Keukenpapier houdt het vocht vast dat uit de aardappels ontsnapt. Daardoor worden ze gaar en niet droog. Feitelijk dezelfde functie als alufolie als je ze in de oven /op de bbq doet. Alleen kan keukenpapier niet in de oven en alufolie niet in de magnetron.quote:Op maandag 17 november 2014 16:45 schreef PluisigNijntje het volgende:
Oke, dan ga ik het zo ondervinden.
Karstman, echt keukenpapier?waar is dat goed voor?
Ik denk dat ik alleen gaatjes zou prikken en ze gewoon los op een bordje leg.
Alu voor in de oven of op vuur ken ik wel. Niet slim in de microgolf. Denk dat het verkeerd begrepen is door hem?quote:Op maandag 17 november 2014 16:45 schreef PluisigNijntje het volgende:
Oke, dan ga ik het zo ondervinden.
Karstman, echt keukenpapier?waar is dat goed voor?
Ik denk dat ik alleen gaatjes zou prikken en ze gewoon los op een bordje leg.
Waarom in folie pakken en niet gewoon ingeolied en gezouten en dan zo in de oven?quote:Op maandag 17 november 2014 17:17 schreef LTVDK het volgende:
Nu het toch over aardappels poffen gaat
Ik had vorige week krieltjes met schil gepoft in de oven, alleen is het wel een enorm pokkewerk om al die dingen per stuk in aluminiumfolie te wikkelen. Zou je er ook meerdere in een stukje folie kunnen stoppen of ben je dan het pofeffect kwijt?
Zo doe ik het ook altijd, die dingen zijn zo gaar dus alles inwikkelen om te poffen is echt niet nodig.quote:Op maandag 17 november 2014 17:35 schreef Pietverdriet het volgende:
[..]
Waarom in folie pakken en niet gewoon ingeolied en gezouten en dan zo in de oven?
Vind ik toch een stuk minder smakelijk met aardappels in de schil, die kruid ik liever na het poffenquote:Op maandag 17 november 2014 17:35 schreef Pietverdriet het volgende:
[..]
Waarom in folie pakken en niet gewoon ingeolied en gezouten en dan zo in de oven?
alufolie en mamatron gaat niet samenquote:Op maandag 17 november 2014 20:39 schreef PluisigNijntje het volgende:
En waarom zou je ze niet gewoon per 10 oid in folie inpakken?
quote:Op maandag 17 november 2014 20:48 schreef Pietverdriet het volgende:
[..]
alufolie en mamatron gaat niet samen
Ik had de vraag eigenlijk ook niet goed gelezen, een beter antwoord zou dus zijn: Ja, ik zie niet in waarom niet. Als je wat ruimte tussen de aardappels laat zodat ze niet strak tegen elkaar aan liggen moet dat goed gaan. Ik doe het wel eens als ik twee of drie kleinere aardappels heb, die mogen gezellig samen.quote:Op maandag 17 november 2014 17:17 schreef LTVDK het volgende:
Nu het toch over aardappels poffen gaat
Ik had vorige week krieltjes met schil gepoft in de oven, alleen is het wel een enorm pokkewerk om al die dingen per stuk in aluminiumfolie te wikkelen. Zou je er ook meerdere in een stukje folie kunnen stoppen of ben je dan het pofeffect kwijt?
Zo eten, door gerechten mikken, wat jij lekker vind, hou er rekening mee dat als je het verhit de pittigheid toeneemtquote:Op woensdag 19 november 2014 17:56 schreef sirdanilot het volgende:
Ik heb een pot super hete Surinaamse chutney gekocht, het heet 'birambie'. Wat kan ik ermee doen? Ik vind het nogal pittig namelijk... wel erg lekker ! Kan het in een kerrie/roti gerecht ofzo?
Ja, hoeft niet, maar kan gebeuren, zeker als er chilis in verwerkt zijn.quote:Op woensdag 19 november 2014 18:05 schreef sirdanilot het volgende:
Pittigheid toenemen door verhitting?
Is dat niet gewoon doordat er water verdampt en dus je gerecht geconcentreerder wordt?quote:Op woensdag 19 november 2014 18:13 schreef Pietverdriet het volgende:
[..]
Ja, hoeft niet, maar kan gebeuren, zeker als er chilis in verwerkt zijn.
Doe maar eens een lepeltje sambal in een stoofgerecht, proef het, laat het een uur pruttelen en proef opnieuw
Hutspot als stoofpot?quote:Op donderdag 20 november 2014 12:15 schreef Kaneelstokje het volgende:
Piet, ik heb een tijd geleden een simpele rode linzensoep gemaakt, die best lekker was.
Ik wil nu echter iets qua stoofpot proberen. Iets van aardappels, ui, wortel misschien. Heb jij een goed recept?
Recept van Pseudvlaming wat ik wat aan heb gepastquote:Op woensdag 19 november 2014 22:29 schreef fespo het volgende:
Piet, heb jij een mooi recept voor erwtensoep
Zelf een gevulde rollade in elkaar draaien <3quote:Op vrijdag 21 november 2014 15:37 schreef Knuck-les het volgende:
Ben op zoek naar een lekker en redelijk goedkoop te maken hoofdgerecht voor een kerstdiner met 10 jonge mannen die erg van vlees houden. Zat zelf aan iets als porkbelly te denken. Nog andere tips?
Pulled pork van de BBQ. Moet je wel een BBQ hebben die dicht kan. Lekker de hele dag met je vrienden in een stoer houthakkersoverhemd bij een vuurtje staan, bier drinken, en af en toe ff naar het vlees kijkenquote:Op vrijdag 21 november 2014 15:37 schreef Knuck-les het volgende:
Ben op zoek naar een lekker en redelijk goedkoop te maken hoofdgerecht voor een kerstdiner met 10 jonge mannen die erg van vlees houden. Zat zelf aan iets als porkbelly te denken. Nog andere tips?
Net geprobeerd, maar geen succesquote:Op maandag 17 november 2014 21:08 schreef PluisigNijntje het volgende:
[..]
[..]
Ik had de vraag eigenlijk ook niet goed gelezen, een beter antwoord zou dus zijn: Ja, ik zie niet in waarom niet. Als je wat ruimte tussen de aardappels laat zodat ze niet strak tegen elkaar aan liggen moet dat goed gaan. Ik doe het wel eens als ik twee of drie kleinere aardappels heb, die mogen gezellig samen.
Rund?quote:Op maandag 24 november 2014 15:50 schreef Rewimo het volgende:
Piet, welk vlees kun je in DLD het beste nemen voor hachee of "suddervlees"?
Er ligt hier zoveel bij de slager dat ik door de bomen het bos niet meer zie
Varkensstaart met rapenquote:Op vrijdag 21 november 2014 20:11 schreef Kaneelstokje het volgende:
Ik zag vandaag bij de supermarkt varkensstaarten liggen.
Iemand ervaring hiermee in een gerecht?
Dank je welquote:Op maandag 24 november 2014 16:05 schreef Pietverdriet het volgende:
Rund?
Brust of Hohe Rippe, maar ik kijk vooral naar of het vlees mooi gemarmerd is.
Hert
Hirschgulash van de Aldi Sued, in de diepvries, erg betaalbaar en erg lekker
Maak een dikke bechamel met kaas zou ik zeggen, of een Salpicon,quote:Op maandag 24 november 2014 16:14 schreef ChilllayD het volgende:
Ok een leuke vraag, hoe zorg ik er voor dat mijn kaasvulling voor mijn kaasbroodjes IN het bladerdeeg blijft in de oven tijdens het bakken? Ze lopen niet geheel leeg maar wel 'genoeg' om lekker sompig aan de onderkant te kruipen zodat ze niet krokant worden.
Ik gebruik al een (zeer) stevige kaas-roux....
In Nederland ook niet meer.quote:Op maandag 24 november 2014 16:13 schreef Rewimo het volgende:
[..]
Dank je wel
Rund is prima, paard zou nog lekkerder zijn maar dat vind je hier volgens mij nauwelijks.
En waarom zou die er niet tussenuit lopen?quote:Op maandag 24 november 2014 16:19 schreef Pietverdriet het volgende:
[..]
Maak een dikke bechamel met kaas zou ik zeggen, of een Salpicon,
Moet het eens proberen
Kom van de week vast wel bij Aldi, dan zal ik eens kijkenquote:Op maandag 24 november 2014 16:19 schreef Pietverdriet het volgende:
In Nederland ook niet meer.
Hert is aanrader trouwens, zeker eens proberen
Vulling meer koelen voor je het erin doet. Dan is de buitenkant als stevig en krokant genoeg voor de kaas zacht begint te worden.quote:Op maandag 24 november 2014 16:34 schreef ChilllayD het volgende:
[..]
En waarom zou die er niet tussenuit lopen?
Zal toelichten wat ik nu gebruik en hoe ik het doe.
Boter/bloem in pannetje en goed laten 'bakken', afblussen met een mix van groente bouillon en melk, klein scheutje kirsch.
Daarna uiteraard kaasssssss.
Die laat ik 15 a 20min. opstijven in de koelkast (kun je mooi plakjes snijden).
Dan op de bladerdeeg, zo goed mogelijk dichtmaken en +/- 25min bakken op 190gr.
Na 20min zijn ze dus nog enorm bleek en begint het er uit te lopen, bladerdeeg weet open te barsten op plekken waar ik alleen dubbelgevouwen heb, dus aan mijn plakkunsten ligt het ook niet direct haha.
Waarom 190 graden?quote:Op maandag 24 november 2014 16:34 schreef ChilllayD het volgende:
[..]
En waarom zou die er niet tussenuit lopen?
Zal toelichten wat ik nu gebruik en hoe ik het doe.
Boter/bloem in pannetje en goed laten 'bakken', afblussen met een mix van groente bouillon en melk, klein scheutje kirsch.
Daarna uiteraard kaasssssss.
Die laat ik 15 a 20min. opstijven in de koelkast (kun je mooi plakjes snijden).
Dan op de bladerdeeg, zo goed mogelijk dichtmaken en +/- 25min bakken op 190gr.
Na 20min zijn ze dus nog enorm bleek en begint het er uit te lopen, bladerdeeg weet open te barsten op plekken waar ik alleen dubbelgevouwen heb, dus aan mijn plakkunsten ligt het ook niet direct haha.
En waar zit die?quote:Op maandag 24 november 2014 16:49 schreef Rewimo het volgende:
[..]
Kom van de week vast wel bij Aldi, dan zal ik eens kijken![]()
In Haarlem zit een goeie paardenslager, maar ja, dat is een beetje ver weg nu
Wisker in de Cronjé.quote:Op maandag 24 november 2014 17:00 schreef Molo het volgende:
En waar zit die?
Degene waar ik altijd heen ging is nu een luxe mensen slager geworden en vraagt nu ¤40,- per kilo voor paardenbiefstuk
Thanks, zal mijn man er eens langs sturen, zit voor werk vaak daar in de buurtquote:
Dat had ik online opgepikt, dat het warm genoeg zou zijn voor kaasbroodjes.quote:Waarom 190 graden?
Zou eerder 225 graden bakken en de oven voorverwarmen, check ook met een thermometer je oventemperatuur.
Hoe je het beschrijft bak je niet warm genoeg of verwarm je niet voor, in twijfel allebeide
Ik weet overigens niet hoe de prijzen er nu zijn, ben al een tijdje weg daar. Naar welke slager ging jij?quote:Op maandag 24 november 2014 17:19 schreef Molo het volgende:
Thanks, zal mijn man er eens langs sturen, zit voor werk vaak daar in de buurt
Smeer je ze in met ei?quote:Op maandag 24 november 2014 17:24 schreef ChilllayD het volgende:
[..]
Dat had ik online opgepikt, dat het warm genoeg zou zijn voor kaasbroodjes.
Voorverwarmen doe ik uiteraard wel haha.zal eens heter proberen.
Rijswijk, bij Den Haag, aardig eindje van Haarlem vandaan maar dichter bij mijn huisquote:Op maandag 24 november 2014 17:34 schreef Rewimo het volgende:
[..]
Ik weet overigens niet hoe de prijzen er nu zijn, ben al een tijdje weg daar. Naar welke slager ging jij?
Ja, en daarop een klein beetje geraspte kaas.quote:
De kaasragout moet je dikker maken, zodat hij in de pan ook rul is.quote:Op maandag 24 november 2014 17:41 schreef ChilllayD het volgende:
[..]
Ja, en daarop een klein beetje geraspte kaas.
Maar erover gesproken, ik haal ze net uit de oven (wat heter gedaan) en betreft kleur zijn ze nu perfect in korte tijd. Wel weer (hoe is het mogelijk!!!!) aan 1 zijkant en 1 voorkant leeggelopen. Nu had ik de randjes dicht geplakt, zelfs omhoog dubbel terug gevouwen en met een vorkje aangedrukt.
En mijn idee was, bak ze nu vast voor om vanavond een lekker hapje te hebben. Wilde ze alleen nog even opwarmen maar hoe ik dat nu ga doen met die ene die al half open staat, oeiiii.
Ideequote:Op maandag 24 november 2014 18:09 schreef ChilllayD het volgende:
Doe ik zeker weten... krijg het amper de pan uit om in een koele schaal te plaatsen. Structuur chocopastaEn na het opstijven kan ik letterlijk blokken snijden...
De lokale groothandel? De Makro hier heeft ook een tijd paarden biefstuk gehad. (Geen idee of nog steeds is)quote:Op maandag 24 november 2014 17:00 schreef Molo het volgende:
[..]
En waar zit die?
Degene waar ik altijd heen ging is nu een luxe mensen slager geworden en vraagt nu ¤40,- per kilo voor paardenbiefstuk
Waar is dat?quote:Op maandag 24 november 2014 19:00 schreef emmyemmy het volgende:
40 euro?! Bij ons in Limburg hebben ze het nog wel, (10 minuten van de duitse grens, dus de supermarkt heeft een duitse basis). Paardenbiefstuk voor een tientje de kilo. Neem ik vaak ipv rund omdat het goedkoper (en lekkerder vind ik) is.
Heb deze best vaak op fok gepost inmiddels, 2bruder in Venloquote:
Ik ben particuliere koper, heb geen toegang tot groothandels.quote:Op maandag 24 november 2014 18:56 schreef Ferdii het volgende:
[..]
De lokale groothandel? De Makro hier heeft ook een tijd paarden biefstuk gehad. (Geen idee of nog steeds is)
Te goedkoop kan ook wel buitenlands vlees zijn wat minder is qua controles en voeding e.d.quote:Op maandag 24 november 2014 19:00 schreef emmyemmy het volgende:
40 euro?! Bij ons in Limburg hebben ze het nog wel, (10 minuten van de duitse grens, dus de supermarkt heeft een duitse basis). Paardenbiefstuk voor een tientje de kilo. Neem ik vaak ipv rund omdat het goedkoper (en lekkerder vind ik) is.
Oeh dat is best te doen hiervandaanquote:Op maandag 24 november 2014 19:25 schreef emmyemmy het volgende:
Heb deze best vaak op fok gepost inmiddels, 2bruder in Venlo
Fantastische winkel, echt een mega aanbod aan vis, vlees, gevogelte en wild.
Een deel komt zeker ook van het buitenland aangezien ze dingen als krokodil en kangoeroe hebben. Nog steeds erg lekker, en ben ook nooit ziek geworden. Veel malser dan spul van onze keurslager.quote:Op maandag 24 november 2014 19:27 schreef Molo het volgende:
[..]
Te goedkoop kan ook wel buitenlands vlees zijn wat minder is qua controles en voeding e.d.
Tientje is wel erg goedkoop hoor.
Slager hier doet alsof het goud is, dat hoeft dan ook weer niet, maar normale prijzen voor normaal vlees, graag.
Topquote:Op maandag 24 november 2014 19:28 schreef Rewimo het volgende:
[..]
Oeh dat is best te doen hiervandaanDank je wel
Makro heeft het ook niet altijd - ben er al een tijd niet meer geweest dus ik weet ook niet of ze het nog hebben.quote:Op maandag 24 november 2014 18:56 schreef Ferdii het volgende:
De lokale groothandel? De Makro hier heeft ook een tijd paarden biefstuk gehad. (Geen idee of nog steeds is)
Gaat mij er ook niet om dat je direct ziek er van wordt. Als dat het enige criterium isquote:Op maandag 24 november 2014 19:29 schreef emmyemmy het volgende:
[..]
Een deel komt zeker ook van het buitenland aangezien ze dingen als krokodil en kangoeroe hebben. Nog steeds erg lekker, en ben ook nooit ziek geworden. Veel malser dan spul van onze keurslager.
Al het vlees daar is gewoon goed te doen. En nouja, ik heb in ieder geval gewoon nooit klachten gehad. Ik meen ook dat duitsers over het algemeen een stuk goedkoper zijn qua vlees enzo?quote:Op maandag 24 november 2014 19:32 schreef Molo het volgende:
[..]
Gaat mij er ook niet om dat je direct ziek er van wordt. Als dat het enige criterium is
Paardenbiefstuk is sowieso altijd super mals, aard van het beestje.
volledig onbekend in Nederlandquote:Op maandag 24 november 2014 19:37 schreef emmyemmy het volgende:
Piet, doet me er aan denken
[ afbeelding ]
Wat is dit in het Nederlands?
Verder een aanrader? Voor 2.50 per kilo? M'n vriend houdt helemaal niet van vet in z'n vlees, dus ik neem aan dat dit niks voor hem is?quote:Op maandag 24 november 2014 20:18 schreef Pietverdriet het volgende:
[..]
volledig onbekend in Nederland
Het is een stuk ham of schouder met zwoerd, gepekeld meestal, die in de oven bereid wordt. De zwoerd wordt wiebertvormig ingesneden en met kokend water overgoten, de hele bups dan in de oven geschoven
Het vreemde is, is Scandinavie (Fleskesteg), Duitsland (Krustenbraten) Polen, Belgie, Roti de Porc in Frankrijk, UK (crackling) VS, overal ken men het en is het een familiefavoriet voor zondagen maar het is in NL geheel onbekend
Hier uitgebreid recept
CUL / Het grote vraag Piet hoe maak ik het klaar topic - #44 Nieuwe ronde!
Ja en neequote:Op maandag 24 november 2014 20:20 schreef emmyemmy het volgende:
[..]
Verder een aanrader? Voor 2.50 per kilo? M'n vriend houdt helemaal niet van vet in z'n vlees, dus ik neem aan dat dit niks voor hem is?
Misschien vind je het saai, maar een lekkere stamppot maak je mij gelukkig mee. Spek, goede rookworst en misschien een gehaktbal erbij.quote:Op woensdag 26 november 2014 11:10 schreef PluisigNijntje het volgende:
Heeft er iemand een tip voor een niet al teveel tijd en moeite kostend, gezellig, winters gerecht voor 8 ā 10 personen? Zondag komt er familie langs voor Sinterklaas en ik wil niet teveel in de keuken staan. Erwtensoep maken is bijv. al geen optie omdat ik geen zin heb om zaterdag al te moeten voorbereiden. (Dit omdat ik ook al pepernoten, taai taai, hartjes ga bakken).
Was dat met meer bloem of met aardappel?quote:Op donderdag 27 november 2014 17:10 schreef ChilllayD het volgende:
Piet, om nog even antwoord te geven.
Ik ging dus later op de avond een kaasbroodje opwarmen en de kaas bleef perfect waar het moest zijn! Is absoluut niet 'dun' geworden, bleef mooi compact. Dus ik denk dat ik ze voortaan iets minder lang ga voorbakken, zodat het netjes erin blijft en ze niet open springen![]()
Neem een liter warm water, een tien gram citroenzuur, en los dat daar in op, oplossing in de pan en ff laten inwerken, eventueel met een groen sponsje erover.quote:Op donderdag 27 november 2014 16:18 schreef SuperFood het volgende:
piet - ik heb citroenzuur in poedervorm en wil een pressure cooker ontkalken. hoeveel gram poeder per liter en hoe ga ik verder te werk?
pan nog verhitten op het fornuis?quote:Op donderdag 27 november 2014 17:23 schreef Pietverdriet het volgende:
[..]
Neem een liter warm water, een tien gram citroenzuur, en los dat daar in op, oplossing in de pan en ff laten inwerken, eventueel met een groen sponsje erover.
Niet echt nodig, tenzij het zwaar verkalkt is met dikke korsten, maar dan kan je het ook gewoon een tweede keer doen.quote:Op donderdag 27 november 2014 17:24 schreef SuperFood het volgende:
[..]
pan nog verhitten op het fornuis?
oplossing van 1% dus. thanks
Lijkt mij ook de beste oplossing. Een nog wat steviger goed gekoelde bechamelsaus kan ook wel helpen, net als het bestrijken van de binnenkant van het broodje (waar je de vulling op legt) met een beetje ei. Dit vormt (mits je snel genoeg verhit) snel een barričre.quote:Op maandag 24 november 2014 16:59 schreef Pietverdriet het volgende:
[..]
Waarom 190 graden?
Zou eerder 225 graden bakken en de oven voorverwarmen, check ook met een thermometer je oventemperatuur.
Hoe je het beschrijft bak je niet warm genoeg of verwarm je niet voor, in twijfel allebeide
Online gekeken?quote:Op donderdag 27 november 2014 17:28 schreef SuperFood het volgende:
ik heb trouwens gezocht bij allerlei toko's maar geen grootverpakking kunnen vinden van citroenzuur. alleen kleine zakjes voor een euro per stuk
nee alleen in verschillende toko's (turks, marokkaans). chinese staat nog op de afwerklijst maar heb voldoende in principe.quote:
Laten rijpen (desnoods in vacuum) en dan als biefstuk bereidenquote:Op vrijdag 28 november 2014 17:18 schreef Eris het volgende:
Piet, afgelopen week ik heb nog een longhaas van een oudere dubbel doel koe kunnen redden van de gehaktmolen voor de wat duurdere gehakt.
Alleen ja hoe kan ik haar / het beste bereiden zonder dat hij taai word?
2-6 weken bij twee tot vier gradenquote:Op vrijdag 28 november 2014 19:41 schreef Eris het volgende:
Hoelang +/- 800 gram. En zal waarschijnlijk vacuüm verpakt worden
Van die blokjes toch? In iedere supermarkt zowat?quote:Op zaterdag 29 november 2014 12:35 schreef Rewimo het volgende:
Piet, weet jij waar je in DLD verse gist kunt kopen? De meeste bakkers zijn hier alleen afbakkers, die hebben dat waarschijnlijk niet?
Nee, dat bedoel ik inderdaadquote:Op zaterdag 29 november 2014 12:36 schreef Mord_Sith het volgende:
Van die blokjes toch? In iedere supermarkt zowat?
heb het bij de Aldi gezien en de Kaufland.
Of bedoel je wat anders?
In de koeling! Ik ben altijd zo jaloers als ik in DLD ben want wil dat ook gewoon in NL bij de supermarkt kunnen kopenquote:Op zaterdag 29 november 2014 12:38 schreef Rewimo het volgende:
[..]
Nee, dat bedoel ik inderdaadIk heb er nog nooit naar gezocht, daardoor heb ik het ook niet gezien hier
Maar we zijn nu begonnen met brood bakken en daarvoor willen we verse gist gebruiken. We hadden een portie gekregen maar dat is bijna op.
Nou, dan gaan we daar eens even naar zoekenquote:Op zaterdag 29 november 2014 12:39 schreef Mord_Sith het volgende:
In de koeling! Ik ben altijd zo jaloers als ik in DLD ben want wil dat ook gewoon in NL bij de supermarkt kunnen kopen
O, ik lees net dat de Jumbo het ook schijnt te verkopen. Kun je daar eens kijkenquote:Op zaterdag 29 november 2014 12:39 schreef Mord_Sith het volgende:
In de koeling! Ik ben altijd zo jaloers als ik in DLD ben want wil dat ook gewoon in NL bij de supermarkt kunnen kopen
Oh echtquote:Op zaterdag 29 november 2014 12:42 schreef Rewimo het volgende:
[..]
O, ik lees net dat de Jumbo het ook schijnt te verkopen. Kun je daar eens kijken
hier heeft jumbo ze iig.quote:Op zaterdag 29 november 2014 12:39 schreef Mord_Sith het volgende:
[..]
In de koeling! Ik ben altijd zo jaloers als ik in DLD ben want wil dat ook gewoon in NL bij de supermarkt kunnen kopen
quote:Op zaterdag 29 november 2014 12:39 schreef Mord_Sith het volgende:
[..]
In de koeling! Ik ben altijd zo jaloers als ik in DLD ben want wil dat ook gewoon in NL bij de supermarkt kunnen kopen
quote:
Ja dusquote:
Forum Opties | |
---|---|
Forumhop: | |
Hop naar: |