Salade mee maken, met olijven, kappertjes, feta, appel, sla?quote:Op maandag 2 juni 2014 10:43 schreef emmyemmy het volgende:
Heb hier nog een bakje kalkoenblokjes en wil die vanavond op maken. Ben beetje moe dus wil er graag iets simpels mee doen, idee?
Waarom kan je geen 2 kippenburgers tegelijk bakken? Is je koekenpan zo klein? En als ze te rauw zijn, moet je ze langer bakkenquote:Op maandag 2 juni 2014 10:45 schreef sararaats het volgende:
ik heb tegenwoordig het (kleine) probleem dat de kippenburgers rauw blijven vanbinnen. natuurlijk weet ik dat je ze moet draaien en keren maar dat gaat niet met 2 ineens.
of wel soms?
Vriend houdt niet van fetaquote:Op maandag 2 juni 2014 12:28 schreef Pietverdriet het volgende:
[..]
Salade mee maken, met olijven, kappertjes, feta, appel, sla?
Die site gaat er mijn optiek ten onrechte vanuit dat Hollandse tomaten waterbommen zijn, dat ze dezelfde tomaten in blik stoppen als degene die mooi moeten liggen te wezen voor in de salade enzo, en dat er geen smaakverschil zou zijn als het er in de AH niet is.quote:Op maandag 2 juni 2014 15:54 schreef sirdanilot het volgende:
Hoe beter je tomaten, hoe beter je bolognesesaus. Ik gebruik gewoon altijd de goedkoopste, maar je krijgt waar je voor betaalt lijkt me...Volgens deze site zijn alle Hollandse merken (ook grande italia) ongeveer even goed, de echt Italiaanse merken zijn beter. Dat lijkt me ook, als je het grote prijsverschil ziet (4x zo duur als euroshopper).
Cirio vind ik wel lekkere bliktomaten, goed dik sap ook waar ze in zitten.quote:Op maandag 2 juni 2014 15:54 schreef sirdanilot het volgende:
Hoe beter je tomaten, hoe beter je bolognesesaus. Ik gebruik gewoon altijd de goedkoopste, maar je krijgt waar je voor betaalt lijkt me...Volgens deze site zijn alle Hollandse merken (ook grande italia) ongeveer even goed, de echt Italiaanse merken zijn beter. Dat lijkt me ook, als je het grote prijsverschil ziet (4x zo duur als euroshopper).
Maak Rendang: http://www.aziatische-ingredienten.nl/rendang-recept/quote:Op maandag 2 juni 2014 17:06 schreef Serinde het volgende:
Ik heb runderpoulet in de koelkast liggen ipv runderreepjes.... Ik wilde met wokgroente en sojasaus een simpel gerecht met rijst maken. Maar kan dat hiermee of kan ik beter wat anders doen met dit vlees? (Is meer voor stoofpotten dacht ik?)
Lekker!quote:Op maandag 2 juni 2014 17:09 schreef SiGNe het volgende:
[..]
Maak Rendang: http://www.aziatische-ingredienten.nl/rendang-recept/
Pardon? Dit rendangrecept of een rendangrecept?quote:Op maandag 2 juni 2014 17:45 schreef Aiko_ het volgende:
Dit rendangrecept kwam in het weekend nog voorbij op de radio als één van de allerbeste!Krijg er trek van
Ja hoor, de meeste wel.quote:
Niet direct een recept bij de hand maar een groene curry met bloemkool en linzen bijvoorbeeld. Of een lichte rode curry met veel ui en tomaat waar je tegen het einde een paar gekookte eieren in doet.quote:Op dinsdag 3 juni 2014 07:49 schreef habitue het volgende:
Die rendang v Robin heb ik llaatst ook gemaakt. Heerlijk
Robin (of iem anders) weet je een lekker recept voor een vegetarische () curry?
Je kan een ook gewoon curry recept nemen en het vlees vervangen voor tofu.quote:Op dinsdag 3 juni 2014 07:49 schreef habitue het volgende:
Die rendang v Robin heb ik llaatst ook gemaakt. Heerlijk
Robin (of iem anders) weet je een lekker recept voor een vegetarische () curry?
Gebruik liever Tempeh, dat heeft nog structuur en smaak, tofu is zo een smakeloze gel achtige snotquote:Op dinsdag 3 juni 2014 09:40 schreef Uccie het volgende:
[..]
Je kan een ook gewoon curry recept nemen en het vlees vervangen voor tofu.
Vandaar dat ik geen tofu lustquote:Op dinsdag 3 juni 2014 09:41 schreef Pietverdriet het volgende:
[..]
Gebruik liever Tempeh, dat heeft nog structuur en smaak, tofu is zo een smakeloze gel achtige snot
Al eens tofu bij de toko gehaald, zo vers uit een bak water? Dan piep je wel anders hoor, héérlijk !quote:Op dinsdag 3 juni 2014 09:41 schreef Pietverdriet het volgende:
[..]
Gebruik liever Tempeh, dat heeft nog structuur en smaak, tofu is zo een smakeloze gel achtige snot
Wel eens tempeh gegeten?quote:Op dinsdag 3 juni 2014 10:03 schreef sirdanilot het volgende:
[..]
Al eens tofu bij de toko gehaald, zo vers uit een bak water? Dan piep je wel anders hoor, héérlijk !
Lukt me niet om het op de juiste wijze klaar te maken. Wij probeerden het wel eens in een roerbakgerecht. De eerste hap is heerlijk, de tweede hap 'mwah' en na de derde hap ben je het spuugzat en is het smerig. Heel vreemd. Misschien lust ik het gewoon niet.quote:
quote:Op dinsdag 3 juni 2014 11:21 schreef sirdanilot het volgende:
[..]
Lukt me niet om het op de juiste wijze klaar te maken.
quote:Op dinsdag 3 juni 2014 11:51 schreef RobinOok het volgende:
[..]
[ afbeelding ]
http://www.aziatische-ingredienten.nl/recept-tempeh-kering/
Hiervan maak ik altijd te weinig. Is altijd sneller op dan de bedoeling.
Niet echt een hoofdgerecht, maar toch. Als je lekkere tempeh wilt eten, dan moet je dit probereren.
Deze vond ik terug als recept van Bep Vuijk. Was een uitzending van Mangiare (http://mangiare.ntr.nl/20(...)30-mei-2014-rendang/). De familie Keasberry zat aan tafel en oma/moeder Keasberry vond deze het lekkerste :-)quote:Op maandag 2 juni 2014 23:13 schreef RobinOok het volgende:
[..]
Pardon? Dit rendangrecept of een rendangrecept?
Heb je een recept van die kip?quote:Op dinsdag 3 juni 2014 20:34 schreef Aiko_ het volgende:
Haha dan kan ik het recept wegdoen. Mijn Indische kokkie houdt ook alleen maar van versche waar. De goede oude tijd dat hier ook nog amper iets oosters te koop was - dat zorgde wel voor veel inventiviteit denk ik!
Vanavond trouwens heerlijke kip met hoisin (en nog wat ingrediënten) marinade gegeten, mèn wat wordt dat mooi geglaceerd in de oven
ik doe geraspte kaas erover gesmolten in de magnetronquote:Op dinsdag 3 juni 2014 10:03 schreef sirdanilot het volgende:
[..]
Al eens tofu bij de toko gehaald, zo vers uit een bak water? Dan piep je wel anders hoor, héérlijk !
Omdat het baklappen zijn en geen goede biefstuk.quote:Op woensdag 4 juni 2014 20:06 schreef RickoKun het volgende:
Lichtelijk offtopic:
Waarom snijden ze die biefstukken in de supermarkt (sws heiligschennis) in ruitjes? Dan loopt toch al het sap d'r uit?
Pekelen, stap voor stapquote:Op woensdag 4 juni 2014 20:10 schreef roos85 het volgende:
Piet, heb jij nog een lekker recept om beenham te marineren? Voorkeur voor een andere marinade dan honing-mosterd, wil eens wat anders proberen
Bedanktquote:Op woensdag 4 juni 2014 20:14 schreef Pietverdriet het volgende:
[..]
Pekelen, stap voor stap
5 Liter Water
1 kg Zout
6 Tenen knoflook
20 Peperkorrels
10 Kruidnagels
5 Blaadjes laurier
3 EL Mosterdzaad
10 Jeneverbessen
Water met de ingredienten aan de kook brengen,
intussen de zwoert wiebervorming insnijden en vlees met een sateprikker inprikken
Water helemaal laten afkoelen, bv een nachtje buiten, wel deksel erop.
Als het water koud is (niet lauw) het vlees erin en het 2 a 3 dagen in de koelkast laten staan.
Dan vlees afspoelen en droogdeppen,
Oven op 160-180 graden (afhankelijk of je een turbooven hebt) en garen tot minstens een kerntemperatuur van 70-75 graden, en de zwoerd krokant en knapperig.
Dan laten rusten, ca 10 minuten
Serveren met bruine saus, aardappels, rode kool of zuurkool, spruiten, goed glas bier.
Heel klassiek, heel mooi en je krijgt er dorst van
De zwoerd is erg lekker krokant knapperig,
Voor je hem in de oven stopt de zwoerd met een anderhalf, twee liter kokend water in een straaltje overgieten, zodat de eiwitten stollen. Dan droogdeppen met keukenpapier. Dit zorgt ervoor dat hij extra krokant
Als de ham gaar is maar nog niet krokant even de grill aan, er wel bij blijven, dit gaat heel snel, de zwoert popt als popcorn.
[ afbeelding ]
Een pond is wel erg klein, maar in principe, ja, je kan er hier ook eentje van 2 kilo in kwijt.quote:Op woensdag 4 juni 2014 20:17 schreef roos85 het volgende:
[..]
BedanktGa ik zeker keer proberen.
Is dit voor een hammetje van een pond?
Zoals Piet al zei, het ie niet echt superkwaliteit maar wat ik bij de keuringsdienst van Waren (dacht ik) weleens gezien heb is dat het ook een manier is om voor de klant duidelijk te maken welke soort biefstuk ze kopen, biefstuk, kogelbiefstuk of ossehaas, ze hebben allemaal hun eigen soort ruitje.quote:Op woensdag 4 juni 2014 20:06 schreef RickoKun het volgende:
Lichtelijk offtopic:
Waarom snijden ze die biefstukken in de supermarkt (sws heiligschennis) in ruitjes? Dan loopt toch al het sap d'r uit?
Wat wil je er mee doen? Ik heb die 2e - maar daar zou ik geen creme brulee mee brandenquote:Op donderdag 5 juni 2014 14:02 schreef ecstasy het volgende:
mijn gasbrander heeft het begeven en ik las ooit eens een tip dat ik een brander zou moeten aanschaffen bij de bouwmarkt. kan iemand me daarbij helpen? welke van deze branders zou ik bijvoorbeeld moeten kopen? https://www.gamma.nl/zoeken?text=gasbrander
quote:Op donderdag 5 juni 2014 14:03 schreef LeeHarveyOswald het volgende:
[..]
Wat wil je er mee doen? Ik heb die 2e - maar daar zou ik geen creme brulee mee branden![]()
Zou ik gewoon een goedkope nemen. Gebruik zelf deze daarvoor:quote:Op donderdag 5 juni 2014 14:08 schreef ecstasy het volgende:
wel om onder andere creme brulee en meringue mee te branden ja
Klinkt goed, of neem kaneel, of kardemomzaad, of citroenraspquote:Op donderdag 5 juni 2014 16:28 schreef fotostarter het volgende:
Piet, een hele stomme vraag denk ik maar ik doe het toch
Simpele rijstenpap. Gewoon melk, met rijst, suiker en een vanille-peul ?Of kun jij er iets lekkerders van maken?
Kardemom is echt heeeeeeeeeeeel lekker in rijstepap.quote:Op donderdag 5 juni 2014 16:32 schreef Pietverdriet het volgende:
[..]
Klinkt goed, of neem kaneel, of kardemomzaad, of citroenrasp
Bah, dat bloem achtige wc verfrissersmaakje derdoor is echt verkrachting. Vroeger haalden we wel eens van die koekjes bij de Arabische bakker, daar zit het ook in, lekker maar na één koekje heb je echt meer dan genoeg gehad ook mede door dat spul.quote:Op donderdag 5 juni 2014 17:02 schreef minilot het volgende:
O, en als je ervan houdt: een piepklein scheutje oranjebloesemwater of rozenwater in je rijstenpap is ook echt waanzinnig.
Dat is alleen als je teveel gebruikt, dat is dan inderdaad echt supersmerig.quote:Op donderdag 5 juni 2014 17:04 schreef sirdanilot het volgende:
[..]
Bah, dat bloem achtige wc verfrissersmaakje derdoor is echt verkrachting.
Dat klinkt wel heel erg ranzig jaquote:Op donderdag 5 juni 2014 17:10 schreef Pietverdriet het volgende:
Net als citroenmelk, campina had dat een tijdje, alsof je dreft zit te drinken
Er waren ooit ook van die biertjes met 2% alcohol ofzo met citroen- of sinaasappelsmaak. Net dreft inderdaad.quote:Op donderdag 5 juni 2014 17:10 schreef Pietverdriet het volgende:
Net als citroenmelk, campina had dat een tijdje, alsof je dreft zit te drinken
Oe, daar ga ik eens naar op zoek! Alles met melkzuurbacterieën trekt onmiddelijk mijn aandacht.quote:Op donderdag 5 juni 2014 18:38 schreef Pietverdriet het volgende:
Wat slecht te krijgen is, is Berliner Weisse, het een zuurbier, een bier gemaakt met een melkzuurbacterie. Het smaakt karnemelk achtig zuur en fris. Wordt gedronken met siroop van lievevrouwebedstro of met frambozensiroop. Erg lekker zomerdrankje.
http://en.wikipedia.org/wiki/Berliner_Weisse
Thanks Piet. Kardemom ga ik eens proberen van het weekend.quote:Op donderdag 5 juni 2014 16:32 schreef Pietverdriet het volgende:
[..]
Klinkt goed, of neem kaneel, of kardemomzaad, of citroenrasp
Bij een grotere drankenwinkel in D hebben ze het wel regelmatig.quote:Op donderdag 5 juni 2014 18:40 schreef minilot het volgende:
[..]
Oe, daar ga ik eens naar op zoek! Alles met melkzuurbacterieën trekt onmiddelijk mijn aandacht.
Aangezien ik je Berliner Weisse zojuist binnen vijf minute al bij talloze Nederlandse bier-webshops kon vinden (voor tussen de EUR 1,30 en EUR 1,60 per flesje) komt het vast wel goed.quote:Op donderdag 5 juni 2014 18:49 schreef Pietverdriet het volgende:
[..]
Bij een grotere drankenwinkel in D hebben ze het wel regelmatig.
Trinkgut Emmerich heeft het regelmatig
kom je een dagje hier op bezoek.quote:Op donderdag 5 juni 2014 18:52 schreef minilot het volgende:
[..]
Aangezien ik je Berliner Weisse zojuist binnen vijf minute al bij talloze Nederlandse bier-webshops kon vinden (voor tussen de EUR 1,30 en EUR 1,60 per flesje) komt het vast wel goed.
Ik woon trouwens op ruim anderhalf uur rijden van de dichtstbijzijnde Duitse grens af, dus dat schiet sowieso niet op.
En dan jij alle Berliner Weisse opzuupen zeker?quote:Op donderdag 5 juni 2014 21:43 schreef z80 het volgende:
[..]
kom je een dagje hier op bezoek.
eerst even Kleve leeg kopen en de auto af tanken en dan bij mij wat drinken.
Auto vol drank en andere boodschappen heb je dat er wel uit, bovendien is het een uitjequote:Op donderdag 5 juni 2014 18:52 schreef minilot het volgende:
[..]
Aangezien ik je Berliner Weisse zojuist binnen vijf minute al bij talloze Nederlandse bier-webshops kon vinden (voor tussen de EUR 1,30 en EUR 1,60 per flesje) komt het vast wel goed.
Ik woon trouwens op ruim anderhalf uur rijden van de dichtstbijzijnde Duitse grens af, dus dat schiet sowieso niet op.
Door sla met allerlei andere dingen heen pleuren? Of door pasta etc.quote:Op donderdag 5 juni 2014 22:21 schreef TimeJumper het volgende:
Wat kan ik met gerookte zalmsnippers doen van de Aldi?![]()
Ik had in het Aldi topic gelezen dat ze heel lekker waren dus ik heb ze maar gekocht, maar eigenlijk als kooknoob geen idee wat ik ermee moet
Plakje stokbrood, zalmsnippers erop, lepeltje crème fraiche erop, daarop klein lepeltje visseeitjes (of vega nep spul van de ikea, smaakt ook goed).quote:Op donderdag 5 juni 2014 22:21 schreef TimeJumper het volgende:
Wat kan ik met gerookte zalmsnippers doen van de Aldi?![]()
Ik had in het Aldi topic gelezen dat ze heel lekker waren dus ik heb ze maar gekocht, maar eigenlijk als kooknoob geen idee wat ik ermee moet
Ik snij met een mandoline hele dunne plakjes van een kommer, daar gaat dan een TL zout en een EL suiker overheen en wordt gehusseld.quote:Op donderdag 5 juni 2014 23:02 schreef LPFAN het volgende:
Ik wil morgen een lekkere komkommersalade maken voor bij mijn gerecht, Heb jij misschien nog een lekker recept?
Daar hou ik je aan!quote:Op donderdag 5 juni 2014 21:43 schreef z80 het volgende:
[..]
kom je een dagje hier op bezoek.
eerst even Kleve leeg kopen en de auto af tanken en dan bij mij wat drinken.
Heb je ook de lievevrouwebedstrosiroop? (Waldmeistersirop)quote:Op vrijdag 6 juni 2014 19:18 schreef minilot het volgende:
Zo, heb inmiddels het melkzuurbier van Piet online besteld, maar niettemin..
Oh ja, goeie!quote:Op zaterdag 7 juni 2014 20:48 schreef Dragonberry het volgende:
Zou tahini kunnen? Heb een keer op 24 kitchen gezien dat het werd gebruikt als light pindasaus.
Tenzij je een relatie krijgt met een Indonesische manquote:Op zaterdag 7 juni 2014 21:05 schreef RobinOok het volgende:
Allergisch voor pinda's en alle soorten noten of wat daarop lijkt?
Jeetje.
Nou lijkt me een leven zonder pindasaus best te doen, maar dat zal ook wel niet het lastigste zijn.
Ik ga er voor de zekerheid vanuit dat ze helemaal geen noten mag.. beter het zekere voor het onzekere.quote:Op zaterdag 7 juni 2014 20:17 schreef Molo het volgende:
Qua structuur komt tofu/ tempeh heel klein gesneden/geraspt wellicht in de buurt. Als je dit beetje grilt voor je het maalt ofzo.
Mag diegene helemaal niets van noten? Ook geen cashew, kemini ofzo?
Qua smaak zou ik het trouwens echt niet weten
Meh.. ik lees dat het vaak verpakt wordt op een lijn waar ook noten en pinda's verwerkt worden..quote:Op zaterdag 7 juni 2014 20:48 schreef Dragonberry het volgende:
Zou tahini kunnen? Heb een keer op 24 kitchen gezien dat het werd gebruikt als light pindasaus.
Daar zat ik ook al een beetje aan te denken, als Soja geen probleem is dan is dat (vind ik) eigenlijk ook lekkerder dan pindasaus.quote:Op zaterdag 7 juni 2014 23:03 schreef Molo het volgende:
Het gruwelijk lekkere Indonesische restaurant hier vlakbij heeft ketjapsaus bij de sateh, zooo lekker. Komt geen pinda bij in de buurt
Kipdijfilet en dan dit recept van Robin?quote:Op zondag 8 juni 2014 11:13 schreef Erasmo het volgende:
Wat zijn geschikte stoofpotjes/eenpansmaaltijden voor in een rijstkoker? Heb de komende tijd regelmatig niks anders tot de beschikking. Het liefst iets wat binnen drie kwartier klaar is.
Nee hoor, ff droogdeppen met wat keukenpapier. Veel mensen spoelen vlees even af.quote:Op zondag 8 juni 2014 13:17 schreef Quantic het volgende:
Hoi allemaal,
Gister heb ik een een lamsrack ontdooit in een bak water, nu was het zakje kennelijk niet luchtdicht wat neer komt op het feit dat de lamsrack vol in het water heeft gelegen. kan dit voor problemen zorgen? Hij heeft nu een hele nacht in de koelkast gelegen en wil hem vandaag wel graag op de bbq gooien.
Fijn, bedankt.quote:Op zondag 8 juni 2014 13:19 schreef Pietverdriet het volgende:
[..]
Nee hoor, ff droogdeppen met wat keukenpapier. Veel mensen spoelen vlees even af.
Had gisteren lamsrack, gemarineerd in veel knoflook en rozemarijn en wat peperquote:Op zondag 8 juni 2014 13:20 schreef Quantic het volgende:
[..]
Fijn, bedankt.Dan ga ik hem zo even lekker marineren
Lekker hoor! Ik precies hetzelfde, met knoflook, rozemarijn, peper en honing. Helaas iets te weinig honig gebruikt dus kon dat er niet helemaal in terug vinden. Was alsnog erg geslaagd, vandaag weer bbq?quote:Op zondag 8 juni 2014 13:26 schreef Pietverdriet het volgende:
[..]
Had gisteren lamsrack, gemarineerd in veel knoflook en rozemarijn en wat peper
" If You're Allergic to Nuts, Are You Allergic to Sesame Seeds?quote:Op zaterdag 7 juni 2014 22:53 schreef SiGNe het volgende:
[..]
Ik ga er voor de zekerheid vanuit dat ze helemaal geen noten mag.. beter het zekere voor het onzekere.
Tahini ga ik uitzoeken, wie weet kan het.
Huh? Kip Kung Pao in een rijstkoker klaarmaken? Nah, zou ik echt niet aan beginnen.quote:Op zondag 8 juni 2014 12:20 schreef Pietverdriet het volgende:
[..]
Kipdijfilet en dan dit recept van Robin?
Erg lekker
http://www.aziatische-ingredienten.nl/kip-kung-pao-recept/
Kabeljauw in Kerriesaus?
Mmm. Je hebt gelijk, zat aan het stoven te denken, maar in de rijstkoker kan je idd niet aanbradenquote:Op zondag 8 juni 2014 14:03 schreef RobinOok het volgende:
[..]
Huh? Kip Kung Pao in een rijstkoker klaarmaken? Nah, zou ik echt niet aan beginnen.
Ja, met deze warmte wel koel weg zetten en morgen even goed afspoelen.quote:Op maandag 9 juni 2014 19:30 schreef icloud het volgende:
Ik heb aardappels geschild gesneden en op water gezet, door technische omstandigheden kan ik ze vandaag niet frituren, kan ik ze gewoon in het water laten tot morgen?
Zou ze even blancheren, kort koken en dan met koud water spoelen tot ze koud zijn, afgieten en in de koelkast zetten, vooral ivm waterhard worden, sommige aardappels worden knalhard als je ze een tijd in water zet.quote:Op maandag 9 juni 2014 19:30 schreef icloud het volgende:
Ik heb aardappels geschild gesneden en op water gezet, door technische omstandigheden kan ik ze vandaag niet frituren, kan ik ze gewoon in het water laten tot morgen?
Mijn oma schilde vroeger de aardappels op zaterdag al voor de zondag, heb nooit iets gehoord over harde aardappels? Ik neem aan dat die ook in water werden bewaard (anders worden ze bruin). Dan betreft het natuurlijk wel gekookte aardappels.quote:Op maandag 9 juni 2014 19:54 schreef Pietverdriet het volgende:
[..]
Zou ze even blancheren, kort koken en dan met koud water spoelen tot ze koud zijn, afgieten en in de koelkast zetten, vooral ivm waterhard worden, sommige aardappels worden knalhard als je ze een tijd in water zet.
Geen ervaring mee, wat zijn Célavita aardappelen aardappelen? Voorgegaard?quote:Op dinsdag 10 juni 2014 19:31 schreef PluisigNijntje het volgende:
Ik heb net twee van die Célavita aardappelen in de magnetron gepoft, maar ik heb er eentje over.. Kan ik die in de koelkast bewaren? Hoe lang?
Het was een plastic bakje met stoomgaatjes, met twee grote aardappelen erin om te 'poffen', eigenlijk zijn ze gewoon gestoomd. Nu is het bakje dus open met 1 gegaarde aardappel erin.quote:Op dinsdag 10 juni 2014 19:55 schreef Pietverdriet het volgende:
[..]
Geen ervaring mee, wat zijn Célavita aardappelen aardappelen? Voorgegaard?
- Aardappelen moeten dun geschild worden om een minimum aan voedingsstoffen te verliezen. Na het schillen moeten ze bewaard worden onder water om bruinkleuring te voorkomen.quote:Op maandag 9 juni 2014 23:58 schreef sirdanilot het volgende:
[..]
Mijn oma schilde vroeger de aardappels op zaterdag al voor de zondag, heb nooit iets gehoord over harde aardappels? Ik neem aan dat die ook in water werden bewaard (anders worden ze bruin). Dan betreft het natuurlijk wel gekookte aardappels.
En die wil je bewaren? Nu, goed afkoelen en dan in de koelkast, kan je morgen nog etenquote:Op dinsdag 10 juni 2014 19:56 schreef PluisigNijntje het volgende:
[..]
Het was een plastic bakje met stoomgaatjes, met twee grote aardappelen erin om te 'poffen', eigenlijk zijn ze gewoon gestoomd. Nu is het bakje dus open met 1 gegaarde aardappel erin.
Is er kans dat ik ze donderdag ook nog kan eten, of tart ik het lot dan?quote:Op dinsdag 10 juni 2014 20:00 schreef Pietverdriet het volgende:
[..]
En die wil je bewaren? Nu, goed afkoelen en dan in de koelkast, kan je morgen nog eten
Denk niet dat het dan nog lekker is.quote:Op dinsdag 10 juni 2014 20:09 schreef PluisigNijntje het volgende:
[..]
Is er kans dat ik ze donderdag ook nog kan eten, of tart ik het lot dan?
Oke, thanks!quote:Op dinsdag 10 juni 2014 20:47 schreef Pietverdriet het volgende:
[..]
Denk niet dat het dan nog lekker is.
Als ik gepofte aardappelen over heb, eet ik die vaak de volgende dag koud met bijvoorbeeld tonijnsalade als lunch ofzo.quote:Op dinsdag 10 juni 2014 19:31 schreef PluisigNijntje het volgende:
Ik heb net twee van die Célavita aardappelen in de magnetron gepoft, maar ik heb er eentje over.. Kan ik die in de koelkast bewaren? Hoe lang?
Oeh, prettig idee! Ik zat er al aan te denken om er mee te lunchen inderdaad. Ik zou hem anders altijd nog door een omelet kunnen prakken als soort spaanse tortilla, niet?quote:Op dinsdag 10 juni 2014 21:05 schreef Lucky_Strike het volgende:
[..]
Als ik gepofte aardappelen over heb, eet ik die vaak de volgende dag koud met bijvoorbeeld tonijnsalade als lunch ofzo.
Ja, waarom niet. Best een goed idee eigenlijk!quote:Op dinsdag 10 juni 2014 21:05 schreef PluisigNijntje het volgende:
[..]
Oeh, prettig idee! Ik zat er al aan te denken om er mee te lunchen inderdaad. Ik zou hem anders altijd nog door een omelet kunnen prakken als soort spaanse tortilla, niet?
Door een salade? Gewoon rauw of misschien even gegrilld ofzo.quote:Op woensdag 11 juni 2014 16:15 schreef RoaRRR het volgende:
Ik heb hier nog aardpeer en pastinaak liggen die ik normaal door de aardappelpuree draai maar goed, met dit weer wil ik graag wat anders dan puree eten
Iemand ideeën?
Heerlijk als ontbijtquote:Op dinsdag 10 juni 2014 21:05 schreef PluisigNijntje het volgende:
[..]
Oeh, prettig idee! Ik zat er al aan te denken om er mee te lunchen inderdaad. Ik zou hem anders altijd nog door een omelet kunnen prakken als soort spaanse tortilla, niet?
Overal waar je normaal ketchup op zou doen past dit ook opquote:Op woensdag 11 juni 2014 15:58 schreef vivelafete het volgende:
Vraagje:
ik heb van de toko wat oosterse sauzen meegenomen waaronder plum sauce. Aangezien ik geen idee had wat het is ben ik gaan googlen waar het voor te gebruiken en daar kwam ik voornamelijk als dipsaus bij gefrituurd spul en als saus bij eend tegen. Nu eet ik beide zelden. Zijn er andere toepassingen/combinaties/gerechten waar plum sauce ook goed tot zijn recht komt.
Het mag natuurlijk oosters zijn (misschien weet Robin nog wel wat leuks), maar ook andere keukens zijn prima.
Gegaard en afgekoeld kleinsnijden, zure room, komkommer, dille en kappertjesquote:
Pastinaak kan je ook rauw eten, maar of je er dan veel aan hebt is een tweede, onze spijsvertering is niet erg goed in voedingswaarde uit rauwe groenten te halen. Aardpeer ga je ook van ruften als hem gekookt eet afaikquote:Op donderdag 12 juni 2014 12:21 schreef sirdanilot het volgende:
Pastinaak kan voor zover ik weet niet rauw, maar misschien heb ik het mis.
Aardpeer heb ik nooit op, maar ik heb gelezen dat je ervan gaat ruften als je het rauw eet
Thanks! Puur is het echter te zoet naar mijn smaak, dus ik denk dat ik het maar op maak als onderdeel van marinades of woksauzen.quote:Op woensdag 11 juni 2014 16:38 schreef Pietverdriet het volgende:
[..]
Overal waar je normaal ketchup op zou doen past dit ook op
Ik heb een milde pindaallergie, en gebruik cashews.quote:Op zaterdag 7 juni 2014 20:08 schreef SiGNe het volgende:
Pindasaus zonder pinda's/noten maar toch met eenzelfde smaak, is dat mogelijk?
Een vriendin van me heeft door allergie nooit saté kunnen eten en ik wil haar eigenlijk weleens verrassen.
Ketjap mag ze wel dus da's opzich ook een optie maar dan heb je geen pindasmaak en dat lijkt me nou net het leukst, wel de smaak, niet de allergie.
Pinda-allergie en notenallergie zijn alleen wel weer anders, de kans is groot dat iemand die geen pinda mag, wel noten mag is aanwezig. Het enige waar je op moet letten is dat de noten niet verwerkt zijn ergens waar ook pinda's verwerkt zijn.quote:Op zondag 8 juni 2014 14:01 schreef RobinOok het volgende:
[..]
" If You're Allergic to Nuts, Are You Allergic to Sesame Seeds?
Even though sesame seeds aren't tree nuts, it's wise to stay away from them if you're allergic to nuts. Why? Tree nuts and sesame seeds have proteins in common, meaning if your immune system reacts against them in tree nuts, you'll have the same reaction when you eat sesame seeds. Most doctors recommend that people allergic to nuts avoid sesame seeds due to this potential for cross-reactivity."
Bron: http://voices.yahoo.com/c(...)ic-nuts-7177966.html
Oh, wacht, je was er al achter zie ik nu....
Ik denk dat je oven te heet was!quote:Op vrijdag 13 juni 2014 12:58 schreef RenRen- het volgende:
Ghello
Mijn macarons doen dit:
[ afbeelding ]
Hoe komt dit? Zou er nog te veel lucht in het beslag hebben gezeten?
Geen idee, recept? Wat heb gedaan? Temp?quote:Op vrijdag 13 juni 2014 12:58 schreef RenRen- het volgende:
Ghello
Mijn macarons doen dit:
[ afbeelding ]
Hoe komt dit? Zou er nog te veel lucht in het beslag hebben gezeten?
Gekookte rijst en gehakt?quote:Op vrijdag 13 juni 2014 10:42 schreef Tinuviel het volgende:
Piet heb jij een recept voor gevulde courgettebloemen. Ik had op tv iets gezien met ansjovis, daar houd ik alleen niet van, maar kan misschien ook met sardientjes.
90 gr egg whites (roughly 3 egg whites)quote:Op vrijdag 13 juni 2014 18:05 schreef Pietverdriet het volgende:
[..]
Geen idee, recept? Wat heb gedaan? Temp?
Zou je ze niet liever grillen? Kort blancheren en afschrikken in koud water? Rauw vind ik het niets.quote:Op donderdag 12 juni 2014 23:09 schreef Hagelkaas het volgende:
Piet, ik wil een voorgerecht met rauwe asperges maken. Ideeën?
Geen probleem, je ziet het hierboven! Maar te heet lijkt me sterk, de kleur komt door kleurstof, niet door verkleuring... Ik vind het stomquote:
Oké pfieuwquote:
Nee, ik heb wel een hele goede gloednieuwe oven, dus ik zou hopen dat hij goed is, waar kun je een oventhermometer kopen?quote:Op vrijdag 13 juni 2014 18:11 schreef Ramonia het volgende:
[..]
Oké pfieuwIk dacht even dat ik voor m'n beurt sprak (gebeurt vaker).
Maareh, dat is toch wel iets dat gebeurt bij een te hete oven hoor, van die uitgesplatte voetjes. Zou niet iets anders kunnen bedenken :\ Heb je een oventhermometer? Die van mij was heel lang te koud (en ik maar denken dat ik het verleerd was).
135 celsius zou goed moeten zijn.quote:Op vrijdag 13 juni 2014 18:07 schreef RenRen- het volgende:
[..]
90 gr egg whites (roughly 3 egg whites)
25 gr to 50gr (2 Tb to 1/4 cup) granulated sugar
200 gr ( 1.5 cups + 2Tb) powdered sugar
110 gr almonds ( 3/4 cup) (slivered, blanched, sliced, whatever you like)
Temp 135
Eiwitten opgeklopt tot stijve pieken, toegevoegd aan mengsel amandelbloem & poedersuiker, voorzichtig erdoorheen gevouwen tot het de goede dikte had, wat het recept zegt (en wat altijd werkte) was een mes erdoorheen halen, en als de streep na 10 seconden weg is, is het goed
Oventemp 150 gebeurt hetzeflde
150 werden ze ook heel goor en hard van, bij 135 was de textuur in principe goed, maar onder de schelp zat helemaal niks meer waardoor ze inzaktenquote:Op vrijdag 13 juni 2014 18:13 schreef Pietverdriet het volgende:
[..]
135 celsius zou goed moeten zijn.
Hmmm
Volgens mij zag ik die Franse kok van 24kitchen er eens een visfarce voor maken. Vullen en dan voorzichtig stomen.quote:Op vrijdag 13 juni 2014 10:42 schreef Tinuviel het volgende:
Piet heb jij een recept voor gevulde courgettebloemen. Ik had op tv iets gezien met ansjovis, daar houd ik alleen niet van, maar kan misschien ook met sardientjes.
Jaquote:Op vrijdag 13 juni 2014 19:43 schreef emmyemmy het volgende:
Piet, ik heb CUL / Welke lekkernijen heb je vandaag gekocht? 3 dit allemaal gekocht
kan ik kangoeroe en springbok gewoon rood eten?
Uiteindelijk wordt alles mals als het lang genoeg sudderdquote:Op vrijdag 13 juni 2014 23:29 schreef wiskundenoob het volgende:
als ik een varkensfiletlapje a la minute een uur of langer laat sudderen, wordt het dan taai of mals?
Ik ben al heel lang gefascineerd door het sappige, zoete van een rauwe geschilde asperge. Grillen heb ik al vaak gedaan! Ben benieuwd of er met het rauwe ook iets te doen valtquote:Op vrijdag 13 juni 2014 18:08 schreef Pietverdriet het volgende:
[..]
Zou je ze niet liever grillen? Kort blancheren en afschrikken in koud water? Rauw vind ik het niets.
Je kan er daarna een salade mee maken. Rauwe ham, groene asperges, dressing van olijfolie en citroensap
Behalve zo eten zou je er een salade mee kunnen maken, maar zal eens meedenken naar verdere ideeen.quote:Op zaterdag 14 juni 2014 01:47 schreef Hagelkaas het volgende:
[..]
Ik ben al heel lang gefascineerd door het sappige, zoete van een rauwe geschilde asperge. Grillen heb ik al vaak gedaan! Ben benieuwd of er met het rauwe ook iets te doen valt
Mens van het recept gebruikt zelf ook risottorijst.quote:Op zaterdag 14 juni 2014 16:40 schreef Helsinki het volgende:
Vraagje: zou ik voor dit recept ook risotto rijst kunnen gebruiken? http://eetlekker.blogspot.nl/2014/02/groentepaella.html?m=1
Ja als krulletje bovenop ofzo.quote:Op zaterdag 14 juni 2014 18:58 schreef RobinOok het volgende:
Ik denk dat de keren dat ik het rauw geserveerd kreeg het wel enigzins "gepickled" was. Soort zoetzuurtje, maar dan anders. Was wel lekker, maar altijd maar een beetje, als een soort garnering bij een posh gerecht.
Beter dan Heston Blumenthal wordt het nietquote:Op zondag 15 juni 2014 13:28 schreef Molo het volgende:
Piet, heb je toevallig een goed recept voor Schwarzwälder kirschtorte?
Zonder de filmpjes gekeken te hebben, das toch niet net als zijn spaghettisaus recept wat 3 dagen werk betekende he?quote:Op zondag 15 juni 2014 13:34 schreef Pietverdriet het volgende:
[..]
Beter dan Heston Blumenthal wordt het niet
Hee, als je hem snel wilt ontdooi je er toch eentje?quote:Op zondag 15 juni 2014 13:44 schreef Molo het volgende:
[..]
Zonder de filmpjes gekeken te hebben, das toch niet net als zijn spaghettisaus recept wat 3 dagen werk betekende he?
quote:Op zondag 15 juni 2014 14:28 schreef Pietverdriet het volgende:
[..]
Hee, als je hem snel wilt ontdooi je er toch eentje?
Coppenrath&Wiese is ook lekker
Goeie spaghetti bolognese a la Heston is ook heerlijk, maar echt buiten proporties qua werk.quote:Op zondag 15 juni 2014 14:48 schreef Pietverdriet het volgende:
Wat is er? Je wilt een goed recept, krijg je een linkje naar de beste die er is.
En waarom is dat mijn probleem?quote:Op zondag 15 juni 2014 14:50 schreef Molo het volgende:
[..]
Goeie spaghetti bolognese a la Heston is ook heerlijk, maar echt buiten proporties qua werk.
Een halve dag werk vind ik geen punt voor zoiets, maar het moet ergens ook leuk blijven.
Dus niet zoals hier http://www.insearchofheston.com/2011/06/spaghetti-bolognese/
Er zit toch wel enigszins een mogelijkheid voor een (ook) goed recept tussen Heston die er een week voor uit trekt en een diepvriesbonk
Het is jouw probleem niet, was slechts een vraag. Laat maar zitten danquote:
Geen idee of dit authentiek is, maar ik vond het erg lekker.quote:Op zondag 15 juni 2014 14:50 schreef Molo het volgende:
[..]
Goeie spaghetti bolognese a la Heston is ook heerlijk, maar echt buiten proporties qua werk.
Een halve dag werk vind ik geen punt voor zoiets, maar het moet ergens ook leuk blijven.
Dus niet zoals hier http://www.insearchofheston.com/2011/06/spaghetti-bolognese/
Er zit toch wel enigszins een mogelijkheid voor een (ook) goed recept tussen Heston die er een week voor uit trekt en een diepvriesbonk
Thanks! Iets wat jij anders zou doen dan het recept of waar ik rekening mee kan houden?quote:Op donderdag 19 juni 2014 11:50 schreef RobinOok het volgende:
http://carolinebrouwer.blogspot.fr/2014/05/aardbeiensloffen.html
quote:Op donderdag 19 juni 2014 13:17 schreef RobinOok het volgende:
Heb het even bekeken en nee, hooguit dat ik zou kijken of citroenbasilicum misschien leuker is dan mint. Maar qua receptuur vertrouw ik Caroline blind. Die post geen slechte recepten.
En oja, ik maak mijn spijs zelf, met Amaretto. Dat is wel extra lekker.
Bedankt! Heb ik morgenavond wat te doenquote:Op donderdag 19 juni 2014 13:57 schreef RobinOok het volgende:
Ja, dat zou ik absoluut nu al maken ja.
Dit is mijn recept : http://kokrobin.wordpress.com/2008/12/02/dutch-mooncakes/
Ik kan geen alcohol drinken, zou dat met amaretto-siroop ook kunnen?quote:Op donderdag 19 juni 2014 13:17 schreef RobinOok het volgende:
Heb het even bekeken en nee, hooguit dat ik zou kijken of citroenbasilicum misschien leuker is dan mint. Maar qua receptuur vertrouw ik Caroline blind. Die post geen slechte recepten.
En oja, ik maak mijn spijs zelf, met Amaretto. Dat is wel extra lekker.
Die verdwijnt voor een flink deel wel tijdens het bakken, maar je kan idd ook gewoon siroop gebruikenquote:Op donderdag 19 juni 2014 15:56 schreef Uccie het volgende:
[..]
Ik kan geen alcohol drinken, zou dat met amaretto-siroop ook kunnen?
Top, ben inmiddels begonnen aan de verzameling Monin-siropen en Amaretto heb ik inmiddels (heb er pas 12, van de ruim 100 dus kan nog wel even doorverzamelen)quote:Op donderdag 19 juni 2014 15:58 schreef Pietverdriet het volgende:
[..]
Die verdwijnt voor een flink deel wel tijdens het bakken, maar je kan idd ook gewoon siroop gebruiken
Of gewoon een spijsrecept zonder Amaretto googelen.quote:Op donderdag 19 juni 2014 15:56 schreef Uccie het volgende:
[..]
Ik kan geen alcohol drinken, zou dat met amaretto-siroop ook kunnen?
Zijn lang niet allemaal lekker, de rozensiroop vind ik ronduit smerig, vijgen weer verrukkelijk lekkerquote:Op donderdag 19 juni 2014 16:03 schreef Uccie het volgende:
[..]
Top, ben inmiddels begonnen aan de verzameling Monin-siropen en Amaretto heb ik inmiddels (heb er pas 12, van de ruim 100 dus kan nog wel even doorverzamelen)
Oh echt, dat moet ik toch ook eens doen. Vind het erg leuk om met siropen een beetje leuke alcoholvrije cocktails te maken. Maar het is wel een dure hobby als je het steeds moet kopen.quote:Op donderdag 19 juni 2014 16:15 schreef Pietverdriet het volgende:
[..]
Zijn lang niet allemaal lekker, de rozensiroop vind ik ronduit smerig, vijgen weer verrukkelijk lekker
Frambozen, aardbeien, ananas, granaatappel, suiker, citroen en vanille maak ik zelf (en granaatappel+vanille is grenadine)
Zelf siropen maken is heel gemakkelijk en erg lekker.
Ik koop bv diepvries frambozen, die hebben ze hier bij de aldi, doe daar wat citroensap bij wat water en 1,2 keer zoveel suiker. laat ik 48 uur in de koelkast staan en kook het dan ff kort af.quote:Op donderdag 19 juni 2014 16:18 schreef Uccie het volgende:
[..]
Oh echt, dat moet ik toch ook eens doen. Vind het erg leuk om met siropen een beetje leuke alcoholvrije cocktails te maken. Maar het is wel een dure hobby als je het steeds moet kopen.
Maar zelf maken is helemaal leuk!
CUL / Vanille-extract of siroop maken, experimentquote:Op donderdag 19 juni 2014 16:27 schreef Pietverdriet het volgende:
[..]
Ik koop bv diepvries frambozen, die hebben ze hier bij de aldi, doe daar wat citroensap bij wat water en 1,2 keer zoveel suiker. laat ik 48 uur in de koelkast staan en kook het dan ff kort af.
Dat haal ik door een fijne zeef. Bij een pond frambozen heb je dan ongeveer 0,7-0,8 liter siroop. Is goedkoper dan die van Monin (ongeveer 3,50 euro) en veel lekkerder
Die 3,50 sloeg op de kosten van het zelfmaken, monin kost idd tussen de 7,5 en 15 euro afhankelijk welke en waar je kooptquote:Op donderdag 19 juni 2014 16:38 schreef Uccie het volgende:
[..]
CUL / Vanille-extract of siroop maken, experiment
Ik ga hier ook eens mee aan de slag
Betaal overigens zo'n ¤7,90 voor een fles Monin. Heb ook geen toegang tot een groothandel oid.
Maar ik ga lekker experimenteren!!
Je bedoeld denk ik dat je het zelf wilt maken met een broodje, kaas en ham?quote:Op donderdag 19 juni 2014 17:42 schreef ChilllayD het volgende:
Oke, pita broodjes voor de shoarma vind ik krokant wel lekker en goed bij het vlees passen!
Pita broodje gebruiken als soort van panini (in de contactgril) met allerlei lekkers, ook lekker! Ook dan krijg je dus een krokant 'broodje'.
Maar wat ik dus graag eet is een pita broodje met ham en kaas. Bij elke shoarma tent of whatever kun je die ook bestellen/eten. Dan worden ze in alu folie verpakt en als je ze thuis open maakt zijn ze dus wat klef! Laat ik dat nou net lekker vinden? Een krokante pita met ham en kaas vind ik niets.
Ik krijg ze altijd gloeiend heet thuisbezorgd. In alu folie. Ham is heet, kaas gesmolten. Zalig!
En dat broodje is gewoon slap geworden (door de condens, natuurlijk!). Dat effect probeer ik hier op allerlei manieren te bereiken. Ook verpakken in alu folie en afwachten... maar ze blijven krokant. En als ik te lang wacht, zijn ze koud. (en nog steeds niet slap en klef!).
Dit is alles behalve een culinaire vraag maar ik kon het niet laten te vragen
Euh, zie niet in waarom niet, lijkt me wel een aparte smaak geven trouwens.quote:Op donderdag 19 juni 2014 18:33 schreef Goudvis87 het volgende:
Suffe vraag misschien, maar kun je amandelspijs maken van geroosterde amandelen?
Voor een aardbeienslof weet ik het niet, maar voor een vulling van een broodje welquote:Op donderdag 19 juni 2014 18:37 schreef Goudvis87 het volgende:
Apart als in lekker? Ik wil t 3 weken laten trekken en daarna in aardbeienslof gebruiken. Beetje bummer als t na 3 weken niet te vreten blijkt
En ze na het grillen meteen in aluminiumfolie doen een paar minuten?quote:Op donderdag 19 juni 2014 17:56 schreef ChilllayD het volgende:
Ah ja, dat wil ik zelf ja. Maak zelf ook wel eens m'n eigen pita's maar ook die worden dan weer hard op welke manier dan ook.
Magnetron... kan ik proberen.
Alleen hoe krijgen ze ze dan zo lekker bij die restaurants met gril-sporen
Hoelang blijft zoiets dan ongeveer goed Piet?quote:Op donderdag 19 juni 2014 16:27 schreef Pietverdriet het volgende:
[..]
Ik koop bv diepvries frambozen, die hebben ze hier bij de aldi, doe daar wat citroensap bij wat water en 1,2 keer zoveel suiker. laat ik 48 uur in de koelkast staan en kook het dan ff kort af.
Dat haal ik door een fijne zeef. Bij een pond frambozen heb je dan ongeveer 0,7-0,8 liter siroop. Is goedkoper dan die van Monin (ongeveer 3,50 euro) en veel lekkerder
500 gram diepvries idd, en de siroop blijft maanden goed in de koelkastquote:Op vrijdag 20 juni 2014 12:51 schreef Intermec het volgende:
[..]
Hoelang blijft zoiets dan ongeveer goed Piet?
En hoeveel Frambozen gebruik je dan? 500gr?
Thanksquote:Op vrijdag 20 juni 2014 13:47 schreef Pietverdriet het volgende:
[..]
500 gram diepvries idd, en de siroop blijft maanden goed in de koelkast
Allereerst geen pita's van Bolletje e.d. kopen maar naar een turkse bakker gaan, die hebben lekkerdere pita'squote:Op donderdag 19 juni 2014 17:56 schreef ChilllayD het volgende:
Ah ja, dat wil ik zelf ja. Maak zelf ook wel eens m'n eigen pita's maar ook die worden dan weer hard op welke manier dan ook.
Magnetron... kan ik proberen.
Alleen hoe krijgen ze ze dan zo lekker bij die restaurants met gril-sporen
Beetje bevochtigen met wat water voor ze onder de grill gaan zou ook moeten helpen.. ook niet te hoog onder de grill leggen.quote:Op vrijdag 20 juni 2014 15:25 schreef ChilllayD het volgende:
Thanks voor al jullie tips! Ik heb inderdaad wel al pita's gekocht bij de turk. Zijn sowieso een stuk lekkerder inderdaad. Ga vanavond weer eens een poging wagen
Ik mix het losgeslagen ei tegenwoordig met wat tempuramix tot een yoghurtachtige dikte en haal dan de filet erdoor, die ik dan door de panko haal, het resultaat wordt nog knapperiger en blijft ook lang knapperig na het bakkenquote:Op vrijdag 20 juni 2014 22:29 schreef Erasmo het volgende:
Opvolger van de rijstkokervraag, i.c.m. een tosti-ijzer kun je met een beetje creativiteit meer maken dan je denkt.
Met een bonusvraag, als ik bv. kipfilet in panko wil bakken, moet ik het dan eerst door meel halen of kan het direct door de ei en panko?
Dus op 500 gram frambozen, 650 gram suiker ongeveer? En je hoeft niets te vermalen?quote:Op donderdag 19 juni 2014 16:27 schreef Pietverdriet het volgende:
[..]
Ik koop bv diepvries frambozen, die hebben ze hier bij de aldi, doe daar wat citroensap bij wat water en 1,2 keer zoveel suiker. laat ik 48 uur in de koelkast staan en kook het dan ff kort af.
Dat haal ik door een fijne zeef. Bij een pond frambozen heb je dan ongeveer 0,7-0,8 liter siroop. Is goedkoper dan die van Monin (ongeveer 3,50 euro) en veel lekkerder
Vergeet het citroensap (halve) en het halve kopje water niet.quote:Op zaterdag 21 juni 2014 13:41 schreef Hagelkaas het volgende:
[..]
Dus op 500 gram frambozen, 650 gram suiker ongeveer? En je hoeft niets te vermalen?
Hier ga ik werk van maken.
Juist, vandaar de 50 gram suiker erbijquote:Op zaterdag 21 juni 2014 15:06 schreef Pietverdriet het volgende:
[..]
Vergeet het citroensap (halve) en het halve kopje water niet.
Het kapotgaan van het fruit gebeurd vanzelf door osmose en het koken.
Heb in plaats van tempuramix gewoon meel gebruikt maar jeetje wat werkt dat goed zeg:quote:Op zaterdag 21 juni 2014 09:17 schreef Pietverdriet het volgende:
[..]
Ik mix het losgeslagen ei tegenwoordig met wat tempuramix tot een yoghurtachtige dikte en haal dan de filet erdoor, die ik dan door de panko haal, het resultaat wordt nog knapperiger en blijft ook lang knapperig na het bakken
[ afbeelding ]
Je moet er ook geen beslaglaag omheen zetten, maar het ei net wat dikker maken met wat van de mix. Per kipstuk zal er niet veel meer meel worden gebruikt dan wanneer je ze eerst bloemt en dan door ei haalt.quote:Op zondag 22 juni 2014 14:07 schreef RobinOok het volgende:
Ik weet het niet hoor, ik denk dat het dan veel te zwaar/dik/machtig wordt.
Doe mij maar of tempura of panko. Niet alletwee tegelijk.
Goed he?quote:Op zondag 22 juni 2014 13:25 schreef Erasmo het volgende:
[..]
Heb in plaats van tempuramix gewoon meel gebruikt maar jeetje wat werkt dat goed zeg:
[ afbeelding ]
Krokante kip, wie houdt er niet van
die noteer ik even. Heb een kipschnitzel/nuggetsverslaafde peuter die ik liever niet van die ranzige kipafvalnuggets voorzet. Lijkt me zelf ook wel lekker. Kan me voorstellen dat deze methode ook werkt om schnitzels mee te maken (met varkensvlees dus)!quote:Op zondag 22 juni 2014 13:25 schreef Erasmo het volgende:
[..]
Heb in plaats van tempuramix gewoon meel gebruikt maar jeetje wat werkt dat goed zeg:
[ afbeelding ]
Krokante kip, wie houdt er niet van
Persoonlijk snij ik mijn schnitzels liever van kalkoen of kip dan van varken, maar eigenlijk hoort het kalfsvlees te zijn.quote:Op zondag 22 juni 2014 19:41 schreef Aventura het volgende:
[..]
die noteer ik even. Heb een kipschnitzel/nuggetsverslaafde peuter die ik liever niet van die ranzige kipafvalnuggets voorzet. Lijkt me zelf ook wel lekker. Kan me voorstellen dat deze methode ook werkt om schnitzels mee te maken (met varkensvlees dus)!
is het niet zo dat enkel de wiener schnitzel beschermt is en deze altijd moet bestaan uit kalfsvlees?quote:Op zondag 22 juni 2014 19:50 schreef Pietverdriet het volgende:
[..]
Persoonlijk snij ik mijn schnitzels liever van kalkoen of kip dan van varken, maar eigenlijk hoort het kalfsvlees te zijn.
Het werkt uitstekend voor schnitzels trouwens, worden niet soggy, en is erg lekker bij nuggets
Ik klop zelf ook altijd wat sambal door het ei
Voor die panko moet het toch eerst door een eitje, met wat meel erdoor blijft het beter zitten naar mijn idee. En door de panko creëer je extra oppervlakte wat dus extra krokant wordt.quote:Op zondag 22 juni 2014 14:07 schreef RobinOok het volgende:
Ik weet het niet hoor, ik denk dat het dan veel te zwaar/dik/machtig wordt.
Doe mij maar of tempura of panko. Niet alletwee tegelijk.
En, hoe is het geworden?quote:Op zondag 22 juni 2014 01:37 schreef Hagelkaas het volgende:
[..]
Juist, vandaar de 50 gram suiker erbij
Morgen maken, ben benieuwd!
Erg lekker! Heb het met gemengde bosvruchten gemaakt. Het is alleen wel een beetje waterig geworden als ik het vergelijk met siroop die ik koop. Wel zoet genoeg maar de fruitsmaak had intenser gekund. Volgende keer neem ik wat meer fruit of misschien een andere soort!quote:
Langer koken?quote:Op donderdag 26 juni 2014 20:49 schreef Hagelkaas het volgende:
[..]
Erg lekker! Heb het met gemengde bosvruchten gemaakt. Het is alleen wel een beetje waterig geworden als ik het vergelijk met siroop die ik koop. Wel zoet genoeg maar de fruitsmaak had intenser gekund. Volgende keer neem ik wat meer fruit of misschien een andere soort!
Wees blij dat ie wat dunner is, lost het goed op, mijn frambozensiroop wordt soms dik als vla, slecht uit de fles te krijgen.quote:Op donderdag 26 juni 2014 20:49 schreef Hagelkaas het volgende:
[..]
Erg lekker! Heb het met gemengde bosvruchten gemaakt. Het is alleen wel een beetje waterig geworden als ik het vergelijk met siroop die ik koop. Wel zoet genoeg maar de fruitsmaak had intenser gekund. Volgende keer neem ik wat meer fruit of misschien een andere soort!
Dat kan, maar dan de suiker verminderen of pas toevoegen als je sap is ingekookt zodat de verhouding hetzelfde blijft (ook dan gebruik je minder suiker)quote:
Blauwe bes mist een zuurtje denk ikquote:Op donderdag 26 juni 2014 21:35 schreef Pietverdriet het volgende:
[..]
Wees blij dat ie wat dunner is, lost het goed op, mijn frambozensiroop wordt soms dik als vla, slecht uit de fles te krijgen.
Of bedoel je de smaak met waterig?
Niet ieder fruit geeft een even goed resultaat. Merk dat ook met ijs maken, blauwe bes smaakt helemaal nergens naar. Frambozen gaat weer erg goed.
Kurkuma/koenjit (iig dat gele poeder) en paprikapoeder lijkt me een uitstekende combi. Maar écht knaloranje gaat het niet worden denk ik, dan moet je echt (gel)kleurstof toevoegen.quote:Op zaterdag 28 juni 2014 15:34 schreef Puckzzz het volgende:
Beste Piet,
Ik wil voor morgen Oranje gehaktballetjes gaan maken van Kipgehakt want dat is al lekker licht van kleur en ik heb er wel een lekker recept voor. Maar om het oranje te krijgen zou ik wat kleurstof toe kunnen voegen maar kan het ook met natuurlijke ingrediënten? Ik dacht aan bijvoorbeeld verse geelwortel - Koenjit- en bijvoorbeeld rode paprika poeder?
Dat kan, maar hou er rekening mee dat koenjit en paprika het wel vrij bitter gaan makenquote:Op zaterdag 28 juni 2014 15:34 schreef Puckzzz het volgende:
Beste Piet,
Ik wil voor morgen Oranje gehaktballetjes gaan maken van Kipgehakt want dat is al lekker licht van kleur en ik heb er wel een lekker recept voor. Maar om het oranje te krijgen zou ik wat kleurstof toe kunnen voegen maar kan het ook met natuurlijke ingrediënten? Ik dacht aan bijvoorbeeld verse geelwortel - Koenjit- en bijvoorbeeld rode paprika poeder?
Mwa, ik hoop dat men van pittig houdtquote:Op zaterdag 28 juni 2014 17:01 schreef Puckzzz het volgende:
Bedankt beide.
Ik heb verschillende opties nu. Ik heb sowieso even oranje kleurstof gehaald. Maar ook een oranje/gele Madam Jeanette (1 op 900 gr. Kipfilet moet te doen zijn qua hitte toch?) Tomatenpuree, misschien wat Koenjit erbij en als het me dan nog niet oranje genoeg is wat kleurstof erbij. Verder wilde ik wat standaard kruiden gaan gebruiken en knoflook.
![]()
quote:Op zaterdag 28 juni 2014 17:03 schreef Pietverdriet het volgende:
[..]
Mwa, ik hoop dat men van pittig houdt
Zou het niet handiger zijn om er alleen een oranje korstje omheen te maken?quote:Op zaterdag 28 juni 2014 15:34 schreef Puckzzz het volgende:
Beste Piet,
Ik wil voor morgen Oranje gehaktballetjes gaan maken van Kipgehakt want dat is al lekker licht van kleur en ik heb er wel een lekker recept voor. Maar om het oranje te krijgen zou ik wat kleurstof toe kunnen voegen maar kan het ook met natuurlijke ingrediënten? Ik dacht aan bijvoorbeeld verse geelwortel - Koenjit- en bijvoorbeeld rode paprika poeder?
Was het niet zonder kleurstof oranje genoeg? Ik maakt een poosje terug saucijzenbroodjes van kip, dat vond ik met alleen kruiden al best oranje.quote:Op zaterdag 28 juni 2014 20:38 schreef Puckzzz het volgende:
Ja bij nader inzien de Madam Jeanette er niet in gedaan.
Ze zijn al klaar en erg goed gelukt. Smaken ook nog eens prima
Ik heb er uiteindelijk het volgende in gedaan:
Puree gemaakt van Ui en Knoflook, daarin tomatenpuree, koenjit, kipkruiden (uit gemakzucht en hey...ook oranje) en genoeg oranje kleurstof tot het een mooie kleur had. Daarna de balletjes heel rustig in wat olie en een wok gebakken en nog eventjes nagaren in de oven. Ik wilde niet zo'n bruin gebakken buitenkantje hebben, heel lichtjes maar.
Eigenlijk had ik de puree inderdaad nog even al la currypasta kunnen aanfruiten. Niet aan gedacht.
Het is voor morgen voor bij de wedstrijd, ik wilde echt oranje, oranjequote:Op zaterdag 28 juni 2014 20:50 schreef Myraela het volgende:
[..]
Was het niet zonder kleurstof oranje genoeg? Ik maakt een poosje terug saucijzenbroodjes van kip, dat vond ik met alleen kruiden al best oranje.
En je handen heel goed wassen na het snijden... Voor de jongetjes... Ook voor het plassen handen wassen..quote:Op zaterdag 28 juni 2014 17:03 schreef Pietverdriet het volgende:
[..]
Mwa, ik hoop dat men van pittig houdt
Handschoenen dragen.quote:Op zaterdag 28 juni 2014 22:21 schreef Spanky78 het volgende:
[..]
En je handen heel goed wassen na het snijden... Voor de jongetjes... Ook voor het plassen handen wassen..
Ja, dat is naar. Maar eigenlijk is een keer of twee goed wassen prima. Ik heb ik wel eens zonder na te denken in mijn ogen gewreven. Au.quote:Op zaterdag 28 juni 2014 22:26 schreef Pietverdriet het volgende:
[..]
Handschoenen dragen.
Wassen helpt niet echt
Geloof me, heb ze een keer gesneden zonder en toen contactlenzen uit proberen te doen. Ik stuiterde letterlijk door het huis
Zijn dat oranje soesjes?quote:Op zondag 29 juni 2014 00:16 schreef Puckzzz het volgende:
Morgen maak ik wel even een fotootje, ik heb nu alleen een foto van de ballen in blikEn de rest van de Oranje hapjes.
[ afbeelding ]
quote:Op zondag 29 juni 2014 00:16 schreef Puckzzz het volgende:
Morgen maak ik wel even een fotootje, ik heb nu alleen een foto van de ballen in blikEn de rest van de Oranje hapjes.
[ afbeelding ]
Nee dat zijn mini Kue Mangkok, een indisch gestoomd cakeje met kokos. En dan nog Kue Lapis, ook weer een Indische gestoomde (johquote:
Kue lapis, veel mensen moeten er aan wennen hahaquote:Op zondag 29 juni 2014 09:36 schreef Puckzzz het volgende:
[..]
Nee dat zijn mini Kue Mangkok, een indisch gestoomd cakeje met kokos. En dan nog Kue Lapis, ook weer een Indische gestoomde (joh) soort gelei achtige koek met vanillesmaak, en dan dus de oranje ballen voor de Hollandse touch
Kue Lapis moest ik erg aan wennen, die textuur is niet wat wij verwachten van een cake / koek, het is heel 'rubberig' zou je haast zeggen maar ook lekker zacht en vanille. En heel leuk om te maken met al die laagjes en in verschillende vormen.
Ja, dat lijkt me ook leuk ja! Die van jou ziet er tof uit zeg! Mooi hoor.quote:Op zondag 29 juni 2014 09:36 schreef Puckzzz het volgende: En heel leuk om te maken met al die laagjes en in verschillende vormen.
Ik bedoel de smaak ja, die was wat flauwtjes. Ga 'm binnenkort eens met frambozen maken. Kost allemaal niets uit de diepvries, je lacht je rot.quote:Op donderdag 26 juni 2014 21:35 schreef Pietverdriet het volgende:
[..]
Wees blij dat ie wat dunner is, lost het goed op, mijn frambozensiroop wordt soms dik als vla, slecht uit de fles te krijgen.
Of bedoel je de smaak met waterig?
Niet ieder fruit geeft een even goed resultaat. Merk dat ook met ijs maken, blauwe bes smaakt helemaal nergens naar. Frambozen gaat weer erg goed.
Hoe klaar je boter?quote:Op zondag 29 juni 2014 15:27 schreef Molo het volgende:
Geklaarde boter gebruiken, dat verbrandt niet.
Verder niks mis mee.
Wel genoeg boter gebruiken, anders plakt het aan de pan.
Verwarmen en het schuim eraf scheppen , de vaste stoffen zakken naar de bodem van de pan en die moet je ook niet hebben.quote:
Ik kwam laatst deze video tegen, wordt heel aardig in uitgelegd hoe je sliptong bakt. Erg leuk, deze kok 'kraakt' de hoofdgraat van de vis waardoor deze bij het bakken niet kromtrekt. Link:quote:Op zondag 29 juni 2014 14:39 schreef Sicstus het volgende:
Sliptong! hoe deze lekker te bereiden? Albert Heijn schrijft op de achterkant van de verpakking: 'Licht bestrooien met bloem en eventueel peper, margarine of (olijf-) olie verhitten en op matig vuur ca. 6 minuten bakken.'
Nu vertrouw ik de kooktips van een grootgrutter niet echt; ik ga al sowieso geen 'margarine of (olijf-)olie gebruiken, ik bak gewoon in boter.
Zijn er nog andere punten waarvan je als Pietverdriet zijnde zegt: 'als je dit en dit doet wordt je visje veel beter/lekkerder' ?
Héérlijk, zo'n gebakken visje. Binnenkort maar weer eens iets op de markt halen. Maar dan wel een budgetvisje, zoals bijvoorbeeld een scholletje, tong is wat te duur.quote:Op maandag 30 juni 2014 01:18 schreef DeProf het volgende:
[..]
Ik kwam laatst deze video tegen, wordt heel aardig in uitgelegd hoe je sliptong bakt. Erg leuk, deze kok 'kraakt' de hoofdgraat van de vis waardoor deze bij het bakken niet kromtrekt. Link:
Waarom zou het verbranden als je op matig vuur bakt? Als je het juiste formaat pan neemt zodat er bijna overal vis ligt dan 'koelt' de vis de boter ruim voldoende. Bij gebrek aan een pan die klein genoeg is kun je altijd nog plakjes koude boter toevoegen als de boter te bruin wordt.quote:Op zondag 29 juni 2014 15:27 schreef Molo het volgende:
Geklaarde boter gebruiken, dat verbrandt niet.
Verder niks mis mee.
Wel genoeg boter gebruiken, anders plakt het aan de pan.
Lamsburger met tzatziki.quote:Op woensdag 2 juli 2014 08:54 schreef emmyemmy het volgende:
Piet! Mijn vriend wilde donderdag speciale hamburgers. Heb jij nog ideeën? Ik zat te denken aan blue ribbon burgers maar hij houdt niet van blauwe kaas.
Waar koop je je lam? Als ik hier (Nijmegen) naar de internationale supermarkt ga of naar de islamitische slager dan heb ik een bout van een zuiglam voor 11 euro per kilo. Schouder en nek zitten in dezelfde prijsklasse. Als het geen zuiglam is gaat het onder een tientje per kilo.quote:Op woensdag 2 juli 2014 09:04 schreef emmyemmy het volgende:
Oh, vergeten te melden, betaalbaar voor 2 studenten.
Lam is niet goedkoop hier.
2 lamsburgers kost 3,50 bij AH. Valt toch nog wel mee?quote:Op woensdag 2 juli 2014 09:04 schreef emmyemmy het volgende:
Oh, vergeten te melden, betaalbaar voor 2 studenten.
Lam is niet goedkoop hier.
Deze ?quote:Op woensdag 2 juli 2014 09:47 schreef habitue het volgende:
[..]
2 lamsburgers kost 3,50 bij AH. Valt toch nog wel mee?
Hebben we niet. Ik zei toch, een gat.quote:Op woensdag 2 juli 2014 09:47 schreef habitue het volgende:
[..]
2 lamsburgers kost 3,50 bij AH. Valt toch nog wel mee?
Vind bij streetfood eigenlijk altijd zo dat als "chefs" zich ermee gaan bemoeien het meestal wel erg prijzig maar niet echt beter wordt. Je zou ipv gehakt tartaar kunnen nemen en dit rood bakken, dus dat het vlees nog rauw is vanbinnen als je dat lekker vind.quote:Op woensdag 2 juli 2014 09:41 schreef emmyemmy het volgende:
Ja zo maak ik ze altijd. Maar dan met Sweet babyray's bbqsaus. Wilde iets specialers.
Vriend haat hotdogs.quote:Op woensdag 2 juli 2014 09:57 schreef Pietverdriet het volgende:
Of hotdogs, kadetjes met goede knakworsten, chillie, zuurkool, etc?
Vind dat soort variaties leuk, maar de klassieker kan ik altijd eten. Ik kan sowieso altijd eten, das een beetje het probleemquote:Op woensdag 2 juli 2014 09:57 schreef Lucky_Strike het volgende:
Ik heb vorig weekend een burger van Mexicaans gekruid rundergehakt gemaakt en die gegeten met rode ui, mais, guacamole, sla en een beetje creme fraiche. Het was echt verschrikkelijk lekker![]()
Ik had in totaal 3 burgers. Ook een Griekse met tzaziki, ook een aanrader. De derde was gewoon zoiets als Piets recept.
Okay, ook als ze echt goed zijn met een knakkende worst?quote:
Forum Opties | |
---|---|
Forumhop: | |
Hop naar: |