abonnement Unibet Coolblue
  zaterdag 12 juli 2014 @ 20:02:02 #101
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_142215137
quote:
1s.gif Op zaterdag 12 juli 2014 19:58 schreef Bramito het volgende:

[..]

Echt kut dat die niet in Spanje te krijgen zijn inderdaad. Ze hebben hier echt heel mooie peulvruchten, maar af en toe wil ik gewoon Capucijners.
Heb je een tuin?
Laat je een doos gedroogde uit NL sturen en plant ze.
Of kook de gedroogde
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
  zaterdag 12 juli 2014 @ 20:07:37 #102
157897 Bramito
Espeen ies dieferent!
pi_142215363
Ik heb een andere deal: Capucijners om wijn.
Siesta & Fiesta!
  zaterdag 12 juli 2014 @ 20:22:35 #103
45 SiGNe
Uitspraak: Sign
pi_142215862
quote:
1s.gif Op zaterdag 12 juli 2014 20:02 schreef Pietverdriet het volgende:

[..]

Heb je een tuin?
Laat je een doos gedroogde uit NL sturen en plant ze.
Of kook de gedroogde
Wat ik nog van vroeger weet toen ik een schooltuintje had is dat je capucijners niet elk jaar op dezelfde plaats mag telen, krijgt de plant ziektes door en de grond kan het ook niet aan (teveel stikstof in de bodem).
Dus je kan ze wel telen maar dan moet je het jaar erop een andere plek zoeken.
  zaterdag 12 juli 2014 @ 20:49:47 #104
157897 Bramito
Espeen ies dieferent!
pi_142217012
Dat geldt voor alle peulvruchten, en eigenlijk moet je alle gewassen roteren.
Siesta & Fiesta!
  zaterdag 12 juli 2014 @ 21:27:43 #105
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_142218554
quote:
0s.gif Op zaterdag 12 juli 2014 20:49 schreef Bramito het volgende:
Dat geldt voor alle peulvruchten, en eigenlijk moet je alle gewassen roteren.
Drie jaar drie verschillende gewassen en het vierde jaar braak laten liggen deden ze van oudsher
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
pi_142218738
Ik heb een grote zak paprika's liggen, wat zal ik daar eens van maken?
  zaterdag 12 juli 2014 @ 21:35:39 #107
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_142218895
quote:
14s.gif Op zaterdag 12 juli 2014 21:32 schreef Myraela het volgende:
Ik heb een grote zak paprika's liggen, wat zal ik daar eens van maken?
Ajvar?
Roken en drogen en aan vlokken snijden?
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
pi_142219137
Oeh, ajvar is een goed idee. :9 Maandag even aubergine halen.
  zaterdag 12 juli 2014 @ 21:44:53 #109
232606 RobinOok
Patroonheilige van CUL
  zaterdag 12 juli 2014 @ 21:45:47 #110
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_142219342
quote:
14s.gif Op zaterdag 12 juli 2014 21:41 schreef Myraela het volgende:
Oeh, ajvar is een goed idee. :9 Maandag even aubergine halen.
Morgen geen winkels open bij jou?
En een beetje chili (of doe er wat sambal bij) en knoflook natuurlijk
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
  zaterdag 12 juli 2014 @ 21:48:36 #111
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_142219457
Ajvar wordt erg lekker als je de paprikas schilt
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
pi_142219919
quote:
Dat lijkt me ook wel erg lekker. Alleen heb ik geen rookoven en dat lijkt me stiekem toch wel beter dan zonder te roken. Dus denk dat ik deze bewaar voor als ik wel kan roken.

quote:
1s.gif Op zaterdag 12 juli 2014 21:45 schreef Pietverdriet het volgende:

[..]

Morgen geen winkels open bij jou?
En een beetje chili (of doe er wat sambal bij) en knoflook natuurlijk
Zal wel even langs de turk lopen of die aubergine hebben. Vast wel. En beetje chili lijkt me wel lekker en veel knoflook sowieso. :D

Ik ben stiekem helemaal geen paprika-fan. Maar dit was een enorme zak op de markt voor maar één euro. Dat kon ik niet laten liggen.
  zaterdag 12 juli 2014 @ 21:59:49 #113
232606 RobinOok
Patroonheilige van CUL
pi_142220035
quote:
14s.gif Op zaterdag 12 juli 2014 21:57 schreef Myraela het volgende:

[..]

Dat lijkt me ook wel erg lekker. Alleen heb ik geen rookoven en dat lijkt me stiekem toch wel beter dan zonder te roken. Dus denk dat ik deze bewaar voor als ik wel kan roken.

Toch is het originele recept zonder roken. Maar je hebt wel gelijk, alles is gerookt lekkerder. Ook die ajvar. ;-)
  zaterdag 12 juli 2014 @ 22:01:35 #114
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_142220119
Roken kan je ook in een bbq met deksel en wat eiken of beukenhout
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
pi_142231994
quote:
Dat lijkt verdacht veel op het overheerlijke Shakshuka: http://www.culy.nl/recept(...)ht-met-tomaat-en-ei/
"A push and a rush and the land we stand on is ours" - Turrican
Whiskyplankje
  zondag 13 juli 2014 @ 10:33:44 #116
221912 minilot
Nancy boy
pi_142235116
quote:
0s.gif Op woensdag 2 juli 2014 10:07 schreef Pietverdriet het volgende:
Pietje, ik ga vandaag voor het eerst Spätzle maken. Nou heb ik geen Spätlepresse maar wel een pureeknijper voor piepers. Zo op het oog zie ik weinig verschil. Kan ik naar jou idee gewoon m'n aardappelknijper gebruiken, en zijn er nog dingen waar ik bij het op die manier maken van Spätzle rekening mee moet houden?
Let me see you stripped down to the bone
  zondag 13 juli 2014 @ 10:43:37 #117
401485 Molo
Völlig losgelöst
pi_142235227
quote:
0s.gif Op zondag 13 juli 2014 10:33 schreef minilot het volgende:

[..]

Pietje, ik ga vandaag voor het eerst Spätzle maken. Nou heb ik geen Spätlepresse maar wel een pureeknijper voor piepers. Zo op het oog zie ik weinig verschil. Kan ik naar jou idee gewoon m'n aardappelknijper gebruiken, en zijn er nog dingen waar ik bij het op die manier maken van Spätzle rekening mee moet houden?
Ja, opschrijven hoe je het gemaakt hebt (en mooie foto's maken O+) zodat ik het na kan maken *;
Oh how you'd have a happy life, if you did the things you like
  zondag 13 juli 2014 @ 11:07:14 #118
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_142235508
quote:
0s.gif Op zondag 13 juli 2014 10:33 schreef minilot het volgende:

[..]

Pietje, ik ga vandaag voor het eerst Spätzle maken. Nou heb ik geen Spätlepresse maar wel een pureeknijper voor piepers. Zo op het oog zie ik weinig verschil. Kan ik naar jou idee gewoon m'n aardappelknijper gebruiken, en zijn er nog dingen waar ik bij het op die manier maken van Spätzle rekening mee moet houden?
Volgens mij moet het met een pureeknijper ook wel lukken
Klassiek is dit trouwens
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
  User die het meest klaagt 2022 zondag 13 juli 2014 @ 18:30:54 #119
414785 sirdanilot
pi_142248857
Gisteren heb ik een stamppot gemaakt van de postelein. Prima, maar volgende keer wil ik wel zorgen voor wat minder vocht (ik had er melk bij gedaan maar dat hoeft dus eigenlijk niet want uit de postelein komt water :') ).

Vandaag heb ik niet zoveel honger, dus ik ga een soep maken van de postelein. N.a.v. dit recept. Nu heb ik geen amandelpasta, maar wel sesampasta (tahini) en pindakaas. Nu lijkt die laatste me erg smerig maar misschien kan tahini weg ipv amandelpasta? Of anders maak ik gewoon een roux (eigenlijk zijn al mijn soepen gebonden met roux, erg saai maar wel makkelijk).

Of ik kook een aardappeltje mee en laat die meepureren. Misschien is dat wel de beste optie
Let's all accept each other's differences and different opinions and live together in harmony :)
  User die het meest klaagt 2022 zondag 13 juli 2014 @ 18:38:22 #120
414785 sirdanilot
pi_142249115
quote:
0s.gif Op zaterdag 12 juli 2014 21:48 schreef Pietverdriet het volgende:
Ajvar wordt erg lekker als je de paprikas schilt
Laat ik voorop stellen dat ik nog nooit ajvar heb gemaakt, maar het staat op mijn lange to-do lijst.

Maar wat ik zou doen, is de paprika's 'charren' op het fornuis (branden met de gasvlam), dan in een plastic zakje en dan het zwarte eraf pulken. Dan heb je een lekkere charred paprika, ik heb dit proces wel al vaker gedaan maar dan niet voor ajvar.

Met aubergine kan dit ook, maar ik vind het dan handiger om deze gewoon in de oven te doen want je kunt de pulp makkelijk uit de schil halen, en evt. kun je de schil ook wel eten als ze niet te verbrand zijn.
Let's all accept each other's differences and different opinions and live together in harmony :)
  zondag 13 juli 2014 @ 20:42:40 #121
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_142255207
quote:
0s.gif Op zondag 13 juli 2014 18:30 schreef sirdanilot het volgende:
Gisteren heb ik een stamppot gemaakt van de postelein. Prima, maar volgende keer wil ik wel zorgen voor wat minder vocht (ik had er melk bij gedaan maar dat hoeft dus eigenlijk niet want uit de postelein komt water :') ).

Vandaag heb ik niet zoveel honger, dus ik ga een soep maken van de postelein. N.a.v. dit recept. Nu heb ik geen amandelpasta, maar wel sesampasta (tahini) en pindakaas. Nu lijkt die laatste me erg smerig maar misschien kan tahini weg ipv amandelpasta? Of anders maak ik gewoon een roux (eigenlijk zijn al mijn soepen gebonden met roux, erg saai maar wel makkelijk).

Of ik kook een aardappeltje mee en laat die meepureren. Misschien is dat wel de beste optie
Wat ist geworden? Stond zelf in de keuken en daarna te eten
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
  zondag 13 juli 2014 @ 20:45:15 #122
221912 minilot
Nancy boy
pi_142255359
quote:
1s.gif Op zondag 13 juli 2014 11:07 schreef Pietverdriet het volgende:

[..]

Volgens mij moet het met een pureeknijper ook wel lukken
Klassiek is dit trouwens
Het was flink hard persen (heb uiteindelijk mijn lief met steviger armspieren moeten optrommelen) maar verder kreeg ik echt uitstekende Spätzle uit mijn aardappelpureeknijper ^O^
Let me see you stripped down to the bone
  zondag 13 juli 2014 @ 20:46:31 #123
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_142255436
quote:
0s.gif Op zondag 13 juli 2014 20:45 schreef minilot het volgende:

[..]

Het was flink hard persen (heb uiteindelijk mijn lief met steviger armspieren moeten optrommelen) maar verder kreeg ik echt uitstekende Spätzle uit mijn aardappelpureeknijper ^O^
Volgende keer deeg wat dunner?
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
pi_142260141
Heeft iemand hier een goed courgettesoep recept? Ik ben zelf fan van pure smaken en vind juist romige of wat dikkere soepen lekker. Ik wil de soep ook gaan invriezen.
Carpe Diem- Pluk de Dag
Life is unfair and then you die
Wat U niet wil dat u geschiedt doe dat ook een ander niet
  zondag 13 juli 2014 @ 22:09:09 #125
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_142260552
Niet te moeilijk doen, courgettes kleinsnijden en koken in een groente of kippenbouillon, staafmixer erin en pureren.
Afmaken met wat room als je dat lekker vindt, afsmaken eventueel met wat lichte soyasaus,
Dille erdoor is lekker maar niet noodzakelijk
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
abonnement Unibet Coolblue
Forum Opties
Forumhop:
Hop naar:
(afkorting, bv 'KLB')