abonnement Unibet Coolblue Bitvavo
  donderdag 19 juni 2014 @ 16:27:06 #201
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_141290095
quote:
7s.gif Op donderdag 19 juni 2014 16:18 schreef Uccie het volgende:

[..]

Oh echt, dat moet ik toch ook eens doen. Vind het erg leuk om met siropen een beetje leuke alcoholvrije cocktails te maken. Maar het is wel een dure hobby als je het steeds moet kopen.
Maar zelf maken is helemaal leuk!
Ik koop bv diepvries frambozen, die hebben ze hier bij de aldi, doe daar wat citroensap bij wat water en 1,2 keer zoveel suiker. laat ik 48 uur in de koelkast staan en kook het dan ff kort af.
Dat haal ik door een fijne zeef. Bij een pond frambozen heb je dan ongeveer 0,7-0,8 liter siroop. Is goedkoper dan die van Monin (ongeveer 3,50 euro) en veel lekkerder
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
  donderdag 19 juni 2014 @ 16:38:54 #202
211040 Uccie
The bells...the bells....
pi_141290524
quote:
0s.gif Op donderdag 19 juni 2014 16:27 schreef Pietverdriet het volgende:

[..]

Ik koop bv diepvries frambozen, die hebben ze hier bij de aldi, doe daar wat citroensap bij wat water en 1,2 keer zoveel suiker. laat ik 48 uur in de koelkast staan en kook het dan ff kort af.
Dat haal ik door een fijne zeef. Bij een pond frambozen heb je dan ongeveer 0,7-0,8 liter siroop. Is goedkoper dan die van Monin (ongeveer 3,50 euro) en veel lekkerder
CUL / Vanille-extract of siroop maken, experiment
Ik ga hier ook eens mee aan de slag ;)
Betaal overigens zo'n ¤7,90 voor een fles Monin. Heb ook geen toegang tot een groothandel oid.
Maar ik ga lekker experimenteren!!
Ook bekend als Leo (58), Vrachtwagenchauffeur uit Zaltbommel
Do nothing.....and apply!
  donderdag 19 juni 2014 @ 16:56:34 #203
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_141291222
quote:
7s.gif Op donderdag 19 juni 2014 16:38 schreef Uccie het volgende:

[..]

CUL / Vanille-extract of siroop maken, experiment
Ik ga hier ook eens mee aan de slag ;)
Betaal overigens zo'n ¤7,90 voor een fles Monin. Heb ook geen toegang tot een groothandel oid.
Maar ik ga lekker experimenteren!!
Die 3,50 sloeg op de kosten van het zelfmaken, monin kost idd tussen de 7,5 en 15 euro afhankelijk welke en waar je koopt
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
pi_141292978
Oke, pita broodjes voor de shoarma vind ik krokant wel lekker en goed bij het vlees passen!
Pita broodje gebruiken als soort van panini (in de contactgril) met allerlei lekkers, ook lekker! Ook dan krijg je dus een krokant 'broodje'.

Maar wat ik dus graag eet is een pita broodje met ham en kaas. Bij elke shoarma tent of whatever kun je die ook bestellen/eten. Dan worden ze in alu folie verpakt en als je ze thuis open maakt zijn ze dus wat klef! Laat ik dat nou net lekker vinden? Een krokante pita met ham en kaas vind ik niets.

Ik krijg ze altijd gloeiend heet thuisbezorgd. In alu folie. Ham is heet, kaas gesmolten. Zalig!
En dat broodje is gewoon slap geworden (door de condens, natuurlijk!). Dat effect probeer ik hier op allerlei manieren te bereiken. Ook verpakken in alu folie en afwachten... maar ze blijven krokant. En als ik te lang wacht, zijn ze koud. (en nog steeds niet slap en klef!).

Dit is alles behalve een culinaire vraag maar ik kon het niet laten te vragen :9
  donderdag 19 juni 2014 @ 17:54:01 #205
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_141293318
quote:
0s.gif Op donderdag 19 juni 2014 17:42 schreef ChilllayD het volgende:
Oke, pita broodjes voor de shoarma vind ik krokant wel lekker en goed bij het vlees passen!
Pita broodje gebruiken als soort van panini (in de contactgril) met allerlei lekkers, ook lekker! Ook dan krijg je dus een krokant 'broodje'.

Maar wat ik dus graag eet is een pita broodje met ham en kaas. Bij elke shoarma tent of whatever kun je die ook bestellen/eten. Dan worden ze in alu folie verpakt en als je ze thuis open maakt zijn ze dus wat klef! Laat ik dat nou net lekker vinden? Een krokante pita met ham en kaas vind ik niets.

Ik krijg ze altijd gloeiend heet thuisbezorgd. In alu folie. Ham is heet, kaas gesmolten. Zalig!
En dat broodje is gewoon slap geworden (door de condens, natuurlijk!). Dat effect probeer ik hier op allerlei manieren te bereiken. Ook verpakken in alu folie en afwachten... maar ze blijven krokant. En als ik te lang wacht, zijn ze koud. (en nog steeds niet slap en klef!).

Dit is alles behalve een culinaire vraag maar ik kon het niet laten te vragen :9
Je bedoeld denk ik dat je het zelf wilt maken met een broodje, kaas en ham?
Stop ze in de Magnetron, zonder alufolie
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
pi_141293408
Ah ja, dat wil ik zelf ja. Maak zelf ook wel eens m'n eigen pita's maar ook die worden dan weer hard op welke manier dan ook.

Magnetron... kan ik proberen.
Alleen hoe krijgen ze ze dan zo lekker bij die restaurants met gril-sporen :P
pi_141293633
eerst grillen en later oppiepen in de magnetron.
pi_141294625
Suffe vraag misschien, maar kun je amandelspijs maken van geroosterde amandelen?
  donderdag 19 juni 2014 @ 18:35:00 #209
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_141294672
quote:
0s.gif Op donderdag 19 juni 2014 18:33 schreef Goudvis87 het volgende:
Suffe vraag misschien, maar kun je amandelspijs maken van geroosterde amandelen?
Euh, zie niet in waarom niet, lijkt me wel een aparte smaak geven trouwens.
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
pi_141294761
Apart als in lekker? Ik wil t 3 weken laten trekken en daarna in aardbeienslof gebruiken. Beetje bummer als t na 3 weken niet te vreten blijkt :)
  donderdag 19 juni 2014 @ 18:38:57 #211
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_141294828
quote:
0s.gif Op donderdag 19 juni 2014 18:37 schreef Goudvis87 het volgende:
Apart als in lekker? Ik wil t 3 weken laten trekken en daarna in aardbeienslof gebruiken. Beetje bummer als t na 3 weken niet te vreten blijkt :)
Voor een aardbeienslof weet ik het niet, maar voor een vulling van een broodje wel
Maak twee batches, en probeer ze
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
pi_141294951
Veiligere optie ja. Laat ik dat maar doen. Thanks.
  donderdag 19 juni 2014 @ 18:45:53 #213
211040 Uccie
The bells...the bells....
pi_141295085
quote:
0s.gif Op donderdag 19 juni 2014 17:56 schreef ChilllayD het volgende:
Ah ja, dat wil ik zelf ja. Maak zelf ook wel eens m'n eigen pita's maar ook die worden dan weer hard op welke manier dan ook.

Magnetron... kan ik proberen.
Alleen hoe krijgen ze ze dan zo lekker bij die restaurants met gril-sporen :P
En ze na het grillen meteen in aluminiumfolie doen een paar minuten?
Ook bekend als Leo (58), Vrachtwagenchauffeur uit Zaltbommel
Do nothing.....and apply!
pi_141324745
quote:
0s.gif Op donderdag 19 juni 2014 16:27 schreef Pietverdriet het volgende:

[..]

Ik koop bv diepvries frambozen, die hebben ze hier bij de aldi, doe daar wat citroensap bij wat water en 1,2 keer zoveel suiker. laat ik 48 uur in de koelkast staan en kook het dan ff kort af.
Dat haal ik door een fijne zeef. Bij een pond frambozen heb je dan ongeveer 0,7-0,8 liter siroop. Is goedkoper dan die van Monin (ongeveer 3,50 euro) en veel lekkerder
Hoelang blijft zoiets dan ongeveer goed Piet?
En hoeveel Frambozen gebruik je dan? 500gr?
Life is like a Intermec, you never know what u gonna get.
  vrijdag 20 juni 2014 @ 13:47:26 #215
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_141326721
quote:
0s.gif Op vrijdag 20 juni 2014 12:51 schreef Intermec het volgende:

[..]

Hoelang blijft zoiets dan ongeveer goed Piet?
En hoeveel Frambozen gebruik je dan? 500gr?
500 gram diepvries idd, en de siroop blijft maanden goed in de koelkast
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
pi_141327102
quote:
0s.gif Op vrijdag 20 juni 2014 13:47 schreef Pietverdriet het volgende:

[..]

500 gram diepvries idd, en de siroop blijft maanden goed in de koelkast
Thanks :)
Life is like a Intermec, you never know what u gonna get.
  vrijdag 20 juni 2014 @ 14:10:52 #217
45 SiGNe
Uitspraak: Sign
pi_141327577
quote:
0s.gif Op donderdag 19 juni 2014 17:56 schreef ChilllayD het volgende:
Ah ja, dat wil ik zelf ja. Maak zelf ook wel eens m'n eigen pita's maar ook die worden dan weer hard op welke manier dan ook.

Magnetron... kan ik proberen.
Alleen hoe krijgen ze ze dan zo lekker bij die restaurants met gril-sporen :P
Allereerst geen pita's van Bolletje e.d. kopen maar naar een turkse bakker gaan, die hebben lekkerdere pita's

Als je ze in de magnetron doet kan je er van die grillstrepen op krijgen door een metalen saté-prikker in het vuur te houden en dan die strepen op je broodje branden.

Zelf maak ik m'n "tosti's" van Huda/Arab bread (Turkse wraps).
Dubbelvouwen en bijknippen zodat ie in een ovenschaal past en opengevouven in de schaal doen.
Dan geraspte kaas, ham, geraspte kaas.
Dichtvouwen en dan weer geraspte kaas, ham, geraspte kaas.
9 minuten in de oven op 180 graden en daarna nog 4-5 minuten onder de grill om de bovenste kaas te gratineren... :Y)
pi_141330785
Thanks voor al jullie tips! Ik heb inderdaad wel al pita's gekocht bij de turk. Zijn sowieso een stuk lekkerder inderdaad. Ga vanavond weer eens een poging wagen :D
  vrijdag 20 juni 2014 @ 17:06:30 #219
45 SiGNe
Uitspraak: Sign
pi_141334629
quote:
0s.gif Op vrijdag 20 juni 2014 15:25 schreef ChilllayD het volgende:
Thanks voor al jullie tips! Ik heb inderdaad wel al pita's gekocht bij de turk. Zijn sowieso een stuk lekkerder inderdaad. Ga vanavond weer eens een poging wagen :D
Beetje bevochtigen met wat water voor ze onder de grill gaan zou ook moeten helpen.. ook niet te hoog onder de grill leggen.
pi_141334664
Nu je dat zo zegt he, ik heb ze bij de plaatselijke shoarma tent letterlijk onder de kraan zien houden.... Stonden ze ze even uit te schudden en whoppa, de gril op. Thanks!
  vrijdag 20 juni 2014 @ 22:29:06 #221
121348 Erasmo
f/8 and be there.
pi_141350713
Opvolger van de rijstkokervraag, i.c.m. een tosti-ijzer kun je met een beetje creativiteit meer maken dan je denkt.

Met een bonusvraag, als ik bv. kipfilet in panko wil bakken, moet ik het dan eerst door meel halen of kan het direct door de ei en panko?
  vrijdag 20 juni 2014 @ 22:47:04 #222
232606 RobinOok
Patroonheilige van CUL
pi_141351975
Beter eerst door de bloem of maizena of zo. Dan blijft de ei beter plakken. Anders druipt dat er zo weer af.
  zaterdag 21 juni 2014 @ 09:17:52 #223
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_141363586
quote:
0s.gif Op vrijdag 20 juni 2014 22:29 schreef Erasmo het volgende:
Opvolger van de rijstkokervraag, i.c.m. een tosti-ijzer kun je met een beetje creativiteit meer maken dan je denkt.

Met een bonusvraag, als ik bv. kipfilet in panko wil bakken, moet ik het dan eerst door meel halen of kan het direct door de ei en panko?
Ik mix het losgeslagen ei tegenwoordig met wat tempuramix tot een yoghurtachtige dikte en haal dan de filet erdoor, die ik dan door de panko haal, het resultaat wordt nog knapperiger en blijft ook lang knapperig na het bakken

In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
pi_141368860
quote:
0s.gif Op donderdag 19 juni 2014 16:27 schreef Pietverdriet het volgende:

[..]

Ik koop bv diepvries frambozen, die hebben ze hier bij de aldi, doe daar wat citroensap bij wat water en 1,2 keer zoveel suiker. laat ik 48 uur in de koelkast staan en kook het dan ff kort af.
Dat haal ik door een fijne zeef. Bij een pond frambozen heb je dan ongeveer 0,7-0,8 liter siroop. Is goedkoper dan die van Monin (ongeveer 3,50 euro) en veel lekkerder
Dus op 500 gram frambozen, 650 gram suiker ongeveer? En je hoeft niets te vermalen?

Hier ga ik werk van maken. :)
  zaterdag 21 juni 2014 @ 15:06:10 #225
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_141370867
quote:
0s.gif Op zaterdag 21 juni 2014 13:41 schreef Hagelkaas het volgende:

[..]

Dus op 500 gram frambozen, 650 gram suiker ongeveer? En je hoeft niets te vermalen?

Hier ga ik werk van maken. :)
Vergeet het citroensap (halve) en het halve kopje water niet.
Het kapotgaan van het fruit gebeurd vanzelf door osmose en het koken.
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
abonnement Unibet Coolblue Bitvavo
Forum Opties
Forumhop:
Hop naar:
(afkorting, bv 'KLB')