uniekhoorn | zaterdag 7 september 2013 @ 21:31 |
Welkom in het grote baktopic! Alles over koekjes, cake, muffins en al je andere bak avonturen. Met: Kokos (brrrr ) Botten Appels Handig: omrekentabel voor Amerikaanse maten http://www.culy.nl/inspiratie/culy-legt-amerikaanse-maten-uit-omrekenen-van-cups-pints-en-ounces/ [ Bericht 4% gewijzigd door uniekhoorn op 07-09-2013 21:37:25 ] | |
casper019 | zaterdag 7 september 2013 @ 22:06 |
@uniekhorn, voor het bladerdeeg wist ik helaas geen recept (niet in me opgekomen dat je dat miss ook zelf kan maken, leuk idee voor de volgende x!!) voorderest is dit het recept: (en net 1tje op, en ze zijn GRUWLIJK lekker) voordrest is dit t recept: 2 friszure appels (bijv. goudreinet), geschild 100 g rozijnen 1 tl gemalen kaneel 6 el fijne kristalsuiker 1/2 pak amandelspijs (a 300 g), verkruimeld 1 pak bladerdeeg (pak 10 plakjes, diepvries), ontdooid 1 ei, losgeklopt 1. Verwarm de oven voor op 200 ºC. Snijd de appels in parten, verwijder het klokhuis en snijd het vruchtvlees in blokjes van een 1/2 x een 1/2 cm (brunoise). Meng met de rozijnen, kaneel, 3 el suiker en spijs in een kom. 2. Leg het bladerdeeg op een met bakpapier beklede bakplaat. Verdeel de vulling over de helft van de plakjes, maar houd de randen vrij. Bestrijk de randen met de helft van het ei. Vouw het bladerdeeg diagonaal over de vulling dicht en druk met de tanden van een vork de randen aan. 3. Bestrijk de flappen met de rest van het ei en bestrooi met de rest van de suiker. Bak in ca. 25 min. in het midden van de oven goudbruin en gaar. | |
Zonnetje1981 | zondag 8 september 2013 @ 12:35 |
Gisteravond een mini appeltaartje gemaakt (10 cm.) | |
Spuuglokje | zondag 8 september 2013 @ 13:25 |
Lekker Zonnetje! Ik kwam een heerlijk recept voor frambozencupcakejes tegen (van Katie Quinn Davies) en had gisteren zin om ze te maken. Ik had geen amandelmeel, en toen ik naar het turkse winkeltje ging om te kijken of ze dat daar hadden, kreeg ik zomaar gratis amandelen mee. Hij zei dat ik de amandelen een tijd in warm water moest laten staan, zodat het velletje er zo afgehaald kon worden, en dat ik de amandelen dan kon fijnhakken met een staafmixer/keukenmachine. En dat werkte! Ze waren héérlijk! Zo zag het er uit voor ze in de oven gingen (achteraf had ik ze wel iets voller kunnen doen): Even laten afkoelen op een rooster: Mmmm... het lekkerst als ze nog warm zijn! | |
minilot | zondag 8 september 2013 @ 13:46 |
Zondag bakdag! Turkse koekjes, variatie op een recept dat ik een tijdje geleden op allerlei blogs tegenkwam die zich dan weer baseerden op een recept uit dit boekje. Enfin, standaard zanddeeg maken, dan citroenmeringue (twee eiwitten, 125 gram poedersuiker, beetje cream of tartar, snuf zout en rasp van een hele cirtoen). Deeg uitrollen tot rechthoek, meringue erover uitsmeren, dat dan samen oprollen (wat een gedoe was dat! ), rol in plakken snijden en de koekjes dan een half uurtje bakken op 155 graden. Opgegeten met wat gedroogde rozenblaadjes. Wat aardig! En inderdaad, werkt goed. Doe ik ook vaak zat als mijn amandelmeel op is. Erg lekker altijd, baksels met amandelmeel. Wel een heel klein taartje ja! Regulier appeltaartdeeg en -vulling, of nog iets bijzonders mee gedaan, afgezien van het originele deegdekseltje? | |
EnemyRock | zondag 8 september 2013 @ 13:48 |
Nog een foto van de aangesneden ''cheesecake'' Hij was overigens verrukkelijk! | |
minilot | zondag 8 september 2013 @ 13:50 |
Ziet er zeer fijn chocoladerig uit! Overigens: maple syrup zou ik eerder vervangen door golden syrup (potje bij de AH) en eventueel wat extra palm- of bruine suiker. Blijft het in elk geval nog steeds veganistisch en honing smaakt vaak nogal overheersend, vind ik. Maar och, zo te lezen was -ie hoe dan ook lekker! | |
EnemyRock | zondag 8 september 2013 @ 13:52 |
Golden Syrup ken ik niet, en ja ik eet zelf helemaal niet veganistisch, glutenvrij of rauw, vond het gewoon een leuk recept om te volgen maar om er dan als laatste achter te komen dat het toch net niet veganistisch is was wel jammer. Ik heb ook wel een stuk minder honing gebruikt want de textuur is wat dikker dan ahoornsiroop. | |
djkoelkast | zondag 8 september 2013 @ 13:55 |
Golden Syrup is een soort lichte stroop. Invertsuikerstroop. Krijg je als je suiker met zuur behandelt, het is nogal een rommeltje. Het is 25% zoeter dan suiker. Is iets vloeibaarder dan pure glucose die je in potjes kunt kopen. Je kunt het heel goed vervangen voor rijststroop, gerstemoutstroop, maisstroop (reformwinkel), alleen is dat wel minder zoet. Honing kan eventueel ook. Ahornsiroop is vele malen vloeibaarder dan golden syrup. | |
minilot | zondag 8 september 2013 @ 13:56 |
Maar behalve minder zoet qua smaak ook minder geschikt om maple syrup te vervangen vind ik, vandaar de suggestie Inderdaad wel dikker (maar dat is honing ook), en op te lossen met wat extra vocht. | |
djkoelkast | zondag 8 september 2013 @ 14:18 |
Ik heb de context niet gelezen moet ik bekennen, ik wist niet dat iemand ahornsiroop wilde vervangen, want dat moet je gewoon niet vervangen | |
minilot | zondag 8 september 2013 @ 14:19 |
Helemaal mee eens, want ahornsiroop is niets minder dan godallemachtig lekker! | |
djkoelkast | zondag 8 september 2013 @ 14:24 |
Maar evengoed beperken want er zit nog steeds een shitload aan fructose in | |
minilot | zondag 8 september 2013 @ 14:28 |
Tsja. Ik doe een half jaar met een pot fles, gebruik het héél af en toe in een toetje of een baksel en dan vind ik dat ik me daar absoluut niet druk over hoef te maken. | |
djkoelkast | zondag 8 september 2013 @ 14:30 |
Er staat hier een flacon in de voorraadkast maar die is nog dicht. Gekregen van iemand uit Canada. | |
Zonnetje1981 | zondag 8 september 2013 @ 17:20 |
Nee, niets bijzonders. Harde wenerdeeg gemaakt, genoeg voor nog een taartje die ik zo ga maken Dekseltje zo gemaakt omdat de slierten braken. Deeg was te zacht geworden en geen geduld om eerst in de koeling te leggen. Deksel zo geleerd in mijn periode bij La Place | |
Zonnetje1981 | zondag 8 september 2013 @ 17:21 |
Prachtig! Deze ga ik volgende week maken! | |
Bleie | maandag 9 september 2013 @ 14:41 |
Mijn dochter wordt vandaag 4, en dat werd gisteren gevierd, dus ik mocht fijn bakken zaterdag en zondag. Op haar verzoek: appeltaart: Cheesecake met aardbeien: En de 'kindertaart': | |
casper019 | maandag 9 september 2013 @ 18:26 |
Wauw wat een coole kindertaart!! wat voor taart is dat precies van binnne?? en kan iemand me vertellen wat betekent een spiraalbeweging door het beslag? wat voor beweging is dat | |
-J-D- | maandag 9 september 2013 @ 18:34 |
Van buiten naar binnen roeren in rondjes, lijkt me. | |
Bleie | maandag 9 september 2013 @ 19:16 |
Ik heb nu het recept van een karnemelkse verjaardagstaart van Nigella Lawson (Hoe word ik een goddelijke huisvrouw) gebruikt, maar het kan volgens mij met elke cake. Gebakken in een vierkante vorm, die in stukken gesneden zodat ik er een 4 van kon maken, bestreken met chocoladepasta en toen m&m's erop geplakt. | |
kvd | maandag 9 september 2013 @ 19:17 |
Gefeliciteerd! Ziet er mooi uit en nu heb ik zin in chocoladetaart met m&m's met slagroom | |
Skaai | maandag 9 september 2013 @ 20:01 |
Lyle's Golden Syrup oh zo lekker! Mijn ouders namen het altijd mee uit Engeland voor me Ik ga me morgen weer wagen aan een Franse fruittaart, nu met frambozen ipv de bramen vorige week. | |
RunForrestRun | maandag 9 september 2013 @ 21:58 |
Tof! Doe mij ook maar zo'n taart voor mijn verjaardag! | |
casper019 | dinsdag 10 september 2013 @ 22:05 |
ik heb nu een paar x een tulband proberen te bakken ,maar elke x word de tulband een beetje drogerig... vind dat niet echt super lekker, hoort dat zo bij tulband cake dat ie wat drogerig is? Of doe ik miss wat fout in mn recept | |
Sjeen | woensdag 11 september 2013 @ 19:53 |
Havermoutkoekjes | |
PureEvil | donderdag 12 september 2013 @ 21:45 |
Nutella cakejes! | |
-mandy- | donderdag 12 september 2013 @ 23:21 |
Die 4-taart is leuk!!! Domme vraag misschien, maar is die taart uit 1 stuk of grote blokken aan elkaar geplakt met glazuur of zo? Of heb je een taartvorm in een 4? | |
lady-wrb | donderdag 12 september 2013 @ 23:53 |
die bestaan wel http://www.kokentafelen.n(...)lang=NL#.UjI3pD-xmKw of kijk even in post 21 | |
lady-wrb | donderdag 12 september 2013 @ 23:54 |
[ Bericht 100% gewijzigd door lady-wrb op 12-09-2013 23:55:01 (jezelf quoten is zo 2012) ] | |
dude1986 | vrijdag 13 september 2013 @ 00:23 |
ziet er goed uit! Heb je recept? | |
casper019 | zaterdag 14 september 2013 @ 19:03 |
ik heb lammepootcake gebakken :p Speculaas cake ala AH recept! (15min kloppen met de mixer!) | |
Skaai | zaterdag 14 september 2013 @ 19:20 |
15 minuten ? Wow ik ben blij dat ik een keukenmachine heb voor dat werk | |
Mirjam | zaterdag 14 september 2013 @ 19:21 |
Ikdoe dt echt nooit, hehe, veel te lam voor. Gaat altijd goed btw | |
Adnap | zaterdag 14 september 2013 @ 19:23 |
Vandaag een gluten vrije boterkoek gemaakt: 250 gr roomboter, 125 gr amandelmeel, 125 gr rijstmeel, 1 ei en 250 gr witte basterdsuiker. Beetje citroenrasp voor de smaak. Hij rook zalig en smaakt nog beter, dus deze blijft in het assortiment ! foto heb ik niet, sorry | |
djkoelkast | zaterdag 14 september 2013 @ 20:09 |
In het feuilleton "wat kun je allemaal met spelt maken": Speltsoesjes met kaneelslagroom | |
shomila | zaterdag 14 september 2013 @ 20:17 |
Ik heb de Dudok appeltaart gemaakt. Ik heb er extra een laagje spijs ingedaan. [/img]http://www.flickr.com/photos/100287865@N06/9740947455/[/img] | |
Tinuviel | zaterdag 14 september 2013 @ 21:36 |
Bleie nog gefeliciteerd met je dochter! Wat komen er hier weer lekkere cupcakes, cakes, koekjes en soesjes langs. | |
Dragonberry | zaterdag 14 september 2013 @ 21:45 |
jij houdt ook niet van rozijnen? ziet er goed uit! | |
Tinuviel | zaterdag 14 september 2013 @ 23:00 |
Ziet er goed uit. Ik wil ook appeltaart met spijs maar mijn man houdt er niet van. | |
lady-wrb | zaterdag 14 september 2013 @ 23:14 |
even maken handig voor de beeldvorming. proef je de amandel? en rijstmeel is dat nutrix ofzo? | |
Adnap | zondag 15 september 2013 @ 07:01 |
Je proeft de amandel, rijsymeel haal ik bij de natuurwinkel, kan oookmet ander glutenvrij merl of helemaal met amandelmeel.dat is ddenkik nog lekkerder. Wel meer eidan gewoon, dus 1 heel ei en 1 eigeel. Hij is wel kruimeliger dan de gewone maar gezien het feit dat iedereen voor ronde 2 ging....op dus [ Bericht 8% gewijzigd door Adnap op 15-09-2013 08:05:04 ] | |
shomila | zondag 15 september 2013 @ 08:52 |
Er zit 1 kopje rozijnen in, ze houden er hier niet zo van. | |
Etcetera | zondag 15 september 2013 @ 16:40 |
Ik heb meringues gemaakt vandaag, en die zijn best wel aardig gelukt Alleen wat ik niet snap: ze hebben een donkerdere kleur dan ik zou verwachten. Ik heb eiwitten en fijne kristalsuiker gebruikt, als ik de volgende keer poedersuiker gebruik, worden ze dan 'echt' wit | |
sigme | zondag 15 september 2013 @ 17:13 |
Amandelmeel kan je kopen bij de biologische winkel, maar ook (goedkoper) bij de toko. Tenminste wel bij mijn toko . Hoe meer amandelmeel, hoe kruimeliger, dus met helemaal amandelmeel wordt dat vermoedelijk wel erg kruimelig. Ik zou er kastanjemeel bij doen in plaats van rijstemeel (is lekkerder, vind ik). Wel een goede suggestie, ga ik eens maken! | |
djkoelkast | zondag 15 september 2013 @ 17:27 |
Euhm boterkoek hoort geen ei in en moet je niet mixen Noem het dan botertaart ofzo, het is geen boterkoek zo. | |
H_T | zondag 15 september 2013 @ 17:27 |
Ik maak mijn meringues ook meestal met kristalsuiker, en over het algemeen worden ze niet sneeuwwit. Vind ik zelf eigenlijk wel lekker, een beetje kleur | |
Etcetera | zondag 15 september 2013 @ 17:38 |
Die van mij smaken ook iets anders dan ik had verwacht, dat vind ik zo raar misschien dat de suiker wat gecarameliseerd is ofzo. | |
Zonnetje1981 | zondag 15 september 2013 @ 17:40 |
Appelcake taartjes gemaakt: | |
Tinuviel | zondag 15 september 2013 @ 17:43 |
Misschien helpt een stuk aluminiumfolie of een bakblech erboven als een soort dakje, zodat ze niet zo bruin worden? | |
H_T | zondag 15 september 2013 @ 17:58 |
Dat kan wel in een keer smaak- en kleurverschil verklaren . Hoe warm had je de oven staan en had je de deur op een kier of gesloten? | |
Adnap | zondag 15 september 2013 @ 18:05 |
Ieder zijn smaak, ik maak m met ei, zo maakte mijn oma hem ook al toen ze kind was. | |
Etcetera | zondag 15 september 2013 @ 18:07 |
Het is niet aangebrand-bruin ofzo, daarom vind ik het ook apart Ze zijn wel heel zacht en luchtig, best goed gelukt! | |
Tinuviel | zondag 15 september 2013 @ 18:17 |
Etcie, ziet er goed uit! Mooi geel kleurtje. Heeft de kleur misschien met soort of oudheid van de eieren te maken? Ik zou het niet weten. | |
kvd | zondag 15 september 2013 @ 18:28 |
Hoe lang en hoe warm heb je ze gebakken? | |
Etcetera | zondag 15 september 2013 @ 18:29 |
60-65 minuten, 140 graden, oven uitgezet en 20 minuten laten afkoelen in de oven. Recept dat ik heb gebruikt is van Nigella Lawson | |
Spuuglokje | zondag 15 september 2013 @ 18:37 |
Bij de natuurwinkel kostte een pak 8 euro, dat vond ik toch echt te belachelijk duur. Normaal gesproken heeft het Turkse winkeltje het op voorraad, voor nog niet de helft van de prijs. Maar de tip met die losse amandelen werkte dus ook. | |
kvd | zondag 15 september 2013 @ 18:39 |
Misschien toch te warm? (kom vooral met kleine meringues vooral 100-110 graden tegen) | |
djkoelkast | zondag 15 september 2013 @ 19:10 |
Dan is het alleen geen boterkoek. | |
Adnap | zondag 15 september 2013 @ 19:14 |
Das jou idee, niet het mijne en hij smaakte prima | |
djkoelkast | zondag 15 september 2013 @ 19:19 |
Het is geen mening, geen idee en geen smaak. Een boterkoek is zonder ei, anders is het geen boterkoek, dat is een feit. Dat hij prima smaakt, er net zo uit ziet of wat dan ook is prima en je moet het ook vooral zo blijven maken, het is echter nog steeds geen boterkoek. | |
Adnap | zondag 15 september 2013 @ 19:30 |
Dat vind jij, als ik google staat dat de naam boterkoek komt van het feit dat je Roomboter gebruikt en het heeft dus niets te maken met het wel of niet gebruiken van ei. Ei wel of niet gebruiken zal wellicht streek gebonden zijn. | |
casper019 | zondag 15 september 2013 @ 19:32 |
zit ik een cake te bakken begint er iets in mn oven te roken (bleek er een stuk keukenpapier onder de draaibodem te zitten dus heb mn cake nu 40 min gebakken, toen er 5-6 min uitgehaald en toen verder gebakken alleen lijkt hij wat ingezakt... kan dat zijn door het eruit halen?? verstoort dat het bakproces ofzo?? | |
kvd | zondag 15 september 2013 @ 19:34 |
Ja, dat kan. Zelfs door het openen van de ovendeur kan dat gebeuren | |
Lienekien | zondag 15 september 2013 @ 19:36 |
Ja, uiteraard verstoort dat. Je kunt eigenlijk de oven beter helemaal niet open doen tijdens het bakken, laat staan de cake er een paar minuten uithalen en terugzetten in een afgekoelde oven. | |
djkoelkast | zondag 15 september 2013 @ 19:37 |
Want Google heeft altijd gelijk natuurlijk | |
loecje | zondag 15 september 2013 @ 19:58 |
het antwoord voor als je argumenten op zijn. waarom kom je zelf niet met de exacte definitie van boterkoek waaruit blijkt dat er GEEN ei in mag. ik heb ook boterkoek leren maken met ei. | |
djkoelkast | zondag 15 september 2013 @ 20:07 |
Lekker met ei blijven maken, alleen het geen boterkoek noemen, dat is het enige punt. | |
Etcetera | zondag 15 september 2013 @ 20:07 |
Betwijfel ik, heb het recept gewoon gevolgd en het is echt niet aangebrand-bruin, maar overal heel egaal hetzelfde kleurtje Ik denk dat de suiker gewoon carameliseerd en daardoor de meringues wat bruiner zijn. | |
Etcetera | zondag 15 september 2013 @ 20:07 |
Heb jij er last van dat het boterkoek genoemd wordt | |
djkoelkast | zondag 15 september 2013 @ 20:08 |
Hier word ik zo simpel van. Laat maar. | |
Etcetera | zondag 15 september 2013 @ 20:10 |
http://www.24kitchen.nl/recepten/boterkoek http://www.dekooktips.com/recepten/boterkoek.htm http://nl.wikipedia.org/wiki/Boterkoek_(Nederland) http://www.mijnreceptenbo(...)/boterkoek-2287.html Eerste pagina Google, vooral bovenste links. 1 recept zónder ei. Heet allemaal boterkoek. | |
tombolafan | zondag 15 september 2013 @ 20:14 |
maar waarom dan niet? Laat eens zien wie/wat uitmaakt dat t zonder moet? Ik heb ook mét leren maken nl | |
kvd | zondag 15 september 2013 @ 20:17 |
Ik heb laatst pavlova gemaakt. Eerst een proefversie van het schuim gemaakt, die ook bruinig uitsloeg (gebakken op 120 graden, gewoon zoals het recept zei). De dag daarna voor het eggie, aantal graden naar beneden gegooid (110) en toen bleef hij al een stuk witter. En dan heb ik het dus over een verschil van 10 graden. (het karameliseren is juist door een te hoge temperatuur ) Ga maar eens zoeken op 'meringue wordt bruin, meestal ligt het aan het aantal graden (en dan ook nog met de combinatie te lang in de oven), rond de 100 is het beste. | |
Etcetera | zondag 15 september 2013 @ 20:18 |
Misschien klopt mijn verwachting dan gewoon niet en het recept wel ik ga de volgende keer de oven wat lager zetten en dan nog eens kijken hoe ze eruit zien van die mooie witte meringues wil ik toch echt een keer maken (en dan met een spuitzak, in plaats van gewoon wat op het bakpapier kwakken ) | |
loecje | zondag 15 september 2013 @ 20:24 |
boterkoek: De koek mag de naam boterkoek alleen dragen wanneer er echte roomboter wordt gebruikt. definitie boterkoek: een koek, bereid met roomboter, eventueel gevuld met amandelspijs. enz, enz, enz. volgens jou is het een FEIT, maar er staat nergens dat er beslist GEEN ei bij mag. [ Bericht 1% gewijzigd door loecje op 15-09-2013 20:30:44 ] | |
kvd | zondag 15 september 2013 @ 20:28 |
Ik zag net dat die hele witte die je bij de bakker kan vinden op 50 of 60 graden gaan, en dan een paar uur labg | |
kvd | zondag 15 september 2013 @ 20:36 |
nav het Lidl-topic heb ik vandaag een millionaire shortcake gemaakt. Beetje donkere foto | |
Bleie | zondag 15 september 2013 @ 20:36 |
Ik begin trek te krijgen in boterkoek. | |
casper019 | zondag 15 september 2013 @ 20:37 |
Mmm mn cake was helaas mislukt, maar heb zoiezo vaker een probleem met appel cakes, Ik heb heel vaak (en dan bak ik op de juiste temperatuur) dat het beslag al gaar is, en ook een krokante korst gevormd heeft... maar dat de appel nog niet gaar is (omdat de appels vrij nat zijn, ook als ik ze van te voren goed met keukenpapier afdep) heeft iemand miss een tip om te zorgen dat de cake niet meer echt verdergaart (hooguit een beetje) maar dat de appels wel afgaren? | |
kvd | zondag 15 september 2013 @ 20:42 |
Ik zag/las laatst ergens dat de appels eerst even gebakken werden in een pannetje. Of even in de oven doen voordat je ze in de taart doet? [ Bericht 0% gewijzigd door kvd op 15-09-2013 21:00:23 ] | |
casper019 | zondag 15 september 2013 @ 21:02 |
opbakken lijkt me niet lekker, want krijgen zedan niet een hele andere strcutuur? en tis voor een cake niet een taart.. maar in de oven... bedoel je dan in een overschaal leggen bijv en op hoeveel graden/hoelang zou ik ze dan voor bakken?? (maar worden ze dan niet bruin? _ want wil geen appelshcoips maken oid haha) | |
Lienekien | zondag 15 september 2013 @ 21:03 |
Ander recept proberen en andere appels. | |
kvd | zondag 15 september 2013 @ 21:14 |
Ik kan het niet meer vinden... Maar laatst zei iemand hier toch ook al om de appels even met wat suiker (en kaneel en vermoed ook wat citroen) klaar te maken waardoor er al vocht wordt onttrokken aan de appel? Als je dat doet en het dan even laat uitlekken, dan neem ik aan dat er al minder vocht in de cake komt. | |
Spuuglokje | zondag 15 september 2013 @ 22:11 |
Ik ook! | |
lady-wrb | zondag 15 september 2013 @ 22:58 |
ik ben meer in de stemming voor gevuld speculaas zeg even dat dat niet alleen in december mag | |
kvd | zondag 15 september 2013 @ 23:05 |
dat mag altijd, is niet alleen om in december te eten | |
casper019 | zondag 15 september 2013 @ 23:16 |
heb al verschillende soorten appels probeert.. maar die appeltjes dit jaar zijn waterig/sappig!! Tis voor een cake dus in suiker doen is geen optie... Had t vanmiddag een uur in keukenpapier in kamertemp (20 graden ong) gezet.. maar alsnog te nat Ik heb ook welis gehoord dat als je bijv als de cake gaar is na 70min als je dan alimium folie over de cake legt dat hij dan minder door gaart is dat waar?? (weet iemand dat?) (ik heb trouwens een hete lucht combo oven) want adners ga ik proberen | |
Piger | zondag 15 september 2013 @ 23:31 |
Nice. Die zou ik graag proeven. | |
kvd | zondag 15 september 2013 @ 23:39 |
dank je...hij is heerlijk (al zeg ik het zelf ) zoet,vol van smaak,machtig en toch ook smakend naar meer. dacht dat het twix-achtig zou smaken,maar dit is veel beter. en niet moeilijk, alleen veel wachttijd... | |
lady-wrb | maandag 16 september 2013 @ 00:25 |
kijk, dat had ik nou nodig! morgen gevuld speculaas bakken | |
kvd | maandag 16 september 2013 @ 09:55 |
Zal je zien dat je er vandaag geen zin meer in hebt | |
lady-wrb | maandag 16 september 2013 @ 10:43 |
ik moet eerst mijn huishoudelijke taken afmaken, maar ik ga toch heus aan de bak vandaag! mijn partner komt vandaag terug uit italië dan moet er toch wat lekkers in huis zijn? | |
casper019 | maandag 16 september 2013 @ 11:58 |
iemand tips aub? wil vanmiddag een rematch proberen met mn appelcake haha | |
kvd | maandag 16 september 2013 @ 12:20 |
(ik had de mijne vrijdag gezegd dat ik zondag waarschijnlijk speculaasbrokken zou maken. Tsja, dat werd millionaire shortbread. En hij had zich toch wel op de speculaas verheugd...en achteraf vond hij de shortbread vele malen lekkerder ) | |
tombolafan | maandag 16 september 2013 @ 12:21 |
oooh heb je een recept? | |
Holyme | maandag 16 september 2013 @ 12:22 |
Ik heb altijd gewoon stukjes appel in het beslag gedaan Maar snap ook niet helemaal wat je bedoelt, je wil ingedroogde stukjes appel in je cake en nu wordt het te compote-achtig ofzo? | |
kvd | maandag 16 september 2013 @ 12:24 |
Jazeker http://www.smulweb.nl/recepten/1377153/Millionaires-shortbread (alleen dan zonder de witte chocoladeversiering. Heb wel meer chocola gedaan, dacht dat 2 x 100 gram te weinig was, heb 2 x 160 gram gedaan. Ik vond het achteraf wat veel, maar mijn vriend is chocolafreak, die vond het net genoeg ) | |
casper019 | maandag 16 september 2013 @ 12:34 |
Nou ik heb steeds als ik appel in mn beslag doe en mn cake ga bakken na een minuut of 70 is de bovenkant erg gaar.. maar vanbinnen is het nog te vochtig en waterig (door het vocht van de appels, de appels zijn gewoon TE vochtig) en daar zoek ik een oplossing voor dus ik dacht missmn appels IETS tedrogen, (maar niet helemaal ofzo) en dan in de cake.. maar het moet zeker geen compote worde! of een andere betere/simpelere oplossing omte voorkomen dat de binnenkant nog te vochtig isterwijl de buitenkant helemaal gaaar is... snap je? | |
madeliefff | maandag 16 september 2013 @ 12:38 |
| |
kvd | maandag 16 september 2013 @ 12:40 |
Ik snap je helemaal, maar ik heb diezelfde ervaring niet. Een appelcake is bij mij nog nooit TE vochtig geweest (of te harde stukken zoals je gister zei). Misschien lagere temperatuur en langer bakken? Of met alufolie? | |
madeliefff | maandag 16 september 2013 @ 12:47 |
mijn vanille cheesecake met bastognekoek bodem | |
casper019 | maandag 16 september 2013 @ 13:17 |
hoe werkt de truck met alufolie precies? | |
kvd | maandag 16 september 2013 @ 13:25 |
Wat je gister zelf al schreef, afdekken op het eind zodat te bovenkant niet te hard wordt http://www.deleukstetaarten.nl/forum/viewtopic.php?id=124669 http://www.3kleur.nl/inde(...)iew&id=415&Itemid=67 En misschien, maar ik weet niet zeker of dat kan...wat extra bloem? En echt gewoon temperatuur lager en langer bakken, dat helpt vaak ook al. Misschien kan Piet je helpen? CUL / Het grote vraag Piet hoe maak ik het klaar topic - #36 | |
Holyme | maandag 16 september 2013 @ 14:22 |
Nu snap ik het ja, je schreef eerst dat het beslag en de korst al gaar waren, alleen de appels niet. Dus vandaar dat ik je even niet helemaal kon volgen Ik sluit me bij kvd aan, lagere temp/langer bakken, of een ander recept proberen? En welke appels heb je gebruikt? | |
casper019 | maandag 16 september 2013 @ 17:28 |
gister estars!! welke appel is dan het beste voor cake?? Ik zag trouwens vandaag ook goudranet in de winkels liggen.. ik weet dat die appel goed is voor appeltaart maar is die ook lekker in cake? | |
Holyme | dinsdag 17 september 2013 @ 09:08 |
Voor zover ik weet zou Elstar ook wel moeten werken, maar je zou 'ns Goudreinetten kunnen proberen. Had je gister ook nog een poging gedaan? | |
casper019 | dinsdag 17 september 2013 @ 11:29 |
Nee er kwam plots bezoek en toen werd het een beetje laat, vanmiddag!! met goudeinetten!!!:) | |
Muck | dinsdag 17 september 2013 @ 12:21 |
kvd heeft me aangestoken Potverdorie, wat was ie lekker zeg | |
casper019 | dinsdag 17 september 2013 @ 13:09 |
tjonge die ziet er lekker uit.. wat is dat nou precies een shortcake?? | |
Muck | dinsdag 17 september 2013 @ 13:34 |
Je kunt het vergelijken met een kruimelig soort biscuit | |
Pietverdriet | dinsdag 17 september 2013 @ 13:41 |
Wat voor een beslag had je gemaakt? | |
Muck | dinsdag 17 september 2013 @ 14:00 |
Deeg. Dat heb ik gekneed van 250 g bloem, 75 g witte basterdsuiker en 175 g boter | |
borisz | dinsdag 17 september 2013 @ 18:51 |
De Allerhande van deze maand met 45 feestelijke taarten en de recepten ervan. | |
loecje | dinsdag 17 september 2013 @ 20:07 |
hier ligt nog steeds die van de vorige maand | |
casper019 | dinsdag 17 september 2013 @ 21:21 |
Bwugh... Wou eerst een appel cake maken met goudrenettes maar die waren niet lekker/goed.. veels te onrijp (witte pitten) en echt 30sec nadat de appel geschitl was was hij helemaal aan t bruinkleuren (veel zetmeel?) dus dat leek me niet smakelijk voor mn cake.. na had nog een jonagld liggen denk na laat ik het eens proberen maar na 80 minuten in de oven... en met 15 min de folie truck (ondertussen was mn bovenkant flink bruin) (ik bak hetelucht op 150-160 graden) was het nog steeds TEEEEE nat van binnen... dus poging 2 mislukt arghhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhh Als de goudrennetes reiper zijn poging, 3 SCHEEPSRECHT!! nog andere vraag, ik ga voor mn ma dit weekend in een klein hart vorm (denk iets van 8 cm?) iets maken, hebben jullie miss leuke/lekkere ideen daarvoor? ze is 60 geworden en we vieren t wel met family en zei ook met collegas.. maar komend weekend willen we samen wat gezelligs gaan doen en komt ze bijmij langs en wil ik haar verrassen | |
Myraela | dinsdag 17 september 2013 @ 21:24 |
60? Hoe oud ben jij dan? Ik dacht dat je zegmaar 14 was. | |
Myraela | dinsdag 17 september 2013 @ 21:25 |
En ik snap echt niet waarom je zo'n last hebt van natte cake, nooit problemen mee gehad. Heb je al eens wat meer bloem geprobeerd? Dan is de vocht verhouding misschien ook weer wat meer in balans. | |
_Liek | dinsdag 17 september 2013 @ 21:29 |
Misschien iets meer voor het taarten/cupcakes decoreren topic.. maar vond dat ze ook hier wel een plekje verdienden: Vanmiddag frambozen cupcakes gemaakt! En aangezien ik nieuwe uitstekers had moesten die even uitgetest worden.... | |
casper019 | dinsdag 17 september 2013 @ 22:04 |
14 komop.. ik ben 25 | |
loecje | dinsdag 17 september 2013 @ 22:09 |
ik vond die schatting niet eens zo heel raar. dat is het nadeel van een forum; platte tekst en geen beeld. welk recept gebruik je nu eigenlijk? die vraag is volgens mij al eerder gesteld maar ik heb nog geen recept voorbij zien komen. | |
PureEvil | dinsdag 17 september 2013 @ 22:15 |
Waarom maak je niet gewoon een appeltaart ipv appelcake? of een gewone cake? Waarom moet het persé iets met appel zijn | |
Myraela | dinsdag 17 september 2013 @ 22:21 |
Zo typ je gewoon. En de manier waarop je vragen stelt. Sorry. Maar gefeliciteerd met je moeder overigens. Met zo'n hartjes vormpje zou ik overigens een normale biscuit maken, vulling van aardbeienroom tussen 2 lagen in. Mooi bekleden met wat marsepein en dan wat minimale decoratie. Een mini cheesecake met frambozen zou ook super tof zijn. | |
casper019 | dinsdag 17 september 2013 @ 23:05 |
omdat ik dat lekker vind @ myreale, sorry maar ik ben niet al te best inde nederlandse taal (en ligt dislecties) | |
loecje | dinsdag 17 september 2013 @ 23:58 |
Veel fouten die je maakt zijn te voorkomen door gebruik te maken van een spellingscontrole (spreek uit ervaring) Zonder recept kunnen we je niet echt verder helpen | |
Bleie | woensdag 18 september 2013 @ 07:00 |
Ik had je ook een stuk jonger geschat dan 25, maar goed. Gefeli met je moeder. Voor de hartjesvorm ben ik t met Myraela eens (behalve de marsepein dan ). Voor hulp bij je appelcake zou een foto misschien ook helpen. En ik zou m zelf niet met hetelucht doen, maar weet niet of je die optie hebt bij jouw oven. | |
Lienekien | woensdag 18 september 2013 @ 07:44 |
Wat is het bezwaar tegen hetelucht? | |
Myraela | woensdag 18 september 2013 @ 08:09 |
Zou jij fondant gebruiken? Of iets anders? Ik vind fondant weer niet zo lekker. | |
_Liek | woensdag 18 september 2013 @ 09:02 |
Marsepein en fondant is ook nog te mixen, heb je een beetje van beide Ik vind ze zelf eigenlijk allebei niet lekker... Ook een idee is om de taart met ganache af te smeren en dan verder niet te bekleden met marsepein of fondant. | |
Bleie | woensdag 18 september 2013 @ 10:08 |
Ik heb t idee dat taarten daarvan uitdrogen, maar dat kan ook aan mij liggen. Ik zou een frosting op die taart doen, bijv iets met roomkaas en poedersuiker, of chocola. Fondant vind ik lekkerder dan marsepein, maar ook wel erg zoet. Je kan er ook nog een slagroomtaart van maken natuurlijk. | |
Sjeen | woensdag 18 september 2013 @ 10:16 |
Ze vallen me een beetje tegen, maar ik ga toch de kokoschocotaart maken straks, denk ik. | |
casper019 | woensdag 18 september 2013 @ 12:11 |
het word een klein hartjes taartje he!! en wat is frosting dan?? Mn ma houd nietzo van marsepein! | |
MaximusTG | woensdag 18 september 2013 @ 12:23 |
Frosting=glazuur | |
casper019 | woensdag 18 september 2013 @ 12:35 |
Klinkt goed!! heb je miss leuke ideeen met frosting?? het liefst maak ik iets speicaals in dat hartvormpje.... En miss ook een dubbele vulling of is dat teveel voor zon ''klein'' taartje?? en frosting bedekt die het hele taartje? en wat zou bijv leuk zijn voor op de bovenkant?? bvd | |
Lusa | woensdag 18 september 2013 @ 12:50 |
Ik krijg als ik dit zie trek in een lekker stukje Dudok appeltaart! Welk recept heb je hiervoor gebruikt? | |
shomila | woensdag 18 september 2013 @ 13:10 |
Dit recept http://www.smulweb.nl/recepten/1111975/Appeltaart | |
Lusa | woensdag 18 september 2013 @ 14:45 |
Bedankt! Dit weekend wil ik het recept gaan uitproberen. Uiteraard ook met amandelspijs want ik vind die combinatie echt lekker. | |
Bleie | woensdag 18 september 2013 @ 16:33 |
Juist een klein taartje is volgens mij wel geschikt om wat meer mee te doen. Dus bijv. een kapsel maken, dat doormidden snijden en er een lekker laagje tussendoen (kan heel eenvoudig wat botercreme en / of jam zijn) en dan helemaal besmeren met een laagje botercreme of glazuur. Wat vindt je moeder lekker? Oh, en bij de AH hadden ze allerlei bakvormen in de bonus, dus ik heb een brownievorm en een boterkoekvorm meegenomen. Die moeten binnenkort maar eens getest worden... | |
Mirjam | woensdag 18 september 2013 @ 16:34 |
ik heb de koekjesstempel meegenomen van de ah, wat enorm cute en dat voor nog geen 4 euro | |
Bleie | woensdag 18 september 2013 @ 16:45 |
Ooh, die heb ik niet zien liggen. Ben er zaterdag pas weer, dan zijn ze vast weg. | |
lady-wrb | woensdag 18 september 2013 @ 16:57 |
koekjesstempel? waarom weet ik dat niet? hebben! | |
Mirjam | woensdag 18 september 2013 @ 17:35 |
met 3 verschillende stempeldingesen! | |
lady-wrb | woensdag 18 september 2013 @ 18:47 |
hier hadden ze hem niet was het een ah xl misschien? | |
casper019 | woensdag 18 september 2013 @ 18:52 |
Ja bij de ah had ik ook dat kleine hart bakvormpje gekocht!! en had ook het idee daar wat in te maken.. wel leuk een hart!! Mn ma houd wel van alles.. dat met aardbei nogiets van de vorige blz leek me wel lekker!! en dan miss in combo met iets anders (zou het lekker zijn 2 lagen te maken?) van jam ertussen houd mn ma niet zo een kapsel is dat hetzelfde als een biscuit? en aan de bovenkant miss icing wat iemand voorstelde of krijg je dan een rare smaakcombo? en dan als het lukt erop decoreren iets van '' Mam 60'' | |
Mirjam | woensdag 18 september 2013 @ 18:57 |
ja Ik dacht dat alle appies hem wel zouden hebben | |
lady-wrb | woensdag 18 september 2013 @ 18:58 |
shit, die zit hier mijlenver vandaan welnee, die van mij heeft alleen muffinvormpjes en dan houdt het op | |
casper019 | woensdag 18 september 2013 @ 19:03 |
ik heb net een beetje bij mn ma lopen ''informere'' ze heeft altijd al iets ala bruidtaart willen hebben.. Zou het miss lukken een soort kleine bruidtaart in die hartvorm te maken?? | |
Myraela | woensdag 18 september 2013 @ 19:11 |
Je maakt het je voor jezelf wel erg lastig dan. Beter houd je het wat simpeler en zorg je dat het goed lukt, lekker smaakt en er lief uitziet. Dan enorm moeilijk te gaan doen en voor de helft falen zodat het er slordig uit gaat zien. Denk ik persoonlijk. Taarten versieren, zeker bruidstaarten is echt een vak apart hoor. | |
Mirjam | woensdag 18 september 2013 @ 19:45 |
Jammer | |
lady-wrb | woensdag 18 september 2013 @ 19:47 |
wat staat er op de stempels? ik heb er ondertussen al een behoorlijk aantal, en om nou voor dubbele al die moeite te gaan doen | |
Mirjam | woensdag 18 september 2013 @ 19:56 |
een hart, i biscuits, en iets van made with love geloof ik | |
Myraela | woensdag 18 september 2013 @ 20:13 |
Ik wilde hem online bestellen, zie alleen deze afbeelding. Is dat hem? | |
Mirjam | woensdag 18 september 2013 @ 20:18 |
Ja, er zitten 3 verschillende siliconen stempelrubbers bij idd | |
Myraela | woensdag 18 september 2013 @ 20:19 |
Jammer dat ik mijn boodschappen vandaag al binnen kreeg, als die nog niet weg is als ik de volgende keer bestel dan doe ik hem erbij. Ze hadden er wel een betere foto bij kunnen doen, als jij niets had gepost had ik nooit gedacht dat die tof was. | |
Mirjam | woensdag 18 september 2013 @ 20:21 |
wacht ff | |
Mirjam | woensdag 18 september 2013 @ 20:26 |
Anders blijf ik uitleggen nu in de bonus, 3,74 euro of een paar centen meer. Geen geld voor een stempel, zeker niet met 3 mallen erbij. En een koekjesvormsnijder ofzo, blikken ding. | |
Isabeau | woensdag 18 september 2013 @ 20:29 |
Want! | |
Sandous | woensdag 18 september 2013 @ 20:49 |
Ooh die stempels!! ga ik halen <3 beauties! Een vraagje: Ik wil deegrecepten die je ook kunt invriezen.. en dan op de luie zondag of zaterdag, snel kunnen bakken.. Avondje ervoor eruit, in de ochtend platmaken, vormgeven en hup de oven in. Met welke recepten kun je deeg invriezen en weer gebruiken, maar dat het goed blijft? | |
Poekie1993 | woensdag 18 september 2013 @ 20:54 |
Iemand nog tips voor een speciale variatie op de good old appelflap? | |
casper019 | woensdag 18 september 2013 @ 20:55 |
Ja dat is vooral mn goal, en miss een'' bruidstaart'' inde vorm van n hart dan? gewoon maar 1 'laag'' taart zeg maar... maar wel dat je zon bruidstaart ''buitenkantje'''op mn hartvorm heb? (weet niet waar die bruidtaart rand van gemaaktis?) dat je zeg maar toch de smaak van de bruidtaart heb miss?? of is dat miss ook nog te moeilijk? | |
Myraela | woensdag 18 september 2013 @ 21:07 |
Ik denk dat het te moeilijk is. Persoonlijk. Zoals ik al zei, taartdecoratie is een heel vak apart. Ben je überhaupt een beetje creatief, kan je een beetje knutselen? Zo'n marsepein of fondant bekleding maken en mooi strak neerleggen is al enorm lastig. Ik heb eens met een groepje mensen een mini-workshop roosjes van marsepein maken gehad. Nouja, sommige mensen kunnen dat gewoon echt niet. Het is gewoon een priegel werkje. En als het slordig is, dan ziet het er meteen uit alsof een kind van 3 het gemaakt heeft. Ik zou echt gewoon een cheesecake met rood fruit maken, is super simpel. Kan bijna niet fout gaan, super lekker en heeft een leuk kleurtje voor een hartje. | |
Poekie1993 | woensdag 18 september 2013 @ 21:07 |
Casper - je zou wel bijvoorbeeld met verschillende uitsteekvormen bijvoorbeeld van bloemen/hartjes/iets een mooie taart kunnen maken.. Heb de bloemen van de cakejes van _Liek in m'n hoofd, zijn wel sierlijke bloemen.. zou t jezelf nog niet te moeilijk maken | |
laziness | woensdag 18 september 2013 @ 21:15 |
Mijn man is jarig dus als goede binnenkomer bij zijn nieuwe baan waar hij maandag begon, heb ik twee avonden gebakken. Cheesecake, bananen toffee upside down cake en pineapple upside down cake. | |
casper019 | woensdag 18 september 2013 @ 21:19 |
Oef dat van die foto is dat die cheesecake? en heb je die gemaakt in die hartjesvorm?? zoja mag ik dan het recept!!?? ik denk adt geweldig is.. Ik heb nog geen ervaring met marsepein/rolfondant dus miss dat dat eenbeter optie is dan.. en t ziet er SUPERBBB uit... en dan kan i ker MAM 60 opzetten Maar miss dat er 2 maak, die bovenstraande zoiezo.. en dan een poging tot marsepein probeer, ZOu het dan mogelijk zijn 2 lagen te maken? en zoja wat is makkelijk/lekker? tips? | |
Mirjam | woensdag 18 september 2013 @ 21:20 |
appelbol. plakje bladerdeeg, appel schillen en kern eruitbore3n, op het plakje deeg zetten. gaatja van de appel vullen met kaneel, suiker en rozijnen tweede lapje eroverheenvouwen en vouw dan van de 2 lapjes 1 bol om de appel. nog wat suiker en kaneel op de bovenkant, en in de oven. | |
Poekie1993 | woensdag 18 september 2013 @ 21:26 |
Klinkt erg lekker, maar is dat niet heel machtig? Ga t zeker onthouden, maar t moet iets zijn wat makkelijk in de hand ligt, tis voor tijdens een avondje kaarten | |
Mirjam | woensdag 18 september 2013 @ 21:27 |
ja, is machtig en lekker maar dat het handzaam moet zijn zei je er dan ook niet bij | |
Poekie1993 | woensdag 18 september 2013 @ 21:29 |
My bad | |
Mirjam | woensdag 18 september 2013 @ 21:29 |
appelroomrolletjes? die zat ik net te nommen maar heb ik gewoon in de super gekocht | |
Poekie1993 | woensdag 18 september 2013 @ 21:33 |
Dat klinkt ook wel lekker, zal eens ff receptjes gaan zoeken Had ik natuurlijk ook van tevoren kunnen doen | |
tombolafan | woensdag 18 september 2013 @ 21:42 |
Aaaaaah nu ga ik dus morgen die stempels zoeken bij de grote maar net geen xl ah hier Als ik voor anderen moet meenemen, ALS ze er zijn? | |
Myraela | woensdag 18 september 2013 @ 21:42 |
Ik heb dat kleine hartjes taartje niet zelf gemaakt hoor, maar heb wel eerder cheesecake gemaakt. Ik gebruik altijd dit recept van een FOK!ker: CUL / Cheesecake !! Maar dan met bastogne koekjes als bodem. De topping kun je bijvoorbeeld dit doen:
| |
Sjeen | woensdag 18 september 2013 @ 21:45 |
Me too! | |
Njosnavelin | woensdag 18 september 2013 @ 21:48 |
Die zien er goed uit Die pineapple, is dat een tarte tatin? | |
Myraela | woensdag 18 september 2013 @ 22:35 |
Boh, ik heb van die grote Amerikaanse chocolade chip koekjes in de oven staan. | |
lady-wrb | donderdag 19 september 2013 @ 08:24 |
ik zie dat ze de stempel bij ons niet leverbaar hebben. moet ik toch helemaal naar achterin zaandam stomme dwergappie | |
_Liek | donderdag 19 september 2013 @ 11:46 |
Oehh dat klinkt goed!! Met alleen stukjes melkchocolade? Mijn favoriet is triple chocolate chip cookies | |
kvd | donderdag 19 september 2013 @ 13:17 |
je hebt de kleine vorm toch? hou versiering dan simpel,overdaad schaadt bij dat formaat. hou marsepein/fondant ook simpel,doe alleen de bovenkant, gebruik taartvorm als uitsteker. een lekkere creme aan de zijkant ofzo. een ronde taart met marsepein/fondant bekleden is al lastig,laat staan een hartvorm voor een eerste keer. wat bedoel je met 2 lagen? 2 taartjes bovenop elkaar? denk dat de verhouding dan weg is,dat het dan te hoog wordt. dit taartje kan je denk ik 1 keer doorsnijden voor een vulling/laagje. maak desnoods 2 of 3 aparte hartvormige taartjes. 1 met mam 60, de andere met een mooie bloem. als je groter wilt werken of de hoogte in wilt,maak dan een ronde taart,bekleed die en doe er dan het hartvormige taartje met 'mam 60' bovenop. | |
Skaai | donderdag 19 september 2013 @ 13:24 |
Vandaag een taart gebakken, vorige maand was het een Franse bramentaart en vandaag heb ik de bramen vervangen voor frambozen, daarna met een frambozenjam afgelakt. Omnomnom! | |
lady-wrb | donderdag 19 september 2013 @ 13:24 |
ik heb het koekjesstempel (en ik was bijna mijn fiets kwijt maar dat komt door die kutambtenaren van zaanstad ) | |
Mirjam | donderdag 19 september 2013 @ 13:33 |
aw yisss ze hebben daar een raar fietsparkeerbeleid he? Nouja, fijn, je fiets en je stempel in the pocket | |
lady-wrb | donderdag 19 september 2013 @ 13:45 |
echt idioot. nul komma nul plek voor fietsen op marktdag. ik had al een rode sticker. gelukkig was ik niet lang weg, ik zag m geplakt worden. dr stond overigens een andere straatnaam op dan waar hij stond. is dat niet strafbaar? | |
Mry | donderdag 19 september 2013 @ 14:01 |
Ik heb deze vanmorgen ook gekocht En ze hadden ook measuring cups | |
Skaai | donderdag 19 september 2013 @ 16:27 |
Ik weet niet of stickers plakken uberhaupt zomaar mag, beetje jouw eigendom bekladden. Ik zou vervolgens een spuitbus verf op die ambtenaar leegspuiten mag ook niet zomaar! | |
kvd | donderdag 19 september 2013 @ 17:04 |
de stempel was hier op... | |
casper019 | donderdag 19 september 2013 @ 19:41 |
ooh die tip met die bovenkant uitsteken vind ik goed dat ga ik doen!! en wat is dan lekker voor de zijkant?? met 2 lagen bedoel ik dat ik het taart in 3 stukken snij (horizontaal) zodat ik het met 2 dingen kan vullen ik ga maa r1 taartje maken!! of is 2 lagen teveel voor zon klein taart? | |
kvd | donderdag 19 september 2013 @ 19:52 |
ik heb de vorm gezien,dat lijkt mij veel te veel. denk dat 1 keer gaat lukken,2 niet. zijkant een lekkere creme (botercreme met monchou,lekker fris). of een creme met een kleurtje maken. of gewoon creme en dan wat hagelslag/vlokken/nootjes of frambozen/aardbeien,ligt aan je vulling en wat voor kleur je gaat gebruiken voor de versiering | |
Zonnetje1981 | donderdag 19 september 2013 @ 20:02 |
Ik ga toch wel wat taarten uit de allerhande proberen hoor! | |
remcoP | donderdag 19 september 2013 @ 20:37 |
Staan er deze maand veel taarten in dan? Laatste die ik zag was het Italiaanse nummer en dat waren vooral toetjes. Ook niets mis mee. | |
Zonnetje1981 | donderdag 19 september 2013 @ 20:39 |
Special met 45 taartrecepten | |
Njosnavelin | donderdag 19 september 2013 @ 20:40 |
Ik heb de allerhande doorgebladerd maar het leken me allemaal taarten voor ervaren bakkers Ben zelf nogal een taartennoob, dus ik ga me er niet aan wagen. | |
remcoP | donderdag 19 september 2013 @ 20:41 |
Oe! Ga ik meteen halen | |
PdeHoog | donderdag 19 september 2013 @ 20:42 |
Net meegenomen bij Appie | |
Zonnetje1981 | donderdag 19 september 2013 @ 20:45 |
Staan echt leuke taarten in. Eerste die ik ga proberen (na) te maken is stroopwafeltaart of de framboos kwarkboltaart.. | |
casper019 | donderdag 19 september 2013 @ 20:52 |
OK dan hou ik het op 1 vulling, heb je miss een tip wat dan een lekkere vulling zou zijn? Biscuit ... bovenkant marsepein (uitsteken met die hart) (hoe maak je dat marsepein trouwens ''vast'' aan de taart?) Ik zou de zijkant ook ''leeg'' kunnen laten of is dat niet lekker/mooi? en wat zou miss een lekkere vulling zijn als je er voor 1 gaat? @remcoP, ja dat van de allerhande ik had hetzelfde.. allemaal van die echt ervaren bakkers taarten.. waarom nergens wat simpelers? | |
PdeHoog | donderdag 19 september 2013 @ 21:05 |
Er gaan hier zometeen bramenmuffins de oven in. Als ze lekker zijn, dan mogen ze morgen mee naar kantoor | |
kvd | donderdag 19 september 2013 @ 21:14 |
waar houdt je moeder van? doe daar wat mee. ik kan aarbei zeggen,maar als ze daar niet van houdt is dat ook zo raar Het isjouw taart, dus jij kan doen wat je wilt. Als je niks aan de zijkant wilt, dan die je niks. als je wel 2 lagen vulling wilt,dan doe je dat... om marsepein/fondant te laten plakken,kan je een dun laagje van de vulling gebruiken of een klein beetje abrikozenjam. Grote vraag is...wat wil je zelf? | |
casper019 | donderdag 19 september 2013 @ 21:59 |
qua gebak is mn ma gek op chipolata of aardbei vulling, miss dat ik daar wat lekkerst mee kan?? Ik denk dat ik zelf het leukste vind hartjes kapsel, dan 1 vulling (maar wel een gruwlijk lekkere!???? > daar tips voor iets met aardbei ? of chipolata? dan aan de bovenkant marsepein.. en wat kleine mooie versieringkjes.... Zal er wel mooi uitzien dan denk ik, maar zou t ook lekker smaken? | |
kvd | donderdag 19 september 2013 @ 22:16 |
ttuutuurlijk smaakt dat lekker,waarom zou dat niet lekker zijn. qua vulling zou ik dan voor aardbeitjes gaan. in kleine stukjes met slagroom gemengd (laatst was iemand met een taartje met aardbeiencreme of botercreme). witte fondant (of marsepein) bovenop, je 'mam 60' een rood bloempje erbij (staat in allerhande of misschien een echt roosje), en halve aardbeitjes aan de zijkant... | |
BE | vrijdag 20 september 2013 @ 11:27 |
Ik lurkte hier precies op tijd en heb nu ook de koekjes stempels! Ik had de laatste! Nu bedacht ik me alleen, nu ik net mijn zandkoekjesdeeg klaar heb, dat ik mss ander deeg moet maken zodat ze niet uitlopen. Was dat niet iets met een beetje ei erdoor? | |
Mry | vrijdag 20 september 2013 @ 11:50 |
Zandkoekjesdeeg is toch met ei? Bloem, basterdsuiker, snufje zout, boter, eigeel. Anders dus eigeel toevoegen denk ik Ik hoorde dat de hema ook koekjesstempels heeft maar die waren hier al op | |
BE | vrijdag 20 september 2013 @ 13:08 |
Nee, niet volgens mijn kookboek iig. 200 gr bloem, 100 basterdsuiker, 150 gr koude boter en een snufje zout. Perfecte koekjes altijd. Alleen lopen ze uit. Nu dus ook, ik heb prachtige rondjes in de oven liggen nu. | |
BE | vrijdag 20 september 2013 @ 13:12 |
Zo, de andere helft van het deeg maar even gepimpt met ei, kijken of het zo beter gaat. Gelukt! Nu nog ietsje dikker maken. [ Bericht 60% gewijzigd door BE op 20-09-2013 14:08:26 ] | |
Mirjam | vrijdag 20 september 2013 @ 14:39 |
lief | |
MissHobje | vrijdag 20 september 2013 @ 15:07 |
je hebt ook leuke van yvon jaspers bij intratuin nu voor de helft | |
Holyme | vrijdag 20 september 2013 @ 16:37 |
Door dit topic ook even gekeken en jawel, ik heb de stempels ook! | |
bloempje-moi | vrijdag 20 september 2013 @ 16:47 |
Over koekstempels gesproken Deze site kwam ik net tegen en dacht meteen aan jullie. Weet alleen niet of het per stuk gaat of dat je meteen 100 van die dingen moet laten maken http://cncwebshop.nl/ :-D | |
PM-girl | vrijdag 20 september 2013 @ 16:59 |
Voor alle baktopic-fans een Fok!-koekstempel dan maar! | |
kvd | vrijdag 20 september 2013 @ 19:00 |
de stempel is hier volgens mij echt uitverkocht. heb alleen de puf niet om de stad door te gaan fietsen op zoek naar de stempels. dan volgende week maar voor het normale bedrag (wat eigenlijk dan ook nog niet heel duur is...) | |
Joosie200 | zaterdag 21 september 2013 @ 12:25 |
Het is herfst, dus tijd voor appel(kokos)taart! En nu weet ik weer precies waarom ik liever een cake bak, is minder werk Bereid met roomboter en een nieuwe appelsoort (tenminste voor mij dan) Eens geen jonagold, elstar of goudrenet maar eentje die voor 1 euro de kilo in de aanbieding was bij de supermarkt. De bodem heb ik bestrooid met kokosrasp en de bovenkant v/d vulling eveneens. Eens een keer wat anders | |
casper019 | zaterdag 21 september 2013 @ 19:05 |
Ok mn taartje voor mn ma is aardig geslaagd, het marsepein erop doen was lastiger dan ik dacht maar toch ben ik best tevreden! wat vinden jullie het is een biscuit, en binnenin aardbeien jam (zelfgemaakte!) en banketbakkersroom | |
kvd | zaterdag 21 september 2013 @ 20:00 |
Ziet er goed uit Ik verwachtte alleen een hartje | |
lady-wrb | zaterdag 21 september 2013 @ 20:18 |
ja die heb ik ook. heel toevallig zag ik ze liggen in een bak, klaar om in een schap te leggen. de zak moest zelfs nog open, dus dat heb ik toen maar even gedaan | |
lady-wrb | zaterdag 21 september 2013 @ 20:20 |
ze worden wel steeds goedkoper, die stempels. voor die van suck.uk betaal je zo rond de 15 euro per stuk | |
Mirjam | zaterdag 21 september 2013 @ 20:21 |
wat heeft de hema voor stempels? | |
lady-wrb | zaterdag 21 september 2013 @ 20:23 |
http://www.deleukstetaarten.nl/forum/viewtopic.php?id=229171 | |
Mirjam | zaterdag 21 september 2013 @ 20:23 |
fu, ook 1 met home made, die heb ik dus van suck.uk voor 15 euro | |
lady-wrb | zaterdag 21 september 2013 @ 20:24 |
ja maar die van de hema is een stukje kleiner. die van suck.uk vind ik persoonlijk mooier maar ze zijn duur ja (ik heb ze alledrie ) | |
casper019 | zaterdag 21 september 2013 @ 20:48 |
KLopt was ook het orginele plan, maar dat bakte niet mooi af (heb er mee getest, bij een ronde vorm bakt het toch mooier en egaler en lekkerder af, dus besloot ik het zo te doen) | |
Mry | zaterdag 21 september 2013 @ 20:58 |
Handig om te weten dat het eventueel ook zonder ei kan Bedankt voor de tip! Hier in de buurt zit geen intratuin dus ik ga even nadenken of ik iemand ken die er wel een in de buurt heeft. Dat zou ik ook gedaan hebben denk ik Ik vind die duurdere inderdaad iets leuker, maar 15 euro voor een stempel vind ik wel veel. | |
lady-wrb | zaterdag 21 september 2013 @ 21:07 |
foto? | |
minilot | zaterdag 21 september 2013 @ 21:10 |
Niet slecht Casper! Ziet er lief uit zeg! Wat vond je moeder ervan? | |
Tinuviel | zaterdag 21 september 2013 @ 21:39 |
Be, mooi. Waren ze lekker? Joosie klinkt interessant, appel samen met kokos heb ik nog niet gegeten. Casper, mooi geworden. Was de cake ook lekker? Ik heb ook ambitieuze plannen over een week of twee weer bakken en decoreren. | |
kvd | zaterdag 21 september 2013 @ 21:48 |
http://www.deleukstetaarten.nl/forum/viewtopic.php?id=219256 | |
lady-wrb | zaterdag 21 september 2013 @ 21:49 |
ow die is echt leuk! en belangrijker: die heb ik nog niet eens kijken of intratuin open is morgen ik heb deze ook: http://www.k-ook.nl/pr412(...)-stamps#.Uj35ghCxmKw [ Bericht 39% gewijzigd door lady-wrb op 21-09-2013 21:55:21 ] | |
Mirjam | zaterdag 21 september 2013 @ 22:04 |
nu moet ik die van de intratuin ook, help wat moeten die kosten? | |
kvd | zaterdag 21 september 2013 @ 22:32 |
Ik kom een tientje en 16 euro tegen.... | |
casper019 | zaterdag 21 september 2013 @ 23:04 |
zal het morgen weten, morgen middag hebben wel afgesproken! laat het weten! ja qua uiterlijk ben ik er best tevree mee voor de 1e x! en dat zonder ''extra'' tools | |
kvd | zaterdag 21 september 2013 @ 23:09 |
Hier morgen een stroopdag aan de stroopkoeken van 24 kitchen en aan de stroopkoekjes en van de overgebleven eiwitten maar kleine meringues maken denk ik... | |
Njosnavelin | zaterdag 21 september 2013 @ 23:15 |
Die zien er goed uit | |
kvd | zaterdag 21 september 2013 @ 23:17 |
hopen dat ik ze zo na kan maken | |
lady-wrb | zondag 22 september 2013 @ 14:52 |
volgens mij een tientje. maar ik kwam er net achter dat wij geen intratuin hebben hier heeeeeeelp wie kan er een voor me scoren? please? | |
Myraela | zondag 22 september 2013 @ 14:56 |
Beetje achterlijk voor één stempel zeg. Zo leuk vind ik hem dan ook weer niet. | |
lady-wrb | zondag 22 september 2013 @ 15:38 |
ik wel | |
bloempje-moi | zondag 22 september 2013 @ 16:02 |
K'ook Bijzondere combinatie overigens: koekstempels van Yvon Jaspers bij de Intratuin... | |
lady-wrb | zondag 22 september 2013 @ 18:49 |
vind ik ook. vooral omdat er geen intratuin hier in de buurt is die dingen moeten overal te koop zijn verdorie (al waren ze van corrie van gorp, ik vind ze leuk ) | |
casper019 | zondag 22 september 2013 @ 19:23 |
Ennaast dat hij er goed uitzag (voor mn 1e beklede biscuit) smaakte hij ook super! er een ijsfontijn in gestoken en mn ma pinkte een traantje weg Dus dit ga ik zeker vaker iets leuks mee doen, volgende week is mn pa jarig.. dan wil ik denk ik een slagroomtaartje voor hem maken.. en verder nog ff andere leuke recepten met een biscuit als basis zoeken | |
Tinuviel | zondag 22 september 2013 @ 20:01 |
Fijn casper dat de taart zo goed gelukt was. | |
kvd | zondag 22 september 2013 @ 20:26 |
Mijn 'bakkunsten' van vanmiddag De stroopkoeken van 24kitchen, droog en uit elkaar vallend, smaak redelijk, maar ben bang dat die niet meer gemaakt gaan worden. De stroopkoekjes van smulweb, heerlijk bros aan de buitenkant en een beetje zompig van binnen, heerlijk zoet en kaneelsmaak Nadeel....ik heb nu echt een sh*tload aan koekjes en de hele week al geen zin in snoeperij gehad (vorige week ook maar 3 stukjes millionair shortbread gehad, de rest (15 stuks) heeft vriend op)...hoop dat vriendlief ook een beetje door gaat eten deze week | |
tombolafan | zondag 22 september 2013 @ 20:45 |
ik vroeg een reclamecheque maar die gaven ze niet dus ik vrees dat t een op=op was Heb dus wel rondgezocht en ergens de laatste gekocht | |
kvd | zondag 22 september 2013 @ 20:50 |
Huh? Zou het?Zouden ze het dan in de reclame gooien met 25% korting? Ik ga hier morgen even een rondje fietsen, ben dan in de buurt van 4 AH's | |
lady-wrb | zondag 22 september 2013 @ 21:30 |
dan kan je beter even online kijken op appie. die geeft aan of het filiaal waar je heen wil dat ding verkoopt. zo kwam ik er ook achter dat ik helemaal naar zaandam moest en dat filiaal hier twee keer vallen vandaan het ding niet had | |
kvd | zondag 22 september 2013 @ 21:34 |
Ik heb het donderdag via de app gedaan, op mijn boodschappenlijstje gezet, als iets niet verkocht wordt in de winkel waar ik altijd kom, dan wordt dat aangegeven. De stempels zouden wel worden verkocht mijn 'mijn' ah, ik heb de sticker met prijs ook gezien, maar hij was gewoon op | |
casper019 | zondag 22 september 2013 @ 21:55 |
Stroopkoekjes zijn toch 2 koeken op elkaar met stroop ertussen? of zijn dat andere koeken? ze zien er wel lekker uit, mag altijd wel wat bij mij langsbrengen (purmerend) 'knipoog' | |
casper019 | zondag 22 september 2013 @ 21:56 |
mag ik mis dat meringue recept van je | |
RenRen- | zondag 22 september 2013 @ 22:18 |
Er zitten hier vast mensen met automatische mixers/keukenmachines. Ik wil graag een goede mixer kopen als ik uit huis ga dit jaar. Ik wil er eentje die goed is, maar ik wil niet dat hij 600 euro kost. Ik heb wel wat opzij gezet, maar ik vroeg me af wat jullie zouden aanraden. Wat ik belangrijk vind is dat de kom vast komt te staan. En het zou handig zijn als er verschillende mixpoten zijn. Verder weinig eis Help? | |
Sjeen | zondag 22 september 2013 @ 22:24 |
Ik hou van mijn Kenwood Chef, maar die is nou net in de prijsklasse die je niet wil. Kenwood heeft volgens mij ook wel een niet professioneel model, effe zoeken voor je | |
RenRen- | zondag 22 september 2013 @ 22:25 |
Instapmodel zou ik heel blij mee zijn Dankjewel | |
Dragonberry | zondag 22 september 2013 @ 22:29 |
Ik heb een Bosch mum staan. Is gelijk ook een keukenmachine en meer. Ben er nog steeds heel blij mee | |
Sjeen | zondag 22 september 2013 @ 22:34 |
http://www.bobshop.nl/nl/(...)3godS28ATA#overzicht | |
RenRen- | zondag 22 september 2013 @ 22:39 |
omg cremekleur Even zoeken bij welke fysieke winkel hij te koop is, dan kan ik hem voelen. Dragonberry, dankje, die ga ik ook even googlen! | |
casper019 | zondag 22 september 2013 @ 23:03 |
gewoon een mixer kopen krijg je spierballen van! | |
SV-tje | zondag 22 september 2013 @ 23:14 |
Heb deze ook en werk er al een aantal jaar heel prettig mee. | |
kvd | maandag 23 september 2013 @ 08:10 |
Blijkbaar zijn er meerdere stroopkoeken Bij de eerste (die overigens de prullenbak ingaan, tenzij ze vannacht op mysterieuze wijze eetbaar zijn geworden) zit er appelstroop in de koeken, bij de tweede gewone stroop. Daarom zullen ze wel zo heten. Eiwitten opkloppen met een heel klein beetje zout, dan langzaam suiker toevoegen (50 gram per 1 eiwit). Als het mengsel glanzend is en er pieken van kunnen worden gemaakt wat azijn en maizena toevoegen (blijft het mengsel goed stijf van). Op bakplaat of in springvorm, waarbij je de randen wat hoger hebt dan het midden (zodat er een soort van kom ontstaat, is voor een pavlova). In een voorverwarmde oven van 100/110 graden. Na een uur oven uitzetten en kijken of de meringues van het bakpapier afkomen. Wat erg belangrijk is, de kom waar de eiwitten ingaan moet goed vetvrij en droog zijn, evenals de mixer en het bakje waar je eventueel je eieren in splitst. Als dat niet vetvrij is, zullen de eiwitten niet goed opstijven. Op het filmpje wat ik zag deden ze dat door met een citroen over alle oppervlakten te gaan en daarna droog te vegen met keukenpapier, ik heb het bij gebrek aan een citroen gewoon met citroensap uit een flesje gedaan Je kan ook Franse meringue maken, dan moet je warme suikerstroop in het eimengsel gooien. Die heb ik nog niet geprobeerd. Je kan er van alles mee doen, een lekkere pavlova maken (met slagroom en fruit) of ze gewoon zo opsnoepen of ze in een toetje doen (bv griekse yoghurt gemengd met slagroom en jam) of een eton mess maken. [ Bericht 0% gewijzigd door kvd op 23-09-2013 10:47:20 ] | |
lady-wrb | maandag 23 september 2013 @ 08:15 |
hier ook een kenwood chef ik ben er erg tevreden over. en zo duur is die nou toch ook weer niet? | |
Pietverdriet | maandag 23 september 2013 @ 08:19 |
Kenwood en Kitchenaid maken erg goede keukenmachines | |
HenkPietKlaasWim | maandag 23 september 2013 @ 08:30 |
Bestel 'm bij Electrostock.be dan heb je de Kitchenaid voor 379 euro. Het is even afwachten welke kleuren ze hebben en ze hebben een minimale lak beschadiging (en dan bedoel ik ook echt minimaal), maar het scheelt je wel ruim 200 euro. | |
Etcetera | maandag 23 september 2013 @ 08:35 |
Ik heb laatst meringues gemaakt met slechts 2 ingredienten: eiwitten en suiker. Vetvrij maken van kom en gardes heb ik met wat azijn en een keukenpapiertje gedaan. De meringues waren prima gelukt Waar is het zout voor? | |
Pietverdriet | maandag 23 september 2013 @ 08:49 |
De overlevering in de keuken wil dat een beetje zout er voor zorgt dat eiwitten beter opslaan. Net als een drupje citroensap. | |
Etcetera | maandag 23 september 2013 @ 08:50 |
Ah, okay Ik heb gewoon lang staan kloppen En ze waren heerlijk luchtig en zacht, zakten niet in | |
het-is-mij | maandag 23 september 2013 @ 08:54 |
Heb net bij kruidvat een siliconen trein cake vorm gehaald en ringen voor koekjes. Deze week in de aanbieding | |
Bleie | maandag 23 september 2013 @ 09:06 |
Echt waar? Dat is wel een goede deal dan. Ik heb een magimix keukenmachine. Perfect voor snijden, raspen en pureren, maar met (brood)deeg kan hij niks. Met opzetstukken kunnen kitchenaids echt alles toch? | |
MonkNL | maandag 23 september 2013 @ 09:22 |
Heb mijn keizerrode kitchenaid via MP gekocht, perfecte snelle levering en zonder beschadigingen. De mevrouw van wie ik hem kocht verkoopt ook alle opzetstukken. Dacht dat zij zaken deed vanuit Zeeland ergens. Was 399,- overigens. [ Bericht 4% gewijzigd door MonkNL op 23-09-2013 10:05:30 ] | |
HenkPietKlaasWim | maandag 23 september 2013 @ 09:32 |
Yep, ze reageren over het algemeen behoorlijk snel op Facebook:https://www.facebook.com/ElectroStockAalst | |
Spuuglokje | maandag 23 september 2013 @ 09:33 |
Kitchenaid. Beste aanschaf ooit. Ik had gisteren een fantastisch leuke dagworkshop bij de Koekenbakkers. We gingen zelf een paddenstoeluitsteker maken en daarmee onze eigen koekjes uitsteken en bakken. En verder gingen we al gebakken koekjes decoreren met icing die we zelf maakten. Dit is mijn resultaat: | |
Isabeau | maandag 23 september 2013 @ 09:34 |
Ooooh! Wat mooi en leuk en zonde om op te eten!! | |
Holyme | maandag 23 september 2013 @ 10:28 |
Ik wil vandaag of morgen die AH stempels eens gaan proberen, heeft er hier iemand een fijn recept voor niet uitlopende koekjes? Zag al eerder een recept voorbij komen (maar helaas niet opgeslagen) en een paar pagina's terug ook iets over ei door het zandkoekjes recept? Spuuglokje, wat ontzettend mooi weer!! | |
tombolafan | maandag 23 september 2013 @ 10:47 |
uit een post van lady-wrb: http://elkedagzaterdag.bl(...)kjesstempel.html?m=1 | |
kvd | maandag 23 september 2013 @ 10:49 |
Daar staat de stempel van Yvon Jaspers bij...loopt die lijn van haar dan al zo lang? | |
tombolafan | maandag 23 september 2013 @ 11:26 |
geen idee... Zou wel verklaren waarom ie in de aanbieding is | |
Holyme | maandag 23 september 2013 @ 11:56 |
Ja! Dankjewel | |
PureEvil | maandag 23 september 2013 @ 12:12 |
Ik hoop stiekem dat ze die koek stempels nog hebben bij de AH, heb net mn zusje opdracht gegeven om ze te kopen | |
kvd | maandag 23 september 2013 @ 12:15 |
Dat moest ik dus vanochtend doen...langs de AH's...vergeten | |
RenRen- | maandag 23 september 2013 @ 12:17 |
Beste advies van dit topic Kitchenaid vind ik vaak erg duur. Maar is Kenwood van ongeveer eenzelfde kwaliteit? Oh serieus? Ik vind het alsnog veel geld, maar ik ga er wel even naar kijken! Ik wil namelijk wel een Kitchenaid, maar misschien moet ik daar gewoon nog een paar jaar voor sparen | |
Lienekien | maandag 23 september 2013 @ 12:21 |
Kenwood is qua kwaliteit heel prima. Alleen heeft die geen opties om uit te breiden met allerlei hulpstukken zoals de KitchenAid dat wel heeft. | |
lady-wrb | maandag 23 september 2013 @ 14:28 |
hoe bedoel je dat? ik zou op mijn kenwood allerlei uitbreidingen kunnen kopen. (heb nu alleen zo'n glazen ding met messen onderin (geen idee hoe het heet en ik gebruik het nooit) maar ik wil ooit wel een pastamachine en macaronimaker dr op hebben. wat heeft een kitchenaid nog meer dan? | |
lady-wrb | maandag 23 september 2013 @ 14:30 |
een paar topics terug ging het over recepten voor shortbread. dat zou ook niet uitlopen (ik heb het nog niet geprobeerd) | |
Holyme | maandag 23 september 2013 @ 14:36 |
Heb nu 2 ballen deeg in de koeling liggen, als dat recept niet goed werkt, dan zal ik die nog 'ns opzoeken. Thanks! | |
Holyme | maandag 23 september 2013 @ 15:03 |
Eerste set koekjes loopt wel uit Niet zoveel als zonder ei, maar volgende keer dus nog extra eigeel toevoegen of 'n shortbread recept proberen! | |
kwakz0r | maandag 23 september 2013 @ 16:13 |
ik heb wel een keukenmachine maar doe eigenlijk alles met mijn mixer. alleen ben ik nu één van de klutsers kwijt boehoe! eigenlijk kwam ik vooral even zeggen dat ik die koeken met icing ONWIJS mooi vind. wat superleuk!!! | |
Pietverdriet | maandag 23 september 2013 @ 16:18 |
Garde heet dat, en dingen komen vanzelf boven water, vooral als je een nieuwe koopt. Ik hield dat een jaar vol met de lader van mijn accu dyson. Na een jaar een nieuwe gekocht, Dyson weer in gebruik. Twee weken na de aanschaf van de nieuwe kwam de oude weer boven water. Wet van behoud van ellende heet dat | |
kwakz0r | maandag 23 september 2013 @ 16:20 |
d'oh, een garde... mijn moeder roept altijd "wat het huis neemt geeft het ook weer terug". maar meestal idd pas als je een nieuwe hebt gekocht, en wat betreft sokken vrees ik dat er toch echt een wormhole zit achterin mijn wasmachine... dus nu mix ik met 1 garde... | |
Lienekien | maandag 23 september 2013 @ 16:24 |
Op de Patisserie Kenwood passen iig geen pastamachine en vleesmolen, bijvoorbeeld. | |
casper019 | maandag 23 september 2013 @ 17:07 |
Ik wil net in mn nieuwe 12 cm bakvorm een klein appeltaartje bakken dus heb goudranetten gekocht.. echter schil er net 2 nu.. en nog in geen 3-4 minuten kleuren ze allebei helemaal bruin, hoe kan dat dat heb ik nooit met jongagold? zijn ze dan nog niet rijp of hoort dat bij de appelsoort? | |
loecje | maandag 23 september 2013 @ 17:38 |
klein beetje citroensap over de appels heen doen | |
Crisisstudent | maandag 23 september 2013 @ 17:45 |
Ik heb net een 'nieuwe' oven en hoopte dat jullie deze ietwat onconventionele icoontjes bij functie zouden kunnen noemen! http://imgur.com/meVUQsT | |
lady-wrb | maandag 23 september 2013 @ 17:56 |
volgens mij is het dit: boven en onderverwarming (ovenstand) magnetronstand combi (magnetron- en ovenstand) van links naar echts gelezen | |
casper019 | maandag 23 september 2013 @ 18:04 |
Jup, maar hoort het bij goudreinetten dan dat ze zo snel bruin kleuren? echt 2-3 minuten en totaaal bruin elsters doen dat pas na 30 minuten! | |
Spuuglokje | maandag 23 september 2013 @ 19:22 |
Dank jullie wel, Isabeau KwakzOr en Holyme! | |
Dragonberry | maandag 23 september 2013 @ 19:31 |
Bij AH en hema hier geen stempels Gelukkig maak ik bijna nooit koekjes | |
lady-wrb | maandag 23 september 2013 @ 19:56 |
volgens mij houdt dat verband met hoe zuur ze zijn. elstar is een stuk minder zuur | |
kvd | maandag 23 september 2013 @ 19:59 |
Ik heb je foto's gemist....ik ben jaloers | |
Tinuviel | maandag 23 september 2013 @ 20:03 |
Supermooi Spuuglokje! | |
Spuuglokje | maandag 23 september 2013 @ 20:19 |
Foto's gemist? Die staan er als je een stukje naar boven scrollt. Of ehhh bedoel je het anders, dat ik niet meer zo vaak foto's post? Tinuviel jij ook bedankt! | |
-mandy- | maandag 23 september 2013 @ 20:25 |
Wie weet wat ik kan doen om slagroomsoezen of eclairs te doen rijzen in de oven? Vanmiddag had ik ze gemaakt en recept nauwkeurig gevolgd, met de smaak en kleur is niets mis mee, spul is alleen zo plat als wat. Waaraan zou dit kunnen liggen? | |
kvd | maandag 23 september 2013 @ 20:29 |
Nee, ze staan er wel, maar ze waren ondergesneeuwd in het kenwood kitchenaid verhaal enzo...dus ik had ze even niet gezien/gemist... | |
lady-wrb | maandag 23 september 2013 @ 20:30 |
heeft het deeg gekookt? | |
-mandy- | maandag 23 september 2013 @ 20:36 |
hmm, da's een goeie idd. heb stap voor stap alles toegevoegd tot het deeg losliet van de kookpan. maar koken volgens mij niet. als het daarom zou liggen.kookdeeg idd | |
lady-wrb | maandag 23 september 2013 @ 20:38 |
als ei gekookt heeft, rijst het niet meer | |
Lienekien | maandag 23 september 2013 @ 20:40 |
Soezendeeg kookt wel, zou ik zeggen. | |
-mandy- | maandag 23 september 2013 @ 20:45 |
en dicht |