abonnement Unibet Coolblue
pi_145921633
quote:
1s.gif Op zaterdag 25 oktober 2014 13:26 schreef Pietverdriet het volgende:

[..]

Goeie vraag, zou niet weten hoe. Mijn handmixer heb ik jaren geleden met brooddeeg kapot gekregen en sindsdien heb ik een standmixer
Ah, vergelijkbare kwestie dus. :+
Nou, dan ga ik zelf wel op onderzoek uit - er was nougat voordat er standmixers waren dus er is vast een manier met een pollepel die drie uur duurt ofzo. :7
Let me see you stripped down to the bone
pi_145922375
standmixer op marktplaats scoren :P kenwood ^O^ handmatig is niet te doen als ik het zo snel lees op google :+
pi_145922415
quote:
0s.gif Op zaterdag 25 oktober 2014 14:03 schreef bolker het volgende:
standmixer op marktplaats scoren :P kenwood ^O^ handmatig is niet te doen als ik het zo snel lees op google :+
Heb inmiddels al wat traditionelere bereidingswijzen gevonden, komt de volgende keer dus wel goed.
En nee, ik ga niet alleen voor nougat een standmixer kopen. ;) Ik kneed en klop juist graag met de hand, dus zonde van het geld. :)
Let me see you stripped down to the bone
pi_145922454
quote:
0s.gif Op zaterdag 25 oktober 2014 14:06 schreef minilot het volgende:

[..]

Heb inmiddels al wat traditionelere bereidingswijzen gevonden, komt de volgende keer dus wel goed.
En nee, ik ga niet alleen voor nougat een standmixer kopen. ;) Ik kneed en klop juist graag met de hand, dus zonde van het geld. :)
ben benieuwd naar het resultaat. :)
pi_145944746
quote:
0s.gif Op donderdag 23 oktober 2014 21:44 schreef PluisigNijntje het volgende:

[..]

Of ik, dat kan ook :+
Yep! De biet uit pot is wel vrij belangrijk, heb het eens zonder gemaakt maar dat is wel redelijk saai, dan kun je net zo goed een avg'tje eten.
En als je het lust is de brie echt een aanrader. Beetje er bovenop laten smelten :9

Verder heb ik trouwens totaal geen recepten met biet.. Je schijnt er salades van te kunnen maken, met geitenkaas e.d. Maar daarvoor moet je niet bij mij zijn :P
Die biet uit de pot bevat vast veel zout. Misschien een beetje zuur, dus lijkt me te vervangen door wat zout en eventueel een scheut azijn.
Whatever...
  zondag 26 oktober 2014 @ 07:07:59 #56
232606 RobinOok
Patroonheilige van CUL
pi_145949831
Een halve gram zout per 100 gram biet, vind je dat veel?
http://www.hak.nl/assortiment/rode-bieten/
  zondag 26 oktober 2014 @ 09:22:31 #57
328881 gcjoel
#teampindakaas #viesdik
pi_145950618
Ik ben nu sukadelappen aan het maken, ze zijn alleen behoorlijk dik.
Moet ik er gewoon zoveel water bij doen tot ze onder staan? Of beter iets anders?
Of is helemaal onder niet nodig?
pi_145950973
En de olijfolie zou ik persoonlijk vervangen door roomboter _O_
  zondag 26 oktober 2014 @ 09:50:19 #60
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_145950991
quote:
0s.gif Op zondag 26 oktober 2014 09:22 schreef gcjoel het volgende:
Ik ben nu sukadelappen aan het maken, ze zijn alleen behoorlijk dik.
Moet ik er gewoon zoveel water bij doen tot ze onder staan? Of beter iets anders?
Of is helemaal onder niet nodig?
Als je wilt sudderen moet je idd wat vocht toevoegen, water, bouillon, (krieken)bier, rode wijn
Ze hoeven niet perse onder te staan.
Mits ze goed gerijpt zijn en mooi doorregen kan je de zeen in het midden er ook uitsnijden en ze als steak bereiden, ik eet ze zelf regelmatig zo.
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
  zondag 26 oktober 2014 @ 09:56:00 #61
328881 gcjoel
#teampindakaas #viesdik
pi_145951087
quote:
1s.gif Op zondag 26 oktober 2014 09:50 schreef Pietverdriet het volgende:

[..]

Als je wilt sudderen moet je idd wat vocht toevoegen, water, bouillon, (krieken)bier, rode wijn
Ze hoeven niet perse onder te staan.
Mits ze goed gerijpt zijn en mooi doorregen kan je de zeen in het midden er ook uitsnijden en ze als steak bereiden, ik eet ze zelf regelmatig zo.
Ik wil het inderdaad graag sudderen, dus nu extra bouillon toegevoegd dan. Bedankt!
  zondag 26 oktober 2014 @ 09:56:44 #62
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_145951098
quote:
0s.gif Op zondag 26 oktober 2014 09:56 schreef gcjoel het volgende:

[..]

Ik wil het inderdaad graag sudderen, dus nu extra bouillon toegevoegd dan. Bedankt!
Let op dat het niet te zout wordt.
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
pi_145985540
quote:
1s.gif Op zondag 26 oktober 2014 00:23 schreef Spanky78 het volgende:

[..]

Die biet uit de pot bevat vast veel zout. Misschien een beetje zuur, dus lijkt me te vervangen door wat zout en eventueel een scheut azijn.
Nee, het is juist heel zoetzuur :Y dus waarschijnlijk een berg suiker en azijn.
Nomnomnomnomnomnomnomnomnomnom
pi_145985799
quote:
0s.gif Op donderdag 23 oktober 2014 21:44 schreef PluisigNijntje het volgende:

[..]

Of ik, dat kan ook :+
Yep! De biet uit pot is wel vrij belangrijk, heb het eens zonder gemaakt maar dat is wel redelijk saai, dan kun je net zo goed een avg'tje eten.
En als je het lust is de brie echt een aanrader. Beetje er bovenop laten smelten :9

Verder heb ik trouwens totaal geen recepten met biet.. Je schijnt er salades van te kunnen maken, met geitenkaas e.d. Maar daarvoor moet je niet bij mij zijn :P
Ik gebruik geen biet uit pot (vind ik niet lekker) maar ik doe er appel door, lekker! :9
  maandag 27 oktober 2014 @ 18:59:00 #65
328881 gcjoel
#teampindakaas #viesdik
pi_146004413
quote:
1s.gif Op zondag 26 oktober 2014 09:56 schreef Pietverdriet het volgende:

[..]

Let op dat het niet te zout wordt.
Het werd helaas niet erg lekker, veel te droog geworden.
Het lukt mij nooit om goed draadjesvlees te maken, altijd wordt het droog :(

Heb jij een foolproof recept? dan ga ik het dit weekend nogmaals proberen!
pi_146005139
quote:
0s.gif Op maandag 27 oktober 2014 18:59 schreef gcjoel het volgende:

[..]

Het werd helaas niet erg lekker, veel te droog geworden.
Het lukt mij nooit om goed draadjesvlees te maken, altijd wordt het droog :(

Heb jij een foolproof recept? dan ga ik het dit weekend nogmaals proberen!
Zachter vuurtje en meer tijd geven..? Hoe lang heeft het uiteindelijk gesudderd?
Nomnomnomnomnomnomnomnomnomnom
  maandag 27 oktober 2014 @ 19:16:59 #67
328881 gcjoel
#teampindakaas #viesdik
pi_146005316
quote:
0s.gif Op maandag 27 oktober 2014 19:13 schreef PluisigNijntje het volgende:

[..]

Zachter vuurtje en meer tijd geven..? Hoe lang heeft het uiteindelijk gesudderd?
Ik heb het kleinste en zachtste vuurtje gebruikt. Het heeft zo'n 3 uur opgestaan gisteren en vandaag pas gegeten
pi_146005626
quote:
0s.gif Op maandag 27 oktober 2014 19:16 schreef gcjoel het volgende:

[..]

Ik heb het kleinste en zachtste vuurtje gebruikt. Het heeft zo'n 3 uur opgestaan gisteren en vandaag pas gegeten
3 uur is volgens mij wel kort hoor, om het echt lekker zacht te krijgen is 4+ wel aan te raden. Heb je er wel azijn bij gedaan? Dat helpt ook om het vlees zachter te maken.
Het kleinste pitje van je fornuis zou nog wel te groot kunnen zijn. Je zou het ook met pan en al in de oven op een graadje of 120 kunnen zetten.
Nomnomnomnomnomnomnomnomnomnom
  maandag 27 oktober 2014 @ 19:30:10 #69
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_146005988
quote:
0s.gif Op maandag 27 oktober 2014 18:59 schreef gcjoel het volgende:

[..]

Het werd helaas niet erg lekker, veel te droog geworden.
Het lukt mij nooit om goed draadjesvlees te maken, altijd wordt het droog :(

Heb jij een foolproof recept? dan ga ik het dit weekend nogmaals proberen!
te mager vlees gebruikt? Stoofvlees wil ik altijd doorregen vlees, wil sowieso doorregen vlees.
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
  maandag 27 oktober 2014 @ 19:30:58 #70
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_146006032
3 uur is idd aan de korte kant.
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
pi_146006503
Als je nu nog een hele lading over hebt zou je er een klein beetje water weer bij kunnen doen (want ik neem aan dat je de saus hebt ingekookt) en het nog wat langer proberen, eventueel in de oven. Zonde om meteen weg te gooien.
Als dat niet werkt was je vlees vast te mager.
Nomnomnomnomnomnomnomnomnomnom
  maandag 27 oktober 2014 @ 19:53:34 #72
328881 gcjoel
#teampindakaas #viesdik
pi_146007236
Had nu niet zoveel gemaakt dus het is wel op gelukkig.
Wat voor vlees raden jullie dan aan? Misschien was dit te mager.
Volgende keer dus ook langer opzetten dan!
pi_146010276
quote:
0s.gif Op maandag 27 oktober 2014 19:16 schreef gcjoel het volgende:

[..]

Ik heb het kleinste en zachtste vuurtje gebruikt. Het heeft zo'n 3 uur opgestaan gisteren en vandaag pas gegeten
Wel een deksel op de pan gehouden? het wordt ook nogal snel droog anders. Gewoon weer proberen gaat vanzelf goed.
  maandag 27 oktober 2014 @ 20:55:54 #74
328881 gcjoel
#teampindakaas #viesdik
pi_146010384
quote:
0s.gif Op maandag 27 oktober 2014 20:54 schreef mytec het volgende:

[..]

Wel een deksel op de pan gehouden? het wordt ook nogal snel droog anders. Gewoon weer proberen gaat vanzelf goed.
Ja dat wel! Ik hoop dat het ooit een keer lukt. Ik kan op zich best koken maar dit is nog nooit echt lekker geworden :'(
pi_146010404
quote:
1s.gif Op maandag 27 oktober 2014 08:42 schreef PluisigNijntje het volgende:

[..]

Nee, het is juist heel zoetzuur :Y dus waarschijnlijk een berg suiker en azijn.
Ik heb even gekeken, er zit water suiker, azijn, zout en zetmeel bij. Dus tsja, wat suiker zout en azijn lossen jouw probleem mbt smaak op.
Whatever...
abonnement Unibet Coolblue
Forum Opties
Forumhop:
Hop naar:
(afkorting, bv 'KLB')