Ik koop bv diepvries frambozen, die hebben ze hier bij de aldi, doe daar wat citroensap bij wat water en 1,2 keer zoveel suiker. laat ik 48 uur in de koelkast staan en kook het dan ff kort af.quote:Op donderdag 19 juni 2014 16:18 schreef Uccie het volgende:
[..]
Oh echt, dat moet ik toch ook eens doen. Vind het erg leuk om met siropen een beetje leuke alcoholvrije cocktails te maken. Maar het is wel een dure hobby als je het steeds moet kopen.
Maar zelf maken is helemaal leuk!
CUL / Vanille-extract of siroop maken, experimentquote:Op donderdag 19 juni 2014 16:27 schreef Pietverdriet het volgende:
[..]
Ik koop bv diepvries frambozen, die hebben ze hier bij de aldi, doe daar wat citroensap bij wat water en 1,2 keer zoveel suiker. laat ik 48 uur in de koelkast staan en kook het dan ff kort af.
Dat haal ik door een fijne zeef. Bij een pond frambozen heb je dan ongeveer 0,7-0,8 liter siroop. Is goedkoper dan die van Monin (ongeveer 3,50 euro) en veel lekkerder
Die 3,50 sloeg op de kosten van het zelfmaken, monin kost idd tussen de 7,5 en 15 euro afhankelijk welke en waar je kooptquote:Op donderdag 19 juni 2014 16:38 schreef Uccie het volgende:
[..]
CUL / Vanille-extract of siroop maken, experiment
Ik ga hier ook eens mee aan de slag
Betaal overigens zo'n ¤7,90 voor een fles Monin. Heb ook geen toegang tot een groothandel oid.
Maar ik ga lekker experimenteren!!
Je bedoeld denk ik dat je het zelf wilt maken met een broodje, kaas en ham?quote:Op donderdag 19 juni 2014 17:42 schreef ChilllayD het volgende:
Oke, pita broodjes voor de shoarma vind ik krokant wel lekker en goed bij het vlees passen!
Pita broodje gebruiken als soort van panini (in de contactgril) met allerlei lekkers, ook lekker! Ook dan krijg je dus een krokant 'broodje'.
Maar wat ik dus graag eet is een pita broodje met ham en kaas. Bij elke shoarma tent of whatever kun je die ook bestellen/eten. Dan worden ze in alu folie verpakt en als je ze thuis open maakt zijn ze dus wat klef! Laat ik dat nou net lekker vinden? Een krokante pita met ham en kaas vind ik niets.
Ik krijg ze altijd gloeiend heet thuisbezorgd. In alu folie. Ham is heet, kaas gesmolten. Zalig!
En dat broodje is gewoon slap geworden (door de condens, natuurlijk!). Dat effect probeer ik hier op allerlei manieren te bereiken. Ook verpakken in alu folie en afwachten... maar ze blijven krokant. En als ik te lang wacht, zijn ze koud. (en nog steeds niet slap en klef!).
Dit is alles behalve een culinaire vraag maar ik kon het niet laten te vragen
Euh, zie niet in waarom niet, lijkt me wel een aparte smaak geven trouwens.quote:Op donderdag 19 juni 2014 18:33 schreef Goudvis87 het volgende:
Suffe vraag misschien, maar kun je amandelspijs maken van geroosterde amandelen?
Voor een aardbeienslof weet ik het niet, maar voor een vulling van een broodje welquote:Op donderdag 19 juni 2014 18:37 schreef Goudvis87 het volgende:
Apart als in lekker? Ik wil t 3 weken laten trekken en daarna in aardbeienslof gebruiken. Beetje bummer als t na 3 weken niet te vreten blijkt
En ze na het grillen meteen in aluminiumfolie doen een paar minuten?quote:Op donderdag 19 juni 2014 17:56 schreef ChilllayD het volgende:
Ah ja, dat wil ik zelf ja. Maak zelf ook wel eens m'n eigen pita's maar ook die worden dan weer hard op welke manier dan ook.
Magnetron... kan ik proberen.
Alleen hoe krijgen ze ze dan zo lekker bij die restaurants met gril-sporen
Hoelang blijft zoiets dan ongeveer goed Piet?quote:Op donderdag 19 juni 2014 16:27 schreef Pietverdriet het volgende:
[..]
Ik koop bv diepvries frambozen, die hebben ze hier bij de aldi, doe daar wat citroensap bij wat water en 1,2 keer zoveel suiker. laat ik 48 uur in de koelkast staan en kook het dan ff kort af.
Dat haal ik door een fijne zeef. Bij een pond frambozen heb je dan ongeveer 0,7-0,8 liter siroop. Is goedkoper dan die van Monin (ongeveer 3,50 euro) en veel lekkerder
500 gram diepvries idd, en de siroop blijft maanden goed in de koelkastquote:Op vrijdag 20 juni 2014 12:51 schreef Intermec het volgende:
[..]
Hoelang blijft zoiets dan ongeveer goed Piet?
En hoeveel Frambozen gebruik je dan? 500gr?
Thanksquote:Op vrijdag 20 juni 2014 13:47 schreef Pietverdriet het volgende:
[..]
500 gram diepvries idd, en de siroop blijft maanden goed in de koelkast
Allereerst geen pita's van Bolletje e.d. kopen maar naar een turkse bakker gaan, die hebben lekkerdere pita'squote:Op donderdag 19 juni 2014 17:56 schreef ChilllayD het volgende:
Ah ja, dat wil ik zelf ja. Maak zelf ook wel eens m'n eigen pita's maar ook die worden dan weer hard op welke manier dan ook.
Magnetron... kan ik proberen.
Alleen hoe krijgen ze ze dan zo lekker bij die restaurants met gril-sporen
Beetje bevochtigen met wat water voor ze onder de grill gaan zou ook moeten helpen.. ook niet te hoog onder de grill leggen.quote:Op vrijdag 20 juni 2014 15:25 schreef ChilllayD het volgende:
Thanks voor al jullie tips! Ik heb inderdaad wel al pita's gekocht bij de turk. Zijn sowieso een stuk lekkerder inderdaad. Ga vanavond weer eens een poging wagen
Ik mix het losgeslagen ei tegenwoordig met wat tempuramix tot een yoghurtachtige dikte en haal dan de filet erdoor, die ik dan door de panko haal, het resultaat wordt nog knapperiger en blijft ook lang knapperig na het bakkenquote:Op vrijdag 20 juni 2014 22:29 schreef Erasmo het volgende:
Opvolger van de rijstkokervraag, i.c.m. een tosti-ijzer kun je met een beetje creativiteit meer maken dan je denkt.
Met een bonusvraag, als ik bv. kipfilet in panko wil bakken, moet ik het dan eerst door meel halen of kan het direct door de ei en panko?
Dus op 500 gram frambozen, 650 gram suiker ongeveer? En je hoeft niets te vermalen?quote:Op donderdag 19 juni 2014 16:27 schreef Pietverdriet het volgende:
[..]
Ik koop bv diepvries frambozen, die hebben ze hier bij de aldi, doe daar wat citroensap bij wat water en 1,2 keer zoveel suiker. laat ik 48 uur in de koelkast staan en kook het dan ff kort af.
Dat haal ik door een fijne zeef. Bij een pond frambozen heb je dan ongeveer 0,7-0,8 liter siroop. Is goedkoper dan die van Monin (ongeveer 3,50 euro) en veel lekkerder
Vergeet het citroensap (halve) en het halve kopje water niet.quote:Op zaterdag 21 juni 2014 13:41 schreef Hagelkaas het volgende:
[..]
Dus op 500 gram frambozen, 650 gram suiker ongeveer? En je hoeft niets te vermalen?
Hier ga ik werk van maken.
Juist, vandaar de 50 gram suiker erbijquote:Op zaterdag 21 juni 2014 15:06 schreef Pietverdriet het volgende:
[..]
Vergeet het citroensap (halve) en het halve kopje water niet.
Het kapotgaan van het fruit gebeurd vanzelf door osmose en het koken.
Heb in plaats van tempuramix gewoon meel gebruikt maar jeetje wat werkt dat goed zeg:quote:Op zaterdag 21 juni 2014 09:17 schreef Pietverdriet het volgende:
[..]
Ik mix het losgeslagen ei tegenwoordig met wat tempuramix tot een yoghurtachtige dikte en haal dan de filet erdoor, die ik dan door de panko haal, het resultaat wordt nog knapperiger en blijft ook lang knapperig na het bakken
[ afbeelding ]
Je moet er ook geen beslaglaag omheen zetten, maar het ei net wat dikker maken met wat van de mix. Per kipstuk zal er niet veel meer meel worden gebruikt dan wanneer je ze eerst bloemt en dan door ei haalt.quote:Op zondag 22 juni 2014 14:07 schreef RobinOok het volgende:
Ik weet het niet hoor, ik denk dat het dan veel te zwaar/dik/machtig wordt.
Doe mij maar of tempura of panko. Niet alletwee tegelijk.
Goed he?quote:Op zondag 22 juni 2014 13:25 schreef Erasmo het volgende:
[..]
Heb in plaats van tempuramix gewoon meel gebruikt maar jeetje wat werkt dat goed zeg:
[ afbeelding ]
Krokante kip, wie houdt er niet van
die noteer ik even. Heb een kipschnitzel/nuggetsverslaafde peuter die ik liever niet van die ranzige kipafvalnuggets voorzet. Lijkt me zelf ook wel lekker. Kan me voorstellen dat deze methode ook werkt om schnitzels mee te maken (met varkensvlees dus)!quote:Op zondag 22 juni 2014 13:25 schreef Erasmo het volgende:
[..]
Heb in plaats van tempuramix gewoon meel gebruikt maar jeetje wat werkt dat goed zeg:
[ afbeelding ]
Krokante kip, wie houdt er niet van
Persoonlijk snij ik mijn schnitzels liever van kalkoen of kip dan van varken, maar eigenlijk hoort het kalfsvlees te zijn.quote:Op zondag 22 juni 2014 19:41 schreef Aventura het volgende:
[..]
die noteer ik even. Heb een kipschnitzel/nuggetsverslaafde peuter die ik liever niet van die ranzige kipafvalnuggets voorzet. Lijkt me zelf ook wel lekker. Kan me voorstellen dat deze methode ook werkt om schnitzels mee te maken (met varkensvlees dus)!
is het niet zo dat enkel de wiener schnitzel beschermt is en deze altijd moet bestaan uit kalfsvlees?quote:Op zondag 22 juni 2014 19:50 schreef Pietverdriet het volgende:
[..]
Persoonlijk snij ik mijn schnitzels liever van kalkoen of kip dan van varken, maar eigenlijk hoort het kalfsvlees te zijn.
Het werkt uitstekend voor schnitzels trouwens, worden niet soggy, en is erg lekker bij nuggets
Ik klop zelf ook altijd wat sambal door het ei
Voor die panko moet het toch eerst door een eitje, met wat meel erdoor blijft het beter zitten naar mijn idee. En door de panko creėer je extra oppervlakte wat dus extra krokant wordt.quote:Op zondag 22 juni 2014 14:07 schreef RobinOok het volgende:
Ik weet het niet hoor, ik denk dat het dan veel te zwaar/dik/machtig wordt.
Doe mij maar of tempura of panko. Niet alletwee tegelijk.
En, hoe is het geworden?quote:Op zondag 22 juni 2014 01:37 schreef Hagelkaas het volgende:
[..]
Juist, vandaar de 50 gram suiker erbij
Morgen maken, ben benieuwd!
Erg lekker! Heb het met gemengde bosvruchten gemaakt. Het is alleen wel een beetje waterig geworden als ik het vergelijk met siroop die ik koop. Wel zoet genoeg maar de fruitsmaak had intenser gekund. Volgende keer neem ik wat meer fruit of misschien een andere soort!quote:
Langer koken?quote:Op donderdag 26 juni 2014 20:49 schreef Hagelkaas het volgende:
[..]
Erg lekker! Heb het met gemengde bosvruchten gemaakt. Het is alleen wel een beetje waterig geworden als ik het vergelijk met siroop die ik koop. Wel zoet genoeg maar de fruitsmaak had intenser gekund. Volgende keer neem ik wat meer fruit of misschien een andere soort!
Wees blij dat ie wat dunner is, lost het goed op, mijn frambozensiroop wordt soms dik als vla, slecht uit de fles te krijgen.quote:Op donderdag 26 juni 2014 20:49 schreef Hagelkaas het volgende:
[..]
Erg lekker! Heb het met gemengde bosvruchten gemaakt. Het is alleen wel een beetje waterig geworden als ik het vergelijk met siroop die ik koop. Wel zoet genoeg maar de fruitsmaak had intenser gekund. Volgende keer neem ik wat meer fruit of misschien een andere soort!
Dat kan, maar dan de suiker verminderen of pas toevoegen als je sap is ingekookt zodat de verhouding hetzelfde blijft (ook dan gebruik je minder suiker)quote:
Blauwe bes mist een zuurtje denk ikquote:Op donderdag 26 juni 2014 21:35 schreef Pietverdriet het volgende:
[..]
Wees blij dat ie wat dunner is, lost het goed op, mijn frambozensiroop wordt soms dik als vla, slecht uit de fles te krijgen.
Of bedoel je de smaak met waterig?
Niet ieder fruit geeft een even goed resultaat. Merk dat ook met ijs maken, blauwe bes smaakt helemaal nergens naar. Frambozen gaat weer erg goed.
Kurkuma/koenjit (iig dat gele poeder) en paprikapoeder lijkt me een uitstekende combi. Maar écht knaloranje gaat het niet worden denk ik, dan moet je echt (gel)kleurstof toevoegen.quote:Op zaterdag 28 juni 2014 15:34 schreef Puckzzz het volgende:
Beste Piet,
Ik wil voor morgen Oranje gehaktballetjes gaan maken van Kipgehakt want dat is al lekker licht van kleur en ik heb er wel een lekker recept voor. Maar om het oranje te krijgen zou ik wat kleurstof toe kunnen voegen maar kan het ook met natuurlijke ingrediėnten? Ik dacht aan bijvoorbeeld verse geelwortel - Koenjit- en bijvoorbeeld rode paprika poeder?
Dat kan, maar hou er rekening mee dat koenjit en paprika het wel vrij bitter gaan makenquote:Op zaterdag 28 juni 2014 15:34 schreef Puckzzz het volgende:
Beste Piet,
Ik wil voor morgen Oranje gehaktballetjes gaan maken van Kipgehakt want dat is al lekker licht van kleur en ik heb er wel een lekker recept voor. Maar om het oranje te krijgen zou ik wat kleurstof toe kunnen voegen maar kan het ook met natuurlijke ingrediėnten? Ik dacht aan bijvoorbeeld verse geelwortel - Koenjit- en bijvoorbeeld rode paprika poeder?
Mwa, ik hoop dat men van pittig houdtquote:Op zaterdag 28 juni 2014 17:01 schreef Puckzzz het volgende:
Bedankt beide.
Ik heb verschillende opties nu. Ik heb sowieso even oranje kleurstof gehaald. Maar ook een oranje/gele Madam Jeanette (1 op 900 gr. Kipfilet moet te doen zijn qua hitte toch?) Tomatenpuree, misschien wat Koenjit erbij en als het me dan nog niet oranje genoeg is wat kleurstof erbij. Verder wilde ik wat standaard kruiden gaan gebruiken en knoflook.
![]()
quote:Op zaterdag 28 juni 2014 17:03 schreef Pietverdriet het volgende:
[..]
Mwa, ik hoop dat men van pittig houdt
Forum Opties | |
---|---|
Forumhop: | |
Hop naar: |