quote:Voedselallergie drijft chefkoks tot waanzin
Kunnen we steeds minder hebben? Of lijden we massaal aan een modeziekte? De voedselallergie is alom en drijft veel chefs en keukenbrigades tot waanzin. 'Een aantal gasten heeft echt een ziekte. Maar bij veel anderen is het denk ik een modegril, veroorzaakt door sociale media als Twitter of Facebook,' en 'Soms lijkt het alsof ik twintig tafels vol patiënten heb in plaats van cliënten,' vertellen koks.
Domino's komt binnenkort met een glutenvrije pizza. Fabrikant Roquette ontwikkelde bloem op basis van algen. Ook nieuw op de markt: Beyond Eggs, plantaardige eieren. En de onlangs gelanceerde glutenvrije kroket van Valuas' meesterkok Eric Swaghoven blijkt een doorslaand succes.
Big business
Kortom: de opmars van de voedselallergie blijkt big business. Maar die massaal groeiende intolerantie van ingewanden vormen ook hét hoofdpijndossier van vrijwel alle chefs. Want zij moeten zich achter de stoof in steeds meer bochten wringen vanwege extreme dieetwensen.
Hierdoor moeten alle restaurants vanaf half december ook per gerecht de mogelijke allergische reacties verplicht op de menukaart melden.
'Nog geen 10 jaar geleden gaf één klant op een avond aan dat hij of zij iets niet mocht. Nu lijkt het soms alsof ik twintig tafels vol patiënten heb in plaats van cliënten. Ik kan bijna niks normaal serveren,' vertelt een topchef die anoniem wil blijven uit vrees voor reacties van zijn klandizie.
Hype
Tweesterrenkok Mario Ridder van De Zwethheul herkent het probleem. Hij moet tegenwoordig zo veel ingrediënten schrappen en zo vaak improviseren dat hij zich regelmatig de vraag stelt: wat blijft er van mijn creatie over? Ook qua smaak? Frustrerend want: 'Een brioche zonder noten, meel en boter kun je toch eigenlijk geen brioche meer noemen?'
Ridder: 'Gasten die echt iets hebben en mij vooraf e-mailen over hun restricties neem ik natuurlijk serieus. Het is ontzettend vervelend wanneer je fysiek wat mankeert. Maar er zijn ook veel mensen die aan tafel plotseling gaan opsommen waar ze allemaal niet tegen kunnen. En dat wordt steeds extremer en merkwaardiger.' Soms bijna onwerkbaar. Velen verwarren intoleranties met wat zij niet lusten: 'ik wil geen radijs, komkommer, tomaat, wortels'.
Het lijkt wel een hype waardoor je interessanter bent. 'Zo heb ik een keer voor iemand een compleet boter- en melkvrij negengangendiner moeten maken. Aan het eind daarvan werd wel een Irish coffee besteld. Toen ik zei dat het gerecht boordevol melk zat, kreeg ik als antwoord: 'ach, ik vind dat zo lekker, wat maakt het uit'.'
Service
Ook chefkok Eric Swaghoven van Valuas in Venlo - een ster - vindt dat het steeds ingewikkelder werken wordt in de keuken. 'Een aantal gasten heeft echt een ziekte. Maar bij veel anderen is het denk ik een modegril, veroorzaakt door sociale media als Twitter of Facebook. Een duidelijke tendens. Hoe dan ook, het is niet hun probleem, maar ons probleem. Wij zijn een serviceverlenend bedrijf, wij moeten zorgen dat iedereen blij de deur uitgaat. Dit is dus een nieuwe tak van sport.'
http://www.ad.nl/ad/nl/10(...)ks-tot-waanzin.dhtml
quote:Hierdoor moeten alle restaurants vanaf half december ook per gerecht de mogelijke allergische reacties verplicht op de menukaart melden.
Verantwoordelijkheid van de gast. Pleur op met die problematiseringsdrift.quote:
Hoe heb jij er last van? het is niet alsof ze bepaalde dingen schrappen van de lijst ?quote:Op woensdag 29 oktober 2014 10:34 schreef Ringo het volgende:
[..]
Verantwoordelijkheid van de gast. Pleur op met die problematiseringsdrift.
Als de duurbetaalde chefjes dit niet zien zitten kunnen ze beter wat anders gaan doenquote:Op woensdag 29 oktober 2014 10:34 schreef Ringo het volgende:
[..]
Verantwoordelijkheid van de gast. Pleur op met die problematiseringsdrift.
Mooie gerechten maken, bijvoorbeeld. Met goede producten.quote:Op woensdag 29 oktober 2014 10:36 schreef Dingflofbips het volgende:
Als de duurbetaalde chefjes dit niet zien zitten kunnen ze beter wat anders gaan doen
Mensen denken bijvoorbeeld dat hun buik ontploft als ze graanproducten eten.quote:Op woensdag 29 oktober 2014 10:31 schreef Dingflofbips het volgende:
Tuurlijk. Mensen verzinnen wat allergieën om hip te zijn
Je moest eens wetenquote:Op woensdag 29 oktober 2014 10:31 schreef Dingflofbips het volgende:
Tuurlijk. Mensen verzinnen wat allergieën om hip te zijn
Dat wordt wel lang bestellen als je bij elk gerecht wat je lekker lijkt aan de ober moet vragen wat er noten/melk/gluten en andere ellende inzit.quote:Op woensdag 29 oktober 2014 10:34 schreef Ringo het volgende:
Verantwoordelijkheid van de gast. Pleur op met die problematiseringsdrift.
Dan moet je misschien niet zomaar uit eten gaan. Of daar vooraf heel duidelijk over zijn, en niet opeens aan tafel met allerlei dieetwensen komen.quote:Op woensdag 29 oktober 2014 10:39 schreef FredvZ het volgende:
Dat wordt wel lang bestellen als je bij elk gerecht wat je lekker lijkt aan de ober moet vragen wat er noten/melk/gluten en andere ellende inzit.
Alle allergische mensen die ik ken zijn zeer serieus allergisch. Ik weet niet waar het dan mis gaat maar het kan voor die personen best beledigend zijn om het als smoes af te doen.quote:
Dus wel volgens het artikel. Het kan best zijn dat de kok uit een dagmenu ingredienten gaat weglaten waar veel mensen allergisch voor zijn, zoals bijvoorbeeld noten. Dat kan uiteraard de smaak negatief beinvloeden voor mensen die wel noten kunnen eten.quote:Op woensdag 29 oktober 2014 10:36 schreef theunderdog het volgende:
[..]
Hoe heb jij er last van? het is niet alsof ze bepaalde dingen schrappen van de lijst ?
Zo lezen ga jij weinig uit eten.quote:Op woensdag 29 oktober 2014 10:40 schreef Ringo het volgende:
Dan moet je misschien niet zomaar uit eten gaan. Of daar vooraf heel duidelijk over zijn, en niet opeens aan tafel met allerlei dieetwensen komen.
Als jij een noten of glutenallergie hebt weet je beter dan het aan obers of koks te vragen. Dan weet je dat die geen idee hebben dat bv rozijnen met bloem bestoven kunnen zijn om het aan elkaar plakken tegen te gaan en dat een doorsnee kok of kelner dat niet weet. Zo kunnen ook sporen van pinda's aanwezig zijn.quote:Op woensdag 29 oktober 2014 10:39 schreef FredvZ het volgende:
[..]
Dat wordt wel lang bestellen als je bij elk gerecht wat je lekker lijkt aan de ober moet vragen wat er noten/melk/gluten en andere ellende inzit.
Ja, ik heb dat gelezen, maar geloof er weinig van eerlijk gezegd.quote:Op woensdag 29 oktober 2014 10:42 schreef breaky het volgende:
[..]
Dus wel volgens het artikel. Het kan best zijn dat de kok uit een dagmenu ingredienten gaat weglaten waar veel mensen allergisch voor zijn, zoals bijvoorbeeld noten. Dat kan uiteraard de smaak negatief beinvloeden voor mensen die wel noten kunnen eten.
Er zijn legio mensen die beweren allergies te zijn maar dat niet zijn, ze lusten gewoon iets niet.quote:Op woensdag 29 oktober 2014 10:42 schreef Dingflofbips het volgende:
[..]
Alle allergische mensen die ik ken zijn zeer serieus allergisch. Ik weet niet waar het dan mis gaat maar het kan voor die personen best beledigend zijn om het als smoes af te doen.
Hoe weet je dan of het 'nep' is?
Jij hebt nogal moeite met begrijpend lezen is het niet?quote:Op woensdag 29 oktober 2014 10:45 schreef Dingflofbips het volgende:
[..]voor jou wens ik een gratis allergie. Kijken hoe je je voelt in de aandachtshoerenrol
Wellicht. Hoe dit te beoordelen?quote:Op woensdag 29 oktober 2014 10:45 schreef Pietverdriet het volgende:
[..]
Er zijn legio mensen die beweren allergies te zijn maar dat niet zijn, ze lusten gewoon iets niet.
Je hebt moeite om dingen te begrijpen niet?quote:Op woensdag 29 oktober 2014 10:45 schreef Dingflofbips het volgende:
[..]voor jou wens ik een gratis allergie. Kijken hoe je je voelt in de aandachtshoerenrol
Dit ook.quote:Op woensdag 29 oktober 2014 10:45 schreef Pietverdriet het volgende:
[..]
Er zijn legio mensen die beweren allergies te zijn maar dat niet zijn, ze lusten gewoon iets niet.
Als ik 'begrijpend' moet lezen heb je het waarschijnlijk als een mongool opgeschrevenquote:Op woensdag 29 oktober 2014 10:46 schreef theunderdog het volgende:
[..]
Jij hebt nogal moeite met begrijpend lezen is het niet?
Waarom zou ik daar een antwoord op moeten hebben, ik veroorzaak het probleem nietquote:Op woensdag 29 oktober 2014 10:46 schreef Dingflofbips het volgende:
[..]
Wellicht. Hoe dit te beoordelen?
hoe onderscheid je dan echt van nep?
Gedrag, vreemde verzoeken. Vaak is het wel te zien.quote:Op woensdag 29 oktober 2014 10:46 schreef Dingflofbips het volgende:
[..]
Wellicht. Hoe dit te beoordelen?
hoe onderscheid je dan echt van nep?
De tering, wat ben jij een idioot. Ga lekker de quasi intellectueel uithangen in het Ebola topic, kroegenbaas.quote:Op woensdag 29 oktober 2014 10:47 schreef Dingflofbips het volgende:
[..]
Als ik 'begrijpend' moet lezen heb je het waarschijnlijk als een mongool opgeschreven
Tja volgens mij wel in Nederland. Maar nu wordt het dus wettelijk verplicht. Dus straks ook bij de Chinees om de hoek een lijst met allergie informatie voor babi pangang met rijst.quote:Op woensdag 29 oktober 2014 10:43 schreef theunderdog het volgende:
[..]
Ja, ik heb dat gelezen, maar geloof er weinig van eerlijk gezegd.
Ze kunnen toch gewoon een extra lijstje maken voor deze aandachtshoeren? ik bedoel, veel restaurants hadden dat toch al voor mensen die serieus allergisch zijn?
Dat is ook heel lastig en de chefs uit het artikel geven ook aan dat ze elke gastenwens in principe serieus nemen. Je zou alleen willen dat niet iedere nitwit met een slecht ontwikkelde smaak jouw keuken uitkiest om es lekker interessant en moeilijk te doen.quote:Op woensdag 29 oktober 2014 10:46 schreef Dingflofbips het volgende:
Wellicht. Hoe dit te beoordelen?
hoe onderscheid je dan echt van nep?
quote:Op woensdag 29 oktober 2014 10:49 schreef breaky het volgende:
[..]
Tja volgens mij wel in Nederland. Maar nu wordt het dus wettelijk verplicht. Dus straks ook bij de Chinees om de hoek een lijst met allergie informatie voor babi pangang met rijst.
Heb je het wel gelezen?quote:Op woensdag 29 oktober 2014 10:31 schreef Dingflofbips het volgende:
Tuurlijk. Mensen verzinnen wat allergieën om hip te zijn
Het is gewoon interessant doenerij.quote:Het lijkt wel een hype waardoor je interessanter bent. 'Zo heb ik een keer voor iemand een compleet boter- en melkvrij negengangendiner moeten maken. Aan het eind daarvan werd wel een Irish coffee besteld. Toen ik zei dat het gerecht boordevol melk zat, kreeg ik als antwoord: 'ach, ik vind dat zo lekker, wat maakt het uit'.'
Dit gaat uiteraard alleen op voor de wat meer sjieke restaurants. En dan vind ik het juist wel zo gepast, dat als je stijlvol wilt dineren, dat je van tevoren laat weten wat je wel en niet kunt eten.quote:Op woensdag 29 oktober 2014 10:49 schreef Ringo het volgende:
[..]
Dat is ook heel lastig en de chefs uit het artikel geven ook aan dat ze elke gastenwens in principe serieus nemen. Je zou alleen willen dat niet iedere nitwit met een slecht ontwikkelde smaak jouw keuken uitkiest om es lekker interessant en moeilijk te doen.
Minder dan 1:100 mensen heeft coeliakie. Moet je eens kijken hoeveel mensen nu denken dat iedere afwijking aan hun lichaam door gluten komen. Dan kom je ver boven de 1:100 uit.quote:Op woensdag 29 oktober 2014 10:42 schreef Dingflofbips het volgende:
[..]
Alle allergische mensen die ik ken zijn zeer serieus allergisch. Ik weet niet waar het dan mis gaat maar het kan voor die personen best beledigend zijn om het als smoes af te doen.
Hoe weet je dan of het 'nep' is?
Omdat je er kennelijk verstand van hebt. Zou graag weten waar dan de twijfel in zit. Als ik met mijn echte allergische bekenden in een restaurant zit vind ik het ongepast als er ook maar de geringste twijfel over bestaat. Deze mensen voelen zich vaak opgelaten om dingen bv terug te sturen en laten dan een tafelgenoot de boel opeten of weg eten om niet tot last te zijn. Deze mensen zouden dan ook nog onterecht voor nep en tendentieus worden aangezien wat ronduit smakeloos is. Dus nogmaals; waar baseer je je uitspraken dan op dat het vaak nep is?quote:Op woensdag 29 oktober 2014 10:47 schreef Pietverdriet het volgende:
[..]
Waarom zou ik daar een antwoord op moeten hebben, ik veroorzaak het probleem niet
Aan de andere kant, het is in mijn ogen best "ziek" om zulke dingen te verzinnen wil dat dan zeggen dat er zoveel mensen zijn met een of andere stoornis? borderline, psychopatie enz?quote:Op woensdag 29 oktober 2014 10:52 schreef Pietverdriet het volgende:
Een veel voorkomende is mensen die beweren allergisch te zijn voor Natriumglutamaat
Als ik een notenallergie had gehad had ik idd niet uit eten gegaanquote:Op woensdag 29 oktober 2014 10:52 schreef Vader_Aardbei het volgende:
Als je een voedselallergie hebt moet je sowieso niet uit eten willen gaan. Een stagiair in de keuken kan al per ongeluk pinda's door je soep gooien en daar lig je met dichtgeknepen keel.
Dat zit zowat overal in tegenwoordig is en het is nooit bewezen of mensen daar allergisch voor zijn...quote:Op woensdag 29 oktober 2014 10:52 schreef Pietverdriet het volgende:
Een veel voorkomende is mensen die beweren allergisch te zijn voor Natriumglutamaat
Daar ben ik allergisch voor.quote:Op woensdag 29 oktober 2014 10:52 schreef Pietverdriet het volgende:
Een veel voorkomende is mensen die beweren allergisch te zijn voor Natriumglutamaat
Omdat niet iedereen een opvoeding heeft gehad ?quote:Op woensdag 29 oktober 2014 10:52 schreef Dingflofbips het volgende:
[..]
Omdat je er kennelijk verstand van hebt. Zou graag weten waar dan de twijfel in zit. Als ik met mijn echte allergische bekenden in een restaurant zit vind ik het ongepast als er ook maar de geringste twijfel over bestaat. Deze mensen voelen zich vaak opgelaten om dingen bv terug te sturen en laten dan een tafelgenoot de boel opeten of weg eten om niet tot last te zijn. Deze mensen zouden dan ook nog onterecht voor nep en tendentieus worden aangezien wat ronduit smakeloos is. Dus nogmaals; waar baseer je je uitspraken dan op dat het vaak nep is?
Pilletje en op de bank ouwe pik. Knap je zo van opquote:Op woensdag 29 oktober 2014 10:49 schreef theunderdog het volgende:
[..]
De tering, wat ben jij een idioot. Ga lekker de quasi intellectueel uithangen in het Ebola topic, kroegenbaas.
Het zit van nature ook overal in, en daar reageren de 'patienten' niet op.quote:Op woensdag 29 oktober 2014 10:53 schreef breaky het volgende:
[..]
Dat zit zowat overal in tegenwoordig is en het is nooit bewezen of mensen daar allergisch voor zijn...
Schoonzus is er zo eentje, kwam met een heel verhaal over gluten en hoe erg dat is, en daarom Speltbrood eet en zich veel beter voelt. Ik zeg tegen haar dat Spelt een oude harde tarwesoort is die juist véél gluten bevat, en dat het speltbrood uit de super voornamelijk uit gewone tarwe wordt gemaakt. Wil ze niet wetenquote:Op woensdag 29 oktober 2014 10:52 schreef LeeHarveyOswald het volgende:
[..]
Minder dan 1:100 mensen heeft coeliakie. Moet je eens kijken hoeveel mensen nu denken dat iedere afwijking aan hun lichaam door gluten komen. Dan kom je ver boven de 1:100 uit.
Woon jij in een caravan?quote:Op woensdag 29 oktober 2014 10:55 schreef Dingflofbips het volgende:
[..]
Pilletje en op de bank ouwe pik. Knap je zo van op
Sterker nog, je lichaam maakt het zelfquote:Op woensdag 29 oktober 2014 10:55 schreef LeeHarveyOswald het volgende:
[..]
Het zit van nature ook overal in, en daar reageren de 'patienten' niet op.
In Australie is het verboden.quote:Op woensdag 29 oktober 2014 10:53 schreef breaky het volgende:
[..]
Dat zit zowat overal in tegenwoordig is en het is nooit bewezen of mensen daar allergisch voor zijn...
Het zou dan toch ten alle tijden het voordeel van de twijfel moeten zijn? Als je dat niet wil kun je ook wat anders gaan doen. Klagen in de krant valt voor mij niet bepaald onder het serieus nemen..quote:Op woensdag 29 oktober 2014 10:49 schreef Ringo het volgende:
[..]
Dat is ook heel lastig en de chefs uit het artikel geven ook aan dat ze elke gastenwens in principe serieus nemen. Je zou alleen willen dat niet iedere nitwit met een slecht ontwikkelde smaak jouw keuken uitkiest om es lekker interessant en moeilijk te doen.
Uiteraard zijn er mensen die echt problemen hebben. Zo ken ik een stel waarvan de man geen vis kan eten en de vrouw geen kip. Maar waarom zijn er tegenwoordig zo veel meer mensen die "problemen" hebben aan tafel dan 10 jaar geleden? Daar gaat het dus om.quote:Op woensdag 29 oktober 2014 10:52 schreef Dingflofbips het volgende:
[..]
Omdat je er kennelijk verstand van hebt. Zou graag weten waar dan de twijfel in zit. Als ik met mijn echte allergische bekenden in een restaurant zit vind ik het ongepast als er ook maar de geringste twijfel over bestaat. Deze mensen voelen zich vaak opgelaten om dingen bv terug te sturen en laten dan een tafelgenoot de boel opeten of weg eten om niet tot last te zijn. Deze mensen zouden dan ook nog onterecht voor nep en tendentieus worden aangezien wat ronduit smakeloos is. Dus nogmaals; waar baseer je je uitspraken dan op dat het vaak nep is?
Doperwtjes, vlees, moedermelkquote:Op woensdag 29 oktober 2014 10:58 schreef LeeHarveyOswald het volgende:
[..]
Geen tomaten, kaas, vlees meer in Australië![]()
Ik zeg ook niet dat niemand zich aanstelt. Maar de ware allergische mensch kan hier toch niet de dupe van worden? Die hebben er vaak al moeite genoeg mee in sociaal opzichtquote:Op woensdag 29 oktober 2014 10:52 schreef LeeHarveyOswald het volgende:
[..]
Minder dan 1:100 mensen heeft coeliakie. Moet je eens kijken hoeveel mensen nu denken dat iedere afwijking aan hun lichaam door gluten komen. Dan kom je ver boven de 1:100 uit.
Ow wacht, ik dacht dat er mononatriumglutamaat stond (MSG), das wel verboden in Australie.quote:Op woensdag 29 oktober 2014 10:58 schreef LeeHarveyOswald het volgende:
[..]
Geen tomaten, kaas, vlees meer in Australië![]()
Ja ik begrijp dat het nep kan zijn. Maar hoe te filteren? als bv het beoordelen daarvan afhangt op het wel of niet terugsturen van gerechten dan het dus ook een heel andere oorzaak hebben.quote:Op woensdag 29 oktober 2014 10:58 schreef breaky het volgende:
[..]
Uiteraard zijn er mensen die echt problemen hebben. Zo ken ik een stel waarvan de man geen vis kan eten en de vrouw geen kip. Maar waarom zijn er tegenwoordig zo veel meer mensen die "problemen" hebben aan tafel dan 10 jaar geleden? Daar gaat het dus om.
Bron?quote:Op woensdag 29 oktober 2014 11:00 schreef Snakey het volgende:
[..]
Ow wacht, ik dacht dat er mononatriumglutamaat stond (MSG), das wel verboden in Australie.
Iets anders doen, je vak opgeven? Omdat het een trend is onder slecht opgevoede eetgasten om te koketteren met een voedselallergie?quote:Op woensdag 29 oktober 2014 10:58 schreef Dingflofbips het volgende:
Het zou dan toch ten alle tijden het voordeel van de twijfel moeten zijn? Als je dat niet wil kun je ook wat anders gaan doen. Klagen in de krant valt voor mij niet bepaald onder het serieus nemen..
Aanpassen is niet wenselijk, per definitie niet.quote:Op woensdag 29 oktober 2014 10:58 schreef raptorix het volgende:
Aanpassen is uiteraard niet altijd nodig/wenselijk, maar vermelden wat er in zit is wel handig, zo kun je mijn vriend toch echt naar de EHBO brengen als hij kikkererwten eet, aangezien hij ook nog eens zwaar astma patient is.
En heel veel in zeewier...wat dus bijvoorbeeld voor sushi of miso soup wordt gebruikt. En er zijn nogal best wel wat Japanners in Australie...quote:Op woensdag 29 oktober 2014 11:01 schreef Pietverdriet het volgende:
[..]
Bron?
mononatriumglutamaat komt van nature voor in oa moedermelk, vlees, tomaten, kaas, worsten etc etc
http://www.foodstandards.(...)dfoodadditi5752.aspxquote:Op woensdag 29 oktober 2014 11:01 schreef Pietverdriet het volgende:
[..]
Bron?
mononatriumglutamaat komt van nature voor in oa moedermelk, vlees, tomaten, kaas, worsten etc etc
Hoe filter je echt van nep dan????quote:Op woensdag 29 oktober 2014 11:03 schreef Ringo het volgende:
[..]
Iets anders doen, je vak opgeven? Omdat het een trend is onder slecht opgevoede eetgasten om te koketteren met een voedselallergie?
Het is een foute mentaliteit onder de gasten, chefs proberen hier alleen zo goed mogelijk mee om te gaan, tegen beter weten in.
Nee, is het ook nietquote:Op woensdag 29 oktober 2014 11:06 schreef raptorix het volgende:
[..]
http://www.foodstandards.(...)dfoodadditi5752.aspx
Kennelijk dus niet verboden.
Denk veel minderquote:Op woensdag 29 oktober 2014 11:06 schreef Ringo het volgende:
Zou dit probleem ook spelen in landen die wél een fatsoenlijke eetcultuur hebben?
Het probleem is dat sommige mensen ook voor zeer kleine hoeveelheden allergisch kunnen zijn, ik had een kennis die zeer allergisch was voor kaas, je moest eens weten waar dat allemaal in kan zitten, en dat staat niet altijd op de kaart.quote:Op woensdag 29 oktober 2014 11:08 schreef Individual het volgende:
Ik zie het probleem niet. Als je een allergie/dieet hebt weet je wat je wel kan eten dus dan zoek je die ingrediënten op de menukaart en vraag je daar iets mee te maken. Dan weet je ook wel welke restaurants dat wel of niet kunnen.
Als je wat zou weten van Allergieen dan weet je dat het vrijwel onmogelijk is voor een restaurant dit te doenquote:Op woensdag 29 oktober 2014 11:08 schreef Individual het volgende:
Ik zie het probleem niet. Als je een allergie/dieet hebt weet je wat je wel kan eten dus dan zoek je die ingrediënten op de menukaart en vraag je daar iets mee te maken. Dan weet je ook wel welke restaurants dat wel of niet kunnen.
Precies. En deze mensen krijgen een schop na van de 'fatsoenlijke eetcultuur mensen' omdat ze zich niet zo moeten aanstellenquote:Op woensdag 29 oktober 2014 11:09 schreef raptorix het volgende:
[..]
Het probleem is dat sommige mensen ook voor zeer kleine hoeveelheden allergisch kunnen zijn, ik had een kennis die zeer allergisch was voor kaas, je moest eens weten waar dat allemaal in kan zitten, en dat staat niet altijd op de kaart.
quote:Op woensdag 29 oktober 2014 11:11 schreef SicSicSics het volgende:
In Afrika hoor je ze weinig zeuren over gevaarlijke additieven in de VN-rijstOf uberhaupt rijstallergie
Mmm, is dus ee mythe die mij ooit verteld is. Maar inderdaad.quote:Op woensdag 29 oktober 2014 11:06 schreef raptorix het volgende:
[..]
http://www.foodstandards.(...)dfoodadditi5752.aspx
Kennelijk dus niet verboden.
Je zit je echt aan te stellen.quote:Op woensdag 29 oktober 2014 11:11 schreef Dingflofbips het volgende:
[..]
Precies. En deze mensen krijgen een schop na van de 'fatsoenlijke eetcultuur mensen' omdat ze zich niet zo moeten aanstellen
Chill, gek, niet zo aangebrand. En lees eens wat beter. Die chefs nemen toch ook alle dieetwensen serieus, in de zin van: ze gaan er in de keuken mee aan de slag. Zij signaleren alleen een enorme toename van 'dieetwensen' en zetten (zeer terecht) vraagtekens bij sommige daarvan.quote:Op woensdag 29 oktober 2014 11:07 schreef Dingflofbips het volgende:
Hoe filter je echt van nep dan????
Of moeten de echte dan maar op de stapel van aanstellers en kunnen beter niet uit eten gaan?
Walgelijke opvatting met zeer veel dédain
Dat is niet waarquote:Op woensdag 29 oktober 2014 11:11 schreef Dingflofbips het volgende:
Precies. En deze mensen krijgen een schop na van de 'fatsoenlijke eetcultuur mensen' omdat ze zich niet zo moeten aanstellen
Spanje, Italië, Frankrijk, België. En dan blijf ik dicht bij huis.quote:Op woensdag 29 oktober 2014 11:09 schreef Dingflofbips het volgende:
Noem aub een land met een 'goede' eetcultuur
Jij. Je gaat maar door over jouw vrienden die toevallig wel een allergie hebben en daar last van ondervinden. Maar er zijn genoeg mensen die geen allergie hebben maar gewoon iets niet lusten en het dan op een allergie gooien.quote:Op woensdag 29 oktober 2014 11:13 schreef Dingflofbips het volgende:
[..]
Ik of de chef die in de krant zeurt?
Nogmaals: als je dit in de krant laat optekenen is dat niet bepaald serieus nemen. Maargoed. Net als de allergische mensen onder ons ben ik degene die zich aansteltquote:Op woensdag 29 oktober 2014 11:12 schreef Ringo het volgende:
[..]
Chill, gek, niet zo aangebrand. En lees eens wat beter. Die chefs nemen toch ook alle dieetwensen serieus, in de zin van: ze gaan er in de keuken mee aan de slag. Zij signaleren alleen een enorme toename van 'dieetwensen' en zetten (zeer terecht) vraagtekens bij sommige daarvan.
Nee. Als je een allergie hebt dan moet men dat uiteraard serieus nemen. Het punt is dat veel mensen die geen allergie hebben gewoon moeilijk gaan doen in een restaurant om interesssant te willen zijn.quote:Op woensdag 29 oktober 2014 11:11 schreef Dingflofbips het volgende:
[..]
Precies. En deze mensen krijgen een schop na van de 'fatsoenlijke eetcultuur mensen' omdat ze zich niet zo moeten aanstellen
Nee, je hebt een bord voor je kop. Zonder eten.quote:Op woensdag 29 oktober 2014 11:14 schreef Dingflofbips het volgende:
Nogmaals: als je dit in de krant laat optekenen is dat niet bepaald serieus nemen. Maargoed. Net als de allergische mensen onder ons ben ik degene die zich aanstelt
Ik zie regelmatig hoeveel moeite deze mensen kunnen hebben met dit aankaarten in een restaurant. Het idee dat deze mensen als aanstellers worden weggezet vind ik vele malen groter probleem dan de chef die zn menuutje moet aanpassenquote:Op woensdag 29 oktober 2014 11:14 schreef Yasmin23 het volgende:
[..]
Jij. Je gaat maar door over jouw vrienden die toevallig wel een allergie hebben en daar last van ondervinden. Maar er zijn genoeg mensen die geen allergie hebben maar gewoon iets niet lusten en het dan op een allergie gooien.
En wat maakt deze culturen fatsoenlijk?quote:Op woensdag 29 oktober 2014 11:14 schreef Ringo het volgende:
[..]
Spanje, Italië, Frankrijk, België. En dan blijf ik dicht bij huis.
En wederom gaat het weer over jouw vrienden. Er zijn meer mensen die uit eten gaan.quote:Op woensdag 29 oktober 2014 11:16 schreef Dingflofbips het volgende:
[..]
Ik zie regelmatig hoeveel moeite deze mensen kunnen hebben met dit aankaarten in een restaurant. Het idee dat deze mensen als aanstellers worden weggezet vind ik vele malen groter probleem dan de chef die zn menuutje moet aanpassen
Wat is er mis met het voordeel van de twijfel voor degene die claimt allergisch te zijn?quote:Op woensdag 29 oktober 2014 11:17 schreef Yasmin23 het volgende:
[..]
En wederom gaat het weer over jouw vrienden. Er zijn meer mensen die uit eten gaan.
Dat gebeurt over het algemeen ook. Maar dat neemt niet weg dat het fucking irritant is.quote:Op woensdag 29 oktober 2014 11:18 schreef Dingflofbips het volgende:
[..]
Wat is er mis met het voordeel van de twijfel voor degene die claimt allergisch te zijn?
Er wordt blijkbaar een trend gesignaleerd. Namelijk dat mensen die geen allergie hebben dus moeilijk zitten te doen en daardoor het koks tot wanhoop drijven. Daar gaat het artikel over!quote:Op woensdag 29 oktober 2014 11:14 schreef Dingflofbips het volgende:
[..]
Nogmaals: als je dit in de krant laat optekenen is dat niet bepaald serieus nemen. Maargoed. Net als de allergische mensen onder ons ben ik degene die zich aanstelt
Forum Opties | |
---|---|
Forumhop: | |
Hop naar: |