Pilletje en op de bank ouwe pik. Knap je zo van opquote:Op woensdag 29 oktober 2014 10:49 schreef theunderdog het volgende:
[..]
De tering, wat ben jij een idioot. Ga lekker de quasi intellectueel uithangen in het Ebola topic, kroegenbaas.
Het zit van nature ook overal in, en daar reageren de 'patienten' niet op.quote:Op woensdag 29 oktober 2014 10:53 schreef breaky het volgende:
[..]
Dat zit zowat overal in tegenwoordig is en het is nooit bewezen of mensen daar allergisch voor zijn...
Schoonzus is er zo eentje, kwam met een heel verhaal over gluten en hoe erg dat is, en daarom Speltbrood eet en zich veel beter voelt. Ik zeg tegen haar dat Spelt een oude harde tarwesoort is die juist véél gluten bevat, en dat het speltbrood uit de super voornamelijk uit gewone tarwe wordt gemaakt. Wil ze niet wetenquote:Op woensdag 29 oktober 2014 10:52 schreef LeeHarveyOswald het volgende:
[..]
Minder dan 1:100 mensen heeft coeliakie. Moet je eens kijken hoeveel mensen nu denken dat iedere afwijking aan hun lichaam door gluten komen. Dan kom je ver boven de 1:100 uit.
Woon jij in een caravan?quote:Op woensdag 29 oktober 2014 10:55 schreef Dingflofbips het volgende:
[..]
Pilletje en op de bank ouwe pik. Knap je zo van op
Sterker nog, je lichaam maakt het zelfquote:Op woensdag 29 oktober 2014 10:55 schreef LeeHarveyOswald het volgende:
[..]
Het zit van nature ook overal in, en daar reageren de 'patienten' niet op.
In Australie is het verboden.quote:Op woensdag 29 oktober 2014 10:53 schreef breaky het volgende:
[..]
Dat zit zowat overal in tegenwoordig is en het is nooit bewezen of mensen daar allergisch voor zijn...
Het zou dan toch ten alle tijden het voordeel van de twijfel moeten zijn? Als je dat niet wil kun je ook wat anders gaan doen. Klagen in de krant valt voor mij niet bepaald onder het serieus nemen..quote:Op woensdag 29 oktober 2014 10:49 schreef Ringo het volgende:
[..]
Dat is ook heel lastig en de chefs uit het artikel geven ook aan dat ze elke gastenwens in principe serieus nemen. Je zou alleen willen dat niet iedere nitwit met een slecht ontwikkelde smaak jouw keuken uitkiest om es lekker interessant en moeilijk te doen.
Uiteraard zijn er mensen die echt problemen hebben. Zo ken ik een stel waarvan de man geen vis kan eten en de vrouw geen kip. Maar waarom zijn er tegenwoordig zo veel meer mensen die "problemen" hebben aan tafel dan 10 jaar geleden? Daar gaat het dus om.quote:Op woensdag 29 oktober 2014 10:52 schreef Dingflofbips het volgende:
[..]
Omdat je er kennelijk verstand van hebt. Zou graag weten waar dan de twijfel in zit. Als ik met mijn echte allergische bekenden in een restaurant zit vind ik het ongepast als er ook maar de geringste twijfel over bestaat. Deze mensen voelen zich vaak opgelaten om dingen bv terug te sturen en laten dan een tafelgenoot de boel opeten of weg eten om niet tot last te zijn. Deze mensen zouden dan ook nog onterecht voor nep en tendentieus worden aangezien wat ronduit smakeloos is. Dus nogmaals; waar baseer je je uitspraken dan op dat het vaak nep is?
Doperwtjes, vlees, moedermelkquote:Op woensdag 29 oktober 2014 10:58 schreef LeeHarveyOswald het volgende:
[..]
Geen tomaten, kaas, vlees meer in Australië![]()
Ik zeg ook niet dat niemand zich aanstelt. Maar de ware allergische mensch kan hier toch niet de dupe van worden? Die hebben er vaak al moeite genoeg mee in sociaal opzichtquote:Op woensdag 29 oktober 2014 10:52 schreef LeeHarveyOswald het volgende:
[..]
Minder dan 1:100 mensen heeft coeliakie. Moet je eens kijken hoeveel mensen nu denken dat iedere afwijking aan hun lichaam door gluten komen. Dan kom je ver boven de 1:100 uit.
Ow wacht, ik dacht dat er mononatriumglutamaat stond (MSG), das wel verboden in Australie.quote:Op woensdag 29 oktober 2014 10:58 schreef LeeHarveyOswald het volgende:
[..]
Geen tomaten, kaas, vlees meer in Australië![]()
Ja ik begrijp dat het nep kan zijn. Maar hoe te filteren? als bv het beoordelen daarvan afhangt op het wel of niet terugsturen van gerechten dan het dus ook een heel andere oorzaak hebben.quote:Op woensdag 29 oktober 2014 10:58 schreef breaky het volgende:
[..]
Uiteraard zijn er mensen die echt problemen hebben. Zo ken ik een stel waarvan de man geen vis kan eten en de vrouw geen kip. Maar waarom zijn er tegenwoordig zo veel meer mensen die "problemen" hebben aan tafel dan 10 jaar geleden? Daar gaat het dus om.
Bron?quote:Op woensdag 29 oktober 2014 11:00 schreef Snakey het volgende:
[..]
Ow wacht, ik dacht dat er mononatriumglutamaat stond (MSG), das wel verboden in Australie.
Iets anders doen, je vak opgeven? Omdat het een trend is onder slecht opgevoede eetgasten om te koketteren met een voedselallergie?quote:Op woensdag 29 oktober 2014 10:58 schreef Dingflofbips het volgende:
Het zou dan toch ten alle tijden het voordeel van de twijfel moeten zijn? Als je dat niet wil kun je ook wat anders gaan doen. Klagen in de krant valt voor mij niet bepaald onder het serieus nemen..
Aanpassen is niet wenselijk, per definitie niet.quote:Op woensdag 29 oktober 2014 10:58 schreef raptorix het volgende:
Aanpassen is uiteraard niet altijd nodig/wenselijk, maar vermelden wat er in zit is wel handig, zo kun je mijn vriend toch echt naar de EHBO brengen als hij kikkererwten eet, aangezien hij ook nog eens zwaar astma patient is.
En heel veel in zeewier...wat dus bijvoorbeeld voor sushi of miso soup wordt gebruikt. En er zijn nogal best wel wat Japanners in Australie...quote:Op woensdag 29 oktober 2014 11:01 schreef Pietverdriet het volgende:
[..]
Bron?
mononatriumglutamaat komt van nature voor in oa moedermelk, vlees, tomaten, kaas, worsten etc etc
http://www.foodstandards.(...)dfoodadditi5752.aspxquote:Op woensdag 29 oktober 2014 11:01 schreef Pietverdriet het volgende:
[..]
Bron?
mononatriumglutamaat komt van nature voor in oa moedermelk, vlees, tomaten, kaas, worsten etc etc
Hoe filter je echt van nep dan????quote:Op woensdag 29 oktober 2014 11:03 schreef Ringo het volgende:
[..]
Iets anders doen, je vak opgeven? Omdat het een trend is onder slecht opgevoede eetgasten om te koketteren met een voedselallergie?
Het is een foute mentaliteit onder de gasten, chefs proberen hier alleen zo goed mogelijk mee om te gaan, tegen beter weten in.
Nee, is het ook nietquote:Op woensdag 29 oktober 2014 11:06 schreef raptorix het volgende:
[..]
http://www.foodstandards.(...)dfoodadditi5752.aspx
Kennelijk dus niet verboden.
Denk veel minderquote:Op woensdag 29 oktober 2014 11:06 schreef Ringo het volgende:
Zou dit probleem ook spelen in landen die wél een fatsoenlijke eetcultuur hebben?
Het probleem is dat sommige mensen ook voor zeer kleine hoeveelheden allergisch kunnen zijn, ik had een kennis die zeer allergisch was voor kaas, je moest eens weten waar dat allemaal in kan zitten, en dat staat niet altijd op de kaart.quote:Op woensdag 29 oktober 2014 11:08 schreef Individual het volgende:
Ik zie het probleem niet. Als je een allergie/dieet hebt weet je wat je wel kan eten dus dan zoek je die ingrediënten op de menukaart en vraag je daar iets mee te maken. Dan weet je ook wel welke restaurants dat wel of niet kunnen.
Als je wat zou weten van Allergieen dan weet je dat het vrijwel onmogelijk is voor een restaurant dit te doenquote:Op woensdag 29 oktober 2014 11:08 schreef Individual het volgende:
Ik zie het probleem niet. Als je een allergie/dieet hebt weet je wat je wel kan eten dus dan zoek je die ingrediënten op de menukaart en vraag je daar iets mee te maken. Dan weet je ook wel welke restaurants dat wel of niet kunnen.
Precies. En deze mensen krijgen een schop na van de 'fatsoenlijke eetcultuur mensen' omdat ze zich niet zo moeten aanstellenquote:Op woensdag 29 oktober 2014 11:09 schreef raptorix het volgende:
[..]
Het probleem is dat sommige mensen ook voor zeer kleine hoeveelheden allergisch kunnen zijn, ik had een kennis die zeer allergisch was voor kaas, je moest eens weten waar dat allemaal in kan zitten, en dat staat niet altijd op de kaart.
quote:Op woensdag 29 oktober 2014 11:11 schreef SicSicSics het volgende:
In Afrika hoor je ze weinig zeuren over gevaarlijke additieven in de VN-rijstOf uberhaupt rijstallergie
Mmm, is dus ee mythe die mij ooit verteld is. Maar inderdaad.quote:Op woensdag 29 oktober 2014 11:06 schreef raptorix het volgende:
[..]
http://www.foodstandards.(...)dfoodadditi5752.aspx
Kennelijk dus niet verboden.
Je zit je echt aan te stellen.quote:Op woensdag 29 oktober 2014 11:11 schreef Dingflofbips het volgende:
[..]
Precies. En deze mensen krijgen een schop na van de 'fatsoenlijke eetcultuur mensen' omdat ze zich niet zo moeten aanstellen
Chill, gek, niet zo aangebrand. En lees eens wat beter. Die chefs nemen toch ook alle dieetwensen serieus, in de zin van: ze gaan er in de keuken mee aan de slag. Zij signaleren alleen een enorme toename van 'dieetwensen' en zetten (zeer terecht) vraagtekens bij sommige daarvan.quote:Op woensdag 29 oktober 2014 11:07 schreef Dingflofbips het volgende:
Hoe filter je echt van nep dan????
Of moeten de echte dan maar op de stapel van aanstellers en kunnen beter niet uit eten gaan?
Walgelijke opvatting met zeer veel dédain
Dat is niet waarquote:Op woensdag 29 oktober 2014 11:11 schreef Dingflofbips het volgende:
Precies. En deze mensen krijgen een schop na van de 'fatsoenlijke eetcultuur mensen' omdat ze zich niet zo moeten aanstellen
Spanje, Italië, Frankrijk, België. En dan blijf ik dicht bij huis.quote:Op woensdag 29 oktober 2014 11:09 schreef Dingflofbips het volgende:
Noem aub een land met een 'goede' eetcultuur
Jij. Je gaat maar door over jouw vrienden die toevallig wel een allergie hebben en daar last van ondervinden. Maar er zijn genoeg mensen die geen allergie hebben maar gewoon iets niet lusten en het dan op een allergie gooien.quote:Op woensdag 29 oktober 2014 11:13 schreef Dingflofbips het volgende:
[..]
Ik of de chef die in de krant zeurt?
Nogmaals: als je dit in de krant laat optekenen is dat niet bepaald serieus nemen. Maargoed. Net als de allergische mensen onder ons ben ik degene die zich aansteltquote:Op woensdag 29 oktober 2014 11:12 schreef Ringo het volgende:
[..]
Chill, gek, niet zo aangebrand. En lees eens wat beter. Die chefs nemen toch ook alle dieetwensen serieus, in de zin van: ze gaan er in de keuken mee aan de slag. Zij signaleren alleen een enorme toename van 'dieetwensen' en zetten (zeer terecht) vraagtekens bij sommige daarvan.
Nee. Als je een allergie hebt dan moet men dat uiteraard serieus nemen. Het punt is dat veel mensen die geen allergie hebben gewoon moeilijk gaan doen in een restaurant om interesssant te willen zijn.quote:Op woensdag 29 oktober 2014 11:11 schreef Dingflofbips het volgende:
[..]
Precies. En deze mensen krijgen een schop na van de 'fatsoenlijke eetcultuur mensen' omdat ze zich niet zo moeten aanstellen
Nee, je hebt een bord voor je kop. Zonder eten.quote:Op woensdag 29 oktober 2014 11:14 schreef Dingflofbips het volgende:
Nogmaals: als je dit in de krant laat optekenen is dat niet bepaald serieus nemen. Maargoed. Net als de allergische mensen onder ons ben ik degene die zich aanstelt
Ik zie regelmatig hoeveel moeite deze mensen kunnen hebben met dit aankaarten in een restaurant. Het idee dat deze mensen als aanstellers worden weggezet vind ik vele malen groter probleem dan de chef die zn menuutje moet aanpassenquote:Op woensdag 29 oktober 2014 11:14 schreef Yasmin23 het volgende:
[..]
Jij. Je gaat maar door over jouw vrienden die toevallig wel een allergie hebben en daar last van ondervinden. Maar er zijn genoeg mensen die geen allergie hebben maar gewoon iets niet lusten en het dan op een allergie gooien.
En wat maakt deze culturen fatsoenlijk?quote:Op woensdag 29 oktober 2014 11:14 schreef Ringo het volgende:
[..]
Spanje, Italië, Frankrijk, België. En dan blijf ik dicht bij huis.
En wederom gaat het weer over jouw vrienden. Er zijn meer mensen die uit eten gaan.quote:Op woensdag 29 oktober 2014 11:16 schreef Dingflofbips het volgende:
[..]
Ik zie regelmatig hoeveel moeite deze mensen kunnen hebben met dit aankaarten in een restaurant. Het idee dat deze mensen als aanstellers worden weggezet vind ik vele malen groter probleem dan de chef die zn menuutje moet aanpassen
Wat is er mis met het voordeel van de twijfel voor degene die claimt allergisch te zijn?quote:Op woensdag 29 oktober 2014 11:17 schreef Yasmin23 het volgende:
[..]
En wederom gaat het weer over jouw vrienden. Er zijn meer mensen die uit eten gaan.
Dat gebeurt over het algemeen ook. Maar dat neemt niet weg dat het fucking irritant is.quote:Op woensdag 29 oktober 2014 11:18 schreef Dingflofbips het volgende:
[..]
Wat is er mis met het voordeel van de twijfel voor degene die claimt allergisch te zijn?
Er wordt blijkbaar een trend gesignaleerd. Namelijk dat mensen die geen allergie hebben dus moeilijk zitten te doen en daardoor het koks tot wanhoop drijven. Daar gaat het artikel over!quote:Op woensdag 29 oktober 2014 11:14 schreef Dingflofbips het volgende:
[..]
Nogmaals: als je dit in de krant laat optekenen is dat niet bepaald serieus nemen. Maargoed. Net als de allergische mensen onder ons ben ik degene die zich aanstelt
| Forum Opties | |
|---|---|
| Forumhop: | |
| Hop naar: | |