abonnement Unibet Coolblue Bitvavo
pi_141038848
Oh sorry, ik heet geloof ik Piet. :')
http://www.dutchiebaking.com
  vrijdag 13 juni 2014 @ 18:08:36 #152
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_141038880
quote:
0s.gif Op donderdag 12 juni 2014 23:09 schreef Hagelkaas het volgende:
Piet, ik wil een voorgerecht met rauwe asperges maken. Ideeën?
Zou je ze niet liever grillen? Kort blancheren en afschrikken in koud water? Rauw vind ik het niets.
Je kan er daarna een salade mee maken. Rauwe ham, groene asperges, dressing van olijfolie en citroensap
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
pi_141038904
quote:
0s.gif Op vrijdag 13 juni 2014 18:07 schreef Ramonia het volgende:
Oh sorry, ik heet geloof ik Piet. :')
Geen probleem, je ziet het hierboven! Maar te heet lijkt me sterk, de kleur komt door kleurstof, niet door verkleuring... Ik vind het stom :(
  vrijdag 13 juni 2014 @ 18:09:05 #154
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_141038905
quote:
0s.gif Op vrijdag 13 juni 2014 18:07 schreef Ramonia het volgende:
Oh sorry, ik heet geloof ik Piet. :')
iedereen is welkom
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
pi_141038972
quote:
1s.gif Op vrijdag 13 juni 2014 18:09 schreef Pietverdriet het volgende:

[..]

iedereen is welkom
Oké pfieuw :) Ik dacht even dat ik voor m'n beurt sprak (gebeurt vaker).

Maareh, dat is toch wel iets dat gebeurt bij een te hete oven hoor, van die uitgesplatte voetjes. Zou niet iets anders kunnen bedenken :\ Heb je een oventhermometer? Die van mij was heel lang te koud (en ik maar denken dat ik het verleerd was).
http://www.dutchiebaking.com
pi_141039007
quote:
0s.gif Op vrijdag 13 juni 2014 18:11 schreef Ramonia het volgende:

[..]

Oké pfieuw :) Ik dacht even dat ik voor m'n beurt sprak (gebeurt vaker).

Maareh, dat is toch wel iets dat gebeurt bij een te hete oven hoor, van die uitgesplatte voetjes. Zou niet iets anders kunnen bedenken :\ Heb je een oventhermometer? Die van mij was heel lang te koud (en ik maar denken dat ik het verleerd was).
Nee, ik heb wel een hele goede gloednieuwe oven, dus ik zou hopen dat hij goed is, waar kun je een oventhermometer kopen?
pi_141039020
Ik heb er eentje gehaald bij Oldenhof, maar als het goed is kun je die ook wel bij Marskramer, Blokker etc. krijgen :)
http://www.dutchiebaking.com
  vrijdag 13 juni 2014 @ 18:13:25 #158
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_141039046
quote:
0s.gif Op vrijdag 13 juni 2014 18:07 schreef RenRen- het volgende:

[..]

90 gr egg whites (roughly 3 egg whites)
25 gr to 50gr (2 Tb to 1/4 cup) granulated sugar
200 gr ( 1.5 cups + 2Tb) powdered sugar
110 gr almonds ( 3/4 cup) (slivered, blanched, sliced, whatever you like)

Temp 135

Eiwitten opgeklopt tot stijve pieken, toegevoegd aan mengsel amandelbloem & poedersuiker, voorzichtig erdoorheen gevouwen tot het de goede dikte had, wat het recept zegt (en wat altijd werkte) was een mes erdoorheen halen, en als de streep na 10 seconden weg is, is het goed

Oventemp 150 gebeurt hetzeflde
135 celsius zou goed moeten zijn.
Hmmm
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
pi_141039075
quote:
1s.gif Op vrijdag 13 juni 2014 18:13 schreef Pietverdriet het volgende:

[..]

135 celsius zou goed moeten zijn.
Hmmm
150 werden ze ook heel goor en hard van, bij 135 was de textuur in principe goed, maar onder de schelp zat helemaal niks meer waardoor ze inzakten :')
pi_141040156
quote:
0s.gif Op vrijdag 13 juni 2014 10:42 schreef Tinuviel het volgende:
Piet heb jij een recept voor gevulde courgettebloemen. Ik had op tv iets gezien met ansjovis, daar houd ik alleen niet van, maar kan misschien ook met sardientjes.
Volgens mij zag ik die Franse kok van 24kitchen er eens een visfarce voor maken. Vullen en dan voorzichtig stomen.
Nomnomnomnomnomnomnomnomnomnom
pi_141042227
Piet, ik heb CUL / Welke lekkernijen heb je vandaag gekocht? 3 dit allemaal gekocht
kan ik kangoeroe en springbok gewoon rood eten?
  vrijdag 13 juni 2014 @ 19:53:03 #162
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_141042632
quote:
0s.gif Op vrijdag 13 juni 2014 19:43 schreef emmyemmy het volgende:
Piet, ik heb CUL / Welke lekkernijen heb je vandaag gekocht? 3 dit allemaal gekocht
kan ik kangoeroe en springbok gewoon rood eten?
Ja
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
pi_141042770
Nice
pi_141042893
Als je trouwens ooit in Venlo bent, raad ik je de 2bruder aan. Duitse supermarkt met een enorm aanbod aan vis en vlees.
pi_141054490
als ik een varkensfiletlapje a la minute een uur of langer laat sudderen, wordt het dan taai of mals?
  vrijdag 13 juni 2014 @ 23:35:00 #166
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_141054740
quote:
0s.gif Op vrijdag 13 juni 2014 23:29 schreef wiskundenoob het volgende:
als ik een varkensfiletlapje a la minute een uur of langer laat sudderen, wordt het dan taai of mals?
Uiteindelijk wordt alles mals als het lang genoeg sudderd
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
pi_141060985
quote:
1s.gif Op vrijdag 13 juni 2014 18:08 schreef Pietverdriet het volgende:

[..]

Zou je ze niet liever grillen? Kort blancheren en afschrikken in koud water? Rauw vind ik het niets.
Je kan er daarna een salade mee maken. Rauwe ham, groene asperges, dressing van olijfolie en citroensap
Ik ben al heel lang gefascineerd door het sappige, zoete van een rauwe geschilde asperge. Grillen heb ik al vaak gedaan! Ben benieuwd of er met het rauwe ook iets te doen valt :)
  zaterdag 14 juni 2014 @ 08:56:07 #168
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_141064185
quote:
0s.gif Op zaterdag 14 juni 2014 01:47 schreef Hagelkaas het volgende:

[..]

Ik ben al heel lang gefascineerd door het sappige, zoete van een rauwe geschilde asperge. Grillen heb ik al vaak gedaan! Ben benieuwd of er met het rauwe ook iets te doen valt :)
Behalve zo eten zou je er een salade mee kunnen maken, maar zal eens meedenken naar verdere ideeen.
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
  zaterdag 14 juni 2014 @ 16:40:00 #169
401892 Helsinki
Avec persévérance.
pi_141073677
Vraagje: zou ik voor dit recept ook risotto rijst kunnen gebruiken? http://eetlekker.blogspot.nl/2014/02/groentepaella.html?m=1
  zaterdag 14 juni 2014 @ 18:49:03 #170
401485 Molo
Völlig losgelöst
pi_141077254
quote:
0s.gif Op zaterdag 14 juni 2014 16:40 schreef Helsinki het volgende:
Vraagje: zou ik voor dit recept ook risotto rijst kunnen gebruiken? http://eetlekker.blogspot.nl/2014/02/groentepaella.html?m=1
Mens van het recept gebruikt zelf ook risottorijst.
Ja, kan hoor. Wel goed oppassen of de rijst gaar maar wel 'droog' wordt
Oh how you'd have a happy life, if you did the things you like
  zaterdag 14 juni 2014 @ 18:58:21 #171
232606 RobinOok
Patroonheilige van CUL
pi_141077515
Ik denk dat de keren dat ik het rauw geserveerd kreeg het wel enigzins "gepickled" was. Soort zoetzuurtje, maar dan anders. Was wel lekker, maar altijd maar een beetje, als een soort garnering bij een posh gerecht.
  zaterdag 14 juni 2014 @ 19:01:56 #172
401485 Molo
Völlig losgelöst
pi_141077622
quote:
0s.gif Op zaterdag 14 juni 2014 18:58 schreef RobinOok het volgende:
Ik denk dat de keren dat ik het rauw geserveerd kreeg het wel enigzins "gepickled" was. Soort zoetzuurtje, maar dan anders. Was wel lekker, maar altijd maar een beetje, als een soort garnering bij een posh gerecht.
Ja als krulletje bovenop ofzo.
Ook weleens gehad, maar vond het niet zo heel bijzonder. Kort gegrild met olie, zout, peper en citroensap vind echt echt veel lekkerder :9~
Oh how you'd have a happy life, if you did the things you like
  zondag 15 juni 2014 @ 13:28:37 #173
401485 Molo
Völlig losgelöst
pi_141106837
Piet, heb je toevallig een goed recept voor Schwarzwälder kirschtorte?
Oh how you'd have a happy life, if you did the things you like
  zondag 15 juni 2014 @ 13:34:33 #174
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_141107051
quote:
1s.gif Op zondag 15 juni 2014 13:28 schreef Molo het volgende:
Piet, heb je toevallig een goed recept voor Schwarzwälder kirschtorte?
Beter dan Heston Blumenthal wordt het niet
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
  zondag 15 juni 2014 @ 13:44:56 #175
401485 Molo
Völlig losgelöst
pi_141107402
quote:
Zonder de filmpjes gekeken te hebben, das toch niet net als zijn spaghettisaus recept wat 3 dagen werk betekende he? :D
Oh how you'd have a happy life, if you did the things you like
  zondag 15 juni 2014 @ 14:28:40 #176
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_141108906
quote:
1s.gif Op zondag 15 juni 2014 13:44 schreef Molo het volgende:

[..]

Zonder de filmpjes gekeken te hebben, das toch niet net als zijn spaghettisaus recept wat 3 dagen werk betekende he? :D
Hee, als je hem snel wilt ontdooi je er toch eentje?
Coppenrath&Wiese is ook lekker
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
  zondag 15 juni 2014 @ 14:45:44 #177
401485 Molo
Völlig losgelöst
pi_141109446
quote:
1s.gif Op zondag 15 juni 2014 14:28 schreef Pietverdriet het volgende:

[..]

Hee, als je hem snel wilt ontdooi je er toch eentje?
Coppenrath&Wiese is ook lekker
:'(
Oh how you'd have a happy life, if you did the things you like
  zondag 15 juni 2014 @ 14:48:16 #178
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_141109526
Wat is er? Je wilt een goed recept, krijg je een linkje naar de beste die er is.
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
  zondag 15 juni 2014 @ 14:50:44 #179
401485 Molo
Völlig losgelöst
pi_141109595
quote:
0s.gif Op zondag 15 juni 2014 14:48 schreef Pietverdriet het volgende:
Wat is er? Je wilt een goed recept, krijg je een linkje naar de beste die er is.
Goeie spaghetti bolognese a la Heston is ook heerlijk, maar echt buiten proporties qua werk.
Een halve dag werk vind ik geen punt voor zoiets, maar het moet ergens ook leuk blijven.
Dus niet zoals hier http://www.insearchofheston.com/2011/06/spaghetti-bolognese/
Er zit toch wel enigszins een mogelijkheid voor een (ook) goed recept tussen Heston die er een week voor uit trekt en een diepvriesbonk
Oh how you'd have a happy life, if you did the things you like
  zondag 15 juni 2014 @ 14:54:14 #180
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_141109706
quote:
1s.gif Op zondag 15 juni 2014 14:50 schreef Molo het volgende:

[..]

Goeie spaghetti bolognese a la Heston is ook heerlijk, maar echt buiten proporties qua werk.
Een halve dag werk vind ik geen punt voor zoiets, maar het moet ergens ook leuk blijven.
Dus niet zoals hier http://www.insearchofheston.com/2011/06/spaghetti-bolognese/
Er zit toch wel enigszins een mogelijkheid voor een (ook) goed recept tussen Heston die er een week voor uit trekt en een diepvriesbonk
En waarom is dat mijn probleem?
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
  zondag 15 juni 2014 @ 14:56:01 #181
401485 Molo
Völlig losgelöst
pi_141109764
quote:
0s.gif Op zondag 15 juni 2014 14:54 schreef Pietverdriet het volgende:

[..]

En waarom is dat mijn probleem?
Het is jouw probleem niet, was slechts een vraag. Laat maar zitten dan
Oh how you'd have a happy life, if you did the things you like
  dinsdag 17 juni 2014 @ 20:57:08 #182
159199 Rickocum
LOLZ! BACKWARD PWNAGE V3
pi_141218171
Piet, jij hebt die cuisinaire knowledge.
Vast ook op het tegengestelde van haute cuisine.

Ik vroeg mij af hé? Ik heb dus een hele mooie frituurpan met Diamant frituurolie erin.
Weet je ook in hoeverre het uit maakt of ik bijv Diamant gebruik of frituurolie van de aldi?
pi_141218664
Ik zou dat spul van Diamant en Aldi laten voor wat het is en gewoon arachideolie gebruiken.
  dinsdag 17 juni 2014 @ 21:11:20 #184
69724 Lucky_Strike
Hello Sweetie
pi_141219211
In before Ossenwit :P
Spoilers!
  dinsdag 17 juni 2014 @ 22:21:05 #185
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_141223871
Arachideolie of ossewit idd.
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
pi_141258528
Heb nog een stapel gedroogde Goji-bessen over... nog tips?
I asked God for a bike, but I know God doesn't work that way.
So I stole a bike and asked for forgiveness.
  woensdag 18 juni 2014 @ 20:36:16 #187
211040 Uccie
The bells...the bells....
pi_141260866
quote:
1s.gif Op zondag 15 juni 2014 14:50 schreef Molo het volgende:

[..]

Goeie spaghetti bolognese a la Heston is ook heerlijk, maar echt buiten proporties qua werk.
Een halve dag werk vind ik geen punt voor zoiets, maar het moet ergens ook leuk blijven.
Dus niet zoals hier http://www.insearchofheston.com/2011/06/spaghetti-bolognese/
Er zit toch wel enigszins een mogelijkheid voor een (ook) goed recept tussen Heston die er een week voor uit trekt en een diepvriesbonk
Geen idee of dit authentiek is, maar ik vond het erg lekker.
De saus heeft wel bijna 8 uur opgestaan.
http://www.coquinaria.nl/recepten/03.5recept.htm
Ook bekend als Leo (58), Vrachtwagenchauffeur uit Zaltbommel
Do nothing.....and apply!
pi_141281418
Heeft iemand een goed (uitgeprobeerd) recept voor aarbeienslof?
Wil ik erg graag maken maar zie veel verschillen in de online recepten die ik kan vinden..
  donderdag 19 juni 2014 @ 11:50:50 #189
232606 RobinOok
Patroonheilige van CUL
pi_141283051
quote:
Thanks! Iets wat jij anders zou doen dan het recept of waar ik rekening mee kan houden?
  donderdag 19 juni 2014 @ 13:17:50 #191
232606 RobinOok
Patroonheilige van CUL
pi_141283767
Heb het even bekeken en nee, hooguit dat ik zou kijken of citroenbasilicum misschien leuker is dan mint. Maar qua receptuur vertrouw ik Caroline blind. Die post geen slechte recepten.

En oja, ik maak mijn spijs zelf, met Amaretto. Dat is wel extra lekker. ;)
pi_141284097
quote:
0s.gif Op donderdag 19 juni 2014 13:17 schreef RobinOok het volgende:
Heb het even bekeken en nee, hooguit dat ik zou kijken of citroenbasilicum misschien leuker is dan mint. Maar qua receptuur vertrouw ik Caroline blind. Die post geen slechte recepten.

En oja, ik maak mijn spijs zelf, met Amaretto. Dat is wel extra lekker. ;)
:) fijn om te weten, dan durf ik het ook aan.
Spijs wil ik ook zelf maken ja. Wat is jou recept? En zou je dat wat langer van te voren maken ivm smaakontwikkeling? Heb nog 3 weken.
  donderdag 19 juni 2014 @ 13:57:24 #193
232606 RobinOok
Patroonheilige van CUL
pi_141285048
Ja, dat zou ik absoluut nu al maken ja.
Dit is mijn recept : http://kokrobin.wordpress.com/2008/12/02/dutch-mooncakes/
pi_141285151
quote:
0s.gif Op donderdag 19 juni 2014 13:57 schreef RobinOok het volgende:
Ja, dat zou ik absoluut nu al maken ja.
Dit is mijn recept : http://kokrobin.wordpress.com/2008/12/02/dutch-mooncakes/
Bedankt! Heb ik morgenavond wat te doen *)
  donderdag 19 juni 2014 @ 15:56:00 #195
211040 Uccie
The bells...the bells....
pi_141288937
quote:
0s.gif Op donderdag 19 juni 2014 13:17 schreef RobinOok het volgende:
Heb het even bekeken en nee, hooguit dat ik zou kijken of citroenbasilicum misschien leuker is dan mint. Maar qua receptuur vertrouw ik Caroline blind. Die post geen slechte recepten.

En oja, ik maak mijn spijs zelf, met Amaretto. Dat is wel extra lekker. ;)
Ik kan geen alcohol drinken, zou dat met amaretto-siroop ook kunnen?
Ook bekend als Leo (58), Vrachtwagenchauffeur uit Zaltbommel
Do nothing.....and apply!
  donderdag 19 juni 2014 @ 15:58:44 #196
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_141289032
quote:
7s.gif Op donderdag 19 juni 2014 15:56 schreef Uccie het volgende:

[..]

Ik kan geen alcohol drinken, zou dat met amaretto-siroop ook kunnen?
Die verdwijnt voor een flink deel wel tijdens het bakken, maar je kan idd ook gewoon siroop gebruiken
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
  donderdag 19 juni 2014 @ 16:03:56 #197
211040 Uccie
The bells...the bells....
pi_141289218
quote:
0s.gif Op donderdag 19 juni 2014 15:58 schreef Pietverdriet het volgende:

[..]

Die verdwijnt voor een flink deel wel tijdens het bakken, maar je kan idd ook gewoon siroop gebruiken
Top, ben inmiddels begonnen aan de verzameling Monin-siropen en Amaretto heb ik inmiddels (heb er pas 12, van de ruim 100 dus kan nog wel even doorverzamelen)
Ook bekend als Leo (58), Vrachtwagenchauffeur uit Zaltbommel
Do nothing.....and apply!
  donderdag 19 juni 2014 @ 16:15:42 #198
232606 RobinOok
Patroonheilige van CUL
pi_141289687
quote:
7s.gif Op donderdag 19 juni 2014 15:56 schreef Uccie het volgende:

[..]

Ik kan geen alcohol drinken, zou dat met amaretto-siroop ook kunnen?
Of gewoon een spijsrecept zonder Amaretto googelen. ;)
  donderdag 19 juni 2014 @ 16:15:47 #199
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_141289691
quote:
7s.gif Op donderdag 19 juni 2014 16:03 schreef Uccie het volgende:

[..]

Top, ben inmiddels begonnen aan de verzameling Monin-siropen en Amaretto heb ik inmiddels (heb er pas 12, van de ruim 100 dus kan nog wel even doorverzamelen)
Zijn lang niet allemaal lekker, de rozensiroop vind ik ronduit smerig, vijgen weer verrukkelijk lekker
Frambozen, aardbeien, ananas, granaatappel, suiker, citroen en vanille maak ik zelf (en granaatappel+vanille is grenadine)
Zelf siropen maken is heel gemakkelijk en erg lekker.
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
  donderdag 19 juni 2014 @ 16:18:34 #200
211040 Uccie
The bells...the bells....
pi_141289801
quote:
0s.gif Op donderdag 19 juni 2014 16:15 schreef Pietverdriet het volgende:

[..]

Zijn lang niet allemaal lekker, de rozensiroop vind ik ronduit smerig, vijgen weer verrukkelijk lekker
Frambozen, aardbeien, ananas, granaatappel, suiker, citroen en vanille maak ik zelf (en granaatappel+vanille is grenadine)
Zelf siropen maken is heel gemakkelijk en erg lekker.
Oh echt, dat moet ik toch ook eens doen. Vind het erg leuk om met siropen een beetje leuke alcoholvrije cocktails te maken. Maar het is wel een dure hobby als je het steeds moet kopen.
Maar zelf maken is helemaal leuk!
Ook bekend als Leo (58), Vrachtwagenchauffeur uit Zaltbommel
Do nothing.....and apply!
abonnement Unibet Coolblue Bitvavo
Forum Opties
Forumhop:
Hop naar:
(afkorting, bv 'KLB')