Was dat met meer bloem of met aardappel?quote:Op donderdag 27 november 2014 17:10 schreef ChilllayD het volgende:
Piet, om nog even antwoord te geven.
Ik ging dus later op de avond een kaasbroodje opwarmen en de kaas bleef perfect waar het moest zijn! Is absoluut niet 'dun' geworden, bleef mooi compact. Dus ik denk dat ik ze voortaan iets minder lang ga voorbakken, zodat het netjes erin blijft en ze niet open springen![]()
Neem een liter warm water, een tien gram citroenzuur, en los dat daar in op, oplossing in de pan en ff laten inwerken, eventueel met een groen sponsje erover.quote:Op donderdag 27 november 2014 16:18 schreef SuperFood het volgende:
piet - ik heb citroenzuur in poedervorm en wil een pressure cooker ontkalken. hoeveel gram poeder per liter en hoe ga ik verder te werk?
pan nog verhitten op het fornuis?quote:Op donderdag 27 november 2014 17:23 schreef Pietverdriet het volgende:
[..]
Neem een liter warm water, een tien gram citroenzuur, en los dat daar in op, oplossing in de pan en ff laten inwerken, eventueel met een groen sponsje erover.
Niet echt nodig, tenzij het zwaar verkalkt is met dikke korsten, maar dan kan je het ook gewoon een tweede keer doen.quote:Op donderdag 27 november 2014 17:24 schreef SuperFood het volgende:
[..]
pan nog verhitten op het fornuis?
oplossing van 1% dus. thanks
Lijkt mij ook de beste oplossing. Een nog wat steviger goed gekoelde bechamelsaus kan ook wel helpen, net als het bestrijken van de binnenkant van het broodje (waar je de vulling op legt) met een beetje ei. Dit vormt (mits je snel genoeg verhit) snel een barrière.quote:Op maandag 24 november 2014 16:59 schreef Pietverdriet het volgende:
[..]
Waarom 190 graden?
Zou eerder 225 graden bakken en de oven voorverwarmen, check ook met een thermometer je oventemperatuur.
Hoe je het beschrijft bak je niet warm genoeg of verwarm je niet voor, in twijfel allebeide
Online gekeken?quote:Op donderdag 27 november 2014 17:28 schreef SuperFood het volgende:
ik heb trouwens gezocht bij allerlei toko's maar geen grootverpakking kunnen vinden van citroenzuur. alleen kleine zakjes voor een euro per stuk
nee alleen in verschillende toko's (turks, marokkaans). chinese staat nog op de afwerklijst maar heb voldoende in principe.quote:
Laten rijpen (desnoods in vacuum) en dan als biefstuk bereidenquote:Op vrijdag 28 november 2014 17:18 schreef Eris het volgende:
Piet, afgelopen week ik heb nog een longhaas van een oudere dubbel doel koe kunnen redden van de gehaktmolen voor de wat duurdere gehakt.
Alleen ja hoe kan ik haar / het beste bereiden zonder dat hij taai word?
2-6 weken bij twee tot vier gradenquote:Op vrijdag 28 november 2014 19:41 schreef Eris het volgende:
Hoelang +/- 800 gram. En zal waarschijnlijk vacuüm verpakt worden
Van die blokjes toch? In iedere supermarkt zowat?quote:Op zaterdag 29 november 2014 12:35 schreef Rewimo het volgende:
Piet, weet jij waar je in DLD verse gist kunt kopen? De meeste bakkers zijn hier alleen afbakkers, die hebben dat waarschijnlijk niet?
Nee, dat bedoel ik inderdaadquote:Op zaterdag 29 november 2014 12:36 schreef Mord_Sith het volgende:
Van die blokjes toch? In iedere supermarkt zowat?
heb het bij de Aldi gezien en de Kaufland.
Of bedoel je wat anders?
In de koeling! Ik ben altijd zo jaloers als ik in DLD ben want wil dat ook gewoon in NL bij de supermarkt kunnen kopenquote:Op zaterdag 29 november 2014 12:38 schreef Rewimo het volgende:
[..]
Nee, dat bedoel ik inderdaadIk heb er nog nooit naar gezocht, daardoor heb ik het ook niet gezien hier
Maar we zijn nu begonnen met brood bakken en daarvoor willen we verse gist gebruiken. We hadden een portie gekregen maar dat is bijna op.
Nou, dan gaan we daar eens even naar zoekenquote:Op zaterdag 29 november 2014 12:39 schreef Mord_Sith het volgende:
In de koeling! Ik ben altijd zo jaloers als ik in DLD ben want wil dat ook gewoon in NL bij de supermarkt kunnen kopen
O, ik lees net dat de Jumbo het ook schijnt te verkopen. Kun je daar eens kijkenquote:Op zaterdag 29 november 2014 12:39 schreef Mord_Sith het volgende:
In de koeling! Ik ben altijd zo jaloers als ik in DLD ben want wil dat ook gewoon in NL bij de supermarkt kunnen kopen
Oh echtquote:Op zaterdag 29 november 2014 12:42 schreef Rewimo het volgende:
[..]
O, ik lees net dat de Jumbo het ook schijnt te verkopen. Kun je daar eens kijken
hier heeft jumbo ze iig.quote:Op zaterdag 29 november 2014 12:39 schreef Mord_Sith het volgende:
[..]
In de koeling! Ik ben altijd zo jaloers als ik in DLD ben want wil dat ook gewoon in NL bij de supermarkt kunnen kopen
quote:Op zaterdag 29 november 2014 12:39 schreef Mord_Sith het volgende:
[..]
In de koeling! Ik ben altijd zo jaloers als ik in DLD ben want wil dat ook gewoon in NL bij de supermarkt kunnen kopen
quote:
Ja dusquote:
Forum Opties | |
---|---|
Forumhop: | |
Hop naar: |