Wat aardig! En inderdaad, werkt goed. Doe ik ook vaak zat als mijn amandelmeel op is. Erg lekker altijd, baksels met amandelmeel.quote:Op zondag 8 september 2013 13:25 schreef Spuuglokje het volgende:
Ik had geen amandelmeel, en toen ik naar het turkse winkeltje ging om te kijken of ze dat daar hadden, kreeg ik zomaar gratis amandelen mee. Hij zei dat ik de amandelen een tijd in warm water moest laten staan, zodat het velletje er zo afgehaald kon worden, en dat ik de amandelen dan kon fijnhakken met een staafmixer/keukenmachine. En dat werkte!
Wel een heel klein taartje ja! Regulier appeltaartdeeg en -vulling, of nog iets bijzonders mee gedaan, afgezien van het originele deegdekseltje?quote:Op zondag 8 september 2013 12:35 schreef Zonnetje1981 het volgende:
Gisteravond een mini appeltaartje gemaakt (10 cm.)
Ziet er zeer fijn chocoladerig uit! Overigens: maple syrup zou ik eerder vervangen door golden syrup (potje bij de AH) en eventueel wat extra palm- of bruine suiker. Blijft het in elk geval nog steeds veganistisch en honing smaakt vaak nogal overheersend, vind ik.quote:Op zondag 8 september 2013 13:48 schreef EnemyRock het volgende:
Nog een foto van de aangesneden ''cheesecake''
[ afbeelding ]
Hij was overigens verrukkelijk!
Golden Syrup ken ik niet, en ja ik eet zelf helemaal niet veganistisch, glutenvrij of rauw, vond het gewoon een leuk recept om te volgen maar om er dan als laatste achter te komen dat het toch net niet veganistisch is was wel jammer.quote:Op zondag 8 september 2013 13:50 schreef minilot het volgende:
[..]
Ziet er zeer fijn chocoladerig uit! Overigens: maple syrup zou ik eerder vervangen door golden syrup (potje bij de AH) en eventueel wat extra palm- of bruine suiker. Blijft het in elk geval nog steeds veganistisch en honing smaakt vaak nogal overheersend, vind ik.
Maar och, zo te lezen was -ie hoe dan ook lekker!
Golden Syrup is een soort lichte stroop. Invertsuikerstroop. Krijg je als je suiker met zuur behandelt, het is nogal een rommeltje. Het is 25% zoeter dan suiker. Is iets vloeibaarder dan pure glucose die je in potjes kunt kopen.quote:Op zondag 8 september 2013 13:52 schreef EnemyRock het volgende:
[..]
Golden Syrup ken ik niet, en ja ik eet zelf helemaal niet veganistisch, glutenvrij of rauw, vond het gewoon een leuk recept om te volgen maar om er dan als laatste achter te komen dat het toch net niet veganistisch is was wel jammer.
Ik heb ook wel een stuk minder honing gebruikt want de textuur is wat dikker dan ahoornsiroop.
Maar behalve minder zoet qua smaak ook minder geschikt om maple syrup te vervangen vind ik, vandaar de suggestiequote:Op zondag 8 september 2013 13:55 schreef djkoelkast het volgende:
[..]
Golden Syrup is een soort lichte stroop. Invertsuikerstroop. Krijg je als je suiker met zuur behandelt, het is nogal een rommeltje. Het is 25% zoeter dan suiker en bevat veel fructose.
Je kunt het heel goed vervangen voor rijststroop, gerstemoutstroop, maisstroop (reformwinkel), alleen is dat wel minder zoet.
Ik heb de context niet gelezen moet ik bekennen, ik wist niet dat iemand ahornsiroop wilde vervangen, want dat moet je gewoon niet vervangenquote:Op zondag 8 september 2013 13:56 schreef minilot het volgende:
[..]
Maar behalve minder zoet qua smaak ook minder geschikt om maple syrup te vervangen vind ik, vandaar de suggestie
Inderdaad wel dikker (maar dat is honing ook), en op te lossen met wat extra vocht.
Helemaal mee eens, want ahornsiroop is niets minder dan godallemachtig lekker!quote:Op zondag 8 september 2013 14:18 schreef djkoelkast het volgende:
[..]
Ik heb de context niet gelezen moet ik bekennen, ik wist niet dat iemand ahornsiroop wilde vervangen, want dat moet je gewoon niet vervangen
Maar evengoed beperken want er zit nog steeds een shitload aan fructose inquote:Op zondag 8 september 2013 14:19 schreef minilot het volgende:
[..]
Helemaal mee eens, want ahornsiroop is niets minder dan godallemachtig lekker!
Tsja. Ik doe een half jaar met een pot fles, gebruik het héél af en toe in een toetje of een baksel en dan vind ik dat ik me daar absoluut niet druk over hoef te maken.quote:Op zondag 8 september 2013 14:24 schreef djkoelkast het volgende:
[..]
Maar evengoed beperken want er zit nog steeds een shitload aan fructose in
Er staat hier een flacon in de voorraadkast maar die is nog dicht. Gekregen van iemand uit Canada.quote:Op zondag 8 september 2013 14:28 schreef minilot het volgende:
[..]
Tsja. Ik doe een half jaar met een pot, gebruik het héél af en toe in een toetje of een baksel en dan vind ik dat ik me daar absoluut niet druk over hoef te maken.
Nee, niets bijzonders. Harde wenerdeeg gemaakt, genoeg voor nog een taartje die ik zo ga makenquote:Op zondag 8 september 2013 13:46 schreef minilot het volgende:
Wel een heel klein taartje ja! Regulier appeltaartdeeg en -vulling, of nog iets bijzonders mee gedaan, afgezien van het originele deegdekseltje?
Prachtig! Deze ga ik volgende week maken!quote:Op zondag 8 september 2013 13:25 schreef Spuuglokje het volgende:
Lekker Zonnetje!
Ik kwam een heerlijk recept voor frambozencupcakejes tegen (van Katie Quinn Davies) en had gisteren zin om ze te maken. Ik had geen amandelmeel, en toen ik naar het turkse winkeltje ging om te kijken of ze dat daar hadden, kreeg ik zomaar gratis amandelen mee. Hij zei dat ik de amandelen een tijd in warm water moest laten staan, zodat het velletje er zo afgehaald kon worden, en dat ik de amandelen dan kon fijnhakken met een staafmixer/keukenmachine. En dat werkte! Ze waren héérlijk!
Zo zag het er uit voor ze in de oven gingen (achteraf had ik ze wel iets voller kunnen doen):
[ afbeelding ]
Even laten afkoelen op een rooster:
[ afbeelding ]
Mmmm... het lekkerst als ze nog warm zijn!
[ afbeelding ]
Van buiten naar binnen roeren in rondjes, lijkt me.quote:Op maandag 9 september 2013 18:26 schreef casper019 het volgende:
Wauw wat een coole kindertaart!! wat voor taart is dat precies van binnne??
en kan iemand me vertellen wat betekent een spiraalbeweging door het beslag? wat voor beweging is dat
Ik heb nu het recept van een karnemelkse verjaardagstaart van Nigella Lawson (Hoe word ik een goddelijke huisvrouw) gebruikt, maar het kan volgens mij met elke cake. Gebakken in een vierkante vorm, die in stukken gesneden zodat ik er een 4 van kon maken, bestreken met chocoladepasta en toen m&m's erop geplakt.quote:Op maandag 9 september 2013 18:26 schreef casper019 het volgende:
Wauw wat een coole kindertaart!! wat voor taart is dat precies van binnne??
en kan iemand me vertellen wat betekent een spiraalbeweging door het beslag? wat voor beweging is dat
Gefeliciteerd!quote:Op maandag 9 september 2013 14:41 schreef Bleie het volgende:
Mijn dochter wordt vandaag 4, en dat werd gisteren gevierd, dus ik mocht fijn bakken zaterdag en zondag.
Op haar verzoek: appeltaart:
[ link | afbeelding ]
Cheesecake met aardbeien:
[ link | afbeelding ]
En de 'kindertaart':
[ link | afbeelding ]
Tof! Doe mij ook maar zo'n taart voor mijn verjaardag!quote:Op maandag 9 september 2013 14:41 schreef Bleie het volgende:
En de 'kindertaart':
[ link | afbeelding ]
Die 4-taart is leuk!!!quote:Op maandag 9 september 2013 14:41 schreef Bleie het volgende:
Mijn dochter wordt vandaag 4, en dat werd gisteren gevierd, dus ik mocht fijn bakken zaterdag en zondag.
Op haar verzoek: appeltaart:
[ link | afbeelding ]
Cheesecake met aardbeien:
[ link | afbeelding ]
En de 'kindertaart':
[ link | afbeelding ]
die bestaan welquote:Op donderdag 12 september 2013 23:21 schreef -mandy- het volgende:
[..]
Die 4-taart is leuk!!!
Domme vraag misschien, maar is die taart uit 1 stuk of grote blokken aan elkaar geplakt met glazuur of zo? Of heb je een taartvorm in een 4?
ziet er goed uit!quote:Op zondag 8 september 2013 13:48 schreef EnemyRock het volgende:
Nog een foto van de aangesneden ''cheesecake''
[ afbeelding ]
Hij was overigens verrukkelijk!
jij houdt ook niet van rozijnen? ziet er goed uit!quote:Op zaterdag 14 september 2013 20:17 schreef shomila het volgende:
Ik heb de Dudok appeltaart gemaakt.
Ik heb er extra een laagje spijs ingedaan.
[/img]http://www.flickr.com/photos/100287865@N06/9740947455/[/img]
Ziet er goed uit. Ik wil ook appeltaart met spijs maar mijn man houdt er niet van.quote:Op zaterdag 14 september 2013 20:17 schreef shomila het volgende:
Ik heb de Dudok appeltaart gemaakt.
Ik heb er extra een laagje spijs ingedaan.
[/img]http://www.flickr.com/photos/100287865@N06/9740947455/[/img]
even makenquote:Op zaterdag 14 september 2013 19:23 schreef Adnap het volgende:
Vandaag een gluten vrije boterkoek gemaakt: 250 gr roomboter, 125 gr amandelmeel, 125 gr rijstmeel, 1 ei en 250 gr witte basterdsuiker.
Beetje citroenrasp voor de smaak.
Hij rook zalig en smaakt nog beter, dus deze blijft in het assortiment !
foto heb ik niet, sorry
Je proeft de amandel, rijsymeel haal ik bij de natuurwinkel, kan oookmet ander glutenvrij merl of helemaal met amandelmeel.dat is ddenkik nog lekkerder. Wel meer eidan gewoon, dus 1 heel ei en 1 eigeel. Hij is wel kruimeliger dan de gewone maar gezien het feit dat iedereen voor ronde 2 ging....op dusquote:Op zaterdag 14 september 2013 23:14 schreef lady-wrb het volgende:
[..]
even maken zit hier in 10 minuten in de oven : boter smelten, rest in beslagkom behalve het ei, al mixend boter erbij, dan ei nog 4-5 minuten mixen en boem in vorm storten
handig voor de beeldvorming.
proef je de amandel? en rijstmeel is dat nutrix ofzo?
Er zit 1 kopje rozijnen in, ze houden er hier niet zo van.quote:Op zaterdag 14 september 2013 21:45 schreef Dragonberry het volgende:
[..]
jij houdt ook niet van rozijnen? ziet er goed uit!
Amandelmeel kan je kopen bij de biologische winkel, maar ook (goedkoper) bij de toko. Tenminste wel bij mijn toko .quote:Op zondag 8 september 2013 13:25 schreef Spuuglokje het volgende:
Lekker Zonnetje!
Ik kwam een heerlijk recept voor frambozencupcakejes tegen (van Katie Quinn Davies) en had gisteren zin om ze te maken. Ik had geen amandelmeel, en toen ik naar het turkse winkeltje ging om te kijken of ze dat daar hadden, kreeg ik zomaar gratis amandelen mee. Hij zei dat ik de amandelen een tijd in warm water moest laten staan, zodat het velletje er zo afgehaald kon worden, en dat ik de amandelen dan kon fijnhakken met een staafmixer/keukenmachine. En dat werkte! Ze waren héérlijk!
Zo zag het er uit voor ze in de oven gingen (achteraf had ik ze wel iets voller kunnen doen):
[ afbeelding ]
Even laten afkoelen op een rooster:
[ afbeelding ]
Mmmm... het lekkerst als ze nog warm zijn!
[ afbeelding ]
Hoe meer amandelmeel, hoe kruimeliger, dus met helemaal amandelmeel wordt dat vermoedelijk wel erg kruimelig. Ik zou er kastanjemeel bij doen in plaats van rijstemeel (is lekkerder, vind ik).quote:Op zondag 15 september 2013 07:01 schreef Adnap het volgende:
[..]
Je proeft de amandel, rijsymeel haal ik bij de natuurwinkel, kan oookmet ander glutenvrij merl of helemaal met amandelmeel.dat is ddenkik nog lekkerder. Wel meer eidan gewoon, dus 1 heel ei en 1 eigeel. Hij is wel kruimeliger dan de gewone maar gezien het feit dat iedereen voor ronde 2 ging....op dus
Ik maak mijn meringues ook meestal met kristalsuiker, en over het algemeen worden ze niet sneeuwwit. Vind ik zelf eigenlijk wel lekker, een beetje kleurquote:Op zondag 15 september 2013 16:40 schreef Etcetera het volgende:
Ik heb meringues gemaakt vandaag, en die zijn best wel aardig gelukt Alleen wat ik niet snap: ze hebben een donkerdere kleur dan ik zou verwachten.
Ik heb eiwitten en fijne kristalsuiker gebruikt, als ik de volgende keer poedersuiker gebruik, worden ze dan 'echt' wit
Die van mij smaken ook iets anders dan ik had verwacht, dat vind ik zo raar misschien dat de suiker wat gecarameliseerd is ofzo.quote:Op zondag 15 september 2013 17:27 schreef Hawaii_Tim het volgende:
[..]
Ik maak mijn meringues ook meestal met kristalsuiker, en over het algemeen worden ze niet sneeuwwit. Vind ik zelf eigenlijk wel lekker, een beetje kleur
Misschien helpt een stuk aluminiumfolie of een bakblech erboven als een soort dakje, zodat ze niet zo bruin worden?quote:Op zondag 15 september 2013 17:38 schreef Etcetera het volgende:
[..]
Die van mij smaken ook iets anders dan ik had verwacht, dat vind ik zo raar misschien dat de suiker wat gecarameliseerd is ofzo.
Forum Opties | |
---|---|
Forumhop: | |
Hop naar: |