abonnement Unibet Coolblue Bitvavo
pi_146746501
quote:
14s.gif Op maandag 17 november 2014 16:45 schreef PluisigNijntje het volgende:
Oke, dan ga ik het zo ondervinden.
Karstman, echt keukenpapier? :D waar is dat goed voor?
Ik denk dat ik alleen gaatjes zou prikken en ze gewoon los op een bordje leg.
Keukenpapier houdt het vocht vast dat uit de aardappels ontsnapt. Daardoor worden ze gaar en niet droog. Feitelijk dezelfde functie als alufolie als je ze in de oven /op de bbq doet. Alleen kan keukenpapier niet in de oven en alufolie niet in de magnetron.

Soms had ik wel eens dat de schil op sommige stukken wat hard werd maar dat eet je toch niet op. De lengte dat ze erin moeten hangt van de grootte van de aardappel af.
"A push and a rush and the land we stand on is ours" - Turrican
Whiskyplankje
pi_146746539
Oh en wel 3 of 4 velletjes keukenpapier per aardappel, flink inwikkelen dus.
"A push and a rush and the land we stand on is ours" - Turrican
Whiskyplankje
  maandag 17 november 2014 @ 16:55:47 #203
267651 Klaploper
Wetenschappelijk onderzoeker
pi_146746609
quote:
14s.gif Op maandag 17 november 2014 16:45 schreef PluisigNijntje het volgende:
Oke, dan ga ik het zo ondervinden.
Karstman, echt keukenpapier? :D waar is dat goed voor?
Ik denk dat ik alleen gaatjes zou prikken en ze gewoon los op een bordje leg.
Alu voor in de oven of op vuur ken ik wel. Niet slim in de microgolf. Denk dat het verkeerd begrepen is door hem?
Ik vecht met zwervers voor mijn plezier. Binnenkort ook op YouTube!
  maandag 17 november 2014 @ 16:56:28 #204
267651 Klaploper
Wetenschappelijk onderzoeker
pi_146746629
Ah oké, sprak voor mijn beurt. :+
Ik vecht met zwervers voor mijn plezier. Binnenkort ook op YouTube!
  Redactie Frontpage maandag 17 november 2014 @ 17:17:17 #205
407027 crew  LTVDK
Kazaamdavu
pi_146747223
Nu het toch over aardappels poffen gaat :D

Ik had vorige week krieltjes met schil gepoft in de oven, alleen is het wel een enorm pokkewerk om al die dingen per stuk in aluminiumfolie te wikkelen :{. Zou je er ook meerdere in een stukje folie kunnen stoppen of ben je dan het pofeffect kwijt?
Op maandag 24 augustus 2015 11:34 schreef Yasmin23 het volgende:
Als je maar genoeg moeite doet past alles.
_____
TV / Het post-apocalyptische/dystopische film topic
  maandag 17 november 2014 @ 17:35:10 #206
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_146747791
quote:
0s.gif Op maandag 17 november 2014 17:17 schreef LTVDK het volgende:
Nu het toch over aardappels poffen gaat :D

Ik had vorige week krieltjes met schil gepoft in de oven, alleen is het wel een enorm pokkewerk om al die dingen per stuk in aluminiumfolie te wikkelen :{. Zou je er ook meerdere in een stukje folie kunnen stoppen of ben je dan het pofeffect kwijt?
Waarom in folie pakken en niet gewoon ingeolied en gezouten en dan zo in de oven?
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
pi_146747852
quote:
1s.gif Op maandag 17 november 2014 17:35 schreef Pietverdriet het volgende:

[..]

Waarom in folie pakken en niet gewoon ingeolied en gezouten en dan zo in de oven?
Zo doe ik het ook altijd, die dingen zijn zo gaar dus alles inwikkelen om te poffen is echt niet nodig.
  Redactie Frontpage maandag 17 november 2014 @ 17:37:38 #208
407027 crew  LTVDK
Kazaamdavu
pi_146747870
quote:
1s.gif Op maandag 17 november 2014 17:35 schreef Pietverdriet het volgende:

[..]

Waarom in folie pakken en niet gewoon ingeolied en gezouten en dan zo in de oven?
Vind ik toch een stuk minder smakelijk met aardappels in de schil, die kruid ik liever na het poffen :)
Op maandag 24 augustus 2015 11:34 schreef Yasmin23 het volgende:
Als je maar genoeg moeite doet past alles.
_____
TV / Het post-apocalyptische/dystopische film topic
pi_146754284
En waarom zou je ze niet gewoon per 10 oid in folie inpakken?
Nomnomnomnomnomnomnomnomnomnom
  maandag 17 november 2014 @ 20:48:03 #210
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_146754667
quote:
0s.gif Op maandag 17 november 2014 20:39 schreef PluisigNijntje het volgende:
En waarom zou je ze niet gewoon per 10 oid in folie inpakken?
alufolie en mamatron gaat niet samen
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
pi_146754699
mamatron = magnetron? kook jij daarin?
  maandag 17 november 2014 @ 20:52:39 #212
401485 Molo
Völlig losgelöst
pi_146754862
Beetje terug lezen superfood
Oh how you'd have a happy life, if you did the things you like
pi_146755142
ah hebbus. tijd voor een keukencertificaat op de basisschool :P
pi_146755541
quote:
1s.gif Op maandag 17 november 2014 20:48 schreef Pietverdriet het volgende:

[..]

alufolie en mamatron gaat niet samen
quote:
0s.gif Op maandag 17 november 2014 17:17 schreef LTVDK het volgende:
Nu het toch over aardappels poffen gaat :D

Ik had vorige week krieltjes met schil gepoft in de oven, alleen is het wel een enorm pokkewerk om al die dingen per stuk in aluminiumfolie te wikkelen :{. Zou je er ook meerdere in een stukje folie kunnen stoppen of ben je dan het pofeffect kwijt?
Ik had de vraag eigenlijk ook niet goed gelezen, een beter antwoord zou dus zijn: Ja, ik zie niet in waarom niet. Als je wat ruimte tussen de aardappels laat zodat ze niet strak tegen elkaar aan liggen moet dat goed gaan. Ik doe het wel eens als ik twee of drie kleinere aardappels heb, die mogen gezellig samen.
Nomnomnomnomnomnomnomnomnomnom
pi_146815023
Ik heb een pot super hete Surinaamse chutney gekocht, het heet 'birambie'. Wat kan ik ermee doen? Ik vind het nogal pittig namelijk... wel erg lekker ! Kan het in een kerrie/roti gerecht ofzo?
Let's all accept each other's differences and different opinions and live together in harmony :)
  woensdag 19 november 2014 @ 18:03:21 #216
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_146815197
quote:
0s.gif Op woensdag 19 november 2014 17:56 schreef sirdanilot het volgende:
Ik heb een pot super hete Surinaamse chutney gekocht, het heet 'birambie'. Wat kan ik ermee doen? Ik vind het nogal pittig namelijk... wel erg lekker ! Kan het in een kerrie/roti gerecht ofzo?
Zo eten, door gerechten mikken, wat jij lekker vind, hou er rekening mee dat als je het verhit de pittigheid toeneemt
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
pi_146815254
Pittigheid toenemen door verhitting?
Let's all accept each other's differences and different opinions and live together in harmony :)
  woensdag 19 november 2014 @ 18:13:22 #218
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_146815438
quote:
0s.gif Op woensdag 19 november 2014 18:05 schreef sirdanilot het volgende:
Pittigheid toenemen door verhitting?
Ja, hoeft niet, maar kan gebeuren, zeker als er chilis in verwerkt zijn.
Doe maar eens een lepeltje sambal in een stoofgerecht, proef het, laat het een uur pruttelen en proef opnieuw
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
pi_146825742
Piet, heb jij een mooi recept voor erwtensoep :9
pi_146834002
quote:
1s.gif Op woensdag 19 november 2014 18:13 schreef Pietverdriet het volgende:

[..]

Ja, hoeft niet, maar kan gebeuren, zeker als er chilis in verwerkt zijn.
Doe maar eens een lepeltje sambal in een stoofgerecht, proef het, laat het een uur pruttelen en proef opnieuw
Is dat niet gewoon doordat er water verdampt en dus je gerecht geconcentreerder wordt?
  donderdag 20 november 2014 @ 12:15:48 #221
176450 Kaneelstokje
Archbishop of Banterbury
pi_146837763
Piet, ik heb een tijd geleden een simpele rode linzensoep gemaakt, die best lekker was.

Ik wil nu echter iets qua stoofpot proberen. Iets van aardappels, ui, wortel misschien. Heb jij een goed recept?
Emotionele exclusiviteit monogamie-adept
  vrijdag 21 november 2014 @ 14:03:20 #222
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_146868655
quote:
0s.gif Op donderdag 20 november 2014 12:15 schreef Kaneelstokje het volgende:
Piet, ik heb een tijd geleden een simpele rode linzensoep gemaakt, die best lekker was.

Ik wil nu echter iets qua stoofpot proberen. Iets van aardappels, ui, wortel misschien. Heb jij een goed recept?
Hutspot als stoofpot?
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
  vrijdag 21 november 2014 @ 14:07:07 #223
176450 Kaneelstokje
Archbishop of Banterbury
pi_146868739
quote:
0s.gif Op vrijdag 21 november 2014 14:03 schreef Pietverdriet het volgende:

[..]

Hutspot als stoofpot?
Met rode linzen? Hoe werkt dat?
Emotionele exclusiviteit monogamie-adept
  vrijdag 21 november 2014 @ 14:10:30 #224
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_146868820
quote:
0s.gif Op woensdag 19 november 2014 22:29 schreef fespo het volgende:
Piet, heb jij een mooi recept voor erwtensoep :9
Recept van Pseudvlaming wat ik wat aan heb gepast
200 gram groene erwten
350 gram spliterwten
3 liter water
Pond varkenskrabbetjes
1 varkenspoot
250 gram (kinnebak)spek
250 gram gerookt spek
zout
4 preien
1 flinke knolselderij
2 flinke bossen bladselderij
2 rookworsten

Bereiden:
* Laat de erwten en spliterwten ten minste 12 uur weken in ruim water (langer mag ook).
* Gooi het weekwater niet weg, maar zet daarin de erwten samen met vlees en spek op het vuur.
* Breng de massa geleidelijk aan de kook en houd de soep ongeveer 2 uur tegen de kook aan.
* Schuim regelmatig af.
* Voeg zout of de bouillontabletten toe, de gewassen, in stukken gesneden prei en knolselderij,
laat alles nog een uurtje doorsudderen op laag vuur.
* Haal met een schuimspaan vlees en spek uit de soep.
* Haal de botjes eruit en doe het vlees terug in de soep.
* Snijd het spek in plakken, verwijder eventueel de zwoerd en doe het spek weer in de soep of bewaar
het om later bij de soep op roggebrood te serveren.
* Wrijf de hele erwten met een houten lepel tegen de wand van de pan fijn, laat de soep op een laag
pitje doorsudderen en voorkom door regelmatig roeren dat er een korst op de bodem van de pan
ontstaat.
* Roer, als de soep bijna klaar is en de massa mooi glad en smeuig is, de fijngesneden bladselderij erdoor,
daarmee mag je best royaal zijn.
* De erwtensoep is nu klaar.
* Laat de rookworsten in een apart pannetje met water wellen, vooral niet koken!
* Is de worst klaar, snijd hem dan in plakjes en voeg die aan de soep toe.
* Serveren met roggebrood.
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
  vrijdag 21 november 2014 @ 15:37:32 #225
141808 Knuck-les
ik bats je moeder.
pi_146870886
Ben op zoek naar een lekker en redelijk goedkoop te maken hoofdgerecht voor een kerstdiner met 10 jonge mannen die erg van vlees houden. Zat zelf aan iets als porkbelly te denken. Nog andere tips?
  vrijdag 21 november 2014 @ 19:22:32 #226
401485 Molo
Völlig losgelöst
pi_146877097
Zelf hamburgers 'deluxe' in elkaar zetten?
Oh how you'd have a happy life, if you did the things you like
pi_146878812
quote:
14s.gif Op vrijdag 21 november 2014 15:37 schreef Knuck-les het volgende:
Ben op zoek naar een lekker en redelijk goedkoop te maken hoofdgerecht voor een kerstdiner met 10 jonge mannen die erg van vlees houden. Zat zelf aan iets als porkbelly te denken. Nog andere tips?
Zelf een gevulde rollade in elkaar draaien <3
Ik hou van grote stukken vlees braaien :@
pi_146878854
quote:
14s.gif Op vrijdag 21 november 2014 15:37 schreef Knuck-les het volgende:
Ben op zoek naar een lekker en redelijk goedkoop te maken hoofdgerecht voor een kerstdiner met 10 jonge mannen die erg van vlees houden. Zat zelf aan iets als porkbelly te denken. Nog andere tips?
Pulled pork van de BBQ. Moet je wel een BBQ hebben die dicht kan. Lekker de hele dag met je vrienden in een stoer houthakkersoverhemd bij een vuurtje staan, bier drinken, en af en toe ff naar het vlees kijken :) :9
Mijn foto's op Flickr!
[b]Op 15-09-2006 10:28 schreef Hans_Gielus[/b]
Namens Fryslân hoop ik dat je van een berg afkukelt _O-
  vrijdag 21 november 2014 @ 20:11:16 #229
176450 Kaneelstokje
Archbishop of Banterbury
pi_146878858
Ik zag vandaag bij de supermarkt varkensstaarten liggen.

Iemand ervaring hiermee in een gerecht?
Emotionele exclusiviteit monogamie-adept
  Redactie Frontpage vrijdag 21 november 2014 @ 21:43:34 #230
407027 crew  LTVDK
Kazaamdavu
pi_146882700
quote:
0s.gif Op maandag 17 november 2014 21:08 schreef PluisigNijntje het volgende:

[..]

[..]

Ik had de vraag eigenlijk ook niet goed gelezen, een beter antwoord zou dus zijn: Ja, ik zie niet in waarom niet. Als je wat ruimte tussen de aardappels laat zodat ze niet strak tegen elkaar aan liggen moet dat goed gaan. Ik doe het wel eens als ik twee of drie kleinere aardappels heb, die mogen gezellig samen.
Net geprobeerd, maar geen succes :N Had er een stuk of 15/20 in de alufolie gewikkeld, na een half uur (zolang duurt het als ze per stuk zijn) nog keihard. Hebben meer dan een uur in de oven gelegen en ongeveer 1/3e was zacht genoeg om eetbaar te zijn, de rest was nog keihard maar wel bloedheet.

Volgende keer weer gewoon per stuk of doorsnijden en met wat olie en zout op de bakplaar :Y
Op maandag 24 augustus 2015 11:34 schreef Yasmin23 het volgende:
Als je maar genoeg moeite doet past alles.
_____
TV / Het post-apocalyptische/dystopische film topic
  Redactie Frontpage / Spellchecker maandag 24 november 2014 @ 15:50:42 #231
13151 crew  Rewimo
Nederduitse/Mevrouw qltel
pi_146957485
Piet, welk vlees kun je in DLD het beste nemen voor hachee of "suddervlees"?

Er ligt hier zoveel bij de slager dat ik door de bomen het bos niet meer zie :)
Most people don't listen with the intention to understand, they listen with the intention to reply.
&lt;a href="http://bijenzonderzorgen.nl/" target="_blank" rel="nofollow"&gt;http://bijenzonderzorgen.nl/&lt;/a&gt; beslist geen BIJ-zaak!
  maandag 24 november 2014 @ 16:05:28 #232
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_146957929
quote:
0s.gif Op maandag 24 november 2014 15:50 schreef Rewimo het volgende:
Piet, welk vlees kun je in DLD het beste nemen voor hachee of "suddervlees"?

Er ligt hier zoveel bij de slager dat ik door de bomen het bos niet meer zie :)
Rund?
Brust of Hohe Rippe, maar ik kijk vooral naar of het vlees mooi gemarmerd is.
Hert
Hirschgulash van de Aldi Sued, in de diepvries, erg betaalbaar en erg lekker
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
  maandag 24 november 2014 @ 16:11:21 #233
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_146958151
quote:
0s.gif Op vrijdag 21 november 2014 20:11 schreef Kaneelstokje het volgende:
Ik zag vandaag bij de supermarkt varkensstaarten liggen.

Iemand ervaring hiermee in een gerecht?
Varkensstaart met rapen
1 1/2 kg Varkensstaart
1 EL Smout of boter
2 uien, fijngehakt
2 tenen knoflook
1 EL Meel
1/2 Liter Water
8 rapen in cm dikke frieten gesneden
1 bos peterselie
1/2 TL Thijm
1 laurierblad

De varkensstaarten wassen en in stukken snijden. Braden tot ze bruin zijn, vuur laagzetten en uit de pan nemen, uien, knoflook zacht glazig laten worden, meel toevoegen en laten bruinen, staarten en de rest van de ingredienten erbij behalve de rapen.
Smoor de staarten gaar en voeg dan de rapen toe, als de rapen gaar zijn (hence, nu zijn de rapen gaar) kan je het eten
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
  Redactie Frontpage / Spellchecker maandag 24 november 2014 @ 16:13:40 #234
13151 crew  Rewimo
Nederduitse/Mevrouw qltel
pi_146958220
quote:
0s.gif Op maandag 24 november 2014 16:05 schreef Pietverdriet het volgende:

Rund?
Brust of Hohe Rippe, maar ik kijk vooral naar of het vlees mooi gemarmerd is.
Hert
Hirschgulash van de Aldi Sued, in de diepvries, erg betaalbaar en erg lekker
Dank je wel :)

Rund is prima, paard zou nog lekkerder zijn maar dat vind je hier volgens mij nauwelijks.
Most people don't listen with the intention to understand, they listen with the intention to reply.
&lt;a href="http://bijenzonderzorgen.nl/" target="_blank" rel="nofollow"&gt;http://bijenzonderzorgen.nl/&lt;/a&gt; beslist geen BIJ-zaak!
pi_146958274
Ok een leuke vraag, hoe zorg ik er voor dat mijn kaasvulling voor mijn kaasbroodjes IN het bladerdeeg blijft in de oven tijdens het bakken? Ze lopen niet geheel leeg maar wel 'genoeg' om lekker sompig aan de onderkant te kruipen zodat ze niet krokant worden.

Ik gebruik al een (zeer) stevige kaas-roux....
  maandag 24 november 2014 @ 16:19:03 #236
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_146958415
quote:
0s.gif Op maandag 24 november 2014 16:14 schreef ChilllayD het volgende:
Ok een leuke vraag, hoe zorg ik er voor dat mijn kaasvulling voor mijn kaasbroodjes IN het bladerdeeg blijft in de oven tijdens het bakken? Ze lopen niet geheel leeg maar wel 'genoeg' om lekker sompig aan de onderkant te kruipen zodat ze niet krokant worden.

Ik gebruik al een (zeer) stevige kaas-roux....
Maak een dikke bechamel met kaas zou ik zeggen, of een Salpicon,
Moet het eens proberen
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
  maandag 24 november 2014 @ 16:19:44 #237
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_146958437
quote:
0s.gif Op maandag 24 november 2014 16:13 schreef Rewimo het volgende:

[..]

Dank je wel :)

Rund is prima, paard zou nog lekkerder zijn maar dat vind je hier volgens mij nauwelijks.
In Nederland ook niet meer.
Hert is aanrader trouwens, zeker eens proberen
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
pi_146958921
quote:
0s.gif Op maandag 24 november 2014 16:19 schreef Pietverdriet het volgende:

[..]

Maak een dikke bechamel met kaas zou ik zeggen, of een Salpicon,
Moet het eens proberen
En waarom zou die er niet tussenuit lopen? :P

Zal toelichten wat ik nu gebruik en hoe ik het doe.
Boter/bloem in pannetje en goed laten 'bakken', afblussen met een mix van groente bouillon en melk, klein scheutje kirsch.
Daarna uiteraard kaasssssss.

Die laat ik 15 a 20min. opstijven in de koelkast (kun je mooi plakjes snijden).
Dan op de bladerdeeg, zo goed mogelijk dichtmaken en +/- 25min bakken op 190gr.

Na 20min zijn ze dus nog enorm bleek en begint het er uit te lopen, bladerdeeg weet open te barsten op plekken waar ik alleen dubbelgevouwen heb, dus aan mijn plakkunsten ligt het ook niet direct haha.

[ Bericht 16% gewijzigd door ChilllayD op 24-11-2014 16:51:19 ]
  Redactie Frontpage / Spellchecker maandag 24 november 2014 @ 16:49:05 #239
13151 crew  Rewimo
Nederduitse/Mevrouw qltel
pi_146959385
quote:
0s.gif Op maandag 24 november 2014 16:19 schreef Pietverdriet het volgende:
In Nederland ook niet meer.
Hert is aanrader trouwens, zeker eens proberen
Kom van de week vast wel bij Aldi, dan zal ik eens kijken ^O^

In Haarlem zit een goeie paardenslager, maar ja, dat is een beetje ver weg nu ;)
Most people don't listen with the intention to understand, they listen with the intention to reply.
&lt;a href="http://bijenzonderzorgen.nl/" target="_blank" rel="nofollow"&gt;http://bijenzonderzorgen.nl/&lt;/a&gt; beslist geen BIJ-zaak!
  maandag 24 november 2014 @ 16:59:46 #240
401485 Molo
Völlig losgelöst
pi_146959700
quote:
0s.gif Op maandag 24 november 2014 16:34 schreef ChilllayD het volgende:

[..]

En waarom zou die er niet tussenuit lopen? :P

Zal toelichten wat ik nu gebruik en hoe ik het doe.
Boter/bloem in pannetje en goed laten 'bakken', afblussen met een mix van groente bouillon en melk, klein scheutje kirsch.
Daarna uiteraard kaasssssss.

Die laat ik 15 a 20min. opstijven in de koelkast (kun je mooi plakjes snijden).
Dan op de bladerdeeg, zo goed mogelijk dichtmaken en +/- 25min bakken op 190gr.

Na 20min zijn ze dus nog enorm bleek en begint het er uit te lopen, bladerdeeg weet open te barsten op plekken waar ik alleen dubbelgevouwen heb, dus aan mijn plakkunsten ligt het ook niet direct haha.
Vulling meer koelen voor je het erin doet. Dan is de buitenkant als stevig en krokant genoeg voor de kaas zacht begint te worden.
Oh how you'd have a happy life, if you did the things you like
  maandag 24 november 2014 @ 16:59:53 #241
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_146959708
quote:
0s.gif Op maandag 24 november 2014 16:34 schreef ChilllayD het volgende:

[..]

En waarom zou die er niet tussenuit lopen? :P

Zal toelichten wat ik nu gebruik en hoe ik het doe.
Boter/bloem in pannetje en goed laten 'bakken', afblussen met een mix van groente bouillon en melk, klein scheutje kirsch.
Daarna uiteraard kaasssssss.

Die laat ik 15 a 20min. opstijven in de koelkast (kun je mooi plakjes snijden).
Dan op de bladerdeeg, zo goed mogelijk dichtmaken en +/- 25min bakken op 190gr.

Na 20min zijn ze dus nog enorm bleek en begint het er uit te lopen, bladerdeeg weet open te barsten op plekken waar ik alleen dubbelgevouwen heb, dus aan mijn plakkunsten ligt het ook niet direct haha.
Waarom 190 graden?
Zou eerder 225 graden bakken en de oven voorverwarmen, check ook met een thermometer je oventemperatuur.
Hoe je het beschrijft bak je niet warm genoeg of verwarm je niet voor, in twijfel allebeide
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
  maandag 24 november 2014 @ 17:00:52 #242
401485 Molo
Völlig losgelöst
pi_146959743
quote:
0s.gif Op maandag 24 november 2014 16:49 schreef Rewimo het volgende:

[..]

Kom van de week vast wel bij Aldi, dan zal ik eens kijken ^O^

In Haarlem zit een goeie paardenslager, maar ja, dat is een beetje ver weg nu ;)
En waar zit die?

Degene waar ik altijd heen ging is nu een luxe mensen slager geworden en vraagt nu ¤40,- per kilo voor paardenbiefstuk :'(
Oh how you'd have a happy life, if you did the things you like
  Redactie Frontpage / Spellchecker maandag 24 november 2014 @ 17:11:19 #243
13151 crew  Rewimo
Nederduitse/Mevrouw qltel
pi_146960019
quote:
1s.gif Op maandag 24 november 2014 17:00 schreef Molo het volgende:

En waar zit die?

Degene waar ik altijd heen ging is nu een luxe mensen slager geworden en vraagt nu ¤40,- per kilo voor paardenbiefstuk :'(
Wisker in de Cronjé.
Most people don't listen with the intention to understand, they listen with the intention to reply.
&lt;a href="http://bijenzonderzorgen.nl/" target="_blank" rel="nofollow"&gt;http://bijenzonderzorgen.nl/&lt;/a&gt; beslist geen BIJ-zaak!
  maandag 24 november 2014 @ 17:19:48 #244
401485 Molo
Völlig losgelöst
pi_146960229
quote:
0s.gif Op maandag 24 november 2014 17:11 schreef Rewimo het volgende:

[..]

Wisker in de Cronjé.
Thanks, zal mijn man er eens langs sturen, zit voor werk vaak daar in de buurt :)
Oh how you'd have a happy life, if you did the things you like
pi_146960359
quote:
Waarom 190 graden?
Zou eerder 225 graden bakken en de oven voorverwarmen, check ook met een thermometer je oventemperatuur.
Hoe je het beschrijft bak je niet warm genoeg of verwarm je niet voor, in twijfel allebeide
Dat had ik online opgepikt, dat het warm genoeg zou zijn voor kaasbroodjes.

Voorverwarmen doe ik uiteraard wel haha. ;) zal eens heter proberen.
  Redactie Frontpage / Spellchecker maandag 24 november 2014 @ 17:34:03 #246
13151 crew  Rewimo
Nederduitse/Mevrouw qltel
pi_146960631
quote:
1s.gif Op maandag 24 november 2014 17:19 schreef Molo het volgende:

Thanks, zal mijn man er eens langs sturen, zit voor werk vaak daar in de buurt :)
Ik weet overigens niet hoe de prijzen er nu zijn, ben al een tijdje weg daar. Naar welke slager ging jij?
Most people don't listen with the intention to understand, they listen with the intention to reply.
&lt;a href="http://bijenzonderzorgen.nl/" target="_blank" rel="nofollow"&gt;http://bijenzonderzorgen.nl/&lt;/a&gt; beslist geen BIJ-zaak!
  maandag 24 november 2014 @ 17:36:03 #247
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_146960684
quote:
0s.gif Op maandag 24 november 2014 17:24 schreef ChilllayD het volgende:

[..]

Dat had ik online opgepikt, dat het warm genoeg zou zijn voor kaasbroodjes.

Voorverwarmen doe ik uiteraard wel haha. ;) zal eens heter proberen.
Smeer je ze in met ei?
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
  maandag 24 november 2014 @ 17:38:09 #248
401485 Molo
Völlig losgelöst
pi_146960737
quote:
0s.gif Op maandag 24 november 2014 17:34 schreef Rewimo het volgende:

[..]

Ik weet overigens niet hoe de prijzen er nu zijn, ben al een tijdje weg daar. Naar welke slager ging jij?
Rijswijk, bij Den Haag, aardig eindje van Haarlem vandaan maar dichter bij mijn huis ;)
Oh how you'd have a happy life, if you did the things you like
pi_146960792
quote:
1s.gif Op maandag 24 november 2014 17:36 schreef Pietverdriet het volgende:

[..]

Smeer je ze in met ei?
Ja, en daarop een klein beetje geraspte kaas.

Maar erover gesproken, ik haal ze net uit de oven (wat heter gedaan) en betreft kleur zijn ze nu perfect in korte tijd. Wel weer (hoe is het mogelijk!!!!) aan 1 zijkant en 1 voorkant leeggelopen. Nu had ik de randjes dicht geplakt, zelfs omhoog dubbel terug gevouwen en met een vorkje aangedrukt.

En mijn idee was, bak ze nu vast voor om vanavond een lekker hapje te hebben. Wilde ze alleen nog even opwarmen maar hoe ik dat nu ga doen met die ene die al half open staat, oeiiii.
  maandag 24 november 2014 @ 18:03:51 #250
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_146961326
quote:
0s.gif Op maandag 24 november 2014 17:41 schreef ChilllayD het volgende:

[..]

Ja, en daarop een klein beetje geraspte kaas.

Maar erover gesproken, ik haal ze net uit de oven (wat heter gedaan) en betreft kleur zijn ze nu perfect in korte tijd. Wel weer (hoe is het mogelijk!!!!) aan 1 zijkant en 1 voorkant leeggelopen. Nu had ik de randjes dicht geplakt, zelfs omhoog dubbel terug gevouwen en met een vorkje aangedrukt.

En mijn idee was, bak ze nu vast voor om vanavond een lekker hapje te hebben. Wilde ze alleen nog even opwarmen maar hoe ik dat nu ga doen met die ene die al half open staat, oeiiii.
De kaasragout moet je dikker maken, zodat hij in de pan ook rul is.
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
abonnement Unibet Coolblue Bitvavo
Forum Opties
Forumhop:
Hop naar:
(afkorting, bv 'KLB')