Ik maak regelmatig courgettesoep, ongeveer zoals jij aangeeft. Het lekkerst vind ik het als de courgettes zijn geschild. Verder gebruik ik een flinke ui en wat gepofte knoflook.quote:Op zondag 13 juli 2014 22:09 schreef Pietverdriet het volgende:
Niet te moeilijk doen, courgettes kleinsnijden en koken in een groente of kippenbouillon, staafmixer erin en pureren.
Afmaken met wat room als je dat lekker vindt, afsmaken eventueel met wat lichte soyasaus,
Dille erdoor is lekker maar niet noodzakelijk
Klinkt als een smakelijke soep, maar er werd naar een pure smaak gevraagd, dus wilde er niet te veel andere smaken bij hebben maar die van de courgette versterken (soya, dille)quote:Op zondag 13 juli 2014 22:31 schreef Spanky78 het volgende:
[..]
Ik maak regelmatig courgettesoep, ongeveer zoals jij aangeeft. Het lekkerst vind ik het als de courgettes zijn geschild. Verder gebruik ik een flinke ui en wat gepofte knoflook.
Groentes fruiten in olijfolie, afblussen met witte wijn en dan inderdaad bouillon. (kip). Afmaken met crème fraiche en verse peper. Provençaalse kruiden doen het er prima in trouwens.
Wat is dan lekkerder: de courgette koken of eerst aanbraden?quote:Op zondag 13 juli 2014 22:31 schreef Spanky78 het volgende:
[..]
Ik maak regelmatig courgettesoep, ongeveer zoals jij aangeeft. Het lekkerst vind ik het als de courgettes zijn geschild. Verder gebruik ik een flinke ui en wat gepofte knoflook.
Groentes fruiten in olijfolie, afblussen met witte wijn en dan inderdaad bouillon. (kip). Afmaken met crème fraiche en verse peper. Provençaalse kruiden doen het er prima in trouwens.
Ik bak de courgette eerst, ongeschild overigens. Gewoon in stukjes. Met uitje, knoflook (op het eind), beetje rode peper erbij, bakken, dan worcestersaus en bouillon erbij, gaar laten worden, pureren. Beetje kruidenkaas of roomkaas erdoor roeren en klaar.quote:Op zondag 13 juli 2014 23:49 schreef Tinuviel het volgende:
[..]
Wat is dan lekkerder: de courgette koken of eerst aanbraden?
Heb beetje aardappel meegekookt en daarna alles gepureerd. Was prima, wel beetje dun voor wat ik gewend ben van soep maar was goed genoegquote:Op zondag 13 juli 2014 20:42 schreef Pietverdriet het volgende:
[..]
Wat ist geworden? Stond zelf in de keuken en daarna te eten
Goed te horen, wat heb je er allemaal ingedaan?quote:Op maandag 14 juli 2014 12:49 schreef Myraela het volgende:
De ajvar is echt heerlijk. Bedankt voor het idee Piet.
quote:Op maandag 14 juli 2014 14:21 schreef Myraela het volgende:
Ik heb de paprika's en aubergine in de oven geroosterd. In een diepvries zakje de vellen los laten komen. Eraf gehaald, zaad eruit. Daarna paar tenen knoflook in een beetje olie zachtjes gebakken, de groenten erbij, lepeltje sambal en even het meeste vocht eruit laten komen. Daarna even in de keuken machine tot een mooie gladde puree.
Vanmiddag op een stuk turks brood gesmeerd, plakken tomaat erbij. Dat zou ik wel elke dag kunnen eten.
Beter dan Julia Child kan ik het ook nietquote:Op maandag 14 juli 2014 14:44 schreef Unites het volgende:
Ik zou graag een lekker recept willen voor sinaasappelmousse en gekarameliseerde chocola
quote:Op maandag 14 juli 2014 16:48 schreef sirdanilot het volgende:
Moet dat in de koelkast dan? Ik bewaar een open pot pindakaas ook niet in de koelkast, dus waarom wel met tahini wat gewoon 'sesampindakaas' is?
En arabische cijfers zijn de cijfers die wij kennen Wat je waarschijnlijk bedoelt zijn indische cijfers, die men in een deel van de Arabische wereld gebruikt.
Goed punt pindakaas laat ik ook met een gerust hart maanden in het keukenkastje staan..quote:Op maandag 14 juli 2014 16:48 schreef sirdanilot het volgende:
Moet dat in de koelkast dan? Ik bewaar een open pot pindakaas ook niet in de koelkast, dus waarom wel met tahini wat gewoon 'sesampindakaas' is?
volgens mij ookquote:
Ik fruit de courgette even met de ui en knoflook, zeker niet bruinen. Als alles een beetje lijkt te gaan garen, afblussen met witte wijn en even kort inkoken. Ik gebruik er vaak een chardonnay van de lidl voor. Ideale kookwijn, niet te duur, maar ook gewoon goede wijn die past in veel geerechten.quote:Op zondag 13 juli 2014 23:49 schreef Tinuviel het volgende:
[..]
Wat is dan lekkerder: de courgette koken of eerst aanbraden?
Forum Opties | |
---|---|
Forumhop: | |
Hop naar: |