Isegrim | donderdag 14 augustus 2014 @ 21:06 |
Een jaar of anderhalf geleden begon LeeHarveyOswald (mijn vriend) met het thuis bakken van brood. Toen hij dat eenmaal een beetje onder de knie had, begon hij af en toe brood te bakken voor vrienden, collega's, familie. Toen kwamen we op het idee om op kleine schaal brood te gaan bezorgen en werd Jeroen Bakt Brood geboren (http://www.jeroenbaktbrood.nl/). Met steeds meer likes op Facebook (inmiddels ver over de 250 ![]() Om een lang verhaal kort te maken - aanstaande maandag tekenen wij het huurcontract voor een kleine bedrijfsruimte in Rotterdam Noord, waar wij een kleinschalige bakkerij willen gaan opzetten die vooral langgerezen (autolyse) desembrood gaat verkopen. Er moet veel gebeuren in de ruimte. De laatste huurder was een Marokkaans koffiehuis annex cocaïnedistributiecentrum annex illegaal casino ![]() ![]() We dachten dat er vast wel mensen waren die het leuk zouden vinden om ons avontuur mee te volgen, dus daarom dit topic. ![]() Het plan is om na het klusgebeuren in eerste instantie een dag of twee per week open te gaan en dit langzaam (of snel, maar net hoe het loopt ![]() | |
UncleFunk | donderdag 14 augustus 2014 @ 21:16 |
Dit klinkt als heel lekker brood ![]() | |
Tinkepink | donderdag 14 augustus 2014 @ 21:33 |
Leuk! Succes. | |
CookieSlikker | donderdag 14 augustus 2014 @ 22:07 |
*Volgt* Over een jaar of 8 staat zo'n idee hier ook op de planning. Eerst alle diploma's samen halen. | |
Isegrim | donderdag 14 augustus 2014 @ 22:14 |
Woon je in België? In Nederland hoef je geen diploma's te hebben om bakker te mogen zijn. Of doe je gewoon een bakkersopleiding? | |
minilot | donderdag 14 augustus 2014 @ 22:33 |
Hartstikke gaaf dat jullie dit doen! Ik kom zeker brood bij jullie kopen straks, Rotterdam Noord red ik wel in zeventig minuten op de fiets ![]() Al enig zicht op de planning, qua opening? | |
Isegrim | donderdag 14 augustus 2014 @ 22:58 |
Dat gaat echt nog wel even duren! Klussen moet vooral in de weekenden gaan gebeuren. Laten we zeggen eerste kwartaal 2015? | |
golfer | vrijdag 15 augustus 2014 @ 00:16 |
Krijgen we die klus updates in CUL te zien of gaat het ergens anders om? | |
CookieSlikker | vrijdag 15 augustus 2014 @ 00:21 |
Weet ik, maar 2 mensen hier aan de opleiding. Ik bakker en de ander banket. ![]() | |
MMGYMCMB | vrijdag 15 augustus 2014 @ 00:51 |
Tvp, succes! | |
Isabeau | vrijdag 15 augustus 2014 @ 05:53 |
Wat leuk! Heel erg veel succes ![]() | |
Fylax | vrijdag 15 augustus 2014 @ 05:57 |
Eerste topic dat ik bekijk uit CUL. Ben benieuwd en nieuwsgierig dus ga zeker volgen! | |
Isegrim | vrijdag 15 augustus 2014 @ 06:37 |
Nou ja, ik zal er geen klustopic van maken, zat wel een beetje in dubio of ik nou eerst iets in K&W zou moeten openen, maar het draait natuurlijk vooral om het brood! ![]() | |
Isegrim | vrijdag 15 augustus 2014 @ 06:38 |
Goeie combi. ![]() Vertel eens - leer je op zo'n opleiding iets over dit soort brood? | |
PdeHoog | vrijdag 15 augustus 2014 @ 07:45 |
Tof ![]() ![]() | |
Pietverdriet | vrijdag 15 augustus 2014 @ 08:42 |
Tof, heel veel succes gewenst. Tip, benader met je brood de betere restaurants, toptenten zitten altijd verlegen om écht goed brood. | |
FutureFairytale | vrijdag 15 augustus 2014 @ 09:08 |
Lef! Puik idee. Heel veel succes ![]() | |
StateOfMind | vrijdag 15 augustus 2014 @ 09:15 |
Hopelijk is dit plan een beter en langer leven gegund dan die frietkraam van Staal, waar ook ergens een topicreeks van te vinden is hier op Fok!. | |
Isegrim | vrijdag 15 augustus 2014 @ 11:22 |
We know. ![]() ![]() | |
Selestha | vrijdag 15 augustus 2014 @ 11:25 |
Gefeliciteerd! Wat een leuk idee, ik hoop dat het een succes wordt ![]() | |
PdeHoog | vrijdag 15 augustus 2014 @ 11:37 |
Cool ![]() | |
Isegrim | vrijdag 15 augustus 2014 @ 11:55 |
Ook erg leuk: Toen wij het pand x weken geleden gingen bezichtigen, kwam er een buurvrouw poolshoogte nemen. Wat we van plan waren. Toen we onze ideeën met haar deelden, werd ze dolenthousiast. ![]() Stuurt diezelfde mevrouw van de week een berichtje via Facebook, of we al weten of het doorgaat en dat zij en haar buren heel hard hoopten van wel. ![]() Ik weet vanuit mijn vak (vastgoedbeheer) dat het ook heel erg anders kan. En toen wij een paar maanden geleden bij een ander pand waren, kwam er een buurvrouw naar ons toe om te vragen 'of we de afzuiging wel goed gingen regelen, anders zou ze heel veel overlast hebben'. Ja, als het al zo begint... ![]() ![]() | |
Mord_Sith | vrijdag 15 augustus 2014 @ 11:57 |
Leuk! Heel veel succes! | |
Ramonia | vrijdag 15 augustus 2014 @ 12:12 |
Supertof, ik woon niet bepaald in de buurt maar als ik eens in die hoek ben.. ![]() | |
Pietverdriet | vrijdag 15 augustus 2014 @ 12:16 |
Tof! | |
Questular | vrijdag 15 augustus 2014 @ 13:35 |
Gaaf ![]() | |
Zo-is-dat | vrijdag 15 augustus 2014 @ 18:05 |
Wat tof! Heel veel succes | |
RobinOok | vrijdag 15 augustus 2014 @ 18:37 |
Cool! Het is een beetje uit de richting, maar ik kom zeker langs! | |
mascara-klodder | vrijdag 15 augustus 2014 @ 19:19 |
Wat ontzettend tof zeg! Leuk om te volgen. Heelveel succes! | |
sigme | vrijdag 15 augustus 2014 @ 19:28 |
![]() Heel veel succes gewenst! En ik zal het topic goed volgen ![]() | |
Isegrim | vrijdag 15 augustus 2014 @ 22:31 |
We hadden onze 250ste liker een gratis brood gegeven (niet vooraf aangekondigd, gewoon gemeld "[naam], je bent onze 250ste liker! Stuur ons een PM en we komen je binnenkort een gratis brood naar keuze brengen."). Ze was helemaal enthousiast en binnen een paar dagen had haar halve familie de pagina geliked. ![]() ![]() Het is heel erg leuk om zulke enthousiaste reacties te krijgen. En dat rondbrengen is vreselijk veel werk, maar volgens mij fungeert het als een uitstekende marketingtool. Terwijl we dat van tevoren niet echt zo bedacht hadden. [ Bericht 3% gewijzigd door Isegrim op 15-08-2014 22:48:10 ] | |
Isegrim | vrijdag 15 augustus 2014 @ 22:49 |
Op steenworp afstand van Kookpunt is het. ![]() ![]() | |
PdeHoog | vrijdag 15 augustus 2014 @ 23:03 |
Relaxed ![]() ![]() | |
JaqenHghar | vrijdag 15 augustus 2014 @ 23:12 |
Hebben jullie een zwarte wagen toevallig¿ Hoe het ook zij: Heel veel succes¡ ![]() | |
Isegrim | vrijdag 15 augustus 2014 @ 23:13 |
Een zwarte wagen? Nee, wel een zwarte scootert. ![]() | |
JaqenHghar | vrijdag 15 augustus 2014 @ 23:18 |
Oh nee ik zie idd Rotterdam staan, dan zal ik het me wel verbeeld hebben. Maar zo he dat ziet er even lekker uit dat brood! ![]() ![]() | |
Wolken | zaterdag 16 augustus 2014 @ 11:40 |
Succes Isegrim! Altijd leuk om te zien dat de echte ambacht weer een beetje terug komt. | |
Pietverdriet | zaterdag 16 augustus 2014 @ 13:25 |
Het valt me op dat het zo vaak mensen van buiten het vak zijn die dat doen. | |
Isegrim | zaterdag 16 augustus 2014 @ 13:28 |
Heston Blumenthal is ook geen kok van origine. ![]() | |
Pietverdriet | zaterdag 16 augustus 2014 @ 13:30 |
Volgens mij is hij een leerling van Raymond Blanc, waar hij op zijn 18e begon | |
Isegrim | zaterdag 16 augustus 2014 @ 13:34 |
Nou ja, niet naar koksschool geweest. ![]() | |
Anne | zaterdag 16 augustus 2014 @ 13:58 |
Ik denk dat 'iedereen' dat wel weet ![]() http://www.geenstijl.nl/m(...)l_vs_voetganger.html | |
Pietverdriet | zaterdag 16 augustus 2014 @ 14:21 |
Nee, leerlingstelsel. | |
Isegrim | zaterdag 16 augustus 2014 @ 14:28 |
Ok. Dacht een keer gelezen te hebben dat hij eerst iets totaal anders had gedaan. Maar het is wel een leuke carrière-switch, van IT-er naar bakker. ![]() | |
Wolken | zaterdag 16 augustus 2014 @ 15:17 |
Mij maakt dat niet uit. Mijn opa en vader waren echte bakkers en het doet me verdriet dat ik steeds meer bakkerijen zie sluiten. Dan liever brood van iemand die "ongeschoold" is maar gepassioneerd te werk gaat en zijn brood wilt maken van goede producten dan van de supermarkt waar het brood na 3 weken nog eetbaar is door alle troep die erin zit ![]() | |
Pietverdriet | zaterdag 16 augustus 2014 @ 15:44 |
Oh absoluut. Maar dat er steeds meer bakkerijen sluiten verbaasd me niet, meeste bakkerijen hebben namelijk absoluut geen meerwaarde tov de supermarkt. Ik vind het schandalig dat als ik een diepvriestaart koop deze beter is dan wat je bij 90% van de bakkers haalt. Het is met slagers trouwens niet anders. En je kan het de slagers en bakkers geeneens verwijten, gros van de consumenten wil het zo. | |
Isegrim | zaterdag 16 augustus 2014 @ 16:43 |
In Rotterdam hebben we wel een paar echt goede banketbakkers (o.a. Specker ![]() | |
Isegrim | zaterdag 16 augustus 2014 @ 17:18 |
http://tilburgsourdough.nl Hier zijn we een paar weken geleden op 'werkbezoek' geweest, is eigenlijk precies dezelfde insteek als wat wij voor ogen hebben. Erg toffe gasten sowieso. | |
Pietverdriet | zaterdag 16 augustus 2014 @ 17:20 |
Reken eens uit hoeveel broden je moet verkopen tegen welke prijs om uit de kosten te komen, hoef je niet te posten, maar blijf in de gaten houden dat behalve een mooi product je ook gewoon winst moet maken. | |
Isegrim | zaterdag 16 augustus 2014 @ 17:31 |
Dat is de afdeling van LHO, die heeft allemaal automagische kostprijs-verkoopprijs-berekensheets. ![]() | |
Isegrim | zaterdag 16 augustus 2014 @ 17:34 |
De jongens van Tilburg Sourdough kunnen er trouwens met zijn tweeën van leven. ![]() | |
Pietverdriet | zaterdag 16 augustus 2014 @ 17:43 |
Kostprijs is meer dan ingredienten, hou daar rekening mee, huur, energie, afschrijving, verzekeringen etc etc. Bedoel dit niet lullig, wil alleen dat als hoofden in de wolken zijn het niet misgaat. Gun jullie niet alleen een mooi product en bedrijf, maar ook een solide basis voor een inkomen uit het werk wat je er in steekt. Wees je gewis, de Belastingdienst gaat je goed controleren, zorg ook voor een goede boekhouder, weet dat als je een goede boekhouder hebt, de belastingdienst het veel sneller geloofd wat in de boeken staat als wanneer je het zelf doet, en je hebt geen zin, tijd of energie met deze heren wekenlang te discussieren. Een bedrijf beginnen is helaas veel meer dan goed brood bakken en het verkopen daarvan | |
#ANONIEM | zaterdag 16 augustus 2014 @ 17:45 |
Ik denk niet dat het op de langere termijn rendabel is. | |
pmponer | zaterdag 16 augustus 2014 @ 17:48 |
Super ik ken LHO z'n baksels van de foto's daar moeten wel mensen op af komen. Ik hoop voor jullie dat het lukt. Jammer dat ik ver buiten jullie regio woon anders was ik zeker eens langs gekomen. | |
LeeHarveyOswald | zaterdag 16 augustus 2014 @ 17:55 |
Goede boekhouder hadden we al voor de andere ondernemingen ![]() ![]() | |
LeeHarveyOswald | zaterdag 16 augustus 2014 @ 17:56 |
De vraag er na is enorm, en (een specifieke groep) mensen zijn er bereid goed voor te betalen, en het aanbod is zeer beperkt. | |
Pietverdriet | zaterdag 16 augustus 2014 @ 18:00 |
Heel verstandig! blijven rekenen! Blijf op je kosten letten, iedere euro die je aan kosten bespaard is een euro winst, letterlijk. Ken je marges niet, maar blijf in de gaten houden, hoeveel omzet moet ik maken om deze euro kosten te verdienen. De Fugge's wisten al, in de inkoop ligt de zegen. | |
Pietverdriet | zaterdag 16 augustus 2014 @ 18:01 |
En de kennis/kunde/wil om het aan te bieden is gering. Mooie niche markt, grote potentie | |
sirdanilot | zaterdag 16 augustus 2014 @ 19:34 |
Leuk topic en leuk project ! Helaas kom ik niet zo veel meer in rotterdam en sowieso niet in noord. Volgens mij heb je ook te maken met allerlei belachelijke regeltjes, HACCP en zo... dat lijkt mij erg vervelend. | |
Isegrim | zaterdag 16 augustus 2014 @ 19:40 |
HACCP is niet belachelijk en ook niet heel lastig ofzo. Tilburg Sourdough heeft niets op voorraad behalve meel, droogwaren. Dingen als croissants enzo maken ze enkel op zaterdag en de grondstoffen daarvoor worden op vrijdag gebracht en alles gaat op. Manier om een boel gelabel etc. te omzeilen. | |
Wolken | zaterdag 16 augustus 2014 @ 21:15 |
Die trend is jaren geleden ingezet. Mijn vader heeft 40 jaar stagiaires begeleid in zijn bakkerij maar het niveau werd steeds bedroevender. Vroegah wilde men echt bakker worden. De laatste jaren kreeg hij alleen nog maar jongelui die niet wisten wat ze wilde worden dus maar de bakkersschool gingen doen. Bij zijn pensionering heeft hij een zeer goedlopende ambachtelijke banketbakkerij achtergelaten die al 50 jaar liep als een trein en waar zeer goed geld in te verdienen was. Degene die het over heeft genomen heeft in 3 jaar tijd mijn opa's en mijn vader's opgebouwde bedrijf kapot laten gaan door mismanagement en pure gemakzucht. Mensen zijn bereid om te betalen voor kwaliteit en goede producten maar niet voor producten die idd vergelijkbaar zijn met de producten verkrijgbaar in de supermarkt. Veel bakkers gebruiken steeds meer halffabricaten. Dan kan je idd beter je spullen halen bij de plaatselijke AH. Ik meen mij trouwens wel te herinneren dat je bepaalde diploma's moet hebben om een bakkerij te beginnen en HACCP moet je ook niet onderschatten. Op het laatst zat mijn vader meer op kantoor al het papierwerk in orde te krijgen dan dat hij nog op de werkvloer stond. | |
douche-eendje | zaterdag 16 augustus 2014 @ 21:25 |
Ah wat leuk! LHO's broden zijn in het broodbaktopic altijd al prachtig om te zien ![]() | |
Mord_Sith | zaterdag 16 augustus 2014 @ 21:26 |
als ik iets niet belachelijk vind is het wel HACCP ![]() | |
Isegrim | zaterdag 16 augustus 2014 @ 22:43 |
Toen wij wat meer volume gingen produceren, ging ik bij de reguliere groothandels op de site kijken. Alléén maar premixen. Ik werd er echt droevig van. ![]() | |
LeeHarveyOswald | zondag 17 augustus 2014 @ 00:42 |
Het wordt pas vervelend als je er een koelkast neer zet met bederfelijke waar. Het brood is het probleem niet, de administratieve rommel komt pas als we een brood in 2e snijden en er een plak kaas op doen. | |
LeeHarveyOswald | zondag 17 augustus 2014 @ 00:45 |
Semi-relevant-filmpje, ooit gepost door 'bread magazine' (aanrader!), over een stel nabij Seattle (Washington) die hun eigen bakkerij begonnen. | |
sirdanilot | zondag 17 augustus 2014 @ 11:57 |
Misschien dat ik er wel een keer voor naar Noord kom als je een goede Zeeuwse bolus maakt. Die zijn hier niet te krijgen en mis ik toch ![]() | |
Isegrim | zondag 17 augustus 2014 @ 12:13 |
Die zit (nog) niet in het assortiment, maar best leuk om eens te proberen. De zoetwaren zijn mijn afdeling. ![]() We lopen wel met het idee om iets te doen met het feit dat Rotterdam zo ontzettend veel nationaliteiten kent. Elke week of elke maand een andere nationale specialiteit? Ik kijk nu al uit naar dingen als Mexicaans Pan de Muerto (http://en.wikipedia.org/wiki/Pan_de_muerto). Laatst hadden we een Witrussisch Borodinksy-brood gemaakt; een heel zwaar brood van gefermenteerde rogge, met korianderzaad erin en erop. Dit op verzoek van een Witrussische vriendin van een collega. Haar review was dat het net als thuis smaakte. ![]() | |
RobinOok | zondag 17 augustus 2014 @ 12:19 |
Ik wil apenhaarbroodjes! ![]() | |
Pietverdriet | zondag 17 augustus 2014 @ 12:20 |
Broodjes met seroendeng? | |
Isegrim | zondag 17 augustus 2014 @ 12:22 |
Haha, die verkopen we dan wel onder de toonbank. ![]() | |
mytec | zondag 17 augustus 2014 @ 12:38 |
Geweldig! volg dit topic met interesse ;-) goed brood voegt zoveel toe, het beleg is dan opeens veel minder belangrijk ;-) | |
Isegrim | zondag 17 augustus 2014 @ 12:40 |
Beetje goeie boter, meer hoeft niet. ![]() | |
RobinOok | zondag 17 augustus 2014 @ 12:57 |
Nee, apenhaar! ![]() ![]() Lekker, gewoon op een witte boterham met boter, maar ik wil ze op of in een zacht, wit broodje. (zoek maar eens op pork floss bun ) | |
Pietverdriet | zondag 17 augustus 2014 @ 13:01 |
Bij mij thuis werd seroendeng altijd apenhaar genoemd, vandaar Dit lijkt mij erg lekker, en heel umami van smaak | |
Isegrim | zondag 17 augustus 2014 @ 13:19 |
Wedstrijd voor ontwerp van een logo uitgeschreven, ben benieuwd! ![]() Morgen gaan we het huurcontract tekenen, dus we gaan straks een poster ontwerpen die voor het raam kan komen te hangen met "Hier komt...". ![]() | |
Whiskers2009 | zondag 17 augustus 2014 @ 18:43 |
Heel veel succes! ![]() | |
Erasmo | zondag 17 augustus 2014 @ 19:22 |
Succes allebei ![]()
Het lijkt wel een soort van culinaire renaissance, ik zie steeds meer mensen die hun oude baan vaarwel zeggen en worst gaan draaien o.i.d. | |
Isegrim | zondag 17 augustus 2014 @ 20:48 |
Die hebben we ook in Rotterdam ja, een hele goeie worstdraaier (Wild Vleesch). Al eens samen met hem op een boerenmarkt gestaan; wij de broodjes, hij de worst. ![]() | |
Esje-lief | zondag 17 augustus 2014 @ 20:54 |
Ik vind het echt super leuk om dit topic te volgen. Super dat jullie dit gaan doen, heel veel succes.. en ik zal het met iedereen delen in Rotterdam... [ Bericht 0% gewijzigd door Esje-lief op 17-08-2014 22:36:43 (Wat een stomme fouten!) ] | |
Isegrim | zondag 17 augustus 2014 @ 21:00 |
Kijk, daar hebben we wat aan! ![]() ![]() | |
Pietverdriet | zondag 17 augustus 2014 @ 21:06 |
Worst draaien, moet ik ook weer eens doen Wie was dat ook al weer hier op fok die worst draaide? Edit, Stavromulabeta CUL / Stavromulabeta maakt worst | |
Erasmo | zondag 17 augustus 2014 @ 21:08 |
Stavromulabeta en sigme. | |
LeeHarveyOswald | maandag 18 augustus 2014 @ 09:59 |
We hebben de sleutel ![]() | |
PdeHoog | maandag 18 augustus 2014 @ 10:00 |
Pics ![]() | |
minilot | maandag 18 augustus 2014 @ 10:18 |
![]() ![]() | |
LeeHarveyOswald | maandag 18 augustus 2014 @ 10:49 |
Pics volgen nog, wel alvast een streetview-linkje ![]() | |
#ANONIEM | maandag 18 augustus 2014 @ 10:49 |
Waar kan ik meer lezen over die ontwerp westrijd? | |
#ANONIEM | maandag 18 augustus 2014 @ 10:52 |
Ik heb namelijk een leuk idee... | |
Isegrim | maandag 18 augustus 2014 @ 13:00 |
Hier kun je mee-ontwerpen: https://www.crowdsite.com(...)ologisch-desembrood/ ![]() Vandaag contract getekend en sleutels opgehaald. Contact gehad met gemeente over eventuele aanpassing bestemming (waarschijnlijk niet nodig) en eventuele ontheffing vetafscheider (formuliertje gehad om die aan te vragen). Ik hoop dat we die ontheffing krijgen, want vetafscheiders zijn dúúr. ![]() | |
Isegrim | maandag 18 augustus 2014 @ 13:20 |
Afzuiging zit er trouwens al, bovendaks ook nog, dus daar hebben we mazzel mee. Installatie reeds getest, werkt, moet alleen even nagekeken en vooral ![]() ![]() | |
Erasmo | maandag 18 augustus 2014 @ 13:27 |
No. 18 is mooi. | |
Isegrim | maandag 18 augustus 2014 @ 13:35 |
Die vind ik tot nu toe ook het mooist idd, LHO ook. Maar de wedstrijd staat nog maar twee dagen en loopt twee weken, dus er komt vast nog meer moois binnen. ![]() | |
Redcoon | maandag 18 augustus 2014 @ 13:57 |
Gaaf! Mooi dat zoiets in Rotterdam komt! ![]() Ik kom graag kijken wanneer jullie openen. Vooralsnog ga ik eerst even wat bestellen. ![]() | |
minilot | maandag 18 augustus 2014 @ 14:07 |
Ik was net op de West-Kruiskade en ik dacht, zál ik even doorwandelen om stiekem naar binnen te kijken, maar toen begon het keihard te regenen en ben ik toch maar de eerstvolgende metro ingehold. ![]() Erg benieuwd naar foto's van de huidige staat van de winkelruimte! ![]() | |
Isegrim | maandag 18 augustus 2014 @ 14:12 |
Die is bedroevend. ![]() ![]() Als onze 'Hier komt...'-poster vanmiddag klaar is, fiets ik er even heen (als het niet zo belachelijk hard regent ![]() | |
Isegrim | maandag 18 augustus 2014 @ 14:14 |
Is die laatste van jou? Die is ook leuk! ![]() Kom maar op! ![]() ![]() | |
_Loki | maandag 18 augustus 2014 @ 14:24 |
Joh wat tof! Ik werk in Rdam, kom wel eens langs ![]() | |
Isegrim | maandag 18 augustus 2014 @ 14:25 |
Gezellig! | |
Isegrim | maandag 18 augustus 2014 @ 18:13 |
Bij deze de foto's van het pand: https://plus.google.com/p(...)/6048938136972056881 Het is volledig doorrookt. ![]() ![]() Er zit een vrij grote tuin achter die momenteel bij de buuf in gebruik is om wat groente te kweken, iets wat wij er uiteindelijk ook willen gaan doen voor zover de enorme boom dat toelaat. De voormalige huurders hadden een illegale uitbouw in de tuin staan; hun keuken. Vandaar dat mooie tegelwerk op de grond in de tuin. Alles is vooral heel erg viezig. ![]() | |
kenosis | maandag 18 augustus 2014 @ 18:20 |
Denk ook eens aan bierbostelbrood. Er zijn veel (kleine) lokale brouwerijen die het bostel nu afvoeren als veevoer maar je kunt er lekker brood van maken door een deel van het meel te vervangen door bostel. Ik zie helemaal een mooie link met zuurdesem. Veel bierbrouwers zijn tegenwoordig aan het experimenteren met allerlei wilde gisten. Daar past een zuurdesembierbostelbroodje prima bij. Ook voor de betere restaurants. | |
Isegrim | maandag 18 augustus 2014 @ 18:26 |
Klinkt interessant. We hebben in Rotterdam de Kaapse Brouwers, misschien eens een mailtje sturen. ![]() | |
kenosis | maandag 18 augustus 2014 @ 18:34 |
Zo te zien een geschikte brouwerij met een link naar new food (Fenix Food Factory) | |
Isegrim | maandag 18 augustus 2014 @ 18:37 |
Dat is precies waarom ik aan hen dacht. ![]() | |
Zo-is-dat | maandag 18 augustus 2014 @ 18:43 |
Iehh ![]() ![]() | |
Isegrim | maandag 18 augustus 2014 @ 18:50 |
Zoals het nu is kan niet echt nee. ![]() | |
golfer | maandag 18 augustus 2014 @ 19:00 |
Daar is wel het nodige opknapwerk aan te verrichten inderdaad. Trouwens, kan je zo maar in elk pand een bakkerij beginnen of is daar een vergunning voor nodig? | |
Isegrim | maandag 18 augustus 2014 @ 19:03 |
Zo lang je onder de 2.500 kg meel / week blijft is er weinig aan de hand. | |
golfer | maandag 18 augustus 2014 @ 19:05 |
Dus geen mileuvergunningen/verzekeringen/bestemmingsplan en zo nodig of andere regels waar je je aan te houden hebt? | |
Erasmo | maandag 18 augustus 2014 @ 19:10 |
Wat een grafhok zo. Tip tegen de rookgeur, een ozongenerator: https://www.borent.nl/mat(...)urneutralisator_230v | |
Isegrim | maandag 18 augustus 2014 @ 19:26 |
Geen milieuvergunningen. Qua regels HACCP (of eigen plan), afzuiging, vetafscheider, ongediertebestrijdingsplan. Heb hygiëneplan aangevraagd bij vakvereniging, daar staan alle details in. | |
Isegrim | maandag 18 augustus 2014 @ 19:29 |
Enig idee hoe lang zoiets zou moeten staan? Het is 50m2. Het zou ook al moeten helpen als we die voorzetwanden eruit slopen. | |
loecje | maandag 18 augustus 2014 @ 20:23 |
opzich vind ik het er nog helemaal niet zo slecht uit zien voorkant vind ik al leuk ![]() binnen vooral vuil (en dus stank) maar mooie ruimte om iets van te maken. achterkant ziet er wel erg verpaupert uit. wel weer een leuke tuinruimte. | |
sirdanilot | maandag 18 augustus 2014 @ 20:27 |
Je kunt zo'n ozongenerator ook kopen, en dan later weer op marktplaats zetten. Maar bedenk dat je niet de ruimte in mag terwijl dat ding werkt, dus misschien had je eerder moeten wezen. Hoe lang hij bezig is weet ik niet. | |
Isegrim | maandag 18 augustus 2014 @ 20:34 |
Het is een mooie rechttoe-rechtaan-ruimte, geen rare hoeken e.d. We willen net vóór die 'inham' (daar zitten de plee en de meterkast) een balie maken (van steigerhout / afvalhout) over de volle breedte. En dan waarschijnlijk een grote tafel midden in het winkeldeel met grote manden erop waar we het brood in presenteren. Aan de wanden plankjes met dingen als jam (we hebben een buurman die een hobbybedrijfje heeft in het maken van jam ![]() Die achterkant moeten we zeker ook wat aan doen (is nog een deel illegale uitbouw), maar dat is niet eerste prioriteit, die zie je toch niet als je in de winkel staat. ![]() | |
Isegrim | maandag 18 augustus 2014 @ 20:36 |
Ik verwacht dat het wegslopen van alle gore zooi en het overschilderen en betegelen enzo het grootste deel van de lucht wel gaat wegnemen. Even kijken hoe dat gaat en anders is het altijd nog mogelijk om een week of twee zo'n ding neer te zetten. Oh, en alles open zetten tijdens het klussen. ![]() | |
douche-eendje | maandag 18 augustus 2014 @ 20:52 |
En veel brood bakken doet de geur ook wel goed ![]() ![]() | |
junkiexp | maandag 18 augustus 2014 @ 22:09 |
Shit waarom heb ik dit topic gemist? FF teruglezen ![]() Het gedeelte ''witte'' in de naam van het koffiehuis sloeg op coke neem ik aan? ![]() Tering wat een zooitje hebben die gasten gemaakt. Maar komt goed ![]() [ Bericht 53% gewijzigd door junkiexp op 18-08-2014 22:22:33 ] | |
HaverMoutKoekje | maandag 18 augustus 2014 @ 22:11 |
Bij mij in de buurt zijn mensen gaan klagen toen de kleine buurt AH zelf brood ging afbakken ![]() | |
Erasmo | maandag 18 augustus 2014 @ 22:25 |
Ligt ook aan het vermogen. Maar bij de Bo-rent hebben ze vast wel een tabelletje liggen. | |
Lonaa | maandag 18 augustus 2014 @ 22:30 |
Oh tof! Ik verlekker me al tijden aan de foto's in het Broodbaktopic, dus ja, leuk om te volgen dit! | |
Isegrim | maandag 18 augustus 2014 @ 23:04 |
![]() ![]() | |
applemoose | dinsdag 19 augustus 2014 @ 09:56 |
Als je je grondstoffen bij Aeolus haalt, kun je ook kijken bij Vulcaan bier. Ze zitten om het hoekje als je de Hoogstraat afloopt. Zijn niet altijd open. | |
#ANONIEM | dinsdag 19 augustus 2014 @ 09:58 |
Komt er ook een lunchroom? | |
Isegrim | dinsdag 19 augustus 2014 @ 11:13 |
We halen onze grondstoffen nu nog overal en nergens. We zijn nog zoekende naar een vaste leverancier. Er is wel een biologische groothandel, maar daar moet je voor minimaal ¤ 400 per keer bestellen. Een molen zou ideaal zijn, maar die moet dan wel willen bezorgen. Nog mooier zou zijn als wij zelf een kleine maalmolen aanschaffen en het graan gebruiken van de boer waar ons paard staat. Niet biologisch, maar dan wel een volledig lokale keten en dat is ook wat waard. | |
Isegrim | dinsdag 19 augustus 2014 @ 11:14 |
In eerste instantie niet. Mogelijk wel broodmaaltijden op uitnodiging. | |
applemoose | dinsdag 19 augustus 2014 @ 11:15 |
Ik heb geen flauw idee hoe groot zo'n molen zou moeten zijn. Mijn schoonmoeder verkoopt dit : Link naar meelmolen maar dat is natuurlijk maar voor kleine hoeveelheden. | |
#ANONIEM | dinsdag 19 augustus 2014 @ 11:17 |
Ik denk persoonlijk dat je daar beter gelijk mee kunt beginnen... Ik verwacht dat daar echt best wel wat geld mee te verdienen valt. | |
Reya | dinsdag 19 augustus 2014 @ 11:48 |
Topidee, veel succes gewenst. Als het niet ver van CS is kom ik wel eens langs op doorreis. | |
LeeHarveyOswald | dinsdag 19 augustus 2014 @ 11:52 |
Heel erg veel meer regelgeving en investeringen waar je dan tegen aan loopt. | |
minilot | dinsdag 19 augustus 2014 @ 12:12 |
Yep, gewoon maar eens beginnen met waar jullie toch al goed in zijn. Workshops zijn natuurlijk wél een tof idee, ga je daar qua inrichting ook al een beetje rekening mee houden? Ik schrijf me bij deze alvast graag in voor de eerste cursus in de winkel! ![]() | |
Waterdrinker | dinsdag 19 augustus 2014 @ 13:11 |
Tof dit! Heel veel succes overal mee, ik hou van lekker brood en kom zeker een keer wat halen als het klaar is. ![]() | |
Isegrim | dinsdag 19 augustus 2014 @ 14:05 |
Kwartiertje, 20min lopen als je een beetje doorstapt. ![]() | |
Isegrim | dinsdag 19 augustus 2014 @ 16:31 |
Vandaar het idee van een grote tafel midden in de winkel voor de presentatie. Die is ook geschikt voor workshops en voor maaltijden. ![]() | |
Isegrim | dinsdag 19 augustus 2014 @ 16:32 |
Je moet aardig wat kilootjes kunnen draaien natuurlijk. Maar die dingen zijn er in vele soorten en maten. | |
Tarbot | dinsdag 19 augustus 2014 @ 17:25 |
Als jullie workshops geven. Dan wil ik mij wel aanmelden met ons vriendenclubje. Altijd wel in om een activiteit te organiseren. | |
Klaploper | dinsdag 19 augustus 2014 @ 17:46 |
Hoeveel broden zijn dat ongeveer? Succes iig! | |
Pietverdriet | dinsdag 19 augustus 2014 @ 17:50 |
6.000-8.000 schat ik | |
golfer | dinsdag 19 augustus 2014 @ 17:53 |
Ik gebruik als thuisbakker ca. 700 gram per brood, dus zou ik op ca. 3500 broden uitkomen. | |
Isegrim | dinsdag 19 augustus 2014 @ 18:03 |
Te veel! ![]() De eerste workshop zit al vol geloof ik. ![]() ![]() | |
junkiexp | dinsdag 19 augustus 2014 @ 18:12 |
Ja ik meld me ook aan hierbij, inclusief partner (kan ze ook eens leren bakken ![]() | |
Redcoon | dinsdag 19 augustus 2014 @ 19:14 |
Meld mij bij deze ook aan, lijkt me erg leuk! | |
Isegrim | dinsdag 19 augustus 2014 @ 20:16 |
Ik moet maar een lijst gaan aanleggen! For real - als je serieuze interesse hebt, PM je mailadres en ik zet je op een mailinglijst voor als de workshops een feit worden! ![]() | |
douche-eendje | dinsdag 19 augustus 2014 @ 20:56 |
Zal ik zo ff doen ja ![]() | |
Isegrim | dinsdag 19 augustus 2014 @ 21:45 |
Ik krijg echt bizar veel reacties op die ontwerpwedstrijd, wordt nog lastig kiezen, er zit veel moois bij! ![]() | |
loecje | dinsdag 19 augustus 2014 @ 21:58 |
staat heel wat moois tussen. wel veel variaties van hetzelfde ontwerp. wanneer je daarvan telkens de mooiste bewaard en de rest wegstreept wordt het denk ik alweer een stuk overzichtelijker. | |
loecje | dinsdag 19 augustus 2014 @ 22:08 |
als je deze optie overweegt.... is het dan wel handig om het woord biologisch in je logo te verwerken? dan verwachten mensen ook echt biologisch. | |
n0a | dinsdag 19 augustus 2014 @ 22:16 |
Wat leuk, veel succes! Ben niet vaak in Noord, maar ik hou het in de gaten ![]() Zou er graag weer naar terug verhuizen. | |
Pietverdriet | dinsdag 19 augustus 2014 @ 22:17 |
* Pietverdriet komt mistery shoppen als jullie open zijn | |
Isegrim | dinsdag 19 augustus 2014 @ 22:21 |
Wil zelfs liever helemaal geen tekst in het logo anders dan de naam. ![]() | |
Isegrim | dinsdag 19 augustus 2014 @ 22:22 |
Dan moet je achteraf wel zeggen dat jij het was, want dan heb ik je tenminste eindelijk eens ontmoet! ![]() | |
loecje | dinsdag 19 augustus 2014 @ 22:31 |
ah oke. viel me eigenijk op doordat sommigen ontwerpen met tekst (waaronder een met het woord biologisch) toch de veel sterren krijgen. | |
Isegrim | dinsdag 19 augustus 2014 @ 22:37 |
Ik heb er best wel veel een boel sterren gegeven, er zitten echt een boel bij die ik heel tof vind. ![]() Ik had eigenlijk wat zuiniger met mijn sterren moeten zijn in het begin. ![]() | |
loecje | dinsdag 19 augustus 2014 @ 22:39 |
ik zie wel dat er reacties zijn maar kan de reacties niet lezen. kan je de sterren dan niet meer aanpassen? onhandig. | |
MissHobje | dinsdag 19 augustus 2014 @ 22:47 |
Wow supergaaf zeg dat jullie je eigen bakkerijtje beginnen, enne ontzettend veel succes :-) Gefeliciteerd ![]() | |
Isegrim | dinsdag 19 augustus 2014 @ 22:48 |
Ja, dat kan wel maar dat vind ik zielig voor die mensen. ![]() | |
floris_b | dinsdag 19 augustus 2014 @ 23:07 |
Gaan jullie ook rijskast voor grote hoeveelheden aanschaffen? | |
Isegrim | dinsdag 19 augustus 2014 @ 23:18 |
Niet nodig bij autolyse. ![]() | |
LeeHarveyOswald | dinsdag 19 augustus 2014 @ 23:21 |
Ik zie het ook meer als een indicatie naar andere ontwerpers waar onze smaak zit. | |
loecje | dinsdag 19 augustus 2014 @ 23:22 |
Nee dat is niet zielig. Nu denken de mensen dat ze geweldig bezig zijn met zoveel sterren terwijl je het eigenlijk niets vind. (beetje overdreven gezegd) Wanneer je de sterren verlaagt van de minder geschikte logo's geef je diegene eigenlijk een kans het ontwerp te verbeteren. | |
Isegrim | woensdag 20 augustus 2014 @ 07:22 |
Goed punt! Done! [ Bericht 0% gewijzigd door Isegrim op 20-08-2014 07:32:15 ] | |
Isegrim | donderdag 21 augustus 2014 @ 21:34 |
Vandaag op de FB-pagina van een bewoner van de straat waar het pandje zit:Echt al veel van dat soort reacties van buurtbewoners, hoe tof is dat? ![]() | |
UncleFunk | donderdag 21 augustus 2014 @ 21:40 |
Niet gek, lijkt me. Je moet best moeite doen om ergens lekker brood te vinden! En dan opeens is het in de straat te koop ![]() | |
Isegrim | donderdag 21 augustus 2014 @ 21:46 |
Nou ja, en ze waren dus gewend aan een vaag 'koffiehuis' met de nodige politie-invallen en overlast, dus dan zou ik ook blij zijn met zo'n nieuwe invulling. ![]() Heb de finalisten voor ons logo-ontwerp geselecteerd. https://www.ontwerpen-voo(...)ologisch-desembrood/ - weet niet of jullie kunnen zien wie de finalisten zijn, maar dat zijn nummers 15, 31, 56, 70. | |
HaverMoutKoekje | donderdag 21 augustus 2014 @ 21:54 |
15 ![]() | |
Isegrim | donderdag 21 augustus 2014 @ 22:00 |
Die is zeker mooi, maar ik ben zelf ook wel erg fan van #70. ![]() | |
uniekhoorn | donderdag 21 augustus 2014 @ 22:03 |
47 vind ik dan weer leuk ![]() En 15 | |
nectarientje | donderdag 21 augustus 2014 @ 22:08 |
15! Er zitten wel echt mooie dingen tussen zeg maar ik vind 15 het beste passen. | |
loecje | donderdag 21 augustus 2014 @ 22:09 |
15 lijkt mooi door het hout effect. ik vraag me af of dat op papier ook zo mooi lijkt... 14 vind ik persoonlijk veel minder mooi en dat is hetzelfde logo. de overige 3 zijn allemaal mooi. dat gaat moeilijk kiezen worden. [ Bericht 19% gewijzigd door loecje op 21-08-2014 22:15:48 ] | |
Isegrim | donderdag 21 augustus 2014 @ 22:10 |
Ja, het zijn niet voor niks finalisten natuurlijk, ik vind ze allemaal erg leuk. ![]() 15 omdat 'ie zo heerlijk clean is en gewoon heel erg klopt. 31 omdat 'ie een lekker retro-gevoel geeft. 56 omdat ik die echt zo op de ruit zie zitten en omdat 'ie ook iets retro heeft, maar op een totaal andere manier dan 31. 70 vanwege het korrelige, dat vind ik passen bij het product, tevens doet deze het erg goed op een drukke achtergrond zoals die van onze site. | |
Tinkepink | donderdag 21 augustus 2014 @ 22:16 |
70 laadt bij mij niet. Mijn voorkeur gaat uit naar 56. | |
Nero22 | donderdag 21 augustus 2014 @ 22:17 |
Met je muis even eroverheen. Wat een prachtig idee dit. Mooi pand ook. Heel veel succes! ![]() | |
#ANONIEM | vrijdag 22 augustus 2014 @ 02:56 |
TVP ![]() Wat ben je allemaal van plan dat je pas in 2015 opent? ![]() | |
Questular | vrijdag 22 augustus 2014 @ 08:18 |
56 ![]() | |
Isegrim | vrijdag 22 augustus 2014 @ 08:28 |
Ik houd een flinke slag om de arm. Ik heb liever dat er 2015 staat en dat we een stuk eerder open kunnen dan dat het tegenvalt en er uitgesteld moet worden. Maar het moet vooral in weekends gaan gebeuren en er moet best wat gebeuren, dus ben gewoon een beetje voorzichtig. | |
Isegrim | vrijdag 22 augustus 2014 @ 08:28 |
De preview van 70 werkt niet, maar als je met je muis hovert dan zie je 'm wel. ![]() Edit: spuit 11. ![]() | |
Lonaa | vrijdag 22 augustus 2014 @ 10:06 |
Ik vind nummer 70 wel de mooiste. ![]() | |
golfer | vrijdag 22 augustus 2014 @ 12:21 |
Voor mij absoluut nr. 56. Straalt alles uit wat een goede nostalgische bakkerij moet uitstralen. | |
regnavetto | vrijdag 22 augustus 2014 @ 12:40 |
Even serieus. Een bakker bij ons moest verplicht stoppen met bakken snachts omdat buurtbewoners klaagden van de 'stank' sochtends | |
Isegrim | vrijdag 22 augustus 2014 @ 13:38 |
Ja, die mensen heb je. ![]() ![]() Gelukkig zit er een bovendakse afzuigpijp aan het pand, mochten er zulke figuren in de buurt wonen. ![]() | |
Isegrim | vrijdag 22 augustus 2014 @ 13:42 |
Ja, die is wel echt nostalgisch. Bijna iets wat je zou verwachten op het raam van een bakker anno 1900. | |
#ANONIEM | vrijdag 22 augustus 2014 @ 13:46 |
Ik vind dat "Sinds 2014" wel een beetje stom staan ![]() [ Bericht 7% gewijzigd door #ANONIEM op 22-08-2014 13:46:28 ] | |
golfer | vrijdag 22 augustus 2014 @ 14:05 |
Juist dat "sinds"maakt het nostalgisch en iedereen die dan ziet staan sinds 2014 of 2015 begrijpt waarschijnlijk ook wel de ironie. ![]() [ Bericht 0% gewijzigd door golfer op 22-08-2014 14:17:42 ] | |
Isegrim | vrijdag 22 augustus 2014 @ 17:30 |
Ja, dat vind ik juist leuk. ![]() | |
douche-eendje | vrijdag 22 augustus 2014 @ 17:34 |
Of de sinds veranderen in het jaar waarin het eerste brood werd gebakken door Jeroen ![]() | |
Isegrim | vrijdag 22 augustus 2014 @ 17:35 |
Nou, dan wordt het 2013 of 2012, dat maakt ook niet echt veel uit. ![]() | |
komrad | vrijdag 22 augustus 2014 @ 18:09 |
Leuk ![]() | |
Isegrim | vrijdag 22 augustus 2014 @ 18:21 |
Dat hopen wij ook! Ons ideaal is er beide van te kunnen leven, dat zou echt geweldig zijn. Maar als één van ons ervan kan leven is dat ook al heel mooi. We gaan ervoor! ![]() | |
komrad | vrijdag 22 augustus 2014 @ 18:30 |
En voorlopig naast jullie werk? | |
Isegrim | vrijdag 22 augustus 2014 @ 18:33 |
Om te beginnen wel; eerst twee daagjes per week open en dan kijken of we het zo snel mogelijk kunnen uitbreiden naar vijf dagen. Ik werk al vier dagen dus ik kan sowieso een doordeweekse dag voor mijn rekening nemen. Jeroen wil ook een dag minder gaan werken dus dan zouden we meteen al drie dagen open kunnen. En als het dan een beetje blijkt te lopen, de sprong in het diepe. ![]() | |
HaverMoutKoekje | vrijdag 22 augustus 2014 @ 18:44 |
Gaan jullie dan midden in de nacht te bakken om s ochtends een winkel vol te hebben? | |
Isegrim | vrijdag 22 augustus 2014 @ 18:50 |
Midden in de nacht zal niet hoeven. Wij maken gebruik van autolyse. We kunnen het brood in de avond vormen, waarna het de hele nacht in een koeling gaat. Het kan rechtstreeks vanuit de koeling de oven in. Als we om 06:00 beginnen, hebben we om 09:00 al flink wat klaar liggen. We beginnen met 1 Rofco-oven, maar als het een beetje loopt zullen daar snel een tweede en derde exemplaar bij moeten komen. Deze oven: http://www.rofco.be/ovens.html#B40 | |
Whiskers2009 | vrijdag 22 augustus 2014 @ 19:00 |
70 ![]() ![]() Vind eigenlijk al haar ontwerpen wel wat hebben (ook die gele en die zwarte) | |
Pietverdriet | vrijdag 22 augustus 2014 @ 19:02 |
12 broden per bakgang, hoe lang bakken die? . | |
Isegrim | vrijdag 22 augustus 2014 @ 21:35 |
Zo'n 40min. Dus er moet gauw een oven (of twee) bij. ![]() | |
Isegrim | vrijdag 22 augustus 2014 @ 22:29 |
Bij die toko in Tilburg hebben ze er drie staan. Zij verkopen op een zaterdag zo'n 200 broden geloof ik. | |
junkiexp | vrijdag 22 augustus 2014 @ 22:54 |
Vanavond samen met Isegrim en LHO wezen kijken in het pand. Veel potentie qua ruimte maar nog wel een hoop werk aan de winkel. Ik kreeg het idee dat er een vereniging van rokers heeft ingezeten, en die hadden dan continue 6 frituurpannen aanstaan en geen afzuiging ![]() Werkelijk geen vierkante centimeter is schoon, alles plakt van het vet en de nicotine. Menig mens zou hard wegrennen maar ze zijn gelukkig nuchter genoeg om hier door heen te kijken, en ik zal ze op elektra- cv en watergebied belangeloos ondersteunen waar dit mogelijk is. En eigenlijk alleen maar vanuit mijn sympathie dat ze zoiets leuks gaan doen, daarnaast zijn het ook toffe mensen ![]() | |
Isegrim | vrijdag 22 augustus 2014 @ 22:55 |
![]() ![]() | |
Klaploper | vrijdag 22 augustus 2014 @ 22:59 |
Tof! Kenden jullie elkaar al of is dit een FOK!-vriendschap? (Of fok-zakenrelatie :p) | |
junkiexp | vrijdag 22 augustus 2014 @ 23:02 |
Nou ja, we hebben elkaar wel eens vluchtig gezien in de kroeg en verder veel via Fok! en Facebook. Rotterdammerts onder elkaar he ![]() | |
UncleFunk | vrijdag 22 augustus 2014 @ 23:04 |
Gaaf dat je dat doet! | |
Isegrim | vrijdag 22 augustus 2014 @ 23:16 |
Alleen twee keer in de kroeg idd, in min of meer (vooral meer) beschonken toestand. ![]() ![]() | |
MMGYMCMB | vrijdag 22 augustus 2014 @ 23:35 |
Mooi man ![]() afz. een Amsterdammer | |
Isegrim | vrijdag 22 augustus 2014 @ 23:38 |
![]() | |
komrad | vrijdag 22 augustus 2014 @ 23:40 |
Jammer dat ik zo ver weg woon! ![]() | |
Isegrim | zaterdag 23 augustus 2014 @ 20:44 |
Vandaag de eerste klusdag en meteen een meevaller; de vorige huurders hadden nog nooit van voorstrijk gehoord dus je wipt de tegels zo van de wand. ![]() Zeker een stuk of tien buurtbewoners kwamen een praatje maken; allemaal positief! ![]() | |
RunForrestRun | zondag 24 augustus 2014 @ 12:16 |
Dat! Echt tof dat jullie het gaan proberen, ik hoop dat het een succes wordt! | |
Isegrim | zondag 24 augustus 2014 @ 12:24 |
Volgens een Turkse buurman die zelf bakker is, konden we vast gauw onze baan opzeggen en zou het een groot succes worden. ![]() ![]() [ Bericht 8% gewijzigd door Isegrim op 24-08-2014 12:56:33 (damn you, autocorrect) ] | |
Isegrim | zondag 24 augustus 2014 @ 12:36 |
De winnaar van onze logo-wedstrijd is #70 (Olga) geworden. We vonden de keus echt heel moeilijk want alle finalisten hadden iets prachtigs gemaakt. #70 vinden we mooi bij ons product passen door de wat korrelige look. Daarnaast is het een eenvoudig, herkenbaar en eenkleurig logo dat overal goed toepasbaar is (op raam, op schorten, als stempel op tasjes etc). Deze dus: https://www.ontwerpen-voo(...)entry.php?id=1013893 | |
Tinkepink | zondag 24 augustus 2014 @ 12:37 |
Gefeliciteerd. Goede keus ook. | |
junkiexp | zondag 24 augustus 2014 @ 12:40 |
Gefeliciteerd, heel mooi logo, ik zie het al voor me op de ruit ![]() En ondanks dat dit CUL is krijgen we toch wel foto's van het slopen he ![]() | |
Isegrim | zondag 24 augustus 2014 @ 12:48 |
Ik zal af en toe een fotootje neerzetten. ![]() De muur nadat ik de meeste tegels eraf had gehaald. Dat stukje dat er nog zit, zit om duistere redenen wél goed vast en zal ik met een kapbeitel o.i.d. eraf moeten gaan zien te halen. Hopelijk lukt dat, want het is maar gipswand wat erachter zit. ![]() | |
Isegrim | zondag 24 augustus 2014 @ 12:49 |
En even voor de duidelijkheid: dat bovenste deel was oorspronkelijk gewoon wit gestuukt. ![]() | |
UncleFunk | zondag 24 augustus 2014 @ 12:53 |
Mooi logo hebben jullie uitgekozen! | |
Erasmo | zondag 24 augustus 2014 @ 12:55 |
Het klusgedeelte kun je eventueel wat dieper op ingaan in K&W. | |
Isegrim | zondag 24 augustus 2014 @ 12:57 |
Ik vind één topic genoeg. Ik zal af en toe een fotootje neerzetten om de voortgang te tonen en daar laat ik het bij. ![]() | |
Maraca | zondag 24 augustus 2014 @ 12:59 |
Leuk dit! Wens jullie veel succes toe! Kom zeker een keertje langs, de afstand is prima te doen ![]() | |
Guppy | zondag 24 augustus 2014 @ 13:30 |
Goede keuze, mooi logo ![]() ![]() Gaaf project om te volgen ook, bijna jammer dat ik niet in Rotterdam woon! | |
minilot | zondag 24 augustus 2014 @ 13:43 |
Getveeeeeeerrrrrr! ![]() ![]() | |
LeeHarveyOswald | zondag 24 augustus 2014 @ 15:13 |
Logo even op de gevel gesoept:![]() | |
Erasmo | zondag 24 augustus 2014 @ 15:17 |
Ziet er mooi uit maar persoonlijk heb ik mijn twijfels over de deur. Het logo voegt daar niet zo veel toe naast zijn grote broer en waarschijnlijk komen er nog wat stickers met openingstijden ed. bij waardoor het erg druk wordt op de deur. | |
LeeHarveyOswald | zondag 24 augustus 2014 @ 15:20 |
Eens. Waar we zelf aan zaten te denken was het logo in het klein verwerken in een sticker waarop de openingstijden staan. | |
Maraca | zondag 24 augustus 2014 @ 15:25 |
Mee eens. Maar de grote versie ziet er super uit! Goede keuze ![]() | |
Faux. | zondag 24 augustus 2014 @ 15:29 |
Ben je niet bang dat t hele logo op de schop moet zodra je meerdere soorten brood gaat verkopen? | |
Isegrim | zondag 24 augustus 2014 @ 15:38 |
Nee hoor, vrijwel al het brood dat we gaan maken valt onder diezelfde noemer, behalve misschien dingen als croissantjes e.d. Maar het slowfood-desembrood zal hoe dan ook de core business blijven. | |
junkiexp | zondag 24 augustus 2014 @ 15:44 |
Logo op de deur zou ik ook niet doen inderdaad, althans niet in deze vorm. Op de grote ruit is het super! | |
Faux. | zondag 24 augustus 2014 @ 16:22 |
Ah ok ![]() | |
Prego | zondag 24 augustus 2014 @ 17:30 |
als je niets gezegd zou hebben zou ik denken dat het gele verf was ![]() ![]() | |
Pietverdriet | zondag 24 augustus 2014 @ 19:35 |
Is het niet minder werk de gipswand te verwijderen en een nieuwe plaatsen ipv deze zo te bewerken? | |
Isegrim | zondag 24 augustus 2014 @ 20:46 |
Die hele muur kostte minder dan een uur! ![]() | |
Pietverdriet | zondag 24 augustus 2014 @ 21:02 |
Hoe ga je het vet en nicotine verwijderen? | |
Isegrim | zondag 24 augustus 2014 @ 21:08 |
Ja, goeie vraag. ![]() | |
frederik | zondag 24 augustus 2014 @ 21:27 |
Heb je dan niet de kans dat je alsnog met de stank van dat roken blijft zitten, je verbergt de oorzaak immers in plaats van dat je het verhelpt? | |
Pietverdriet | zondag 24 augustus 2014 @ 21:30 |
Ozonbehandeling werkt erg goed in het weghalen van reuk en het doodmaken van schimmels en bacterien. | |
Whiskers2009 | zondag 24 augustus 2014 @ 21:35 |
![]() | |
#ANONIEM | zondag 24 augustus 2014 @ 21:35 |
Blijft de voorkant blauw? | |
Isegrim | zondag 24 augustus 2014 @ 21:38 |
Is eventjes afwachten, als dat zo is, zou een ozonbehandeling (zie Piet) inderdaad nog een optie zijn. De overige voordeuren en kozijnen in de straat zijn oudhollands groen. Misschien daarbij aansluiten. Maar de woningcorporatie gaat nog iets doen aan de voorkant, er zit schade van een rolluik dat er heeft gezeten. | |
loecje | zondag 24 augustus 2014 @ 22:03 |
de winkel mag ook wel een beetje opvallen tussen dat groen. ben benieuwd watvoor moois jullie ervan gaan maken. | |
Isegrim | zondag 24 augustus 2014 @ 22:11 |
Crèmewit zou ook nog kunnen, qua wat meer opvallen. Maar dan heeft het wel flink wat lagen nodig, over dat donkerblauw heen. | |
Chuck-N0rr1s | zondag 24 augustus 2014 @ 23:19 |
Tvp | |
MiestOr | maandag 25 augustus 2014 @ 00:58 |
Als Rotterdammert blijf ik dit ook even volgen... a good bread these days, is hard to find.. zongen ze ooit... | |
_Joy_ | maandag 25 augustus 2014 @ 11:16 |
Wat een gaaf, origineel en gedurfd idee, ik ga dit volgen! Het wordt vast een groot succes! | |
Isegrim | maandag 25 augustus 2014 @ 11:20 |
Om nog nét iets meer productie uit onze thuisoven te persen zo lang we nog geen winkel hebben, ben ik vanmorgen met de bus en een boodschappentrolley een granieten plaat gaan ophalen in Moordrecht. Deze moet onze twee pizzastenen vervangen. Die hebben opstaande randen dus daar kun je niet veel broden op leggen. Hopelijk passen er met de plaat twee extra broden in de oven. [ Bericht 0% gewijzigd door Isegrim op 25-08-2014 11:26:41 ] | |
PdeHoog | maandag 25 augustus 2014 @ 12:13 |
Wat voor oven hebben jullie nu dat je zoveel productie kan draaien? ![]() | |
Isegrim | maandag 25 augustus 2014 @ 12:40 |
100 liter, Boretti. Maar we doen aardig wat bakbeurten op een zaterdag hoor! ![]() | |
PdeHoog | maandag 25 augustus 2014 @ 13:36 |
![]() ![]() | |
Isegrim | maandag 25 augustus 2014 @ 13:42 |
De granieten plaat is 35x70. Met een beetje geluk weten we daar 5-6 grote (850g) broden op te proppen. Eén Rofco zal al een enorme verademing zijn. ![]() | |
Prego | maandag 25 augustus 2014 @ 14:21 |
hoveel broden kun je daarin kwijt per keer? | |
Isegrim | maandag 25 augustus 2014 @ 14:30 |
Afhankelijk van de maat 12-20. Of meer bij bolletjes e.d. | |
Prego | maandag 25 augustus 2014 @ 14:37 |
minstens het dubbele dus ![]() | |
komrad | maandag 25 augustus 2014 @ 14:52 |
is het geen optie de nieuwe oven for the time being thuis neer te zetten? | |
PdeHoog | maandag 25 augustus 2014 @ 14:57 |
Dat geloof ik ja. Wat een werk zeg ![]() | |
Isegrim | maandag 25 augustus 2014 @ 15:13 |
Hebben wij ook aan gedacht, maar je móet twee trappen op om bij ons huis te komen dus ik denk dat we dat niet gaan doen. | |
Isegrim | maandag 25 augustus 2014 @ 15:14 |
Het bestelvolume is nu nog wel bij te houden hoor. En we melden op enig moment ook gewoon dat we vol zitten. Niet ideaal, maar mensen weten dat. | |
komrad | maandag 25 augustus 2014 @ 15:15 |
net gekeken, de 12 full size broden variant weegt 85 kg. inderdaad maar niet doen ![]() | |
AnneX | maandag 25 augustus 2014 @ 15:31 |
Geweldig zeg, jullie initiatief. ![]() | |
Blues | maandag 25 augustus 2014 @ 16:21 |
Heeel veel suc6 ![]() /volgt | |
Isegrim | maandag 25 augustus 2014 @ 16:24 |
Wat leuk om zoveel positieve en bemoedigende reacties te krijgen. ![]() ![]() | |
-Peach | maandag 25 augustus 2014 @ 16:52 |
Wat een gaaf idee! Heel veel succes! | |
Isegrim | maandag 25 augustus 2014 @ 16:59 |
De (massieve) granieten plaat (meteen even getest) heeft in elk geval één groot voordeel boven de (poreuze) pizzastenen: de 'oven spring' neem er flink door toe. Oftewel, de broden 'springen' veel meer omhoog nadat je ze in de oven hebt gedaan. ![]() | |
Pietverdriet | maandag 25 augustus 2014 @ 17:02 |
Ah, ook maar eens een granieten plaat halen dus | |
Isegrim | maandag 25 augustus 2014 @ 17:03 |
Wel loeizwaar hoor. ![]() ![]() | |
Pietverdriet | maandag 25 augustus 2014 @ 17:06 |
Dat is vogens mij niet echt verstandig, staat in de gebruiksaanwijzing van mijn oven dat er niets op de bodem mag liggen | |
Isegrim | maandag 25 augustus 2014 @ 17:07 |
Op de bodem van de onze zit nog een soort bakplaat. De granietplaat rust nu op de zijkanten van die bakplaat. Er zit daardoor zeker 2cm tussen de plaat en de werkelijke bodem. Dus ik denk dat het wel ok is in dit geval. Flink wat afstand nog tot de elementen. | |
Pietverdriet | maandag 25 augustus 2014 @ 17:08 |
Ah, kijk, das wat anders dan dat ie fysiek op de bodem ligt | |
Panthera1984 | maandag 25 augustus 2014 @ 22:40 |
Superleuk dat je zoiets gaat doen. Zelf woon ik op de Veluwe, dus zal nooit van jullie brood kunnen proeven, maar ik weet dat hier ook diverse soortgelijke initiatieven lopen. Eigenlijk wilde ik vooral even reageren voor een tip wat betreft schoonmaken vet/nicotine. ![]() | |
AnneX | maandag 25 augustus 2014 @ 22:48 |
St. Marc is inderdaad héel prettig werken! ![]() En ken je concollega's in de regio http://shop.vanmenno.nl/welkom_bij_de_webshop_vanmenno ![]() | |
Isegrim | maandag 25 augustus 2014 @ 23:03 |
VanMenno is íets grootschaliger. ![]() St. Marc is fijn spul idd. | |
RoelerMF | dinsdag 26 augustus 2014 @ 07:55 |
Wat een gaaf initiatief! Als er workshops komen ben ik ook geïnteresseerd! Succes en ik ga dit topic volgen! ![]() | |
pmponer | dinsdag 26 augustus 2014 @ 08:52 |
In wat voor buurt zitten jullie? hebben jullie al een prijsstelling in gedachte? Als ik naar de site van Menno kijk, vind ik 4 euro voor een broodje van 500 gram erg hoog. en dan is ie nog niet eens af ook | |
PdeHoog | dinsdag 26 augustus 2014 @ 09:23 |
De franse bakker in Delft vraagt ook zo'n bedrag. Ik heb dat er best voor over als het daadwerkelijk beter smaakt dan die meuk uit de fabrieksbakkerijen. | |
pmponer | dinsdag 26 augustus 2014 @ 09:26 |
Dat geloof ik meteen dat het beter smaakt, ik vind fabrieksbrood ook niet makkelijk binnen te houden. Ik zou echter voor dat soort bedragen gaan kijken of ik zelf niet beter mijn brood zou kunnen bakken. helemaal omdat je hem nog moet afbakken Maar ik vroeg het ook meer ivm de buurt, zit daar genoeg publiek die dat soort prijzen voor een brood willen betalen. | |
LeeHarveyOswald | dinsdag 26 augustus 2014 @ 09:31 |
Wij zitten op 4 voor 850 gram, of 3 euro voor 425. Die prijzen willen we aanhouden. Spelt is wat duurder. We overwegen ook een niet-biologisch assortiment broden op te nemen die nog iets goedkoper kunnen. | |
pmponer | dinsdag 26 augustus 2014 @ 09:53 |
Ah dat is dus al wat gunstiger geprijst dus. Ik hoop erg voor jullie dat het gaat lukken, aan de baksels zal het niet liggen! | |
Isegrim | donderdag 28 augustus 2014 @ 08:44 |
Morgenochtend zes broden leveren aan biowinkeltje in de buurt. Zes 'om te beginnen'. Toch maar een Rofco thuis laten brengen? ![]() | |
PdeHoog | donderdag 28 augustus 2014 @ 08:47 |
![]() ![]() | |
Isegrim | donderdag 28 augustus 2014 @ 08:49 |
Hey, beter zo, maar als ze meer wil wordt het erg lastig binnen de huidige mogelijkheden. Het dubbele zou nog haalbaar zijn met twee batches, maar daar houdt het op want soms wil ik ook een paar uur slapen. ![]() | |
PdeHoog | donderdag 28 augustus 2014 @ 08:51 |
![]() ![]() ![]() ![]() | |
Isegrim | donderdag 28 augustus 2014 @ 09:00 |
Even nagaan of onze oven een timer heeft die ervoor kan zorgen dat de oven warm is als we opstaan, dat scheelt weer tijd. ![]() | |
Nezhi | vrijdag 29 augustus 2014 @ 00:05 |
Hm, misschien een aandachtspuntje? Bij mij doet www.jeroenbaktbrood.nl het wel, maar alleen jeroenbaktbrood.nl niet. | |
Isegrim | vrijdag 29 augustus 2014 @ 07:36 |
Dank, gaan we fixen! | |
Isegrim | vrijdag 29 augustus 2014 @ 16:29 |
Nou eh, de vanmorgen geleverde broden waren een uur geleden uitverkocht en ze meldden al op hun FB dat ze morgen weer hebben, maar wij waren daarover nog niet ingelicht. ![]() ![]() | |
minilot | vrijdag 29 augustus 2014 @ 16:33 |
![]() | |
PdeHoog | vrijdag 29 augustus 2014 @ 16:45 |
![]() ![]() ![]() | |
Isegrim | vrijdag 29 augustus 2014 @ 16:46 |
We hadden ook al flink wat gewone bestellingen dus schiet lekker op zo! ![]() | |
minilot | vrijdag 29 augustus 2014 @ 16:54 |
Welke biowinkel is dat eigenlijk? Eentje iets meer in het centrum of in zuid toevallig? ![]() | |
LeeHarveyOswald | vrijdag 29 augustus 2014 @ 16:57 |
Bio Bodega. Deze week geopend. Noordzijde CS, rechtsaf, en dan na 100 meter aan je rechterhand. | |
minilot | vrijdag 29 augustus 2014 @ 16:59 |
Die ken ik, thanks! ![]() | |
_Loki | vrijdag 29 augustus 2014 @ 17:00 |
Joh nou woon ik niet in Rotterdam maar ik ben wel heel nieuwschierig eigenlijk ![]() | |
minilot | vrijdag 29 augustus 2014 @ 17:00 |
Wel superleuk dat zo'n heel splinternieuwe biowinkel ook meteen begint met de verkoop van jullie ook al zo nieuwe brood! ![]() | |
Maraca | vrijdag 29 augustus 2014 @ 17:31 |
![]() Maar wat geweldig dat het zo goed loopt! Goed voorteken voor jullie bakkerij ![]() | |
pmponer | vrijdag 29 augustus 2014 @ 17:44 |
Super! Maar goed druk dagje morgen. Heb je die rofco al besteld ![]() | |
ChildoftheStars | vrijdag 29 augustus 2014 @ 18:07 |
`Wat een leuk idee! Veel succes en ik ga lekker je voortgang volgen | |
Isegrim | vrijdag 29 augustus 2014 @ 19:38 |
Ja hoor, waarom niet? PM maar, dan regelen we iets. | |
Isegrim | vrijdag 29 augustus 2014 @ 19:40 |
Nou, ik was er een paar keer langsgelopen toen ze nog bezig was met de inrichting. Ik heb haar toen gewoon benaderd met de vraag of ze al een leverancier had voor brood. Nee, maar die zocht ze nog wel. Dus toen is ze bij ons thuis brood wezen proeven en ze vond het erg lekker. ![]() | |
Isegrim | vrijdag 29 augustus 2014 @ 19:42 |
Nee. ![]() Lijst voor morgen: 15 grote broden, 3 kleine broden, 9 bollen, 8 rommelbroodjes (vruchtenbroodjes met rommelkruid), 1 borodinsky-brood (Witrussisch). De 10 broden voor Bio Bodega moeten om 09:00 worden bezorgd. | |
Ansu | vrijdag 29 augustus 2014 @ 20:16 |
Wat een super initiatief! Net nu ik Rotterdam verlaten heb... | |
#ANONIEM | vrijdag 29 augustus 2014 @ 20:25 |
Hoeveel bakrondes zijn dat? ![]() [ Bericht 0% gewijzigd door #ANONIEM op 29-08-2014 20:25:31 ] | |
Isegrim | vrijdag 29 augustus 2014 @ 20:30 |
Dat weet ik nog even niet. Stuk of zes, zeven? Ook nog koekjes, maar die bak ik vanavond. | |
komrad | vrijdag 29 augustus 2014 @ 20:42 |
Succes met bakken. En fijn dat het zo goed gaat! | |
Isegrim | vrijdag 29 augustus 2014 @ 21:14 |
Dat moet je ook nóóit doen! ![]() |