 2015 @ 18:13 |
Ik hoor wel vaker kritiek op Rudolph. Wat zijn jullie grootste bezwaren tegen hem? | |
Skaai | donderdag 22 januari 2015 @ 20:47 |
Nouja ik heb geen bezwaren, als ik iets van zijn gerechten leuk vind vind ik het leuk, en anders niet. Ik heb 2 taarten van Rudolph in mijn repertoire ![]() | |
Sorella | donderdag 22 januari 2015 @ 21:10 |
De chocolade taart met zuurtjes creme en de chocolade taart van marc de hond van rudolph zijn een succes hier in huis en daar buiten. | |
Buurpoes | vrijdag 23 januari 2015 @ 10:18 |
Ik zag iemand deeg uitrollen tussen twee latjes, waarbij de deegroller op de latjes rolde. Zo wordt het deeg exact even dik als de latjes hoog zijn. Zo slim! | |
-Mellow- | vrijdag 23 januari 2015 @ 10:25 |
verschuiven die latjes dan niet steeds? Een vierkant frame zou misschien wel handig zijn ![]() | |
Myraela | vrijdag 23 januari 2015 @ 10:25 |
Je hebt ook gewoon deegrollertjes met ringetjes aan de zijkant, zodat je deeg even dik zal worden als die ringetjes. ![]() | |
Buurpoes | vrijdag 23 januari 2015 @ 10:26 |
Volgens mij werd er op een siliconen mat gerold. Verschoof niet. Of je koopt de ringetjes op je deegroller. Nog beter, inderdaad. | |
djkoelkast | vrijdag 23 januari 2015 @ 10:29 |
Moeten koekjes dan helemaal 100% perfect rond en perfect dezelfde maat zijn? Dat rustieke heeft toch wel wat? Ik maak, afhankelijk van het type koekje, toch ook meestal gewoon een rol. Die kun je dan ook weer in iets rollen (amandelmeel, pistachemeel, suiker, lavendel of andere leuke dingen) en dan heb je een aan de zijkant versierd koekje. Zolang ze niet veel te dik of veel te dun zijn krijg je ze allemaal even lekker. | |
Myraela | vrijdag 23 januari 2015 @ 10:30 |
Als je ze gaat uitsteken moeten ze wel allemaal hetzelfde zijn ja. | |
djkoelkast | vrijdag 23 januari 2015 @ 10:58 |
We hadden het over een rol deeg en dan latjes enzo. Ik vind dat wat ver gaan. | |
Myraela | vrijdag 23 januari 2015 @ 11:02 |
Nee, we hadden het over koekjes uitsteken en dan veel moeite doen om te proberen om het elke keer weer even dik uit te rollen. | |
djkoelkast | vrijdag 23 januari 2015 @ 11:34 |
Oh dan haal ik dingen door elkaar, nou ja, van mij hoeven ze niet allemaal gelijk te zijn. Ik heb geen bakkerij en ook geen fabriek. Zolang ze maar allemaal even lekker zijn en niet de een 2x zo dik is als de ander moet het wel lukken ![]() | |
Myraela | vrijdag 23 januari 2015 @ 11:36 |
Ik snoep de lelijke altijd gewoon zelf op, dan ziet niemand er iets van. ![]() | |
Bleie | vrijdag 23 januari 2015 @ 11:52 |
Ik vind het ook wel wat hebben. Zolang het verschil maar niet te groot is, want dat is onhandig met bakken. Ik laat dochter ook altijd vormpjes kiezen die wel ongeveer even groot zijn ivm baktijd (we hebben nogal wat verschillende vormpjes zolangzamerhand, dus er valt wel wat te kiezen). | |
-Mellow- | vrijdag 23 januari 2015 @ 12:14 |
ja, maar als je deeg uitrolt en het is niet overal even dik, krijg je soms dus dunne koekjes en dikke koekjes. En als je die dan hebt gebakken, zijn de dunnere koekjes te hard, of de dikkere te zacht, ligt aan je baktijd. Dan worden ze dus niet allemaal even lekker. Ik moest laatst veel te veel moeite doen om het deeg redelijk gelijk te krijgen. Dat hoeft heus niet op de millimeter, maar als het te veel scheelt maakt dat dus echt wel uit met de baktijd. | |
Frag_adder | vrijdag 23 januari 2015 @ 12:17 |
zelfs als iets niet te vreten is verdwijnt het op mijn werk ![]() | |
Bleie | vrijdag 23 januari 2015 @ 12:20 |
![]() | |
djkoelkast | vrijdag 23 januari 2015 @ 12:20 |
Daar heb je gelijk in, maar met een grotere deegroller krijg je het best goed gelijk. Ik zie mezelf in elk geval niet met latjes in de weer gaan. | |
-Mellow- | vrijdag 23 januari 2015 @ 12:24 |
Ik doe liever ook niet te moeilijk als dat niet hoeft. Daarom zou zo'n roller met ringetjes, of van die latjes juist een uitkomst zijn. En ik maak meestal ook veel liever zo'n rol, maar soms vind ik zandkoekjes in een strak vormpje wel mooi. En naast lekker, hou ik ook erg van mooi eten ![]() | |
minilot | vrijdag 23 januari 2015 @ 13:20 |
Deegroller met ringetjes werkt als een tiet! ![]() ![]() | |
Skaai | vrijdag 23 januari 2015 @ 16:37 |
Alle koekjes zijn opgegaan, collega's vonden ze gelukkig erg lekker. Pfew ![]() | |
Buurpoes | vrijdag 23 januari 2015 @ 16:41 |
Zojuist appeltaart in de oven gezet. Mijn zoon (4) wilde graag helpen, dus ik heb de boter 'wat' zachter gemaakt in de magnetron. Dat had ik beter niet kunnen doen, het was volledig gesmolten. Dat leverde raar, vrij onhandelbaar deeg op. En nu rijst het deeg de vorm uit. ![]() | |
Elleska | vrijdag 23 januari 2015 @ 16:44 |
deeg niet laten rusten in die koelkast? | |
Buurpoes | vrijdag 23 januari 2015 @ 16:50 |
Geen tijd, de spanningsboog van een kleuter is niet zo lang. | |
RobinOok | zondag 25 januari 2015 @ 14:41 |
"Mijn" befaamde chocolate whiskey brownies, die eigenlijk geen brownies zijn maar mudcake is, vandaag (halve portie) gemaakt met spekkoeklikeur ipv whiskey en de granache met kokosmelk ipv room. ![]() ![]() Jammer genoeg is de versie met whiskey toch gewoon lekkerder. Misschien volgende keer met whiskey en gewoon spekkoekkruiden ipv likeur.... | |
Molo | zondag 25 januari 2015 @ 14:49 |
Pittige rum kan ook wel denk ik, maar een te zoete likeur of drank met te weinig 'body' lijkt me minder lekker. | |
RobinOok | zondag 25 januari 2015 @ 14:50 |
Rum in eten vind ik vaak ook maar zozo. Ik ga het vanaf nu gewoon bij whiskey laten. :-) | |
Molo | zondag 25 januari 2015 @ 15:02 |
Mocht je het toch willen proberen, wat echt geen klassieke rumsmaak heeft en lekker is (ik gebruik het ook in sangria en heb het ook weleens voor iemand met notenallergie in tiramisu gebruikt) is deze. Lekker kruidig en met eikensmaak ![]() ![]() | |
RobinOok | zondag 25 januari 2015 @ 15:12 |
Wie weet! :-) | |
SuperFood | zondag 25 januari 2015 @ 15:22 |
zal je vriend blij van worden op den duur ![]() | |
Pietverdriet | zondag 25 januari 2015 @ 15:22 |
Zoals altijd, complimenten voor de foto's Als ik jou was zou ik die kutbaan afbouwen en meer tijd in je foodbloggen steken, en adverteerders zoeken. | |
SuperFood | zondag 25 januari 2015 @ 15:23 |
waar woon je en zoek je nog mensen om voor te proeven ofzo? ![]() | |
RobinOok | zondag 25 januari 2015 @ 15:37 |
Ja, wrijf het er nog even lekker in! ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() | |
Bleie | zondag 25 januari 2015 @ 20:19 |
Mijn zoon werd drie vandaag, en dat vierden we natuurlijk met taart! Gemarmerde yoghurt-mangomoussetaart ![]() Binnenkant: ![]() Duplotaart (van binnen cake) ![]() En bij het avondeten o.a. filotaart met een vulling van rijst, courgette en kikkererwten ![]() | |
Lienekien | zondag 25 januari 2015 @ 20:20 |
Ziet er goed uit! En gefeliciteerd. ![]() | |
la_perle_rouge | zondag 25 januari 2015 @ 20:23 |
Ik heb een vraag over stroopwafels. Ik probeer die zelf te maken, maar ze worden heel erg bros. In het deeg zit 500 g bloem, 250 g gesmolten boter, 150 g suiker+vanillesuiker, 1 zakje gist, 3 eetlepel melk, 1 ei, beetje zout, snufje kaneel. Nu los ik eerst de gist op in de melk, dan klop ik ei, suiker, zout, kaneel en boter met een mixer heel goed door elkaar, dan doe ik er beetje bij beetje de bloem bij tot de mixer het niet meer trekt en ik met de hand de zaak verder kneed. Vervolgens laat ik het deeg een uurtje (of 2) met rust en dan maak ik er balletjes van, die ik op het stroopwafelijzer in 1,5 minuut tot wafels bak, stand wafelijzer op 200 graden. Vervolgens brand ik mijn vingers om de wafels zo snel mogelijk door te snijden, en daar gaat het fout. Hoewel de wafels dus nog vingerbrandend heet zijn, zijn ze toch niet zo soepel als op de markt (waar ik uren de kunst heb staan afkijken). Ik ga ervan uit dat het ook een kwestie van routine is, maar er breken toch al snel stukjes af - tot het mislukt helemaal. Worden de wafels soepeler als ik meer gist of een extra ei gebruik? Of is de volgorde van mengen cruciaal, moet ik bijvoorbeeld beginnen met het bloem met gist te mengen, voor ik de rest toevoeg? Maakt het heel veel verschil of ik kristalsuiker of basterdsuiker gebruik? Moet ik het wafelijzer hoger zetten en de koeken sneller van de bakplaat wippen? Ik heb dit stroopwafelijzer gekocht omdat ik van de zomer in Frankrijk op feesten en brocantes stroopwafels wil gaan bakken en verkopen, dus ik ben nu aan het oefenen en aan het zoeken naar het ideale recept. Ik zal ook met die stapel verbrokkelde wafels nog wel winst maken want de Fransen zijn dol op stroopwafels, maar het is toch een beetje zonde (en heel slecht voor mijn lijn) als 20 tot 30 % van de wafels niet eens aan stroop toekomt. (Ik lust zelf geen stroopwafels, maar wafels zonder stroop eet ik wel). | |
SuperFood | zondag 25 januari 2015 @ 20:25 |
misschien moet je aan je markt stroopwafel man vragen of je een maandje stage mag lopen? ![]() | |
Molo | zondag 25 januari 2015 @ 20:40 |
Omdat ik benieuwd was of het lekker smaakt staat er nu een versie met Calvados in de oven ![]() ![]() | |
la_perle_rouge | zondag 25 januari 2015 @ 21:21 |
Ik heb het tweedehands gekocht via Marktplaats, het is een dubbel ijzer, je kan twee bakplaten of een enkele aanzetten. Dit was goedkoper dan een enkel ijzer nieuw, ze adverteren daarmee voor ¤ 590, maar daar moet nog BTW bij, en dit was ¤ 600. Het was nog helemaal nieuw, nooit gebruikt. Ik heb wel foto's, maar ben een soort onbenul in het toevoegen van afbeeldingen.https://scontent-a-ams.xx(...)6ca600b3&oe=55547B73 Ik ben inderdaad van plan te vragen of ik een zaterdagje mee mag draaien. Maar die marktkooplui kopen hun deeg en stroopvulling voorgefabriceerd. Dat is mij ook aangeboden, maar dan moest ik het zelf wel komen halen, want naar Frankrijk vervoeren doen ze niet. (Ik heb al wel wat onderzoek gedaan, ik ben sinds ik het idee kreeg, iets na de zomer, op zoek geweest naar een ijzer en de mogelijkheden). [ Bericht 6% gewijzigd door la_perle_rouge op 25-01-2015 21:26:54 ] | |
Molo | zondag 25 januari 2015 @ 21:22 |
Ok, dat is dus ook echt heerlijk ![]() Als de drank maar goes sterk is qua alcohol en niet te zoet, dat is denk ik belangrijkste. Peren met chocolade, hmmmmmmmmmm | |
SuperFood | zondag 25 januari 2015 @ 21:23 |
nice ![]() ![]() | |
la_perle_rouge | zondag 25 januari 2015 @ 21:31 |
Je kon de afbeelding zien? Fijn, want ik weet echt niet hoe anderen dat doen. In Frankrijk kennen ze zelfs geen stroop, dus ook geen stroopwafels, ze hebben wel iets biologisch met honing dat er qua vorm op lijkt. Maar ik neem al jaren dozen met pakken mee, en die raak ik grif kwijt. Ik heb ook op proef al eens pakken verkocht op een dorpsfeest, en dik ¤ 100 verdiend na aftrek van alle kosten. Klanten vroegen of ik ook op de markt stond, wilden mijn kaartje, vroegen naar een website. Dus ik denk dat het wel kan gaan lopen. Als het deze zomer een succes wordt, zie je me terug in "Ik vertrek". Wedden dat die wel geïnteresseerd zijn: ik ben 57, alleenstaand en ik begin géén camping en géén bed&Breakfast | |
RobinOok | zondag 25 januari 2015 @ 21:32 |
Als ik je mes zo bekijk kan ik me voorstellen dat het gewoon aan je mes ligt. | |
la_perle_rouge | zondag 25 januari 2015 @ 21:34 |
Ik had 3 messen, ik ben nog op zoek naar het ideale mes, als je goed kijkt zie je nog een mes onder het servet liggen. Dit mes was inderdaad het minst geschikt, daar heb je gelijk in. | |
djkoelkast | zondag 25 januari 2015 @ 21:47 |
Voor zoiets zou ik een niet zo dik, maar wel heel lang en scherp mes pakken. Glad, geen kartels. Kun je gewoon een goedkoop mes voor pakken, of zo'n mes met zo'n keramische coating, die zie je overal in setjes voor 10 euro. | |
la_perle_rouge | zondag 25 januari 2015 @ 21:56 |
overal?? ik zal er eens op letten, want ik heb ze nog nooit gezien. Ik dacht dat die keramische messen minstens honderd euro kostten. Op de markt hebben ze lange messen, maar daar hebben ze ook hele grote stroopwafels. Je moet het mes ook goed plat kunnen houden, dat is voor mij bij een lang mes moeilijker. | |
kwakz0r | zondag 25 januari 2015 @ 21:58 |
Kennis van me maakt en verkoopt ze in Amerika (haar ouders althans). Misschien hebben die nog tips. Ze hebben in elk geval een Facebook pagina... Even zoeken op world's best cookie / besties. Misschien kun je ze zo contacten. | |
la_perle_rouge | zondag 25 januari 2015 @ 22:08 |
Ik zal er ook eens naar zoeken. Maar nu toch even op zoek naar tips om dat koekje soepeler te krijgen: In het deeg zit 500 g bloem, 250 g gesmolten boter, 150 g suiker+vanillesuiker, 1 zakje gist, 3 eetlepel melk, 1 ei, beetje zout, snufje kaneel. Nu los ik eerst de gist op in de melk, dan klop ik ei, suiker, zout, kaneel en boter met een mixer heel goed door elkaar, dan doe ik er beetje bij beetje de bloem bij tot de mixer het niet meer trekt en ik met de hand de zaak verder kneed. Vervolgens laat ik het deeg een uurtje (of 2) met rust en dan maak ik er balletjes van, die ik op het stroopwafelijzer in 1,5 minuut tot wafels bak, stand wafelijzer op 200 graden. 1. Worden de wafels soepeler als ik meer gist of een extra ei gebruik? 2. Of is de volgorde van mengen cruciaal, moet ik bijvoorbeeld beginnen met het bloem met gist te mengen, voor ik de rest toevoeg? 3. Maakt het heel veel verschil of ik kristalsuiker of basterdsuiker gebruik? 4. Moet ik het wafelijzer hoger zetten en de koeken sneller van de bakplaat wippen? | |
lady-wrb | zondag 25 januari 2015 @ 22:11 |
hij heeft het altijd over snoepen. dat vind ik zo rete-irritant ik snoep mijn koekjes niet. die eet ik gewoon | |
lady-wrb | zondag 25 januari 2015 @ 22:13 |
ik gebruik idd twee roerhoutjes van de gamma (die grote, niet die kleintjes ![]() precies de goede dikte voor mijn stempelkoekjes | |
djkoelkast | zondag 25 januari 2015 @ 22:20 |
Het zijn gewoon RVS messen met een keramische coating. Action en dat soort winkels vind je ze voor bijna niks. Die zijn handig voor dit soort doorsnijwerk vind ik. | |
la_perle_rouge | maandag 26 januari 2015 @ 17:29 |
Bij Kruidvat hebben ze nu wafelijzers voor kniepertjes en zo, ¤ 13,= Volgens mij kan je daar ook wel stroopwafels mee bakken. | |
djkoelkast | maandag 26 januari 2015 @ 17:40 |
Die hebben een anti-aanbaklaag, kan niet anders voor dat geld. Daar krijg je wel totaal andere resultaten door. | |
Bortecinem | maandag 26 januari 2015 @ 17:44 |
Oh deze koekjes helemaal vergeten! Ik dacht er net opeens aan. Zien er goed uit. ![]() Maar jammer dat een paar ingredienten niet in de super te verkrijgen zijn. ![]() | |
minilot | maandag 26 januari 2015 @ 17:46 |
Klopt ja. Ik vond de gedroogde bosbessen op de markt. Glucose & melkpoeder had ik wel staan (van de Sligro). In plaats van glucose in koekjes kun je ook altijd Koreaanse 'corn syrup' van de toko gebruiken. ![]() | |
Bortecinem | maandag 26 januari 2015 @ 17:49 |
Melkpoeder heb ik thuis maar de rest niet. Ik ga even kijken of ik een webshop kan vinden waar ik alle ingredienten tegelijk kan bestellen. | |
djkoelkast | maandag 26 januari 2015 @ 19:26 |
Melkpoeder is niet hetzelfde als completa hè, dat is een koffiecreamer. Voor glucosestroop kun je ook honing pakken. | |
minilot | maandag 26 januari 2015 @ 20:16 |
Honing kun je niet zomaar in elk recept in plaats van glucose of corn syrup gebruiken, het gedraagt zich anders in specifieke bereidingen. | |
minilot | maandag 26 januari 2015 @ 20:20 |
Nog afgezien van het feit dat honing nogal sterk naar honing smaakt ![]() | |
djkoelkast | maandag 26 januari 2015 @ 22:08 |
Glucosestroop vind ik zo'n vies goedje. Plakkerig en alleen maar zoet. Beetje creatief zijn dan kun je het best vervangen voor honing. Als het stevig moet zijn gewoon wat arrowroot erdoor ofzo. | |
RobinOok | maandag 26 januari 2015 @ 22:46 |
Glucosestroop voeg je dus ook vrijwel nooit enkel voor de smaak toe. Het gaat om andere eigenschappen en dan voldoet honing gewoon echt niet. Recipe for disaster om dan eigenwijs te zijn. Dus ik sluit me bij Minilot aan. | |
Bortecinem | maandag 26 januari 2015 @ 22:50 |
JOH. ![]() Zo'n kook n00b ik nou ook weer niet. Nee, ik heb het over melkpoeder en geen koffiecreamer. Melkpoeder is gewoon bij de supermarkt te verkrijgen. En ik houd mij liever aan het recept. | |
sirdanilot | maandag 26 januari 2015 @ 23:15 |
Waar kun je echte melkpoeder krijgen dan (dus geen completa troep)? Ik heb het zo gauw niet in de supermarkt gezien. Echte melkpoeder wordt namelijk ook gebruikt in sommige indiase recepten en het lijkt me leuk om daar mee te experimenteren ! Ik kan me voorstellen dat het bij de babyvoeding ligt maar dan is de kans groot dat ik per ongeluk babyvoer pak of zo ![]() | |
Bortecinem | maandag 26 januari 2015 @ 23:18 |
In dat hoekje waar die andere melkproducten en poeders staan, weel wel die poeder waar je nep-slagroom mee maakt en zo. Het doosje van de melkpoeder zelf ziet er iig zo uit: ![]() | |
djkoelkast | maandag 26 januari 2015 @ 23:18 |
Was niet zo zeer persoonlijk naar jou, maar er zijn genoeg die het verschil niet kennen hoor ![]() | |
sirdanilot | maandag 26 januari 2015 @ 23:22 |
Heb het nooit zien staan, maar heb er ook nooit bewust naar gezocht dus ik zal binnenkort eens kijken. Dus dit is echt pure melkpoeder? | |
Molo | maandag 26 januari 2015 @ 23:22 |
En anders bij de toko of in de supermarkt bij de buitenlandse producten, daar staat het hier bij de AH in ieder geval | |
Molo | maandag 26 januari 2015 @ 23:23 |
Yep, wordt in landen waar geen verse of UHT melk te verkrijgen is gebruikt. Dan lengen ze het gewoon aan met water en krijg je weer melk. | |
Bortecinem | maandag 26 januari 2015 @ 23:24 |
Ik had het ook nog nooit gezien voordat ik er naar begon te zoeken, hoor. Ja, het is pure melkpoeder. Staat verder ook niks op de doos dus ik gok 100% puur. | |
Bortecinem | maandag 26 januari 2015 @ 23:26 |
Oh bij de Plus hier staat het niet bij de buitenlandse producten maar bij de melkproducten. ![]() | |
Molo | maandag 26 januari 2015 @ 23:26 |
Op zich ook wel logischer ja | |
sirdanilot | dinsdag 27 januari 2015 @ 22:59 |
Ik heb de melkpoeder gevonden bij de albert heijn bij de houdbare melk. Wel lastig te vinden het valt niet echt op maar het is er dus wel, van Campina. Vind het nu niet bepaald goedkoop overigens. Heb er net een glas melk mee gemaakt maar het lost niet echt makkelijk op. Ik zal het dus maar bewaren voor bakproducten waar het in gaat (sowieso zie ik het punt niet echt van dit gebruiken ipv gewone melk voor je bekertje melk). | |
sirdanilot | dinsdag 27 januari 2015 @ 23:05 |
Dit lijkt me ook heel erg lekker en ga ik zeker een keer proberen, maar dan wel een wat aangepast recept. Want gedroogde blauwe bessen, dat ken ik niet, dus dan zou ik een ander type gedroogd fruit gebruiken denk ik (en het koekje anders noemen natuurlijk :p ). En glucose... tsja. Misschien bij de toko? Anders suiker in water laten oplossen in een pannetje? | |
Sorella | dinsdag 27 januari 2015 @ 23:29 |
toko,s verkopen melkpoeder in blikken, is misschien goedkoper als die van campina | |
Bortecinem | woensdag 28 januari 2015 @ 00:07 |
Meh, ik denk dat ik gewoon echte glucose ga bestellen online. ![]() Vandaag Russische Medovik cake gemaakt. Morgen eens een goede foto plaatsen. | |
HaverMoutKoekje | woensdag 28 januari 2015 @ 06:35 |
Volgens mij kan je voor glucose ook naar de apotheek, die kennis komt wel weinig gebruikt uithoek van mijn hersentjes..... | |
Helsinki | woensdag 28 januari 2015 @ 08:51 |
Ik weet niet of je inmiddels al gedroogde blauwe bessen hebt gevonden maar zag ze laatst bij De Tuinen liggen. Wel prijzig, dus ik ga nog even op de markt kijken in de hoop dat ze daar wat goedkoper zijn. | |
minilot | woensdag 28 januari 2015 @ 11:14 |
Ondertussen... Voor mijn collega's deze week piepkleine duimtaartjes gemaakt met cajeta (romige karamel van geitenmelk), ganache en anijsstrooisel ![]() ![]() Combinatie van http://www.davidlebovitz.(...)art-tartlets-recipe/ + http://www.homesicktexan.(...)et-treat-cajeta.html ![]() | |
BananaPancake | woensdag 28 januari 2015 @ 11:29 |
Juuuuum! ![]() Kan ik jouw collega worden? ![]() | |
-Mellow- | woensdag 28 januari 2015 @ 11:49 |
Cajeta ![]() ![]() Waar haal jij dat vandaan minilot? | |
minilot | woensdag 28 januari 2015 @ 11:51 |
Nergens vandaan. Ik heb vanmorgen anderhalf uur in een pan vol geitenmelk en suiker staan roeren. ![]() (Zie gelinkt recept onder de foto) | |
-Mellow- | woensdag 28 januari 2015 @ 11:56 |
ah ja ik zag het net. Ik ken het alleen uit flesjes, maar wat fijn om een recept te hebben. Ik was heel het bestaan van cajeta even vergeten ![]() | |
Lot_1 | woensdag 28 januari 2015 @ 11:56 |
anijsstrooisel, is dat hetzelfde als gestampte muisjes? ![]() | |
-Mellow- | woensdag 28 januari 2015 @ 11:58 |
trouwens, vanwaar baking soda in caramelsaus? | |
-Mellow- | woensdag 28 januari 2015 @ 12:01 |
zou mooi zijn als er ergens geitenroom te vinden is.. | |
djkoelkast | woensdag 28 januari 2015 @ 12:04 |
Ik heb een keer geitenvla geproefd, ik vond het niet lekker, te geitig ![]() | |
djkoelkast | woensdag 28 januari 2015 @ 12:06 |
Gestampte muisjes = poedersuiker + een heel klein beetje gemalen anijszaad + aroma Hangt van het recept af of je het kunt gebruiken. Je kunt natuurlijk ook zelf gemalen anijszaad door poedersuiker mengen of nog toffer: in een koffiemolentje suiker + heel anijszaad tot poeder malen. | |
minilot | woensdag 28 januari 2015 @ 12:09 |
Ha, nee, al had dat best gekund. ![]() ![]() | |
minilot | woensdag 28 januari 2015 @ 12:15 |
Helaas, we hebben zelf al geen zak te doen. Daarom zit ik de hele dag recepten te lezen en vreet de rest mijn koekjes en taartjes om de tijd door te komen. ![]() | |
BananaPancake | woensdag 28 januari 2015 @ 12:27 |
Haha ![]() | |
minilot | woensdag 28 januari 2015 @ 12:34 |
Voor een betere bruining en wanneer je de karamel voorbij de sausdikte zou willen koken, dan ook voor een zachtere textuur in het eindproduct. Baksoda reageert met zuren in het spul en daarbij ontstaan piepkleine koolzuurgasbubbeltjes die ervoor zorgen dat de karamel uiteindelijk niet één harde brok wordt. Zie ook hokey pokey / honeycomb, daarbij wordt dat effect (met veel meer baksoda) gebruikt om snoep vol belletjes te maken. Bijv: [ Bericht 0% gewijzigd door minilot op 28-01-2015 13:40:45 ] | |
minilot | woensdag 28 januari 2015 @ 12:36 |
Ik vind nooit iets te geitig. ![]() Maar in cajeta proef je het niet echt hoor. Het is meer dat er net een interessanter, scherper randje aan de smaak van je karamel zit. Ik denk niet dat iemand het als geit zou herkennen als -ie het niet wist. | |
-Mellow- | woensdag 28 januari 2015 @ 12:40 |
Bij de cajeta die ik heb gehad kon ik wel echt geit proeven. Maar ik hou daar ook echt van ![]() | |
minilot | woensdag 28 januari 2015 @ 12:43 |
Ik heb nu ook gewoon gepasteuriseerde geitenmelk uit een pak van de supermarkt gebruikt, die smaakt sowieso maar heel mild geitig, helaas. Maar wellicht wel fijn voor mijn collega's, want dat zijn een beetje watjes, qua gekke smaken. ![]() ![]() Ik zal eens langs een geitenboerderij in de buurt fietsen binnenkort. Rauwmelkse, volle geitenmelk gebruiken levert vast nog veel fantastischere cajeta op! Al is deze ook al wel heel lekker. ![]() | |
Isegrim | woensdag 28 januari 2015 @ 13:24 |
Dat ziet er echt te lekker uit! ![]() | |
minilot | woensdag 28 januari 2015 @ 13:34 |
Is het ook! Zeker ook wanneer nog in chocolade gedipt. ![]() Inspiratie: http://foodgawker.com/?s=honeycomb+candy | |
Bortecinem | woensdag 28 januari 2015 @ 14:37 |
Ja? Hmm. De apotheek is hier niet zo heel ver vandaan dus binnenkort maar even kijken. ![]() Nee, nog niet. Thanks! Apart dit. ![]() | |
Bortecinem | woensdag 28 januari 2015 @ 14:43 |
De Russische Medovik taart die ik gisteren heb gemaakt. Simpel en heeel zoet, maar wel lekker. Eigenlijk is het gewoon een soort van zelfgemaakt bladerdeeg met er tussen een mengsel van gemalen walnoten, slagroom, dulce de leche en boter.![]() ![]() | |
Molo | woensdag 28 januari 2015 @ 14:44 |
Ziet er heerlijk uit ![]() En wat een leuk truttig bordje erbij ![]() | |
minilot | woensdag 28 januari 2015 @ 14:44 |
Dat klinkt erg lekker en het ziet er ook heel lekker uit zeg! ![]() ![]() Heb je een specifiek rcept voor mij toevallig? ![]() | |
Bortecinem | woensdag 28 januari 2015 @ 14:52 |
Ik heb het recept van een Russische site maar met google translate en het filmpje dat er bij hoorde kwam ik heel ver. ![]() http://gotovim-doma.ru/view.php?r=1000-recept-Tort-Napoleon De vulling verschilt wel per recept. Sommigen gebruiken dulce de leche en boter, anderen weer slagroom of iets heel anders. Maar degene die mij deze taart liet proeven gebruikte boter en dulce de leche als vulling en dat vond ik lekker dus vandaar. Wel heb ik nog wat ongezoete slagroom door de vulling gedaan omdat ik de taart anders iets te zoet en machtig vind. ![]() (en het recept gehalveerd) Haha ik dacht er niet bij na toen ik het bordje uit de kast pakte maar later toen ik de foto's bekeek dacht ik hetzelfde. ![]() | |
minilot | woensdag 28 januari 2015 @ 14:56 |
Ik zat zelf al een beetje te zoeken ja en ik kom vooral veel recepten met zure room en honing als vulling tegen.. ![]() | |
Bortecinem | woensdag 28 januari 2015 @ 14:58 |
Uhu het is maar net waar je voorkeur naar uitgaat. ![]() | |
Holyme | donderdag 5 februari 2015 @ 13:43 |
Na vooral veel lurken (wat worden hier toch altijd lekkere dingen gemaakt! ![]() ![]() ![]() "Mrs Berggrens Magnifika blueberry & chocolate cookies" recept van een verpakking koekjes uit Zweden. Met havermout, rozijnen, gedroogde cranberry's/blauwe bessen en melk/witte chocolade. | |
Lienekien | donderdag 5 februari 2015 @ 14:13 |
Yum! | |
minilot | vrijdag 6 februari 2015 @ 10:26 |
Ik maakte vanmorgen (eindelijk) de marmerkoekjes uit het vorige deel van dit topic:![]() Ik vond ze (zoals Isegrim geloof ik ook al zei) nogal bluh van smaak. Saai. En droog van structuur. Wel mooi om te zien dus, maar verder niet bijzonder. Heb ze na het nemen van deze foto nog een beetje opgeknapt door de onderzijde in te kwasten met gesmolten pure chocolade (70%) met een heel klein beetje zout. ![]() [ Bericht 1% gewijzigd door minilot op 06-02-2015 11:04:07 ] | |
-Mellow- | vrijdag 6 februari 2015 @ 11:31 |
Ik vond ze juist erg lekker! Ook niet droog want ik had ze expres iets eerder uit de oven gehaald zodat de binnenkant nog een beetje zacht was. Dat had alleen wel het nadeel dat ze na 1 dag niet meer zo lekker waren als vers, want een beetje slof. | |
minilot | vrijdag 6 februari 2015 @ 11:36 |
Nou ja, ik had ze ook zeker niet te hard gebakken, hoor,z e waren op zich nog best een beetje zacht, maar gewoon nogal.. kweenie.. korrelig van structuur. En dan niet zoals een shortbread dat kan zijn (da's gewoon lekker bros), maar meer een beetje cake-achtig. Niet mijn koekie. Naja. Wel leuk om te zien. ![]() | |
minilot | vrijdag 6 februari 2015 @ 11:37 |
Een koekjesrecept op een pak koekjes, lollig! ![]() ![]() | |
Holyme | vrijdag 6 februari 2015 @ 12:19 |
Ik heb er ondertussen al een paar verzameld ![]() ![]() En blauwe bessen, waar haal jij die? Ik had ze nu bij de Ekoplaza, maar dat moet vast goedkoper kunnen (en ze zijn ook heel lekker in havermout enzo kwam ik achter! ![]() | |
minilot | vrijdag 6 februari 2015 @ 12:22 |
Ik koop ze bij de notenkraam op de markt. ![]() | |
Holyme | vrijdag 6 februari 2015 @ 12:25 |
Oh! Morgenvroeg is hier markt, zal daar eens kijken ![]() | |
minilot | dinsdag 10 februari 2015 @ 14:36 |
Lokpost. Vanwege het Chinese nieuwjaar volgende week wil ik iets bijpassend zoets voor mijn collega's bakken. Heb jij misschien een leuk idee voor een koekje / zoet hapje / gebakje dat de Chinezen met hun nieuwjaar graag eten? Mag best bewerkelijk zijn, graag zelfs. ![]() Edit: afgezien van koekjes met ananasjam, de schijnbaar met Chinees nieuwjaar veel gegeten pineapple tarts. Daarvoor heb ik al een recept gevonden. ![]() | |
djkoelkast | dinsdag 10 februari 2015 @ 14:51 |
Vandaag eens een cake gebakken met ongeslagen slagroom in plaats van boter. Dit omdat ik nog een flesje slagroom over had dat op moest en ik er nog steeds geen doel voor had (ja of in de koffie, maar 200ml krijg je niet zomaar weg). Erg lekker, maar niet zo bijzonder om er steeds van die dure slagroom in te kegelen in plaats van boter ![]() | |
minilot | dinsdag 10 februari 2015 @ 14:54 |
Ik geloof niet dat slagroom en boter elkaar veel ontlopen qua prijs per gewicht, toch? | |
djkoelkast | dinsdag 10 februari 2015 @ 15:06 |
Niet superveel nu ik het zo naast elkaar hou, maar slagroom is iets duurder. Boter haal ik gewoon bij Lidl, daar hebben ze biologische boter die prima geschikt is om te bakken. ¤ 1,49 voor 250 gram. Slagroom haal ik bij de boer, kost ¤ 1,60 voor 200ml. | |
RobinOok | dinsdag 10 februari 2015 @ 16:48 |
Ik vond Chinese zoetigheden (zover ze er al zijn) altijd allemaal vies. Dus ik weet er niks van. ![]() Ik denk dat je zelf bij die moderne Aziatische, hippe websites moet gaan zoeken naar iets fusionachtigs. Ik kan je niet helpen. | |
minilot | dinsdag 10 februari 2015 @ 17:09 |
Haha, okee! Duidelijk. ![]() | |
sirdanilot | dinsdag 10 februari 2015 @ 17:55 |
Aziatische zoetigheden zijn over het algemeen niet erg lekker voor ons westerlingen. Komt voornamelijk omdat er weinig vet wordt gebruikt en weinig zuivel (boter/room/melk), terwijl wij dat juist erg lekker vinden. Indiase zoetigheden zijn dan juist weer wel erg lekker, want daar gebruiken ze dat wel allemaal. Het is gewoon onze smaak niet, japanse zoete rijstballen en chinese zoetigheden. Als chinees lekkernij kun je nog een Mooncake proberen te maken (google het maar), een soort hele zware chinese cake/koek. | |
RobinOok | dinsdag 10 februari 2015 @ 18:12 |
Voor nieuwjaar, zegt ze. Niet voor het moonfestival. ![]() | |
minilot | dinsdag 10 februari 2015 @ 18:23 |
Edit: ging iets verkeerd, nevermind. | |
minilot | dinsdag 10 februari 2015 @ 18:28 |
Ik hou wel van kleverige rijstballen en plakkerige gestoomde cakejes en zoete rode bonenvulling en koekies met gezouten eendeierdooiers hoor. Mooncakes trouwens al vaak gemaakt, ook lekker. ![]() Maar goed, ik ben een soort vuilnisbakkie - ik hou van zo'n beetje alles. ![]() Behalve stinky tofu, al moet ik dat ook ooit nog eens aanleren. ![]() | |
-Mellow- | dinsdag 10 februari 2015 @ 19:17 |
kleverige rijstballen met zoete bonenvulling ja, dat kreeg ik eens voorgeschoteld door twee chinese collega's om hun nieuwjaar te vieren ![]() | |
Eslem | dinsdag 10 februari 2015 @ 20:08 |
Nu ik dit lees herinner ik me weer dat mijn vader een keer uit China terugkwam. Hij had van collega's daar een grote doos vol (naar ik aanneem luxe, van goede kwaliteit) mooncakes meegekregen. Ze zagen er heerlijk uit dus ik nam vol verwachting een grote hap....bleghh....bonen, droge hap, haha. Zeker als je iets zoets verwacht, heel iets anders dan een willekeurig gebakje hier. | |
sirdanilot | dinsdag 10 februari 2015 @ 20:16 |
Lekker boeiend wat je wanneer eet, mij kan dat niks schelen in ieder geval. | |
minilot | dinsdag 10 februari 2015 @ 20:34 |
Kan zijn, maar ik vroeg wel om iets specifieks hè? En jij gaf daar weer antwoord op. ![]() | |
Syrena | vrijdag 13 februari 2015 @ 11:55 |
Ik wil in de vakantie deze proberen te na te maken: http://www.ah.nl/producte(...)spelt-muesli-koekjes De spelt heb ik al in huis, de muesli ook. Nu de verhouding nog ![]() Het lijkt qua structuur op zandkoekjes ![]() Dit komt misschien in de buurt, maar dan kleinere koekjes maken? http://gezondlevenvanjaco(...)08/speltkoekjes.html | |
douche-eendje | vrijdag 13 februari 2015 @ 21:04 |
Voor het eerst snickerdoodles gemaakt. Wat simpel en lekker ![]() ![]() ![]() | |
GlennQuagmire | zaterdag 14 februari 2015 @ 12:46 |
Ik was van plan vandaag Millionaires shortbread te maken. Weet iemand daarvoor een goed basisrecept waar hij/zij goede ervaringen mee heeft? | |
Njosnavelin | zaterdag 14 februari 2015 @ 13:04 |
Die zien er lekker uit ![]() Welk recept heb je gebruikt? | |
djkoelkast | zaterdag 14 februari 2015 @ 13:26 |
27% muesli 21% boter Alles staat op volgorde, dus minder dan 21% suiker en meer dan 27% spelt Rijsmiddel is zo te zien wijnsteenzuur + baking soda, dat is meestal 20g per 500g bloem, dus dat is 4% Dan weet je al 3/4 want 21 + 27 + 4 = 52% bloem is minimaal 27% dus totaal minimaal 79% Zandtaart is 300g bloem, 200g boter, dus als boter 21% is dan is bloem zeg maar 1,5x zo veel Dan kom ik op 31,5% bloem Even terug naar 1kg deeg 315 gram bloem 270 gram muesli 210 gram bloem ... gram suiker 20 gram wijnsteenbakpoeder +/- 5 gram de rest? Dan houden we dus 180 gram suiker over, lijkt mij wat veel (zandtaart = 160 per 300g bloem maar kan met minder af), maar het zou kunnen. Ik zou beginnen met 150 gram suiker en dan denk ik dat dit wel redelijk richting recept komt. | |
Syrena | zaterdag 14 februari 2015 @ 21:44 |
Thanks!! ![]() | |
minilot | zondag 15 februari 2015 @ 12:39 |
Lekker zijn die hè? ![]() ![]() Beetje te laat voor jou, maar ik heb ze eens gemaakt naar aanleiding van dit recept en dat was in elk geval goed geslaagd. ![]() http://www.mbakes.com/201(...)ad.html#.UjbnSGSgkSg Maar goed, in basis heb je natuurlijk vooral een goed shortbreadrecept nodig. Dat, plus karamel en chocolade en klaar is kees. ![]() [ Bericht 0% gewijzigd door minilot op 15-02-2015 12:54:13 ] | |
minilot | zondag 15 februari 2015 @ 12:41 |
Aangezien ik gisterenavond straal vergeten wsas om brooddeeg te maken voor het ontbijt van vanmorgen moest ik even met iets anders komen vanmorgen. Ik had nog wat appelcider over van gister, en heb daar scones mee gebakken. ![]() ![]() Was lekker! ![]() Min of meer dit recept gebruikt: http://www.savvyeat.com/apple-cider-scones/ (Maar dan met deeg nog een paar keer extra omvouwen en na uitrollen in vierkante blokken gesneden) [ Bericht 0% gewijzigd door minilot op 15-02-2015 12:55:09 ] | |
douche-eendje | zondag 15 februari 2015 @ 18:24 |
deze ![]() Ja echt bizar lekker. Kwam ook nog een recept tegen voor een chocoaldekaramelvulling erin. Als in, stop een rolo in je balletje deeg. GENIAAL, echt ![]() Merkte nu ook wel weer hoe leuk ik het bakken vind. Moet ik vaker doen dus ![]() | |
AnneX | zondag 15 februari 2015 @ 22:35 |
Ja, ook weer eens aan de bak. Deze: http://www.davidlebovitz.com/2011/02/whole-lemon-bars-recipe/ Het result was als op zijn foto en wij smullen ervan. Omdat de blender de hompen citroen niet aankan ( vrees ik) heb ik het vruchtvlees van de citroen geschraapt van de pers en de schil geschraapt en dat zo - fijngesneden - gebruikt. | |
Syrena | woensdag 18 februari 2015 @ 12:18 |
150 spelt, 150 muesli, 150 boter, 150 rietsuiker. De muesli mag naar 100, en die moet ik echt veel fijner malen (geen geduld vandaag). En de blueband vervangen door roomboter. Had de BB nog liggen, vandaar (geen geduld, must bake now ![]() Ze zijn wel lekker ![]() Zonder plaatje want mobiel en ergernis en werkt niet ![]() | |
Manonster | woensdag 18 februari 2015 @ 14:34 |
http://www.ah.nl/allerhan(...)ionaire-s-shortbread Beetje laat misschien, maar hij was heerlijk | |
Maria2.0 | zaterdag 21 februari 2015 @ 11:30 |
Ik ga voor het eerst meringues maken, maar ik vind alleen eiwit en suiker te saai. Ik wil er dus een smaakje aan geven en vroeg me af of ik er ook instant cappuccinopoeder doorheen kan doen? Dat heb ik toevallig nog staan en het lijkt me wel een lekkere combinatie, maar ik ben een bakn00b dus voor ik het grande verpest wil ik toch even checken of het een levensvatbaar idee is ![]() | |
minilot | zaterdag 21 februari 2015 @ 11:31 |
Jazeker! ![]() ![]() | |
Maria2.0 | zaterdag 21 februari 2015 @ 11:34 |
Ah super, dank je wel! | |
Molo | zaterdag 21 februari 2015 @ 11:36 |
Instant koffie kan wel, cappuccino poeder lijkt me tricky omdat dat vet is. En vet en eiwit gaan niet zo goed samen. | |
minilot | zaterdag 21 februari 2015 @ 12:51 |
O, daar heb je een punt! Daar had ik niet bij stil gestaan. Applausje voor Molo's opmerkzaamheid! | |
Viv | zaterdag 21 februari 2015 @ 15:04 |
Voor een babyshower ( ![]() ![]() | |
Maria2.0 | zaterdag 21 februari 2015 @ 15:12 |
Volgens mij heb ik ook nog wel instant koffiepoeder. Zeker weten doe ik dat trouwens niet, maar voor de zekerheid dus maar geen cappuccinopoeder gebruiken ![]() Ik ga nog maar eens op jacht naar iets dat ik kan gebruiken dan. | |
fietsie | zaterdag 21 februari 2015 @ 21:43 |
Mijn dochter wordt maandag 5, en morgen vieren we het. Een mooie gelegenheid voor een zelfgemaakte taart. Een aantal maanden geleden was een "regenboogtaart" me al eens opgevallen; allemaal laagjes gekleurde cake met botercrème ertussen.![]() Bron: de winkel waar ik mijn spullen heb gekocht Omdat ik al een tijdje niet meer met gebak bezig geweest men was het niet hoeven werken met marsepein me ook wel een prettig vooruitzicht: alles met botercrème doen. Uiteindelijk heb ik besloten een poging te gaan wagen; spullen gehaald en begonnen met bakken even na de middag. 5 taartbodems in verschillende kleuren, witte en roze botercrème en roze icing. ![]() In deze posting een verslagje in beelden... Gebruikte basisrecept voor 1 kleurtje cake: (dus 5x dit recept gebakken) - 200gr FunCakes biscuit-mix - 168gr eieren - 20gr water 28-30 minuten (stokjestest) op 160 graden in alu stortvorm. ![]() 10 minuten geautomatiseerd mengen, daarna kleurstof erdoor (geel, oranje (geel + rood), groen, blauwig, lila) ![]() Toen was het ehm, 2,5 uur later, ruim ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Ondertussen leerde ik ook weer het nodige over de dosering van kleurstoffen. Het is -altijd- teveel. Dat was de opgedane kennis. Ik wilde roze botercreme, en ehm... framboos-kleurig was het resultaat van de 1e batch. Die maar gebruik voor op de taartlagen, en een 2e batch voor op de buitenkant. ![]() Tijd om te gaan bouwen! Hiervoor moesten de boven- en onderkorst van de taartlagen af, en dan het taartje middendoor. De taartzaag! ![]() ![]() Tussen de laagjes dus de Frambooskleurige botercreme. ![]() Om daarna met de lichtere roze creme afgewerkt te worden (1e afwerklaag) ![]() Na een poosje opstijven kwam de laatste laag: hard wordende icing (roze). ![]() De koelkast raakt wel lekker vol zo ![]() ![]() De tweede taart in lila.. ![]() Morgenochtend gaat de opmaak erop (suikerdingetjes op de roze, fruit op de lila). Dan post ik ook een foto van de doorsnede ![]() | |
Muck | zaterdag 21 februari 2015 @ 21:47 |
Zo tof ![]() Ik wil ook zo'n taart voor mijn verjaardag ![]() | |
AnneX | zaterdag 21 februari 2015 @ 21:49 |
Sjonge fietsie ![]() | |
fietsie | zaterdag 21 februari 2015 @ 21:54 |
*doet buiginkje* | |
vinnypassy | zaterdag 21 februari 2015 @ 22:00 |
Nice! ![]() | |
Maria2.0 | zondag 22 februari 2015 @ 09:39 |
De Meringues zitten in de oven! Ze zijn vooralsnog helemaal goed gelukt. Ik heb 1 deel naturel en het andere deel met cacao. Uiteraard de bak staan uitlepelen en het was de zachtste chocomousse die ik ooit heb geproefd ![]() | |
Maria2.0 | zondag 22 februari 2015 @ 09:41 |
Wauw fietsie, wat ontzettend gaaf!! | |
fietsie | zondag 22 februari 2015 @ 09:49 |
Ik heb er echt compleet maar dan ook compleet de ziekte in.. al die uren van gisteren.... Vanmorgen: ![]() De andere heb ik nog een beetje kunnen redden... ![]() Ik had de keuze: koelkast of schuur. Schuur was gisteravond niet koud genoeg naar mijn zin, maar daar heb ik denk ik een inschattingsfout gemaakt... de royal icing heeft vocht aangetrokken en is vloeibaar geworden... Uk heeft zelf de restauratie werkzaamheden ter hand genomen (en het spul vloeit -nog- meer nu) ![]() | |
Maria2.0 | zondag 22 februari 2015 @ 09:50 |
Ah shit zeg! Maar, ik zal wel maf zijn, ik vind het effect best tof eigenlijk. Het is een soort van roze Romeinse-ruïne-taart. En dat bedoel ik lief ![]() | |
fietsie | zondag 22 februari 2015 @ 09:54 |
Jah dankjewel. Is gewoon ff lastig dat ik gister zoveel uren bezig ben geweest, en dat het icen zowieso al lastig was... Leermoment: vaker ziek zoete taartjes bakken. | |
HaverMoutKoekje | zondag 22 februari 2015 @ 09:55 |
kan je dat roze niet redden door het er af te halen, mengen met wat extra poedersuiker en dan er weer op smeren? | |
fietsie | zondag 22 februari 2015 @ 09:57 |
Geprobeerd (klein beetje) het bleef vloeibaar... | |
Myraela | zondag 22 februari 2015 @ 10:23 |
Huh, dat is wel echt heel raar. De keren dat ik zo'n taart maakte werd de botercreme juist enorm hard, en icing hard genoeg om een huisje in elkaar te houden. ![]() Overigens nooit gewerkt met die pakjes, dus misschien werkt dat anders. | |
fietsie | zondag 22 februari 2015 @ 10:41 |
Het resultaat:![]() ![]() | |
fietsie | zondag 22 februari 2015 @ 10:50 |
Als je een niet-pakjes-recept voor icing hebt houdt ik me aanbevolen! ![]() | |
Bleie | zondag 22 februari 2015 @ 11:03 |
Fietsie, wow, wat een werk! En ik vind het resultaat prachtig, ook al is de icing niet naar je wens. Wat recepten zonder pakjes: http://allrecipes.com/recipe/simple-white-cake/ (voor de taart zelf), http://wickedgoodkitchen.com/best-ever-cream-cheese-buttercream/ (voor botercrème). Icing gebruik ik eigenlijk nooit. Ik heb gisteren een heel klein (18 cm) appeltaartje gebakken met mijn dochter samen. ![]() | |
Mord_Sith | zondag 22 februari 2015 @ 11:09 |
![]() ![]() | |
Molo | zondag 22 februari 2015 @ 11:12 |
Snijden met een touwtje, zoals flossdraad, voorkomt die kruimels die los komen, zodat je een cleanere snede krijgt ![]() Maar tof gelukt! | |
Buurpoes | zondag 22 februari 2015 @ 11:25 |
Wel flosdraad zonder menthol-spullie erop kiezen. ![]() | |
vinnypassy | zondag 22 februari 2015 @ 18:28 |
Ook een klein fotoverhaaltje van mijn kant. Ik ben totáál niet van het bakken: je aan recepten houden en je oven precies kennen, ik heb daar het geduld niet altijd voor. Maar toen ik gisteren een koekjespot op de kop tikte, dacht ik mer er vandaag toch maar weer eens aan te wagen. Elke keer bij het bakken gaat er wel iets niet naar mijn zin, terwijl koken me zo gemakkelijk afgaat. Dus koos ik voor chocolate chip cookies, want hoe moeilijk kan dat nou zijn? Die gedachte gaat me bij het koken ook altijd zo goed af... Het moest wel allemaal zonder bakplaat, want die was ik vergeten te kopen (in het jaar dat ik hier woon heb ik zo'n ding nooit nodig gehad), dus heb ik dit een beetje in elkaar geknutseld. En let maar ff niet op het vieze fornuis. ![]() ![]() Op de bodem had ik een grotere ovenschaal gezet, maar toen ik die uit de oven probeerde te halen, ging het faliekant mis. Wel lekker om te snoepen tho’. ![]() De koekjes bovenin waren wel aardig gelukt. Alleen in het midden op de bodem vond ik ze nog te zacht, ook na het afkoelen. ![]() Dus ging ik voor een tweede batch: iets kleinere koekjes en de temperatuur ietsje hoger. Ik vergat de tijd alleen een beetje, dus werden ze net te donker, maar ze waren wel lekker stevig (en ze smaken verder prima). ![]() En dan is het hopen op driemaal scheepsrecht. Iets kleinere koekjes, nu met goed verwarmde schaal, iets wat ik bij de eerste batch niet had. Qua kleur en stevigheid prima, maar die mooie scheuren misten. ![]() Ik vond dat ik het nog een keer mocht proberen. Temperatuur iets lager en toen was dit het resultaat: ![]() Lijkt er iets meer op, maar ik ben nog niet helemaal tevreden. Na deze twee koekjes had ik er genoeg van en ga ik morgen de rest van het deeg maar op proberen te maken. ![]() En dan heb je zo’n schaaltje bij elkaar. Mijn conclusies van de dag: - Ongebakken koekjesdeeg is belachelijk lekker (wist ik al) - Dit soort koekjes zijn niet zo heel erg gezond (wist ik ook al, maar pas als je het zelf maakt zie je het pas echt) - Bakken is nog altijd niet bepaald mijn ding, maar ik ga het vaker proberen - Stiekem was dat eerste koekje toch het beste; ik moest gewoon wat langer wachten. Bros in het midden, krokant aan de randjes. | |
fietsie | dinsdag 24 februari 2015 @ 07:32 |
Goede 1e poging vinnypassy. Inderdaad is bakken wel ehm... een stukje interactie tussen mens en oven enzo, maar net als de beroemde ijsboeren uit de USA heb je nu cookie dough op het menu gezet ![]() | |
ieniminimuis | zondag 1 maart 2015 @ 15:17 |
Ik houd ontzettend van muffins, maar geen muffinvorm in huis. Dus dan maar muffinbeslag in een cakeblik. Erg geslaagd, de blue berry muffin cake was erg lekker. Nu zit er eentje in de oven met chocolade en blue berries. | |
Stimorol- | zondag 1 maart 2015 @ 17:42 |
Je keuken ![]() | |
Skaai | zondag 1 maart 2015 @ 18:47 |
Bedankt voor je opbouwende kritiek. Behalve dat vinnypassy het zelf al benoemde heeft ie verder geen kut aan je opmerking. vinnypassy je bent al 10 stappen verder dan ik, ik heb die koekjes überhaupt nog nooit gemaakt ![]() ![]() | |
Stimorol- | zondag 1 maart 2015 @ 18:53 |
Ow ja. Dit is Fok. Waar we elkaars reet moeten likken. Oepsie | |
vinnypassy | zondag 1 maart 2015 @ 19:03 |
Ach joh, niet druk om maken. Mijn keuken is nu gewoon niet ideaal, maar ik heb hem zo overgenomen. Normaal is m'n keuken veel netter, maar die plek op de muur krijg ik niet weg. Kan er weinig aan doen met zo'n rotkookplaat. Van de zomer wil ik m´n keuken verbouwen, dan zie je er niets meer van. ![]() En inderdaad: ga vast nog wel een paar keer bakken en dan komt het ook vast een keertje goed. | |
Skaai | zondag 1 maart 2015 @ 20:29 |
Je hoeft aan mij (of wie dan ook hier) je keuken niet te verklaren hoor ![]() ![]() En een fijn vooruitzicht, een nieuwe keuken! Ik heb trek in koekjes gekregen ![]() | |
djkoelkast | woensdag 4 maart 2015 @ 13:44 |
Heeft iemand een recept voor koekjes waar uitsluitend honing als zoetstof in gaat? Ik heb ze nog niet gevonden, wel met suiker èn honing, maar ik wil eens iets proberen met alleen honing. Geen idee of het mogelijk is, wellicht is het daarom niet te vinden ![]() | |
Joosie200 | woensdag 4 maart 2015 @ 15:32 |
Alles kan toch? Als niemand het ooit nog geprobeerd heeft moet je gewoon als eerste het eens gaan proberen. Ik peins er niet over om zonder boter te bakken, maar toen Anouk in HHB met mayo op de proppen kwam dacht ik: zo kan het dus ook. Is toch leuk: beetje outside of the box denken? ![]() | |
djkoelkast | woensdag 4 maart 2015 @ 16:07 |
Haha mayonaise ja, dat lijkt me nog steeds niks, terwijl het op zich kan ja. Azijn, ei, olie zout, dat is het zo'n beetje. Ik vind het alleen wel fijn om een soort van richtlijn te hebben, ik ga het recept toch altijd aanpassen naar mijn eigen smaak (ander meel, minder zoet). | |
ecstasy | woensdag 4 maart 2015 @ 16:20 |
deze bijvoorbeeld? vind nog veel meer als ik google op cookies with 'honey instead of sugar' http://www.food.com/recip(...)tmeal-cookies-170482 | |
djkoelkast | woensdag 4 maart 2015 @ 16:38 |
Dat zijn meer havermoutkoekjes, ik zoek eigenlijk gewoon zandkoekjes maar dan met honing, maar ik zal eens zoeken met jouw termen. Kwam een hoop Amerikaanse recepten tegen gisteren die me niet zo lekker leken, maar die hadden naast honing ook nog eens dezelfde hoeveelheid suiker, meer zoet dan meel. | |
sirdanilot | woensdag 4 maart 2015 @ 16:50 |
Zou toch gewoon moeten kunnen? Alleen zandkoekjes wordt denk ik vrij lastig, want honing bevat vocht en in zandkoekjes wil je eigenlijk niet echt vocht toevoegen. Dus ik zou toch de oatmeal cookies of andere 'natte' koekjes proberen. edit: http://www.food.com/recipe/healthy-honey-oatmeal-cookies-147497 je zou dit bijvoorbeeld kunnen proberen, en dan de suiker en het beetje water weglaten, en meer honing toevoegen. Ik zie geen enkele reden waarom dat niet zou kunnen. | |
djkoelkast | woensdag 4 maart 2015 @ 16:54 |
Dat zijn weer echt havermoutkoekjes, ik heb inmiddels wat dingen opgezocht en ben tot een experimenteel recept gekomen. Bevat wel havermout, maar slechts een kleine hoeveelheid. Verder vooral volkorenmeel. Ik ga het uitproberen en laat weten of het gelukt is ![]() | |
sirdanilot | woensdag 4 maart 2015 @ 16:55 |
Leuk. Je zou ook deze kunnen proberen: http://lilmisscakes.com/2011/honey-cookies Ze gebruiken wel suiker, maar alleen om de koekjes mee te coaten. Die stap kun je weglaten en dan heb je ook pure honingkoekjes. | |
djkoelkast | woensdag 4 maart 2015 @ 17:09 |
Daar zit echt een hele cup suiker in het deeg hoor ![]() "In the bowl of a standing electric mixer, beat the oil, honey, and sugar until smooth." Maar ik heb een deeg gemaakt, dat moet nu even een paar minuten rusten en dan kan ik er koekjes van maken. | |
sirdanilot | donderdag 5 maart 2015 @ 09:24 |
Hoe is het geworden? | |
djkoelkast | donderdag 5 maart 2015 @ 09:41 |
Ontzettend lekker, goede honingsmaak, maar nog voor verbetering vatbaar, daar ben ik mee bezig. Het zijn wel meer taai-achtige koekjes dan brosse koekjes, maar dat kan natuurlijk ook niet met honing (ook al heb ik crèmehoning gebruikt). Dus nog even flink aan werken, de volgende versie krijgt een bolletje honingmarsepein er op/in. | |
sirdanilot | donderdag 5 maart 2015 @ 12:22 |
Ik zou juist gewone honing gebruiken, ik weet niet wat ze met cremehoning doen maar lijkt me niet iets dat je in je koekje wilt om eerlijk te zijn. Een goede honing kristalliseert uit als het wat afkoelt (wordt weer helder in een warme ruimte). Wij hadden in Polen een keer een grote pot goede honing gekocht, langs een weg midden in het bos stonden heel veel honingkraampjes en vrouwtjes die paddestoelen verkochten. | |
djkoelkast | donderdag 5 maart 2015 @ 12:28 |
Crèmehoning kan of natuurlijk zijn (zoals bij klaverhoning) of honing mengen met dit soort honing of de honing flink roeren, al dan niet mechanisch. Ik werk eigenlijk nooit met volledig vloeibare honing. | |
DjinN | donderdag 5 maart 2015 @ 16:52 |
OMG ![]() | |
DjinN | donderdag 5 maart 2015 @ 16:53 |
Ik had ineenkeer zin om een cake te maken. Basisreceptje gezocht, meeste van het recept, beetje van DjinN, en hopsa! Roze cake ![]() ![]() ![]() | |
robuust89 | donderdag 5 maart 2015 @ 18:41 |
Nice! Doorsnee foto van gebakken cake? ![]() | |
DjinN | donderdag 5 maart 2015 @ 21:35 |
Ofcourse! ![]() | |
Bleie | zondag 15 maart 2015 @ 08:35 |
Gisteren chocoladetaart gebakken. Lekker, maar wel erg machtig. En de korst kan lekkerder. Heeft iemand daar een goed recept voor?![]() ![]() | |
Isabeau | zondag 15 maart 2015 @ 08:46 |
Wat vond je niet zo lekker aan de korst? Waar hou je van? | |
Bleie | zondag 15 maart 2015 @ 08:51 |
Ik heb dit recept gebruikt: http://www.foodnetwork.co(...)ate-tart-recipe.html. Tja, ik vond gewoon niet zo heel veel smaak zitten aan de korst. Wat ik lekker vind? Vooral eigenlijjk het type harde korst dat je in Frankrijk wel krijgt bij gebak. Helpt dat? | |
Joosie200 | zondag 15 maart 2015 @ 09:02 |
Wellicht de merg van een vanillestokje in het deeg doen? Voeg je in elk geval meer smaak toe, want zonder is zulk deeg te neutraal van smaak ja. | |
AnneX | zondag 15 maart 2015 @ 09:44 |
En/Of een deel van bloem vervangen door 100 gram gemalen amandelen. ( Turkse super, want niet duur daar) . | |
minilot | maandag 16 maart 2015 @ 15:23 |
Zojuist een bescheiden ode aan Terry Pratchett gebakken: Captain Eightpanther's Travellers' Digestives, recept uit Nanny Ogg's Cookbook ![]() Een Schijfwereldse en ietwat groenig uitgeslagen variant van onze scheepsbeschuiten. Er zit onder andere in: havermout, volkoren meel en gemalen amandelen. ![]() ![]() [ Bericht 1% gewijzigd door minilot op 16-03-2015 15:28:25 ] | |
djkoelkast | maandag 16 maart 2015 @ 15:30 |
Tof, waar komt de groene kleur van? | |
-J-D- | maandag 16 maart 2015 @ 15:41 |
Wiet? | |
minilot | maandag 16 maart 2015 @ 15:49 |
Het kookboek vraagt om groene kleurstof, maar ik gebruikte een klein beetje spinaziepuree. ![]() | |
Dragonberry | maandag 16 maart 2015 @ 16:47 |
![]() Carrot cake met een laagje roomkaas frosting. Eindelijk een roomkaas topping gevonden die goed lukt, lekker is en geen kilo poedersuiker bevat ![]() | |
djkoelkast | maandag 16 maart 2015 @ 16:48 |
Ah! Tarwegraspoeder werkt daar ook wel voor, ik vind ze leuk ![]() | |
Molo | maandag 16 maart 2015 @ 16:49 |
Recept? Ziet er lekker uit! En waar is dat bordje van? Soort Boerenbont ofzo? | |
Dragonberry | maandag 16 maart 2015 @ 16:58 |
dankje ![]() ![]() ![]() Carrot cake: http://www.kitchentrials.(...)oroschs-carrot-cake/ Topping: http://allrecipes.co.uk/r(...)am-cheese-icing.aspx Bordje is van boerenbont en bonter. Ik heb er een hele set van en daar hebben we een paar jaar terug veel soep en rookworst voor gegeten ![]() | |
Molo | maandag 16 maart 2015 @ 17:45 |
Thanks! En tof, leuk servies! | |
Koningin | dinsdag 24 maart 2015 @ 09:20 |
Ik weet niet of het hier moet of in het brood bak topic, maar ik wil graag van die haasbroodjes bakken met een eitje erin samen met de kids. Wie weet een goed recept? | |
Lot_1 | dinsdag 24 maart 2015 @ 09:39 |
Ik weet geen goed recept, maar misschien dat googlen op 'broodhaantje' wel helpt? (Als het voor pasen is, is het van origine een haantje namelijk, naar de symboliek van de haan die kraaide toen Petrus Jezus verloochende). | |
Koningin | dinsdag 24 maart 2015 @ 09:47 |
Bedankt voor de tip! | |
Zo-is-dat | dinsdag 24 maart 2015 @ 09:57 |
http://uitdekeukenvanarde(...)aasbroodjes.html?m=1 Geen haasje maar die vorm kan je er zelf aan geven ![]() | |
#ANONIEM | dinsdag 24 maart 2015 @ 09:57 |
| |
Koningin | dinsdag 24 maart 2015 @ 10:28 |
Danke! | |
Bleie | dinsdag 24 maart 2015 @ 12:00 |
Die wil ik ook maken, maar ik zit een beetje met het ongekookt verven van eieren. Lukt dat? | |
Spuuglokje | dinsdag 24 maart 2015 @ 17:14 |
Ik probeerde afgelopen weekend m'n nieuwe tulbandvorm uit. Mooi hè? ![]() ![]() | |
Zo-is-dat | dinsdag 24 maart 2015 @ 17:33 |
Prachtig!! ![]() | |
Isegrim | dinsdag 24 maart 2015 @ 18:55 |
Die is cool! ![]() | |
Mord_Sith | dinsdag 24 maart 2015 @ 19:07 |
waaaauuuwwwww!! | |
Koningin | donderdag 26 maart 2015 @ 10:00 |
Wow gave tulband. De 'haasjes' zijn gelukt! Samen met de kids gedaan. Recept van Levine. | |
Cassandra87 | donderdag 26 maart 2015 @ 10:10 |
Kom ook weer eens gluren .. Vanmiddag mijn keukenmachine ophalen met de bedoeling om vaker te bakken, cakes, taarten, brood brood.. Ben benieuwd! | |
minilot | donderdag 26 maart 2015 @ 13:33 |
Oooo, wat zijn ze lief! (Tipje voor een eventuele volgende keer: vijf minuten voor het einde van de baktijd beetje eiwit loskloppen met wat water en dat over de broodjes heenkwasten. Weer terug de oven in en gereedbakken. Krijgen ze een mooie glans van. ![]() | |
minilot | donderdag 26 maart 2015 @ 13:35 |
Niet alleen inderdaad heel fraai, ook blijft alles wat je er aan zoets overheen druipt (glazuur, caramel, vruchtensaus) ook zo lekker in de ruitjes hangen. ![]() | |
maily | donderdag 26 maart 2015 @ 14:11 |
Ja daar gaan ze zeker van glanzen! Waar ik dan weer een probleem mee heb (of van maak?) is dat er maar een beetje eiwit gebruikt is van een ei ..... en dan moet ik weer iets anders verzinnen voor de rest van dat ei .... ![]() | |
Elleska | donderdag 26 maart 2015 @ 14:14 |
in de pan gooien en opbakken? | |
minilot | donderdag 26 maart 2015 @ 14:14 |
Rest van het ei klutsen, in een bakje met wat folie erover in de koelkast zetten. Dan wanneer je trek hebt: klein omeletje van bakken, boterham eronder, klaar. ![]() | |
Atifa | donderdag 26 maart 2015 @ 14:17 |
Een beetje melk helpt ook, maar van ei wordt het mooier. ![]() | |
minilot | donderdag 26 maart 2015 @ 14:20 |
Van melk bruint het vooral mooi. ![]() ![]() ![]() | |
maily | donderdag 26 maart 2015 @ 14:22 |
![]() ![]() | |
minilot | donderdag 26 maart 2015 @ 14:23 |
Eerlijk gezegd bewaar ik zelf altijd wel eiwit en eidooier gescheiden van elkaar in de koelkast, en zodra ik dan genoeg heb maak ik meringues (eiwitten) en sinaasappel- of lemon curd (eidooiers) ![]() | |
maily | donderdag 26 maart 2015 @ 14:28 |
En hoelang kan je dat dan bewaren? | |
Donna | donderdag 26 maart 2015 @ 14:32 |
Vanavond ga ik deze; http://www.leukerecepten.nl/recepten/476-luchtige-fruitcake weer maken, maar dan met blauwe bessen erop. Vorige week heb ik 'm ook gemaakt; ![]() Leuk topic dit trouwens. Lees al een hele tijd mee ![]() | |
djkoelkast | donderdag 26 maart 2015 @ 14:32 |
Richtlijn: als het stinkt heb je het te lang bewaard ![]() | |
maily | donderdag 26 maart 2015 @ 14:33 |
![]() ![]() | |
Donna | donderdag 26 maart 2015 @ 14:33 |
Gave tulbandvorm Spuuglokje en die haasjes zien er ook erg leuk uit Koningin! | |
minilot | donderdag 26 maart 2015 @ 14:34 |
Weet ik niet. Officieel enkele dagen geloof ik, maar bij mij duurt het eigenlijk nooit langer dan een week tot ik restjes eitwitten of eidooiers weer gebruik, en dat ging in elk geval tot nu toe altijd goed. ![]() | |
minilot | donderdag 26 maart 2015 @ 14:37 |
Eiwitten kun je trouwens ook prima invriezen. Maar die noodzaak zie ik zelf eigenlijk nooit: ik maak zelden tien liter mayonaise of een emmer vol lemon curd of andere zaken waardoor ik ineens erg veel eiwittten over heb. ![]() | |
Spuuglokje | zaterdag 28 maart 2015 @ 13:23 |
Ziet er lekker uit! | |
Rorsach | zaterdag 28 maart 2015 @ 13:53 |
Ben nog op zoek naar een recept voor een stuk gebak/brood dat ik nog van vroeger kan herinneren. Elke keer dat wij met ons gezin naar Antwerpen gingen, kochten wij bij een bakkerijtje in de Schrijnwerksstraat een zogenoemde "vliegende schotel". Deze was er in 2 varianten dacht ik, naturel en met rozijnen. Dit was een grote platte koek/brood en dat werd dan doormidden gesneden en besmeerd met een goede laag roomboter. Heerlijk. Helaas is deze bakkerij er niet meer (bovenstaand verhaal is toch minstens 20-25 jaar geleden), maar ik hoop dat iemand weet waar ik het over heb en mij de goede kant uit kan wijzen voor een recept. | |
HaverMoutKoekje | zaterdag 28 maart 2015 @ 14:00 |
Wat dacht je van google? 'Vliegende schotel bakker antwerpen' vliegende schotel recept 1 kg bloem 125 gr suiker snuifje zout 1 ei 20 gr verse gist 250 gr boter 125 gr rozijnen 375 tot 400 ml lauwe water gist oplossen in lauw water en alles samen mengen ,goed kneden ongeveer 10 min,daarna de rozijnen erbijdoen.laat 15 rusten en verdeel het deeg in 4 stuken, uitrollen tot 1 cm dikte en daarna laten rijzen tot het dubbele op een warme plaats.doreren en afbakken laten afkoelen en doormidden snijden.je kunt het zowel met opgeklopte slagroom of pudding vullen of tesamen is ook lekker | |
Rorsach | zaterdag 28 maart 2015 @ 14:47 |
Schweinerei, Ik ben al een tijdje hiernaar op zoek, maar ik heb nooit iets kunnen vinden. Merci. | |
Donna | zaterdag 28 maart 2015 @ 15:26 |
Ja is een heel lekkere luchtige cake. Met verjaardagen doe ik er perzik op. Altijd een succes. Wil m binnenkort eens met cacao proberen en stukjes pure chocolade. Luchtige choco cake! | |
djkoelkast | zaterdag 28 maart 2015 @ 15:33 |
Ik heb laatst een heel gaaf receptenboek uit de jaren '80 gevonden. Ik wil vandaag de tulbandcake met gist gaan proberen. Alleen doe ik er appel in in plaats van rozijnen. Ben benieuwd. | |
vinnypassy | zaterdag 28 maart 2015 @ 21:45 |
Vandaag weer eens gebakken: chocoladekaramelkoek. Heel eenvoudig, maar erg lekker. ![]() ![]() | |
Negentiendertig | zaterdag 28 maart 2015 @ 22:14 |
Ziet er mooi uit! Soort van millionaires shortbread? | |
Isegrim | zaterdag 28 maart 2015 @ 22:18 |
Oeh! Must. Have. Recipe! | |
Lot_1 | zaterdag 28 maart 2015 @ 22:27 |
Ziet er fantastisch uit vinnypassy! Receptje graag ![]() | |
djkoelkast | zaterdag 28 maart 2015 @ 23:08 |
Gistcake is gelukt, doet een beetje broodachtig aan, zal morgen even een foto maken. | |
Cathmar | zondag 29 maart 2015 @ 10:24 |
Wow! Lekker plaatje! | |
vinnypassy | zondag 29 maart 2015 @ 11:12 |
Ik heb het uit een chocoladeboekje, daar stond inderdaad ook miljonairskoek in: leek visueel heel erg op elkaar. Het recept: Koek: 100 gram boter 4el lichtbruine basterdsuiker 125 gram bloem 40 gram havervlokken Karamel: 200 gram gecondenseerde melk 2el lichtbruine suiker 25 gram boter Chocoladelaag: 150 gram pure chocolade 25 gram witte chocolade Klopt boter en suiker luchtig, voeg daar bloem en havervlokken aan toe. Doe in bakbodem (20x20) en bak 25 minuten op 180 graden. (ik heb er stiekem nog een zakje vanillesuiker aan toegevoegd) Meng ingrediënten voor gecondenseerde melk, kook al roerend lichtjes voor een paar minuutjes totdat het dik is. Giet dit over de afgebakken koek en laat afkoelen. Smelt pure chocolade en giet uit over koek+karamel. Spuit met witte chocolade streepjes over de pure chocolade en trek er met een satéprikker een patroon in. Easypeasy. ![]() | |
Isegrim | zondag 29 maart 2015 @ 11:16 |
![]() ![]() | |
Trusten | zondag 29 maart 2015 @ 11:22 |
Oeh ziet er mooi uit! Staat hier ook nog op de 'lijst'. Ze lijken erg op deze http://nombelina.com/caramel-slices/ | |
Isegrim | zondag 29 maart 2015 @ 11:29 |
Ohhhh als die net zo smaken als die van Koekela! ![]() | |
zeefje | zondag 29 maart 2015 @ 11:45 |
Bedankt voor dit simpele recept. Van de week even maken. Gisteren wezen high- teaen en daar heb ik ook millionaires shortbread op. Op Google staan best ingewikkelde recepten dus ik ben blij met dit -voor mij- simpele recept. | |
djkoelkast | zondag 29 maart 2015 @ 12:51 |
Er had meer vulling in gemogen, maar voor een eerste experiment niet slecht. Tulbandcake met gist, zonder bakpoeder. ![]() | |
Bleie | zondag 29 maart 2015 @ 17:27 |
Lijkt me heerlijk! | |
IsabellaMariaAnna | zondag 29 maart 2015 @ 17:31 |
Deze Shortbread De Luxe van Rudolph is ook lekker! Met fijngemalen pinda's erdoor. http://m.24kitchen.nl/sho(...)n/shortbread-de-luxe | |
voederbietel | zondag 29 maart 2015 @ 18:24 |
Toch wel 100% volkoren hoop ik? | |
djkoelkast | zondag 29 maart 2015 @ 18:40 |
Ik maak een cake, geen brood. | |
sirdanilot | zondag 29 maart 2015 @ 19:52 |
Recept? Wat een leuk idee, cake met gist ! Vast ook hoe men het vroegah deed. Ik weet nog dat we vroeger op school leerden om koekjes te bakken, met gist. Ik kan daar ook geen recept meer van terug vinden. | |
sirdanilot | zondag 29 maart 2015 @ 20:00 |
Ik lees op internet overigens erg negatieve verhalen over cakes met gist? | |
djkoelkast | zondag 29 maart 2015 @ 22:53 |
Zal ik even opzoeken, het komt uit een Duits kookboek uit de jaren '80. Het is wat broderiger dan echt cake-achtig. Er zit ook veel minder vet en suiker in dan in een normale cake. Je krijgt zulk soort cakes ook vaak bij de kleinere Italiaan cadeau als je er met kerst gaat eten (al zijn dat natuurlijk fabrieksdingen). Hij is erg goed gelukt, zowel qua vorm, rijzen als smaak. Het is alleen wel echt iets anders dan een poundcake. | |
n0a | zondag 29 maart 2015 @ 23:44 |
Om ze meer als Koekela te maken kun je evt de kokos weg laten ![]() Ook lekker met Swiss noir met koffiesmaak. | |
sirdanilot | maandag 30 maart 2015 @ 00:21 |
Je bedoelt van de pannetone? Dat vind ik niet lekker. Al is het misschien lekker als je het zelf maakt. | |
djkoelkast | maandag 30 maart 2015 @ 01:19 |
Beetje die kant op qua structuur ja. Smaak is minder drankerig. | |
HaverMoutKoekje | maandag 30 maart 2015 @ 06:29 |
Bij Great Britisch Bakeoff hebben ze ook eens yeasted cakes behandeld, recepten leken vooral uit Duisland of oostblok te komen | |
Maria2.0 | woensdag 1 april 2015 @ 08:59 |
Voor Pasen wil ik een taart maken. Een advocaat cheesecake of advocaat-monchoutaart. Nu heb ik 1 taartvorm die ik perse wil gebruiken, een platte, de taart wordt dus laag. Ik heb het idee om de taartbodem van een ander recept te gebruiken (gewoon deeg in de vorm drukken en dan blind bakken) en vervolgens de vorm met het deeg te vullen. Omdat ik nogal een bakn00b ben vraag ik me af of, als ik kwark of monchou meng met advocaat, het opstijven wel goed genoeg gaat. Dan kan ik denk ik beter monchou nemen, of niet? En wat kan er nog door, moet er verder nog iets in denken jullie? Monchou en advocaat is misschien te saai. Ik gebruik in deze dus geen recept, maar iets wat ik zelf in mijn hoofd heb. Alleen of het gaat lukken is de vraag ![]() | |
#ANONIEM | woensdag 1 april 2015 @ 09:13 |
je kunt t beste een bestaand recept als basis gebruiken en dan de smaak veranderen...een andere bodem toevoegen kan dan ook. Ik voeg vaak meerdere recepten samen :p jw voegt dan neem ik aan nog wel dingen als ei en bloem toe? Je kan de smaak zo laten en dan de koekbodem van bijv chocoladekoekjes of bastogne maken..of een neutralekoekbodem doen en de taart afwerken met grove choco snippers ? Met kwark verder geen ervaring alleen met monchou. | |
#ANONIEM | woensdag 1 april 2015 @ 09:16 |
Ik ga zelf dit weekend een baileys cheesecake met wittw chocolade maken..eentje die in de koelkast moet opstijven, dat heb ik nog nooit gedaan met cheesecake. Normaal altijd in de oven gebakken dus ik ben benieuwd. | |
Goitske | zaterdag 4 april 2015 @ 22:20 |
Oh help... Nu heb ik dit bak topic gevonden. Ik heb altijd veel gebakken maar door de kinderen weinig tot geen tijd of een 2 jarige die op zijn opstapje staat om vooral te helpen.. Van de wal in de sloot. Ik kom dus niet veel verder dan bakmixen waar ik nou niet echt uitdaging in zie maar beter iets dan niets.... Laatste actie testen van de mini appelkruimeltaartjes natuurlijk moest mini kok ook helpen...... ![]() | |
Goitske | zondag 5 april 2015 @ 07:02 |
Misschien dat je wat met de monchoutaart van sonjabakker kunt daar zit klopklop in wat de stevigheid ten goede komt. Ik heb deze ooit gemaakt omdat mijn zus zei dat hij zo lekker is en opzich is dit een recept wat makkelijk aan te passen is 1 pak bastognekoeken 4 zakjes klop klop 2 pakjes monchou 180 ml melk blikje jonkerfris taartvorm •Bastogekoeken verkruimelen met 100 gram boter. Dit is de bodem, dit doe je in het taartblik en je drukt de bodem goed aan. •4 zakjes klop-klop mixen met 180 ml melk •2 pakjes monchou door klop-klop en melk mixen, dit giet je in het taartblik bovenop de bodem. •Blikje jonkerfris (aardbeien/ kersen er bovenop. | |
#ANONIEM | zondag 5 april 2015 @ 10:35 |
ik heb hem al gemaakt, met gelatine, hij is wel goed stevig geworden ![]() | |
Stimorol- | zondag 5 april 2015 @ 11:02 |
Ik maak altijd cheesecake met kwark ![]() | |
Goitske | zondag 5 april 2015 @ 15:56 |
Vandaag snelle "paascupcakes" gemaakt.![]() | |
#ANONIEM | zondag 5 april 2015 @ 20:17 |
mijn Baileys/ witte chocolade taart:![]() ![]() [ Bericht 1% gewijzigd door #ANONIEM op 05-04-2015 20:17:38 ] | |
Donna | zondag 5 april 2015 @ 21:32 |
Wat schattig die Paascupcakes! Maar die witte chocolade Baileys taart ziet er echt heerlijk uit! | |
Goitske | maandag 6 april 2015 @ 07:04 |
Oooh wat ziet die taart er lekker uit!!! | |
Rorsach | maandag 6 april 2015 @ 14:38 |
Ik heb het dessert gemaakt voor vanavond voor na de visschotel:![]() Devil’s Food Cake with Salted Caramel Frosting, Death by Chocolate Truffels met bladgoud en bonbons gevuld met Licor Cuarenta Y Tres creme. Alles uit eigen keuken. | |
Pietverdriet | maandag 6 april 2015 @ 14:40 |
Wow Een nagerecht waar je U tegen zegt | |
FutureFairytale | maandag 6 april 2015 @ 14:43 |
WOW WOW WOW ![]() Fantastisch ![]() | |
Zo-is-dat | maandag 6 april 2015 @ 14:46 |
![]() ![]() | |
Njosnavelin | maandag 6 april 2015 @ 15:09 |
Leuk gedaan! | |
Goitske | maandag 6 april 2015 @ 18:41 |
Nagerechtm lijk wel op de hoofdmaaltijd! Wauwie! | |
Bleie | maandag 6 april 2015 @ 19:22 |
Goitske en madelieff: ziet er goed uit! En Rorsach ![]() Ik had voor een buurt-paasfeestje voor het eerst in mijn leven worteltaart gemaakt en gegeten. Lekker hoor! (De foto is slecht, maar voor het idee) ![]() | |
#ANONIEM | dinsdag 7 april 2015 @ 08:37 |
nice. Recept? ![]() | |
#ANONIEM | dinsdag 7 april 2015 @ 08:39 |
lekker ja. Dat moet ik ook nog steeds eens maken. [ Bericht 0% gewijzigd door #ANONIEM op 07-04-2015 08:44:09 ] | |
Rorsach | dinsdag 7 april 2015 @ 09:05 |
Taart: http://urbanbakes.com/dev(...)my-2nd-blogiversary/ Truffels: http://www.24kitchen.nl/recepten/death-by-chocolate-truffel Bonbons zijn gevuld met een simpele choco mousse, gespiked met wat liquor 42. | |
#ANONIEM | dinsdag 7 april 2015 @ 10:38 |
dank je | |
minilot | dinsdag 7 april 2015 @ 11:06 |
Woah! Zeker ook zo met die truffels en bonbons ( ![]() ![]() ![]() | |
Stimorol- | dinsdag 7 april 2015 @ 12:21 |
Instant honger ![]() | |
Mord_Sith | dinsdag 7 april 2015 @ 15:31 |
*valt flauw | |
Goitske | donderdag 9 april 2015 @ 18:34 |
Maandag wordt Teun 1, vandaag vast trakteren bij de gastouder ivm de hoeveelheid kindjes een cupcake met een boekje Vanille cupcake met dun laagje botercreme en fondant ![]() | |
vinnypassy | zondag 12 april 2015 @ 20:49 |
Omdat ik jarig was, moest ik een taartje maken. Het werd een witte chocolade cheesecake met bodem van oreokoekjes en een swirl van melkchocolade en karamel. Nomnom.![]() ![]() |