abonnement Unibet Coolblue Bitvavo
  zaterdag 12 juli 2014 @ 20:07:37 #102
157897 Bramito
Espeen ies dieferent!
pi_142215363
Ik heb een andere deal: Capucijners om wijn.
Siesta & Fiesta!
  zaterdag 12 juli 2014 @ 20:22:35 #103
45 SiGNe
Uitspraak: Sign
pi_142215862
quote:
1s.gif Op zaterdag 12 juli 2014 20:02 schreef Pietverdriet het volgende:

[..]

Heb je een tuin?
Laat je een doos gedroogde uit NL sturen en plant ze.
Of kook de gedroogde
Wat ik nog van vroeger weet toen ik een schooltuintje had is dat je capucijners niet elk jaar op dezelfde plaats mag telen, krijgt de plant ziektes door en de grond kan het ook niet aan (teveel stikstof in de bodem).
Dus je kan ze wel telen maar dan moet je het jaar erop een andere plek zoeken.
  zaterdag 12 juli 2014 @ 20:49:47 #104
157897 Bramito
Espeen ies dieferent!
pi_142217012
Dat geldt voor alle peulvruchten, en eigenlijk moet je alle gewassen roteren.
Siesta & Fiesta!
  zaterdag 12 juli 2014 @ 21:27:43 #105
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_142218554
quote:
0s.gif Op zaterdag 12 juli 2014 20:49 schreef Bramito het volgende:
Dat geldt voor alle peulvruchten, en eigenlijk moet je alle gewassen roteren.
Drie jaar drie verschillende gewassen en het vierde jaar braak laten liggen deden ze van oudsher
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
pi_142218738
Ik heb een grote zak paprika's liggen, wat zal ik daar eens van maken?
  zaterdag 12 juli 2014 @ 21:35:39 #107
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_142218895
quote:
14s.gif Op zaterdag 12 juli 2014 21:32 schreef Myraela het volgende:
Ik heb een grote zak paprika's liggen, wat zal ik daar eens van maken?
Ajvar?
Roken en drogen en aan vlokken snijden?
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
pi_142219137
Oeh, ajvar is een goed idee. :9 Maandag even aubergine halen.
  zaterdag 12 juli 2014 @ 21:44:53 #109
232606 RobinOok
Patroonheilige van CUL
  zaterdag 12 juli 2014 @ 21:45:47 #110
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_142219342
quote:
14s.gif Op zaterdag 12 juli 2014 21:41 schreef Myraela het volgende:
Oeh, ajvar is een goed idee. :9 Maandag even aubergine halen.
Morgen geen winkels open bij jou?
En een beetje chili (of doe er wat sambal bij) en knoflook natuurlijk
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
  zaterdag 12 juli 2014 @ 21:48:36 #111
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_142219457
Ajvar wordt erg lekker als je de paprikas schilt
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
pi_142219919
quote:
Dat lijkt me ook wel erg lekker. Alleen heb ik geen rookoven en dat lijkt me stiekem toch wel beter dan zonder te roken. Dus denk dat ik deze bewaar voor als ik wel kan roken.

quote:
1s.gif Op zaterdag 12 juli 2014 21:45 schreef Pietverdriet het volgende:

[..]

Morgen geen winkels open bij jou?
En een beetje chili (of doe er wat sambal bij) en knoflook natuurlijk
Zal wel even langs de turk lopen of die aubergine hebben. Vast wel. En beetje chili lijkt me wel lekker en veel knoflook sowieso. :D

Ik ben stiekem helemaal geen paprika-fan. Maar dit was een enorme zak op de markt voor maar één euro. Dat kon ik niet laten liggen.
  zaterdag 12 juli 2014 @ 21:59:49 #113
232606 RobinOok
Patroonheilige van CUL
pi_142220035
quote:
14s.gif Op zaterdag 12 juli 2014 21:57 schreef Myraela het volgende:

[..]

Dat lijkt me ook wel erg lekker. Alleen heb ik geen rookoven en dat lijkt me stiekem toch wel beter dan zonder te roken. Dus denk dat ik deze bewaar voor als ik wel kan roken.

Toch is het originele recept zonder roken. Maar je hebt wel gelijk, alles is gerookt lekkerder. Ook die ajvar. ;-)
  zaterdag 12 juli 2014 @ 22:01:35 #114
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_142220119
Roken kan je ook in een bbq met deksel en wat eiken of beukenhout
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
pi_142231994
quote:
Dat lijkt verdacht veel op het overheerlijke Shakshuka: http://www.culy.nl/recept(...)ht-met-tomaat-en-ei/
"A push and a rush and the land we stand on is ours" - Turrican
Whiskyplankje
  zondag 13 juli 2014 @ 10:33:44 #116
221912 minilot
Nancy boy
pi_142235116
quote:
0s.gif Op woensdag 2 juli 2014 10:07 schreef Pietverdriet het volgende:
Pietje, ik ga vandaag voor het eerst Spätzle maken. Nou heb ik geen Spätlepresse maar wel een pureeknijper voor piepers. Zo op het oog zie ik weinig verschil. Kan ik naar jou idee gewoon m'n aardappelknijper gebruiken, en zijn er nog dingen waar ik bij het op die manier maken van Spätzle rekening mee moet houden?
Let me see you stripped down to the bone
  zondag 13 juli 2014 @ 10:43:37 #117
401485 Molo
Völlig losgelöst
pi_142235227
quote:
0s.gif Op zondag 13 juli 2014 10:33 schreef minilot het volgende:

[..]

Pietje, ik ga vandaag voor het eerst Spätzle maken. Nou heb ik geen Spätlepresse maar wel een pureeknijper voor piepers. Zo op het oog zie ik weinig verschil. Kan ik naar jou idee gewoon m'n aardappelknijper gebruiken, en zijn er nog dingen waar ik bij het op die manier maken van Spätzle rekening mee moet houden?
Ja, opschrijven hoe je het gemaakt hebt (en mooie foto's maken O+) zodat ik het na kan maken *;
Oh how you'd have a happy life, if you did the things you like
  zondag 13 juli 2014 @ 11:07:14 #118
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_142235508
quote:
0s.gif Op zondag 13 juli 2014 10:33 schreef minilot het volgende:

[..]

Pietje, ik ga vandaag voor het eerst Spätzle maken. Nou heb ik geen Spätlepresse maar wel een pureeknijper voor piepers. Zo op het oog zie ik weinig verschil. Kan ik naar jou idee gewoon m'n aardappelknijper gebruiken, en zijn er nog dingen waar ik bij het op die manier maken van Spätzle rekening mee moet houden?
Volgens mij moet het met een pureeknijper ook wel lukken
Klassiek is dit trouwens
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
pi_142248857
Gisteren heb ik een stamppot gemaakt van de postelein. Prima, maar volgende keer wil ik wel zorgen voor wat minder vocht (ik had er melk bij gedaan maar dat hoeft dus eigenlijk niet want uit de postelein komt water :') ).

Vandaag heb ik niet zoveel honger, dus ik ga een soep maken van de postelein. N.a.v. dit recept. Nu heb ik geen amandelpasta, maar wel sesampasta (tahini) en pindakaas. Nu lijkt die laatste me erg smerig maar misschien kan tahini weg ipv amandelpasta? Of anders maak ik gewoon een roux (eigenlijk zijn al mijn soepen gebonden met roux, erg saai maar wel makkelijk).

Of ik kook een aardappeltje mee en laat die meepureren. Misschien is dat wel de beste optie
Let's all accept each other's differences and different opinions and live together in harmony :)
pi_142249115
quote:
0s.gif Op zaterdag 12 juli 2014 21:48 schreef Pietverdriet het volgende:
Ajvar wordt erg lekker als je de paprikas schilt
Laat ik voorop stellen dat ik nog nooit ajvar heb gemaakt, maar het staat op mijn lange to-do lijst.

Maar wat ik zou doen, is de paprika's 'charren' op het fornuis (branden met de gasvlam), dan in een plastic zakje en dan het zwarte eraf pulken. Dan heb je een lekkere charred paprika, ik heb dit proces wel al vaker gedaan maar dan niet voor ajvar.

Met aubergine kan dit ook, maar ik vind het dan handiger om deze gewoon in de oven te doen want je kunt de pulp makkelijk uit de schil halen, en evt. kun je de schil ook wel eten als ze niet te verbrand zijn.
Let's all accept each other's differences and different opinions and live together in harmony :)
  zondag 13 juli 2014 @ 20:42:40 #121
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_142255207
quote:
0s.gif Op zondag 13 juli 2014 18:30 schreef sirdanilot het volgende:
Gisteren heb ik een stamppot gemaakt van de postelein. Prima, maar volgende keer wil ik wel zorgen voor wat minder vocht (ik had er melk bij gedaan maar dat hoeft dus eigenlijk niet want uit de postelein komt water :') ).

Vandaag heb ik niet zoveel honger, dus ik ga een soep maken van de postelein. N.a.v. dit recept. Nu heb ik geen amandelpasta, maar wel sesampasta (tahini) en pindakaas. Nu lijkt die laatste me erg smerig maar misschien kan tahini weg ipv amandelpasta? Of anders maak ik gewoon een roux (eigenlijk zijn al mijn soepen gebonden met roux, erg saai maar wel makkelijk).

Of ik kook een aardappeltje mee en laat die meepureren. Misschien is dat wel de beste optie
Wat ist geworden? Stond zelf in de keuken en daarna te eten
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
  zondag 13 juli 2014 @ 20:45:15 #122
221912 minilot
Nancy boy
pi_142255359
quote:
1s.gif Op zondag 13 juli 2014 11:07 schreef Pietverdriet het volgende:

[..]

Volgens mij moet het met een pureeknijper ook wel lukken
Klassiek is dit trouwens
Het was flink hard persen (heb uiteindelijk mijn lief met steviger armspieren moeten optrommelen) maar verder kreeg ik echt uitstekende Spätzle uit mijn aardappelpureeknijper ^O^
Let me see you stripped down to the bone
  zondag 13 juli 2014 @ 20:46:31 #123
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_142255436
quote:
0s.gif Op zondag 13 juli 2014 20:45 schreef minilot het volgende:

[..]

Het was flink hard persen (heb uiteindelijk mijn lief met steviger armspieren moeten optrommelen) maar verder kreeg ik echt uitstekende Spätzle uit mijn aardappelpureeknijper ^O^
Volgende keer deeg wat dunner?
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
pi_142260141
Heeft iemand hier een goed courgettesoep recept? Ik ben zelf fan van pure smaken en vind juist romige of wat dikkere soepen lekker. Ik wil de soep ook gaan invriezen.
Carpe Diem- Pluk de Dag
Life is unfair and then you die
Wat U niet wil dat u geschiedt doe dat ook een ander niet
  zondag 13 juli 2014 @ 22:09:09 #125
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_142260552
Niet te moeilijk doen, courgettes kleinsnijden en koken in een groente of kippenbouillon, staafmixer erin en pureren.
Afmaken met wat room als je dat lekker vindt, afsmaken eventueel met wat lichte soyasaus,
Dille erdoor is lekker maar niet noodzakelijk
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
pi_142262099
quote:
0s.gif Op zondag 13 juli 2014 22:09 schreef Pietverdriet het volgende:
Niet te moeilijk doen, courgettes kleinsnijden en koken in een groente of kippenbouillon, staafmixer erin en pureren.
Afmaken met wat room als je dat lekker vindt, afsmaken eventueel met wat lichte soyasaus,
Dille erdoor is lekker maar niet noodzakelijk
Ik maak regelmatig courgettesoep, ongeveer zoals jij aangeeft. Het lekkerst vind ik het als de courgettes zijn geschild. Verder gebruik ik een flinke ui en wat gepofte knoflook.

Groentes fruiten in olijfolie, afblussen met witte wijn en dan inderdaad bouillon. (kip). Afmaken met crème fraiche en verse peper. Provençaalse kruiden doen het er prima in trouwens.
Whatever...
  zondag 13 juli 2014 @ 22:37:47 #127
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_142262463
quote:
1s.gif Op zondag 13 juli 2014 22:31 schreef Spanky78 het volgende:

[..]

Ik maak regelmatig courgettesoep, ongeveer zoals jij aangeeft. Het lekkerst vind ik het als de courgettes zijn geschild. Verder gebruik ik een flinke ui en wat gepofte knoflook.

Groentes fruiten in olijfolie, afblussen met witte wijn en dan inderdaad bouillon. (kip). Afmaken met crème fraiche en verse peper. Provençaalse kruiden doen het er prima in trouwens.
Klinkt als een smakelijke soep, maar er werd naar een pure smaak gevraagd, dus wilde er niet te veel andere smaken bij hebben maar die van de courgette versterken (soya, dille)

Bloemkool vind ik trouwens ook erg lekker als soep, op dezelfde manier, met room en dan echt papdik, een dikke cremesoep die erg bloemkoolig smaakt
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
pi_142263386
Sowieso zijn dit soort Franse potages of gemalen groentensoep eigenlijk altijd lekker.

Broccoli, bloemkool, groene groenten, allemaal lekker.
Whatever...
  zondag 13 juli 2014 @ 23:11:18 #129
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_142264591
Een duitse Kartoffelsuppe is trouwens ook erg lekker
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
pi_142267238
quote:
1s.gif Op zondag 13 juli 2014 22:31 schreef Spanky78 het volgende:

[..]

Ik maak regelmatig courgettesoep, ongeveer zoals jij aangeeft. Het lekkerst vind ik het als de courgettes zijn geschild. Verder gebruik ik een flinke ui en wat gepofte knoflook.

Groentes fruiten in olijfolie, afblussen met witte wijn en dan inderdaad bouillon. (kip). Afmaken met crème fraiche en verse peper. Provençaalse kruiden doen het er prima in trouwens.
Wat is dan lekkerder: de courgette koken of eerst aanbraden?
Carpe Diem- Pluk de Dag
Life is unfair and then you die
Wat U niet wil dat u geschiedt doe dat ook een ander niet
  zondag 13 juli 2014 @ 23:57:13 #131
401485 Molo
Völlig losgelöst
pi_142267720
quote:
1s.gif Op zondag 13 juli 2014 23:49 schreef Tinuviel het volgende:

[..]

Wat is dan lekkerder: de courgette koken of eerst aanbraden?
Ik bak de courgette eerst, ongeschild overigens. Gewoon in stukjes. Met uitje, knoflook (op het eind), beetje rode peper erbij, bakken, dan worcestersaus en bouillon erbij, gaar laten worden, pureren. Beetje kruidenkaas of roomkaas erdoor roeren en klaar.
Oh how you'd have a happy life, if you did the things you like
pi_142269201
quote:
1s.gif Op zondag 13 juli 2014 20:42 schreef Pietverdriet het volgende:

[..]

Wat ist geworden? Stond zelf in de keuken en daarna te eten
Heb beetje aardappel meegekookt en daarna alles gepureerd. Was prima, wel beetje dun voor wat ik gewend ben van soep maar was goed genoeg ;)
Voor de bite op het einde nog een beetje verse postelein erin gedaan, ná het pureeren. Als ik iets goor vind is het wel volkomen honderd procent gladde soep, bah.

Overigens zou ik voor deze soep niet speciaal postelein kopen, maar als je het over hebt kan het er prima in.
Let's all accept each other's differences and different opinions and live together in harmony :)
pi_142273080
Dank Piet, Sanky en Molo voor de tips. Ik zal vanavond of morgenavond eens wat courgettesoep gaan maken.
Carpe Diem- Pluk de Dag
Life is unfair and then you die
Wat U niet wil dat u geschiedt doe dat ook een ander niet
pi_142278547
De ajvar is echt heerlijk. O+ Bedankt voor het idee Piet.
  maandag 14 juli 2014 @ 13:27:19 #135
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_142279864
quote:
14s.gif Op maandag 14 juli 2014 12:49 schreef Myraela het volgende:
De ajvar is echt heerlijk. O+ Bedankt voor het idee Piet.
Goed te horen, wat heb je er allemaal ingedaan?
De paprika's nog geschild?
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
pi_142282335
Ik heb de paprika's en aubergine in de oven geroosterd. In een diepvries zakje de vellen los laten komen. Eraf gehaald, zaad eruit. Daarna paar tenen knoflook in een beetje olie zachtjes gebakken, de groenten erbij, lepeltje sambal en even het meeste vocht eruit laten komen. Daarna even in de keuken machine tot een mooie gladde puree.

Vanmiddag op een stuk turks brood gesmeerd, plakken tomaat erbij. Dat zou ik wel elke dag kunnen eten. :D
  maandag 14 juli 2014 @ 14:43:04 #137
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_142283180
quote:
14s.gif Op maandag 14 juli 2014 14:21 schreef Myraela het volgende:
Ik heb de paprika's en aubergine in de oven geroosterd. In een diepvries zakje de vellen los laten komen. Eraf gehaald, zaad eruit. Daarna paar tenen knoflook in een beetje olie zachtjes gebakken, de groenten erbij, lepeltje sambal en even het meeste vocht eruit laten komen. Daarna even in de keuken machine tot een mooie gladde puree.

Vanmiddag op een stuk turks brood gesmeerd, plakken tomaat erbij. Dat zou ik wel elke dag kunnen eten. :D
:)
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
pi_142283248
Ik zou graag een lekker recept willen voor sinaasappelmousse en gekarameliseerde chocola :D
  maandag 14 juli 2014 @ 16:26:23 #139
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_142287719
quote:
0s.gif Op maandag 14 juli 2014 14:44 schreef Unites het volgende:
Ik zou graag een lekker recept willen voor sinaasappelmousse en gekarameliseerde chocola :D
Beter dan Julia Child kan ik het ook niet
http://njbrown.wordpress.(...)-or-mouse-a-lorange/
vreselijk lekker
Wat bedoel je met gekarameliseerde chocola?
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
pi_142288133
Kom net een fijn receptje van Rachel Khoo tegen voor bietjes houmous. Klinkt erg lekker en meteen zin om te maken. Maar ik vraag me nu wel af of die pot tahini die ik in de koelkast heb staan nog goed is. Omdat ik vrij zeker ben dat de houdbaarheidsdatum er in arabische cijfers op staat de vraag:
Piet, hoe lang is een geopende pot tahini in de koelkast houdbaar?
"A push and a rush and the land we stand on is ours" - Turrican
Whiskyplankje
  maandag 14 juli 2014 @ 16:38:29 #141
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_142288220
volgens mij maanden
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
pi_142288573
Moet dat in de koelkast dan? Ik bewaar een open pot pindakaas ook niet in de koelkast, dus waarom wel met tahini wat gewoon 'sesampindakaas' is?

En arabische cijfers zijn de cijfers die wij kennen Wat je waarschijnlijk bedoelt zijn indische cijfers, die men in een deel van de Arabische wereld gebruikt.
Let's all accept each other's differences and different opinions and live together in harmony :)
  maandag 14 juli 2014 @ 16:50:38 #143
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_142288643
quote:
0s.gif Op maandag 14 juli 2014 16:48 schreef sirdanilot het volgende:
Moet dat in de koelkast dan? Ik bewaar een open pot pindakaas ook niet in de koelkast, dus waarom wel met tahini wat gewoon 'sesampindakaas' is?

En arabische cijfers zijn de cijfers die wij kennen Wat je waarschijnlijk bedoelt zijn indische cijfers, die men in een deel van de Arabische wereld gebruikt.
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
pi_142288692
Volgens mij worden de 'european' cijfers ook gewoon arabische cijfers genoemd.

Maar goed lekker boeiend.
Let's all accept each other's differences and different opinions and live together in harmony :)
pi_142289206
quote:
0s.gif Op maandag 14 juli 2014 16:48 schreef sirdanilot het volgende:
Moet dat in de koelkast dan? Ik bewaar een open pot pindakaas ook niet in de koelkast, dus waarom wel met tahini wat gewoon 'sesampindakaas' is?
Goed punt pindakaas laat ik ook met een gerust hart maanden in het keukenkastje staan..
"A push and a rush and the land we stand on is ours" - Turrican
Whiskyplankje
  maandag 14 juli 2014 @ 17:37:10 #146
401485 Molo
Völlig losgelöst
pi_142290255
Ik mik zo'n pot in de koelkast, kan niet onderbouwen waarom die wel en pindakaas niet :')
Mik m vaak na half jaar weg, maar is meestal wel op voor die tijd. Er gaat vrij veel door houmous heen of couscoussalade
Oh how you'd have a happy life, if you did the things you like
  maandag 14 juli 2014 @ 19:10:15 #147
232606 RobinOok
Patroonheilige van CUL
pi_142293552
quote:
0s.gif Op maandag 14 juli 2014 16:38 schreef Pietverdriet het volgende:
volgens mij maanden
volgens mij ook
pi_142338082
quote:
1s.gif Op zondag 13 juli 2014 23:49 schreef Tinuviel het volgende:

[..]

Wat is dan lekkerder: de courgette koken of eerst aanbraden?
Ik fruit de courgette even met de ui en knoflook, zeker niet bruinen. Als alles een beetje lijkt te gaan garen, afblussen met witte wijn en even kort inkoken. Ik gebruik er vaak een chardonnay van de lidl voor. Ideale kookwijn, niet te duur, maar ook gewoon goede wijn die past in veel geerechten.
Whatever...
pi_142356304
Piet en anderen,

Ik kocht een lambsrack. Vanavond wil ik deze klaarmaken, wat is DE manier?
Sterkheidsbaas van alles.
  woensdag 16 juli 2014 @ 12:30:57 #150
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_142357384
Marineren in knoflook en rozemarijn, peper.
Rood bakken of grillen
Saus naar smaak, honing rodewijnsaus bijvoorbeeld
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
  woensdag 16 juli 2014 @ 12:31:26 #151
221912 minilot
Nancy boy
pi_142357409
quote:
0s.gif Op maandag 14 juli 2014 14:44 schreef Unites het volgende:
gekarameliseerde chocola :D
Bedoel je dit?
http://www.davidlebovitz.com/2009/06/caramelized-white-chocolate/

:9 :9
Let me see you stripped down to the bone
pi_142362141
ik heb nog twee stukken lamsbout (zonder been) liggen en wat sukadelappen, kan ik ze gewoon samen stoven? :@
  woensdag 16 juli 2014 @ 14:51:57 #153
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_142362409
quote:
0s.gif Op woensdag 16 juli 2014 14:42 schreef ecstasy het volgende:
ik heb nog twee stukken lamsbout (zonder been) liggen en wat sukadelappen, kan ik ze gewoon samen stoven? :@
Ja
Is het achterbout of voorbout (schouder) ?
Achterbout is een beetje zonde om te stoven, gewoon rose braden
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
pi_142362691
quote:
0s.gif Op woensdag 16 juli 2014 14:51 schreef Pietverdriet het volgende:

[..]

Ja
Is het achterbout of voorbout (schouder) ?
Achterbout is een beetje zonde om te stoven, gewoon rose braden
hmm dat weet ik eigenlijk niet, heb het bij de turk meegenomen en er staat alleen 'lamsbout zonder been' op, gaat het grandioos mis als ik achterbout zou stoven (ondanks dat het zonde is)? het was niet heel duur.
  woensdag 16 juli 2014 @ 15:02:14 #155
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_142362735
Nee hoor, dat gaat niet mis, wordt waarschijnlijk een prima stoofpotje
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
pi_142363008
quote:
0s.gif Op woensdag 16 juli 2014 15:02 schreef Pietverdriet het volgende:
Nee hoor, dat gaat niet mis, wordt waarschijnlijk een prima stoofpotje
veel dank, gooi ik het vlees gewoon lekker makkelijk samen in de pan (beetje ruimte in de vriezer maken) en de volgende keer vraag ik aan de slager welk deel het precies is :)
  woensdag 16 juli 2014 @ 16:29:22 #157
121348 Erasmo
f/8 and be there.
pi_142365896
Mijn voorraad Belgische mayonaise is op en tot ik weer bij onze zuiderburen ben zal ik zelf moeten maken. Hoelang is een pot mayo met dagverse eieren goed in de koelkast?
  woensdag 16 juli 2014 @ 16:38:44 #158
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_142366249
quote:
0s.gif Op woensdag 16 juli 2014 16:29 schreef Erasmo het volgende:
Mijn voorraad Belgische mayonaise is op en tot ik weer bij onze zuiderburen ben zal ik zelf moeten maken. Hoelang is een pot mayo met dagverse eieren goed in de koelkast?
Paar dagen tot een week zou ik schatten,
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
  woensdag 16 juli 2014 @ 16:39:41 #159
121348 Erasmo
f/8 and be there.
pi_142366286
quote:
0s.gif Op woensdag 16 juli 2014 16:38 schreef Pietverdriet het volgende:

[..]

Paar dagen tot een week zou ik schatten,
Zo kort doe ik nou ook weer niet met een pot :') Bottleneck is zeker het ei?
  woensdag 16 juli 2014 @ 16:40:33 #160
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_142366312
quote:
0s.gif Op woensdag 16 juli 2014 16:39 schreef Erasmo het volgende:

[..]

Zo kort doe ik nou ook weer niet met een pot :') Bottleneck is zeker het ei?
Ja, voor mij ook de reden om zelden mayo te maken,
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
  woensdag 16 juli 2014 @ 16:44:40 #161
121348 Erasmo
f/8 and be there.
pi_142366447
quote:
0s.gif Op woensdag 16 juli 2014 16:40 schreef Pietverdriet het volgende:

[..]

Ja, voor mij ook de reden om zelden mayo te maken,
Hmm. En als ik ze pasteuriseer?
Heb alle supermarkten in het dorp bezocht maar nergens mayo die niet is aangezoet :r
  woensdag 16 juli 2014 @ 16:45:26 #162
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_142366477
quote:
0s.gif Op woensdag 16 juli 2014 16:44 schreef Erasmo het volgende:

[..]

Hmm. En als ik ze pasteuriseer?
Heb alle supermarkten in het dorp bezocht maar nergens mayo die niet is aangezoet :r
Albert Heijn heeft geen redelijk goede belgische, die is rins
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
  woensdag 16 juli 2014 @ 19:33:35 #163
401485 Molo
Völlig losgelöst
pi_142372175
quote:
0s.gif Op woensdag 16 juli 2014 16:45 schreef Pietverdriet het volgende:

[..]

Albert Heijn heeft geen redelijk goede belgische, die is rins
Ik vind die Belgische mayo van ze best ok eigenlijk. Maar smaken kunnen verschillen. Bedoel jij ook deze?



Oh how you'd have a happy life, if you did the things you like
  woensdag 16 juli 2014 @ 19:39:53 #164
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_142372402
quote:
1s.gif Op woensdag 16 juli 2014 19:33 schreef Molo het volgende:

[..]

Ik vind die Belgische mayo van ze best ok eigenlijk. Maar smaken kunnen verschillen. Bedoel jij ook deze?



[ afbeelding ]
Die ja
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
  woensdag 16 juli 2014 @ 19:48:55 #165
401485 Molo
Völlig losgelöst
pi_142372755
quote:
1s.gif Op woensdag 16 juli 2014 19:39 schreef Pietverdriet het volgende:

[..]

Die ja
Ah ok, dan verschillen de meningen gewoon ;)
Oh how you'd have a happy life, if you did the things you like
pi_142373336
quote:
0s.gif Op woensdag 16 juli 2014 16:29 schreef Erasmo het volgende:
Mijn voorraad Belgische mayonaise is op en tot ik weer bij onze zuiderburen ben zal ik zelf moeten maken. Hoelang is een pot mayo met dagverse eieren goed in de koelkast?
Als je een jumbo in de buurt hebt
pi_142490014
Je kunt ook gemakkelijk een kleine hoeveelheid mayo maken, met de staafmixer. Is helemaal niet veel werk en gaat ook heel snel en kost ook weinig afwas (alleen een mok en je staafmixer).

Je zoekt een mok (of iets anders) waar de staafmixer precies inpast (anders vliegt het alle kanten op), dan doe je jouw favoriete mayo-ingredienten erin (gewone olie, ei, mosterd, azijn, citroen, zout etc. etc. etc.), dan doe je de staafmixer erin en malen maar. Eerst goed op de bodem drukken (iets van 10 seconden of zo), dan heel langzaam omhoog trekken en blijven malen en dan is het goed.

Het voornaamste nadeel hiervan is dat de mayo soms een beetje 'hard' wordt. Maar dat nadeel weegt niet op tegen het enorme voordeel van verse mayo, en je kunt dus kleine beetjes maken zodat bederf ook niet echt een probleem is.
Let's all accept each other's differences and different opinions and live together in harmony :)
  zaterdag 19 juli 2014 @ 21:16:56 #168
45 SiGNe
Uitspraak: Sign
pi_142491898
quote:
0s.gif Op zaterdag 19 juli 2014 20:23 schreef sirdanilot het volgende:
Je kunt ook gemakkelijk een kleine hoeveelheid mayo maken, met de staafmixer. Is helemaal niet veel werk en gaat ook heel snel en kost ook weinig afwas (alleen een mok en je staafmixer).

Je zoekt een mok (of iets anders) waar de staafmixer precies inpast (anders vliegt het alle kanten op), dan doe je jouw favoriete mayo-ingredienten erin (gewone olie, ei, mosterd, azijn, citroen, zout etc. etc. etc.), dan doe je de staafmixer erin en malen maar. Eerst goed op de bodem drukken (iets van 10 seconden of zo), dan heel langzaam omhoog trekken en blijven malen en dan is het goed.

Het voornaamste nadeel hiervan is dat de mayo soms een beetje 'hard' wordt. Maar dat nadeel weegt niet op tegen het enorme voordeel van verse mayo, en je kunt dus kleine beetjes maken zodat bederf ook niet echt een probleem is.
Olie en azijn moet je er normaal gezien toch langzaam bijdruppelen?
  zaterdag 19 juli 2014 @ 21:34:47 #169
401485 Molo
Völlig losgelöst
pi_142492643
quote:
0s.gif Op zaterdag 19 juli 2014 21:16 schreef SiGNe het volgende:

[..]

Olie en azijn moet je er normaal gezien toch langzaam bijdruppelen?
Azijn niet, olie eigenlijk wel.
Staafmixer er doorheen jassen werkt ook prima, alleen kun je dan de dikte van je mayo niet goed onder controle houden, omdat het zo snel gaat.
Oh how you'd have a happy life, if you did the things you like
pi_142510385
quote:
1s.gif Op zondag 13 juli 2014 22:37 schreef Pietverdriet het volgende:

[..]

Klinkt als een smakelijke soep, maar er werd naar een pure smaak gevraagd, dus wilde er niet te veel andere smaken bij hebben maar die van de courgette versterken (soya, dille)

Bloemkool vind ik trouwens ook erg lekker als soep, op dezelfde manier, met room en dan echt papdik, een dikke cremesoep die erg bloemkoolig smaakt
Ik heb gisteren courgettes in de oven geroosterd (en ook een groene paprika die over was), daar kan ik denk ik ook wel een soepie van draaien *O* Heel lekkere intense courgettesmaak
Let's all accept each other's differences and different opinions and live together in harmony :)
pi_142510754
quote:
0s.gif Op zaterdag 19 juli 2014 21:16 schreef SiGNe het volgende:

[..]

Olie en azijn moet je er normaal gezien toch langzaam bijdruppelen?
Ja maar niet bij deze methode. Je dondert alles in je mok/iets anders waar je staafmixer precies inpast, en je maalt terwijl je langzaam omhoog trekt. Niks geen langzaam bijdruppelen van olie nodig.

Zoals gezegd, de echte perfecte ideale mayo maak je hier niet mee, maar het is nog steeds veel beter dan zaanse mayonaise mayonaise uit een potje. En het kost je minder tijd, afwas en moeite dan de klassieke methode (en ook minder kans op complete mislukking !). Én je kunt gemakkelijk een kleine hoeveelheid maken.
Let's all accept each other's differences and different opinions and live together in harmony :)
pi_142511420
quote:
0s.gif Op woensdag 16 juli 2014 20:02 schreef kvd het volgende:

[..]

Als je een jumbo in de buurt hebt
[ afbeelding ]
Uitstekende mayo voor bij de friet e.d. Maar zacht is hij zeker niet, en hij kan echt vloeken met vis en zeevruchten. Dus een pot D&L (citroen) erbij zou ik wel aanraden.

quote:
0s.gif Op zondag 20 juli 2014 13:42 schreef sirdanilot het volgende:

[..]

Ja maar niet bij deze methode. Je dondert alles in je mok/iets anders waar je staafmixer precies inpast, en je maalt terwijl je langzaam omhoog trekt. Niks geen langzaam bijdruppelen van olie nodig.

Zoals gezegd, de echte perfecte ideale mayo maak je hier niet mee, maar het is nog steeds veel beter dan zaanse mayonaise mayonaise uit een potje. En het kost je minder tijd, afwas en moeite dan de klassieke methode (en ook minder kans op complete mislukking !). Én je kunt gemakkelijk een kleine hoeveelheid maken.
Zo krijg je geen mayoinaise. Ik had dat een keer op tv gezien en meteen een staafmixer aangeschaft, maar dat had ik beter niet kunnen doen. Het eiwit gaat er namelijk ook bij, en dan krijg je een heel ander sausje. Die kun je best gebruiken voor de aardappelsalade of zo, maar mayonaise is het niet.

[ Bericht 46% gewijzigd door Weltschmerz op 20-07-2014 17:47:15 ]
Wees gehoorzaam. Alleen samen krijgen we de vrijheid eronder.
pi_142532281
quote:
0s.gif Op zondag 20 juli 2014 14:02 schreef Weltschmerz het volgende:

[..]

Uitstekende mayo voor bij de friet e.d. Maar zacht is hij zeker niet, en hij kan echt vloeken met vis en zeevruchten. Dus een pot D&L (citroen) erbij zou ik wel aanraden.

[..]

Zo krijg je geen mayoinaise. Ik had dat een keer op tv gezien en meteen een staafmixer aangeschaft, maar dat had ik beter niet kunnen doen. Het eiwit gaat er namelijk ook bij, en dan krijg je een heel ander sausje. Die kun je best gebruiken voor de aardappelsalade of zo, maar mayonaise is het niet.
Wat een onzin. Mayo kun je prima maken met het eiwit erbij. Er zijn er die het zonder doen, en die het met doen. Mayo met eiwit is niet meteen 'geen mayo' :')

Daarnaast zou het me ook ten zeerste verbazen als de staafmixermethode niet met puur eigeel zou werken. Ik wil het best een keer voor je proberen hoor...
Let's all accept each other's differences and different opinions and live together in harmony :)
  zondag 20 juli 2014 @ 22:41:14 #174
232606 RobinOok
Patroonheilige van CUL
pi_142532857
Ik moet ook geen mayo met eiwit erin.
Maar de staafmixmethode heb ik vaak genoeg gezien zonder eiwit.
Dus dat staat er los van.

Staafmixmethode is mij nog nooit gelukt trouwens, dus ik hou het gewoon bij een garde. Zoveel moeite vind ik het niet.
pi_142532938
Staafmixermethode werkt prima met alleen dooiers. Doe het heel vaak zo. Idem met hollandaise, alleen dan natuurlijk met warme boter. Die hoef je dan ook niet te klaren.

Het wordt alleen inderdaad niet perfect, en hij gaat vrij snel weer schiften. (Paar uur) Maar het is ideaal als je even snel een kwak mayo wil hebben voor bij gebakken aardappelen oid!
pi_142533269
quote:
1s.gif Op woensdag 16 juli 2014 19:33 schreef Molo het volgende:

[..]

Ik vind die Belgische mayo van ze best ok eigenlijk. Maar smaken kunnen verschillen. Bedoel jij ook deze?
[ afbeelding ]
Ik vind deze ook wel okay, eigenlijk.
pi_142539229
Ik wilde morgen ramen noodles voor avondeten maken. Ik ga iig buikspek halen (in de aanbieding, 4 euro voor een kilo :D )
Daarbij wilde ik soja saus gemarineerd ei, lente ui en wat nori vellen doen. Heb jij nog ideeën?

Wat kan ik als basis gebruiken voor de soep? Ik heb nog dashi (en natuurlijk de ramen noodles zelf) liggen maar dat is het enige wat ik aan toko-spul heb, en heb hier ook geen toko in de buurt. Zelf bouillon maken gaat er ook niet in zitten.
  maandag 21 juli 2014 @ 01:55:37 #178
232606 RobinOok
Patroonheilige van CUL
pi_142541089
Hier "mijn" versie van ramen, je kunt daar eindeloos op varieren, maar Ik zou echt geen dashi gebruiken. Iedere vleesbouillonn is "beter" dan dashi in dit geval.
pi_142541471
Ik had laatst gewoon runderbouillon gebruikt, maar dat vond ik niet zo.
  dinsdag 22 juli 2014 @ 15:30:39 #180
211040 Uccie
The bells...the bells....
pi_142598177
Ik weet niet of ik hier aan het goede adres ben, maar vond het ook geen vraag voor een nieuw topic.
Maar goed, een aardappelpuree-knijper, is dat een aanwinst?
Ik stamp nu meestal mijn aardappelen voor puree maar echt helemaal lekker fijn krijg ik het niet.
Ook bekend als Leo (58), Vrachtwagenchauffeur uit Zaltbommel
Do nothing.....and apply!
  dinsdag 22 juli 2014 @ 15:33:50 #181
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_142598313
quote:
7s.gif Op dinsdag 22 juli 2014 15:30 schreef Uccie het volgende:
Ik weet niet of ik hier aan het goede adres ben, maar vond het ook geen vraag voor een nieuw topic.
Maar goed, een aardappelpuree-knijper, is dat een aanwinst?
Ik stamp nu meestal mijn aardappelen voor puree maar echt helemaal lekker fijn krijg ik het niet.
Ja is echt fijn want je krijgt een zachte structuur zonder dat het lijm wordt zoals met een mixer als je niet oppast.
Verder bloemige aardappels gebruiken, met melk, eigeel, boter
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
  dinsdag 22 juli 2014 @ 15:38:56 #182
211040 Uccie
The bells...the bells....
pi_142598460
quote:
0s.gif Op dinsdag 22 juli 2014 15:33 schreef Pietverdriet het volgende:

[..]

Ja is echt fijn want je krijgt een zachte structuur zonder dat het lijm wordt zoals met een mixer als je niet oppast.
Verder bloemige aardappels gebruiken, met melk, eigeel, boter
Oh eigeel, dat heb ik nog niet eerder gebruikt. Morgen even bij de kookwinkel langs in mijn lunchpauze.
Bedankt trouwens!
Ook bekend als Leo (58), Vrachtwagenchauffeur uit Zaltbommel
Do nothing.....and apply!
pi_142599715
Ik prak altijd met een vrij groot uitgevallen vork uit de oude bestekset van mijn oma, het is wat intensiever werk dan met een stamper of knijper maar ik ben het zo gewend en het resultaat is goed. Inderdaad bloemige aardappel die ik eerst flink prak voordat ik er melk en een ei (te lui om een ei te scheiden) en eventueel wat boter doorheen doe. Met een heel ei moet je wel snel te werk gaan anders heb je roerei in je puree :), maar ja je moet als je met een vork werkt toch snel zijn anders duurt het een week voor je puree hebt ;)
"A push and a rush and the land we stand on is ours" - Turrican
Whiskyplankje
  dinsdag 22 juli 2014 @ 17:39:32 #184
157897 Bramito
Espeen ies dieferent!
pi_142603333
quote:
7s.gif Op dinsdag 22 juli 2014 15:30 schreef Uccie het volgende:
Ik weet niet of ik hier aan het goede adres ben, maar vond het ook geen vraag voor een nieuw topic.
Maar goed, een aardappelpuree-knijper, is dat een aanwinst?
Ik stamp nu meestal mijn aardappelen voor puree maar echt helemaal lekker fijn krijg ik het niet.
Nog een tip, koop er een van rvs. Mij hebben ze ooit zo'n alu legering ding cadeau gedaan en die kan niet in de vaatwasser (ervaringsdeskundige).
Siesta & Fiesta!
  dinsdag 22 juli 2014 @ 17:40:23 #185
211040 Uccie
The bells...the bells....
pi_142603362
quote:
0s.gif Op dinsdag 22 juli 2014 17:39 schreef Bramito het volgende:

[..]

Nog een tip, koop er een van rvs. Mij hebben ze ooit zo'n alu legering ding cadeau gedaan en die kan niet in de vaatwasser (ervaringsdeskundige).
Bedankt, nu heb ik geen vaatwasser, maar hopelijk gaat hij lang genoeg mee tot het moment dat die er ooit wel komt.
Ook bekend als Leo (58), Vrachtwagenchauffeur uit Zaltbommel
Do nothing.....and apply!
  dinsdag 22 juli 2014 @ 17:42:11 #186
157897 Bramito
Espeen ies dieferent!
pi_142603425
quote:
7s.gif Op dinsdag 22 juli 2014 17:40 schreef Uccie het volgende:

[..]

Bedankt, nu heb ik geen vaatwasser, maar hopelijk gaat hij lang genoeg mee tot het moment dat die er ooit wel komt.
Ja joh, die gaat je hele leven mee, Dat is het probleem ;)
Siesta & Fiesta!
  dinsdag 22 juli 2014 @ 17:43:46 #187
211040 Uccie
The bells...the bells....
pi_142603474
quote:
0s.gif Op dinsdag 22 juli 2014 17:42 schreef Bramito het volgende:

[..]

Ja joh, die gaat je hele leven mee, Dat is het probleem ;)
:D
Ook bekend als Leo (58), Vrachtwagenchauffeur uit Zaltbommel
Do nothing.....and apply!
  dinsdag 22 juli 2014 @ 17:48:10 #188
157897 Bramito
Espeen ies dieferent!
pi_142603597
Ik heb die van mij trouwens meteen ingewisseld voor een zweedse van rvs.
Siesta & Fiesta!
  dinsdag 22 juli 2014 @ 17:58:16 #189
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_142603894
Ik heb er ook eentje van rvs.
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
  dinsdag 22 juli 2014 @ 18:27:19 #190
232606 RobinOok
Patroonheilige van CUL
pi_142604694
quote:
7s.gif Op dinsdag 22 juli 2014 15:30 schreef Uccie het volgende:
Maar goed, een aardappelpuree-knijper, is dat een aanwinst?
Ja, ik zou meteen een nieuwe kopen mocht er met de mijne iets gebeuren.
Altijd perfecte puree.

Maar let op, er zijn volgens mij ook kutmodellen die voor geen meter werken of waar je je mee kunt bezeren.
  dinsdag 22 juli 2014 @ 18:35:12 #191
211040 Uccie
The bells...the bells....
pi_142604955
Oh :o
Ik ga wel even bij Dokware hier in Den Haag kijken, daar hebben ze vast wel veilige knijpers.
Ook bekend als Leo (58), Vrachtwagenchauffeur uit Zaltbommel
Do nothing.....and apply!
  dinsdag 22 juli 2014 @ 18:43:35 #192
45 SiGNe
Uitspraak: Sign
pi_142605262
Kan je ipv zo'n knijper ook een microplane rasp gebruiken?
Of moet het echt geperst worden?

De rasp heb ik namelijk al in huis, de knijper niet :P
  dinsdag 22 juli 2014 @ 19:09:54 #193
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_142606365
quote:
0s.gif Op dinsdag 22 juli 2014 18:43 schreef SiGNe het volgende:
Kan je ipv zo'n knijper ook een microplane rasp gebruiken?
Of moet het echt geperst worden?

De rasp heb ik namelijk al in huis, de knijper niet :P
Jij wilt gekookte aardappels gaan raspen?
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
  dinsdag 22 juli 2014 @ 20:18:12 #194
45 SiGNe
Uitspraak: Sign
pi_142609271
quote:
1s.gif Op dinsdag 22 juli 2014 19:09 schreef Pietverdriet het volgende:

[..]

Jij wilt gekookte aardappels gaan raspen?
Als het nut heeft eventueel wel ja..
Misschien moet ik het gewoon eens een keer proberen, wie weet ontdek ik dé truuk voor de perfecte puree ;)
pi_142609992
de aardappelpers van ikea is prima, rvs 10 euro ^O^
pi_142610422
quote:
0s.gif Op dinsdag 22 juli 2014 20:18 schreef SiGNe het volgende:

[..]

Als het nut heeft eventueel wel ja..
Misschien moet ik het gewoon eens een keer proberen, wie weet ontdek ik dé truuk voor de perfecte puree ;)
Dan ben je toch ook gewoon super lang bezig, mocht het überhaupt al werken?
  dinsdag 22 juli 2014 @ 20:54:10 #197
45 SiGNe
Uitspraak: Sign
pi_142610967
quote:
14s.gif Op dinsdag 22 juli 2014 20:43 schreef Myraela het volgende:

[..]

Dan ben je toch ook gewoon super lang bezig, mocht het überhaupt al werken?
Daar heb je wel een punt ja.. en 't zal ook waarschijnlijk tengels verbranden worden omdat die gekookte aardappels nog heet zijn..
pi_142611166
quote:
0s.gif Op dinsdag 22 juli 2014 20:54 schreef SiGNe het volgende:

[..]

Daar heb je wel een punt ja.. en 't zal ook waarschijnlijk tengels verbranden worden omdat die gekookte aardappels nog heet zijn..
het lijkt me een goed plan als je koude puree wil maken. Waarom je dat zou willen maken is mij een raadsel maar goed...
"A push and a rush and the land we stand on is ours" - Turrican
Whiskyplankje
pi_142712434
Wat is er mis met:



Ja het duurt even, en het geeft wat afwas, maar dan heb je ook wat. En je kunt hem voor meer gebruiken dan alleen aardappels (bijvoorbeeld tomatensaus, vruchtenpurees, etc. etc. etc.)
Let's all accept each other's differences and different opinions and live together in harmony :)
  vrijdag 25 juli 2014 @ 11:05:53 #200
232606 RobinOok
Patroonheilige van CUL
pi_142712549
Ik heb zo'n ding en gebruik 'm nooit.
Weet niet precies waarom, de keren dat ik 'm gebruikte vond ik het een onding.
Voor puree mij teveel moeite en afwas.
pi_142713011
Een baby voedingsmiddelen puree dinges. Wat een klote dingen zijn dat...

Twee keer geprobeerd, daarna weggegooid.
Whatever...
pi_142713273
quote:
0s.gif Op dinsdag 22 juli 2014 15:33 schreef Pietverdriet het volgende:

[..]

Ja is echt fijn want je krijgt een zachte structuur zonder dat het lijm wordt zoals met een mixer als je niet oppast.
Verder bloemige aardappels gebruiken, met melk, eigeel, boter
Ik stamp altijd gewoon, wel melk en roomboter, geen eigeel. Maar dat ga ik eens proberen :)
abonnement Unibet Coolblue Bitvavo
Forum Opties
Forumhop:
Hop naar:
(afkorting, bv 'KLB')