abonnement Unibet Coolblue Bitvavo
  donderdag 17 april 2014 @ 15:13:04 #31
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_138980017
Saus voor je eend
paar lepels suiker in een steelpan, daar wat water en azijn bij, inkoken en carameliseren. Blussen met rode wijn en boullion (van het karkas van de eend, je kan ook kippenboullion nemen).
Blaadje laurier, knoflookteentje, wat groene kruiden, eventueel 1 ansjovisfiletje

Bij gebrek aan bittere sinaasappels een flinke lepel bittere sinaasappelmarmelade.
Snij uit een aantal navel sinaasappels filets en het sap uit de resten doe je bij de saus
Als de saus voldoende gereduceert is haal je hem door een zeef en voeg een flinke scheut grand marnier toe (de gele is goed genoeg) en je bind hem met een sausbinder zoals rijstbloem of pijlwortel, of aardappelmeel.

Breng aan de kook en laat heel even doorkoken tot de smaak van je bindmiddel weg is.
Afmonteren met een flinke kluit boter.
Spiegel van de saus op het bord, de op de huid gebraden roze eendeborst filet aan plakjes snijden en er als een waaier opleggen en garneren met de sinaasappelfilets
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
pi_139003995
Iemand tips om rode kool met appel zelf te maken? Ik bedoel insider tips zoals welke kruiden je erbij doet enzo?
Carpe Diem- Pluk de Dag
Life is unfair and then you die
Wat U niet wil dat u geschiedt doe dat ook een ander niet
  vrijdag 18 april 2014 @ 09:41:37 #33
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_139004067
Appel, peper, zout, laurierblad, wat azijn, wat suiker
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
pi_139009588
quote:
0s.gif Op vrijdag 18 april 2014 09:41 schreef Pietverdriet het volgende:
Appel, peper, zout, laurierblad, wat azijn, wat suiker
Dankje.
Carpe Diem- Pluk de Dag
Life is unfair and then you die
Wat U niet wil dat u geschiedt doe dat ook een ander niet
pi_139020507
Piet, ik wil morgen ossenstaart-ragout maken en dat opeten met pasta... ik heb het internet een beetje doorgespit maar ben nog niet echt veel fatsoenlijks tegen gekomen. Ik wil als basis iig tomaten, en een ietswat dikkere saus als resultaat. Heb jij nog een leuk recept liggen?
American ninja, Ninja Gaiden, Real Motherfucking ninja shit.
  vrijdag 18 april 2014 @ 19:41:47 #36
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_139021375
quote:
0s.gif Op vrijdag 18 april 2014 19:18 schreef Miauw_Zedong het volgende:
Piet, ik wil morgen ossenstaart-ragout maken en dat opeten met pasta... ik heb het internet een beetje doorgespit maar ben nog niet echt veel fatsoenlijks tegen gekomen. Ik wil als basis iig tomaten, en een ietswat dikkere saus als resultaat. Heb jij nog een leuk recept liggen?
Beter dan dit recept van Heston Blumenthal bewerkt door mijn onbereikbare liefde Robinook gaat het niet worden
https://kokrobin.wordpress.com/2008/06/04/spaghetti-bolognese/
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
  vrijdag 18 april 2014 @ 20:06:47 #37
232606 RobinOok
Patroonheilige van CUL
pi_139022296
Haha! Charmeur! :)
pi_139039848
Ik heb vandaag mijn borststuk opgehaald maar nu zit ik ook met een zak gedroogde stukjes vlees (dryaged), kan ik daar nog wat mee ? de slager had het over bouillon trekken maar geen idee hoe ik dat moet doen, gewoon in het water gooien met wortelen, prei, ui, en weet ik veel wat nog meer of eerst aanbraden ?
pi_139040286
quote:
1s.gif Op vrijdag 18 april 2014 19:41 schreef Pietverdriet het volgende:

[..]

Beter dan dit recept van Heston Blumenthal bewerkt door mijn onbereikbare liefde Robinook gaat het niet worden
https://kokrobin.wordpress.com/2008/06/04/spaghetti-bolognese/
Vast niet, maar de Italianen hebben ook een stoofpotje naar de slager vernoemd:
Coda alla Vaccinaria
Wees gehoorzaam. Alleen samen krijgen we de vrijheid eronder.
  zaterdag 19 april 2014 @ 12:59:47 #40
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_139041012
quote:
0s.gif Op zaterdag 19 april 2014 11:58 schreef Sorella het volgende:
Ik heb vandaag mijn borststuk opgehaald maar nu zit ik ook met een zak gedroogde stukjes vlees (dryaged), kan ik daar nog wat mee ? de slager had het over bouillon trekken maar geen idee hoe ik dat moet doen, gewoon in het water gooien met wortelen, prei, ui, en weet ik veel wat nog meer of eerst aanbraden ?
Je kan het aanbraden maar dat hoeft niet. IDD met groente en kruiden en water opzetten en lekker lang laten trekken, zo dat het net niet kookt.
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
  zaterdag 19 april 2014 @ 15:55:00 #41
232606 RobinOok
Patroonheilige van CUL
pi_139044491
Ik had toevallig vorig weekend een vacuumpack ossenstaart gekocht bij mijn Turkse slager. Staat nu te pruttelen. Gebruikte een recept dat redelijk dicht bij de klassieke Italiaanse manier van bereiden ligt (met een blik tomaten), alleen ook met sojasaus, hoisinsaus, rijstwijn en sinaasappelschil. Ik vind het nu naar Chinese tomatensoep smaken, maar volgens mij gaat het heel lekker worden. :Y
  zaterdag 19 april 2014 @ 20:32:35 #42
1592 Puckzzz
Bitch please!
pi_139051667
Piet,

Ik had vanochtend 700 gram Lamsvlees (schouder) bij de Turk gehaald. Daar ben ik later op de middag mee terug gegaan nadat ik klaar was met snijden. Ik had zo'n 400 gram vlees waar ik nog wat vet aan had laten zitten en 300 gram puur vet, geen bot, wel wat knars-achtig spul.
Daar was ik het niet helemaal mee eens. Ik begrijp dat er vet aan moet zitten, dit maakt de smaak van het vlees juist. Maar bijna de helft? Nee, dat vond ik wat veel.
Verhitte discussie met de slager, dom blondje behandeling etc. etc. maar ik kreeg een stukje extra mee ter compensatie.
OK, tajine gekookt, smaakte heerlijk.
Maar nu heb ik dus al dat vet nog liggen, kan ik daar nog iets mee doen? Uitbakken/smelten ofzoiets? Ik vind het zo zonde, de smaak is zo lekker. Er zitten nog hele dunnen flarden vlees aan links en rechts.
Hey! Het is OK om alleen je eerste twee teennagels te lakken als je van plan bent peeptoes te gaan dragen!
  zaterdag 19 april 2014 @ 20:44:33 #43
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_139052116
quote:
17s.gif Op zaterdag 19 april 2014 20:32 schreef Puckzzz het volgende:
Piet,

Ik had vanochtend 700 gram Lamsvlees (schouder) bij de Turk gehaald. Daar ben ik later op de middag mee terug gegaan nadat ik klaar was met snijden. Ik had zo'n 400 gram vlees waar ik nog wat vet aan had laten zitten en 300 gram puur vet, geen bot, wel wat knars-achtig spul.
Daar was ik het niet helemaal mee eens. Ik begrijp dat er vet aan moet zitten, dit maakt de smaak van het vlees juist. Maar bijna de helft? Nee, dat vond ik wat veel.
Verhitte discussie met de slager, dom blondje behandeling etc. etc. maar ik kreeg een stukje extra mee ter compensatie.
OK, tajine gekookt, smaakte heerlijk.
Maar nu heb ik dus al dat vet nog liggen, kan ik daar nog iets mee doen? Uitbakken/smelten ofzoiets? Ik vind het zo zonde, de smaak is zo lekker. Er zitten nog hele dunnen flarden vlees aan links en rechts.
Uitbakken op laag vuur, vet kan je gebruiken als bak/braadvet
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
  zaterdag 19 april 2014 @ 22:07:54 #44
232606 RobinOok
Patroonheilige van CUL
pi_139055593
Dus, Puckzz, als ik het goed begrijp ging je bij je slager klagen over de bouw van een lam?!?!? :')
Dat noem ik wel lef hebben.....

En heeeeeel netjes dat hij je toch compenseerde.
  zaterdag 19 april 2014 @ 22:12:56 #45
1592 Puckzzz
Bitch please!
pi_139055871
quote:
0s.gif Op zaterdag 19 april 2014 22:07 schreef RobinOok het volgende:
Dus, Puckzz, als ik het goed begrijp ging je bij je slager klagen over de bouw van een lam?!?!? :')
Dat noem ik wel lef hebben.....

En heeeeeel netjes dat hij je toch compenseerde.
Sorry hoor, over de 'bouw' van een lam? Nou nee, niet echt. Maar wel dat er bijna de helft vet aan zat.
Ik heb eerder deze week nog lamsvlees van het schouder gehad van een andere slager en dat was tenminste gewoon normale vlees/vet verhouding.

En excuses dat ik geen expert...jeetje...
Hey! Het is OK om alleen je eerste twee teennagels te lakken als je van plan bent peeptoes te gaan dragen!
  zaterdag 19 april 2014 @ 22:15:44 #46
232606 RobinOok
Patroonheilige van CUL
pi_139056026
Lamsschouder

Dat is nu eenmaal niet echt vetarm. Als ik zo'n hele schouder koop en 'm ontbeen en in blokjes doe voor een curry ben ik wel meer dan de helft kwijt aan afsnijdsel, vet en bot. Dus 400 gram over houden aan 700 gram lijkt mij vrij netjes. Ik weet niet wat je per kilo betaalde, maar ik ben altijd nog goedkoper uit dan wanneer ik het in een Nederlandse winkel koop.

Wil je zo min mogelijk verlies, koop dan bout.
  zaterdag 19 april 2014 @ 22:44:52 #47
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_139057152
quote:
0s.gif Op zaterdag 19 april 2014 22:07 schreef RobinOok het volgende:
Dus, Puckzz, als ik het goed begrijp ging je bij je slager klagen over de bouw van een lam?!?!? :')
Dat noem ik wel lef hebben.....

En heeeeeel netjes dat hij je toch compenseerde.
Schouder, niet bout
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
  zaterdag 19 april 2014 @ 22:48:40 #48
232606 RobinOok
Patroonheilige van CUL
pi_139057282
?
  zaterdag 19 april 2014 @ 22:49:06 #49
1592 Puckzzz
Bitch please!
pi_139057294
quote:
0s.gif Op zaterdag 19 april 2014 22:15 schreef RobinOok het volgende:
[ link | afbeelding ]Lamsschouder

Dat is nu eenmaal niet echt vetarm. Als ik zo'n hele schouder koop en 'm ontbeen en in blokjes doe voor een curry ben ik wel meer dan de helft kwijt aan afsnijdsel, vet en bot. Dus 400 gram over houden aan 700 gram lijkt mij vrij netjes. Ik weet niet wat je per kilo betaalde, maar ik ben altijd nog goedkoper uit dan wanneer ik het in een Nederlandse winkel koop.

Wil je zo min mogelijk verlies, koop dan bout.
Bij die andere slager was het erg duur. 300 gram voor ruim 8 euro. Hier betaalde ik voor die 700 gram 7 euro.
Maar ik neem natuurlijk alle advies ter harte die ik hier krijg. Ik wist dit niet. Volgende keer bout nemen dus.
Hey! Het is OK om alleen je eerste twee teennagels te lakken als je van plan bent peeptoes te gaan dragen!
  zaterdag 19 april 2014 @ 23:05:15 #50
232606 RobinOok
Patroonheilige van CUL
pi_139057913
Ja, en gewoon altijd nadenken en rekenen. Het rare bij mijn Turkse slager is dat de lamsbout zonder been per saldo goedkoper is dan de lamsbout met been. Ik zou verwachten dat met been goedkoper is, omdat ze er minder werk aan hebben. Maar niet dus..


Maar dat heb ik ook met kippenbouten. Iedereen roept altijd dat die goedkoper zijn dan filet, maar als ik bouten ontbeen, dan blijken ze per kilo echt duurder.
  zaterdag 19 april 2014 @ 23:21:52 #51
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_139058559
quote:
0s.gif Op zaterdag 19 april 2014 23:05 schreef RobinOok het volgende:
Ja, en gewoon altijd nadenken en rekenen. Het rare bij mijn Turkse slager is dat de lamsbout zonder been per saldo goedkoper is dan de lamsbout met been. Ik zou verwachten dat met been goedkoper is, omdat ze er minder werk aan hebben. Maar niet dus..


Maar dat heb ik ook met kippenbouten. Iedereen roept altijd dat die goedkoper zijn dan filet, maar als ik bouten ontbeen, dan blijken ze per kilo echt duurder.
Vleugels ook, maar wel lekkerder
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
  zaterdag 19 april 2014 @ 23:23:01 #52
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_139058605
Reken spareribs eens om naar wat je betaald voor wat je eet, steak is goedkoper
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
  zaterdag 19 april 2014 @ 23:24:23 #53
1592 Puckzzz
Bitch please!
pi_139058651
Ik heb vandaag ff 28 euro afgetikt voor een gepekelde ham van 1,5 Kg :')
Dat deed zeer, maarja het is zo lekker! En voor Pasen mag dat dan best een keertje. Nou alleen niet verkloten. Maar de bereiding is op zich niet zo moeilijk. Gewoon de goede kern temperatuur (70 graden volgens Piet) bereiken en dan glaceren maar.

Toch??? CheckCheckDubbelcheck :+
Hey! Het is OK om alleen je eerste twee teennagels te lakken als je van plan bent peeptoes te gaan dragen!
  zaterdag 19 april 2014 @ 23:30:26 #54
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_139058824
Haleluja, mag hopen dat dit een zwaar geknuffeld iberico pata negra scharrelvarken was
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
  zaterdag 19 april 2014 @ 23:33:18 #55
1592 Puckzzz
Bitch please!
pi_139058920
quote:
1s.gif Op zaterdag 19 april 2014 23:30 schreef Pietverdriet het volgende:
Haleluja, mag hopen dat dit een zwaar geknuffeld iberico pata negra scharrelvarken was
Ik ben 'm al wiegend en stilletjes wenend nog steeds aan het knuffelen :')
Die slager is echt ontzettend duur, maar idd wel allemaal vlees van boeren uit de regio enzo. Geen gecertificeerd biologische slager verder.
http://www.knobboutslager.nl/slagerij/9
Hey! Het is OK om alleen je eerste twee teennagels te lakken als je van plan bent peeptoes te gaan dragen!
pi_139064669
Ik heb in de Diepvries een oude kip liggen die te taai is naar haar eieren gegeten te hebben om normaal te eten. Dus die mag in de Soep.

Gewoon kip + peen + prei + venkel in de pan en een paar uur door sudderen. Alles er uit halen filteren en dan de rest van de peen + prei en venkel met de geplukte kippenvlees in de pan en wat zout / peper / peterselie en vermicelli er bij

of Hebben jullie andere ideeën?
  zondag 20 april 2014 @ 10:01:44 #57
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_139065830
Foelie, saffraan, knoflook, peperkorrels, laurierblad.
Ik zou persoonlijk de venkel weglaten.
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
  zondag 20 april 2014 @ 10:23:18 #58
232606 RobinOok
Patroonheilige van CUL
pi_139066234
Verse gember en Shaoxing rijstwijn.
  maandag 21 april 2014 @ 21:06:13 #59
1592 Puckzzz
Bitch please!
pi_139124355
De ham is heerlijk geworden Piet! Ik heb alleen de huid eraf gehaald en dus niet overgoten met kokend water. Met 2 volwassenen en 2 tieners, anderhalve kilo schoon op :D
SPOILER
Om spoilers te kunnen lezen moet je zijn ingelogd. Je moet je daarvoor eerst gratis Registreren. Ook kun je spoilers niet lezen als je een ban hebt.
Hey! Het is OK om alleen je eerste twee teennagels te lakken als je van plan bent peeptoes te gaan dragen!
  maandag 21 april 2014 @ 21:26:11 #60
139677 Curiosity
In the devil's playground
pi_139125617
quote:
17s.gif Op maandag 21 april 2014 21:06 schreef Puckzzz het volgende:
De ham is heerlijk geworden Piet! Ik heb alleen de huid eraf gehaald en dus niet overgoten met kokend water. Met 2 volwassenen en 2 tieners, anderhalve kilo schoon op :D
SPOILER
Om spoilers te kunnen lezen moet je zijn ingelogd. Je moet je daarvoor eerst gratis Registreren. Ook kun je spoilers niet lezen als je een ban hebt.
Ziet er lekker uit.
“Gentlemen, you had my curiosity… but now you have my attention.”
abonnement Unibet Coolblue Bitvavo
Forum Opties
Forumhop:
Hop naar:
(afkorting, bv 'KLB')