Ik stamp altijd gewoon, wel melk en roomboter, geen eigeel. Maar dat ga ik eens proberenquote:Op dinsdag 22 juli 2014 15:33 schreef Pietverdriet het volgende:
[..]
Ja is echt fijn want je krijgt een zachte structuur zonder dat het lijm wordt zoals met een mixer als je niet oppast.
Verder bloemige aardappels gebruiken, met melk, eigeel, boter
Goed schoonmaken voor gebruik, rvs-> vaatwasserquote:Op vrijdag 25 juli 2014 15:47 schreef Uccie het volgende:
Nou ik heb hem gisteren gekocht, was van plan vandaag te gebruiken, maar dat zal wel morgen worden. Dan wordt het puree met creme fraiche en bieslook.
Die heb ik niet, maar hij gaat vanavond in de gewone afwas mee.quote:Op vrijdag 25 juli 2014 16:08 schreef Pietverdriet het volgende:
[..]
Goed schoonmaken voor gebruik, rvs-> vaatwasser
Dank Piet, de eiwitten zijn stijver geworden dan een sexverslaafde met 3 strips viagra op.quote:Op vrijdag 25 juli 2014 19:36 schreef Pietverdriet het volgende:
Edelstaal schotel, of beter nog koper, heel goed ontvetten, heel verse eieren, snuf zout en een druppel of twee citroensap.
Goede garde (heel goed ontvet) en vanuit de pols slaan, niet met de hele arm.
Of je neemt een mixer
quote:Op zaterdag 26 juli 2014 15:50 schreef habitue het volgende:
Dank Piet, de eiwitten zijn stijver geworden dan een sexverslaafde met 3 strips viagra op.
goedzoquote:Op zaterdag 26 juli 2014 15:50 schreef habitue het volgende:
[..]
Dank Piet, de eiwitten zijn stijver geworden dan een sexverslaafde met 3 strips viagra op.
Tiramisu gemaakt
Je kunt er ook een snufje cream of tartar (wijnsteenbakpoeder) door doen heb ik een keer gelezen, maar ja wie heeft dat nou in huis.quote:Op vrijdag 25 juli 2014 19:17 schreef habitue het volgende:
Piet, ik wil stijve eiwitten krijgen en heb geen mixer, geen grote kom wel een dunne garde. Ik heb net geprobeerd deze stijf te slaan in een kommetje, nu nog een lamme arm, maar die eiwitten worden maar niet stijf.Wat extra suiker erbij gedaan toen ging het iets beter, maar toen was het weer te zoet
Weet je (of iemand anders) hier een trucje voor?
Wij gebruikten hem als we bramen hadden geplukt, bramen gingen door dat ding en dan bleven de pitjes achter Wij hielden namelijk niet van deze pitjes We gebruikten hem verder ook nog wel incidenteel voor andere dingen, waaronder purée.quote:Op vrijdag 25 juli 2014 11:05 schreef RobinOok het volgende:
Ik heb zo'n ding en gebruik 'm nooit.
Weet niet precies waarom, de keren dat ik 'm gebruikte vond ik het een onding.
Voor puree mij teveel moeite en afwas.
Ik. Waarom zou je dat niet in huis hebben. Is niet echt een investering hoor.quote:Op zaterdag 26 juli 2014 20:02 schreef sirdanilot het volgende:
[..]
Je kunt er ook een snufje cream of tartar (wijnsteenbakpoeder) door doen heb ik een keer gelezen, maar ja wie heeft dat nou in huis
Die doe ik in de blender en daarna door een zeef. Vind ik volgens mij ook altijd nog fijner dan dat gedraai aan dat ding. Ik had gewoon nooit het idee dat het opschoot.quote:Op zaterdag 26 juli 2014 20:06 schreef sirdanilot het volgende:
[..]
Wij gebruikten hem als we bramen hadden geplukt, bramen gingen door dat ding en dan bleven de pitjes achter Wij hielden namelijk niet van deze pitjes
Doe ze in een grote RVS schaal of kunststof emmer met een mengsel van suiker en zout per kilo augurken een half kopje van elk ongeveer, zorg dat je allemaal een laagje hebben.quote:Op zondag 27 juli 2014 08:40 schreef Beelzebufo het volgende:
Mijn augurkenstruik moet geoogst worden. Kan je op een eenvoudige manieruitleggen hoe ik die in kan maken? Formaatje 'zure bom'?
Drank!quote:
Wordt lijm. Ik rasp wel eens gekookte aardappelen voor tortilla's met een hele grove rasp. Dat wordt al een plakkerige bende van jewelste, laat staan met een microplane.quote:Op dinsdag 22 juli 2014 18:43 schreef SiGNe het volgende:
Kan je ipv zo'n knijper ook een microplane rasp gebruiken?
Of moet het echt geperst worden?
De rasp heb ik namelijk al in huis, de knijper niet
Is helemaal niet moeilijk zelf te maken van een restje gekookte aardappelen, beetje meel, ei etc. Maar het duurt natuurlijk altijd net wat langer dan een normale snelle hap en geeft net wat meer troep, dat wel.quote:Op woensdag 30 juli 2014 13:01 schreef maily het volgende:
Ik heb gisteren gnocchi van Granditalia gegeten.
Gelukkig met tomatenbasilicumsaus en knoflook en geraspte kaas ....
Het leken wel kauwgomballen ....
quote:Op woensdag 30 juli 2014 13:22 schreef sirdanilot het volgende:
[..]
Is helemaal niet moeilijk zelf te maken van een restje gekookte aardappelen, beetje meel, ei etc. Maar het duurt natuurlijk altijd net wat langer dan een normale snelle hap en geeft net wat meer troep, dat wel.
Mijn salieplantje is lekker aan het groeien, wil nog een keer gnocchi met salieboter doen als ie wat groter is, schijnt lekker te zijn?
Maar is dan de structuur niet meer kauwgombalachtig?quote:Op woensdag 30 juli 2014 13:25 schreef Pietverdriet het volgende:
Idd, gewoon een keer zelf maken, is dan ineens een feestje.
Die Salie, staat ie in potten of in de volle grond? Dat kan verschrikkelijk woekeren namelijk
Nee, het wordt kauwgombal achtig als je te veel bloem gebruikt, lang kneed en weinig ei en aardappel gebruikt.quote:Op woensdag 30 juli 2014 13:34 schreef maily het volgende:
Maar is dan de structuur niet meer kauwgombalachtig?
Ik ga het binnenkort eens proberen!quote:Op woensdag 30 juli 2014 14:08 schreef Pietverdriet het volgende:
[..]
Nee, het wordt kauwgombal achtig als je te veel bloem gebruikt, lang kneed en weinig ei en aardappel gebruikt.
Nee, dat is een hele goede vraag. Een recept wat bakkers gebruiken spreekt dan ook van gewicht aan ei. Een S ei en en een XLei verschillen nogal qua volume. Het is een van de dingen die zeker bij gebak nogal nauw luistert en wat me ergert bij recepten.quote:Op woensdag 30 juli 2014 15:05 schreef robuust89 het volgende:
Misschien een stomme vraag, maar als ik cake bak, maakt het dan uit of ik grote of gemiddelde eieren gebruik?
aha! Maar een S ei heeft naar verhouding minder eiwit dan een XL, maakt dat ook uit?quote:Op woensdag 30 juli 2014 15:10 schreef Pietverdriet het volgende:
[..]
Nee, dat is een hele goede vraag. Een recept wat bakkers gebruiken spreekt dan ook van gewicht aan ei. Een S ei en en een XLei verschillen nogal qua volume. Het is een van de dingen die zeker bij gebak nogal nauw luistert en wat me ergert bij recepten.
Geloof me, de meeste recepten die je in kookboeken leest zijn nooit goed of geheel niet uitgeprobeerd. Ze zijn overgeschreven en aangepast. Er wordt meer aandacht besteed aan de fotos dan aan het recept.
Als dat zo is, ja, afhankelijk van wat je maaktquote:Op woensdag 30 juli 2014 15:38 schreef robuust89 het volgende:
[..]
aha! Maar een S ei heeft naar verhouding minder eiwit dan een XL, maakt dat ook uit?
quote:Op woensdag 30 juli 2014 14:35 schreef Pietverdriet het volgende:
Staan op youtube veel filmpjes over hoe je het moet doen.
Nam deze omdat het zo heerlijk italiaanse mama is.quote:
Zo mooi ook bij het kaasraspen: "what you buy in a sack are leftovers"quote:Op woensdag 30 juli 2014 19:31 schreef Pietverdriet het volgende:
[..]
Nam deze omdat het zo heerlijk italiaanse mama is.
zomaar wat info over eieren:quote:Op woensdag 30 juli 2014 15:05 schreef robuust89 het volgende:
Misschien een stomme vraag, maar als ik cake bak, maakt het dan uit of ik grote of gemiddelde eieren gebruik?
Heb dat nog nooit in een recept zien staan.quote:Op woensdag 30 juli 2014 19:50 schreef killerkip69 het volgende:
,
bij 'n ander cake recept staat er bv 2 eieren, klasse 1 of 3 eieren klasse 5 of 6 eieren klasse 5
1 boek dusquote:Op woensdag 30 juli 2014 19:58 schreef killerkip69 het volgende:
ik wel, het is ook wel 'n speciaal boek, dat dan weer wel...maar awesome recepten..![]()
en hetgeen je quote is trouwens bij 3 verschillende recepten, koken is makkelijker
Nee, maar het is dus zeker geen algemeen gebruik en niet verwonderlijk dat je het verder nooit in recepten ziet staan. Goed dat dit boek die uitzondering maakt, beter nog, gewoon gewicht gebruikenquote:
inderdaad, daar heb je wel 'n puntquote:Op woensdag 30 juli 2014 20:03 schreef Pietverdriet het volgende:
[..]
Nee, maar het is dus zeker geen algemeen gebruik en niet verwonderlijk dat je het verder nooit in recepten ziet staan. Goed dat dit boek die uitzondering maakt, beter nog, gewoon gewicht gebruiken
quote:Op maandag 28 juli 2014 22:45 schreef uniekhoorn het volgende:
LIeve reddende engel.
Ik ga morgen http://allrecipes.nl/rece(...)&o_is=RecentlyViewed
maken... tja ben niet van het zoete bakken maar enfin.
Pruimen, ze zijn wat droog/melig. Is dat dan te merken met zo'n cake? En wat kan ik er anders mee doen om het wat minder melig te maken?
SPOILEROm spoilers te kunnen lezen moet je zijn ingelogd. Je moet je daarvoor eerst gratis Registreren. Ook kun je spoilers niet lezen als je een ban hebt.Van de melig/droogheid van de pruimen was geen sprake meer.
Voor de rest vond ik er niks aan maar met slagroom is alles goed te maken
Collega's waren wel een soort van heel erg enthousiast maar dat zijn lompe boeren.Nu doen en genieten, doodgaan kan altijd nog!
Zolang er alcohol verkocht wordt, heb ik geen probleem.
Je moet het leven nemen met een korreltje zout..... schijfje limoen en een shot tequilla
Forum Opties | |
---|---|
Forumhop: | |
Hop naar: |