abonnement Unibet Coolblue Bitvavo
pi_146746501
quote:
14s.gif Op maandag 17 november 2014 16:45 schreef PluisigNijntje het volgende:
Oke, dan ga ik het zo ondervinden.
Karstman, echt keukenpapier? :D waar is dat goed voor?
Ik denk dat ik alleen gaatjes zou prikken en ze gewoon los op een bordje leg.
Keukenpapier houdt het vocht vast dat uit de aardappels ontsnapt. Daardoor worden ze gaar en niet droog. Feitelijk dezelfde functie als alufolie als je ze in de oven /op de bbq doet. Alleen kan keukenpapier niet in de oven en alufolie niet in de magnetron.

Soms had ik wel eens dat de schil op sommige stukken wat hard werd maar dat eet je toch niet op. De lengte dat ze erin moeten hangt van de grootte van de aardappel af.
"A push and a rush and the land we stand on is ours" - Turrican
Whiskyplankje
pi_146746539
Oh en wel 3 of 4 velletjes keukenpapier per aardappel, flink inwikkelen dus.
"A push and a rush and the land we stand on is ours" - Turrican
Whiskyplankje
  maandag 17 november 2014 @ 16:55:47 #203
267651 Klaploper
Wetenschappelijk onderzoeker
pi_146746609
quote:
14s.gif Op maandag 17 november 2014 16:45 schreef PluisigNijntje het volgende:
Oke, dan ga ik het zo ondervinden.
Karstman, echt keukenpapier? :D waar is dat goed voor?
Ik denk dat ik alleen gaatjes zou prikken en ze gewoon los op een bordje leg.
Alu voor in de oven of op vuur ken ik wel. Niet slim in de microgolf. Denk dat het verkeerd begrepen is door hem?
Ik vecht met zwervers voor mijn plezier. Binnenkort ook op YouTube!
  maandag 17 november 2014 @ 16:56:28 #204
267651 Klaploper
Wetenschappelijk onderzoeker
pi_146746629
Ah oké, sprak voor mijn beurt. :+
Ik vecht met zwervers voor mijn plezier. Binnenkort ook op YouTube!
  Redactie Frontpage maandag 17 november 2014 @ 17:17:17 #205
407027 crew  LTVDK
Kazaamdavu
pi_146747223
Nu het toch over aardappels poffen gaat :D

Ik had vorige week krieltjes met schil gepoft in de oven, alleen is het wel een enorm pokkewerk om al die dingen per stuk in aluminiumfolie te wikkelen :{. Zou je er ook meerdere in een stukje folie kunnen stoppen of ben je dan het pofeffect kwijt?
Op maandag 24 augustus 2015 11:34 schreef Yasmin23 het volgende:
Als je maar genoeg moeite doet past alles.
_____
TV / Het post-apocalyptische/dystopische film topic
  maandag 17 november 2014 @ 17:35:10 #206
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_146747791
quote:
0s.gif Op maandag 17 november 2014 17:17 schreef LTVDK het volgende:
Nu het toch over aardappels poffen gaat :D

Ik had vorige week krieltjes met schil gepoft in de oven, alleen is het wel een enorm pokkewerk om al die dingen per stuk in aluminiumfolie te wikkelen :{. Zou je er ook meerdere in een stukje folie kunnen stoppen of ben je dan het pofeffect kwijt?
Waarom in folie pakken en niet gewoon ingeolied en gezouten en dan zo in de oven?
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
pi_146747852
quote:
1s.gif Op maandag 17 november 2014 17:35 schreef Pietverdriet het volgende:

[..]

Waarom in folie pakken en niet gewoon ingeolied en gezouten en dan zo in de oven?
Zo doe ik het ook altijd, die dingen zijn zo gaar dus alles inwikkelen om te poffen is echt niet nodig.
  Redactie Frontpage maandag 17 november 2014 @ 17:37:38 #208
407027 crew  LTVDK
Kazaamdavu
pi_146747870
quote:
1s.gif Op maandag 17 november 2014 17:35 schreef Pietverdriet het volgende:

[..]

Waarom in folie pakken en niet gewoon ingeolied en gezouten en dan zo in de oven?
Vind ik toch een stuk minder smakelijk met aardappels in de schil, die kruid ik liever na het poffen :)
Op maandag 24 augustus 2015 11:34 schreef Yasmin23 het volgende:
Als je maar genoeg moeite doet past alles.
_____
TV / Het post-apocalyptische/dystopische film topic
pi_146754284
En waarom zou je ze niet gewoon per 10 oid in folie inpakken?
Nomnomnomnomnomnomnomnomnomnom
  maandag 17 november 2014 @ 20:48:03 #210
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_146754667
quote:
0s.gif Op maandag 17 november 2014 20:39 schreef PluisigNijntje het volgende:
En waarom zou je ze niet gewoon per 10 oid in folie inpakken?
alufolie en mamatron gaat niet samen
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
pi_146754699
mamatron = magnetron? kook jij daarin?
  maandag 17 november 2014 @ 20:52:39 #212
401485 Molo
Völlig losgelöst
pi_146754862
Beetje terug lezen superfood
Oh how you'd have a happy life, if you did the things you like
pi_146755142
ah hebbus. tijd voor een keukencertificaat op de basisschool :P
pi_146755541
quote:
1s.gif Op maandag 17 november 2014 20:48 schreef Pietverdriet het volgende:

[..]

alufolie en mamatron gaat niet samen
quote:
0s.gif Op maandag 17 november 2014 17:17 schreef LTVDK het volgende:
Nu het toch over aardappels poffen gaat :D

Ik had vorige week krieltjes met schil gepoft in de oven, alleen is het wel een enorm pokkewerk om al die dingen per stuk in aluminiumfolie te wikkelen :{. Zou je er ook meerdere in een stukje folie kunnen stoppen of ben je dan het pofeffect kwijt?
Ik had de vraag eigenlijk ook niet goed gelezen, een beter antwoord zou dus zijn: Ja, ik zie niet in waarom niet. Als je wat ruimte tussen de aardappels laat zodat ze niet strak tegen elkaar aan liggen moet dat goed gaan. Ik doe het wel eens als ik twee of drie kleinere aardappels heb, die mogen gezellig samen.
Nomnomnomnomnomnomnomnomnomnom
pi_146815023
Ik heb een pot super hete Surinaamse chutney gekocht, het heet 'birambie'. Wat kan ik ermee doen? Ik vind het nogal pittig namelijk... wel erg lekker ! Kan het in een kerrie/roti gerecht ofzo?
Let's all accept each other's differences and different opinions and live together in harmony :)
  woensdag 19 november 2014 @ 18:03:21 #216
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_146815197
quote:
0s.gif Op woensdag 19 november 2014 17:56 schreef sirdanilot het volgende:
Ik heb een pot super hete Surinaamse chutney gekocht, het heet 'birambie'. Wat kan ik ermee doen? Ik vind het nogal pittig namelijk... wel erg lekker ! Kan het in een kerrie/roti gerecht ofzo?
Zo eten, door gerechten mikken, wat jij lekker vind, hou er rekening mee dat als je het verhit de pittigheid toeneemt
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
pi_146815254
Pittigheid toenemen door verhitting?
Let's all accept each other's differences and different opinions and live together in harmony :)
  woensdag 19 november 2014 @ 18:13:22 #218
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_146815438
quote:
0s.gif Op woensdag 19 november 2014 18:05 schreef sirdanilot het volgende:
Pittigheid toenemen door verhitting?
Ja, hoeft niet, maar kan gebeuren, zeker als er chilis in verwerkt zijn.
Doe maar eens een lepeltje sambal in een stoofgerecht, proef het, laat het een uur pruttelen en proef opnieuw
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
pi_146825742
Piet, heb jij een mooi recept voor erwtensoep :9
pi_146834002
quote:
1s.gif Op woensdag 19 november 2014 18:13 schreef Pietverdriet het volgende:

[..]

Ja, hoeft niet, maar kan gebeuren, zeker als er chilis in verwerkt zijn.
Doe maar eens een lepeltje sambal in een stoofgerecht, proef het, laat het een uur pruttelen en proef opnieuw
Is dat niet gewoon doordat er water verdampt en dus je gerecht geconcentreerder wordt?
  donderdag 20 november 2014 @ 12:15:48 #221
176450 Kaneelstokje
Archbishop of Banterbury
pi_146837763
Piet, ik heb een tijd geleden een simpele rode linzensoep gemaakt, die best lekker was.

Ik wil nu echter iets qua stoofpot proberen. Iets van aardappels, ui, wortel misschien. Heb jij een goed recept?
Emotionele exclusiviteit monogamie-adept
  vrijdag 21 november 2014 @ 14:03:20 #222
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_146868655
quote:
0s.gif Op donderdag 20 november 2014 12:15 schreef Kaneelstokje het volgende:
Piet, ik heb een tijd geleden een simpele rode linzensoep gemaakt, die best lekker was.

Ik wil nu echter iets qua stoofpot proberen. Iets van aardappels, ui, wortel misschien. Heb jij een goed recept?
Hutspot als stoofpot?
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
  vrijdag 21 november 2014 @ 14:07:07 #223
176450 Kaneelstokje
Archbishop of Banterbury
pi_146868739
quote:
0s.gif Op vrijdag 21 november 2014 14:03 schreef Pietverdriet het volgende:

[..]

Hutspot als stoofpot?
Met rode linzen? Hoe werkt dat?
Emotionele exclusiviteit monogamie-adept
  vrijdag 21 november 2014 @ 14:10:30 #224
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_146868820
quote:
0s.gif Op woensdag 19 november 2014 22:29 schreef fespo het volgende:
Piet, heb jij een mooi recept voor erwtensoep :9
Recept van Pseudvlaming wat ik wat aan heb gepast
200 gram groene erwten
350 gram spliterwten
3 liter water
Pond varkenskrabbetjes
1 varkenspoot
250 gram (kinnebak)spek
250 gram gerookt spek
zout
4 preien
1 flinke knolselderij
2 flinke bossen bladselderij
2 rookworsten

Bereiden:
* Laat de erwten en spliterwten ten minste 12 uur weken in ruim water (langer mag ook).
* Gooi het weekwater niet weg, maar zet daarin de erwten samen met vlees en spek op het vuur.
* Breng de massa geleidelijk aan de kook en houd de soep ongeveer 2 uur tegen de kook aan.
* Schuim regelmatig af.
* Voeg zout of de bouillontabletten toe, de gewassen, in stukken gesneden prei en knolselderij,
laat alles nog een uurtje doorsudderen op laag vuur.
* Haal met een schuimspaan vlees en spek uit de soep.
* Haal de botjes eruit en doe het vlees terug in de soep.
* Snijd het spek in plakken, verwijder eventueel de zwoerd en doe het spek weer in de soep of bewaar
het om later bij de soep op roggebrood te serveren.
* Wrijf de hele erwten met een houten lepel tegen de wand van de pan fijn, laat de soep op een laag
pitje doorsudderen en voorkom door regelmatig roeren dat er een korst op de bodem van de pan
ontstaat.
* Roer, als de soep bijna klaar is en de massa mooi glad en smeuig is, de fijngesneden bladselderij erdoor,
daarmee mag je best royaal zijn.
* De erwtensoep is nu klaar.
* Laat de rookworsten in een apart pannetje met water wellen, vooral niet koken!
* Is de worst klaar, snijd hem dan in plakjes en voeg die aan de soep toe.
* Serveren met roggebrood.
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
  vrijdag 21 november 2014 @ 15:37:32 #225
141808 Knuck-les
ik bats je moeder.
pi_146870886
Ben op zoek naar een lekker en redelijk goedkoop te maken hoofdgerecht voor een kerstdiner met 10 jonge mannen die erg van vlees houden. Zat zelf aan iets als porkbelly te denken. Nog andere tips?
  vrijdag 21 november 2014 @ 19:22:32 #226
401485 Molo
Völlig losgelöst
pi_146877097
Zelf hamburgers 'deluxe' in elkaar zetten?
Oh how you'd have a happy life, if you did the things you like
pi_146878812
quote:
14s.gif Op vrijdag 21 november 2014 15:37 schreef Knuck-les het volgende:
Ben op zoek naar een lekker en redelijk goedkoop te maken hoofdgerecht voor een kerstdiner met 10 jonge mannen die erg van vlees houden. Zat zelf aan iets als porkbelly te denken. Nog andere tips?
Zelf een gevulde rollade in elkaar draaien <3
Ik hou van grote stukken vlees braaien :@
pi_146878854
quote:
14s.gif Op vrijdag 21 november 2014 15:37 schreef Knuck-les het volgende:
Ben op zoek naar een lekker en redelijk goedkoop te maken hoofdgerecht voor een kerstdiner met 10 jonge mannen die erg van vlees houden. Zat zelf aan iets als porkbelly te denken. Nog andere tips?
Pulled pork van de BBQ. Moet je wel een BBQ hebben die dicht kan. Lekker de hele dag met je vrienden in een stoer houthakkersoverhemd bij een vuurtje staan, bier drinken, en af en toe ff naar het vlees kijken :) :9
Mijn foto's op Flickr!
[b]Op 15-09-2006 10:28 schreef Hans_Gielus[/b]
Namens Fryslân hoop ik dat je van een berg afkukelt _O-
  vrijdag 21 november 2014 @ 20:11:16 #229
176450 Kaneelstokje
Archbishop of Banterbury
pi_146878858
Ik zag vandaag bij de supermarkt varkensstaarten liggen.

Iemand ervaring hiermee in een gerecht?
Emotionele exclusiviteit monogamie-adept
  Redactie Frontpage vrijdag 21 november 2014 @ 21:43:34 #230
407027 crew  LTVDK
Kazaamdavu
pi_146882700
quote:
0s.gif Op maandag 17 november 2014 21:08 schreef PluisigNijntje het volgende:

[..]

[..]

Ik had de vraag eigenlijk ook niet goed gelezen, een beter antwoord zou dus zijn: Ja, ik zie niet in waarom niet. Als je wat ruimte tussen de aardappels laat zodat ze niet strak tegen elkaar aan liggen moet dat goed gaan. Ik doe het wel eens als ik twee of drie kleinere aardappels heb, die mogen gezellig samen.
Net geprobeerd, maar geen succes :N Had er een stuk of 15/20 in de alufolie gewikkeld, na een half uur (zolang duurt het als ze per stuk zijn) nog keihard. Hebben meer dan een uur in de oven gelegen en ongeveer 1/3e was zacht genoeg om eetbaar te zijn, de rest was nog keihard maar wel bloedheet.

Volgende keer weer gewoon per stuk of doorsnijden en met wat olie en zout op de bakplaar :Y
Op maandag 24 augustus 2015 11:34 schreef Yasmin23 het volgende:
Als je maar genoeg moeite doet past alles.
_____
TV / Het post-apocalyptische/dystopische film topic
  Redactie Frontpage / Spellchecker maandag 24 november 2014 @ 15:50:42 #231
13151 crew  Rewimo
Nederduitse/Mevrouw qltel
pi_146957485
Piet, welk vlees kun je in DLD het beste nemen voor hachee of "suddervlees"?

Er ligt hier zoveel bij de slager dat ik door de bomen het bos niet meer zie :)
Most people don't listen with the intention to understand, they listen with the intention to reply.
&lt;a href="http://bijenzonderzorgen.nl/" target="_blank" rel="nofollow"&gt;http://bijenzonderzorgen.nl/&lt;/a&gt; beslist geen BIJ-zaak!
  maandag 24 november 2014 @ 16:05:28 #232
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_146957929
quote:
0s.gif Op maandag 24 november 2014 15:50 schreef Rewimo het volgende:
Piet, welk vlees kun je in DLD het beste nemen voor hachee of "suddervlees"?

Er ligt hier zoveel bij de slager dat ik door de bomen het bos niet meer zie :)
Rund?
Brust of Hohe Rippe, maar ik kijk vooral naar of het vlees mooi gemarmerd is.
Hert
Hirschgulash van de Aldi Sued, in de diepvries, erg betaalbaar en erg lekker
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
  maandag 24 november 2014 @ 16:11:21 #233
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_146958151
quote:
0s.gif Op vrijdag 21 november 2014 20:11 schreef Kaneelstokje het volgende:
Ik zag vandaag bij de supermarkt varkensstaarten liggen.

Iemand ervaring hiermee in een gerecht?
Varkensstaart met rapen
1 1/2 kg Varkensstaart
1 EL Smout of boter
2 uien, fijngehakt
2 tenen knoflook
1 EL Meel
1/2 Liter Water
8 rapen in cm dikke frieten gesneden
1 bos peterselie
1/2 TL Thijm
1 laurierblad

De varkensstaarten wassen en in stukken snijden. Braden tot ze bruin zijn, vuur laagzetten en uit de pan nemen, uien, knoflook zacht glazig laten worden, meel toevoegen en laten bruinen, staarten en de rest van de ingredienten erbij behalve de rapen.
Smoor de staarten gaar en voeg dan de rapen toe, als de rapen gaar zijn (hence, nu zijn de rapen gaar) kan je het eten
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
  Redactie Frontpage / Spellchecker maandag 24 november 2014 @ 16:13:40 #234
13151 crew  Rewimo
Nederduitse/Mevrouw qltel
pi_146958220
quote:
0s.gif Op maandag 24 november 2014 16:05 schreef Pietverdriet het volgende:

Rund?
Brust of Hohe Rippe, maar ik kijk vooral naar of het vlees mooi gemarmerd is.
Hert
Hirschgulash van de Aldi Sued, in de diepvries, erg betaalbaar en erg lekker
Dank je wel :)

Rund is prima, paard zou nog lekkerder zijn maar dat vind je hier volgens mij nauwelijks.
Most people don't listen with the intention to understand, they listen with the intention to reply.
&lt;a href="http://bijenzonderzorgen.nl/" target="_blank" rel="nofollow"&gt;http://bijenzonderzorgen.nl/&lt;/a&gt; beslist geen BIJ-zaak!
pi_146958274
Ok een leuke vraag, hoe zorg ik er voor dat mijn kaasvulling voor mijn kaasbroodjes IN het bladerdeeg blijft in de oven tijdens het bakken? Ze lopen niet geheel leeg maar wel 'genoeg' om lekker sompig aan de onderkant te kruipen zodat ze niet krokant worden.

Ik gebruik al een (zeer) stevige kaas-roux....
  maandag 24 november 2014 @ 16:19:03 #236
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_146958415
quote:
0s.gif Op maandag 24 november 2014 16:14 schreef ChilllayD het volgende:
Ok een leuke vraag, hoe zorg ik er voor dat mijn kaasvulling voor mijn kaasbroodjes IN het bladerdeeg blijft in de oven tijdens het bakken? Ze lopen niet geheel leeg maar wel 'genoeg' om lekker sompig aan de onderkant te kruipen zodat ze niet krokant worden.

Ik gebruik al een (zeer) stevige kaas-roux....
Maak een dikke bechamel met kaas zou ik zeggen, of een Salpicon,
Moet het eens proberen
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
  maandag 24 november 2014 @ 16:19:44 #237
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_146958437
quote:
0s.gif Op maandag 24 november 2014 16:13 schreef Rewimo het volgende:

[..]

Dank je wel :)

Rund is prima, paard zou nog lekkerder zijn maar dat vind je hier volgens mij nauwelijks.
In Nederland ook niet meer.
Hert is aanrader trouwens, zeker eens proberen
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
pi_146958921
quote:
0s.gif Op maandag 24 november 2014 16:19 schreef Pietverdriet het volgende:

[..]

Maak een dikke bechamel met kaas zou ik zeggen, of een Salpicon,
Moet het eens proberen
En waarom zou die er niet tussenuit lopen? :P

Zal toelichten wat ik nu gebruik en hoe ik het doe.
Boter/bloem in pannetje en goed laten 'bakken', afblussen met een mix van groente bouillon en melk, klein scheutje kirsch.
Daarna uiteraard kaasssssss.

Die laat ik 15 a 20min. opstijven in de koelkast (kun je mooi plakjes snijden).
Dan op de bladerdeeg, zo goed mogelijk dichtmaken en +/- 25min bakken op 190gr.

Na 20min zijn ze dus nog enorm bleek en begint het er uit te lopen, bladerdeeg weet open te barsten op plekken waar ik alleen dubbelgevouwen heb, dus aan mijn plakkunsten ligt het ook niet direct haha.

[ Bericht 16% gewijzigd door ChilllayD op 24-11-2014 16:51:19 ]
  Redactie Frontpage / Spellchecker maandag 24 november 2014 @ 16:49:05 #239
13151 crew  Rewimo
Nederduitse/Mevrouw qltel
pi_146959385
quote:
0s.gif Op maandag 24 november 2014 16:19 schreef Pietverdriet het volgende:
In Nederland ook niet meer.
Hert is aanrader trouwens, zeker eens proberen
Kom van de week vast wel bij Aldi, dan zal ik eens kijken ^O^

In Haarlem zit een goeie paardenslager, maar ja, dat is een beetje ver weg nu ;)
Most people don't listen with the intention to understand, they listen with the intention to reply.
&lt;a href="http://bijenzonderzorgen.nl/" target="_blank" rel="nofollow"&gt;http://bijenzonderzorgen.nl/&lt;/a&gt; beslist geen BIJ-zaak!
  maandag 24 november 2014 @ 16:59:46 #240
401485 Molo
Völlig losgelöst
pi_146959700
quote:
0s.gif Op maandag 24 november 2014 16:34 schreef ChilllayD het volgende:

[..]

En waarom zou die er niet tussenuit lopen? :P

Zal toelichten wat ik nu gebruik en hoe ik het doe.
Boter/bloem in pannetje en goed laten 'bakken', afblussen met een mix van groente bouillon en melk, klein scheutje kirsch.
Daarna uiteraard kaasssssss.

Die laat ik 15 a 20min. opstijven in de koelkast (kun je mooi plakjes snijden).
Dan op de bladerdeeg, zo goed mogelijk dichtmaken en +/- 25min bakken op 190gr.

Na 20min zijn ze dus nog enorm bleek en begint het er uit te lopen, bladerdeeg weet open te barsten op plekken waar ik alleen dubbelgevouwen heb, dus aan mijn plakkunsten ligt het ook niet direct haha.
Vulling meer koelen voor je het erin doet. Dan is de buitenkant als stevig en krokant genoeg voor de kaas zacht begint te worden.
Oh how you'd have a happy life, if you did the things you like
  maandag 24 november 2014 @ 16:59:53 #241
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_146959708
quote:
0s.gif Op maandag 24 november 2014 16:34 schreef ChilllayD het volgende:

[..]

En waarom zou die er niet tussenuit lopen? :P

Zal toelichten wat ik nu gebruik en hoe ik het doe.
Boter/bloem in pannetje en goed laten 'bakken', afblussen met een mix van groente bouillon en melk, klein scheutje kirsch.
Daarna uiteraard kaasssssss.

Die laat ik 15 a 20min. opstijven in de koelkast (kun je mooi plakjes snijden).
Dan op de bladerdeeg, zo goed mogelijk dichtmaken en +/- 25min bakken op 190gr.

Na 20min zijn ze dus nog enorm bleek en begint het er uit te lopen, bladerdeeg weet open te barsten op plekken waar ik alleen dubbelgevouwen heb, dus aan mijn plakkunsten ligt het ook niet direct haha.
Waarom 190 graden?
Zou eerder 225 graden bakken en de oven voorverwarmen, check ook met een thermometer je oventemperatuur.
Hoe je het beschrijft bak je niet warm genoeg of verwarm je niet voor, in twijfel allebeide
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
  maandag 24 november 2014 @ 17:00:52 #242
401485 Molo
Völlig losgelöst
pi_146959743
quote:
0s.gif Op maandag 24 november 2014 16:49 schreef Rewimo het volgende:

[..]

Kom van de week vast wel bij Aldi, dan zal ik eens kijken ^O^

In Haarlem zit een goeie paardenslager, maar ja, dat is een beetje ver weg nu ;)
En waar zit die?

Degene waar ik altijd heen ging is nu een luxe mensen slager geworden en vraagt nu ¤40,- per kilo voor paardenbiefstuk :'(
Oh how you'd have a happy life, if you did the things you like
  Redactie Frontpage / Spellchecker maandag 24 november 2014 @ 17:11:19 #243
13151 crew  Rewimo
Nederduitse/Mevrouw qltel
pi_146960019
quote:
1s.gif Op maandag 24 november 2014 17:00 schreef Molo het volgende:

En waar zit die?

Degene waar ik altijd heen ging is nu een luxe mensen slager geworden en vraagt nu ¤40,- per kilo voor paardenbiefstuk :'(
Wisker in de Cronjé.
Most people don't listen with the intention to understand, they listen with the intention to reply.
&lt;a href="http://bijenzonderzorgen.nl/" target="_blank" rel="nofollow"&gt;http://bijenzonderzorgen.nl/&lt;/a&gt; beslist geen BIJ-zaak!
  maandag 24 november 2014 @ 17:19:48 #244
401485 Molo
Völlig losgelöst
pi_146960229
quote:
0s.gif Op maandag 24 november 2014 17:11 schreef Rewimo het volgende:

[..]

Wisker in de Cronjé.
Thanks, zal mijn man er eens langs sturen, zit voor werk vaak daar in de buurt :)
Oh how you'd have a happy life, if you did the things you like
pi_146960359
quote:
Waarom 190 graden?
Zou eerder 225 graden bakken en de oven voorverwarmen, check ook met een thermometer je oventemperatuur.
Hoe je het beschrijft bak je niet warm genoeg of verwarm je niet voor, in twijfel allebeide
Dat had ik online opgepikt, dat het warm genoeg zou zijn voor kaasbroodjes.

Voorverwarmen doe ik uiteraard wel haha. ;) zal eens heter proberen.
  Redactie Frontpage / Spellchecker maandag 24 november 2014 @ 17:34:03 #246
13151 crew  Rewimo
Nederduitse/Mevrouw qltel
pi_146960631
quote:
1s.gif Op maandag 24 november 2014 17:19 schreef Molo het volgende:

Thanks, zal mijn man er eens langs sturen, zit voor werk vaak daar in de buurt :)
Ik weet overigens niet hoe de prijzen er nu zijn, ben al een tijdje weg daar. Naar welke slager ging jij?
Most people don't listen with the intention to understand, they listen with the intention to reply.
&lt;a href="http://bijenzonderzorgen.nl/" target="_blank" rel="nofollow"&gt;http://bijenzonderzorgen.nl/&lt;/a&gt; beslist geen BIJ-zaak!
  maandag 24 november 2014 @ 17:36:03 #247
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_146960684
quote:
0s.gif Op maandag 24 november 2014 17:24 schreef ChilllayD het volgende:

[..]

Dat had ik online opgepikt, dat het warm genoeg zou zijn voor kaasbroodjes.

Voorverwarmen doe ik uiteraard wel haha. ;) zal eens heter proberen.
Smeer je ze in met ei?
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
  maandag 24 november 2014 @ 17:38:09 #248
401485 Molo
Völlig losgelöst
pi_146960737
quote:
0s.gif Op maandag 24 november 2014 17:34 schreef Rewimo het volgende:

[..]

Ik weet overigens niet hoe de prijzen er nu zijn, ben al een tijdje weg daar. Naar welke slager ging jij?
Rijswijk, bij Den Haag, aardig eindje van Haarlem vandaan maar dichter bij mijn huis ;)
Oh how you'd have a happy life, if you did the things you like
pi_146960792
quote:
1s.gif Op maandag 24 november 2014 17:36 schreef Pietverdriet het volgende:

[..]

Smeer je ze in met ei?
Ja, en daarop een klein beetje geraspte kaas.

Maar erover gesproken, ik haal ze net uit de oven (wat heter gedaan) en betreft kleur zijn ze nu perfect in korte tijd. Wel weer (hoe is het mogelijk!!!!) aan 1 zijkant en 1 voorkant leeggelopen. Nu had ik de randjes dicht geplakt, zelfs omhoog dubbel terug gevouwen en met een vorkje aangedrukt.

En mijn idee was, bak ze nu vast voor om vanavond een lekker hapje te hebben. Wilde ze alleen nog even opwarmen maar hoe ik dat nu ga doen met die ene die al half open staat, oeiiii.
  maandag 24 november 2014 @ 18:03:51 #250
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_146961326
quote:
0s.gif Op maandag 24 november 2014 17:41 schreef ChilllayD het volgende:

[..]

Ja, en daarop een klein beetje geraspte kaas.

Maar erover gesproken, ik haal ze net uit de oven (wat heter gedaan) en betreft kleur zijn ze nu perfect in korte tijd. Wel weer (hoe is het mogelijk!!!!) aan 1 zijkant en 1 voorkant leeggelopen. Nu had ik de randjes dicht geplakt, zelfs omhoog dubbel terug gevouwen en met een vorkje aangedrukt.

En mijn idee was, bak ze nu vast voor om vanavond een lekker hapje te hebben. Wilde ze alleen nog even opwarmen maar hoe ik dat nu ga doen met die ene die al half open staat, oeiiii.
De kaasragout moet je dikker maken, zodat hij in de pan ook rul is.
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
pi_146961433
Doe ik zeker weten... krijg het amper de pan uit om in een koele schaal te plaatsen. Structuur chocopasta :P En na het opstijven kan ik letterlijk blokken snijden...
  maandag 24 november 2014 @ 18:18:12 #252
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_146961643
quote:
0s.gif Op maandag 24 november 2014 18:09 schreef ChilllayD het volgende:
Doe ik zeker weten... krijg het amper de pan uit om in een koele schaal te plaatsen. Structuur chocopasta :P En na het opstijven kan ik letterlijk blokken snijden...
Idee
Probeer eens aardappelpureepoeder ipv bloem en boter, dat maakt het lichter en de binding is anders, hij vloeit niet. De smaak zal wat anders zijn maar niet onaangenaam.
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
  maandag 24 november 2014 @ 18:38:50 #253
232606 RobinOok
Patroonheilige van CUL
pi_146962161
Gaatje in de bovenkant prikken waar de stoom uit kan?
pi_146962797
quote:
1s.gif Op maandag 24 november 2014 17:00 schreef Molo het volgende:

[..]

En waar zit die?

Degene waar ik altijd heen ging is nu een luxe mensen slager geworden en vraagt nu ¤40,- per kilo voor paardenbiefstuk :'(
De lokale groothandel? De Makro hier heeft ook een tijd paarden biefstuk gehad. (Geen idee of nog steeds is)
hardcoholic
pi_146962960
40 euro?! Bij ons in Limburg hebben ze het nog wel, (10 minuten van de duitse grens, dus de supermarkt heeft een duitse basis). Paardenbiefstuk voor een tientje de kilo. Neem ik vaak ipv rund omdat het goedkoper (en lekkerder vind ik) is.
  Redactie Frontpage / Spellchecker maandag 24 november 2014 @ 19:24:41 #256
13151 crew  Rewimo
Nederduitse/Mevrouw qltel
pi_146963916
quote:
11s.gif Op maandag 24 november 2014 19:00 schreef emmyemmy het volgende:
40 euro?! Bij ons in Limburg hebben ze het nog wel, (10 minuten van de duitse grens, dus de supermarkt heeft een duitse basis). Paardenbiefstuk voor een tientje de kilo. Neem ik vaak ipv rund omdat het goedkoper (en lekkerder vind ik) is.
Waar is dat? :9~
Most people don't listen with the intention to understand, they listen with the intention to reply.
&lt;a href="http://bijenzonderzorgen.nl/" target="_blank" rel="nofollow"&gt;http://bijenzonderzorgen.nl/&lt;/a&gt; beslist geen BIJ-zaak!
pi_146963950
quote:
0s.gif Op maandag 24 november 2014 19:24 schreef Rewimo het volgende:

[..]

Waar is dat? :9~
Heb deze best vaak op fok gepost inmiddels, 2bruder in Venlo :P
Fantastische winkel, echt een mega aanbod aan vis, vlees, gevogelte en wild.
  maandag 24 november 2014 @ 19:26:09 #258
401485 Molo
Völlig losgelöst
pi_146963975
quote:
1s.gif Op maandag 24 november 2014 18:56 schreef Ferdii het volgende:

[..]

De lokale groothandel? De Makro hier heeft ook een tijd paarden biefstuk gehad. (Geen idee of nog steeds is)
Ik ben particuliere koper, heb geen toegang tot groothandels.
Oh how you'd have a happy life, if you did the things you like
  maandag 24 november 2014 @ 19:27:45 #259
401485 Molo
Völlig losgelöst
pi_146964046
quote:
11s.gif Op maandag 24 november 2014 19:00 schreef emmyemmy het volgende:
40 euro?! Bij ons in Limburg hebben ze het nog wel, (10 minuten van de duitse grens, dus de supermarkt heeft een duitse basis). Paardenbiefstuk voor een tientje de kilo. Neem ik vaak ipv rund omdat het goedkoper (en lekkerder vind ik) is.
Te goedkoop kan ook wel buitenlands vlees zijn wat minder is qua controles en voeding e.d.
Tientje is wel erg goedkoop hoor.

Slager hier doet alsof het goud is, dat hoeft dan ook weer niet, maar normale prijzen voor normaal vlees, graag.
Oh how you'd have a happy life, if you did the things you like
  Redactie Frontpage / Spellchecker maandag 24 november 2014 @ 19:28:35 #260
13151 crew  Rewimo
Nederduitse/Mevrouw qltel
pi_146964090
quote:
0s.gif Op maandag 24 november 2014 19:25 schreef emmyemmy het volgende:

Heb deze best vaak op fok gepost inmiddels, 2bruder in Venlo :P
Fantastische winkel, echt een mega aanbod aan vis, vlees, gevogelte en wild.
Oeh dat is best te doen hiervandaan *O* Dank je wel ^O^
Most people don't listen with the intention to understand, they listen with the intention to reply.
&lt;a href="http://bijenzonderzorgen.nl/" target="_blank" rel="nofollow"&gt;http://bijenzonderzorgen.nl/&lt;/a&gt; beslist geen BIJ-zaak!
pi_146964116
quote:
1s.gif Op maandag 24 november 2014 19:27 schreef Molo het volgende:

[..]

Te goedkoop kan ook wel buitenlands vlees zijn wat minder is qua controles en voeding e.d.
Tientje is wel erg goedkoop hoor.

Slager hier doet alsof het goud is, dat hoeft dan ook weer niet, maar normale prijzen voor normaal vlees, graag.
Een deel komt zeker ook van het buitenland aangezien ze dingen als krokodil en kangoeroe hebben. Nog steeds erg lekker, en ben ook nooit ziek geworden. Veel malser dan spul van onze keurslager.
pi_146964134
quote:
0s.gif Op maandag 24 november 2014 19:28 schreef Rewimo het volgende:

[..]

Oeh dat is best te doen hiervandaan *O* Dank je wel ^O^
Top
  Redactie Frontpage / Spellchecker maandag 24 november 2014 @ 19:29:44 #263
13151 crew  Rewimo
Nederduitse/Mevrouw qltel
pi_146964139
quote:
1s.gif Op maandag 24 november 2014 18:56 schreef Ferdii het volgende:

De lokale groothandel? De Makro hier heeft ook een tijd paarden biefstuk gehad. (Geen idee of nog steeds is)
Makro heeft het ook niet altijd - ben er al een tijd niet meer geweest dus ik weet ook niet of ze het nog hebben.
Most people don't listen with the intention to understand, they listen with the intention to reply.
&lt;a href="http://bijenzonderzorgen.nl/" target="_blank" rel="nofollow"&gt;http://bijenzonderzorgen.nl/&lt;/a&gt; beslist geen BIJ-zaak!
  maandag 24 november 2014 @ 19:32:37 #264
401485 Molo
Völlig losgelöst
pi_146964262
quote:
0s.gif Op maandag 24 november 2014 19:29 schreef emmyemmy het volgende:

[..]

Een deel komt zeker ook van het buitenland aangezien ze dingen als krokodil en kangoeroe hebben. Nog steeds erg lekker, en ben ook nooit ziek geworden. Veel malser dan spul van onze keurslager.
Gaat mij er ook niet om dat je direct ziek er van wordt. Als dat het enige criterium is :X

Paardenbiefstuk is sowieso altijd super mals, aard van het beestje.
Oh how you'd have a happy life, if you did the things you like
pi_146964299
quote:
1s.gif Op maandag 24 november 2014 19:32 schreef Molo het volgende:

[..]

Gaat mij er ook niet om dat je direct ziek er van wordt. Als dat het enige criterium is :X

Paardenbiefstuk is sowieso altijd super mals, aard van het beestje.
Al het vlees daar is gewoon goed te doen. En nouja, ik heb in ieder geval gewoon nooit klachten gehad. Ik meen ook dat duitsers over het algemeen een stuk goedkoper zijn qua vlees enzo?

En niet alles is heel goedkoop, dingen als hert en bizon biefstuk zijn tussen de 30/40 euro per kilo.

De rauwe spare ribs voor 4 euro per kilo zijn echt fantastisch :P
pi_146964476
Piet, doet me er aan denken



Wat is dit in het Nederlands?
  maandag 24 november 2014 @ 20:18:56 #267
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_146966323
quote:
0s.gif Op maandag 24 november 2014 19:37 schreef emmyemmy het volgende:
Piet, doet me er aan denken

[ afbeelding ]

Wat is dit in het Nederlands?
volledig onbekend in Nederland
Het is een stuk ham of schouder met zwoerd, gepekeld meestal, die in de oven bereid wordt. De zwoerd wordt wiebertvormig ingesneden en met kokend water overgoten, de hele bups dan in de oven geschoven

Het vreemde is, is Scandinavie (Fleskesteg), Duitsland (Krustenbraten) Polen, Belgie, Roti de Porc in Frankrijk, UK (crackling) VS, overal ken men het en is het een familiefavoriet voor zondagen maar het is in NL geheel onbekend

Hier uitgebreid recept

CUL / Het grote vraag Piet hoe maak ik het klaar topic - #44 Nieuwe ronde!
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
pi_146966366
quote:
1s.gif Op maandag 24 november 2014 20:18 schreef Pietverdriet het volgende:

[..]

volledig onbekend in Nederland
Het is een stuk ham of schouder met zwoerd, gepekeld meestal, die in de oven bereid wordt. De zwoerd wordt wiebertvormig ingesneden en met kokend water overgoten, de hele bups dan in de oven geschoven

Het vreemde is, is Scandinavie (Fleskesteg), Duitsland (Krustenbraten) Polen, Belgie, Roti de Porc in Frankrijk, UK (crackling) VS, overal ken men het en is het een familiefavoriet voor zondagen maar het is in NL geheel onbekend

Hier uitgebreid recept

CUL / Het grote vraag Piet hoe maak ik het klaar topic - #44 Nieuwe ronde!
Verder een aanrader? Voor 2.50 per kilo? M'n vriend houdt helemaal niet van vet in z'n vlees, dus ik neem aan dat dit niks voor hem is?
  maandag 24 november 2014 @ 20:43:12 #269
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_146967417
quote:
0s.gif Op maandag 24 november 2014 20:20 schreef emmyemmy het volgende:

[..]

Verder een aanrader? Voor 2.50 per kilo? M'n vriend houdt helemaal niet van vet in z'n vlees, dus ik neem aan dat dit niks voor hem is?
Ja en nee
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
pi_147015768
Heeft er iemand een tip voor een niet al teveel tijd en moeite kostend, gezellig, winters gerecht voor 8 ā 10 personen? Zondag komt er familie langs voor Sinterklaas en ik wil niet teveel in de keuken staan. Erwtensoep maken is bijv. al geen optie omdat ik geen zin heb om zaterdag al te moeten voorbereiden. (Dit omdat ik ook al pepernoten, taai taai, hartjes ga bakken).
Nomnomnomnomnomnomnomnomnomnom
  woensdag 26 november 2014 @ 11:19:54 #271
267651 Klaploper
Wetenschappelijk onderzoeker
pi_147015944
quote:
0s.gif Op woensdag 26 november 2014 11:10 schreef PluisigNijntje het volgende:
Heeft er iemand een tip voor een niet al teveel tijd en moeite kostend, gezellig, winters gerecht voor 8 ā 10 personen? Zondag komt er familie langs voor Sinterklaas en ik wil niet teveel in de keuken staan. Erwtensoep maken is bijv. al geen optie omdat ik geen zin heb om zaterdag al te moeten voorbereiden. (Dit omdat ik ook al pepernoten, taai taai, hartjes ga bakken).
Misschien vind je het saai, maar een lekkere stamppot maak je mij gelukkig mee. Spek, goede rookworst en misschien een gehaktbal erbij.
Ik vecht met zwervers voor mijn plezier. Binnenkort ook op YouTube!
pi_147016001
Dat is ook wel een goed idee, zo simpel dat ik er nog niet aan had gedacht.En dan bijv. hutspot en boerenkool maken zodat er nog wat keuze is. Ga ik zeker overwegen ^O^
Nomnomnomnomnomnomnomnomnomnom
  woensdag 26 november 2014 @ 11:28:40 #273
267651 Klaploper
Wetenschappelijk onderzoeker
pi_147016131
En anders iets met stoofvlees. Duurt even, maar niet veel moeite. En heerlijk als je het goed doet!
Ik vecht met zwervers voor mijn plezier. Binnenkort ook op YouTube!
  woensdag 26 november 2014 @ 11:33:07 #274
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_147016245
Zuurkoolstamppot met Kassler, Worst en spek?
Stampot boerenkool?
Verder is mijn geen zin/tijd om te koken tip, aardappels gekwart op een bakplaat met gekruide kippenvleugels in de oven met een salade erbij, erg lekker, eenvoudig en weinig moeite
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
pi_147017218
Bedankt voor de tips, ik zal nog laten weten wat het is geworden en of het in de smaak viel. :)
Nomnomnomnomnomnomnomnomnomnom
pi_147058345
piet - ik heb citroenzuur in poedervorm en wil een pressure cooker ontkalken. hoeveel gram poeder per liter en hoe ga ik verder te werk?
pi_147059824
Piet, om nog even antwoord te geven.
Ik ging dus later op de avond een kaasbroodje opwarmen en de kaas bleef perfect waar het moest zijn! Is absoluut niet 'dun' geworden, bleef mooi compact. Dus ik denk dat ik ze voortaan iets minder lang ga voorbakken, zodat het netjes erin blijft en ze niet open springen ;) :)
  donderdag 27 november 2014 @ 17:21:44 #278
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_147060135
quote:
0s.gif Op donderdag 27 november 2014 17:10 schreef ChilllayD het volgende:
Piet, om nog even antwoord te geven.
Ik ging dus later op de avond een kaasbroodje opwarmen en de kaas bleef perfect waar het moest zijn! Is absoluut niet 'dun' geworden, bleef mooi compact. Dus ik denk dat ik ze voortaan iets minder lang ga voorbakken, zodat het netjes erin blijft en ze niet open springen ;) :)
Was dat met meer bloem of met aardappel?
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
  donderdag 27 november 2014 @ 17:23:55 #279
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_147060197
quote:
0s.gif Op donderdag 27 november 2014 16:18 schreef SuperFood het volgende:
piet - ik heb citroenzuur in poedervorm en wil een pressure cooker ontkalken. hoeveel gram poeder per liter en hoe ga ik verder te werk?
Neem een liter warm water, een tien gram citroenzuur, en los dat daar in op, oplossing in de pan en ff laten inwerken, eventueel met een groen sponsje erover.
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
pi_147060215
quote:
1s.gif Op donderdag 27 november 2014 17:23 schreef Pietverdriet het volgende:

[..]

Neem een liter warm water, een tien gram citroenzuur, en los dat daar in op, oplossing in de pan en ff laten inwerken, eventueel met een groen sponsje erover.
pan nog verhitten op het fornuis?

oplossing van 1% dus. thanks :)
pi_147060241
Niets aangepast aan zoals ik het deed, alleen de oven dus iets heter en korter gebakken.
  donderdag 27 november 2014 @ 17:27:47 #282
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_147060285
quote:
0s.gif Op donderdag 27 november 2014 17:24 schreef SuperFood het volgende:

[..]

pan nog verhitten op het fornuis?

oplossing van 1% dus. thanks :)
Niet echt nodig, tenzij het zwaar verkalkt is met dikke korsten, maar dan kan je het ook gewoon een tweede keer doen.
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
pi_147060312
ik heb trouwens gezocht bij allerlei toko's maar geen grootverpakking kunnen vinden van citroenzuur. alleen kleine zakjes voor een euro per stuk ;(
pi_147060336
quote:
0s.gif Op maandag 24 november 2014 16:59 schreef Pietverdriet het volgende:

[..]

Waarom 190 graden?
Zou eerder 225 graden bakken en de oven voorverwarmen, check ook met een thermometer je oventemperatuur.
Hoe je het beschrijft bak je niet warm genoeg of verwarm je niet voor, in twijfel allebeide
Lijkt mij ook de beste oplossing. Een nog wat steviger goed gekoelde bechamelsaus kan ook wel helpen, net als het bestrijken van de binnenkant van het broodje (waar je de vulling op legt) met een beetje ei. Dit vormt (mits je snel genoeg verhit) snel een barričre.

Het idee is dat jelaagje ei sneller boven de 65 graden is dan dan de ragout vloeibaar wordt.

Ik weet niet hoe stevig je kaasmengsel is, maar bij kroketten is het sniidbaar dik.
Whatever...
  donderdag 27 november 2014 @ 17:40:27 #285
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_147060540
quote:
0s.gif Op donderdag 27 november 2014 17:28 schreef SuperFood het volgende:
ik heb trouwens gezocht bij allerlei toko's maar geen grootverpakking kunnen vinden van citroenzuur. alleen kleine zakjes voor een euro per stuk ;(
Online gekeken?
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
pi_147061423
quote:
1s.gif Op donderdag 27 november 2014 17:40 schreef Pietverdriet het volgende:

[..]

Online gekeken?
nee alleen in verschillende toko's (turks, marokkaans). chinese staat nog op de afwerklijst maar heb voldoende in principe.
pi_147092133
Piet, afgelopen week ik heb nog een longhaas van een oudere dubbel doel koe kunnen redden van de gehaktmolen voor de wat duurdere gehakt.

Alleen ja hoe kan ik haar / het beste bereiden zonder dat hij taai word?
  vrijdag 28 november 2014 @ 17:19:41 #288
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_147092196
quote:
0s.gif Op vrijdag 28 november 2014 17:18 schreef Eris het volgende:
Piet, afgelopen week ik heb nog een longhaas van een oudere dubbel doel koe kunnen redden van de gehaktmolen voor de wat duurdere gehakt.

Alleen ja hoe kan ik haar / het beste bereiden zonder dat hij taai word?
Laten rijpen (desnoods in vacuum) en dan als biefstuk bereiden
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
pi_147096587
Hoelang +/- 800 gram. En zal waarschijnlijk vacuüm verpakt worden
  vrijdag 28 november 2014 @ 19:42:34 #290
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_147096638
quote:
0s.gif Op vrijdag 28 november 2014 19:41 schreef Eris het volgende:
Hoelang +/- 800 gram. En zal waarschijnlijk vacuüm verpakt worden
2-6 weken bij twee tot vier graden
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
  Redactie Frontpage / Spellchecker zaterdag 29 november 2014 @ 12:35:32 #291
13151 crew  Rewimo
Nederduitse/Mevrouw qltel
pi_147114655
Piet, weet jij waar je in DLD verse gist kunt kopen? De meeste bakkers zijn hier alleen afbakkers, die hebben dat waarschijnlijk niet?
Most people don't listen with the intention to understand, they listen with the intention to reply.
&lt;a href="http://bijenzonderzorgen.nl/" target="_blank" rel="nofollow"&gt;http://bijenzonderzorgen.nl/&lt;/a&gt; beslist geen BIJ-zaak!
pi_147114679
quote:
0s.gif Op zaterdag 29 november 2014 12:35 schreef Rewimo het volgende:
Piet, weet jij waar je in DLD verse gist kunt kopen? De meeste bakkers zijn hier alleen afbakkers, die hebben dat waarschijnlijk niet?
Van die blokjes toch? In iedere supermarkt zowat? :o
heb het bij de Aldi gezien en de Kaufland.
Of bedoel je wat anders?
Mokkel met stuntstok
  Redactie Frontpage / Spellchecker zaterdag 29 november 2014 @ 12:38:11 #293
13151 crew  Rewimo
Nederduitse/Mevrouw qltel
pi_147114718
quote:
0s.gif Op zaterdag 29 november 2014 12:36 schreef Mord_Sith het volgende:

Van die blokjes toch? In iedere supermarkt zowat? :o
heb het bij de Aldi gezien en de Kaufland.
Of bedoel je wat anders?
Nee, dat bedoel ik inderdaad :) Ik heb er nog nooit naar gezocht, daardoor heb ik het ook niet gezien hier :D Maar we zijn nu begonnen met brood bakken en daarvoor willen we verse gist gebruiken. We hadden een portie gekregen maar dat is bijna op.
Most people don't listen with the intention to understand, they listen with the intention to reply.
&lt;a href="http://bijenzonderzorgen.nl/" target="_blank" rel="nofollow"&gt;http://bijenzonderzorgen.nl/&lt;/a&gt; beslist geen BIJ-zaak!
pi_147114748
quote:
0s.gif Op zaterdag 29 november 2014 12:38 schreef Rewimo het volgende:

[..]

Nee, dat bedoel ik inderdaad :) Ik heb er nog nooit naar gezocht, daardoor heb ik het ook niet gezien hier :D Maar we zijn nu begonnen met brood bakken en daarvoor willen we verse gist gebruiken. We hadden een portie gekregen maar dat is bijna op.
In de koeling! Ik ben altijd zo jaloers als ik in DLD ben want wil dat ook gewoon in NL bij de supermarkt kunnen kopen :D
Mokkel met stuntstok
  Redactie Frontpage / Spellchecker zaterdag 29 november 2014 @ 12:41:42 #295
13151 crew  Rewimo
Nederduitse/Mevrouw qltel
pi_147114800
quote:
0s.gif Op zaterdag 29 november 2014 12:39 schreef Mord_Sith het volgende:

In de koeling! Ik ben altijd zo jaloers als ik in DLD ben want wil dat ook gewoon in NL bij de supermarkt kunnen kopen :D
Nou, dan gaan we daar eens even naar zoeken :D Dankeschön!
Most people don't listen with the intention to understand, they listen with the intention to reply.
&lt;a href="http://bijenzonderzorgen.nl/" target="_blank" rel="nofollow"&gt;http://bijenzonderzorgen.nl/&lt;/a&gt; beslist geen BIJ-zaak!
  Redactie Frontpage / Spellchecker zaterdag 29 november 2014 @ 12:42:55 #296
13151 crew  Rewimo
Nederduitse/Mevrouw qltel
pi_147114824
quote:
0s.gif Op zaterdag 29 november 2014 12:39 schreef Mord_Sith het volgende:

In de koeling! Ik ben altijd zo jaloers als ik in DLD ben want wil dat ook gewoon in NL bij de supermarkt kunnen kopen :D
O, ik lees net dat de Jumbo het ook schijnt te verkopen. Kun je daar eens kijken ^O^
Most people don't listen with the intention to understand, they listen with the intention to reply.
&lt;a href="http://bijenzonderzorgen.nl/" target="_blank" rel="nofollow"&gt;http://bijenzonderzorgen.nl/&lt;/a&gt; beslist geen BIJ-zaak!
pi_147114837
quote:
0s.gif Op zaterdag 29 november 2014 12:42 schreef Rewimo het volgende:

[..]

O, ik lees net dat de Jumbo het ook schijnt te verkopen. Kun je daar eens kijken ^O^
Oh echt :9
Mokkel met stuntstok
pi_147114839
quote:
0s.gif Op zaterdag 29 november 2014 12:39 schreef Mord_Sith het volgende:

[..]

In de koeling! Ik ben altijd zo jaloers als ik in DLD ben want wil dat ook gewoon in NL bij de supermarkt kunnen kopen :D
hier heeft jumbo ze iig.
pi_147114843
ow was al gezegd ;(
  Redactie Frontpage / Spellchecker zaterdag 29 november 2014 @ 12:43:49 #300
13151 crew  Rewimo
Nederduitse/Mevrouw qltel
pi_147114846
quote:
0s.gif Op zaterdag 29 november 2014 12:39 schreef Mord_Sith het volgende:

[..]

In de koeling! Ik ben altijd zo jaloers als ik in DLD ben want wil dat ook gewoon in NL bij de supermarkt kunnen kopen :D
quote:
0s.gif Op zaterdag 29 november 2014 12:43 schreef Mord_Sith het volgende:

[..]

Oh echt :9
quote:
0s.gif Op zaterdag 29 november 2014 12:43 schreef SuperFood het volgende:

[..]

hier heeft jumbo ze iig.
Ja dus :D
Most people don't listen with the intention to understand, they listen with the intention to reply.
&lt;a href="http://bijenzonderzorgen.nl/" target="_blank" rel="nofollow"&gt;http://bijenzonderzorgen.nl/&lt;/a&gt; beslist geen BIJ-zaak!
abonnement Unibet Coolblue Bitvavo
Forum Opties
Forumhop:
Hop naar:
(afkorting, bv 'KLB')