abonnement Unibet Coolblue Bitvavo
  Redactie Frontpage / Spellchecker maandag 24 november 2014 @ 19:24:41 #256
13151 crew  Rewimo
Nederduitse/Mevrouw qltel
pi_146963916
quote:
11s.gif Op maandag 24 november 2014 19:00 schreef emmyemmy het volgende:
40 euro?! Bij ons in Limburg hebben ze het nog wel, (10 minuten van de duitse grens, dus de supermarkt heeft een duitse basis). Paardenbiefstuk voor een tientje de kilo. Neem ik vaak ipv rund omdat het goedkoper (en lekkerder vind ik) is.
Waar is dat? :9~
Most people don't listen with the intention to understand, they listen with the intention to reply.
<a href="http://bijenzonderzorgen.nl/" target="_blank" rel="nofollow">http://bijenzonderzorgen.nl/</a> beslist geen BIJ-zaak!
pi_146963950
quote:
0s.gif Op maandag 24 november 2014 19:24 schreef Rewimo het volgende:

[..]

Waar is dat? :9~
Heb deze best vaak op fok gepost inmiddels, 2bruder in Venlo :P
Fantastische winkel, echt een mega aanbod aan vis, vlees, gevogelte en wild.
  maandag 24 november 2014 @ 19:26:09 #258
401485 Molo
Völlig losgelöst
pi_146963975
quote:
1s.gif Op maandag 24 november 2014 18:56 schreef Ferdii het volgende:

[..]

De lokale groothandel? De Makro hier heeft ook een tijd paarden biefstuk gehad. (Geen idee of nog steeds is)
Ik ben particuliere koper, heb geen toegang tot groothandels.
Oh how you'd have a happy life, if you did the things you like
  maandag 24 november 2014 @ 19:27:45 #259
401485 Molo
Völlig losgelöst
pi_146964046
quote:
11s.gif Op maandag 24 november 2014 19:00 schreef emmyemmy het volgende:
40 euro?! Bij ons in Limburg hebben ze het nog wel, (10 minuten van de duitse grens, dus de supermarkt heeft een duitse basis). Paardenbiefstuk voor een tientje de kilo. Neem ik vaak ipv rund omdat het goedkoper (en lekkerder vind ik) is.
Te goedkoop kan ook wel buitenlands vlees zijn wat minder is qua controles en voeding e.d.
Tientje is wel erg goedkoop hoor.

Slager hier doet alsof het goud is, dat hoeft dan ook weer niet, maar normale prijzen voor normaal vlees, graag.
Oh how you'd have a happy life, if you did the things you like
  Redactie Frontpage / Spellchecker maandag 24 november 2014 @ 19:28:35 #260
13151 crew  Rewimo
Nederduitse/Mevrouw qltel
pi_146964090
quote:
0s.gif Op maandag 24 november 2014 19:25 schreef emmyemmy het volgende:

Heb deze best vaak op fok gepost inmiddels, 2bruder in Venlo :P
Fantastische winkel, echt een mega aanbod aan vis, vlees, gevogelte en wild.
Oeh dat is best te doen hiervandaan *O* Dank je wel ^O^
Most people don't listen with the intention to understand, they listen with the intention to reply.
<a href="http://bijenzonderzorgen.nl/" target="_blank" rel="nofollow">http://bijenzonderzorgen.nl/</a> beslist geen BIJ-zaak!
pi_146964116
quote:
1s.gif Op maandag 24 november 2014 19:27 schreef Molo het volgende:

[..]

Te goedkoop kan ook wel buitenlands vlees zijn wat minder is qua controles en voeding e.d.
Tientje is wel erg goedkoop hoor.

Slager hier doet alsof het goud is, dat hoeft dan ook weer niet, maar normale prijzen voor normaal vlees, graag.
Een deel komt zeker ook van het buitenland aangezien ze dingen als krokodil en kangoeroe hebben. Nog steeds erg lekker, en ben ook nooit ziek geworden. Veel malser dan spul van onze keurslager.
pi_146964134
quote:
0s.gif Op maandag 24 november 2014 19:28 schreef Rewimo het volgende:

[..]

Oeh dat is best te doen hiervandaan *O* Dank je wel ^O^
Top
  Redactie Frontpage / Spellchecker maandag 24 november 2014 @ 19:29:44 #263
13151 crew  Rewimo
Nederduitse/Mevrouw qltel
pi_146964139
quote:
1s.gif Op maandag 24 november 2014 18:56 schreef Ferdii het volgende:

De lokale groothandel? De Makro hier heeft ook een tijd paarden biefstuk gehad. (Geen idee of nog steeds is)
Makro heeft het ook niet altijd - ben er al een tijd niet meer geweest dus ik weet ook niet of ze het nog hebben.
Most people don't listen with the intention to understand, they listen with the intention to reply.
<a href="http://bijenzonderzorgen.nl/" target="_blank" rel="nofollow">http://bijenzonderzorgen.nl/</a> beslist geen BIJ-zaak!
  maandag 24 november 2014 @ 19:32:37 #264
401485 Molo
Völlig losgelöst
pi_146964262
quote:
0s.gif Op maandag 24 november 2014 19:29 schreef emmyemmy het volgende:

[..]

Een deel komt zeker ook van het buitenland aangezien ze dingen als krokodil en kangoeroe hebben. Nog steeds erg lekker, en ben ook nooit ziek geworden. Veel malser dan spul van onze keurslager.
Gaat mij er ook niet om dat je direct ziek er van wordt. Als dat het enige criterium is :X

Paardenbiefstuk is sowieso altijd super mals, aard van het beestje.
Oh how you'd have a happy life, if you did the things you like
pi_146964299
quote:
1s.gif Op maandag 24 november 2014 19:32 schreef Molo het volgende:

[..]

Gaat mij er ook niet om dat je direct ziek er van wordt. Als dat het enige criterium is :X

Paardenbiefstuk is sowieso altijd super mals, aard van het beestje.
Al het vlees daar is gewoon goed te doen. En nouja, ik heb in ieder geval gewoon nooit klachten gehad. Ik meen ook dat duitsers over het algemeen een stuk goedkoper zijn qua vlees enzo?

En niet alles is heel goedkoop, dingen als hert en bizon biefstuk zijn tussen de 30/40 euro per kilo.

De rauwe spare ribs voor 4 euro per kilo zijn echt fantastisch :P
pi_146964476
Piet, doet me er aan denken



Wat is dit in het Nederlands?
  maandag 24 november 2014 @ 20:18:56 #267
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_146966323
quote:
0s.gif Op maandag 24 november 2014 19:37 schreef emmyemmy het volgende:
Piet, doet me er aan denken

[ afbeelding ]

Wat is dit in het Nederlands?
volledig onbekend in Nederland
Het is een stuk ham of schouder met zwoerd, gepekeld meestal, die in de oven bereid wordt. De zwoerd wordt wiebertvormig ingesneden en met kokend water overgoten, de hele bups dan in de oven geschoven

Het vreemde is, is Scandinavie (Fleskesteg), Duitsland (Krustenbraten) Polen, Belgie, Roti de Porc in Frankrijk, UK (crackling) VS, overal ken men het en is het een familiefavoriet voor zondagen maar het is in NL geheel onbekend

Hier uitgebreid recept

CUL / Het grote vraag Piet hoe maak ik het klaar topic - #44 Nieuwe ronde!
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
pi_146966366
quote:
1s.gif Op maandag 24 november 2014 20:18 schreef Pietverdriet het volgende:

[..]

volledig onbekend in Nederland
Het is een stuk ham of schouder met zwoerd, gepekeld meestal, die in de oven bereid wordt. De zwoerd wordt wiebertvormig ingesneden en met kokend water overgoten, de hele bups dan in de oven geschoven

Het vreemde is, is Scandinavie (Fleskesteg), Duitsland (Krustenbraten) Polen, Belgie, Roti de Porc in Frankrijk, UK (crackling) VS, overal ken men het en is het een familiefavoriet voor zondagen maar het is in NL geheel onbekend

Hier uitgebreid recept

CUL / Het grote vraag Piet hoe maak ik het klaar topic - #44 Nieuwe ronde!
Verder een aanrader? Voor 2.50 per kilo? M'n vriend houdt helemaal niet van vet in z'n vlees, dus ik neem aan dat dit niks voor hem is?
  maandag 24 november 2014 @ 20:43:12 #269
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_146967417
quote:
0s.gif Op maandag 24 november 2014 20:20 schreef emmyemmy het volgende:

[..]

Verder een aanrader? Voor 2.50 per kilo? M'n vriend houdt helemaal niet van vet in z'n vlees, dus ik neem aan dat dit niks voor hem is?
Ja en nee
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
pi_147015768
Heeft er iemand een tip voor een niet al teveel tijd en moeite kostend, gezellig, winters gerecht voor 8 ā 10 personen? Zondag komt er familie langs voor Sinterklaas en ik wil niet teveel in de keuken staan. Erwtensoep maken is bijv. al geen optie omdat ik geen zin heb om zaterdag al te moeten voorbereiden. (Dit omdat ik ook al pepernoten, taai taai, hartjes ga bakken).
Nomnomnomnomnomnomnomnomnomnom
  woensdag 26 november 2014 @ 11:19:54 #271
267651 Klaploper
Wetenschappelijk onderzoeker
pi_147015944
quote:
0s.gif Op woensdag 26 november 2014 11:10 schreef PluisigNijntje het volgende:
Heeft er iemand een tip voor een niet al teveel tijd en moeite kostend, gezellig, winters gerecht voor 8 ā 10 personen? Zondag komt er familie langs voor Sinterklaas en ik wil niet teveel in de keuken staan. Erwtensoep maken is bijv. al geen optie omdat ik geen zin heb om zaterdag al te moeten voorbereiden. (Dit omdat ik ook al pepernoten, taai taai, hartjes ga bakken).
Misschien vind je het saai, maar een lekkere stamppot maak je mij gelukkig mee. Spek, goede rookworst en misschien een gehaktbal erbij.
Ik vecht met zwervers voor mijn plezier. Binnenkort ook op YouTube!
pi_147016001
Dat is ook wel een goed idee, zo simpel dat ik er nog niet aan had gedacht.En dan bijv. hutspot en boerenkool maken zodat er nog wat keuze is. Ga ik zeker overwegen ^O^
Nomnomnomnomnomnomnomnomnomnom
  woensdag 26 november 2014 @ 11:28:40 #273
267651 Klaploper
Wetenschappelijk onderzoeker
pi_147016131
En anders iets met stoofvlees. Duurt even, maar niet veel moeite. En heerlijk als je het goed doet!
Ik vecht met zwervers voor mijn plezier. Binnenkort ook op YouTube!
  woensdag 26 november 2014 @ 11:33:07 #274
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_147016245
Zuurkoolstamppot met Kassler, Worst en spek?
Stampot boerenkool?
Verder is mijn geen zin/tijd om te koken tip, aardappels gekwart op een bakplaat met gekruide kippenvleugels in de oven met een salade erbij, erg lekker, eenvoudig en weinig moeite
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
pi_147017218
Bedankt voor de tips, ik zal nog laten weten wat het is geworden en of het in de smaak viel. :)
Nomnomnomnomnomnomnomnomnomnom
pi_147058345
piet - ik heb citroenzuur in poedervorm en wil een pressure cooker ontkalken. hoeveel gram poeder per liter en hoe ga ik verder te werk?
pi_147059824
Piet, om nog even antwoord te geven.
Ik ging dus later op de avond een kaasbroodje opwarmen en de kaas bleef perfect waar het moest zijn! Is absoluut niet 'dun' geworden, bleef mooi compact. Dus ik denk dat ik ze voortaan iets minder lang ga voorbakken, zodat het netjes erin blijft en ze niet open springen ;) :)
  donderdag 27 november 2014 @ 17:21:44 #278
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_147060135
quote:
0s.gif Op donderdag 27 november 2014 17:10 schreef ChilllayD het volgende:
Piet, om nog even antwoord te geven.
Ik ging dus later op de avond een kaasbroodje opwarmen en de kaas bleef perfect waar het moest zijn! Is absoluut niet 'dun' geworden, bleef mooi compact. Dus ik denk dat ik ze voortaan iets minder lang ga voorbakken, zodat het netjes erin blijft en ze niet open springen ;) :)
Was dat met meer bloem of met aardappel?
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
  donderdag 27 november 2014 @ 17:23:55 #279
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_147060197
quote:
0s.gif Op donderdag 27 november 2014 16:18 schreef SuperFood het volgende:
piet - ik heb citroenzuur in poedervorm en wil een pressure cooker ontkalken. hoeveel gram poeder per liter en hoe ga ik verder te werk?
Neem een liter warm water, een tien gram citroenzuur, en los dat daar in op, oplossing in de pan en ff laten inwerken, eventueel met een groen sponsje erover.
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
pi_147060215
quote:
1s.gif Op donderdag 27 november 2014 17:23 schreef Pietverdriet het volgende:

[..]

Neem een liter warm water, een tien gram citroenzuur, en los dat daar in op, oplossing in de pan en ff laten inwerken, eventueel met een groen sponsje erover.
pan nog verhitten op het fornuis?

oplossing van 1% dus. thanks :)
pi_147060241
Niets aangepast aan zoals ik het deed, alleen de oven dus iets heter en korter gebakken.
  donderdag 27 november 2014 @ 17:27:47 #282
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_147060285
quote:
0s.gif Op donderdag 27 november 2014 17:24 schreef SuperFood het volgende:

[..]

pan nog verhitten op het fornuis?

oplossing van 1% dus. thanks :)
Niet echt nodig, tenzij het zwaar verkalkt is met dikke korsten, maar dan kan je het ook gewoon een tweede keer doen.
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
pi_147060312
ik heb trouwens gezocht bij allerlei toko's maar geen grootverpakking kunnen vinden van citroenzuur. alleen kleine zakjes voor een euro per stuk ;(
pi_147060336
quote:
0s.gif Op maandag 24 november 2014 16:59 schreef Pietverdriet het volgende:

[..]

Waarom 190 graden?
Zou eerder 225 graden bakken en de oven voorverwarmen, check ook met een thermometer je oventemperatuur.
Hoe je het beschrijft bak je niet warm genoeg of verwarm je niet voor, in twijfel allebeide
Lijkt mij ook de beste oplossing. Een nog wat steviger goed gekoelde bechamelsaus kan ook wel helpen, net als het bestrijken van de binnenkant van het broodje (waar je de vulling op legt) met een beetje ei. Dit vormt (mits je snel genoeg verhit) snel een barričre.

Het idee is dat jelaagje ei sneller boven de 65 graden is dan dan de ragout vloeibaar wordt.

Ik weet niet hoe stevig je kaasmengsel is, maar bij kroketten is het sniidbaar dik.
Whatever...
  donderdag 27 november 2014 @ 17:40:27 #285
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_147060540
quote:
0s.gif Op donderdag 27 november 2014 17:28 schreef SuperFood het volgende:
ik heb trouwens gezocht bij allerlei toko's maar geen grootverpakking kunnen vinden van citroenzuur. alleen kleine zakjes voor een euro per stuk ;(
Online gekeken?
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
pi_147061423
quote:
1s.gif Op donderdag 27 november 2014 17:40 schreef Pietverdriet het volgende:

[..]

Online gekeken?
nee alleen in verschillende toko's (turks, marokkaans). chinese staat nog op de afwerklijst maar heb voldoende in principe.
pi_147092133
Piet, afgelopen week ik heb nog een longhaas van een oudere dubbel doel koe kunnen redden van de gehaktmolen voor de wat duurdere gehakt.

Alleen ja hoe kan ik haar / het beste bereiden zonder dat hij taai word?
  vrijdag 28 november 2014 @ 17:19:41 #288
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_147092196
quote:
0s.gif Op vrijdag 28 november 2014 17:18 schreef Eris het volgende:
Piet, afgelopen week ik heb nog een longhaas van een oudere dubbel doel koe kunnen redden van de gehaktmolen voor de wat duurdere gehakt.

Alleen ja hoe kan ik haar / het beste bereiden zonder dat hij taai word?
Laten rijpen (desnoods in vacuum) en dan als biefstuk bereiden
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
pi_147096587
Hoelang +/- 800 gram. En zal waarschijnlijk vacuüm verpakt worden
  vrijdag 28 november 2014 @ 19:42:34 #290
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_147096638
quote:
0s.gif Op vrijdag 28 november 2014 19:41 schreef Eris het volgende:
Hoelang +/- 800 gram. En zal waarschijnlijk vacuüm verpakt worden
2-6 weken bij twee tot vier graden
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
  Redactie Frontpage / Spellchecker zaterdag 29 november 2014 @ 12:35:32 #291
13151 crew  Rewimo
Nederduitse/Mevrouw qltel
pi_147114655
Piet, weet jij waar je in DLD verse gist kunt kopen? De meeste bakkers zijn hier alleen afbakkers, die hebben dat waarschijnlijk niet?
Most people don't listen with the intention to understand, they listen with the intention to reply.
<a href="http://bijenzonderzorgen.nl/" target="_blank" rel="nofollow">http://bijenzonderzorgen.nl/</a> beslist geen BIJ-zaak!
pi_147114679
quote:
0s.gif Op zaterdag 29 november 2014 12:35 schreef Rewimo het volgende:
Piet, weet jij waar je in DLD verse gist kunt kopen? De meeste bakkers zijn hier alleen afbakkers, die hebben dat waarschijnlijk niet?
Van die blokjes toch? In iedere supermarkt zowat? :o
heb het bij de Aldi gezien en de Kaufland.
Of bedoel je wat anders?
Mokkel met stuntstok
  Redactie Frontpage / Spellchecker zaterdag 29 november 2014 @ 12:38:11 #293
13151 crew  Rewimo
Nederduitse/Mevrouw qltel
pi_147114718
quote:
0s.gif Op zaterdag 29 november 2014 12:36 schreef Mord_Sith het volgende:

Van die blokjes toch? In iedere supermarkt zowat? :o
heb het bij de Aldi gezien en de Kaufland.
Of bedoel je wat anders?
Nee, dat bedoel ik inderdaad :) Ik heb er nog nooit naar gezocht, daardoor heb ik het ook niet gezien hier :D Maar we zijn nu begonnen met brood bakken en daarvoor willen we verse gist gebruiken. We hadden een portie gekregen maar dat is bijna op.
Most people don't listen with the intention to understand, they listen with the intention to reply.
<a href="http://bijenzonderzorgen.nl/" target="_blank" rel="nofollow">http://bijenzonderzorgen.nl/</a> beslist geen BIJ-zaak!
pi_147114748
quote:
0s.gif Op zaterdag 29 november 2014 12:38 schreef Rewimo het volgende:

[..]

Nee, dat bedoel ik inderdaad :) Ik heb er nog nooit naar gezocht, daardoor heb ik het ook niet gezien hier :D Maar we zijn nu begonnen met brood bakken en daarvoor willen we verse gist gebruiken. We hadden een portie gekregen maar dat is bijna op.
In de koeling! Ik ben altijd zo jaloers als ik in DLD ben want wil dat ook gewoon in NL bij de supermarkt kunnen kopen :D
Mokkel met stuntstok
  Redactie Frontpage / Spellchecker zaterdag 29 november 2014 @ 12:41:42 #295
13151 crew  Rewimo
Nederduitse/Mevrouw qltel
pi_147114800
quote:
0s.gif Op zaterdag 29 november 2014 12:39 schreef Mord_Sith het volgende:

In de koeling! Ik ben altijd zo jaloers als ik in DLD ben want wil dat ook gewoon in NL bij de supermarkt kunnen kopen :D
Nou, dan gaan we daar eens even naar zoeken :D Dankeschön!
Most people don't listen with the intention to understand, they listen with the intention to reply.
<a href="http://bijenzonderzorgen.nl/" target="_blank" rel="nofollow">http://bijenzonderzorgen.nl/</a> beslist geen BIJ-zaak!
  Redactie Frontpage / Spellchecker zaterdag 29 november 2014 @ 12:42:55 #296
13151 crew  Rewimo
Nederduitse/Mevrouw qltel
pi_147114824
quote:
0s.gif Op zaterdag 29 november 2014 12:39 schreef Mord_Sith het volgende:

In de koeling! Ik ben altijd zo jaloers als ik in DLD ben want wil dat ook gewoon in NL bij de supermarkt kunnen kopen :D
O, ik lees net dat de Jumbo het ook schijnt te verkopen. Kun je daar eens kijken ^O^
Most people don't listen with the intention to understand, they listen with the intention to reply.
<a href="http://bijenzonderzorgen.nl/" target="_blank" rel="nofollow">http://bijenzonderzorgen.nl/</a> beslist geen BIJ-zaak!
pi_147114837
quote:
0s.gif Op zaterdag 29 november 2014 12:42 schreef Rewimo het volgende:

[..]

O, ik lees net dat de Jumbo het ook schijnt te verkopen. Kun je daar eens kijken ^O^
Oh echt :9
Mokkel met stuntstok
pi_147114839
quote:
0s.gif Op zaterdag 29 november 2014 12:39 schreef Mord_Sith het volgende:

[..]

In de koeling! Ik ben altijd zo jaloers als ik in DLD ben want wil dat ook gewoon in NL bij de supermarkt kunnen kopen :D
hier heeft jumbo ze iig.
pi_147114843
ow was al gezegd ;(
  Redactie Frontpage / Spellchecker zaterdag 29 november 2014 @ 12:43:49 #300
13151 crew  Rewimo
Nederduitse/Mevrouw qltel
pi_147114846
quote:
0s.gif Op zaterdag 29 november 2014 12:39 schreef Mord_Sith het volgende:

[..]

In de koeling! Ik ben altijd zo jaloers als ik in DLD ben want wil dat ook gewoon in NL bij de supermarkt kunnen kopen :D
quote:
0s.gif Op zaterdag 29 november 2014 12:43 schreef Mord_Sith het volgende:

[..]

Oh echt :9
quote:
0s.gif Op zaterdag 29 november 2014 12:43 schreef SuperFood het volgende:

[..]

hier heeft jumbo ze iig.
Ja dus :D
Most people don't listen with the intention to understand, they listen with the intention to reply.
<a href="http://bijenzonderzorgen.nl/" target="_blank" rel="nofollow">http://bijenzonderzorgen.nl/</a> beslist geen BIJ-zaak!
pi_147114855
:D *;
Mokkel met stuntstok
abonnement Unibet Coolblue Bitvavo
Forum Opties
Forumhop:
Hop naar:
(afkorting, bv 'KLB')