Meh.. ik lees dat het vaak verpakt wordt op een lijn waar ook noten en pinda's verwerkt worden..quote:Op zaterdag 7 juni 2014 20:48 schreef Dragonberry het volgende:
Zou tahini kunnen? Heb een keer op 24 kitchen gezien dat het werd gebruikt als light pindasaus.
Daar zat ik ook al een beetje aan te denken, als Soja geen probleem is dan is dat (vind ik) eigenlijk ook lekkerder dan pindasaus.quote:Op zaterdag 7 juni 2014 23:03 schreef Molo het volgende:
Het gruwelijk lekkere Indonesische restaurant hier vlakbij heeft ketjapsaus bij de sateh, zooo lekker. Komt geen pinda bij in de buurt
Kipdijfilet en dan dit recept van Robin?quote:Op zondag 8 juni 2014 11:13 schreef Erasmo het volgende:
Wat zijn geschikte stoofpotjes/eenpansmaaltijden voor in een rijstkoker? Heb de komende tijd regelmatig niks anders tot de beschikking. Het liefst iets wat binnen drie kwartier klaar is.
Nee hoor, ff droogdeppen met wat keukenpapier. Veel mensen spoelen vlees even af.quote:Op zondag 8 juni 2014 13:17 schreef Quantic het volgende:
Hoi allemaal,
Gister heb ik een een lamsrack ontdooit in een bak water, nu was het zakje kennelijk niet luchtdicht wat neer komt op het feit dat de lamsrack vol in het water heeft gelegen. kan dit voor problemen zorgen? Hij heeft nu een hele nacht in de koelkast gelegen en wil hem vandaag wel graag op de bbq gooien.
Fijn, bedankt.quote:Op zondag 8 juni 2014 13:19 schreef Pietverdriet het volgende:
[..]
Nee hoor, ff droogdeppen met wat keukenpapier. Veel mensen spoelen vlees even af.
Had gisteren lamsrack, gemarineerd in veel knoflook en rozemarijn en wat peperquote:Op zondag 8 juni 2014 13:20 schreef Quantic het volgende:
[..]
Fijn, bedankt.Dan ga ik hem zo even lekker marineren
Lekker hoor! Ik precies hetzelfde, met knoflook, rozemarijn, peper en honing. Helaas iets te weinig honig gebruikt dus kon dat er niet helemaal in terug vinden. Was alsnog erg geslaagd, vandaag weer bbq?quote:Op zondag 8 juni 2014 13:26 schreef Pietverdriet het volgende:
[..]
Had gisteren lamsrack, gemarineerd in veel knoflook en rozemarijn en wat peper
" If You're Allergic to Nuts, Are You Allergic to Sesame Seeds?quote:Op zaterdag 7 juni 2014 22:53 schreef SiGNe het volgende:
[..]
Ik ga er voor de zekerheid vanuit dat ze helemaal geen noten mag.. beter het zekere voor het onzekere.
Tahini ga ik uitzoeken, wie weet kan het.
Huh? Kip Kung Pao in een rijstkoker klaarmaken? Nah, zou ik echt niet aan beginnen.quote:Op zondag 8 juni 2014 12:20 schreef Pietverdriet het volgende:
[..]
Kipdijfilet en dan dit recept van Robin?
Erg lekker
http://www.aziatische-ingredienten.nl/kip-kung-pao-recept/
Kabeljauw in Kerriesaus?
Mmm. Je hebt gelijk, zat aan het stoven te denken, maar in de rijstkoker kan je idd niet aanbradenquote:Op zondag 8 juni 2014 14:03 schreef RobinOok het volgende:
[..]
Huh? Kip Kung Pao in een rijstkoker klaarmaken? Nah, zou ik echt niet aan beginnen.
Ja, met deze warmte wel koel weg zetten en morgen even goed afspoelen.quote:Op maandag 9 juni 2014 19:30 schreef icloud het volgende:
Ik heb aardappels geschild gesneden en op water gezet, door technische omstandigheden kan ik ze vandaag niet frituren, kan ik ze gewoon in het water laten tot morgen?
Zou ze even blancheren, kort koken en dan met koud water spoelen tot ze koud zijn, afgieten en in de koelkast zetten, vooral ivm waterhard worden, sommige aardappels worden knalhard als je ze een tijd in water zet.quote:Op maandag 9 juni 2014 19:30 schreef icloud het volgende:
Ik heb aardappels geschild gesneden en op water gezet, door technische omstandigheden kan ik ze vandaag niet frituren, kan ik ze gewoon in het water laten tot morgen?
Mijn oma schilde vroeger de aardappels op zaterdag al voor de zondag, heb nooit iets gehoord over harde aardappels? Ik neem aan dat die ook in water werden bewaard (anders worden ze bruin). Dan betreft het natuurlijk wel gekookte aardappels.quote:Op maandag 9 juni 2014 19:54 schreef Pietverdriet het volgende:
[..]
Zou ze even blancheren, kort koken en dan met koud water spoelen tot ze koud zijn, afgieten en in de koelkast zetten, vooral ivm waterhard worden, sommige aardappels worden knalhard als je ze een tijd in water zet.
Geen ervaring mee, wat zijn Célavita aardappelen aardappelen? Voorgegaard?quote:Op dinsdag 10 juni 2014 19:31 schreef PluisigNijntje het volgende:
Ik heb net twee van die Célavita aardappelen in de magnetron gepoft, maar ik heb er eentje over.. Kan ik die in de koelkast bewaren? Hoe lang?
Het was een plastic bakje met stoomgaatjes, met twee grote aardappelen erin om te 'poffen', eigenlijk zijn ze gewoon gestoomd. Nu is het bakje dus open met 1 gegaarde aardappel erin.quote:Op dinsdag 10 juni 2014 19:55 schreef Pietverdriet het volgende:
[..]
Geen ervaring mee, wat zijn Célavita aardappelen aardappelen? Voorgegaard?
- Aardappelen moeten dun geschild worden om een minimum aan voedingsstoffen te verliezen. Na het schillen moeten ze bewaard worden onder water om bruinkleuring te voorkomen.quote:Op maandag 9 juni 2014 23:58 schreef sirdanilot het volgende:
[..]
Mijn oma schilde vroeger de aardappels op zaterdag al voor de zondag, heb nooit iets gehoord over harde aardappels? Ik neem aan dat die ook in water werden bewaard (anders worden ze bruin). Dan betreft het natuurlijk wel gekookte aardappels.
En die wil je bewaren? Nu, goed afkoelen en dan in de koelkast, kan je morgen nog etenquote:Op dinsdag 10 juni 2014 19:56 schreef PluisigNijntje het volgende:
[..]
Het was een plastic bakje met stoomgaatjes, met twee grote aardappelen erin om te 'poffen', eigenlijk zijn ze gewoon gestoomd. Nu is het bakje dus open met 1 gegaarde aardappel erin.
Is er kans dat ik ze donderdag ook nog kan eten, of tart ik het lot dan?quote:Op dinsdag 10 juni 2014 20:00 schreef Pietverdriet het volgende:
[..]
En die wil je bewaren? Nu, goed afkoelen en dan in de koelkast, kan je morgen nog eten
Denk niet dat het dan nog lekker is.quote:Op dinsdag 10 juni 2014 20:09 schreef PluisigNijntje het volgende:
[..]
Is er kans dat ik ze donderdag ook nog kan eten, of tart ik het lot dan?
Oke, thanks!quote:Op dinsdag 10 juni 2014 20:47 schreef Pietverdriet het volgende:
[..]
Denk niet dat het dan nog lekker is.
Als ik gepofte aardappelen over heb, eet ik die vaak de volgende dag koud met bijvoorbeeld tonijnsalade als lunch ofzo.quote:Op dinsdag 10 juni 2014 19:31 schreef PluisigNijntje het volgende:
Ik heb net twee van die Célavita aardappelen in de magnetron gepoft, maar ik heb er eentje over.. Kan ik die in de koelkast bewaren? Hoe lang?
Oeh, prettig idee! Ik zat er al aan te denken om er mee te lunchen inderdaad. Ik zou hem anders altijd nog door een omelet kunnen prakken als soort spaanse tortilla, niet?quote:Op dinsdag 10 juni 2014 21:05 schreef Lucky_Strike het volgende:
[..]
Als ik gepofte aardappelen over heb, eet ik die vaak de volgende dag koud met bijvoorbeeld tonijnsalade als lunch ofzo.
Ja, waarom niet. Best een goed idee eigenlijk!quote:Op dinsdag 10 juni 2014 21:05 schreef PluisigNijntje het volgende:
[..]
Oeh, prettig idee! Ik zat er al aan te denken om er mee te lunchen inderdaad. Ik zou hem anders altijd nog door een omelet kunnen prakken als soort spaanse tortilla, niet?
Door een salade? Gewoon rauw of misschien even gegrilld ofzo.quote:Op woensdag 11 juni 2014 16:15 schreef RoaRRR het volgende:
Ik heb hier nog aardpeer en pastinaak liggen die ik normaal door de aardappelpuree draai maar goed, met dit weer wil ik graag wat anders dan puree eten
Iemand ideeën?
Heerlijk als ontbijtquote:Op dinsdag 10 juni 2014 21:05 schreef PluisigNijntje het volgende:
[..]
Oeh, prettig idee! Ik zat er al aan te denken om er mee te lunchen inderdaad. Ik zou hem anders altijd nog door een omelet kunnen prakken als soort spaanse tortilla, niet?
Overal waar je normaal ketchup op zou doen past dit ook opquote:Op woensdag 11 juni 2014 15:58 schreef vivelafete het volgende:
Vraagje:
ik heb van de toko wat oosterse sauzen meegenomen waaronder plum sauce. Aangezien ik geen idee had wat het is ben ik gaan googlen waar het voor te gebruiken en daar kwam ik voornamelijk als dipsaus bij gefrituurd spul en als saus bij eend tegen. Nu eet ik beide zelden. Zijn er andere toepassingen/combinaties/gerechten waar plum sauce ook goed tot zijn recht komt.
Het mag natuurlijk oosters zijn (misschien weet Robin nog wel wat leuks), maar ook andere keukens zijn prima.
Gegaard en afgekoeld kleinsnijden, zure room, komkommer, dille en kappertjesquote:
Pastinaak kan je ook rauw eten, maar of je er dan veel aan hebt is een tweede, onze spijsvertering is niet erg goed in voedingswaarde uit rauwe groenten te halen. Aardpeer ga je ook van ruften als hem gekookt eet afaikquote:Op donderdag 12 juni 2014 12:21 schreef sirdanilot het volgende:
Pastinaak kan voor zover ik weet niet rauw, maar misschien heb ik het mis.
Aardpeer heb ik nooit op, maar ik heb gelezen dat je ervan gaat ruften als je het rauw eet
Thanks! Puur is het echter te zoet naar mijn smaak, dus ik denk dat ik het maar op maak als onderdeel van marinades of woksauzen.quote:Op woensdag 11 juni 2014 16:38 schreef Pietverdriet het volgende:
[..]
Overal waar je normaal ketchup op zou doen past dit ook op
Ik heb een milde pindaallergie, en gebruik cashews.quote:Op zaterdag 7 juni 2014 20:08 schreef SiGNe het volgende:
Pindasaus zonder pinda's/noten maar toch met eenzelfde smaak, is dat mogelijk?
Een vriendin van me heeft door allergie nooit saté kunnen eten en ik wil haar eigenlijk weleens verrassen.
Ketjap mag ze wel dus da's opzich ook een optie maar dan heb je geen pindasmaak en dat lijkt me nou net het leukst, wel de smaak, niet de allergie.
Pinda-allergie en notenallergie zijn alleen wel weer anders, de kans is groot dat iemand die geen pinda mag, wel noten mag is aanwezig. Het enige waar je op moet letten is dat de noten niet verwerkt zijn ergens waar ook pinda's verwerkt zijn.quote:Op zondag 8 juni 2014 14:01 schreef RobinOok het volgende:
[..]
" If You're Allergic to Nuts, Are You Allergic to Sesame Seeds?
Even though sesame seeds aren't tree nuts, it's wise to stay away from them if you're allergic to nuts. Why? Tree nuts and sesame seeds have proteins in common, meaning if your immune system reacts against them in tree nuts, you'll have the same reaction when you eat sesame seeds. Most doctors recommend that people allergic to nuts avoid sesame seeds due to this potential for cross-reactivity."
Bron: http://voices.yahoo.com/c(...)ic-nuts-7177966.html
Oh, wacht, je was er al achter zie ik nu....
Ik denk dat je oven te heet was!quote:Op vrijdag 13 juni 2014 12:58 schreef RenRen- het volgende:
Ghello
Mijn macarons doen dit:
[ afbeelding ]
Hoe komt dit? Zou er nog te veel lucht in het beslag hebben gezeten?
Geen idee, recept? Wat heb gedaan? Temp?quote:Op vrijdag 13 juni 2014 12:58 schreef RenRen- het volgende:
Ghello
Mijn macarons doen dit:
[ afbeelding ]
Hoe komt dit? Zou er nog te veel lucht in het beslag hebben gezeten?
Gekookte rijst en gehakt?quote:Op vrijdag 13 juni 2014 10:42 schreef Tinuviel het volgende:
Piet heb jij een recept voor gevulde courgettebloemen. Ik had op tv iets gezien met ansjovis, daar houd ik alleen niet van, maar kan misschien ook met sardientjes.
90 gr egg whites (roughly 3 egg whites)quote:Op vrijdag 13 juni 2014 18:05 schreef Pietverdriet het volgende:
[..]
Geen idee, recept? Wat heb gedaan? Temp?
Zou je ze niet liever grillen? Kort blancheren en afschrikken in koud water? Rauw vind ik het niets.quote:Op donderdag 12 juni 2014 23:09 schreef Hagelkaas het volgende:
Piet, ik wil een voorgerecht met rauwe asperges maken. Ideeën?
Geen probleem, je ziet het hierboven! Maar te heet lijkt me sterk, de kleur komt door kleurstof, niet door verkleuring... Ik vind het stomquote:
Oké pfieuwquote:
Nee, ik heb wel een hele goede gloednieuwe oven, dus ik zou hopen dat hij goed is, waar kun je een oventhermometer kopen?quote:Op vrijdag 13 juni 2014 18:11 schreef Ramonia het volgende:
[..]
Oké pfieuwIk dacht even dat ik voor m'n beurt sprak (gebeurt vaker).
Maareh, dat is toch wel iets dat gebeurt bij een te hete oven hoor, van die uitgesplatte voetjes. Zou niet iets anders kunnen bedenken :\ Heb je een oventhermometer? Die van mij was heel lang te koud (en ik maar denken dat ik het verleerd was).
135 celsius zou goed moeten zijn.quote:Op vrijdag 13 juni 2014 18:07 schreef RenRen- het volgende:
[..]
90 gr egg whites (roughly 3 egg whites)
25 gr to 50gr (2 Tb to 1/4 cup) granulated sugar
200 gr ( 1.5 cups + 2Tb) powdered sugar
110 gr almonds ( 3/4 cup) (slivered, blanched, sliced, whatever you like)
Temp 135
Eiwitten opgeklopt tot stijve pieken, toegevoegd aan mengsel amandelbloem & poedersuiker, voorzichtig erdoorheen gevouwen tot het de goede dikte had, wat het recept zegt (en wat altijd werkte) was een mes erdoorheen halen, en als de streep na 10 seconden weg is, is het goed
Oventemp 150 gebeurt hetzeflde
150 werden ze ook heel goor en hard van, bij 135 was de textuur in principe goed, maar onder de schelp zat helemaal niks meer waardoor ze inzaktenquote:Op vrijdag 13 juni 2014 18:13 schreef Pietverdriet het volgende:
[..]
135 celsius zou goed moeten zijn.
Hmmm
Volgens mij zag ik die Franse kok van 24kitchen er eens een visfarce voor maken. Vullen en dan voorzichtig stomen.quote:Op vrijdag 13 juni 2014 10:42 schreef Tinuviel het volgende:
Piet heb jij een recept voor gevulde courgettebloemen. Ik had op tv iets gezien met ansjovis, daar houd ik alleen niet van, maar kan misschien ook met sardientjes.
Jaquote:Op vrijdag 13 juni 2014 19:43 schreef emmyemmy het volgende:
Piet, ik heb CUL / Welke lekkernijen heb je vandaag gekocht? 3 dit allemaal gekocht
kan ik kangoeroe en springbok gewoon rood eten?
Uiteindelijk wordt alles mals als het lang genoeg sudderdquote:Op vrijdag 13 juni 2014 23:29 schreef wiskundenoob het volgende:
als ik een varkensfiletlapje a la minute een uur of langer laat sudderen, wordt het dan taai of mals?
Ik ben al heel lang gefascineerd door het sappige, zoete van een rauwe geschilde asperge. Grillen heb ik al vaak gedaan! Ben benieuwd of er met het rauwe ook iets te doen valtquote:Op vrijdag 13 juni 2014 18:08 schreef Pietverdriet het volgende:
[..]
Zou je ze niet liever grillen? Kort blancheren en afschrikken in koud water? Rauw vind ik het niets.
Je kan er daarna een salade mee maken. Rauwe ham, groene asperges, dressing van olijfolie en citroensap
Behalve zo eten zou je er een salade mee kunnen maken, maar zal eens meedenken naar verdere ideeen.quote:Op zaterdag 14 juni 2014 01:47 schreef Hagelkaas het volgende:
[..]
Ik ben al heel lang gefascineerd door het sappige, zoete van een rauwe geschilde asperge. Grillen heb ik al vaak gedaan! Ben benieuwd of er met het rauwe ook iets te doen valt
Mens van het recept gebruikt zelf ook risottorijst.quote:Op zaterdag 14 juni 2014 16:40 schreef Helsinki het volgende:
Vraagje: zou ik voor dit recept ook risotto rijst kunnen gebruiken? http://eetlekker.blogspot.nl/2014/02/groentepaella.html?m=1
Ja als krulletje bovenop ofzo.quote:Op zaterdag 14 juni 2014 18:58 schreef RobinOok het volgende:
Ik denk dat de keren dat ik het rauw geserveerd kreeg het wel enigzins "gepickled" was. Soort zoetzuurtje, maar dan anders. Was wel lekker, maar altijd maar een beetje, als een soort garnering bij een posh gerecht.
Beter dan Heston Blumenthal wordt het nietquote:Op zondag 15 juni 2014 13:28 schreef Molo het volgende:
Piet, heb je toevallig een goed recept voor Schwarzwälder kirschtorte?
Zonder de filmpjes gekeken te hebben, das toch niet net als zijn spaghettisaus recept wat 3 dagen werk betekende he?quote:Op zondag 15 juni 2014 13:34 schreef Pietverdriet het volgende:
[..]
Beter dan Heston Blumenthal wordt het niet
Hee, als je hem snel wilt ontdooi je er toch eentje?quote:Op zondag 15 juni 2014 13:44 schreef Molo het volgende:
[..]
Zonder de filmpjes gekeken te hebben, das toch niet net als zijn spaghettisaus recept wat 3 dagen werk betekende he?
quote:Op zondag 15 juni 2014 14:28 schreef Pietverdriet het volgende:
[..]
Hee, als je hem snel wilt ontdooi je er toch eentje?
Coppenrath&Wiese is ook lekker
Goeie spaghetti bolognese a la Heston is ook heerlijk, maar echt buiten proporties qua werk.quote:Op zondag 15 juni 2014 14:48 schreef Pietverdriet het volgende:
Wat is er? Je wilt een goed recept, krijg je een linkje naar de beste die er is.
En waarom is dat mijn probleem?quote:Op zondag 15 juni 2014 14:50 schreef Molo het volgende:
[..]
Goeie spaghetti bolognese a la Heston is ook heerlijk, maar echt buiten proporties qua werk.
Een halve dag werk vind ik geen punt voor zoiets, maar het moet ergens ook leuk blijven.
Dus niet zoals hier http://www.insearchofheston.com/2011/06/spaghetti-bolognese/
Er zit toch wel enigszins een mogelijkheid voor een (ook) goed recept tussen Heston die er een week voor uit trekt en een diepvriesbonk
Het is jouw probleem niet, was slechts een vraag. Laat maar zitten danquote:
Geen idee of dit authentiek is, maar ik vond het erg lekker.quote:Op zondag 15 juni 2014 14:50 schreef Molo het volgende:
[..]
Goeie spaghetti bolognese a la Heston is ook heerlijk, maar echt buiten proporties qua werk.
Een halve dag werk vind ik geen punt voor zoiets, maar het moet ergens ook leuk blijven.
Dus niet zoals hier http://www.insearchofheston.com/2011/06/spaghetti-bolognese/
Er zit toch wel enigszins een mogelijkheid voor een (ook) goed recept tussen Heston die er een week voor uit trekt en een diepvriesbonk
Thanks! Iets wat jij anders zou doen dan het recept of waar ik rekening mee kan houden?quote:Op donderdag 19 juni 2014 11:50 schreef RobinOok het volgende:
http://carolinebrouwer.blogspot.fr/2014/05/aardbeiensloffen.html
quote:Op donderdag 19 juni 2014 13:17 schreef RobinOok het volgende:
Heb het even bekeken en nee, hooguit dat ik zou kijken of citroenbasilicum misschien leuker is dan mint. Maar qua receptuur vertrouw ik Caroline blind. Die post geen slechte recepten.
En oja, ik maak mijn spijs zelf, met Amaretto. Dat is wel extra lekker.
Bedankt! Heb ik morgenavond wat te doenquote:Op donderdag 19 juni 2014 13:57 schreef RobinOok het volgende:
Ja, dat zou ik absoluut nu al maken ja.
Dit is mijn recept : http://kokrobin.wordpress.com/2008/12/02/dutch-mooncakes/
Ik kan geen alcohol drinken, zou dat met amaretto-siroop ook kunnen?quote:Op donderdag 19 juni 2014 13:17 schreef RobinOok het volgende:
Heb het even bekeken en nee, hooguit dat ik zou kijken of citroenbasilicum misschien leuker is dan mint. Maar qua receptuur vertrouw ik Caroline blind. Die post geen slechte recepten.
En oja, ik maak mijn spijs zelf, met Amaretto. Dat is wel extra lekker.
Die verdwijnt voor een flink deel wel tijdens het bakken, maar je kan idd ook gewoon siroop gebruikenquote:Op donderdag 19 juni 2014 15:56 schreef Uccie het volgende:
[..]
Ik kan geen alcohol drinken, zou dat met amaretto-siroop ook kunnen?
Top, ben inmiddels begonnen aan de verzameling Monin-siropen en Amaretto heb ik inmiddels (heb er pas 12, van de ruim 100 dus kan nog wel even doorverzamelen)quote:Op donderdag 19 juni 2014 15:58 schreef Pietverdriet het volgende:
[..]
Die verdwijnt voor een flink deel wel tijdens het bakken, maar je kan idd ook gewoon siroop gebruiken
Of gewoon een spijsrecept zonder Amaretto googelen.quote:Op donderdag 19 juni 2014 15:56 schreef Uccie het volgende:
[..]
Ik kan geen alcohol drinken, zou dat met amaretto-siroop ook kunnen?
Zijn lang niet allemaal lekker, de rozensiroop vind ik ronduit smerig, vijgen weer verrukkelijk lekkerquote:Op donderdag 19 juni 2014 16:03 schreef Uccie het volgende:
[..]
Top, ben inmiddels begonnen aan de verzameling Monin-siropen en Amaretto heb ik inmiddels (heb er pas 12, van de ruim 100 dus kan nog wel even doorverzamelen)
Oh echt, dat moet ik toch ook eens doen. Vind het erg leuk om met siropen een beetje leuke alcoholvrije cocktails te maken. Maar het is wel een dure hobby als je het steeds moet kopen.quote:Op donderdag 19 juni 2014 16:15 schreef Pietverdriet het volgende:
[..]
Zijn lang niet allemaal lekker, de rozensiroop vind ik ronduit smerig, vijgen weer verrukkelijk lekker
Frambozen, aardbeien, ananas, granaatappel, suiker, citroen en vanille maak ik zelf (en granaatappel+vanille is grenadine)
Zelf siropen maken is heel gemakkelijk en erg lekker.
Forum Opties | |
---|---|
Forumhop: | |
Hop naar: |