abonnement Unibet Coolblue
  woensdag 29 oktober 2014 @ 18:19:52 #101
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_146081687
quote:
0s.gif Op woensdag 29 oktober 2014 18:09 schreef Iwanius het volgende:

[..]

Toch niet op deze wijze he.. :@
Nee.
Gewoon gezouten en gepeperde poulet aangebraden in spekvet, daarna geblust met een zware rode wijn en runderfond toegevoegd, wat laurierblad, jeneverbes en foelie erbij, knoflook en ca 5 uur laten stoven.
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
  woensdag 29 oktober 2014 @ 21:33:31 #102
157897 Bramito
Espeen ies dieferent!
pi_146091935
Piet ik heb weer eens runderwang gekocht. Normaal stoof ik dat ik rode wijn met soepgroenten. Als het klaar is passeer ik de soepgroenten door een zeef en maak ik een jus/saus met het vocht. Heb jij (of iemand anders) misschien nog een ander recept?
Siesta & Fiesta!
  woensdag 29 oktober 2014 @ 21:56:21 #103
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_146093381
quote:
0s.gif Op woensdag 29 oktober 2014 21:33 schreef Bramito het volgende:
Piet ik heb weer eens runderwang gekocht. Normaal stoof ik dat ik rode wijn met soepgroenten. Als het klaar is passeer ik de soepgroenten door een zeef en maak ik een jus/saus met het vocht. Heb jij (of iemand anders) misschien nog een ander recept?
Stoven in bier? In bouillon? Sous vide heel langzaam garen en dan aanbraden? Zuurvlees mee maken? Pekelen en dan dun uitsnijden op een broodje? Satehstukjes van snijden en een paar dagen in joghurt en citroensap marineren, dan grillen? Stoven in rode wijn met knoflook en zeekraal?
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
  woensdag 29 oktober 2014 @ 22:01:39 #104
157897 Bramito
Espeen ies dieferent!
pi_146093695
Zoervleesch! Kijk daar was ik niet op gekomen. Dat ga ik zeker een keer doen. Dank je voor de suggesties, ik ga ze denk ik een voor een allemaal proberen.
Siesta & Fiesta!
pi_146094647
quote:
0s.gif Op woensdag 29 oktober 2014 21:33 schreef Bramito het volgende:
Piet ik heb weer eens runderwang gekocht. Normaal stoof ik dat ik rode wijn met soepgroenten. Als het klaar is passeer ik de soepgroenten door een zeef en maak ik een jus/saus met het vocht. Heb jij (of iemand anders) misschien nog een ander recept?
Ik zag op de BBC van het weekend een mooi stoofrecept voor runderwang met ale.
http://www.bbc.co.uk/food/recipes/braised_beef_cheeks_and_14349
"A push and a rush and the land we stand on is ours" - Turrican
Whiskyplankje
  donderdag 30 oktober 2014 @ 08:49:53 #106
157897 Bramito
Espeen ies dieferent!
pi_146104284
quote:
2s.gif Op woensdag 29 oktober 2014 22:19 schreef Karstman het volgende:

[..]

Ik zag op de BBC van het weekend een mooi stoofrecept voor runderwang met ale.
http://www.bbc.co.uk/food/recipes/braised_beef_cheeks_and_14349
Dat is ook niet verkeerd! Gebruikten ze gewoon type Newcastle Brown Ale?
Siesta & Fiesta!
pi_146107808
quote:
0s.gif Op donderdag 30 oktober 2014 08:49 schreef Bramito het volgende:

[..]

Dat is ook niet verkeerd! Gebruikten ze gewoon type Newcastle Brown Ale?
In het recept staat beer en op TV kon ik het flesje niet goed zien maar hij zei Ale en het leek wel wat op een Brown Ale aan de kleur te zien.
"A push and a rush and the land we stand on is ours" - Turrican
Whiskyplankje
  donderdag 30 oktober 2014 @ 20:46:02 #108
176450 Kaneelstokje
Archbishop of Banterbury
pi_146127642
Ik wil komende week een chili gaan maken. Nou lijk ik het iedere keer anders te doen, aangezien het iedere keer anders smaakt.
Hoe maak ik een simpele chili? De tijd maakt niet zoveel uit. Hoeft niet vegetarisch, mag wel. :)
Emotionele exclusiviteit monogamie-adept
  donderdag 30 oktober 2014 @ 20:57:38 #109
267651 Klaploper
Wetenschappelijk onderzoeker
pi_146128146
quote:
0s.gif Op donderdag 30 oktober 2014 20:46 schreef Kaneelstokje het volgende:
Ik wil komende week een chili gaan maken. Nou lijk ik het iedere keer anders te doen, aangezien het iedere keer anders smaakt.
Hoe maak ik een simpele chili? De tijd maakt niet zoveel uit. Hoeft niet vegetarisch, mag wel. :)
quote:
0s.gif Op dinsdag 9 april 2013 19:31 schreef MaximusTG het volgende:
Ik ga em gewoon nog een keer posten, deze is zoooo lekker. Gisteren de laaste portie uit de diepvries op, met wat turks brood, tzatziki en tomaat en komkommer.

[ link | afbeelding ]
Ik vecht met zwervers voor mijn plezier. Binnenkort ook op YouTube!
  donderdag 30 oktober 2014 @ 21:19:46 #110
176450 Kaneelstokje
Archbishop of Banterbury
pi_146129097
Dank je. Whiskey, chocola? Hmm.
Emotionele exclusiviteit monogamie-adept
pi_146129246
quote:
0s.gif Op donderdag 30 oktober 2014 21:19 schreef Kaneelstokje het volgende:
Dank je. Whiskey, chocola? Hmm.
Versterkt de smaak. Je zou ook nog koffie kunnen toevoegen
pi_146133491
quote:
0s.gif Op donderdag 30 oktober 2014 21:19 schreef Kaneelstokje het volgende:
Dank je. Whiskey, chocola? Hmm.
Ik zou bourbon gebruiken en inderdaad chocola verrijkt de smaak en wordt best vaak gebruikt inde mexicaanse keuken.
"A push and a rush and the land we stand on is ours" - Turrican
Whiskyplankje
  donderdag 30 oktober 2014 @ 22:50:13 #113
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_146133670
Bittere chocolade doet het erg goed in stoofvlees, geeft een mooie donkere diepgang, aardtonen.
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
  User die het meest klaagt 2022 vrijdag 31 oktober 2014 @ 16:14:09 #114
414785 sirdanilot
pi_146155266
Wel heel weinig gebruiken hoor, van die chocola.

Kan je ook mojito's maken van citroenen ipv limoenen? Of in ieder geval een lekker drankje dat er op lijkt? Limoenen zijn 3 voor 1,50 en citroenen voor dat geld een heel netje.... Munt is gratis (groeit in de tuin), nog wat rum en verder kost het niet zo veel.
Let's all accept each other's differences and different opinions and live together in harmony :)
  vrijdag 31 oktober 2014 @ 16:37:00 #115
146413 MutedFaith
Netwerkverdeelkastje
pi_146155962
Ja, dat kan. De Mojito wordt dan alleen iets lichter en zoeter. maar nog steeds hastikke lekker.
[b]Op dinsdag 30 mei 2006 15:15 schreef veldmuis het volgende:[/b]
Zelfs voor een newbie kom je niet intelligent over.
  User die het meest klaagt 2022 maandag 3 november 2014 @ 23:57:31 #116
414785 sirdanilot
pi_146278201
Ga ik vaker doen zo ;)
Let's all accept each other's differences and different opinions and live together in harmony :)
pi_146377339
Heb een behoorlijke berg hazelnoten geraapt laatst. Hoe kan je ze het beste ontvliezen?
Roosteren of even blancheren?
Wie heeft hier ervaring mee?
Op woensdag 25 oktober 2023 21:15 schreef Nattekat het volgende:
Ben je in een pot met sarcasme gevallen als kind ofzo?
  donderdag 6 november 2014 @ 19:27:26 #118
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_146377729
Paar minuten koken in water met flink natriumwaterstofcarbonaat (Andere namen E500, natriumbicarbonaat, bicarbonaat, zuiveringszout, maagzout, bakpoeder, dubbelkoolzure natron) ongeveer een espressokopje per liter
Bak ijswater klaar hebben staan, eentje proberen na paar minuten, laten schrikken en dan velletje er af wrijven.
Daarna even roosteren is lekker
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
pi_146379279
quote:
0s.gif Op donderdag 6 november 2014 19:27 schreef Pietverdriet het volgende:
Paar minuten koken in water met flink natriumwaterstofcarbonaat (Andere namen E500, natriumbicarbonaat, bicarbonaat, zuiveringszout, maagzout, bakpoeder, dubbelkoolzure natron) ongeveer een espressokopje per liter
Bak ijswater klaar hebben staan, eentje proberen na paar minuten, laten schrikken en dan velletje er af wrijven.
Daarna even roosteren is lekker
Ik weet wat het is alleen niet in huis, wilde eigenlijk vanavond nog een appel-hazelnotentaart bakken :(
Morgen dan maar even aan de slag gaan :Y
Tnx!
Op woensdag 25 oktober 2023 21:15 schreef Nattekat het volgende:
Ben je in een pot met sarcasme gevallen als kind ofzo?
  donderdag 6 november 2014 @ 19:57:52 #120
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_146379319
quote:
1s.gif Op donderdag 6 november 2014 19:57 schreef mascara-klodder het volgende:

[..]

Ik weet wat het is alleen niet in huis, wilde eigenlijk vanavond nog een appel-hazelnotentaart bakken :(
Morgen dan maar even aan de slag gaan :Y
Tnx!
Je kan ze ook met schil roosteren, maar dat geeft zo een troep
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
pi_146379525
quote:
1s.gif Op donderdag 6 november 2014 19:57 schreef Pietverdriet het volgende:

[..]

Je kan ze ook met schil roosteren, maar dat geeft zo een troep
Ik wacht wel een dagje ;)

Even trots vermelden hier dat ik ook echt daadwerkelijk een beest heb geslacht laatst op de dubbeldoelzooiboerderij van mijn zusje.
Ik moest in ieder geval niet huilen en ik ben ookal geen vegetariër geworden :7

Was btw een kip. De eenden zijn nog niet vet genoeg.
Op woensdag 25 oktober 2023 21:15 schreef Nattekat het volgende:
Ben je in een pot met sarcasme gevallen als kind ofzo?
pi_146431429
Ik wil een zalmsalade maken voor op het brood(dus geen salade met zalm) met. Verse zalm, heb jij een recept?
pi_146453964
quote:
0s.gif Op zaterdag 8 november 2014 14:30 schreef y8987 het volgende:
Ik wil een zalmsalade maken voor op het brood(dus geen salade met zalm) met. Verse zalm, heb jij een recept?
Wat bedoel je met verse zalm? Rauwe zalm? Want dat zal nergens naar smaken, zonde van je zalm!

Ik zou gerookte zalm nemen, of de zalm eerst bakken, en dan creme fraiche of yoghurt, dille, zwarte peper, citroensap of kappertjes voor een beetje zuur.
pi_146454100
Piet, wat zijn goeie fruitsoorten om siroop van te maken? Heb inmiddels aardbeiden, frambozen, zwarte bessen en gemengde bosvruchten gehad omdat ik die goedkoop uit de diepvries pluk.

Kan het ook met bijvoorbeeld ananas? En sinaasappel, citroen of limoen? En welke hoeveelheden gelden er dan? Wil ook iets maken met chilipeper, zoals die royal club limonades die een tijdje verkrijgbaar waren. Zo jammer dat die er niet meer zijn!
  zondag 9 november 2014 @ 05:47:52 #125
267651 Klaploper
Wetenschappelijk onderzoeker
pi_146454636
quote:
0s.gif Op zondag 9 november 2014 03:43 schreef Hagelkaas het volgende:
Piet, wat zijn goeie fruitsoorten om siroop van te maken? Heb inmiddels aardbeiden, frambozen, zwarte bessen en gemengde bosvruchten gehad omdat ik die goedkoop uit de diepvries pluk.

Kan het ook met bijvoorbeeld ananas? En sinaasappel, citroen of limoen? En welke hoeveelheden gelden er dan? Wil ook iets maken met chilipeper, zoals die royal club limonades die een tijdje verkrijgbaar waren. Zo jammer dat die er niet meer zijn!
Weet niet meer hoe ik het precies deed, maar de kans is groot dat het recept van hier kwam. Citroensiroop is echt heerlijk. Maar ook erg goed als prefab te krijgen.
Citroenen persen en met suiker en een beetje water inkoken.
Ik vecht met zwervers voor mijn plezier. Binnenkort ook op YouTube!
abonnement Unibet Coolblue
Forum Opties
Forumhop:
Hop naar:
(afkorting, bv 'KLB')