Salade mee maken, met olijven, kappertjes, feta, appel, sla?quote:Op maandag 2 juni 2014 10:43 schreef emmyemmy het volgende:
Heb hier nog een bakje kalkoenblokjes en wil die vanavond op maken. Ben beetje moe dus wil er graag iets simpels mee doen, idee?
Waarom kan je geen 2 kippenburgers tegelijk bakken? Is je koekenpan zo klein? En als ze te rauw zijn, moet je ze langer bakkenquote:Op maandag 2 juni 2014 10:45 schreef sararaats het volgende:
ik heb tegenwoordig het (kleine) probleem dat de kippenburgers rauw blijven vanbinnen. natuurlijk weet ik dat je ze moet draaien en keren maar dat gaat niet met 2 ineens.
of wel soms?
Vriend houdt niet van fetaquote:Op maandag 2 juni 2014 12:28 schreef Pietverdriet het volgende:
[..]
Salade mee maken, met olijven, kappertjes, feta, appel, sla?
Mozzarella?quote:
Die site gaat er mijn optiek ten onrechte vanuit dat Hollandse tomaten waterbommen zijn, dat ze dezelfde tomaten in blik stoppen als degene die mooi moeten liggen te wezen voor in de salade enzo, en dat er geen smaakverschil zou zijn als het er in de AH niet is.quote:Op maandag 2 juni 2014 15:54 schreef sirdanilot het volgende:
Hoe beter je tomaten, hoe beter je bolognesesaus. Ik gebruik gewoon altijd de goedkoopste, maar je krijgt waar je voor betaalt lijkt me...Volgens deze site zijn alle Hollandse merken (ook grande italia) ongeveer even goed, de echt Italiaanse merken zijn beter. Dat lijkt me ook, als je het grote prijsverschil ziet (4x zo duur als euroshopper).
Cirio vind ik wel lekkere bliktomaten, goed dik sap ook waar ze in zitten.quote:Op maandag 2 juni 2014 15:54 schreef sirdanilot het volgende:
Hoe beter je tomaten, hoe beter je bolognesesaus. Ik gebruik gewoon altijd de goedkoopste, maar je krijgt waar je voor betaalt lijkt me...Volgens deze site zijn alle Hollandse merken (ook grande italia) ongeveer even goed, de echt Italiaanse merken zijn beter. Dat lijkt me ook, als je het grote prijsverschil ziet (4x zo duur als euroshopper).
Maak Rendang: http://www.aziatische-ingredienten.nl/rendang-recept/quote:Op maandag 2 juni 2014 17:06 schreef Serinde het volgende:
Ik heb runderpoulet in de koelkast liggen ipv runderreepjes.... Ik wilde met wokgroente en sojasaus een simpel gerecht met rijst maken. Maar kan dat hiermee of kan ik beter wat anders doen met dit vlees? (Is meer voor stoofpotten dacht ik?)
Lekker! Opgeslagen! Nu vanwege tijd toch gewoon wat ik had in de wok gegooid. Niet heel slecht. Maar die Rendang ga ik zeker proberen binnenkort.quote:Op maandag 2 juni 2014 17:09 schreef SiGNe het volgende:
[..]
Maak Rendang: http://www.aziatische-ingredienten.nl/rendang-recept/
Pardon? Dit rendangrecept of een rendangrecept?quote:Op maandag 2 juni 2014 17:45 schreef Aiko_ het volgende:
Dit rendangrecept kwam in het weekend nog voorbij op de radio als één van de allerbeste! Krijg er trek van
Ja hoor, de meeste wel. Onder vegetarisch valt enkel geen vis en vlees eten, maar er zijn natuurlijk mensen die hun eigen voorkeur hebben qua wel of niet eieren/zuivel/honing eten.quote:
Niet direct een recept bij de hand maar een groene curry met bloemkool en linzen bijvoorbeeld. Of een lichte rode curry met veel ui en tomaat waar je tegen het einde een paar gekookte eieren in doet.quote:Op dinsdag 3 juni 2014 07:49 schreef habitue het volgende:
Die rendang v Robin heb ik llaatst ook gemaakt. Heerlijk
Robin (of iem anders) weet je een lekker recept voor een vegetarische ( ) curry?
Je kan een ook gewoon curry recept nemen en het vlees vervangen voor tofu.quote:Op dinsdag 3 juni 2014 07:49 schreef habitue het volgende:
Die rendang v Robin heb ik llaatst ook gemaakt. Heerlijk
Robin (of iem anders) weet je een lekker recept voor een vegetarische ( ) curry?
Gebruik liever Tempeh, dat heeft nog structuur en smaak, tofu is zo een smakeloze gel achtige snotquote:Op dinsdag 3 juni 2014 09:40 schreef Uccie het volgende:
[..]
Je kan een ook gewoon curry recept nemen en het vlees vervangen voor tofu.
Vandaar dat ik geen tofu lustquote:Op dinsdag 3 juni 2014 09:41 schreef Pietverdriet het volgende:
[..]
Gebruik liever Tempeh, dat heeft nog structuur en smaak, tofu is zo een smakeloze gel achtige snot
Al eens tofu bij de toko gehaald, zo vers uit een bak water? Dan piep je wel anders hoor, héérlijk !quote:Op dinsdag 3 juni 2014 09:41 schreef Pietverdriet het volgende:
[..]
Gebruik liever Tempeh, dat heeft nog structuur en smaak, tofu is zo een smakeloze gel achtige snot
Wel eens tempeh gegeten?quote:Op dinsdag 3 juni 2014 10:03 schreef sirdanilot het volgende:
[..]
Al eens tofu bij de toko gehaald, zo vers uit een bak water? Dan piep je wel anders hoor, héérlijk !
Lukt me niet om het op de juiste wijze klaar te maken. Wij probeerden het wel eens in een roerbakgerecht. De eerste hap is heerlijk, de tweede hap 'mwah' en na de derde hap ben je het spuugzat en is het smerig. Heel vreemd. Misschien lust ik het gewoon niet.quote:
quote:Op dinsdag 3 juni 2014 11:21 schreef sirdanilot het volgende:
[..]
Lukt me niet om het op de juiste wijze klaar te maken.
snel een keer tempeh halen!quote:Op dinsdag 3 juni 2014 11:51 schreef RobinOok het volgende:
[..]
[ afbeelding ]
http://www.aziatische-ingredienten.nl/recept-tempeh-kering/
Hiervan maak ik altijd te weinig. Is altijd sneller op dan de bedoeling.
Niet echt een hoofdgerecht, maar toch. Als je lekkere tempeh wilt eten, dan moet je dit probereren.
Deze vond ik terug als recept van Bep Vuijk. Was een uitzending van Mangiare (http://mangiare.ntr.nl/20(...)30-mei-2014-rendang/). De familie Keasberry zat aan tafel en oma/moeder Keasberry vond deze het lekkerste :-)quote:Op maandag 2 juni 2014 23:13 schreef RobinOok het volgende:
[..]
Pardon? Dit rendangrecept of een rendangrecept?
Heb je een recept van die kip?quote:Op dinsdag 3 juni 2014 20:34 schreef Aiko_ het volgende:
Haha dan kan ik het recept wegdoen. Mijn Indische kokkie houdt ook alleen maar van versche waar. De goede oude tijd dat hier ook nog amper iets oosters te koop was - dat zorgde wel voor veel inventiviteit denk ik!
Vanavond trouwens heerlijke kip met hoisin (en nog wat ingrediënten) marinade gegeten, mèn wat wordt dat mooi geglaceerd in de oven
ik doe geraspte kaas erover gesmolten in de magnetronquote:Op dinsdag 3 juni 2014 10:03 schreef sirdanilot het volgende:
[..]
Al eens tofu bij de toko gehaald, zo vers uit een bak water? Dan piep je wel anders hoor, héérlijk !
Omdat het baklappen zijn en geen goede biefstuk.quote:Op woensdag 4 juni 2014 20:06 schreef RickoKun het volgende:
Lichtelijk offtopic:
Waarom snijden ze die biefstukken in de supermarkt (sws heiligschennis) in ruitjes? Dan loopt toch al het sap d'r uit?
Pekelen, stap voor stapquote:Op woensdag 4 juni 2014 20:10 schreef roos85 het volgende:
Piet, heb jij nog een lekker recept om beenham te marineren? Voorkeur voor een andere marinade dan honing-mosterd, wil eens wat anders proberen
Bedankt Ga ik zeker keer proberen.quote:Op woensdag 4 juni 2014 20:14 schreef Pietverdriet het volgende:
[..]
Pekelen, stap voor stap
5 Liter Water
1 kg Zout
6 Tenen knoflook
20 Peperkorrels
10 Kruidnagels
5 Blaadjes laurier
3 EL Mosterdzaad
10 Jeneverbessen
Water met de ingredienten aan de kook brengen,
intussen de zwoert wiebervorming insnijden en vlees met een sateprikker inprikken
Water helemaal laten afkoelen, bv een nachtje buiten, wel deksel erop.
Als het water koud is (niet lauw) het vlees erin en het 2 a 3 dagen in de koelkast laten staan.
Dan vlees afspoelen en droogdeppen,
Oven op 160-180 graden (afhankelijk of je een turbooven hebt) en garen tot minstens een kerntemperatuur van 70-75 graden, en de zwoerd krokant en knapperig.
Dan laten rusten, ca 10 minuten
Serveren met bruine saus, aardappels, rode kool of zuurkool, spruiten, goed glas bier.
Heel klassiek, heel mooi en je krijgt er dorst van
De zwoerd is erg lekker krokant knapperig,
Voor je hem in de oven stopt de zwoerd met een anderhalf, twee liter kokend water in een straaltje overgieten, zodat de eiwitten stollen. Dan droogdeppen met keukenpapier. Dit zorgt ervoor dat hij extra krokant
Als de ham gaar is maar nog niet krokant even de grill aan, er wel bij blijven, dit gaat heel snel, de zwoert popt als popcorn.
[ afbeelding ]
Een pond is wel erg klein, maar in principe, ja, je kan er hier ook eentje van 2 kilo in kwijt.quote:Op woensdag 4 juni 2014 20:17 schreef roos85 het volgende:
[..]
Bedankt Ga ik zeker keer proberen.
Is dit voor een hammetje van een pond?
Zoals Piet al zei, het ie niet echt superkwaliteit maar wat ik bij de keuringsdienst van Waren (dacht ik) weleens gezien heb is dat het ook een manier is om voor de klant duidelijk te maken welke soort biefstuk ze kopen, biefstuk, kogelbiefstuk of ossehaas, ze hebben allemaal hun eigen soort ruitje.quote:Op woensdag 4 juni 2014 20:06 schreef RickoKun het volgende:
Lichtelijk offtopic:
Waarom snijden ze die biefstukken in de supermarkt (sws heiligschennis) in ruitjes? Dan loopt toch al het sap d'r uit?
Forum Opties | |
---|---|
Forumhop: | |
Hop naar: |