abonnement Unibet Coolblue
  dinsdag 15 april 2014 @ 18:57:27 #1
1592 Puckzzz
Bitch please!
pi_138915241


Vorige delen teruglezen? Klik op de topictitel.
Of op deze link! Topicreeks: Het grote vraag Piet hoe maak ik het klaar topic

Hier verder dus, deel 44
alweer van dit topic, waar ijdele ijsbeer piet culinaire vragen beantwoordt, maar waar ook anderen welkom zijn raad te geven.

Vorige delen teruglezen? Klik op de topictitel.
Of op deze link! Topicreeks: Het grote vraag Piet hoe maak ik het klaar topic

Nieuwe Ronde, nieuwe adviezen

Innovatief en vernieuwend sinds 2004

De reden waarom ik deze reeks opende en blijf bedrijven is niet alleen de meerdere eer en glorie, en streling van mijn enorme ego, maar vooral wil ik er voor zorgen dat er beter gegeten en gekookt wordt.
Koken is meer dan pakjes aanmaken, het is wat moois maken van plantjes en beestjes, eten moet gelukkig maken.
Hey! Het is OK om alleen je eerste twee teennagels te lakken als je van plan bent peeptoes te gaan dragen!
  dinsdag 15 april 2014 @ 18:58:50 #2
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_138915305
Pas de tekst ook even aan, naar deel 44, en de verwijzing naar de vorige delen staat er dubbel in
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
  dinsdag 15 april 2014 @ 18:59:07 #3
1592 Puckzzz
Bitch please!
pi_138915313
Ja suffe titel ja :')

Maarreh Piet; ik ga zaterdag een lekker stuk gepekelde ham met zwoerd bij de slager halen om een soort Canadese of misschien een Honey glazed ham te maken voor Pasen. Nog nuttige tips en suggesties?
Hey! Het is OK om alleen je eerste twee teennagels te lakken als je van plan bent peeptoes te gaan dragen!
  dinsdag 15 april 2014 @ 18:59:36 #4
1592 Puckzzz
Bitch please!
pi_138915333
quote:
0s.gif Op dinsdag 15 april 2014 18:58 schreef Pietverdriet het volgende:
Pas de tekst ook even aan, naar deel 44
^O^
Hey! Het is OK om alleen je eerste twee teennagels te lakken als je van plan bent peeptoes te gaan dragen!
  dinsdag 15 april 2014 @ 19:02:01 #5
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_138915424
quote:
17s.gif Op dinsdag 15 april 2014 18:59 schreef Puckzzz het volgende:
Ja suffe titel ja :')

Maarreh Piet; ik ga zaterdag een lekker stuk gepekelde ham met zwoerd bij de slager halen om een soort Canadese of misschien een Honey glazed ham te maken voor Pasen. Nog nuttige tips en suggesties?
Ja, giet voordat je hem in de oven schuift een liter of 2 kokend water over de (wiebertvormig ingesneden) zwoerd, dan wordt ie knapperiger.
Mocht hij niet mooi bros worden doe dan vlak voor je hem er uit haalt even de grill aan (als je die hebt) dan zie je de zwoerd opzwellen en bros worden, wel erbij blijven, anders verbrand ie
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
  dinsdag 15 april 2014 @ 19:04:09 #6
1592 Puckzzz
Bitch please!
pi_138915521
quote:
0s.gif Op dinsdag 15 april 2014 19:02 schreef Pietverdriet het volgende:

[..]

Ja, giet voordat je hem in de oven schuift een liter of 2 kokend water over de (wiebertvormig ingesneden) zwoerd, dan wordt ie knapperiger.
Mocht hij niet mooi bros worden doe dan vlak voor je hem er uit haalt even de grill aan (als je die hebt) dan zie je de zwoerd opzwellen en bros worden, wel erbij blijven, anders verbrand ie
Ah ja dat heet scored rind toch? Die ken ik van Roasted Pork Belly. Alleen die moest ik dan wel weer een nacht laten drogen. Niet echt nodig?
Hey! Het is OK om alleen je eerste twee teennagels te lakken als je van plan bent peeptoes te gaan dragen!
  dinsdag 15 april 2014 @ 19:10:10 #7
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_138915781
quote:
17s.gif Op dinsdag 15 april 2014 19:04 schreef Puckzzz het volgende:

[..]

Ah ja dat heet scored rind toch? Die ken ik van Roasted Pork Belly. Alleen die moest ik dan wel weer een nacht laten drogen. Niet echt nodig?
Neuh, alleen ff droogdeppen met wat keukenpapier
Ik weet niet wat de amerikaanse term is, britten zeggen crackling, hier in D zeggen ze Krustenbratenkruste
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
  dinsdag 15 april 2014 @ 20:17:12 #8
401485 Molo
Völlig losgelöst
pi_138918990
quote:
1s.gif Op dinsdag 15 april 2014 19:10 schreef Pietverdriet het volgende:

[..]

Neuh, alleen ff droogdeppen met wat keukenpapier
Ik weet niet wat de amerikaanse term is, britten zeggen crackling, hier in D zeggen ze Krustenbratenkruste
Daar kun je mij echt wakker voor maken :9~
Oh how you'd have a happy life, if you did the things you like
  dinsdag 15 april 2014 @ 20:18:25 #9
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_138919049
quote:
1s.gif Op dinsdag 15 april 2014 20:17 schreef Molo het volgende:

[..]

Daar kun je mij echt wakker voor maken :9~
Ja, das erg lekker.
Het vreemde is, is Scandinavie (Fleskesteg), Duitsland (Krustenbraten) Polen, Belgie, Roti de Porc in Frankrijk, UK (crackling) VS, overal ken men het en is het een familiefavoriet voor zondagen maar het is in NL geheel onbekend
Waarom kennen we dat niet in Nederland, een gebraden ham met krokante zwoerd..

[ Bericht 11% gewijzigd door Pietverdriet op 15-04-2014 20:24:27 ]
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
  dinsdag 15 april 2014 @ 20:27:12 #10
6990 golfer
Ouwe jongere
pi_138919434
Flæskesteg met rode kool en geglaceerde aardappeltjes is in Denemarken traditioneel Kersteten. :9
There is no greater joy than be taken for an imbecile by an idiot. (Oscar Wilde)
Poef.....gone! ©golfer
  dinsdag 15 april 2014 @ 21:06:23 #11
401485 Molo
Völlig losgelöst
pi_138921279
quote:
1s.gif Op dinsdag 15 april 2014 20:18 schreef Pietverdriet het volgende:

[..]

Ja, das erg lekker.
Het vreemde is, is Scandinavie (Fleskesteg), Duitsland (Krustenbraten) Polen, Belgie, Roti de Porc in Frankrijk, UK (crackling) VS, overal ken men het en is het een familiefavoriet voor zondagen maar het is in NL geheel onbekend
Waarom kennen we dat niet in Nederland, een gebraden ham met krokante zwoerd..
Geen flauw idee... Stom is dat wel ja... Terwijl van oudsher wel veel varkensvlees gegeten wordt in Nederland. Een mysterie, dat zeker.
Oh how you'd have a happy life, if you did the things you like
pi_138924365
Mijn vraag:
Ik eet elke week wel een keer pasta, een keer iets met rijst en een keer iets met aardappel. Nu vind ik het geen probleem om een lekker gerecht zonder voorverpakte kruidenpasta's/potjes/zakjes te maken met pasta of aardappel, maar met rijst lukt me dit niet. Ik wil dan ook graag een soort basissaus die lekker is bij rijstgerechten (niet pittig) . Hoe maak ik dus zelf een woksaus?
  dinsdag 15 april 2014 @ 22:36:59 #13
6990 golfer
Ouwe jongere
pi_138926596
quote:
1s.gif Op dinsdag 15 april 2014 21:06 schreef Molo het volgende:

Geen flauw idee... Stom is dat wel ja... Terwijl van oudsher wel veel varkensvlees gegeten wordt in Nederland. Een mysterie, dat zeker.
Babi Pangang is onze variant. ;)
There is no greater joy than be taken for an imbecile by an idiot. (Oscar Wilde)
Poef.....gone! ©golfer
  dinsdag 15 april 2014 @ 22:59:02 #14
401485 Molo
Völlig losgelöst
pi_138927941
quote:
12s.gif Op dinsdag 15 april 2014 22:36 schreef golfer het volgende:

[..]

Babi Pangang is onze variant. ;)
Haha, grapjurk :P
Oh how you'd have a happy life, if you did the things you like
  woensdag 16 april 2014 @ 19:52:30 #15
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_138953243
Ik ga hem morgen ook weer eens maken, die knapperham
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
  woensdag 16 april 2014 @ 19:53:51 #16
1592 Puckzzz
Bitch please!
pi_138953303
quote:
0s.gif Op woensdag 16 april 2014 19:52 schreef Pietverdriet het volgende:
Ik ga hem morgen ook weer eens maken, die knapperham
ik kijk uit naar een stap voor stap O-)
Hey! Het is OK om alleen je eerste twee teennagels te lakken als je van plan bent peeptoes te gaan dragen!
  woensdag 16 april 2014 @ 19:58:20 #17
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_138953474
quote:
17s.gif Op woensdag 16 april 2014 19:53 schreef Puckzzz het volgende:

[..]

ik kijk uit naar een stap voor stap O-)
Pekelen
5 Liter Water
1 kg Zout
6 Tenen knoflook
20 Peperkorrels
10 Kruidnagels
5 Blaadjes laurier
3 EL Mosterdzaad
10 Jeneverbessen
Water met de ingredienten aan de kook brengen,
intussen de zwoert wiebervorming insnijden en vlees met een sateprikker inprikken
Water helemaal laten afkoelen, bv een nachtje buiten, wel deksel erop.
Als het water koud is (niet lauw) het vlees erin en het 2 a 3 dagen in de koelkast laten staan.
Dan vlees afspoelen en droogdeppen,
Oven op 160-180 graden (afhankelijk of je een turbooven hebt) en garen tot minstens een kerntemperatuur van 70-75 graden, en de zwoerd krokant en knapperig.
Dan laten rusten, ca 10 minuten
Serveren met bruine saus, aardappels, rode kool of zuurkool, spruiten, goed glas bier.
Heel klassiek, heel mooi en je krijgt er dorst van
De zwoerd is erg lekker krokant knapperig,

Voor je hem in de oven stopt de zwoerd met een anderhalf, twee liter kokend water in een straaltje overgieten, zodat de eiwitten stollen. Dan droogdeppen met keukenpapier. Dit zorgt ervoor dat hij extra krokant
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
  woensdag 16 april 2014 @ 21:17:10 #18
6990 golfer
Ouwe jongere
pi_138956928
Dat is er eentje om te onthouden en na te maken. :9
SPOILER
Om spoilers te kunnen lezen moet je zijn ingelogd. Je moet je daarvoor eerst gratis Registreren. Ook kun je spoilers niet lezen als je een ban hebt.
There is no greater joy than be taken for an imbecile by an idiot. (Oscar Wilde)
Poef.....gone! ©golfer
  woensdag 16 april 2014 @ 21:20:41 #19
1592 Puckzzz
Bitch please!
pi_138957163
Ik krijg hem gepekeld van de slager.
Mijn plan is vervolgens een uur of 2 garen op 150 graden (?? klopt dit?) of tot zo'n 70 graden vanbinnen. Ik weet niet precies hoe lang dit gaat duren, ik heb een ham van 1,5 kg.
En dan nog die crackle te lijf gaan.
Hey! Het is OK om alleen je eerste twee teennagels te lakken als je van plan bent peeptoes te gaan dragen!
  woensdag 16 april 2014 @ 21:30:08 #20
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_138957707
quote:
17s.gif Op woensdag 16 april 2014 21:20 schreef Puckzzz het volgende:
Ik krijg hem gepekeld van de slager.
Mijn plan is vervolgens een uur of 2 garen op 150 graden (?? klopt dit?) of tot zo'n 70 graden vanbinnen. Ik weet niet precies hoe lang dit gaat duren, ik heb een ham van 1,5 kg.
En dan nog die crackle te lijf gaan.
Koop een kernthermometer is mijn advies, 70-72 graden
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
  woensdag 16 april 2014 @ 21:52:04 #21
1592 Puckzzz
Bitch please!
pi_138959107
quote:
1s.gif Op woensdag 16 april 2014 21:30 schreef Pietverdriet het volgende:

[..]

Koop een kernthermometer is mijn advies, 70-72 graden
Die heb ik, dat bedoelde ik ook met zo'n 70 graden.
Hey! Het is OK om alleen je eerste twee teennagels te lakken als je van plan bent peeptoes te gaan dragen!
pi_138973870
Piet, ik heb dus nu zo'n twee kilo versgerookte wilde zalm, paar dagen geleden gevangen en nu - gerookt en wel - vacuüm verpakt.
Wat zal ik daar eens voor geniaals mee gaan doen?

[ Bericht 0% gewijzigd door minilot op 17-04-2014 12:29:05 ]
Let me see you stripped down to the bone
pi_138975069
(zonder toffe suggestie wordt het gewoon een goedgevulde bánh mì en van wat overblijft zalmbitterballen ofzo. Wie weet iets leukers?)
Let me see you stripped down to the bone
  donderdag 17 april 2014 @ 12:50:03 #24
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_138975661
Gewoon zo eten vind ik nog het lekkerst
Of
Maak een mousse van gerookte zalm
Ja, staafmixer, gerookte zalm en die visboullion.
Wrrrrrrrrrrrrrrr
Of door de gehaktmolen halen, dat geeft een lekkere grovere structuur.
(zalm, geslagen room, wat kruiden, wat visboullion met extra gelatine er in) , en eentje van schol (idem)
Doe deze laagje om laagje in een vorm
Koud zetten
Klaar
Is meer een terrine, maar who cares.
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
pi_138975788
quote:
0s.gif Op donderdag 17 april 2014 12:50 schreef Pietverdriet het volgende:
Gewoon zo eten vind ik nog het lekkerst
Of
Maak een mousse van gerookte zalm
Ja, staafmixer, gerookte zalm en die visboullion.
Wrrrrrrrrrrrrrrr
Of door de gehaktmolen halen, dat geeft een lekkere grovere structuur.
(zalm, geslagen room, wat kruiden, wat visboullion met extra gelatine er in) , en eentje van schol (idem)
Doe deze laagje om laagje in een vorm
Koud zetten
Klaar
Is meer een terrine, maar who cares.
Mja, ik zat ook al aan een terrine te denken, of rilettes of zoiets met wat en vanavond overblijft. Leuker dan bitterballen! :Y
Let me see you stripped down to the bone
  donderdag 17 april 2014 @ 13:23:23 #26
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_138976645
Ook lekker, half en half witvis en gerookte zalm, aan stukken, in een ovenschotel, met room, knoflook en wat zout en peper in de oven
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
pi_138978412
quote:
0s.gif Op donderdag 17 april 2014 13:23 schreef Pietverdriet het volgende:
Ook lekker, half en half witvis en gerookte zalm, aan stukken, in een ovenschotel, met room, knoflook en wat zout en peper in de oven
Vast lekker, maar wel een beetje saai. ;)
Let me see you stripped down to the bone
  User die het meest klaagt 2022 donderdag 17 april 2014 @ 15:06:31 #28
414785 sirdanilot
pi_138979823
Met ladingen boter en/of room kan ik alles wel lekker maken :') Geen kunst aan. Wel leuk voor de feestdagen, maar niet voor de dagelijkse maaltijd. Misschien dat ik b.v. jouw aardappelgratin wel maak voor de pasen.

Met pasen eten wij overigens eend. Weet jij nog iets leuks met een hele eend, Piet? Een paar jaar terug hadden we hem in de oven bereid en dan één of andere ingewikkelde saus met het braad-spul dat van de eend afkwam en rode wijn. Duurde heel lang maar was wel erg lekker. Maar misschien is er ook een simpelere manier.
Let's all accept each other's differences and different opinions and live together in harmony :)
  donderdag 17 april 2014 @ 15:09:47 #29
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_138979912
Ik doe graag moeilijk.
Aardappel gratin bij eend? Zou gewoon puree en rode kool erbij doen, of spruitjes.
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
pi_138979940
quote:
0s.gif Op donderdag 17 april 2014 15:09 schreef Pietverdriet het volgende:
Ik doe graag moeilijk.
Aardappel gratin bij eend? Zou gewoon puree en rode kool erbij doen, of spruitjes.
Vis met room en knoflook in de oven stoppen is niet moeilijk. ;)

Verder ben ik juist zéér voor elke dag een feestdag op tafel hoor. :Y ^O^
Let me see you stripped down to the bone
  donderdag 17 april 2014 @ 15:13:04 #31
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_138980017
Saus voor je eend
paar lepels suiker in een steelpan, daar wat water en azijn bij, inkoken en carameliseren. Blussen met rode wijn en boullion (van het karkas van de eend, je kan ook kippenboullion nemen).
Blaadje laurier, knoflookteentje, wat groene kruiden, eventueel 1 ansjovisfiletje

Bij gebrek aan bittere sinaasappels een flinke lepel bittere sinaasappelmarmelade.
Snij uit een aantal navel sinaasappels filets en het sap uit de resten doe je bij de saus
Als de saus voldoende gereduceert is haal je hem door een zeef en voeg een flinke scheut grand marnier toe (de gele is goed genoeg) en je bind hem met een sausbinder zoals rijstbloem of pijlwortel, of aardappelmeel.

Breng aan de kook en laat heel even doorkoken tot de smaak van je bindmiddel weg is.
Afmonteren met een flinke kluit boter.
Spiegel van de saus op het bord, de op de huid gebraden roze eendeborst filet aan plakjes snijden en er als een waaier opleggen en garneren met de sinaasappelfilets
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
pi_139003995
Iemand tips om rode kool met appel zelf te maken? Ik bedoel insider tips zoals welke kruiden je erbij doet enzo?
Carpe Diem- Pluk de Dag
Life is unfair and then you die
Wat U niet wil dat u geschiedt doe dat ook een ander niet
  vrijdag 18 april 2014 @ 09:41:37 #33
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_139004067
Appel, peper, zout, laurierblad, wat azijn, wat suiker
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
pi_139009588
quote:
0s.gif Op vrijdag 18 april 2014 09:41 schreef Pietverdriet het volgende:
Appel, peper, zout, laurierblad, wat azijn, wat suiker
Dankje.
Carpe Diem- Pluk de Dag
Life is unfair and then you die
Wat U niet wil dat u geschiedt doe dat ook een ander niet
pi_139020507
Piet, ik wil morgen ossenstaart-ragout maken en dat opeten met pasta... ik heb het internet een beetje doorgespit maar ben nog niet echt veel fatsoenlijks tegen gekomen. Ik wil als basis iig tomaten, en een ietswat dikkere saus als resultaat. Heb jij nog een leuk recept liggen?
American ninja, Ninja Gaiden, Real Motherfucking ninja shit.
  vrijdag 18 april 2014 @ 19:41:47 #36
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_139021375
quote:
0s.gif Op vrijdag 18 april 2014 19:18 schreef Miauw_Zedong het volgende:
Piet, ik wil morgen ossenstaart-ragout maken en dat opeten met pasta... ik heb het internet een beetje doorgespit maar ben nog niet echt veel fatsoenlijks tegen gekomen. Ik wil als basis iig tomaten, en een ietswat dikkere saus als resultaat. Heb jij nog een leuk recept liggen?
Beter dan dit recept van Heston Blumenthal bewerkt door mijn onbereikbare liefde Robinook gaat het niet worden
https://kokrobin.wordpress.com/2008/06/04/spaghetti-bolognese/
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
  vrijdag 18 april 2014 @ 20:06:47 #37
232606 RobinOok
Patroonheilige van CUL
pi_139022296
Haha! Charmeur! :)
pi_139039848
Ik heb vandaag mijn borststuk opgehaald maar nu zit ik ook met een zak gedroogde stukjes vlees (dryaged), kan ik daar nog wat mee ? de slager had het over bouillon trekken maar geen idee hoe ik dat moet doen, gewoon in het water gooien met wortelen, prei, ui, en weet ik veel wat nog meer of eerst aanbraden ?
pi_139040286
quote:
1s.gif Op vrijdag 18 april 2014 19:41 schreef Pietverdriet het volgende:

[..]

Beter dan dit recept van Heston Blumenthal bewerkt door mijn onbereikbare liefde Robinook gaat het niet worden
https://kokrobin.wordpress.com/2008/06/04/spaghetti-bolognese/
Vast niet, maar de Italianen hebben ook een stoofpotje naar de slager vernoemd:
Coda alla Vaccinaria
Wees gehoorzaam. Alleen samen krijgen we de vrijheid eronder.
  zaterdag 19 april 2014 @ 12:59:47 #40
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_139041012
quote:
0s.gif Op zaterdag 19 april 2014 11:58 schreef Sorella het volgende:
Ik heb vandaag mijn borststuk opgehaald maar nu zit ik ook met een zak gedroogde stukjes vlees (dryaged), kan ik daar nog wat mee ? de slager had het over bouillon trekken maar geen idee hoe ik dat moet doen, gewoon in het water gooien met wortelen, prei, ui, en weet ik veel wat nog meer of eerst aanbraden ?
Je kan het aanbraden maar dat hoeft niet. IDD met groente en kruiden en water opzetten en lekker lang laten trekken, zo dat het net niet kookt.
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
  zaterdag 19 april 2014 @ 15:55:00 #41
232606 RobinOok
Patroonheilige van CUL
pi_139044491
Ik had toevallig vorig weekend een vacuumpack ossenstaart gekocht bij mijn Turkse slager. Staat nu te pruttelen. Gebruikte een recept dat redelijk dicht bij de klassieke Italiaanse manier van bereiden ligt (met een blik tomaten), alleen ook met sojasaus, hoisinsaus, rijstwijn en sinaasappelschil. Ik vind het nu naar Chinese tomatensoep smaken, maar volgens mij gaat het heel lekker worden. :Y
  zaterdag 19 april 2014 @ 20:32:35 #42
1592 Puckzzz
Bitch please!
pi_139051667
Piet,

Ik had vanochtend 700 gram Lamsvlees (schouder) bij de Turk gehaald. Daar ben ik later op de middag mee terug gegaan nadat ik klaar was met snijden. Ik had zo'n 400 gram vlees waar ik nog wat vet aan had laten zitten en 300 gram puur vet, geen bot, wel wat knars-achtig spul.
Daar was ik het niet helemaal mee eens. Ik begrijp dat er vet aan moet zitten, dit maakt de smaak van het vlees juist. Maar bijna de helft? Nee, dat vond ik wat veel.
Verhitte discussie met de slager, dom blondje behandeling etc. etc. maar ik kreeg een stukje extra mee ter compensatie.
OK, tajine gekookt, smaakte heerlijk.
Maar nu heb ik dus al dat vet nog liggen, kan ik daar nog iets mee doen? Uitbakken/smelten ofzoiets? Ik vind het zo zonde, de smaak is zo lekker. Er zitten nog hele dunnen flarden vlees aan links en rechts.
Hey! Het is OK om alleen je eerste twee teennagels te lakken als je van plan bent peeptoes te gaan dragen!
  zaterdag 19 april 2014 @ 20:44:33 #43
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_139052116
quote:
17s.gif Op zaterdag 19 april 2014 20:32 schreef Puckzzz het volgende:
Piet,

Ik had vanochtend 700 gram Lamsvlees (schouder) bij de Turk gehaald. Daar ben ik later op de middag mee terug gegaan nadat ik klaar was met snijden. Ik had zo'n 400 gram vlees waar ik nog wat vet aan had laten zitten en 300 gram puur vet, geen bot, wel wat knars-achtig spul.
Daar was ik het niet helemaal mee eens. Ik begrijp dat er vet aan moet zitten, dit maakt de smaak van het vlees juist. Maar bijna de helft? Nee, dat vond ik wat veel.
Verhitte discussie met de slager, dom blondje behandeling etc. etc. maar ik kreeg een stukje extra mee ter compensatie.
OK, tajine gekookt, smaakte heerlijk.
Maar nu heb ik dus al dat vet nog liggen, kan ik daar nog iets mee doen? Uitbakken/smelten ofzoiets? Ik vind het zo zonde, de smaak is zo lekker. Er zitten nog hele dunnen flarden vlees aan links en rechts.
Uitbakken op laag vuur, vet kan je gebruiken als bak/braadvet
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
  zaterdag 19 april 2014 @ 22:07:54 #44
232606 RobinOok
Patroonheilige van CUL
pi_139055593
Dus, Puckzz, als ik het goed begrijp ging je bij je slager klagen over de bouw van een lam?!?!? :')
Dat noem ik wel lef hebben.....

En heeeeeel netjes dat hij je toch compenseerde.
  zaterdag 19 april 2014 @ 22:12:56 #45
1592 Puckzzz
Bitch please!
pi_139055871
quote:
0s.gif Op zaterdag 19 april 2014 22:07 schreef RobinOok het volgende:
Dus, Puckzz, als ik het goed begrijp ging je bij je slager klagen over de bouw van een lam?!?!? :')
Dat noem ik wel lef hebben.....

En heeeeeel netjes dat hij je toch compenseerde.
Sorry hoor, over de 'bouw' van een lam? Nou nee, niet echt. Maar wel dat er bijna de helft vet aan zat.
Ik heb eerder deze week nog lamsvlees van het schouder gehad van een andere slager en dat was tenminste gewoon normale vlees/vet verhouding.

En excuses dat ik geen expert...jeetje...
Hey! Het is OK om alleen je eerste twee teennagels te lakken als je van plan bent peeptoes te gaan dragen!
  zaterdag 19 april 2014 @ 22:15:44 #46
232606 RobinOok
Patroonheilige van CUL
pi_139056026
Lamsschouder

Dat is nu eenmaal niet echt vetarm. Als ik zo'n hele schouder koop en 'm ontbeen en in blokjes doe voor een curry ben ik wel meer dan de helft kwijt aan afsnijdsel, vet en bot. Dus 400 gram over houden aan 700 gram lijkt mij vrij netjes. Ik weet niet wat je per kilo betaalde, maar ik ben altijd nog goedkoper uit dan wanneer ik het in een Nederlandse winkel koop.

Wil je zo min mogelijk verlies, koop dan bout.
  zaterdag 19 april 2014 @ 22:44:52 #47
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_139057152
quote:
0s.gif Op zaterdag 19 april 2014 22:07 schreef RobinOok het volgende:
Dus, Puckzz, als ik het goed begrijp ging je bij je slager klagen over de bouw van een lam?!?!? :')
Dat noem ik wel lef hebben.....

En heeeeeel netjes dat hij je toch compenseerde.
Schouder, niet bout
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
  zaterdag 19 april 2014 @ 22:48:40 #48
232606 RobinOok
Patroonheilige van CUL
pi_139057282
?
  zaterdag 19 april 2014 @ 22:49:06 #49
1592 Puckzzz
Bitch please!
pi_139057294
quote:
0s.gif Op zaterdag 19 april 2014 22:15 schreef RobinOok het volgende:
[ link | afbeelding ]Lamsschouder

Dat is nu eenmaal niet echt vetarm. Als ik zo'n hele schouder koop en 'm ontbeen en in blokjes doe voor een curry ben ik wel meer dan de helft kwijt aan afsnijdsel, vet en bot. Dus 400 gram over houden aan 700 gram lijkt mij vrij netjes. Ik weet niet wat je per kilo betaalde, maar ik ben altijd nog goedkoper uit dan wanneer ik het in een Nederlandse winkel koop.

Wil je zo min mogelijk verlies, koop dan bout.
Bij die andere slager was het erg duur. 300 gram voor ruim 8 euro. Hier betaalde ik voor die 700 gram 7 euro.
Maar ik neem natuurlijk alle advies ter harte die ik hier krijg. Ik wist dit niet. Volgende keer bout nemen dus.
Hey! Het is OK om alleen je eerste twee teennagels te lakken als je van plan bent peeptoes te gaan dragen!
  zaterdag 19 april 2014 @ 23:05:15 #50
232606 RobinOok
Patroonheilige van CUL
pi_139057913
Ja, en gewoon altijd nadenken en rekenen. Het rare bij mijn Turkse slager is dat de lamsbout zonder been per saldo goedkoper is dan de lamsbout met been. Ik zou verwachten dat met been goedkoper is, omdat ze er minder werk aan hebben. Maar niet dus..


Maar dat heb ik ook met kippenbouten. Iedereen roept altijd dat die goedkoper zijn dan filet, maar als ik bouten ontbeen, dan blijken ze per kilo echt duurder.
  zaterdag 19 april 2014 @ 23:21:52 #51
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_139058559
quote:
0s.gif Op zaterdag 19 april 2014 23:05 schreef RobinOok het volgende:
Ja, en gewoon altijd nadenken en rekenen. Het rare bij mijn Turkse slager is dat de lamsbout zonder been per saldo goedkoper is dan de lamsbout met been. Ik zou verwachten dat met been goedkoper is, omdat ze er minder werk aan hebben. Maar niet dus..


Maar dat heb ik ook met kippenbouten. Iedereen roept altijd dat die goedkoper zijn dan filet, maar als ik bouten ontbeen, dan blijken ze per kilo echt duurder.
Vleugels ook, maar wel lekkerder
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
  zaterdag 19 april 2014 @ 23:23:01 #52
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_139058605
Reken spareribs eens om naar wat je betaald voor wat je eet, steak is goedkoper
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
  zaterdag 19 april 2014 @ 23:24:23 #53
1592 Puckzzz
Bitch please!
pi_139058651
Ik heb vandaag ff 28 euro afgetikt voor een gepekelde ham van 1,5 Kg :')
Dat deed zeer, maarja het is zo lekker! En voor Pasen mag dat dan best een keertje. Nou alleen niet verkloten. Maar de bereiding is op zich niet zo moeilijk. Gewoon de goede kern temperatuur (70 graden volgens Piet) bereiken en dan glaceren maar.

Toch??? CheckCheckDubbelcheck :+
Hey! Het is OK om alleen je eerste twee teennagels te lakken als je van plan bent peeptoes te gaan dragen!
  zaterdag 19 april 2014 @ 23:30:26 #54
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_139058824
Haleluja, mag hopen dat dit een zwaar geknuffeld iberico pata negra scharrelvarken was
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
  zaterdag 19 april 2014 @ 23:33:18 #55
1592 Puckzzz
Bitch please!
pi_139058920
quote:
1s.gif Op zaterdag 19 april 2014 23:30 schreef Pietverdriet het volgende:
Haleluja, mag hopen dat dit een zwaar geknuffeld iberico pata negra scharrelvarken was
Ik ben 'm al wiegend en stilletjes wenend nog steeds aan het knuffelen :')
Die slager is echt ontzettend duur, maar idd wel allemaal vlees van boeren uit de regio enzo. Geen gecertificeerd biologische slager verder.
http://www.knobboutslager.nl/slagerij/9
Hey! Het is OK om alleen je eerste twee teennagels te lakken als je van plan bent peeptoes te gaan dragen!
pi_139064669
Ik heb in de Diepvries een oude kip liggen die te taai is naar haar eieren gegeten te hebben om normaal te eten. Dus die mag in de Soep.

Gewoon kip + peen + prei + venkel in de pan en een paar uur door sudderen. Alles er uit halen filteren en dan de rest van de peen + prei en venkel met de geplukte kippenvlees in de pan en wat zout / peper / peterselie en vermicelli er bij

of Hebben jullie andere ideeën?
  zondag 20 april 2014 @ 10:01:44 #57
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_139065830
Foelie, saffraan, knoflook, peperkorrels, laurierblad.
Ik zou persoonlijk de venkel weglaten.
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
  zondag 20 april 2014 @ 10:23:18 #58
232606 RobinOok
Patroonheilige van CUL
pi_139066234
Verse gember en Shaoxing rijstwijn.
  maandag 21 april 2014 @ 21:06:13 #59
1592 Puckzzz
Bitch please!
pi_139124355
De ham is heerlijk geworden Piet! Ik heb alleen de huid eraf gehaald en dus niet overgoten met kokend water. Met 2 volwassenen en 2 tieners, anderhalve kilo schoon op :D
SPOILER
Om spoilers te kunnen lezen moet je zijn ingelogd. Je moet je daarvoor eerst gratis Registreren. Ook kun je spoilers niet lezen als je een ban hebt.
Hey! Het is OK om alleen je eerste twee teennagels te lakken als je van plan bent peeptoes te gaan dragen!
  maandag 21 april 2014 @ 21:26:11 #60
139677 Curiosity
In the devil's playground
pi_139125617
quote:
17s.gif Op maandag 21 april 2014 21:06 schreef Puckzzz het volgende:
De ham is heerlijk geworden Piet! Ik heb alleen de huid eraf gehaald en dus niet overgoten met kokend water. Met 2 volwassenen en 2 tieners, anderhalve kilo schoon op :D
SPOILER
Om spoilers te kunnen lezen moet je zijn ingelogd. Je moet je daarvoor eerst gratis Registreren. Ook kun je spoilers niet lezen als je een ban hebt.
Ziet er lekker uit.
“Gentlemen, you had my curiosity… but now you have my attention.”
  maandag 21 april 2014 @ 22:05:50 #61
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_139128521
Huid was wel krokant geworden?
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
  maandag 21 april 2014 @ 22:12:36 #62
97745 Thorical
finding a way
pi_139129009
Piet, ik heb het volgende recept gebruikt maar werd er niet blij van ondanks dat ik er hoge verwachtingen van had van BIGOLI CON RAGÙ D’ANATRA
1 eendenborst
1 el bloem
1 wortel
1 stengel bleekselderij
1 sjalot
1 el olijfolie
1 el boter
1 blaadje laurier
2 blaadjes verse salie
een afgestreken theelepel kaneel
een flinke scheut droge witte wijn
2 dl kippenbouillon
zout
peper
320 - 400 g bigoli of (verse) tagliatelle

Snij de eendenborst in twee helften. Verwijder de huid. Snij de borst in dunne reepjes en hak het vlees met een goed mes tot een grof gehakt. Doe het gehakt in een kom, schep er een lepel bloem door en zet apart.
Schil en was de wortel en hak in hele kleine blokjes. Was de bleekselderij en hak en hele kleine blokjes. Snipper de sjalot heel fijn.
Verhit een eetlepel boter en een eetlepel olijfolie in de pan. Roer dit snel door en zet het vuur niet te hoog, zodat de boter niet verbrandt in de olijfolie.
Fruit de groenten samen met laurier en salie zachtjes een paar minuten.
Doe het gehakt en de kaneel erbij. Bak het snel rondom dicht en blus met een flinke scheut witte wijn.
Voeg de helft van de bouillon toe en breng op smaak met peper en zout.
Laat de saus een half uurtje pruttelen en controleer regelmatig of er nog een scheutje bouillon bij moet. Niet teveel bouillon gebruiken. Het is de bedoeling dat je een compacte vleessaus maakt.

Kook de bigoli gaar volgens de aanwijzingen op de verpakking.
Roer de vleessaus door de pasta en serveer met wat geraspte Parmezaanse kaas.
Ik heb het idee dat ik iets mis in het recept maar zie niet wat.
Jij enig idee? Misschien waren mijn verwachtingen ook wel te hoog maar dan toch.
  maandag 21 april 2014 @ 22:23:52 #63
1592 Puckzzz
Bitch please!
pi_139129585
quote:
0s.gif Op maandag 21 april 2014 22:05 schreef Pietverdriet het volgende:
Huid was wel krokant geworden?
Jazeker dat wel. Maar voor de glace (?? nederlandse benaming?) moest ik volgens het recept de huid er na het garen afhalen. Ik kon 'm er zo aftrekken, en hij was wel lekker knapperig.
ons hondje vond 'm heerlijk *kuch* :@
Hey! Het is OK om alleen je eerste twee teennagels te lakken als je van plan bent peeptoes te gaan dragen!
pi_139130364
Piet,

Ik heb een stuk kalkoenfilet van 500 gram, wat moet ik daar mee doen?
Sterkheidsbaas van alles.
  maandag 21 april 2014 @ 23:13:28 #65
45 SiGNe
Uitspraak: Sign
pi_139132104
quote:
0s.gif Op maandag 21 april 2014 22:12 schreef Thorical het volgende:
Piet, ik heb het volgende recept gebruikt maar werd er niet blij van ondanks dat ik er hoge verwachtingen van had van BIGOLI CON RAGÙ D’ANATRA
1 eendenborst
1 el bloem
1 wortel
1 stengel bleekselderij
1 sjalot
1 el olijfolie
1 el boter
1 blaadje laurier
2 blaadjes verse salie
een afgestreken theelepel kaneel
een flinke scheut droge witte wijn
2 dl kippenbouillon
zout
peper
320 - 400 g bigoli of (verse) tagliatelle

Snij de eendenborst in twee helften. Verwijder de huid. Snij de borst in dunne reepjes en hak het vlees met een goed mes tot een grof gehakt. Doe het gehakt in een kom, schep er een lepel bloem door en zet apart.
Schil en was de wortel en hak in hele kleine blokjes. Was de bleekselderij en hak en hele kleine blokjes. Snipper de sjalot heel fijn.
Verhit een eetlepel boter en een eetlepel olijfolie in de pan. Roer dit snel door en zet het vuur niet te hoog, zodat de boter niet verbrandt in de olijfolie.
Fruit de groenten samen met laurier en salie zachtjes een paar minuten.
Doe het gehakt en de kaneel erbij. Bak het snel rondom dicht en blus met een flinke scheut witte wijn.
Voeg de helft van de bouillon toe en breng op smaak met peper en zout.
Laat de saus een half uurtje pruttelen en controleer regelmatig of er nog een scheutje bouillon bij moet. Niet teveel bouillon gebruiken. Het is de bedoeling dat je een compacte vleessaus maakt.

Kook de bigoli gaar volgens de aanwijzingen op de verpakking.
Roer de vleessaus door de pasta en serveer met wat geraspte Parmezaanse kaas.
Ik heb het idee dat ik iets mis in het recept maar zie niet wat.
Jij enig idee? Misschien waren mijn verwachtingen ook wel te hoog maar dan toch.
Wat mistte je qua smaak? Zoet, zuur, zout, hartig? (bitter lijkt me niet.. vind ik persoonlijk minder fijn in recepten, al kan het soms wel een mooie balans geven)
Als ik puur naar het recept kijk (ik ken het niet en de smaak dus ook niet) dan denk ik dat het door de kaneel, sjalot en wortel een vrij zoet gerecht wordt, ik zou daar zelf zout of hartig tegenover zetten.
In dit geval een sterkere bouillon of meer (grovere) parmazaan (of een langer gerijpte parmazaan, 24 of 30 maanden bijv. ipv de supermarkt parmazaan/grana padano)

Volgens mij zouden spekjes ook wel bij dit gerecht kunnen passen (wordt ook veel gebruikt in Italiaanse gerechten)
  maandag 21 april 2014 @ 23:45:04 #66
401485 Molo
Völlig losgelöst
pi_139133496
quote:
17s.gif Op maandag 21 april 2014 22:23 schreef Puckzzz het volgende:

[..]

Jazeker dat wel. Maar voor de glace (?? nederlandse benaming?) moest ik volgens het recept de huid er na het garen afhalen. Ik kon 'm er zo aftrekken, en hij was wel lekker knapperig.
ons hondje vond 'm heerlijk *kuch* :@
De hond? :'( :'(
Oh how you'd have a happy life, if you did the things you like
  dinsdag 22 april 2014 @ 00:03:20 #67
1592 Puckzzz
Bitch please!
pi_139134147
quote:
1s.gif Op maandag 21 april 2014 23:45 schreef Molo het volgende:

[..]

De hond? :'( :'(
Zij een stukje vel van 15 bij 15 cm. Wij een ham van 1,5 kg. Ik maak me niet druk :D
Hey! Het is OK om alleen je eerste twee teennagels te lakken als je van plan bent peeptoes te gaan dragen!
  dinsdag 22 april 2014 @ 07:58:00 #68
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_139136925
quote:
17s.gif Op maandag 21 april 2014 22:23 schreef Puckzzz het volgende:

[..]

Jazeker dat wel. Maar voor de glace (?? nederlandse benaming?) moest ik volgens het recept de huid er na het garen afhalen. Ik kon 'm er zo aftrekken, en hij was wel lekker knapperig.
ons hondje vond 'm heerlijk *kuch* :@
Euh, waarom aan de hond gegeven? Het is het lekkerste van de hele ham
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
  dinsdag 22 april 2014 @ 07:58:32 #69
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_139136930
quote:
0s.gif Op maandag 21 april 2014 22:12 schreef Thorical het volgende:
Piet, ik heb het volgende recept gebruikt maar werd er niet blij van ondanks dat ik er hoge verwachtingen van had van BIGOLI CON RAGÙ D’ANATRA
1 eendenborst
1 el bloem
1 wortel
1 stengel bleekselderij
1 sjalot
1 el olijfolie
1 el boter
1 blaadje laurier
2 blaadjes verse salie
een afgestreken theelepel kaneel
een flinke scheut droge witte wijn
2 dl kippenbouillon
zout
peper
320 - 400 g bigoli of (verse) tagliatelle

Snij de eendenborst in twee helften. Verwijder de huid. Snij de borst in dunne reepjes en hak het vlees met een goed mes tot een grof gehakt. Doe het gehakt in een kom, schep er een lepel bloem door en zet apart.
Schil en was de wortel en hak in hele kleine blokjes. Was de bleekselderij en hak en hele kleine blokjes. Snipper de sjalot heel fijn.
Verhit een eetlepel boter en een eetlepel olijfolie in de pan. Roer dit snel door en zet het vuur niet te hoog, zodat de boter niet verbrandt in de olijfolie.
Fruit de groenten samen met laurier en salie zachtjes een paar minuten.
Doe het gehakt en de kaneel erbij. Bak het snel rondom dicht en blus met een flinke scheut witte wijn.
Voeg de helft van de bouillon toe en breng op smaak met peper en zout.
Laat de saus een half uurtje pruttelen en controleer regelmatig of er nog een scheutje bouillon bij moet. Niet teveel bouillon gebruiken. Het is de bedoeling dat je een compacte vleessaus maakt.

Kook de bigoli gaar volgens de aanwijzingen op de verpakking.
Roer de vleessaus door de pasta en serveer met wat geraspte Parmezaanse kaas.
Ik heb het idee dat ik iets mis in het recept maar zie niet wat.
Jij enig idee? Misschien waren mijn verwachtingen ook wel te hoog maar dan toch.
Kom hier later ff op terug
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
  dinsdag 22 april 2014 @ 08:00:01 #70
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_139136938
quote:
2s.gif Op maandag 21 april 2014 22:37 schreef Lonaa het volgende:
Piet,

Ik heb een stuk kalkoenfilet van 500 gram, wat moet ik daar mee doen?
Schnitzels snijden, dunne grote plakken snijden en die plathameren, kruiden, bloemen, door ei halen en door panko (japans paneermeel) en goudbruin bakken.
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
pi_139136960
quote:
1s.gif Op dinsdag 22 april 2014 00:03 schreef Puckzzz het volgende:

[..]

Zij een stukje vel van 15 bij 15 cm. Wij een ham van 1,5 kg. Ik maak me niet druk :D
:o

Je hebt dat stukje vel vast nog nooit geproefd. Ik zou t zo ruilen voor die hele ham.
Op zaterdag 24 februari 2024 16:25 schreef Claudia_x het volgende:
Sterker nog, als ik reacties als die van @:vanyel lees, dan vraag ik me af of ik niet op het verkeerde geslacht val. :Y)
  dinsdag 22 april 2014 @ 09:39:03 #72
1592 Puckzzz
Bitch please!
pi_139138136
quote:
1s.gif Op dinsdag 22 april 2014 08:04 schreef Vanyel het volgende:

[..]

:o

Je hebt dat stukje vel vast nog nooit geproefd. Ik zou t zo ruilen voor die hele ham.
Zeker wel. Ik weet heel goed hoe lekker dat is. Wij eten wel eens geroosterd buikspek met knapperig velletje. Niet elke week ofzo want dan wordt het zo 'normaal' Bij dit soort dingen moet je het gewoon af en toe eten dan blijft het echt lekker.
Dat ik de hond en lekker stukje gun vind ik geen ramp hoor. Er was genoeg lekkers voor ons over. :D
Hey! Het is OK om alleen je eerste twee teennagels te lakken als je van plan bent peeptoes te gaan dragen!
  dinsdag 22 april 2014 @ 11:44:35 #73
97745 Thorical
finding a way
pi_139141078
quote:
0s.gif Op maandag 21 april 2014 23:13 schreef SiGNe het volgende:

[..]

Wat mistte je qua smaak? Zoet, zuur, zout, hartig? (bitter lijkt me niet.. vind ik persoonlijk minder fijn in recepten, al kan het soms wel een mooie balans geven)
Als ik puur naar het recept kijk (ik ken het niet en de smaak dus ook niet) dan denk ik dat het door de kaneel, sjalot en wortel een vrij zoet gerecht wordt, ik zou daar zelf zout of hartig tegenover zetten.
In dit geval een sterkere bouillon of meer (grovere) parmazaan (of een langer gerijpte parmazaan, 24 of 30 maanden bijv. ipv de supermarkt parmazaan/grana padano)

Volgens mij zouden spekjes ook wel bij dit gerecht kunnen passen (wordt ook veel gebruikt in Italiaanse gerechten)
Laat ik het zo zeggen, het smaakte grijs(vlak,als niets bijzonders) Ik had meer een wildsmaak of de combinatie, salie kaneel naar voren verwacht.
Helaas had ik geen oude parmazaan maar dar heb een 2 jaar oude grana padano gebruikt.
  dinsdag 22 april 2014 @ 12:22:23 #74
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_139142194
Dat recept, hoe neem ik wat moois, een eendenborst, en verknal dat volledig.
Echt, gruwel.
Kruid en bak de eendenhuid op de huid
Stoof de groentjes gaar
Maak een saus op basis van de ingekookte boullion, wat rode wijn en monteer die af met een klontje boter.
Smullen
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
  dinsdag 22 april 2014 @ 12:23:08 #75
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_139142217
quote:
0s.gif Op dinsdag 22 april 2014 11:44 schreef Thorical het volgende:

[..]

Laat ik het zo zeggen, het smaakte grijs(vlak,als niets bijzonders) Ik had meer een wildsmaak of de combinatie, salie kaneel naar voren verwacht.
Helaas had ik geen oude parmazaan maar dar heb een 2 jaar oude grana padano gebruikt.
Wildsmaak? Van kweekeend?
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
  dinsdag 22 april 2014 @ 12:47:21 #76
97745 Thorical
finding a way
pi_139142908
quote:
1s.gif Op dinsdag 22 april 2014 12:23 schreef Pietverdriet het volgende:

[..]

Wildsmaak? Van kweekeend?
Ik heb me hierop:" bigoli con ragù d'anatra. Dit is een streekgerecht uit de Veneto met een hele hoge feel-good-factor. Bigoli is pasta vergelijkbaar met spaghetti, maar bigoli zijn veel dikker. Eend heeft een zachte wildsmaak. En die combineert verrassend goed met de snuif .... kaneel!"gebaseerd Ik ging er namelijk niet vanuit dat die Italiaanen daar een Bergeend voor uit de lucht schoten.
  dinsdag 22 april 2014 @ 13:04:50 #77
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_139143434
quote:
0s.gif Op dinsdag 22 april 2014 12:47 schreef Thorical het volgende:

[..]

Ik heb me hierop:" bigoli con ragù d'anatra. Dit is een streekgerecht uit de Veneto met een hele hoge feel-good-factor. Bigoli is pasta vergelijkbaar met spaghetti, maar bigoli zijn veel dikker. Eend heeft een zachte wildsmaak. En die combineert verrassend goed met de snuif .... kaneel!"gebaseerd Ik ging er namelijk niet vanuit dat die Italiaanen daar een Bergeend voor uit de lucht schoten.
Italianen zijn gepassioneerde jagers.
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
pi_139144694
Ik kijk de hele tijd zo hongerig naar die Ham met korst dat ik besloten heb hem komende week te gaan maken.

Dan volgens recept van piet pekelen.
  dinsdag 22 april 2014 @ 13:58:22 #79
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_139145137
quote:
1s.gif Op dinsdag 22 april 2014 13:42 schreef Aptoide het volgende:
Ik kijk de hele tijd zo hongerig naar die Ham met korst dat ik besloten heb hem komende week te gaan maken.

Dan volgens recept van piet pekelen.
En de knapperkorst wel eten en niet aan de hond geven hoop ik?
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
pi_139145583
quote:
1s.gif Op dinsdag 22 april 2014 13:58 schreef Pietverdriet het volgende:

[..]

En de knapperkorst wel eten en niet aan de hond geven hoop ik?
Die gaan we helemaal zelf op eten! En daar komt nog eens bij dat we geen hond hebben 😉
  dinsdag 22 april 2014 @ 18:37:12 #81
1592 Puckzzz
Bitch please!
pi_139153028
Ik hou gewoon heel erg van mijn hondje O+
Hey! Het is OK om alleen je eerste twee teennagels te lakken als je van plan bent peeptoes te gaan dragen!
pi_139153076
quote:
17s.gif Op dinsdag 22 april 2014 18:37 schreef Puckzzz het volgende:
Ik hou gewoon heel erg van mijn hondje O+
daarom geef je hem/haar ook een gepekeld stuk vlees.
  dinsdag 22 april 2014 @ 18:45:11 #83
1592 Puckzzz
Bitch please!
pi_139153257
quote:
1s.gif Op dinsdag 22 april 2014 18:38 schreef Aptoide het volgende:

[..]

daarom geef je hem/haar ook een gepekeld stuk vlees.
F&F is de andere kant op.
Hey! Het is OK om alleen je eerste twee teennagels te lakken als je van plan bent peeptoes te gaan dragen!
pi_139157357
quote:
1s.gif Op woensdag 16 april 2014 19:58 schreef Pietverdriet het volgende:

[..]

Pekelen
5 Liter Water
1 kg Zout
6 Tenen knoflook
20 Peperkorrels
10 Kruidnagels
5 Blaadjes laurier
3 EL Mosterdzaad
10 Jeneverbessen
Water met de ingredienten aan de kook brengen,
intussen de zwoert wiebervorming insnijden en vlees met een sateprikker inprikken
Water helemaal laten afkoelen, bv een nachtje buiten, wel deksel erop.
Als het water koud is (niet lauw) het vlees erin en het 2 a 3 dagen in de koelkast laten staan.
Dan vlees afspoelen en droogdeppen,
Oven op 160-180 graden (afhankelijk of je een turbooven hebt) en garen tot minstens een kerntemperatuur van 70-75 graden, en de zwoerd krokant en knapperig.
Dan laten rusten, ca 10 minuten
Serveren met bruine saus, aardappels, rode kool of zuurkool, spruiten, goed glas bier.
Heel klassiek, heel mooi en je krijgt er dorst van
De zwoerd is erg lekker krokant knapperig,

Voor je hem in de oven stopt de zwoerd met een anderhalf, twee liter kokend water in een straaltje overgieten, zodat de eiwitten stollen. Dan droogdeppen met keukenpapier. Dit zorgt ervoor dat hij extra krokant
[ afbeelding ]
OH MIJN GOD!! :9~ :9~ Wat een zaligheid, het water loopt me in de mond door die foto! Ben alleen bang dat mijn kleine oventje dat niet aan kan. ;(
  dinsdag 22 april 2014 @ 20:37:23 #85
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_139157632
quote:
0s.gif Op dinsdag 22 april 2014 20:31 schreef bloempje-moi het volgende:

[..]

OH MIJN GOD!! :9~ :9~ Wat een zaligheid, het water loopt me in de mond door die foto! Ben alleen bang dat mijn kleine oventje dat niet aan kan. ;(
Hoe klein is je oventje? En je hoeft natuurlijk geen hele ham of schouder te kopen
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
pi_139157768
quote:
1s.gif Op dinsdag 22 april 2014 20:37 schreef Pietverdriet het volgende:

[..]

Hoe klein is je oventje? En je hoeft natuurlijk geen hele ham of schouder te kopen
Zo'n klein draagbaar ding, dus het vlees ligt altijd dicht bij de onderkant en bovenkant. Het is natuurlijk wel een vrij plat stuk vlees. Wie weet dit weekend eens proberen... :9
pi_139206942
Voor Robin:

Ik heb net per abuis bastmatirijst net een paar minuten te ver doorgekookt. Ik wilde er vanavond nasi mee maken, maar dat lukt nu niet meer. Ik heb het zo snel mogelijk met flink omscheppen op een houten plank afgekoeld, maar het is echt te zacht om vanavond op te bakken. Het is geen rijstpap en de korrels zijn min of meer nog heel, maar nasi lukt dus niet meer. :) Heb je nog een leuk idee ervoor? Anders gaat het vanavond de prullenbak in.
Let me see you stripped down to the bone
pi_139207047
Voor Piet en eventuele anderen:

Het eerste vakje in mijn minimoestuin moet nodig geoogst worden, maar wat zal ik er eens mee doen? Het gaat om iets dat 'texelse bladkool' heet, ook wel internationaal bekend als "mustard greens" vanwege de pittige smaak. Het zijn grote bladeren met stevige nerven. Ik had het ook jong kunnen oogsten als slablaadjes, maar was nieuwsgieriger naar de grotere, robuuste eindversie. :)

Ik heb dit spul nog nooit gegeten en kende het verder ook eigenlijk niet, en nu ben ik op zoek naar een leuk idee ermee, voor morgen of zaterdag. Ik kan het natuurlijk wel in een stamppot gooien, maar ik zoek iets leukers en meer geschikt voor de lente. :)
Let me see you stripped down to the bone
pi_139207161
Ik ging even googlen en vond dit:
http://whatscookingmexico(...)sthash.QhBjyesS.dpbs
en dit:
http://blog.fatfreevegan.(...)eas-and-mustard.html

Leek me wel een beetje in jouw straatje liggen. :)
Sterkheidsbaas van alles.
pi_139207217
Ik heb voor het eerst een verse rode kool gekocht. :D Heb het alleen uit een potje op, maar die vind ik niet lekker. :') Alleen zo'n heel ding is veel te veel voor twee personen. Kan ik er nog iets anders van maken dan klassiek gekookt met appel?
pi_139207421
quote:
2s.gif Op donderdag 24 april 2014 10:05 schreef Lonaa het volgende:
Ik ging even googlen en vond dit:
http://whatscookingmexico(...)sthash.QhBjyesS.dpbs
en dit:
http://blog.fatfreevegan.(...)eas-and-mustard.html

Leek me wel een beetje in jouw straatje liggen. :)
Die eerste lijkt me een beetje saaiig, maar die bladeren als wraps/rolletjes gebruiken was ik inderdaad ook al tegengekomen, en lijkt me tof! Als hier verder geen ultieme ubersuggesties met bladkool gegeven worden doe ik dat er denk ik mee. :Y
Let me see you stripped down to the bone
  donderdag 24 april 2014 @ 10:15:22 #92
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_139207468
quote:
7s.gif Op donderdag 24 april 2014 10:06 schreef Myraela het volgende:
Ik heb voor het eerst een verse rode kool gekocht. :D Heb het alleen uit een potje op, maar die vind ik niet lekker. :') Alleen zo'n heel ding is veel te veel voor twee personen. Kan ik er nog iets anders van maken dan klassiek gekookt met appel?
Rode Kool gekookt is heel goed in te vriezen, doe ik ook, en heb het dan lekker bij de hand voor als ik eend of zoiets maak. Maar je kan er ook bv koolsla van maken natuurlijk
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
  donderdag 24 april 2014 @ 10:15:35 #93
1592 Puckzzz
Bitch please!
pi_139207477
Ik maak wel eens gevulde kool met gehaktmengsel en quinoa. En dan nog even in de oven met een tomatensaus. Erg lekker.
Niet van rode overigens maar het zou best kunnen denk ik.
Hey! Het is OK om alleen je eerste twee teennagels te lakken als je van plan bent peeptoes te gaan dragen!
pi_139207496
quote:
0s.gif Op donderdag 24 april 2014 10:13 schreef minilot het volgende:

[..]

Die eerste lijkt me een beetje saaiig, maar die bladeren als wraps/rolletjes gebruiken was ik inderdaad ook al tegengekomen, en lijkt me tof! Als hier verder geen ultieme ubersuggesties met bladkool gegeven worden doe ik dat er denk ik mee. :Y
Bij die eerste link ging het me ook meer om het idee dan het daadwerkelijke recept, want daar is geen flikker ana nee. :P
Sterkheidsbaas van alles.
  donderdag 24 april 2014 @ 10:18:58 #95
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_139207580
quote:
0s.gif Op donderdag 24 april 2014 10:02 schreef minilot het volgende:
Voor Piet en eventuele anderen:

Het eerste vakje in mijn minimoestuin moet nodig geoogst worden, maar wat zal ik er eens mee doen? Het gaat om iets dat 'texelse bladkool' heet, ook wel internationaal bekend als "mustard greens" vanwege de pittige smaak. Het zijn grote bladeren met stevige nerven. Ik had het ook jong kunnen oogsten als slablaadjes, maar was nieuwsgieriger naar de grotere, robuuste eindversie. :)

Ik heb dit spul nog nooit gegeten en kende het verder ook eigenlijk niet, en nu ben ik op zoek naar een leuk idee ermee, voor morgen of zaterdag. Ik kan het natuurlijk wel in een stamppot gooien, maar ik zoek iets leukers en meer geschikt voor de lente. :)
Rauw eten is lekker of zoals stampot andijvie, roerbakken met mushroom soy (pearl river bridge merk) en gember
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
  donderdag 24 april 2014 @ 10:19:57 #96
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_139207611
quote:
1s.gif Op donderdag 24 april 2014 10:15 schreef Puckzzz het volgende:
Ik maak wel eens gevulde kool met gehaktmengsel en quinoa. En dan nog even in de oven met een tomatensaus. Erg lekker.
Niet van rode overigens maar het zou best kunnen denk ik.
Ja, normaal wordt dat met witte kool gemaakt, maar ik vind het met groene kool lekkerder
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
  donderdag 24 april 2014 @ 10:24:30 #97
1592 Puckzzz
Bitch please!
pi_139207730
Ik maak het van spitskool want die bladeren hebben een fijn model om loempia achtige rolletjes van te maken. Heel even in kokend water leggen, quinoa koken, gehakt vulling maken en oprollen. Heerlijk.
Binnenkort weer eens maken denk ik. :D
Hey! Het is OK om alleen je eerste twee teennagels te lakken als je van plan bent peeptoes te gaan dragen!
pi_139207763
quote:
7s.gif Op donderdag 24 april 2014 10:06 schreef Myraela het volgende:
Ik heb voor het eerst een verse rode kool gekocht. :D Heb het alleen uit een potje op, maar die vind ik niet lekker. :') Alleen zo'n heel ding is veel te veel voor twee personen. Kan ik er nog iets anders van maken dan klassiek gekookt met appel?
Ik maak cole slaw meestal met rode kool. Dan is zo'n kool met twee personen in een mum van tijd op! :9
Let me see you stripped down to the bone
  donderdag 24 april 2014 @ 10:28:12 #99
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_139207805
quote:
0s.gif Op donderdag 24 april 2014 10:25 schreef minilot het volgende:

[..]

Ik maak cole slaw meestal met rode kool. Dan is zo'n kool met twee personen in een mum van tijd op! :9
Het heet gewoon koolsla, dat is door Nederlanders meegenomen naar de VS en daar net zo populair geworden als Pizza die de italianen meenamen
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
  donderdag 24 april 2014 @ 10:28:49 #100
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_139207818
quote:
1s.gif Op donderdag 24 april 2014 10:24 schreef Puckzzz het volgende:
Ik maak het van spitskool want die bladeren hebben een fijn model om loempia achtige rolletjes van te maken. Heel even in kokend water leggen, quinoa koken, gehakt vulling maken en oprollen. Heerlijk.
Binnenkort weer eens maken denk ik. :D
Spitskool is trouwens ook erg lekker voor koolsla
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
abonnement Unibet Coolblue
Forum Opties
Forumhop:
Hop naar:
(afkorting, bv 'KLB')