abonnement Unibet Coolblue Bitvavo
  donderdag 19 juni 2014 @ 16:27:06 #201
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_141290095
quote:
7s.gif Op donderdag 19 juni 2014 16:18 schreef Uccie het volgende:

[..]

Oh echt, dat moet ik toch ook eens doen. Vind het erg leuk om met siropen een beetje leuke alcoholvrije cocktails te maken. Maar het is wel een dure hobby als je het steeds moet kopen.
Maar zelf maken is helemaal leuk!
Ik koop bv diepvries frambozen, die hebben ze hier bij de aldi, doe daar wat citroensap bij wat water en 1,2 keer zoveel suiker. laat ik 48 uur in de koelkast staan en kook het dan ff kort af.
Dat haal ik door een fijne zeef. Bij een pond frambozen heb je dan ongeveer 0,7-0,8 liter siroop. Is goedkoper dan die van Monin (ongeveer 3,50 euro) en veel lekkerder
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
  donderdag 19 juni 2014 @ 16:38:54 #202
211040 Uccie
The bells...the bells....
pi_141290524
quote:
0s.gif Op donderdag 19 juni 2014 16:27 schreef Pietverdriet het volgende:

[..]

Ik koop bv diepvries frambozen, die hebben ze hier bij de aldi, doe daar wat citroensap bij wat water en 1,2 keer zoveel suiker. laat ik 48 uur in de koelkast staan en kook het dan ff kort af.
Dat haal ik door een fijne zeef. Bij een pond frambozen heb je dan ongeveer 0,7-0,8 liter siroop. Is goedkoper dan die van Monin (ongeveer 3,50 euro) en veel lekkerder
CUL / Vanille-extract of siroop maken, experiment
Ik ga hier ook eens mee aan de slag ;)
Betaal overigens zo'n ¤7,90 voor een fles Monin. Heb ook geen toegang tot een groothandel oid.
Maar ik ga lekker experimenteren!!
Ook bekend als Leo (58), Vrachtwagenchauffeur uit Zaltbommel
Do nothing.....and apply!
  donderdag 19 juni 2014 @ 16:56:34 #203
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_141291222
quote:
7s.gif Op donderdag 19 juni 2014 16:38 schreef Uccie het volgende:

[..]

CUL / Vanille-extract of siroop maken, experiment
Ik ga hier ook eens mee aan de slag ;)
Betaal overigens zo'n ¤7,90 voor een fles Monin. Heb ook geen toegang tot een groothandel oid.
Maar ik ga lekker experimenteren!!
Die 3,50 sloeg op de kosten van het zelfmaken, monin kost idd tussen de 7,5 en 15 euro afhankelijk welke en waar je koopt
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
pi_141292978
Oke, pita broodjes voor de shoarma vind ik krokant wel lekker en goed bij het vlees passen!
Pita broodje gebruiken als soort van panini (in de contactgril) met allerlei lekkers, ook lekker! Ook dan krijg je dus een krokant 'broodje'.

Maar wat ik dus graag eet is een pita broodje met ham en kaas. Bij elke shoarma tent of whatever kun je die ook bestellen/eten. Dan worden ze in alu folie verpakt en als je ze thuis open maakt zijn ze dus wat klef! Laat ik dat nou net lekker vinden? Een krokante pita met ham en kaas vind ik niets.

Ik krijg ze altijd gloeiend heet thuisbezorgd. In alu folie. Ham is heet, kaas gesmolten. Zalig!
En dat broodje is gewoon slap geworden (door de condens, natuurlijk!). Dat effect probeer ik hier op allerlei manieren te bereiken. Ook verpakken in alu folie en afwachten... maar ze blijven krokant. En als ik te lang wacht, zijn ze koud. (en nog steeds niet slap en klef!).

Dit is alles behalve een culinaire vraag maar ik kon het niet laten te vragen :9
  donderdag 19 juni 2014 @ 17:54:01 #205
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_141293318
quote:
0s.gif Op donderdag 19 juni 2014 17:42 schreef ChilllayD het volgende:
Oke, pita broodjes voor de shoarma vind ik krokant wel lekker en goed bij het vlees passen!
Pita broodje gebruiken als soort van panini (in de contactgril) met allerlei lekkers, ook lekker! Ook dan krijg je dus een krokant 'broodje'.

Maar wat ik dus graag eet is een pita broodje met ham en kaas. Bij elke shoarma tent of whatever kun je die ook bestellen/eten. Dan worden ze in alu folie verpakt en als je ze thuis open maakt zijn ze dus wat klef! Laat ik dat nou net lekker vinden? Een krokante pita met ham en kaas vind ik niets.

Ik krijg ze altijd gloeiend heet thuisbezorgd. In alu folie. Ham is heet, kaas gesmolten. Zalig!
En dat broodje is gewoon slap geworden (door de condens, natuurlijk!). Dat effect probeer ik hier op allerlei manieren te bereiken. Ook verpakken in alu folie en afwachten... maar ze blijven krokant. En als ik te lang wacht, zijn ze koud. (en nog steeds niet slap en klef!).

Dit is alles behalve een culinaire vraag maar ik kon het niet laten te vragen :9
Je bedoeld denk ik dat je het zelf wilt maken met een broodje, kaas en ham?
Stop ze in de Magnetron, zonder alufolie
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
pi_141293408
Ah ja, dat wil ik zelf ja. Maak zelf ook wel eens m'n eigen pita's maar ook die worden dan weer hard op welke manier dan ook.

Magnetron... kan ik proberen.
Alleen hoe krijgen ze ze dan zo lekker bij die restaurants met gril-sporen :P
pi_141293633
eerst grillen en later oppiepen in de magnetron.
pi_141294625
Suffe vraag misschien, maar kun je amandelspijs maken van geroosterde amandelen?
  donderdag 19 juni 2014 @ 18:35:00 #209
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_141294672
quote:
0s.gif Op donderdag 19 juni 2014 18:33 schreef Goudvis87 het volgende:
Suffe vraag misschien, maar kun je amandelspijs maken van geroosterde amandelen?
Euh, zie niet in waarom niet, lijkt me wel een aparte smaak geven trouwens.
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
pi_141294761
Apart als in lekker? Ik wil t 3 weken laten trekken en daarna in aardbeienslof gebruiken. Beetje bummer als t na 3 weken niet te vreten blijkt :)
  donderdag 19 juni 2014 @ 18:38:57 #211
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_141294828
quote:
0s.gif Op donderdag 19 juni 2014 18:37 schreef Goudvis87 het volgende:
Apart als in lekker? Ik wil t 3 weken laten trekken en daarna in aardbeienslof gebruiken. Beetje bummer als t na 3 weken niet te vreten blijkt :)
Voor een aardbeienslof weet ik het niet, maar voor een vulling van een broodje wel
Maak twee batches, en probeer ze
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
pi_141294951
Veiligere optie ja. Laat ik dat maar doen. Thanks.
  donderdag 19 juni 2014 @ 18:45:53 #213
211040 Uccie
The bells...the bells....
pi_141295085
quote:
0s.gif Op donderdag 19 juni 2014 17:56 schreef ChilllayD het volgende:
Ah ja, dat wil ik zelf ja. Maak zelf ook wel eens m'n eigen pita's maar ook die worden dan weer hard op welke manier dan ook.

Magnetron... kan ik proberen.
Alleen hoe krijgen ze ze dan zo lekker bij die restaurants met gril-sporen :P
En ze na het grillen meteen in aluminiumfolie doen een paar minuten?
Ook bekend als Leo (58), Vrachtwagenchauffeur uit Zaltbommel
Do nothing.....and apply!
pi_141324745
quote:
0s.gif Op donderdag 19 juni 2014 16:27 schreef Pietverdriet het volgende:

[..]

Ik koop bv diepvries frambozen, die hebben ze hier bij de aldi, doe daar wat citroensap bij wat water en 1,2 keer zoveel suiker. laat ik 48 uur in de koelkast staan en kook het dan ff kort af.
Dat haal ik door een fijne zeef. Bij een pond frambozen heb je dan ongeveer 0,7-0,8 liter siroop. Is goedkoper dan die van Monin (ongeveer 3,50 euro) en veel lekkerder
Hoelang blijft zoiets dan ongeveer goed Piet?
En hoeveel Frambozen gebruik je dan? 500gr?
Life is like a Intermec, you never know what u gonna get.
  vrijdag 20 juni 2014 @ 13:47:26 #215
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_141326721
quote:
0s.gif Op vrijdag 20 juni 2014 12:51 schreef Intermec het volgende:

[..]

Hoelang blijft zoiets dan ongeveer goed Piet?
En hoeveel Frambozen gebruik je dan? 500gr?
500 gram diepvries idd, en de siroop blijft maanden goed in de koelkast
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
pi_141327102
quote:
0s.gif Op vrijdag 20 juni 2014 13:47 schreef Pietverdriet het volgende:

[..]

500 gram diepvries idd, en de siroop blijft maanden goed in de koelkast
Thanks :)
Life is like a Intermec, you never know what u gonna get.
  vrijdag 20 juni 2014 @ 14:10:52 #217
45 SiGNe
Uitspraak: Sign
pi_141327577
quote:
0s.gif Op donderdag 19 juni 2014 17:56 schreef ChilllayD het volgende:
Ah ja, dat wil ik zelf ja. Maak zelf ook wel eens m'n eigen pita's maar ook die worden dan weer hard op welke manier dan ook.

Magnetron... kan ik proberen.
Alleen hoe krijgen ze ze dan zo lekker bij die restaurants met gril-sporen :P
Allereerst geen pita's van Bolletje e.d. kopen maar naar een turkse bakker gaan, die hebben lekkerdere pita's

Als je ze in de magnetron doet kan je er van die grillstrepen op krijgen door een metalen saté-prikker in het vuur te houden en dan die strepen op je broodje branden.

Zelf maak ik m'n "tosti's" van Huda/Arab bread (Turkse wraps).
Dubbelvouwen en bijknippen zodat ie in een ovenschaal past en opengevouven in de schaal doen.
Dan geraspte kaas, ham, geraspte kaas.
Dichtvouwen en dan weer geraspte kaas, ham, geraspte kaas.
9 minuten in de oven op 180 graden en daarna nog 4-5 minuten onder de grill om de bovenste kaas te gratineren... :Y)
pi_141330785
Thanks voor al jullie tips! Ik heb inderdaad wel al pita's gekocht bij de turk. Zijn sowieso een stuk lekkerder inderdaad. Ga vanavond weer eens een poging wagen :D
  vrijdag 20 juni 2014 @ 17:06:30 #219
45 SiGNe
Uitspraak: Sign
pi_141334629
quote:
0s.gif Op vrijdag 20 juni 2014 15:25 schreef ChilllayD het volgende:
Thanks voor al jullie tips! Ik heb inderdaad wel al pita's gekocht bij de turk. Zijn sowieso een stuk lekkerder inderdaad. Ga vanavond weer eens een poging wagen :D
Beetje bevochtigen met wat water voor ze onder de grill gaan zou ook moeten helpen.. ook niet te hoog onder de grill leggen.
pi_141334664
Nu je dat zo zegt he, ik heb ze bij de plaatselijke shoarma tent letterlijk onder de kraan zien houden.... Stonden ze ze even uit te schudden en whoppa, de gril op. Thanks!
  vrijdag 20 juni 2014 @ 22:29:06 #221
121348 Erasmo
f/8 and be there.
pi_141350713
Opvolger van de rijstkokervraag, i.c.m. een tosti-ijzer kun je met een beetje creativiteit meer maken dan je denkt.

Met een bonusvraag, als ik bv. kipfilet in panko wil bakken, moet ik het dan eerst door meel halen of kan het direct door de ei en panko?
  vrijdag 20 juni 2014 @ 22:47:04 #222
232606 RobinOok
Patroonheilige van CUL
pi_141351975
Beter eerst door de bloem of maizena of zo. Dan blijft de ei beter plakken. Anders druipt dat er zo weer af.
  zaterdag 21 juni 2014 @ 09:17:52 #223
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_141363586
quote:
0s.gif Op vrijdag 20 juni 2014 22:29 schreef Erasmo het volgende:
Opvolger van de rijstkokervraag, i.c.m. een tosti-ijzer kun je met een beetje creativiteit meer maken dan je denkt.

Met een bonusvraag, als ik bv. kipfilet in panko wil bakken, moet ik het dan eerst door meel halen of kan het direct door de ei en panko?
Ik mix het losgeslagen ei tegenwoordig met wat tempuramix tot een yoghurtachtige dikte en haal dan de filet erdoor, die ik dan door de panko haal, het resultaat wordt nog knapperiger en blijft ook lang knapperig na het bakken

In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
pi_141368860
quote:
0s.gif Op donderdag 19 juni 2014 16:27 schreef Pietverdriet het volgende:

[..]

Ik koop bv diepvries frambozen, die hebben ze hier bij de aldi, doe daar wat citroensap bij wat water en 1,2 keer zoveel suiker. laat ik 48 uur in de koelkast staan en kook het dan ff kort af.
Dat haal ik door een fijne zeef. Bij een pond frambozen heb je dan ongeveer 0,7-0,8 liter siroop. Is goedkoper dan die van Monin (ongeveer 3,50 euro) en veel lekkerder
Dus op 500 gram frambozen, 650 gram suiker ongeveer? En je hoeft niets te vermalen?

Hier ga ik werk van maken. :)
  zaterdag 21 juni 2014 @ 15:06:10 #225
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_141370867
quote:
0s.gif Op zaterdag 21 juni 2014 13:41 schreef Hagelkaas het volgende:

[..]

Dus op 500 gram frambozen, 650 gram suiker ongeveer? En je hoeft niets te vermalen?

Hier ga ik werk van maken. :)
Vergeet het citroensap (halve) en het halve kopje water niet.
Het kapotgaan van het fruit gebeurd vanzelf door osmose en het koken.
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
pi_141396077
quote:
1s.gif Op zaterdag 21 juni 2014 15:06 schreef Pietverdriet het volgende:

[..]

Vergeet het citroensap (halve) en het halve kopje water niet.
Het kapotgaan van het fruit gebeurd vanzelf door osmose en het koken.
Juist, vandaar de 50 gram suiker erbij ;)

Morgen maken, ben benieuwd!
  zondag 22 juni 2014 @ 13:25:24 #227
121348 Erasmo
f/8 and be there.
pi_141404188
quote:
0s.gif Op zaterdag 21 juni 2014 09:17 schreef Pietverdriet het volgende:

[..]

Ik mix het losgeslagen ei tegenwoordig met wat tempuramix tot een yoghurtachtige dikte en haal dan de filet erdoor, die ik dan door de panko haal, het resultaat wordt nog knapperiger en blijft ook lang knapperig na het bakken

[ afbeelding ]
Heb in plaats van tempuramix gewoon meel gebruikt maar jeetje wat werkt dat goed zeg:



Krokante kip, wie houdt er niet van :9
  zondag 22 juni 2014 @ 14:07:58 #228
232606 RobinOok
Patroonheilige van CUL
pi_141405734
Ik weet het niet hoor, ik denk dat het dan veel te zwaar/dik/machtig wordt.
Doe mij maar of tempura of panko. Niet alletwee tegelijk.
  zondag 22 juni 2014 @ 19:30:11 #229
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_141418157
quote:
1s.gif Op zondag 22 juni 2014 14:07 schreef RobinOok het volgende:
Ik weet het niet hoor, ik denk dat het dan veel te zwaar/dik/machtig wordt.
Doe mij maar of tempura of panko. Niet alletwee tegelijk.
Je moet er ook geen beslaglaag omheen zetten, maar het ei net wat dikker maken met wat van de mix. Per kipstuk zal er niet veel meer meel worden gebruikt dan wanneer je ze eerst bloemt en dan door ei haalt.

Oh. En kan je nog steeds knuffelen omdat je me met Panko hebt kennis laten maken
:)
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
  zondag 22 juni 2014 @ 19:30:47 #230
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_141418200
quote:
0s.gif Op zondag 22 juni 2014 13:25 schreef Erasmo het volgende:

[..]

Heb in plaats van tempuramix gewoon meel gebruikt maar jeetje wat werkt dat goed zeg:

[ afbeelding ]

Krokante kip, wie houdt er niet van :9
Goed he?
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
  zondag 22 juni 2014 @ 19:41:54 #231
39145 Aventura
Relax, het is maar Fok
pi_141418819
quote:
0s.gif Op zondag 22 juni 2014 13:25 schreef Erasmo het volgende:

[..]

Heb in plaats van tempuramix gewoon meel gebruikt maar jeetje wat werkt dat goed zeg:

[ afbeelding ]

Krokante kip, wie houdt er niet van :9
die noteer ik even. Heb een kipschnitzel/nuggetsverslaafde peuter die ik liever niet van die ranzige kipafvalnuggets voorzet. Lijkt me zelf ook wel lekker. Kan me voorstellen dat deze methode ook werkt om schnitzels mee te maken (met varkensvlees dus)!
  zondag 22 juni 2014 @ 19:50:09 #232
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_141419324
quote:
1s.gif Op zondag 22 juni 2014 19:41 schreef Aventura het volgende:

[..]

die noteer ik even. Heb een kipschnitzel/nuggetsverslaafde peuter die ik liever niet van die ranzige kipafvalnuggets voorzet. Lijkt me zelf ook wel lekker. Kan me voorstellen dat deze methode ook werkt om schnitzels mee te maken (met varkensvlees dus)!
Persoonlijk snij ik mijn schnitzels liever van kalkoen of kip dan van varken, maar eigenlijk hoort het kalfsvlees te zijn.
Het werkt uitstekend voor schnitzels trouwens, worden niet soggy, en is erg lekker bij nuggets
Ik klop zelf ook altijd wat sambal door het ei
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
  zondag 22 juni 2014 @ 20:31:53 #233
63722 z80
I fink you freaky
pi_141421543
quote:
1s.gif Op zondag 22 juni 2014 19:50 schreef Pietverdriet het volgende:

[..]

Persoonlijk snij ik mijn schnitzels liever van kalkoen of kip dan van varken, maar eigenlijk hoort het kalfsvlees te zijn.
Het werkt uitstekend voor schnitzels trouwens, worden niet soggy, en is erg lekker bij nuggets
Ik klop zelf ook altijd wat sambal door het ei
is het niet zo dat enkel de wiener schnitzel beschermt is en deze altijd moet bestaan uit kalfsvlees?
de term schnitzel is voor zover ik weet niet beschermt en kan dus alles zijn met een paneerlaagje.
Go away or i will replace you withe a very small shell script.
Der Gesunde weiß nicht, wie reich er ist.
If you torture the data long enough, it will confess to anything.
  zondag 22 juni 2014 @ 21:13:23 #234
39145 Aventura
Relax, het is maar Fok
pi_141423903
Ik maak ze ook wel van kalfslappen, maar die kan ik niet altijd krijgen. Volgens mij mag een Wiener ook wel met varkensvlees hoor. Ik kruid het paneermeel altijd maar sambal door het ei klinkt ook wel goed eigenlijk.
  zondag 22 juni 2014 @ 21:18:43 #235
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_141424175
Er komt echt geen inval van de schnitzelpolitie bij je thuis
Ik vind varkensvlees erg lekker, maar niet in schnitzels
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
  zondag 22 juni 2014 @ 21:19:01 #236
401485 Molo
Völlig losgelöst
pi_141424187
Beetje peper en wat gemalen/gevijzeld venkelzaad is ook lekker erdoor.
Oh how you'd have a happy life, if you did the things you like
  zondag 22 juni 2014 @ 23:55:04 #237
121348 Erasmo
f/8 and be there.
pi_141433379
Hehe, Schnitzel Polizei:P



quote:
1s.gif Op zondag 22 juni 2014 14:07 schreef RobinOok het volgende:
Ik weet het niet hoor, ik denk dat het dan veel te zwaar/dik/machtig wordt.
Doe mij maar of tempura of panko. Niet alletwee tegelijk.
Voor die panko moet het toch eerst door een eitje, met wat meel erdoor blijft het beter zitten naar mijn idee. En door de panko creëer je extra oppervlakte wat dus extra krokant wordt.
  woensdag 25 juni 2014 @ 16:57:05 #238
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_141537357
quote:
0s.gif Op zondag 22 juni 2014 01:37 schreef Hagelkaas het volgende:

[..]

Juist, vandaar de 50 gram suiker erbij ;)

Morgen maken, ben benieuwd!
En, hoe is het geworden?
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
  woensdag 25 juni 2014 @ 20:55:08 #239
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_141548495
Heb vanavond weer een kipfilet dun uitgesneden en door ei met tempuramix en panko gehaald, heerlijk weer
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
pi_141590333
quote:
0s.gif Op woensdag 25 juni 2014 16:57 schreef Pietverdriet het volgende:

[..]

En, hoe is het geworden?
Erg lekker! Heb het met gemengde bosvruchten gemaakt. Het is alleen wel een beetje waterig geworden als ik het vergelijk met siroop die ik koop. Wel zoet genoeg maar de fruitsmaak had intenser gekund. Volgende keer neem ik wat meer fruit of misschien een andere soort! :)
  donderdag 26 juni 2014 @ 21:06:32 #241
45 SiGNe
Uitspraak: Sign
pi_141591068
quote:
0s.gif Op donderdag 26 juni 2014 20:49 schreef Hagelkaas het volgende:

[..]

Erg lekker! Heb het met gemengde bosvruchten gemaakt. Het is alleen wel een beetje waterig geworden als ik het vergelijk met siroop die ik koop. Wel zoet genoeg maar de fruitsmaak had intenser gekund. Volgende keer neem ik wat meer fruit of misschien een andere soort! :)
Langer koken?
Dikt het wat meer in.
  donderdag 26 juni 2014 @ 21:35:30 #242
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_141592804
quote:
0s.gif Op donderdag 26 juni 2014 20:49 schreef Hagelkaas het volgende:

[..]

Erg lekker! Heb het met gemengde bosvruchten gemaakt. Het is alleen wel een beetje waterig geworden als ik het vergelijk met siroop die ik koop. Wel zoet genoeg maar de fruitsmaak had intenser gekund. Volgende keer neem ik wat meer fruit of misschien een andere soort! :)
Wees blij dat ie wat dunner is, lost het goed op, mijn frambozensiroop wordt soms dik als vla, slecht uit de fles te krijgen.
Of bedoel je de smaak met waterig?
Niet ieder fruit geeft een even goed resultaat. Merk dat ook met ijs maken, blauwe bes smaakt helemaal nergens naar. Frambozen gaat weer erg goed.
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
  donderdag 26 juni 2014 @ 21:37:00 #243
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_141592916
quote:
0s.gif Op donderdag 26 juni 2014 21:06 schreef SiGNe het volgende:

[..]

Langer koken?
Dikt het wat meer in.
Dat kan, maar dan de suiker verminderen of pas toevoegen als je sap is ingekookt zodat de verhouding hetzelfde blijft (ook dan gebruik je minder suiker)
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
pi_141593709
quote:
1s.gif Op donderdag 26 juni 2014 21:35 schreef Pietverdriet het volgende:

[..]

Wees blij dat ie wat dunner is, lost het goed op, mijn frambozensiroop wordt soms dik als vla, slecht uit de fles te krijgen.
Of bedoel je de smaak met waterig?
Niet ieder fruit geeft een even goed resultaat. Merk dat ook met ijs maken, blauwe bes smaakt helemaal nergens naar. Frambozen gaat weer erg goed.
Blauwe bes mist een zuurtje denk ik
Let's all accept each other's differences and different opinions and live together in harmony :)
  zaterdag 28 juni 2014 @ 15:34:54 #245
1592 Puckzzz
Bitch please!
pi_141646416
Beste Piet,

Ik wil voor morgen Oranje gehaktballetjes gaan maken van Kipgehakt want dat is al lekker licht van kleur en ik heb er wel een lekker recept voor. Maar om het oranje te krijgen zou ik wat kleurstof toe kunnen voegen maar kan het ook met natuurlijke ingrediënten? Ik dacht aan bijvoorbeeld verse geelwortel - Koenjit- en bijvoorbeeld rode paprika poeder?
Hey! Het is OK om alleen je eerste twee teennagels te lakken als je van plan bent peeptoes te gaan dragen!
pi_141646769
quote:
17s.gif Op zaterdag 28 juni 2014 15:34 schreef Puckzzz het volgende:
Beste Piet,

Ik wil voor morgen Oranje gehaktballetjes gaan maken van Kipgehakt want dat is al lekker licht van kleur en ik heb er wel een lekker recept voor. Maar om het oranje te krijgen zou ik wat kleurstof toe kunnen voegen maar kan het ook met natuurlijke ingrediënten? Ik dacht aan bijvoorbeeld verse geelwortel - Koenjit- en bijvoorbeeld rode paprika poeder?
Kurkuma/koenjit (iig dat gele poeder) en paprikapoeder lijkt me een uitstekende combi. Maar écht knaloranje gaat het niet worden denk ik, dan moet je echt (gel)kleurstof toevoegen.
Let's all accept each other's differences and different opinions and live together in harmony :)
  zaterdag 28 juni 2014 @ 16:27:32 #247
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_141647794
quote:
17s.gif Op zaterdag 28 juni 2014 15:34 schreef Puckzzz het volgende:
Beste Piet,

Ik wil voor morgen Oranje gehaktballetjes gaan maken van Kipgehakt want dat is al lekker licht van kleur en ik heb er wel een lekker recept voor. Maar om het oranje te krijgen zou ik wat kleurstof toe kunnen voegen maar kan het ook met natuurlijke ingrediënten? Ik dacht aan bijvoorbeeld verse geelwortel - Koenjit- en bijvoorbeeld rode paprika poeder?
Dat kan, maar hou er rekening mee dat koenjit en paprika het wel vrij bitter gaan maken
Je zou ook gewoon levensmiddelkleurstof kunnen gebruiken
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
  zaterdag 28 juni 2014 @ 17:01:09 #248
1592 Puckzzz
Bitch please!
pi_141648702
Bedankt beide.
Ik heb verschillende opties nu. Ik heb sowieso even oranje kleurstof gehaald. Maar ook een oranje/gele Madam Jeanette (1 op 900 gr. Kipfilet moet te doen zijn qua hitte toch?) Tomatenpuree, misschien wat Koenjit erbij en als het me dan nog niet oranje genoeg is wat kleurstof erbij. Verder wilde ik wat standaard kruiden gaan gebruiken en knoflook.

w/
Hey! Het is OK om alleen je eerste twee teennagels te lakken als je van plan bent peeptoes te gaan dragen!
  zaterdag 28 juni 2014 @ 17:03:08 #249
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_141648780
quote:
17s.gif Op zaterdag 28 juni 2014 17:01 schreef Puckzzz het volgende:
Bedankt beide.
Ik heb verschillende opties nu. Ik heb sowieso even oranje kleurstof gehaald. Maar ook een oranje/gele Madam Jeanette (1 op 900 gr. Kipfilet moet te doen zijn qua hitte toch?) Tomatenpuree, misschien wat Koenjit erbij en als het me dan nog niet oranje genoeg is wat kleurstof erbij. Verder wilde ik wat standaard kruiden gaan gebruiken en knoflook.

w/
Mwa, ik hoop dat men van pittig houdt
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
  zaterdag 28 juni 2014 @ 17:09:02 #250
1592 Puckzzz
Bitch please!
pi_141648949
quote:
1s.gif Op zaterdag 28 juni 2014 17:03 schreef Pietverdriet het volgende:

[..]

Mwa, ik hoop dat men van pittig houdt
:D Ik heb even een klein snippertje aan mijn Indonesische vriend laten proeven en zelfs hij vond het erg heet. :')
Ik heb nu een kwart in de mix zitten.
Hey! Het is OK om alleen je eerste twee teennagels te lakken als je van plan bent peeptoes te gaan dragen!
  zaterdag 28 juni 2014 @ 18:56:04 #251
97745 Thorical
finding a way
pi_141653224
quote:
17s.gif Op zaterdag 28 juni 2014 15:34 schreef Puckzzz het volgende:
Beste Piet,

Ik wil voor morgen Oranje gehaktballetjes gaan maken van Kipgehakt want dat is al lekker licht van kleur en ik heb er wel een lekker recept voor. Maar om het oranje te krijgen zou ik wat kleurstof toe kunnen voegen maar kan het ook met natuurlijke ingrediënten? Ik dacht aan bijvoorbeeld verse geelwortel - Koenjit- en bijvoorbeeld rode paprika poeder?
Zou het niet handiger zijn om er alleen een oranje korstje omheen te maken?
Panneer, panko, tempura, cornflakes oid.
pi_141653892
Mme Jeannette is echt héél erg heet, bijna té.

Tomatenpuree is ook een goed idee. Wellicht even de kruiden fruiten in wat olie op heel laag vuur: uitje en wat knoflook fruiten, dan kurkuma en paprikapoeder kort meefruiten, dan dit toevoegen aan je mix. Dan zit de kleur er ook beter door. Rauwe kurkuma is namelijk erg vies, in de indiase keuken wordt dit altijd gefruit.
Let's all accept each other's differences and different opinions and live together in harmony :)
  zaterdag 28 juni 2014 @ 20:38:14 #253
1592 Puckzzz
Bitch please!
pi_141657946
Ja bij nader inzien de Madam Jeanette er niet in gedaan.

Ze zijn al klaar en erg goed gelukt. Smaken ook nog eens prima :+
Ik heb er uiteindelijk het volgende in gedaan:
Puree gemaakt van Ui en Knoflook, daarin tomatenpuree, koenjit, kipkruiden (uit gemakzucht en hey...ook oranje :+ ) en genoeg oranje kleurstof tot het een mooie kleur had. Daarna de balletjes heel rustig in wat olie en een wok gebakken en nog eventjes nagaren in de oven. Ik wilde niet zo'n bruin gebakken buitenkantje hebben, heel lichtjes maar.

Eigenlijk had ik de puree inderdaad nog even al la currypasta kunnen aanfruiten. Niet aan gedacht.
Hey! Het is OK om alleen je eerste twee teennagels te lakken als je van plan bent peeptoes te gaan dragen!
  zaterdag 28 juni 2014 @ 20:40:14 #254
1592 Puckzzz
Bitch please!
pi_141658111
Nu verder met mijn Kue Lapis in Oranje, rood, wit en blauw :D
Hey! Het is OK om alleen je eerste twee teennagels te lakken als je van plan bent peeptoes te gaan dragen!
pi_141659031
quote:
17s.gif Op zaterdag 28 juni 2014 20:38 schreef Puckzzz het volgende:
Ja bij nader inzien de Madam Jeanette er niet in gedaan.

Ze zijn al klaar en erg goed gelukt. Smaken ook nog eens prima :+
Ik heb er uiteindelijk het volgende in gedaan:
Puree gemaakt van Ui en Knoflook, daarin tomatenpuree, koenjit, kipkruiden (uit gemakzucht en hey...ook oranje :+ ) en genoeg oranje kleurstof tot het een mooie kleur had. Daarna de balletjes heel rustig in wat olie en een wok gebakken en nog eventjes nagaren in de oven. Ik wilde niet zo'n bruin gebakken buitenkantje hebben, heel lichtjes maar.

Eigenlijk had ik de puree inderdaad nog even al la currypasta kunnen aanfruiten. Niet aan gedacht.
Was het niet zonder kleurstof oranje genoeg? Ik maakt een poosje terug saucijzenbroodjes van kip, dat vond ik met alleen kruiden al best oranje.
  zaterdag 28 juni 2014 @ 21:26:39 #256
1592 Puckzzz
Bitch please!
pi_141661194
quote:
14s.gif Op zaterdag 28 juni 2014 20:50 schreef Myraela het volgende:

[..]

Was het niet zonder kleurstof oranje genoeg? Ik maakt een poosje terug saucijzenbroodjes van kip, dat vond ik met alleen kruiden al best oranje.
Het is voor morgen voor bij de wedstrijd, ik wilde echt oranje, oranje :)
Nu is de binnenkant van het balletje ook oranje :D
Hey! Het is OK om alleen je eerste twee teennagels te lakken als je van plan bent peeptoes te gaan dragen!
  zaterdag 28 juni 2014 @ 22:18:56 #257
232606 RobinOok
Patroonheilige van CUL
pi_141663251
Fotoooooooooooooooo! :-)
pi_141663377
quote:
1s.gif Op zaterdag 28 juni 2014 17:03 schreef Pietverdriet het volgende:

[..]

Mwa, ik hoop dat men van pittig houdt
En je handen heel goed wassen na het snijden... Voor de jongetjes... Ook voor het plassen handen wassen..
Whatever...
  zaterdag 28 juni 2014 @ 22:26:35 #259
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_141663564
quote:
1s.gif Op zaterdag 28 juni 2014 22:21 schreef Spanky78 het volgende:

[..]

En je handen heel goed wassen na het snijden... Voor de jongetjes... Ook voor het plassen handen wassen..
Handschoenen dragen.
Wassen helpt niet echt
Geloof me, heb ze een keer gesneden zonder en toen contactlenzen uit proberen te doen. Ik stuiterde letterlijk door het huis
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
  zaterdag 28 juni 2014 @ 22:27:29 #260
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_141663589
Mooi dat je ballen oranje zijn trouwens Puckzzz!
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
pi_141664648
:D
pi_141664898
quote:
1s.gif Op zaterdag 28 juni 2014 22:26 schreef Pietverdriet het volgende:

[..]

Handschoenen dragen.
Wassen helpt niet echt
Geloof me, heb ze een keer gesneden zonder en toen contactlenzen uit proberen te doen. Ik stuiterde letterlijk door het huis
Ja, dat is naar. Maar eigenlijk is een keer of twee goed wassen prima. Ik heb ik wel eens zonder na te denken in mijn ogen gewreven. Au.

Handen insmeren met olie, daarin trekt de capsaicin, die kun je er dan af wassen met afwasmiddel.
Whatever...
  zondag 29 juni 2014 @ 00:16:17 #263
1592 Puckzzz
Bitch please!
pi_141668469
Morgen maak ik wel even een fotootje, ik heb nu alleen een foto van de ballen in blik :+ En de rest van de Oranje hapjes.
Hey! Het is OK om alleen je eerste twee teennagels te lakken als je van plan bent peeptoes te gaan dragen!
  zondag 29 juni 2014 @ 00:23:09 #264
256666 leeell
I know you're lonely
pi_141668756
tof ! :D
Op maandag 1 oktober 2012 18:45 schreef Chocolatebear het volgende:
Zei de man, terwijl hij een shaggie opstak en het gas open trok van zijn Tomos.
pi_141669243
quote:
17s.gif Op zondag 29 juni 2014 00:16 schreef Puckzzz het volgende:
Morgen maak ik wel even een fotootje, ik heb nu alleen een foto van de ballen in blik :+ En de rest van de Oranje hapjes.
[ afbeelding ]
Zijn dat oranje soesjes? :D
Let's all accept each other's differences and different opinions and live together in harmony :)
  zondag 29 juni 2014 @ 00:45:04 #266
232606 RobinOok
Patroonheilige van CUL
pi_141669470
Cool!
  zondag 29 juni 2014 @ 01:09:48 #267
6990 golfer
Ouwe jongere
pi_141670134
quote:
17s.gif Op zondag 29 juni 2014 00:16 schreef Puckzzz het volgende:
Morgen maak ik wel even een fotootje, ik heb nu alleen een foto van de ballen in blik :+ En de rest van de Oranje hapjes.
[ afbeelding ]
^O^
There is no greater joy than be taken for an imbecile by an idiot. (Oscar Wilde)
Poef.....gone! ©golfer
  zondag 29 juni 2014 @ 09:36:37 #268
1592 Puckzzz
Bitch please!
pi_141673992
quote:
0s.gif Op zondag 29 juni 2014 00:37 schreef sirdanilot het volgende:

[..]

Zijn dat oranje soesjes? :D
Nee dat zijn mini Kue Mangkok, een indisch gestoomd cakeje met kokos. En dan nog Kue Lapis, ook weer een Indische gestoomde (joh :') ) soort gelei achtige koek met vanillesmaak, en dan dus de oranje ballen voor de Hollandse touch :P
Kue Lapis moest ik erg aan wennen, die textuur is niet wat wij verwachten van een cake / koek, het is heel 'rubberig' zou je haast zeggen maar ook lekker zacht en vanille. En heel leuk om te maken met al die laagjes en in verschillende vormen.
Hey! Het is OK om alleen je eerste twee teennagels te lakken als je van plan bent peeptoes te gaan dragen!
pi_141674359
quote:
17s.gif Op zondag 29 juni 2014 09:36 schreef Puckzzz het volgende:

[..]

Nee dat zijn mini Kue Mangkok, een indisch gestoomd cakeje met kokos. En dan nog Kue Lapis, ook weer een Indische gestoomde (joh :') ) soort gelei achtige koek met vanillesmaak, en dan dus de oranje ballen voor de Hollandse touch :P
Kue Lapis moest ik erg aan wennen, die textuur is niet wat wij verwachten van een cake / koek, het is heel 'rubberig' zou je haast zeggen maar ook lekker zacht en vanille. En heel leuk om te maken met al die laagjes en in verschillende vormen.
Kue lapis, veel mensen moeten er aan wennen haha
Mooi gemaakt die kue lapis!!
pi_141677091
Oh lijkt mij wel lekker eigenlijk, die kue lapis. Maar wel nogal wat werk, en stomen is voor mij altijd een beetje lastig zonder stoompan (moet ik hele constructies gaan bouwen in een grote pan met een vergiet en zo :') )
Let's all accept each other's differences and different opinions and live together in harmony :)
  zondag 29 juni 2014 @ 12:49:39 #271
221912 minilot
Nancy boy
pi_141677228
quote:
17s.gif Op zondag 29 juni 2014 09:36 schreef Puckzzz het volgende: En heel leuk om te maken met al die laagjes en in verschillende vormen.
Ja, dat lijkt me ook leuk ja! Die van jou ziet er tof uit zeg! Mooi hoor. :)
Let me see you stripped down to the bone
  zondag 29 juni 2014 @ 14:05:59 #272
45 SiGNe
Uitspraak: Sign
pi_141679234
Ow wee als er geen bedankje vanaf kan voor die prachtige hapjes!
Ziet er ook erg mooi uit die Kue Lapis.

Hoeveel uur heb je voor al die hapjes in de keuken gestaan? Volgens mij langer dan Oranje tot nu toe gespeeld heeft.. (3x90 minuten)
pi_141680222
Sliptong! hoe deze lekker te bereiden? Albert Heijn schrijft op de achterkant van de verpakking: 'Licht bestrooien met bloem en eventueel peper, margarine of (olijf-) olie verhitten en op matig vuur ca. 6 minuten bakken.'
Nu vertrouw ik de kooktips van een grootgrutter niet echt; ik ga al sowieso geen 'margarine of (olijf-)olie gebruiken, ik bak gewoon in boter.
Zijn er nog andere punten waarvan je als Pietverdriet zijnde zegt: 'als je dit en dit doet wordt je visje veel beter/lekkerder' ?
Sinterklaas, Sinterklaas, en NATUURLIJK ZWARTE PIET!
  zondag 29 juni 2014 @ 15:27:47 #274
401485 Molo
Völlig losgelöst
pi_141681669
Geklaarde boter gebruiken, dat verbrandt niet.
Verder niks mis mee.
Wel genoeg boter gebruiken, anders plakt het aan de pan.
Oh how you'd have a happy life, if you did the things you like
pi_141682062
quote:
1s.gif Op donderdag 26 juni 2014 21:35 schreef Pietverdriet het volgende:

[..]

Wees blij dat ie wat dunner is, lost het goed op, mijn frambozensiroop wordt soms dik als vla, slecht uit de fles te krijgen.
Of bedoel je de smaak met waterig?
Niet ieder fruit geeft een even goed resultaat. Merk dat ook met ijs maken, blauwe bes smaakt helemaal nergens naar. Frambozen gaat weer erg goed.
Ik bedoel de smaak ja, die was wat flauwtjes. Ga 'm binnenkort eens met frambozen maken. Kost allemaal niets uit de diepvries, je lacht je rot.
pi_141682076
quote:
1s.gif Op zondag 29 juni 2014 15:27 schreef Molo het volgende:
Geklaarde boter gebruiken, dat verbrandt niet.
Verder niks mis mee.
Wel genoeg boter gebruiken, anders plakt het aan de pan.
Hoe klaar je boter?
Sinterklaas, Sinterklaas, en NATUURLIJK ZWARTE PIET!
  zondag 29 juni 2014 @ 16:00:20 #277
45 SiGNe
Uitspraak: Sign
pi_141682744
quote:
0s.gif Op zondag 29 juni 2014 15:40 schreef Sicstus het volgende:

[..]

Hoe klaar je boter?
Verwarmen en het schuim eraf scheppen , de vaste stoffen zakken naar de bodem van de pan en die moet je ook niet hebben.
Voorzichtig in een kommetje schenken dus.
  zondag 29 juni 2014 @ 17:50:02 #278
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_141687026
Als boter op heel kleine vlam langzaam laat smelten komt er nauwelijks schuim op, kan je met een lepel er makkelijk afscheppen en dan de geklaarde boter afgieten, de kwarkachtige massa in de pan achterlatend
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
pi_141712115
quote:
0s.gif Op zondag 29 juni 2014 14:39 schreef Sicstus het volgende:
Sliptong! hoe deze lekker te bereiden? Albert Heijn schrijft op de achterkant van de verpakking: 'Licht bestrooien met bloem en eventueel peper, margarine of (olijf-) olie verhitten en op matig vuur ca. 6 minuten bakken.'
Nu vertrouw ik de kooktips van een grootgrutter niet echt; ik ga al sowieso geen 'margarine of (olijf-)olie gebruiken, ik bak gewoon in boter.
Zijn er nog andere punten waarvan je als Pietverdriet zijnde zegt: 'als je dit en dit doet wordt je visje veel beter/lekkerder' ?
Ik kwam laatst deze video tegen, wordt heel aardig in uitgelegd hoe je sliptong bakt. Erg leuk, deze kok 'kraakt' de hoofdgraat van de vis waardoor deze bij het bakken niet kromtrekt. Link:
pi_141719676
quote:
1s.gif Op maandag 30 juni 2014 01:18 schreef DeProf het volgende:

[..]

Ik kwam laatst deze video tegen, wordt heel aardig in uitgelegd hoe je sliptong bakt. Erg leuk, deze kok 'kraakt' de hoofdgraat van de vis waardoor deze bij het bakken niet kromtrekt. Link:
Héérlijk, zo'n gebakken visje. Binnenkort maar weer eens iets op de markt halen. Maar dan wel een budgetvisje, zoals bijvoorbeeld een scholletje, tong is wat te duur.
Let's all accept each other's differences and different opinions and live together in harmony :)
pi_141720368
quote:
1s.gif Op zondag 29 juni 2014 15:27 schreef Molo het volgende:
Geklaarde boter gebruiken, dat verbrandt niet.
Verder niks mis mee.
Wel genoeg boter gebruiken, anders plakt het aan de pan.
Waarom zou het verbranden als je op matig vuur bakt? Als je het juiste formaat pan neemt zodat er bijna overal vis ligt dan 'koelt' de vis de boter ruim voldoende. Bij gebrek aan een pan die klein genoeg is kun je altijd nog plakjes koude boter toevoegen als de boter te bruin wordt.

Boter klaren is meer voor hard bakken, terwijl die botereiwitten ook best lekker zijn bij de vis.
Wees gehoorzaam. Alleen samen krijgen we de vrijheid eronder.
pi_141806336
Piet! Mijn vriend wilde donderdag speciale hamburgers. Heb jij nog ideeën? Ik zat te denken aan blue ribbon burgers maar hij houdt niet van blauwe kaas.
pi_141806496
quote:
5s.gif Op woensdag 2 juli 2014 08:54 schreef emmyemmy het volgende:
Piet! Mijn vriend wilde donderdag speciale hamburgers. Heb jij nog ideeën? Ik zat te denken aan blue ribbon burgers maar hij houdt niet van blauwe kaas.
Lamsburger met tzatziki. :9
A man is not old until regrets take the place of dreams.
pi_141806509
Oh, vergeten te melden, betaalbaar voor 2 studenten.
Lam is niet goedkoop hier. :P
pi_141806895
quote:
0s.gif Op woensdag 2 juli 2014 09:04 schreef emmyemmy het volgende:
Oh, vergeten te melden, betaalbaar voor 2 studenten.
Lam is niet goedkoop hier. :P
Waar koop je je lam? Als ik hier (Nijmegen) naar de internationale supermarkt ga of naar de islamitische slager dan heb ik een bout van een zuiglam voor 11 euro per kilo. Schouder en nek zitten in dezelfde prijsklasse. Als het geen zuiglam is gaat het onder een tientje per kilo.
pi_141806914
Enige die het zou verkopen is de keurslager hier. Weet wel een goedkoper adresje, maar te ver weg en geen tijd.
pi_141806945
Waar is "hier" dan?
  woensdag 2 juli 2014 @ 09:35:48 #288
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_141806948
Voor vier hamburgers
Koop 500 gram rundergehakt bij de aldi, en een pakje ontbijspek
verder nodig burgerbroodjes, augurk, vleestomaat, kaas, remoulade, ketchup, wat sla

Bak een pakje ontbijspek of bacon crispy en leg ff apart op wat keukenpapier
snij vier plakken vleestomaat en haal het snot eruit, leg even op keukenpapier
neem plakjes augurk en leg ze ook even op keukenpapier
Hamburger broodjes open snijden en even toasten,
wat peper en zout door het gehakt en dan 4 Burgers vormen uit het gehakt, in twee koekenpannen bakken,
terwijl dit bakt
remoulade op de onderste helft van het broodje
Burgers mooi heet en bruin, plak chedder erop of een andere kaas die je hebt/lekker vindt en even 30 seconden een lap alufolie op de pan zodat de kaas smelt (of een grote deksel)
Burger op broodje, bacon erop
Plak dungesneden vlees tomaat erop
Plakjes augurk erop
Rucola of slablaadjes erop
Ketchup
Bovenste helft erop
Smullen

De reden waarom ik de tomaat ontsnot en net als de augurk even op keukenpapier leg is om het vocht eruit te krijgen, als je dit niet doet gaat je burger druipen.
Heb gisteren nog zo burgers gegeten en er droop niets uit.
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
pi_141807045
Ja zo maak ik ze altijd. Maar dan met Sweet babyray's bbqsaus. Wilde iets specialers. :P
pi_141807057
quote:
0s.gif Op woensdag 2 juli 2014 09:35 schreef ..-._---_-.- het volgende:
Waar is "hier" dan?
Een gat van een dorp. :P
pi_141807158
quote:
0s.gif Op woensdag 2 juli 2014 09:04 schreef emmyemmy het volgende:
Oh, vergeten te melden, betaalbaar voor 2 studenten.
Lam is niet goedkoop hier. :P
2 lamsburgers kost 3,50 bij AH. Valt toch nog wel mee?
A man is not old until regrets take the place of dreams.
pi_141807201
quote:
0s.gif Op woensdag 2 juli 2014 09:47 schreef habitue het volgende:

[..]

2 lamsburgers kost 3,50 bij AH. Valt toch nog wel mee?
Deze ?


Die heb ik wel eens geprobeerd, maar dat was eens maar nooit weer. Voorgekruid en veel te zout. Zonde van het vlees. En maar voor deel lamsvlees, de rest is rundvlees.



Een lamsburger van AH bevat maar 60% lamsvlees. Dat is legale volksverlakkerij.

[ Bericht 7% gewijzigd door #ANONIEM op 02-07-2014 09:53:04 ]
pi_141807237
quote:
0s.gif Op woensdag 2 juli 2014 09:47 schreef habitue het volgende:

[..]

2 lamsburgers kost 3,50 bij AH. Valt toch nog wel mee?
Hebben we niet. Ik zei toch, een gat. :P Onze supermarkt heeft nauwelijks rundvlees.
  woensdag 2 juli 2014 @ 09:54:41 #294
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_141807280
quote:
0s.gif Op woensdag 2 juli 2014 09:41 schreef emmyemmy het volgende:
Ja zo maak ik ze altijd. Maar dan met Sweet babyray's bbqsaus. Wilde iets specialers. :P
Vind bij streetfood eigenlijk altijd zo dat als "chefs" zich ermee gaan bemoeien het meestal wel erg prijzig maar niet echt beter wordt. Je zou ipv gehakt tartaar kunnen nemen en dit rood bakken, dus dat het vlees nog rauw is vanbinnen als je dat lekker vind.
Zaken als ganzenlever erop vind ik zo een onzin.

Maar out of the box, wat dacht je van ipv een burger een steak sandwich?
Dan bak je biefstuk en doet die op boterhammen van een mooi bruin brood, bv zuurdesem en daar doe je dan pickels, saus en sla bijop,
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
pi_141807299
Hmmm
  woensdag 2 juli 2014 @ 09:57:00 #296
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_141807325
Of hotdogs, kadetjes met goede knakworsten, chillie, zuurkool, etc?
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
  woensdag 2 juli 2014 @ 09:57:50 #297
69724 Lucky_Strike
Hello Sweetie
pi_141807352
Ik heb vorig weekend een burger van Mexicaans gekruid rundergehakt gemaakt en die gegeten met rode ui, mais, guacamole, sla en een beetje creme fraiche. Het was echt verschrikkelijk lekker :Y

Ik had in totaal 3 burgers. Ook een Griekse met tzaziki, ook een aanrader. De derde was gewoon zoiets als Piets recept.
Spoilers!
pi_141807369
quote:
0s.gif Op woensdag 2 juli 2014 09:57 schreef Pietverdriet het volgende:
Of hotdogs, kadetjes met goede knakworsten, chillie, zuurkool, etc?
Vriend haat hotdogs. :P
  woensdag 2 juli 2014 @ 10:06:15 #299
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_141807535
quote:
0s.gif Op woensdag 2 juli 2014 09:57 schreef Lucky_Strike het volgende:
Ik heb vorig weekend een burger van Mexicaans gekruid rundergehakt gemaakt en die gegeten met rode ui, mais, guacamole, sla en een beetje creme fraiche. Het was echt verschrikkelijk lekker :Y

Ik had in totaal 3 burgers. Ook een Griekse met tzaziki, ook een aanrader. De derde was gewoon zoiets als Piets recept.
Vind dat soort variaties leuk, maar de klassieker kan ik altijd eten. Ik kan sowieso altijd eten, das een beetje het probleem
:@
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
  woensdag 2 juli 2014 @ 10:06:49 #300
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_141807548
quote:
0s.gif Op woensdag 2 juli 2014 09:58 schreef emmyemmy het volgende:

[..]

Vriend haat hotdogs. :P
Okay, ook als ze echt goed zijn met een knakkende worst?
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
abonnement Unibet Coolblue Bitvavo
Forum Opties
Forumhop:
Hop naar:
(afkorting, bv 'KLB')