Zou het niet handiger zijn om er alleen een oranje korstje omheen te maken?quote:Op zaterdag 28 juni 2014 15:34 schreef Puckzzz het volgende:
Beste Piet,
Ik wil voor morgen Oranje gehaktballetjes gaan maken van Kipgehakt want dat is al lekker licht van kleur en ik heb er wel een lekker recept voor. Maar om het oranje te krijgen zou ik wat kleurstof toe kunnen voegen maar kan het ook met natuurlijke ingrediënten? Ik dacht aan bijvoorbeeld verse geelwortel - Koenjit- en bijvoorbeeld rode paprika poeder?
Was het niet zonder kleurstof oranje genoeg? Ik maakt een poosje terug saucijzenbroodjes van kip, dat vond ik met alleen kruiden al best oranje.quote:Op zaterdag 28 juni 2014 20:38 schreef Puckzzz het volgende:
Ja bij nader inzien de Madam Jeanette er niet in gedaan.
Ze zijn al klaar en erg goed gelukt. Smaken ook nog eens prima
Ik heb er uiteindelijk het volgende in gedaan:
Puree gemaakt van Ui en Knoflook, daarin tomatenpuree, koenjit, kipkruiden (uit gemakzucht en hey...ook oranje ) en genoeg oranje kleurstof tot het een mooie kleur had. Daarna de balletjes heel rustig in wat olie en een wok gebakken en nog eventjes nagaren in de oven. Ik wilde niet zo'n bruin gebakken buitenkantje hebben, heel lichtjes maar.
Eigenlijk had ik de puree inderdaad nog even al la currypasta kunnen aanfruiten. Niet aan gedacht.
Het is voor morgen voor bij de wedstrijd, ik wilde echt oranje, oranjequote:Op zaterdag 28 juni 2014 20:50 schreef Myraela het volgende:
[..]
Was het niet zonder kleurstof oranje genoeg? Ik maakt een poosje terug saucijzenbroodjes van kip, dat vond ik met alleen kruiden al best oranje.
En je handen heel goed wassen na het snijden... Voor de jongetjes... Ook voor het plassen handen wassen..quote:Op zaterdag 28 juni 2014 17:03 schreef Pietverdriet het volgende:
[..]
Mwa, ik hoop dat men van pittig houdt
Handschoenen dragen.quote:Op zaterdag 28 juni 2014 22:21 schreef Spanky78 het volgende:
[..]
En je handen heel goed wassen na het snijden... Voor de jongetjes... Ook voor het plassen handen wassen..
Ja, dat is naar. Maar eigenlijk is een keer of twee goed wassen prima. Ik heb ik wel eens zonder na te denken in mijn ogen gewreven. Au.quote:Op zaterdag 28 juni 2014 22:26 schreef Pietverdriet het volgende:
[..]
Handschoenen dragen.
Wassen helpt niet echt
Geloof me, heb ze een keer gesneden zonder en toen contactlenzen uit proberen te doen. Ik stuiterde letterlijk door het huis
Zijn dat oranje soesjes?quote:Op zondag 29 juni 2014 00:16 schreef Puckzzz het volgende:
Morgen maak ik wel even een fotootje, ik heb nu alleen een foto van de ballen in blik En de rest van de Oranje hapjes.
[ afbeelding ]
quote:Op zondag 29 juni 2014 00:16 schreef Puckzzz het volgende:
Morgen maak ik wel even een fotootje, ik heb nu alleen een foto van de ballen in blik En de rest van de Oranje hapjes.
[ afbeelding ]
Nee dat zijn mini Kue Mangkok, een indisch gestoomd cakeje met kokos. En dan nog Kue Lapis, ook weer een Indische gestoomde (joh ) soort gelei achtige koek met vanillesmaak, en dan dus de oranje ballen voor de Hollandse touchquote:
Kue lapis, veel mensen moeten er aan wennen hahaquote:Op zondag 29 juni 2014 09:36 schreef Puckzzz het volgende:
[..]
Nee dat zijn mini Kue Mangkok, een indisch gestoomd cakeje met kokos. En dan nog Kue Lapis, ook weer een Indische gestoomde (joh ) soort gelei achtige koek met vanillesmaak, en dan dus de oranje ballen voor de Hollandse touch
Kue Lapis moest ik erg aan wennen, die textuur is niet wat wij verwachten van een cake / koek, het is heel 'rubberig' zou je haast zeggen maar ook lekker zacht en vanille. En heel leuk om te maken met al die laagjes en in verschillende vormen.
Ja, dat lijkt me ook leuk ja! Die van jou ziet er tof uit zeg! Mooi hoor.quote:Op zondag 29 juni 2014 09:36 schreef Puckzzz het volgende: En heel leuk om te maken met al die laagjes en in verschillende vormen.
Ik bedoel de smaak ja, die was wat flauwtjes. Ga 'm binnenkort eens met frambozen maken. Kost allemaal niets uit de diepvries, je lacht je rot.quote:Op donderdag 26 juni 2014 21:35 schreef Pietverdriet het volgende:
[..]
Wees blij dat ie wat dunner is, lost het goed op, mijn frambozensiroop wordt soms dik als vla, slecht uit de fles te krijgen.
Of bedoel je de smaak met waterig?
Niet ieder fruit geeft een even goed resultaat. Merk dat ook met ijs maken, blauwe bes smaakt helemaal nergens naar. Frambozen gaat weer erg goed.
Forum Opties | |
---|---|
Forumhop: | |
Hop naar: |