Is er kans dat ik ze donderdag ook nog kan eten, of tart ik het lot dan?quote:Op dinsdag 10 juni 2014 20:00 schreef Pietverdriet het volgende:
[..]
En die wil je bewaren? Nu, goed afkoelen en dan in de koelkast, kan je morgen nog eten
Denk niet dat het dan nog lekker is.quote:Op dinsdag 10 juni 2014 20:09 schreef PluisigNijntje het volgende:
[..]
Is er kans dat ik ze donderdag ook nog kan eten, of tart ik het lot dan?
Oke, thanks!quote:Op dinsdag 10 juni 2014 20:47 schreef Pietverdriet het volgende:
[..]
Denk niet dat het dan nog lekker is.
Als ik gepofte aardappelen over heb, eet ik die vaak de volgende dag koud met bijvoorbeeld tonijnsalade als lunch ofzo.quote:Op dinsdag 10 juni 2014 19:31 schreef PluisigNijntje het volgende:
Ik heb net twee van die Célavita aardappelen in de magnetron gepoft, maar ik heb er eentje over.. Kan ik die in de koelkast bewaren? Hoe lang?
Oeh, prettig idee! Ik zat er al aan te denken om er mee te lunchen inderdaad. Ik zou hem anders altijd nog door een omelet kunnen prakken als soort spaanse tortilla, niet?quote:Op dinsdag 10 juni 2014 21:05 schreef Lucky_Strike het volgende:
[..]
Als ik gepofte aardappelen over heb, eet ik die vaak de volgende dag koud met bijvoorbeeld tonijnsalade als lunch ofzo.
Ja, waarom niet. Best een goed idee eigenlijk!quote:Op dinsdag 10 juni 2014 21:05 schreef PluisigNijntje het volgende:
[..]
Oeh, prettig idee! Ik zat er al aan te denken om er mee te lunchen inderdaad. Ik zou hem anders altijd nog door een omelet kunnen prakken als soort spaanse tortilla, niet?
Door een salade? Gewoon rauw of misschien even gegrilld ofzo.quote:Op woensdag 11 juni 2014 16:15 schreef RoaRRR het volgende:
Ik heb hier nog aardpeer en pastinaak liggen die ik normaal door de aardappelpuree draai maar goed, met dit weer wil ik graag wat anders dan puree eten
Iemand ideeën?
Heerlijk als ontbijtquote:Op dinsdag 10 juni 2014 21:05 schreef PluisigNijntje het volgende:
[..]
Oeh, prettig idee! Ik zat er al aan te denken om er mee te lunchen inderdaad. Ik zou hem anders altijd nog door een omelet kunnen prakken als soort spaanse tortilla, niet?
Overal waar je normaal ketchup op zou doen past dit ook opquote:Op woensdag 11 juni 2014 15:58 schreef vivelafete het volgende:
Vraagje:
ik heb van de toko wat oosterse sauzen meegenomen waaronder plum sauce. Aangezien ik geen idee had wat het is ben ik gaan googlen waar het voor te gebruiken en daar kwam ik voornamelijk als dipsaus bij gefrituurd spul en als saus bij eend tegen. Nu eet ik beide zelden. Zijn er andere toepassingen/combinaties/gerechten waar plum sauce ook goed tot zijn recht komt.
Het mag natuurlijk oosters zijn (misschien weet Robin nog wel wat leuks), maar ook andere keukens zijn prima.
Gegaard en afgekoeld kleinsnijden, zure room, komkommer, dille en kappertjesquote:
Pastinaak kan je ook rauw eten, maar of je er dan veel aan hebt is een tweede, onze spijsvertering is niet erg goed in voedingswaarde uit rauwe groenten te halen. Aardpeer ga je ook van ruften als hem gekookt eet afaikquote:Op donderdag 12 juni 2014 12:21 schreef sirdanilot het volgende:
Pastinaak kan voor zover ik weet niet rauw, maar misschien heb ik het mis.
Aardpeer heb ik nooit op, maar ik heb gelezen dat je ervan gaat ruften als je het rauw eet
Thanks! Puur is het echter te zoet naar mijn smaak, dus ik denk dat ik het maar op maak als onderdeel van marinades of woksauzen.quote:Op woensdag 11 juni 2014 16:38 schreef Pietverdriet het volgende:
[..]
Overal waar je normaal ketchup op zou doen past dit ook op
Ik heb een milde pindaallergie, en gebruik cashews.quote:Op zaterdag 7 juni 2014 20:08 schreef SiGNe het volgende:
Pindasaus zonder pinda's/noten maar toch met eenzelfde smaak, is dat mogelijk?
Een vriendin van me heeft door allergie nooit saté kunnen eten en ik wil haar eigenlijk weleens verrassen.
Ketjap mag ze wel dus da's opzich ook een optie maar dan heb je geen pindasmaak en dat lijkt me nou net het leukst, wel de smaak, niet de allergie.
Pinda-allergie en notenallergie zijn alleen wel weer anders, de kans is groot dat iemand die geen pinda mag, wel noten mag is aanwezig. Het enige waar je op moet letten is dat de noten niet verwerkt zijn ergens waar ook pinda's verwerkt zijn.quote:Op zondag 8 juni 2014 14:01 schreef RobinOok het volgende:
[..]
" If You're Allergic to Nuts, Are You Allergic to Sesame Seeds?
Even though sesame seeds aren't tree nuts, it's wise to stay away from them if you're allergic to nuts. Why? Tree nuts and sesame seeds have proteins in common, meaning if your immune system reacts against them in tree nuts, you'll have the same reaction when you eat sesame seeds. Most doctors recommend that people allergic to nuts avoid sesame seeds due to this potential for cross-reactivity."
Bron: http://voices.yahoo.com/c(...)ic-nuts-7177966.html
Oh, wacht, je was er al achter zie ik nu....
Ik denk dat je oven te heet was!quote:Op vrijdag 13 juni 2014 12:58 schreef RenRen- het volgende:
Ghello
Mijn macarons doen dit:
[ afbeelding ]
Hoe komt dit? Zou er nog te veel lucht in het beslag hebben gezeten?
Geen idee, recept? Wat heb gedaan? Temp?quote:Op vrijdag 13 juni 2014 12:58 schreef RenRen- het volgende:
Ghello
Mijn macarons doen dit:
[ afbeelding ]
Hoe komt dit? Zou er nog te veel lucht in het beslag hebben gezeten?
Gekookte rijst en gehakt?quote:Op vrijdag 13 juni 2014 10:42 schreef Tinuviel het volgende:
Piet heb jij een recept voor gevulde courgettebloemen. Ik had op tv iets gezien met ansjovis, daar houd ik alleen niet van, maar kan misschien ook met sardientjes.
90 gr egg whites (roughly 3 egg whites)quote:Op vrijdag 13 juni 2014 18:05 schreef Pietverdriet het volgende:
[..]
Geen idee, recept? Wat heb gedaan? Temp?
Forum Opties | |
---|---|
Forumhop: | |
Hop naar: |