abonnement Unibet Coolblue Bitvavo
  dinsdag 21 oktober 2014 @ 20:55:01 #1
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_145790757


Vorige delen teruglezen? Klik op de topictitel.
Of op deze link! Topicreeks: Het grote vraag Piet hoe maak ik het klaar topic

Hier verder dus, deel 49
alweer van dit topic, waar ijdele ijsbeer piet culinaire vragen beantwoordt, maar waar ook anderen welkom zijn raad te geven.

Vorige delen teruglezen? Klik op de topictitel.
Of op deze link! Topicreeks: Het grote vraag Piet hoe maak ik het klaar topic

Nieuwe Ronde, nieuwe adviezen

Innovatief en vernieuwend sinds 2004

De reden waarom ik deze reeks opende en blijf bedrijven is niet alleen de meerdere eer en glorie, en streling van mijn enorme ego, maar vooral wil ik er voor zorgen dat er beter gegeten en gekookt wordt.
Koken is meer dan pakjes aanmaken, het is wat moois maken van plantjes en beestjes, eten moet gelukkig maken.
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
pi_145822393
Heb je nog iets leuks met prei? Het is altijd in de aanbieding maar ik denk dan altijd van: :'(

Heb preisoep, prei door de pasta, en een soort hartige taart met prei in het repetoire. De preisoep was nog best lekker overigens.
Let's all accept each other's differences and different opinions and live together in harmony :)
pi_145822456
Twee heel lekkere recepten met prei, eentje uitgebreid en eentje simpel:

http://ladyandpups.com/20(...)l-to-the-rescue-eng/
http://momofukufor2.com/2010/09/ginger-fried-rice-recipe/

:9
Let me see you stripped down to the bone
pi_145822902
Die ginger fried rice ga ik ook eens proberen.
Spoilers!
  woensdag 22 oktober 2014 @ 17:28:02 #5
267651 Klaploper
Wetenschappelijk onderzoeker
pi_145822916
quote:
0s.gif Op woensdag 22 oktober 2014 17:11 schreef sirdanilot het volgende:
Heb je nog iets leuks met prei? Het is altijd in de aanbieding maar ik denk dan altijd van: :'(

Heb preisoep, prei door de pasta, en een soort hartige taart met prei in het repetoire. De preisoep was nog best lekker overigens.
Als baton gebruiken en het filmen. Als je er dan een irritant liedje bij zingt kan je het verkopen als ringtone.
Ik vecht met zwervers voor mijn plezier. Binnenkort ook op YouTube!
pi_145825196
Als je van stammpotjes houdt vind je dit vast ook lekker: goed boterige aardappelpuree maken (blaadje laurier meekoken met de aardappels) en vermengen met heel dunne rauwe preiringetjes, gesneden baby romaine sla en evt. een uitgeperst teentje knoflook.
Per pond aardappels ca. 100 g boter en wat melk, 2 preien en 2 kropjes baby romaine.

Wij eten er meestal entrecôte bij, en stoofpeertjes.
“I don’t hate people. I just feel better when they’re not around.”
pi_145825311
Ik ga morgen een stoofschotel maken met hele kippenpoten, tomaat en olijven. Wat voor gevogelte of vlees past hier nog meer goed bij? Wil er een soort cassoulet-achtige stoofpot van maken. Misschien een bepaald soort worsten?
  woensdag 22 oktober 2014 @ 18:56:27 #8
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_145825847
quote:
0s.gif Op woensdag 22 oktober 2014 18:42 schreef Hagelkaas het volgende:
Ik ga morgen een stoofschotel maken met hele kippenpoten, tomaat en olijven. Wat voor gevogelte of vlees past hier nog meer goed bij? Wil er een soort cassoulet-achtige stoofpot van maken. Misschien een bepaald soort worsten?
Spek, Lamsworst
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
  woensdag 22 oktober 2014 @ 20:47:13 #9
94046 PM-girl
Is geen haartje betoeterd...
pi_145830425
Geen 'hoe maak ik het klaar'-vraag, maar een'wat was het'-vraag.
Ik at pas ergens (geen topkwaliteit verder) waar ik in mijn salade een soort rode besjes kreeg. Op het eerste gezicht leken het kleine toefjes ketchup, maar het waren een soort hele kleine druppelvormige besjes. Je zou haast denken een pepertje, qua smaak had het er iets van weg.
Wat is de naam van dit dingetje? Het was niet veel groter dan een flinke erwt, maar dan niet rond. :)
...maar weI in de aap gelogeerd :P
*
Ik stuur al sinds oktober 2006 PM's, word ik dan nu PM-woman?
Laat maar: PMS-girl it is.....
  woensdag 22 oktober 2014 @ 20:51:01 #10
232606 RobinOok
Patroonheilige van CUL
pi_145830618
Verse goji?
pi_145831608
Of granaatappelpitjes? Oh nee, die zijn niet echt druppelvormig.. Goji zou goed kunnen inderdaad! Al vind ik die ook meer roze.
Nomnomnomnomnomnomnomnomnomnom
pi_145843482
Ik heb een doos paddestoelen wildmix gekocht maar heb eigenlijk geen idee wat ik hiermee moet doen. Ben totaal onbekend op dit gebied (behalve champignons roerbakken of op de pizza doen), Tips?
pi_145843496
Soep! Ragout! Door de noodlesoep!
Nomnomnomnomnomnomnomnomnomnom
  donderdag 23 oktober 2014 @ 10:11:34 #14
232606 RobinOok
Patroonheilige van CUL
pi_145844674
Jep, dat gaat hem worden. Misschien wel nog een beetje stoofvlees maken voor ernaast. Dank!
pi_145844958
Hi Piet, Ik heb 2 wilde konijnen van de Makro meegenomen. Heb je nog een goed recept om ze lekker klaar te maken, bijvoorbeeld met chocoladesaus?
  donderdag 23 oktober 2014 @ 14:13:57 #18
146413 MutedFaith
Netwerkverdeelkastje
pi_145851283
Verkeerde topic. :')
[b]Op dinsdag 30 mei 2006 15:15 schreef veldmuis het volgende:[/b]
Zelfs voor een newbie kom je niet intelligent over.
  donderdag 23 oktober 2014 @ 16:02:28 #19
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_145854513
quote:
0s.gif Op donderdag 23 oktober 2014 10:28 schreef rhubarb het volgende:
Hi Piet, Ik heb 2 wilde konijnen van de Makro meegenomen. Heb je nog een goed recept om ze lekker klaar te maken, bijvoorbeeld met chocoladesaus?
Konijn aan stukken
Kriekenbier
knoflook
peen
peper zout, grove mosterd
ui
Kruid konijn, braad het aan in boter, doe de uien knoflook en peen erbij, net als de rest, stoven tot gaar,
Mmmm

Vervang het bier door rode wijn, en de mosterd door wat chili's
Voeg als hij gaar is een paar stukjes bittere chocolade (85% of meer) toe (niet meerkoken) en laat deze in de saus smelten
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
  donderdag 23 oktober 2014 @ 16:06:57 #20
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_145854648
quote:
0s.gif Op donderdag 23 oktober 2014 09:17 schreef NutKees het volgende:
Ik heb een doos paddestoelen wildmix gekocht maar heb eigenlijk geen idee wat ik hiermee moet doen. Ben totaal onbekend op dit gebied (behalve champignons roerbakken of op de pizza doen), Tips?
Vervang in het onderstaande recept de morieljes en het eekhoorntjesbrood met jouw paddenstoelen
Paddestoelen Risotto
30 Gram gedroogd eekhoorntjesbrood
30 Gram gedroogde morieljes
2 eetlepels olijfolie
bleekselderijsteeltje fijngehakt
peentje fijngehakt
geperst teentje knoflook
bosje peterselie, gehakt
1 eetlepel tomatenpuree
100 Ml Melk (vol)
zout en peper (versgemalen)
1,1 liter kippeboulion (Zelfgemaakte is natuurlijk echt lekkerder, en gezien de rest van de ingredienten zou het écht zonde zijn een blokje te gebruiken)
60 gram boter
300 gram Carnaroli (Echte risotto rijst)
200 Ml zoete sherry (is hét geheim van de kok, paddestoelen en sherry, dat versterkt elkaar in paddestoelen smaak)
Vers gemalen parmasan

Leg de gedroogde paddestoelen in een schaal en giet er water (kamertemp) op. laat ca 1 uur wellen.

Doe de olie in een koekepan en verhit deze met de uien (laat ze niet aanbranden, dan wordt het bitter) 2-3 minuten. Doe er de bleekselderij, wortel, knoflook en peterselie bij. Laat dit op een zacht vuur garen. Blijven roeren.
Doe de tomatenpuree erbij omroeren, en doe de helft van de melk erbij. 5 minuutjes laten koken.
Voeg de gewelde paddestoelen erbij, knijp ze goed uit en zorg ervoor dat er geen zand inzit (spoelen onder de kraan eventueel)
Hak de paddestoelen klein, en doe het bij de groente met de rest van de melk.
Op smaak brengen met zout en peper en 10 minuten zachtjes laten koken.
Zet de pan met de boullion op het vuur en breng deze aan de kook, en hou deze warm zonder dat ie echt kookt, dat is niet nodig.
Neem een pan, en verhit hier de boter in, op middenhoog vuur. Doe de rijst in de boter en toast de rijst in de hete boter, zet het vuur laag en voeg boulion bij, een soeplepel per keer, en laat iedere keer de boulion opnemen door de rijst (regelmatig roeren). Na een minuut of 15 dit doen heb geen boulion over. Voeg de groenten/paddestoelen toe, samen met de sherry.
Laat het op een laag vuur verder garen tot de rijst gaar is (proeven) afhankelijk van de rijst duurt dit een minuut of 10-20
Serveren in een lage schaal, met vers gemalen parmasan erover..
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
  donderdag 23 oktober 2014 @ 16:22:51 #21
146413 MutedFaith
Netwerkverdeelkastje
pi_145855105
quote:
1s.gif Op donderdag 23 oktober 2014 16:02 schreef Pietverdriet het volgende:

[..]

Konijn aan stukken
Kriekenbier
knoflook
peen
peper zout, grove mosterd
ui
Kruid konijn, braad het aan in boter, doe de uien knoflook en peen erbij, net als de rest, stoven tot gaar,
Mmmm

Vervang het bier door rode wijn, en de mosterd door wat chili's
Voeg als hij gaar is een paar stukjes bittere chocolade (85% of meer) toe (niet meerkoken) en laat deze in de saus smelten
Ik wil dat dus binnenkort ook eens gaan maken. Maar hoe weet ik wanneer 't konijn gaar is?
[b]Op dinsdag 30 mei 2006 15:15 schreef veldmuis het volgende:[/b]
Zelfs voor een newbie kom je niet intelligent over.
  donderdag 23 oktober 2014 @ 16:29:16 #22
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_145855283
quote:
0s.gif Op donderdag 23 oktober 2014 16:22 schreef MutedFaith het volgende:

[..]

Ik wil dat dus binnenkort ook eens gaan maken. Maar hoe weet ik wanneer 't konijn gaar is?
als het uit elkaar begint te vallen
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
  donderdag 23 oktober 2014 @ 20:39:14 #23
94046 PM-girl
Is geen haartje betoeterd...
pi_145864121
quote:
1s.gif Op woensdag 22 oktober 2014 20:51 schreef RobinOok het volgende:
Verse goji?
Hmm, de vorm van goji is te rond zie ik.
...maar weI in de aap gelogeerd :P
*
Ik stuur al sinds oktober 2006 PM's, word ik dan nu PM-woman?
Laat maar: PMS-girl it is.....
  donderdag 23 oktober 2014 @ 21:05:48 #24
176450 Kaneelstokje
Archbishop of Banterbury
pi_145865515
Ik heb een paar bieten gekregen in een pakket.
Ik ben niet de grootste fan van bieten. Iemand een idee voor wat lekkers daarmee?
Emotionele exclusiviteit monogamie-adept
pi_145866307
Mijn bietenstamppot O+ Heb ik volgens mij al een keer uitgelegd hoe je dat maakt.

Oke, ik zal het wel gewoon vertellen. :+
Men neme:
Aardappelen (ongeveer evenveel als verse biet)
1 potje bieten (afhankelijk van hoeveel bieten en aardappelen natuurlijk, klein potje voor 2 à 3 personen, grote voor 4 à 5)
een aantal verse bieten, gekookt en in blokjes gesneden
Een paar uien (ongeveer evenveel ui als verse biet) Het liefst snijd ik de helft in halve ringen en de helft in grove snippers, voegt wat toe aan de structuur vind ik.
Spekjes

Aardappels koken, spekjes uitbakken en uit de pan halen. Het vet in de pan laten en daarin de uien bakken, dan de verse gekookte bieten even meebakken en dan de bieten uit pot nog even erbij opwarmen.
Aardappels afgieten en alles stampen, spekjes er weer door.
Liefst eten met wat brie :9 En als je het zoals ik niet kunt laten, een flinke flats appelmoes.
Nom!

[ Bericht 39% gewijzigd door PluisigNijntje op 23-10-2014 21:35:51 ]
Nomnomnomnomnomnomnomnomnomnom
pi_145866347
quote:
1s.gif Op donderdag 23 oktober 2014 20:39 schreef PM-girl het volgende:

[..]

Hmm, de vorm van goji is te rond zie ik.
Te rond?

Nomnomnomnomnomnomnomnomnomnom
  donderdag 23 oktober 2014 @ 21:40:40 #27
176450 Kaneelstokje
Archbishop of Banterbury
pi_145867332
quote:
0s.gif Op donderdag 23 oktober 2014 21:21 schreef PluisigNijntje het volgende:
Mijn bietenstamppot O+ Heb ik volgens mij al een keer uitgelegd hoe je dat maakt.

Oke, ik zal het wel gewoon vertellen. :+
Men neme:
Aardappelen (ongeveer evenveel als verse biet)
1 potje bieten (afhankelijk van hoeveel bieten en aardappelen natuurlijk, klein potje voor 2 à 3 personen, grote voor 4 à 5)
een aantal verse bieten, gekookt en in blokjes gesneden
Een paar uien (ongeveer evenveel ui als verse biet) Het liefst snijd ik de helft in halve ringen en de helft in grove snippers, voegt wat toe aan de structuur vind ik.
Spekjes

Aardappels koken, spekjes uitbakken en uit de pan halen. Het vet in de pan laten en daarin de uien bakken, dan de verse gekookte bieten even meebakken en dan de bieten uit pot nog even erbij opwarmen.
Aardappels afgieten en alles stampen, spekjes er weer door.
Liefst eten met wat brie :9 En als je het zoals ik niet kunt laten, een flinke flats appelmoes.
Nom!

Is het? Ik ben een beetje dement. :@

Ui, aardappel en biet, met wat spekjes? Hmm. Dankjewel, ik zal eens kijken deze week. :)
Emotionele exclusiviteit monogamie-adept
pi_145867586
quote:
0s.gif Op donderdag 23 oktober 2014 21:40 schreef Kaneelstokje het volgende:

[..]

Is het? Ik ben een beetje dement. :@

Ui, aardappel en biet, met wat spekjes? Hmm. Dankjewel, ik zal eens kijken deze week. :)
Of ik, dat kan ook :+
Yep! De biet uit pot is wel vrij belangrijk, heb het eens zonder gemaakt maar dat is wel redelijk saai, dan kun je net zo goed een avg'tje eten.
En als je het lust is de brie echt een aanrader. Beetje er bovenop laten smelten :9

Verder heb ik trouwens totaal geen recepten met biet.. Je schijnt er salades van te kunnen maken, met geitenkaas e.d. Maar daarvoor moet je niet bij mij zijn :P

[ Bericht 0% gewijzigd door PluisigNijntje op 23-10-2014 21:59:11 ]
Nomnomnomnomnomnomnomnomnomnom
  donderdag 23 oktober 2014 @ 21:47:18 #29
176450 Kaneelstokje
Archbishop of Banterbury
pi_145867714
quote:
0s.gif Op donderdag 23 oktober 2014 21:44 schreef PluisigNijntje het volgende:

[..]

Of ik, dat kan ook :+
Yep! De biet uit pot is wel vrij belangrijk, heb het eens zonder gemaakt maar dat is wel redelijk saai, dan kun je net zo goed een avg'tje eten.
En als je het lust is de brie echt een aanrader. Beetje er bovenop laten smelten :9

Verder heb ik trouwens totaal geen recepten met biet.. Je schijnt er salades van de kunnen maken, met geitenkaas e.d. Maar daarvoor moet je niet bij mij zijn :P
Ik moet dan toch naar de supermarkt om spekjes te halen, neem ik wel gelijk biet uit pot mee.
Ik heb ook nog allemaal kleuren wortels liggen en een pompoen. Oh, en pastinaak. Moet snel eten voordat alles verrot.

Ik lust wel brie, maar de combinatie klinkt erg vreemd in mijn oren. Ik probeer wel een hapje en als het lekker is ook bij de rest.
Emotionele exclusiviteit monogamie-adept
pi_145867982
quote:
0s.gif Op donderdag 23 oktober 2014 21:47 schreef Kaneelstokje het volgende:

[..]

Ik moet dan toch naar de supermarkt om spekjes te halen, neem ik wel gelijk biet uit pot mee.
Ik heb ook nog allemaal kleuren wortels liggen en een pompoen. Oh, en pastinaak. Moet snel eten voordat alles verrot.

Ik lust wel brie, maar de combinatie klinkt erg vreemd in mijn oren. Ik probeer wel een hapje en als het lekker is ook bij de rest.
Pompoensoep O+ Kun je ook wortels doorheen doen :Y
En gekleurde wortels is heel leuk om gewoon in zijn geheel zachtjes gaar te bakken en op het laatst afglaceren met honing :9

(Ik houd van zoet-hartig, is het al duidelijk? :+ )

PS, nog een tip: Bieten koken en ontdoen van hun velletje neemt best wel wat tijd in beslag, hou daar rekening mee. Eerst koken en dan de schil eraf is het makkelijkst, en als je niet nog 2 dagen paarse handen wilt hebben kun je beter handschoenen dragen. En pas op voor je kleren.

[ Bericht 9% gewijzigd door PluisigNijntje op 23-10-2014 21:58:03 ]
Nomnomnomnomnomnomnomnomnomnom
  donderdag 23 oktober 2014 @ 21:58:56 #31
176450 Kaneelstokje
Archbishop of Banterbury
pi_145868433
quote:
0s.gif Op donderdag 23 oktober 2014 21:51 schreef PluisigNijntje het volgende:

[..]

Pompoensoep O+ Kun je ook wortels doorheen doen :Y
En gekleurde wortels is heel leuk om gewoon in zijn geheel zachtjes gaar te bakken en op het laatst afglaceren met honing :9

(Ik houd van zoet-hartig, is het al duidelijk? :+ )
De wortel en pompoensoep staat ook op het programma, ja. Maar de pastinaak moet iig eerder op. De bieten denk ik ook.

Ik heb wel eens geglaceerde wortels gehad, maar die vond ik niet superlekker.

EDIT; bedankt voor die tip. Ik ben nog bietenmaagd dus ik had dat geheid fout gedaan.
Emotionele exclusiviteit monogamie-adept
pi_145868554
Voor pastinaak heeft Piet of iemand anders vast nog wel een mooi recept. :)
Laat me weten hoe het was :*
Nomnomnomnomnomnomnomnomnomnom
  donderdag 23 oktober 2014 @ 22:14:35 #33
176450 Kaneelstokje
Archbishop of Banterbury
pi_145869198
quote:
0s.gif Op donderdag 23 oktober 2014 22:00 schreef PluisigNijntje het volgende:
Voor pastinaak heeft Piet of iemand anders vast nog wel een mooi recept. :)
Laat me weten hoe het was :*
Pastinaak kan ik wel een paar dingen mee. Ga er deze keer chips van maken, op aanraden van Crack. :)

En zal ik doen. :*
Emotionele exclusiviteit monogamie-adept
  donderdag 23 oktober 2014 @ 22:20:50 #34
401485 Molo
Völlig losgelöst
pi_145869522
Luie pastinaak:
In stukken choppen, beetje zout, peper en olijfolie erover en half uur/3 kwartier in de oven op 220°
Hmmmmm
Oh how you'd have a happy life, if you did the things you like
  donderdag 23 oktober 2014 @ 22:29:25 #35
94046 PM-girl
Is geen haartje betoeterd...
pi_145869981
quote:
0s.gif Op donderdag 23 oktober 2014 21:21 schreef PluisigNijntje het volgende:

[..]

Te rond?
Ja, in mijn herinnering was het een puntiger vormpje.
Ah, ik vond nog een foto:
http://i20.photobucket.co(...)0Uploads/image-2.jpg

[ Bericht 16% gewijzigd door PM-girl op 23-10-2014 22:36:29 ]
...maar weI in de aap gelogeerd :P
*
Ik stuur al sinds oktober 2006 PM's, word ik dan nu PM-woman?
Laat maar: PMS-girl it is.....
  vrijdag 24 oktober 2014 @ 08:44:53 #36
232606 RobinOok
Patroonheilige van CUL
pi_145878483
Dat zijn Sweety Drop Peppers.
  vrijdag 24 oktober 2014 @ 08:51:07 #37
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_145878570
quote:
0s.gif Op donderdag 23 oktober 2014 22:00 schreef PluisigNijntje het volgende:
Voor pastinaak heeft Piet of iemand anders vast nog wel een mooi recept. :)
Laat me weten hoe het was :*
Ik heb ook Pastinaken gekocht, ga hier morgen wat mee doen, denk een soep, recept hoor je dan, dan is het beproeft
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
  vrijdag 24 oktober 2014 @ 08:58:17 #38
94046 PM-girl
Is geen haartje betoeterd...
pi_145878698
quote:
0s.gif Op vrijdag 24 oktober 2014 08:44 schreef RobinOok het volgende:
Dat zijn Sweety Drop Peppers.
Jaaa! Dank u! Qua smaak klopt die beschrijving helemaal, en de foto ook.
^O^
...maar weI in de aap gelogeerd :P
*
Ik stuur al sinds oktober 2006 PM's, word ik dan nu PM-woman?
Laat maar: PMS-girl it is.....
  vrijdag 24 oktober 2014 @ 10:05:52 #39
157897 Bramito
Espeen ies dieferent!
pi_145879984
quote:
1s.gif Op donderdag 23 oktober 2014 16:06 schreef Pietverdriet het volgende:

200 Ml zoete sherry (is hét geheim van de kok, paddestoelen en sherry, dat versterkt elkaar in paddestoelen smaak)

Piet heb je het over een Cream sherry? Het is paddestoelen tijd en er ligt toch mooi spul in de winkeltjes hier.
Siesta & Fiesta!
  vrijdag 24 oktober 2014 @ 10:08:16 #40
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_145880033
quote:
0s.gif Op vrijdag 24 oktober 2014 10:05 schreef Bramito het volgende:

[..]

Piet heb je het over een Cream sherry? Het is paddestoelen tijd en er ligt toch mooi spul in de winkeltjes hier.
Ja, in paddestoelensoep en saus kan je ook andere sherry gebruiken trouwens
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
  vrijdag 24 oktober 2014 @ 10:13:53 #41
157897 Bramito
Espeen ies dieferent!
pi_145880171
quote:
0s.gif Op vrijdag 24 oktober 2014 10:08 schreef Pietverdriet het volgende:

[..]

Ja, in paddestoelensoep en saus kan je ook andere sherry gebruiken trouwens
Daarom vroeg ik het eigenlijk. Ik zou zelf niet naar de cream gegrepen hebben. Ik ga het de komende week proberen, neem ik meteen ook een fles fino :9~.
Siesta & Fiesta!
pi_145920838
quote:
0s.gif Op vrijdag 24 oktober 2014 10:08 schreef Pietverdriet het volgende:

[..]

Ja, in paddestoelensoep en saus kan je ook andere sherry gebruiken trouwens
piet, wil je een foto van je keuken posten? ik ben nieuwsgierig.
  zaterdag 25 oktober 2014 @ 13:05:21 #43
401485 Molo
Völlig losgelöst
pi_145920982
quote:
0s.gif Op zaterdag 25 oktober 2014 12:59 schreef bolker het volgende:

[..]

piet, wil je een foto van je keuken posten? ik ben nieuwsgierig.
Piet, ik hoop dat je het niet erg vind dat ik dit post, heb vorige keer dat ik in de buurt was stiekem een foto van je keuken gemaakt O+


Oh how you'd have a happy life, if you did the things you like
  zaterdag 25 oktober 2014 @ 13:13:35 #44
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_145921193
quote:
1s.gif Op zaterdag 25 oktober 2014 13:05 schreef Molo het volgende:

[..]

Piet, ik hoop dat je het niet erg vind dat ik dit post, heb vorige keer dat ik in de buurt was stiekem een foto van je keuken gemaakt O+


[ afbeelding ]
Mooi rustikaal design niet?
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
pi_145921264
quote:
1s.gif Op zaterdag 25 oktober 2014 13:13 schreef Pietverdriet het volgende:

[..]

Mooi rustikaal design niet?
best wel. alleen die roestige attributen horen in de container thuis :+
  zaterdag 25 oktober 2014 @ 13:18:20 #46
401485 Molo
Völlig losgelöst
pi_145921295
quote:
0s.gif Op zaterdag 25 oktober 2014 13:17 schreef bolker het volgende:

[..]

best wel. alleen die roestige attributen horen in de container thuis :+
Die heeft Piet van zijn eerste verdiende salaris gekocht ja! Beetje respectloos dit!
Oh how you'd have a happy life, if you did the things you like
pi_145921336
quote:
0s.gif Op zaterdag 25 oktober 2014 13:17 schreef bolker het volgende:

[..]

best wel. alleen die roestige attributen horen in de container thuis een museum thuis:+
beste wat ik ervan kan maken. vind je me nu weer lief molo O+
pi_145921368
Piet, is het mogelijk om nougat te maken als je geen standmixer hebt? Zo ja, hoe? Ik er heb vanmorgen mijn trouwe elektrische handmixer definitief mee om zeep geholpen. }:|
Let me see you stripped down to the bone
  zaterdag 25 oktober 2014 @ 13:22:46 #49
401485 Molo
Völlig losgelöst
pi_145921433



quote:
0s.gif Op zaterdag 25 oktober 2014 13:19 schreef bolker het volgende:

[..]

beste wat ik ervan kan maken. vind je me nu weer lief molo O+
Much better!
Oh how you'd have a happy life, if you did the things you like
  zaterdag 25 oktober 2014 @ 13:26:40 #50
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_145921549
quote:
0s.gif Op zaterdag 25 oktober 2014 13:20 schreef minilot het volgende:
Piet, is het mogelijk om nougat te maken als je geen standmixer hebt? Zo ja, hoe? Ik er heb vanmorgen mijn trouwe elektrische handmixer definitief mee om zeep geholpen. }:|
Goeie vraag, zou niet weten hoe. Mijn handmixer heb ik jaren geleden met brooddeeg kapot gekregen en sindsdien heb ik een standmixer
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
pi_145921633
quote:
1s.gif Op zaterdag 25 oktober 2014 13:26 schreef Pietverdriet het volgende:

[..]

Goeie vraag, zou niet weten hoe. Mijn handmixer heb ik jaren geleden met brooddeeg kapot gekregen en sindsdien heb ik een standmixer
Ah, vergelijkbare kwestie dus. :+
Nou, dan ga ik zelf wel op onderzoek uit - er was nougat voordat er standmixers waren dus er is vast een manier met een pollepel die drie uur duurt ofzo. :7
Let me see you stripped down to the bone
pi_145922375
standmixer op marktplaats scoren :P kenwood ^O^ handmatig is niet te doen als ik het zo snel lees op google :+
pi_145922415
quote:
0s.gif Op zaterdag 25 oktober 2014 14:03 schreef bolker het volgende:
standmixer op marktplaats scoren :P kenwood ^O^ handmatig is niet te doen als ik het zo snel lees op google :+
Heb inmiddels al wat traditionelere bereidingswijzen gevonden, komt de volgende keer dus wel goed.
En nee, ik ga niet alleen voor nougat een standmixer kopen. ;) Ik kneed en klop juist graag met de hand, dus zonde van het geld. :)
Let me see you stripped down to the bone
pi_145922454
quote:
0s.gif Op zaterdag 25 oktober 2014 14:06 schreef minilot het volgende:

[..]

Heb inmiddels al wat traditionelere bereidingswijzen gevonden, komt de volgende keer dus wel goed.
En nee, ik ga niet alleen voor nougat een standmixer kopen. ;) Ik kneed en klop juist graag met de hand, dus zonde van het geld. :)
ben benieuwd naar het resultaat. :)
pi_145944746
quote:
0s.gif Op donderdag 23 oktober 2014 21:44 schreef PluisigNijntje het volgende:

[..]

Of ik, dat kan ook :+
Yep! De biet uit pot is wel vrij belangrijk, heb het eens zonder gemaakt maar dat is wel redelijk saai, dan kun je net zo goed een avg'tje eten.
En als je het lust is de brie echt een aanrader. Beetje er bovenop laten smelten :9

Verder heb ik trouwens totaal geen recepten met biet.. Je schijnt er salades van te kunnen maken, met geitenkaas e.d. Maar daarvoor moet je niet bij mij zijn :P
Die biet uit de pot bevat vast veel zout. Misschien een beetje zuur, dus lijkt me te vervangen door wat zout en eventueel een scheut azijn.
Whatever...
  zondag 26 oktober 2014 @ 07:07:59 #56
232606 RobinOok
Patroonheilige van CUL
pi_145949831
Een halve gram zout per 100 gram biet, vind je dat veel?
http://www.hak.nl/assortiment/rode-bieten/
  zondag 26 oktober 2014 @ 09:22:31 #57
328881 gcjoel
#teampindakaas #viesdik
pi_145950618
Ik ben nu sukadelappen aan het maken, ze zijn alleen behoorlijk dik.
Moet ik er gewoon zoveel water bij doen tot ze onder staan? Of beter iets anders?
Of is helemaal onder niet nodig?
pi_145950973
En de olijfolie zou ik persoonlijk vervangen door roomboter _O_
  zondag 26 oktober 2014 @ 09:50:19 #60
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_145950991
quote:
0s.gif Op zondag 26 oktober 2014 09:22 schreef gcjoel het volgende:
Ik ben nu sukadelappen aan het maken, ze zijn alleen behoorlijk dik.
Moet ik er gewoon zoveel water bij doen tot ze onder staan? Of beter iets anders?
Of is helemaal onder niet nodig?
Als je wilt sudderen moet je idd wat vocht toevoegen, water, bouillon, (krieken)bier, rode wijn
Ze hoeven niet perse onder te staan.
Mits ze goed gerijpt zijn en mooi doorregen kan je de zeen in het midden er ook uitsnijden en ze als steak bereiden, ik eet ze zelf regelmatig zo.
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
  zondag 26 oktober 2014 @ 09:56:00 #61
328881 gcjoel
#teampindakaas #viesdik
pi_145951087
quote:
1s.gif Op zondag 26 oktober 2014 09:50 schreef Pietverdriet het volgende:

[..]

Als je wilt sudderen moet je idd wat vocht toevoegen, water, bouillon, (krieken)bier, rode wijn
Ze hoeven niet perse onder te staan.
Mits ze goed gerijpt zijn en mooi doorregen kan je de zeen in het midden er ook uitsnijden en ze als steak bereiden, ik eet ze zelf regelmatig zo.
Ik wil het inderdaad graag sudderen, dus nu extra bouillon toegevoegd dan. Bedankt!
  zondag 26 oktober 2014 @ 09:56:44 #62
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_145951098
quote:
0s.gif Op zondag 26 oktober 2014 09:56 schreef gcjoel het volgende:

[..]

Ik wil het inderdaad graag sudderen, dus nu extra bouillon toegevoegd dan. Bedankt!
Let op dat het niet te zout wordt.
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
pi_145985540
quote:
1s.gif Op zondag 26 oktober 2014 00:23 schreef Spanky78 het volgende:

[..]

Die biet uit de pot bevat vast veel zout. Misschien een beetje zuur, dus lijkt me te vervangen door wat zout en eventueel een scheut azijn.
Nee, het is juist heel zoetzuur :Y dus waarschijnlijk een berg suiker en azijn.
Nomnomnomnomnomnomnomnomnomnom
pi_145985799
quote:
0s.gif Op donderdag 23 oktober 2014 21:44 schreef PluisigNijntje het volgende:

[..]

Of ik, dat kan ook :+
Yep! De biet uit pot is wel vrij belangrijk, heb het eens zonder gemaakt maar dat is wel redelijk saai, dan kun je net zo goed een avg'tje eten.
En als je het lust is de brie echt een aanrader. Beetje er bovenop laten smelten :9

Verder heb ik trouwens totaal geen recepten met biet.. Je schijnt er salades van te kunnen maken, met geitenkaas e.d. Maar daarvoor moet je niet bij mij zijn :P
Ik gebruik geen biet uit pot (vind ik niet lekker) maar ik doe er appel door, lekker! :9
  maandag 27 oktober 2014 @ 18:59:00 #65
328881 gcjoel
#teampindakaas #viesdik
pi_146004413
quote:
1s.gif Op zondag 26 oktober 2014 09:56 schreef Pietverdriet het volgende:

[..]

Let op dat het niet te zout wordt.
Het werd helaas niet erg lekker, veel te droog geworden.
Het lukt mij nooit om goed draadjesvlees te maken, altijd wordt het droog :(

Heb jij een foolproof recept? dan ga ik het dit weekend nogmaals proberen!
pi_146005139
quote:
0s.gif Op maandag 27 oktober 2014 18:59 schreef gcjoel het volgende:

[..]

Het werd helaas niet erg lekker, veel te droog geworden.
Het lukt mij nooit om goed draadjesvlees te maken, altijd wordt het droog :(

Heb jij een foolproof recept? dan ga ik het dit weekend nogmaals proberen!
Zachter vuurtje en meer tijd geven..? Hoe lang heeft het uiteindelijk gesudderd?
Nomnomnomnomnomnomnomnomnomnom
  maandag 27 oktober 2014 @ 19:16:59 #67
328881 gcjoel
#teampindakaas #viesdik
pi_146005316
quote:
0s.gif Op maandag 27 oktober 2014 19:13 schreef PluisigNijntje het volgende:

[..]

Zachter vuurtje en meer tijd geven..? Hoe lang heeft het uiteindelijk gesudderd?
Ik heb het kleinste en zachtste vuurtje gebruikt. Het heeft zo'n 3 uur opgestaan gisteren en vandaag pas gegeten
pi_146005626
quote:
0s.gif Op maandag 27 oktober 2014 19:16 schreef gcjoel het volgende:

[..]

Ik heb het kleinste en zachtste vuurtje gebruikt. Het heeft zo'n 3 uur opgestaan gisteren en vandaag pas gegeten
3 uur is volgens mij wel kort hoor, om het echt lekker zacht te krijgen is 4+ wel aan te raden. Heb je er wel azijn bij gedaan? Dat helpt ook om het vlees zachter te maken.
Het kleinste pitje van je fornuis zou nog wel te groot kunnen zijn. Je zou het ook met pan en al in de oven op een graadje of 120 kunnen zetten.
Nomnomnomnomnomnomnomnomnomnom
  maandag 27 oktober 2014 @ 19:30:10 #69
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_146005988
quote:
0s.gif Op maandag 27 oktober 2014 18:59 schreef gcjoel het volgende:

[..]

Het werd helaas niet erg lekker, veel te droog geworden.
Het lukt mij nooit om goed draadjesvlees te maken, altijd wordt het droog :(

Heb jij een foolproof recept? dan ga ik het dit weekend nogmaals proberen!
te mager vlees gebruikt? Stoofvlees wil ik altijd doorregen vlees, wil sowieso doorregen vlees.
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
  maandag 27 oktober 2014 @ 19:30:58 #70
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_146006032
3 uur is idd aan de korte kant.
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
pi_146006503
Als je nu nog een hele lading over hebt zou je er een klein beetje water weer bij kunnen doen (want ik neem aan dat je de saus hebt ingekookt) en het nog wat langer proberen, eventueel in de oven. Zonde om meteen weg te gooien.
Als dat niet werkt was je vlees vast te mager.
Nomnomnomnomnomnomnomnomnomnom
  maandag 27 oktober 2014 @ 19:53:34 #72
328881 gcjoel
#teampindakaas #viesdik
pi_146007236
Had nu niet zoveel gemaakt dus het is wel op gelukkig.
Wat voor vlees raden jullie dan aan? Misschien was dit te mager.
Volgende keer dus ook langer opzetten dan!
pi_146010276
quote:
0s.gif Op maandag 27 oktober 2014 19:16 schreef gcjoel het volgende:

[..]

Ik heb het kleinste en zachtste vuurtje gebruikt. Het heeft zo'n 3 uur opgestaan gisteren en vandaag pas gegeten
Wel een deksel op de pan gehouden? het wordt ook nogal snel droog anders. Gewoon weer proberen gaat vanzelf goed.
  maandag 27 oktober 2014 @ 20:55:54 #74
328881 gcjoel
#teampindakaas #viesdik
pi_146010384
quote:
0s.gif Op maandag 27 oktober 2014 20:54 schreef mytec het volgende:

[..]

Wel een deksel op de pan gehouden? het wordt ook nogal snel droog anders. Gewoon weer proberen gaat vanzelf goed.
Ja dat wel! Ik hoop dat het ooit een keer lukt. Ik kan op zich best koken maar dit is nog nooit echt lekker geworden :'(
pi_146010404
quote:
1s.gif Op maandag 27 oktober 2014 08:42 schreef PluisigNijntje het volgende:

[..]

Nee, het is juist heel zoetzuur :Y dus waarschijnlijk een berg suiker en azijn.
Ik heb even gekeken, er zit water suiker, azijn, zout en zetmeel bij. Dus tsja, wat suiker zout en azijn lossen jouw probleem mbt smaak op.
Whatever...
pi_146010519
quote:
0s.gif Op maandag 27 oktober 2014 20:56 schreef Spanky78 het volgende:

[..]

Ik heb even gekeken, er zit water suiker, azijn, zout en zetmeel bij. Dus tsja, wat suiker zout en azijn lossen jouw probleem mbt smaak op.
Nou, tussen ergens wat suiker, zout en azijn bij flikkeren en iets inmaken zit nog wel degelijk verschil. Bovendien zit er geen troep (als in een lijst aan E-nummers) of wat dan ook in dus ik zie niet in waarom je voor de doordeweekse maaltijd per se meer moeite zou moeten doen.
Nomnomnomnomnomnomnomnomnomnom
pi_146010625
Ik gebruik rib of sucade lappen en dan koop ik het vlees met het meeste vet eraan/erin.
Mijn (basis) hachee recept is: uien in halve ringen snijden, olie en boter in een pan, uien erin op laag vuur ongeveer 30 tot 45 minuten laten bakken (sommige zweren bij donkerbruine uien, ik hou meer van lichtbruine uien) vlees in blokjes snijden, peper er overheen doen, in een andere pan olie en boter doen, op hoog vuur het vlees in porties aan bakken, zout erbij en dan vlees en vocht bij de uien gooien, kip of runderbouillon erbij tot het bijna onder staat, kruidnagel, jeneverbes, laurierblad en appelstroop erbij en dan zolang laten sudderen tot je vlees mals is (uurtje of 4, 5) en af en toe een stukje vlees proeven :)
pi_146011504
quote:
0s.gif Op maandag 27 oktober 2014 20:58 schreef PluisigNijntje het volgende:

[..]

Nou, tussen ergens wat suiker, zout en azijn bij flikkeren en iets inmaken zit nog wel degelijk verschil. Bovendien zit er geen troep (als in een lijst aan E-nummers) of wat dan ook in dus ik zie niet in waarom je voor de doordeweekse maaltijd per se meer moeite zou moeten doen.
Je mag het helemaal zelf weten, ik vind het niet echt lekker, te weeig. Maar er is weinig mis mee.
Whatever...
  maandag 27 oktober 2014 @ 21:30:43 #79
63722 z80
I fink you freaky
pi_146012492
quote:
0s.gif Op maandag 27 oktober 2014 18:59 schreef gcjoel het volgende:

[..]

Het werd helaas niet erg lekker, veel te droog geworden.
Het lukt mij nooit om goed draadjesvlees te maken, altijd wordt het droog :(

Heb jij een foolproof recept? dan ga ik het dit weekend nogmaals proberen!
zelfde recept alleen een uurtje of 8 laten pruttelen. net niet koken maar af en toe een blup horen.
stoofvlees staat hier minimaal 8 uur op en gaat pas "uit" als het vlees uit elkaar valt als je er naar kijkt.
Go away or i will replace you withe a very small shell script.
Der Gesunde weiß nicht, wie reich er ist.
If you torture the data long enough, it will confess to anything.
  maandag 27 oktober 2014 @ 21:33:11 #80
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_146012686
Ga morgen hert stoven, met rode wijn
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
pi_146015639
quote:
0s.gif Op maandag 27 oktober 2014 21:33 schreef Pietverdriet het volgende:
Ga morgen hert stoven, met rode wijn
Oh lekker. Daar ben ik gek op. Met name hertengoulash... laurier, jeneverbes, rode wijn... en slagroom.... hrmz.
Whatever...
pi_146019466
Ik heb een vraagje en ik hoop dat het niet te dom is voor dit topic :@
Paar dagen geleden had ik een simpele versie van moussaka gemaakt en in het recept stond: kook de aardappelen beetgaar. Maar hoe lang is nu precies beetgaar? Ik had vastkokende aardappelen en had 5 minuten gekookt maar dat was blijkbaar veel te kort.. De aardappelen gaan daarna nog 20 minuten de oven in maar ze waren nog best hard. Dus hoe lang kook je nu precies aardappelen zodat ze beetgaar zijn?

Het mag duidelijk zijn dat ik nog veel moet leren op kookgebied :')
pi_146019568
quote:
0s.gif Op maandag 27 oktober 2014 23:49 schreef Daeneris het volgende:
Ik heb een vraagje en ik hoop dat het niet te dom is voor dit topic :@
Paar dagen geleden had ik een simpele versie van moussaka gemaakt en in het recept stond: kook de aardappelen beetgaar. Maar hoe lang is nu precies beetgaar? Ik had vastkokende aardappelen en had 5 minuten gekookt maar dat was blijkbaar veel te kort.. De aardappelen gaan daarna nog 20 minuten de oven in maar ze waren nog best hard. Dus hoe lang kook je nu precies aardappelen zodat ze beetgaar zijn?

Het mag duidelijk zijn dat ik nog veel moet leren op kookgebied :')
ik heb er niet veel verstand van maar zit je dan niet gewoon een of andere rauwe gele knol te eten _O-
Because you know i'm all about that ass
pi_146023667
quote:
0s.gif Op maandag 27 oktober 2014 23:49 schreef Daeneris het volgende:
Ik heb een vraagje en ik hoop dat het niet te dom is voor dit topic :@
Paar dagen geleden had ik een simpele versie van moussaka gemaakt en in het recept stond: kook de aardappelen beetgaar. Maar hoe lang is nu precies beetgaar? Ik had vastkokende aardappelen en had 5 minuten gekookt maar dat was blijkbaar veel te kort.. De aardappelen gaan daarna nog 20 minuten de oven in maar ze waren nog best hard. Dus hoe lang kook je nu precies aardappelen zodat ze beetgaar zijn?

Het mag duidelijk zijn dat ik nog veel moet leren op kookgebied :')
Zo'n 18 minuten. Net dat je nog een licht, harde kern proeft (of net niet). Of als je met een scherp mesje erin prikt, dat je er redelijk soepel doorheen glijdt. Maar bikkelhard is niet beetgaar... _O-

Edit: Of wacht. Moussaka? Had je de aardappels dan al van te voren in plakjes gesneden? Dan kan je volgens mij wel met tien minuten toe. Maar ze moeten net nog een beetje hard/zacht zijn. Net als met pasta. *O*
Somebody that I used to know
pi_146046380
quote:
2s.gif Op dinsdag 28 oktober 2014 08:55 schreef Postbus100 het volgende:

[..]

Zo'n 18 minuten. Net dat je nog een licht, harde kern proeft (of net niet). Of als je met een scherp mesje erin prikt, dat je er redelijk soepel doorheen glijdt. Maar bikkelhard is niet beetgaar... _O-

Edit: Of wacht. Moussaka? Had je de aardappels dan al van te voren in plakjes gesneden? Dan kan je volgens mij wel met tien minuten toe. Maar ze moeten net nog een beetje hard/zacht zijn. Net als met pasta. *O*
Dankje! Ik ga het binnenkort nog eens uitproberen :)
pi_146072016
quote:
0s.gif Op maandag 27 oktober 2014 20:55 schreef gcjoel het volgende:

[..]

Ja dat wel! Ik hoop dat het ooit een keer lukt. Ik kan op zich best koken maar dit is nog nooit echt lekker geworden :'(
Staat je vuur wel zacht genoeg? Als je lang gaat stoven moet je het net tegen de kook aanhouden, dat wil zeggen dat er af en toe wat belletjes omhoog komen. Je kan de pan ook goed afgesloten in een oven van 110 graden zetten. Als het vuur te hoog staat wordt je vlees gegarandeerd kurkdroog.
  woensdag 29 oktober 2014 @ 14:00:26 #87
328881 gcjoel
#teampindakaas #viesdik
pi_146072843
quote:
0s.gif Op woensdag 29 oktober 2014 13:39 schreef Hagelkaas het volgende:

[..]

Staat je vuur wel zacht genoeg? Als je lang gaat stoven moet je het net tegen de kook aanhouden, dat wil zeggen dat er af en toe wat belletjes omhoog komen. Je kan de pan ook goed afgesloten in een oven van 110 graden zetten. Als het vuur te hoog staat wordt je vlees gegarandeerd kurkdroog.
Ik ga het aankomend weekend nog eens proberen en inderdaad opletten dat het niet echt kookt dus. Anders probeer ik het in de oven!
  woensdag 29 oktober 2014 @ 14:03:57 #88
94046 PM-girl
Is geen haartje betoeterd...
pi_146072974
quote:
0s.gif Op woensdag 29 oktober 2014 14:00 schreef gcjoel het volgende:

[..]

Ik ga het aankomend weekend nog eens proberen en inderdaad opletten dat het niet echt kookt dus. Anders probeer ik het in de oven!
Dat lang en laag stoven is echt de truc. Mij lukte het met verschillende recepten ook niet, vaak stond er 3 uur suddertijd genoemd.
Nu pak ik minimaal 6 maar liever 8 uur lang sudderen en dan is het heerlijk!
...maar weI in de aap gelogeerd :P
*
Ik stuur al sinds oktober 2006 PM's, word ik dan nu PM-woman?
Laat maar: PMS-girl it is.....
  woensdag 29 oktober 2014 @ 14:05:13 #89
328881 gcjoel
#teampindakaas #viesdik
pi_146073033
quote:
1s.gif Op woensdag 29 oktober 2014 14:03 schreef PM-girl het volgende:

[..]

Dat lang en laag stoven is echt de truc. Mij lukte het met verschillende recepten ook niet, vaak stond er 3 uur suddertijd genoemd.
Nu pak ik minimaal 6 maar liever 8 uur lang sudderen en dan is het heerlijk!
Ja inderaad, dat staat er meestal. Ga het dus gewoon lekker lang doen dit weekend!
pi_146073581
kleinste pitje op de laagste stand gaat hier ook te hard. een sudderplaatje bied uitkomst al zou het van mij nog wel zachter mogen.
pi_146077380
quote:
0s.gif Op woensdag 29 oktober 2014 14:18 schreef Elleska het volgende:
kleinste pitje op de laagste stand gaat hier ook te hard. een sudderplaatje bied uitkomst al zou het van mij nog wel zachter mogen.
Bekend probleem. Ik denk dat ik de volgende keer ook de oven op 110 ga proberen.
"A push and a rush and the land we stand on is ours" - Turrican
Whiskyplankje
pi_146077482
quote:
0s.gif Op woensdag 29 oktober 2014 14:18 schreef Elleska het volgende:
kleinste pitje op de laagste stand gaat hier ook te hard. een sudderplaatje bied uitkomst al zou het van mij nog wel zachter mogen.
1 of 2 theelichtjes een idee?
Wees gehoorzaam. Alleen samen krijgen we de vrijheid eronder.
  woensdag 29 oktober 2014 @ 16:16:49 #93
232606 RobinOok
Patroonheilige van CUL
pi_146077581
Flauwekul allemaal. Gewoon op laten staan tot het gaar is.
Als dat 4 uur duurt, dan 4 uur, als het 8 uur duurt, dan 8 uur.
Hard of zacht maakt niet veel uit hoor.
pi_146077700
Tja je kan het flauwe kul noemen.
ik vind het te hard gaan wanneer ik regelmatig moet roeren om te voorkomen dat de boel aanbrand. en zelfs met deksel op de pan in de gaten houden of de boel niet droogkookt. dat werkt niet voor mij.

met het gasstel in de vorige woning (zelfde pannenset) had ik daar helemaal geen last van.
pi_146077813
Met een sudderplaatje brand het niet aan ;)
  woensdag 29 oktober 2014 @ 16:24:55 #96
267651 Klaploper
Wetenschappelijk onderzoeker
pi_146077870
quote:
0s.gif Op woensdag 29 oktober 2014 16:20 schreef Elleska het volgende:
Tja je kan het flauwe kul noemen.
ik vind het te hard gaan wanneer ik regelmatig moet roeren om te voorkomen dat de boel aanbrand. en zelfs met deksel op de pan in de gaten houden of de boel niet droogkookt. dat werkt niet voor mij.

met het gasstel in de vorige woning (zelfde pannenset) had ik daar helemaal geen last van.
Vind het best knap als het aanbrandt, behalve als het dus inderdaad drooggekookt is. Maar zoals iemand hierboven zei, dat het gegarandeerd gortdroog wordt als het vuur hoger staat is gewoon niet waar.
Ik vecht met zwervers voor mijn plezier. Binnenkort ook op YouTube!
pi_146078353
ik was het ook niet die zei dat vlees gegarandeerd gortdroog wordt. ik vind alleen dat het stoven wel degelijk te hard kan gaan.

quote:
0s.gif Op woensdag 29 oktober 2014 16:23 schreef Dragonberry het volgende:
Met een sudderplaatje brand het niet aan ;)
heb ik :Y
maar dat werd hierboven flauwekul genoemd
pi_146081344
quote:
0s.gif Op maandag 27 oktober 2014 21:33 schreef Pietverdriet het volgende:
Ga morgen hert stoven, met rode wijn
Toch niet op deze wijze he.. :@
  woensdag 29 oktober 2014 @ 18:13:42 #99
347224 SiennaForrest
Dat bepaal ik zelf wel uit!
pi_146081460
quote:
0s.gif Op woensdag 29 oktober 2014 18:09 schreef Iwanius het volgende:

[..]

Toch niet op deze wijze he.. :@
Wat staat je tegen? :)
''Ware rust is niet afwezigheid van beweging, het is evenwicht in de bewegingen.'
pi_146081544
In principe niets maar ik kan mij voorstellen dat Piet misschien een iets andere bereiding heeft. Ik trouwens ook. :s)

[ Bericht 1% gewijzigd door #ANONIEM op 29-10-2014 18:16:06 ]
  woensdag 29 oktober 2014 @ 18:19:52 #101
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_146081687
quote:
0s.gif Op woensdag 29 oktober 2014 18:09 schreef Iwanius het volgende:

[..]

Toch niet op deze wijze he.. :@
Nee.
Gewoon gezouten en gepeperde poulet aangebraden in spekvet, daarna geblust met een zware rode wijn en runderfond toegevoegd, wat laurierblad, jeneverbes en foelie erbij, knoflook en ca 5 uur laten stoven.
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
abonnement Unibet Coolblue Bitvavo
Forum Opties
Forumhop:
Hop naar:
(afkorting, bv 'KLB')