Zou je ze niet liever grillen? Kort blancheren en afschrikken in koud water? Rauw vind ik het niets.quote:Op donderdag 12 juni 2014 23:09 schreef Hagelkaas het volgende:
Piet, ik wil een voorgerecht met rauwe asperges maken. Ideeën?
Geen probleem, je ziet het hierboven! Maar te heet lijkt me sterk, de kleur komt door kleurstof, niet door verkleuring... Ik vind het stomquote:
Oké pfieuwquote:
Nee, ik heb wel een hele goede gloednieuwe oven, dus ik zou hopen dat hij goed is, waar kun je een oventhermometer kopen?quote:Op vrijdag 13 juni 2014 18:11 schreef Ramonia het volgende:
[..]
Oké pfieuwIk dacht even dat ik voor m'n beurt sprak (gebeurt vaker).
Maareh, dat is toch wel iets dat gebeurt bij een te hete oven hoor, van die uitgesplatte voetjes. Zou niet iets anders kunnen bedenken :\ Heb je een oventhermometer? Die van mij was heel lang te koud (en ik maar denken dat ik het verleerd was).
135 celsius zou goed moeten zijn.quote:Op vrijdag 13 juni 2014 18:07 schreef RenRen- het volgende:
[..]
90 gr egg whites (roughly 3 egg whites)
25 gr to 50gr (2 Tb to 1/4 cup) granulated sugar
200 gr ( 1.5 cups + 2Tb) powdered sugar
110 gr almonds ( 3/4 cup) (slivered, blanched, sliced, whatever you like)
Temp 135
Eiwitten opgeklopt tot stijve pieken, toegevoegd aan mengsel amandelbloem & poedersuiker, voorzichtig erdoorheen gevouwen tot het de goede dikte had, wat het recept zegt (en wat altijd werkte) was een mes erdoorheen halen, en als de streep na 10 seconden weg is, is het goed
Oventemp 150 gebeurt hetzeflde
150 werden ze ook heel goor en hard van, bij 135 was de textuur in principe goed, maar onder de schelp zat helemaal niks meer waardoor ze inzaktenquote:Op vrijdag 13 juni 2014 18:13 schreef Pietverdriet het volgende:
[..]
135 celsius zou goed moeten zijn.
Hmmm
Volgens mij zag ik die Franse kok van 24kitchen er eens een visfarce voor maken. Vullen en dan voorzichtig stomen.quote:Op vrijdag 13 juni 2014 10:42 schreef Tinuviel het volgende:
Piet heb jij een recept voor gevulde courgettebloemen. Ik had op tv iets gezien met ansjovis, daar houd ik alleen niet van, maar kan misschien ook met sardientjes.
Jaquote:Op vrijdag 13 juni 2014 19:43 schreef emmyemmy het volgende:
Piet, ik heb CUL / Welke lekkernijen heb je vandaag gekocht? 3 dit allemaal gekocht
kan ik kangoeroe en springbok gewoon rood eten?
Uiteindelijk wordt alles mals als het lang genoeg sudderdquote:Op vrijdag 13 juni 2014 23:29 schreef wiskundenoob het volgende:
als ik een varkensfiletlapje a la minute een uur of langer laat sudderen, wordt het dan taai of mals?
Ik ben al heel lang gefascineerd door het sappige, zoete van een rauwe geschilde asperge. Grillen heb ik al vaak gedaan! Ben benieuwd of er met het rauwe ook iets te doen valtquote:Op vrijdag 13 juni 2014 18:08 schreef Pietverdriet het volgende:
[..]
Zou je ze niet liever grillen? Kort blancheren en afschrikken in koud water? Rauw vind ik het niets.
Je kan er daarna een salade mee maken. Rauwe ham, groene asperges, dressing van olijfolie en citroensap
Behalve zo eten zou je er een salade mee kunnen maken, maar zal eens meedenken naar verdere ideeen.quote:Op zaterdag 14 juni 2014 01:47 schreef Hagelkaas het volgende:
[..]
Ik ben al heel lang gefascineerd door het sappige, zoete van een rauwe geschilde asperge. Grillen heb ik al vaak gedaan! Ben benieuwd of er met het rauwe ook iets te doen valt
Mens van het recept gebruikt zelf ook risottorijst.quote:Op zaterdag 14 juni 2014 16:40 schreef Helsinki het volgende:
Vraagje: zou ik voor dit recept ook risotto rijst kunnen gebruiken? http://eetlekker.blogspot.nl/2014/02/groentepaella.html?m=1
Ja als krulletje bovenop ofzo.quote:Op zaterdag 14 juni 2014 18:58 schreef RobinOok het volgende:
Ik denk dat de keren dat ik het rauw geserveerd kreeg het wel enigzins "gepickled" was. Soort zoetzuurtje, maar dan anders. Was wel lekker, maar altijd maar een beetje, als een soort garnering bij een posh gerecht.
Beter dan Heston Blumenthal wordt het nietquote:Op zondag 15 juni 2014 13:28 schreef Molo het volgende:
Piet, heb je toevallig een goed recept voor Schwarzwälder kirschtorte?
Zonder de filmpjes gekeken te hebben, das toch niet net als zijn spaghettisaus recept wat 3 dagen werk betekende he?quote:Op zondag 15 juni 2014 13:34 schreef Pietverdriet het volgende:
[..]
Beter dan Heston Blumenthal wordt het niet
Hee, als je hem snel wilt ontdooi je er toch eentje?quote:Op zondag 15 juni 2014 13:44 schreef Molo het volgende:
[..]
Zonder de filmpjes gekeken te hebben, das toch niet net als zijn spaghettisaus recept wat 3 dagen werk betekende he?
quote:Op zondag 15 juni 2014 14:28 schreef Pietverdriet het volgende:
[..]
Hee, als je hem snel wilt ontdooi je er toch eentje?
Coppenrath&Wiese is ook lekker
Goeie spaghetti bolognese a la Heston is ook heerlijk, maar echt buiten proporties qua werk.quote:Op zondag 15 juni 2014 14:48 schreef Pietverdriet het volgende:
Wat is er? Je wilt een goed recept, krijg je een linkje naar de beste die er is.
En waarom is dat mijn probleem?quote:Op zondag 15 juni 2014 14:50 schreef Molo het volgende:
[..]
Goeie spaghetti bolognese a la Heston is ook heerlijk, maar echt buiten proporties qua werk.
Een halve dag werk vind ik geen punt voor zoiets, maar het moet ergens ook leuk blijven.
Dus niet zoals hier http://www.insearchofheston.com/2011/06/spaghetti-bolognese/
Er zit toch wel enigszins een mogelijkheid voor een (ook) goed recept tussen Heston die er een week voor uit trekt en een diepvriesbonk
Het is jouw probleem niet, was slechts een vraag. Laat maar zitten danquote:
Geen idee of dit authentiek is, maar ik vond het erg lekker.quote:Op zondag 15 juni 2014 14:50 schreef Molo het volgende:
[..]
Goeie spaghetti bolognese a la Heston is ook heerlijk, maar echt buiten proporties qua werk.
Een halve dag werk vind ik geen punt voor zoiets, maar het moet ergens ook leuk blijven.
Dus niet zoals hier http://www.insearchofheston.com/2011/06/spaghetti-bolognese/
Er zit toch wel enigszins een mogelijkheid voor een (ook) goed recept tussen Heston die er een week voor uit trekt en een diepvriesbonk
Thanks! Iets wat jij anders zou doen dan het recept of waar ik rekening mee kan houden?quote:Op donderdag 19 juni 2014 11:50 schreef RobinOok het volgende:
http://carolinebrouwer.blogspot.fr/2014/05/aardbeiensloffen.html
quote:Op donderdag 19 juni 2014 13:17 schreef RobinOok het volgende:
Heb het even bekeken en nee, hooguit dat ik zou kijken of citroenbasilicum misschien leuker is dan mint. Maar qua receptuur vertrouw ik Caroline blind. Die post geen slechte recepten.
En oja, ik maak mijn spijs zelf, met Amaretto. Dat is wel extra lekker.
Bedankt! Heb ik morgenavond wat te doenquote:Op donderdag 19 juni 2014 13:57 schreef RobinOok het volgende:
Ja, dat zou ik absoluut nu al maken ja.
Dit is mijn recept : http://kokrobin.wordpress.com/2008/12/02/dutch-mooncakes/
Ik kan geen alcohol drinken, zou dat met amaretto-siroop ook kunnen?quote:Op donderdag 19 juni 2014 13:17 schreef RobinOok het volgende:
Heb het even bekeken en nee, hooguit dat ik zou kijken of citroenbasilicum misschien leuker is dan mint. Maar qua receptuur vertrouw ik Caroline blind. Die post geen slechte recepten.
En oja, ik maak mijn spijs zelf, met Amaretto. Dat is wel extra lekker.
Die verdwijnt voor een flink deel wel tijdens het bakken, maar je kan idd ook gewoon siroop gebruikenquote:Op donderdag 19 juni 2014 15:56 schreef Uccie het volgende:
[..]
Ik kan geen alcohol drinken, zou dat met amaretto-siroop ook kunnen?
Top, ben inmiddels begonnen aan de verzameling Monin-siropen en Amaretto heb ik inmiddels (heb er pas 12, van de ruim 100 dus kan nog wel even doorverzamelen)quote:Op donderdag 19 juni 2014 15:58 schreef Pietverdriet het volgende:
[..]
Die verdwijnt voor een flink deel wel tijdens het bakken, maar je kan idd ook gewoon siroop gebruiken
Of gewoon een spijsrecept zonder Amaretto googelen.quote:Op donderdag 19 juni 2014 15:56 schreef Uccie het volgende:
[..]
Ik kan geen alcohol drinken, zou dat met amaretto-siroop ook kunnen?
Zijn lang niet allemaal lekker, de rozensiroop vind ik ronduit smerig, vijgen weer verrukkelijk lekkerquote:Op donderdag 19 juni 2014 16:03 schreef Uccie het volgende:
[..]
Top, ben inmiddels begonnen aan de verzameling Monin-siropen en Amaretto heb ik inmiddels (heb er pas 12, van de ruim 100 dus kan nog wel even doorverzamelen)
Oh echt, dat moet ik toch ook eens doen. Vind het erg leuk om met siropen een beetje leuke alcoholvrije cocktails te maken. Maar het is wel een dure hobby als je het steeds moet kopen.quote:Op donderdag 19 juni 2014 16:15 schreef Pietverdriet het volgende:
[..]
Zijn lang niet allemaal lekker, de rozensiroop vind ik ronduit smerig, vijgen weer verrukkelijk lekker
Frambozen, aardbeien, ananas, granaatappel, suiker, citroen en vanille maak ik zelf (en granaatappel+vanille is grenadine)
Zelf siropen maken is heel gemakkelijk en erg lekker.
Forum Opties | |
---|---|
Forumhop: | |
Hop naar: |