abonnement Unibet Coolblue Bitvavo
  woensdag 2 juli 2014 @ 10:07:34 #1
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_141807562


Vorige delen teruglezen? Klik op de topictitel.
Of op deze link! Topicreeks: Het grote vraag Piet hoe maak ik het klaar topic

Hier verder dus, deel 46
alweer van dit topic, waar ijdele ijsbeer piet culinaire vragen beantwoordt, maar waar ook anderen welkom zijn raad te geven.

Vorige delen teruglezen? Klik op de topictitel.
Of op deze link! Topicreeks: Het grote vraag Piet hoe maak ik het klaar topic

Nieuwe Ronde, nieuwe adviezen

Innovatief en vernieuwend sinds 2004

De reden waarom ik deze reeks opende en blijf bedrijven is niet alleen de meerdere eer en glorie, en streling van mijn enorme ego, maar vooral wil ik er voor zorgen dat er beter gegeten en gekookt wordt.
Koken is meer dan pakjes aanmaken, het is wat moois maken van plantjes en beestjes, eten moet gelukkig maken.
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
pi_141807577
quote:
0s.gif Op woensdag 2 juli 2014 10:06 schreef Pietverdriet het volgende:

[..]

Okay, ook als ze echt goed zijn met een knakkende worst?
Hij houdt niet van vlees dat niet herkenbaar is. Voornamelijk dingen zoals worst enzo
pi_141807617
quote:
0s.gif Op woensdag 2 juli 2014 10:06 schreef Pietverdriet het volgende:

[..]

Vind dat soort variaties leuk, maar de klassieker kan ik altijd eten. Ik kan sowieso altijd eten, das een beetje het probleem
:@
Ik kon niet kiezen wat ik zou maken omdat ik bang was dat ik de klassieke variant zou missen. Vandaar dat ik er maar drie had gemaakt :Y) De burger met guacamole was trouwens echt heel vullend. Ik heb een half uur zwetend op de bank gelegen, ik denk niet dat ik ooit zo vol heb gezeten. En ik had nog niet eens alles op.

Er zat natuurlijk ook nog cheddar op de Mexicaanse burger.
Spoilers!
pi_141807636
Gebakken hotdogs met zuurkool, augurk, tomaat, kaas en gebakken uitjes O+ En natuurlijk Lowensenf.
Spoilers!
  woensdag 2 juli 2014 @ 10:10:33 #5
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_141807639
quote:
0s.gif Op woensdag 2 juli 2014 10:08 schreef emmyemmy het volgende:

[..]

Hij houdt niet van vlees dat niet herkenbaar is. Voornamelijk dingen zoals worst enzo
Daar kan ik me wat bij voorstellen
Ander idee, lekker veel Cevapcici's bakken, op een kwart turks brood of italiaanse bol, met pittige Ajvar en wat koolsla?
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
pi_141807650
Damn Piet, ik krijg trek! En ik zit nog aan mn bakje yoghurt hier.
Spoilers!
pi_141807651
Turks brood hebben we hier niet. Italiaanse bollen wel. Zal eens kijken.
  woensdag 2 juli 2014 @ 10:12:21 #8
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_141807676
quote:
0s.gif Op woensdag 2 juli 2014 10:11 schreef Lucky_Strike het volgende:
Damn Piet, ik krijg trek! En ik zit nog aan mn bakje yoghurt hier.
Ik aan de koffie, zonder ontbijt.
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
  woensdag 2 juli 2014 @ 10:14:44 #9
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_141807723
quote:
10s.gif Op woensdag 2 juli 2014 10:11 schreef emmyemmy het volgende:
Turks brood hebben we hier niet. Italiaanse bollen wel. Zal eens kijken.
Cevapcicibroodjes eet ik heerlijk als streetfood in Kroatië, probleem daar is dat ze aan de kust geen pittige/scherpe Ajvar kennen maar alleen de laffe variatie. Bij de pittige breekt ze het zweet uit en grijpen ze al naar het bier. Toen ik eens sambal meenam als "Nederlandse Ajvar" werden ze gek
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
pi_141807732
Oh is het pittig? Hij mag geen pittig eten
  woensdag 2 juli 2014 @ 10:16:12 #11
69724 Lucky_Strike
Hello Sweetie
pi_141807750
Albert Heijn en Jumbo (en vast meer) hebben tegenwoordig afbak Turks brood. Ik heb het pas bij vrienden op en het valt echt helemaal niet tegen.

Maar in een klein durp zullen ze dat soort exotische dingen vast niet verkopen bij de supermarkt. Bij mijn ouders in het dorp verkopen ze nog niet eens Thaise currypasta.
Spoilers!
pi_141807763
quote:
0s.gif Op woensdag 2 juli 2014 10:08 schreef emmyemmy het volgende:

[..]

Hij houdt niet van vlees dat niet herkenbaar is. Voornamelijk dingen zoals worst enzo
Want worst is herkenbaarder dan een hamburger? :D
La derecha oprime, la izquierda libera
pi_141807775
quote:
2s.gif Op woensdag 2 juli 2014 10:16 schreef LeeHarveyOswald het volgende:

[..]

Want worst is herkenbaarder dan een hamburger? :D
Daarvan weet hij dat ik ze zelf maak en wat ik er in doe :)
pi_141807809
quote:
0s.gif Op woensdag 2 juli 2014 10:16 schreef Lucky_Strike het volgende:
Albert Heijn en Jumbo (en vast meer) hebben tegenwoordig afbak Turks brood. Ik heb het pas bij vrienden op en het valt echt helemaal niet tegen.

Maar in een klein durp zullen ze dat soort exotische dingen vast niet verkopen bij de supermarkt. Bij mijn ouders in het dorp verkopen ze nog niet eens Thaise currypasta.
Ze hebben hier wel turks brood. 3 keer gekocht en elke keer beschimmeld. Niet meer dus.
  woensdag 2 juli 2014 @ 10:20:06 #15
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_141807833
quote:
11s.gif Op woensdag 2 juli 2014 10:15 schreef emmyemmy het volgende:
Oh is het pittig? Hij mag geen pittig eten
Ayvar heb je in twee soorten, mild en pittig.
Mild is voor Nederlandse begrippen erg mild, een saus van paprika, aubergine, wat knoflook
De pittige variant is ongeveer zo scherp als "hot" ketchup, zit wat chili bij
Als je de milde variant neemt is het echt niet pittig
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
  woensdag 2 juli 2014 @ 10:20:43 #16
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_141807843
quote:
0s.gif Op woensdag 2 juli 2014 10:19 schreef emmyemmy het volgende:

[..]

Ze hebben hier wel turks brood. 3 keer gekocht en elke keer beschimmeld. Niet meer dus.
Weet je zeker dat het schimmel was en niet de bloem waar ze mee bestoven zijn?
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
pi_141807860
Je kan een broodje döner of iskender maken (zélf), of köfte. Kip in dunne plakken, marineren in geprakte ui, klein beetje knoflook, pul biber (relatief milde peper), korianderzaad, scheutje azijn, piment, zwarte peper, klein beetje kaneel.

Lekker met een basic tomatensaus van dikke tomatenpuree, pul biber, laurier en boter. Iskender is als traditioneel gerecht op oud, geroosterd turks brood overgoten met de tomatensaus maar in dit geval kan je de bodem van je broodje roosteren. Daarop een klodder saus, vlees, daarop volvette Turkse yoghurt (10%).

Voor köfte ongeveer zelfde marinade gebruiken, wat komijn en anijs toevoegen, en dat door gehakt heen prakken (inclusief de puree van ui voor de structuur). Mag (heel) wat meer knoflook hebben. Kleine balletjes van maken, bakken, en in de tomatensaus die eerder genoemd staat, met yoghurt er naast.
La derecha oprime, la izquierda libera
pi_141807868
Nee was heel duidelijk schimmel. Schimmelsmaak, blauw/groen en taai.

Ohja, klinkt allemaal heel lekker maar ook heel duur voor een student zonder kruidenrekje!
  woensdag 2 juli 2014 @ 10:22:42 #19
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_141807890
quote:
0s.gif Op woensdag 2 juli 2014 10:21 schreef emmyemmy het volgende:
Nee was heel duidelijk schimmel. Schimmelsmaak, blauw/groen en taai.
Duidelijk. schandalig natuurlijk dat ze beschimmelde spullen verkopen
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
pi_141807898
Ze liggen er nog steeds. :')
pi_141807915
quote:
0s.gif Op woensdag 2 juli 2014 10:21 schreef emmyemmy het volgende:
Nee was heel duidelijk schimmel. Schimmelsmaak, blauw/groen en taai.

Ohja, klinkt allemaal heel lekker maar ook heel duur voor een student zonder kruidenrekje!
In welke hoek van het land woon je? :) Zelfs in Friesland moet het lukken om al die kruiden voor <3 euro te vinden, en daar doe je waarschijnlijk mee tot je oud en rijk bent :P
La derecha oprime, la izquierda libera
pi_141807984
quote:
2s.gif Op woensdag 2 juli 2014 10:24 schreef LeeHarveyOswald het volgende:

[..]

In welke hoek van het land woon je? :) Zelfs in Friesland moet het lukken om al die kruiden voor <3 euro te vinden, en daar doe je waarschijnlijk mee tot je oud en rijk bent :P
Heb nu het geld niet. :)
  woensdag 2 juli 2014 @ 10:35:59 #23
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_141808153
quote:
0s.gif Op woensdag 2 juli 2014 10:28 schreef emmyemmy het volgende:

[..]

Heb nu het geld niet. :)
Wat heb je wel in huis?
Kunnen we kijken wat je met minimale aankopen kunnen maken
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
pi_141808434
Ik heb heel veel bbqsaus en qua kruiden alleen cayenne, paprikapoeder en kaneel :P En A1 steaksauce. Maar niets daarvan wil ik gebruiken, behalve de kruiden dan.
  woensdag 2 juli 2014 @ 10:50:26 #25
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_141808471
quote:
0s.gif Op woensdag 2 juli 2014 10:49 schreef emmyemmy het volgende:
Ik heb heel veel bbqsaus en qua kruiden alleen cayenne, paprikapoeder en kaneel :P En A1 steaksauce. Maar niets daarvan wil ik gebruiken, behalve de kruiden dan.
sla, brood, pickles, etc etc heb je allemaal niet in huis?
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
pi_141808525
Nope. Ja, casinobrood. Maar is geen probleem. Wil gewoon iets anders dan de standaard Amerikaanse hamburgers dat niet te duur is.
  woensdag 2 juli 2014 @ 10:54:45 #27
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_141808575
quote:
0s.gif Op woensdag 2 juli 2014 10:52 schreef emmyemmy het volgende:
Nope. Ja, casinobrood. Maar is geen probleem. Wil gewoon iets anders dan de standaard Amerikaanse hamburgers dat niet te duur is.
Tzatziki burgers, dus met dikke yoghurt, knoflook en komkommer?
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
pi_141808581
Goeie.
  woensdag 2 juli 2014 @ 10:57:48 #29
69724 Lucky_Strike
Hello Sweetie
pi_141808650
Dat zei ik dus al :(
Spoilers!
pi_141808684
quote:
12s.gif Op woensdag 2 juli 2014 10:57 schreef Lucky_Strike het volgende:
Dat zei ik dus al :(
Weet ik. Had het ook al in mn achterhoofd.
  woensdag 2 juli 2014 @ 10:59:40 #31
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_141808698
quote:
12s.gif Op woensdag 2 juli 2014 10:57 schreef Lucky_Strike het volgende:
Dat zei ik dus al :(
Ik weet het, schaamteloos gejat
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
pi_141808890
Mijn vriend houdt overigens ook niet van feta. Welke andere kaas zou ik kunnen gebruiken? Mozzarella?
  woensdag 2 juli 2014 @ 11:14:43 #33
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_141809064
quote:
0s.gif Op woensdag 2 juli 2014 11:07 schreef emmyemmy het volgende:
Mijn vriend houdt overigens ook niet van feta. Welke andere kaas zou ik kunnen gebruiken? Mozzarella?
Daar proef je denk ik niets meer van, maar neem gewoon een kaas die je lekker vind
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
  woensdag 2 juli 2014 @ 11:17:24 #34
69724 Lucky_Strike
Hello Sweetie
pi_141809147
Feta en tomatenpuree door het gehakt :Y
Spoilers!
  woensdag 2 juli 2014 @ 11:18:53 #35
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_141809192
quote:
0s.gif Op woensdag 2 juli 2014 11:17 schreef Lucky_Strike het volgende:
Feta en tomatenpuree door het gehakt :Y
bifteki burger
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
pi_141809221
quote:
1s.gif Op woensdag 2 juli 2014 11:14 schreef Pietverdriet het volgende:

[..]

Daar proef je denk ik niets meer van, maar neem gewoon een kaas die je lekker vind
Mozzarella
  woensdag 2 juli 2014 @ 11:21:15 #37
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_141809258
quote:
17s.gif Op woensdag 2 juli 2014 11:19 schreef emmyemmy het volgende:

[..]

Mozzarella
Vind persoonlijk alleen goede buffelmozzarella ergens naar smaken, maar dan nog erg subtiel
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
pi_141809311
Textuur is lekker
pi_141810907
Piepkaas!
La derecha oprime, la izquierda libera
pi_141810983
Heb je een blender, staafmixer, of ander pureerapparaat?

Dan kan je zelf vegaburgers maken van kikkererwten. Dat is veel goedkoper dan vlees, en dan kan je dat geld in een kleine kruidenvoorraad steken :P

Kikkererwten verprutten op manier naar keuze, eitje er door (Twee eitjes indien groot blik en/of kleine eieren), en je hebt je vega-gehakt waar je mee gaat beginnen. Voor 50 cent ofzo :)
La derecha oprime, la izquierda libera
pi_141811005
Staafmixer wel. Vriend is een echte vleesman. En ik maak het voor hem omdat hij terugkomt van een moeilijk tentamen.
pi_141811039
quote:
0s.gif Op woensdag 2 juli 2014 12:18 schreef emmyemmy het volgende:
Staafmixer wel. Vriend is een echte vleesman. En ik maak het voor hem omdat hij terugkomt van een moeilijk tentamen.
Nou als meneer al geen worst en geen pittigheid lust, moet'ie niet zeuren ook hoor :D
La derecha oprime, la izquierda libera
pi_141811078
Hij houdt van pittigheid maar mag het niet! En hij zeurt niet als ik speciaal iets voor hem maak. Wil rekening houden met wat hij lekker vindt.
  woensdag 2 juli 2014 @ 12:31:28 #44
226990 Gwywen
Tuinvrouw
pi_141811374
Piet, is het waar dat paprika's met vier knobbels aan de onderkant zoeter zijn dan die met drie knobbels, en dat je die met vier beter voor rauw gebruik kunt gebruiken, en die met drie knobbels om te koken/bakken?
  woensdag 2 juli 2014 @ 12:33:24 #45
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_141811451
quote:
2s.gif Op woensdag 2 juli 2014 12:31 schreef Gwywen het volgende:
Piet, is het waar dat paprika's met vier knobbels aan de onderkant zoeter zijn dan die met drie knobbels, en dat je die met vier beter voor rauw gebruik kunt gebruiken, en die met drie knobbels om te koken/bakken?
Geen idee eerlijk gezegd, ik eet geen blokpaprika, verdraag ze niet.
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
pi_141811636
quote:
2s.gif Op woensdag 2 juli 2014 12:31 schreef Gwywen het volgende:
Piet, is het waar dat paprika's met vier knobbels aan de onderkant zoeter zijn dan die met drie knobbels, en dat je die met vier beter voor rauw gebruik kunt gebruiken, en die met drie knobbels om te koken/bakken?
Ik wist niet eens dat er verschil was... ok een punt paprika is anders maar er zijn dus ook 2 soorten "gewone" paprika's...
"A push and a rush and the land we stand on is ours" - Turrican
Whiskyplankje
  woensdag 2 juli 2014 @ 14:00:24 #47
401485 Molo
Völlig losgelöst
pi_141814705
quote:
2s.gif Op woensdag 2 juli 2014 12:31 schreef Gwywen het volgende:
Piet, is het waar dat paprika's met vier knobbels aan de onderkant zoeter zijn dan die met drie knobbels, en dat je die met vier beter voor rauw gebruik kunt gebruiken, en die met drie knobbels om te koken/bakken?
Net aan een paprikateler gevraagd en die begon keihard te lachen. Dikke onzin dus.
Oh how you'd have a happy life, if you did the things you like
  woensdag 2 juli 2014 @ 16:07:53 #48
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_141819095
ik eet zoals gezegd geen paprika, maar vermoed dat als je ze zelf kweekt ze veel smaakvoller zijn dan productiepaprika, bij tomaten werkt het iig wel zo
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
  woensdag 2 juli 2014 @ 16:28:06 #49
232606 RobinOok
Patroonheilige van CUL
pi_141819614
quote:
1s.gif Op woensdag 2 juli 2014 14:00 schreef Molo het volgende:

[..]

Net aan een paprikateler gevraagd en die begon keihard te lachen. Dikke onzin dus.
Klinkt mij ook als absolute nonsense in de oren ja.
  woensdag 2 juli 2014 @ 18:10:30 #50
226990 Gwywen
Tuinvrouw
pi_141822826
quote:
1s.gif Op woensdag 2 juli 2014 14:00 schreef Molo het volgende:

[..]

Net aan een paprikateler gevraagd en die begon keihard te lachen. Dikke onzin dus.
Dat dacht ik al, maar je leest soms van die dingen op internet hè... :P

@Piet ik heb tegenwoordig een moestuin dus ik ben benieuwd!
  woensdag 2 juli 2014 @ 20:40:26 #51
401485 Molo
Völlig losgelöst
pi_141827854
quote:
0s.gif Op woensdag 2 juli 2014 16:07 schreef Pietverdriet het volgende:
ik eet zoals gezegd geen paprika, maar vermoed dat als je ze zelf kweekt ze veel smaakvoller zijn dan productiepaprika, bij tomaten werkt het iig wel zo
Ja volle zon, met name in zuid Europa enzo. Nederland is lastig wat dat betreft. En niet teveel water, zodat ze lekker geconcentreerd smaken.
Oh how you'd have a happy life, if you did the things you like
  woensdag 2 juli 2014 @ 20:41:14 #52
401485 Molo
Völlig losgelöst
pi_141827883
quote:
0s.gif Op woensdag 2 juli 2014 16:28 schreef RobinOok het volgende:

[..]

Klinkt mij ook als absolute nonsense in de oren ja.
Ik kwam die knakker tegen dus vroeg het maar quasi lollig, maar zijn gezicht alleen al sprak boekdelen haha :D
Oh how you'd have a happy life, if you did the things you like
pi_141828281
quote:
1s.gif Op woensdag 2 juli 2014 20:40 schreef Molo het volgende:

[..]

Ja volle zon, met name in zuid Europa enzo. Nederland is lastig wat dat betreft. En niet teveel water, zodat ze lekker geconcentreerd smaken.
Kan in Nederland ook prima hoor. Alleen oogsten wij ons fruit liever onrijp, zodat het wat lomper in de vrachtwagen kan en lekker lang in de supermarkt kan blijven liggen. :)
La derecha oprime, la izquierda libera
  woensdag 2 juli 2014 @ 21:00:28 #54
401485 Molo
Völlig losgelöst
pi_141828647
quote:
2s.gif Op woensdag 2 juli 2014 20:51 schreef LeeHarveyOswald het volgende:

[..]

Kan in Nederland ook prima hoor. Alleen oogsten wij ons fruit liever onrijp, zodat het wat lomper in de vrachtwagen kan en lekker lang in de supermarkt kan blijven liggen. :)
Ik heb er geen verstand van hoor, ik roep alleen wat die teler me vertelde :D
Oh how you'd have a happy life, if you did the things you like
  donderdag 3 juli 2014 @ 00:40:04 #55
45 SiGNe
Uitspraak: Sign
pi_141839969
Ik heb geen 'Piet hoe maak ik het klaar?' vraag maar een 'Piet wat stop ik er in?' vraag...

Ik heb sinds kort een mooie grote Samsung koel-vries combinatie en m'n vriezer is nog zo goed als leeg.
Op het moment alleen een tray ijsblokjes en 3 pakken Amerikaanse hamburgers die in de aanbieding waren maar wat zijn nu zaken die gewoon verdomd handig zijn om in je vriezer te hebben liggen??

M'n vorige koelkast koelde prima maar vroor niet, roomijs was binnen 2 uur volledig ontdooid, pizza's na een uur al slap.
Het enige ijs dat er in zat groeide op de wanden dus ik heb die vriezer eigenlijk zelden gebruikt.
M'n huidige vriezer gaat tot -23 en heeft no-frost dus goed koud en kan in principe niet dichtvriezen ~:)
  donderdag 3 juli 2014 @ 06:58:14 #56
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_141842203
Ik heb altijd zelfgemaakte soep liggen, fond's in ijsblokjeszakjes, wat sardientjes, inktvis, doperwtjes, eendenborst, rode kool, steaks en wat zich nog meer zo verzameld.
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
pi_141842300
Brood, divers vlees, pastasaus, doperwten, gember, guacamole, vissticks, ijsblokjes, coldpack en 2 flessen wodka.
"A push and a rush and the land we stand on is ours" - Turrican
Whiskyplankje
pi_141842494
Ik fiets af en toe om kwart voor acht langs de biologische supermarkt, om vlees dat nog 2 dagen houdbaar is, en is afgeprijsd, in te slaan. Hoeft het bij hun niet in de prullenbak, heb ik goedkope kip :P
La derecha oprime, la izquierda libera
pi_141842577
Hier ligt er vlees, diepvriesfruit voor smoothies, soep, bouillon en deeg.
pi_141843790
Ik heb vooral veel groente en fruit. Haricots verts, peper, limoenblaadjes, mierikswortel, gember, pompoen, citroengras, doperwten, Mexicaanse groente, soms wokgroenten die 35% afgeprijsd waren, dille, peterselie en koriander, etc etc etc.
Daarnaast bladerdeeg, een paar bakken aspergevocht voor soep, een restje lasagna, ijsjes en aardappelkroketten. En brood natuurlijk.
Spoilers!
pi_141844507
Hier in de vriezer:

- Wodka. Veel wodka. :Y) En eventuele andere sterke drank die heel koud heel lekker is.

- Fruit. Klein fruit heel en groot fruit in stukjes. Er ligt wel een paar kilo handzaam fruit in mijn vriezer en daardoor zijn smoothies altijd in een paar tellen klaar om op te eten

- Geraspte gember. Ik vind gember raspen nogal een vervelend klusje, dus zo nu en dan rasp ik een heeeeeeeeleboel in één keer, en dat bewaar ik dan plat uitgestreken in een ziplockzakje. Als ik dan verse gember nodig heb breek ik er zo een stukje vanaf.

- Van dingen die bewerkelijk zijn om zelf te maken (loempiaatjes, allerlei soorten dimsum, gyoza, kleine pasteitjes, deze geniale gehaktballen) knutsel ik er meteen heel erg veel en wat ik niet meteen opeet, gaat in de vriezer. Zo heb ik altijd homemade snacks op voorraad, en gehaktballen komen altijd wel van pas.
Let me see you stripped down to the bone
pi_141844607
Oh, en dit..

http://lifehacker.com/5979265/store-ice-cream-in-freezer-bags-for-easier-scooping

..klopt echt (ondanks de knorrige comments eronder). Zowel gekocht ijs in zo'n plastic bak als zelfgemaakt ijs blijft veel zachter en zonder kristallen als je een goede ziplockzak om de bak heendoet. ^O^
Let me see you stripped down to the bone
  donderdag 3 juli 2014 @ 10:31:29 #63
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_141844777
Vlees portioneer en vacumeer ik ook altijd.
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
pi_141847074
Vandaag dus griekse burgers. Ik ben van plan om het gehakt te mixen met wat tomatenpuree, peterselie en munt. Verder doe ik daar sla, ui, komkommer, tzatziki en nog wat munt en peterselie op. Daarnaast zelfgemaakte frietjes met wat paprikapoeder en een koolsalade. Weet jij nog een topping voor de burgers?
  zaterdag 5 juli 2014 @ 17:13:56 #65
45 SiGNe
Uitspraak: Sign
pi_141933527
Bedankt voor de vrieskast-tips, pasta-sauzen en soepen lijkt me inderdaad erg handig.
Gember invriezen lijkt me ook handig want over het algemeen gebruik ik niet veel en na een tijdje ligt er dan weer een uitgedroogde gember in de kast (en dan koop ik het nog wel bij de Turk (Irakees!) waar je niet perse meer moet kopen dan je nodig hebt)

Mooie vlees-aanbiedingen kunnen kopen is ook wel ideaal, laatst nog 3 verpakkingen verse hamburgers bij de C1000 gehaald voor slechts 6 euro (zwaarste verpakkingen gepakt natuurlijk, was mooi ¤8,- korting!)

Zo fijn, een koel-vriescombi die niet alleen koelt... ^O^
pi_142035222
Hoeveel suiker en hoeveel vanillestangen gebruiken jullie om zelf vanillesuiker te maken en hoe lang moet dit blijven staan om echt een sterke vanillesmaak te krijgen? Ik heb een geschraapte vanillestok gebruikt, dus het lijkt me dat ik dan meer stokken nodig heb of langer moet wachten.
Carpe Diem- Pluk de Dag
Life is unfair and then you die
Wat U niet wil dat u geschiedt doe dat ook een ander niet
pi_142036264
Ik vul gewoon mijn hele pot met suiker, ruim 1 kilo. Vervolgens spaar ik gewoon alle vanille stokjes op die ik gebruikt heb. Meestal ben ik een maand en 4 stokjes verder voordat ik hem begin te gebruiken. Maar ook dan blijf ik gebruikte stokjes er gewoon bij proppen.
  dinsdag 8 juli 2014 @ 10:21:29 #68
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_142037697
Ik heb er mee geexperimenteerd en vond dat er niet voldoende vanille aroma in de suiker kwam. Heb het toen met siroop geprobeerd, dat beviel beter, daarna op alcohol en dat gaat erg goed.
CUL / Vanille-extract of siroop maken, experiment
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
pi_142059305
Dankje Myraela en Piet.
Carpe Diem- Pluk de Dag
Life is unfair and then you die
Wat U niet wil dat u geschiedt doe dat ook een ander niet
  dinsdag 8 juli 2014 @ 20:04:25 #70
401485 Molo
Völlig losgelöst
pi_142059418
quote:
0s.gif Op dinsdag 8 juli 2014 10:21 schreef Pietverdriet het volgende:
Ik heb er mee geexperimenteerd en vond dat er niet voldoende vanille aroma in de suiker kwam. Heb het toen met siroop geprobeerd, dat beviel beter, daarna op alcohol en dat gaat erg goed.
CUL / Vanille-extract of siroop maken, experiment
Zelfde hier, werkt geweldig.
Heb een fles nu ruim 7 maanden staan en ruikt en smaakt supersterk en heerlijk O+
Bovendien weken ook de vanillezaadjes los (af en toe schudden helpt ook), waardoor die ook in je eten terecht komen, in tegenstelling tot zelfgemaakte vanillesuiker, waar dat niet gebeurt.
Oh how you'd have a happy life, if you did the things you like
  dinsdag 8 juli 2014 @ 21:35:23 #71
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_142064240
quote:
0s.gif Op dinsdag 8 juli 2014 20:02 schreef Tinuviel het volgende:
Dankje Myraela en Piet.
Graag gedaan, laat ook even weten hoe het gelukt is!
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
pi_142071872
quote:
1s.gif Op dinsdag 8 juli 2014 21:35 schreef Pietverdriet het volgende:

[..]

Graag gedaan, laat ook even weten hoe het gelukt is!
Zal ik doen. Moet dan eerst meer vanillestokjes kopen en de tijd maken om te bereiden.
Carpe Diem- Pluk de Dag
Life is unfair and then you die
Wat U niet wil dat u geschiedt doe dat ook een ander niet
pi_142149400
Piet, ik wil (soft)ijs maken en nu heb ik maltodextrine nodig dus ik d8 dat haal ik wel even, blijken er twee soorten te zijn grof en fijn maar dat staat natuurlijk niet in het recept.
Enig idee welke ik het beste kan gebruiken ?
  vrijdag 11 juli 2014 @ 20:58:06 #74
139516 uniekhoorn
uniek, zoals ieder ander
pi_142183609
Piehietttt???
Welk stuk lever vind jij het lekkerst? Afgezien van kalfs.

En heb je een mooi verrassend receptje???.
Ik bak normaal gesproken lever met veel ui, zout/peper, snufje cayenne, beetje soja, soms spekjes, champignons en verse peterselie.
Nou wil ik wel wat anders.

Vroeger kregen wij vers van de koe een lever die mijn moeder dan kookte en dan de nog warme lever op witbrod met roomboter met zout/peper... Zo simpel maar het lekkerste wat er is (nutteloze info :D)
Nu doen en genieten, doodgaan kan altijd nog!
Zolang er alcohol verkocht wordt, heb ik geen probleem.
Je moet het leven nemen met een korreltje zout..... schijfje limoen en een shot tequilla
pi_142184839
quote:
0s.gif Op donderdag 10 juli 2014 20:39 schreef Sorella het volgende:
Piet, ik wil (soft)ijs maken en nu heb ik maltodextrine nodig dus ik d8 dat haal ik wel even, blijken er twee soorten te zijn grof en fijn maar dat staat natuurlijk niet in het recept.
Enig idee welke ik het beste kan gebruiken ?
Op gevoel zou ik zeggen de fijne want dat mengt makkelijker...
"A push and a rush and the land we stand on is ours" - Turrican
Whiskyplankje
  vrijdag 11 juli 2014 @ 21:32:02 #76
45 SiGNe
Uitspraak: Sign
pi_142185021
quote:
0s.gif Op donderdag 10 juli 2014 20:39 schreef Sorella het volgende:
Piet, ik wil (soft)ijs maken en nu heb ik maltodextrine nodig dus ik d8 dat haal ik wel even, blijken er twee soorten te zijn grof en fijn maar dat staat natuurlijk niet in het recept.
Enig idee welke ik het beste kan gebruiken ?
Grof kan je altijd nog fijn maken in een vijzel eventueel, van fijn grof maken lijkt me lastiger.
  vrijdag 11 juli 2014 @ 21:53:51 #77
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_142185873
quote:
0s.gif Op donderdag 10 juli 2014 20:39 schreef Sorella het volgende:
Piet, ik wil (soft)ijs maken en nu heb ik maltodextrine nodig dus ik d8 dat haal ik wel even, blijken er twee soorten te zijn grof en fijn maar dat staat natuurlijk niet in het recept.
Enig idee welke ik het beste kan gebruiken ?
Ik maak ijs zonder maltodextrine, maar zou fijn gebruiken, beter voor de structuur.
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
  vrijdag 11 juli 2014 @ 21:54:26 #78
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_142185902
quote:
0s.gif Op vrijdag 11 juli 2014 20:58 schreef uniekhoorn het volgende:
Piehietttt???
Welk stuk lever vind jij het lekkerst? Afgezien van kalfs.

En heb je een mooi verrassend receptje???.
Ik bak normaal gesproken lever met veel ui, zout/peper, snufje cayenne, beetje soja, soms spekjes, champignons en verse peterselie.
Nou wil ik wel wat anders.

Vroeger kregen wij vers van de koe een lever die mijn moeder dan kookte en dan de nog warme lever op witbrod met roomboter met zout/peper... Zo simpel maar het lekkerste wat er is (nutteloze info :D)
Gestopte ganzen en eendenlever
Gekookte lever dun gesneden op een broodje met pekelvlees (half om half)
Heerlijk
Recept moet ik ff zoeken
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
  vrijdag 11 juli 2014 @ 21:56:49 #79
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_142186000
Bekleed een patevorm van 0,8 liter met keukenpapier en dungesneden vet spek
Neem 800 gram vette ganzelever ontdoe deze van vliezen en zenen en snij deze grof klein.
Stamp in een vijzel 10 peperkorrels, een klein blaadje foelie en een koffielepel grof zeezout fijn en haal dat door een zeefje zodat er geen stukjes meekomen.
Bestrooi de lever met het kruidenzout mengsel en doe er 2 medium eieren doorheen.
Meng het geheel door elkaar en stort het in de patevorm. Doe de deksel erop en zet het in een waterbad in de oven tot een kerntemperatuur van 80 graden is bereikt. Laat het geheel afkoelen en opstijven.

Snij het aan plakken en serveer het met wat sla, wat toast en een lepel appelstroop of perenstroop als voor of tussengerecht.
Je kan ook een coulis maken van bramen of zo, maar persoonlijk vind ik dat afleiden van de zachte, volle smaak van de ganzelever.
Je kan ook eendenlever gebruiken, smaak bijna net zo goed
Als hij een nacht in de koelkast heeft gestaan is hij het lekkers
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
  vrijdag 11 juli 2014 @ 22:05:03 #80
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_142186364
Gevulde Zanglijsters
Neem 4-6 Zanglijsters, jonge spreeuwen zijn ook erg lekker, of kwartels
250-400 gram Foie gras
100 gram coppa
250 gram pitloze druiven
versgemalen zwarte peper
Glas witte wijn
De lijsters peperen, met Foie gras vullen en met de coppa overdekken. In een ovenschotel leggen en omlijsten met de druiven.
Met de wijn overgieten en bij 240 graden ca 40 minuten in de oven.
Serveren met stokbrood, ook om de saus mee te deppen.
Als je aan verse truffels kan komen is dat een welkome aanvulling op de vulling, of dungesneden morieljes..
Nom Nom Nom
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
  vrijdag 11 juli 2014 @ 22:09:49 #81
139516 uniekhoorn
uniek, zoals ieder ander
pi_142186555
Nog nooit ganzenlever gehad, volgens mij lust ik dat wel! :9
En een wit wijntje erbij :D
Nu doen en genieten, doodgaan kan altijd nog!
Zolang er alcohol verkocht wordt, heb ik geen probleem.
Je moet het leven nemen met een korreltje zout..... schijfje limoen en een shot tequilla
  vrijdag 11 juli 2014 @ 22:13:56 #82
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_142186740
quote:
0s.gif Op vrijdag 11 juli 2014 22:09 schreef uniekhoorn het volgende:
Nog nooit ganzenlever gehad, volgens mij lust ik dat wel! :9
En een wit wijntje erbij :D
Geen droog wijntje nemen, maar een zoetige, droge wijn combineerd niet met foie gras.
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
pi_142186851
Dank jullie voor de antwoorden
  vrijdag 11 juli 2014 @ 22:21:39 #84
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_142187087
quote:
0s.gif Op vrijdag 11 juli 2014 22:16 schreef Sorella het volgende:
Dank jullie voor de antwoorden
Graag gedaan
Wat voor een ijsmachine heb je?
En zou je dat softijsrecept willen posten?

Heb net mango en frambozensorbet gemaakt, mango met een klein handje frambozen gepureerd, suiker.
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
pi_142187426
Het is een zelfvriezende ijsmachine bij bcc vandaan van het merk proline, was in de aaanbieding verleden jaar, 70 euro ofzo, goed genoeg om te kijken of ik het vaak gebruik of dat het dezelfde kant op zou gaan als een broodbakmachine :).

Ijsrecept in het engels en volgens mij een redelijk grote hoeveelheid, ik moet het nog aanpassen in vieren delen ofzo en vertalen.

3000 g milk
200 g egg yolks
70 g maltodextrine
300 g melkpoeder
20 g rivier zout
800 g castersugar
1000 g slagroom

• To make the gelato, place milk in a 7 L saucepan, set over medium heat and heat to 40C.
• Place egg yolks in a bowl and whisk till pale.
• Place malodextrine, skim milk powders and salt in a bowl and mix until combined.
• Once the milk hits 40 C, add the powders and blend. Pour about ¼ of the mix slowly into the egg yolks and keep whisking. Then, pour the yolks with a ¼ mix, back into the saucepan with the rest of the mixture and bring up to 75 C. Take off the heat and let stand.
• In a large saucepan, place the sugar with a little water and make a slurry and put on a stove on highest heat and let sugar caramelize till you get a dark amber colour.
• At the same time, place the cream in a saucepan and heat to just before boiling, careful not to burn the cream.
• Once sugar is dark amber colour, take off heat and very slowly pour the hot cream in, being careful that it doesn’t bubble over.
• Once sugar and cream are combined, add to the reserved mixture. Blend with a stick blender and strain into shallow pans. Transfer to the blast chiller and cool until the mix gets to around 5 degrees.
• Transfer mix to the soft serve machine and set to production mode.
  vrijdag 11 juli 2014 @ 22:32:43 #86
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_142187597
quote:
0s.gif Op vrijdag 11 juli 2014 22:29 schreef Sorella het volgende:
Het is een zelfvriezende ijsmachine bij bcc vandaan van het merk proline, was in de aaanbieding verleden jaar, 70 euro ofzo, goed genoeg om te kijken of ik het vaak gebruik of dat het dezelfde kant op zou gaan als een broodbakmachine :).

Ijsrecept in het engels en volgens mij een redelijk grote hoeveelheid, ik moet het nog aanpassen in vieren delen ofzo en vertalen.

3000 g milk
200 g egg yolks
70 g maltodextrine
300 g melkpoeder
20 g rivier zout
800 g castersugar
1000 g slagroom

• To make the gelato, place milk in a 7 L saucepan, set over medium heat and heat to 40C.
• Place egg yolks in a bowl and whisk till pale.
• Place malodextrine, skim milk powders and salt in a bowl and mix until combined.
• Once the milk hits 40 C, add the powders and blend. Pour about ¼ of the mix slowly into the egg yolks and keep whisking. Then, pour the yolks with a ¼ mix, back into the saucepan with the rest of the mixture and bring up to 75 C. Take off the heat and let stand.
• In a large saucepan, place the sugar with a little water and make a slurry and put on a stove on highest heat and let sugar caramelize till you get a dark amber colour.
• At the same time, place the cream in a saucepan and heat to just before boiling, careful not to burn the cream.
• Once sugar is dark amber colour, take off heat and very slowly pour the hot cream in, being careful that it doesn’t bubble over.
• Once sugar and cream are combined, add to the reserved mixture. Blend with a stick blender and strain into shallow pans. Transfer to the blast chiller and cool until the mix gets to around 5 degrees.
• Transfer mix to the soft serve machine and set to production mode.
Zo de hoeveelheden door 10 delen
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
pi_142187649
quote:
1s.gif Op vrijdag 11 juli 2014 22:32 schreef Pietverdriet het volgende:

[..]

Zo de hoeveelheden door 10 delen
In tienen delen is makkelijk uit te rekenen :)
rivier zout kan ik toch ook zeezout voor gebruiken lijkt mij ?

Ik kwam deze ook nog tegen, erg makkelijk
Instant Apricot Ice Cream:

425 g can of apricot halves, drained
395 g can sweetened condensed milk

Place ingredients in a food processor and process to combine. Transfer to a container and place in the freezer overnight.

Is wel erg zoet.

[ Bericht 11% gewijzigd door Sorella op 11-07-2014 22:40:08 ]
  vrijdag 11 juli 2014 @ 22:39:47 #88
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_142187869
quote:
0s.gif Op vrijdag 11 juli 2014 22:34 schreef Sorella het volgende:

[..]

In tienen delen is makkelijk uit te rekenen :)
rivier zout kan ik toch ook zeezout voor gebruiken lijkt mij ?
Zou het gewoon weglaten. Zouten genoeg in melk en room
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
pi_142189780
quote:
1s.gif Op vrijdag 11 juli 2014 22:39 schreef Pietverdriet het volgende:

[..]

Zou het gewoon weglaten. Zouten genoeg in melk en room
Okidokie, morgen shoppen, zondag ijs maken :)
pi_142202323
Ik wil vanmiddag kaassoufflé proberen te maken, gewoon om te kijken of ik het kan, maar ik ben nogal bang omdat het schijtmoeilijk schijnt te zijn :')
Dus, tips zijn welkom! Waar moet ik echt rekening mee houden?
pi_142202546
quote:
0s.gif Op zaterdag 12 juli 2014 12:37 schreef _Loki het volgende:
Ik wil vanmiddag kaassoufflé proberen te maken, gewoon om te kijken of ik het kan, maar ik ben nogal bang omdat het schijtmoeilijk schijnt te zijn :')
Dus, tips zijn welkom! Waar moet ik echt rekening mee houden?
Oven niet tussentijds openen
Let's all accept each other's differences and different opinions and live together in harmony :)
  zaterdag 12 juli 2014 @ 14:04:50 #92
232606 RobinOok
Patroonheilige van CUL
pi_142204287
De eiwitten moet stijf geslagen, maar niet te stijf. Anders dan bij meringue dus. Veel wolkeriger.
En de truc is eerst een beetje stijfgeslagen eiwit door je kaasmengsel mengen en daarna voorzichtig de rest erdoor vouwen.

En oja, ook belangrijk: de vorm beboteren in rechte strepen van bodem naar rand. Dat helpt het egale/gelijkmatige rijzen.
  zaterdag 12 juli 2014 @ 14:10:23 #93
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_142204432
Enveloperen, of omslaan, niet roeren als je het eiwit erdoor mengt.
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
pi_142208882
Piet, ik heb een zak postelein bij de markt gekocht voor 1 euro. Meestal is dit volgens mij duurder dus ik sloeg mijn slag (en het is ook weer wat anders dan altijd supermarktgroente).

Wat zal ik doen? Ik zat te denken aan stamppot (het enige 'klassieke' met postelein dat ik kan bedenken) en dan serveren met veel speklapjes (die moeten op :') ). Maar misschien maak ik niet alles op, dus nog ideeën?
Let's all accept each other's differences and different opinions and live together in harmony :)
pi_142209040
Op internet vind ik voornamelijk oma's 'groente-in-papje' recepten (postelein half uur koken en dan binen met aardappelmeel :'( ). Ik hoop dus op een beter idee.

Alternatief is de postelein te stoven in boter maar dan maak ik liever stamppot denk ik. Maar misschien kan ik er iets van een soep of salade mee maken of zoiets? Geen idee...
Let's all accept each other's differences and different opinions and live together in harmony :)
  zaterdag 12 juli 2014 @ 17:28:28 #96
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_142209911
Postelein stamp ik door gekookte aardappels (bloemige) met een kluit boter en wat zout.
Heerlijk in zijn eenvoud.
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
  zaterdag 12 juli 2014 @ 18:30:06 #97
232606 RobinOok
Patroonheilige van CUL
pi_142211741
Misschien brengt dit je op een idee, Sirdanilot?

Pumpkin, lentils, purslane and feta salad

Enigzins aanpassen aan het jaargetijde. ;-)
pi_142213035
Dank voor de ideeën :Y

Ik dacht overigens dat postelein echt typisch Nederlands was maar blijkbaar heeft men het elders ook
Let's all accept each other's differences and different opinions and live together in harmony :)
  zaterdag 12 juli 2014 @ 19:11:59 #99
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_142213064
quote:
0s.gif Op zaterdag 12 juli 2014 19:11 schreef sirdanilot het volgende:
Dank voor de ideeën :Y

Ik dacht overigens dat postelein echt typisch Nederlands was maar blijkbaar heeft men het elders ook
Meest Nederlandse wat ik ken zijn Capucijners
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
  zaterdag 12 juli 2014 @ 19:58:38 #100
157897 Bramito
Espeen ies dieferent!
pi_142214970
quote:
1s.gif Op zaterdag 12 juli 2014 19:11 schreef Pietverdriet het volgende:

[..]

Meest Nederlandse wat ik ken zijn Capucijners
Echt kut dat die niet in Spanje te krijgen zijn inderdaad. Ze hebben hier echt heel mooie peulvruchten, maar af en toe wil ik gewoon Capucijners.
Siesta & Fiesta!
  zaterdag 12 juli 2014 @ 20:02:02 #101
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_142215137
quote:
1s.gif Op zaterdag 12 juli 2014 19:58 schreef Bramito het volgende:

[..]

Echt kut dat die niet in Spanje te krijgen zijn inderdaad. Ze hebben hier echt heel mooie peulvruchten, maar af en toe wil ik gewoon Capucijners.
Heb je een tuin?
Laat je een doos gedroogde uit NL sturen en plant ze.
Of kook de gedroogde
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
abonnement Unibet Coolblue Bitvavo
Forum Opties
Forumhop:
Hop naar:
(afkorting, bv 'KLB')