Als baton gebruiken en het filmen. Als je er dan een irritant liedje bij zingt kan je het verkopen als ringtone.quote:Op woensdag 22 oktober 2014 17:11 schreef sirdanilot het volgende:
Heb je nog iets leuks met prei? Het is altijd in de aanbieding maar ik denk dan altijd van:
Heb preisoep, prei door de pasta, en een soort hartige taart met prei in het repetoire. De preisoep was nog best lekker overigens.
Spek, Lamsworstquote:Op woensdag 22 oktober 2014 18:42 schreef Hagelkaas het volgende:
Ik ga morgen een stoofschotel maken met hele kippenpoten, tomaat en olijven. Wat voor gevogelte of vlees past hier nog meer goed bij? Wil er een soort cassoulet-achtige stoofpot van maken. Misschien een bepaald soort worsten?
Konijn aan stukkenquote:Op donderdag 23 oktober 2014 10:28 schreef rhubarb het volgende:
Hi Piet, Ik heb 2 wilde konijnen van de Makro meegenomen. Heb je nog een goed recept om ze lekker klaar te maken, bijvoorbeeld met chocoladesaus?
Vervang in het onderstaande recept de morieljes en het eekhoorntjesbrood met jouw paddenstoelenquote:Op donderdag 23 oktober 2014 09:17 schreef NutKees het volgende:
Ik heb een doos paddestoelen wildmix gekocht maar heb eigenlijk geen idee wat ik hiermee moet doen. Ben totaal onbekend op dit gebied (behalve champignons roerbakken of op de pizza doen), Tips?
Ik wil dat dus binnenkort ook eens gaan maken. Maar hoe weet ik wanneer 't konijn gaar is?quote:Op donderdag 23 oktober 2014 16:02 schreef Pietverdriet het volgende:
[..]
Konijn aan stukken
Kriekenbier
knoflook
peen
peper zout, grove mosterd
ui
Kruid konijn, braad het aan in boter, doe de uien knoflook en peen erbij, net als de rest, stoven tot gaar,
Mmmm
Vervang het bier door rode wijn, en de mosterd door wat chili's
Voeg als hij gaar is een paar stukjes bittere chocolade (85% of meer) toe (niet meerkoken) en laat deze in de saus smelten
als het uit elkaar begint te vallenquote:Op donderdag 23 oktober 2014 16:22 schreef MutedFaith het volgende:
[..]
Ik wil dat dus binnenkort ook eens gaan maken. Maar hoe weet ik wanneer 't konijn gaar is?
Hmm, de vorm van goji is te rond zie ik.quote:
Te rond?quote:Op donderdag 23 oktober 2014 20:39 schreef PM-girl het volgende:
[..]
Hmm, de vorm van goji is te rond zie ik.
Is het? Ik ben een beetje dement.quote:Op donderdag 23 oktober 2014 21:21 schreef PluisigNijntje het volgende:
Mijn bietenstamppot Heb ik volgens mij al een keer uitgelegd hoe je dat maakt.
Oke, ik zal het wel gewoon vertellen.
Men neme:
Aardappelen (ongeveer evenveel als verse biet)
1 potje bieten (afhankelijk van hoeveel bieten en aardappelen natuurlijk, klein potje voor 2 à 3 personen, grote voor 4 à 5)
een aantal verse bieten, gekookt en in blokjes gesneden
Een paar uien (ongeveer evenveel ui als verse biet) Het liefst snijd ik de helft in halve ringen en de helft in grove snippers, voegt wat toe aan de structuur vind ik.
Spekjes
Aardappels koken, spekjes uitbakken en uit de pan halen. Het vet in de pan laten en daarin de uien bakken, dan de verse gekookte bieten even meebakken en dan de bieten uit pot nog even erbij opwarmen.
Aardappels afgieten en alles stampen, spekjes er weer door.
Liefst eten met wat brie En als je het zoals ik niet kunt laten, een flinke flats appelmoes.
Nom!
Of ik, dat kan ookquote:Op donderdag 23 oktober 2014 21:40 schreef Kaneelstokje het volgende:
[..]
Is het? Ik ben een beetje dement.
Ui, aardappel en biet, met wat spekjes? Hmm. Dankjewel, ik zal eens kijken deze week.
Ik moet dan toch naar de supermarkt om spekjes te halen, neem ik wel gelijk biet uit pot mee.quote:Op donderdag 23 oktober 2014 21:44 schreef PluisigNijntje het volgende:
[..]
Of ik, dat kan ook
Yep! De biet uit pot is wel vrij belangrijk, heb het eens zonder gemaakt maar dat is wel redelijk saai, dan kun je net zo goed een avg'tje eten.
En als je het lust is de brie echt een aanrader. Beetje er bovenop laten smelten
Verder heb ik trouwens totaal geen recepten met biet.. Je schijnt er salades van de kunnen maken, met geitenkaas e.d. Maar daarvoor moet je niet bij mij zijn
Pompoensoep Kun je ook wortels doorheen doenquote:Op donderdag 23 oktober 2014 21:47 schreef Kaneelstokje het volgende:
[..]
Ik moet dan toch naar de supermarkt om spekjes te halen, neem ik wel gelijk biet uit pot mee.
Ik heb ook nog allemaal kleuren wortels liggen en een pompoen. Oh, en pastinaak. Moet snel eten voordat alles verrot.
Ik lust wel brie, maar de combinatie klinkt erg vreemd in mijn oren. Ik probeer wel een hapje en als het lekker is ook bij de rest.
De wortel en pompoensoep staat ook op het programma, ja. Maar de pastinaak moet iig eerder op. De bieten denk ik ook.quote:Op donderdag 23 oktober 2014 21:51 schreef PluisigNijntje het volgende:
[..]
Pompoensoep Kun je ook wortels doorheen doen
En gekleurde wortels is heel leuk om gewoon in zijn geheel zachtjes gaar te bakken en op het laatst afglaceren met honing
(Ik houd van zoet-hartig, is het al duidelijk? )
Pastinaak kan ik wel een paar dingen mee. Ga er deze keer chips van maken, op aanraden van Crack.quote:Op donderdag 23 oktober 2014 22:00 schreef PluisigNijntje het volgende:
Voor pastinaak heeft Piet of iemand anders vast nog wel een mooi recept.
Laat me weten hoe het was
Ja, in mijn herinnering was het een puntiger vormpje.quote:
Ik heb ook Pastinaken gekocht, ga hier morgen wat mee doen, denk een soep, recept hoor je dan, dan is het beproeftquote:Op donderdag 23 oktober 2014 22:00 schreef PluisigNijntje het volgende:
Voor pastinaak heeft Piet of iemand anders vast nog wel een mooi recept.
Laat me weten hoe het was
Jaaa! Dank u! Qua smaak klopt die beschrijving helemaal, en de foto ook.quote:
Piet heb je het over een Cream sherry? Het is paddestoelen tijd en er ligt toch mooi spul in de winkeltjes hier.quote:Op donderdag 23 oktober 2014 16:06 schreef Pietverdriet het volgende:
200 Ml zoete sherry (is hét geheim van de kok, paddestoelen en sherry, dat versterkt elkaar in paddestoelen smaak)
Ja, in paddestoelensoep en saus kan je ook andere sherry gebruiken trouwensquote:Op vrijdag 24 oktober 2014 10:05 schreef Bramito het volgende:
[..]
Piet heb je het over een Cream sherry? Het is paddestoelen tijd en er ligt toch mooi spul in de winkeltjes hier.
Daarom vroeg ik het eigenlijk. Ik zou zelf niet naar de cream gegrepen hebben. Ik ga het de komende week proberen, neem ik meteen ook een fles fino .quote:Op vrijdag 24 oktober 2014 10:08 schreef Pietverdriet het volgende:
[..]
Ja, in paddestoelensoep en saus kan je ook andere sherry gebruiken trouwens
piet, wil je een foto van je keuken posten? ik ben nieuwsgierig.quote:Op vrijdag 24 oktober 2014 10:08 schreef Pietverdriet het volgende:
[..]
Ja, in paddestoelensoep en saus kan je ook andere sherry gebruiken trouwens
Piet, ik hoop dat je het niet erg vind dat ik dit post, heb vorige keer dat ik in de buurt was stiekem een foto van je keuken gemaaktquote:Op zaterdag 25 oktober 2014 12:59 schreef bolker het volgende:
[..]
piet, wil je een foto van je keuken posten? ik ben nieuwsgierig.
Mooi rustikaal design niet?quote:Op zaterdag 25 oktober 2014 13:05 schreef Molo het volgende:
[..]
Piet, ik hoop dat je het niet erg vind dat ik dit post, heb vorige keer dat ik in de buurt was stiekem een foto van je keuken gemaakt
[ afbeelding ]
Die heeft Piet van zijn eerste verdiende salaris gekocht ja! Beetje respectloos dit!quote:Op zaterdag 25 oktober 2014 13:17 schreef bolker het volgende:
[..]
best wel. alleen die roestige attributen horen in de container thuis
beste wat ik ervan kan maken. vind je me nu weer lief moloquote:Op zaterdag 25 oktober 2014 13:17 schreef bolker het volgende:
[..]
best wel. alleen die roestige attributen horen in de container thuis een museum thuis:+
Much better!quote:Op zaterdag 25 oktober 2014 13:19 schreef bolker het volgende:
[..]
beste wat ik ervan kan maken. vind je me nu weer lief molo
Goeie vraag, zou niet weten hoe. Mijn handmixer heb ik jaren geleden met brooddeeg kapot gekregen en sindsdien heb ik een standmixerquote:Op zaterdag 25 oktober 2014 13:20 schreef minilot het volgende:
Piet, is het mogelijk om nougat te maken als je geen standmixer hebt? Zo ja, hoe? Ik er heb vanmorgen mijn trouwe elektrische handmixer definitief mee om zeep geholpen.
Ah, vergelijkbare kwestie dus.quote:Op zaterdag 25 oktober 2014 13:26 schreef Pietverdriet het volgende:
[..]
Goeie vraag, zou niet weten hoe. Mijn handmixer heb ik jaren geleden met brooddeeg kapot gekregen en sindsdien heb ik een standmixer
Heb inmiddels al wat traditionelere bereidingswijzen gevonden, komt de volgende keer dus wel goed.quote:Op zaterdag 25 oktober 2014 14:03 schreef bolker het volgende:
standmixer op marktplaats scoren kenwood handmatig is niet te doen als ik het zo snel lees op google
ben benieuwd naar het resultaat.quote:Op zaterdag 25 oktober 2014 14:06 schreef minilot het volgende:
[..]
Heb inmiddels al wat traditionelere bereidingswijzen gevonden, komt de volgende keer dus wel goed.
En nee, ik ga niet alleen voor nougat een standmixer kopen. Ik kneed en klop juist graag met de hand, dus zonde van het geld.
Die biet uit de pot bevat vast veel zout. Misschien een beetje zuur, dus lijkt me te vervangen door wat zout en eventueel een scheut azijn.quote:Op donderdag 23 oktober 2014 21:44 schreef PluisigNijntje het volgende:
[..]
Of ik, dat kan ook
Yep! De biet uit pot is wel vrij belangrijk, heb het eens zonder gemaakt maar dat is wel redelijk saai, dan kun je net zo goed een avg'tje eten.
En als je het lust is de brie echt een aanrader. Beetje er bovenop laten smelten
Verder heb ik trouwens totaal geen recepten met biet.. Je schijnt er salades van te kunnen maken, met geitenkaas e.d. Maar daarvoor moet je niet bij mij zijn
Als je wilt sudderen moet je idd wat vocht toevoegen, water, bouillon, (krieken)bier, rode wijnquote:Op zondag 26 oktober 2014 09:22 schreef gcjoel het volgende:
Ik ben nu sukadelappen aan het maken, ze zijn alleen behoorlijk dik.
Moet ik er gewoon zoveel water bij doen tot ze onder staan? Of beter iets anders?
Of is helemaal onder niet nodig?
Ik wil het inderdaad graag sudderen, dus nu extra bouillon toegevoegd dan. Bedankt!quote:Op zondag 26 oktober 2014 09:50 schreef Pietverdriet het volgende:
[..]
Als je wilt sudderen moet je idd wat vocht toevoegen, water, bouillon, (krieken)bier, rode wijn
Ze hoeven niet perse onder te staan.
Mits ze goed gerijpt zijn en mooi doorregen kan je de zeen in het midden er ook uitsnijden en ze als steak bereiden, ik eet ze zelf regelmatig zo.
Let op dat het niet te zout wordt.quote:Op zondag 26 oktober 2014 09:56 schreef gcjoel het volgende:
[..]
Ik wil het inderdaad graag sudderen, dus nu extra bouillon toegevoegd dan. Bedankt!
Nee, het is juist heel zoetzuur dus waarschijnlijk een berg suiker en azijn.quote:Op zondag 26 oktober 2014 00:23 schreef Spanky78 het volgende:
[..]
Die biet uit de pot bevat vast veel zout. Misschien een beetje zuur, dus lijkt me te vervangen door wat zout en eventueel een scheut azijn.
Ik gebruik geen biet uit pot (vind ik niet lekker) maar ik doe er appel door, lekker!quote:Op donderdag 23 oktober 2014 21:44 schreef PluisigNijntje het volgende:
[..]
Of ik, dat kan ook
Yep! De biet uit pot is wel vrij belangrijk, heb het eens zonder gemaakt maar dat is wel redelijk saai, dan kun je net zo goed een avg'tje eten.
En als je het lust is de brie echt een aanrader. Beetje er bovenop laten smelten
Verder heb ik trouwens totaal geen recepten met biet.. Je schijnt er salades van te kunnen maken, met geitenkaas e.d. Maar daarvoor moet je niet bij mij zijn
Het werd helaas niet erg lekker, veel te droog geworden.quote:Op zondag 26 oktober 2014 09:56 schreef Pietverdriet het volgende:
[..]
Let op dat het niet te zout wordt.
Zachter vuurtje en meer tijd geven..? Hoe lang heeft het uiteindelijk gesudderd?quote:Op maandag 27 oktober 2014 18:59 schreef gcjoel het volgende:
[..]
Het werd helaas niet erg lekker, veel te droog geworden.
Het lukt mij nooit om goed draadjesvlees te maken, altijd wordt het droog
Heb jij een foolproof recept? dan ga ik het dit weekend nogmaals proberen!
Ik heb het kleinste en zachtste vuurtje gebruikt. Het heeft zo'n 3 uur opgestaan gisteren en vandaag pas gegetenquote:Op maandag 27 oktober 2014 19:13 schreef PluisigNijntje het volgende:
[..]
Zachter vuurtje en meer tijd geven..? Hoe lang heeft het uiteindelijk gesudderd?
3 uur is volgens mij wel kort hoor, om het echt lekker zacht te krijgen is 4+ wel aan te raden. Heb je er wel azijn bij gedaan? Dat helpt ook om het vlees zachter te maken.quote:Op maandag 27 oktober 2014 19:16 schreef gcjoel het volgende:
[..]
Ik heb het kleinste en zachtste vuurtje gebruikt. Het heeft zo'n 3 uur opgestaan gisteren en vandaag pas gegeten
te mager vlees gebruikt? Stoofvlees wil ik altijd doorregen vlees, wil sowieso doorregen vlees.quote:Op maandag 27 oktober 2014 18:59 schreef gcjoel het volgende:
[..]
Het werd helaas niet erg lekker, veel te droog geworden.
Het lukt mij nooit om goed draadjesvlees te maken, altijd wordt het droog
Heb jij een foolproof recept? dan ga ik het dit weekend nogmaals proberen!
Wel een deksel op de pan gehouden? het wordt ook nogal snel droog anders. Gewoon weer proberen gaat vanzelf goed.quote:Op maandag 27 oktober 2014 19:16 schreef gcjoel het volgende:
[..]
Ik heb het kleinste en zachtste vuurtje gebruikt. Het heeft zo'n 3 uur opgestaan gisteren en vandaag pas gegeten
Ja dat wel! Ik hoop dat het ooit een keer lukt. Ik kan op zich best koken maar dit is nog nooit echt lekker gewordenquote:Op maandag 27 oktober 2014 20:54 schreef mytec het volgende:
[..]
Wel een deksel op de pan gehouden? het wordt ook nogal snel droog anders. Gewoon weer proberen gaat vanzelf goed.
Ik heb even gekeken, er zit water suiker, azijn, zout en zetmeel bij. Dus tsja, wat suiker zout en azijn lossen jouw probleem mbt smaak op.quote:Op maandag 27 oktober 2014 08:42 schreef PluisigNijntje het volgende:
[..]
Nee, het is juist heel zoetzuur dus waarschijnlijk een berg suiker en azijn.
Nou, tussen ergens wat suiker, zout en azijn bij flikkeren en iets inmaken zit nog wel degelijk verschil. Bovendien zit er geen troep (als in een lijst aan E-nummers) of wat dan ook in dus ik zie niet in waarom je voor de doordeweekse maaltijd per se meer moeite zou moeten doen.quote:Op maandag 27 oktober 2014 20:56 schreef Spanky78 het volgende:
[..]
Ik heb even gekeken, er zit water suiker, azijn, zout en zetmeel bij. Dus tsja, wat suiker zout en azijn lossen jouw probleem mbt smaak op.
Je mag het helemaal zelf weten, ik vind het niet echt lekker, te weeig. Maar er is weinig mis mee.quote:Op maandag 27 oktober 2014 20:58 schreef PluisigNijntje het volgende:
[..]
Nou, tussen ergens wat suiker, zout en azijn bij flikkeren en iets inmaken zit nog wel degelijk verschil. Bovendien zit er geen troep (als in een lijst aan E-nummers) of wat dan ook in dus ik zie niet in waarom je voor de doordeweekse maaltijd per se meer moeite zou moeten doen.
zelfde recept alleen een uurtje of 8 laten pruttelen. net niet koken maar af en toe een blup horen.quote:Op maandag 27 oktober 2014 18:59 schreef gcjoel het volgende:
[..]
Het werd helaas niet erg lekker, veel te droog geworden.
Het lukt mij nooit om goed draadjesvlees te maken, altijd wordt het droog
Heb jij een foolproof recept? dan ga ik het dit weekend nogmaals proberen!
Oh lekker. Daar ben ik gek op. Met name hertengoulash... laurier, jeneverbes, rode wijn... en slagroom.... hrmz.quote:Op maandag 27 oktober 2014 21:33 schreef Pietverdriet het volgende:
Ga morgen hert stoven, met rode wijn
ik heb er niet veel verstand van maar zit je dan niet gewoon een of andere rauwe gele knol te etenquote:Op maandag 27 oktober 2014 23:49 schreef Daeneris het volgende:
Ik heb een vraagje en ik hoop dat het niet te dom is voor dit topic
Paar dagen geleden had ik een simpele versie van moussaka gemaakt en in het recept stond: kook de aardappelen beetgaar. Maar hoe lang is nu precies beetgaar? Ik had vastkokende aardappelen en had 5 minuten gekookt maar dat was blijkbaar veel te kort.. De aardappelen gaan daarna nog 20 minuten de oven in maar ze waren nog best hard. Dus hoe lang kook je nu precies aardappelen zodat ze beetgaar zijn?
Het mag duidelijk zijn dat ik nog veel moet leren op kookgebied
Zo'n 18 minuten. Net dat je nog een licht, harde kern proeft (of net niet). Of als je met een scherp mesje erin prikt, dat je er redelijk soepel doorheen glijdt. Maar bikkelhard is niet beetgaar...quote:Op maandag 27 oktober 2014 23:49 schreef Daeneris het volgende:
Ik heb een vraagje en ik hoop dat het niet te dom is voor dit topic
Paar dagen geleden had ik een simpele versie van moussaka gemaakt en in het recept stond: kook de aardappelen beetgaar. Maar hoe lang is nu precies beetgaar? Ik had vastkokende aardappelen en had 5 minuten gekookt maar dat was blijkbaar veel te kort.. De aardappelen gaan daarna nog 20 minuten de oven in maar ze waren nog best hard. Dus hoe lang kook je nu precies aardappelen zodat ze beetgaar zijn?
Het mag duidelijk zijn dat ik nog veel moet leren op kookgebied
Dankje! Ik ga het binnenkort nog eens uitproberenquote:Op dinsdag 28 oktober 2014 08:55 schreef Postbus100 het volgende:
[..]
Zo'n 18 minuten. Net dat je nog een licht, harde kern proeft (of net niet). Of als je met een scherp mesje erin prikt, dat je er redelijk soepel doorheen glijdt. Maar bikkelhard is niet beetgaar...
Edit: Of wacht. Moussaka? Had je de aardappels dan al van te voren in plakjes gesneden? Dan kan je volgens mij wel met tien minuten toe. Maar ze moeten net nog een beetje hard/zacht zijn. Net als met pasta.
Staat je vuur wel zacht genoeg? Als je lang gaat stoven moet je het net tegen de kook aanhouden, dat wil zeggen dat er af en toe wat belletjes omhoog komen. Je kan de pan ook goed afgesloten in een oven van 110 graden zetten. Als het vuur te hoog staat wordt je vlees gegarandeerd kurkdroog.quote:Op maandag 27 oktober 2014 20:55 schreef gcjoel het volgende:
[..]
Ja dat wel! Ik hoop dat het ooit een keer lukt. Ik kan op zich best koken maar dit is nog nooit echt lekker geworden
Ik ga het aankomend weekend nog eens proberen en inderdaad opletten dat het niet echt kookt dus. Anders probeer ik het in de oven!quote:Op woensdag 29 oktober 2014 13:39 schreef Hagelkaas het volgende:
[..]
Staat je vuur wel zacht genoeg? Als je lang gaat stoven moet je het net tegen de kook aanhouden, dat wil zeggen dat er af en toe wat belletjes omhoog komen. Je kan de pan ook goed afgesloten in een oven van 110 graden zetten. Als het vuur te hoog staat wordt je vlees gegarandeerd kurkdroog.
Dat lang en laag stoven is echt de truc. Mij lukte het met verschillende recepten ook niet, vaak stond er 3 uur suddertijd genoemd.quote:Op woensdag 29 oktober 2014 14:00 schreef gcjoel het volgende:
[..]
Ik ga het aankomend weekend nog eens proberen en inderdaad opletten dat het niet echt kookt dus. Anders probeer ik het in de oven!
Ja inderaad, dat staat er meestal. Ga het dus gewoon lekker lang doen dit weekend!quote:Op woensdag 29 oktober 2014 14:03 schreef PM-girl het volgende:
[..]
Dat lang en laag stoven is echt de truc. Mij lukte het met verschillende recepten ook niet, vaak stond er 3 uur suddertijd genoemd.
Nu pak ik minimaal 6 maar liever 8 uur lang sudderen en dan is het heerlijk!
Bekend probleem. Ik denk dat ik de volgende keer ook de oven op 110 ga proberen.quote:Op woensdag 29 oktober 2014 14:18 schreef Elleska het volgende:
kleinste pitje op de laagste stand gaat hier ook te hard. een sudderplaatje bied uitkomst al zou het van mij nog wel zachter mogen.
1 of 2 theelichtjes een idee?quote:Op woensdag 29 oktober 2014 14:18 schreef Elleska het volgende:
kleinste pitje op de laagste stand gaat hier ook te hard. een sudderplaatje bied uitkomst al zou het van mij nog wel zachter mogen.
Vind het best knap als het aanbrandt, behalve als het dus inderdaad drooggekookt is. Maar zoals iemand hierboven zei, dat het gegarandeerd gortdroog wordt als het vuur hoger staat is gewoon niet waar.quote:Op woensdag 29 oktober 2014 16:20 schreef Elleska het volgende:
Tja je kan het flauwe kul noemen.
ik vind het te hard gaan wanneer ik regelmatig moet roeren om te voorkomen dat de boel aanbrand. en zelfs met deksel op de pan in de gaten houden of de boel niet droogkookt. dat werkt niet voor mij.
met het gasstel in de vorige woning (zelfde pannenset) had ik daar helemaal geen last van.
heb ikquote:Op woensdag 29 oktober 2014 16:23 schreef Dragonberry het volgende:
Met een sudderplaatje brand het niet aan
Toch niet op deze wijze he..quote:Op maandag 27 oktober 2014 21:33 schreef Pietverdriet het volgende:
Ga morgen hert stoven, met rode wijn
Wat staat je tegen?quote:
Nee.quote:
Stoven in bier? In bouillon? Sous vide heel langzaam garen en dan aanbraden? Zuurvlees mee maken? Pekelen en dan dun uitsnijden op een broodje? Satehstukjes van snijden en een paar dagen in joghurt en citroensap marineren, dan grillen? Stoven in rode wijn met knoflook en zeekraal?quote:Op woensdag 29 oktober 2014 21:33 schreef Bramito het volgende:
Piet ik heb weer eens runderwang gekocht. Normaal stoof ik dat ik rode wijn met soepgroenten. Als het klaar is passeer ik de soepgroenten door een zeef en maak ik een jus/saus met het vocht. Heb jij (of iemand anders) misschien nog een ander recept?
Ik zag op de BBC van het weekend een mooi stoofrecept voor runderwang met ale.quote:Op woensdag 29 oktober 2014 21:33 schreef Bramito het volgende:
Piet ik heb weer eens runderwang gekocht. Normaal stoof ik dat ik rode wijn met soepgroenten. Als het klaar is passeer ik de soepgroenten door een zeef en maak ik een jus/saus met het vocht. Heb jij (of iemand anders) misschien nog een ander recept?
Dat is ook niet verkeerd! Gebruikten ze gewoon type Newcastle Brown Ale?quote:Op woensdag 29 oktober 2014 22:19 schreef Karstman het volgende:
[..]
Ik zag op de BBC van het weekend een mooi stoofrecept voor runderwang met ale.
http://www.bbc.co.uk/food/recipes/braised_beef_cheeks_and_14349
In het recept staat beer en op TV kon ik het flesje niet goed zien maar hij zei Ale en het leek wel wat op een Brown Ale aan de kleur te zien.quote:Op donderdag 30 oktober 2014 08:49 schreef Bramito het volgende:
[..]
Dat is ook niet verkeerd! Gebruikten ze gewoon type Newcastle Brown Ale?
quote:Op donderdag 30 oktober 2014 20:46 schreef Kaneelstokje het volgende:
Ik wil komende week een chili gaan maken. Nou lijk ik het iedere keer anders te doen, aangezien het iedere keer anders smaakt.
Hoe maak ik een simpele chili? De tijd maakt niet zoveel uit. Hoeft niet vegetarisch, mag wel.
quote:Op dinsdag 9 april 2013 19:31 schreef MaximusTG het volgende:
Ik ga em gewoon nog een keer posten, deze is zoooo lekker. Gisteren de laaste portie uit de diepvries op, met wat turks brood, tzatziki en tomaat en komkommer.
[ link | afbeelding ]
Versterkt de smaak. Je zou ook nog koffie kunnen toevoegenquote:Op donderdag 30 oktober 2014 21:19 schreef Kaneelstokje het volgende:
Dank je. Whiskey, chocola? Hmm.
Ik zou bourbon gebruiken en inderdaad chocola verrijkt de smaak en wordt best vaak gebruikt inde mexicaanse keuken.quote:Op donderdag 30 oktober 2014 21:19 schreef Kaneelstokje het volgende:
Dank je. Whiskey, chocola? Hmm.
Ik weet wat het is alleen niet in huis, wilde eigenlijk vanavond nog een appel-hazelnotentaart bakkenquote:Op donderdag 6 november 2014 19:27 schreef Pietverdriet het volgende:
Paar minuten koken in water met flink natriumwaterstofcarbonaat (Andere namen E500, natriumbicarbonaat, bicarbonaat, zuiveringszout, maagzout, bakpoeder, dubbelkoolzure natron) ongeveer een espressokopje per liter
Bak ijswater klaar hebben staan, eentje proberen na paar minuten, laten schrikken en dan velletje er af wrijven.
Daarna even roosteren is lekker
Je kan ze ook met schil roosteren, maar dat geeft zo een troepquote:Op donderdag 6 november 2014 19:57 schreef mascara-klodder het volgende:
[..]
Ik weet wat het is alleen niet in huis, wilde eigenlijk vanavond nog een appel-hazelnotentaart bakken
Morgen dan maar even aan de slag gaan
Tnx!
Ik wacht wel een dagjequote:Op donderdag 6 november 2014 19:57 schreef Pietverdriet het volgende:
[..]
Je kan ze ook met schil roosteren, maar dat geeft zo een troep
Wat bedoel je met verse zalm? Rauwe zalm? Want dat zal nergens naar smaken, zonde van je zalm!quote:Op zaterdag 8 november 2014 14:30 schreef y8987 het volgende:
Ik wil een zalmsalade maken voor op het brood(dus geen salade met zalm) met. Verse zalm, heb jij een recept?
Weet niet meer hoe ik het precies deed, maar de kans is groot dat het recept van hier kwam. Citroensiroop is echt heerlijk. Maar ook erg goed als prefab te krijgen.quote:Op zondag 9 november 2014 03:43 schreef Hagelkaas het volgende:
Piet, wat zijn goeie fruitsoorten om siroop van te maken? Heb inmiddels aardbeiden, frambozen, zwarte bessen en gemengde bosvruchten gehad omdat ik die goedkoop uit de diepvries pluk.
Kan het ook met bijvoorbeeld ananas? En sinaasappel, citroen of limoen? En welke hoeveelheden gelden er dan? Wil ook iets maken met chilipeper, zoals die royal club limonades die een tijdje verkrijgbaar waren. Zo jammer dat die er niet meer zijn!
quote:Op zaterdag 8 november 2014 14:30 schreef y8987 het volgende:
Ik wil een zalmsalade maken voor op het brood(dus geen salade met zalm) met. Verse zalm, heb jij een recept?
Ik heb ze ook van granaatappel gemaakt, citrusvruchten klinkt ook goed, ben alleen nog op zoek naar een manier om de pectine te bestrijden (dik worden van de siroop, wil geen jam maken)quote:Op zondag 9 november 2014 03:43 schreef Hagelkaas het volgende:
Piet, wat zijn goeie fruitsoorten om siroop van te maken? Heb inmiddels aardbeiden, frambozen, zwarte bessen en gemengde bosvruchten gehad omdat ik die goedkoop uit de diepvries pluk.
Kan het ook met bijvoorbeeld ananas? En sinaasappel, citroen of limoen? En welke hoeveelheden gelden er dan? Wil ook iets maken met chilipeper, zoals die royal club limonades die een tijdje verkrijgbaar waren. Zo jammer dat die er niet meer zijn!
Enige wat daar nuttig bij staat is het enzym wat het afbreekt, ken het, heb het nog niet gebruikt. Probleem daarbij is een beetje dat je 100cc van dat enzym kan kopen voor 1000 liter sap, heb daar nog geen experiment mee gedaan, gaat bij mijn productie dan om druppels.quote:Op zondag 9 november 2014 10:32 schreef RobinOok het volgende:
http://forums.gardenweb.c(...)msg082022034623.html
Citroenzuur, geen azijn gebruiken, tast het alu aan.quote:Op zondag 9 november 2014 11:06 schreef SuperFood het volgende:
Piet - voor een aluminium pan met "kalkaanslag" - wat kun je daar het beste voor gebruiken?
thanks het is een pan die wordt gebruikt om in te maken - kan ik tijdens het inmaken ook citroenzuur toevoegen om de aanslag aan de pan en de potjes te voorkomen?quote:Op zondag 9 november 2014 11:07 schreef Pietverdriet het volgende:
[..]
Citroenzuur, geen azijn gebruiken, tast het alu aan.
Iedere beter gesoorteerde supermarkt, maar ik koop het online.quote:Op zondag 9 november 2014 11:09 schreef SuperFood het volgende:
En tegelijk maar de vraag: waar koop je citroenzuur
Ja, kan.quote:Op zondag 9 november 2014 11:08 schreef SuperFood het volgende:
[..]
thanks het is een pan die wordt gebruikt om in te maken - kan ik tijdens het inmaken ook citroenzuur toevoegen om de aanslag aan de pan en de potjes te voorkomen?
Ik heb me een tijdje terug wezenloos gezocht naar citroenzuur poeder.quote:Op zondag 9 november 2014 11:09 schreef SuperFood het volgende:
En tegelijk maar de vraag: waar koop je citroenzuur
linkje? dan weet ik hoe het product er ongeveer uitziet. ik stel me voor dat je het in poedervorm koopt ofzo of misschien wel gewoon zo'n citroenknijpflesje... bedankt iigquote:Op zondag 9 november 2014 11:12 schreef Pietverdriet het volgende:
[..]
Iedere beter gesoorteerde supermarkt, maar ik koop het online.
de turk daar wilde ik al gaan kijken.quote:Op zondag 9 november 2014 11:15 schreef Thorical het volgende:
[..]
Ik heb me een tijdje terug wezenloos gezocht naar citroenzuur poeder.
Supermarkten, biologische winkels, drogist. Gevonden bij een Turk tussen de kruiden. ¤ 2,-- voor 200gr.
quote:Op zondag 9 november 2014 11:16 schreef SuperFood het volgende:
[..]
linkje? dan weet ik hoe het product er ongeveer uitziet. ik stel me voor dat je het in poedervorm koopt ofzo of misschien wel gewoon zo'n citroenknijpflesje... bedankt iig
quote:Op zondag 9 november 2014 11:48 schreef ..-._---_-.- het volgende:
Ik koop deze. Gewoon online. Ik gebruik 'm ook om mijn espressomachine mee te ontkalken.
Eetlepel op een liter waterquote:Op zondag 9 november 2014 12:07 schreef Lienekien het volgende:
[..]
In welke verhouding gebruiken jullie het voor een espresso- of koffiezetapparaat?
Jeetje. Dat is dan wel stukken goedkoper dan wanneer de andere ontkalkingsmiddelen koopt.quote:
Uiteraard, en zeker als je een 5, 10 of 25 kilogram verpakking kooptquote:Op zondag 9 november 2014 12:14 schreef Lienekien het volgende:
[..]
Jeetje. Dat is dan wel stukken goedkoper dan wanneer de andere ontkalkingsmiddelen koopt.
mja het is ook dezelfde werkzame stof als in de meeste 'espresso ontkalk' setjes volgens mij. maar ja mensen weten niet meer hoe of wat en kopen graag gemakquote:Op zondag 9 november 2014 12:14 schreef Lienekien het volgende:
[..]
Jeetje. Dat is dan wel stukken goedkoper dan wanneer de andere ontkalkingsmiddelen koopt.
Hier bij de Plus is het gewoon 100% arachideoliequote:Op zondag 9 november 2014 13:03 schreef SuperFood het volgende:
roerbakolie bevat ook wel eens combinatie mixen. ik zou persoonlijk voor de archide gaan al was het even duur.
Emmertje met heet water, wat sop en citroenzuur, handschoenen aan en een schuursponsje. Wij hebben keihard water hier.quote:Op zondag 9 november 2014 12:46 schreef SuperFood het volgende:
hoe maak jij je douche ermee schoon? plantenspuit ofzo?
Ik zou de met peper, zout inwrijven, aanbraden in een braadpan, blussen met rode wijn, knoflook, laurier, foelie, gemalen kummel, gemalen venkelzaad erbij, dit laten stoven tot gaar, dan zeekraal erbij doen en deze even laten garen.quote:Op maandag 10 november 2014 11:56 schreef Lonaa het volgende:
Piet! Wat zou jij doen met een halve kg varkenswangetjes?
Zeekraal plus vlees? Zeekraal hoort toch bij vis?quote:Op maandag 10 november 2014 12:23 schreef Pietverdriet het volgende:
[..]
Ik zou de met peper, zout inwrijven, aanbraden in een braadpan, blussen met rode wijn, knoflook, laurier, foelie, gemalen kummel, gemalen venkelzaad erbij, dit laten stoven tot gaar, dan zeekraal erbij doen en deze even laten garen.
Je zou de saus kunnen binden met wat bindmiddel.
Zijn wel meer dingen die zogenaamd bedreigd zijn maar (inmiddels) eigenlijk eerder een plaag zijn. Zal wel door gelobby van vorkopers komen. Kan de prijs lekker hoog blijven.quote:Op maandag 10 november 2014 16:38 schreef sirdanilot het volgende:
[..]
Zeekraal plus vlees? Zeekraal hoort toch bij vis?
Kan overigens ook rauw in een salade of heeel kort gegaard.
Overigens altijd erg grappig dat zeekraal door niet-zeeuwen als een luxe ingrediënt wordt gezien. Wij gingen gewoon naar de schorren en plukten een boel zeekraal, helemaal gratis. Ze zeggen dat het een bedreigde plantensoort is maar dat is onzin, de hele schorren staan er vol mee, dus je kunt best een zak zeekraal plukken.
Je had ook lamsoren (wordt volgens mij ook wel zee-aster genoemd), maar dat is wat minder lekker/verfijnd dan zeekraal, maar wel nog minder zeldzaam.
Niets hoort, witte wijn bij vis en rode bij vlees is ook onzin.quote:Op maandag 10 november 2014 16:38 schreef sirdanilot het volgende:
[..]
Zeekraal plus vlees? Zeekraal hoort toch bij vis?
Kan overigens ook rauw in een salade of heeel kort gegaard.
Overigens altijd erg grappig dat zeekraal door niet-zeeuwen als een luxe ingrediënt wordt gezien. Wij gingen gewoon naar de schorren en plukten een boel zeekraal, helemaal gratis. Ze zeggen dat het een bedreigde plantensoort is maar dat is onzin, de hele schorren staan er vol mee, dus je kunt best een zak zeekraal plukken.
Je had ook lamsoren (wordt volgens mij ook wel zee-aster genoemd), maar dat is wat minder lekker/verfijnd dan zeekraal, maar wel nog minder zeldzaam.
Ik heb een Amerikaans kookboek liggen thuis waar een heel fijn recept in staat. Zal vanavond even voor je kijken.quote:Op dinsdag 11 november 2014 09:13 schreef gcjoel het volgende:
Ik heb nog een grote spitskool liggen, heb je een lekker coleslaw recept? Of andere tips wat je daar lekker mee kan maken?
top dank je!quote:Op dinsdag 11 november 2014 09:45 schreef Karstman het volgende:
[..]
Ik heb een Amerikaans kookboek liggen thuis waar een heel fijn recept in staat. Zal vanavond even voor je kijken.
Fijn snijden, theelepel (afgestreken) zout en een eetlepel suiker erover, husselen, even de zout en suiker zijn werk laten doen, afsmaken met een goede azijn en olie, peper.quote:Op dinsdag 11 november 2014 09:13 schreef gcjoel het volgende:
Ik heb nog een grote spitskool liggen, heb je een lekker coleslaw recept? Of andere tips wat je daar lekker mee kan maken?
Ingredienten:quote:
Klinkt goed!quote:Op dinsdag 11 november 2014 20:04 schreef Karstman het volgende:
[..]
Ingredienten:
1 kleine witte kool (mag ook spitskool) ongeveer 500gr
1 groene appel geraspt
1 winterpeen geraspt
1 kleine gele ui in dunne halve ringen
optioneel: 1 stengel bleekselderij in kleine stukjes
200ml mayo
200ml zure room
paar eetlepes rode wijnazijn
2 eetlepels hele komijnzaadjes
theelepel suiker
zout en peper
In een kom de groenten door elkaar scheppen. In andere kom de rest van de ingredienten mengen. De dressing door de groente mengen, alles moet goed coaten maar niet te nat zijn. Laat voor gebruik tenminste 2 uur afgedekt in de koelkast staan. Blijft ongeveer een week goed in de koelkast.
Ja, dat kan, maar Meerval blijft een zoetwatervis. Vind hem zelf wel lekker terwijl meestal zoetwatervis niet lekker vindt, maar ben geloof ik een van de weinigen. Zoetwatervis heeft een eigen, soms wat minder soms wat meer gronderige smaak.quote:Op woensdag 12 november 2014 12:01 schreef emmyemmy het volgende:
Piet, ik heb hier meervalfilet (welsfilet), kan ik daar fish and chips mee maken?
Welk deel van het zwijn heb je?quote:Op woensdag 12 november 2014 13:35 schreef Gripper het volgende:
Piet, vrijdag eten we wild met vrienden. Ik heb me over het hoofdgerecht ontfermd: wild zwijn. Ik wil geen stoofpot maken, heb je nog een andere goeie tip? Ik denk in de richting van een gebraad uit de oven, met wat seizoensgroenten zoals wortel, knolselderij, kleine aardappeltjes.
En iets van een mooi sausje of jus
Weet ik nog niet, ik ga morgenavond ff langs de Hanos, kijken wat ze hebben. Medaillons denk ik? Of een grote filet, en die aan tafel snijden?quote:Op woensdag 12 november 2014 14:20 schreef Pietverdriet het volgende:
[..]
Welk deel van het zwijn heb je?
Wild zwijn heeft geen sterke wildsmaak zoals Haas of Ree.
Peen klinkt prima, je zou het kunnen koken in witte wijn met boter (50/50) dat geeft een mooie smaak en een mooie glans. Spruitjes zijn ook lekker, of raapjes.
Saus: Kook rode wijn in met rozemarijn en thijm, jeneverbes, laurierblad, knoflook, sjalotjes, een ansjovisfiletje, worcester sauce.
Zeef dit, voeg een fond toe, smaak af met wat honing, zout, peper, verse groene kruiden. Bind hem eventueel met een bindmiddel. Als de saus nu helemaal goed is voeg zet het vuur uit en doe er een flinke kluit boter (geen margarine) en een klein stukje bitter chocolade aan toe (85% of meer)
De boter zorgt voor een prachtige glans, en een rijke volle smaak, de bittere chocolade voor aarde tonen, die de meeste mensen niet zullen weten te plaatsen.
Ik zou ze panklaar (dus kontje eraf) in de vriezer gooien, rauw dus. En de volgende keer bevroren in kokend water doen. Niet eerst ontdooien dus.quote:Op maandag 17 november 2014 10:26 schreef emmyemmy het volgende:
Ik heb veel te veel spruitjes. Kan ik die gewoon rauw in de vriezer gooien?
Niet blancheren?quote:Op maandag 17 november 2014 10:29 schreef Lonaa het volgende:
[..]
Ik zou ze panklaar (dus kontje eraf) in de vriezer gooien, rauw dus. En de volgende keer bevroren in kokend water doen. Niet eerst ontdooien dus.
Ik kook spruitjes nooit,ik wilde ze eigwenlijk gaan bakken. Alsnog daarna in kokend water?quote:Op maandag 17 november 2014 10:29 schreef Lonaa het volgende:
[..]
Ik zou ze panklaar (dus kontje eraf) in de vriezer gooien, rauw dus. En de volgende keer bevroren in kokend water doen. Niet eerst ontdooien dus.
Ik ben nooit zo fan van groente invriezen en daarna bakken, wordt vaak zacht en papperig.. Je zou het kunnen proberen om ze eerst bevroren even in kokend water te doen (paar minuutjes) en daarna te bakken, maar ik weet niet of het goed gaat.quote:Op maandag 17 november 2014 11:15 schreef emmyemmy het volgende:
[..]
Ik kook spruitjes nooit,ik wilde ze eigwenlijk gaan bakken. Alsnog daarna in kokend water?
Ik snap het nut van blancheren voor invriezen nooit zo goed.quote:
Blijft het wellicht mooier groen? Volgens mij is de diepvriesgroente uit de winkel ook eerst geblancheerd.quote:Op maandag 17 november 2014 11:50 schreef Lonaa het volgende:
[..]
Ik snap het nut van blancheren voor invriezen nooit zo goed.
Ik heb nog nooit gemerkt dat het mooier groen blijft. Ik doe het iig nooit, eerst blancheren, en dat gaat prima.quote:Op maandag 17 november 2014 11:56 schreef sirdanilot het volgende:
[..]
Blijft het wellicht mooier groen? Volgens mij is de diepvriesgroente uit de winkel ook eerst geblancheerd.
Structuur blijft dan beter behouden bij bepaalde groenten. Ook sloop je de enzymen deels die ook in de diepvries vrolijk door kunnen gaan en voor bederf of smaakverandering kunnen zorgen.quote:Op maandag 17 november 2014 11:57 schreef Lonaa het volgende:
[..]
Ik heb nog nooit gemerkt dat het mooier groen blijft. Ik doe het iig nooit, eerst blancheren, en dat gaat prima.
Welke enzymen blijven vrolijk doorgaan bij -18 dan?quote:Op maandag 17 november 2014 12:02 schreef Klaploper het volgende:
[..]
Structuur blijft dan beter behouden bij bepaalde groenten. Ook sloop je de enzymen deels die ook in de diepvries vrolijk door kunnen gaan en voor bederf of smaakverandering kunnen zorgen.
Erg veel. De reactie verloopt dan veel trager, maar stopt niet zolang het enzym nog intact is. Met hitte sloop je een enzym meestal vrij gemakkelijk, deze werkt al niet meer bij de kleinste verandering in zijn structuur en zal na afkoelen ook niet meer gaan werken. Met koude vertraag je de boel eigenlijk alleen. Bij warmer worden werken ze dan ook weer als eerst.quote:Op maandag 17 november 2014 12:11 schreef Lonaa het volgende:
[..]
Welke enzymen blijven vrolijk doorgaan bij -18 dan?
Ah, kijk, je bent al iets genuanceerder dan zonet.quote:Op maandag 17 november 2014 12:17 schreef Klaploper het volgende:
[..]
Erg veel. De reactie verloopt dan veel trager, maar stopt niet zolang het enzym nog intact is. Met hitte sloop je een enzym meestal vrij gemakkelijk, deze werkt al niet meer bij de kleinste verandering in zijn structuur en zal na afkoelen ook niet meer gaan werken. Met koude vertraag je de boel eigenlijk alleen. Bij warmer worden werken ze dan ook weer als eerst.
Je zult het niet heel snel merken inderdaad, maar ik ken mensen die nog een boerenkool stampje hebben liggen van voor de eeuwwisseling. Natuurlijk wel een extreem geval, maar ik ken ze echt. Weggooien vinden ze zonde.quote:Op maandag 17 november 2014 12:27 schreef Lonaa het volgende:
[..]
Ah, kijk, je bent al iets genuanceerder dan zonet.
Ja, het vertraagd, maar het vertraagd dusdanig dat smaakterugloop pas gebeurd na maanden of jaren bij -18. Wat je daar, als consument van merkt is echt nihil
Ja, zo las ik het inderdaad.quote:Op maandag 17 november 2014 12:40 schreef Klaploper het volgende:
En vrolijk verder gaan kan je natuurlijk ook opvatten als net zo snel als buiten de vriezer, beetje onhandige woordkeuze misschien.
Zou ze ff blancherenquote:Op maandag 17 november 2014 10:26 schreef emmyemmy het volgende:
Ik heb veel te veel spruitjes. Kan ik die gewoon rauw in de vriezer gooien?
Poeh, geen idee eigenlijk, nooit geprobeerd, heb geen mammatronquote:Op maandag 17 november 2014 16:11 schreef PluisigNijntje het volgende:
Kan ik zoete aardappelen ook poffen in de magnetron mammatron?
Gewone aardappelen pof ik wel eens in de magnetron. Met vork gaatjes in prikken en individueel inwikkelen in keukenpapier. Kan denk ik ook wel met zoete aardappelen, alleen geen idee of dat lekker is...quote:Op maandag 17 november 2014 16:11 schreef PluisigNijntje het volgende:
Kan ik zoete aardappelen ook poffen in de magnetron mammatron?
Keukenpapier houdt het vocht vast dat uit de aardappels ontsnapt. Daardoor worden ze gaar en niet droog. Feitelijk dezelfde functie als alufolie als je ze in de oven /op de bbq doet. Alleen kan keukenpapier niet in de oven en alufolie niet in de magnetron.quote:Op maandag 17 november 2014 16:45 schreef PluisigNijntje het volgende:
Oke, dan ga ik het zo ondervinden.
Karstman, echt keukenpapier? waar is dat goed voor?
Ik denk dat ik alleen gaatjes zou prikken en ze gewoon los op een bordje leg.
Alu voor in de oven of op vuur ken ik wel. Niet slim in de microgolf. Denk dat het verkeerd begrepen is door hem?quote:Op maandag 17 november 2014 16:45 schreef PluisigNijntje het volgende:
Oke, dan ga ik het zo ondervinden.
Karstman, echt keukenpapier? waar is dat goed voor?
Ik denk dat ik alleen gaatjes zou prikken en ze gewoon los op een bordje leg.
Waarom in folie pakken en niet gewoon ingeolied en gezouten en dan zo in de oven?quote:Op maandag 17 november 2014 17:17 schreef LTVDK het volgende:
Nu het toch over aardappels poffen gaat
Ik had vorige week krieltjes met schil gepoft in de oven, alleen is het wel een enorm pokkewerk om al die dingen per stuk in aluminiumfolie te wikkelen . Zou je er ook meerdere in een stukje folie kunnen stoppen of ben je dan het pofeffect kwijt?
Zo doe ik het ook altijd, die dingen zijn zo gaar dus alles inwikkelen om te poffen is echt niet nodig.quote:Op maandag 17 november 2014 17:35 schreef Pietverdriet het volgende:
[..]
Waarom in folie pakken en niet gewoon ingeolied en gezouten en dan zo in de oven?
Vind ik toch een stuk minder smakelijk met aardappels in de schil, die kruid ik liever na het poffenquote:Op maandag 17 november 2014 17:35 schreef Pietverdriet het volgende:
[..]
Waarom in folie pakken en niet gewoon ingeolied en gezouten en dan zo in de oven?
alufolie en mamatron gaat niet samenquote:Op maandag 17 november 2014 20:39 schreef PluisigNijntje het volgende:
En waarom zou je ze niet gewoon per 10 oid in folie inpakken?
quote:Op maandag 17 november 2014 20:48 schreef Pietverdriet het volgende:
[..]
alufolie en mamatron gaat niet samen
Ik had de vraag eigenlijk ook niet goed gelezen, een beter antwoord zou dus zijn: Ja, ik zie niet in waarom niet. Als je wat ruimte tussen de aardappels laat zodat ze niet strak tegen elkaar aan liggen moet dat goed gaan. Ik doe het wel eens als ik twee of drie kleinere aardappels heb, die mogen gezellig samen.quote:Op maandag 17 november 2014 17:17 schreef LTVDK het volgende:
Nu het toch over aardappels poffen gaat
Ik had vorige week krieltjes met schil gepoft in de oven, alleen is het wel een enorm pokkewerk om al die dingen per stuk in aluminiumfolie te wikkelen . Zou je er ook meerdere in een stukje folie kunnen stoppen of ben je dan het pofeffect kwijt?
Zo eten, door gerechten mikken, wat jij lekker vind, hou er rekening mee dat als je het verhit de pittigheid toeneemtquote:Op woensdag 19 november 2014 17:56 schreef sirdanilot het volgende:
Ik heb een pot super hete Surinaamse chutney gekocht, het heet 'birambie'. Wat kan ik ermee doen? Ik vind het nogal pittig namelijk... wel erg lekker ! Kan het in een kerrie/roti gerecht ofzo?
Ja, hoeft niet, maar kan gebeuren, zeker als er chilis in verwerkt zijn.quote:Op woensdag 19 november 2014 18:05 schreef sirdanilot het volgende:
Pittigheid toenemen door verhitting?
Is dat niet gewoon doordat er water verdampt en dus je gerecht geconcentreerder wordt?quote:Op woensdag 19 november 2014 18:13 schreef Pietverdriet het volgende:
[..]
Ja, hoeft niet, maar kan gebeuren, zeker als er chilis in verwerkt zijn.
Doe maar eens een lepeltje sambal in een stoofgerecht, proef het, laat het een uur pruttelen en proef opnieuw
Hutspot als stoofpot?quote:Op donderdag 20 november 2014 12:15 schreef Kaneelstokje het volgende:
Piet, ik heb een tijd geleden een simpele rode linzensoep gemaakt, die best lekker was.
Ik wil nu echter iets qua stoofpot proberen. Iets van aardappels, ui, wortel misschien. Heb jij een goed recept?
Met rode linzen? Hoe werkt dat?quote:
Recept van Pseudvlaming wat ik wat aan heb gepastquote:Op woensdag 19 november 2014 22:29 schreef fespo het volgende:
Piet, heb jij een mooi recept voor erwtensoep
Zelf een gevulde rollade in elkaar draaien <3quote:Op vrijdag 21 november 2014 15:37 schreef Knuck-les het volgende:
Ben op zoek naar een lekker en redelijk goedkoop te maken hoofdgerecht voor een kerstdiner met 10 jonge mannen die erg van vlees houden. Zat zelf aan iets als porkbelly te denken. Nog andere tips?
Pulled pork van de BBQ. Moet je wel een BBQ hebben die dicht kan. Lekker de hele dag met je vrienden in een stoer houthakkersoverhemd bij een vuurtje staan, bier drinken, en af en toe ff naar het vlees kijkenquote:Op vrijdag 21 november 2014 15:37 schreef Knuck-les het volgende:
Ben op zoek naar een lekker en redelijk goedkoop te maken hoofdgerecht voor een kerstdiner met 10 jonge mannen die erg van vlees houden. Zat zelf aan iets als porkbelly te denken. Nog andere tips?
Net geprobeerd, maar geen succes Had er een stuk of 15/20 in de alufolie gewikkeld, na een half uur (zolang duurt het als ze per stuk zijn) nog keihard. Hebben meer dan een uur in de oven gelegen en ongeveer 1/3e was zacht genoeg om eetbaar te zijn, de rest was nog keihard maar wel bloedheet.quote:Op maandag 17 november 2014 21:08 schreef PluisigNijntje het volgende:
[..]
[..]
Ik had de vraag eigenlijk ook niet goed gelezen, een beter antwoord zou dus zijn: Ja, ik zie niet in waarom niet. Als je wat ruimte tussen de aardappels laat zodat ze niet strak tegen elkaar aan liggen moet dat goed gaan. Ik doe het wel eens als ik twee of drie kleinere aardappels heb, die mogen gezellig samen.
Rund?quote:Op maandag 24 november 2014 15:50 schreef Rewimo het volgende:
Piet, welk vlees kun je in DLD het beste nemen voor hachee of "suddervlees"?
Er ligt hier zoveel bij de slager dat ik door de bomen het bos niet meer zie
Varkensstaart met rapenquote:Op vrijdag 21 november 2014 20:11 schreef Kaneelstokje het volgende:
Ik zag vandaag bij de supermarkt varkensstaarten liggen.
Iemand ervaring hiermee in een gerecht?
Dank je welquote:Op maandag 24 november 2014 16:05 schreef Pietverdriet het volgende:
Rund?
Brust of Hohe Rippe, maar ik kijk vooral naar of het vlees mooi gemarmerd is.
Hert
Hirschgulash van de Aldi Sued, in de diepvries, erg betaalbaar en erg lekker
Maak een dikke bechamel met kaas zou ik zeggen, of een Salpicon,quote:Op maandag 24 november 2014 16:14 schreef ChilllayD het volgende:
Ok een leuke vraag, hoe zorg ik er voor dat mijn kaasvulling voor mijn kaasbroodjes IN het bladerdeeg blijft in de oven tijdens het bakken? Ze lopen niet geheel leeg maar wel 'genoeg' om lekker sompig aan de onderkant te kruipen zodat ze niet krokant worden.
Ik gebruik al een (zeer) stevige kaas-roux....
In Nederland ook niet meer.quote:Op maandag 24 november 2014 16:13 schreef Rewimo het volgende:
[..]
Dank je wel
Rund is prima, paard zou nog lekkerder zijn maar dat vind je hier volgens mij nauwelijks.
En waarom zou die er niet tussenuit lopen?quote:Op maandag 24 november 2014 16:19 schreef Pietverdriet het volgende:
[..]
Maak een dikke bechamel met kaas zou ik zeggen, of een Salpicon,
Moet het eens proberen
Kom van de week vast wel bij Aldi, dan zal ik eens kijkenquote:Op maandag 24 november 2014 16:19 schreef Pietverdriet het volgende:
In Nederland ook niet meer.
Hert is aanrader trouwens, zeker eens proberen
Vulling meer koelen voor je het erin doet. Dan is de buitenkant als stevig en krokant genoeg voor de kaas zacht begint te worden.quote:Op maandag 24 november 2014 16:34 schreef ChilllayD het volgende:
[..]
En waarom zou die er niet tussenuit lopen?
Zal toelichten wat ik nu gebruik en hoe ik het doe.
Boter/bloem in pannetje en goed laten 'bakken', afblussen met een mix van groente bouillon en melk, klein scheutje kirsch.
Daarna uiteraard kaasssssss.
Die laat ik 15 a 20min. opstijven in de koelkast (kun je mooi plakjes snijden).
Dan op de bladerdeeg, zo goed mogelijk dichtmaken en +/- 25min bakken op 190gr.
Na 20min zijn ze dus nog enorm bleek en begint het er uit te lopen, bladerdeeg weet open te barsten op plekken waar ik alleen dubbelgevouwen heb, dus aan mijn plakkunsten ligt het ook niet direct haha.
Waarom 190 graden?quote:Op maandag 24 november 2014 16:34 schreef ChilllayD het volgende:
[..]
En waarom zou die er niet tussenuit lopen?
Zal toelichten wat ik nu gebruik en hoe ik het doe.
Boter/bloem in pannetje en goed laten 'bakken', afblussen met een mix van groente bouillon en melk, klein scheutje kirsch.
Daarna uiteraard kaasssssss.
Die laat ik 15 a 20min. opstijven in de koelkast (kun je mooi plakjes snijden).
Dan op de bladerdeeg, zo goed mogelijk dichtmaken en +/- 25min bakken op 190gr.
Na 20min zijn ze dus nog enorm bleek en begint het er uit te lopen, bladerdeeg weet open te barsten op plekken waar ik alleen dubbelgevouwen heb, dus aan mijn plakkunsten ligt het ook niet direct haha.
En waar zit die?quote:Op maandag 24 november 2014 16:49 schreef Rewimo het volgende:
[..]
Kom van de week vast wel bij Aldi, dan zal ik eens kijken
In Haarlem zit een goeie paardenslager, maar ja, dat is een beetje ver weg nu
Wisker in de Cronjé.quote:Op maandag 24 november 2014 17:00 schreef Molo het volgende:
En waar zit die?
Degene waar ik altijd heen ging is nu een luxe mensen slager geworden en vraagt nu ¤40,- per kilo voor paardenbiefstuk
Thanks, zal mijn man er eens langs sturen, zit voor werk vaak daar in de buurtquote:
Dat had ik online opgepikt, dat het warm genoeg zou zijn voor kaasbroodjes.quote:Waarom 190 graden?
Zou eerder 225 graden bakken en de oven voorverwarmen, check ook met een thermometer je oventemperatuur.
Hoe je het beschrijft bak je niet warm genoeg of verwarm je niet voor, in twijfel allebeide
Ik weet overigens niet hoe de prijzen er nu zijn, ben al een tijdje weg daar. Naar welke slager ging jij?quote:Op maandag 24 november 2014 17:19 schreef Molo het volgende:
Thanks, zal mijn man er eens langs sturen, zit voor werk vaak daar in de buurt
Smeer je ze in met ei?quote:Op maandag 24 november 2014 17:24 schreef ChilllayD het volgende:
[..]
Dat had ik online opgepikt, dat het warm genoeg zou zijn voor kaasbroodjes.
Voorverwarmen doe ik uiteraard wel haha. zal eens heter proberen.
Rijswijk, bij Den Haag, aardig eindje van Haarlem vandaan maar dichter bij mijn huisquote:Op maandag 24 november 2014 17:34 schreef Rewimo het volgende:
[..]
Ik weet overigens niet hoe de prijzen er nu zijn, ben al een tijdje weg daar. Naar welke slager ging jij?
Ja, en daarop een klein beetje geraspte kaas.quote:
De kaasragout moet je dikker maken, zodat hij in de pan ook rul is.quote:Op maandag 24 november 2014 17:41 schreef ChilllayD het volgende:
[..]
Ja, en daarop een klein beetje geraspte kaas.
Maar erover gesproken, ik haal ze net uit de oven (wat heter gedaan) en betreft kleur zijn ze nu perfect in korte tijd. Wel weer (hoe is het mogelijk!!!!) aan 1 zijkant en 1 voorkant leeggelopen. Nu had ik de randjes dicht geplakt, zelfs omhoog dubbel terug gevouwen en met een vorkje aangedrukt.
En mijn idee was, bak ze nu vast voor om vanavond een lekker hapje te hebben. Wilde ze alleen nog even opwarmen maar hoe ik dat nu ga doen met die ene die al half open staat, oeiiii.
Ideequote:Op maandag 24 november 2014 18:09 schreef ChilllayD het volgende:
Doe ik zeker weten... krijg het amper de pan uit om in een koele schaal te plaatsen. Structuur chocopasta En na het opstijven kan ik letterlijk blokken snijden...
De lokale groothandel? De Makro hier heeft ook een tijd paarden biefstuk gehad. (Geen idee of nog steeds is)quote:Op maandag 24 november 2014 17:00 schreef Molo het volgende:
[..]
En waar zit die?
Degene waar ik altijd heen ging is nu een luxe mensen slager geworden en vraagt nu ¤40,- per kilo voor paardenbiefstuk
Waar is dat?quote:Op maandag 24 november 2014 19:00 schreef emmyemmy het volgende:
40 euro?! Bij ons in Limburg hebben ze het nog wel, (10 minuten van de duitse grens, dus de supermarkt heeft een duitse basis). Paardenbiefstuk voor een tientje de kilo. Neem ik vaak ipv rund omdat het goedkoper (en lekkerder vind ik) is.
Heb deze best vaak op fok gepost inmiddels, 2bruder in Venloquote:
Ik ben particuliere koper, heb geen toegang tot groothandels.quote:Op maandag 24 november 2014 18:56 schreef Ferdii het volgende:
[..]
De lokale groothandel? De Makro hier heeft ook een tijd paarden biefstuk gehad. (Geen idee of nog steeds is)
Te goedkoop kan ook wel buitenlands vlees zijn wat minder is qua controles en voeding e.d.quote:Op maandag 24 november 2014 19:00 schreef emmyemmy het volgende:
40 euro?! Bij ons in Limburg hebben ze het nog wel, (10 minuten van de duitse grens, dus de supermarkt heeft een duitse basis). Paardenbiefstuk voor een tientje de kilo. Neem ik vaak ipv rund omdat het goedkoper (en lekkerder vind ik) is.
Oeh dat is best te doen hiervandaan Dank je welquote:Op maandag 24 november 2014 19:25 schreef emmyemmy het volgende:
Heb deze best vaak op fok gepost inmiddels, 2bruder in Venlo
Fantastische winkel, echt een mega aanbod aan vis, vlees, gevogelte en wild.
Een deel komt zeker ook van het buitenland aangezien ze dingen als krokodil en kangoeroe hebben. Nog steeds erg lekker, en ben ook nooit ziek geworden. Veel malser dan spul van onze keurslager.quote:Op maandag 24 november 2014 19:27 schreef Molo het volgende:
[..]
Te goedkoop kan ook wel buitenlands vlees zijn wat minder is qua controles en voeding e.d.
Tientje is wel erg goedkoop hoor.
Slager hier doet alsof het goud is, dat hoeft dan ook weer niet, maar normale prijzen voor normaal vlees, graag.
Topquote:Op maandag 24 november 2014 19:28 schreef Rewimo het volgende:
[..]
Oeh dat is best te doen hiervandaan Dank je wel
Makro heeft het ook niet altijd - ben er al een tijd niet meer geweest dus ik weet ook niet of ze het nog hebben.quote:Op maandag 24 november 2014 18:56 schreef Ferdii het volgende:
De lokale groothandel? De Makro hier heeft ook een tijd paarden biefstuk gehad. (Geen idee of nog steeds is)
Gaat mij er ook niet om dat je direct ziek er van wordt. Als dat het enige criterium isquote:Op maandag 24 november 2014 19:29 schreef emmyemmy het volgende:
[..]
Een deel komt zeker ook van het buitenland aangezien ze dingen als krokodil en kangoeroe hebben. Nog steeds erg lekker, en ben ook nooit ziek geworden. Veel malser dan spul van onze keurslager.
Al het vlees daar is gewoon goed te doen. En nouja, ik heb in ieder geval gewoon nooit klachten gehad. Ik meen ook dat duitsers over het algemeen een stuk goedkoper zijn qua vlees enzo?quote:Op maandag 24 november 2014 19:32 schreef Molo het volgende:
[..]
Gaat mij er ook niet om dat je direct ziek er van wordt. Als dat het enige criterium is
Paardenbiefstuk is sowieso altijd super mals, aard van het beestje.
volledig onbekend in Nederlandquote:Op maandag 24 november 2014 19:37 schreef emmyemmy het volgende:
Piet, doet me er aan denken
[ afbeelding ]
Wat is dit in het Nederlands?
Verder een aanrader? Voor 2.50 per kilo? M'n vriend houdt helemaal niet van vet in z'n vlees, dus ik neem aan dat dit niks voor hem is?quote:Op maandag 24 november 2014 20:18 schreef Pietverdriet het volgende:
[..]
volledig onbekend in Nederland
Het is een stuk ham of schouder met zwoerd, gepekeld meestal, die in de oven bereid wordt. De zwoerd wordt wiebertvormig ingesneden en met kokend water overgoten, de hele bups dan in de oven geschoven
Het vreemde is, is Scandinavie (Fleskesteg), Duitsland (Krustenbraten) Polen, Belgie, Roti de Porc in Frankrijk, UK (crackling) VS, overal ken men het en is het een familiefavoriet voor zondagen maar het is in NL geheel onbekend
Hier uitgebreid recept
CUL / Het grote vraag Piet hoe maak ik het klaar topic - #44 Nieuwe ronde!
Ja en neequote:Op maandag 24 november 2014 20:20 schreef emmyemmy het volgende:
[..]
Verder een aanrader? Voor 2.50 per kilo? M'n vriend houdt helemaal niet van vet in z'n vlees, dus ik neem aan dat dit niks voor hem is?
Misschien vind je het saai, maar een lekkere stamppot maak je mij gelukkig mee. Spek, goede rookworst en misschien een gehaktbal erbij.quote:Op woensdag 26 november 2014 11:10 schreef PluisigNijntje het volgende:
Heeft er iemand een tip voor een niet al teveel tijd en moeite kostend, gezellig, winters gerecht voor 8 à 10 personen? Zondag komt er familie langs voor Sinterklaas en ik wil niet teveel in de keuken staan. Erwtensoep maken is bijv. al geen optie omdat ik geen zin heb om zaterdag al te moeten voorbereiden. (Dit omdat ik ook al pepernoten, taai taai, hartjes ga bakken).
Was dat met meer bloem of met aardappel?quote:Op donderdag 27 november 2014 17:10 schreef ChilllayD het volgende:
Piet, om nog even antwoord te geven.
Ik ging dus later op de avond een kaasbroodje opwarmen en de kaas bleef perfect waar het moest zijn! Is absoluut niet 'dun' geworden, bleef mooi compact. Dus ik denk dat ik ze voortaan iets minder lang ga voorbakken, zodat het netjes erin blijft en ze niet open springen
Neem een liter warm water, een tien gram citroenzuur, en los dat daar in op, oplossing in de pan en ff laten inwerken, eventueel met een groen sponsje erover.quote:Op donderdag 27 november 2014 16:18 schreef SuperFood het volgende:
piet - ik heb citroenzuur in poedervorm en wil een pressure cooker ontkalken. hoeveel gram poeder per liter en hoe ga ik verder te werk?
pan nog verhitten op het fornuis?quote:Op donderdag 27 november 2014 17:23 schreef Pietverdriet het volgende:
[..]
Neem een liter warm water, een tien gram citroenzuur, en los dat daar in op, oplossing in de pan en ff laten inwerken, eventueel met een groen sponsje erover.
Niet echt nodig, tenzij het zwaar verkalkt is met dikke korsten, maar dan kan je het ook gewoon een tweede keer doen.quote:Op donderdag 27 november 2014 17:24 schreef SuperFood het volgende:
[..]
pan nog verhitten op het fornuis?
oplossing van 1% dus. thanks
Lijkt mij ook de beste oplossing. Een nog wat steviger goed gekoelde bechamelsaus kan ook wel helpen, net als het bestrijken van de binnenkant van het broodje (waar je de vulling op legt) met een beetje ei. Dit vormt (mits je snel genoeg verhit) snel een barrière.quote:Op maandag 24 november 2014 16:59 schreef Pietverdriet het volgende:
[..]
Waarom 190 graden?
Zou eerder 225 graden bakken en de oven voorverwarmen, check ook met een thermometer je oventemperatuur.
Hoe je het beschrijft bak je niet warm genoeg of verwarm je niet voor, in twijfel allebeide
Online gekeken?quote:Op donderdag 27 november 2014 17:28 schreef SuperFood het volgende:
ik heb trouwens gezocht bij allerlei toko's maar geen grootverpakking kunnen vinden van citroenzuur. alleen kleine zakjes voor een euro per stuk
nee alleen in verschillende toko's (turks, marokkaans). chinese staat nog op de afwerklijst maar heb voldoende in principe.quote:
Laten rijpen (desnoods in vacuum) en dan als biefstuk bereidenquote:Op vrijdag 28 november 2014 17:18 schreef Eris het volgende:
Piet, afgelopen week ik heb nog een longhaas van een oudere dubbel doel koe kunnen redden van de gehaktmolen voor de wat duurdere gehakt.
Alleen ja hoe kan ik haar / het beste bereiden zonder dat hij taai word?
2-6 weken bij twee tot vier gradenquote:Op vrijdag 28 november 2014 19:41 schreef Eris het volgende:
Hoelang +/- 800 gram. En zal waarschijnlijk vacuüm verpakt worden
Van die blokjes toch? In iedere supermarkt zowat?quote:Op zaterdag 29 november 2014 12:35 schreef Rewimo het volgende:
Piet, weet jij waar je in DLD verse gist kunt kopen? De meeste bakkers zijn hier alleen afbakkers, die hebben dat waarschijnlijk niet?
Nee, dat bedoel ik inderdaad Ik heb er nog nooit naar gezocht, daardoor heb ik het ook niet gezien hier Maar we zijn nu begonnen met brood bakken en daarvoor willen we verse gist gebruiken. We hadden een portie gekregen maar dat is bijna op.quote:Op zaterdag 29 november 2014 12:36 schreef Mord_Sith het volgende:
Van die blokjes toch? In iedere supermarkt zowat?
heb het bij de Aldi gezien en de Kaufland.
Of bedoel je wat anders?
In de koeling! Ik ben altijd zo jaloers als ik in DLD ben want wil dat ook gewoon in NL bij de supermarkt kunnen kopenquote:Op zaterdag 29 november 2014 12:38 schreef Rewimo het volgende:
[..]
Nee, dat bedoel ik inderdaad Ik heb er nog nooit naar gezocht, daardoor heb ik het ook niet gezien hier Maar we zijn nu begonnen met brood bakken en daarvoor willen we verse gist gebruiken. We hadden een portie gekregen maar dat is bijna op.
Nou, dan gaan we daar eens even naar zoeken Dankeschön!quote:Op zaterdag 29 november 2014 12:39 schreef Mord_Sith het volgende:
In de koeling! Ik ben altijd zo jaloers als ik in DLD ben want wil dat ook gewoon in NL bij de supermarkt kunnen kopen
O, ik lees net dat de Jumbo het ook schijnt te verkopen. Kun je daar eens kijkenquote:Op zaterdag 29 november 2014 12:39 schreef Mord_Sith het volgende:
In de koeling! Ik ben altijd zo jaloers als ik in DLD ben want wil dat ook gewoon in NL bij de supermarkt kunnen kopen
Oh echtquote:Op zaterdag 29 november 2014 12:42 schreef Rewimo het volgende:
[..]
O, ik lees net dat de Jumbo het ook schijnt te verkopen. Kun je daar eens kijken
hier heeft jumbo ze iig.quote:Op zaterdag 29 november 2014 12:39 schreef Mord_Sith het volgende:
[..]
In de koeling! Ik ben altijd zo jaloers als ik in DLD ben want wil dat ook gewoon in NL bij de supermarkt kunnen kopen
quote:Op zaterdag 29 november 2014 12:39 schreef Mord_Sith het volgende:
[..]
In de koeling! Ik ben altijd zo jaloers als ik in DLD ben want wil dat ook gewoon in NL bij de supermarkt kunnen kopen
quote:
Ja dusquote:
Forum Opties | |
---|---|
Forumhop: | |
Hop naar: |