Hij houdt niet van vlees dat niet herkenbaar is. Voornamelijk dingen zoals worst enzoquote:Op woensdag 2 juli 2014 10:06 schreef Pietverdriet het volgende:
[..]
Okay, ook als ze echt goed zijn met een knakkende worst?
Ik kon niet kiezen wat ik zou maken omdat ik bang was dat ik de klassieke variant zou missen. Vandaar dat ik er maar drie had gemaaktquote:Op woensdag 2 juli 2014 10:06 schreef Pietverdriet het volgende:
[..]
Vind dat soort variaties leuk, maar de klassieker kan ik altijd eten. Ik kan sowieso altijd eten, das een beetje het probleem
Daar kan ik me wat bij voorstellenquote:Op woensdag 2 juli 2014 10:08 schreef emmyemmy het volgende:
[..]
Hij houdt niet van vlees dat niet herkenbaar is. Voornamelijk dingen zoals worst enzo
Ik aan de koffie, zonder ontbijt.quote:Op woensdag 2 juli 2014 10:11 schreef Lucky_Strike het volgende:
Damn Piet, ik krijg trek! En ik zit nog aan mn bakje yoghurt hier.
Cevapcicibroodjes eet ik heerlijk als streetfood in Kroatië, probleem daar is dat ze aan de kust geen pittige/scherpe Ajvar kennen maar alleen de laffe variatie. Bij de pittige breekt ze het zweet uit en grijpen ze al naar het bier. Toen ik eens sambal meenam als "Nederlandse Ajvar" werden ze gekquote:Op woensdag 2 juli 2014 10:11 schreef emmyemmy het volgende:
Turks brood hebben we hier niet. Italiaanse bollen wel. Zal eens kijken.
Want worst is herkenbaarder dan een hamburger?quote:Op woensdag 2 juli 2014 10:08 schreef emmyemmy het volgende:
[..]
Hij houdt niet van vlees dat niet herkenbaar is. Voornamelijk dingen zoals worst enzo
Daarvan weet hij dat ik ze zelf maak en wat ik er in doequote:Op woensdag 2 juli 2014 10:16 schreef LeeHarveyOswald het volgende:
[..]
Want worst is herkenbaarder dan een hamburger?
Ze hebben hier wel turks brood. 3 keer gekocht en elke keer beschimmeld. Niet meer dus.quote:Op woensdag 2 juli 2014 10:16 schreef Lucky_Strike het volgende:
Albert Heijn en Jumbo (en vast meer) hebben tegenwoordig afbak Turks brood. Ik heb het pas bij vrienden op en het valt echt helemaal niet tegen.
Maar in een klein durp zullen ze dat soort exotische dingen vast niet verkopen bij de supermarkt. Bij mijn ouders in het dorp verkopen ze nog niet eens Thaise currypasta.
Ayvar heb je in twee soorten, mild en pittig.quote:Op woensdag 2 juli 2014 10:15 schreef emmyemmy het volgende:
Oh is het pittig? Hij mag geen pittig eten
Weet je zeker dat het schimmel was en niet de bloem waar ze mee bestoven zijn?quote:Op woensdag 2 juli 2014 10:19 schreef emmyemmy het volgende:
[..]
Ze hebben hier wel turks brood. 3 keer gekocht en elke keer beschimmeld. Niet meer dus.
Duidelijk. schandalig natuurlijk dat ze beschimmelde spullen verkopenquote:Op woensdag 2 juli 2014 10:21 schreef emmyemmy het volgende:
Nee was heel duidelijk schimmel. Schimmelsmaak, blauw/groen en taai.
In welke hoek van het land woon je?quote:Op woensdag 2 juli 2014 10:21 schreef emmyemmy het volgende:
Nee was heel duidelijk schimmel. Schimmelsmaak, blauw/groen en taai.
Ohja, klinkt allemaal heel lekker maar ook heel duur voor een student zonder kruidenrekje!
Heb nu het geld niet.quote:Op woensdag 2 juli 2014 10:24 schreef LeeHarveyOswald het volgende:
[..]
In welke hoek van het land woon je?Zelfs in Friesland moet het lukken om al die kruiden voor <3 euro te vinden, en daar doe je waarschijnlijk mee tot je oud en rijk bent
Wat heb je wel in huis?quote:
sla, brood, pickles, etc etc heb je allemaal niet in huis?quote:Op woensdag 2 juli 2014 10:49 schreef emmyemmy het volgende:
Ik heb heel veel bbqsaus en qua kruiden alleen cayenne, paprikapoeder en kaneelEn A1 steaksauce. Maar niets daarvan wil ik gebruiken, behalve de kruiden dan.
Tzatziki burgers, dus met dikke yoghurt, knoflook en komkommer?quote:Op woensdag 2 juli 2014 10:52 schreef emmyemmy het volgende:
Nope. Ja, casinobrood. Maar is geen probleem. Wil gewoon iets anders dan de standaard Amerikaanse hamburgers dat niet te duur is.
Daar proef je denk ik niets meer van, maar neem gewoon een kaas die je lekker vindquote:Op woensdag 2 juli 2014 11:07 schreef emmyemmy het volgende:
Mijn vriend houdt overigens ook niet van feta. Welke andere kaas zou ik kunnen gebruiken? Mozzarella?
bifteki burgerquote:Op woensdag 2 juli 2014 11:17 schreef Lucky_Strike het volgende:
Feta en tomatenpuree door het gehakt
Mozzarellaquote:Op woensdag 2 juli 2014 11:14 schreef Pietverdriet het volgende:
[..]
Daar proef je denk ik niets meer van, maar neem gewoon een kaas die je lekker vind
Vind persoonlijk alleen goede buffelmozzarella ergens naar smaken, maar dan nog erg subtielquote:
Nou als meneer al geen worst en geen pittigheid lust, moet'ie niet zeuren ook hoorquote:Op woensdag 2 juli 2014 12:18 schreef emmyemmy het volgende:
Staafmixer wel. Vriend is een echte vleesman. En ik maak het voor hem omdat hij terugkomt van een moeilijk tentamen.
Geen idee eerlijk gezegd, ik eet geen blokpaprika, verdraag ze niet.quote:Op woensdag 2 juli 2014 12:31 schreef Gwywen het volgende:
Piet, is het waar dat paprika's met vier knobbels aan de onderkant zoeter zijn dan die met drie knobbels, en dat je die met vier beter voor rauw gebruik kunt gebruiken, en die met drie knobbels om te koken/bakken?
Ik wist niet eens dat er verschil was... ok een punt paprika is anders maar er zijn dus ook 2 soorten "gewone" paprika's...quote:Op woensdag 2 juli 2014 12:31 schreef Gwywen het volgende:
Piet, is het waar dat paprika's met vier knobbels aan de onderkant zoeter zijn dan die met drie knobbels, en dat je die met vier beter voor rauw gebruik kunt gebruiken, en die met drie knobbels om te koken/bakken?
Net aan een paprikateler gevraagd en die begon keihard te lachen. Dikke onzin dus.quote:Op woensdag 2 juli 2014 12:31 schreef Gwywen het volgende:
Piet, is het waar dat paprika's met vier knobbels aan de onderkant zoeter zijn dan die met drie knobbels, en dat je die met vier beter voor rauw gebruik kunt gebruiken, en die met drie knobbels om te koken/bakken?
Klinkt mij ook als absolute nonsense in de oren ja.quote:Op woensdag 2 juli 2014 14:00 schreef Molo het volgende:
[..]
Net aan een paprikateler gevraagd en die begon keihard te lachen. Dikke onzin dus.
Dat dacht ik al, maar je leest soms van die dingen op internet hè...quote:Op woensdag 2 juli 2014 14:00 schreef Molo het volgende:
[..]
Net aan een paprikateler gevraagd en die begon keihard te lachen. Dikke onzin dus.
Ja volle zon, met name in zuid Europa enzo. Nederland is lastig wat dat betreft. En niet teveel water, zodat ze lekker geconcentreerd smaken.quote:Op woensdag 2 juli 2014 16:07 schreef Pietverdriet het volgende:
ik eet zoals gezegd geen paprika, maar vermoed dat als je ze zelf kweekt ze veel smaakvoller zijn dan productiepaprika, bij tomaten werkt het iig wel zo
Ik kwam die knakker tegen dus vroeg het maar quasi lollig, maar zijn gezicht alleen al sprak boekdelen hahaquote:Op woensdag 2 juli 2014 16:28 schreef RobinOok het volgende:
[..]
Klinkt mij ook als absolute nonsense in de oren ja.
Kan in Nederland ook prima hoor. Alleen oogsten wij ons fruit liever onrijp, zodat het wat lomper in de vrachtwagen kan en lekker lang in de supermarkt kan blijven liggen.quote:Op woensdag 2 juli 2014 20:40 schreef Molo het volgende:
[..]
Ja volle zon, met name in zuid Europa enzo. Nederland is lastig wat dat betreft. En niet teveel water, zodat ze lekker geconcentreerd smaken.
Ik heb er geen verstand van hoor, ik roep alleen wat die teler me verteldequote:Op woensdag 2 juli 2014 20:51 schreef LeeHarveyOswald het volgende:
[..]
Kan in Nederland ook prima hoor. Alleen oogsten wij ons fruit liever onrijp, zodat het wat lomper in de vrachtwagen kan en lekker lang in de supermarkt kan blijven liggen.
Zelfde hier, werkt geweldig.quote:Op dinsdag 8 juli 2014 10:21 schreef Pietverdriet het volgende:
Ik heb er mee geexperimenteerd en vond dat er niet voldoende vanille aroma in de suiker kwam. Heb het toen met siroop geprobeerd, dat beviel beter, daarna op alcohol en dat gaat erg goed.
CUL / Vanille-extract of siroop maken, experiment
Graag gedaan, laat ook even weten hoe het gelukt is!quote:
Zal ik doen. Moet dan eerst meer vanillestokjes kopen en de tijd maken om te bereiden.quote:Op dinsdag 8 juli 2014 21:35 schreef Pietverdriet het volgende:
[..]
Graag gedaan, laat ook even weten hoe het gelukt is!
Op gevoel zou ik zeggen de fijne want dat mengt makkelijker...quote:Op donderdag 10 juli 2014 20:39 schreef Sorella het volgende:
Piet, ik wil (soft)ijs maken en nu heb ik maltodextrine nodig dus ik d8 dat haal ik wel even, blijken er twee soorten te zijn grof en fijn maar dat staat natuurlijk niet in het recept.
Enig idee welke ik het beste kan gebruiken ?
Grof kan je altijd nog fijn maken in een vijzel eventueel, van fijn grof maken lijkt me lastiger.quote:Op donderdag 10 juli 2014 20:39 schreef Sorella het volgende:
Piet, ik wil (soft)ijs maken en nu heb ik maltodextrine nodig dus ik d8 dat haal ik wel even, blijken er twee soorten te zijn grof en fijn maar dat staat natuurlijk niet in het recept.
Enig idee welke ik het beste kan gebruiken ?
Ik maak ijs zonder maltodextrine, maar zou fijn gebruiken, beter voor de structuur.quote:Op donderdag 10 juli 2014 20:39 schreef Sorella het volgende:
Piet, ik wil (soft)ijs maken en nu heb ik maltodextrine nodig dus ik d8 dat haal ik wel even, blijken er twee soorten te zijn grof en fijn maar dat staat natuurlijk niet in het recept.
Enig idee welke ik het beste kan gebruiken ?
Gestopte ganzen en eendenleverquote:Op vrijdag 11 juli 2014 20:58 schreef uniekhoorn het volgende:
Piehietttt???
Welk stuk lever vind jij het lekkerst? Afgezien van kalfs.
En heb je een mooi verrassend receptje???.
Ik bak normaal gesproken lever met veel ui, zout/peper, snufje cayenne, beetje soja, soms spekjes, champignons en verse peterselie.
Nou wil ik wel wat anders.
Vroeger kregen wij vers van de koe een lever die mijn moeder dan kookte en dan de nog warme lever op witbrod met roomboter met zout/peper... Zo simpel maar het lekkerste wat er is (nutteloze info)
Geen droog wijntje nemen, maar een zoetige, droge wijn combineerd niet met foie gras.quote:Op vrijdag 11 juli 2014 22:09 schreef uniekhoorn het volgende:
Nog nooit ganzenlever gehad, volgens mij lust ik dat wel!
En een wit wijntje erbij
Graag gedaanquote:
Zo de hoeveelheden door 10 delenquote:Op vrijdag 11 juli 2014 22:29 schreef Sorella het volgende:
Het is een zelfvriezende ijsmachine bij bcc vandaan van het merk proline, was in de aaanbieding verleden jaar, 70 euro ofzo, goed genoeg om te kijken of ik het vaak gebruik of dat het dezelfde kant op zou gaan als een broodbakmachine.
Ijsrecept in het engels en volgens mij een redelijk grote hoeveelheid, ik moet het nog aanpassen in vieren delen ofzo en vertalen.
3000 g milk
200 g egg yolks
70 g maltodextrine
300 g melkpoeder
20 g rivier zout
800 g castersugar
1000 g slagroom
• To make the gelato, place milk in a 7 L saucepan, set over medium heat and heat to 40C.
• Place egg yolks in a bowl and whisk till pale.
• Place malodextrine, skim milk powders and salt in a bowl and mix until combined.
• Once the milk hits 40 C, add the powders and blend. Pour about ¼ of the mix slowly into the egg yolks and keep whisking. Then, pour the yolks with a ¼ mix, back into the saucepan with the rest of the mixture and bring up to 75 C. Take off the heat and let stand.
• In a large saucepan, place the sugar with a little water and make a slurry and put on a stove on highest heat and let sugar caramelize till you get a dark amber colour.
• At the same time, place the cream in a saucepan and heat to just before boiling, careful not to burn the cream.
• Once sugar is dark amber colour, take off heat and very slowly pour the hot cream in, being careful that it doesn’t bubble over.
• Once sugar and cream are combined, add to the reserved mixture. Blend with a stick blender and strain into shallow pans. Transfer to the blast chiller and cool until the mix gets to around 5 degrees.
• Transfer mix to the soft serve machine and set to production mode.
In tienen delen is makkelijk uit te rekenenquote:Op vrijdag 11 juli 2014 22:32 schreef Pietverdriet het volgende:
[..]
Zo de hoeveelheden door 10 delen
Zou het gewoon weglaten. Zouten genoeg in melk en roomquote:Op vrijdag 11 juli 2014 22:34 schreef Sorella het volgende:
[..]
In tienen delen is makkelijk uit te rekenen
rivier zout kan ik toch ook zeezout voor gebruiken lijkt mij ?
Okidokie, morgen shoppen, zondag ijs makenquote:Op vrijdag 11 juli 2014 22:39 schreef Pietverdriet het volgende:
[..]
Zou het gewoon weglaten. Zouten genoeg in melk en room
Oven niet tussentijds openenquote:Op zaterdag 12 juli 2014 12:37 schreef _Loki het volgende:
Ik wil vanmiddag kaassoufflé proberen te maken, gewoon om te kijken of ik het kan, maar ik ben nogal bang omdat het schijtmoeilijk schijnt te zijn![]()
Dus, tips zijn welkom! Waar moet ik echt rekening mee houden?
Meest Nederlandse wat ik ken zijn Capucijnersquote:Op zaterdag 12 juli 2014 19:11 schreef sirdanilot het volgende:
Dank voor de ideeën![]()
Ik dacht overigens dat postelein echt typisch Nederlands was maar blijkbaar heeft men het elders ook
Echt kut dat die niet in Spanje te krijgen zijn inderdaad. Ze hebben hier echt heel mooie peulvruchten, maar af en toe wil ik gewoon Capucijners.quote:Op zaterdag 12 juli 2014 19:11 schreef Pietverdriet het volgende:
[..]
Meest Nederlandse wat ik ken zijn Capucijners
Heb je een tuin?quote:Op zaterdag 12 juli 2014 19:58 schreef Bramito het volgende:
[..]
Echt kut dat die niet in Spanje te krijgen zijn inderdaad. Ze hebben hier echt heel mooie peulvruchten, maar af en toe wil ik gewoon Capucijners.
Wat ik nog van vroeger weet toen ik een schooltuintje had is dat je capucijners niet elk jaar op dezelfde plaats mag telen, krijgt de plant ziektes door en de grond kan het ook niet aan (teveel stikstof in de bodem).quote:Op zaterdag 12 juli 2014 20:02 schreef Pietverdriet het volgende:
[..]
Heb je een tuin?
Laat je een doos gedroogde uit NL sturen en plant ze.
Of kook de gedroogde
Drie jaar drie verschillende gewassen en het vierde jaar braak laten liggen deden ze van oudsherquote:Op zaterdag 12 juli 2014 20:49 schreef Bramito het volgende:
Dat geldt voor alle peulvruchten, en eigenlijk moet je alle gewassen roteren.
Ajvar?quote:Op zaterdag 12 juli 2014 21:32 schreef Myraela het volgende:
Ik heb een grote zak paprika's liggen, wat zal ik daar eens van maken?
Morgen geen winkels open bij jou?quote:Op zaterdag 12 juli 2014 21:41 schreef Myraela het volgende:
Oeh, ajvar is een goed idee.Maandag even aubergine halen.
Dat lijkt me ook wel erg lekker. Alleen heb ik geen rookoven en dat lijkt me stiekem toch wel beter dan zonder te roken. Dus denk dat ik deze bewaar voor als ik wel kan roken.quote:Op zaterdag 12 juli 2014 21:44 schreef RobinOok het volgende:
Of deze: http://kokrobin.wordpress.com/2011/03/22/piperade/
[ afbeelding ]
Zal wel even langs de turk lopen of die aubergine hebben. Vast wel. En beetje chili lijkt me wel lekker en veel knoflook sowieso.quote:Op zaterdag 12 juli 2014 21:45 schreef Pietverdriet het volgende:
[..]
Morgen geen winkels open bij jou?
En een beetje chili (of doe er wat sambal bij) en knoflook natuurlijk
Toch is het originele recept zonder roken. Maar je hebt wel gelijk, alles is gerookt lekkerder. Ook die ajvar. ;-)quote:Op zaterdag 12 juli 2014 21:57 schreef Myraela het volgende:
[..]
Dat lijkt me ook wel erg lekker. Alleen heb ik geen rookoven en dat lijkt me stiekem toch wel beter dan zonder te roken. Dus denk dat ik deze bewaar voor als ik wel kan roken.
Dat lijkt verdacht veel op het overheerlijke Shakshuka: http://www.culy.nl/recept(...)ht-met-tomaat-en-ei/quote:Op zaterdag 12 juli 2014 21:44 schreef RobinOok het volgende:
Of deze: http://kokrobin.wordpress.com/2011/03/22/piperade/
[ afbeelding ]
Pietje, ik ga vandaag voor het eerst Spätzle maken. Nou heb ik geen Spätlepresse maar wel een pureeknijper voor piepers. Zo op het oog zie ik weinig verschil. Kan ik naar jou idee gewoon m'n aardappelknijper gebruiken, en zijn er nog dingen waar ik bij het op die manier maken van Spätzle rekening mee moet houden?quote:
Ja, opschrijven hoe je het gemaakt hebt (en mooie foto's makenquote:Op zondag 13 juli 2014 10:33 schreef minilot het volgende:
[..]
Pietje, ik ga vandaag voor het eerst Spätzle maken. Nou heb ik geen Spätlepresse maar wel een pureeknijper voor piepers. Zo op het oog zie ik weinig verschil. Kan ik naar jou idee gewoon m'n aardappelknijper gebruiken, en zijn er nog dingen waar ik bij het op die manier maken van Spätzle rekening mee moet houden?
Volgens mij moet het met een pureeknijper ook wel lukkenquote:Op zondag 13 juli 2014 10:33 schreef minilot het volgende:
[..]
Pietje, ik ga vandaag voor het eerst Spätzle maken. Nou heb ik geen Spätlepresse maar wel een pureeknijper voor piepers. Zo op het oog zie ik weinig verschil. Kan ik naar jou idee gewoon m'n aardappelknijper gebruiken, en zijn er nog dingen waar ik bij het op die manier maken van Spätzle rekening mee moet houden?
Laat ik voorop stellen dat ik nog nooit ajvar heb gemaakt, maar het staat op mijn lange to-do lijst.quote:Op zaterdag 12 juli 2014 21:48 schreef Pietverdriet het volgende:
Ajvar wordt erg lekker als je de paprikas schilt
Wat ist geworden? Stond zelf in de keuken en daarna te etenquote:Op zondag 13 juli 2014 18:30 schreef sirdanilot het volgende:
Gisteren heb ik een stamppot gemaakt van de postelein. Prima, maar volgende keer wil ik wel zorgen voor wat minder vocht (ik had er melk bij gedaan maar dat hoeft dus eigenlijk niet want uit de postelein komt water).
Vandaag heb ik niet zoveel honger, dus ik ga een soep maken van de postelein. N.a.v. dit recept. Nu heb ik geen amandelpasta, maar wel sesampasta (tahini) en pindakaas. Nu lijkt die laatste me erg smerig maar misschien kan tahini weg ipv amandelpasta? Of anders maak ik gewoon een roux (eigenlijk zijn al mijn soepen gebonden met roux, erg saai maar wel makkelijk).
Of ik kook een aardappeltje mee en laat die meepureren. Misschien is dat wel de beste optie
Het was flink hard persen (heb uiteindelijk mijn lief met steviger armspieren moeten optrommelen) maar verder kreeg ik echt uitstekende Spätzle uit mijn aardappelpureeknijperquote:Op zondag 13 juli 2014 11:07 schreef Pietverdriet het volgende:
[..]
Volgens mij moet het met een pureeknijper ook wel lukken
Klassiek is dit trouwens
Volgende keer deeg wat dunner?quote:Op zondag 13 juli 2014 20:45 schreef minilot het volgende:
[..]
Het was flink hard persen (heb uiteindelijk mijn lief met steviger armspieren moeten optrommelen) maar verder kreeg ik echt uitstekende Spätzle uit mijn aardappelpureeknijper
Ik maak regelmatig courgettesoep, ongeveer zoals jij aangeeft. Het lekkerst vind ik het als de courgettes zijn geschild. Verder gebruik ik een flinke ui en wat gepofte knoflook.quote:Op zondag 13 juli 2014 22:09 schreef Pietverdriet het volgende:
Niet te moeilijk doen, courgettes kleinsnijden en koken in een groente of kippenbouillon, staafmixer erin en pureren.
Afmaken met wat room als je dat lekker vindt, afsmaken eventueel met wat lichte soyasaus,
Dille erdoor is lekker maar niet noodzakelijk
Klinkt als een smakelijke soep, maar er werd naar een pure smaak gevraagd, dus wilde er niet te veel andere smaken bij hebben maar die van de courgette versterken (soya, dille)quote:Op zondag 13 juli 2014 22:31 schreef Spanky78 het volgende:
[..]
Ik maak regelmatig courgettesoep, ongeveer zoals jij aangeeft. Het lekkerst vind ik het als de courgettes zijn geschild. Verder gebruik ik een flinke ui en wat gepofte knoflook.
Groentes fruiten in olijfolie, afblussen met witte wijn en dan inderdaad bouillon. (kip). Afmaken met crème fraiche en verse peper. Provençaalse kruiden doen het er prima in trouwens.
Wat is dan lekkerder: de courgette koken of eerst aanbraden?quote:Op zondag 13 juli 2014 22:31 schreef Spanky78 het volgende:
[..]
Ik maak regelmatig courgettesoep, ongeveer zoals jij aangeeft. Het lekkerst vind ik het als de courgettes zijn geschild. Verder gebruik ik een flinke ui en wat gepofte knoflook.
Groentes fruiten in olijfolie, afblussen met witte wijn en dan inderdaad bouillon. (kip). Afmaken met crème fraiche en verse peper. Provençaalse kruiden doen het er prima in trouwens.
Ik bak de courgette eerst, ongeschild overigens. Gewoon in stukjes. Met uitje, knoflook (op het eind), beetje rode peper erbij, bakken, dan worcestersaus en bouillon erbij, gaar laten worden, pureren. Beetje kruidenkaas of roomkaas erdoor roeren en klaar.quote:Op zondag 13 juli 2014 23:49 schreef Tinuviel het volgende:
[..]
Wat is dan lekkerder: de courgette koken of eerst aanbraden?
Heb beetje aardappel meegekookt en daarna alles gepureerd. Was prima, wel beetje dun voor wat ik gewend ben van soep maar was goed genoegquote:Op zondag 13 juli 2014 20:42 schreef Pietverdriet het volgende:
[..]
Wat ist geworden? Stond zelf in de keuken en daarna te eten
Goed te horen, wat heb je er allemaal ingedaan?quote:Op maandag 14 juli 2014 12:49 schreef Myraela het volgende:
De ajvar is echt heerlijk.Bedankt voor het idee Piet.
quote:Op maandag 14 juli 2014 14:21 schreef Myraela het volgende:
Ik heb de paprika's en aubergine in de oven geroosterd. In een diepvries zakje de vellen los laten komen. Eraf gehaald, zaad eruit. Daarna paar tenen knoflook in een beetje olie zachtjes gebakken, de groenten erbij, lepeltje sambal en even het meeste vocht eruit laten komen. Daarna even in de keuken machine tot een mooie gladde puree.
Vanmiddag op een stuk turks brood gesmeerd, plakken tomaat erbij. Dat zou ik wel elke dag kunnen eten.
Beter dan Julia Child kan ik het ook nietquote:Op maandag 14 juli 2014 14:44 schreef Unites het volgende:
Ik zou graag een lekker recept willen voor sinaasappelmousse en gekarameliseerde chocola
quote:Op maandag 14 juli 2014 16:48 schreef sirdanilot het volgende:
Moet dat in de koelkast dan? Ik bewaar een open pot pindakaas ook niet in de koelkast, dus waarom wel met tahini wat gewoon 'sesampindakaas' is?
En arabische cijfers zijn de cijfers die wij kennen Wat je waarschijnlijk bedoelt zijn indische cijfers, die men in een deel van de Arabische wereld gebruikt.
Goed punt pindakaas laat ik ook met een gerust hart maanden in het keukenkastje staan..quote:Op maandag 14 juli 2014 16:48 schreef sirdanilot het volgende:
Moet dat in de koelkast dan? Ik bewaar een open pot pindakaas ook niet in de koelkast, dus waarom wel met tahini wat gewoon 'sesampindakaas' is?
Ik fruit de courgette even met de ui en knoflook, zeker niet bruinen. Als alles een beetje lijkt te gaan garen, afblussen met witte wijn en even kort inkoken. Ik gebruik er vaak een chardonnay van de lidl voor. Ideale kookwijn, niet te duur, maar ook gewoon goede wijn die past in veel geerechten.quote:Op zondag 13 juli 2014 23:49 schreef Tinuviel het volgende:
[..]
Wat is dan lekkerder: de courgette koken of eerst aanbraden?
Jaquote:Op woensdag 16 juli 2014 14:42 schreef ecstasy het volgende:
ik heb nog twee stukken lamsbout (zonder been) liggen en wat sukadelappen, kan ik ze gewoon samen stoven?
hmm dat weet ik eigenlijk niet, heb het bij de turk meegenomen en er staat alleen 'lamsbout zonder been' op, gaat het grandioos mis als ik achterbout zou stoven (ondanks dat het zonde is)? het was niet heel duur.quote:Op woensdag 16 juli 2014 14:51 schreef Pietverdriet het volgende:
[..]
Ja
Is het achterbout of voorbout (schouder) ?
Achterbout is een beetje zonde om te stoven, gewoon rose braden
veel dank, gooi ik het vlees gewoon lekker makkelijk samen in de pan (beetje ruimte in de vriezer maken) en de volgende keer vraag ik aan de slager welk deel het precies isquote:Op woensdag 16 juli 2014 15:02 schreef Pietverdriet het volgende:
Nee hoor, dat gaat niet mis, wordt waarschijnlijk een prima stoofpotje
Paar dagen tot een week zou ik schatten,quote:Op woensdag 16 juli 2014 16:29 schreef Erasmo het volgende:
Mijn voorraad Belgische mayonaise is op en tot ik weer bij onze zuiderburen ben zal ik zelf moeten maken. Hoelang is een pot mayo met dagverse eieren goed in de koelkast?
Zo kort doe ik nou ook weer niet met een potquote:Op woensdag 16 juli 2014 16:38 schreef Pietverdriet het volgende:
[..]
Paar dagen tot een week zou ik schatten,
Ja, voor mij ook de reden om zelden mayo te maken,quote:Op woensdag 16 juli 2014 16:39 schreef Erasmo het volgende:
[..]
Zo kort doe ik nou ook weer niet met een potBottleneck is zeker het ei?
Hmm. En als ik ze pasteuriseer?quote:Op woensdag 16 juli 2014 16:40 schreef Pietverdriet het volgende:
[..]
Ja, voor mij ook de reden om zelden mayo te maken,
Albert Heijn heeft geen redelijk goede belgische, die is rinsquote:Op woensdag 16 juli 2014 16:44 schreef Erasmo het volgende:
[..]
Hmm. En als ik ze pasteuriseer?
Heb alle supermarkten in het dorp bezocht maar nergens mayo die niet is aangezoet
Ik vind die Belgische mayo van ze best ok eigenlijk. Maar smaken kunnen verschillen. Bedoel jij ook deze?quote:Op woensdag 16 juli 2014 16:45 schreef Pietverdriet het volgende:
[..]
Albert Heijn heeft geen redelijk goede belgische, die is rins
Die jaquote:Op woensdag 16 juli 2014 19:33 schreef Molo het volgende:
[..]
Ik vind die Belgische mayo van ze best ok eigenlijk. Maar smaken kunnen verschillen. Bedoel jij ook deze?
[ afbeelding ]
Ah ok, dan verschillen de meningen gewoonquote:
Als je een jumbo in de buurt hebtquote:Op woensdag 16 juli 2014 16:29 schreef Erasmo het volgende:
Mijn voorraad Belgische mayonaise is op en tot ik weer bij onze zuiderburen ben zal ik zelf moeten maken. Hoelang is een pot mayo met dagverse eieren goed in de koelkast?
Olie en azijn moet je er normaal gezien toch langzaam bijdruppelen?quote:Op zaterdag 19 juli 2014 20:23 schreef sirdanilot het volgende:
Je kunt ook gemakkelijk een kleine hoeveelheid mayo maken, met de staafmixer. Is helemaal niet veel werk en gaat ook heel snel en kost ook weinig afwas (alleen een mok en je staafmixer).
Je zoekt een mok (of iets anders) waar de staafmixer precies inpast (anders vliegt het alle kanten op), dan doe je jouw favoriete mayo-ingredienten erin (gewone olie, ei, mosterd, azijn, citroen, zout etc. etc. etc.), dan doe je de staafmixer erin en malen maar. Eerst goed op de bodem drukken (iets van 10 seconden of zo), dan heel langzaam omhoog trekken en blijven malen en dan is het goed.
Het voornaamste nadeel hiervan is dat de mayo soms een beetje 'hard' wordt. Maar dat nadeel weegt niet op tegen het enorme voordeel van verse mayo, en je kunt dus kleine beetjes maken zodat bederf ook niet echt een probleem is.
Azijn niet, olie eigenlijk wel.quote:Op zaterdag 19 juli 2014 21:16 schreef SiGNe het volgende:
[..]
Olie en azijn moet je er normaal gezien toch langzaam bijdruppelen?
Ik heb gisteren courgettes in de oven geroosterd (en ook een groene paprika die over was), daar kan ik denk ik ook wel een soepie van draaienquote:Op zondag 13 juli 2014 22:37 schreef Pietverdriet het volgende:
[..]
Klinkt als een smakelijke soep, maar er werd naar een pure smaak gevraagd, dus wilde er niet te veel andere smaken bij hebben maar die van de courgette versterken (soya, dille)
Bloemkool vind ik trouwens ook erg lekker als soep, op dezelfde manier, met room en dan echt papdik, een dikke cremesoep die erg bloemkoolig smaakt
Ja maar niet bij deze methode. Je dondert alles in je mok/iets anders waar je staafmixer precies inpast, en je maalt terwijl je langzaam omhoog trekt. Niks geen langzaam bijdruppelen van olie nodig.quote:Op zaterdag 19 juli 2014 21:16 schreef SiGNe het volgende:
[..]
Olie en azijn moet je er normaal gezien toch langzaam bijdruppelen?
Uitstekende mayo voor bij de friet e.d. Maar zacht is hij zeker niet, en hij kan echt vloeken met vis en zeevruchten. Dus een pot D&L (citroen) erbij zou ik wel aanraden.quote:Op woensdag 16 juli 2014 20:02 schreef kvd het volgende:
[..]
Als je een jumbo in de buurt hebt
[ afbeelding ]
Zo krijg je geen mayoinaise. Ik had dat een keer op tv gezien en meteen een staafmixer aangeschaft, maar dat had ik beter niet kunnen doen. Het eiwit gaat er namelijk ook bij, en dan krijg je een heel ander sausje. Die kun je best gebruiken voor de aardappelsalade of zo, maar mayonaise is het niet.quote:Op zondag 20 juli 2014 13:42 schreef sirdanilot het volgende:
[..]
Ja maar niet bij deze methode. Je dondert alles in je mok/iets anders waar je staafmixer precies inpast, en je maalt terwijl je langzaam omhoog trekt. Niks geen langzaam bijdruppelen van olie nodig.
Zoals gezegd, de echte perfecte ideale mayo maak je hier niet mee, maar het is nog steeds veel beter dan zaanse mayonaise mayonaise uit een potje. En het kost je minder tijd, afwas en moeite dan de klassieke methode (en ook minder kans op complete mislukking !). Én je kunt gemakkelijk een kleine hoeveelheid maken.
Wat een onzin. Mayo kun je prima maken met het eiwit erbij. Er zijn er die het zonder doen, en die het met doen. Mayo met eiwit is niet meteen 'geen mayo'quote:Op zondag 20 juli 2014 14:02 schreef Weltschmerz het volgende:
[..]
Uitstekende mayo voor bij de friet e.d. Maar zacht is hij zeker niet, en hij kan echt vloeken met vis en zeevruchten. Dus een pot D&L (citroen) erbij zou ik wel aanraden.
[..]
Zo krijg je geen mayoinaise. Ik had dat een keer op tv gezien en meteen een staafmixer aangeschaft, maar dat had ik beter niet kunnen doen. Het eiwit gaat er namelijk ook bij, en dan krijg je een heel ander sausje. Die kun je best gebruiken voor de aardappelsalade of zo, maar mayonaise is het niet.
Ik vind deze ook wel okay, eigenlijk.quote:Op woensdag 16 juli 2014 19:33 schreef Molo het volgende:
[..]
Ik vind die Belgische mayo van ze best ok eigenlijk. Maar smaken kunnen verschillen. Bedoel jij ook deze?
[ afbeelding ]
Ja is echt fijn want je krijgt een zachte structuur zonder dat het lijm wordt zoals met een mixer als je niet oppast.quote:Op dinsdag 22 juli 2014 15:30 schreef Uccie het volgende:
Ik weet niet of ik hier aan het goede adres ben, maar vond het ook geen vraag voor een nieuw topic.
Maar goed, een aardappelpuree-knijper, is dat een aanwinst?
Ik stamp nu meestal mijn aardappelen voor puree maar echt helemaal lekker fijn krijg ik het niet.
Oh eigeel, dat heb ik nog niet eerder gebruikt. Morgen even bij de kookwinkel langs in mijn lunchpauze.quote:Op dinsdag 22 juli 2014 15:33 schreef Pietverdriet het volgende:
[..]
Ja is echt fijn want je krijgt een zachte structuur zonder dat het lijm wordt zoals met een mixer als je niet oppast.
Verder bloemige aardappels gebruiken, met melk, eigeel, boter
Nog een tip, koop er een van rvs. Mij hebben ze ooit zo'n alu legering ding cadeau gedaan en die kan niet in de vaatwasser (ervaringsdeskundige).quote:Op dinsdag 22 juli 2014 15:30 schreef Uccie het volgende:
Ik weet niet of ik hier aan het goede adres ben, maar vond het ook geen vraag voor een nieuw topic.
Maar goed, een aardappelpuree-knijper, is dat een aanwinst?
Ik stamp nu meestal mijn aardappelen voor puree maar echt helemaal lekker fijn krijg ik het niet.
Bedankt, nu heb ik geen vaatwasser, maar hopelijk gaat hij lang genoeg mee tot het moment dat die er ooit wel komt.quote:Op dinsdag 22 juli 2014 17:39 schreef Bramito het volgende:
[..]
Nog een tip, koop er een van rvs. Mij hebben ze ooit zo'n alu legering ding cadeau gedaan en die kan niet in de vaatwasser (ervaringsdeskundige).
Ja joh, die gaat je hele leven mee, Dat is het probleemquote:Op dinsdag 22 juli 2014 17:40 schreef Uccie het volgende:
[..]
Bedankt, nu heb ik geen vaatwasser, maar hopelijk gaat hij lang genoeg mee tot het moment dat die er ooit wel komt.
quote:Op dinsdag 22 juli 2014 17:42 schreef Bramito het volgende:
[..]
Ja joh, die gaat je hele leven mee, Dat is het probleem
Ja, ik zou meteen een nieuwe kopen mocht er met de mijne iets gebeuren.quote:Op dinsdag 22 juli 2014 15:30 schreef Uccie het volgende:
Maar goed, een aardappelpuree-knijper, is dat een aanwinst?
Jij wilt gekookte aardappels gaan raspen?quote:Op dinsdag 22 juli 2014 18:43 schreef SiGNe het volgende:
Kan je ipv zo'n knijper ook een microplane rasp gebruiken?
Of moet het echt geperst worden?
De rasp heb ik namelijk al in huis, de knijper niet
Als het nut heeft eventueel wel ja..quote:Op dinsdag 22 juli 2014 19:09 schreef Pietverdriet het volgende:
[..]
Jij wilt gekookte aardappels gaan raspen?
Dan ben je toch ook gewoon super lang bezig, mocht het überhaupt al werken?quote:Op dinsdag 22 juli 2014 20:18 schreef SiGNe het volgende:
[..]
Als het nut heeft eventueel wel ja..
Misschien moet ik het gewoon eens een keer proberen, wie weet ontdek ik dé truuk voor de perfecte puree
Daar heb je wel een punt ja.. en 't zal ook waarschijnlijk tengels verbranden worden omdat die gekookte aardappels nog heet zijn..quote:Op dinsdag 22 juli 2014 20:43 schreef Myraela het volgende:
[..]
Dan ben je toch ook gewoon super lang bezig, mocht het überhaupt al werken?
het lijkt me een goed plan als je koude puree wil maken. Waarom je dat zou willen maken is mij een raadsel maar goed...quote:Op dinsdag 22 juli 2014 20:54 schreef SiGNe het volgende:
[..]
Daar heb je wel een punt ja.. en 't zal ook waarschijnlijk tengels verbranden worden omdat die gekookte aardappels nog heet zijn..
Ik stamp altijd gewoon, wel melk en roomboter, geen eigeel. Maar dat ga ik eens proberenquote:Op dinsdag 22 juli 2014 15:33 schreef Pietverdriet het volgende:
[..]
Ja is echt fijn want je krijgt een zachte structuur zonder dat het lijm wordt zoals met een mixer als je niet oppast.
Verder bloemige aardappels gebruiken, met melk, eigeel, boter
Goed schoonmaken voor gebruik, rvs-> vaatwasserquote:Op vrijdag 25 juli 2014 15:47 schreef Uccie het volgende:
Nou ik heb hem gisteren gekocht, was van plan vandaag te gebruiken, maar dat zal wel morgen worden. Dan wordt het puree met creme fraiche en bieslook.
Die heb ik niet, maar hij gaat vanavond in de gewone afwas mee.quote:Op vrijdag 25 juli 2014 16:08 schreef Pietverdriet het volgende:
[..]
Goed schoonmaken voor gebruik, rvs-> vaatwasser
Dank Piet, de eiwitten zijn stijver geworden dan een sexverslaafde met 3 strips viagra op.quote:Op vrijdag 25 juli 2014 19:36 schreef Pietverdriet het volgende:
Edelstaal schotel, of beter nog koper, heel goed ontvetten, heel verse eieren, snuf zout en een druppel of twee citroensap.
Goede garde (heel goed ontvet) en vanuit de pols slaan, niet met de hele arm.
Of je neemt een mixer
quote:Op zaterdag 26 juli 2014 15:50 schreef habitue het volgende:
Dank Piet, de eiwitten zijn stijver geworden dan een sexverslaafde met 3 strips viagra op.
goedzoquote:Op zaterdag 26 juli 2014 15:50 schreef habitue het volgende:
[..]
Dank Piet, de eiwitten zijn stijver geworden dan een sexverslaafde met 3 strips viagra op.
Tiramisu gemaakt
Je kunt er ook een snufje cream of tartar (wijnsteenbakpoeder) door doen heb ik een keer gelezen, maar ja wie heeft dat nou in huis.quote:Op vrijdag 25 juli 2014 19:17 schreef habitue het volgende:
Piet, ik wil stijve eiwitten krijgen en heb geen mixer, geen grote kom wel een dunne garde. Ik heb net geprobeerd deze stijf te slaan in een kommetje, nu nog een lamme arm, maar die eiwitten worden maar niet stijf.Wat extra suiker erbij gedaan toen ging het iets beter, maar toen was het weer te zoet
Weet je (of iemand anders) hier een trucje voor?
Wij gebruikten hem als we bramen hadden geplukt, bramen gingen door dat ding en dan bleven de pitjes achter Wij hielden namelijk niet van deze pitjes We gebruikten hem verder ook nog wel incidenteel voor andere dingen, waaronder purée.quote:Op vrijdag 25 juli 2014 11:05 schreef RobinOok het volgende:
Ik heb zo'n ding en gebruik 'm nooit.
Weet niet precies waarom, de keren dat ik 'm gebruikte vond ik het een onding.
Voor puree mij teveel moeite en afwas.
Ik. Waarom zou je dat niet in huis hebben. Is niet echt een investering hoor.quote:Op zaterdag 26 juli 2014 20:02 schreef sirdanilot het volgende:
[..]
Je kunt er ook een snufje cream of tartar (wijnsteenbakpoeder) door doen heb ik een keer gelezen, maar ja wie heeft dat nou in huis
Die doe ik in de blender en daarna door een zeef. Vind ik volgens mij ook altijd nog fijner dan dat gedraai aan dat ding. Ik had gewoon nooit het idee dat het opschoot.quote:Op zaterdag 26 juli 2014 20:06 schreef sirdanilot het volgende:
[..]
Wij gebruikten hem als we bramen hadden geplukt, bramen gingen door dat ding en dan bleven de pitjes achter Wij hielden namelijk niet van deze pitjes
Doe ze in een grote RVS schaal of kunststof emmer met een mengsel van suiker en zout per kilo augurken een half kopje van elk ongeveer, zorg dat je allemaal een laagje hebben.quote:Op zondag 27 juli 2014 08:40 schreef Beelzebufo het volgende:
Mijn augurkenstruik moet geoogst worden. Kan je op een eenvoudige manieruitleggen hoe ik die in kan maken? Formaatje 'zure bom'?
Drank!quote:
Wordt lijm. Ik rasp wel eens gekookte aardappelen voor tortilla's met een hele grove rasp. Dat wordt al een plakkerige bende van jewelste, laat staan met een microplane.quote:Op dinsdag 22 juli 2014 18:43 schreef SiGNe het volgende:
Kan je ipv zo'n knijper ook een microplane rasp gebruiken?
Of moet het echt geperst worden?
De rasp heb ik namelijk al in huis, de knijper niet
Is helemaal niet moeilijk zelf te maken van een restje gekookte aardappelen, beetje meel, ei etc. Maar het duurt natuurlijk altijd net wat langer dan een normale snelle hap en geeft net wat meer troep, dat wel.quote:Op woensdag 30 juli 2014 13:01 schreef maily het volgende:
Ik heb gisteren gnocchi van Granditalia gegeten.
Gelukkig met tomatenbasilicumsaus en knoflook en geraspte kaas ....
Het leken wel kauwgomballen ....
quote:Op woensdag 30 juli 2014 13:22 schreef sirdanilot het volgende:
[..]
Is helemaal niet moeilijk zelf te maken van een restje gekookte aardappelen, beetje meel, ei etc. Maar het duurt natuurlijk altijd net wat langer dan een normale snelle hap en geeft net wat meer troep, dat wel.
Mijn salieplantje is lekker aan het groeien, wil nog een keer gnocchi met salieboter doen als ie wat groter is, schijnt lekker te zijn?
Maar is dan de structuur niet meer kauwgombalachtig?quote:Op woensdag 30 juli 2014 13:25 schreef Pietverdriet het volgende:
Idd, gewoon een keer zelf maken, is dan ineens een feestje.
Die Salie, staat ie in potten of in de volle grond? Dat kan verschrikkelijk woekeren namelijk
Nee, het wordt kauwgombal achtig als je te veel bloem gebruikt, lang kneed en weinig ei en aardappel gebruikt.quote:Op woensdag 30 juli 2014 13:34 schreef maily het volgende:
Maar is dan de structuur niet meer kauwgombalachtig?
Ik ga het binnenkort eens proberen!quote:Op woensdag 30 juli 2014 14:08 schreef Pietverdriet het volgende:
[..]
Nee, het wordt kauwgombal achtig als je te veel bloem gebruikt, lang kneed en weinig ei en aardappel gebruikt.
Nee, dat is een hele goede vraag. Een recept wat bakkers gebruiken spreekt dan ook van gewicht aan ei. Een S ei en en een XLei verschillen nogal qua volume. Het is een van de dingen die zeker bij gebak nogal nauw luistert en wat me ergert bij recepten.quote:Op woensdag 30 juli 2014 15:05 schreef robuust89 het volgende:
Misschien een stomme vraag, maar als ik cake bak, maakt het dan uit of ik grote of gemiddelde eieren gebruik?
aha! Maar een S ei heeft naar verhouding minder eiwit dan een XL, maakt dat ook uit?quote:Op woensdag 30 juli 2014 15:10 schreef Pietverdriet het volgende:
[..]
Nee, dat is een hele goede vraag. Een recept wat bakkers gebruiken spreekt dan ook van gewicht aan ei. Een S ei en en een XLei verschillen nogal qua volume. Het is een van de dingen die zeker bij gebak nogal nauw luistert en wat me ergert bij recepten.
Geloof me, de meeste recepten die je in kookboeken leest zijn nooit goed of geheel niet uitgeprobeerd. Ze zijn overgeschreven en aangepast. Er wordt meer aandacht besteed aan de fotos dan aan het recept.
Als dat zo is, ja, afhankelijk van wat je maaktquote:Op woensdag 30 juli 2014 15:38 schreef robuust89 het volgende:
[..]
aha! Maar een S ei heeft naar verhouding minder eiwit dan een XL, maakt dat ook uit?
quote:Op woensdag 30 juli 2014 14:35 schreef Pietverdriet het volgende:
Staan op youtube veel filmpjes over hoe je het moet doen.
Nam deze omdat het zo heerlijk italiaanse mama is.quote:
Zo mooi ook bij het kaasraspen: "what you buy in a sack are leftovers"quote:Op woensdag 30 juli 2014 19:31 schreef Pietverdriet het volgende:
[..]
Nam deze omdat het zo heerlijk italiaanse mama is.
zomaar wat info over eieren:quote:Op woensdag 30 juli 2014 15:05 schreef robuust89 het volgende:
Misschien een stomme vraag, maar als ik cake bak, maakt het dan uit of ik grote of gemiddelde eieren gebruik?
Heb dat nog nooit in een recept zien staan.quote:Op woensdag 30 juli 2014 19:50 schreef killerkip69 het volgende:
,
bij 'n ander cake recept staat er bv 2 eieren, klasse 1 of 3 eieren klasse 5 of 6 eieren klasse 5
1 boek dusquote:Op woensdag 30 juli 2014 19:58 schreef killerkip69 het volgende:
ik wel, het is ook wel 'n speciaal boek, dat dan weer wel...maar awesome recepten..![]()
en hetgeen je quote is trouwens bij 3 verschillende recepten, koken is makkelijker
Nee, maar het is dus zeker geen algemeen gebruik en niet verwonderlijk dat je het verder nooit in recepten ziet staan. Goed dat dit boek die uitzondering maakt, beter nog, gewoon gewicht gebruikenquote:
inderdaad, daar heb je wel 'n puntquote:Op woensdag 30 juli 2014 20:03 schreef Pietverdriet het volgende:
[..]
Nee, maar het is dus zeker geen algemeen gebruik en niet verwonderlijk dat je het verder nooit in recepten ziet staan. Goed dat dit boek die uitzondering maakt, beter nog, gewoon gewicht gebruiken
quote:Op maandag 28 juli 2014 22:45 schreef uniekhoorn het volgende:
LIeve reddende engel.
Ik ga morgen http://allrecipes.nl/rece(...)&o_is=RecentlyViewed
maken... tja ben niet van het zoete bakken maar enfin.
Pruimen, ze zijn wat droog/melig. Is dat dan te merken met zo'n cake? En wat kan ik er anders mee doen om het wat minder melig te maken?
SPOILEROm spoilers te kunnen lezen moet je zijn ingelogd. Je moet je daarvoor eerst gratis Registreren. Ook kun je spoilers niet lezen als je een ban hebt.Van de melig/droogheid van de pruimen was geen sprake meer.
Voor de rest vond ik er niks aan maar met slagroom is alles goed te maken
Collega's waren wel een soort van heel erg enthousiast maar dat zijn lompe boeren.Nu doen en genieten, doodgaan kan altijd nog!
Zolang er alcohol verkocht wordt, heb ik geen probleem.
Je moet het leven nemen met een korreltje zout..... schijfje limoen en een shot tequilla
Dat zei ze gisteravond ookquote:Op donderdag 31 juli 2014 19:10 schreef sirdanilot het volgende:
ik sta best open voor heel vette dingen
Ik vind salie boter lekkerder bij pasta. Bij gnocchi vind ik een goede kaassaus (gorgonzola of taleggio) of een tomatensaus veel lekkerderquote:Op donderdag 31 juli 2014 19:10 schreef sirdanilot het volgende:
Vandaag de gnocchi met salie boter gemaakt. Wel lekker, maar té vet/veel werk voor hoe lekker het is, vind ik. Daarom zal ik het niet gauw nog een keer maken.
Kijk ik sta best open voor heel vette dingen (), en ook wel om veel werk te verrichten, maar dan moet het het wel ook echt dubbel en dwars waard zijn.
Zolang vegetariers mij geen steak voorzetten als ik bij hun kom eten zie ik niet in waarom ik veel moeite zou moeten doen voor vegetariers. Vegetarische restaurants hebben ook nooit een vlees of visgerecht, maar ze lopen wel te jankzakken als een steakrestaurant geen vegetarische optie heeft, of dat ie als hij er is, saai is.quote:Op vrijdag 1 augustus 2014 01:28 schreef Hagelkaas het volgende:
Piet. Stel je moest een volledig vegetarisch menu samenstellen. Drie of vier gangen. Hoe zou dat eruit zien?
Niet dat ik nu voor die opgave sta maar ik ben gewoon benieuwd. Heb zelf vaak moeite een volledig vegetarisch menu samen te stellen.
Waarom met salieboter? Had er zelf wat tomaten en kaas over gedaanquote:Op donderdag 31 juli 2014 19:10 schreef sirdanilot het volgende:
Vandaag de gnocchi met salie boter gemaakt. Wel lekker, maar té vet/veel werk voor hoe lekker het is, vind ik. Daarom zal ik het niet gauw nog een keer maken.
Kijk ik sta best open voor heel vette dingen (), en ook wel om veel werk te verrichten, maar dan moet het het wel ook echt dubbel en dwars waard zijn.
Ik hoop dat vegetariers mij geen steak voorzetten, 10 tegen 1 is die verpest omdat ze niet weten hoe ze zo'n dingen moeten bakken omdat ze dat nooit doen...quote:Op vrijdag 1 augustus 2014 10:18 schreef Pietverdriet het volgende:
[..]
Zolang vegetariers mij geen steak voorzetten als ik bij hun kom eten zie ik niet in waarom ik veel moeite zou moeten doen voor vegetariers. Vegetarische restaurants hebben ook nooit een vlees of visgerecht, maar ze lopen wel te jankzakken als een steakrestaurant geen vegetarische optie heeft, of dat ie als hij er is, saai is.
Je mist het punt een beetjequote:Op vrijdag 1 augustus 2014 10:27 schreef Karstman het volgende:
[..]
Ik hoop dat vegetariers mij geen steak voorzetten, 10 tegen 1 is die verpest omdat ze niet weten hoe ze zo'n dingen moeten bakken omdat ze dat nooit doen...
Oh ik snap je punt wel hoorquote:
Vegetarisme heeft nogal eens religieuze trekjes met bijbehorend gedrag.quote:Op vrijdag 1 augustus 2014 10:34 schreef Karstman het volgende:
[..]
Oh ik snap je punt wel hoorEn ben het wel met je eens dat het ergens gek is dat vegetarische restaurants geen vlees optie hebben zoals steakhouses vaak wel hebben. Of je daar de vegetarische optie te eten is dat is vers 2 maar het is er wel.
Steak eet je om de steak vind ik, niet moeilijk mee doen. Gewoon op kamertemperatuur laten komen en mooi rood eten.quote:Op vrijdag 1 augustus 2014 12:56 schreef Questular het volgende:
Hoe maakt ik een lekker paardenbiefstukje klaar? Normaal gooi ik een pan op het vuur wacht tot ie lekker warm is , schroei als het ware de steak dicht, beetje peper en zout erbij en klaar, maar ik vraag me af of er een andere lekkere variant is (qua kruiden etc) om het klaar te maken
Heerlijkquote:
gaf ie je rund in plaats van paard?quote:Op vrijdag 1 augustus 2014 19:12 schreef RobinOok het volgende:
De mijne heeft me al 2 x genaaid, dus ben er ook een beetje klaar mee.
Gewoon een lekker gerecht/menu bedenken waar alles behalve vlees in voor komt. Das toch niet moeilijk?quote:Op vrijdag 1 augustus 2014 01:28 schreef Hagelkaas het volgende:
Piet. Stel je moest een volledig vegetarisch menu samenstellen. Drie of vier gangen. Hoe zou dat eruit zien?
Niet dat ik nu voor die opgave sta maar ik ben gewoon benieuwd. Heb zelf vaak moeite een volledig vegetarisch menu samen te stellen.
Mijn tip is om aziatisch te koken. Alleen al in de indonesische keuken kan je veel vegetarische recepten vinden. Ga naar je bibliotheek en neem een kookboek van Beb Vuijk mee.quote:Op vrijdag 1 augustus 2014 01:28 schreef Hagelkaas het volgende:
Piet. Stel je moest een volledig vegetarisch menu samenstellen. Drie of vier gangen. Hoe zou dat eruit zien?
Niet dat ik nu voor die opgave sta maar ik ben gewoon benieuwd. Heb zelf vaak moeite een volledig vegetarisch menu samen te stellen.
Hier nog zo eentjequote:Op woensdag 30 juli 2014 20:08 schreef killerkip69 het volgende:
[..]
inderdaad, daar heb je wel 'n punt
gewoon simpel houden, vind het ook maar vreemd, maar weet zeker als je die recepten niet goed aanhoudt, dat het gegarandeerd zal mislukken, echte patisserie is gewoon niet zo makkelijk...
Dat doen de meeste bakkers tegenwoordig ook. Iets minder romantisch is dat ze meestal gepasteuriseerd ei gebruiken, uit een pak. (niets mis mee trouwens).quote:Op woensdag 30 juli 2014 20:03 schreef Pietverdriet het volgende:
[..]
Nee, maar het is dus zeker geen algemeen gebruik en niet verwonderlijk dat je het verder nooit in recepten ziet staan. Goed dat dit boek die uitzondering maakt, beter nog, gewoon gewicht gebruiken
http://imgur.com/a/ekKmKquote:Op zaterdag 2 augustus 2014 13:27 schreef timmmmm het volgende:
Ik ga pizza eten vanavond. Nou heb ik vaker deeg gemaakt, maar ik wil graag een wat dikkere, luchtigere korst. Hoe?
Ik vind dat wel lekker, maar je moet vooral matig zijn met de salieboter, behoorlijk heftig.quote:Op vrijdag 1 augustus 2014 10:21 schreef Pietverdriet het volgende:
[..]
Waarom met salieboter? Had er zelf wat tomaten en kaas over gedaan
Die NRC recepten zijn sowieso meestal om te janken. Denk dat 80% ervan net voor de deadline even snel bedacht op papier geknald wordt en nooit gemaakt is. Of ze vertalen een receptje van een YouTube video en zetten het dan met minstens 3 essentiële fouten erin onlinequote:Op zaterdag 2 augustus 2014 10:18 schreef Pietverdriet het volgende:
[..]
Hier nog zo eentje
http://www.nrc.nl/koken/2014/08/02/gestoofde-inktvis/
Wat voor een inktvis? Sepia? Pijlstaart? Octopus?
Ik vermoed pijlstaart, maar het staat er niet.
Ja hoor,quote:Op zaterdag 2 augustus 2014 17:51 schreef sirdanilot het volgende:
Ik heb net Butterschmalz gemaakt, want ik wil Schnitzel gaan maken op de juiste wijze. Echter was ik een beetje ongeduldig, dus in plaats van 2 uur erover doen deed ik het in een half uur, wel lijkt het eindproduct er prima uit te zien. Ik kan daar nog steeds lekker mee bakken toch? Al het eiwit is er namelijk uit.
Ik ben het eens met je opvatting over vegetariërs maar het punt is meer dat ik zelf gewoon minder vlees wil eten. Ik merk dat ik bijna altijd het vlees als hoofdingredient van een maaltijd zie en daar wil ik een beetje vanaf. Vandaar mijn vraag, of kook je überhaupt niet zonder vleesquote:Op vrijdag 1 augustus 2014 10:18 schreef Pietverdriet het volgende:
[..]
Zolang vegetariers mij geen steak voorzetten als ik bij hun kom eten zie ik niet in waarom ik veel moeite zou moeten doen voor vegetariers. Vegetarische restaurants hebben ook nooit een vlees of visgerecht, maar ze lopen wel te jankzakken als een steakrestaurant geen vegetarische optie heeft, of dat ie als hij er is, saai is.
Is inderdaad prima gelukt, heerlijk zo'n schnitzel !quote:
Gewoon huishoudfolie er over en plat houwen met een steelpanquote:Op zaterdag 2 augustus 2014 20:06 schreef sirdanilot het volgende:
[..]
Is inderdaad prima gelukt, heerlijk zo'n schnitzel !
Wat alleen niet lukte was het vlees platslaan. Ik heb namelijk geen vleeshamer, dus probeerde het met een fles wijn(je zal het nooit raden, maar met een fles wijn kun je prima deegrollen, maar vlees platslaan ging dus niet zo goed)
Doe ik ook altijd ja. Werkt perfect.quote:Op zaterdag 2 augustus 2014 20:16 schreef uniekhoorn het volgende:
[..]
Gewoon huishoudfolie er over en plat houwen met een steelpan
quote:Op zaterdag 2 augustus 2014 20:06 schreef sirdanilot het volgende:
[..]
Is inderdaad prima gelukt, heerlijk zo'n schnitzel !
Wat alleen niet lukte was het vlees platslaan. Ik heb namelijk geen vleeshamer, dus probeerde het met een fles wijn(je zal het nooit raden, maar met een fles wijn kun je prima deegrollen, maar vlees platslaan ging dus niet zo goed)
Ik ken wel avocado als basis van een ijsrecept maar dan ging er altijd nog wel fruitpuree of vanille door. Is dit geen saaie weeïge bende zo?quote:Op zaterdag 2 augustus 2014 21:59 schreef sirdanilot het volgende:
Zo, ben nu ook avocado-ijs aan het maken, met een simpel recept:
- 3 kleine avocado's (1 euro, op de markt, lekker cheap)
- 1 pakje room
- 1.5 van bovenstaand pakje aan melk
- half koppie suiker (ik hou niet van super zoet)
Nu heb ik helaas geen ijsmachine, dus wat ik probeer is de avocado bevriezen, dit samen met alles gemalen in de keukenmachine (ging goed, een paar grote brokken lukten niet maar die heb ik er maar uitgezeefd, de rest was wel gewoon fijngemalen), dit in een ijsbakkie gedaan en in de vriezer, en nu roer ik het af en toe door met een vork. Helaas moet ik wel op den duur gaan slapen vanavond dus ik hoop dat het tegen die tijd al een beetje ijs is, anders is het morgen één grote klont...
Is gewone vanilleroomijs saai?quote:Op zaterdag 2 augustus 2014 22:11 schreef Molo het volgende:
[..]
Ik ken wel avocado als basis van een ijsrecept maar dan ging er altijd nog wel fruitpuree of vanille door. Is dit geen saaie weeïge bende zo?
Ja, nogal.quote:Op zaterdag 2 augustus 2014 22:13 schreef sirdanilot het volgende:
[..]
Is gewone vanilleroomijs saai?
dat bedoel ik ja voor het eerst gezien bij de AH en nog nooit gegeten en/of klaargemaakt.quote:Op zaterdag 2 augustus 2014 23:59 schreef Pietverdriet het volgende:
Rettich bedoel je?
Je kan het inleggen in zoetzuur, er Kimchi mee maken, stampot, aan jullienne snijden en het roerbakken
Lekker, pittig als radijsquote:Op zondag 3 augustus 2014 00:02 schreef Riann het volgende:
[..]
dat bedoel ik ja voor het eerst gezien bij de AH en nog nooit gegeten en/of klaargemaakt.
quote:
Forum Opties | |
---|---|
Forumhop: | |
Hop naar: |