abonnement Unibet Coolblue Bitvavo
  zaterdag 12 juli 2014 @ 20:02:02 #101
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_142215137
quote:
1s.gif Op zaterdag 12 juli 2014 19:58 schreef Bramito het volgende:

[..]

Echt kut dat die niet in Spanje te krijgen zijn inderdaad. Ze hebben hier echt heel mooie peulvruchten, maar af en toe wil ik gewoon Capucijners.
Heb je een tuin?
Laat je een doos gedroogde uit NL sturen en plant ze.
Of kook de gedroogde
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
  zaterdag 12 juli 2014 @ 20:07:37 #102
157897 Bramito
Espeen ies dieferent!
pi_142215363
Ik heb een andere deal: Capucijners om wijn.
Siesta & Fiesta!
  zaterdag 12 juli 2014 @ 20:22:35 #103
45 SiGNe
Uitspraak: Sign
pi_142215862
quote:
1s.gif Op zaterdag 12 juli 2014 20:02 schreef Pietverdriet het volgende:

[..]

Heb je een tuin?
Laat je een doos gedroogde uit NL sturen en plant ze.
Of kook de gedroogde
Wat ik nog van vroeger weet toen ik een schooltuintje had is dat je capucijners niet elk jaar op dezelfde plaats mag telen, krijgt de plant ziektes door en de grond kan het ook niet aan (teveel stikstof in de bodem).
Dus je kan ze wel telen maar dan moet je het jaar erop een andere plek zoeken.
  zaterdag 12 juli 2014 @ 20:49:47 #104
157897 Bramito
Espeen ies dieferent!
pi_142217012
Dat geldt voor alle peulvruchten, en eigenlijk moet je alle gewassen roteren.
Siesta & Fiesta!
  zaterdag 12 juli 2014 @ 21:27:43 #105
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_142218554
quote:
0s.gif Op zaterdag 12 juli 2014 20:49 schreef Bramito het volgende:
Dat geldt voor alle peulvruchten, en eigenlijk moet je alle gewassen roteren.
Drie jaar drie verschillende gewassen en het vierde jaar braak laten liggen deden ze van oudsher
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
pi_142218738
Ik heb een grote zak paprika's liggen, wat zal ik daar eens van maken?
  zaterdag 12 juli 2014 @ 21:35:39 #107
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_142218895
quote:
14s.gif Op zaterdag 12 juli 2014 21:32 schreef Myraela het volgende:
Ik heb een grote zak paprika's liggen, wat zal ik daar eens van maken?
Ajvar?
Roken en drogen en aan vlokken snijden?
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
pi_142219137
Oeh, ajvar is een goed idee. :9 Maandag even aubergine halen.
  zaterdag 12 juli 2014 @ 21:44:53 #109
232606 RobinOok
Patroonheilige van CUL
  zaterdag 12 juli 2014 @ 21:45:47 #110
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_142219342
quote:
14s.gif Op zaterdag 12 juli 2014 21:41 schreef Myraela het volgende:
Oeh, ajvar is een goed idee. :9 Maandag even aubergine halen.
Morgen geen winkels open bij jou?
En een beetje chili (of doe er wat sambal bij) en knoflook natuurlijk
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
  zaterdag 12 juli 2014 @ 21:48:36 #111
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_142219457
Ajvar wordt erg lekker als je de paprikas schilt
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
pi_142219919
quote:
Dat lijkt me ook wel erg lekker. Alleen heb ik geen rookoven en dat lijkt me stiekem toch wel beter dan zonder te roken. Dus denk dat ik deze bewaar voor als ik wel kan roken.

quote:
1s.gif Op zaterdag 12 juli 2014 21:45 schreef Pietverdriet het volgende:

[..]

Morgen geen winkels open bij jou?
En een beetje chili (of doe er wat sambal bij) en knoflook natuurlijk
Zal wel even langs de turk lopen of die aubergine hebben. Vast wel. En beetje chili lijkt me wel lekker en veel knoflook sowieso. :D

Ik ben stiekem helemaal geen paprika-fan. Maar dit was een enorme zak op de markt voor maar één euro. Dat kon ik niet laten liggen.
  zaterdag 12 juli 2014 @ 21:59:49 #113
232606 RobinOok
Patroonheilige van CUL
pi_142220035
quote:
14s.gif Op zaterdag 12 juli 2014 21:57 schreef Myraela het volgende:

[..]

Dat lijkt me ook wel erg lekker. Alleen heb ik geen rookoven en dat lijkt me stiekem toch wel beter dan zonder te roken. Dus denk dat ik deze bewaar voor als ik wel kan roken.

Toch is het originele recept zonder roken. Maar je hebt wel gelijk, alles is gerookt lekkerder. Ook die ajvar. ;-)
  zaterdag 12 juli 2014 @ 22:01:35 #114
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_142220119
Roken kan je ook in een bbq met deksel en wat eiken of beukenhout
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
pi_142231994
quote:
Dat lijkt verdacht veel op het overheerlijke Shakshuka: http://www.culy.nl/recept(...)ht-met-tomaat-en-ei/
"A push and a rush and the land we stand on is ours" - Turrican
Whiskyplankje
  zondag 13 juli 2014 @ 10:33:44 #116
221912 minilot
Nancy boy
pi_142235116
quote:
0s.gif Op woensdag 2 juli 2014 10:07 schreef Pietverdriet het volgende:
Pietje, ik ga vandaag voor het eerst Spätzle maken. Nou heb ik geen Spätlepresse maar wel een pureeknijper voor piepers. Zo op het oog zie ik weinig verschil. Kan ik naar jou idee gewoon m'n aardappelknijper gebruiken, en zijn er nog dingen waar ik bij het op die manier maken van Spätzle rekening mee moet houden?
Let me see you stripped down to the bone
  zondag 13 juli 2014 @ 10:43:37 #117
401485 Molo
Völlig losgelöst
pi_142235227
quote:
0s.gif Op zondag 13 juli 2014 10:33 schreef minilot het volgende:

[..]

Pietje, ik ga vandaag voor het eerst Spätzle maken. Nou heb ik geen Spätlepresse maar wel een pureeknijper voor piepers. Zo op het oog zie ik weinig verschil. Kan ik naar jou idee gewoon m'n aardappelknijper gebruiken, en zijn er nog dingen waar ik bij het op die manier maken van Spätzle rekening mee moet houden?
Ja, opschrijven hoe je het gemaakt hebt (en mooie foto's maken O+) zodat ik het na kan maken *;
Oh how you'd have a happy life, if you did the things you like
  zondag 13 juli 2014 @ 11:07:14 #118
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_142235508
quote:
0s.gif Op zondag 13 juli 2014 10:33 schreef minilot het volgende:

[..]

Pietje, ik ga vandaag voor het eerst Spätzle maken. Nou heb ik geen Spätlepresse maar wel een pureeknijper voor piepers. Zo op het oog zie ik weinig verschil. Kan ik naar jou idee gewoon m'n aardappelknijper gebruiken, en zijn er nog dingen waar ik bij het op die manier maken van Spätzle rekening mee moet houden?
Volgens mij moet het met een pureeknijper ook wel lukken
Klassiek is dit trouwens
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
pi_142248857
Gisteren heb ik een stamppot gemaakt van de postelein. Prima, maar volgende keer wil ik wel zorgen voor wat minder vocht (ik had er melk bij gedaan maar dat hoeft dus eigenlijk niet want uit de postelein komt water :') ).

Vandaag heb ik niet zoveel honger, dus ik ga een soep maken van de postelein. N.a.v. dit recept. Nu heb ik geen amandelpasta, maar wel sesampasta (tahini) en pindakaas. Nu lijkt die laatste me erg smerig maar misschien kan tahini weg ipv amandelpasta? Of anders maak ik gewoon een roux (eigenlijk zijn al mijn soepen gebonden met roux, erg saai maar wel makkelijk).

Of ik kook een aardappeltje mee en laat die meepureren. Misschien is dat wel de beste optie
Let's all accept each other's differences and different opinions and live together in harmony :)
pi_142249115
quote:
0s.gif Op zaterdag 12 juli 2014 21:48 schreef Pietverdriet het volgende:
Ajvar wordt erg lekker als je de paprikas schilt
Laat ik voorop stellen dat ik nog nooit ajvar heb gemaakt, maar het staat op mijn lange to-do lijst.

Maar wat ik zou doen, is de paprika's 'charren' op het fornuis (branden met de gasvlam), dan in een plastic zakje en dan het zwarte eraf pulken. Dan heb je een lekkere charred paprika, ik heb dit proces wel al vaker gedaan maar dan niet voor ajvar.

Met aubergine kan dit ook, maar ik vind het dan handiger om deze gewoon in de oven te doen want je kunt de pulp makkelijk uit de schil halen, en evt. kun je de schil ook wel eten als ze niet te verbrand zijn.
Let's all accept each other's differences and different opinions and live together in harmony :)
  zondag 13 juli 2014 @ 20:42:40 #121
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_142255207
quote:
0s.gif Op zondag 13 juli 2014 18:30 schreef sirdanilot het volgende:
Gisteren heb ik een stamppot gemaakt van de postelein. Prima, maar volgende keer wil ik wel zorgen voor wat minder vocht (ik had er melk bij gedaan maar dat hoeft dus eigenlijk niet want uit de postelein komt water :') ).

Vandaag heb ik niet zoveel honger, dus ik ga een soep maken van de postelein. N.a.v. dit recept. Nu heb ik geen amandelpasta, maar wel sesampasta (tahini) en pindakaas. Nu lijkt die laatste me erg smerig maar misschien kan tahini weg ipv amandelpasta? Of anders maak ik gewoon een roux (eigenlijk zijn al mijn soepen gebonden met roux, erg saai maar wel makkelijk).

Of ik kook een aardappeltje mee en laat die meepureren. Misschien is dat wel de beste optie
Wat ist geworden? Stond zelf in de keuken en daarna te eten
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
  zondag 13 juli 2014 @ 20:45:15 #122
221912 minilot
Nancy boy
pi_142255359
quote:
1s.gif Op zondag 13 juli 2014 11:07 schreef Pietverdriet het volgende:

[..]

Volgens mij moet het met een pureeknijper ook wel lukken
Klassiek is dit trouwens
Het was flink hard persen (heb uiteindelijk mijn lief met steviger armspieren moeten optrommelen) maar verder kreeg ik echt uitstekende Spätzle uit mijn aardappelpureeknijper ^O^
Let me see you stripped down to the bone
  zondag 13 juli 2014 @ 20:46:31 #123
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_142255436
quote:
0s.gif Op zondag 13 juli 2014 20:45 schreef minilot het volgende:

[..]

Het was flink hard persen (heb uiteindelijk mijn lief met steviger armspieren moeten optrommelen) maar verder kreeg ik echt uitstekende Spätzle uit mijn aardappelpureeknijper ^O^
Volgende keer deeg wat dunner?
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
pi_142260141
Heeft iemand hier een goed courgettesoep recept? Ik ben zelf fan van pure smaken en vind juist romige of wat dikkere soepen lekker. Ik wil de soep ook gaan invriezen.
Carpe Diem- Pluk de Dag
Life is unfair and then you die
Wat U niet wil dat u geschiedt doe dat ook een ander niet
  zondag 13 juli 2014 @ 22:09:09 #125
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_142260552
Niet te moeilijk doen, courgettes kleinsnijden en koken in een groente of kippenbouillon, staafmixer erin en pureren.
Afmaken met wat room als je dat lekker vindt, afsmaken eventueel met wat lichte soyasaus,
Dille erdoor is lekker maar niet noodzakelijk
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
pi_142262099
quote:
0s.gif Op zondag 13 juli 2014 22:09 schreef Pietverdriet het volgende:
Niet te moeilijk doen, courgettes kleinsnijden en koken in een groente of kippenbouillon, staafmixer erin en pureren.
Afmaken met wat room als je dat lekker vindt, afsmaken eventueel met wat lichte soyasaus,
Dille erdoor is lekker maar niet noodzakelijk
Ik maak regelmatig courgettesoep, ongeveer zoals jij aangeeft. Het lekkerst vind ik het als de courgettes zijn geschild. Verder gebruik ik een flinke ui en wat gepofte knoflook.

Groentes fruiten in olijfolie, afblussen met witte wijn en dan inderdaad bouillon. (kip). Afmaken met crčme fraiche en verse peper. Provenįaalse kruiden doen het er prima in trouwens.
Whatever...
  zondag 13 juli 2014 @ 22:37:47 #127
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_142262463
quote:
1s.gif Op zondag 13 juli 2014 22:31 schreef Spanky78 het volgende:

[..]

Ik maak regelmatig courgettesoep, ongeveer zoals jij aangeeft. Het lekkerst vind ik het als de courgettes zijn geschild. Verder gebruik ik een flinke ui en wat gepofte knoflook.

Groentes fruiten in olijfolie, afblussen met witte wijn en dan inderdaad bouillon. (kip). Afmaken met crčme fraiche en verse peper. Provenįaalse kruiden doen het er prima in trouwens.
Klinkt als een smakelijke soep, maar er werd naar een pure smaak gevraagd, dus wilde er niet te veel andere smaken bij hebben maar die van de courgette versterken (soya, dille)

Bloemkool vind ik trouwens ook erg lekker als soep, op dezelfde manier, met room en dan echt papdik, een dikke cremesoep die erg bloemkoolig smaakt
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
pi_142263386
Sowieso zijn dit soort Franse potages of gemalen groentensoep eigenlijk altijd lekker.

Broccoli, bloemkool, groene groenten, allemaal lekker.
Whatever...
  zondag 13 juli 2014 @ 23:11:18 #129
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_142264591
Een duitse Kartoffelsuppe is trouwens ook erg lekker
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
pi_142267238
quote:
1s.gif Op zondag 13 juli 2014 22:31 schreef Spanky78 het volgende:

[..]

Ik maak regelmatig courgettesoep, ongeveer zoals jij aangeeft. Het lekkerst vind ik het als de courgettes zijn geschild. Verder gebruik ik een flinke ui en wat gepofte knoflook.

Groentes fruiten in olijfolie, afblussen met witte wijn en dan inderdaad bouillon. (kip). Afmaken met crčme fraiche en verse peper. Provenįaalse kruiden doen het er prima in trouwens.
Wat is dan lekkerder: de courgette koken of eerst aanbraden?
Carpe Diem- Pluk de Dag
Life is unfair and then you die
Wat U niet wil dat u geschiedt doe dat ook een ander niet
  zondag 13 juli 2014 @ 23:57:13 #131
401485 Molo
Völlig losgelöst
pi_142267720
quote:
1s.gif Op zondag 13 juli 2014 23:49 schreef Tinuviel het volgende:

[..]

Wat is dan lekkerder: de courgette koken of eerst aanbraden?
Ik bak de courgette eerst, ongeschild overigens. Gewoon in stukjes. Met uitje, knoflook (op het eind), beetje rode peper erbij, bakken, dan worcestersaus en bouillon erbij, gaar laten worden, pureren. Beetje kruidenkaas of roomkaas erdoor roeren en klaar.
Oh how you'd have a happy life, if you did the things you like
pi_142269201
quote:
1s.gif Op zondag 13 juli 2014 20:42 schreef Pietverdriet het volgende:

[..]

Wat ist geworden? Stond zelf in de keuken en daarna te eten
Heb beetje aardappel meegekookt en daarna alles gepureerd. Was prima, wel beetje dun voor wat ik gewend ben van soep maar was goed genoeg ;)
Voor de bite op het einde nog een beetje verse postelein erin gedaan, ná het pureeren. Als ik iets goor vind is het wel volkomen honderd procent gladde soep, bah.

Overigens zou ik voor deze soep niet speciaal postelein kopen, maar als je het over hebt kan het er prima in.
Let's all accept each other's differences and different opinions and live together in harmony :)
pi_142273080
Dank Piet, Sanky en Molo voor de tips. Ik zal vanavond of morgenavond eens wat courgettesoep gaan maken.
Carpe Diem- Pluk de Dag
Life is unfair and then you die
Wat U niet wil dat u geschiedt doe dat ook een ander niet
pi_142278547
De ajvar is echt heerlijk. O+ Bedankt voor het idee Piet.
  maandag 14 juli 2014 @ 13:27:19 #135
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_142279864
quote:
14s.gif Op maandag 14 juli 2014 12:49 schreef Myraela het volgende:
De ajvar is echt heerlijk. O+ Bedankt voor het idee Piet.
Goed te horen, wat heb je er allemaal ingedaan?
De paprika's nog geschild?
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
pi_142282335
Ik heb de paprika's en aubergine in de oven geroosterd. In een diepvries zakje de vellen los laten komen. Eraf gehaald, zaad eruit. Daarna paar tenen knoflook in een beetje olie zachtjes gebakken, de groenten erbij, lepeltje sambal en even het meeste vocht eruit laten komen. Daarna even in de keuken machine tot een mooie gladde puree.

Vanmiddag op een stuk turks brood gesmeerd, plakken tomaat erbij. Dat zou ik wel elke dag kunnen eten. :D
  maandag 14 juli 2014 @ 14:43:04 #137
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_142283180
quote:
14s.gif Op maandag 14 juli 2014 14:21 schreef Myraela het volgende:
Ik heb de paprika's en aubergine in de oven geroosterd. In een diepvries zakje de vellen los laten komen. Eraf gehaald, zaad eruit. Daarna paar tenen knoflook in een beetje olie zachtjes gebakken, de groenten erbij, lepeltje sambal en even het meeste vocht eruit laten komen. Daarna even in de keuken machine tot een mooie gladde puree.

Vanmiddag op een stuk turks brood gesmeerd, plakken tomaat erbij. Dat zou ik wel elke dag kunnen eten. :D
:)
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
pi_142283248
Ik zou graag een lekker recept willen voor sinaasappelmousse en gekarameliseerde chocola :D
  maandag 14 juli 2014 @ 16:26:23 #139
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_142287719
quote:
0s.gif Op maandag 14 juli 2014 14:44 schreef Unites het volgende:
Ik zou graag een lekker recept willen voor sinaasappelmousse en gekarameliseerde chocola :D
Beter dan Julia Child kan ik het ook niet
http://njbrown.wordpress.(...)-or-mouse-a-lorange/
vreselijk lekker
Wat bedoel je met gekarameliseerde chocola?
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
pi_142288133
Kom net een fijn receptje van Rachel Khoo tegen voor bietjes houmous. Klinkt erg lekker en meteen zin om te maken. Maar ik vraag me nu wel af of die pot tahini die ik in de koelkast heb staan nog goed is. Omdat ik vrij zeker ben dat de houdbaarheidsdatum er in arabische cijfers op staat de vraag:
Piet, hoe lang is een geopende pot tahini in de koelkast houdbaar?
"A push and a rush and the land we stand on is ours" - Turrican
Whiskyplankje
  maandag 14 juli 2014 @ 16:38:29 #141
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_142288220
volgens mij maanden
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
pi_142288573
Moet dat in de koelkast dan? Ik bewaar een open pot pindakaas ook niet in de koelkast, dus waarom wel met tahini wat gewoon 'sesampindakaas' is?

En arabische cijfers zijn de cijfers die wij kennen Wat je waarschijnlijk bedoelt zijn indische cijfers, die men in een deel van de Arabische wereld gebruikt.
Let's all accept each other's differences and different opinions and live together in harmony :)
  maandag 14 juli 2014 @ 16:50:38 #143
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_142288643
quote:
0s.gif Op maandag 14 juli 2014 16:48 schreef sirdanilot het volgende:
Moet dat in de koelkast dan? Ik bewaar een open pot pindakaas ook niet in de koelkast, dus waarom wel met tahini wat gewoon 'sesampindakaas' is?

En arabische cijfers zijn de cijfers die wij kennen Wat je waarschijnlijk bedoelt zijn indische cijfers, die men in een deel van de Arabische wereld gebruikt.
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
pi_142288692
Volgens mij worden de 'european' cijfers ook gewoon arabische cijfers genoemd.

Maar goed lekker boeiend.
Let's all accept each other's differences and different opinions and live together in harmony :)
pi_142289206
quote:
0s.gif Op maandag 14 juli 2014 16:48 schreef sirdanilot het volgende:
Moet dat in de koelkast dan? Ik bewaar een open pot pindakaas ook niet in de koelkast, dus waarom wel met tahini wat gewoon 'sesampindakaas' is?
Goed punt pindakaas laat ik ook met een gerust hart maanden in het keukenkastje staan..
"A push and a rush and the land we stand on is ours" - Turrican
Whiskyplankje
  maandag 14 juli 2014 @ 17:37:10 #146
401485 Molo
Völlig losgelöst
pi_142290255
Ik mik zo'n pot in de koelkast, kan niet onderbouwen waarom die wel en pindakaas niet :')
Mik m vaak na half jaar weg, maar is meestal wel op voor die tijd. Er gaat vrij veel door houmous heen of couscoussalade
Oh how you'd have a happy life, if you did the things you like
  maandag 14 juli 2014 @ 19:10:15 #147
232606 RobinOok
Patroonheilige van CUL
pi_142293552
quote:
0s.gif Op maandag 14 juli 2014 16:38 schreef Pietverdriet het volgende:
volgens mij maanden
volgens mij ook
pi_142338082
quote:
1s.gif Op zondag 13 juli 2014 23:49 schreef Tinuviel het volgende:

[..]

Wat is dan lekkerder: de courgette koken of eerst aanbraden?
Ik fruit de courgette even met de ui en knoflook, zeker niet bruinen. Als alles een beetje lijkt te gaan garen, afblussen met witte wijn en even kort inkoken. Ik gebruik er vaak een chardonnay van de lidl voor. Ideale kookwijn, niet te duur, maar ook gewoon goede wijn die past in veel geerechten.
Whatever...
pi_142356304
Piet en anderen,

Ik kocht een lambsrack. Vanavond wil ik deze klaarmaken, wat is DE manier?
Sterkheidsbaas van alles.
  woensdag 16 juli 2014 @ 12:30:57 #150
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_142357384
Marineren in knoflook en rozemarijn, peper.
Rood bakken of grillen
Saus naar smaak, honing rodewijnsaus bijvoorbeeld
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
abonnement Unibet Coolblue Bitvavo
Forum Opties
Forumhop:
Hop naar:
(afkorting, bv 'KLB')