Grof kan je altijd nog fijn maken in een vijzel eventueel, van fijn grof maken lijkt me lastiger.quote:Op donderdag 10 juli 2014 20:39 schreef Sorella het volgende:
Piet, ik wil (soft)ijs maken en nu heb ik maltodextrine nodig dus ik d8 dat haal ik wel even, blijken er twee soorten te zijn grof en fijn maar dat staat natuurlijk niet in het recept.
Enig idee welke ik het beste kan gebruiken ?
Ik maak ijs zonder maltodextrine, maar zou fijn gebruiken, beter voor de structuur.quote:Op donderdag 10 juli 2014 20:39 schreef Sorella het volgende:
Piet, ik wil (soft)ijs maken en nu heb ik maltodextrine nodig dus ik d8 dat haal ik wel even, blijken er twee soorten te zijn grof en fijn maar dat staat natuurlijk niet in het recept.
Enig idee welke ik het beste kan gebruiken ?
Gestopte ganzen en eendenleverquote:Op vrijdag 11 juli 2014 20:58 schreef uniekhoorn het volgende:
Piehietttt???
Welk stuk lever vind jij het lekkerst? Afgezien van kalfs.
En heb je een mooi verrassend receptje???.
Ik bak normaal gesproken lever met veel ui, zout/peper, snufje cayenne, beetje soja, soms spekjes, champignons en verse peterselie.
Nou wil ik wel wat anders.
Vroeger kregen wij vers van de koe een lever die mijn moeder dan kookte en dan de nog warme lever op witbrod met roomboter met zout/peper... Zo simpel maar het lekkerste wat er is (nutteloze info)
Geen droog wijntje nemen, maar een zoetige, droge wijn combineerd niet met foie gras.quote:Op vrijdag 11 juli 2014 22:09 schreef uniekhoorn het volgende:
Nog nooit ganzenlever gehad, volgens mij lust ik dat wel!
En een wit wijntje erbij
Graag gedaanquote:
Zo de hoeveelheden door 10 delenquote:Op vrijdag 11 juli 2014 22:29 schreef Sorella het volgende:
Het is een zelfvriezende ijsmachine bij bcc vandaan van het merk proline, was in de aaanbieding verleden jaar, 70 euro ofzo, goed genoeg om te kijken of ik het vaak gebruik of dat het dezelfde kant op zou gaan als een broodbakmachine.
Ijsrecept in het engels en volgens mij een redelijk grote hoeveelheid, ik moet het nog aanpassen in vieren delen ofzo en vertalen.
3000 g milk
200 g egg yolks
70 g maltodextrine
300 g melkpoeder
20 g rivier zout
800 g castersugar
1000 g slagroom
• To make the gelato, place milk in a 7 L saucepan, set over medium heat and heat to 40C.
• Place egg yolks in a bowl and whisk till pale.
• Place malodextrine, skim milk powders and salt in a bowl and mix until combined.
• Once the milk hits 40 C, add the powders and blend. Pour about ¼ of the mix slowly into the egg yolks and keep whisking. Then, pour the yolks with a ¼ mix, back into the saucepan with the rest of the mixture and bring up to 75 C. Take off the heat and let stand.
• In a large saucepan, place the sugar with a little water and make a slurry and put on a stove on highest heat and let sugar caramelize till you get a dark amber colour.
• At the same time, place the cream in a saucepan and heat to just before boiling, careful not to burn the cream.
• Once sugar is dark amber colour, take off heat and very slowly pour the hot cream in, being careful that it doesn’t bubble over.
• Once sugar and cream are combined, add to the reserved mixture. Blend with a stick blender and strain into shallow pans. Transfer to the blast chiller and cool until the mix gets to around 5 degrees.
• Transfer mix to the soft serve machine and set to production mode.
In tienen delen is makkelijk uit te rekenenquote:Op vrijdag 11 juli 2014 22:32 schreef Pietverdriet het volgende:
[..]
Zo de hoeveelheden door 10 delen
Zou het gewoon weglaten. Zouten genoeg in melk en roomquote:Op vrijdag 11 juli 2014 22:34 schreef Sorella het volgende:
[..]
In tienen delen is makkelijk uit te rekenen
rivier zout kan ik toch ook zeezout voor gebruiken lijkt mij ?
Okidokie, morgen shoppen, zondag ijs makenquote:Op vrijdag 11 juli 2014 22:39 schreef Pietverdriet het volgende:
[..]
Zou het gewoon weglaten. Zouten genoeg in melk en room
Oven niet tussentijds openenquote:Op zaterdag 12 juli 2014 12:37 schreef _Loki het volgende:
Ik wil vanmiddag kaassoufflé proberen te maken, gewoon om te kijken of ik het kan, maar ik ben nogal bang omdat het schijtmoeilijk schijnt te zijn![]()
Dus, tips zijn welkom! Waar moet ik echt rekening mee houden?
Meest Nederlandse wat ik ken zijn Capucijnersquote:Op zaterdag 12 juli 2014 19:11 schreef sirdanilot het volgende:
Dank voor de ideeën![]()
Ik dacht overigens dat postelein echt typisch Nederlands was maar blijkbaar heeft men het elders ook
Echt kut dat die niet in Spanje te krijgen zijn inderdaad. Ze hebben hier echt heel mooie peulvruchten, maar af en toe wil ik gewoon Capucijners.quote:Op zaterdag 12 juli 2014 19:11 schreef Pietverdriet het volgende:
[..]
Meest Nederlandse wat ik ken zijn Capucijners
Forum Opties | |
---|---|
Forumhop: | |
Hop naar: |