quote:Op dinsdag 15 april 2014 18:58 schreef Pietverdriet het volgende:
Pas de tekst ook even aan, naar deel 44
Ja, giet voordat je hem in de oven schuift een liter of 2 kokend water over de (wiebertvormig ingesneden) zwoerd, dan wordt ie knapperiger.quote:Op dinsdag 15 april 2014 18:59 schreef Puckzzz het volgende:
Ja suffe titel ja
Maarreh Piet; ik ga zaterdag een lekker stuk gepekelde ham met zwoerd bij de slager halen om een soort Canadese of misschien een Honey glazed ham te maken voor Pasen. Nog nuttige tips en suggesties?
Ah ja dat heet scored rind toch? Die ken ik van Roasted Pork Belly. Alleen die moest ik dan wel weer een nacht laten drogen. Niet echt nodig?quote:Op dinsdag 15 april 2014 19:02 schreef Pietverdriet het volgende:
[..]
Ja, giet voordat je hem in de oven schuift een liter of 2 kokend water over de (wiebertvormig ingesneden) zwoerd, dan wordt ie knapperiger.
Mocht hij niet mooi bros worden doe dan vlak voor je hem er uit haalt even de grill aan (als je die hebt) dan zie je de zwoerd opzwellen en bros worden, wel erbij blijven, anders verbrand ie
Neuh, alleen ff droogdeppen met wat keukenpapierquote:Op dinsdag 15 april 2014 19:04 schreef Puckzzz het volgende:
[..]
Ah ja dat heet scored rind toch? Die ken ik van Roasted Pork Belly. Alleen die moest ik dan wel weer een nacht laten drogen. Niet echt nodig?
Daar kun je mij echt wakker voor makenquote:Op dinsdag 15 april 2014 19:10 schreef Pietverdriet het volgende:
[..]
Neuh, alleen ff droogdeppen met wat keukenpapier
Ik weet niet wat de amerikaanse term is, britten zeggen crackling, hier in D zeggen ze Krustenbratenkruste
Ja, das erg lekker.quote:
Geen flauw idee... Stom is dat wel ja... Terwijl van oudsher wel veel varkensvlees gegeten wordt in Nederland. Een mysterie, dat zeker.quote:Op dinsdag 15 april 2014 20:18 schreef Pietverdriet het volgende:
[..]
Ja, das erg lekker.
Het vreemde is, is Scandinavie (Fleskesteg), Duitsland (Krustenbraten) Polen, Belgie, Roti de Porc in Frankrijk, UK (crackling) VS, overal ken men het en is het een familiefavoriet voor zondagen maar het is in NL geheel onbekend
Waarom kennen we dat niet in Nederland, een gebraden ham met krokante zwoerd..
Babi Pangang is onze variant.quote:Op dinsdag 15 april 2014 21:06 schreef Molo het volgende:
Geen flauw idee... Stom is dat wel ja... Terwijl van oudsher wel veel varkensvlees gegeten wordt in Nederland. Een mysterie, dat zeker.
ik kijk uit naar een stap voor stapquote:Op woensdag 16 april 2014 19:52 schreef Pietverdriet het volgende:
Ik ga hem morgen ook weer eens maken, die knapperham
Pekelenquote:Op woensdag 16 april 2014 19:53 schreef Puckzzz het volgende:
[..]
ik kijk uit naar een stap voor stap
Forum Opties | |
---|---|
Forumhop: | |
Hop naar: |