KnutdeIJsbeer | dinsdag 17 december 2013 @ 11:05 |
Dit is mijn persoonlijke top 5 uit de japanse keuken. Waar houden jullie van? Gelieve niet sushi zeggen als je alleen die gore zooi van SUMO hebt gegeten DAT IS GEEN SUSHI MAAR EEN MISDAAD TEGEN DE VISHEID JA ![]() Op 5: Okonomiyaki ![]() Op 4: Wagyu beef ![]() Ok nu wordt het echt spannend, we gaan naar de top 3 ![]() ![]() ![]() OP NUMMER 3: RAMEN ![]() ![]() (dit is een variant uit hokaido te herkennen aan de mais) OP NUMMER 2: YAKITORI ![]() OP NUMMER 1 tromgeroffel: SUSHI ![]() ![]() Al kan ik eigenlijk niet kiezen tussen sushi en yakitori maar ik ben dus toch voor sushi gegaan ![]() | |
GGMM | dinsdag 17 december 2013 @ 11:06 |
Jammer dat je alleen plaatjes post. Had liever wat toelichting gezien. | |
Adames | dinsdag 17 december 2013 @ 11:09 |
![]() Ik ga voor natto als ik al Japans zou gaan eten. Maar ben dan ook meer van de uitgesproken smaken. | |
BasEnAad | dinsdag 17 december 2013 @ 11:10 |
Nummer 1 en 2 zien er niet echt bijzonder uit, nummer 3 t/m 5 spreken mij meer aan. Want laten we niet overdrijven, sushi is een beetje overgewaardeerd en gaat wel vervelen na een keer of twee. | |
RobinOok | dinsdag 17 december 2013 @ 11:11 |
Toelichting: http://www.aziatische-ingredienten.nl/tag/okonomiyaki/ http://www.aziatische-ingredienten.nl/tag/ramen http://www.aziatische-ingredienten.nl/tag/sushi yakitori is gewoon gegrillde kip en wagyu een vette koe. en om het compleet te houden: www.aziatische-ingredienten.nl/natto ![]() | |
KnutdeIJsbeer | dinsdag 17 december 2013 @ 11:13 |
Yakitori is niet "gewoon" gegrilde kip. [ Bericht 2% gewijzigd door yvonne op 17-12-2013 16:25:07 ] | |
De_Hertog | dinsdag 17 december 2013 @ 11:13 |
Dat ziet er wel, euh, apart uit. | |
KnutdeIJsbeer | dinsdag 17 december 2013 @ 11:13 |
Deze mening herzie je als je in Japan bent ![]() | |
GGMM | dinsdag 17 december 2013 @ 11:13 |
Ah, Yakitori is dus maar een gewone gegrilde kip doos? ![]() | |
Elan | dinsdag 17 december 2013 @ 11:15 |
Verse sushi van de Ah To Go ![]() [ Bericht % gewijzigd door yvonne op 17-12-2013 16:25:33 ] | |
KnutdeIJsbeer | dinsdag 17 december 2013 @ 11:15 |
Enkele mogelijkheden qua yakitori: momo (もも), chicken thigh tsukune (つくね), chicken meatballs (tori)kawa ((とり)かわ), chicken skin, grilled until crispy tebasaki (手羽先), chicken wing bonjiri (ぼんじり), chicken tail shiro (シロ), chicken small intestines nankotsu (なんこつ), chicken cartilage hāto / hatsu (ハート / ハツ) or kokoro (こころ), chicken heart rebā (レバー), liver sunagimo (砂肝) or zuri (ずり), chicken gizzard toriniku, all white meat on skewer | |
Adames | dinsdag 17 december 2013 @ 11:15 |
dit vind ik ook lekker | |
#ANONIEM | dinsdag 17 december 2013 @ 11:16 |
![]() Zo smerig. Totaal smaakloos en een al geplakt zooitje. | |
Tarado | dinsdag 17 december 2013 @ 11:17 |
Op 4 Kobe beef lijkt me ipv Wagyu, een goeie vervanger maar niet het origineel | |
Elan | dinsdag 17 december 2013 @ 11:17 |
sorry Knut. Maar Robinook heeft wel enige autoriteit op culinair gebied. | |
DonRaja | dinsdag 17 december 2013 @ 11:17 |
Het zijn dus gewoon gegrilde spiesjes. Ofwel kipsate zonder pindasaus. | |
KnutdeIJsbeer | dinsdag 17 december 2013 @ 11:17 |
Kobe beef ![]() ![]() | |
JeMoeder | dinsdag 17 december 2013 @ 11:17 |
Yakitori is alles van de kip op een stokje, gevarieerd gemarineerd en heerlijk gegrild boven kooltjes. Dus ook kippendarmen, levers, hersentjes, niertjes, maagjes etc. Niet slechts de filets. | |
Dven | dinsdag 17 december 2013 @ 11:18 |
Die Japaniers zijn zo gek nog nite | |
Godtje | dinsdag 17 december 2013 @ 11:18 |
![]() | |
Elan | dinsdag 17 december 2013 @ 11:18 |
Goede sushi ben ik in Zeeland nog niet tegengekomen trouwens maar in Amsterdam zitten een paar uitstekende zaken. | |
JeMoeder | dinsdag 17 december 2013 @ 11:18 |
Kobe beef = Wagyu. | |
KnutdeIJsbeer | dinsdag 17 december 2013 @ 11:18 |
Hoeft niet van kip te zijn Common non-poultry dishes[edit] ikada (筏) (lit. raft), Japanese scallion, with two skewers to prevent rotation gyūtan (牛タン), beef tongue, sliced thinly atsuage tōfu (厚揚げとうふ), thicker variety of deep-fried tofu enoki maki (エノキ巻き), enoki mushrooms wrapped in slices of pork pīman (ピーマン), green bellpepper asuparabēkon (アスパラベーコン), asparagus wrapped in bacon butabara (豚ばら), pork belly ninniku (にんにく), garlic shishito (獅子唐), Japanese pepper | |
KnutdeIJsbeer | dinsdag 17 december 2013 @ 11:19 |
Voor goede sushi buiten Japan ga je naar dusseldorf ![]() | |
Godtje | dinsdag 17 december 2013 @ 11:19 |
Of gewoon Amsterdam. | |
JeMoeder | dinsdag 17 december 2013 @ 11:20 |
Oké, klassieke Yakitori dan ![]() Inmiddels wordt het ook gebruikt voor allerlei gegrilde gerechten op een stokje. | |
DonRaja | dinsdag 17 december 2013 @ 11:20 |
Ja, maar dan moet je naar Amsterdam... ![]() | |
Adames | dinsdag 17 december 2013 @ 11:21 |
mooie stad, treden ook regelmatig geweldige artiesten op [ Bericht % gewijzigd door yvonne op 17-12-2013 16:26:52 ] | |
Tarado | dinsdag 17 december 2013 @ 11:21 |
Niet helemaal | |
KnutdeIJsbeer | dinsdag 17 december 2013 @ 11:21 |
Daar zitten ook enkele goede tenten ja. Op mijn KLM vlucht naar Tokyo van a.s. woensdag krijg ik sushi van het okura geserveerd ![]() | |
KnutdeIJsbeer | dinsdag 17 december 2013 @ 11:21 |
Helemaal met je eens. | |
DonRaja | dinsdag 17 december 2013 @ 11:21 |
Ik dacht dat Yakitori op de marinade sloeg (en je dus ook zalm yakitori e.d. kon hebben), weer wat geleerd dus. ![]() | |
JeMoeder | dinsdag 17 december 2013 @ 11:21 |
Laat ik het zo stellen, Kobe beef is afkomstig van Wagyu runderen ![]() | |
JeMoeder | dinsdag 17 december 2013 @ 11:22 |
Je kan vast zalm yakitori krijgen, maar dan gaat het dus om op kooltjes gegrilde zalm op een stokje ![]() | |
JeMoeder | dinsdag 17 december 2013 @ 11:23 |
In het lijstje uit de OP mag van mij trouwens Tempura toegevoegd worden ![]() | |
DonRaja | dinsdag 17 december 2013 @ 11:24 |
Ik dacht het inderdaad bij zo'n door Knut vervloekte all you can eat formule te hebben gezien. Vandaar dat ik dacht dat het op de zoetige marinade sloeg. | |
Tarado | dinsdag 17 december 2013 @ 11:24 |
Blijft ingewikkeld ja maar voor zover ik weet heb je geen Kobe runderen buiten Japan, dan wordt het Wagyu, de meningen zijn verdeeld of het genetisch exact hetzelfde is, maar Kobe is het origineel. | |
KnutdeIJsbeer | dinsdag 17 december 2013 @ 11:24 |
Genot, een klein zaakje met alleen een bar, 1 chef achter de kooltjes, Japans bier. Japan ![]() | |
KnutdeIJsbeer | dinsdag 17 december 2013 @ 11:25 |
Ik ben geen fan, maar ik nodig je uit een eigen top 5 te maken ![]() | |
Tarado | dinsdag 17 december 2013 @ 11:25 |
Uit de Japanse keuken vind ik alleen sashimi echt de moeite waard, de rest is niet enorm bijzonder maar wel bijzonder duur. | |
KnutdeIJsbeer | dinsdag 17 december 2013 @ 11:25 |
Ik merk dat ik al aggresief word als ik er aan denk ![]() | |
JeMoeder | dinsdag 17 december 2013 @ 11:26 |
Ik raad iedereen hier aan om eens naar de avonturen van Anthony Bourdain in Japan te kijken. Er gaat een culinaire wereld voor je open. | |
DonRaja | dinsdag 17 december 2013 @ 11:26 |
Ik vond trouwens Sushi & Me in Den Haag erg goed en ook nog eentje op de Statenlaan. | |
KnutdeIJsbeer | dinsdag 17 december 2013 @ 11:28 |
Ik raad jou aan om mind of a chef seizoen 1 te kijken. Show geregisseerd door Bourdain. Van de 16 afleveringen gaan er 14 in meer of mindere mate over Japan. | |
BasEnAad | dinsdag 17 december 2013 @ 11:28 |
Heb je een adresje? | |
JeMoeder | dinsdag 17 december 2013 @ 11:28 |
Hij is Nipponofiel ![]() | |
DonRaja | dinsdag 17 december 2013 @ 11:30 |
Oh. Ik kom er net achter dat ik yakitori heb verward met teriyaki... ![]() | |
KnutdeIJsbeer | dinsdag 17 december 2013 @ 11:31 |
Kushi-Tei Of Tokyo of Yabase. Allebei in dezelfde straat. Zit een hele Japanse wijk daar, ramen is ook erg goed. | |
KnutdeIJsbeer | dinsdag 17 december 2013 @ 11:32 |
Bij Yabase hadden ze ook Otoro ![]() ![]() Zat hele tijd met een harde plasser. | |
De_Hertog | dinsdag 17 december 2013 @ 11:33 |
Heb je ook aanraders in Amsterdam? | |
JeMoeder | dinsdag 17 december 2013 @ 11:35 |
Ik ben eens bij Itami in Rotterdam geweest, dat was best een goed restaurant. | |
Godtje | dinsdag 17 december 2013 @ 11:35 |
Isakaya, Okura | |
KnutdeIJsbeer | dinsdag 17 december 2013 @ 11:35 |
Alleen het Okura gehad. Dat was goed maar duur. Bij Le Fou Fow hebben ze uitstekende ramen ![]() | |
Deshain | dinsdag 17 december 2013 @ 11:36 |
Naast dat de sushi uit het Okura veel te ver doorschiet naar de prijsrichting in de prijs-kwaliteitsverhouding tov de goedkope en nu populaire formules is het ook nog eens niets om je op te verheugen op je vlucht aangezien je smaak aanzienlijk achteruit gaat in de drukcabine. Smaakt je overpriced Okura sushi naar de Sumo ![]() | |
KnutdeIJsbeer | dinsdag 17 december 2013 @ 11:37 |
Uh, ok. Nog altijd beter dan zo'n aluminium bak kots lijkt me ![]() | |
DonRaja | dinsdag 17 december 2013 @ 11:37 |
Ik heb trouwens in Singapore nog lekker Omuraisu gegeten, maar dat schijnt 'a poor mans dish' te zijn. | |
JeMoeder | dinsdag 17 december 2013 @ 11:38 |
Heerlijk omeletje ![]() | |
motorbloempje | dinsdag 17 december 2013 @ 11:39 |
Dit. | |
DonRaja | dinsdag 17 december 2013 @ 11:39 |
Yep, ik kan merken dat ik dicht tegen lunchtijd aanzit. Moet al watertanden als ik er aan denk. | |
Tarado | dinsdag 17 december 2013 @ 11:40 |
Kaiko, Jekerstraat | |
Elan | dinsdag 17 december 2013 @ 11:42 |
Sapporo is erg lekker ![]() | |
Deshain | dinsdag 17 december 2013 @ 11:51 |
Dat je je druk maakt dat iemand zijn sushi bij de AH to go koopt plus je kritiek op Sumo-achtige fabrieken. De verlaagde druk in combinatie met de zeer lage luchtvochtigheid resulteert in een afname van het vermogen van de smaakpapillen rond de 30% op zout en zoet terwijl bitter, zuur en umami wél op niveau blijven. Dus je delicate en zo veel betere sushi is ook gewoon in onbalans op dat moment. Daarnaast loopt je reuk óók achteruit wat zo ongeveer 80% van je smaak bepaalt. Dus ja, drukcabines vervormen je smaak plotseling. | |
Elan | dinsdag 17 december 2013 @ 11:57 |
Laat staan wat zo'n zoute,flauwe prak dan voor aanslag op je zintuigen is. Kun je je maag toch beter vullen met die in jouw ogen overprijsde meuk. | |
Adames | dinsdag 17 december 2013 @ 12:00 |
iets wat het moet hebben van zijn zachte smaak is anders dan pakweg een chili con carne, flikker je nog wat extra zout en sambal er op en het is weer te eten | |
#ANONIEM | dinsdag 17 december 2013 @ 12:01 |
Als ik me niet vergis zie je daar eigenlijk altijd dat ze het meer algemeen 焼肉 (yakiniku / gebakken vlees) noemen. Wat die marinade betreft, om het in CUL-sferen te houden: Sojasaus, suiker, mirin en rijstazijn/sake (grofweg gelijke hoeveelheden van elk, maar smaken verschillen) bij elkaar gooien. Al roerend op hoog vuur koken. Waar het om gaat is dat de suiker karamelliseert. Je kan het niet aan de kleur zien omdat de sojasaus al zo donker is, maar op dat moment wordt het mengsel stroperig en gaat uiteraard naar karamel ruiken. Vervolgens kun je vlees erin marineren, op stokjes doen en op de barbecue gooien, en na het bakken nog wat extra saus erover doen. [ Bericht 0% gewijzigd door #ANONIEM op 17-12-2013 12:01:26 ] | |
Deshain | dinsdag 17 december 2013 @ 12:02 |
Dat | |
DonRaja | dinsdag 17 december 2013 @ 12:03 |
Cool, ga het eens proberen om bitesize borrelhapjes zo te marineren. ![]() | |
KnutdeIJsbeer | dinsdag 17 december 2013 @ 12:05 |
Ik maak me helemaal niet druk om wat smaakloze Nederlanders in hun mond proppen, maar dit topic gaat om kwaliteit. Volgens mij is er al een SUMO topic als je het over rijst met vis met mayonaise wil hebben [ Bericht 9% gewijzigd door yvonne op 17-12-2013 16:35:45 ] | |
#ANONIEM | dinsdag 17 december 2013 @ 12:06 |
O ja, als het klaar is dan moet je het echt ogenblikkelijk van het vuur halen. Als het alsnog te stroperig is geworden kun je er een beetje water door roeren (dat is voor de echte chef-kok ongetwijfeld een doodzonde maar goed ![]() | |
Godtje | dinsdag 17 december 2013 @ 12:28 |
Als je dan de beste wilt hebben en je bent in Japan moet je naar Jiro uiteraard. Volgens mij kan je nog beter Sumo Sushi eten dan KLM sushi. | |
KnutdeIJsbeer | dinsdag 17 december 2013 @ 12:30 |
9 maanden van tevoren reserveren ![]() En jiro is niet DÉ beste, maar de bekendste. ![]() | |
Ajacied422 | dinsdag 17 december 2013 @ 12:46 |
Ik ben fan van de fugu | |
johannes_vermeer | dinsdag 17 december 2013 @ 12:50 |
Naar aanleiding van dit topic wil ik naar Japan emigreren. Ook koop ik wel eens wat van Conimex, dan heb je de Oosterse keuken thuis, maar helaas wordt Japan grotendeels genegeerd. | |
zatoichi | dinsdag 17 december 2013 @ 12:51 |
Niet een specifieke top vijf, ik hou wel van variëren, maar wel mijn favorieten: Edamame (ja meer een snack, maar ik bestel het echt altijd!) ![]() Okonomiyaki; het liefst zo: ![]() Udon ![]() ![]() Maar wat echt mijn allerfavoriet eten is, is O-toro! Die steekt met kop en schouders (of staart en vinnen) boven de rest uit! ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() | |
KnutdeIJsbeer | dinsdag 17 december 2013 @ 12:52 |
![]() ![]() ![]() Wat een kwaliteitsposts ineens weer. Bedankt mensen ![]() Je mag trouwens nog 1 gerecht kiezen. | |
Dven | dinsdag 17 december 2013 @ 12:58 |
Ik eet nu Bulgaarse gehaktballetjes met een Japanse saus. Beste van beide werelden. | |
Godtje | dinsdag 17 december 2013 @ 12:58 |
Misschien moet je Michelin even inlichten dat er betere zijn. | |
KnutdeIJsbeer | dinsdag 17 december 2013 @ 13:03 |
Want dat is DE graadmeter? Overigens weet Michelin dat al, want alleen in Tokyo zijn er al 4 andere sushi restaurants met óók 3 sterren. Interessant feitje: Tokyo heeft meer michelin sterren dan Parijs en New York bij elkaar ![]() | |
KnutdeIJsbeer | dinsdag 17 december 2013 @ 13:05 |
Ik bedoel ook niet dat Jiro specifiek niet de beste is. Zou er heel graag eten. Ik bedoel meer dat er niet zo iets is als DE beste sushi ![]() | |
Dven | dinsdag 17 december 2013 @ 13:15 |
Mijn beste sushi ooit was vreemd genoeg in de binnenlanden van Bulgarije ![]() ![]() | |
#ANONIEM | dinsdag 17 december 2013 @ 13:16 |
Dat is een misvatting. Goede sushi is niet vers van de vis op de rijst gelegd. Die besterft eerst nog in een vriezer. | |
KnutdeIJsbeer | dinsdag 17 december 2013 @ 13:19 |
Dit is mijn eigen ramen gerecht![]() Ik ben nog niet zo goed ![]() ![]() | |
Dven | dinsdag 17 december 2013 @ 13:19 |
| |
KnutdeIJsbeer | dinsdag 17 december 2013 @ 13:19 |
Dit is een feit ![]() | |
#ANONIEM | dinsdag 17 december 2013 @ 13:20 |
Bedankt. ![]() | |
Dven | dinsdag 17 december 2013 @ 13:20 |
Oh, nu werkt de foto wel. Ik wil jou wel eens zien in zo'n kazig televisieprogramma waarbij je mag koken voor wat buurtgenoten die jou vervolgens moeten beoordelen. | |
johannes_vermeer | dinsdag 17 december 2013 @ 13:24 |
Als Rudolph van Veen een bigstar kan worden in Bulgarije kan een culinair programma van Knut en Kapi haast niet uitblijven. | |
KnutdeIJsbeer | dinsdag 17 december 2013 @ 13:27 |
Even 24 cooking mailen. Een uitstekend idee weer van je ![]() | |
#ANONIEM | dinsdag 17 december 2013 @ 13:27 |
Dit ben ik met je eens. Koken met Fok!-ers. ![]() | |
#ANONIEM | dinsdag 17 december 2013 @ 13:37 |
Wat voor bouillon gebruik je? | |
KnutdeIJsbeer | dinsdag 17 december 2013 @ 13:39 |
Zelf getrokken dashi met kombu en katsuobushi ![]() | |
#ANONIEM | dinsdag 17 december 2013 @ 13:41 |
Ah dus dáár gebruik je de dashi voor. Ik vind van die konbu-frummeltjes met sesamzaad lekker als los hapje of in de onigiri ofzo maar weet nooit wat je dan met de dashi moet. ![]() Vind zelf trouwens varkens-ramen erg lekker. Maar dan ben je dus alleen al voor het bouillon trekken gewoon een dag van opstaan tot naar bed gaan kwijt. | |
Dven | dinsdag 17 december 2013 @ 13:54 |
En dan nu over naar de jury voor de beoordeling : kapiteintje : De Carpaccio van Zwaardvis met dille en Sinaasappel-citroendressing was voortreffelijk. Deze chef tovert met producten waar ik zo veel van houd. Een 10!" Dven : "Godverdomme kanjerlekker!" Deshain : "In een drukcabine, zou dit gerecht lang zo lekker niet smaken" | |
yvonne | dinsdag 17 december 2013 @ 16:43 |
2e poging. Geouwehoer op elkaar in DM, niet hier. | |
#ANONIEM | dinsdag 17 december 2013 @ 16:49 |
yvonne. ![]() Beschermvrouwe der VBL SC. | |
Elan | dinsdag 17 december 2013 @ 16:50 |
Tof yvonne | |
#ANONIEM | dinsdag 17 december 2013 @ 16:51 |
Knut, ik zou dat eerste gerechtje van je wel eens willen proberen. Maar dat wordt in Nederland wel lastig denk ik? | |
Dven | dinsdag 17 december 2013 @ 16:51 |
Ik zal erkennen dat ik buiten beef teriyaki van knorr en de sushi van de AH 2 Go niet zo bekend ben met de Japanse keuken maar het wel als mijn taak zie om jullie op de hoogte te brengen van de misstanden die in de Japanse keuken nog schering en inslag zijn. Als ontwikkeld wezen kan je niet moedwillig een ander leed aan willen doen. Derhalve beschouw ik Japan's zoektocht naar menselijkheid als nog niet voldaan. Bij dezen verzoek ik Knut om eens Japans te koken voor mij en onze gezamelijke SC-vrienden om in ieder geval mijn vooroordelen weg te nemen. En nee, ik neem mijn hond niet mee. | |
Elan | dinsdag 17 december 2013 @ 16:52 |
Dit ja. Had ook al in de sc gevraagd voor recept. | |
mytec | dinsdag 17 december 2013 @ 16:54 |
Thanks dat ga ik kijken weet bourdain shows altijd te waarderen ;-) | |
yvonne | dinsdag 17 december 2013 @ 17:04 |
Wat is het eigenlijk? ![]() | |
KnutdeIJsbeer | dinsdag 17 december 2013 @ 17:14 |
Bedankt yvje ![]() | |
KnutdeIJsbeer | dinsdag 17 december 2013 @ 17:17 |
In Amsterdam zit een tent die is er in gespecialiseerd ![]() Als ik thuis ben zal ik hier de link posten ![]() | |
#ANONIEM | dinsdag 17 december 2013 @ 17:17 |
Chinese noedelsoep, in feite. Ik zal trouwens 's kijken naar een recept voor okonomiyaki, lijkt me wel een uitdaging. | |
KnutdeIJsbeer | dinsdag 17 december 2013 @ 17:20 |
Ik kan nergens Chinese yam vinden ![]() | |
#ANONIEM | dinsdag 17 december 2013 @ 17:26 |
Laatste keer dat ik die nodig had (voor kushikatsu-paneerspul) heb ik die bij de Amazing Oriental in Groningen gehaald. Die zullen ze in de andere filialen dan toch vast ook wel hebben? Is i.i.g. een erg grappige substantie die ervanaf komt. | |
Mexicanobakker | dinsdag 17 december 2013 @ 17:36 |
Sushi ![]() Vooral van de SUMO natuurlijk | |
Mansjester | dinsdag 17 december 2013 @ 17:57 |
Sumo ![]() Shabu Shabu ![]() | |
Karina | dinsdag 17 december 2013 @ 17:57 |
Ik ben vooral van de sashimi. Ooit hier in de buurt (hier is in Zuid) bij een hele goede Japanner gegeten, waar ik helaas de naam niet meer van weet, was volgens mij bij de Parnassusweg ergens. | |
Mexicanobakker | dinsdag 17 december 2013 @ 17:57 |
Shabu is beter dan Sumo ja, Sumo is de sushi net plastic. | |
Mansjester | dinsdag 17 december 2013 @ 17:59 |
Ik proef het verschil toch niet ![]() | |
Mexicanobakker | dinsdag 17 december 2013 @ 18:00 |
Omdat het bij de Shabu natuurlijk ook niet super is ![]() | |
#ANONIEM | dinsdag 17 december 2013 @ 18:08 |
Leef jij in een drukcabine ofzo? | |
Mansjester | dinsdag 17 december 2013 @ 18:11 |
Voor zover ik weet niet ![]() | |
RobinOok | dinsdag 17 december 2013 @ 18:22 |
Post je gewoon alle info & recepten erbij, blijven mensen treuren dat ze geen recept hebben.:-( Nou, dan niet. Gewoon spekpannenkoeken en groentensoep blijven eten! | |
#ANONIEM | dinsdag 17 december 2013 @ 18:27 |
Er is niks mis met spekpannekoeken. Zo lang er maar stroop op zit. | |
RobinOok | dinsdag 17 december 2013 @ 18:31 |
Is ook niks mis mee, maar ik hoef het niet. Ik haat pannenkoeken. Jeugdtrauma. Brrrr. En dan met spek vond ik ze nog het allerergst. En ik koester mijn jeugdtrauma's. | |
Buitendam | dinsdag 17 december 2013 @ 18:35 |
Ben jij de vrouw van Tong? | |
RobinOok | dinsdag 17 december 2013 @ 18:48 |
Haha, nee. | |
KnutdeIJsbeer | dinsdag 17 december 2013 @ 19:15 |
Ik kan deze negativiteit in mijn topic niet gebruiken. Daar is de deur. | |
KnutdeIJsbeer | dinsdag 17 december 2013 @ 19:16 |
Een sushi restaurant wat zichzelf shabu shabu noemt kan ik totaal niet serieus nemen. | |
KnutdeIJsbeer | dinsdag 17 december 2013 @ 19:20 |
Ramen Yvonne ![]() Ik gebruik hiervoor het recept van Japanesecooking101, wat sowieso een topsite is ![]() http://www.japanesecooking101.com/chicken-udon-noodles-recipe/ Het enige verschil is dat zij de dashi alleen met katsuobushi maken. Ik gebruik ook nog Kombu. Voor de extra umami jeweetzelf. Verder kan je erin gooien wat je wil, de regels van Ramen zijn niet zo streng. Ik doe meestal: - Kort geblancheerde spinazie - Mais - Paddestoelen - eitje - Tauge. Er staat ook een Ramen recept op maar die heb ik nog nooit geprobeerd: http://www.japanesecooking101.com/ramen-recipe/ | |
KnutdeIJsbeer | dinsdag 17 december 2013 @ 19:40 |
http://www.japanesepancakeworld.com/ | |
RobinOok | dinsdag 17 december 2013 @ 19:45 |
Okay, doei. Ben er ook wel helemaal klaar mee. | |
_Arual_ | dinsdag 17 december 2013 @ 22:48 |
• Okonomiyaki in Sunshine City, Tokio. Eerste keer was dat DIY. Wat hebben we ons zitten verbazen om de Japanners om ons heen, die letterlijk nog geen ei konden bakken! Toen we een jaar of wat later terugkeerden naar hetzelfde tentje, werd de okonomiyaki dus ook voor je gebakken. ![]() • In een of ander aftands restaurant in Hakone heb ik de lekkerste chicken teriyaki ooit gegeten. Ik denkt in ieder geval dat het chicken teriyaki was! Het restaurant was een donker hol, je zat er op boomstronken en de vloer was zo vies dat je voeten eraan vast kleefden. Maar die kip, mmmm! • Bentoboxen. Niet altijd allemaal even geweldig, maar ik vind het gewoon fijn dat je een hoop kleine gerechten bij elkaar hebt. Dan test je nog eens wat uit. • Een spartelverse inktvis in Beppu. Ik had geen idee waar we binnen waren gelopen, en ik heb proberen te negeren dat het dier al stuiptrekkend op mijn bord lag. Maar het bleek zo lekker dat we de volgende dag weer hetzelfde gerecht besteld hebben, willens en wetens. • Sushi en sashimi! Met name in een specifiek tentje in de buurt van de Tsukiji-vismarkt. We hebben daar op een dag ontbeten en gedineerd. ![]() ![]() Verder heb ik ongelooflijk goed gegeten in deze ryokan: http://yudanaka-seifuso.com/english/ Maar ik heb geen flauw idee wat ik er gegeten heb ![]() Denk aan iets anders, denk aan iets anders Niet aan mij besteed: gefermenteerde sojabonen, iets knokigs op een stokje (kraakbeen of zo?) en pickles. | |
golfer | woensdag 18 december 2013 @ 00:31 |
Al die all-you-can-eat-concept tenten als Sumo of Shabu Shabu of hoe die door Chinezen gerunde vreetschuren ook heten vallen bij voorbaat al af als het over Japans gaat. Blijft in Nederland over: alles van deze tent. ![]() | |
RoelerMF | woensdag 18 december 2013 @ 00:43 |
Ik had in Hiroshima de Okonomiyaki besteld op Itsukushima. Het is daar een specialiteit en was uitstekend te eten. Sowieso is eten in Japan een streling voor je smaakpapillen. Of je nou sushi wilt eten of een mooi stukje vlees, ik heb er 10 dagen lang fantastisch lekker gegeten. Vaak geen idee wat je besteld, want je kiest alles van een plastic voorbeeld bordje ![]() ![]() Met handen en voeten duidelijk maken welke je wilt hebben en nooit verkeerd gegokt. ![]() | |
Manono | woensdag 18 december 2013 @ 02:18 |
Hey, goed topic. And nice cooking Knut ![]() Mijn favorieten behalve sushi: Teriyaki chicken ![]() Teriyaki beef salad ![]() Wakame ![]() Udon ![]() Wasabi oysters ![]() | |
Perenijsje | woensdag 18 december 2013 @ 07:12 |
Ik heb nergens zoveel lekkers gegeten als in Japan. Van sommige dingen weet ik nog steeds niet wat het precies was, de uitleg van de Japanners zelf was vaak nog onduidelijker. Op Miyajima echt genoten van de paling (Anago). De gerechten zien er over het algemeen zeer simpel uit (rijst met vis..), maar zijn zo smaakvol dat je geen opsmuk nodig hebt. Als toevoeging aan de smakelijke gerechten wil ik ook nog de levensverlengende (hu, hu..) Kuro-tamago noemen. Geen bijzondere smaak, maar wel leuk om al die Jappen ervan te zien smikkelen. ![]() Het veelvuldig gebruik van tofu vind ik overigens wat minder geslaagd en ik ben niet zo gecharmeerd van de Japanse desserts. [ Bericht 10% gewijzigd door Perenijsje op 18-12-2013 07:26:05 ] | |
KnutdeIJsbeer | woensdag 18 december 2013 @ 07:13 |
Bedankt voor deze mooie berichten weer ![]() Mijn standaardzin is o makase shimasu (zal je wel anders schrijven). Kies iets voor mij alsjeblieft. Zeker in sushi of yakitori tentjes een zekerheidje voor een glunderende chef die met steeds exotischer zaken aan komt zetten als je het allemaal in je mond stopt ![]() En in Soba tentjes voor het ontbijt gewoon blind zo'n knop indrukken ![]() ![]() [ Bericht 0% gewijzigd door KnutdeIJsbeer op 18-12-2013 07:22:53 ] | |
zatoichi | woensdag 18 december 2013 @ 08:35 |
Ik heb in een of ander lokaal barretje in het centrum van Takayama echt de beste tijd van mijn leven gehad. Dat was echt zo'n café waar ze allerlei kleine gerechten serveren. Zat vol met dronken Japanners die mij en mijn vriendin het allerbeste wilden laten proeven van wat ze hadden. Gevolg was dat we van de een een bepaald gerecht moesten proeven om vervolgens door een ander getrakteerd te worden op een volgend gerecht. Ik weet niet meer of het nou echt goed was; het was vooral de sfeer. Daarnaast wilden we wat terug doen door ze op biertjes te trakteren dus aan het eind waren we allemaal dronken ![]() Heb er in ieder geval heerlijk yakatori gegeten, gevulde aubergine met half rauw kwartelei (of wat daar rondvliegt) en verschillende soorten tofu waarvan één zo zacht was dat het net niet vloeibaar was. | |
KnutdeIJsbeer | woensdag 18 december 2013 @ 08:44 |
Ik word hier ook best vrolijk van trouwens![]() Al ziet het er niet zo goed uit. Dit is DE eetervaring in Japan ja. Memory lane is ook succes gegarandeerd wat dat betreft ![]() | |
hexje | woensdag 18 december 2013 @ 09:14 |
Mijn top 4 curry rice. ![]() shabu shabu ![]() Okonomiyaki ![]() ramen ![]() | |
SHOOOTO | woensdag 18 december 2013 @ 11:01 |
Ik vond japanse curry ook een aangename verrassing. Makkelijkst vond ik de ticketmachine waar je je gerecht kon kiezen en een minuut later stond het voor je neus klaar (spoiler 3).
| |
minilot | woensdag 18 december 2013 @ 11:42 |
Ik heb gisteren zoveel sushi op dat ik daar nu even niet aan moet denken. *burp* Aldus... 5. Mochi: ![]() 4. Gefrituurde tofu: ![]() 3. Groene thee: 2. Unagi: ![]() 1. Alles met zoete rodebonen(azuki)-pasta ![]() ![]() ![]() [ Bericht 3% gewijzigd door minilot op 18-12-2013 11:49:53 ] | |
KnutdeIJsbeer | woensdag 18 december 2013 @ 14:34 |
http://imgur.com/a/dlHvY Van mijn goede vriend Saind kreeg ik bijgevoegde geweldige fotoreportage. Hij wil zelf ook graag naar Japan maar is te arm. Donaties in dm. | |
pokkerdepok | woensdag 18 december 2013 @ 14:45 |
5. sushi/sashimi 4. udon 3. gyoza 2. ramen 1. curry tja niet de meest verfijnde smaak misschien, maar japanse curry rules all. | |
wormtrein | woensdag 18 december 2013 @ 14:49 |
Dit, ééns maar nooit weer ![]() ![]() Damn wat had ik me vergist hierin, ik dacht 'dat moet ik wel even proberen' ![]() Doe mij maar een portie curry met rauw ei of pittige ramen soep! Van okonomiyaki heb ik alleen de Osaka versie getest, te weinig om hier een definitief oordeel over te vellen ![]() | |
IntensiveGary | woensdag 18 december 2013 @ 14:50 |
Bingo! Eén van de besten in Amsterdam Ook het zaakje aan het Scheldeplein. Ben even de naam vergeten. Wordt voornamelijk bezocht door Japanners. Hangt ook een bordje buiten met in koeienletters: "NO SUSHI!!!". Dit om het bralvolk uit de Rivierenbuurt buiten te houden ![]() | |
#ANONIEM | woensdag 18 december 2013 @ 14:59 |
Knut, je hebt 't voor elkaar hoor. Nu wil ik ook naar Japan. ![]() | |
Cara | woensdag 18 december 2013 @ 15:30 |
Dit is een fijn topic. | |
Tarado | woensdag 18 december 2013 @ 15:38 |
Deze bedoel je in de Wielingenstraat (bij de Rai) Hakata Senpachi? ![]() | |
KnutdeIJsbeer | woensdag 18 december 2013 @ 15:39 |
![]() HIER MOET IK HEEN | |
KnutdeIJsbeer | woensdag 18 december 2013 @ 15:40 |
Ok ik ga in Amsterdam wonen. Fuck die kutclub, Japan hier kom ik jaaaaaaa ![]() | |
minilot | woensdag 18 december 2013 @ 15:40 |
Snif. Nou wil ik ook. | |
#ANONIEM | woensdag 18 december 2013 @ 15:44 |
Daarom is Amsterdam ook wel chill. Je kunt er alles vinden. ![]() | |
KnutdeIJsbeer | woensdag 18 december 2013 @ 15:45 |
Wij moeten een keer een meet houden onder leiding van Tarado en ondergetekende waar we ons de hele dag volstoppen met Japans eten en veel bier. | |
Tarado | woensdag 18 december 2013 @ 15:53 |
Als we bij het Okura beginnen zijn we snel klaar ![]() | |
Karina | woensdag 18 december 2013 @ 15:55 |
Moet je wel een dikke portemonnee meenemen ja. Ik heb daar beneden een keer gegeten, aan die grote bakplaat met kok die vlees ging hakken en bakken. gelukkig hoefde ik niet zelf te betalen. | |
KnutdeIJsbeer | woensdag 18 december 2013 @ 15:55 |
Ik wou hier afsluiten inderdaad. Iedereen z'n zakken legen in de pot en van de inhoud bestellen we Otoro. | |
DonRaja | woensdag 18 december 2013 @ 15:57 |
Ik kan alleen meepraten over Kuala Lumpur, daar heb ik in het Pavilion gegeten bij Kampachi en Tonkatsu. Waren beiden wel erg goed. | |
KnutdeIJsbeer | woensdag 18 december 2013 @ 15:57 |
Heb je hier nog foto's van? | |
DonRaja | woensdag 18 december 2013 @ 15:59 |
Dacht het wel, van blowfish ![]() Ik kan er namelijk niet goed tegen als mensen foto's maken van hun eten in restaurants... | |
#ANONIEM | woensdag 18 december 2013 @ 15:59 |
Ik zou 't graag doen, maar ik heb geen rooie rotcent over. Eerst maar eens afstuderen en werk vinden. | |
KnutdeIJsbeer | woensdag 18 december 2013 @ 16:00 |
Dit is redelijk beschamend ja. Toch doe ik dit ook regelmatig ![]() ![]() | |
minilot | woensdag 18 december 2013 @ 16:00 |
En je kunt eventueel culinaire zeurkousjes meenemen, want kijk: ze hebben ook patat/friet en knakworstjes! ![]() ![]() ![]() | |
KnutdeIJsbeer | woensdag 18 december 2013 @ 16:01 |
![]() | |
minilot | woensdag 18 december 2013 @ 16:02 |
Potver, nu moet ik door dit topic vanavond weer eens mochi maken. ![]() | |
KnutdeIJsbeer | woensdag 18 december 2013 @ 16:06 |
Pics! ![]() dit ga ik proberen straks ![]() Ik zorg wel dat ik een biertje bij de hand heb ![]() | |
minilot | woensdag 18 december 2013 @ 16:08 |
Mijn mochi van laatst, met passievrucht- en frambozensap (in die zin een tikkie fusion): ![]() | |
IntensiveGary | woensdag 18 december 2013 @ 16:08 |
Yup! Coquilles boven de kooltjes. Yum! Alleen de Takoyaki is niet geweldig. Maar, echt lekkere Takoyaki heb ik buiten Japan sowieso nog niet gevonden. | |
KnutdeIJsbeer | woensdag 18 december 2013 @ 16:10 |
Wauw ![]() Mooi zeg! | |
minilot | woensdag 18 december 2013 @ 16:13 |
O, ik maak ook graag zelf gyoza (inclusief homemade deeg):![]() Gyoza staat op nummer zes, na mijn top vijf. ![]() | |
KnutdeIJsbeer | woensdag 18 december 2013 @ 16:13 |
Bij deze promoveer ik je tot 1 van de belangrijkste bijdragers in mijn topic. | |
KnutdeIJsbeer | woensdag 18 december 2013 @ 16:14 |
Zie je er goed uit? Want dan wil ik je graag inruilen voor mijn vriendin. Die kan niet Japans koken ![]() | |
minilot | woensdag 18 december 2013 @ 16:14 |
![]() Oh, en ik maak ook graag van die sesamballetjes met rodebonenpasta! ![]() Foto mijnerzijds: ![]() | |
minilot | woensdag 18 december 2013 @ 16:15 |
Ik ook niet hoor. Ik heb in mijn Japanse arsenaal maar een paar simpele dingen. Vis of vlees, daar 'bak' ik niks van (ha!) [ Bericht 1% gewijzigd door minilot op 18-12-2013 16:24:33 ] | |
Mirjam | woensdag 18 december 2013 @ 16:15 |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() | |
mytec | woensdag 18 december 2013 @ 16:16 |
Pure marteling dit topic , as ik het geld had meteen een vlucht naar japan, dan door naar singapore etc. Krijg me toch een honger van al die foto's | |
KnutdeIJsbeer | woensdag 18 december 2013 @ 16:16 |
Wat een geluk dat je dit succestopic niet gesloten hebt ![]() | |
DonRaja | woensdag 18 december 2013 @ 16:16 |
Dit dus. ![]() | |
KnutdeIJsbeer | woensdag 18 december 2013 @ 16:17 |
Op basis van bovenstaande 3 fotos doe ik je een huwelijksaanzoek. | |
minilot | woensdag 18 december 2013 @ 16:18 |
Ooo, en ik hou ook zo enorm van silken tofu, van die heeeeeel zachte! ![]() Laatste foto van mij, nu hou ik op! ![]() ![]() | |
minilot | woensdag 18 december 2013 @ 16:18 |
Jij wordt niet gelukkig van al die louter vegan shizzle van mij, denk ik ;-) [ Bericht 0% gewijzigd door minilot op 18-12-2013 16:25:01 ] | |
IntensiveGary | woensdag 18 december 2013 @ 16:22 |
Mijn meisje kookt trouwens ook graag Japans. Gisteren Unagi met rijst ![]() ![]() Niet Japans(Koreaans, de buren dus), maar wel op een Hello Kitty bordje: Kimchi pannekoekje ![]() Totoro Soba ![]() ![]() Hello Kitty chocola ![]() ![]() nog meer Totoro ![]() en een bloemetje ![]() ![]() | |
minilot | woensdag 18 december 2013 @ 16:23 |
Ha, doe mij ook zo'n meisje dan! ![]() | |
Mirjam | woensdag 18 december 2013 @ 16:23 |
ermahgerd. als ik d'r weer zie stop ik d'r in m'n tas. | |
IntensiveGary | woensdag 18 december 2013 @ 16:28 |
![]() | |
KnutdeIJsbeer | woensdag 18 december 2013 @ 16:28 |
Oei, gelukkig heb je nee gezegd ![]() ![]() | |
KnutdeIJsbeer | woensdag 18 december 2013 @ 16:28 |
Geweldig ![]() Wat voor vis gebruik je? Gewoon paling van de visboer? | |
Adames | woensdag 18 december 2013 @ 16:54 |
Is de Japanse keuken geschikt voor vegetariërs? In de zin van: sla een kookboek open en de helft van de recepten is zonder vlees/vis? Koeien werden in ieder geval tot een 60 jaar terug niet gegeten, dus dat geeft wel hoop. | |
Smoofie | woensdag 18 december 2013 @ 16:57 |
Ik hou van Japans eten. Ook het kant en klaar. ![]() Alleen in Japan verkrijgbaar, heerlijke bakjes ![]() | |
KnutdeIJsbeer | woensdag 18 december 2013 @ 16:57 |
Hmm, ik denk dat je over het algemeen toch wel flink je best moet doen om vegetarisch te eten. Als ik de chef voor mij laat kiezen krijg ik altijd vlees of vis. Ik ga zo eens in mn Japanse kookboek tellen hoeveel vegetarisch is ![]() | |
Adames | woensdag 18 december 2013 @ 16:58 |
lastige vrienden hebben | |
Tarado | woensdag 18 december 2013 @ 17:02 |
Dit is ook een gerecht wat ik echt lekker vind Miso Black Cod (Gindara Misozuke)![]() | |
DonRaja | woensdag 18 december 2013 @ 17:04 |
Rare vraag waarschijnlijk, maar waar smaakt het naar? Vergelijkbaar met een vissoort hier? | |
Tarado | woensdag 18 december 2013 @ 17:06 |
Is kabeljauw | |
KnutdeIJsbeer | woensdag 18 december 2013 @ 17:07 |
Miso geeft natuurlijk wel vrij specifieke smaak. | |
DonRaja | woensdag 18 december 2013 @ 17:10 |
Wat maakt het zo speciaal dan, de bereiding? | |
Tarado | woensdag 18 december 2013 @ 17:11 |
Ja het is een beetje zoetig, echt lekker | |
Smoofie | woensdag 18 december 2013 @ 17:12 |
Miso. | |
DonRaja | woensdag 18 december 2013 @ 17:14 |
Ik ben benieuwd, heb het op mijn lijstje met 'binnenkort eens proberen' geplaatst. | |
IntensiveGary | woensdag 18 december 2013 @ 17:35 |
Nope, ingevroren bij één van de Aziatische supermarkten bij de Makro, hier in Amsterdam. Ik geloof Amazing Oriental, maar het kan ook één van de andere twee zijn.. | |
Oscar. | woensdag 18 december 2013 @ 17:41 |
maar dat is Chinees | |
KnutdeIJsbeer | woensdag 18 december 2013 @ 17:41 |
Bij deze een fotoreportage van mijn culinaire ervaringen op het mooie Aka-jima. Aka is een eiland zo'n 30 km voor de kust van Okinawa. Je komt hier door te vliegen naar Naha en dan met de boot een tocht van zo'n anderhalfuur naar het eiland Aka. Er wonen zo'n 300 mensen en behalve chillen is er helemaal niets te doen ![]() ![]() We verbleven hier in een minshuku met uiteraard ontbijt en diner inbegrepen. Het eten was werkelijk geweldig, aangezien de eigenaar iedere dag een paar vissen uit zee trok en de groenten allemaal onbespoten uit eigen tuim kwamen ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Maar wat echt typisch okinawiaans was is de bitter melon. Een vrucht die zoals de naam al zegt nogal bitter is ![]() ![]() In het Japans noemen ze dat Goya. Tevens was het plaatselijke bier ook erg lekker, maar dat kon ook door de temperatuur komen ![]() | |
KnutdeIJsbeer | woensdag 18 december 2013 @ 17:42 |
En is dat lekker? ![]() | |
Adames | woensdag 18 december 2013 @ 17:46 |
nee, hij zal het met verschrikkelijke tegenzin eten | |
minilot | woensdag 18 december 2013 @ 17:47 |
Is dat zo? Oeps dan! | |
KnutdeIJsbeer | woensdag 18 december 2013 @ 17:49 |
Ik heb toch al een paar keer wat tegenvallers gekocht bij de toko. Sommige merken instant miso soep zijn niet te vreten ![]() | |
Elan | woensdag 18 december 2013 @ 18:34 |
Knut ik ga zaterdag jouw recept maken. | |
KnutdeIJsbeer | woensdag 18 december 2013 @ 18:35 |
![]() PICS van het resultaat worden hier verwacht ![]() | |
Elan | woensdag 18 december 2013 @ 18:36 |
Vanzelfsprekend ![]() Moet alleen ff kijken of alle ingrediënten te vinden zijn ![]() | |
Dven | woensdag 18 december 2013 @ 18:36 |
Ik ga kijken of ik hier iets japans vinden kan. | |
IntensiveGary | woensdag 18 december 2013 @ 18:46 |
Ja, verbazingwekkend goed! | |
hexje | woensdag 18 december 2013 @ 18:46 |
Ik kijk nu verlekkerd naar het menu van het Okura. Niemand van mijn vrienden wil daar eten vanwege de prijs. ![]() | |
Karina | woensdag 18 december 2013 @ 18:48 |
Hier op de Stadionweg zit ook een goede. Niet zo heel erg duur. Ga je daar. Issa heet hij. Heeft ook een winkeltje ernaast geloof ik. | |
hexje | woensdag 18 december 2013 @ 18:50 |
Bedankt voor de tip. ![]() | |
RobinOok | woensdag 18 december 2013 @ 18:53 |
*proest* ![]() | |
KnutdeIJsbeer | woensdag 18 december 2013 @ 19:04 |
Kom je weer negatief doen ![]() Leg dan op z'n minst uit wat je lachwekkend vindt aan deze foto ![]() | |
KnutdeIJsbeer | woensdag 18 december 2013 @ 19:09 |
. [ Bericht 98% gewijzigd door KnutdeIJsbeer op 18-12-2013 19:09:51 ] | |
#ANONIEM | woensdag 18 december 2013 @ 19:12 |
Wat is er hier grappig aan? ![]() Overigens dit topic ![]() | |
KnutdeIJsbeer | woensdag 18 december 2013 @ 19:14 |
Robinook probeert al een aantal keer dit topic te torpederen en naar beneden te praten. Waarschijnlijk omdat ze niet zo goed is in Japans koken. Ik vind het ook maar raar. En bedankt ![]() | |
RobinOok | woensdag 18 december 2013 @ 19:42 |
Ja, sorry hoor. Verder niks mis mee, maar die compositie! Ik schiet er nu weer van in de lach. Vind het echt hilarisch. ![]() Was me er verder niet van bewust dat ik negatief bezig was. Ha. [ Bericht 7% gewijzigd door RobinOok op 19-12-2013 00:43:47 ] | |
minilot | woensdag 18 december 2013 @ 19:47 |
Van ![]() ![]() ![]() Ik vind siken tofu dusdanig lekker dat ik het graag op die manier eet, gewoon in een plons zoute dashi. En geef toe, met van die kabouterpaddestoeltjes erop schiet de kawaiiiiii-factor ervan omhoog, toch? ![]() | |
hexje | woensdag 18 december 2013 @ 19:48 |
Lijkt net of ze spoonen. | |
minilot | woensdag 18 december 2013 @ 19:48 |
Goed hè? ![]() | |
hexje | woensdag 18 december 2013 @ 19:56 |
Ik mis de Japanse Curry op je blog. ![]() | |
Mirjam | woensdag 18 december 2013 @ 19:57 |
sowieso maak jij echt heerlijke foto's van je eten en creaties ![]() | |
hexje | woensdag 18 december 2013 @ 19:59 |
Helemaal mee eens. | |
Mansjester | woensdag 18 december 2013 @ 21:28 |
Na dagenlang de Japan verheerlijking van Knut te hebben aangehoord, besloot ik om mij over te geven. Na lang te hebben lopen wiggen en wegen, besloot ik het typisch Japanse Beef Teriyaki te maken. Na op het world wide web diverse recepten te hebben aanschouwd, besloot ik om deze te maken:Na de zeer uitgebreide stappen op de website van het recept te hebben gevolgd, te weten was dit het resultaat: ![]() Vervolgens moet de biefstuk even worden gebakken, zie hier de actiefoto: ![]() Uiteindelijk alles weer samengeflikkerd, met dit als eindresultaat ![]() Helaas is de foto een klein beetje onscherp, maar het gaat om de indruk hé. Bij deze wil ik Knut hartelijk bedanken voor zijn inspiratie. Zonder hem had ik dit nooit klaargemaakt. Het was tantoe chill dit dat zus zo | |
Oscar. | woensdag 18 december 2013 @ 21:31 |
![]() | |
KnutdeIJsbeer | woensdag 18 december 2013 @ 21:32 |
![]() Maar de belangrijkste vraag: was het ook lekker? ![]() | |
Mirjam | woensdag 18 december 2013 @ 21:32 |
Dat ziet er goed uit! | |
Mansjester | woensdag 18 december 2013 @ 21:33 |
Vergeten erbij te zetten. Ja, het was heel nice ![]() | |
KnutdeIJsbeer | woensdag 18 december 2013 @ 21:33 |
![]() Bedankt voor deze mooie bijdrage ![]() | |
Mansjester | woensdag 18 december 2013 @ 21:34 |
Geen dank, jij bedankt voor Le inspiratie | |
KnutdeIJsbeer | woensdag 18 december 2013 @ 21:36 |
Adames, er is toch wel een goed gedeelte zonder vlees vis. Denk aan gerechten met miso, zeewier, tofu of paddestoelen bijvoorbeeld. Als je wilt post ik enkele voorbeelden. Is kippenbouillon ook al niet goed? | |
Adames | woensdag 18 december 2013 @ 21:37 |
kippenbouillon zal niemand proeven | |
hexje | woensdag 18 december 2013 @ 21:42 |
Dit ga ik eens proberen | |
#ANONIEM | woensdag 18 december 2013 @ 21:42 |
Nomnomnom | |
hexje | woensdag 18 december 2013 @ 21:47 |
En deze: | |
pokkerdepok | woensdag 18 december 2013 @ 22:10 |
honger gekregen door dit topic, heb ik vandaag curry gemaakt met zo'n pakje japanse curry uit de toko, maar dat is toch niet echt lekker. zelf maken is veel beter. of naar japan gaan natuurlijk. | |
sirdanilot | woensdag 18 december 2013 @ 23:01 |
Zeeuwse sushi = een rauwe mossel zo uit de schelp ![]() Nee, voor uitheemse dingen moet je niet in Zeeland zijn. | |
sirdanilot | woensdag 18 december 2013 @ 23:18 |
Food porn ![]() | |
KnutdeIJsbeer | donderdag 19 december 2013 @ 08:21 |
Of Oesters natuurlijk. Zeeland heeft ook meeste michelinsterren van Nederland per hoofd van de bevolking. Culinaire hoofdstad van ons land ![]() Het is natuurlijk ook een misvatting dat goede sushi per se dicht bij zee gevonden kan worden. | |
KnutdeIJsbeer | donderdag 19 december 2013 @ 08:24 |
Het is vroeg, het is tijd voor ontbijt, tijd voor Onigiri ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() | |
mytec | donderdag 19 december 2013 @ 17:11 |
Haha dit krijg ik niet weg in de ochtend, op dit tijdstip wel trouwens. | |
KnutdeIJsbeer | donderdag 19 december 2013 @ 17:13 |
Heerlijk, al maak je me nog blijer met een bak soba noodles. Sowieso hebben we dat te weinig in Nederland. Als er een tent met goede noodlesoep op het station zat ontbeet ik er iedere dag ![]() | |
mytec | donderdag 19 december 2013 @ 17:15 |
In Groningen zat trouwens een tijd de Wagamama, en ik moet zeggen die tent is veelste duur. Maar de ramen met entrecote was wel super lekker daar. Ik zou maar niet elke dag van die noodles met vet sin uit de toko eten, schijnt niet zo gezond te zijn ;-) | |
hexje | donderdag 19 december 2013 @ 18:07 |
Ik vond het niet lekker bij Wagamama. | |
zatoichi | donderdag 19 december 2013 @ 19:33 |
Dan moet je niet naar Japan gaan, dit ontbijt is nog peanuts... | |
#ANONIEM | donderdag 19 december 2013 @ 19:39 |
Je kan ook gewoon toast met jam nemen voor ontbijt. ![]() Maar vertel, wat is een echt Japans ontbijt? Ik heb destijds vooral in hostels geslapen. En één keer in een echte ryokan, helemaal authentiek en gerund door een echtpaar dat werkelijk nog niet één woord Engels kon, maar die schotelden me een english breakfast voor. ![]() | |
KnutdeIJsbeer | donderdag 19 december 2013 @ 19:50 |
![]() Ontbijtje in een Ryokan. Ik vond veel lekker maar de tofu trok ik echt heel slecht op dat moment ![]() Doe mij maar sushi (decadent, ik weet het) of dus liever soba/ramen als ontbijt. | |
mytec | donderdag 19 december 2013 @ 19:54 |
Haha ben ik ook benieuwd naar dan, ik bedoel meestal krijg ik dat niet naar binnen. maar op vakantie maak ik graag een uitzondering | |
KnutdeIJsbeer | donderdag 19 december 2013 @ 20:13 |
In een ryokan is het natuurlijk ook direct na opstaan ontbijt geserveerd krijgen. Dat vind ik zelfs nog zwaar. Normaal sta ik op, even douchen, opfrissen, aankleden, deur uit, stukje met de metro en dan ga ik eens kijken wat ik ga ontbijten. Tegen die tijd eet ik alles ![]() | |
IntensiveGary | donderdag 19 december 2013 @ 20:54 |
Ik ben altijd eerder wakker dan m'n meisje. Dan schiet ik even iets aan, loop naar de Family Mart voor een onigiri en een collageendrankje voor haar en een sandwich voor mij. Dan even door naar de Starbucks voor een Soy Matcha Latte voor haar en een emmer espresso voor mij. Dan wek ik haar, werken we het even naar binnen en als zij dan gedouched en aangekleed is gaan we écht ontbijten; flink sushi. En als we nog een kater hebben gaat er een Asahi naast ![]() | |
RobinOok | donderdag 19 december 2013 @ 22:06 |
![]() Soba noedels met kewpie, tonkatsu, aonori, shichimi tōgarashi en witte & zwarte sesamzaadjes ![]() | |
Buitendam | donderdag 19 december 2013 @ 22:08 |
Kak, verkeerde topic. | |
buzz1291 | donderdag 19 december 2013 @ 22:27 |
Sao Paulo maat! Grootste Japanse gemeenschap buiten Japan. En ik denk nog wel eens met weemoed terug aan die 11 maanden die ik daar gewerkt heb. Overal Japanse eettenten te vinden van poepie sjiek tot achterkamertjes plastic tafelkleedjes etablissementen. Geweldig! Nog noit in Japan geweest maar dat staat voor volgend jaar op de rol. | |
mytec | donderdag 19 december 2013 @ 22:45 |
Ik blijf No Reservations kijken maar ik krijg er toch altijd zo,n honger van. Perfect voor dit topic: | |
KnutdeIJsbeer | vrijdag 20 december 2013 @ 07:30 |
Ha! Ik bedoelde misschien meer buiten Japan op rijafstand van Utrecht ![]() ![]() | |
KnutdeIJsbeer | vrijdag 20 december 2013 @ 07:45 |
Heeft zo veel ![]() No Reservations: Seizoen 2 aflevering 1-1 : Osaka en het concept van kuidaore Seizoen 4 aflevering 16: Tokyo Seizoen 7 aflevering 8: Hokaido (paar weken voor de aardbeving) Seizoen 8 aflevering 5: Cook it raw (o.a. met de chef van Noma) The Mind of a chef: Feitelijk het hele eerste seizoen, maar vooral aflevering 1, 3, 5, 7, 10, 12 en 13 Helaas niet op youtube maar wel op Netflix! Parts Unknown Seizoen 2 Aflevering 7: Tokyo Youtube link volgt nog ![]() | |
mytec | vrijdag 20 december 2013 @ 10:10 |
Nog genoeg te kijken dus ;-) sommigen al gezien maar blijven tof;-). | |
_Arual_ | vrijdag 20 december 2013 @ 18:37 |
Knut, ik vind geen Bourdain op Netflix? | |
KnutdeIJsbeer | vrijdag 20 december 2013 @ 18:39 |
Denk dat je het dan op UK moet zetten. Ik hoorde net dat Parts Unkown er ook op staat, zal even vragen of je dan naar UK of NL of USA netflix moet gaan. | |
mytec | vrijdag 20 december 2013 @ 18:42 |
Netflix usa heeft het, heb daar een tijd op gekeken. Nu het afgelopen is waarom brengen ze geen dvd of bluray box uit ik wil ze allemaal wel hebben tegen een schappelijke prijs. | |
KnutdeIJsbeer | vrijdag 20 december 2013 @ 18:44 |
Ik zie dat The mind of a chef wel op Nederlandse Netflix staat. Die andere series zal je van regio moeten veranderen. | |
Prego | vrijdag 20 december 2013 @ 19:11 |
ja want goede sushi is klaargemaakt met vissen die doodgeknuffeld zijn met kusjes en wollen handschoenen in plaats van in bakken gesmeten en gestikte vissen ![]() | |
KnutdeIJsbeer | vrijdag 20 december 2013 @ 20:13 |
Ten eerste: ![]() Ten tweede: Verdiep je in het concept van ikejime (mind of a chef seizoen 1 aflevering 12, lekker makkelijk met bewegend beeld enzo ![]() Ten derde: Deze negativiteit kan ik niet gebruiken in dit topic, daar is de deur ![]() | |
hexje | vrijdag 20 december 2013 @ 20:23 |
You cares dat is duidelijk. En niks mis met mensen die sceptisch reageren. | |
KnutdeIJsbeer | vrijdag 20 december 2013 @ 20:25 |
Uh, jawel. Dit is een topic voor persoonlijke top 5s en mooie dingen uit de Japanse keuken. Als hij wil gaan lopen huilen over vissen maakt hij een topic aan in F&F. Simpel ![]() | |
sirdanilot | zaterdag 21 december 2013 @ 17:17 |
Ja klopt, ik was een keer in Rio de Janeiro en heb daar echt héérlijke sushi gegeten. We bestelden een 'sushiboot', echt prachtig houten boot met allerlei soorten sushi en sashimi erop uitgestald. En natuurlijk alles tegen behapbare prijzen, want het was toen nog niet zo duur daar (tegenwoordig is het prijsniveau wel gestegen). In SP ben ik nog nooit geweest maar daar heb je inderdaad nog veel meer Japanners. Iedereen zat te zeuren dat we in Brazilie waren naar een Jap gingen, dat kán toch niet ![]() | |
Griebus | zondag 22 december 2013 @ 22:11 |
Wat raar, ik kan hem toch echt niet vinden? ![]() | |
KnutdeIJsbeer | maandag 23 december 2013 @ 08:04 |
Hmm. Misschien stond ie dan toch nog op UK of US. Zal even kijken als ik thuis ben. Sowieso natuurlijk een aanrader om je bij een site als unblockus aan te melden zodat je kan switchen van regio. Het aanbod in Nederland is om te janken zo slecht. | |
Griebus | maandag 23 december 2013 @ 15:24 |
Ja daar heb ik een account maar mijn vriendin vindt het fijner als het nederlands ondertiteld is dus daarom probeerde ik het op de NL. Nou vind ik het zoeken sowieso kak maar da's verder dik offtopic. Om dan ook maar iets bij te dragen: gisteren naar Hakata Senpachi geweest in A'dam. Geen sushi maar heerlijke stokjes van de grill en allerlei andere lekkernijen. Favoriet was toch wel de Agedashi-Tofu: een ontzettend lekkere dashi soep met gefrituurde tofu, gegarneerd met katsuobushi en reepjes nori! ![]() ![]() | |
Radyhyn | vrijdag 27 december 2013 @ 17:40 |
Oef ik krijg honger van dit topic! ![]() Mijn top 5: 1. Sushi En voorkeur voor de sushi met verse tonijn ![]() Sushi in Tokyo ![]() ![]() Bij dit tentje (dit was onze eerste dag in Japan en toch spannend om zo'n nietszeggende houten schuifdeur binnen te lopen hihi) ![]() 2. Mochi met gezout shiso-blad Al een paar keer gekregen bij Yamazato in het Okura. Echt goddelijk! Is dus het meest linkse deel van het dessert. Wel beetje gare foto met telefoon. ![]() Shisoblad is sowieso erg lekker. Ik ben van plan om van het voorjaar wat plantjes in de tuin te gaan kweken ![]() 3. Okonomiyaki De lekkerste was bij Yasubei in Kyoto. Hier krijg je de voorgemaakte Okonomiyaki op een bakplaat voor je neus. Je kan hem dan wel zelf aankleden met bonito, nori sprinkles en diverse sausje (en eventueel mayo, maar dat vind ik niet zo lekker erop ![]() ![]() Maar thuis heb ik het ook al een paar keer gemaakt en dan komt het ook aardig in de goede richting ![]() ![]() 4. Shabu Shabu Dit was bij een tentje in Nara. ![]() Sukiyaki lijkt me ook erg lekker. Maar dat heb ik nog nooit op. Toevallig staat dat voor morgen in de planning om bij Fugu in Rotterdam te gaan eten (was een Groupon, dus ben zeer benieuwd ![]() 5. Ebi Tempura Tempura met garnalen (middelste) en helemaal lekker met de tempura saus ![]() Die top 5 is wel moeilijk hoor! Ik kan nog tig andere Japanse dingen opnoemen die ook zo ontzettend lekkerrrrr zijn ![]() Teppan Yaki Ossenhaas met knoflook heeft de top 5 ook net niet gehaald. En ook die Agedashi-Tofu die Griebus hierboven poste is één van mijn favorieten. Ook vooral die japanse ontbijtjes en diners bij Minshuku's/Ryokans in Japan zelf. Daar krijg je echt van alles wat.. en veuuuull!! Daarnaast minimaal 1x per jaar naar Yamazato in Amsterdam (Okura) voor het seizoensmenu ![]() Onze favoriete all-you-can-eat is Ume in Breda ![]() Argh nou heb ik helemaal honger! ![]() | |
RobinOok | vrijdag 27 december 2013 @ 18:07 |
Je bedoelt aonori, want nori is weer wat anders. | |
Radyhyn | vrijdag 27 december 2013 @ 18:17 |
Ja dat inderdaad! (ik wist de goede naam niet). Maar in de link staat ook als omschrijving 'green nori flakes', dus nori sprinkels kwam best goed in de buurt qua omschrijving toch? ![]() Een paar maanden terug in Düsseldorf geweest, in de japanse wijk. Daar wat aonori ingeslagen in de super grote japanse supermarkten die ze daar hebben ![]() Hey, is die website van jou? Daar kijk ik geregeld op! Nice! ![]() | |
RobinOok | vrijdag 27 december 2013 @ 18:24 |
Thanks. En namen zijn wel vaker "foutief" of verwarrend, maar ja, als mensen het zo noemen, dan schrijf ik het wel op, want ja, als iemand gaat googelen op "green nori flakes", dan wil ik wel dat ze bij mij uitkomen! ![]() Maar en want toch is het geen nori. ![]() | |
Radyhyn | vrijdag 27 december 2013 @ 18:29 |
Je hebt gelijk. En ik heb weer wat bijgeleerd ![]() | |
wormtrein | zaterdag 28 december 2013 @ 11:05 |
Krijg ineens zin om te koken als ik dit alles zie, leuk die recepten! ![]() Niets boven vers natuurlijk, maar deze voorverpakte Onigiri vond ik ook erg lekker en handig in Japan. Geniale verpakking, met lekker knapperig ziewier als resultaat ![]() ![]() | |
Manono | maandag 30 december 2013 @ 17:39 |
Zou het zo een half jaar op alleen deze sushi uithouden ![]() | |
KnutdeIJsbeer | dinsdag 31 december 2013 @ 02:22 |
Eerste weekje in Japan zit erop. Verdomme wat een lekker eten ![]() | |
mytec | zaterdag 4 januari 2014 @ 12:56 |
Wel de foto's posten he als je terug bent! | |
Zo-is-dat | zaterdag 4 januari 2014 @ 13:13 |
Ja fotos! Vooral doen ![]() | |
#ANONIEM | zaterdag 4 januari 2014 @ 15:18 |
![]() | |
Silentalarm | zondag 5 januari 2014 @ 12:56 |
Ik zoek voor vanavond een lekker Japans restaurant in Rotterdam, maar ben daar echt totaal niet bekend. Iemand tips? | |
Radyhyn | zondag 5 januari 2014 @ 14:56 |
In het centrum zit deze: http://www.yamatorestaurant.nl/ (teppan yaki/sushi) Ik ben hier nog nooit geweest, maar schijnt wel een goede te zijn. De Shabu Shabu (= all you can eat) zit ook in het centrum. Voor een all-you-cat eat best goed. Is een standaard all-you-can eat restaurant met meerdere vestigingen. Fugu zit in het havenkwartier, vlak bij de erasmusbrug. Hier zijn we verleden week wezen eten en was erg goed! (= all you can eat, maar vorige week hebben we daar Sukiyaki gegeten via groupon aanbieden (dit staat normaliter niet op de kaart). http://www.fugu.nl/ De echte tip is echter Sapporo in Rotterdam oost. Hier hebben we wel eens teppan yaki gegeten en dat was erg goed. http://www.shanghaicity-sapporo.nl/sapporo/index.html Zowel a la carte als teppan yaki. Ze hebben ook suki yaki en shabu shabu (= soort fondu met dun gesneden vlees en groente in bouillon of sojasausbouillon). In elk geval, eet smakelijk vanavond! ![]() | |
Silentalarm | zondag 5 januari 2014 @ 16:37 |
Dankjewel! Ik ga even overleggen waar we heen gaan, maar met deze tips kan ik wel iets ![]() | |
Helsinki | zondag 5 januari 2014 @ 16:44 |
Oooh, recept? Dat vind ik zo lekker! | |
dimmak | zondag 5 januari 2014 @ 22:52 |
Sushi in Nederland. ![]() |