quote:Op dinsdag 15 april 2014 18:58 schreef Pietverdriet het volgende:
Pas de tekst ook even aan, naar deel 44
Ja, giet voordat je hem in de oven schuift een liter of 2 kokend water over de (wiebertvormig ingesneden) zwoerd, dan wordt ie knapperiger.quote:Op dinsdag 15 april 2014 18:59 schreef Puckzzz het volgende:
Ja suffe titel ja
Maarreh Piet; ik ga zaterdag een lekker stuk gepekelde ham met zwoerd bij de slager halen om een soort Canadese of misschien een Honey glazed ham te maken voor Pasen. Nog nuttige tips en suggesties?
Ah ja dat heet scored rind toch? Die ken ik van Roasted Pork Belly. Alleen die moest ik dan wel weer een nacht laten drogen. Niet echt nodig?quote:Op dinsdag 15 april 2014 19:02 schreef Pietverdriet het volgende:
[..]
Ja, giet voordat je hem in de oven schuift een liter of 2 kokend water over de (wiebertvormig ingesneden) zwoerd, dan wordt ie knapperiger.
Mocht hij niet mooi bros worden doe dan vlak voor je hem er uit haalt even de grill aan (als je die hebt) dan zie je de zwoerd opzwellen en bros worden, wel erbij blijven, anders verbrand ie
Neuh, alleen ff droogdeppen met wat keukenpapierquote:Op dinsdag 15 april 2014 19:04 schreef Puckzzz het volgende:
[..]
Ah ja dat heet scored rind toch? Die ken ik van Roasted Pork Belly. Alleen die moest ik dan wel weer een nacht laten drogen. Niet echt nodig?
Daar kun je mij echt wakker voor makenquote:Op dinsdag 15 april 2014 19:10 schreef Pietverdriet het volgende:
[..]
Neuh, alleen ff droogdeppen met wat keukenpapier
Ik weet niet wat de amerikaanse term is, britten zeggen crackling, hier in D zeggen ze Krustenbratenkruste
Ja, das erg lekker.quote:
Geen flauw idee... Stom is dat wel ja... Terwijl van oudsher wel veel varkensvlees gegeten wordt in Nederland. Een mysterie, dat zeker.quote:Op dinsdag 15 april 2014 20:18 schreef Pietverdriet het volgende:
[..]
Ja, das erg lekker.
Het vreemde is, is Scandinavie (Fleskesteg), Duitsland (Krustenbraten) Polen, Belgie, Roti de Porc in Frankrijk, UK (crackling) VS, overal ken men het en is het een familiefavoriet voor zondagen maar het is in NL geheel onbekend
Waarom kennen we dat niet in Nederland, een gebraden ham met krokante zwoerd..
Babi Pangang is onze variant.quote:Op dinsdag 15 april 2014 21:06 schreef Molo het volgende:
Geen flauw idee... Stom is dat wel ja... Terwijl van oudsher wel veel varkensvlees gegeten wordt in Nederland. Een mysterie, dat zeker.
Haha, grapjurkquote:
ik kijk uit naar een stap voor stapquote:Op woensdag 16 april 2014 19:52 schreef Pietverdriet het volgende:
Ik ga hem morgen ook weer eens maken, die knapperham
Pekelenquote:Op woensdag 16 april 2014 19:53 schreef Puckzzz het volgende:
[..]
ik kijk uit naar een stap voor stap
SPOILEROm spoilers te kunnen lezen moet je zijn ingelogd. Je moet je daarvoor eerst gratis Registreren. Ook kun je spoilers niet lezen als je een ban hebt.There is no greater joy than be taken for an imbecile by an idiot. (Oscar Wilde)
Poef.....gone! ©golfer
Koop een kernthermometer is mijn advies, 70-72 gradenquote:Op woensdag 16 april 2014 21:20 schreef Puckzzz het volgende:
Ik krijg hem gepekeld van de slager.
Mijn plan is vervolgens een uur of 2 garen op 150 graden (?? klopt dit?) of tot zo'n 70 graden vanbinnen. Ik weet niet precies hoe lang dit gaat duren, ik heb een ham van 1,5 kg.
En dan nog die crackle te lijf gaan.
Die heb ik, dat bedoelde ik ook met zo'n 70 graden.quote:Op woensdag 16 april 2014 21:30 schreef Pietverdriet het volgende:
[..]
Koop een kernthermometer is mijn advies, 70-72 graden
Mja, ik zat ook al aan een terrine te denken, of rilettes of zoiets met wat en vanavond overblijft. Leuker dan bitterballen!quote:Op donderdag 17 april 2014 12:50 schreef Pietverdriet het volgende:
Gewoon zo eten vind ik nog het lekkerst
Of
Maak een mousse van gerookte zalm
Ja, staafmixer, gerookte zalm en die visboullion.
Wrrrrrrrrrrrrrrr
Of door de gehaktmolen halen, dat geeft een lekkere grovere structuur.
(zalm, geslagen room, wat kruiden, wat visboullion met extra gelatine er in) , en eentje van schol (idem)
Doe deze laagje om laagje in een vorm
Koud zetten
Klaar
Is meer een terrine, maar who cares.
Forum Opties | |
---|---|
Forumhop: | |
Hop naar: |