Te rond?quote:Op donderdag 23 oktober 2014 20:39 schreef PM-girl het volgende:
[..]
Hmm, de vorm van goji is te rond zie ik.
Is het? Ik ben een beetje dement.quote:Op donderdag 23 oktober 2014 21:21 schreef PluisigNijntje het volgende:
Mijn bietenstamppotHeb ik volgens mij al een keer uitgelegd hoe je dat maakt.
Oke, ik zal het wel gewoon vertellen.
Men neme:
Aardappelen (ongeveer evenveel als verse biet)
1 potje bieten (afhankelijk van hoeveel bieten en aardappelen natuurlijk, klein potje voor 2 ā 3 personen, grote voor 4 ā 5)
een aantal verse bieten, gekookt en in blokjes gesneden
Een paar uien (ongeveer evenveel ui als verse biet) Het liefst snijd ik de helft in halve ringen en de helft in grove snippers, voegt wat toe aan de structuur vind ik.
Spekjes
Aardappels koken, spekjes uitbakken en uit de pan halen. Het vet in de pan laten en daarin de uien bakken, dan de verse gekookte bieten even meebakken en dan de bieten uit pot nog even erbij opwarmen.
Aardappels afgieten en alles stampen, spekjes er weer door.
Liefst eten met wat brieEn als je het zoals ik niet kunt laten, een flinke flats appelmoes.
Nom!
Of ik, dat kan ookquote:Op donderdag 23 oktober 2014 21:40 schreef Kaneelstokje het volgende:
[..]
Is het? Ik ben een beetje dement.
Ui, aardappel en biet, met wat spekjes? Hmm. Dankjewel, ik zal eens kijken deze week.
Ik moet dan toch naar de supermarkt om spekjes te halen, neem ik wel gelijk biet uit pot mee.quote:Op donderdag 23 oktober 2014 21:44 schreef PluisigNijntje het volgende:
[..]
Of ik, dat kan ook
Yep! De biet uit pot is wel vrij belangrijk, heb het eens zonder gemaakt maar dat is wel redelijk saai, dan kun je net zo goed een avg'tje eten.
En als je het lust is de brie echt een aanrader. Beetje er bovenop laten smelten
Verder heb ik trouwens totaal geen recepten met biet.. Je schijnt er salades van de kunnen maken, met geitenkaas e.d. Maar daarvoor moet je niet bij mij zijn
Pompoensoepquote:Op donderdag 23 oktober 2014 21:47 schreef Kaneelstokje het volgende:
[..]
Ik moet dan toch naar de supermarkt om spekjes te halen, neem ik wel gelijk biet uit pot mee.
Ik heb ook nog allemaal kleuren wortels liggen en een pompoen. Oh, en pastinaak. Moet snel eten voordat alles verrot.
Ik lust wel brie, maar de combinatie klinkt erg vreemd in mijn oren. Ik probeer wel een hapje en als het lekker is ook bij de rest.
De wortel en pompoensoep staat ook op het programma, ja. Maar de pastinaak moet iig eerder op. De bieten denk ik ook.quote:Op donderdag 23 oktober 2014 21:51 schreef PluisigNijntje het volgende:
[..]
PompoensoepKun je ook wortels doorheen doen
En gekleurde wortels is heel leuk om gewoon in zijn geheel zachtjes gaar te bakken en op het laatst afglaceren met honing![]()
(Ik houd van zoet-hartig, is het al duidelijk?)
Pastinaak kan ik wel een paar dingen mee. Ga er deze keer chips van maken, op aanraden van Crack.quote:Op donderdag 23 oktober 2014 22:00 schreef PluisigNijntje het volgende:
Voor pastinaak heeft Piet of iemand anders vast nog wel een mooi recept.![]()
Laat me weten hoe het was
Ja, in mijn herinnering was het een puntiger vormpje.quote:
Ik heb ook Pastinaken gekocht, ga hier morgen wat mee doen, denk een soep, recept hoor je dan, dan is het beproeftquote:Op donderdag 23 oktober 2014 22:00 schreef PluisigNijntje het volgende:
Voor pastinaak heeft Piet of iemand anders vast nog wel een mooi recept.![]()
Laat me weten hoe het was
Jaaa! Dank u! Qua smaak klopt die beschrijving helemaal, en de foto ook.quote:
Piet heb je het over een Cream sherry? Het is paddestoelen tijd en er ligt toch mooi spul in de winkeltjes hier.quote:Op donderdag 23 oktober 2014 16:06 schreef Pietverdriet het volgende:
200 Ml zoete sherry (is hét geheim van de kok, paddestoelen en sherry, dat versterkt elkaar in paddestoelen smaak)
Ja, in paddestoelensoep en saus kan je ook andere sherry gebruiken trouwensquote:Op vrijdag 24 oktober 2014 10:05 schreef Bramito het volgende:
[..]
Piet heb je het over een Cream sherry? Het is paddestoelen tijd en er ligt toch mooi spul in de winkeltjes hier.
Daarom vroeg ik het eigenlijk. Ik zou zelf niet naar de cream gegrepen hebben. Ik ga het de komende week proberen, neem ik meteen ook een fles finoquote:Op vrijdag 24 oktober 2014 10:08 schreef Pietverdriet het volgende:
[..]
Ja, in paddestoelensoep en saus kan je ook andere sherry gebruiken trouwens
piet, wil je een foto van je keuken posten? ik ben nieuwsgierig.quote:Op vrijdag 24 oktober 2014 10:08 schreef Pietverdriet het volgende:
[..]
Ja, in paddestoelensoep en saus kan je ook andere sherry gebruiken trouwens
Piet, ik hoop dat je het niet erg vind dat ik dit post, heb vorige keer dat ik in de buurt was stiekem een foto van je keuken gemaaktquote:Op zaterdag 25 oktober 2014 12:59 schreef bolker het volgende:
[..]
piet, wil je een foto van je keuken posten? ik ben nieuwsgierig.
Mooi rustikaal design niet?quote:Op zaterdag 25 oktober 2014 13:05 schreef Molo het volgende:
[..]
Piet, ik hoop dat je het niet erg vind dat ik dit post, heb vorige keer dat ik in de buurt was stiekem een foto van je keuken gemaakt
[ afbeelding ]
Die heeft Piet van zijn eerste verdiende salaris gekocht ja! Beetje respectloos dit!quote:Op zaterdag 25 oktober 2014 13:17 schreef bolker het volgende:
[..]
best wel. alleen die roestige attributen horen in de container thuis
beste wat ik ervan kan maken. vind je me nu weer lief moloquote:Op zaterdag 25 oktober 2014 13:17 schreef bolker het volgende:
[..]
best wel. alleen die roestige attributen horen in de container thuis een museum thuis:+
Much better!quote:Op zaterdag 25 oktober 2014 13:19 schreef bolker het volgende:
[..]
beste wat ik ervan kan maken. vind je me nu weer lief molo
Goeie vraag, zou niet weten hoe. Mijn handmixer heb ik jaren geleden met brooddeeg kapot gekregen en sindsdien heb ik een standmixerquote:Op zaterdag 25 oktober 2014 13:20 schreef minilot het volgende:
Piet, is het mogelijk om nougat te maken als je geen standmixer hebt? Zo ja, hoe? Ik er heb vanmorgen mijn trouwe elektrische handmixer definitief mee om zeep geholpen.
| Forum Opties | |
|---|---|
| Forumhop: | |
| Hop naar: | |