Waar is dat?quote:Op maandag 24 november 2014 19:00 schreef emmyemmy het volgende:
40 euro?! Bij ons in Limburg hebben ze het nog wel, (10 minuten van de duitse grens, dus de supermarkt heeft een duitse basis). Paardenbiefstuk voor een tientje de kilo. Neem ik vaak ipv rund omdat het goedkoper (en lekkerder vind ik) is.
Heb deze best vaak op fok gepost inmiddels, 2bruder in Venloquote:
Ik ben particuliere koper, heb geen toegang tot groothandels.quote:Op maandag 24 november 2014 18:56 schreef Ferdii het volgende:
[..]
De lokale groothandel? De Makro hier heeft ook een tijd paarden biefstuk gehad. (Geen idee of nog steeds is)
Te goedkoop kan ook wel buitenlands vlees zijn wat minder is qua controles en voeding e.d.quote:Op maandag 24 november 2014 19:00 schreef emmyemmy het volgende:
40 euro?! Bij ons in Limburg hebben ze het nog wel, (10 minuten van de duitse grens, dus de supermarkt heeft een duitse basis). Paardenbiefstuk voor een tientje de kilo. Neem ik vaak ipv rund omdat het goedkoper (en lekkerder vind ik) is.
Oeh dat is best te doen hiervandaanquote:Op maandag 24 november 2014 19:25 schreef emmyemmy het volgende:
Heb deze best vaak op fok gepost inmiddels, 2bruder in Venlo
Fantastische winkel, echt een mega aanbod aan vis, vlees, gevogelte en wild.
Een deel komt zeker ook van het buitenland aangezien ze dingen als krokodil en kangoeroe hebben. Nog steeds erg lekker, en ben ook nooit ziek geworden. Veel malser dan spul van onze keurslager.quote:Op maandag 24 november 2014 19:27 schreef Molo het volgende:
[..]
Te goedkoop kan ook wel buitenlands vlees zijn wat minder is qua controles en voeding e.d.
Tientje is wel erg goedkoop hoor.
Slager hier doet alsof het goud is, dat hoeft dan ook weer niet, maar normale prijzen voor normaal vlees, graag.
Topquote:Op maandag 24 november 2014 19:28 schreef Rewimo het volgende:
[..]
Oeh dat is best te doen hiervandaanDank je wel
Makro heeft het ook niet altijd - ben er al een tijd niet meer geweest dus ik weet ook niet of ze het nog hebben.quote:Op maandag 24 november 2014 18:56 schreef Ferdii het volgende:
De lokale groothandel? De Makro hier heeft ook een tijd paarden biefstuk gehad. (Geen idee of nog steeds is)
Gaat mij er ook niet om dat je direct ziek er van wordt. Als dat het enige criterium isquote:Op maandag 24 november 2014 19:29 schreef emmyemmy het volgende:
[..]
Een deel komt zeker ook van het buitenland aangezien ze dingen als krokodil en kangoeroe hebben. Nog steeds erg lekker, en ben ook nooit ziek geworden. Veel malser dan spul van onze keurslager.
Al het vlees daar is gewoon goed te doen. En nouja, ik heb in ieder geval gewoon nooit klachten gehad. Ik meen ook dat duitsers over het algemeen een stuk goedkoper zijn qua vlees enzo?quote:Op maandag 24 november 2014 19:32 schreef Molo het volgende:
[..]
Gaat mij er ook niet om dat je direct ziek er van wordt. Als dat het enige criterium is
Paardenbiefstuk is sowieso altijd super mals, aard van het beestje.
volledig onbekend in Nederlandquote:Op maandag 24 november 2014 19:37 schreef emmyemmy het volgende:
Piet, doet me er aan denken
[ afbeelding ]
Wat is dit in het Nederlands?
Verder een aanrader? Voor 2.50 per kilo? M'n vriend houdt helemaal niet van vet in z'n vlees, dus ik neem aan dat dit niks voor hem is?quote:Op maandag 24 november 2014 20:18 schreef Pietverdriet het volgende:
[..]
volledig onbekend in Nederland
Het is een stuk ham of schouder met zwoerd, gepekeld meestal, die in de oven bereid wordt. De zwoerd wordt wiebertvormig ingesneden en met kokend water overgoten, de hele bups dan in de oven geschoven
Het vreemde is, is Scandinavie (Fleskesteg), Duitsland (Krustenbraten) Polen, Belgie, Roti de Porc in Frankrijk, UK (crackling) VS, overal ken men het en is het een familiefavoriet voor zondagen maar het is in NL geheel onbekend
Hier uitgebreid recept
CUL / Het grote vraag Piet hoe maak ik het klaar topic - #44 Nieuwe ronde!
Ja en neequote:Op maandag 24 november 2014 20:20 schreef emmyemmy het volgende:
[..]
Verder een aanrader? Voor 2.50 per kilo? M'n vriend houdt helemaal niet van vet in z'n vlees, dus ik neem aan dat dit niks voor hem is?
Misschien vind je het saai, maar een lekkere stamppot maak je mij gelukkig mee. Spek, goede rookworst en misschien een gehaktbal erbij.quote:Op woensdag 26 november 2014 11:10 schreef PluisigNijntje het volgende:
Heeft er iemand een tip voor een niet al teveel tijd en moeite kostend, gezellig, winters gerecht voor 8 ā 10 personen? Zondag komt er familie langs voor Sinterklaas en ik wil niet teveel in de keuken staan. Erwtensoep maken is bijv. al geen optie omdat ik geen zin heb om zaterdag al te moeten voorbereiden. (Dit omdat ik ook al pepernoten, taai taai, hartjes ga bakken).
Was dat met meer bloem of met aardappel?quote:Op donderdag 27 november 2014 17:10 schreef ChilllayD het volgende:
Piet, om nog even antwoord te geven.
Ik ging dus later op de avond een kaasbroodje opwarmen en de kaas bleef perfect waar het moest zijn! Is absoluut niet 'dun' geworden, bleef mooi compact. Dus ik denk dat ik ze voortaan iets minder lang ga voorbakken, zodat het netjes erin blijft en ze niet open springen![]()
Neem een liter warm water, een tien gram citroenzuur, en los dat daar in op, oplossing in de pan en ff laten inwerken, eventueel met een groen sponsje erover.quote:Op donderdag 27 november 2014 16:18 schreef SuperFood het volgende:
piet - ik heb citroenzuur in poedervorm en wil een pressure cooker ontkalken. hoeveel gram poeder per liter en hoe ga ik verder te werk?
pan nog verhitten op het fornuis?quote:Op donderdag 27 november 2014 17:23 schreef Pietverdriet het volgende:
[..]
Neem een liter warm water, een tien gram citroenzuur, en los dat daar in op, oplossing in de pan en ff laten inwerken, eventueel met een groen sponsje erover.
Niet echt nodig, tenzij het zwaar verkalkt is met dikke korsten, maar dan kan je het ook gewoon een tweede keer doen.quote:Op donderdag 27 november 2014 17:24 schreef SuperFood het volgende:
[..]
pan nog verhitten op het fornuis?
oplossing van 1% dus. thanks
Lijkt mij ook de beste oplossing. Een nog wat steviger goed gekoelde bechamelsaus kan ook wel helpen, net als het bestrijken van de binnenkant van het broodje (waar je de vulling op legt) met een beetje ei. Dit vormt (mits je snel genoeg verhit) snel een barričre.quote:Op maandag 24 november 2014 16:59 schreef Pietverdriet het volgende:
[..]
Waarom 190 graden?
Zou eerder 225 graden bakken en de oven voorverwarmen, check ook met een thermometer je oventemperatuur.
Hoe je het beschrijft bak je niet warm genoeg of verwarm je niet voor, in twijfel allebeide
Online gekeken?quote:Op donderdag 27 november 2014 17:28 schreef SuperFood het volgende:
ik heb trouwens gezocht bij allerlei toko's maar geen grootverpakking kunnen vinden van citroenzuur. alleen kleine zakjes voor een euro per stuk
nee alleen in verschillende toko's (turks, marokkaans). chinese staat nog op de afwerklijst maar heb voldoende in principe.quote:
Laten rijpen (desnoods in vacuum) en dan als biefstuk bereidenquote:Op vrijdag 28 november 2014 17:18 schreef Eris het volgende:
Piet, afgelopen week ik heb nog een longhaas van een oudere dubbel doel koe kunnen redden van de gehaktmolen voor de wat duurdere gehakt.
Alleen ja hoe kan ik haar / het beste bereiden zonder dat hij taai word?
2-6 weken bij twee tot vier gradenquote:Op vrijdag 28 november 2014 19:41 schreef Eris het volgende:
Hoelang +/- 800 gram. En zal waarschijnlijk vacuüm verpakt worden
Van die blokjes toch? In iedere supermarkt zowat?quote:Op zaterdag 29 november 2014 12:35 schreef Rewimo het volgende:
Piet, weet jij waar je in DLD verse gist kunt kopen? De meeste bakkers zijn hier alleen afbakkers, die hebben dat waarschijnlijk niet?
Nee, dat bedoel ik inderdaadquote:Op zaterdag 29 november 2014 12:36 schreef Mord_Sith het volgende:
Van die blokjes toch? In iedere supermarkt zowat?
heb het bij de Aldi gezien en de Kaufland.
Of bedoel je wat anders?
In de koeling! Ik ben altijd zo jaloers als ik in DLD ben want wil dat ook gewoon in NL bij de supermarkt kunnen kopenquote:Op zaterdag 29 november 2014 12:38 schreef Rewimo het volgende:
[..]
Nee, dat bedoel ik inderdaadIk heb er nog nooit naar gezocht, daardoor heb ik het ook niet gezien hier
Maar we zijn nu begonnen met brood bakken en daarvoor willen we verse gist gebruiken. We hadden een portie gekregen maar dat is bijna op.
Nou, dan gaan we daar eens even naar zoekenquote:Op zaterdag 29 november 2014 12:39 schreef Mord_Sith het volgende:
In de koeling! Ik ben altijd zo jaloers als ik in DLD ben want wil dat ook gewoon in NL bij de supermarkt kunnen kopen
O, ik lees net dat de Jumbo het ook schijnt te verkopen. Kun je daar eens kijkenquote:Op zaterdag 29 november 2014 12:39 schreef Mord_Sith het volgende:
In de koeling! Ik ben altijd zo jaloers als ik in DLD ben want wil dat ook gewoon in NL bij de supermarkt kunnen kopen
Oh echtquote:Op zaterdag 29 november 2014 12:42 schreef Rewimo het volgende:
[..]
O, ik lees net dat de Jumbo het ook schijnt te verkopen. Kun je daar eens kijken
hier heeft jumbo ze iig.quote:Op zaterdag 29 november 2014 12:39 schreef Mord_Sith het volgende:
[..]
In de koeling! Ik ben altijd zo jaloers als ik in DLD ben want wil dat ook gewoon in NL bij de supermarkt kunnen kopen
quote:Op zaterdag 29 november 2014 12:39 schreef Mord_Sith het volgende:
[..]
In de koeling! Ik ben altijd zo jaloers als ik in DLD ben want wil dat ook gewoon in NL bij de supermarkt kunnen kopen
quote:
Ja dusquote:
Forum Opties | |
---|---|
Forumhop: | |
Hop naar: |