Ah, vergelijkbare kwestie dus.quote:Op zaterdag 25 oktober 2014 13:26 schreef Pietverdriet het volgende:
[..]
Goeie vraag, zou niet weten hoe. Mijn handmixer heb ik jaren geleden met brooddeeg kapot gekregen en sindsdien heb ik een standmixer
Heb inmiddels al wat traditionelere bereidingswijzen gevonden, komt de volgende keer dus wel goed.quote:Op zaterdag 25 oktober 2014 14:03 schreef bolker het volgende:
standmixer op marktplaats scoren kenwood handmatig is niet te doen als ik het zo snel lees op google
ben benieuwd naar het resultaat.quote:Op zaterdag 25 oktober 2014 14:06 schreef minilot het volgende:
[..]
Heb inmiddels al wat traditionelere bereidingswijzen gevonden, komt de volgende keer dus wel goed.
En nee, ik ga niet alleen voor nougat een standmixer kopen. Ik kneed en klop juist graag met de hand, dus zonde van het geld.
Die biet uit de pot bevat vast veel zout. Misschien een beetje zuur, dus lijkt me te vervangen door wat zout en eventueel een scheut azijn.quote:Op donderdag 23 oktober 2014 21:44 schreef PluisigNijntje het volgende:
[..]
Of ik, dat kan ook
Yep! De biet uit pot is wel vrij belangrijk, heb het eens zonder gemaakt maar dat is wel redelijk saai, dan kun je net zo goed een avg'tje eten.
En als je het lust is de brie echt een aanrader. Beetje er bovenop laten smelten
Verder heb ik trouwens totaal geen recepten met biet.. Je schijnt er salades van te kunnen maken, met geitenkaas e.d. Maar daarvoor moet je niet bij mij zijn
Als je wilt sudderen moet je idd wat vocht toevoegen, water, bouillon, (krieken)bier, rode wijnquote:Op zondag 26 oktober 2014 09:22 schreef gcjoel het volgende:
Ik ben nu sukadelappen aan het maken, ze zijn alleen behoorlijk dik.
Moet ik er gewoon zoveel water bij doen tot ze onder staan? Of beter iets anders?
Of is helemaal onder niet nodig?
Ik wil het inderdaad graag sudderen, dus nu extra bouillon toegevoegd dan. Bedankt!quote:Op zondag 26 oktober 2014 09:50 schreef Pietverdriet het volgende:
[..]
Als je wilt sudderen moet je idd wat vocht toevoegen, water, bouillon, (krieken)bier, rode wijn
Ze hoeven niet perse onder te staan.
Mits ze goed gerijpt zijn en mooi doorregen kan je de zeen in het midden er ook uitsnijden en ze als steak bereiden, ik eet ze zelf regelmatig zo.
Let op dat het niet te zout wordt.quote:Op zondag 26 oktober 2014 09:56 schreef gcjoel het volgende:
[..]
Ik wil het inderdaad graag sudderen, dus nu extra bouillon toegevoegd dan. Bedankt!
Nee, het is juist heel zoetzuur dus waarschijnlijk een berg suiker en azijn.quote:Op zondag 26 oktober 2014 00:23 schreef Spanky78 het volgende:
[..]
Die biet uit de pot bevat vast veel zout. Misschien een beetje zuur, dus lijkt me te vervangen door wat zout en eventueel een scheut azijn.
Ik gebruik geen biet uit pot (vind ik niet lekker) maar ik doe er appel door, lekker!quote:Op donderdag 23 oktober 2014 21:44 schreef PluisigNijntje het volgende:
[..]
Of ik, dat kan ook
Yep! De biet uit pot is wel vrij belangrijk, heb het eens zonder gemaakt maar dat is wel redelijk saai, dan kun je net zo goed een avg'tje eten.
En als je het lust is de brie echt een aanrader. Beetje er bovenop laten smelten
Verder heb ik trouwens totaal geen recepten met biet.. Je schijnt er salades van te kunnen maken, met geitenkaas e.d. Maar daarvoor moet je niet bij mij zijn
Het werd helaas niet erg lekker, veel te droog geworden.quote:Op zondag 26 oktober 2014 09:56 schreef Pietverdriet het volgende:
[..]
Let op dat het niet te zout wordt.
Zachter vuurtje en meer tijd geven..? Hoe lang heeft het uiteindelijk gesudderd?quote:Op maandag 27 oktober 2014 18:59 schreef gcjoel het volgende:
[..]
Het werd helaas niet erg lekker, veel te droog geworden.
Het lukt mij nooit om goed draadjesvlees te maken, altijd wordt het droog
Heb jij een foolproof recept? dan ga ik het dit weekend nogmaals proberen!
Ik heb het kleinste en zachtste vuurtje gebruikt. Het heeft zo'n 3 uur opgestaan gisteren en vandaag pas gegetenquote:Op maandag 27 oktober 2014 19:13 schreef PluisigNijntje het volgende:
[..]
Zachter vuurtje en meer tijd geven..? Hoe lang heeft het uiteindelijk gesudderd?
3 uur is volgens mij wel kort hoor, om het echt lekker zacht te krijgen is 4+ wel aan te raden. Heb je er wel azijn bij gedaan? Dat helpt ook om het vlees zachter te maken.quote:Op maandag 27 oktober 2014 19:16 schreef gcjoel het volgende:
[..]
Ik heb het kleinste en zachtste vuurtje gebruikt. Het heeft zo'n 3 uur opgestaan gisteren en vandaag pas gegeten
te mager vlees gebruikt? Stoofvlees wil ik altijd doorregen vlees, wil sowieso doorregen vlees.quote:Op maandag 27 oktober 2014 18:59 schreef gcjoel het volgende:
[..]
Het werd helaas niet erg lekker, veel te droog geworden.
Het lukt mij nooit om goed draadjesvlees te maken, altijd wordt het droog
Heb jij een foolproof recept? dan ga ik het dit weekend nogmaals proberen!
Wel een deksel op de pan gehouden? het wordt ook nogal snel droog anders. Gewoon weer proberen gaat vanzelf goed.quote:Op maandag 27 oktober 2014 19:16 schreef gcjoel het volgende:
[..]
Ik heb het kleinste en zachtste vuurtje gebruikt. Het heeft zo'n 3 uur opgestaan gisteren en vandaag pas gegeten
Ja dat wel! Ik hoop dat het ooit een keer lukt. Ik kan op zich best koken maar dit is nog nooit echt lekker gewordenquote:Op maandag 27 oktober 2014 20:54 schreef mytec het volgende:
[..]
Wel een deksel op de pan gehouden? het wordt ook nogal snel droog anders. Gewoon weer proberen gaat vanzelf goed.
Ik heb even gekeken, er zit water suiker, azijn, zout en zetmeel bij. Dus tsja, wat suiker zout en azijn lossen jouw probleem mbt smaak op.quote:Op maandag 27 oktober 2014 08:42 schreef PluisigNijntje het volgende:
[..]
Nee, het is juist heel zoetzuur dus waarschijnlijk een berg suiker en azijn.
Forum Opties | |
---|---|
Forumhop: | |
Hop naar: |