quote:Voedselallergie drijft chefkoks tot waanzin
Kunnen we steeds minder hebben? Of lijden we massaal aan een modeziekte? De voedselallergie is alom en drijft veel chefs en keukenbrigades tot waanzin. 'Een aantal gasten heeft echt een ziekte. Maar bij veel anderen is het denk ik een modegril, veroorzaakt door sociale media als Twitter of Facebook,' en 'Soms lijkt het alsof ik twintig tafels vol patiënten heb in plaats van cliënten,' vertellen koks.
Domino's komt binnenkort met een glutenvrije pizza. Fabrikant Roquette ontwikkelde bloem op basis van algen. Ook nieuw op de markt: Beyond Eggs, plantaardige eieren. En de onlangs gelanceerde glutenvrije kroket van Valuas' meesterkok Eric Swaghoven blijkt een doorslaand succes.
Big business
Kortom: de opmars van de voedselallergie blijkt big business. Maar die massaal groeiende intolerantie van ingewanden vormen ook hét hoofdpijndossier van vrijwel alle chefs. Want zij moeten zich achter de stoof in steeds meer bochten wringen vanwege extreme dieetwensen.
Hierdoor moeten alle restaurants vanaf half december ook per gerecht de mogelijke allergische reacties verplicht op de menukaart melden.
'Nog geen 10 jaar geleden gaf één klant op een avond aan dat hij of zij iets niet mocht. Nu lijkt het soms alsof ik twintig tafels vol patiënten heb in plaats van cliënten. Ik kan bijna niks normaal serveren,' vertelt een topchef die anoniem wil blijven uit vrees voor reacties van zijn klandizie.
Hype
Tweesterrenkok Mario Ridder van De Zwethheul herkent het probleem. Hij moet tegenwoordig zo veel ingrediënten schrappen en zo vaak improviseren dat hij zich regelmatig de vraag stelt: wat blijft er van mijn creatie over? Ook qua smaak? Frustrerend want: 'Een brioche zonder noten, meel en boter kun je toch eigenlijk geen brioche meer noemen?'
Ridder: 'Gasten die echt iets hebben en mij vooraf e-mailen over hun restricties neem ik natuurlijk serieus. Het is ontzettend vervelend wanneer je fysiek wat mankeert. Maar er zijn ook veel mensen die aan tafel plotseling gaan opsommen waar ze allemaal niet tegen kunnen. En dat wordt steeds extremer en merkwaardiger.' Soms bijna onwerkbaar. Velen verwarren intoleranties met wat zij niet lusten: 'ik wil geen radijs, komkommer, tomaat, wortels'.
Het lijkt wel een hype waardoor je interessanter bent. 'Zo heb ik een keer voor iemand een compleet boter- en melkvrij negengangendiner moeten maken. Aan het eind daarvan werd wel een Irish coffee besteld. Toen ik zei dat het gerecht boordevol melk zat, kreeg ik als antwoord: 'ach, ik vind dat zo lekker, wat maakt het uit'.'
Service
Ook chefkok Eric Swaghoven van Valuas in Venlo - een ster - vindt dat het steeds ingewikkelder werken wordt in de keuken. 'Een aantal gasten heeft echt een ziekte. Maar bij veel anderen is het denk ik een modegril, veroorzaakt door sociale media als Twitter of Facebook. Een duidelijke tendens. Hoe dan ook, het is niet hun probleem, maar ons probleem. Wij zijn een serviceverlenend bedrijf, wij moeten zorgen dat iedereen blij de deur uitgaat. Dit is dus een nieuwe tak van sport.'
http://www.ad.nl/ad/nl/10(...)ks-tot-waanzin.dhtml
quote:Hierdoor moeten alle restaurants vanaf half december ook per gerecht de mogelijke allergische reacties verplicht op de menukaart melden.
Verantwoordelijkheid van de gast. Pleur op met die problematiseringsdrift.quote:
Hoe heb jij er last van? het is niet alsof ze bepaalde dingen schrappen van de lijst ?quote:Op woensdag 29 oktober 2014 10:34 schreef Ringo het volgende:
[..]
Verantwoordelijkheid van de gast. Pleur op met die problematiseringsdrift.
Als de duurbetaalde chefjes dit niet zien zitten kunnen ze beter wat anders gaan doenquote:Op woensdag 29 oktober 2014 10:34 schreef Ringo het volgende:
[..]
Verantwoordelijkheid van de gast. Pleur op met die problematiseringsdrift.
Mooie gerechten maken, bijvoorbeeld. Met goede producten.quote:Op woensdag 29 oktober 2014 10:36 schreef Dingflofbips het volgende:
Als de duurbetaalde chefjes dit niet zien zitten kunnen ze beter wat anders gaan doen
Mensen denken bijvoorbeeld dat hun buik ontploft als ze graanproducten eten.quote:Op woensdag 29 oktober 2014 10:31 schreef Dingflofbips het volgende:
Tuurlijk. Mensen verzinnen wat allergieën om hip te zijn
Je moest eens wetenquote:Op woensdag 29 oktober 2014 10:31 schreef Dingflofbips het volgende:
Tuurlijk. Mensen verzinnen wat allergieën om hip te zijn
Dat wordt wel lang bestellen als je bij elk gerecht wat je lekker lijkt aan de ober moet vragen wat er noten/melk/gluten en andere ellende inzit.quote:Op woensdag 29 oktober 2014 10:34 schreef Ringo het volgende:
Verantwoordelijkheid van de gast. Pleur op met die problematiseringsdrift.
Dan moet je misschien niet zomaar uit eten gaan. Of daar vooraf heel duidelijk over zijn, en niet opeens aan tafel met allerlei dieetwensen komen.quote:Op woensdag 29 oktober 2014 10:39 schreef FredvZ het volgende:
Dat wordt wel lang bestellen als je bij elk gerecht wat je lekker lijkt aan de ober moet vragen wat er noten/melk/gluten en andere ellende inzit.
Alle allergische mensen die ik ken zijn zeer serieus allergisch. Ik weet niet waar het dan mis gaat maar het kan voor die personen best beledigend zijn om het als smoes af te doen.quote:
Dus wel volgens het artikel. Het kan best zijn dat de kok uit een dagmenu ingredienten gaat weglaten waar veel mensen allergisch voor zijn, zoals bijvoorbeeld noten. Dat kan uiteraard de smaak negatief beinvloeden voor mensen die wel noten kunnen eten.quote:Op woensdag 29 oktober 2014 10:36 schreef theunderdog het volgende:
[..]
Hoe heb jij er last van? het is niet alsof ze bepaalde dingen schrappen van de lijst ?
Zo lezen ga jij weinig uit eten.quote:Op woensdag 29 oktober 2014 10:40 schreef Ringo het volgende:
Dan moet je misschien niet zomaar uit eten gaan. Of daar vooraf heel duidelijk over zijn, en niet opeens aan tafel met allerlei dieetwensen komen.
Als jij een noten of glutenallergie hebt weet je beter dan het aan obers of koks te vragen. Dan weet je dat die geen idee hebben dat bv rozijnen met bloem bestoven kunnen zijn om het aan elkaar plakken tegen te gaan en dat een doorsnee kok of kelner dat niet weet. Zo kunnen ook sporen van pinda's aanwezig zijn.quote:Op woensdag 29 oktober 2014 10:39 schreef FredvZ het volgende:
[..]
Dat wordt wel lang bestellen als je bij elk gerecht wat je lekker lijkt aan de ober moet vragen wat er noten/melk/gluten en andere ellende inzit.
Ja, ik heb dat gelezen, maar geloof er weinig van eerlijk gezegd.quote:Op woensdag 29 oktober 2014 10:42 schreef breaky het volgende:
[..]
Dus wel volgens het artikel. Het kan best zijn dat de kok uit een dagmenu ingredienten gaat weglaten waar veel mensen allergisch voor zijn, zoals bijvoorbeeld noten. Dat kan uiteraard de smaak negatief beinvloeden voor mensen die wel noten kunnen eten.
Er zijn legio mensen die beweren allergies te zijn maar dat niet zijn, ze lusten gewoon iets niet.quote:Op woensdag 29 oktober 2014 10:42 schreef Dingflofbips het volgende:
[..]
Alle allergische mensen die ik ken zijn zeer serieus allergisch. Ik weet niet waar het dan mis gaat maar het kan voor die personen best beledigend zijn om het als smoes af te doen.
Hoe weet je dan of het 'nep' is?
Jij hebt nogal moeite met begrijpend lezen is het niet?quote:Op woensdag 29 oktober 2014 10:45 schreef Dingflofbips het volgende:
[..]voor jou wens ik een gratis allergie. Kijken hoe je je voelt in de aandachtshoerenrol
Wellicht. Hoe dit te beoordelen?quote:Op woensdag 29 oktober 2014 10:45 schreef Pietverdriet het volgende:
[..]
Er zijn legio mensen die beweren allergies te zijn maar dat niet zijn, ze lusten gewoon iets niet.
Je hebt moeite om dingen te begrijpen niet?quote:Op woensdag 29 oktober 2014 10:45 schreef Dingflofbips het volgende:
[..]voor jou wens ik een gratis allergie. Kijken hoe je je voelt in de aandachtshoerenrol
Dit ook.quote:Op woensdag 29 oktober 2014 10:45 schreef Pietverdriet het volgende:
[..]
Er zijn legio mensen die beweren allergies te zijn maar dat niet zijn, ze lusten gewoon iets niet.
Als ik 'begrijpend' moet lezen heb je het waarschijnlijk als een mongool opgeschrevenquote:Op woensdag 29 oktober 2014 10:46 schreef theunderdog het volgende:
[..]
Jij hebt nogal moeite met begrijpend lezen is het niet?
Waarom zou ik daar een antwoord op moeten hebben, ik veroorzaak het probleem nietquote:Op woensdag 29 oktober 2014 10:46 schreef Dingflofbips het volgende:
[..]
Wellicht. Hoe dit te beoordelen?
hoe onderscheid je dan echt van nep?
Gedrag, vreemde verzoeken. Vaak is het wel te zien.quote:Op woensdag 29 oktober 2014 10:46 schreef Dingflofbips het volgende:
[..]
Wellicht. Hoe dit te beoordelen?
hoe onderscheid je dan echt van nep?
De tering, wat ben jij een idioot. Ga lekker de quasi intellectueel uithangen in het Ebola topic, kroegenbaas.quote:Op woensdag 29 oktober 2014 10:47 schreef Dingflofbips het volgende:
[..]
Als ik 'begrijpend' moet lezen heb je het waarschijnlijk als een mongool opgeschreven
Tja volgens mij wel in Nederland. Maar nu wordt het dus wettelijk verplicht. Dus straks ook bij de Chinees om de hoek een lijst met allergie informatie voor babi pangang met rijst.quote:Op woensdag 29 oktober 2014 10:43 schreef theunderdog het volgende:
[..]
Ja, ik heb dat gelezen, maar geloof er weinig van eerlijk gezegd.
Ze kunnen toch gewoon een extra lijstje maken voor deze aandachtshoeren? ik bedoel, veel restaurants hadden dat toch al voor mensen die serieus allergisch zijn?
Dat is ook heel lastig en de chefs uit het artikel geven ook aan dat ze elke gastenwens in principe serieus nemen. Je zou alleen willen dat niet iedere nitwit met een slecht ontwikkelde smaak jouw keuken uitkiest om es lekker interessant en moeilijk te doen.quote:Op woensdag 29 oktober 2014 10:46 schreef Dingflofbips het volgende:
Wellicht. Hoe dit te beoordelen?
hoe onderscheid je dan echt van nep?
quote:Op woensdag 29 oktober 2014 10:49 schreef breaky het volgende:
[..]
Tja volgens mij wel in Nederland. Maar nu wordt het dus wettelijk verplicht. Dus straks ook bij de Chinees om de hoek een lijst met allergie informatie voor babi pangang met rijst.
Heb je het wel gelezen?quote:Op woensdag 29 oktober 2014 10:31 schreef Dingflofbips het volgende:
Tuurlijk. Mensen verzinnen wat allergieën om hip te zijn
Het is gewoon interessant doenerij.quote:Het lijkt wel een hype waardoor je interessanter bent. 'Zo heb ik een keer voor iemand een compleet boter- en melkvrij negengangendiner moeten maken. Aan het eind daarvan werd wel een Irish coffee besteld. Toen ik zei dat het gerecht boordevol melk zat, kreeg ik als antwoord: 'ach, ik vind dat zo lekker, wat maakt het uit'.'
Dit gaat uiteraard alleen op voor de wat meer sjieke restaurants. En dan vind ik het juist wel zo gepast, dat als je stijlvol wilt dineren, dat je van tevoren laat weten wat je wel en niet kunt eten.quote:Op woensdag 29 oktober 2014 10:49 schreef Ringo het volgende:
[..]
Dat is ook heel lastig en de chefs uit het artikel geven ook aan dat ze elke gastenwens in principe serieus nemen. Je zou alleen willen dat niet iedere nitwit met een slecht ontwikkelde smaak jouw keuken uitkiest om es lekker interessant en moeilijk te doen.
Minder dan 1:100 mensen heeft coeliakie. Moet je eens kijken hoeveel mensen nu denken dat iedere afwijking aan hun lichaam door gluten komen. Dan kom je ver boven de 1:100 uit.quote:Op woensdag 29 oktober 2014 10:42 schreef Dingflofbips het volgende:
[..]
Alle allergische mensen die ik ken zijn zeer serieus allergisch. Ik weet niet waar het dan mis gaat maar het kan voor die personen best beledigend zijn om het als smoes af te doen.
Hoe weet je dan of het 'nep' is?
Omdat je er kennelijk verstand van hebt. Zou graag weten waar dan de twijfel in zit. Als ik met mijn echte allergische bekenden in een restaurant zit vind ik het ongepast als er ook maar de geringste twijfel over bestaat. Deze mensen voelen zich vaak opgelaten om dingen bv terug te sturen en laten dan een tafelgenoot de boel opeten of weg eten om niet tot last te zijn. Deze mensen zouden dan ook nog onterecht voor nep en tendentieus worden aangezien wat ronduit smakeloos is. Dus nogmaals; waar baseer je je uitspraken dan op dat het vaak nep is?quote:Op woensdag 29 oktober 2014 10:47 schreef Pietverdriet het volgende:
[..]
Waarom zou ik daar een antwoord op moeten hebben, ik veroorzaak het probleem niet
Aan de andere kant, het is in mijn ogen best "ziek" om zulke dingen te verzinnen wil dat dan zeggen dat er zoveel mensen zijn met een of andere stoornis? borderline, psychopatie enz?quote:Op woensdag 29 oktober 2014 10:52 schreef Pietverdriet het volgende:
Een veel voorkomende is mensen die beweren allergisch te zijn voor Natriumglutamaat
Als ik een notenallergie had gehad had ik idd niet uit eten gegaanquote:Op woensdag 29 oktober 2014 10:52 schreef Vader_Aardbei het volgende:
Als je een voedselallergie hebt moet je sowieso niet uit eten willen gaan. Een stagiair in de keuken kan al per ongeluk pinda's door je soep gooien en daar lig je met dichtgeknepen keel.
Dat zit zowat overal in tegenwoordig is en het is nooit bewezen of mensen daar allergisch voor zijn...quote:Op woensdag 29 oktober 2014 10:52 schreef Pietverdriet het volgende:
Een veel voorkomende is mensen die beweren allergisch te zijn voor Natriumglutamaat
Daar ben ik allergisch voor.quote:Op woensdag 29 oktober 2014 10:52 schreef Pietverdriet het volgende:
Een veel voorkomende is mensen die beweren allergisch te zijn voor Natriumglutamaat
Omdat niet iedereen een opvoeding heeft gehad ?quote:Op woensdag 29 oktober 2014 10:52 schreef Dingflofbips het volgende:
[..]
Omdat je er kennelijk verstand van hebt. Zou graag weten waar dan de twijfel in zit. Als ik met mijn echte allergische bekenden in een restaurant zit vind ik het ongepast als er ook maar de geringste twijfel over bestaat. Deze mensen voelen zich vaak opgelaten om dingen bv terug te sturen en laten dan een tafelgenoot de boel opeten of weg eten om niet tot last te zijn. Deze mensen zouden dan ook nog onterecht voor nep en tendentieus worden aangezien wat ronduit smakeloos is. Dus nogmaals; waar baseer je je uitspraken dan op dat het vaak nep is?
Pilletje en op de bank ouwe pik. Knap je zo van opquote:Op woensdag 29 oktober 2014 10:49 schreef theunderdog het volgende:
[..]
De tering, wat ben jij een idioot. Ga lekker de quasi intellectueel uithangen in het Ebola topic, kroegenbaas.
Het zit van nature ook overal in, en daar reageren de 'patienten' niet op.quote:Op woensdag 29 oktober 2014 10:53 schreef breaky het volgende:
[..]
Dat zit zowat overal in tegenwoordig is en het is nooit bewezen of mensen daar allergisch voor zijn...
Schoonzus is er zo eentje, kwam met een heel verhaal over gluten en hoe erg dat is, en daarom Speltbrood eet en zich veel beter voelt. Ik zeg tegen haar dat Spelt een oude harde tarwesoort is die juist véél gluten bevat, en dat het speltbrood uit de super voornamelijk uit gewone tarwe wordt gemaakt. Wil ze niet wetenquote:Op woensdag 29 oktober 2014 10:52 schreef LeeHarveyOswald het volgende:
[..]
Minder dan 1:100 mensen heeft coeliakie. Moet je eens kijken hoeveel mensen nu denken dat iedere afwijking aan hun lichaam door gluten komen. Dan kom je ver boven de 1:100 uit.
Woon jij in een caravan?quote:Op woensdag 29 oktober 2014 10:55 schreef Dingflofbips het volgende:
[..]
Pilletje en op de bank ouwe pik. Knap je zo van op
Sterker nog, je lichaam maakt het zelfquote:Op woensdag 29 oktober 2014 10:55 schreef LeeHarveyOswald het volgende:
[..]
Het zit van nature ook overal in, en daar reageren de 'patienten' niet op.
In Australie is het verboden.quote:Op woensdag 29 oktober 2014 10:53 schreef breaky het volgende:
[..]
Dat zit zowat overal in tegenwoordig is en het is nooit bewezen of mensen daar allergisch voor zijn...
Het zou dan toch ten alle tijden het voordeel van de twijfel moeten zijn? Als je dat niet wil kun je ook wat anders gaan doen. Klagen in de krant valt voor mij niet bepaald onder het serieus nemen..quote:Op woensdag 29 oktober 2014 10:49 schreef Ringo het volgende:
[..]
Dat is ook heel lastig en de chefs uit het artikel geven ook aan dat ze elke gastenwens in principe serieus nemen. Je zou alleen willen dat niet iedere nitwit met een slecht ontwikkelde smaak jouw keuken uitkiest om es lekker interessant en moeilijk te doen.
Uiteraard zijn er mensen die echt problemen hebben. Zo ken ik een stel waarvan de man geen vis kan eten en de vrouw geen kip. Maar waarom zijn er tegenwoordig zo veel meer mensen die "problemen" hebben aan tafel dan 10 jaar geleden? Daar gaat het dus om.quote:Op woensdag 29 oktober 2014 10:52 schreef Dingflofbips het volgende:
[..]
Omdat je er kennelijk verstand van hebt. Zou graag weten waar dan de twijfel in zit. Als ik met mijn echte allergische bekenden in een restaurant zit vind ik het ongepast als er ook maar de geringste twijfel over bestaat. Deze mensen voelen zich vaak opgelaten om dingen bv terug te sturen en laten dan een tafelgenoot de boel opeten of weg eten om niet tot last te zijn. Deze mensen zouden dan ook nog onterecht voor nep en tendentieus worden aangezien wat ronduit smakeloos is. Dus nogmaals; waar baseer je je uitspraken dan op dat het vaak nep is?
Doperwtjes, vlees, moedermelkquote:Op woensdag 29 oktober 2014 10:58 schreef LeeHarveyOswald het volgende:
[..]
Geen tomaten, kaas, vlees meer in Australië![]()
Ik zeg ook niet dat niemand zich aanstelt. Maar de ware allergische mensch kan hier toch niet de dupe van worden? Die hebben er vaak al moeite genoeg mee in sociaal opzichtquote:Op woensdag 29 oktober 2014 10:52 schreef LeeHarveyOswald het volgende:
[..]
Minder dan 1:100 mensen heeft coeliakie. Moet je eens kijken hoeveel mensen nu denken dat iedere afwijking aan hun lichaam door gluten komen. Dan kom je ver boven de 1:100 uit.
Ow wacht, ik dacht dat er mononatriumglutamaat stond (MSG), das wel verboden in Australie.quote:Op woensdag 29 oktober 2014 10:58 schreef LeeHarveyOswald het volgende:
[..]
Geen tomaten, kaas, vlees meer in Australië![]()
Ja ik begrijp dat het nep kan zijn. Maar hoe te filteren? als bv het beoordelen daarvan afhangt op het wel of niet terugsturen van gerechten dan het dus ook een heel andere oorzaak hebben.quote:Op woensdag 29 oktober 2014 10:58 schreef breaky het volgende:
[..]
Uiteraard zijn er mensen die echt problemen hebben. Zo ken ik een stel waarvan de man geen vis kan eten en de vrouw geen kip. Maar waarom zijn er tegenwoordig zo veel meer mensen die "problemen" hebben aan tafel dan 10 jaar geleden? Daar gaat het dus om.
Bron?quote:Op woensdag 29 oktober 2014 11:00 schreef Snakey het volgende:
[..]
Ow wacht, ik dacht dat er mononatriumglutamaat stond (MSG), das wel verboden in Australie.
Iets anders doen, je vak opgeven? Omdat het een trend is onder slecht opgevoede eetgasten om te koketteren met een voedselallergie?quote:Op woensdag 29 oktober 2014 10:58 schreef Dingflofbips het volgende:
Het zou dan toch ten alle tijden het voordeel van de twijfel moeten zijn? Als je dat niet wil kun je ook wat anders gaan doen. Klagen in de krant valt voor mij niet bepaald onder het serieus nemen..
Aanpassen is niet wenselijk, per definitie niet.quote:Op woensdag 29 oktober 2014 10:58 schreef raptorix het volgende:
Aanpassen is uiteraard niet altijd nodig/wenselijk, maar vermelden wat er in zit is wel handig, zo kun je mijn vriend toch echt naar de EHBO brengen als hij kikkererwten eet, aangezien hij ook nog eens zwaar astma patient is.
En heel veel in zeewier...wat dus bijvoorbeeld voor sushi of miso soup wordt gebruikt. En er zijn nogal best wel wat Japanners in Australie...quote:Op woensdag 29 oktober 2014 11:01 schreef Pietverdriet het volgende:
[..]
Bron?
mononatriumglutamaat komt van nature voor in oa moedermelk, vlees, tomaten, kaas, worsten etc etc
http://www.foodstandards.(...)dfoodadditi5752.aspxquote:Op woensdag 29 oktober 2014 11:01 schreef Pietverdriet het volgende:
[..]
Bron?
mononatriumglutamaat komt van nature voor in oa moedermelk, vlees, tomaten, kaas, worsten etc etc
Hoe filter je echt van nep dan????quote:Op woensdag 29 oktober 2014 11:03 schreef Ringo het volgende:
[..]
Iets anders doen, je vak opgeven? Omdat het een trend is onder slecht opgevoede eetgasten om te koketteren met een voedselallergie?
Het is een foute mentaliteit onder de gasten, chefs proberen hier alleen zo goed mogelijk mee om te gaan, tegen beter weten in.
Nee, is het ook nietquote:Op woensdag 29 oktober 2014 11:06 schreef raptorix het volgende:
[..]
http://www.foodstandards.(...)dfoodadditi5752.aspx
Kennelijk dus niet verboden.
Denk veel minderquote:Op woensdag 29 oktober 2014 11:06 schreef Ringo het volgende:
Zou dit probleem ook spelen in landen die wél een fatsoenlijke eetcultuur hebben?
Het probleem is dat sommige mensen ook voor zeer kleine hoeveelheden allergisch kunnen zijn, ik had een kennis die zeer allergisch was voor kaas, je moest eens weten waar dat allemaal in kan zitten, en dat staat niet altijd op de kaart.quote:Op woensdag 29 oktober 2014 11:08 schreef Individual het volgende:
Ik zie het probleem niet. Als je een allergie/dieet hebt weet je wat je wel kan eten dus dan zoek je die ingrediënten op de menukaart en vraag je daar iets mee te maken. Dan weet je ook wel welke restaurants dat wel of niet kunnen.
Als je wat zou weten van Allergieen dan weet je dat het vrijwel onmogelijk is voor een restaurant dit te doenquote:Op woensdag 29 oktober 2014 11:08 schreef Individual het volgende:
Ik zie het probleem niet. Als je een allergie/dieet hebt weet je wat je wel kan eten dus dan zoek je die ingrediënten op de menukaart en vraag je daar iets mee te maken. Dan weet je ook wel welke restaurants dat wel of niet kunnen.
Precies. En deze mensen krijgen een schop na van de 'fatsoenlijke eetcultuur mensen' omdat ze zich niet zo moeten aanstellenquote:Op woensdag 29 oktober 2014 11:09 schreef raptorix het volgende:
[..]
Het probleem is dat sommige mensen ook voor zeer kleine hoeveelheden allergisch kunnen zijn, ik had een kennis die zeer allergisch was voor kaas, je moest eens weten waar dat allemaal in kan zitten, en dat staat niet altijd op de kaart.
quote:Op woensdag 29 oktober 2014 11:11 schreef SicSicSics het volgende:
In Afrika hoor je ze weinig zeuren over gevaarlijke additieven in de VN-rijstOf uberhaupt rijstallergie
Mmm, is dus ee mythe die mij ooit verteld is. Maar inderdaad.quote:Op woensdag 29 oktober 2014 11:06 schreef raptorix het volgende:
[..]
http://www.foodstandards.(...)dfoodadditi5752.aspx
Kennelijk dus niet verboden.
Je zit je echt aan te stellen.quote:Op woensdag 29 oktober 2014 11:11 schreef Dingflofbips het volgende:
[..]
Precies. En deze mensen krijgen een schop na van de 'fatsoenlijke eetcultuur mensen' omdat ze zich niet zo moeten aanstellen
Chill, gek, niet zo aangebrand. En lees eens wat beter. Die chefs nemen toch ook alle dieetwensen serieus, in de zin van: ze gaan er in de keuken mee aan de slag. Zij signaleren alleen een enorme toename van 'dieetwensen' en zetten (zeer terecht) vraagtekens bij sommige daarvan.quote:Op woensdag 29 oktober 2014 11:07 schreef Dingflofbips het volgende:
Hoe filter je echt van nep dan????
Of moeten de echte dan maar op de stapel van aanstellers en kunnen beter niet uit eten gaan?
Walgelijke opvatting met zeer veel dédain
Dat is niet waarquote:Op woensdag 29 oktober 2014 11:11 schreef Dingflofbips het volgende:
Precies. En deze mensen krijgen een schop na van de 'fatsoenlijke eetcultuur mensen' omdat ze zich niet zo moeten aanstellen
Spanje, Italië, Frankrijk, België. En dan blijf ik dicht bij huis.quote:Op woensdag 29 oktober 2014 11:09 schreef Dingflofbips het volgende:
Noem aub een land met een 'goede' eetcultuur
Jij. Je gaat maar door over jouw vrienden die toevallig wel een allergie hebben en daar last van ondervinden. Maar er zijn genoeg mensen die geen allergie hebben maar gewoon iets niet lusten en het dan op een allergie gooien.quote:Op woensdag 29 oktober 2014 11:13 schreef Dingflofbips het volgende:
[..]
Ik of de chef die in de krant zeurt?
Nogmaals: als je dit in de krant laat optekenen is dat niet bepaald serieus nemen. Maargoed. Net als de allergische mensen onder ons ben ik degene die zich aansteltquote:Op woensdag 29 oktober 2014 11:12 schreef Ringo het volgende:
[..]
Chill, gek, niet zo aangebrand. En lees eens wat beter. Die chefs nemen toch ook alle dieetwensen serieus, in de zin van: ze gaan er in de keuken mee aan de slag. Zij signaleren alleen een enorme toename van 'dieetwensen' en zetten (zeer terecht) vraagtekens bij sommige daarvan.
Nee. Als je een allergie hebt dan moet men dat uiteraard serieus nemen. Het punt is dat veel mensen die geen allergie hebben gewoon moeilijk gaan doen in een restaurant om interesssant te willen zijn.quote:Op woensdag 29 oktober 2014 11:11 schreef Dingflofbips het volgende:
[..]
Precies. En deze mensen krijgen een schop na van de 'fatsoenlijke eetcultuur mensen' omdat ze zich niet zo moeten aanstellen
Nee, je hebt een bord voor je kop. Zonder eten.quote:Op woensdag 29 oktober 2014 11:14 schreef Dingflofbips het volgende:
Nogmaals: als je dit in de krant laat optekenen is dat niet bepaald serieus nemen. Maargoed. Net als de allergische mensen onder ons ben ik degene die zich aanstelt
Ik zie regelmatig hoeveel moeite deze mensen kunnen hebben met dit aankaarten in een restaurant. Het idee dat deze mensen als aanstellers worden weggezet vind ik vele malen groter probleem dan de chef die zn menuutje moet aanpassenquote:Op woensdag 29 oktober 2014 11:14 schreef Yasmin23 het volgende:
[..]
Jij. Je gaat maar door over jouw vrienden die toevallig wel een allergie hebben en daar last van ondervinden. Maar er zijn genoeg mensen die geen allergie hebben maar gewoon iets niet lusten en het dan op een allergie gooien.
En wat maakt deze culturen fatsoenlijk?quote:Op woensdag 29 oktober 2014 11:14 schreef Ringo het volgende:
[..]
Spanje, Italië, Frankrijk, België. En dan blijf ik dicht bij huis.
En wederom gaat het weer over jouw vrienden. Er zijn meer mensen die uit eten gaan.quote:Op woensdag 29 oktober 2014 11:16 schreef Dingflofbips het volgende:
[..]
Ik zie regelmatig hoeveel moeite deze mensen kunnen hebben met dit aankaarten in een restaurant. Het idee dat deze mensen als aanstellers worden weggezet vind ik vele malen groter probleem dan de chef die zn menuutje moet aanpassen
Wat is er mis met het voordeel van de twijfel voor degene die claimt allergisch te zijn?quote:Op woensdag 29 oktober 2014 11:17 schreef Yasmin23 het volgende:
[..]
En wederom gaat het weer over jouw vrienden. Er zijn meer mensen die uit eten gaan.
Dat gebeurt over het algemeen ook. Maar dat neemt niet weg dat het fucking irritant is.quote:Op woensdag 29 oktober 2014 11:18 schreef Dingflofbips het volgende:
[..]
Wat is er mis met het voordeel van de twijfel voor degene die claimt allergisch te zijn?
Er wordt blijkbaar een trend gesignaleerd. Namelijk dat mensen die geen allergie hebben dus moeilijk zitten te doen en daardoor het koks tot wanhoop drijven. Daar gaat het artikel over!quote:Op woensdag 29 oktober 2014 11:14 schreef Dingflofbips het volgende:
[..]
Nogmaals: als je dit in de krant laat optekenen is dat niet bepaald serieus nemen. Maargoed. Net als de allergische mensen onder ons ben ik degene die zich aanstelt
Als je zo zwaar allergisch bent kun je beter niet naar restaurants gaan, maar dat is een minderheid en dat is niet OT. Je kan een keuken niet forceren een chemische ontsmetting te doen omdat je er wilt eten.quote:Op woensdag 29 oktober 2014 11:10 schreef Pietverdriet het volgende:
[..]
Als je wat zou weten van Allergieen dan weet je dat het vrijwel onmogelijk is voor een restaurant dit te doen
Hoe ga je voorkomen dat er sporen van bloem of noten in gerechten zitten?
En het bedienend personeelquote:Op woensdag 29 oktober 2014 11:19 schreef breaky het volgende:
[..]
Er wordt blijkbaar een trend gesignaleerd. Namelijk dat mensen die geen allergie hebben dus moeilijk zitten te doen en daardoor het koks tot wanhoop drijven. Daar gaat het artikel over!
Inderdaad....of alleen naar speciale restaurants gaan.quote:Op woensdag 29 oktober 2014 11:19 schreef Individual het volgende:
[..]
Als je zo zwaar allergisch bent kun je beter niet naar restaurants gaan, maar dat is een minderheid en dat is niet OT. Je kan een keuken niet forceren een chemische ontsmetting te doen omdat je er wilt eten.
Ok dat kan ik me voorstellen. Maar ga dan niet verkapt zeuren in een krant maar gewoobn werk zoeken wat je niet irritant vindtquote:Op woensdag 29 oktober 2014 11:18 schreef Yasmin23 het volgende:
[..]
Dat gebeurt over het algemeen ook. Maar dat neemt niet weg dat het fucking irritant is.
Je gaat maar door hè?quote:Op woensdag 29 oktober 2014 11:18 schreef Dingflofbips het volgende:
Wat is er mis met het voordeel van de twijfel voor degene die claimt allergisch te zijn?
Mja. Of jouw vrienden gaan gewoon niet meer uit eten ?quote:Op woensdag 29 oktober 2014 11:21 schreef Dingflofbips het volgende:
[..]
Ok dat kan ik me voorstellen. Maar ga dan niet verkapt zeuren in een krant maar gewoobn werk zoeken wat je niet irritant vindt
Had je eerder moeten zeggen. Nu is het al gemaakt.quote:Op woensdag 29 oktober 2014 11:22 schreef Pietverdriet het volgende:
Ik heb een allergie voor Dingflobbips, kan ik dit topic zonder hem krijgen?
Hallo zeg...omdat mensen zich niet kunnen gedragen, moeten koks maar ander werk gaan zoeken?quote:Op woensdag 29 oktober 2014 11:21 schreef Dingflofbips het volgende:
[..]
Ok dat kan ik me voorstellen. Maar ga dan niet verkapt zeuren in een krant maar gewoobn werk zoeken wat je niet irritant vindt
Meeste mensen met een allergie pakken het wat anders aan dan mensen die iets niet lusten.quote:Op woensdag 29 oktober 2014 11:26 schreef Individual het volgende:
De aanstellers eten 'wat verkeerds' en merken dus niets, maar de mensen met een echte allergie merken dat dan ook echt. Hoe beoordeel je dat van tevoren? Openheid over ingrediënten lijkt me sowieso een goed idee.
Hoe dan?quote:Op woensdag 29 oktober 2014 11:27 schreef Yasmin23 het volgende:
[..]
Meeste mensen met een allergie pakken het wat anders aan dan mensen die iets niet lusten.
Mensen met een allergie geven over het algemeen voordat ze de kaart hebben al aan dat ze een allergie hebben.Of ze bellen van te voren. Mensen die iets niet lusten doen dat vaak nadat het gerecht al voor hun neus staat.quote:
Nee andersom is beter: u vreet maar wat de pot schaft.quote:Op woensdag 29 oktober 2014 11:23 schreef breaky het volgende:
[..]
Hallo zeg...omdat mensen zich niet kunnen gedragen, moeten koks maar ander werk gaan zoeken?
Zijn er straks dus geen restaurants meer...
quote:Op woensdag 29 oktober 2014 10:39 schreef Prospos het volgende:
Gaan ze toch lekker ergens anders eten.
Mensen moeten maar gewoon eens verteld worden dat als ze zo bezig zijn er een goede kans bestaat dat ze een dikke rochel door hun eten krijgenquote:Op woensdag 29 oktober 2014 11:25 schreef Ringo het volgende:
Restaurantbezoek is in NL vaak een personal event in plaats van 'gewoon' lekker eten. Gasten willen de volledige regie in handen hebben. Jezelf overleveren aan de kunsten van een chef is te veel gevraagd.
daar kan dus verwarring over bestaan. Aangezien ook mijn vrienden (jawel!) soms dingen niet terugsturen waar ze allergisch voor zijn maar dit door een ander laten opeten. In de keuken is het dan achteraf: o dat was weer zo'n aansteller! Terwijl deze 'aansteller' dit doet om niet altijd maar als een 'zeur' aangekeken te wordenquote:Op woensdag 29 oktober 2014 11:27 schreef Yasmin23 het volgende:
[..]
Meeste mensen met een allergie pakken het wat anders aan dan mensen die iets niet lusten.
Dat is inderdaad een uitstekende basisregel.quote:Op woensdag 29 oktober 2014 11:31 schreef Dingflofbips het volgende:
Nee andersom is beter: u vreet maar wat de pot schaft.
klinkt als een fatsoenlijke eetcultuur in elk geval. Geen zeikende klanten.quote:Op woensdag 29 oktober 2014 11:33 schreef Ringo het volgende:
[..]
Dat is inderdaad een uitstekende basisregel.
Hoe weet jij wat in de keuken wordt gezegd?quote:Op woensdag 29 oktober 2014 11:33 schreef Dingflofbips het volgende:
[..]
daar kan dus verwarring over bestaan. Aangezien ook mijn vrienden (jawel!) soms dingen niet terugsturen waar ze allergisch voor zijn maar dit door een ander laten opeten. In de keuken is het dan achteraf: o dat was weer zo'n aansteller! Terwijl deze 'aansteller' dit doet om niet altijd maar als een 'zeur' aangekeken te worden
dat weet ik strikt genomen niet. ik dacht uit dit topic al zoiets op te maken (wel geserveerd en geen klachten DUS aansteller!!) en in elk ander geval wil ik het gewoonweg voorkomen. Dit soort dingen verdienen het voordeel van de twijfel. Zo'n krantenartikel maakt het voor degene die er mee loopt niet makkelijker en zal nog meer het gevoel van 'zeuren' opwekken terwijl dat natuurlijk niet terecht isquote:Op woensdag 29 oktober 2014 11:34 schreef Yasmin23 het volgende:
[..]
Hoe weet jij wat in de keuken wordt gezegd?
En hoezo zegt je vriendin niet van te voren wat ze niet kan eten ?
vrienden en bekenden met allergie zeggen dit altijd van tevoren. Wil niet zeggen dat als het mis gaat (en dit gebeurt regelmatig!) ze er niet altijd iets van zeggen om 'geen zeur' te zijn.quote:Op woensdag 29 oktober 2014 11:34 schreef Yasmin23 het volgende:
[..]
Hoe weet jij wat in de keuken wordt gezegd?
En hoezo zeggen je vrienden het niet van te voren?
Jij reageert echt vreemd in dit topic.quote:Op woensdag 29 oktober 2014 11:37 schreef Dingflofbips het volgende:
[..]
dat weet ik strikt genomen niet. ik dacht uit dit topic al zoiets op te maken (wel geserveerd en geen klachten DUS aansteller!!) en in elk ander geval wil ik het gewoonweg voorkomen. Dit soort dingen verdienen het voordeel van de twijfel. Zo'n krantenartikel maakt het voor degene die er mee loopt niet makkelijker en zal nog meer het gevoel van 'zeuren' opwekken terwijl dat natuurlijk niet terecht is
laat onverlet dat groene paprikaverhaal bv.
quote:Op woensdag 29 oktober 2014 11:38 schreef Yasmin23 het volgende:
[..]
Jij reageert echt vreemd in dit topic.
Maar ik vind het vrij dom dat als je een allergie hebt je niks van te voren zegt.
quote:Op woensdag 29 oktober 2014 11:38 schreef Dingflofbips het volgende:
[..]
vrienden en bekenden met allergie zeggen dit altijd van tevoren. Wil niet zeggen dat als het mis gaat (en dit gebeurt regelmatig!) ze er niet altijd iets van zeggen om 'geen zeur' te zijn.
Als het van te voren is aangegeven en het gaat mis moet het worden opgelost. Als dit niet gebeurd is het een slecht restaurant en moet je niet meer terug gaan.quote:Op woensdag 29 oktober 2014 11:38 schreef Dingflofbips het volgende:
[..]
vrienden en bekenden met allergie zeggen dit altijd van tevoren. Wil niet zeggen dat als het mis gaat (en dit gebeurt regelmatig!) ze er niet altijd iets van zeggen om 'geen zeur' te zijn.
Als het je doel is om, met of zonder glutenallergie, het menu van de chef in de war te schoppen omwille van jouw persoonlijke dieetwensen, dan kan je inderdaad beter thuisblijven en zelf gaan koken.quote:Op woensdag 29 oktober 2014 11:34 schreef Dingflofbips het volgende:
klinkt als een fatsoenlijke eetcultuur in elk geval. Geen zeikende klanten.
gewoon lekker thuisblijven en je bek houden, met je glutenallergie
En dat heb je onderzocht of is dit bro science?quote:Op woensdag 29 oktober 2014 11:30 schreef Yasmin23 het volgende:
[..]
Mensen met een allergie geven over het algemeen voordat ze de kaart hebben al aan dat ze een allergie hebben.Of ze bellen van te voren. Mensen die iets niet lusten doen dat vaak nadat het gerecht al voor hun neus staat.
Nee ik werk zelf in de horeca?quote:Op woensdag 29 oktober 2014 11:41 schreef bijdehand het volgende:
[..]
En dat heb je onderzocht of is dit bro science?
We zijn het eens. Maar onderschat dus niet hoeveel mensen er achteraf niet altijd iets van zeggen omdat door dit soort krantenartikelen deze mensen zich onterecht als 'zeur' zien. Ik maak het te vaak te dichtbij mee en daar wordt ik pissig van. Zeker als er dan zo wordt gereageerd als hier van 'ach ja het zullen wel aanstellers zijn dus gewoon een 'fatsoenlijke' eetcultuur hanteren' enz enz. Dan denk ik: ga ander werk zoeken aub als je je niet kan aanpassen aan de allergieën van je klanten. Anders is het net als Henri Ford: je mag elke kleur, zo lang het zwart isquote:woensdag 29 oktober 2014 11:39 schreef Yasmin23 het volgende:[/b]
[..]
Als het van te voren is aangegeven en het gaat mis moet het worden opgelost. Als dit niet gebeurd is het een slecht restaurant en moet je niet meer terug gaan.
We zijn het eens. Maar onderschat dus niet hoeveel mensen er achteraf niet altijd iets van zeggen omdat door dit soort krantenartikelen deze mensen zich onterecht als 'zeur' zien.quote:Op woensdag 29 oktober 2014 11:41 schreef Dingflofbips het volgende:
woensdag 29 oktober 2014 11:39 schreef Yasmin23 het volgende:[/b]
[..]
Als het van te voren is aangegeven en het gaat mis moet het worden opgelost. Als dit niet gebeurd is het een slecht restaurant en moet je niet meer terug gaan.
Ik heb dit nog nooit gehoord, ook niet van vrienden die in de horeca werk(t)en en ook niet van een vriend die chef is.quote:
Ga er een tijdje werken. Maak je het zelf mee.quote:Op woensdag 29 oktober 2014 11:43 schreef bijdehand het volgende:
[..]
Ik heb dit nog nooit gehoord, ook niet van vrienden die in de horeca werk(t)en en ook niet van een vriend die chef is.
Nah, ik geloof het gewoon niet. Mi scusi.quote:Op woensdag 29 oktober 2014 11:43 schreef Yasmin23 het volgende:
[..]
Ga er een tijdje werken. Maak je het zelf mee.
dat is dan bij jou zo, maar als ik in dit topic aan de 'kenners' vraag hoe er onderscheid gemaakt moet worden blijft het stil. Vandaar alle commotiequote:Op woensdag 29 oktober 2014 11:43 schreef Yasmin23 het volgende:
[..]
Nja ik denk dat een beetje restaurant echt wel het onderscheid kan maken. En het is mijn ervaring dat personeel vrijwel altijd bereid is om rekening te houden met allergieën.
Hoe denk jij dan dat het gaat ?quote:Op woensdag 29 oktober 2014 11:44 schreef bijdehand het volgende:
[..]
Nah, ik geloof het gewoon niet. Mi scusi.
Dat is omdat het nieuwsbericht gaat over mensen die eigenlijk helemaal niet allergisch zijn. En ja die zijn fucking irritant.quote:Op woensdag 29 oktober 2014 11:44 schreef Dingflofbips het volgende:
[..]
dat is dan bij jou zo, maar als ik in dit topic aan de 'kenners' vraag hoe er onderscheid gemaakt moet worden blijft het stil. Vandaar alle commotie
Dit is in Duitsland al jaaaren het geval, bij elk gerecht staat er een waslijst en cijfertjes die wijzen op bepaalde allergiegevoelige ingrediënten.quote:
waarvan wordt aangenomen dat ze niet allergisch zijn. Hoe te filteren?quote:Op woensdag 29 oktober 2014 11:46 schreef Yasmin23 het volgende:
[..]
Dat is omdat het nieuwsbericht gaat over mensen die eigenlijk helemaal niet allergisch zijn. En ja die zijn fucking irritant.
Sorry maar als je je salade krijgt en dan pas zegt dat je allergisch bent voor bv pijnboompitten of ui.. Ja dan twijfel ik wel hoor.quote:Op woensdag 29 oktober 2014 11:46 schreef Dingflofbips het volgende:
[..]
waarvan wordt aangenomen dat ze niet allergisch zijn. Hoe te filteren?
Dat staat er niet. Maar de extreme toename van meldingen geeft wel wat aan. Mijn vrouw is allergisch voor mosselen. Die wordt dan echt doodziek, dus die heeft dat altijd gemeld. Dat is niet iets waar je ooit je schouders voor ophaalde en 10 jaar later eens gaat melden.quote:Op woensdag 29 oktober 2014 10:31 schreef Dingflofbips het volgende:
Tuurlijk. Mensen verzinnen wat allergieën om hip te zijn
Dat is wel erg triest.quote:Op woensdag 29 oktober 2014 10:47 schreef Yasmin23 het volgende:
[..]
Dit ook.
Paprikasoep terug sturen omdat ze de groene paprika niet lusten. Flikker op...
Ik kan me goed voorstellen dat je dan twijfelt, maar mijn stelling is dat het voordeel van de twijfel moet gelden omdat het niet persé aanstelleritus hoeft te zijn, maar ook schroom of simpelweg vergeetachtigheid kan gelden.quote:Op woensdag 29 oktober 2014 11:48 schreef Yasmin23 het volgende:
[..]
Sorry maar als je je salade krijgt en dan pas zegt dat je allergisch bent voor bv pijnboompitten of ui.. Ja dan twijfel ik wel hoor.
Dat ook. Maar ik los het dan ook op.quote:Op woensdag 29 oktober 2014 11:50 schreef Dingflofbips het volgende:
[..]
Ik kan me goed voorstellen dat je dan twijfelt, maar mijn stelling is dat het voordeel van de twijfel moet gelden omdat het niet persé aanstelleritus hoeft te zijn, maar ook schroom of simpelweg vergeetachtigheid kan gelden.
betekent dit dat we eruit zijn?quote:Op woensdag 29 oktober 2014 11:51 schreef Yasmin23 het volgende:
[..]
Dat ook. Maar ik los het dan ook op.
Ja hier stond ik ook wel echt met een mond vol tanden.. Zei er ook wat van en toen werd ze boos. Maar toch maar die soep vervangen voor iets andersquote:
Ik hoor, ik doe en ik zie: je krijgt de kaart, vraagt bij het gerecht naar keuze of xxx er in zit en dat bestel je dan, eventueel aangepast. Als het een ernstige allergie is dan zeg je dat vantevoren. Klaar.quote:
Nja als je ook begrijpt dat er daadwerkelijk wel mensen zijn die hier misbruik van maken?quote:Op woensdag 29 oktober 2014 11:52 schreef Dingflofbips het volgende:
[..]
betekent dit dat we eruit zijn?
Dat zeg ik toch ?quote:Op woensdag 29 oktober 2014 11:53 schreef bijdehand het volgende:
[..]
Ik hoor, ik doe en ik zie: je krijgt de kaart, vraagt bij het gerecht naar keuze of xxx er in zit en dat bestel je dan, eventueel aangepast. Als het een ernstige allergie is dan zeg je dat vantevoren. Klaar.
Ja dat heb ik nooit ontkend. Alleen voordeel -> twijfel en geen zeurkoks in de krant.quote:Op woensdag 29 oktober 2014 11:53 schreef Yasmin23 het volgende:
[..]
Nja als je ook begrijpt dat er daadwerkelijk wel mensen zijn die hier misbruik van maken?
Je wil het niet snappen, hè?quote:Op woensdag 29 oktober 2014 11:54 schreef Dingflofbips het volgende:
Ja dat heb ik nooit ontkend. Alleen voordeel -> twijfel en geen zeurkoks in de krant.
Nja ik kan mij voorstellen dat als je een chef kok bent in een zeer luxe restaurant. Echt je best doet op gerechten en een passie hebt voor koken dat het vervelend is als alles moet worden aangepast. Neem bv het voorbeeld van de Irish coffee.quote:Op woensdag 29 oktober 2014 11:54 schreef Dingflofbips het volgende:
[..]
Ja dat heb ik nooit ontkend. Alleen voordeel -> twijfel en geen zeurkoks in de krant.
quote:Op woensdag 29 oktober 2014 10:30 schreef Ringo het volgende:
Lees en huiver. Hollandse snobs op eetsafari. Je zou ze toch de tent uit rammen, die hipsteriaanse klootviolen met hun zogenaamde melk-, gluten- en notenallergieën. Eten op stand maar wel volgens eigen kleingeestige dieetregels. Of de chef daar maar even voor kan zorgen. Ik betaalt er immers voor.
Dat ze mogen stikken in een pinda..
[..]
quote:
Ik ontken ook niet dat het vervelend is..zou het zelf nooit willen. Maar dan moet je misschien uitkijken naar ander werk of richten op een andere doelgroep ofzo. Niet gaan piepen in de krant want daarmee maak je het de mensen die er werkelijk mee te kampen hebben niet eenvoudigerquote:Op woensdag 29 oktober 2014 11:55 schreef Yasmin23 het volgende:
[..]
Nja ik kan mij voorstellen dat als je een chef kok bent in een zeer luxe restaurant. Echt je best doet op gerechten en een passie hebt voor koken dat het vervelend is als alles moet worden aangepast. Neem bv het voorbeeld van de Irish coffee.
Nja of mensen met een lastige allergie moeten gewoon daar niet gaan eten ? Bv een notenallergie waar sommige mensen ook allergisch zijn voor sporen. Het is niet te garanderen dat er geen sporen in je gerecht komen. Sommige snappen dit gewoon niet.quote:Op woensdag 29 oktober 2014 11:58 schreef Dingflofbips het volgende:
[..]
Ik ontken ook niet dat het vervelend is..zou het zelf nooit willen. Maar dan moet je misschien uitkijken naar ander werk of richten op een andere doelgroep ofzo. Niet gaan piepen in de krant want daarmee maak je het de mensen die er werkelijk mee te kampen hebben niet eenvoudiger
Dat Irish coffee voorbeeld is ook sneu
"De Albert Heijn is om de hoek."quote:Op woensdag 29 oktober 2014 12:02 schreef Yasmin23 het volgende:
Ik had ook een keer een vrouw die had echt iets van 12 allergieën. Had ze op een a4tje gezet, met foto's en in 4 verschillende talen. Zij was ook allergisch voor latex. Dus ook als het eten bereid was met van die plastic handschoentjes.
het is haar geluktquote:Op woensdag 29 oktober 2014 12:04 schreef Yasmin23 het volgende:
[..]
Gahah het is gelukt. Ze heeft wat gegeten.
Of: wij houden graag rekening met uw dieetwensen. Vanwege de extra aandacht die wij hier aan moeten besteden zijn wij wel genoodzaakt de prijs per gerecht met 2,50 euro te verhogen.quote:Op woensdag 29 oktober 2014 12:01 schreef sp3c het volgende:
durf dan ook een keer nee te verkopen, dan is de lol er snel vanaf
Ach het kon dus. Maar kan mij voorstellen dat een arrogante chef kok haar weg zou sturen.quote:Op woensdag 29 oktober 2014 12:06 schreef sp3c het volgende:
[..]
het is haar gelukt
je had haar idd naar de AH moeten sturen, nu gaat ze de zooi aanraden bij dr matige vriendinnen en gaat Ringo weer huilen
Dus dat.quote:Op woensdag 29 oktober 2014 12:07 schreef DS4 het volgende:
[..]
Of: wij houden graag rekening met uw dieetwensen. Vanwege de extra aandacht die wij hier aan moeten besteden zijn wij wel genoodzaakt de prijs per gerecht met 2,50 euro te verhogen.
Moet je eens opletten hoe weinig mensen dan nog echt allergisch zijn...
Een stukje toast, drooggebakken kip en salade zonder tomaat maar met ketchup. "Maarrrr wuh hebbuh toch een gesellige aafond gehad jonguhs..."quote:
Precies, voor je het weet zit er een hele tafel van die kuthoeren met lacto-gluten-anorectische obsessies in je zaak.quote:je had haar idd naar de AH moeten sturen, nu gaat ze de zooi aanraden bij dr matige vriendinnen en gaat Ringo weer huilen
Ja, die hoer mag nergens eten. Wie denkt ze wel niet wie ze is?quote:
quote:Op woensdag 29 oktober 2014 12:07 schreef DS4 het volgende:
[..]
Of: wij houden graag rekening met uw dieetwensen. Vanwege de extra aandacht die wij hier aan moeten besteden zijn wij wel genoodzaakt de prijs per gerecht met 2,50 euro te verhogen.
Moet je eens opletten hoe weinig mensen dan nog echt allergisch zijn...
gewoon een keer doenquote:Op woensdag 29 oktober 2014 12:07 schreef Yasmin23 het volgende:
[..]
Ach het kon dus. Maar kan mij voorstellen dat een arrogante chef kok haar weg zou sturen.
Een aanstellerig rotwijf.quote:Op woensdag 29 oktober 2014 12:10 schreef bijdehand het volgende:
Ja, die hoer mag nergens eten. Wie denkt ze wel niet wie ze is?
quote:Op woensdag 29 oktober 2014 12:09 schreef Ringo het volgende:
[..]
Een stukje toast, drooggebakken kip en salade zonder tomaat maar met ketchup. "Maarrrr wuh hebbuh toch een gesellige aafond gehad jonguhs..."
Nja je begrijpt dan ook dat ik geen werk meer heb ?quote:Op woensdag 29 oktober 2014 12:10 schreef sp3c het volgende:
[..]
[..]
gewoon een keer doen
de klant is soms een hele slechte koning, dan moet het volk in opstand komen maar als het om centjes gaat gaan de principes en menukaarten gewoon heel snel overboord
Inderdaad. Pas hebben wij iemand weggestuurd omdat hij er vies uitzag door chemo. Aanstelligere kankerzak was dat zeg.quote:
is dit zo'n groot percentage van je klandizie dan?quote:Op woensdag 29 oktober 2014 12:11 schreef Yasmin23 het volgende:
[..]
Nja je begrijpt dan ook dat ik geen werk meer heb ?
Gaat om de centjes zoals hij zegt. Dan zijn er geen principes meer en buigt het volk.quote:Op woensdag 29 oktober 2014 12:11 schreef Yasmin23 het volgende:
[..]
Nja je begrijpt dan ook dat ik geen werk meer heb ?
Nee maar bedienend personeel kan niet zomaar mensen weg sturen he... In dit geval waardeerde ik haar a4tje trouwens wel. Het maakte het een stuk makkelijker.quote:Op woensdag 29 oktober 2014 12:12 schreef sp3c het volgende:
[..]
is dit zo'n groot percentage van je klandizie dan?
dan moet je niet zeuren
Ja mocht ik ooit eigenaar worden zal ik dit doen.quote:Op woensdag 29 oktober 2014 12:13 schreef bijdehand het volgende:
[..]
Gaat om de centjes zoals hij zegt. Dan zijn er geen principes meer en buigt het volk.
ja naja dan doe je het zelfquote:Op woensdag 29 oktober 2014 12:13 schreef Yasmin23 het volgende:
[..]
Nee maar bedienend personeel kan niet zomaar mensen weg sturen he... In dit geval waardeerde ik haar a4tje trouwens wel. Het maakte het een stuk makkelijker.
Moest ie braken aan tafel? Dan lijkt me dat inderdaad de enig juiste beslissing.quote:Op woensdag 29 oktober 2014 12:12 schreef bijdehand het volgende:
[..]
Inderdaad. Pas hebben wij iemand weggestuurd omdat hij er vies uitzag door chemo. Aanstelligere kankerzak was dat zeg.
Dan blijft er toch niks meer over om voor haar te koken?quote:Op woensdag 29 oktober 2014 12:02 schreef Yasmin23 het volgende:
Ik had ook een keer een vrouw die had echt iets van 12 allergieën. Had ze op een a4tje gezet, met foto's en in 4 verschillende talen. Zij was ook allergisch voor latex. Dus ook als het eten bereid was met van die latex handschoentjes.
Idd. Weet ook niet meer wat ze uiteindelijk had gegeten maar het was geen culinair hoogstandje nee.quote:Op woensdag 29 oktober 2014 12:18 schreef superniger het volgende:
[..]
Dan blijft er toch niks meer over om voor haar te koken?
En het last minute doen.quote:Op woensdag 29 oktober 2014 11:19 schreef breaky het volgende:
[..]
Er wordt blijkbaar een trend gesignaleerd. Namelijk dat mensen die geen allergie hebben dus moeilijk zitten te doen en daardoor het koks tot wanhoop drijven. Daar gaat het artikel over!
Nee hij werd kaal en dat zag je. Onsmakelijk gezicht. Mensen die iets hebben moeten gewoon thuis blijven en doodgaan.quote:Op woensdag 29 oktober 2014 12:16 schreef Ringo het volgende:
[..]
Moest ie braken aan tafel? Dan lijkt me dat inderdaad de enig juiste beslissing.
Waarom niet? Ik snap dat het oneerlijk lijkt, maar veel gerechten zijn gewoon standaard bereidingen die ze bij de Hanos ofzo inkopen. Het is dus gewoon echt duurder.quote:Op woensdag 29 oktober 2014 12:18 schreef Dingflofbips het volgende:
lees ik nu goed dat mensen die allergisch zijn dan maar meer moeten betalen
Ah joh maar dat maakt toch helemaal niet uit? Het gaat toch om de gezelligheid?quote:Op woensdag 29 oktober 2014 12:19 schreef Yasmin23 het volgende:
Idd. Weet ook niet meer wat ze uiteindelijk had gegeten maar het was geen culinair hoogstandje nee.
http://www.thuisbezorgd.nl/quote:Op woensdag 29 oktober 2014 12:21 schreef bijdehand het volgende:
Nee hij werd kaal en dat zag je. Onsmakelijk gezicht. Mensen die iets hebben moeten gewoon thuis blijven en doodgaan.
Ja het is lang geleden. Maar volgens mij had ze het prima naar haar zin. Het was ook een hele vriendelijke vrouw.quote:Op woensdag 29 oktober 2014 12:22 schreef Ringo het volgende:
[..]
Ah joh maar dat maakt toch helemaal niet uit? Het gaat toch om de gezelligheid?
Nee die moeten gewoon kapot. Maar ze mogen nooit buitenshuis komen voor de gezelligheid. Zelfs de deur openmaken voor de bezorger is al te veel.quote:
Werken ze in luxe restaurants ?quote:Op woensdag 29 oktober 2014 12:24 schreef sp3c het volgende:
de chef koks (2 stuks) die ik ken zijn zelfs beledigd als je suggereert dat het recept uberhaut aangepast KAN worden
bestel maar wat anders
Gahah op het plein.quote:Op woensdag 29 oktober 2014 12:26 schreef sp3c het volgende:
nee gewoon op het plein in Den Haag
maar niet de FEBO nee
jaquote:
Dat hangt ook erg van het concept af.quote:Op woensdag 29 oktober 2014 12:24 schreef sp3c het volgende:
de chef koks (2 stuks) die ik ken zijn zelfs beledigd als je suggereert dat het recept uberhaupt aangepast KAN worden
bestel maar wat anders
het is niet bepaald klantvriendelijk. daarom niet. Je kan ook een plakaat op de raam plakken: allergische mensen nicht gewunst.quote:Op woensdag 29 oktober 2014 12:22 schreef DS4 het volgende:
[..]
Waarom niet? Ik snap dat het oneerlijk lijkt, maar veel gerechten zijn gewoon standaard bereidingen die ze bij de Hanos ofzo inkopen. Het is dus gewoon echt duurder.
Daarnaast: het is zeldzaam dat je met een "echte" allergie niets kan eten bij een restaurant. Je moet soms bepaalde gerechten gewoon niet kiezen.
truequote:Op woensdag 29 oktober 2014 12:29 schreef DS4 het volgende:
[..]
Dat hangt ook erg van het concept af.
Wat voor een restaurant is dat? Want dat vind ik wel heel raar gedrag...quote:Op woensdag 29 oktober 2014 12:24 schreef Yasmin23 het volgende:
Weet je wat de ergste zijn? Mensen die bijna het hele gerecht op eten. Klein beetje laten staan en dan zeggen dat het slecht was en niet niet willen betalen...
Gahah en zoveel mensen beweren een glutenallergie te hebben.quote:Op woensdag 29 oktober 2014 12:34 schreef Pietverdriet het volgende:
[ afbeelding ]
Met dank aan vriend Golfer
Ja niet echt heel luxe. Gewoon normaal. Werk er nu niet meer maar het kwam echt heel veel voor. Over het algemeen krijgen dit soort mensen ook gelijk om gezeik te voorkomen.quote:Op woensdag 29 oktober 2014 12:35 schreef DS4 het volgende:
[..]
Wat voor een restaurant is dat? Want dat vind ik wel heel raar gedrag...
Prima voorbeeld. Je betaalt ook bij Ford voor heel veel kleuren een meerprijs.quote:Op woensdag 29 oktober 2014 12:30 schreef Dingflofbips het volgende:
het is niet bepaald klantvriendelijk. daarom niet. Je kan ook een plakaat op de raam plakken: allergische mensen nicht gewunst.
De verkoper zeurt hier dat de koper het product niet veelt, dus moet de koper zijn wens maar aanpassen. Alleen een zwarte Ford dus. Dat is de wereld omgedraaid.
Je begrijpt toch wel dat die taart al klaar is normaliter en je dus een complete taart zonder nootjes moet maken? Bestel verdorie een ander nagerecht!quote:Als een bereiding echt meer geld kost dan kunnen ze standaard allergievrije gerechten op de kaart zetten voor een bedrag wat daarvoor rendabel is. Maar gewoon opgeld vragen omdat je bv wat nootjes van de chocoladetaart moet weglaten is bizar
komt dat vaak voor?quote:Op woensdag 29 oktober 2014 12:24 schreef Yasmin23 het volgende:
Weet je wat de ergste zijn? Mensen die bijna het hele gerecht op eten. Klein beetje laten staan en dan zeggen dat het slecht was en niet niet willen betalen...
das niet gewoon normaalquote:Op woensdag 29 oktober 2014 12:36 schreef Yasmin23 het volgende:
[..]
Ja niet echt heel luxe. Gewoon normaal. Werk er nu niet meer maar het kwam echt heel veel voor. Over het algemeen krijgen dit soort mensen ook gelijk om gezeik te voorkomen.
Ja. Of mensen die gewoon weg rennenquote:Op woensdag 29 oktober 2014 12:37 schreef superniger het volgende:
[..]
komt dat vaak voor?
Echt schaamteloos.
daar kun je echt niet een halfleeg bord terugsturen en nog gelijk krijgen ookquote:Op woensdag 29 oktober 2014 12:38 schreef Yasmin23 het volgende:
[..]
Vergelijkbaar met het plein is het.
Nee maar vergelijkbaar met de prijs klasse.quote:Op woensdag 29 oktober 2014 12:38 schreef sp3c het volgende:
[..]
daar kun je echt niet een halfleeg bord terugsturen en nog gelijk krijgen ook
lijkt me heel erg sterkquote:Op woensdag 29 oktober 2014 12:39 schreef Yasmin23 het volgende:
[..]
Nee maar vergelijkbaar met de prijs klasse.
Door het WC raampje ontsnappen...quote:
Ja echt. Er zijn echt mensen die dit doen. En als je dan vraagt waarom ze niet gelijk terug sturen is het omdat ze honger hadden. Vervolgens haal je bedrijfsleider er bij of manager en ze krijgen gewoon gelijk....quote:
dan hebben ze toch gegeten?quote:Op woensdag 29 oktober 2014 12:41 schreef Yasmin23 het volgende:
[..]
Ja echt. Er zijn echt mensen die dit doen. En als je dan vraagt waarom ze niet gelijk terug sturen is het omdat ze honger hadden. Vervolgens haal je bedrijfsleider er bij of manager en ze krijgen gewoon gelijk....
Ja dat vind ik ook. Maar te vaak krijgen mensen gelijk om van het gezeur af te zijn.quote:Op woensdag 29 oktober 2014 12:42 schreef sp3c het volgende:
[..]
dan hebben ze toch gegeten?
dan moet je gewoon betalen
Zie Zwarte Pietquote:Op woensdag 29 oktober 2014 12:43 schreef Yasmin23 het volgende:
[..]
Ja dat vind ik ook. Maar te vaak krijgen mensen gelijk om van het gezeur af te zijn.
Ja ik ga hier geen naam noemen. Maar als mensen zo bleven volhouden dat ze niet gingen betalen en ik dus een leidinggevenden er bij moest halen kregen ze gelijk.quote:
dan is die leidinggevende een sukkelquote:Op woensdag 29 oktober 2014 12:45 schreef Yasmin23 het volgende:
[..]
Ja ik ga hier geen naam noemen. Maar als mensen zo bleven volhouden dat ze niet gingen betalen en ik dus een leidinggevenden er bij moest halen kregen ze gelijk.
Sowieso. Zijn mensen zonder zelfrespect.quote:Op woensdag 29 oktober 2014 12:46 schreef sp3c het volgende:
[..]
dan is die leidinggevende een sukkel
op het plein hebben ze daar teveel van, das een ander probleemquote:Op woensdag 29 oktober 2014 12:47 schreef Yasmin23 het volgende:
[..]
Sowieso. Zijn mensen zonder zelfrespect.
quote:Op woensdag 29 oktober 2014 12:48 schreef sp3c het volgende:
op het plein hebben ze daar teveel van, das een ander probleem
Ja ik vind het plein niet leuk. Kom er dus ook nooit.quote:Op woensdag 29 oktober 2014 12:48 schreef sp3c het volgende:
[..]
op het plein hebben ze daar teveel van, das een ander probleem
mensen betalen daar wel gewoon voor hun etenquote:Op woensdag 29 oktober 2014 12:49 schreef Yasmin23 het volgende:
[..]
Ja ik vind het plein niet leuk. Kom er dus ook nooit.
Nja zo hoort het ook. Als er iets mis is dan zeg je er gelijk wat van en ga je het niet eerst eten.quote:Op woensdag 29 oktober 2014 12:49 schreef sp3c het volgende:
[..]
mensen betalen daar wel gewoon voor hun eten
Het gaat dus niet om mensen met echte allergieën..quote:Op woensdag 29 oktober 2014 12:55 schreef Silmarwen het volgende:
Dus omdat sommige mensen interessant doen, mogen anderen daadwerkelijk stikken.
Tof...
Ik zelf eet geen Indonesisch of Chinees ivm veel pindasaus en hoog risico. De meeste restaurants zijn heel erg tof als je ze van te voren belt en aangeeft dat je een ernstige pinda en noten allergie hebt. De meeste gerechten zijn prima zonder noten te doen, vaak even geen amandelschaafsel bij je toetje en gerechten met noten bestel je gewoon niet.
Ik zie het probleem niet zo. Ze hebben liever dat de klant in shock raakt en doodgaat in het restaurant. Dat is beter voor de klandizie?
Dat is dan zo'n allergie waarvan ik me afvraag of die wel bestaat, of dat iemand gewoon geen kaas lust (dat kun je natuurlijk gewoon zeggen dan). Want hoezo allergisch voor kaas, waar ben je dan allergisch voor? Voor koemelk of zo? Dan ben je toch ook voor andere dingen allergisch?quote:Op woensdag 29 oktober 2014 11:09 schreef raptorix het volgende:
[..]
Het probleem is dat sommige mensen ook voor zeer kleine hoeveelheden allergisch kunnen zijn, ik had een kennis die zeer allergisch was voor kaas, je moest eens weten waar dat allemaal in kan zitten, en dat staat niet altijd op de kaart.
En hoe wil je dat controleren dan? Allergie test van te voren?quote:Op woensdag 29 oktober 2014 12:56 schreef Yasmin23 het volgende:
[..]
Het gaat dus niet om mensen met echte allergieën..
Niet. Maar daar gaat het nieuwsbericht ook niet over.quote:Op woensdag 29 oktober 2014 12:57 schreef Silmarwen het volgende:
[..]
En hoe wil je dat controleren dan? Allergie test van te voren?
Mevrouw gaat u maar even zitten, we doen eerst even een huidtestje.
Nee dit gaat weer zo'n ding worden als "alle kinderen hebben autisme of adhd dus jij zal ook wel liegen" en door zulke berichtgevingen worden mensen met echte problemen niet serieus genomen. Dus straks zit ik in een restaurant met een kok die denkt "Oh hebben we weer zo een" neemt het niet serieus en tada ik kan met gillende sirenes naar het ziekenhuis vervoert worden.quote:Op woensdag 29 oktober 2014 12:59 schreef Yasmin23 het volgende:
[..]
Niet. Maar daar gaat het nieuwsbericht ook niet over.
Zeg dat tegen die mensen die doen alsof...quote:Op woensdag 29 oktober 2014 13:01 schreef Silmarwen het volgende:
[..]
Nee dit gaat weer zo'n ding worden als "alle kinderen hebben autisme of adhd dus jij zal ook wel liegen" en door zulke berichtgevingen worden mensen met echte problemen niet serieus genomen. Dus straks zit ik in een restaurant met een kok die denkt "Oh hebben we weer zo een" neemt het niet serieus en tada ik kan met gillende sirenes naar het ziekenhuis vervoert worden.
Als het een modegrill is moet je er juist geen aandacht aan geven. Bovendien is een restaurant een dienstverlenend bedrijf en is de klant koning.
Nou nee, tenzij je de persoonlijk integriteit aantast van de kok of serveerster of iets dergelijks.quote:Op woensdag 29 oktober 2014 13:02 schreef Yasmin23 het volgende:
[..]
Zeg dat tegen die mensen die doen alsof...
En dat laatste, Er zit echt een grens hoor
Juist mensen met een echte allergie zijn de dupe van deze Hypochonders, want ze zullen minder serieus genomen worden.quote:Op woensdag 29 oktober 2014 12:57 schreef Silmarwen het volgende:
[..]
En hoe wil je dat controleren dan? Allergie test van te voren?
Mevrouw gaat u maar even zitten, we doen eerst even een huidtestje.
voor heel veel kleuren ook nietquote:Op woensdag 29 oktober 2014 12:37 schreef DS4 het volgende:
[..]
Prima voorbeeld. Je betaalt ook bij Ford voor heel veel kleuren een meerprijs.
Ja daag. Maak verdorie niet alles met noten / gluten / lactose enz enzquote:Je begrijpt toch wel dat die taart al klaar is normaliter en je dus een complete taart zonder nootjes moet maken? Bestel verdorie een ander nagerecht!
Ik vind het echt triest als je met die instelling uit eten gaat. Klant is koning..,quote:Op woensdag 29 oktober 2014 13:04 schreef Silmarwen het volgende:
[..]
Nou nee, tenzij je de persoonlijk integriteit aantast van de kok of serveerster of iets dergelijks.
Nee dat doe ik niet. Zoals ik al zei vermijd ik zelfs restaurants waar veel noten gebruikt worden. Denk je dat het soms tof is om over zo iets onzinnigs dood te gaan.quote:Op woensdag 29 oktober 2014 13:05 schreef Yasmin23 het volgende:
[..]
Ik vind het echt triest als je met die instelling uit eten gaat. Klant is koning..,
Waar heb ik dat gezegd ? Heb je het topic uberhaubt wel gelezen ?quote:Op woensdag 29 oktober 2014 13:06 schreef Silmarwen het volgende:
[..]
Nee dat doe ik niet. Zoals ik al zei vermijd ik zelfs restaurants waar veel noten gebruikt worden. Denk je dat het soms tof is om over zo iets onzinnigs dood te gaan.
Je zegt dat het triest is om met de instelling "de klant is koning" uit eten te gaan. Hoe ga jij dan uit eten? De chef is de baas? er zijn zulke restaurants waar je eet wat de chef je aanbiedt, dat weet je van te voren als je die keus maakt, dan prima toch.quote:Op woensdag 29 oktober 2014 13:07 schreef Yasmin23 het volgende:
[..]
Waar heb ik dat gezegd ? Heb je het topic uberhaubt wel gelezen ?
In een horeca gelegenheid ben je een gast niet klant. Dus hoor je ook als een gast te gedragen, dat vergeten veel mensen.quote:Op woensdag 29 oktober 2014 13:01 schreef Silmarwen het volgende:
[..]
Nee dit gaat weer zo'n ding worden als "alle kinderen hebben autisme of adhd dus jij zal ook wel liegen" en door zulke berichtgevingen worden mensen met echte problemen niet serieus genomen. Dus straks zit ik in een restaurant met een kok die denkt "Oh hebben we weer zo een" neemt het niet serieus en tada ik kan met gillende sirenes naar het ziekenhuis vervoert worden.
Als het een modegrill is moet je er juist geen aandacht aan geven. Bovendien is een restaurant een dienstverlenend bedrijf en is de klant koning.
Ik werk zelf in de horeca dus ik ga alles behalve met de instelling de klant is koning uit eten. En als je het topic had gelezen had je gezien dat ik had geschreven dat over het algemeen het personeel rekening houdt met allergieën ook al is er twijfel.quote:Op woensdag 29 oktober 2014 13:09 schreef Silmarwen het volgende:
[..]
Je zegt dat het triest is om met de instelling "de klant is koning" uit eten te gaan. Hoe ga jij dan uit eten? De chef is de baas? er zijn zulke restaurants waar je eet wat de chef je aanbiedt, dat weet je van te voren als je die keus maakt, dan prima toch.
Anyhoe vanwege wat zeikerds gaat dit in de media komen, wordt het alleen maar erger en zijn mensen met een allergie straks extra de lul.
Precies er zijn ook nog fatsoensnormen. Het is echt bij de beesten af als je soms hoort en ziet hoe mensen met horecapersoneel om gaan. Al is er andersom ook nog vaak veel te leren...quote:Op woensdag 29 oktober 2014 13:05 schreef Yasmin23 het volgende:
[..]
Ik vind het echt triest als je met die instelling uit eten gaat. Klant is koning..,
Dus dat. Je bent gast. Niets meer niets minder.quote:Op woensdag 29 oktober 2014 13:10 schreef Terrorizer het volgende:
[..]
In een horeca gelegenheid ben je een gast niet klant. Dus hoor je ook als een gast te gedragen, dat vergeten veel mensen.
Wie zegt dat dat gebeurt?quote:Op woensdag 29 oktober 2014 13:05 schreef Dingflofbips het volgende:
Ja daag. Maak verdorie niet alles met noten / gluten / lactose enz
Absoluut. Maar ik ben al geslagen, uitgescholden en regelmatig behandeld als hond.quote:Op woensdag 29 oktober 2014 13:11 schreef bloodymary1 het volgende:
[..]
Precies er zijn ook nog fatsoensnormen. Het is echt bij de beesten af als je soms hoort en ziet hoe mensen met horecapersoneel om gaan. Al is er andersom ook nog vaak veel te leren...
quote:Op woensdag 29 oktober 2014 13:11 schreef DS4 het volgende:
[..]
Zouden er trouwens ook mensen bij de Mac gaan roepen dat ze een glutenvrije QP willen?
Ik ga het de eerstvolgende keer voor de grap eens vragen...quote:Op woensdag 29 oktober 2014 13:16 schreef Dingflofbips het volgende:
dat zou ik graag eens willen zien
Dat volk wat meteen panisch wordt als ze een E-nummer zien zul je bedoelen..quote:Op woensdag 29 oktober 2014 10:52 schreef Pietverdriet het volgende:
Een veel voorkomende is mensen die beweren allergisch te zijn voor Natriumglutamaat
Tja. Italiaans willen eten zonder knoflook en dan nog kant-en-klaar uit de super ook. Dan ben je idd een zeikerd.quote:Op woensdag 29 oktober 2014 12:47 schreef Ericr het volgende:
Vindt maar een pastasaus zonder die zooi er in, alleen pure tomatenblokjes of zelf gemaakt is redelijk veilig.
Huh? Sinds wanneer betaalt een gast voor de gastvrijheid/het eten/het drinken?quote:Op woensdag 29 oktober 2014 13:11 schreef Yasmin23 het volgende:
[..]
Dus dat. Je bent gast. Niets meer niets minder.
Gewoon proberenquote:Op woensdag 29 oktober 2014 13:56 schreef Ouder1 het volgende:
[..]
Huh? Sinds wanneer betaalt een gast voor de gastvrijheid/het eten/het drinken?
Het mag dan hip zijn om een patiënt een cliënt te noemen en een klant een 'gast' maar je moet dat niet doortrekken naar 'je hebt je dus als gast te gedragen' want dn eis ik ook als 'gast' behandeld te worden en dus geen rekening te krijgen.
En toen kwam ze thuis en zat drie dagen op de wc.quote:Op woensdag 29 oktober 2014 13:44 schreef Mr.Noodle het volgende:
Ik heb weleens gewoon gekookt voor iemand die ook tijdens het eten pas zei dat ze een allergie had voor een product waarvan je denkt van, wat kun je daar nou van krijgen. Heb gewoon aangegeven dat het er niet in zat. Ten eerste ik had geen zin om opnieuw te koken/honger en dan had ze dat maar van tevoren melden. Ten tweede de zogenaamde "allergische reactie" die ze zou krijgen ervan was helemaal niet voorgekomen en ze vond het prima te eten. Noem het maar "placebo" effect..
Nee hoor.. Ik kom dit gedrag zelden tegen in de horeca. Zal wel liggen aan de manier waarop ik met het personeel om ga.quote:
Ik ga mijn gasten ook voortaan 2,20 reken voor 3 slokjes colaquote:Op woensdag 29 oktober 2014 13:11 schreef Yasmin23 het volgende:
[..]
Dus dat. Je bent gast. Niets meer niets minder.
Horeca in NL is idd gillend duur, 2,20 of meer voor 0,2 cola.quote:Op woensdag 29 oktober 2014 14:24 schreef bijdehand het volgende:
[..]
Ik ga mijn gasten ook voortaan 2,20 reken voor 3 slokjes cola
quote:Op woensdag 29 oktober 2014 14:09 schreef Ouder1 het volgende:
[..]
Nee hoor.. Ik kom dit gedrag zelden tegen in de horeca. Zal wel liggen aan de manier waarop ik met het personeel om ga.
Gisteren nog. Een dag training met in de pauzes catering. Dame stond super shaggie achter de balie. Ze ziet mij en er verschijnt een grote grijns op haar gezicht. Ik ben de hele dag als een koningin behandeld door haar en haar collegae. Met de schalen snacks liepen ze zelfs om om mij wat meer te kunnen geven. Waarom? Ik zie die mensen staan als mens en niet als automaat die 'gewoon hun werk moeten doen'.
Kassières in de super hetzelfde. Doen op de automatische piloot hun werk en komen los als ze mij zien. Ff een praatje, ff vragen hoe het met ze is e.d.
Maar ik ben wél klant.
En dan te bedenken dat als het postmix cola is je inkoop misschien 5 cent per glas is. Cashen vriend !quote:Op woensdag 29 oktober 2014 14:24 schreef bijdehand het volgende:
[..]
Ik ga mijn gasten ook voortaan 2,20 reken voor 3 slokjes cola
6,80 voor een pint Guinness inmiddels, ik kan het bijna zelf halen in Ierland voor dat geldquote:Op woensdag 29 oktober 2014 14:26 schreef Pietverdriet het volgende:
[..]
Horeca in NL is idd gillend duur, 2,20 of meer voor 0,2 cola.
Dan voel je je toch geen gast?quote:Op woensdag 29 oktober 2014 14:26 schreef Pietverdriet het volgende:
[..]
Horeca in NL is idd gillend duur, 2,20 of meer voor 0,2 cola.
Dan is t ook logisch dat mensen gaan zeiken over t eten. Aso's.quote:Op woensdag 29 oktober 2014 14:31 schreef Yasmin23 het volgende:
[..]
En dan te bedenken dat als het postmix cola is je inkoop misschien 5 cent per glas is. Cashen vriend !
Ja probleem is alleen dat mensen vergeten dat van dat cola'tje ook het personeel en het pand betaald moet worden. En de rest.quote:Op woensdag 29 oktober 2014 14:33 schreef bijdehand het volgende:
[..]
Dan is t ook logisch dat mensen gaan zeiken over t eten. Aso's.
Ligt er een beetje aan, als jij een brouwerijcontract hebt bijvoorbeeld koop je duurder in dan in de supermarkt.quote:Op woensdag 29 oktober 2014 14:31 schreef Yasmin23 het volgende:
[..]
En dan te bedenken dat als het postmix cola is je inkoop misschien 5 cent per glas is. Cashen vriend !
Dat geld persen ze overal wel uit.quote:Op woensdag 29 oktober 2014 14:34 schreef Yasmin23 het volgende:
[..]
Ja probleem is alleen dat mensen vergeten dat van dat cola'tje ook het personeel en het pand betaald moet worden. En de rest.
Maar sommige prijzen gaan idd nergens over. Zoals verse munthee
Soit, hier in D is de horeca een stuk goedkoper.quote:Op woensdag 29 oktober 2014 14:34 schreef Yasmin23 het volgende:
[..]
Ja probleem is alleen dat mensen vergeten dat van dat cola'tje ook het personeel en het pand betaald moet worden. En de rest.
Maar sommige prijzen gaan idd nergens over. Zoals verse munthee
Duitslandquote:Op woensdag 29 oktober 2014 14:35 schreef Pietverdriet het volgende:
[..]
Soit, hier in D is de horeca een stuk goedkoper.
Een paar vestigingen in Nederland hebben glutenvrije burgers op het menu staanquote:Op woensdag 29 oktober 2014 13:11 schreef DS4 het volgende:
[..]
Wie zegt dat dat gebeurt?
Zouden er trouwens ook mensen bij de Mac gaan roepen dat ze een glutenvrije QP willen?
Vanwege de prijs ga ik dus niet meer naar strandtenten. Dat gaat echt nergens meer overquote:Op woensdag 29 oktober 2014 14:35 schreef HeatWave het volgende:
Ik klaag ook niet echt over prijzen, je kiest er zelf voor om er heen te gaan. Maar het is idd belachelijk duur. Zeker een fles wijn gaat zo 10 keer over de kop.
Zul je zien dat ik het net daar ga vragen...quote:Op woensdag 29 oktober 2014 14:40 schreef Revolution-NL het volgende:
Een paar vestigingen in Nederland hebben glutenvrije burgers op het menu staan
Wat betalen die standhouders van strandtenten aan de gemeente om de boulevard van Scheveningen te mogen uitbaten? Als je ¤3,80 voor een glas cola moet neertellenquote:Op woensdag 29 oktober 2014 14:41 schreef Yasmin23 het volgende:
[..]
Vanwege de prijs ga ik dus niet meer naar strandtenten. Dat gaat echt nergens meer over
Geen idee maar volgens mij is het gruwelijk veel. En ze moeten natuurlijk in een paar maanden alles omzetten.quote:Op woensdag 29 oktober 2014 14:44 schreef Mr.Noodle het volgende:
[..]
Wat betalen die standhouders van strandtenten aan de gemeente om de boulevard van Scheveningen te mogen uitbaten? Als je ¤3,80 voor een glas cola moet neertellen
Ze mogen blij zijn dit jaar. Ze hebben relatief veel "warme" maanden met goed weer gehad ivg met vorige jaren.quote:Op woensdag 29 oktober 2014 14:45 schreef Yasmin23 het volgende:
[..]
Geen idee maar volgens mij is het gruwelijk veel. En ze moeten natuurlijk in een paar maanden alles omzetten.
Jaaa... en die Maserati moet ergens van betaald worden.quote:Op woensdag 29 oktober 2014 14:45 schreef Yasmin23 het volgende:
Geen idee maar volgens mij is het gruwelijk veel. En ze moeten natuurlijk in een paar maanden alles omzetten.
Precies dit. Je piem0l kan ervan af vliegen.quote:Op woensdag 29 oktober 2014 14:38 schreef Revolution-NL het volgende:
De nuance spat er weer vanaf in dit topic. Wat een simpelheid wordt hier weer tentoongespreid.
Ik kan je vertellen dat je een serieus probleem heb als je een gluten allergie heb (dus GEEN intolerantie) en je toch gluten binnen krijgt al dan niet van kruisbesmetting.
In Nederland lopen we wat dat betreft enorm achter als je het vergelijkt met het buitenland.
Nja ik geloof wat je nu vooral ziet is dat het idd de zelfde strandtenthouders zijn die er zitten. En daar zitten sommige bij die doen het idd erg goed.quote:Op woensdag 29 oktober 2014 14:47 schreef Ringo het volgende:
[..]
Jaaa... en die Maserati moet ergens van betaald worden.
Echt, strandtenthouders, altijd wat te zeiken, en zoveel mogelijk poen binnenharken, en dan nog weer zeiken.
Om de rest van het jaar op vakantie te gaan. Echt. Dat excuus slaat nergens op.quote:Op woensdag 29 oktober 2014 14:45 schreef Yasmin23 het volgende:
[..]
Geen idee maar volgens mij is het gruwelijk veel. En ze moeten natuurlijk in een paar maanden alles omzetten.
Als ze een goed seizoen hebben wel ja.quote:Op woensdag 29 oktober 2014 14:51 schreef Ouder1 het volgende:
[..]
Om de rest van het jaar op vakantie te gaan. Echt. Dat excuus slaat nergens op.
Ik kan me goed voorstellen dat jij dat soort klanten niet kent. Voor jou zijn het tenslotte 'gasten' die zich vooral meegaand en voorkomend moeten gedragen en gedwee hun zakken moeten laten leegkloppen. Jij ziet je 'gasten' niet als mensen maar als zakken met geld die vooral niet moeilijk moeten gaan doen.quote:
Nog een keerquote:Op woensdag 29 oktober 2014 14:54 schreef Ouder1 het volgende:
[..]
Ik kan me goed voorstellen dat jij dat soort klanten niet kent. Voor jou zijn het tenslotte 'gasten' die zich vooral meegaand en voorkomend moeten gedragen en gedwee hun zakken moeten laten leegkloppen. Jij ziet je 'gasten' niet als mensen maar als zakken met geld die vooral niet moeilijk moeten gaan doen.
Wat moeten ze anders? Een tweede baan nemen...quote:Op woensdag 29 oktober 2014 14:51 schreef Ouder1 het volgende:
[..]
Om de rest van het jaar op vakantie te gaan. Echt. Dat excuus slaat nergens op.
Prima toch als het kan. Zou ik ook wel willenquote:Op woensdag 29 oktober 2014 14:55 schreef Terrorizer het volgende:
[..]
Wat moeten ze anders? Een tweede baan nemen...
Ik ken een paar die gaan op 'vakantie' waar het leven goedkoper is dan in NL. Thailand / Indonesie anders redden ze het niet.
Kortzichtig? Ik heb het over het standaard gejammer dat ze al hun omzet in die paar maanden moeten draaien en dat ze dat als excuus gebruiken om de prijzen idioot hoog op te schroeven.quote:Op woensdag 29 oktober 2014 14:52 schreef Yasmin23 het volgende:
[..]
Als ze een goed seizoen hebben wel ja.
Klinkt bijna alsof je jaloers bent
Waarom geen oliebollenkraam in de winter?quote:Op woensdag 29 oktober 2014 14:55 schreef Terrorizer het volgende:
[..]
Wat moeten ze anders? Een tweede baan nemen...
Ik ken een paar die gaan op 'vakantie' waar het leven goedkoper is dan in NL. Thailand / Indonesie anders redden ze het niet.
Jezus. Je hoeft er niet naartoe te gaan, Je hoeft er ook echt geen last van te hebben.quote:Op woensdag 29 oktober 2014 14:56 schreef Ouder1 het volgende:
[..]
Kortzichtig? Ik heb het over het standaard gejammer dat ze al hun omzet in die paar maanden moeten draaien en dat ze dat als excuus gebruiken om de prijzen idioot hoog op te schroeven.
Lul excuus want de rest van het jaar kunnen ze ook gaan werken ipv vakantie vieren.
Het is geen vetpot, strandtent houder zijn...quote:Op woensdag 29 oktober 2014 14:56 schreef Yasmin23 het volgende:
[..]
Prima toch als het kan. Zou ik ook wel willen
Forum Opties | |
---|---|
Forumhop: | |
Hop naar: |