abonnement Unibet Coolblue Bitvavo
pi_142987276
quote:
1s.gif Op woensdag 30 juli 2014 20:03 schreef Pietverdriet het volgende:

[..]

Nee, maar het is dus zeker geen algemeen gebruik en niet verwonderlijk dat je het verder nooit in recepten ziet staan. Goed dat dit boek die uitzondering maakt, beter nog, gewoon gewicht gebruiken
Dat doen de meeste bakkers tegenwoordig ook. Iets minder romantisch is dat ze meestal gepasteuriseerd ei gebruiken, uit een pak. (niets mis mee trouwens).

Zeker bij patisserie komen verhoudingen nogal nauw. Te veel of te weinig vocht = mislukken.

In andere recepten valt het meestal wel mee. Maar lekkerder worden gerechten niet als ze uit balans zijn.
Whatever...
  zaterdag 2 augustus 2014 @ 13:27:29 #277
221644 timmmmm
sp3c lives matter
pi_142987332
Ik ga pizza eten vanavond. Nou heb ik vaker deeg gemaakt, maar ik wil graag een wat dikkere, luchtigere korst. Hoe?
Laffe huichelaar
  zaterdag 2 augustus 2014 @ 13:29:22 #278
256666 leeell
I know you're lonely
pi_142987370
quote:
0s.gif Op zaterdag 2 augustus 2014 13:27 schreef timmmmm het volgende:
Ik ga pizza eten vanavond. Nou heb ik vaker deeg gemaakt, maar ik wil graag een wat dikkere, luchtigere korst. Hoe?
http://imgur.com/a/ekKmK

^O^
Op maandag 1 oktober 2012 18:45 schreef Chocolatebear het volgende:
Zei de man, terwijl hij een shaggie opstak en het gas open trok van zijn Tomos.
pi_142987377
quote:
1s.gif Op vrijdag 1 augustus 2014 10:21 schreef Pietverdriet het volgende:

[..]

Waarom met salieboter? Had er zelf wat tomaten en kaas over gedaan
Ik vind dat wel lekker, maar je moet vooral matig zijn met de salieboter, behoorlijk heftig.

Overigens vind ik gnocchi ook wel lekker met lichte smaken, dus spinazie, ricotta, zoiets.
Whatever...
  zaterdag 2 augustus 2014 @ 13:32:20 #280
221644 timmmmm
sp3c lives matter
pi_142987443
quote:
quote:
0s.gif Op zaterdag 2 augustus 2014 13:27 schreef timmmmm het volgende:
vanavond
Laffe huichelaar
  zaterdag 2 augustus 2014 @ 13:37:54 #281
401485 Molo
Völlig losgelöst
pi_142987577
quote:
1s.gif Op zaterdag 2 augustus 2014 10:18 schreef Pietverdriet het volgende:

[..]

Hier nog zo eentje
http://www.nrc.nl/koken/2014/08/02/gestoofde-inktvis/
Wat voor een inktvis? Sepia? Pijlstaart? Octopus?
Ik vermoed pijlstaart, maar het staat er niet.
Die NRC recepten zijn sowieso meestal om te janken. Denk dat 80% ervan net voor de deadline even snel bedacht op papier geknald wordt en nooit gemaakt is. Of ze vertalen een receptje van een YouTube video en zetten het dan met minstens 3 essentiële fouten erin online :')
Oh how you'd have a happy life, if you did the things you like
pi_142993873
Ik heb net Butterschmalz gemaakt, want ik wil Schnitzel gaan maken op de juiste wijze. Echter was ik een beetje ongeduldig, dus in plaats van 2 uur erover doen deed ik het in een half uur, wel lijkt het eindproduct er prima uit te zien. Ik kan daar nog steeds lekker mee bakken toch? Al het eiwit is er namelijk uit.
Let's all accept each other's differences and different opinions and live together in harmony :)
  zaterdag 2 augustus 2014 @ 18:25:51 #283
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_142994689
quote:
0s.gif Op zaterdag 2 augustus 2014 17:51 schreef sirdanilot het volgende:
Ik heb net Butterschmalz gemaakt, want ik wil Schnitzel gaan maken op de juiste wijze. Echter was ik een beetje ongeduldig, dus in plaats van 2 uur erover doen deed ik het in een half uur, wel lijkt het eindproduct er prima uit te zien. Ik kan daar nog steeds lekker mee bakken toch? Al het eiwit is er namelijk uit.
Ja hoor,
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
pi_142995685
quote:
1s.gif Op vrijdag 1 augustus 2014 10:18 schreef Pietverdriet het volgende:

[..]

Zolang vegetariers mij geen steak voorzetten als ik bij hun kom eten zie ik niet in waarom ik veel moeite zou moeten doen voor vegetariers. Vegetarische restaurants hebben ook nooit een vlees of visgerecht, maar ze lopen wel te jankzakken als een steakrestaurant geen vegetarische optie heeft, of dat ie als hij er is, saai is.
Ik ben het eens met je opvatting over vegetariërs maar het punt is meer dat ik zelf gewoon minder vlees wil eten. Ik merk dat ik bijna altijd het vlees als hoofdingredient van een maaltijd zie en daar wil ik een beetje vanaf. Vandaar mijn vraag, of kook je überhaupt niet zonder vlees :D

Heb dus niks tegen vleesbouillons of iets dergelijks. Ook niets tegen vlees. Wil er gewoon minder van eten.
pi_142997158
quote:
1s.gif Op zaterdag 2 augustus 2014 18:25 schreef Pietverdriet het volgende:

[..]

Ja hoor,
Is inderdaad prima gelukt, heerlijk zo'n schnitzel !

Wat alleen niet lukte was het vlees platslaan. Ik heb namelijk geen vleeshamer, dus probeerde het met een fles wijn :') (je zal het nooit raden, maar met een fles wijn kun je prima deegrollen, maar vlees platslaan ging dus niet zo goed)
Let's all accept each other's differences and different opinions and live together in harmony :)
  zaterdag 2 augustus 2014 @ 20:16:34 #286
139516 uniekhoorn
uniek, zoals ieder ander
pi_142997511
quote:
0s.gif Op zaterdag 2 augustus 2014 20:06 schreef sirdanilot het volgende:

[..]

Is inderdaad prima gelukt, heerlijk zo'n schnitzel !

Wat alleen niet lukte was het vlees platslaan. Ik heb namelijk geen vleeshamer, dus probeerde het met een fles wijn :') (je zal het nooit raden, maar met een fles wijn kun je prima deegrollen, maar vlees platslaan ging dus niet zo goed)
Gewoon huishoudfolie er over en plat houwen met een steelpan
Nu doen en genieten, doodgaan kan altijd nog!
Zolang er alcohol verkocht wordt, heb ik geen probleem.
Je moet het leven nemen met een korreltje zout..... schijfje limoen en een shot tequilla
  zaterdag 2 augustus 2014 @ 20:18:57 #287
221644 timmmmm
sp3c lives matter
pi_142997589
quote:
1s.gif Op zaterdag 2 augustus 2014 20:16 schreef uniekhoorn het volgende:

[..]

Gewoon huishoudfolie er over en plat houwen met een steelpan
Doe ik ook altijd ja. Werkt perfect.
Laffe huichelaar
pi_142997819
Zal het de volgende keer eens met een pan proberen.
Let's all accept each other's differences and different opinions and live together in harmony :)
pi_143000646
Zo, ben nu ook avocado-ijs aan het maken, met een simpel recept:

- 3 kleine avocado's (1 euro, op de markt, lekker cheap)
- 1 pakje room
- 1.5 van bovenstaand pakje aan melk
- half koppie suiker (ik hou niet van super zoet)

Nu heb ik helaas geen ijsmachine, dus wat ik probeer is de avocado bevriezen, dit samen met alles gemalen in de keukenmachine (ging goed, een paar grote brokken lukten niet maar die heb ik er maar uitgezeefd, de rest was wel gewoon fijngemalen), dit in een ijsbakkie gedaan en in de vriezer, en nu roer ik het af en toe door met een vork. Helaas moet ik wel op den duur gaan slapen vanavond dus ik hoop dat het tegen die tijd al een beetje ijs is, anders is het morgen één grote klont...
Let's all accept each other's differences and different opinions and live together in harmony :)
  zaterdag 2 augustus 2014 @ 22:10:35 #290
401485 Molo
Völlig losgelöst
pi_143000972
quote:
0s.gif Op zaterdag 2 augustus 2014 20:06 schreef sirdanilot het volgende:

[..]

Is inderdaad prima gelukt, heerlijk zo'n schnitzel !

Wat alleen niet lukte was het vlees platslaan. Ik heb namelijk geen vleeshamer, dus probeerde het met een fles wijn :') (je zal het nooit raden, maar met een fles wijn kun je prima deegrollen, maar vlees platslaan ging dus niet zo goed)
_O-
Oh how you'd have a happy life, if you did the things you like
  zaterdag 2 augustus 2014 @ 22:11:53 #291
401485 Molo
Völlig losgelöst
pi_143001023
quote:
0s.gif Op zaterdag 2 augustus 2014 21:59 schreef sirdanilot het volgende:
Zo, ben nu ook avocado-ijs aan het maken, met een simpel recept:

- 3 kleine avocado's (1 euro, op de markt, lekker cheap)
- 1 pakje room
- 1.5 van bovenstaand pakje aan melk
- half koppie suiker (ik hou niet van super zoet)

Nu heb ik helaas geen ijsmachine, dus wat ik probeer is de avocado bevriezen, dit samen met alles gemalen in de keukenmachine (ging goed, een paar grote brokken lukten niet maar die heb ik er maar uitgezeefd, de rest was wel gewoon fijngemalen), dit in een ijsbakkie gedaan en in de vriezer, en nu roer ik het af en toe door met een vork. Helaas moet ik wel op den duur gaan slapen vanavond dus ik hoop dat het tegen die tijd al een beetje ijs is, anders is het morgen één grote klont...
Ik ken wel avocado als basis van een ijsrecept maar dan ging er altijd nog wel fruitpuree of vanille door. Is dit geen saaie weeïge bende zo?
Oh how you'd have a happy life, if you did the things you like
pi_143001083
quote:
1s.gif Op zaterdag 2 augustus 2014 22:11 schreef Molo het volgende:

[..]

Ik ken wel avocado als basis van een ijsrecept maar dan ging er altijd nog wel fruitpuree of vanille door. Is dit geen saaie weeïge bende zo?
Is gewone vanilleroomijs saai?
Let's all accept each other's differences and different opinions and live together in harmony :)
  zaterdag 2 augustus 2014 @ 23:43:50 #293
232606 RobinOok
Patroonheilige van CUL
pi_143004044
quote:
0s.gif Op zaterdag 2 augustus 2014 22:13 schreef sirdanilot het volgende:

[..]

Is gewone vanilleroomijs saai?
Ja, nogal.
pi_143004357
Hoe maak ik rettisch klaar? En ik wil er geen salade van maken.
  zaterdag 2 augustus 2014 @ 23:59:32 #295
232606 RobinOok
Patroonheilige van CUL
  zaterdag 2 augustus 2014 @ 23:59:57 #296
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_143004632
Rettich bedoel je?
Je kan het inleggen in zoetzuur, er Kimchi mee maken, stampot, aan jullienne snijden en het roerbakken
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
  zondag 3 augustus 2014 @ 00:00:21 #297
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_143004650
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
pi_143004731
quote:
0s.gif Op zaterdag 2 augustus 2014 23:59 schreef Pietverdriet het volgende:
Rettich bedoel je?
Je kan het inleggen in zoetzuur, er Kimchi mee maken, stampot, aan jullienne snijden en het roerbakken
dat bedoel ik ja voor het eerst gezien bij de AH en nog nooit gegeten en/of klaargemaakt.
  zondag 3 augustus 2014 @ 00:04:19 #299
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_143004772
quote:
0s.gif Op zondag 3 augustus 2014 00:02 schreef Riann het volgende:

[..]

dat bedoel ik ja voor het eerst gezien bij de AH en nog nooit gegeten en/of klaargemaakt.
Lekker, pittig als radijs
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
pi_143004877
quote:
0s.gif Op zaterdag 2 augustus 2014 23:43 schreef RobinOok het volgende:

[..]

Ja, nogal.
:')

Gelukkig kan ik ook nog neutrale, pure smaken waarderen waarbij je de producten echt proeft, en niet alleen maar smaakbommen met kruiden en al dat soort dingen. Kan ook lekker zijn hoor, maar soms is er niks mis met back to basic.

Zit ook niks kunstmatigs in mijn ijs, avocado, room, melk en suiker. Tenzij je een healthfreak bent die geen suiker mag eten omdat dat niet mag, natuurlijk. Heerlijk ! Het proces gaat volgens mij ook wel goed tot nu toe, alleen ga ik wel zo slapen dus ik hoop dat het morgen niet één blok beton is.
Let's all accept each other's differences and different opinions and live together in harmony :)
abonnement Unibet Coolblue Bitvavo
Forum Opties
Forumhop:
Hop naar:
(afkorting, bv 'KLB')