Meh.. ik lees dat het vaak verpakt wordt op een lijn waar ook noten en pinda's verwerkt worden..quote:Op zaterdag 7 juni 2014 20:48 schreef Dragonberry het volgende:
Zou tahini kunnen? Heb een keer op 24 kitchen gezien dat het werd gebruikt als light pindasaus.
Daar zat ik ook al een beetje aan te denken, als Soja geen probleem is dan is dat (vind ik) eigenlijk ook lekkerder dan pindasaus.quote:Op zaterdag 7 juni 2014 23:03 schreef Molo het volgende:
Het gruwelijk lekkere Indonesische restaurant hier vlakbij heeft ketjapsaus bij de sateh, zooo lekker. Komt geen pinda bij in de buurt
Kipdijfilet en dan dit recept van Robin?quote:Op zondag 8 juni 2014 11:13 schreef Erasmo het volgende:
Wat zijn geschikte stoofpotjes/eenpansmaaltijden voor in een rijstkoker? Heb de komende tijd regelmatig niks anders tot de beschikking. Het liefst iets wat binnen drie kwartier klaar is.
Nee hoor, ff droogdeppen met wat keukenpapier. Veel mensen spoelen vlees even af.quote:Op zondag 8 juni 2014 13:17 schreef Quantic het volgende:
Hoi allemaal,
Gister heb ik een een lamsrack ontdooit in een bak water, nu was het zakje kennelijk niet luchtdicht wat neer komt op het feit dat de lamsrack vol in het water heeft gelegen. kan dit voor problemen zorgen? Hij heeft nu een hele nacht in de koelkast gelegen en wil hem vandaag wel graag op de bbq gooien.
Fijn, bedankt.quote:Op zondag 8 juni 2014 13:19 schreef Pietverdriet het volgende:
[..]
Nee hoor, ff droogdeppen met wat keukenpapier. Veel mensen spoelen vlees even af.
Had gisteren lamsrack, gemarineerd in veel knoflook en rozemarijn en wat peperquote:Op zondag 8 juni 2014 13:20 schreef Quantic het volgende:
[..]
Fijn, bedankt.Dan ga ik hem zo even lekker marineren
Lekker hoor! Ik precies hetzelfde, met knoflook, rozemarijn, peper en honing. Helaas iets te weinig honig gebruikt dus kon dat er niet helemaal in terug vinden. Was alsnog erg geslaagd, vandaag weer bbq?quote:Op zondag 8 juni 2014 13:26 schreef Pietverdriet het volgende:
[..]
Had gisteren lamsrack, gemarineerd in veel knoflook en rozemarijn en wat peper
" If You're Allergic to Nuts, Are You Allergic to Sesame Seeds?quote:Op zaterdag 7 juni 2014 22:53 schreef SiGNe het volgende:
[..]
Ik ga er voor de zekerheid vanuit dat ze helemaal geen noten mag.. beter het zekere voor het onzekere.
Tahini ga ik uitzoeken, wie weet kan het.
Huh? Kip Kung Pao in een rijstkoker klaarmaken? Nah, zou ik echt niet aan beginnen.quote:Op zondag 8 juni 2014 12:20 schreef Pietverdriet het volgende:
[..]
Kipdijfilet en dan dit recept van Robin?
Erg lekker
http://www.aziatische-ingredienten.nl/kip-kung-pao-recept/
Kabeljauw in Kerriesaus?
Mmm. Je hebt gelijk, zat aan het stoven te denken, maar in de rijstkoker kan je idd niet aanbradenquote:Op zondag 8 juni 2014 14:03 schreef RobinOok het volgende:
[..]
Huh? Kip Kung Pao in een rijstkoker klaarmaken? Nah, zou ik echt niet aan beginnen.
Ja, met deze warmte wel koel weg zetten en morgen even goed afspoelen.quote:Op maandag 9 juni 2014 19:30 schreef icloud het volgende:
Ik heb aardappels geschild gesneden en op water gezet, door technische omstandigheden kan ik ze vandaag niet frituren, kan ik ze gewoon in het water laten tot morgen?
Zou ze even blancheren, kort koken en dan met koud water spoelen tot ze koud zijn, afgieten en in de koelkast zetten, vooral ivm waterhard worden, sommige aardappels worden knalhard als je ze een tijd in water zet.quote:Op maandag 9 juni 2014 19:30 schreef icloud het volgende:
Ik heb aardappels geschild gesneden en op water gezet, door technische omstandigheden kan ik ze vandaag niet frituren, kan ik ze gewoon in het water laten tot morgen?
Mijn oma schilde vroeger de aardappels op zaterdag al voor de zondag, heb nooit iets gehoord over harde aardappels? Ik neem aan dat die ook in water werden bewaard (anders worden ze bruin). Dan betreft het natuurlijk wel gekookte aardappels.quote:Op maandag 9 juni 2014 19:54 schreef Pietverdriet het volgende:
[..]
Zou ze even blancheren, kort koken en dan met koud water spoelen tot ze koud zijn, afgieten en in de koelkast zetten, vooral ivm waterhard worden, sommige aardappels worden knalhard als je ze een tijd in water zet.
Geen ervaring mee, wat zijn Célavita aardappelen aardappelen? Voorgegaard?quote:Op dinsdag 10 juni 2014 19:31 schreef PluisigNijntje het volgende:
Ik heb net twee van die Célavita aardappelen in de magnetron gepoft, maar ik heb er eentje over.. Kan ik die in de koelkast bewaren? Hoe lang?
Het was een plastic bakje met stoomgaatjes, met twee grote aardappelen erin om te 'poffen', eigenlijk zijn ze gewoon gestoomd. Nu is het bakje dus open met 1 gegaarde aardappel erin.quote:Op dinsdag 10 juni 2014 19:55 schreef Pietverdriet het volgende:
[..]
Geen ervaring mee, wat zijn Célavita aardappelen aardappelen? Voorgegaard?
- Aardappelen moeten dun geschild worden om een minimum aan voedingsstoffen te verliezen. Na het schillen moeten ze bewaard worden onder water om bruinkleuring te voorkomen.quote:Op maandag 9 juni 2014 23:58 schreef sirdanilot het volgende:
[..]
Mijn oma schilde vroeger de aardappels op zaterdag al voor de zondag, heb nooit iets gehoord over harde aardappels? Ik neem aan dat die ook in water werden bewaard (anders worden ze bruin). Dan betreft het natuurlijk wel gekookte aardappels.
En die wil je bewaren? Nu, goed afkoelen en dan in de koelkast, kan je morgen nog etenquote:Op dinsdag 10 juni 2014 19:56 schreef PluisigNijntje het volgende:
[..]
Het was een plastic bakje met stoomgaatjes, met twee grote aardappelen erin om te 'poffen', eigenlijk zijn ze gewoon gestoomd. Nu is het bakje dus open met 1 gegaarde aardappel erin.
Is er kans dat ik ze donderdag ook nog kan eten, of tart ik het lot dan?quote:Op dinsdag 10 juni 2014 20:00 schreef Pietverdriet het volgende:
[..]
En die wil je bewaren? Nu, goed afkoelen en dan in de koelkast, kan je morgen nog eten
Denk niet dat het dan nog lekker is.quote:Op dinsdag 10 juni 2014 20:09 schreef PluisigNijntje het volgende:
[..]
Is er kans dat ik ze donderdag ook nog kan eten, of tart ik het lot dan?
Oke, thanks!quote:Op dinsdag 10 juni 2014 20:47 schreef Pietverdriet het volgende:
[..]
Denk niet dat het dan nog lekker is.
Als ik gepofte aardappelen over heb, eet ik die vaak de volgende dag koud met bijvoorbeeld tonijnsalade als lunch ofzo.quote:Op dinsdag 10 juni 2014 19:31 schreef PluisigNijntje het volgende:
Ik heb net twee van die Célavita aardappelen in de magnetron gepoft, maar ik heb er eentje over.. Kan ik die in de koelkast bewaren? Hoe lang?
Oeh, prettig idee! Ik zat er al aan te denken om er mee te lunchen inderdaad. Ik zou hem anders altijd nog door een omelet kunnen prakken als soort spaanse tortilla, niet?quote:Op dinsdag 10 juni 2014 21:05 schreef Lucky_Strike het volgende:
[..]
Als ik gepofte aardappelen over heb, eet ik die vaak de volgende dag koud met bijvoorbeeld tonijnsalade als lunch ofzo.
Ja, waarom niet. Best een goed idee eigenlijk!quote:Op dinsdag 10 juni 2014 21:05 schreef PluisigNijntje het volgende:
[..]
Oeh, prettig idee! Ik zat er al aan te denken om er mee te lunchen inderdaad. Ik zou hem anders altijd nog door een omelet kunnen prakken als soort spaanse tortilla, niet?
Door een salade? Gewoon rauw of misschien even gegrilld ofzo.quote:Op woensdag 11 juni 2014 16:15 schreef RoaRRR het volgende:
Ik heb hier nog aardpeer en pastinaak liggen die ik normaal door de aardappelpuree draai maar goed, met dit weer wil ik graag wat anders dan puree eten
Iemand ideeën?
Heerlijk als ontbijtquote:Op dinsdag 10 juni 2014 21:05 schreef PluisigNijntje het volgende:
[..]
Oeh, prettig idee! Ik zat er al aan te denken om er mee te lunchen inderdaad. Ik zou hem anders altijd nog door een omelet kunnen prakken als soort spaanse tortilla, niet?
Overal waar je normaal ketchup op zou doen past dit ook opquote:Op woensdag 11 juni 2014 15:58 schreef vivelafete het volgende:
Vraagje:
ik heb van de toko wat oosterse sauzen meegenomen waaronder plum sauce. Aangezien ik geen idee had wat het is ben ik gaan googlen waar het voor te gebruiken en daar kwam ik voornamelijk als dipsaus bij gefrituurd spul en als saus bij eend tegen. Nu eet ik beide zelden. Zijn er andere toepassingen/combinaties/gerechten waar plum sauce ook goed tot zijn recht komt.
Het mag natuurlijk oosters zijn (misschien weet Robin nog wel wat leuks), maar ook andere keukens zijn prima.
Gegaard en afgekoeld kleinsnijden, zure room, komkommer, dille en kappertjesquote:
Pastinaak kan je ook rauw eten, maar of je er dan veel aan hebt is een tweede, onze spijsvertering is niet erg goed in voedingswaarde uit rauwe groenten te halen. Aardpeer ga je ook van ruften als hem gekookt eet afaikquote:Op donderdag 12 juni 2014 12:21 schreef sirdanilot het volgende:
Pastinaak kan voor zover ik weet niet rauw, maar misschien heb ik het mis.
Aardpeer heb ik nooit op, maar ik heb gelezen dat je ervan gaat ruften als je het rauw eet
Thanks! Puur is het echter te zoet naar mijn smaak, dus ik denk dat ik het maar op maak als onderdeel van marinades of woksauzen.quote:Op woensdag 11 juni 2014 16:38 schreef Pietverdriet het volgende:
[..]
Overal waar je normaal ketchup op zou doen past dit ook op
Ik heb een milde pindaallergie, en gebruik cashews.quote:Op zaterdag 7 juni 2014 20:08 schreef SiGNe het volgende:
Pindasaus zonder pinda's/noten maar toch met eenzelfde smaak, is dat mogelijk?
Een vriendin van me heeft door allergie nooit saté kunnen eten en ik wil haar eigenlijk weleens verrassen.
Ketjap mag ze wel dus da's opzich ook een optie maar dan heb je geen pindasmaak en dat lijkt me nou net het leukst, wel de smaak, niet de allergie.
Pinda-allergie en notenallergie zijn alleen wel weer anders, de kans is groot dat iemand die geen pinda mag, wel noten mag is aanwezig. Het enige waar je op moet letten is dat de noten niet verwerkt zijn ergens waar ook pinda's verwerkt zijn.quote:Op zondag 8 juni 2014 14:01 schreef RobinOok het volgende:
[..]
" If You're Allergic to Nuts, Are You Allergic to Sesame Seeds?
Even though sesame seeds aren't tree nuts, it's wise to stay away from them if you're allergic to nuts. Why? Tree nuts and sesame seeds have proteins in common, meaning if your immune system reacts against them in tree nuts, you'll have the same reaction when you eat sesame seeds. Most doctors recommend that people allergic to nuts avoid sesame seeds due to this potential for cross-reactivity."
Bron: http://voices.yahoo.com/c(...)ic-nuts-7177966.html
Oh, wacht, je was er al achter zie ik nu....
Ik denk dat je oven te heet was!quote:Op vrijdag 13 juni 2014 12:58 schreef RenRen- het volgende:
Ghello
Mijn macarons doen dit:
[ afbeelding ]
Hoe komt dit? Zou er nog te veel lucht in het beslag hebben gezeten?
Geen idee, recept? Wat heb gedaan? Temp?quote:Op vrijdag 13 juni 2014 12:58 schreef RenRen- het volgende:
Ghello
Mijn macarons doen dit:
[ afbeelding ]
Hoe komt dit? Zou er nog te veel lucht in het beslag hebben gezeten?
Gekookte rijst en gehakt?quote:Op vrijdag 13 juni 2014 10:42 schreef Tinuviel het volgende:
Piet heb jij een recept voor gevulde courgettebloemen. Ik had op tv iets gezien met ansjovis, daar houd ik alleen niet van, maar kan misschien ook met sardientjes.
90 gr egg whites (roughly 3 egg whites)quote:Op vrijdag 13 juni 2014 18:05 schreef Pietverdriet het volgende:
[..]
Geen idee, recept? Wat heb gedaan? Temp?
Forum Opties | |
---|---|
Forumhop: | |
Hop naar: |