abonnement Unibet Coolblue Bitvavo
  zaterdag 7 juni 2014 @ 22:56:33 #101
45 SiGNe
Uitspraak: Sign
pi_140818663
quote:
0s.gif Op zaterdag 7 juni 2014 20:48 schreef Dragonberry het volgende:
Zou tahini kunnen? Heb een keer op 24 kitchen gezien dat het werd gebruikt als light pindasaus.
Meh.. ik lees dat het vaak verpakt wordt op een lijn waar ook noten en pinda's verwerkt worden.. :{
En sesamzaad eet ze ook niet, bij sushi slaat ze het over in elk geval, ik neem aan iv, de allergie.
  zaterdag 7 juni 2014 @ 23:03:12 #102
401485 Molo
Völlig losgelöst
pi_140818838
Het gruwelijk lekkere Indonesische restaurant hier vlakbij heeft ketjapsaus bij de sateh, zooo lekker. Komt geen pinda bij in de buurt
Oh how you'd have a happy life, if you did the things you like
  zaterdag 7 juni 2014 @ 23:30:32 #103
45 SiGNe
Uitspraak: Sign
pi_140819576
quote:
1s.gif Op zaterdag 7 juni 2014 23:03 schreef Molo het volgende:
Het gruwelijk lekkere Indonesische restaurant hier vlakbij heeft ketjapsaus bij de sateh, zooo lekker. Komt geen pinda bij in de buurt
Daar zat ik ook al een beetje aan te denken, als Soja geen probleem is dan is dat (vind ik) eigenlijk ook lekkerder dan pindasaus.
  zondag 8 juni 2014 @ 11:13:30 #104
121348 Erasmo
f/8 and be there.
pi_140826413
Wat zijn geschikte stoofpotjes/eenpansmaaltijden voor in een rijstkoker? Heb de komende tijd regelmatig niks anders tot de beschikking. Het liefst iets wat binnen drie kwartier klaar is.
  zondag 8 juni 2014 @ 12:20:14 #105
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_140827803
quote:
0s.gif Op zondag 8 juni 2014 11:13 schreef Erasmo het volgende:
Wat zijn geschikte stoofpotjes/eenpansmaaltijden voor in een rijstkoker? Heb de komende tijd regelmatig niks anders tot de beschikking. Het liefst iets wat binnen drie kwartier klaar is.
Kipdijfilet en dan dit recept van Robin?
Erg lekker
http://www.aziatische-ingredienten.nl/kip-kung-pao-recept/
Kabeljauw in Kerriesaus?
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
pi_140829225
Hoi allemaal,

Gister heb ik een een lamsrack ontdooit in een bak water, nu was het zakje kennelijk niet luchtdicht wat neer komt op het feit dat de lamsrack vol in het water heeft gelegen. kan dit voor problemen zorgen? Hij heeft nu een hele nacht in de koelkast gelegen en wil hem vandaag wel graag op de bbq gooien.
  zondag 8 juni 2014 @ 13:19:09 #107
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_140829259
quote:
4s.gif Op zondag 8 juni 2014 13:17 schreef Quantic het volgende:
Hoi allemaal,

Gister heb ik een een lamsrack ontdooit in een bak water, nu was het zakje kennelijk niet luchtdicht wat neer komt op het feit dat de lamsrack vol in het water heeft gelegen. kan dit voor problemen zorgen? Hij heeft nu een hele nacht in de koelkast gelegen en wil hem vandaag wel graag op de bbq gooien.
Nee hoor, ff droogdeppen met wat keukenpapier. Veel mensen spoelen vlees even af.
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
pi_140829292
quote:
1s.gif Op zondag 8 juni 2014 13:19 schreef Pietverdriet het volgende:

[..]

Nee hoor, ff droogdeppen met wat keukenpapier. Veel mensen spoelen vlees even af.
Fijn, bedankt. :) Dan ga ik hem zo even lekker marineren
  zondag 8 juni 2014 @ 13:26:13 #109
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_140829431
quote:
4s.gif Op zondag 8 juni 2014 13:20 schreef Quantic het volgende:

[..]

Fijn, bedankt. :) Dan ga ik hem zo even lekker marineren
Had gisteren lamsrack, gemarineerd in veel knoflook en rozemarijn en wat peper
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
pi_140829471
quote:
1s.gif Op zondag 8 juni 2014 13:26 schreef Pietverdriet het volgende:

[..]

Had gisteren lamsrack, gemarineerd in veel knoflook en rozemarijn en wat peper
Lekker hoor! Ik precies hetzelfde, met knoflook, rozemarijn, peper en honing. Helaas iets te weinig honig gebruikt dus kon dat er niet helemaal in terug vinden. Was alsnog erg geslaagd, vandaag weer bbq?
  zondag 8 juni 2014 @ 13:39:07 #111
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_140829760
Ik gebruik geen suikers of honing als ik grill, verbrand me te snel.
Heb de afgelopen 3 dagen de bbq aangehad, denk dat ik vanavond kabeljauw gewoon in de pan bak.
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
  zondag 8 juni 2014 @ 14:01:33 #112
232606 RobinOok
Patroonheilige van CUL
pi_140830421
quote:
0s.gif Op zaterdag 7 juni 2014 22:53 schreef SiGNe het volgende:

[..]

Ik ga er voor de zekerheid vanuit dat ze helemaal geen noten mag.. beter het zekere voor het onzekere.
Tahini ga ik uitzoeken, wie weet kan het.
" If You're Allergic to Nuts, Are You Allergic to Sesame Seeds?

Even though sesame seeds aren't tree nuts, it's wise to stay away from them if you're allergic to nuts. Why? Tree nuts and sesame seeds have proteins in common, meaning if your immune system reacts against them in tree nuts, you'll have the same reaction when you eat sesame seeds. Most doctors recommend that people allergic to nuts avoid sesame seeds due to this potential for cross-reactivity."

Bron: http://voices.yahoo.com/c(...)ic-nuts-7177966.html

Oh, wacht, je was er al achter zie ik nu....
  zondag 8 juni 2014 @ 14:03:10 #113
232606 RobinOok
Patroonheilige van CUL
pi_140830455
quote:
0s.gif Op zondag 8 juni 2014 12:20 schreef Pietverdriet het volgende:

[..]

Kipdijfilet en dan dit recept van Robin?
Erg lekker
http://www.aziatische-ingredienten.nl/kip-kung-pao-recept/
Kabeljauw in Kerriesaus?
Huh? Kip Kung Pao in een rijstkoker klaarmaken? Nah, zou ik echt niet aan beginnen. :N
  zondag 8 juni 2014 @ 14:05:24 #114
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_140830509
quote:
0s.gif Op zondag 8 juni 2014 14:03 schreef RobinOok het volgende:

[..]

Huh? Kip Kung Pao in een rijstkoker klaarmaken? Nah, zou ik echt niet aan beginnen. :N
Mmm. Je hebt gelijk, zat aan het stoven te denken, maar in de rijstkoker kan je idd niet aanbraden
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
  zondag 8 juni 2014 @ 16:43:27 #115
121348 Erasmo
f/8 and be there.
pi_140835383
Aanbraden in de rijstkoker zal lastig gaan ja :P Ik denk dat een enigszins aangepaste kipkerrie wel te doen is.
Eerst rijst koken en dan in een bakje doen.
Kippendij en kruiderij erin met wat bouillon. Als de kip bijna gaar is groentes erbij en daarna de rijst er doorheen, omdat het kleine korrels zijn zijn ze zo warm.
pi_140881574
Ik heb aardappels geschild gesneden en op water gezet, door technische omstandigheden kan ik ze vandaag niet frituren, kan ik ze gewoon in het water laten tot morgen?
  maandag 9 juni 2014 @ 19:44:14 #117
139677 Curiosity
In the devil's playground
pi_140882590
quote:
0s.gif Op maandag 9 juni 2014 19:30 schreef icloud het volgende:
Ik heb aardappels geschild gesneden en op water gezet, door technische omstandigheden kan ik ze vandaag niet frituren, kan ik ze gewoon in het water laten tot morgen?
Ja, met deze warmte wel koel weg zetten en morgen even goed afspoelen.
“Gentlemen, you had my curiosity… but now you have my attention.”
  maandag 9 juni 2014 @ 19:54:29 #118
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_140883335
quote:
0s.gif Op maandag 9 juni 2014 19:30 schreef icloud het volgende:
Ik heb aardappels geschild gesneden en op water gezet, door technische omstandigheden kan ik ze vandaag niet frituren, kan ik ze gewoon in het water laten tot morgen?
Zou ze even blancheren, kort koken en dan met koud water spoelen tot ze koud zijn, afgieten en in de koelkast zetten, vooral ivm waterhard worden, sommige aardappels worden knalhard als je ze een tijd in water zet.
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
  maandag 9 juni 2014 @ 20:22:53 #119
232606 RobinOok
Patroonheilige van CUL
pi_140885457
Ik zou ze liever ook niet in het water wegzetten.
Blancheren en uitgespreid in de koelkast bewaren geen optie?
Uitdrogen is voor friet beter dan weken in water.
pi_140899780
quote:
1s.gif Op maandag 9 juni 2014 19:54 schreef Pietverdriet het volgende:

[..]

Zou ze even blancheren, kort koken en dan met koud water spoelen tot ze koud zijn, afgieten en in de koelkast zetten, vooral ivm waterhard worden, sommige aardappels worden knalhard als je ze een tijd in water zet.
Mijn oma schilde vroeger de aardappels op zaterdag al voor de zondag, heb nooit iets gehoord over harde aardappels? Ik neem aan dat die ook in water werden bewaard (anders worden ze bruin). Dan betreft het natuurlijk wel gekookte aardappels.
Let's all accept each other's differences and different opinions and live together in harmony :)
pi_140924992
Ik heb net twee van die Célavita aardappelen in de magnetron gepoft, maar ik heb er eentje over.. Kan ik die in de koelkast bewaren? Hoe lang?
Nomnomnomnomnomnomnomnomnomnom
  dinsdag 10 juni 2014 @ 19:55:47 #122
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_140926054
quote:
0s.gif Op dinsdag 10 juni 2014 19:31 schreef PluisigNijntje het volgende:
Ik heb net twee van die Célavita aardappelen in de magnetron gepoft, maar ik heb er eentje over.. Kan ik die in de koelkast bewaren? Hoe lang?
Geen ervaring mee, wat zijn Célavita aardappelen aardappelen? Voorgegaard?
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
pi_140926123
quote:
1s.gif Op dinsdag 10 juni 2014 19:55 schreef Pietverdriet het volgende:

[..]

Geen ervaring mee, wat zijn Célavita aardappelen aardappelen? Voorgegaard?
Het was een plastic bakje met stoomgaatjes, met twee grote aardappelen erin om te 'poffen', eigenlijk zijn ze gewoon gestoomd. Nu is het bakje dus open met 1 gegaarde aardappel erin.
Nomnomnomnomnomnomnomnomnomnom
  dinsdag 10 juni 2014 @ 19:58:47 #124
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_140926223
quote:
0s.gif Op maandag 9 juni 2014 23:58 schreef sirdanilot het volgende:

[..]

Mijn oma schilde vroeger de aardappels op zaterdag al voor de zondag, heb nooit iets gehoord over harde aardappels? Ik neem aan dat die ook in water werden bewaard (anders worden ze bruin). Dan betreft het natuurlijk wel gekookte aardappels.
- Aardappelen moeten dun geschild worden om een minimum aan voedingsstoffen te verliezen. Na het schillen moeten ze bewaard worden onder water om bruinkleuring te voorkomen.
- Dit mag nochtans niet langer duren dan twaalf uur omdat ze anders waterhard worden en dan langer moeten koken om gaar te
worden. Ook de smaak gaat er op achteruit.
http://www.keukentheorie.net/Aardappelen.html
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
  dinsdag 10 juni 2014 @ 20:00:06 #125
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_140926293
quote:
0s.gif Op dinsdag 10 juni 2014 19:56 schreef PluisigNijntje het volgende:

[..]

Het was een plastic bakje met stoomgaatjes, met twee grote aardappelen erin om te 'poffen', eigenlijk zijn ze gewoon gestoomd. Nu is het bakje dus open met 1 gegaarde aardappel erin.
En die wil je bewaren? Nu, goed afkoelen en dan in de koelkast, kan je morgen nog eten
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
pi_140926803
quote:
1s.gif Op dinsdag 10 juni 2014 20:00 schreef Pietverdriet het volgende:

[..]

En die wil je bewaren? Nu, goed afkoelen en dan in de koelkast, kan je morgen nog eten
Is er kans dat ik ze donderdag ook nog kan eten, of tart ik het lot dan? :P
Nomnomnomnomnomnomnomnomnomnom
  dinsdag 10 juni 2014 @ 20:47:10 #127
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_140928532
quote:
0s.gif Op dinsdag 10 juni 2014 20:09 schreef PluisigNijntje het volgende:

[..]

Is er kans dat ik ze donderdag ook nog kan eten, of tart ik het lot dan? :P
Denk niet dat het dan nog lekker is.
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
pi_140928720
quote:
1s.gif Op dinsdag 10 juni 2014 20:47 schreef Pietverdriet het volgende:

[..]

Denk niet dat het dan nog lekker is.
Oke, thanks!
Nomnomnomnomnomnomnomnomnomnom
  dinsdag 10 juni 2014 @ 21:05:11 #129
69724 Lucky_Strike
Hello Sweetie
pi_140929339
quote:
0s.gif Op dinsdag 10 juni 2014 19:31 schreef PluisigNijntje het volgende:
Ik heb net twee van die Célavita aardappelen in de magnetron gepoft, maar ik heb er eentje over.. Kan ik die in de koelkast bewaren? Hoe lang?
Als ik gepofte aardappelen over heb, eet ik die vaak de volgende dag koud met bijvoorbeeld tonijnsalade als lunch ofzo.
Spoilers!
pi_140929378
quote:
1s.gif Op dinsdag 10 juni 2014 21:05 schreef Lucky_Strike het volgende:

[..]

Als ik gepofte aardappelen over heb, eet ik die vaak de volgende dag koud met bijvoorbeeld tonijnsalade als lunch ofzo.
Oeh, prettig idee! Ik zat er al aan te denken om er mee te lunchen inderdaad. Ik zou hem anders altijd nog door een omelet kunnen prakken als soort spaanse tortilla, niet? :)
Nomnomnomnomnomnomnomnomnomnom
  dinsdag 10 juni 2014 @ 21:07:41 #131
69724 Lucky_Strike
Hello Sweetie
pi_140929480
quote:
0s.gif Op dinsdag 10 juni 2014 21:05 schreef PluisigNijntje het volgende:

[..]

Oeh, prettig idee! Ik zat er al aan te denken om er mee te lunchen inderdaad. Ik zou hem anders altijd nog door een omelet kunnen prakken als soort spaanse tortilla, niet? :)
Ja, waarom niet. Best een goed idee eigenlijk!
Spoilers!
pi_140956914
Vraagje:
ik heb van de toko wat oosterse sauzen meegenomen waaronder plum sauce. Aangezien ik geen idee had wat het is ben ik gaan googlen waar het voor te gebruiken en daar kwam ik voornamelijk als dipsaus bij gefrituurd spul en als saus bij eend tegen. Nu eet ik beide zelden. Zijn er andere toepassingen/combinaties/gerechten waar plum sauce ook goed tot zijn recht komt.
Het mag natuurlijk oosters zijn (misschien weet Robin nog wel wat leuks), maar ook andere keukens zijn prima.
pi_140957491
Ik heb hier nog aardpeer en pastinaak liggen die ik normaal door de aardappelpuree draai maar goed, met dit weer wil ik graag wat anders dan puree eten

Iemand ideeën?
Realiteit is een illusie die ontstaat bij een gebrek aan alcohol
  woensdag 11 juni 2014 @ 16:32:54 #134
267651 Klaploper
Wetenschappelijk onderzoeker
pi_140958063
quote:
0s.gif Op woensdag 11 juni 2014 16:15 schreef RoaRRR het volgende:
Ik heb hier nog aardpeer en pastinaak liggen die ik normaal door de aardappelpuree draai maar goed, met dit weer wil ik graag wat anders dan puree eten

Iemand ideeën?
Door een salade? Gewoon rauw of misschien even gegrilld ofzo.
Ik vecht met zwervers voor mijn plezier. Binnenkort ook op YouTube!
  woensdag 11 juni 2014 @ 16:37:27 #135
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_140958244
quote:
0s.gif Op dinsdag 10 juni 2014 21:05 schreef PluisigNijntje het volgende:

[..]

Oeh, prettig idee! Ik zat er al aan te denken om er mee te lunchen inderdaad. Ik zou hem anders altijd nog door een omelet kunnen prakken als soort spaanse tortilla, niet? :)
Heerlijk als ontbijt
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
  woensdag 11 juni 2014 @ 16:38:23 #136
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_140958284
quote:
0s.gif Op woensdag 11 juni 2014 15:58 schreef vivelafete het volgende:
Vraagje:
ik heb van de toko wat oosterse sauzen meegenomen waaronder plum sauce. Aangezien ik geen idee had wat het is ben ik gaan googlen waar het voor te gebruiken en daar kwam ik voornamelijk als dipsaus bij gefrituurd spul en als saus bij eend tegen. Nu eet ik beide zelden. Zijn er andere toepassingen/combinaties/gerechten waar plum sauce ook goed tot zijn recht komt.
Het mag natuurlijk oosters zijn (misschien weet Robin nog wel wat leuks), maar ook andere keukens zijn prima.
Overal waar je normaal ketchup op zou doen past dit ook op
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
  woensdag 11 juni 2014 @ 16:39:44 #137
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_140958336
quote:
1s.gif Op woensdag 11 juni 2014 16:32 schreef Klaploper het volgende:

[..]

Door een salade?
Gegaard en afgekoeld kleinsnijden, zure room, komkommer, dille en kappertjes
Jum
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
pi_140986168
Pastinaak kan voor zover ik weet niet rauw, maar misschien heb ik het mis.

Aardpeer heb ik nooit op, maar ik heb gelezen dat je ervan gaat ruften als je het rauw eet :')
Let's all accept each other's differences and different opinions and live together in harmony :)
  donderdag 12 juni 2014 @ 13:21:32 #139
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_140987891
quote:
0s.gif Op donderdag 12 juni 2014 12:21 schreef sirdanilot het volgende:
Pastinaak kan voor zover ik weet niet rauw, maar misschien heb ik het mis.

Aardpeer heb ik nooit op, maar ik heb gelezen dat je ervan gaat ruften als je het rauw eet :')
Pastinaak kan je ook rauw eten, maar of je er dan veel aan hebt is een tweede, onze spijsvertering is niet erg goed in voedingswaarde uit rauwe groenten te halen. Aardpeer ga je ook van ruften als hem gekookt eet afaik
Het is leuk en lekker te eten maar dan begrijp je ook waarom de aardappel ze eigenlijk vervangen heeft, minder werk, meer voedingswaarde en meer opbrengst
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
pi_140996372
Ik ga het eens proberen.

Vanavond in de snelkookpan en morgen koud eten als een soort aardappelsalade.


Gaat het mis dan is de snackbar er altijd nog ;)
Realiteit is een illusie die ontstaat bij een gebrek aan alcohol
pi_141001455
quote:
1s.gif Op woensdag 11 juni 2014 16:38 schreef Pietverdriet het volgende:

[..]

Overal waar je normaal ketchup op zou doen past dit ook op
Thanks! Puur is het echter te zoet naar mijn smaak, dus ik denk dat ik het maar op maak als onderdeel van marinades of woksauzen.
pi_141012032
Piet, ik wil een voorgerecht met rauwe asperges maken. Ideeën?
pi_141022557
quote:
0s.gif Op zaterdag 7 juni 2014 20:08 schreef SiGNe het volgende:
Pindasaus zonder pinda's/noten maar toch met eenzelfde smaak, is dat mogelijk?

Een vriendin van me heeft door allergie nooit saté kunnen eten en ik wil haar eigenlijk weleens verrassen.
Ketjap mag ze wel dus da's opzich ook een optie maar dan heb je geen pindasmaak en dat lijkt me nou net het leukst, wel de smaak, niet de allergie.
Ik heb een milde pindaallergie, en gebruik cashews.
La derecha oprime, la izquierda libera
pi_141022654
quote:
0s.gif Op zondag 8 juni 2014 14:01 schreef RobinOok het volgende:

[..]

" If You're Allergic to Nuts, Are You Allergic to Sesame Seeds?

Even though sesame seeds aren't tree nuts, it's wise to stay away from them if you're allergic to nuts. Why? Tree nuts and sesame seeds have proteins in common, meaning if your immune system reacts against them in tree nuts, you'll have the same reaction when you eat sesame seeds. Most doctors recommend that people allergic to nuts avoid sesame seeds due to this potential for cross-reactivity."

Bron: http://voices.yahoo.com/c(...)ic-nuts-7177966.html

Oh, wacht, je was er al achter zie ik nu....
Pinda-allergie en notenallergie zijn alleen wel weer anders, de kans is groot dat iemand die geen pinda mag, wel noten mag is aanwezig. Het enige waar je op moet letten is dat de noten niet verwerkt zijn ergens waar ook pinda's verwerkt zijn.
La derecha oprime, la izquierda libera
pi_141023234
Piet heb jij een recept voor gevulde courgettebloemen. Ik had op tv iets gezien met ansjovis, daar houd ik alleen niet van, maar kan misschien ook met sardientjes.
Carpe Diem- Pluk de Dag
Life is unfair and then you die
Wat U niet wil dat u geschiedt doe dat ook een ander niet
pi_141027572
Ghello

Mijn macarons doen dit:



Hoe komt dit? Zou er nog te veel lucht in het beslag hebben gezeten?
pi_141038427
quote:
0s.gif Op vrijdag 13 juni 2014 12:58 schreef RenRen- het volgende:
Ghello

Mijn macarons doen dit:

[ afbeelding ]

Hoe komt dit? Zou er nog te veel lucht in het beslag hebben gezeten?
Ik denk dat je oven te heet was! :)
http://www.dutchiebaking.com
  vrijdag 13 juni 2014 @ 18:05:37 #148
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_141038770
quote:
0s.gif Op vrijdag 13 juni 2014 12:58 schreef RenRen- het volgende:
Ghello

Mijn macarons doen dit:

[ afbeelding ]

Hoe komt dit? Zou er nog te veel lucht in het beslag hebben gezeten?
Geen idee, recept? Wat heb gedaan? Temp?
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
  vrijdag 13 juni 2014 @ 18:06:45 #149
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_141038820
quote:
0s.gif Op vrijdag 13 juni 2014 10:42 schreef Tinuviel het volgende:
Piet heb jij een recept voor gevulde courgettebloemen. Ik had op tv iets gezien met ansjovis, daar houd ik alleen niet van, maar kan misschien ook met sardientjes.
Gekookte rijst en gehakt?
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
pi_141038839
quote:
1s.gif Op vrijdag 13 juni 2014 18:05 schreef Pietverdriet het volgende:

[..]

Geen idee, recept? Wat heb gedaan? Temp?
90 gr egg whites (roughly 3 egg whites)
25 gr to 50gr (2 Tb to 1/4 cup) granulated sugar
200 gr ( 1.5 cups + 2Tb) powdered sugar
110 gr almonds ( 3/4 cup) (slivered, blanched, sliced, whatever you like)

Temp 135

Eiwitten opgeklopt tot stijve pieken, toegevoegd aan mengsel amandelbloem & poedersuiker, voorzichtig erdoorheen gevouwen tot het de goede dikte had, wat het recept zegt (en wat altijd werkte) was een mes erdoorheen halen, en als de streep na 10 seconden weg is, is het goed

Oventemp 150 gebeurt hetzeflde
pi_141038848
Oh sorry, ik heet geloof ik Piet. :')
http://www.dutchiebaking.com
  vrijdag 13 juni 2014 @ 18:08:36 #152
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_141038880
quote:
0s.gif Op donderdag 12 juni 2014 23:09 schreef Hagelkaas het volgende:
Piet, ik wil een voorgerecht met rauwe asperges maken. Ideeën?
Zou je ze niet liever grillen? Kort blancheren en afschrikken in koud water? Rauw vind ik het niets.
Je kan er daarna een salade mee maken. Rauwe ham, groene asperges, dressing van olijfolie en citroensap
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
pi_141038904
quote:
0s.gif Op vrijdag 13 juni 2014 18:07 schreef Ramonia het volgende:
Oh sorry, ik heet geloof ik Piet. :')
Geen probleem, je ziet het hierboven! Maar te heet lijkt me sterk, de kleur komt door kleurstof, niet door verkleuring... Ik vind het stom :(
  vrijdag 13 juni 2014 @ 18:09:05 #154
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_141038905
quote:
0s.gif Op vrijdag 13 juni 2014 18:07 schreef Ramonia het volgende:
Oh sorry, ik heet geloof ik Piet. :')
iedereen is welkom
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
pi_141038972
quote:
1s.gif Op vrijdag 13 juni 2014 18:09 schreef Pietverdriet het volgende:

[..]

iedereen is welkom
Oké pfieuw :) Ik dacht even dat ik voor m'n beurt sprak (gebeurt vaker).

Maareh, dat is toch wel iets dat gebeurt bij een te hete oven hoor, van die uitgesplatte voetjes. Zou niet iets anders kunnen bedenken :\ Heb je een oventhermometer? Die van mij was heel lang te koud (en ik maar denken dat ik het verleerd was).
http://www.dutchiebaking.com
pi_141039007
quote:
0s.gif Op vrijdag 13 juni 2014 18:11 schreef Ramonia het volgende:

[..]

Oké pfieuw :) Ik dacht even dat ik voor m'n beurt sprak (gebeurt vaker).

Maareh, dat is toch wel iets dat gebeurt bij een te hete oven hoor, van die uitgesplatte voetjes. Zou niet iets anders kunnen bedenken :\ Heb je een oventhermometer? Die van mij was heel lang te koud (en ik maar denken dat ik het verleerd was).
Nee, ik heb wel een hele goede gloednieuwe oven, dus ik zou hopen dat hij goed is, waar kun je een oventhermometer kopen?
pi_141039020
Ik heb er eentje gehaald bij Oldenhof, maar als het goed is kun je die ook wel bij Marskramer, Blokker etc. krijgen :)
http://www.dutchiebaking.com
  vrijdag 13 juni 2014 @ 18:13:25 #158
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_141039046
quote:
0s.gif Op vrijdag 13 juni 2014 18:07 schreef RenRen- het volgende:

[..]

90 gr egg whites (roughly 3 egg whites)
25 gr to 50gr (2 Tb to 1/4 cup) granulated sugar
200 gr ( 1.5 cups + 2Tb) powdered sugar
110 gr almonds ( 3/4 cup) (slivered, blanched, sliced, whatever you like)

Temp 135

Eiwitten opgeklopt tot stijve pieken, toegevoegd aan mengsel amandelbloem & poedersuiker, voorzichtig erdoorheen gevouwen tot het de goede dikte had, wat het recept zegt (en wat altijd werkte) was een mes erdoorheen halen, en als de streep na 10 seconden weg is, is het goed

Oventemp 150 gebeurt hetzeflde
135 celsius zou goed moeten zijn.
Hmmm
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
pi_141039075
quote:
1s.gif Op vrijdag 13 juni 2014 18:13 schreef Pietverdriet het volgende:

[..]

135 celsius zou goed moeten zijn.
Hmmm
150 werden ze ook heel goor en hard van, bij 135 was de textuur in principe goed, maar onder de schelp zat helemaal niks meer waardoor ze inzakten :')
pi_141040156
quote:
0s.gif Op vrijdag 13 juni 2014 10:42 schreef Tinuviel het volgende:
Piet heb jij een recept voor gevulde courgettebloemen. Ik had op tv iets gezien met ansjovis, daar houd ik alleen niet van, maar kan misschien ook met sardientjes.
Volgens mij zag ik die Franse kok van 24kitchen er eens een visfarce voor maken. Vullen en dan voorzichtig stomen.
Nomnomnomnomnomnomnomnomnomnom
pi_141042227
Piet, ik heb CUL / Welke lekkernijen heb je vandaag gekocht? 3 dit allemaal gekocht
kan ik kangoeroe en springbok gewoon rood eten?
  vrijdag 13 juni 2014 @ 19:53:03 #162
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_141042632
quote:
0s.gif Op vrijdag 13 juni 2014 19:43 schreef emmyemmy het volgende:
Piet, ik heb CUL / Welke lekkernijen heb je vandaag gekocht? 3 dit allemaal gekocht
kan ik kangoeroe en springbok gewoon rood eten?
Ja
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
pi_141042770
Nice
pi_141042893
Als je trouwens ooit in Venlo bent, raad ik je de 2bruder aan. Duitse supermarkt met een enorm aanbod aan vis en vlees.
pi_141054490
als ik een varkensfiletlapje a la minute een uur of langer laat sudderen, wordt het dan taai of mals?
  vrijdag 13 juni 2014 @ 23:35:00 #166
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_141054740
quote:
0s.gif Op vrijdag 13 juni 2014 23:29 schreef wiskundenoob het volgende:
als ik een varkensfiletlapje a la minute een uur of langer laat sudderen, wordt het dan taai of mals?
Uiteindelijk wordt alles mals als het lang genoeg sudderd
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
pi_141060985
quote:
1s.gif Op vrijdag 13 juni 2014 18:08 schreef Pietverdriet het volgende:

[..]

Zou je ze niet liever grillen? Kort blancheren en afschrikken in koud water? Rauw vind ik het niets.
Je kan er daarna een salade mee maken. Rauwe ham, groene asperges, dressing van olijfolie en citroensap
Ik ben al heel lang gefascineerd door het sappige, zoete van een rauwe geschilde asperge. Grillen heb ik al vaak gedaan! Ben benieuwd of er met het rauwe ook iets te doen valt :)
  zaterdag 14 juni 2014 @ 08:56:07 #168
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_141064185
quote:
0s.gif Op zaterdag 14 juni 2014 01:47 schreef Hagelkaas het volgende:

[..]

Ik ben al heel lang gefascineerd door het sappige, zoete van een rauwe geschilde asperge. Grillen heb ik al vaak gedaan! Ben benieuwd of er met het rauwe ook iets te doen valt :)
Behalve zo eten zou je er een salade mee kunnen maken, maar zal eens meedenken naar verdere ideeen.
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
  zaterdag 14 juni 2014 @ 16:40:00 #169
401892 Helsinki
Avec persévérance.
pi_141073677
Vraagje: zou ik voor dit recept ook risotto rijst kunnen gebruiken? http://eetlekker.blogspot.nl/2014/02/groentepaella.html?m=1
  zaterdag 14 juni 2014 @ 18:49:03 #170
401485 Molo
Völlig losgelöst
pi_141077254
quote:
0s.gif Op zaterdag 14 juni 2014 16:40 schreef Helsinki het volgende:
Vraagje: zou ik voor dit recept ook risotto rijst kunnen gebruiken? http://eetlekker.blogspot.nl/2014/02/groentepaella.html?m=1
Mens van het recept gebruikt zelf ook risottorijst.
Ja, kan hoor. Wel goed oppassen of de rijst gaar maar wel 'droog' wordt
Oh how you'd have a happy life, if you did the things you like
  zaterdag 14 juni 2014 @ 18:58:21 #171
232606 RobinOok
Patroonheilige van CUL
pi_141077515
Ik denk dat de keren dat ik het rauw geserveerd kreeg het wel enigzins "gepickled" was. Soort zoetzuurtje, maar dan anders. Was wel lekker, maar altijd maar een beetje, als een soort garnering bij een posh gerecht.
  zaterdag 14 juni 2014 @ 19:01:56 #172
401485 Molo
Völlig losgelöst
pi_141077622
quote:
0s.gif Op zaterdag 14 juni 2014 18:58 schreef RobinOok het volgende:
Ik denk dat de keren dat ik het rauw geserveerd kreeg het wel enigzins "gepickled" was. Soort zoetzuurtje, maar dan anders. Was wel lekker, maar altijd maar een beetje, als een soort garnering bij een posh gerecht.
Ja als krulletje bovenop ofzo.
Ook weleens gehad, maar vond het niet zo heel bijzonder. Kort gegrild met olie, zout, peper en citroensap vind echt echt veel lekkerder :9~
Oh how you'd have a happy life, if you did the things you like
  zondag 15 juni 2014 @ 13:28:37 #173
401485 Molo
Völlig losgelöst
pi_141106837
Piet, heb je toevallig een goed recept voor Schwarzwälder kirschtorte?
Oh how you'd have a happy life, if you did the things you like
  zondag 15 juni 2014 @ 13:34:33 #174
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_141107051
quote:
1s.gif Op zondag 15 juni 2014 13:28 schreef Molo het volgende:
Piet, heb je toevallig een goed recept voor Schwarzwälder kirschtorte?
Beter dan Heston Blumenthal wordt het niet
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
  zondag 15 juni 2014 @ 13:44:56 #175
401485 Molo
Völlig losgelöst
pi_141107402
quote:
Zonder de filmpjes gekeken te hebben, das toch niet net als zijn spaghettisaus recept wat 3 dagen werk betekende he? :D
Oh how you'd have a happy life, if you did the things you like
  zondag 15 juni 2014 @ 14:28:40 #176
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_141108906
quote:
1s.gif Op zondag 15 juni 2014 13:44 schreef Molo het volgende:

[..]

Zonder de filmpjes gekeken te hebben, das toch niet net als zijn spaghettisaus recept wat 3 dagen werk betekende he? :D
Hee, als je hem snel wilt ontdooi je er toch eentje?
Coppenrath&Wiese is ook lekker
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
  zondag 15 juni 2014 @ 14:45:44 #177
401485 Molo
Völlig losgelöst
pi_141109446
quote:
1s.gif Op zondag 15 juni 2014 14:28 schreef Pietverdriet het volgende:

[..]

Hee, als je hem snel wilt ontdooi je er toch eentje?
Coppenrath&Wiese is ook lekker
:'(
Oh how you'd have a happy life, if you did the things you like
  zondag 15 juni 2014 @ 14:48:16 #178
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_141109526
Wat is er? Je wilt een goed recept, krijg je een linkje naar de beste die er is.
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
  zondag 15 juni 2014 @ 14:50:44 #179
401485 Molo
Völlig losgelöst
pi_141109595
quote:
0s.gif Op zondag 15 juni 2014 14:48 schreef Pietverdriet het volgende:
Wat is er? Je wilt een goed recept, krijg je een linkje naar de beste die er is.
Goeie spaghetti bolognese a la Heston is ook heerlijk, maar echt buiten proporties qua werk.
Een halve dag werk vind ik geen punt voor zoiets, maar het moet ergens ook leuk blijven.
Dus niet zoals hier http://www.insearchofheston.com/2011/06/spaghetti-bolognese/
Er zit toch wel enigszins een mogelijkheid voor een (ook) goed recept tussen Heston die er een week voor uit trekt en een diepvriesbonk
Oh how you'd have a happy life, if you did the things you like
  zondag 15 juni 2014 @ 14:54:14 #180
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_141109706
quote:
1s.gif Op zondag 15 juni 2014 14:50 schreef Molo het volgende:

[..]

Goeie spaghetti bolognese a la Heston is ook heerlijk, maar echt buiten proporties qua werk.
Een halve dag werk vind ik geen punt voor zoiets, maar het moet ergens ook leuk blijven.
Dus niet zoals hier http://www.insearchofheston.com/2011/06/spaghetti-bolognese/
Er zit toch wel enigszins een mogelijkheid voor een (ook) goed recept tussen Heston die er een week voor uit trekt en een diepvriesbonk
En waarom is dat mijn probleem?
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
  zondag 15 juni 2014 @ 14:56:01 #181
401485 Molo
Völlig losgelöst
pi_141109764
quote:
0s.gif Op zondag 15 juni 2014 14:54 schreef Pietverdriet het volgende:

[..]

En waarom is dat mijn probleem?
Het is jouw probleem niet, was slechts een vraag. Laat maar zitten dan
Oh how you'd have a happy life, if you did the things you like
  dinsdag 17 juni 2014 @ 20:57:08 #182
159199 Rickocum
LOLZ! BACKWARD PWNAGE V3
pi_141218171
Piet, jij hebt die cuisinaire knowledge.
Vast ook op het tegengestelde van haute cuisine.

Ik vroeg mij af hé? Ik heb dus een hele mooie frituurpan met Diamant frituurolie erin.
Weet je ook in hoeverre het uit maakt of ik bijv Diamant gebruik of frituurolie van de aldi?
pi_141218664
Ik zou dat spul van Diamant en Aldi laten voor wat het is en gewoon arachideolie gebruiken.
  dinsdag 17 juni 2014 @ 21:11:20 #184
69724 Lucky_Strike
Hello Sweetie
pi_141219211
In before Ossenwit :P
Spoilers!
  dinsdag 17 juni 2014 @ 22:21:05 #185
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_141223871
Arachideolie of ossewit idd.
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
pi_141258528
Heb nog een stapel gedroogde Goji-bessen over... nog tips?
I asked God for a bike, but I know God doesn't work that way.
So I stole a bike and asked for forgiveness.
  woensdag 18 juni 2014 @ 20:36:16 #187
211040 Uccie
The bells...the bells....
pi_141260866
quote:
1s.gif Op zondag 15 juni 2014 14:50 schreef Molo het volgende:

[..]

Goeie spaghetti bolognese a la Heston is ook heerlijk, maar echt buiten proporties qua werk.
Een halve dag werk vind ik geen punt voor zoiets, maar het moet ergens ook leuk blijven.
Dus niet zoals hier http://www.insearchofheston.com/2011/06/spaghetti-bolognese/
Er zit toch wel enigszins een mogelijkheid voor een (ook) goed recept tussen Heston die er een week voor uit trekt en een diepvriesbonk
Geen idee of dit authentiek is, maar ik vond het erg lekker.
De saus heeft wel bijna 8 uur opgestaan.
http://www.coquinaria.nl/recepten/03.5recept.htm
Ook bekend als Leo (58), Vrachtwagenchauffeur uit Zaltbommel
Do nothing.....and apply!
pi_141281418
Heeft iemand een goed (uitgeprobeerd) recept voor aarbeienslof?
Wil ik erg graag maken maar zie veel verschillen in de online recepten die ik kan vinden..
  donderdag 19 juni 2014 @ 11:50:50 #189
232606 RobinOok
Patroonheilige van CUL
pi_141283051
quote:
Thanks! Iets wat jij anders zou doen dan het recept of waar ik rekening mee kan houden?
  donderdag 19 juni 2014 @ 13:17:50 #191
232606 RobinOok
Patroonheilige van CUL
pi_141283767
Heb het even bekeken en nee, hooguit dat ik zou kijken of citroenbasilicum misschien leuker is dan mint. Maar qua receptuur vertrouw ik Caroline blind. Die post geen slechte recepten.

En oja, ik maak mijn spijs zelf, met Amaretto. Dat is wel extra lekker. ;)
pi_141284097
quote:
0s.gif Op donderdag 19 juni 2014 13:17 schreef RobinOok het volgende:
Heb het even bekeken en nee, hooguit dat ik zou kijken of citroenbasilicum misschien leuker is dan mint. Maar qua receptuur vertrouw ik Caroline blind. Die post geen slechte recepten.

En oja, ik maak mijn spijs zelf, met Amaretto. Dat is wel extra lekker. ;)
:) fijn om te weten, dan durf ik het ook aan.
Spijs wil ik ook zelf maken ja. Wat is jou recept? En zou je dat wat langer van te voren maken ivm smaakontwikkeling? Heb nog 3 weken.
  donderdag 19 juni 2014 @ 13:57:24 #193
232606 RobinOok
Patroonheilige van CUL
pi_141285048
Ja, dat zou ik absoluut nu al maken ja.
Dit is mijn recept : http://kokrobin.wordpress.com/2008/12/02/dutch-mooncakes/
pi_141285151
quote:
0s.gif Op donderdag 19 juni 2014 13:57 schreef RobinOok het volgende:
Ja, dat zou ik absoluut nu al maken ja.
Dit is mijn recept : http://kokrobin.wordpress.com/2008/12/02/dutch-mooncakes/
Bedankt! Heb ik morgenavond wat te doen *)
  donderdag 19 juni 2014 @ 15:56:00 #195
211040 Uccie
The bells...the bells....
pi_141288937
quote:
0s.gif Op donderdag 19 juni 2014 13:17 schreef RobinOok het volgende:
Heb het even bekeken en nee, hooguit dat ik zou kijken of citroenbasilicum misschien leuker is dan mint. Maar qua receptuur vertrouw ik Caroline blind. Die post geen slechte recepten.

En oja, ik maak mijn spijs zelf, met Amaretto. Dat is wel extra lekker. ;)
Ik kan geen alcohol drinken, zou dat met amaretto-siroop ook kunnen?
Ook bekend als Leo (58), Vrachtwagenchauffeur uit Zaltbommel
Do nothing.....and apply!
  donderdag 19 juni 2014 @ 15:58:44 #196
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_141289032
quote:
7s.gif Op donderdag 19 juni 2014 15:56 schreef Uccie het volgende:

[..]

Ik kan geen alcohol drinken, zou dat met amaretto-siroop ook kunnen?
Die verdwijnt voor een flink deel wel tijdens het bakken, maar je kan idd ook gewoon siroop gebruiken
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
  donderdag 19 juni 2014 @ 16:03:56 #197
211040 Uccie
The bells...the bells....
pi_141289218
quote:
0s.gif Op donderdag 19 juni 2014 15:58 schreef Pietverdriet het volgende:

[..]

Die verdwijnt voor een flink deel wel tijdens het bakken, maar je kan idd ook gewoon siroop gebruiken
Top, ben inmiddels begonnen aan de verzameling Monin-siropen en Amaretto heb ik inmiddels (heb er pas 12, van de ruim 100 dus kan nog wel even doorverzamelen)
Ook bekend als Leo (58), Vrachtwagenchauffeur uit Zaltbommel
Do nothing.....and apply!
  donderdag 19 juni 2014 @ 16:15:42 #198
232606 RobinOok
Patroonheilige van CUL
pi_141289687
quote:
7s.gif Op donderdag 19 juni 2014 15:56 schreef Uccie het volgende:

[..]

Ik kan geen alcohol drinken, zou dat met amaretto-siroop ook kunnen?
Of gewoon een spijsrecept zonder Amaretto googelen. ;)
  donderdag 19 juni 2014 @ 16:15:47 #199
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_141289691
quote:
7s.gif Op donderdag 19 juni 2014 16:03 schreef Uccie het volgende:

[..]

Top, ben inmiddels begonnen aan de verzameling Monin-siropen en Amaretto heb ik inmiddels (heb er pas 12, van de ruim 100 dus kan nog wel even doorverzamelen)
Zijn lang niet allemaal lekker, de rozensiroop vind ik ronduit smerig, vijgen weer verrukkelijk lekker
Frambozen, aardbeien, ananas, granaatappel, suiker, citroen en vanille maak ik zelf (en granaatappel+vanille is grenadine)
Zelf siropen maken is heel gemakkelijk en erg lekker.
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
  donderdag 19 juni 2014 @ 16:18:34 #200
211040 Uccie
The bells...the bells....
pi_141289801
quote:
0s.gif Op donderdag 19 juni 2014 16:15 schreef Pietverdriet het volgende:

[..]

Zijn lang niet allemaal lekker, de rozensiroop vind ik ronduit smerig, vijgen weer verrukkelijk lekker
Frambozen, aardbeien, ananas, granaatappel, suiker, citroen en vanille maak ik zelf (en granaatappel+vanille is grenadine)
Zelf siropen maken is heel gemakkelijk en erg lekker.
Oh echt, dat moet ik toch ook eens doen. Vind het erg leuk om met siropen een beetje leuke alcoholvrije cocktails te maken. Maar het is wel een dure hobby als je het steeds moet kopen.
Maar zelf maken is helemaal leuk!
Ook bekend als Leo (58), Vrachtwagenchauffeur uit Zaltbommel
Do nothing.....and apply!
abonnement Unibet Coolblue Bitvavo
Forum Opties
Forumhop:
Hop naar:
(afkorting, bv 'KLB')