abonnement Unibet Coolblue
  maandag 2 juni 2014 @ 06:14:57 #1
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_140621171


Vorige delen teruglezen? Klik op de topictitel.
Of op deze link! Topicreeks: Het grote vraag Piet hoe maak ik het klaar topic

Hier verder dus, deel 45
alweer van dit topic, waar ijdele ijsbeer piet culinaire vragen beantwoordt, maar waar ook anderen welkom zijn raad te geven.

Vorige delen teruglezen? Klik op de topictitel.
Of op deze link! Topicreeks: Het grote vraag Piet hoe maak ik het klaar topic

Nieuwe Ronde, nieuwe adviezen

Innovatief en vernieuwend sinds 2004

De reden waarom ik deze reeks opende en blijf bedrijven is niet alleen de meerdere eer en glorie, en streling van mijn enorme ego, maar vooral wil ik er voor zorgen dat er beter gegeten en gekookt wordt.
Koken is meer dan pakjes aanmaken, het is wat moois maken van plantjes en beestjes, eten moet gelukkig maken.

[ Bericht 0% gewijzigd door Pietverdriet op 02-06-2014 06:44:59 ]
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
pi_140623997
Niemand geeft fuk :')
pi_140624192
Heb hier nog een bakje kalkoenblokjes en wil die vanavond op maken. Ben beetje moe dus wil er graag iets simpels mee doen, idee?
  maandag 2 juni 2014 @ 10:45:35 #4
118453 Pinnenmutske
Tante Sara maal 7
pi_140624246
ik heb tegenwoordig het (kleine) probleem dat de kippenburgers rauw blijven vanbinnen. natuurlijk weet ik dat je ze moet draaien en keren maar dat gaat niet met 2 ineens.

of wel soms?
Koning, keizer, admiraal, schijten moeten ze allemaal by cafca.
  maandag 2 juni 2014 @ 12:28:30 #5
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_140627833
quote:
0s.gif Op maandag 2 juni 2014 10:43 schreef emmyemmy het volgende:
Heb hier nog een bakje kalkoenblokjes en wil die vanavond op maken. Ben beetje moe dus wil er graag iets simpels mee doen, idee?
Salade mee maken, met olijven, kappertjes, feta, appel, sla?
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
  maandag 2 juni 2014 @ 12:29:44 #6
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_140627881
quote:
0s.gif Op maandag 2 juni 2014 10:45 schreef sararaats het volgende:
ik heb tegenwoordig het (kleine) probleem dat de kippenburgers rauw blijven vanbinnen. natuurlijk weet ik dat je ze moet draaien en keren maar dat gaat niet met 2 ineens.

of wel soms?
Waarom kan je geen 2 kippenburgers tegelijk bakken? Is je koekenpan zo klein? En als ze te rauw zijn, moet je ze langer bakken
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
pi_140627999
quote:
0s.gif Op maandag 2 juni 2014 12:28 schreef Pietverdriet het volgende:

[..]

Salade mee maken, met olijven, kappertjes, feta, appel, sla?
Vriend houdt niet van feta :N
Ik ga gewoon kalkoen ''sate'' maken :P
  maandag 2 juni 2014 @ 12:51:45 #8
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_140628668
quote:
0s.gif Op maandag 2 juni 2014 12:33 schreef emmyemmy het volgende:

[..]

Vriend houdt niet van feta :N

Mozzarella?
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
pi_140629093
Ik zal t eens voorstellen. Waarschijnlijk wordt het alsnog saté, hij houdt heel erg veel van saté :P
pi_140631144
Wat zijn goede tomaten voor een Bolognesesaus? Ik gebruik normaal gesproken San Marzano tomaten, maar ik ben door mijn voorraad heen. Iemand ideeën?
  User die het meest klaagt 2022 maandag 2 juni 2014 @ 15:54:44 #11
414785 sirdanilot
pi_140634422
Hoe beter je tomaten, hoe beter je bolognesesaus. Ik gebruik gewoon altijd de goedkoopste, maar je krijgt waar je voor betaalt lijkt me...Volgens deze site zijn alle Hollandse merken (ook grande italia) ongeveer even goed, de echt Italiaanse merken zijn beter. Dat lijkt me ook, als je het grote prijsverschil ziet (4x zo duur als euroshopper).
Let's all accept each other's differences and different opinions and live together in harmony :)
pi_140634836
quote:
0s.gif Op maandag 2 juni 2014 15:54 schreef sirdanilot het volgende:
Hoe beter je tomaten, hoe beter je bolognesesaus. Ik gebruik gewoon altijd de goedkoopste, maar je krijgt waar je voor betaalt lijkt me...Volgens deze site zijn alle Hollandse merken (ook grande italia) ongeveer even goed, de echt Italiaanse merken zijn beter. Dat lijkt me ook, als je het grote prijsverschil ziet (4x zo duur als euroshopper).
Die site gaat er mijn optiek ten onrechte vanuit dat Hollandse tomaten waterbommen zijn, dat ze dezelfde tomaten in blik stoppen als degene die mooi moeten liggen te wezen voor in de salade enzo, en dat er geen smaakverschil zou zijn als het er in de AH niet is.

Ik heb een paar jaar terug een paar verschillende blikken gekocht en ik was juist verbaasd over zoveel smaakverschil.
Wees gehoorzaam. Alleen samen krijgen we de vrijheid eronder.
  maandag 2 juni 2014 @ 16:23:37 #13
45 SiGNe
Uitspraak: Sign
pi_140635267
quote:
0s.gif Op maandag 2 juni 2014 15:54 schreef sirdanilot het volgende:
Hoe beter je tomaten, hoe beter je bolognesesaus. Ik gebruik gewoon altijd de goedkoopste, maar je krijgt waar je voor betaalt lijkt me...Volgens deze site zijn alle Hollandse merken (ook grande italia) ongeveer even goed, de echt Italiaanse merken zijn beter. Dat lijkt me ook, als je het grote prijsverschil ziet (4x zo duur als euroshopper).
Cirio vind ik wel lekkere bliktomaten, goed dik sap ook waar ze in zitten.
Als ik verse tomaten neem neem ik meestal trostomaten of roma-tomaten, de kleinere soorten met vooral vruchtvlees en weinig zaden/"slijm"
Ik gebruik zelf ook alleen het vruchtvlees van.de tomaten.
pi_140636748
Ik heb runderpoulet in de koelkast liggen ipv runderreepjes.... Ik wilde met wokgroente en sojasaus een simpel gerecht met rijst maken. Maar kan dat hiermee of kan ik beter wat anders doen met dit vlees? (Is meer voor stoofpotten dacht ik?)
  maandag 2 juni 2014 @ 17:09:23 #15
45 SiGNe
Uitspraak: Sign
pi_140636834
quote:
1s.gif Op maandag 2 juni 2014 17:06 schreef Serinde het volgende:
Ik heb runderpoulet in de koelkast liggen ipv runderreepjes.... Ik wilde met wokgroente en sojasaus een simpel gerecht met rijst maken. Maar kan dat hiermee of kan ik beter wat anders doen met dit vlees? (Is meer voor stoofpotten dacht ik?)
Maak Rendang: http://www.aziatische-ingredienten.nl/rendang-recept/ :)
pi_140638038
Dit rendangrecept kwam in het weekend nog voorbij op de radio als één van de allerbeste! :9~ Krijg er trek van
Home computers are being called upon to perform many new functions, including the consumption of homework formerly eaten by the dog.
pi_140642474
quote:
Lekker! :9 Opgeslagen! Nu vanwege tijd toch gewoon wat ik had in de wok gegooid. Niet heel slecht. Maar die Rendang ga ik zeker proberen binnenkort.
  maandag 2 juni 2014 @ 23:13:42 #18
232606 RobinOok
Patroonheilige van CUL
pi_140653283
quote:
14s.gif Op maandag 2 juni 2014 17:45 schreef Aiko_ het volgende:
Dit rendangrecept kwam in het weekend nog voorbij op de radio als één van de allerbeste! :9~ Krijg er trek van
Pardon? Dit rendangrecept of een rendangrecept?
  dinsdag 3 juni 2014 @ 06:18:10 #19
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_140658638
Robin, beroemd van radio en bandrecorder
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
pi_140659013
Die rendang v Robin heb ik llaatst ook gemaakt. Heerlijk :9

Robin (of iem anders) weet je een lekker recept voor een vegetarische ( -O- ) curry?
A man is not old until regrets take the place of dreams.
pi_140659040
Eten vegetariërs wel eieren trouwens? :')
A man is not old until regrets take the place of dreams.
pi_140659395
quote:
1s.gif Op dinsdag 3 juni 2014 07:53 schreef habitue het volgende:
Eten vegetariërs wel eieren trouwens? :')
Ja hoor, de meeste wel. :) Onder vegetarisch valt enkel geen vis en vlees eten, maar er zijn natuurlijk mensen die hun eigen voorkeur hebben qua wel of niet eieren/zuivel/honing eten.
Nomnomnomnomnomnomnomnomnomnom
pi_140659818
quote:
1s.gif Op dinsdag 3 juni 2014 07:49 schreef habitue het volgende:
Die rendang v Robin heb ik llaatst ook gemaakt. Heerlijk :9

Robin (of iem anders) weet je een lekker recept voor een vegetarische ( -O- ) curry?
Niet direct een recept bij de hand maar een groene curry met bloemkool en linzen bijvoorbeeld. Of een lichte rode curry met veel ui en tomaat waar je tegen het einde een paar gekookte eieren in doet.
"A push and a rush and the land we stand on is ours" - Turrican
Whiskyplankje
  dinsdag 3 juni 2014 @ 09:40:26 #24
211040 Uccie
The bells...the bells....
pi_140660541
quote:
1s.gif Op dinsdag 3 juni 2014 07:49 schreef habitue het volgende:
Die rendang v Robin heb ik llaatst ook gemaakt. Heerlijk :9

Robin (of iem anders) weet je een lekker recept voor een vegetarische ( -O- ) curry?
Je kan een ook gewoon curry recept nemen en het vlees vervangen voor tofu.
Ook bekend als Leo (58), Vrachtwagenchauffeur uit Zaltbommel
Do nothing.....and apply!
  dinsdag 3 juni 2014 @ 09:41:41 #25
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_140660563
quote:
7s.gif Op dinsdag 3 juni 2014 09:40 schreef Uccie het volgende:

[..]

Je kan een ook gewoon curry recept nemen en het vlees vervangen voor tofu.
Gebruik liever Tempeh, dat heeft nog structuur en smaak, tofu is zo een smakeloze gel achtige snot
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
  dinsdag 3 juni 2014 @ 09:45:52 #26
211040 Uccie
The bells...the bells....
pi_140660642
quote:
0s.gif Op dinsdag 3 juni 2014 09:41 schreef Pietverdriet het volgende:

[..]

Gebruik liever Tempeh, dat heeft nog structuur en smaak, tofu is zo een smakeloze gel achtige snot
Vandaar dat ik geen tofu lust :D
Ook bekend als Leo (58), Vrachtwagenchauffeur uit Zaltbommel
Do nothing.....and apply!
  User die het meest klaagt 2022 dinsdag 3 juni 2014 @ 10:03:21 #27
414785 sirdanilot
pi_140660970
quote:
0s.gif Op dinsdag 3 juni 2014 09:41 schreef Pietverdriet het volgende:

[..]

Gebruik liever Tempeh, dat heeft nog structuur en smaak, tofu is zo een smakeloze gel achtige snot
Al eens tofu bij de toko gehaald, zo vers uit een bak water? Dan piep je wel anders hoor, héérlijk !
Let's all accept each other's differences and different opinions and live together in harmony :)
  dinsdag 3 juni 2014 @ 10:07:43 #28
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_140661050
quote:
0s.gif Op dinsdag 3 juni 2014 10:03 schreef sirdanilot het volgende:

[..]

Al eens tofu bij de toko gehaald, zo vers uit een bak water? Dan piep je wel anders hoor, héérlijk !
Wel eens tempeh gegeten?
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
  User die het meest klaagt 2022 dinsdag 3 juni 2014 @ 11:21:24 #29
414785 sirdanilot
pi_140662685
quote:
0s.gif Op dinsdag 3 juni 2014 10:07 schreef Pietverdriet het volgende:

[..]

Wel eens tempeh gegeten?
Lukt me niet om het op de juiste wijze klaar te maken. Wij probeerden het wel eens in een roerbakgerecht. De eerste hap is heerlijk, de tweede hap 'mwah' en na de derde hap ben je het spuugzat en is het smerig. Heel vreemd. Misschien lust ik het gewoon niet.
Let's all accept each other's differences and different opinions and live together in harmony :)
  User die het meest klaagt 2022 dinsdag 3 juni 2014 @ 11:23:02 #30
414785 sirdanilot
pi_140662733
Sowieso staat tempeh tot tofu als een harde feta-achtige kaas tot mozarella. De eerste een heel sterke smaak (misschien iets té sterk), de tweede zacht en romig en subtiel (soms té subtiel als je niet genoeg dingen toevoegt). Zaak is altijd om de tofu bij de toko vers te halen en niet uit de supermarkt. Silken tofu mag wel uit een pakje (heb je in NL niet vers denk ik, is ook meer een soort semi vloeibare 'tofuroom' dan een blok tofu).
Let's all accept each other's differences and different opinions and live together in harmony :)
  dinsdag 3 juni 2014 @ 11:51:38 #31
232606 RobinOok
Patroonheilige van CUL
pi_140663510
quote:
0s.gif Op dinsdag 3 juni 2014 11:21 schreef sirdanilot het volgende:

[..]

Lukt me niet om het op de juiste wijze klaar te maken.

http://www.aziatische-ingredienten.nl/recept-tempeh-kering/

Hiervan maak ik altijd te weinig. Is altijd sneller op dan de bedoeling.
Niet echt een hoofdgerecht, maar toch. Als je lekkere tempeh wilt eten, dan moet je dit probereren. :9~
pi_140663999
Hmzz nooit fan van tofu geweest (al heb ik geloof ik ook alleen nog maar supermarkt tofu gehad) tempeh nog nooit op. Ik maak wel iets met linzen ofzo. Wordt nog wat als er een relatie uit komt :P
A man is not old until regrets take the place of dreams.
  User die het meest klaagt 2022 dinsdag 3 juni 2014 @ 13:42:37 #33
414785 sirdanilot
pi_140666426
Oh dat lijkt me wel heel erg lekker, ga ik eens proberen als ik een bezoekje breng aan de toko.
Let's all accept each other's differences and different opinions and live together in harmony :)
pi_140667080
quote:
0s.gif Op dinsdag 3 juni 2014 11:51 schreef RobinOok het volgende:

[..]

[ afbeelding ]
http://www.aziatische-ingredienten.nl/recept-tempeh-kering/

Hiervan maak ik altijd te weinig. Is altijd sneller op dan de bedoeling.
Niet echt een hoofdgerecht, maar toch. Als je lekkere tempeh wilt eten, dan moet je dit probereren. :9~
:9~ snel een keer tempeh halen!
pi_140674448
quote:
1s.gif Op maandag 2 juni 2014 23:13 schreef RobinOok het volgende:

[..]

Pardon? Dit rendangrecept of een rendangrecept?
Deze vond ik terug als recept van Bep Vuijk. Was een uitzending van Mangiare (http://mangiare.ntr.nl/20(...)30-mei-2014-rendang/). De familie Keasberry zat aan tafel en oma/moeder Keasberry vond deze het lekkerste :-)
Home computers are being called upon to perform many new functions, including the consumption of homework formerly eaten by the dog.
  dinsdag 3 juni 2014 @ 19:14:13 #36
232606 RobinOok
Patroonheilige van CUL
pi_140677878
Oh, je was het linkje vergeten. Vandaar.
Ik hou niet van poedertjes, dus ik hou niet van Beb. Laos poeder, gemberpoeder, brrr.
Maar euh, mijn broertje kookt altijd uit Beb Vuyk en dan is het evengoed wel lekker.
  dinsdag 3 juni 2014 @ 19:39:08 #37
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_140678904
Beb is dan ook uit de tijd dat je al blij was dat conimix het je überhaupt in poedervorm kon aanbieden.
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
pi_140681110
Haha dan kan ik het recept wegdoen. Mijn Indische kokkie houdt ook alleen maar van versche waar. De goede oude tijd dat hier ook nog amper iets oosters te koop was - dat zorgde wel voor veel inventiviteit denk ik!

Vanavond trouwens heerlijke kip met hoisin (en nog wat ingrediënten) marinade gegeten, mèn wat wordt dat mooi geglaceerd in de oven :o
Home computers are being called upon to perform many new functions, including the consumption of homework formerly eaten by the dog.
  dinsdag 3 juni 2014 @ 20:52:50 #39
45 SiGNe
Uitspraak: Sign
pi_140681932
quote:
0s.gif Op dinsdag 3 juni 2014 20:34 schreef Aiko_ het volgende:
Haha dan kan ik het recept wegdoen. Mijn Indische kokkie houdt ook alleen maar van versche waar. De goede oude tijd dat hier ook nog amper iets oosters te koop was - dat zorgde wel voor veel inventiviteit denk ik!

Vanavond trouwens heerlijke kip met hoisin (en nog wat ingrediënten) marinade gegeten, mèn wat wordt dat mooi geglaceerd in de oven :o
Heb je een recept van die kip?
pi_140685289
Voor 4 kipkarbonades: 1 el olie, 1 tl azijn, knoflook en een eetlepel hoisin saus mengen met een scheut sambal ketjap. Daarin 1 à 2 uur de kip laten marineren. De kip langzaam in de oven laten garen. Het zat bij ons in een ovenschaal met bakpapier op de bodem, dan bakt het niet zo aan.

Meneer Aiko doet niet aan meten en wegen ;-)

Voor een frisse smaak wat citroenschil er overheen raspen.
Home computers are being called upon to perform many new functions, including the consumption of homework formerly eaten by the dog.
  woensdag 4 juni 2014 @ 09:07:31 #41
428319 Treehut362
Brought to you by+TRht+
pi_140697226
quote:
0s.gif Op dinsdag 3 juni 2014 10:03 schreef sirdanilot het volgende:

[..]

Al eens tofu bij de toko gehaald, zo vers uit een bak water? Dan piep je wel anders hoor, héérlijk !
ik doe geraspte kaas erover gesmolten in de magnetron
LEKKERR
🌳♪💻🌳🌳🌲
Peace Love
2c Ondertiteling activeren als deze beschikbaar is. Druk nogmaals op C om de ondertiteling te verbergen.
3. Ambient modern
  woensdag 4 juni 2014 @ 20:06:46 #42
159199 Rickocum
LOLZ! BACKWARD PWNAGE V3
pi_140717042
Lichtelijk offtopic:

Waarom snijden ze die biefstukken in de supermarkt (sws heiligschennis) in ruitjes? Dan loopt toch al het sap d'r uit?
  woensdag 4 juni 2014 @ 20:07:36 #43
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_140717079
quote:
0s.gif Op woensdag 4 juni 2014 20:06 schreef RickoKun het volgende:
Lichtelijk offtopic:

Waarom snijden ze die biefstukken in de supermarkt (sws heiligschennis) in ruitjes? Dan loopt toch al het sap d'r uit?
Omdat het baklappen zijn en geen goede biefstuk.
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
pi_140717249
Piet, heb jij nog een lekker recept om beenham te marineren? Voorkeur voor een andere marinade dan honing-mosterd, wil eens wat anders proberen :)
Op vrijdag 19 februari 2016 22:42 schreef Nizno het volgende:
je bent zelf een Pino 2.0!
  woensdag 4 juni 2014 @ 20:12:18 #45
232606 RobinOok
Patroonheilige van CUL
pi_140717314
Mijn moeder sneed ook ruitjes in de plakjes ontbijtspek die we op ons brood aten. Zonder dat had ik het als kind niet kunnen eten. Zelfde principe.
  woensdag 4 juni 2014 @ 20:14:41 #46
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_140717432
quote:
0s.gif Op woensdag 4 juni 2014 20:10 schreef roos85 het volgende:
Piet, heb jij nog een lekker recept om beenham te marineren? Voorkeur voor een andere marinade dan honing-mosterd, wil eens wat anders proberen :)
Pekelen, stap voor stap
5 Liter Water
1 kg Zout
6 Tenen knoflook
20 Peperkorrels
10 Kruidnagels
5 Blaadjes laurier
3 EL Mosterdzaad
10 Jeneverbessen
Water met de ingredienten aan de kook brengen,
intussen de zwoert wiebervorming insnijden en vlees met een sateprikker inprikken
Water helemaal laten afkoelen, bv een nachtje buiten, wel deksel erop.
Als het water koud is (niet lauw) het vlees erin en het 2 a 3 dagen in de koelkast laten staan.
Dan vlees afspoelen en droogdeppen,
Oven op 160-180 graden (afhankelijk of je een turbooven hebt) en garen tot minstens een kerntemperatuur van 70-75 graden, en de zwoerd krokant en knapperig.
Dan laten rusten, ca 10 minuten
Serveren met bruine saus, aardappels, rode kool of zuurkool, spruiten, goed glas bier.
Heel klassiek, heel mooi en je krijgt er dorst van
De zwoerd is erg lekker krokant knapperig,

Voor je hem in de oven stopt de zwoerd met een anderhalf, twee liter kokend water in een straaltje overgieten, zodat de eiwitten stollen. Dan droogdeppen met keukenpapier. Dit zorgt ervoor dat hij extra krokant
Als de ham gaar is maar nog niet krokant even de grill aan, er wel bij blijven, dit gaat heel snel, de zwoert popt als popcorn.
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
pi_140717568
quote:
1s.gif Op woensdag 4 juni 2014 20:14 schreef Pietverdriet het volgende:

[..]

Pekelen, stap voor stap
5 Liter Water
1 kg Zout
6 Tenen knoflook
20 Peperkorrels
10 Kruidnagels
5 Blaadjes laurier
3 EL Mosterdzaad
10 Jeneverbessen
Water met de ingredienten aan de kook brengen,
intussen de zwoert wiebervorming insnijden en vlees met een sateprikker inprikken
Water helemaal laten afkoelen, bv een nachtje buiten, wel deksel erop.
Als het water koud is (niet lauw) het vlees erin en het 2 a 3 dagen in de koelkast laten staan.
Dan vlees afspoelen en droogdeppen,
Oven op 160-180 graden (afhankelijk of je een turbooven hebt) en garen tot minstens een kerntemperatuur van 70-75 graden, en de zwoerd krokant en knapperig.
Dan laten rusten, ca 10 minuten
Serveren met bruine saus, aardappels, rode kool of zuurkool, spruiten, goed glas bier.
Heel klassiek, heel mooi en je krijgt er dorst van
De zwoerd is erg lekker krokant knapperig,

Voor je hem in de oven stopt de zwoerd met een anderhalf, twee liter kokend water in een straaltje overgieten, zodat de eiwitten stollen. Dan droogdeppen met keukenpapier. Dit zorgt ervoor dat hij extra krokant
Als de ham gaar is maar nog niet krokant even de grill aan, er wel bij blijven, dit gaat heel snel, de zwoert popt als popcorn.
[ afbeelding ]
Bedankt :) Ga ik zeker keer proberen.
Is dit voor een hammetje van een pond?
Op vrijdag 19 februari 2016 22:42 schreef Nizno het volgende:
je bent zelf een Pino 2.0!
  woensdag 4 juni 2014 @ 20:19:20 #48
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_140717670
quote:
0s.gif Op woensdag 4 juni 2014 20:17 schreef roos85 het volgende:

[..]

Bedankt :) Ga ik zeker keer proberen.
Is dit voor een hammetje van een pond?
Een pond is wel erg klein, maar in principe, ja, je kan er hier ook eentje van 2 kilo in kwijt.
Dit gaat er trouwens van uit dat je zwoert hebt aan je ham en die ook eet.
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
  woensdag 4 juni 2014 @ 21:20:36 #49
45 SiGNe
Uitspraak: Sign
pi_140721831
quote:
0s.gif Op woensdag 4 juni 2014 20:06 schreef RickoKun het volgende:
Lichtelijk offtopic:

Waarom snijden ze die biefstukken in de supermarkt (sws heiligschennis) in ruitjes? Dan loopt toch al het sap d'r uit?
Zoals Piet al zei, het ie niet echt superkwaliteit maar wat ik bij de keuringsdienst van Waren (dacht ik) weleens gezien heb is dat het ook een manier is om voor de klant duidelijk te maken welke soort biefstuk ze kopen, biefstuk, kogelbiefstuk of ossehaas, ze hebben allemaal hun eigen soort ruitje.

Blijft natuurlijk zonde om zo'n mooi stuk vlees half aan stukken te snijden, in de docu die ik zag hingen de biefstukken nog net aan dunne stukjes aan elkaar, bijna tot 3kwart ingesneden.
  woensdag 4 juni 2014 @ 21:29:09 #50
45 SiGNe
Uitspraak: Sign
abonnement Unibet Coolblue
Forum Opties
Forumhop:
Hop naar:
(afkorting, bv 'KLB')