abonnement Unibet Coolblue
  zaterdag 7 juni 2014 @ 22:56:33 #101
45 SiGNe
Uitspraak: Sign
pi_140818663
quote:
0s.gif Op zaterdag 7 juni 2014 20:48 schreef Dragonberry het volgende:
Zou tahini kunnen? Heb een keer op 24 kitchen gezien dat het werd gebruikt als light pindasaus.
Meh.. ik lees dat het vaak verpakt wordt op een lijn waar ook noten en pinda's verwerkt worden.. :{
En sesamzaad eet ze ook niet, bij sushi slaat ze het over in elk geval, ik neem aan iv, de allergie.
  zaterdag 7 juni 2014 @ 23:03:12 #102
401485 Molo
Völlig losgelöst
pi_140818838
Het gruwelijk lekkere Indonesische restaurant hier vlakbij heeft ketjapsaus bij de sateh, zooo lekker. Komt geen pinda bij in de buurt
Oh how you'd have a happy life, if you did the things you like
  zaterdag 7 juni 2014 @ 23:30:32 #103
45 SiGNe
Uitspraak: Sign
pi_140819576
quote:
1s.gif Op zaterdag 7 juni 2014 23:03 schreef Molo het volgende:
Het gruwelijk lekkere Indonesische restaurant hier vlakbij heeft ketjapsaus bij de sateh, zooo lekker. Komt geen pinda bij in de buurt
Daar zat ik ook al een beetje aan te denken, als Soja geen probleem is dan is dat (vind ik) eigenlijk ook lekkerder dan pindasaus.
  zondag 8 juni 2014 @ 11:13:30 #104
121348 Erasmo
f/8 and be there.
pi_140826413
Wat zijn geschikte stoofpotjes/eenpansmaaltijden voor in een rijstkoker? Heb de komende tijd regelmatig niks anders tot de beschikking. Het liefst iets wat binnen drie kwartier klaar is.
  zondag 8 juni 2014 @ 12:20:14 #105
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_140827803
quote:
0s.gif Op zondag 8 juni 2014 11:13 schreef Erasmo het volgende:
Wat zijn geschikte stoofpotjes/eenpansmaaltijden voor in een rijstkoker? Heb de komende tijd regelmatig niks anders tot de beschikking. Het liefst iets wat binnen drie kwartier klaar is.
Kipdijfilet en dan dit recept van Robin?
Erg lekker
http://www.aziatische-ingredienten.nl/kip-kung-pao-recept/
Kabeljauw in Kerriesaus?
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
pi_140829225
Hoi allemaal,

Gister heb ik een een lamsrack ontdooit in een bak water, nu was het zakje kennelijk niet luchtdicht wat neer komt op het feit dat de lamsrack vol in het water heeft gelegen. kan dit voor problemen zorgen? Hij heeft nu een hele nacht in de koelkast gelegen en wil hem vandaag wel graag op de bbq gooien.
  zondag 8 juni 2014 @ 13:19:09 #107
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_140829259
quote:
4s.gif Op zondag 8 juni 2014 13:17 schreef Quantic het volgende:
Hoi allemaal,

Gister heb ik een een lamsrack ontdooit in een bak water, nu was het zakje kennelijk niet luchtdicht wat neer komt op het feit dat de lamsrack vol in het water heeft gelegen. kan dit voor problemen zorgen? Hij heeft nu een hele nacht in de koelkast gelegen en wil hem vandaag wel graag op de bbq gooien.
Nee hoor, ff droogdeppen met wat keukenpapier. Veel mensen spoelen vlees even af.
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
pi_140829292
quote:
1s.gif Op zondag 8 juni 2014 13:19 schreef Pietverdriet het volgende:

[..]

Nee hoor, ff droogdeppen met wat keukenpapier. Veel mensen spoelen vlees even af.
Fijn, bedankt. :) Dan ga ik hem zo even lekker marineren
  zondag 8 juni 2014 @ 13:26:13 #109
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_140829431
quote:
4s.gif Op zondag 8 juni 2014 13:20 schreef Quantic het volgende:

[..]

Fijn, bedankt. :) Dan ga ik hem zo even lekker marineren
Had gisteren lamsrack, gemarineerd in veel knoflook en rozemarijn en wat peper
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
pi_140829471
quote:
1s.gif Op zondag 8 juni 2014 13:26 schreef Pietverdriet het volgende:

[..]

Had gisteren lamsrack, gemarineerd in veel knoflook en rozemarijn en wat peper
Lekker hoor! Ik precies hetzelfde, met knoflook, rozemarijn, peper en honing. Helaas iets te weinig honig gebruikt dus kon dat er niet helemaal in terug vinden. Was alsnog erg geslaagd, vandaag weer bbq?
  zondag 8 juni 2014 @ 13:39:07 #111
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_140829760
Ik gebruik geen suikers of honing als ik grill, verbrand me te snel.
Heb de afgelopen 3 dagen de bbq aangehad, denk dat ik vanavond kabeljauw gewoon in de pan bak.
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
  zondag 8 juni 2014 @ 14:01:33 #112
232606 RobinOok
Patroonheilige van CUL
pi_140830421
quote:
0s.gif Op zaterdag 7 juni 2014 22:53 schreef SiGNe het volgende:

[..]

Ik ga er voor de zekerheid vanuit dat ze helemaal geen noten mag.. beter het zekere voor het onzekere.
Tahini ga ik uitzoeken, wie weet kan het.
" If You're Allergic to Nuts, Are You Allergic to Sesame Seeds?

Even though sesame seeds aren't tree nuts, it's wise to stay away from them if you're allergic to nuts. Why? Tree nuts and sesame seeds have proteins in common, meaning if your immune system reacts against them in tree nuts, you'll have the same reaction when you eat sesame seeds. Most doctors recommend that people allergic to nuts avoid sesame seeds due to this potential for cross-reactivity."

Bron: http://voices.yahoo.com/c(...)ic-nuts-7177966.html

Oh, wacht, je was er al achter zie ik nu....
  zondag 8 juni 2014 @ 14:03:10 #113
232606 RobinOok
Patroonheilige van CUL
pi_140830455
quote:
0s.gif Op zondag 8 juni 2014 12:20 schreef Pietverdriet het volgende:

[..]

Kipdijfilet en dan dit recept van Robin?
Erg lekker
http://www.aziatische-ingredienten.nl/kip-kung-pao-recept/
Kabeljauw in Kerriesaus?
Huh? Kip Kung Pao in een rijstkoker klaarmaken? Nah, zou ik echt niet aan beginnen. :N
  zondag 8 juni 2014 @ 14:05:24 #114
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_140830509
quote:
0s.gif Op zondag 8 juni 2014 14:03 schreef RobinOok het volgende:

[..]

Huh? Kip Kung Pao in een rijstkoker klaarmaken? Nah, zou ik echt niet aan beginnen. :N
Mmm. Je hebt gelijk, zat aan het stoven te denken, maar in de rijstkoker kan je idd niet aanbraden
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
  zondag 8 juni 2014 @ 16:43:27 #115
121348 Erasmo
f/8 and be there.
pi_140835383
Aanbraden in de rijstkoker zal lastig gaan ja :P Ik denk dat een enigszins aangepaste kipkerrie wel te doen is.
Eerst rijst koken en dan in een bakje doen.
Kippendij en kruiderij erin met wat bouillon. Als de kip bijna gaar is groentes erbij en daarna de rijst er doorheen, omdat het kleine korrels zijn zijn ze zo warm.
pi_140881574
Ik heb aardappels geschild gesneden en op water gezet, door technische omstandigheden kan ik ze vandaag niet frituren, kan ik ze gewoon in het water laten tot morgen?
  maandag 9 juni 2014 @ 19:44:14 #117
139677 Curiosity
In the devil's playground
pi_140882590
quote:
0s.gif Op maandag 9 juni 2014 19:30 schreef icloud het volgende:
Ik heb aardappels geschild gesneden en op water gezet, door technische omstandigheden kan ik ze vandaag niet frituren, kan ik ze gewoon in het water laten tot morgen?
Ja, met deze warmte wel koel weg zetten en morgen even goed afspoelen.
“Gentlemen, you had my curiosity… but now you have my attention.”
  maandag 9 juni 2014 @ 19:54:29 #118
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_140883335
quote:
0s.gif Op maandag 9 juni 2014 19:30 schreef icloud het volgende:
Ik heb aardappels geschild gesneden en op water gezet, door technische omstandigheden kan ik ze vandaag niet frituren, kan ik ze gewoon in het water laten tot morgen?
Zou ze even blancheren, kort koken en dan met koud water spoelen tot ze koud zijn, afgieten en in de koelkast zetten, vooral ivm waterhard worden, sommige aardappels worden knalhard als je ze een tijd in water zet.
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
  maandag 9 juni 2014 @ 20:22:53 #119
232606 RobinOok
Patroonheilige van CUL
pi_140885457
Ik zou ze liever ook niet in het water wegzetten.
Blancheren en uitgespreid in de koelkast bewaren geen optie?
Uitdrogen is voor friet beter dan weken in water.
  User die het meest klaagt 2022 maandag 9 juni 2014 @ 23:58:40 #120
414785 sirdanilot
pi_140899780
quote:
1s.gif Op maandag 9 juni 2014 19:54 schreef Pietverdriet het volgende:

[..]

Zou ze even blancheren, kort koken en dan met koud water spoelen tot ze koud zijn, afgieten en in de koelkast zetten, vooral ivm waterhard worden, sommige aardappels worden knalhard als je ze een tijd in water zet.
Mijn oma schilde vroeger de aardappels op zaterdag al voor de zondag, heb nooit iets gehoord over harde aardappels? Ik neem aan dat die ook in water werden bewaard (anders worden ze bruin). Dan betreft het natuurlijk wel gekookte aardappels.
Let's all accept each other's differences and different opinions and live together in harmony :)
pi_140924992
Ik heb net twee van die Célavita aardappelen in de magnetron gepoft, maar ik heb er eentje over.. Kan ik die in de koelkast bewaren? Hoe lang?
Nomnomnomnomnomnomnomnomnomnom
  dinsdag 10 juni 2014 @ 19:55:47 #122
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_140926054
quote:
0s.gif Op dinsdag 10 juni 2014 19:31 schreef PluisigNijntje het volgende:
Ik heb net twee van die Célavita aardappelen in de magnetron gepoft, maar ik heb er eentje over.. Kan ik die in de koelkast bewaren? Hoe lang?
Geen ervaring mee, wat zijn Célavita aardappelen aardappelen? Voorgegaard?
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
pi_140926123
quote:
1s.gif Op dinsdag 10 juni 2014 19:55 schreef Pietverdriet het volgende:

[..]

Geen ervaring mee, wat zijn Célavita aardappelen aardappelen? Voorgegaard?
Het was een plastic bakje met stoomgaatjes, met twee grote aardappelen erin om te 'poffen', eigenlijk zijn ze gewoon gestoomd. Nu is het bakje dus open met 1 gegaarde aardappel erin.
Nomnomnomnomnomnomnomnomnomnom
  dinsdag 10 juni 2014 @ 19:58:47 #124
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_140926223
quote:
0s.gif Op maandag 9 juni 2014 23:58 schreef sirdanilot het volgende:

[..]

Mijn oma schilde vroeger de aardappels op zaterdag al voor de zondag, heb nooit iets gehoord over harde aardappels? Ik neem aan dat die ook in water werden bewaard (anders worden ze bruin). Dan betreft het natuurlijk wel gekookte aardappels.
- Aardappelen moeten dun geschild worden om een minimum aan voedingsstoffen te verliezen. Na het schillen moeten ze bewaard worden onder water om bruinkleuring te voorkomen.
- Dit mag nochtans niet langer duren dan twaalf uur omdat ze anders waterhard worden en dan langer moeten koken om gaar te
worden. Ook de smaak gaat er op achteruit.
http://www.keukentheorie.net/Aardappelen.html
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
  dinsdag 10 juni 2014 @ 20:00:06 #125
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_140926293
quote:
0s.gif Op dinsdag 10 juni 2014 19:56 schreef PluisigNijntje het volgende:

[..]

Het was een plastic bakje met stoomgaatjes, met twee grote aardappelen erin om te 'poffen', eigenlijk zijn ze gewoon gestoomd. Nu is het bakje dus open met 1 gegaarde aardappel erin.
En die wil je bewaren? Nu, goed afkoelen en dan in de koelkast, kan je morgen nog eten
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
abonnement Unibet Coolblue
Forum Opties
Forumhop:
Hop naar:
(afkorting, bv 'KLB')