abonnement Unibet Coolblue
  dinsdag 15 april 2014 @ 18:57:27 #1
1592 Puckzzz
Bitch please!
pi_138915241


Vorige delen teruglezen? Klik op de topictitel.
Of op deze link! Topicreeks: Het grote vraag Piet hoe maak ik het klaar topic

Hier verder dus, deel 44
alweer van dit topic, waar ijdele ijsbeer piet culinaire vragen beantwoordt, maar waar ook anderen welkom zijn raad te geven.

Vorige delen teruglezen? Klik op de topictitel.
Of op deze link! Topicreeks: Het grote vraag Piet hoe maak ik het klaar topic

Nieuwe Ronde, nieuwe adviezen

Innovatief en vernieuwend sinds 2004

De reden waarom ik deze reeks opende en blijf bedrijven is niet alleen de meerdere eer en glorie, en streling van mijn enorme ego, maar vooral wil ik er voor zorgen dat er beter gegeten en gekookt wordt.
Koken is meer dan pakjes aanmaken, het is wat moois maken van plantjes en beestjes, eten moet gelukkig maken.
Hey! Het is OK om alleen je eerste twee teennagels te lakken als je van plan bent peeptoes te gaan dragen!
  dinsdag 15 april 2014 @ 18:58:50 #2
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_138915305
Pas de tekst ook even aan, naar deel 44, en de verwijzing naar de vorige delen staat er dubbel in
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
  dinsdag 15 april 2014 @ 18:59:07 #3
1592 Puckzzz
Bitch please!
pi_138915313
Ja suffe titel ja :')

Maarreh Piet; ik ga zaterdag een lekker stuk gepekelde ham met zwoerd bij de slager halen om een soort Canadese of misschien een Honey glazed ham te maken voor Pasen. Nog nuttige tips en suggesties?
Hey! Het is OK om alleen je eerste twee teennagels te lakken als je van plan bent peeptoes te gaan dragen!
  dinsdag 15 april 2014 @ 18:59:36 #4
1592 Puckzzz
Bitch please!
pi_138915333
quote:
0s.gif Op dinsdag 15 april 2014 18:58 schreef Pietverdriet het volgende:
Pas de tekst ook even aan, naar deel 44
^O^
Hey! Het is OK om alleen je eerste twee teennagels te lakken als je van plan bent peeptoes te gaan dragen!
  dinsdag 15 april 2014 @ 19:02:01 #5
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_138915424
quote:
17s.gif Op dinsdag 15 april 2014 18:59 schreef Puckzzz het volgende:
Ja suffe titel ja :')

Maarreh Piet; ik ga zaterdag een lekker stuk gepekelde ham met zwoerd bij de slager halen om een soort Canadese of misschien een Honey glazed ham te maken voor Pasen. Nog nuttige tips en suggesties?
Ja, giet voordat je hem in de oven schuift een liter of 2 kokend water over de (wiebertvormig ingesneden) zwoerd, dan wordt ie knapperiger.
Mocht hij niet mooi bros worden doe dan vlak voor je hem er uit haalt even de grill aan (als je die hebt) dan zie je de zwoerd opzwellen en bros worden, wel erbij blijven, anders verbrand ie
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
  dinsdag 15 april 2014 @ 19:04:09 #6
1592 Puckzzz
Bitch please!
pi_138915521
quote:
0s.gif Op dinsdag 15 april 2014 19:02 schreef Pietverdriet het volgende:

[..]

Ja, giet voordat je hem in de oven schuift een liter of 2 kokend water over de (wiebertvormig ingesneden) zwoerd, dan wordt ie knapperiger.
Mocht hij niet mooi bros worden doe dan vlak voor je hem er uit haalt even de grill aan (als je die hebt) dan zie je de zwoerd opzwellen en bros worden, wel erbij blijven, anders verbrand ie
Ah ja dat heet scored rind toch? Die ken ik van Roasted Pork Belly. Alleen die moest ik dan wel weer een nacht laten drogen. Niet echt nodig?
Hey! Het is OK om alleen je eerste twee teennagels te lakken als je van plan bent peeptoes te gaan dragen!
  dinsdag 15 april 2014 @ 19:10:10 #7
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_138915781
quote:
17s.gif Op dinsdag 15 april 2014 19:04 schreef Puckzzz het volgende:

[..]

Ah ja dat heet scored rind toch? Die ken ik van Roasted Pork Belly. Alleen die moest ik dan wel weer een nacht laten drogen. Niet echt nodig?
Neuh, alleen ff droogdeppen met wat keukenpapier
Ik weet niet wat de amerikaanse term is, britten zeggen crackling, hier in D zeggen ze Krustenbratenkruste
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
  dinsdag 15 april 2014 @ 20:17:12 #8
401485 Molo
Völlig losgelöst
pi_138918990
quote:
1s.gif Op dinsdag 15 april 2014 19:10 schreef Pietverdriet het volgende:

[..]

Neuh, alleen ff droogdeppen met wat keukenpapier
Ik weet niet wat de amerikaanse term is, britten zeggen crackling, hier in D zeggen ze Krustenbratenkruste
Daar kun je mij echt wakker voor maken :9~
Oh how you'd have a happy life, if you did the things you like
  dinsdag 15 april 2014 @ 20:18:25 #9
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_138919049
quote:
1s.gif Op dinsdag 15 april 2014 20:17 schreef Molo het volgende:

[..]

Daar kun je mij echt wakker voor maken :9~
Ja, das erg lekker.
Het vreemde is, is Scandinavie (Fleskesteg), Duitsland (Krustenbraten) Polen, Belgie, Roti de Porc in Frankrijk, UK (crackling) VS, overal ken men het en is het een familiefavoriet voor zondagen maar het is in NL geheel onbekend
Waarom kennen we dat niet in Nederland, een gebraden ham met krokante zwoerd..

[ Bericht 11% gewijzigd door Pietverdriet op 15-04-2014 20:24:27 ]
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
  dinsdag 15 april 2014 @ 20:27:12 #10
6990 golfer
Ouwe jongere
pi_138919434
Flæskesteg met rode kool en geglaceerde aardappeltjes is in Denemarken traditioneel Kersteten. :9
There is no greater joy than be taken for an imbecile by an idiot. (Oscar Wilde)
Poef.....gone! ©golfer
  dinsdag 15 april 2014 @ 21:06:23 #11
401485 Molo
Völlig losgelöst
pi_138921279
quote:
1s.gif Op dinsdag 15 april 2014 20:18 schreef Pietverdriet het volgende:

[..]

Ja, das erg lekker.
Het vreemde is, is Scandinavie (Fleskesteg), Duitsland (Krustenbraten) Polen, Belgie, Roti de Porc in Frankrijk, UK (crackling) VS, overal ken men het en is het een familiefavoriet voor zondagen maar het is in NL geheel onbekend
Waarom kennen we dat niet in Nederland, een gebraden ham met krokante zwoerd..
Geen flauw idee... Stom is dat wel ja... Terwijl van oudsher wel veel varkensvlees gegeten wordt in Nederland. Een mysterie, dat zeker.
Oh how you'd have a happy life, if you did the things you like
pi_138924365
Mijn vraag:
Ik eet elke week wel een keer pasta, een keer iets met rijst en een keer iets met aardappel. Nu vind ik het geen probleem om een lekker gerecht zonder voorverpakte kruidenpasta's/potjes/zakjes te maken met pasta of aardappel, maar met rijst lukt me dit niet. Ik wil dan ook graag een soort basissaus die lekker is bij rijstgerechten (niet pittig) . Hoe maak ik dus zelf een woksaus?
  dinsdag 15 april 2014 @ 22:36:59 #13
6990 golfer
Ouwe jongere
pi_138926596
quote:
1s.gif Op dinsdag 15 april 2014 21:06 schreef Molo het volgende:

Geen flauw idee... Stom is dat wel ja... Terwijl van oudsher wel veel varkensvlees gegeten wordt in Nederland. Een mysterie, dat zeker.
Babi Pangang is onze variant. ;)
There is no greater joy than be taken for an imbecile by an idiot. (Oscar Wilde)
Poef.....gone! ©golfer
  dinsdag 15 april 2014 @ 22:59:02 #14
401485 Molo
Völlig losgelöst
pi_138927941
quote:
12s.gif Op dinsdag 15 april 2014 22:36 schreef golfer het volgende:

[..]

Babi Pangang is onze variant. ;)
Haha, grapjurk :P
Oh how you'd have a happy life, if you did the things you like
  woensdag 16 april 2014 @ 19:52:30 #15
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_138953243
Ik ga hem morgen ook weer eens maken, die knapperham
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
  woensdag 16 april 2014 @ 19:53:51 #16
1592 Puckzzz
Bitch please!
pi_138953303
quote:
0s.gif Op woensdag 16 april 2014 19:52 schreef Pietverdriet het volgende:
Ik ga hem morgen ook weer eens maken, die knapperham
ik kijk uit naar een stap voor stap O-)
Hey! Het is OK om alleen je eerste twee teennagels te lakken als je van plan bent peeptoes te gaan dragen!
  woensdag 16 april 2014 @ 19:58:20 #17
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_138953474
quote:
17s.gif Op woensdag 16 april 2014 19:53 schreef Puckzzz het volgende:

[..]

ik kijk uit naar een stap voor stap O-)
Pekelen
5 Liter Water
1 kg Zout
6 Tenen knoflook
20 Peperkorrels
10 Kruidnagels
5 Blaadjes laurier
3 EL Mosterdzaad
10 Jeneverbessen
Water met de ingredienten aan de kook brengen,
intussen de zwoert wiebervorming insnijden en vlees met een sateprikker inprikken
Water helemaal laten afkoelen, bv een nachtje buiten, wel deksel erop.
Als het water koud is (niet lauw) het vlees erin en het 2 a 3 dagen in de koelkast laten staan.
Dan vlees afspoelen en droogdeppen,
Oven op 160-180 graden (afhankelijk of je een turbooven hebt) en garen tot minstens een kerntemperatuur van 70-75 graden, en de zwoerd krokant en knapperig.
Dan laten rusten, ca 10 minuten
Serveren met bruine saus, aardappels, rode kool of zuurkool, spruiten, goed glas bier.
Heel klassiek, heel mooi en je krijgt er dorst van
De zwoerd is erg lekker krokant knapperig,

Voor je hem in de oven stopt de zwoerd met een anderhalf, twee liter kokend water in een straaltje overgieten, zodat de eiwitten stollen. Dan droogdeppen met keukenpapier. Dit zorgt ervoor dat hij extra krokant
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
  woensdag 16 april 2014 @ 21:17:10 #18
6990 golfer
Ouwe jongere
pi_138956928
Dat is er eentje om te onthouden en na te maken. :9
SPOILER
Om spoilers te kunnen lezen moet je zijn ingelogd. Je moet je daarvoor eerst gratis Registreren. Ook kun je spoilers niet lezen als je een ban hebt.
There is no greater joy than be taken for an imbecile by an idiot. (Oscar Wilde)
Poef.....gone! ©golfer
  woensdag 16 april 2014 @ 21:20:41 #19
1592 Puckzzz
Bitch please!
pi_138957163
Ik krijg hem gepekeld van de slager.
Mijn plan is vervolgens een uur of 2 garen op 150 graden (?? klopt dit?) of tot zo'n 70 graden vanbinnen. Ik weet niet precies hoe lang dit gaat duren, ik heb een ham van 1,5 kg.
En dan nog die crackle te lijf gaan.
Hey! Het is OK om alleen je eerste twee teennagels te lakken als je van plan bent peeptoes te gaan dragen!
  woensdag 16 april 2014 @ 21:30:08 #20
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_138957707
quote:
17s.gif Op woensdag 16 april 2014 21:20 schreef Puckzzz het volgende:
Ik krijg hem gepekeld van de slager.
Mijn plan is vervolgens een uur of 2 garen op 150 graden (?? klopt dit?) of tot zo'n 70 graden vanbinnen. Ik weet niet precies hoe lang dit gaat duren, ik heb een ham van 1,5 kg.
En dan nog die crackle te lijf gaan.
Koop een kernthermometer is mijn advies, 70-72 graden
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
  woensdag 16 april 2014 @ 21:52:04 #21
1592 Puckzzz
Bitch please!
pi_138959107
quote:
1s.gif Op woensdag 16 april 2014 21:30 schreef Pietverdriet het volgende:

[..]

Koop een kernthermometer is mijn advies, 70-72 graden
Die heb ik, dat bedoelde ik ook met zo'n 70 graden.
Hey! Het is OK om alleen je eerste twee teennagels te lakken als je van plan bent peeptoes te gaan dragen!
pi_138973870
Piet, ik heb dus nu zo'n twee kilo versgerookte wilde zalm, paar dagen geleden gevangen en nu - gerookt en wel - vacuüm verpakt.
Wat zal ik daar eens voor geniaals mee gaan doen?

[ Bericht 0% gewijzigd door minilot op 17-04-2014 12:29:05 ]
Let me see you stripped down to the bone
pi_138975069
(zonder toffe suggestie wordt het gewoon een goedgevulde bánh mì en van wat overblijft zalmbitterballen ofzo. Wie weet iets leukers?)
Let me see you stripped down to the bone
  donderdag 17 april 2014 @ 12:50:03 #24
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_138975661
Gewoon zo eten vind ik nog het lekkerst
Of
Maak een mousse van gerookte zalm
Ja, staafmixer, gerookte zalm en die visboullion.
Wrrrrrrrrrrrrrrr
Of door de gehaktmolen halen, dat geeft een lekkere grovere structuur.
(zalm, geslagen room, wat kruiden, wat visboullion met extra gelatine er in) , en eentje van schol (idem)
Doe deze laagje om laagje in een vorm
Koud zetten
Klaar
Is meer een terrine, maar who cares.
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
pi_138975788
quote:
0s.gif Op donderdag 17 april 2014 12:50 schreef Pietverdriet het volgende:
Gewoon zo eten vind ik nog het lekkerst
Of
Maak een mousse van gerookte zalm
Ja, staafmixer, gerookte zalm en die visboullion.
Wrrrrrrrrrrrrrrr
Of door de gehaktmolen halen, dat geeft een lekkere grovere structuur.
(zalm, geslagen room, wat kruiden, wat visboullion met extra gelatine er in) , en eentje van schol (idem)
Doe deze laagje om laagje in een vorm
Koud zetten
Klaar
Is meer een terrine, maar who cares.
Mja, ik zat ook al aan een terrine te denken, of rilettes of zoiets met wat en vanavond overblijft. Leuker dan bitterballen! :Y
Let me see you stripped down to the bone
abonnement Unibet Coolblue
Forum Opties
Forumhop:
Hop naar:
(afkorting, bv 'KLB')