Die 4-taart is leuk!!!quote:Op maandag 9 september 2013 14:41 schreef Bleie het volgende:
Mijn dochter wordt vandaag 4, en dat werd gisteren gevierd, dus ik mocht fijn bakken zaterdag en zondag.
Op haar verzoek: appeltaart:
[ link | afbeelding ]
Cheesecake met aardbeien:
[ link | afbeelding ]
En de 'kindertaart':
[ link | afbeelding ]
die bestaan welquote:Op donderdag 12 september 2013 23:21 schreef -mandy- het volgende:
[..]
Die 4-taart is leuk!!!
Domme vraag misschien, maar is die taart uit 1 stuk of grote blokken aan elkaar geplakt met glazuur of zo? Of heb je een taartvorm in een 4?
ziet er goed uit!quote:Op zondag 8 september 2013 13:48 schreef EnemyRock het volgende:
Nog een foto van de aangesneden ''cheesecake''
[ afbeelding ]
Hij was overigens verrukkelijk!
jij houdt ook niet van rozijnen? ziet er goed uit!quote:Op zaterdag 14 september 2013 20:17 schreef shomila het volgende:
Ik heb de Dudok appeltaart gemaakt.
Ik heb er extra een laagje spijs ingedaan.
[/img]http://www.flickr.com/photos/100287865@N06/9740947455/[/img]
Ziet er goed uit. Ik wil ook appeltaart met spijs maar mijn man houdt er niet van.quote:Op zaterdag 14 september 2013 20:17 schreef shomila het volgende:
Ik heb de Dudok appeltaart gemaakt.
Ik heb er extra een laagje spijs ingedaan.
[/img]http://www.flickr.com/photos/100287865@N06/9740947455/[/img]
even makenquote:Op zaterdag 14 september 2013 19:23 schreef Adnap het volgende:
Vandaag een gluten vrije boterkoek gemaakt: 250 gr roomboter, 125 gr amandelmeel, 125 gr rijstmeel, 1 ei en 250 gr witte basterdsuiker.
Beetje citroenrasp voor de smaak.
Hij rook zalig en smaakt nog beter, dus deze blijft in het assortiment !
foto heb ik niet, sorry
Je proeft de amandel, rijsymeel haal ik bij de natuurwinkel, kan oookmet ander glutenvrij merl of helemaal met amandelmeel.dat is ddenkik nog lekkerder. Wel meer eidan gewoon, dus 1 heel ei en 1 eigeel. Hij is wel kruimeliger dan de gewone maar gezien het feit dat iedereen voor ronde 2 ging....op dusquote:Op zaterdag 14 september 2013 23:14 schreef lady-wrb het volgende:
[..]
even maken zit hier in 10 minuten in de oven : boter smelten, rest in beslagkom behalve het ei, al mixend boter erbij, dan ei nog 4-5 minuten mixen en boem in vorm storten
handig voor de beeldvorming.
proef je de amandel? en rijstmeel is dat nutrix ofzo?
Er zit 1 kopje rozijnen in, ze houden er hier niet zo van.quote:Op zaterdag 14 september 2013 21:45 schreef Dragonberry het volgende:
[..]
jij houdt ook niet van rozijnen? ziet er goed uit!
Amandelmeel kan je kopen bij de biologische winkel, maar ook (goedkoper) bij de toko. Tenminste wel bij mijn toko .quote:Op zondag 8 september 2013 13:25 schreef Spuuglokje het volgende:
Lekker Zonnetje!
Ik kwam een heerlijk recept voor frambozencupcakejes tegen (van Katie Quinn Davies) en had gisteren zin om ze te maken. Ik had geen amandelmeel, en toen ik naar het turkse winkeltje ging om te kijken of ze dat daar hadden, kreeg ik zomaar gratis amandelen mee. Hij zei dat ik de amandelen een tijd in warm water moest laten staan, zodat het velletje er zo afgehaald kon worden, en dat ik de amandelen dan kon fijnhakken met een staafmixer/keukenmachine. En dat werkte! Ze waren héérlijk!
Zo zag het er uit voor ze in de oven gingen (achteraf had ik ze wel iets voller kunnen doen):
[ afbeelding ]
Even laten afkoelen op een rooster:
[ afbeelding ]
Mmmm... het lekkerst als ze nog warm zijn!
[ afbeelding ]
Hoe meer amandelmeel, hoe kruimeliger, dus met helemaal amandelmeel wordt dat vermoedelijk wel erg kruimelig. Ik zou er kastanjemeel bij doen in plaats van rijstemeel (is lekkerder, vind ik).quote:Op zondag 15 september 2013 07:01 schreef Adnap het volgende:
[..]
Je proeft de amandel, rijsymeel haal ik bij de natuurwinkel, kan oookmet ander glutenvrij merl of helemaal met amandelmeel.dat is ddenkik nog lekkerder. Wel meer eidan gewoon, dus 1 heel ei en 1 eigeel. Hij is wel kruimeliger dan de gewone maar gezien het feit dat iedereen voor ronde 2 ging....op dus
Ik maak mijn meringues ook meestal met kristalsuiker, en over het algemeen worden ze niet sneeuwwit. Vind ik zelf eigenlijk wel lekker, een beetje kleurquote:Op zondag 15 september 2013 16:40 schreef Etcetera het volgende:
Ik heb meringues gemaakt vandaag, en die zijn best wel aardig gelukt Alleen wat ik niet snap: ze hebben een donkerdere kleur dan ik zou verwachten.
Ik heb eiwitten en fijne kristalsuiker gebruikt, als ik de volgende keer poedersuiker gebruik, worden ze dan 'echt' wit
Die van mij smaken ook iets anders dan ik had verwacht, dat vind ik zo raar misschien dat de suiker wat gecarameliseerd is ofzo.quote:Op zondag 15 september 2013 17:27 schreef Hawaii_Tim het volgende:
[..]
Ik maak mijn meringues ook meestal met kristalsuiker, en over het algemeen worden ze niet sneeuwwit. Vind ik zelf eigenlijk wel lekker, een beetje kleur
Misschien helpt een stuk aluminiumfolie of een bakblech erboven als een soort dakje, zodat ze niet zo bruin worden?quote:Op zondag 15 september 2013 17:38 schreef Etcetera het volgende:
[..]
Die van mij smaken ook iets anders dan ik had verwacht, dat vind ik zo raar misschien dat de suiker wat gecarameliseerd is ofzo.
Forum Opties | |
---|---|
Forumhop: | |
Hop naar: |