abonnement Unibet Coolblue Bitvavo
  zaterdag 28 juni 2014 @ 18:56:04 #251
97745 Thorical
finding a way
pi_141653224
quote:
17s.gif Op zaterdag 28 juni 2014 15:34 schreef Puckzzz het volgende:
Beste Piet,

Ik wil voor morgen Oranje gehaktballetjes gaan maken van Kipgehakt want dat is al lekker licht van kleur en ik heb er wel een lekker recept voor. Maar om het oranje te krijgen zou ik wat kleurstof toe kunnen voegen maar kan het ook met natuurlijke ingrediënten? Ik dacht aan bijvoorbeeld verse geelwortel - Koenjit- en bijvoorbeeld rode paprika poeder?
Zou het niet handiger zijn om er alleen een oranje korstje omheen te maken?
Panneer, panko, tempura, cornflakes oid.
pi_141653892
Mme Jeannette is echt héél erg heet, bijna té.

Tomatenpuree is ook een goed idee. Wellicht even de kruiden fruiten in wat olie op heel laag vuur: uitje en wat knoflook fruiten, dan kurkuma en paprikapoeder kort meefruiten, dan dit toevoegen aan je mix. Dan zit de kleur er ook beter door. Rauwe kurkuma is namelijk erg vies, in de indiase keuken wordt dit altijd gefruit.
Let's all accept each other's differences and different opinions and live together in harmony :)
  zaterdag 28 juni 2014 @ 20:38:14 #253
1592 Puckzzz
Bitch please!
pi_141657946
Ja bij nader inzien de Madam Jeanette er niet in gedaan.

Ze zijn al klaar en erg goed gelukt. Smaken ook nog eens prima :+
Ik heb er uiteindelijk het volgende in gedaan:
Puree gemaakt van Ui en Knoflook, daarin tomatenpuree, koenjit, kipkruiden (uit gemakzucht en hey...ook oranje :+ ) en genoeg oranje kleurstof tot het een mooie kleur had. Daarna de balletjes heel rustig in wat olie en een wok gebakken en nog eventjes nagaren in de oven. Ik wilde niet zo'n bruin gebakken buitenkantje hebben, heel lichtjes maar.

Eigenlijk had ik de puree inderdaad nog even al la currypasta kunnen aanfruiten. Niet aan gedacht.
Hey! Het is OK om alleen je eerste twee teennagels te lakken als je van plan bent peeptoes te gaan dragen!
  zaterdag 28 juni 2014 @ 20:40:14 #254
1592 Puckzzz
Bitch please!
pi_141658111
Nu verder met mijn Kue Lapis in Oranje, rood, wit en blauw :D
Hey! Het is OK om alleen je eerste twee teennagels te lakken als je van plan bent peeptoes te gaan dragen!
pi_141659031
quote:
17s.gif Op zaterdag 28 juni 2014 20:38 schreef Puckzzz het volgende:
Ja bij nader inzien de Madam Jeanette er niet in gedaan.

Ze zijn al klaar en erg goed gelukt. Smaken ook nog eens prima :+
Ik heb er uiteindelijk het volgende in gedaan:
Puree gemaakt van Ui en Knoflook, daarin tomatenpuree, koenjit, kipkruiden (uit gemakzucht en hey...ook oranje :+ ) en genoeg oranje kleurstof tot het een mooie kleur had. Daarna de balletjes heel rustig in wat olie en een wok gebakken en nog eventjes nagaren in de oven. Ik wilde niet zo'n bruin gebakken buitenkantje hebben, heel lichtjes maar.

Eigenlijk had ik de puree inderdaad nog even al la currypasta kunnen aanfruiten. Niet aan gedacht.
Was het niet zonder kleurstof oranje genoeg? Ik maakt een poosje terug saucijzenbroodjes van kip, dat vond ik met alleen kruiden al best oranje.
  zaterdag 28 juni 2014 @ 21:26:39 #256
1592 Puckzzz
Bitch please!
pi_141661194
quote:
14s.gif Op zaterdag 28 juni 2014 20:50 schreef Myraela het volgende:

[..]

Was het niet zonder kleurstof oranje genoeg? Ik maakt een poosje terug saucijzenbroodjes van kip, dat vond ik met alleen kruiden al best oranje.
Het is voor morgen voor bij de wedstrijd, ik wilde echt oranje, oranje :)
Nu is de binnenkant van het balletje ook oranje :D
Hey! Het is OK om alleen je eerste twee teennagels te lakken als je van plan bent peeptoes te gaan dragen!
  zaterdag 28 juni 2014 @ 22:18:56 #257
232606 RobinOok
Patroonheilige van CUL
pi_141663251
Fotoooooooooooooooo! :-)
pi_141663377
quote:
1s.gif Op zaterdag 28 juni 2014 17:03 schreef Pietverdriet het volgende:

[..]

Mwa, ik hoop dat men van pittig houdt
En je handen heel goed wassen na het snijden... Voor de jongetjes... Ook voor het plassen handen wassen..
Whatever...
  zaterdag 28 juni 2014 @ 22:26:35 #259
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_141663564
quote:
1s.gif Op zaterdag 28 juni 2014 22:21 schreef Spanky78 het volgende:

[..]

En je handen heel goed wassen na het snijden... Voor de jongetjes... Ook voor het plassen handen wassen..
Handschoenen dragen.
Wassen helpt niet echt
Geloof me, heb ze een keer gesneden zonder en toen contactlenzen uit proberen te doen. Ik stuiterde letterlijk door het huis
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
  zaterdag 28 juni 2014 @ 22:27:29 #260
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_141663589
Mooi dat je ballen oranje zijn trouwens Puckzzz!
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
pi_141664648
:D
pi_141664898
quote:
1s.gif Op zaterdag 28 juni 2014 22:26 schreef Pietverdriet het volgende:

[..]

Handschoenen dragen.
Wassen helpt niet echt
Geloof me, heb ze een keer gesneden zonder en toen contactlenzen uit proberen te doen. Ik stuiterde letterlijk door het huis
Ja, dat is naar. Maar eigenlijk is een keer of twee goed wassen prima. Ik heb ik wel eens zonder na te denken in mijn ogen gewreven. Au.

Handen insmeren met olie, daarin trekt de capsaicin, die kun je er dan af wassen met afwasmiddel.
Whatever...
  zondag 29 juni 2014 @ 00:16:17 #263
1592 Puckzzz
Bitch please!
pi_141668469
Morgen maak ik wel even een fotootje, ik heb nu alleen een foto van de ballen in blik :+ En de rest van de Oranje hapjes.
Hey! Het is OK om alleen je eerste twee teennagels te lakken als je van plan bent peeptoes te gaan dragen!
  zondag 29 juni 2014 @ 00:23:09 #264
256666 leeell
I know you're lonely
pi_141668756
tof ! :D
Op maandag 1 oktober 2012 18:45 schreef Chocolatebear het volgende:
Zei de man, terwijl hij een shaggie opstak en het gas open trok van zijn Tomos.
pi_141669243
quote:
17s.gif Op zondag 29 juni 2014 00:16 schreef Puckzzz het volgende:
Morgen maak ik wel even een fotootje, ik heb nu alleen een foto van de ballen in blik :+ En de rest van de Oranje hapjes.
[ afbeelding ]
Zijn dat oranje soesjes? :D
Let's all accept each other's differences and different opinions and live together in harmony :)
  zondag 29 juni 2014 @ 00:45:04 #266
232606 RobinOok
Patroonheilige van CUL
pi_141669470
Cool!
  zondag 29 juni 2014 @ 01:09:48 #267
6990 golfer
Ouwe jongere
pi_141670134
quote:
17s.gif Op zondag 29 juni 2014 00:16 schreef Puckzzz het volgende:
Morgen maak ik wel even een fotootje, ik heb nu alleen een foto van de ballen in blik :+ En de rest van de Oranje hapjes.
[ afbeelding ]
^O^
There is no greater joy than be taken for an imbecile by an idiot. (Oscar Wilde)
Poef.....gone! ©golfer
  zondag 29 juni 2014 @ 09:36:37 #268
1592 Puckzzz
Bitch please!
pi_141673992
quote:
0s.gif Op zondag 29 juni 2014 00:37 schreef sirdanilot het volgende:

[..]

Zijn dat oranje soesjes? :D
Nee dat zijn mini Kue Mangkok, een indisch gestoomd cakeje met kokos. En dan nog Kue Lapis, ook weer een Indische gestoomde (joh :') ) soort gelei achtige koek met vanillesmaak, en dan dus de oranje ballen voor de Hollandse touch :P
Kue Lapis moest ik erg aan wennen, die textuur is niet wat wij verwachten van een cake / koek, het is heel 'rubberig' zou je haast zeggen maar ook lekker zacht en vanille. En heel leuk om te maken met al die laagjes en in verschillende vormen.
Hey! Het is OK om alleen je eerste twee teennagels te lakken als je van plan bent peeptoes te gaan dragen!
pi_141674359
quote:
17s.gif Op zondag 29 juni 2014 09:36 schreef Puckzzz het volgende:

[..]

Nee dat zijn mini Kue Mangkok, een indisch gestoomd cakeje met kokos. En dan nog Kue Lapis, ook weer een Indische gestoomde (joh :') ) soort gelei achtige koek met vanillesmaak, en dan dus de oranje ballen voor de Hollandse touch :P
Kue Lapis moest ik erg aan wennen, die textuur is niet wat wij verwachten van een cake / koek, het is heel 'rubberig' zou je haast zeggen maar ook lekker zacht en vanille. En heel leuk om te maken met al die laagjes en in verschillende vormen.
Kue lapis, veel mensen moeten er aan wennen haha
Mooi gemaakt die kue lapis!!
pi_141677091
Oh lijkt mij wel lekker eigenlijk, die kue lapis. Maar wel nogal wat werk, en stomen is voor mij altijd een beetje lastig zonder stoompan (moet ik hele constructies gaan bouwen in een grote pan met een vergiet en zo :') )
Let's all accept each other's differences and different opinions and live together in harmony :)
  zondag 29 juni 2014 @ 12:49:39 #271
221912 minilot
Nancy boy
pi_141677228
quote:
17s.gif Op zondag 29 juni 2014 09:36 schreef Puckzzz het volgende: En heel leuk om te maken met al die laagjes en in verschillende vormen.
Ja, dat lijkt me ook leuk ja! Die van jou ziet er tof uit zeg! Mooi hoor. :)
Let me see you stripped down to the bone
  zondag 29 juni 2014 @ 14:05:59 #272
45 SiGNe
Uitspraak: Sign
pi_141679234
Ow wee als er geen bedankje vanaf kan voor die prachtige hapjes!
Ziet er ook erg mooi uit die Kue Lapis.

Hoeveel uur heb je voor al die hapjes in de keuken gestaan? Volgens mij langer dan Oranje tot nu toe gespeeld heeft.. (3x90 minuten)
pi_141680222
Sliptong! hoe deze lekker te bereiden? Albert Heijn schrijft op de achterkant van de verpakking: 'Licht bestrooien met bloem en eventueel peper, margarine of (olijf-) olie verhitten en op matig vuur ca. 6 minuten bakken.'
Nu vertrouw ik de kooktips van een grootgrutter niet echt; ik ga al sowieso geen 'margarine of (olijf-)olie gebruiken, ik bak gewoon in boter.
Zijn er nog andere punten waarvan je als Pietverdriet zijnde zegt: 'als je dit en dit doet wordt je visje veel beter/lekkerder' ?
Sinterklaas, Sinterklaas, en NATUURLIJK ZWARTE PIET!
  zondag 29 juni 2014 @ 15:27:47 #274
401485 Molo
Völlig losgelöst
pi_141681669
Geklaarde boter gebruiken, dat verbrandt niet.
Verder niks mis mee.
Wel genoeg boter gebruiken, anders plakt het aan de pan.
Oh how you'd have a happy life, if you did the things you like
pi_141682062
quote:
1s.gif Op donderdag 26 juni 2014 21:35 schreef Pietverdriet het volgende:

[..]

Wees blij dat ie wat dunner is, lost het goed op, mijn frambozensiroop wordt soms dik als vla, slecht uit de fles te krijgen.
Of bedoel je de smaak met waterig?
Niet ieder fruit geeft een even goed resultaat. Merk dat ook met ijs maken, blauwe bes smaakt helemaal nergens naar. Frambozen gaat weer erg goed.
Ik bedoel de smaak ja, die was wat flauwtjes. Ga 'm binnenkort eens met frambozen maken. Kost allemaal niets uit de diepvries, je lacht je rot.
pi_141682076
quote:
1s.gif Op zondag 29 juni 2014 15:27 schreef Molo het volgende:
Geklaarde boter gebruiken, dat verbrandt niet.
Verder niks mis mee.
Wel genoeg boter gebruiken, anders plakt het aan de pan.
Hoe klaar je boter?
Sinterklaas, Sinterklaas, en NATUURLIJK ZWARTE PIET!
  zondag 29 juni 2014 @ 16:00:20 #277
45 SiGNe
Uitspraak: Sign
pi_141682744
quote:
0s.gif Op zondag 29 juni 2014 15:40 schreef Sicstus het volgende:

[..]

Hoe klaar je boter?
Verwarmen en het schuim eraf scheppen , de vaste stoffen zakken naar de bodem van de pan en die moet je ook niet hebben.
Voorzichtig in een kommetje schenken dus.
  zondag 29 juni 2014 @ 17:50:02 #278
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_141687026
Als boter op heel kleine vlam langzaam laat smelten komt er nauwelijks schuim op, kan je met een lepel er makkelijk afscheppen en dan de geklaarde boter afgieten, de kwarkachtige massa in de pan achterlatend
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
pi_141712115
quote:
0s.gif Op zondag 29 juni 2014 14:39 schreef Sicstus het volgende:
Sliptong! hoe deze lekker te bereiden? Albert Heijn schrijft op de achterkant van de verpakking: 'Licht bestrooien met bloem en eventueel peper, margarine of (olijf-) olie verhitten en op matig vuur ca. 6 minuten bakken.'
Nu vertrouw ik de kooktips van een grootgrutter niet echt; ik ga al sowieso geen 'margarine of (olijf-)olie gebruiken, ik bak gewoon in boter.
Zijn er nog andere punten waarvan je als Pietverdriet zijnde zegt: 'als je dit en dit doet wordt je visje veel beter/lekkerder' ?
Ik kwam laatst deze video tegen, wordt heel aardig in uitgelegd hoe je sliptong bakt. Erg leuk, deze kok 'kraakt' de hoofdgraat van de vis waardoor deze bij het bakken niet kromtrekt. Link:
pi_141719676
quote:
1s.gif Op maandag 30 juni 2014 01:18 schreef DeProf het volgende:

[..]

Ik kwam laatst deze video tegen, wordt heel aardig in uitgelegd hoe je sliptong bakt. Erg leuk, deze kok 'kraakt' de hoofdgraat van de vis waardoor deze bij het bakken niet kromtrekt. Link:
Héérlijk, zo'n gebakken visje. Binnenkort maar weer eens iets op de markt halen. Maar dan wel een budgetvisje, zoals bijvoorbeeld een scholletje, tong is wat te duur.
Let's all accept each other's differences and different opinions and live together in harmony :)
pi_141720368
quote:
1s.gif Op zondag 29 juni 2014 15:27 schreef Molo het volgende:
Geklaarde boter gebruiken, dat verbrandt niet.
Verder niks mis mee.
Wel genoeg boter gebruiken, anders plakt het aan de pan.
Waarom zou het verbranden als je op matig vuur bakt? Als je het juiste formaat pan neemt zodat er bijna overal vis ligt dan 'koelt' de vis de boter ruim voldoende. Bij gebrek aan een pan die klein genoeg is kun je altijd nog plakjes koude boter toevoegen als de boter te bruin wordt.

Boter klaren is meer voor hard bakken, terwijl die botereiwitten ook best lekker zijn bij de vis.
Wees gehoorzaam. Alleen samen krijgen we de vrijheid eronder.
pi_141806336
Piet! Mijn vriend wilde donderdag speciale hamburgers. Heb jij nog ideeën? Ik zat te denken aan blue ribbon burgers maar hij houdt niet van blauwe kaas.
pi_141806496
quote:
5s.gif Op woensdag 2 juli 2014 08:54 schreef emmyemmy het volgende:
Piet! Mijn vriend wilde donderdag speciale hamburgers. Heb jij nog ideeën? Ik zat te denken aan blue ribbon burgers maar hij houdt niet van blauwe kaas.
Lamsburger met tzatziki. :9
A man is not old until regrets take the place of dreams.
pi_141806509
Oh, vergeten te melden, betaalbaar voor 2 studenten.
Lam is niet goedkoop hier. :P
pi_141806895
quote:
0s.gif Op woensdag 2 juli 2014 09:04 schreef emmyemmy het volgende:
Oh, vergeten te melden, betaalbaar voor 2 studenten.
Lam is niet goedkoop hier. :P
Waar koop je je lam? Als ik hier (Nijmegen) naar de internationale supermarkt ga of naar de islamitische slager dan heb ik een bout van een zuiglam voor 11 euro per kilo. Schouder en nek zitten in dezelfde prijsklasse. Als het geen zuiglam is gaat het onder een tientje per kilo.
pi_141806914
Enige die het zou verkopen is de keurslager hier. Weet wel een goedkoper adresje, maar te ver weg en geen tijd.
pi_141806945
Waar is "hier" dan?
  woensdag 2 juli 2014 @ 09:35:48 #288
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_141806948
Voor vier hamburgers
Koop 500 gram rundergehakt bij de aldi, en een pakje ontbijspek
verder nodig burgerbroodjes, augurk, vleestomaat, kaas, remoulade, ketchup, wat sla

Bak een pakje ontbijspek of bacon crispy en leg ff apart op wat keukenpapier
snij vier plakken vleestomaat en haal het snot eruit, leg even op keukenpapier
neem plakjes augurk en leg ze ook even op keukenpapier
Hamburger broodjes open snijden en even toasten,
wat peper en zout door het gehakt en dan 4 Burgers vormen uit het gehakt, in twee koekenpannen bakken,
terwijl dit bakt
remoulade op de onderste helft van het broodje
Burgers mooi heet en bruin, plak chedder erop of een andere kaas die je hebt/lekker vindt en even 30 seconden een lap alufolie op de pan zodat de kaas smelt (of een grote deksel)
Burger op broodje, bacon erop
Plak dungesneden vlees tomaat erop
Plakjes augurk erop
Rucola of slablaadjes erop
Ketchup
Bovenste helft erop
Smullen

De reden waarom ik de tomaat ontsnot en net als de augurk even op keukenpapier leg is om het vocht eruit te krijgen, als je dit niet doet gaat je burger druipen.
Heb gisteren nog zo burgers gegeten en er droop niets uit.
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
pi_141807045
Ja zo maak ik ze altijd. Maar dan met Sweet babyray's bbqsaus. Wilde iets specialers. :P
pi_141807057
quote:
0s.gif Op woensdag 2 juli 2014 09:35 schreef ..-._---_-.- het volgende:
Waar is "hier" dan?
Een gat van een dorp. :P
pi_141807158
quote:
0s.gif Op woensdag 2 juli 2014 09:04 schreef emmyemmy het volgende:
Oh, vergeten te melden, betaalbaar voor 2 studenten.
Lam is niet goedkoop hier. :P
2 lamsburgers kost 3,50 bij AH. Valt toch nog wel mee?
A man is not old until regrets take the place of dreams.
pi_141807201
quote:
0s.gif Op woensdag 2 juli 2014 09:47 schreef habitue het volgende:

[..]

2 lamsburgers kost 3,50 bij AH. Valt toch nog wel mee?
Deze ?


Die heb ik wel eens geprobeerd, maar dat was eens maar nooit weer. Voorgekruid en veel te zout. Zonde van het vlees. En maar voor deel lamsvlees, de rest is rundvlees.



Een lamsburger van AH bevat maar 60% lamsvlees. Dat is legale volksverlakkerij.

[ Bericht 7% gewijzigd door #ANONIEM op 02-07-2014 09:53:04 ]
pi_141807237
quote:
0s.gif Op woensdag 2 juli 2014 09:47 schreef habitue het volgende:

[..]

2 lamsburgers kost 3,50 bij AH. Valt toch nog wel mee?
Hebben we niet. Ik zei toch, een gat. :P Onze supermarkt heeft nauwelijks rundvlees.
  woensdag 2 juli 2014 @ 09:54:41 #294
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_141807280
quote:
0s.gif Op woensdag 2 juli 2014 09:41 schreef emmyemmy het volgende:
Ja zo maak ik ze altijd. Maar dan met Sweet babyray's bbqsaus. Wilde iets specialers. :P
Vind bij streetfood eigenlijk altijd zo dat als "chefs" zich ermee gaan bemoeien het meestal wel erg prijzig maar niet echt beter wordt. Je zou ipv gehakt tartaar kunnen nemen en dit rood bakken, dus dat het vlees nog rauw is vanbinnen als je dat lekker vind.
Zaken als ganzenlever erop vind ik zo een onzin.

Maar out of the box, wat dacht je van ipv een burger een steak sandwich?
Dan bak je biefstuk en doet die op boterhammen van een mooi bruin brood, bv zuurdesem en daar doe je dan pickels, saus en sla bijop,
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
pi_141807299
Hmmm
  woensdag 2 juli 2014 @ 09:57:00 #296
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_141807325
Of hotdogs, kadetjes met goede knakworsten, chillie, zuurkool, etc?
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
  woensdag 2 juli 2014 @ 09:57:50 #297
69724 Lucky_Strike
Hello Sweetie
pi_141807352
Ik heb vorig weekend een burger van Mexicaans gekruid rundergehakt gemaakt en die gegeten met rode ui, mais, guacamole, sla en een beetje creme fraiche. Het was echt verschrikkelijk lekker :Y

Ik had in totaal 3 burgers. Ook een Griekse met tzaziki, ook een aanrader. De derde was gewoon zoiets als Piets recept.
Spoilers!
pi_141807369
quote:
0s.gif Op woensdag 2 juli 2014 09:57 schreef Pietverdriet het volgende:
Of hotdogs, kadetjes met goede knakworsten, chillie, zuurkool, etc?
Vriend haat hotdogs. :P
  woensdag 2 juli 2014 @ 10:06:15 #299
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_141807535
quote:
0s.gif Op woensdag 2 juli 2014 09:57 schreef Lucky_Strike het volgende:
Ik heb vorig weekend een burger van Mexicaans gekruid rundergehakt gemaakt en die gegeten met rode ui, mais, guacamole, sla en een beetje creme fraiche. Het was echt verschrikkelijk lekker :Y

Ik had in totaal 3 burgers. Ook een Griekse met tzaziki, ook een aanrader. De derde was gewoon zoiets als Piets recept.
Vind dat soort variaties leuk, maar de klassieker kan ik altijd eten. Ik kan sowieso altijd eten, das een beetje het probleem
:@
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
  woensdag 2 juli 2014 @ 10:06:49 #300
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_141807548
quote:
0s.gif Op woensdag 2 juli 2014 09:58 schreef emmyemmy het volgende:

[..]

Vriend haat hotdogs. :P
Okay, ook als ze echt goed zijn met een knakkende worst?
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
abonnement Unibet Coolblue Bitvavo
Forum Opties
Forumhop:
Hop naar:
(afkorting, bv 'KLB')