Hij houdt niet van vlees dat niet herkenbaar is. Voornamelijk dingen zoals worst enzoquote:Op woensdag 2 juli 2014 10:06 schreef Pietverdriet het volgende:
[..]
Okay, ook als ze echt goed zijn met een knakkende worst?
Ik kon niet kiezen wat ik zou maken omdat ik bang was dat ik de klassieke variant zou missen. Vandaar dat ik er maar drie had gemaaktquote:Op woensdag 2 juli 2014 10:06 schreef Pietverdriet het volgende:
[..]
Vind dat soort variaties leuk, maar de klassieker kan ik altijd eten. Ik kan sowieso altijd eten, das een beetje het probleem
Daar kan ik me wat bij voorstellenquote:Op woensdag 2 juli 2014 10:08 schreef emmyemmy het volgende:
[..]
Hij houdt niet van vlees dat niet herkenbaar is. Voornamelijk dingen zoals worst enzo
Ik aan de koffie, zonder ontbijt.quote:Op woensdag 2 juli 2014 10:11 schreef Lucky_Strike het volgende:
Damn Piet, ik krijg trek! En ik zit nog aan mn bakje yoghurt hier.
Cevapcicibroodjes eet ik heerlijk als streetfood in Kroatië, probleem daar is dat ze aan de kust geen pittige/scherpe Ajvar kennen maar alleen de laffe variatie. Bij de pittige breekt ze het zweet uit en grijpen ze al naar het bier. Toen ik eens sambal meenam als "Nederlandse Ajvar" werden ze gekquote:Op woensdag 2 juli 2014 10:11 schreef emmyemmy het volgende:
Turks brood hebben we hier niet. Italiaanse bollen wel. Zal eens kijken.
Want worst is herkenbaarder dan een hamburger?quote:Op woensdag 2 juli 2014 10:08 schreef emmyemmy het volgende:
[..]
Hij houdt niet van vlees dat niet herkenbaar is. Voornamelijk dingen zoals worst enzo
Daarvan weet hij dat ik ze zelf maak en wat ik er in doequote:Op woensdag 2 juli 2014 10:16 schreef LeeHarveyOswald het volgende:
[..]
Want worst is herkenbaarder dan een hamburger?
Ze hebben hier wel turks brood. 3 keer gekocht en elke keer beschimmeld. Niet meer dus.quote:Op woensdag 2 juli 2014 10:16 schreef Lucky_Strike het volgende:
Albert Heijn en Jumbo (en vast meer) hebben tegenwoordig afbak Turks brood. Ik heb het pas bij vrienden op en het valt echt helemaal niet tegen.
Maar in een klein durp zullen ze dat soort exotische dingen vast niet verkopen bij de supermarkt. Bij mijn ouders in het dorp verkopen ze nog niet eens Thaise currypasta.
Ayvar heb je in twee soorten, mild en pittig.quote:Op woensdag 2 juli 2014 10:15 schreef emmyemmy het volgende:
Oh is het pittig? Hij mag geen pittig eten
Weet je zeker dat het schimmel was en niet de bloem waar ze mee bestoven zijn?quote:Op woensdag 2 juli 2014 10:19 schreef emmyemmy het volgende:
[..]
Ze hebben hier wel turks brood. 3 keer gekocht en elke keer beschimmeld. Niet meer dus.
Duidelijk. schandalig natuurlijk dat ze beschimmelde spullen verkopenquote:Op woensdag 2 juli 2014 10:21 schreef emmyemmy het volgende:
Nee was heel duidelijk schimmel. Schimmelsmaak, blauw/groen en taai.
In welke hoek van het land woon je?quote:Op woensdag 2 juli 2014 10:21 schreef emmyemmy het volgende:
Nee was heel duidelijk schimmel. Schimmelsmaak, blauw/groen en taai.
Ohja, klinkt allemaal heel lekker maar ook heel duur voor een student zonder kruidenrekje!
Heb nu het geld niet.quote:Op woensdag 2 juli 2014 10:24 schreef LeeHarveyOswald het volgende:
[..]
In welke hoek van het land woon je?Zelfs in Friesland moet het lukken om al die kruiden voor <3 euro te vinden, en daar doe je waarschijnlijk mee tot je oud en rijk bent
Wat heb je wel in huis?quote:
sla, brood, pickles, etc etc heb je allemaal niet in huis?quote:Op woensdag 2 juli 2014 10:49 schreef emmyemmy het volgende:
Ik heb heel veel bbqsaus en qua kruiden alleen cayenne, paprikapoeder en kaneelEn A1 steaksauce. Maar niets daarvan wil ik gebruiken, behalve de kruiden dan.
Tzatziki burgers, dus met dikke yoghurt, knoflook en komkommer?quote:Op woensdag 2 juli 2014 10:52 schreef emmyemmy het volgende:
Nope. Ja, casinobrood. Maar is geen probleem. Wil gewoon iets anders dan de standaard Amerikaanse hamburgers dat niet te duur is.
Daar proef je denk ik niets meer van, maar neem gewoon een kaas die je lekker vindquote:Op woensdag 2 juli 2014 11:07 schreef emmyemmy het volgende:
Mijn vriend houdt overigens ook niet van feta. Welke andere kaas zou ik kunnen gebruiken? Mozzarella?
bifteki burgerquote:Op woensdag 2 juli 2014 11:17 schreef Lucky_Strike het volgende:
Feta en tomatenpuree door het gehakt
Mozzarellaquote:Op woensdag 2 juli 2014 11:14 schreef Pietverdriet het volgende:
[..]
Daar proef je denk ik niets meer van, maar neem gewoon een kaas die je lekker vind
Vind persoonlijk alleen goede buffelmozzarella ergens naar smaken, maar dan nog erg subtielquote:
Nou als meneer al geen worst en geen pittigheid lust, moet'ie niet zeuren ook hoorquote:Op woensdag 2 juli 2014 12:18 schreef emmyemmy het volgende:
Staafmixer wel. Vriend is een echte vleesman. En ik maak het voor hem omdat hij terugkomt van een moeilijk tentamen.
Geen idee eerlijk gezegd, ik eet geen blokpaprika, verdraag ze niet.quote:Op woensdag 2 juli 2014 12:31 schreef Gwywen het volgende:
Piet, is het waar dat paprika's met vier knobbels aan de onderkant zoeter zijn dan die met drie knobbels, en dat je die met vier beter voor rauw gebruik kunt gebruiken, en die met drie knobbels om te koken/bakken?
Ik wist niet eens dat er verschil was... ok een punt paprika is anders maar er zijn dus ook 2 soorten "gewone" paprika's...quote:Op woensdag 2 juli 2014 12:31 schreef Gwywen het volgende:
Piet, is het waar dat paprika's met vier knobbels aan de onderkant zoeter zijn dan die met drie knobbels, en dat je die met vier beter voor rauw gebruik kunt gebruiken, en die met drie knobbels om te koken/bakken?
Net aan een paprikateler gevraagd en die begon keihard te lachen. Dikke onzin dus.quote:Op woensdag 2 juli 2014 12:31 schreef Gwywen het volgende:
Piet, is het waar dat paprika's met vier knobbels aan de onderkant zoeter zijn dan die met drie knobbels, en dat je die met vier beter voor rauw gebruik kunt gebruiken, en die met drie knobbels om te koken/bakken?
Klinkt mij ook als absolute nonsense in de oren ja.quote:Op woensdag 2 juli 2014 14:00 schreef Molo het volgende:
[..]
Net aan een paprikateler gevraagd en die begon keihard te lachen. Dikke onzin dus.
Dat dacht ik al, maar je leest soms van die dingen op internet hè...quote:Op woensdag 2 juli 2014 14:00 schreef Molo het volgende:
[..]
Net aan een paprikateler gevraagd en die begon keihard te lachen. Dikke onzin dus.
Ja volle zon, met name in zuid Europa enzo. Nederland is lastig wat dat betreft. En niet teveel water, zodat ze lekker geconcentreerd smaken.quote:Op woensdag 2 juli 2014 16:07 schreef Pietverdriet het volgende:
ik eet zoals gezegd geen paprika, maar vermoed dat als je ze zelf kweekt ze veel smaakvoller zijn dan productiepaprika, bij tomaten werkt het iig wel zo
Ik kwam die knakker tegen dus vroeg het maar quasi lollig, maar zijn gezicht alleen al sprak boekdelen hahaquote:Op woensdag 2 juli 2014 16:28 schreef RobinOok het volgende:
[..]
Klinkt mij ook als absolute nonsense in de oren ja.
Kan in Nederland ook prima hoor. Alleen oogsten wij ons fruit liever onrijp, zodat het wat lomper in de vrachtwagen kan en lekker lang in de supermarkt kan blijven liggen.quote:Op woensdag 2 juli 2014 20:40 schreef Molo het volgende:
[..]
Ja volle zon, met name in zuid Europa enzo. Nederland is lastig wat dat betreft. En niet teveel water, zodat ze lekker geconcentreerd smaken.
Ik heb er geen verstand van hoor, ik roep alleen wat die teler me verteldequote:Op woensdag 2 juli 2014 20:51 schreef LeeHarveyOswald het volgende:
[..]
Kan in Nederland ook prima hoor. Alleen oogsten wij ons fruit liever onrijp, zodat het wat lomper in de vrachtwagen kan en lekker lang in de supermarkt kan blijven liggen.
Zelfde hier, werkt geweldig.quote:Op dinsdag 8 juli 2014 10:21 schreef Pietverdriet het volgende:
Ik heb er mee geexperimenteerd en vond dat er niet voldoende vanille aroma in de suiker kwam. Heb het toen met siroop geprobeerd, dat beviel beter, daarna op alcohol en dat gaat erg goed.
CUL / Vanille-extract of siroop maken, experiment
Graag gedaan, laat ook even weten hoe het gelukt is!quote:
Zal ik doen. Moet dan eerst meer vanillestokjes kopen en de tijd maken om te bereiden.quote:Op dinsdag 8 juli 2014 21:35 schreef Pietverdriet het volgende:
[..]
Graag gedaan, laat ook even weten hoe het gelukt is!
Op gevoel zou ik zeggen de fijne want dat mengt makkelijker...quote:Op donderdag 10 juli 2014 20:39 schreef Sorella het volgende:
Piet, ik wil (soft)ijs maken en nu heb ik maltodextrine nodig dus ik d8 dat haal ik wel even, blijken er twee soorten te zijn grof en fijn maar dat staat natuurlijk niet in het recept.
Enig idee welke ik het beste kan gebruiken ?
Grof kan je altijd nog fijn maken in een vijzel eventueel, van fijn grof maken lijkt me lastiger.quote:Op donderdag 10 juli 2014 20:39 schreef Sorella het volgende:
Piet, ik wil (soft)ijs maken en nu heb ik maltodextrine nodig dus ik d8 dat haal ik wel even, blijken er twee soorten te zijn grof en fijn maar dat staat natuurlijk niet in het recept.
Enig idee welke ik het beste kan gebruiken ?
Ik maak ijs zonder maltodextrine, maar zou fijn gebruiken, beter voor de structuur.quote:Op donderdag 10 juli 2014 20:39 schreef Sorella het volgende:
Piet, ik wil (soft)ijs maken en nu heb ik maltodextrine nodig dus ik d8 dat haal ik wel even, blijken er twee soorten te zijn grof en fijn maar dat staat natuurlijk niet in het recept.
Enig idee welke ik het beste kan gebruiken ?
Gestopte ganzen en eendenleverquote:Op vrijdag 11 juli 2014 20:58 schreef uniekhoorn het volgende:
Piehietttt???
Welk stuk lever vind jij het lekkerst? Afgezien van kalfs.
En heb je een mooi verrassend receptje???.
Ik bak normaal gesproken lever met veel ui, zout/peper, snufje cayenne, beetje soja, soms spekjes, champignons en verse peterselie.
Nou wil ik wel wat anders.
Vroeger kregen wij vers van de koe een lever die mijn moeder dan kookte en dan de nog warme lever op witbrod met roomboter met zout/peper... Zo simpel maar het lekkerste wat er is (nutteloze info)
Geen droog wijntje nemen, maar een zoetige, droge wijn combineerd niet met foie gras.quote:Op vrijdag 11 juli 2014 22:09 schreef uniekhoorn het volgende:
Nog nooit ganzenlever gehad, volgens mij lust ik dat wel!
En een wit wijntje erbij
Graag gedaanquote:
Zo de hoeveelheden door 10 delenquote:Op vrijdag 11 juli 2014 22:29 schreef Sorella het volgende:
Het is een zelfvriezende ijsmachine bij bcc vandaan van het merk proline, was in de aaanbieding verleden jaar, 70 euro ofzo, goed genoeg om te kijken of ik het vaak gebruik of dat het dezelfde kant op zou gaan als een broodbakmachine.
Ijsrecept in het engels en volgens mij een redelijk grote hoeveelheid, ik moet het nog aanpassen in vieren delen ofzo en vertalen.
3000 g milk
200 g egg yolks
70 g maltodextrine
300 g melkpoeder
20 g rivier zout
800 g castersugar
1000 g slagroom
• To make the gelato, place milk in a 7 L saucepan, set over medium heat and heat to 40C.
• Place egg yolks in a bowl and whisk till pale.
• Place malodextrine, skim milk powders and salt in a bowl and mix until combined.
• Once the milk hits 40 C, add the powders and blend. Pour about ¼ of the mix slowly into the egg yolks and keep whisking. Then, pour the yolks with a ¼ mix, back into the saucepan with the rest of the mixture and bring up to 75 C. Take off the heat and let stand.
• In a large saucepan, place the sugar with a little water and make a slurry and put on a stove on highest heat and let sugar caramelize till you get a dark amber colour.
• At the same time, place the cream in a saucepan and heat to just before boiling, careful not to burn the cream.
• Once sugar is dark amber colour, take off heat and very slowly pour the hot cream in, being careful that it doesn’t bubble over.
• Once sugar and cream are combined, add to the reserved mixture. Blend with a stick blender and strain into shallow pans. Transfer to the blast chiller and cool until the mix gets to around 5 degrees.
• Transfer mix to the soft serve machine and set to production mode.
In tienen delen is makkelijk uit te rekenenquote:Op vrijdag 11 juli 2014 22:32 schreef Pietverdriet het volgende:
[..]
Zo de hoeveelheden door 10 delen
Zou het gewoon weglaten. Zouten genoeg in melk en roomquote:Op vrijdag 11 juli 2014 22:34 schreef Sorella het volgende:
[..]
In tienen delen is makkelijk uit te rekenen
rivier zout kan ik toch ook zeezout voor gebruiken lijkt mij ?
Okidokie, morgen shoppen, zondag ijs makenquote:Op vrijdag 11 juli 2014 22:39 schreef Pietverdriet het volgende:
[..]
Zou het gewoon weglaten. Zouten genoeg in melk en room
Oven niet tussentijds openenquote:Op zaterdag 12 juli 2014 12:37 schreef _Loki het volgende:
Ik wil vanmiddag kaassoufflé proberen te maken, gewoon om te kijken of ik het kan, maar ik ben nogal bang omdat het schijtmoeilijk schijnt te zijn![]()
Dus, tips zijn welkom! Waar moet ik echt rekening mee houden?
Meest Nederlandse wat ik ken zijn Capucijnersquote:Op zaterdag 12 juli 2014 19:11 schreef sirdanilot het volgende:
Dank voor de ideeën![]()
Ik dacht overigens dat postelein echt typisch Nederlands was maar blijkbaar heeft men het elders ook
Echt kut dat die niet in Spanje te krijgen zijn inderdaad. Ze hebben hier echt heel mooie peulvruchten, maar af en toe wil ik gewoon Capucijners.quote:Op zaterdag 12 juli 2014 19:11 schreef Pietverdriet het volgende:
[..]
Meest Nederlandse wat ik ken zijn Capucijners
Forum Opties | |
---|---|
Forumhop: | |
Hop naar: |