Pietverdriet | dinsdag 21 oktober 2014 @ 20:55 |
![]() Vorige delen teruglezen? Klik op de topictitel. Of op deze link! Topicreeks: Het grote vraag Piet hoe maak ik het klaar topic Hier verder dus, deel 49 alweer van dit topic, waar ijdele ijsbeer piet culinaire vragen beantwoordt, maar waar ook anderen welkom zijn raad te geven. Vorige delen teruglezen? Klik op de topictitel. Of op deze link! Topicreeks: Het grote vraag Piet hoe maak ik het klaar topic Nieuwe Ronde, nieuwe adviezen Innovatief en vernieuwend sinds 2004 De reden waarom ik deze reeks opende en blijf bedrijven is niet alleen de meerdere eer en glorie, en streling van mijn enorme ego, maar vooral wil ik er voor zorgen dat er beter gegeten en gekookt wordt. Koken is meer dan pakjes aanmaken, het is wat moois maken van plantjes en beestjes, eten moet gelukkig maken. | |
sirdanilot | woensdag 22 oktober 2014 @ 17:11 |
Heb je nog iets leuks met prei? Het is altijd in de aanbieding maar ik denk dan altijd van: ![]() Heb preisoep, prei door de pasta, en een soort hartige taart met prei in het repetoire. De preisoep was nog best lekker overigens. | |
minilot | woensdag 22 oktober 2014 @ 17:13 |
Twee heel lekkere recepten met prei, eentje uitgebreid en eentje simpel: http://ladyandpups.com/20(...)l-to-the-rescue-eng/ http://momofukufor2.com/2010/09/ginger-fried-rice-recipe/ ![]() | |
Lucky_Strike | woensdag 22 oktober 2014 @ 17:27 |
Die ginger fried rice ga ik ook eens proberen. | |
Klaploper | woensdag 22 oktober 2014 @ 17:28 |
Als baton gebruiken en het filmen. Als je er dan een irritant liedje bij zingt kan je het verkopen als ringtone. | |
Fat_Papa_Jefferson | woensdag 22 oktober 2014 @ 18:38 |
Als je van stammpotjes houdt vind je dit vast ook lekker: goed boterige aardappelpuree maken (blaadje laurier meekoken met de aardappels) en vermengen met heel dunne rauwe preiringetjes, gesneden baby romaine sla en evt. een uitgeperst teentje knoflook. Per pond aardappels ca. 100 g boter en wat melk, 2 preien en 2 kropjes baby romaine. Wij eten er meestal entrecôte bij, en stoofpeertjes. | |
Hagelkaas | woensdag 22 oktober 2014 @ 18:42 |
Ik ga morgen een stoofschotel maken met hele kippenpoten, tomaat en olijven. Wat voor gevogelte of vlees past hier nog meer goed bij? Wil er een soort cassoulet-achtige stoofpot van maken. Misschien een bepaald soort worsten? | |
Pietverdriet | woensdag 22 oktober 2014 @ 18:56 |
Spek, Lamsworst | |
PM-girl | woensdag 22 oktober 2014 @ 20:47 |
Geen 'hoe maak ik het klaar'-vraag, maar een'wat was het'-vraag. Ik at pas ergens (geen topkwaliteit verder) waar ik in mijn salade een soort rode besjes kreeg. Op het eerste gezicht leken het kleine toefjes ketchup, maar het waren een soort hele kleine druppelvormige besjes. Je zou haast denken een pepertje, qua smaak had het er iets van weg. Wat is de naam van dit dingetje? Het was niet veel groter dan een flinke erwt, maar dan niet rond. ![]() | |
RobinOok | woensdag 22 oktober 2014 @ 20:51 |
Verse goji? | |
PluisigNijntje | woensdag 22 oktober 2014 @ 21:12 |
Of granaatappelpitjes? Oh nee, die zijn niet echt druppelvormig.. Goji zou goed kunnen inderdaad! Al vind ik die ook meer roze. | |
NutKees | donderdag 23 oktober 2014 @ 09:17 |
Ik heb een doos paddestoelen wildmix gekocht maar heb eigenlijk geen idee wat ik hiermee moet doen. Ben totaal onbekend op dit gebied (behalve champignons roerbakken of op de pizza doen), Tips? | |
PluisigNijntje | donderdag 23 oktober 2014 @ 09:17 |
Soep! Ragout! Door de noodlesoep! | |
RobinOok | donderdag 23 oktober 2014 @ 10:11 |
Paddestoelenrisotto | |
NutKees | donderdag 23 oktober 2014 @ 10:17 |
Jep, dat gaat hem worden. Misschien wel nog een beetje stoofvlees maken voor ernaast. Dank! | |
rhubarb | donderdag 23 oktober 2014 @ 10:28 |
Hi Piet, Ik heb 2 wilde konijnen van de Makro meegenomen. Heb je nog een goed recept om ze lekker klaar te maken, bijvoorbeeld met chocoladesaus? | |
NutKees | donderdag 23 oktober 2014 @ 10:29 |
Knien int zoer! http://www.frutesse.nl/recepten/konijn.php | |
MutedFaith | donderdag 23 oktober 2014 @ 14:13 |
Verkeerde topic. ![]() | |
Pietverdriet | donderdag 23 oktober 2014 @ 16:02 |
Konijn aan stukken Kriekenbier knoflook peen peper zout, grove mosterd ui Kruid konijn, braad het aan in boter, doe de uien knoflook en peen erbij, net als de rest, stoven tot gaar, Mmmm Vervang het bier door rode wijn, en de mosterd door wat chili's Voeg als hij gaar is een paar stukjes bittere chocolade (85% of meer) toe (niet meerkoken) en laat deze in de saus smelten | |
Pietverdriet | donderdag 23 oktober 2014 @ 16:06 |
Vervang in het onderstaande recept de morieljes en het eekhoorntjesbrood met jouw paddenstoelen Paddestoelen Risotto 30 Gram gedroogd eekhoorntjesbrood 30 Gram gedroogde morieljes 2 eetlepels olijfolie bleekselderijsteeltje fijngehakt peentje fijngehakt geperst teentje knoflook bosje peterselie, gehakt 1 eetlepel tomatenpuree 100 Ml Melk (vol) zout en peper (versgemalen) 1,1 liter kippeboulion (Zelfgemaakte is natuurlijk echt lekkerder, en gezien de rest van de ingredienten zou het écht zonde zijn een blokje te gebruiken) 60 gram boter 300 gram Carnaroli (Echte risotto rijst) 200 Ml zoete sherry (is hét geheim van de kok, paddestoelen en sherry, dat versterkt elkaar in paddestoelen smaak) Vers gemalen parmasan Leg de gedroogde paddestoelen in een schaal en giet er water (kamertemp) op. laat ca 1 uur wellen. Doe de olie in een koekepan en verhit deze met de uien (laat ze niet aanbranden, dan wordt het bitter) 2-3 minuten. Doe er de bleekselderij, wortel, knoflook en peterselie bij. Laat dit op een zacht vuur garen. Blijven roeren. Doe de tomatenpuree erbij omroeren, en doe de helft van de melk erbij. 5 minuutjes laten koken. Voeg de gewelde paddestoelen erbij, knijp ze goed uit en zorg ervoor dat er geen zand inzit (spoelen onder de kraan eventueel) Hak de paddestoelen klein, en doe het bij de groente met de rest van de melk. Op smaak brengen met zout en peper en 10 minuten zachtjes laten koken. Zet de pan met de boullion op het vuur en breng deze aan de kook, en hou deze warm zonder dat ie echt kookt, dat is niet nodig. Neem een pan, en verhit hier de boter in, op middenhoog vuur. Doe de rijst in de boter en toast de rijst in de hete boter, zet het vuur laag en voeg boulion bij, een soeplepel per keer, en laat iedere keer de boulion opnemen door de rijst (regelmatig roeren). Na een minuut of 15 dit doen heb geen boulion over. Voeg de groenten/paddestoelen toe, samen met de sherry. Laat het op een laag vuur verder garen tot de rijst gaar is (proeven) afhankelijk van de rijst duurt dit een minuut of 10-20 Serveren in een lage schaal, met vers gemalen parmasan erover.. | |
MutedFaith | donderdag 23 oktober 2014 @ 16:22 |
Ik wil dat dus binnenkort ook eens gaan maken. Maar hoe weet ik wanneer 't konijn gaar is? | |
Pietverdriet | donderdag 23 oktober 2014 @ 16:29 |
als het uit elkaar begint te vallen | |
PM-girl | donderdag 23 oktober 2014 @ 20:39 |
Hmm, de vorm van goji is te rond zie ik. | |
Kaneelstokje | donderdag 23 oktober 2014 @ 21:05 |
Ik heb een paar bieten gekregen in een pakket. Ik ben niet de grootste fan van bieten. Iemand een idee voor wat lekkers daarmee? | |
PluisigNijntje | donderdag 23 oktober 2014 @ 21:21 |
Mijn bietenstamppot ![]() Oke, ik zal het wel gewoon vertellen. ![]() Men neme: Aardappelen (ongeveer evenveel als verse biet) 1 potje bieten (afhankelijk van hoeveel bieten en aardappelen natuurlijk, klein potje voor 2 à 3 personen, grote voor 4 à 5) een aantal verse bieten, gekookt en in blokjes gesneden Een paar uien (ongeveer evenveel ui als verse biet) Het liefst snijd ik de helft in halve ringen en de helft in grove snippers, voegt wat toe aan de structuur vind ik. Spekjes Aardappels koken, spekjes uitbakken en uit de pan halen. Het vet in de pan laten en daarin de uien bakken, dan de verse gekookte bieten even meebakken en dan de bieten uit pot nog even erbij opwarmen. Aardappels afgieten en alles stampen, spekjes er weer door. Liefst eten met wat brie ![]() Nom! [ Bericht 39% gewijzigd door PluisigNijntje op 23-10-2014 21:35:51 ] | |
PluisigNijntje | donderdag 23 oktober 2014 @ 21:21 |
Te rond? ![]() | |
Kaneelstokje | donderdag 23 oktober 2014 @ 21:40 |
Is het? Ik ben een beetje dement. ![]() Ui, aardappel en biet, met wat spekjes? Hmm. Dankjewel, ik zal eens kijken deze week. ![]() | |
PluisigNijntje | donderdag 23 oktober 2014 @ 21:44 |
Of ik, dat kan ook ![]() Yep! De biet uit pot is wel vrij belangrijk, heb het eens zonder gemaakt maar dat is wel redelijk saai, dan kun je net zo goed een avg'tje eten. En als je het lust is de brie echt een aanrader. Beetje er bovenop laten smelten ![]() Verder heb ik trouwens totaal geen recepten met biet.. Je schijnt er salades van te kunnen maken, met geitenkaas e.d. Maar daarvoor moet je niet bij mij zijn ![]() [ Bericht 0% gewijzigd door PluisigNijntje op 23-10-2014 21:59:11 ] | |
Kaneelstokje | donderdag 23 oktober 2014 @ 21:47 |
Ik moet dan toch naar de supermarkt om spekjes te halen, neem ik wel gelijk biet uit pot mee. Ik heb ook nog allemaal kleuren wortels liggen en een pompoen. Oh, en pastinaak. Moet snel eten voordat alles verrot. Ik lust wel brie, maar de combinatie klinkt erg vreemd in mijn oren. Ik probeer wel een hapje en als het lekker is ook bij de rest. | |
PluisigNijntje | donderdag 23 oktober 2014 @ 21:51 |
Pompoensoep ![]() ![]() En gekleurde wortels is heel leuk om gewoon in zijn geheel zachtjes gaar te bakken en op het laatst afglaceren met honing ![]() (Ik houd van zoet-hartig, is het al duidelijk? ![]() PS, nog een tip: Bieten koken en ontdoen van hun velletje neemt best wel wat tijd in beslag, hou daar rekening mee. Eerst koken en dan de schil eraf is het makkelijkst, en als je niet nog 2 dagen paarse handen wilt hebben kun je beter handschoenen dragen. En pas op voor je kleren. [ Bericht 9% gewijzigd door PluisigNijntje op 23-10-2014 21:58:03 ] | |
Kaneelstokje | donderdag 23 oktober 2014 @ 21:58 |
De wortel en pompoensoep staat ook op het programma, ja. Maar de pastinaak moet iig eerder op. De bieten denk ik ook. Ik heb wel eens geglaceerde wortels gehad, maar die vond ik niet superlekker. EDIT; bedankt voor die tip. Ik ben nog bietenmaagd dus ik had dat geheid fout gedaan. | |
PluisigNijntje | donderdag 23 oktober 2014 @ 22:00 |
Voor pastinaak heeft Piet of iemand anders vast nog wel een mooi recept. ![]() Laat me weten hoe het was ![]() | |
Kaneelstokje | donderdag 23 oktober 2014 @ 22:14 |
Pastinaak kan ik wel een paar dingen mee. Ga er deze keer chips van maken, op aanraden van Crack. ![]() En zal ik doen. ![]() | |
Molo | donderdag 23 oktober 2014 @ 22:20 |
Luie pastinaak: In stukken choppen, beetje zout, peper en olijfolie erover en half uur/3 kwartier in de oven op 220° Hmmmmm | |
PM-girl | donderdag 23 oktober 2014 @ 22:29 |
Ja, in mijn herinnering was het een puntiger vormpje. Ah, ik vond nog een foto: http://i20.photobucket.co(...)0Uploads/image-2.jpg [ Bericht 16% gewijzigd door PM-girl op 23-10-2014 22:36:29 ] | |
RobinOok | vrijdag 24 oktober 2014 @ 08:44 |
Dat zijn Sweety Drop Peppers. | |
Pietverdriet | vrijdag 24 oktober 2014 @ 08:51 |
Ik heb ook Pastinaken gekocht, ga hier morgen wat mee doen, denk een soep, recept hoor je dan, dan is het beproeft | |
PM-girl | vrijdag 24 oktober 2014 @ 08:58 |
Jaaa! Dank u! Qua smaak klopt die beschrijving helemaal, en de foto ook. ![]() | |
Bramito | vrijdag 24 oktober 2014 @ 10:05 |
Piet heb je het over een Cream sherry? Het is paddestoelen tijd en er ligt toch mooi spul in de winkeltjes hier. | |
Pietverdriet | vrijdag 24 oktober 2014 @ 10:08 |
Ja, in paddestoelensoep en saus kan je ook andere sherry gebruiken trouwens | |
Bramito | vrijdag 24 oktober 2014 @ 10:13 |
Daarom vroeg ik het eigenlijk. Ik zou zelf niet naar de cream gegrepen hebben. Ik ga het de komende week proberen, neem ik meteen ook een fles fino ![]() | |
bolker | zaterdag 25 oktober 2014 @ 12:59 |
piet, wil je een foto van je keuken posten? ik ben nieuwsgierig. | |
Molo | zaterdag 25 oktober 2014 @ 13:05 |
Piet, ik hoop dat je het niet erg vind dat ik dit post, heb vorige keer dat ik in de buurt was stiekem een foto van je keuken gemaakt ![]() ![]() | |
Pietverdriet | zaterdag 25 oktober 2014 @ 13:13 |
Mooi rustikaal design niet? | |
bolker | zaterdag 25 oktober 2014 @ 13:17 |
best wel. alleen die roestige attributen horen in de container thuis ![]() | |
Molo | zaterdag 25 oktober 2014 @ 13:18 |
Die heeft Piet van zijn eerste verdiende salaris gekocht ja! Beetje respectloos dit! | |
bolker | zaterdag 25 oktober 2014 @ 13:19 |
beste wat ik ervan kan maken. vind je me nu weer lief molo ![]() | |
minilot | zaterdag 25 oktober 2014 @ 13:20 |
Piet, is het mogelijk om nougat te maken als je geen standmixer hebt? Zo ja, hoe? Ik er heb vanmorgen mijn trouwe elektrische handmixer definitief mee om zeep geholpen. ![]() | |
Molo | zaterdag 25 oktober 2014 @ 13:22 |
![]() Much better! | |
Pietverdriet | zaterdag 25 oktober 2014 @ 13:26 |
Goeie vraag, zou niet weten hoe. Mijn handmixer heb ik jaren geleden met brooddeeg kapot gekregen en sindsdien heb ik een standmixer | |
minilot | zaterdag 25 oktober 2014 @ 13:29 |
Ah, vergelijkbare kwestie dus. ![]() Nou, dan ga ik zelf wel op onderzoek uit - er was nougat voordat er standmixers waren dus er is vast een manier met een pollepel die drie uur duurt ofzo. ![]() | |
bolker | zaterdag 25 oktober 2014 @ 14:03 |
standmixer op marktplaats scoren ![]() ![]() ![]() | |
minilot | zaterdag 25 oktober 2014 @ 14:06 |
Heb inmiddels al wat traditionelere bereidingswijzen gevonden, komt de volgende keer dus wel goed. En nee, ik ga niet alleen voor nougat een standmixer kopen. ![]() ![]() | |
bolker | zaterdag 25 oktober 2014 @ 14:07 |
ben benieuwd naar het resultaat. ![]() | |
Spanky78 | zondag 26 oktober 2014 @ 00:23 |
Die biet uit de pot bevat vast veel zout. Misschien een beetje zuur, dus lijkt me te vervangen door wat zout en eventueel een scheut azijn. | |
RobinOok | zondag 26 oktober 2014 @ 07:07 |
Een halve gram zout per 100 gram biet, vind je dat veel? http://www.hak.nl/assortiment/rode-bieten/ | |
gcjoel | zondag 26 oktober 2014 @ 09:22 |
Ik ben nu sukadelappen aan het maken, ze zijn alleen behoorlijk dik. Moet ik er gewoon zoveel water bij doen tot ze onder staan? Of beter iets anders? Of is helemaal onder niet nodig? | |
bolker | zondag 26 oktober 2014 @ 09:48 |
http://www.spoelder.nl/runder-sucadelappen | |
bolker | zondag 26 oktober 2014 @ 09:48 |
En de olijfolie zou ik persoonlijk vervangen door roomboter ![]() | |
Pietverdriet | zondag 26 oktober 2014 @ 09:50 |
Als je wilt sudderen moet je idd wat vocht toevoegen, water, bouillon, (krieken)bier, rode wijn Ze hoeven niet perse onder te staan. Mits ze goed gerijpt zijn en mooi doorregen kan je de zeen in het midden er ook uitsnijden en ze als steak bereiden, ik eet ze zelf regelmatig zo. | |
gcjoel | zondag 26 oktober 2014 @ 09:56 |
Ik wil het inderdaad graag sudderen, dus nu extra bouillon toegevoegd dan. Bedankt! | |
Pietverdriet | zondag 26 oktober 2014 @ 09:56 |
Let op dat het niet te zout wordt. | |
PluisigNijntje | maandag 27 oktober 2014 @ 08:42 |
Nee, het is juist heel zoetzuur ![]() | |
Serinde | maandag 27 oktober 2014 @ 08:56 |
Ik gebruik geen biet uit pot (vind ik niet lekker) maar ik doe er appel door, lekker! ![]() | |
gcjoel | maandag 27 oktober 2014 @ 18:59 |
Het werd helaas niet erg lekker, veel te droog geworden. Het lukt mij nooit om goed draadjesvlees te maken, altijd wordt het droog ![]() Heb jij een foolproof recept? dan ga ik het dit weekend nogmaals proberen! | |
PluisigNijntje | maandag 27 oktober 2014 @ 19:13 |
Zachter vuurtje en meer tijd geven..? Hoe lang heeft het uiteindelijk gesudderd? | |
gcjoel | maandag 27 oktober 2014 @ 19:16 |
Ik heb het kleinste en zachtste vuurtje gebruikt. Het heeft zo'n 3 uur opgestaan gisteren en vandaag pas gegeten | |
PluisigNijntje | maandag 27 oktober 2014 @ 19:23 |
3 uur is volgens mij wel kort hoor, om het echt lekker zacht te krijgen is 4+ wel aan te raden. Heb je er wel azijn bij gedaan? Dat helpt ook om het vlees zachter te maken. Het kleinste pitje van je fornuis zou nog wel te groot kunnen zijn. Je zou het ook met pan en al in de oven op een graadje of 120 kunnen zetten. | |
Pietverdriet | maandag 27 oktober 2014 @ 19:30 |
te mager vlees gebruikt? Stoofvlees wil ik altijd doorregen vlees, wil sowieso doorregen vlees. | |
Pietverdriet | maandag 27 oktober 2014 @ 19:30 |
3 uur is idd aan de korte kant. | |
PluisigNijntje | maandag 27 oktober 2014 @ 19:39 |
Als je nu nog een hele lading over hebt zou je er een klein beetje water weer bij kunnen doen (want ik neem aan dat je de saus hebt ingekookt) en het nog wat langer proberen, eventueel in de oven. Zonde om meteen weg te gooien. Als dat niet werkt was je vlees vast te mager. | |
gcjoel | maandag 27 oktober 2014 @ 19:53 |
Had nu niet zoveel gemaakt dus het is wel op gelukkig. Wat voor vlees raden jullie dan aan? Misschien was dit te mager. Volgende keer dus ook langer opzetten dan! | |
mytec | maandag 27 oktober 2014 @ 20:54 |
Wel een deksel op de pan gehouden? het wordt ook nogal snel droog anders. Gewoon weer proberen gaat vanzelf goed. | |
gcjoel | maandag 27 oktober 2014 @ 20:55 |
Ja dat wel! Ik hoop dat het ooit een keer lukt. Ik kan op zich best koken maar dit is nog nooit echt lekker geworden ![]() | |
Spanky78 | maandag 27 oktober 2014 @ 20:56 |
Ik heb even gekeken, er zit water suiker, azijn, zout en zetmeel bij. Dus tsja, wat suiker zout en azijn lossen jouw probleem mbt smaak op. | |
PluisigNijntje | maandag 27 oktober 2014 @ 20:58 |
Nou, tussen ergens wat suiker, zout en azijn bij flikkeren en iets inmaken zit nog wel degelijk verschil. Bovendien zit er geen troep (als in een lijst aan E-nummers) of wat dan ook in dus ik zie niet in waarom je voor de doordeweekse maaltijd per se meer moeite zou moeten doen. | |
Sorella | maandag 27 oktober 2014 @ 21:00 |
Ik gebruik rib of sucade lappen en dan koop ik het vlees met het meeste vet eraan/erin. Mijn (basis) hachee recept is: uien in halve ringen snijden, olie en boter in een pan, uien erin op laag vuur ongeveer 30 tot 45 minuten laten bakken (sommige zweren bij donkerbruine uien, ik hou meer van lichtbruine uien) vlees in blokjes snijden, peper er overheen doen, in een andere pan olie en boter doen, op hoog vuur het vlees in porties aan bakken, zout erbij en dan vlees en vocht bij de uien gooien, kip of runderbouillon erbij tot het bijna onder staat, kruidnagel, jeneverbes, laurierblad en appelstroop erbij en dan zolang laten sudderen tot je vlees mals is (uurtje of 4, 5) en af en toe een stukje vlees proeven ![]() | |
Spanky78 | maandag 27 oktober 2014 @ 21:14 |
Je mag het helemaal zelf weten, ik vind het niet echt lekker, te weeig. Maar er is weinig mis mee. | |
z80 | maandag 27 oktober 2014 @ 21:30 |
zelfde recept alleen een uurtje of 8 laten pruttelen. net niet koken maar af en toe een blup horen. stoofvlees staat hier minimaal 8 uur op en gaat pas "uit" als het vlees uit elkaar valt als je er naar kijkt. | |
Pietverdriet | maandag 27 oktober 2014 @ 21:33 |
Ga morgen hert stoven, met rode wijn | |
Spanky78 | maandag 27 oktober 2014 @ 22:28 |
Oh lekker. Daar ben ik gek op. Met name hertengoulash... laurier, jeneverbes, rode wijn... en slagroom.... hrmz. | |
Daeneris | maandag 27 oktober 2014 @ 23:49 |
Ik heb een vraagje en ik hoop dat het niet te dom is voor dit topic ![]() Paar dagen geleden had ik een simpele versie van moussaka gemaakt en in het recept stond: kook de aardappelen beetgaar. Maar hoe lang is nu precies beetgaar? Ik had vastkokende aardappelen en had 5 minuten gekookt maar dat was blijkbaar veel te kort.. De aardappelen gaan daarna nog 20 minuten de oven in maar ze waren nog best hard. Dus hoe lang kook je nu precies aardappelen zodat ze beetgaar zijn? Het mag duidelijk zijn dat ik nog veel moet leren op kookgebied ![]() | |
blow... | maandag 27 oktober 2014 @ 23:52 |
ik heb er niet veel verstand van maar zit je dan niet gewoon een of andere rauwe gele knol te eten ![]() | |
Postbus100 | dinsdag 28 oktober 2014 @ 08:55 |
Zo'n 18 minuten. Net dat je nog een licht, harde kern proeft (of net niet). Of als je met een scherp mesje erin prikt, dat je er redelijk soepel doorheen glijdt. Maar bikkelhard is niet beetgaar... ![]() Edit: Of wacht. Moussaka? Had je de aardappels dan al van te voren in plakjes gesneden? Dan kan je volgens mij wel met tien minuten toe. Maar ze moeten net nog een beetje hard/zacht zijn. Net als met pasta. ![]() | |
Daeneris | dinsdag 28 oktober 2014 @ 19:50 |
Dankje! Ik ga het binnenkort nog eens uitproberen ![]() | |
Hagelkaas | woensdag 29 oktober 2014 @ 13:39 |
Staat je vuur wel zacht genoeg? Als je lang gaat stoven moet je het net tegen de kook aanhouden, dat wil zeggen dat er af en toe wat belletjes omhoog komen. Je kan de pan ook goed afgesloten in een oven van 110 graden zetten. Als het vuur te hoog staat wordt je vlees gegarandeerd kurkdroog. | |
gcjoel | woensdag 29 oktober 2014 @ 14:00 |
Ik ga het aankomend weekend nog eens proberen en inderdaad opletten dat het niet echt kookt dus. Anders probeer ik het in de oven! | |
PM-girl | woensdag 29 oktober 2014 @ 14:03 |
Dat lang en laag stoven is echt de truc. Mij lukte het met verschillende recepten ook niet, vaak stond er 3 uur suddertijd genoemd. Nu pak ik minimaal 6 maar liever 8 uur lang sudderen en dan is het heerlijk! | |
gcjoel | woensdag 29 oktober 2014 @ 14:05 |
Ja inderaad, dat staat er meestal. Ga het dus gewoon lekker lang doen dit weekend! | |
Elleska | woensdag 29 oktober 2014 @ 14:18 |
kleinste pitje op de laagste stand gaat hier ook te hard. een sudderplaatje bied uitkomst al zou het van mij nog wel zachter mogen. | |
Karstman | woensdag 29 oktober 2014 @ 16:10 |
Bekend probleem. Ik denk dat ik de volgende keer ook de oven op 110 ga proberen. | |
Weltschmerz | woensdag 29 oktober 2014 @ 16:13 |
1 of 2 theelichtjes een idee? | |
RobinOok | woensdag 29 oktober 2014 @ 16:16 |
Flauwekul allemaal. Gewoon op laten staan tot het gaar is. Als dat 4 uur duurt, dan 4 uur, als het 8 uur duurt, dan 8 uur. Hard of zacht maakt niet veel uit hoor. | |
Elleska | woensdag 29 oktober 2014 @ 16:20 |
Tja je kan het flauwe kul noemen. ik vind het te hard gaan wanneer ik regelmatig moet roeren om te voorkomen dat de boel aanbrand. en zelfs met deksel op de pan in de gaten houden of de boel niet droogkookt. dat werkt niet voor mij. met het gasstel in de vorige woning (zelfde pannenset) had ik daar helemaal geen last van. | |
Dragonberry | woensdag 29 oktober 2014 @ 16:23 |
Met een sudderplaatje brand het niet aan ![]() | |
Klaploper | woensdag 29 oktober 2014 @ 16:24 |
Vind het best knap als het aanbrandt, behalve als het dus inderdaad drooggekookt is. Maar zoals iemand hierboven zei, dat het gegarandeerd gortdroog wordt als het vuur hoger staat is gewoon niet waar. | |
Elleska | woensdag 29 oktober 2014 @ 16:38 |
ik was het ook niet die zei dat vlees gegarandeerd gortdroog wordt. ik vind alleen dat het stoven wel degelijk te hard kan gaan. heb ik ![]() maar dat werd hierboven flauwekul genoemd | |
#ANONIEM | woensdag 29 oktober 2014 @ 18:09 |
Toch niet op deze wijze he.. ![]() | |
SiennaForrest | woensdag 29 oktober 2014 @ 18:13 |
Wat staat je tegen? ![]() | |
#ANONIEM | woensdag 29 oktober 2014 @ 18:15 |
In principe niets maar ik kan mij voorstellen dat Piet misschien een iets andere bereiding heeft. Ik trouwens ook. ![]() [ Bericht 1% gewijzigd door #ANONIEM op 29-10-2014 18:16:06 ] | |
Pietverdriet | woensdag 29 oktober 2014 @ 18:19 |
Nee. Gewoon gezouten en gepeperde poulet aangebraden in spekvet, daarna geblust met een zware rode wijn en runderfond toegevoegd, wat laurierblad, jeneverbes en foelie erbij, knoflook en ca 5 uur laten stoven. | |
Bramito | woensdag 29 oktober 2014 @ 21:33 |
Piet ik heb weer eens runderwang gekocht. Normaal stoof ik dat ik rode wijn met soepgroenten. Als het klaar is passeer ik de soepgroenten door een zeef en maak ik een jus/saus met het vocht. Heb jij (of iemand anders) misschien nog een ander recept? | |
Pietverdriet | woensdag 29 oktober 2014 @ 21:56 |
Stoven in bier? In bouillon? Sous vide heel langzaam garen en dan aanbraden? Zuurvlees mee maken? Pekelen en dan dun uitsnijden op een broodje? Satehstukjes van snijden en een paar dagen in joghurt en citroensap marineren, dan grillen? Stoven in rode wijn met knoflook en zeekraal? | |
Bramito | woensdag 29 oktober 2014 @ 22:01 |
Zoervleesch! Kijk daar was ik niet op gekomen. Dat ga ik zeker een keer doen. Dank je voor de suggesties, ik ga ze denk ik een voor een allemaal proberen. | |
Karstman | woensdag 29 oktober 2014 @ 22:19 |
Ik zag op de BBC van het weekend een mooi stoofrecept voor runderwang met ale. http://www.bbc.co.uk/food/recipes/braised_beef_cheeks_and_14349 | |
Bramito | donderdag 30 oktober 2014 @ 08:49 |
Dat is ook niet verkeerd! Gebruikten ze gewoon type Newcastle Brown Ale? | |
Karstman | donderdag 30 oktober 2014 @ 11:27 |
In het recept staat beer en op TV kon ik het flesje niet goed zien maar hij zei Ale en het leek wel wat op een Brown Ale aan de kleur te zien. | |
Kaneelstokje | donderdag 30 oktober 2014 @ 20:46 |
Ik wil komende week een chili gaan maken. Nou lijk ik het iedere keer anders te doen, aangezien het iedere keer anders smaakt. Hoe maak ik een simpele chili? De tijd maakt niet zoveel uit. Hoeft niet vegetarisch, mag wel. ![]() | |
Klaploper | donderdag 30 oktober 2014 @ 20:57 |
| |
Kaneelstokje | donderdag 30 oktober 2014 @ 21:19 |
Dank je. Whiskey, chocola? Hmm. | |
emmyemmy | donderdag 30 oktober 2014 @ 21:23 |
Versterkt de smaak. Je zou ook nog koffie kunnen toevoegen | |
Karstman | donderdag 30 oktober 2014 @ 22:46 |
Ik zou bourbon gebruiken en inderdaad chocola verrijkt de smaak en wordt best vaak gebruikt inde mexicaanse keuken. | |
Pietverdriet | donderdag 30 oktober 2014 @ 22:50 |
Bittere chocolade doet het erg goed in stoofvlees, geeft een mooie donkere diepgang, aardtonen. | |
sirdanilot | vrijdag 31 oktober 2014 @ 16:14 |
Wel heel weinig gebruiken hoor, van die chocola. Kan je ook mojito's maken van citroenen ipv limoenen? Of in ieder geval een lekker drankje dat er op lijkt? Limoenen zijn 3 voor 1,50 en citroenen voor dat geld een heel netje.... Munt is gratis (groeit in de tuin), nog wat rum en verder kost het niet zo veel. | |
MutedFaith | vrijdag 31 oktober 2014 @ 16:37 |
Ja, dat kan. De Mojito wordt dan alleen iets lichter en zoeter. maar nog steeds hastikke lekker. | |
sirdanilot | maandag 3 november 2014 @ 23:57 |
Ga ik vaker doen zo ![]() | |
#ANONIEM | donderdag 6 november 2014 @ 19:17 |
Heb een behoorlijke berg hazelnoten geraapt laatst. Hoe kan je ze het beste ontvliezen? Roosteren of even blancheren? Wie heeft hier ervaring mee? | |
Pietverdriet | donderdag 6 november 2014 @ 19:27 |
Paar minuten koken in water met flink natriumwaterstofcarbonaat (Andere namen E500, natriumbicarbonaat, bicarbonaat, zuiveringszout, maagzout, bakpoeder, dubbelkoolzure natron) ongeveer een espressokopje per liter Bak ijswater klaar hebben staan, eentje proberen na paar minuten, laten schrikken en dan velletje er af wrijven. Daarna even roosteren is lekker | |
#ANONIEM | donderdag 6 november 2014 @ 19:57 |
Ik weet wat het is alleen niet in huis, wilde eigenlijk vanavond nog een appel-hazelnotentaart bakken ![]() Morgen dan maar even aan de slag gaan ![]() Tnx! | |
Pietverdriet | donderdag 6 november 2014 @ 19:57 |
Je kan ze ook met schil roosteren, maar dat geeft zo een troep | |
#ANONIEM | donderdag 6 november 2014 @ 20:02 |
Ik wacht wel een dagje ![]() Even trots vermelden hier dat ik ook echt daadwerkelijk een beest heb geslacht laatst op de dubbeldoelzooiboerderij van mijn zusje. Ik moest in ieder geval niet huilen en ik ben ookal geen vegetariër geworden ![]() Was btw een kip. De eenden zijn nog niet vet genoeg. | |
y8987 | zaterdag 8 november 2014 @ 14:30 |
Ik wil een zalmsalade maken voor op het brood(dus geen salade met zalm) met. Verse zalm, heb jij een recept? | |
Hagelkaas | zondag 9 november 2014 @ 03:13 |
Wat bedoel je met verse zalm? Rauwe zalm? Want dat zal nergens naar smaken, zonde van je zalm! Ik zou gerookte zalm nemen, of de zalm eerst bakken, en dan creme fraiche of yoghurt, dille, zwarte peper, citroensap of kappertjes voor een beetje zuur. | |
Hagelkaas | zondag 9 november 2014 @ 03:43 |
Piet, wat zijn goeie fruitsoorten om siroop van te maken? Heb inmiddels aardbeiden, frambozen, zwarte bessen en gemengde bosvruchten gehad omdat ik die goedkoop uit de diepvries pluk. Kan het ook met bijvoorbeeld ananas? En sinaasappel, citroen of limoen? En welke hoeveelheden gelden er dan? Wil ook iets maken met chilipeper, zoals die royal club limonades die een tijdje verkrijgbaar waren. Zo jammer dat die er niet meer zijn! | |
Klaploper | zondag 9 november 2014 @ 05:47 |
Weet niet meer hoe ik het precies deed, maar de kans is groot dat het recept van hier kwam. Citroensiroop is echt heerlijk. Maar ook erg goed als prefab te krijgen. Citroenen persen en met suiker en een beetje water inkoken. | |
RobinOok | zondag 9 november 2014 @ 08:20 |
![]() Salmon spread Zag er niet uit maar was wel lekker, juist door die rucola erdoor. Dit schreef ik toen op: Doesn't look very appetizing but it tasted pretty good. Make a little sauce with 50:50 mayo:crème fraîche (or whipped cream), add some spring onion, chopped rocket/arugula/rucola, big splash of limejuice, pepper and salt. Mix with some poached or smoked or panfried (leftover) salmon. That's it. I especially liked the rocket in this spread. | |
Pietverdriet | zondag 9 november 2014 @ 10:21 |
Ik heb ze ook van granaatappel gemaakt, citrusvruchten klinkt ook goed, ben alleen nog op zoek naar een manier om de pectine te bestrijden (dik worden van de siroop, wil geen jam maken) | |
RobinOok | zondag 9 november 2014 @ 10:32 |
http://forums.gardenweb.c(...)msg082022034623.html | |
Pietverdriet | zondag 9 november 2014 @ 10:48 |
Enige wat daar nuttig bij staat is het enzym wat het afbreekt, ken het, heb het nog niet gebruikt. Probleem daarbij is een beetje dat je 100cc van dat enzym kan kopen voor 1000 liter sap, heb daar nog geen experiment mee gedaan, gaat bij mijn productie dan om druppels. | |
RobinOok | zondag 9 november 2014 @ 10:54 |
Honing gebruiken werkt niet? Of niet warmer dan 100C laten worden ook niet? | |
Pietverdriet | zondag 9 november 2014 @ 10:56 |
Honing is niet lekker in vruchtensiroop, en zelfs mijn rauwe onverhitte frambozensap wordt dikvloeibaar, hoewel veel beter dan verhit. | |
SuperFood | zondag 9 november 2014 @ 11:06 |
Piet - voor een aluminium pan met "kalkaanslag" - wat kun je daar het beste voor gebruiken? | |
Pietverdriet | zondag 9 november 2014 @ 11:07 |
Citroenzuur, geen azijn gebruiken, tast het alu aan. | |
SuperFood | zondag 9 november 2014 @ 11:08 |
thanks ![]() | |
SuperFood | zondag 9 november 2014 @ 11:09 |
En tegelijk maar de vraag: waar koop je citroenzuur ![]() | |
Pietverdriet | zondag 9 november 2014 @ 11:12 |
Iedere beter gesoorteerde supermarkt, maar ik koop het online. | |
Pietverdriet | zondag 9 november 2014 @ 11:12 |
Ja, kan. | |
Thorical | zondag 9 november 2014 @ 11:15 |
Ik heb me een tijdje terug wezenloos gezocht naar citroenzuur poeder. Supermarkten, biologische winkels, drogist. Gevonden bij een Turk tussen de kruiden. ¤ 2,-- voor 200gr. | |
SuperFood | zondag 9 november 2014 @ 11:16 |
linkje? dan weet ik hoe het product er ongeveer uitziet. ik stel me voor dat je het in poedervorm koopt ofzo of misschien wel gewoon zo'n citroenknijpflesje... bedankt iig ![]() | |
SuperFood | zondag 9 november 2014 @ 11:17 |
de turk ![]() | |
RobinOok | zondag 9 november 2014 @ 11:27 |
![]() Citric Acid by FotoosVanRobin, on Flickr ![]() Citric Acid by FotoosVanRobin, on Flickr Bij de meeste toko's te koop. [ Bericht 8% gewijzigd door RobinOok op 09-11-2014 11:43:16 ] | |
SuperFood | zondag 9 november 2014 @ 11:30 |
bedankt allemaal ![]() | |
#ANONIEM | zondag 9 november 2014 @ 11:48 |
Ik koop deze. Gewoon online. Ik gebruik 'm ook om mijn espressomachine mee te ontkalken. | |
Pietverdriet | zondag 9 november 2014 @ 11:55 |
Ik gebruik deze http://www.ebay.de/itm/Zi(...)&hash=item19d8741159 | |
Lienekien | zondag 9 november 2014 @ 12:07 |
![]() In welke verhouding gebruiken jullie het voor een espresso- of koffiezetapparaat? | |
Pietverdriet | zondag 9 november 2014 @ 12:13 |
Eetlepel op een liter water | |
Lienekien | zondag 9 november 2014 @ 12:14 |
Jeetje. Dat is dan wel stukken goedkoper dan wanneer de andere ontkalkingsmiddelen koopt. | |
Pietverdriet | zondag 9 november 2014 @ 12:16 |
Uiteraard, en zeker als je een 5, 10 of 25 kilogram verpakking koopt Ideaal ook om bv de WC en douche mee te ontkalken. | |
SuperFood | zondag 9 november 2014 @ 12:44 |
mja het is ook dezelfde werkzame stof als in de meeste 'espresso ontkalk' setjes volgens mij. maar ja mensen weten niet meer hoe of wat en kopen graag gemak ![]() | |
SuperFood | zondag 9 november 2014 @ 12:46 |
hoe maak jij je douche ermee schoon? plantenspuit ofzo? | |
#ANONIEM | zondag 9 november 2014 @ 12:58 |
Als je er tabletjes van perst kan de prijs drie keer over de kop en als je dan een plaatje van een dure espressomachine bij zet wordt het nog eens drie keer zo duur. Dat gaat met alles zo. In sommige supermarkten staan naast de arachideolie flessen met 'roerbakolie'. Drie keer keer zo duur, een ander etiket maar precies hetzelfde spul. [ Bericht 0% gewijzigd door #ANONIEM op 09-11-2014 12:58:48 ] | |
SuperFood | zondag 9 november 2014 @ 13:03 |
roerbakolie bevat ook wel eens combinatie mixen. ik zou persoonlijk voor de archide gaan al was het even duur. | |
#ANONIEM | zondag 9 november 2014 @ 13:05 |
Hier bij de Plus is het gewoon 100% arachideolie ![]() | |
Pietverdriet | zondag 9 november 2014 @ 13:22 |
Emmertje met heet water, wat sop en citroenzuur, handschoenen aan en een schuursponsje. Wij hebben keihard water hier. | |
Lonaa | maandag 10 november 2014 @ 11:56 |
Piet! Wat zou jij doen met een halve kg varkenswangetjes? | |
Pietverdriet | maandag 10 november 2014 @ 12:23 |
Ik zou de met peper, zout inwrijven, aanbraden in een braadpan, blussen met rode wijn, knoflook, laurier, foelie, gemalen kummel, gemalen venkelzaad erbij, dit laten stoven tot gaar, dan zeekraal erbij doen en deze even laten garen. Je zou de saus kunnen binden met wat bindmiddel. | |
RobinOok | maandag 10 november 2014 @ 14:39 |
![]() Sichuan Stoofvlees van maken. Supersimpel en lekker. ![]() | |
sirdanilot | maandag 10 november 2014 @ 16:38 |
Zeekraal plus vlees? Zeekraal hoort toch bij vis? Kan overigens ook rauw in een salade of heeel kort gegaard. Overigens altijd erg grappig dat zeekraal door niet-zeeuwen als een luxe ingrediënt wordt gezien. Wij gingen gewoon naar de schorren en plukten een boel zeekraal, helemaal gratis. Ze zeggen dat het een bedreigde plantensoort is maar dat is onzin, de hele schorren staan er vol mee, dus je kunt best een zak zeekraal plukken. Je had ook lamsoren (wordt volgens mij ook wel zee-aster genoemd), maar dat is wat minder lekker/verfijnd dan zeekraal, maar wel nog minder zeldzaam. | |
Hagelkaas | maandag 10 november 2014 @ 16:52 |
Zeekraal kost altijd een godsvermogen in de supermarkt ![]() | |
Klaploper | maandag 10 november 2014 @ 17:01 |
Zijn wel meer dingen die zogenaamd bedreigd zijn maar (inmiddels) eigenlijk eerder een plaag zijn. Zal wel door gelobby van vorkopers komen. Kan de prijs lekker hoog blijven. | |
Pietverdriet | maandag 10 november 2014 @ 17:41 |
Niets hoort, witte wijn bij vis en rode bij vlees is ook onzin. Zeekraal is heerlijk bij varkenswangen. | |
gcjoel | dinsdag 11 november 2014 @ 09:13 |
Ik heb nog een grote spitskool liggen, heb je een lekker coleslaw recept? Of andere tips wat je daar lekker mee kan maken? | |
Karstman | dinsdag 11 november 2014 @ 09:45 |
Ik heb een Amerikaans kookboek liggen thuis waar een heel fijn recept in staat. Zal vanavond even voor je kijken. | |
gcjoel | dinsdag 11 november 2014 @ 09:45 |
top dank je! | |
Pietverdriet | dinsdag 11 november 2014 @ 10:38 |
Fijn snijden, theelepel (afgestreken) zout en een eetlepel suiker erover, husselen, even de zout en suiker zijn werk laten doen, afsmaken met een goede azijn en olie, peper. Dat is de basis, je kan hem gaan opleuken met mayonaise, rozijnen, geraspte peen, walnoten etc, vind dat zelf niet zo maar veel mensen vinden meer beter. | |
Karstman | dinsdag 11 november 2014 @ 20:04 |
Ingredienten: 1 kleine witte kool (mag ook spitskool) ongeveer 500gr 1 groene appel geraspt 1 winterpeen geraspt 1 kleine gele ui in dunne halve ringen optioneel: 1 stengel bleekselderij in kleine stukjes 200ml mayo 200ml zure room paar eetlepes rode wijnazijn 2 eetlepels hele komijnzaadjes theelepel suiker zout en peper In een kom de groenten door elkaar scheppen. In andere kom de rest van de ingredienten mengen. De dressing door de groente mengen, alles moet goed coaten maar niet te nat zijn. Laat voor gebruik tenminste 2 uur afgedekt in de koelkast staan. Blijft ongeveer een week goed in de koelkast. | |
gcjoel | dinsdag 11 november 2014 @ 20:19 |
Klinkt goed! | |
emmyemmy | woensdag 12 november 2014 @ 12:01 |
Piet, ik heb hier meervalfilet (welsfilet), kan ik daar fish and chips mee maken? | |
Gripper | woensdag 12 november 2014 @ 13:35 |
Piet, vrijdag eten we wild met vrienden. Ik heb me over het hoofdgerecht ontfermd: wild zwijn. Ik wil geen stoofpot maken, heb je nog een andere goeie tip? Ik denk in de richting van een gebraad uit de oven, met wat seizoensgroenten zoals wortel, knolselderij, kleine aardappeltjes. En iets van een mooi sausje of jus ![]() | |
Pietverdriet | woensdag 12 november 2014 @ 14:13 |
Ja, dat kan, maar Meerval blijft een zoetwatervis. Vind hem zelf wel lekker terwijl meestal zoetwatervis niet lekker vindt, maar ben geloof ik een van de weinigen. Zoetwatervis heeft een eigen, soms wat minder soms wat meer gronderige smaak. | |
Pietverdriet | woensdag 12 november 2014 @ 14:20 |
Welk deel van het zwijn heb je? Wild zwijn heeft geen sterke wildsmaak zoals Haas of Ree. Peen klinkt prima, je zou het kunnen koken in witte wijn met boter (50/50) dat geeft een mooie smaak en een mooie glans. Spruitjes zijn ook lekker, of raapjes. Saus: Kook rode wijn in met rozemarijn en thijm, jeneverbes, laurierblad, knoflook, sjalotjes, een ansjovisfiletje, worcester sauce. Zeef dit, voeg een fond toe, smaak af met wat honing, zout, peper, verse groene kruiden. Bind hem eventueel met een bindmiddel. Als de saus nu helemaal goed is voeg zet het vuur uit en doe er een flinke kluit boter (geen margarine) en een klein stukje bitter chocolade aan toe (85% of meer) De boter zorgt voor een prachtige glans, en een rijke volle smaak, de bittere chocolade voor aarde tonen, die de meeste mensen niet zullen weten te plaatsen. | |
Gripper | woensdag 12 november 2014 @ 14:38 |
Weet ik nog niet, ik ga morgenavond ff langs de Hanos, kijken wat ze hebben. Medaillons denk ik? Of een grote filet, en die aan tafel snijden? Super idee voor die saus, thanks! | |
Rickocum | zondag 16 november 2014 @ 17:31 |
Piet en anderen. Ik wil vanavond kip (deze keer kipdrumsticks) marineren. Nu doe ik dat lekker simpel met ketjap, honing, knoflook en/of chilisaus. Ik doe er ook vaak kipkruiden over heen die ik van de markt heb gekocht (die zijn niet zo zout). Mijn vraag: wrijven jullie de kip in met de kruiden en daarna de vloeibare onderdelen? Of gooien jullie zowel de vloeibare als de kruiden door elkaar heen en gieten jullie (en ventueel inwrijven) het daarna over de kip? Wat is de beste manier? | |
RobinOok | zondag 16 november 2014 @ 17:37 |
Ik meng de marinade in een plastic zak, dan de kip erbij, dan husselen en kneden en de ijskast in. | |
Pietverdriet | zondag 16 november 2014 @ 17:41 |
Ik neem meestal een plastic zak, doe daar het te marineren/kruiden in, (bv stukken kip) en de marinade/kruiden erbij. Zak dicht en husselen. Als het een hele natte dunvloeibare marinade is doe ik het in een schaal | |
Rickocum | zondag 16 november 2014 @ 18:17 |
Aangezien ik nogal haast had, heb ik de kipkruiden gemixed met de chili en de ketjap en honing. Toen alles vanuit een kommetje en daarna over de drumsticks heen gegoten en nog even ingewreven. Heb het inderdaad in een schaal gedaan. Normaliter laat ik het twee uur intrekken maar wordt nu waarschijnlijk een uurtje. Een beetje basic maar toch nog even een beetje aandacht. Zonder aluminium folie snap ik? Liefst in een zak maar daar heb ik niet aan gedacht (1 kilo drumsticks kan wel, imho). | |
emmyemmy | maandag 17 november 2014 @ 10:26 |
Ik heb veel te veel spruitjes. Kan ik die gewoon rauw in de vriezer gooien? | |
Lonaa | maandag 17 november 2014 @ 10:29 |
Ik zou ze panklaar (dus kontje eraf) in de vriezer gooien, rauw dus. En de volgende keer bevroren in kokend water doen. Niet eerst ontdooien dus. | |
Postbus100 | maandag 17 november 2014 @ 10:56 |
Niet blancheren? | |
emmyemmy | maandag 17 november 2014 @ 11:15 |
Ik kook spruitjes nooit,ik wilde ze eigwenlijk gaan bakken. Alsnog daarna in kokend water? | |
Lonaa | maandag 17 november 2014 @ 11:50 |
Ik ben nooit zo fan van groente invriezen en daarna bakken, wordt vaak zacht en papperig.. Je zou het kunnen proberen om ze eerst bevroren even in kokend water te doen (paar minuutjes) en daarna te bakken, maar ik weet niet of het goed gaat. | |
Lonaa | maandag 17 november 2014 @ 11:50 |
Ik snap het nut van blancheren voor invriezen nooit zo goed. ![]() | |
sirdanilot | maandag 17 november 2014 @ 11:56 |
Blijft het wellicht mooier groen? Volgens mij is de diepvriesgroente uit de winkel ook eerst geblancheerd. | |
Lonaa | maandag 17 november 2014 @ 11:57 |
Ik heb nog nooit gemerkt dat het mooier groen blijft. Ik doe het iig nooit, eerst blancheren, en dat gaat prima. | |
Klaploper | maandag 17 november 2014 @ 12:02 |
Structuur blijft dan beter behouden bij bepaalde groenten. Ook sloop je de enzymen deels die ook in de diepvries vrolijk door kunnen gaan en voor bederf of smaakverandering kunnen zorgen. | |
Lonaa | maandag 17 november 2014 @ 12:11 |
Welke enzymen blijven vrolijk doorgaan bij -18 dan? | |
Klaploper | maandag 17 november 2014 @ 12:17 |
Erg veel. De reactie verloopt dan veel trager, maar stopt niet zolang het enzym nog intact is. Met hitte sloop je een enzym meestal vrij gemakkelijk, deze werkt al niet meer bij de kleinste verandering in zijn structuur en zal na afkoelen ook niet meer gaan werken. Met koude vertraag je de boel eigenlijk alleen. Bij warmer worden werken ze dan ook weer als eerst. | |
Lonaa | maandag 17 november 2014 @ 12:27 |
Ah, kijk, je bent al iets genuanceerder dan zonet. ![]() Ja, het vertraagd, maar het vertraagd dusdanig dat smaakterugloop pas gebeurd na maanden of jaren bij -18. Wat je daar, als consument van merkt is echt nihil | |
Klaploper | maandag 17 november 2014 @ 12:39 |
Je zult het niet heel snel merken inderdaad, maar ik ken mensen die nog een boerenkool stampje hebben liggen van voor de eeuwwisseling. Natuurlijk wel een extreem geval, maar ik ken ze echt. Weggooien vinden ze zonde. ![]() Een maand of wat kan wel genoeg zijn om enzymen hun werk te laten doen. Met vis bijvoorbeeld kan je het soms wel echt snel merken. Maar dat is natuurlijk geen groente. Het is wel veel minder gevaarlijk dan bederf door micro-organismen. Gaat dan vooral om smaak en structuur. | |
Klaploper | maandag 17 november 2014 @ 12:40 |
En vrolijk verder gaan kan je natuurlijk ook opvatten als net zo snel als buiten de vriezer, beetje onhandige woordkeuze misschien. ![]() | |
Lonaa | maandag 17 november 2014 @ 12:41 |
Ja, zo las ik het inderdaad. ![]() | |
Klaploper | maandag 17 november 2014 @ 12:51 |
En niet te vergeten dat veel mensen hun vriezer niet koud genoeg hebben staan. Deze hier staat op -18 en kan tot -24, en wordt dat ook netjes als ik hem dat lief vraag. Als er iets nieuws in gaat dan gaat de vriezer op de turbo, zodat alles zo snel mogelijk weer -18 is. Veel mensen weten ook gewoon niet hoe ze met een vriezer om moeten gaan en stoppen er warme dingen in, want dan koelt het lekker snel af. Of ze hebben geen goede vriezer. Kan natuurlijk, maar dan zijn je producten minder lang houdbaar. | |
Lonaa | maandag 17 november 2014 @ 12:57 |
Daar heb je wel een punt. ![]() Ik heb inderdaad een goede vriezer en weet hoe ik er mee om moet gaan. ![]() | |
Lucky_Strike | maandag 17 november 2014 @ 12:58 |
Ik blancheerde ook nooit maar heb gemerkt dat bloemkool taai wordt en pompoen draderig als je niet blancheert. | |
PluisigNijntje | maandag 17 november 2014 @ 16:11 |
Kan ik zoete aardappelen ook poffen in de magnetron mammatron? | |
Pietverdriet | maandag 17 november 2014 @ 16:13 |
Zou ze ff blancheren | |
Pietverdriet | maandag 17 november 2014 @ 16:14 |
Poeh, geen idee eigenlijk, nooit geprobeerd, heb geen mammatron | |
Karstman | maandag 17 november 2014 @ 16:39 |
Gewone aardappelen pof ik wel eens in de magnetron. Met vork gaatjes in prikken en individueel inwikkelen in keukenpapier. Kan denk ik ook wel met zoete aardappelen, alleen geen idee of dat lekker is... | |
Myraela | maandag 17 november 2014 @ 16:40 |
Ja kan gewoon. | |
PluisigNijntje | maandag 17 november 2014 @ 16:45 |
Oke, dan ga ik het zo ondervinden. Karstman, echt keukenpapier? ![]() Ik denk dat ik alleen gaatjes zou prikken en ze gewoon los op een bordje leg. | |
Karstman | maandag 17 november 2014 @ 16:52 |
Keukenpapier houdt het vocht vast dat uit de aardappels ontsnapt. Daardoor worden ze gaar en niet droog. Feitelijk dezelfde functie als alufolie als je ze in de oven /op de bbq doet. Alleen kan keukenpapier niet in de oven en alufolie niet in de magnetron. Soms had ik wel eens dat de schil op sommige stukken wat hard werd maar dat eet je toch niet op. De lengte dat ze erin moeten hangt van de grootte van de aardappel af. | |
Karstman | maandag 17 november 2014 @ 16:53 |
Oh en wel 3 of 4 velletjes keukenpapier per aardappel, flink inwikkelen dus. | |
Klaploper | maandag 17 november 2014 @ 16:55 |
Alu voor in de oven of op vuur ken ik wel. Niet slim in de microgolf. Denk dat het verkeerd begrepen is door hem? | |
Klaploper | maandag 17 november 2014 @ 16:56 |
Ah oké, sprak voor mijn beurt. ![]() | |
LTVDK | maandag 17 november 2014 @ 17:17 |
Nu het toch over aardappels poffen gaat ![]() Ik had vorige week krieltjes met schil gepoft in de oven, alleen is het wel een enorm pokkewerk om al die dingen per stuk in aluminiumfolie te wikkelen ![]() | |
Pietverdriet | maandag 17 november 2014 @ 17:35 |
Waarom in folie pakken en niet gewoon ingeolied en gezouten en dan zo in de oven? | |
_Loki | maandag 17 november 2014 @ 17:37 |
Zo doe ik het ook altijd, die dingen zijn zo gaar dus alles inwikkelen om te poffen is echt niet nodig. | |
LTVDK | maandag 17 november 2014 @ 17:37 |
Vind ik toch een stuk minder smakelijk met aardappels in de schil, die kruid ik liever na het poffen ![]() | |
PluisigNijntje | maandag 17 november 2014 @ 20:39 |
En waarom zou je ze niet gewoon per 10 oid in folie inpakken? | |
Pietverdriet | maandag 17 november 2014 @ 20:48 |
alufolie en mamatron gaat niet samen | |
SuperFood | maandag 17 november 2014 @ 20:48 |
mamatron = magnetron? kook jij daarin? | |
Molo | maandag 17 november 2014 @ 20:52 |
Beetje terug lezen superfood | |
SuperFood | maandag 17 november 2014 @ 20:58 |
ah hebbus. tijd voor een keukencertificaat op de basisschool ![]() | |
PluisigNijntje | maandag 17 november 2014 @ 21:08 |
Ik had de vraag eigenlijk ook niet goed gelezen, een beter antwoord zou dus zijn: Ja, ik zie niet in waarom niet. Als je wat ruimte tussen de aardappels laat zodat ze niet strak tegen elkaar aan liggen moet dat goed gaan. Ik doe het wel eens als ik twee of drie kleinere aardappels heb, die mogen gezellig samen. | |
sirdanilot | woensdag 19 november 2014 @ 17:56 |
Ik heb een pot super hete Surinaamse chutney gekocht, het heet 'birambie'. Wat kan ik ermee doen? Ik vind het nogal pittig namelijk... wel erg lekker ! Kan het in een kerrie/roti gerecht ofzo? | |
Pietverdriet | woensdag 19 november 2014 @ 18:03 |
Zo eten, door gerechten mikken, wat jij lekker vind, hou er rekening mee dat als je het verhit de pittigheid toeneemt | |
sirdanilot | woensdag 19 november 2014 @ 18:05 |
Pittigheid toenemen door verhitting? | |
Pietverdriet | woensdag 19 november 2014 @ 18:13 |
Ja, hoeft niet, maar kan gebeuren, zeker als er chilis in verwerkt zijn. Doe maar eens een lepeltje sambal in een stoofgerecht, proef het, laat het een uur pruttelen en proef opnieuw | |
fespo | woensdag 19 november 2014 @ 22:29 |
Piet, heb jij een mooi recept voor erwtensoep ![]() | |
Coelho | donderdag 20 november 2014 @ 09:28 |
Is dat niet gewoon doordat er water verdampt en dus je gerecht geconcentreerder wordt? | |
Kaneelstokje | donderdag 20 november 2014 @ 12:15 |
Piet, ik heb een tijd geleden een simpele rode linzensoep gemaakt, die best lekker was. Ik wil nu echter iets qua stoofpot proberen. Iets van aardappels, ui, wortel misschien. Heb jij een goed recept? | |
Pietverdriet | vrijdag 21 november 2014 @ 14:03 |
Hutspot als stoofpot? | |
Kaneelstokje | vrijdag 21 november 2014 @ 14:07 |
Met rode linzen? Hoe werkt dat? | |
Pietverdriet | vrijdag 21 november 2014 @ 14:10 |
Recept van Pseudvlaming wat ik wat aan heb gepast 200 gram groene erwten 350 gram spliterwten 3 liter water Pond varkenskrabbetjes 1 varkenspoot 250 gram (kinnebak)spek 250 gram gerookt spek zout 4 preien 1 flinke knolselderij 2 flinke bossen bladselderij 2 rookworsten Bereiden: * Laat de erwten en spliterwten ten minste 12 uur weken in ruim water (langer mag ook). * Gooi het weekwater niet weg, maar zet daarin de erwten samen met vlees en spek op het vuur. * Breng de massa geleidelijk aan de kook en houd de soep ongeveer 2 uur tegen de kook aan. * Schuim regelmatig af. * Voeg zout of de bouillontabletten toe, de gewassen, in stukken gesneden prei en knolselderij, laat alles nog een uurtje doorsudderen op laag vuur. * Haal met een schuimspaan vlees en spek uit de soep. * Haal de botjes eruit en doe het vlees terug in de soep. * Snijd het spek in plakken, verwijder eventueel de zwoerd en doe het spek weer in de soep of bewaar het om later bij de soep op roggebrood te serveren. * Wrijf de hele erwten met een houten lepel tegen de wand van de pan fijn, laat de soep op een laag pitje doorsudderen en voorkom door regelmatig roeren dat er een korst op de bodem van de pan ontstaat. * Roer, als de soep bijna klaar is en de massa mooi glad en smeuig is, de fijngesneden bladselderij erdoor, daarmee mag je best royaal zijn. * De erwtensoep is nu klaar. * Laat de rookworsten in een apart pannetje met water wellen, vooral niet koken! * Is de worst klaar, snijd hem dan in plakjes en voeg die aan de soep toe. * Serveren met roggebrood. | |
Knuck-les | vrijdag 21 november 2014 @ 15:37 |
Ben op zoek naar een lekker en redelijk goedkoop te maken hoofdgerecht voor een kerstdiner met 10 jonge mannen die erg van vlees houden. Zat zelf aan iets als porkbelly te denken. Nog andere tips? | |
Molo | vrijdag 21 november 2014 @ 19:22 |
Zelf hamburgers 'deluxe' in elkaar zetten? | |
#ANONIEM | vrijdag 21 november 2014 @ 20:09 |
Zelf een gevulde rollade in elkaar draaien <3 Ik hou van grote stukken vlees braaien ![]() | |
Gripper | vrijdag 21 november 2014 @ 20:11 |
Pulled pork van de BBQ. Moet je wel een BBQ hebben die dicht kan. Lekker de hele dag met je vrienden in een stoer houthakkersoverhemd bij een vuurtje staan, bier drinken, en af en toe ff naar het vlees kijken ![]() ![]() | |
Kaneelstokje | vrijdag 21 november 2014 @ 20:11 |
Ik zag vandaag bij de supermarkt varkensstaarten liggen. Iemand ervaring hiermee in een gerecht? | |
LTVDK | vrijdag 21 november 2014 @ 21:43 |
Net geprobeerd, maar geen succes ![]() Volgende keer weer gewoon per stuk of doorsnijden en met wat olie en zout op de bakplaar ![]() | |
Rewimo | maandag 24 november 2014 @ 15:50 |
Piet, welk vlees kun je in DLD het beste nemen voor hachee of "suddervlees"? Er ligt hier zoveel bij de slager dat ik door de bomen het bos niet meer zie ![]() | |
Pietverdriet | maandag 24 november 2014 @ 16:05 |
Rund? Brust of Hohe Rippe, maar ik kijk vooral naar of het vlees mooi gemarmerd is. Hert Hirschgulash van de Aldi Sued, in de diepvries, erg betaalbaar en erg lekker | |
Pietverdriet | maandag 24 november 2014 @ 16:11 |
Varkensstaart met rapen 1 1/2 kg Varkensstaart 1 EL Smout of boter 2 uien, fijngehakt 2 tenen knoflook 1 EL Meel 1/2 Liter Water 8 rapen in cm dikke frieten gesneden 1 bos peterselie 1/2 TL Thijm 1 laurierblad De varkensstaarten wassen en in stukken snijden. Braden tot ze bruin zijn, vuur laagzetten en uit de pan nemen, uien, knoflook zacht glazig laten worden, meel toevoegen en laten bruinen, staarten en de rest van de ingredienten erbij behalve de rapen. Smoor de staarten gaar en voeg dan de rapen toe, als de rapen gaar zijn (hence, nu zijn de rapen gaar) kan je het eten | |
Rewimo | maandag 24 november 2014 @ 16:13 |
Dank je wel ![]() Rund is prima, paard zou nog lekkerder zijn maar dat vind je hier volgens mij nauwelijks. | |
ChilllayD | maandag 24 november 2014 @ 16:14 |
Ok een leuke vraag, hoe zorg ik er voor dat mijn kaasvulling voor mijn kaasbroodjes IN het bladerdeeg blijft in de oven tijdens het bakken? Ze lopen niet geheel leeg maar wel 'genoeg' om lekker sompig aan de onderkant te kruipen zodat ze niet krokant worden. Ik gebruik al een (zeer) stevige kaas-roux.... | |
Pietverdriet | maandag 24 november 2014 @ 16:19 |
Maak een dikke bechamel met kaas zou ik zeggen, of een Salpicon, Moet het eens proberen | |
Pietverdriet | maandag 24 november 2014 @ 16:19 |
In Nederland ook niet meer. Hert is aanrader trouwens, zeker eens proberen | |
ChilllayD | maandag 24 november 2014 @ 16:34 |
En waarom zou die er niet tussenuit lopen? ![]() Zal toelichten wat ik nu gebruik en hoe ik het doe. Boter/bloem in pannetje en goed laten 'bakken', afblussen met een mix van groente bouillon en melk, klein scheutje kirsch. Daarna uiteraard kaasssssss. Die laat ik 15 a 20min. opstijven in de koelkast (kun je mooi plakjes snijden). Dan op de bladerdeeg, zo goed mogelijk dichtmaken en +/- 25min bakken op 190gr. Na 20min zijn ze dus nog enorm bleek en begint het er uit te lopen, bladerdeeg weet open te barsten op plekken waar ik alleen dubbelgevouwen heb, dus aan mijn plakkunsten ligt het ook niet direct haha. [ Bericht 16% gewijzigd door ChilllayD op 24-11-2014 16:51:19 ] | |
Rewimo | maandag 24 november 2014 @ 16:49 |
Kom van de week vast wel bij Aldi, dan zal ik eens kijken ![]() In Haarlem zit een goeie paardenslager, maar ja, dat is een beetje ver weg nu ![]() | |
Molo | maandag 24 november 2014 @ 16:59 |
Vulling meer koelen voor je het erin doet. Dan is de buitenkant als stevig en krokant genoeg voor de kaas zacht begint te worden. | |
Pietverdriet | maandag 24 november 2014 @ 16:59 |
Waarom 190 graden? Zou eerder 225 graden bakken en de oven voorverwarmen, check ook met een thermometer je oventemperatuur. Hoe je het beschrijft bak je niet warm genoeg of verwarm je niet voor, in twijfel allebeide | |
Molo | maandag 24 november 2014 @ 17:00 |
En waar zit die? Degene waar ik altijd heen ging is nu een luxe mensen slager geworden en vraagt nu ¤40,- per kilo voor paardenbiefstuk ![]() | |
Rewimo | maandag 24 november 2014 @ 17:11 |
Wisker in de Cronjé. | |
Molo | maandag 24 november 2014 @ 17:19 |
Thanks, zal mijn man er eens langs sturen, zit voor werk vaak daar in de buurt ![]() | |
ChilllayD | maandag 24 november 2014 @ 17:24 |
Dat had ik online opgepikt, dat het warm genoeg zou zijn voor kaasbroodjes. Voorverwarmen doe ik uiteraard wel haha. ![]() | |
Rewimo | maandag 24 november 2014 @ 17:34 |
Ik weet overigens niet hoe de prijzen er nu zijn, ben al een tijdje weg daar. Naar welke slager ging jij? | |
Pietverdriet | maandag 24 november 2014 @ 17:36 |
Smeer je ze in met ei? | |
Molo | maandag 24 november 2014 @ 17:38 |
Rijswijk, bij Den Haag, aardig eindje van Haarlem vandaan maar dichter bij mijn huis ![]() | |
ChilllayD | maandag 24 november 2014 @ 17:41 |
Ja, en daarop een klein beetje geraspte kaas. Maar erover gesproken, ik haal ze net uit de oven (wat heter gedaan) en betreft kleur zijn ze nu perfect in korte tijd. Wel weer (hoe is het mogelijk!!!!) aan 1 zijkant en 1 voorkant leeggelopen. Nu had ik de randjes dicht geplakt, zelfs omhoog dubbel terug gevouwen en met een vorkje aangedrukt. En mijn idee was, bak ze nu vast voor om vanavond een lekker hapje te hebben. Wilde ze alleen nog even opwarmen maar hoe ik dat nu ga doen met die ene die al half open staat, oeiiii. | |
Pietverdriet | maandag 24 november 2014 @ 18:03 |
De kaasragout moet je dikker maken, zodat hij in de pan ook rul is. | |
ChilllayD | maandag 24 november 2014 @ 18:09 |
Doe ik zeker weten... krijg het amper de pan uit om in een koele schaal te plaatsen. Structuur chocopasta ![]() | |
Pietverdriet | maandag 24 november 2014 @ 18:18 |
Idee Probeer eens aardappelpureepoeder ipv bloem en boter, dat maakt het lichter en de binding is anders, hij vloeit niet. De smaak zal wat anders zijn maar niet onaangenaam. | |
RobinOok | maandag 24 november 2014 @ 18:38 |
Gaatje in de bovenkant prikken waar de stoom uit kan? | |
Ferdii | maandag 24 november 2014 @ 18:56 |
De lokale groothandel? De Makro hier heeft ook een tijd paarden biefstuk gehad. (Geen idee of nog steeds is) | |
emmyemmy | maandag 24 november 2014 @ 19:00 |
40 euro?! Bij ons in Limburg hebben ze het nog wel, (10 minuten van de duitse grens, dus de supermarkt heeft een duitse basis). Paardenbiefstuk voor een tientje de kilo. Neem ik vaak ipv rund omdat het goedkoper (en lekkerder vind ik) is. | |
Rewimo | maandag 24 november 2014 @ 19:24 |
Waar is dat? ![]() | |
emmyemmy | maandag 24 november 2014 @ 19:25 |
Heb deze best vaak op fok gepost inmiddels, 2bruder in Venlo ![]() Fantastische winkel, echt een mega aanbod aan vis, vlees, gevogelte en wild. | |
Molo | maandag 24 november 2014 @ 19:26 |
Ik ben particuliere koper, heb geen toegang tot groothandels. | |
Molo | maandag 24 november 2014 @ 19:27 |
Te goedkoop kan ook wel buitenlands vlees zijn wat minder is qua controles en voeding e.d. Tientje is wel erg goedkoop hoor. Slager hier doet alsof het goud is, dat hoeft dan ook weer niet, maar normale prijzen voor normaal vlees, graag. | |
Rewimo | maandag 24 november 2014 @ 19:28 |
Oeh dat is best te doen hiervandaan ![]() ![]() | |
emmyemmy | maandag 24 november 2014 @ 19:29 |
Een deel komt zeker ook van het buitenland aangezien ze dingen als krokodil en kangoeroe hebben. Nog steeds erg lekker, en ben ook nooit ziek geworden. Veel malser dan spul van onze keurslager. | |
emmyemmy | maandag 24 november 2014 @ 19:29 |
Top | |
Rewimo | maandag 24 november 2014 @ 19:29 |
Makro heeft het ook niet altijd - ben er al een tijd niet meer geweest dus ik weet ook niet of ze het nog hebben. | |
Molo | maandag 24 november 2014 @ 19:32 |
Gaat mij er ook niet om dat je direct ziek er van wordt. Als dat het enige criterium is ![]() Paardenbiefstuk is sowieso altijd super mals, aard van het beestje. | |
emmyemmy | maandag 24 november 2014 @ 19:33 |
Al het vlees daar is gewoon goed te doen. En nouja, ik heb in ieder geval gewoon nooit klachten gehad. Ik meen ook dat duitsers over het algemeen een stuk goedkoper zijn qua vlees enzo? En niet alles is heel goedkoop, dingen als hert en bizon biefstuk zijn tussen de 30/40 euro per kilo. De rauwe spare ribs voor 4 euro per kilo zijn echt fantastisch ![]() | |
emmyemmy | maandag 24 november 2014 @ 19:37 |
Piet, doet me er aan denken![]() Wat is dit in het Nederlands? | |
Pietverdriet | maandag 24 november 2014 @ 20:18 |
volledig onbekend in Nederland Het is een stuk ham of schouder met zwoerd, gepekeld meestal, die in de oven bereid wordt. De zwoerd wordt wiebertvormig ingesneden en met kokend water overgoten, de hele bups dan in de oven geschoven Het vreemde is, is Scandinavie (Fleskesteg), Duitsland (Krustenbraten) Polen, Belgie, Roti de Porc in Frankrijk, UK (crackling) VS, overal ken men het en is het een familiefavoriet voor zondagen maar het is in NL geheel onbekend Hier uitgebreid recept CUL / Het grote vraag Piet hoe maak ik het klaar topic - #44 Nieuwe ronde! | |
emmyemmy | maandag 24 november 2014 @ 20:20 |
Verder een aanrader? Voor 2.50 per kilo? M'n vriend houdt helemaal niet van vet in z'n vlees, dus ik neem aan dat dit niks voor hem is? | |
Pietverdriet | maandag 24 november 2014 @ 20:43 |
Ja en nee | |
PluisigNijntje | woensdag 26 november 2014 @ 11:10 |
Heeft er iemand een tip voor een niet al teveel tijd en moeite kostend, gezellig, winters gerecht voor 8 à 10 personen? Zondag komt er familie langs voor Sinterklaas en ik wil niet teveel in de keuken staan. Erwtensoep maken is bijv. al geen optie omdat ik geen zin heb om zaterdag al te moeten voorbereiden. (Dit omdat ik ook al pepernoten, taai taai, hartjes ga bakken). | |
Klaploper | woensdag 26 november 2014 @ 11:19 |
Misschien vind je het saai, maar een lekkere stamppot maak je mij gelukkig mee. Spek, goede rookworst en misschien een gehaktbal erbij. | |
PluisigNijntje | woensdag 26 november 2014 @ 11:22 |
Dat is ook wel een goed idee, zo simpel dat ik er nog niet aan had gedacht.En dan bijv. hutspot en boerenkool maken zodat er nog wat keuze is. Ga ik zeker overwegen ![]() | |
Klaploper | woensdag 26 november 2014 @ 11:28 |
En anders iets met stoofvlees. Duurt even, maar niet veel moeite. En heerlijk als je het goed doet! | |
Pietverdriet | woensdag 26 november 2014 @ 11:33 |
Zuurkoolstamppot met Kassler, Worst en spek? Stampot boerenkool? Verder is mijn geen zin/tijd om te koken tip, aardappels gekwart op een bakplaat met gekruide kippenvleugels in de oven met een salade erbij, erg lekker, eenvoudig en weinig moeite | |
PluisigNijntje | woensdag 26 november 2014 @ 12:08 |
Bedankt voor de tips, ik zal nog laten weten wat het is geworden en of het in de smaak viel. ![]() | |
SuperFood | donderdag 27 november 2014 @ 16:18 |
piet - ik heb citroenzuur in poedervorm en wil een pressure cooker ontkalken. hoeveel gram poeder per liter en hoe ga ik verder te werk? | |
ChilllayD | donderdag 27 november 2014 @ 17:10 |
Piet, om nog even antwoord te geven. Ik ging dus later op de avond een kaasbroodje opwarmen en de kaas bleef perfect waar het moest zijn! Is absoluut niet 'dun' geworden, bleef mooi compact. Dus ik denk dat ik ze voortaan iets minder lang ga voorbakken, zodat het netjes erin blijft en ze niet open springen ![]() ![]() | |
Pietverdriet | donderdag 27 november 2014 @ 17:21 |
Was dat met meer bloem of met aardappel? | |
Pietverdriet | donderdag 27 november 2014 @ 17:23 |
Neem een liter warm water, een tien gram citroenzuur, en los dat daar in op, oplossing in de pan en ff laten inwerken, eventueel met een groen sponsje erover. | |
SuperFood | donderdag 27 november 2014 @ 17:24 |
pan nog verhitten op het fornuis? oplossing van 1% dus. thanks ![]() | |
ChilllayD | donderdag 27 november 2014 @ 17:26 |
Niets aangepast aan zoals ik het deed, alleen de oven dus iets heter en korter gebakken. | |
Pietverdriet | donderdag 27 november 2014 @ 17:27 |
Niet echt nodig, tenzij het zwaar verkalkt is met dikke korsten, maar dan kan je het ook gewoon een tweede keer doen. | |
SuperFood | donderdag 27 november 2014 @ 17:28 |
ik heb trouwens gezocht bij allerlei toko's maar geen grootverpakking kunnen vinden van citroenzuur. alleen kleine zakjes voor een euro per stuk ![]() | |
Spanky78 | donderdag 27 november 2014 @ 17:29 |
Lijkt mij ook de beste oplossing. Een nog wat steviger goed gekoelde bechamelsaus kan ook wel helpen, net als het bestrijken van de binnenkant van het broodje (waar je de vulling op legt) met een beetje ei. Dit vormt (mits je snel genoeg verhit) snel een barrière. Het idee is dat jelaagje ei sneller boven de 65 graden is dan dan de ragout vloeibaar wordt. Ik weet niet hoe stevig je kaasmengsel is, maar bij kroketten is het sniidbaar dik. | |
Pietverdriet | donderdag 27 november 2014 @ 17:40 |
Online gekeken? | |
SuperFood | donderdag 27 november 2014 @ 18:14 |
nee alleen in verschillende toko's (turks, marokkaans). chinese staat nog op de afwerklijst maar heb voldoende in principe. | |
Eris | vrijdag 28 november 2014 @ 17:18 |
Piet, afgelopen week ik heb nog een longhaas van een oudere dubbel doel koe kunnen redden van de gehaktmolen voor de wat duurdere gehakt. Alleen ja hoe kan ik haar / het beste bereiden zonder dat hij taai word? | |
Pietverdriet | vrijdag 28 november 2014 @ 17:19 |
Laten rijpen (desnoods in vacuum) en dan als biefstuk bereiden | |
Eris | vrijdag 28 november 2014 @ 19:41 |
Hoelang +/- 800 gram. En zal waarschijnlijk vacuüm verpakt worden | |
Pietverdriet | vrijdag 28 november 2014 @ 19:42 |
2-6 weken bij twee tot vier graden | |
Rewimo | zaterdag 29 november 2014 @ 12:35 |
Piet, weet jij waar je in DLD verse gist kunt kopen? De meeste bakkers zijn hier alleen afbakkers, die hebben dat waarschijnlijk niet? | |
Mord_Sith | zaterdag 29 november 2014 @ 12:36 |
Van die blokjes toch? In iedere supermarkt zowat? ![]() heb het bij de Aldi gezien en de Kaufland. Of bedoel je wat anders? | |
Rewimo | zaterdag 29 november 2014 @ 12:38 |
Nee, dat bedoel ik inderdaad ![]() ![]() | |
Mord_Sith | zaterdag 29 november 2014 @ 12:39 |
In de koeling! Ik ben altijd zo jaloers als ik in DLD ben want wil dat ook gewoon in NL bij de supermarkt kunnen kopen ![]() | |
Rewimo | zaterdag 29 november 2014 @ 12:41 |
Nou, dan gaan we daar eens even naar zoeken ![]() | |
Rewimo | zaterdag 29 november 2014 @ 12:42 |
O, ik lees net dat de Jumbo het ook schijnt te verkopen. Kun je daar eens kijken ![]() | |
Mord_Sith | zaterdag 29 november 2014 @ 12:43 |
Oh echt ![]() | |
SuperFood | zaterdag 29 november 2014 @ 12:43 |
hier heeft jumbo ze iig. | |
SuperFood | zaterdag 29 november 2014 @ 12:43 |
ow was al gezegd ![]() | |
Rewimo | zaterdag 29 november 2014 @ 12:43 |
Ja dus ![]() | |
Mord_Sith | zaterdag 29 november 2014 @ 12:44 |
![]() ![]() |