abonnement Unibet Coolblue
  zaterdag 7 september 2013 @ 21:31:30 #1
139516 uniekhoorn
uniek, zoals ieder ander
pi_130928619
Welkom in het grote baktopic! Alles over koekjes, cake, muffins en al je andere bak avonturen.

Met:

Kokos (brrrr :r :D)

Botten

Appels :9


Handig: omrekentabel voor Amerikaanse maten
http://www.culy.nl/inspiratie/culy-legt-amerikaanse-maten-uit-omrekenen-van-cups-pints-en-ounces/

[ Bericht 4% gewijzigd door uniekhoorn op 07-09-2013 21:37:25 ]
Nu doen en genieten, doodgaan kan altijd nog!
Zolang er alcohol verkocht wordt, heb ik geen probleem.
Je moet het leven nemen met een korreltje zout..... schijfje limoen en een shot tequilla
pi_130929823
@uniekhorn, voor het bladerdeeg wist ik helaas geen recept (niet in me opgekomen dat je dat miss ook zelf kan maken, leuk idee voor de volgende x!!) voorderest is dit het recept:
(en net 1tje op, en ze zijn GRUWLIJK lekker)

voordrest is dit t recept:

2 friszure appels (bijv. goudreinet), geschild
100 g rozijnen
1 tl gemalen kaneel
6 el fijne kristalsuiker
1/2 pak amandelspijs (a 300 g), verkruimeld
1 pak bladerdeeg (pak 10 plakjes, diepvries), ontdooid
1 ei, losgeklopt

1. Verwarm de oven voor op 200 ºC. Snijd de appels in parten, verwijder het klokhuis en snijd het vruchtvlees in blokjes van een 1/2 x een 1/2 cm (brunoise). Meng met de rozijnen, kaneel, 3 el suiker en spijs in een kom. 2. Leg het bladerdeeg op een met bakpapier beklede bakplaat. Verdeel de vulling over de helft van de plakjes, maar houd de randen vrij. Bestrijk de randen met de helft van het ei. Vouw het bladerdeeg diagonaal over de vulling dicht en druk met de tanden van een vork de randen aan. 3. Bestrijk de flappen met de rest van het ei en bestrooi met de rest van de suiker. Bak in ca. 25 min. in het midden van de oven goudbruin en gaar.
  zondag 8 september 2013 @ 12:35:01 #3
313458 Zonnetje1981
always look on the bright side
pi_130943454
Gisteravond een mini appeltaartje gemaakt (10 cm.)

  zondag 8 september 2013 @ 13:25:40 #4
7554 Spuuglokje
Domestic Goddess
pi_130945294
Lekker Zonnetje!

Ik kwam een heerlijk recept voor frambozencupcakejes tegen (van Katie Quinn Davies) en had gisteren zin om ze te maken. Ik had geen amandelmeel, en toen ik naar het turkse winkeltje ging om te kijken of ze dat daar hadden, kreeg ik zomaar gratis amandelen mee. Hij zei dat ik de amandelen een tijd in warm water moest laten staan, zodat het velletje er zo afgehaald kon worden, en dat ik de amandelen dan kon fijnhakken met een staafmixer/keukenmachine. En dat werkte! :D Ze waren héérlijk!

Zo zag het er uit voor ze in de oven gingen (achteraf had ik ze wel iets voller kunnen doen):



Even laten afkoelen op een rooster:



Mmmm... het lekkerst als ze nog warm zijn!

pi_130946092
Zondag bakdag!



Turkse koekjes, variatie op een recept dat ik een tijdje geleden op allerlei blogs tegenkwam die zich dan weer baseerden op een recept uit dit boekje.

Enfin, standaard zanddeeg maken, dan citroenmeringue (twee eiwitten, 125 gram poedersuiker, beetje cream of tartar, snuf zout en rasp van een hele cirtoen).
Deeg uitrollen tot rechthoek, meringue erover uitsmeren, dat dan samen oprollen (wat een gedoe was dat! }:| ), rol in plakken snijden en de koekjes dan een half uurtje bakken op 155 graden.

Opgegeten met wat gedroogde rozenblaadjes. :9

quote:
0s.gif Op zondag 8 september 2013 13:25 schreef Spuuglokje het volgende:
Ik had geen amandelmeel, en toen ik naar het turkse winkeltje ging om te kijken of ze dat daar hadden, kreeg ik zomaar gratis amandelen mee. Hij zei dat ik de amandelen een tijd in warm water moest laten staan, zodat het velletje er zo afgehaald kon worden, en dat ik de amandelen dan kon fijnhakken met een staafmixer/keukenmachine. En dat werkte! :D
Wat aardig! O+ En inderdaad, werkt goed. Doe ik ook vaak zat als mijn amandelmeel op is. Erg lekker altijd, baksels met amandelmeel. ^O^

quote:
0s.gif Op zondag 8 september 2013 12:35 schreef Zonnetje1981 het volgende:
Gisteravond een mini appeltaartje gemaakt (10 cm.)
Wel een heel klein taartje ja! Regulier appeltaartdeeg en -vulling, of nog iets bijzonders mee gedaan, afgezien van het originele deegdekseltje? :)
Let me see you stripped down to the bone
  zondag 8 september 2013 @ 13:48:12 #6
285244 EnemyRock
No scratch, no snatch.
pi_130946176
Nog een foto van de aangesneden ''cheesecake''



Hij was overigens verrukkelijk!
''Before you talk to the chief, you must party with the chief.''
pi_130946233
quote:
0s.gif Op zondag 8 september 2013 13:48 schreef EnemyRock het volgende:
Nog een foto van de aangesneden ''cheesecake''

[ afbeelding ]

Hij was overigens verrukkelijk!
Ziet er zeer fijn chocoladerig uit! :) Overigens: maple syrup zou ik eerder vervangen door golden syrup (potje bij de AH) en eventueel wat extra palm- of bruine suiker. Blijft het in elk geval nog steeds veganistisch en honing smaakt vaak nogal overheersend, vind ik.
Maar och, zo te lezen was -ie hoe dan ook lekker!
Let me see you stripped down to the bone
  zondag 8 september 2013 @ 13:52:59 #8
285244 EnemyRock
No scratch, no snatch.
pi_130946367
quote:
0s.gif Op zondag 8 september 2013 13:50 schreef minilot het volgende:

[..]

Ziet er zeer fijn chocoladerig uit! :) Overigens: maple syrup zou ik eerder vervangen door golden syrup (potje bij de AH) en eventueel wat extra palm- of bruine suiker. Blijft het in elk geval nog steeds veganistisch en honing smaakt vaak nogal overheersend, vind ik.
Maar och, zo te lezen was -ie hoe dan ook lekker!
Golden Syrup ken ik niet, en ja ik eet zelf helemaal niet veganistisch, glutenvrij of rauw, vond het gewoon een leuk recept om te volgen maar om er dan als laatste achter te komen dat het toch net niet veganistisch is was wel jammer.

Ik heb ook wel een stuk minder honing gebruikt want de textuur is wat dikker dan ahoornsiroop.
''Before you talk to the chief, you must party with the chief.''
  Moderator zondag 8 september 2013 @ 13:55:36 #9
55052 crew  djkoelkast
www.xms.nl
pi_130946467
quote:
0s.gif Op zondag 8 september 2013 13:52 schreef EnemyRock het volgende:

[..]

Golden Syrup ken ik niet, en ja ik eet zelf helemaal niet veganistisch, glutenvrij of rauw, vond het gewoon een leuk recept om te volgen maar om er dan als laatste achter te komen dat het toch net niet veganistisch is was wel jammer.

Ik heb ook wel een stuk minder honing gebruikt want de textuur is wat dikker dan ahoornsiroop.
Golden Syrup is een soort lichte stroop. Invertsuikerstroop. Krijg je als je suiker met zuur behandelt, het is nogal een rommeltje. Het is 25% zoeter dan suiker. Is iets vloeibaarder dan pure glucose die je in potjes kunt kopen.
Je kunt het heel goed vervangen voor rijststroop, gerstemoutstroop, maisstroop (reformwinkel), alleen is dat wel minder zoet.
Honing kan eventueel ook. Ahornsiroop is vele malen vloeibaarder dan golden syrup.
Luister naar XPLIZIT op www.xms.nl
Voor alles retro bezoek je het Retroforum - www.retroforum.nl
pi_130946514
quote:
0s.gif Op zondag 8 september 2013 13:55 schreef djkoelkast het volgende:

[..]

Golden Syrup is een soort lichte stroop. Invertsuikerstroop. Krijg je als je suiker met zuur behandelt, het is nogal een rommeltje. Het is 25% zoeter dan suiker en bevat veel fructose.
Je kunt het heel goed vervangen voor rijststroop, gerstemoutstroop, maisstroop (reformwinkel), alleen is dat wel minder zoet.
Maar behalve minder zoet qua smaak ook minder geschikt om maple syrup te vervangen vind ik, vandaar de suggestie :)
Inderdaad wel dikker (maar dat is honing ook), en op te lossen met wat extra vocht.
Let me see you stripped down to the bone
  Moderator zondag 8 september 2013 @ 14:18:02 #11
55052 crew  djkoelkast
www.xms.nl
pi_130947334
quote:
0s.gif Op zondag 8 september 2013 13:56 schreef minilot het volgende:

[..]

Maar behalve minder zoet qua smaak ook minder geschikt om maple syrup te vervangen vind ik, vandaar de suggestie :)
Inderdaad wel dikker (maar dat is honing ook), en op te lossen met wat extra vocht.
Ik heb de context niet gelezen moet ik bekennen, ik wist niet dat iemand ahornsiroop wilde vervangen, want dat moet je gewoon niet vervangen :P
Luister naar XPLIZIT op www.xms.nl
Voor alles retro bezoek je het Retroforum - www.retroforum.nl
pi_130947391
quote:
0s.gif Op zondag 8 september 2013 14:18 schreef djkoelkast het volgende:

[..]

Ik heb de context niet gelezen moet ik bekennen, ik wist niet dat iemand ahornsiroop wilde vervangen, want dat moet je gewoon niet vervangen :P
Helemaal mee eens, want ahornsiroop is niets minder dan godallemachtig lekker! :9 :Y
Let me see you stripped down to the bone
  Moderator zondag 8 september 2013 @ 14:24:34 #13
55052 crew  djkoelkast
www.xms.nl
pi_130947597
quote:
0s.gif Op zondag 8 september 2013 14:19 schreef minilot het volgende:

[..]

Helemaal mee eens, want ahornsiroop is niets minder dan godallemachtig lekker! :9 :Y
Maar evengoed beperken want er zit nog steeds een shitload aan fructose in ;)
Luister naar XPLIZIT op www.xms.nl
Voor alles retro bezoek je het Retroforum - www.retroforum.nl
pi_130947755
quote:
0s.gif Op zondag 8 september 2013 14:24 schreef djkoelkast het volgende:

[..]

Maar evengoed beperken want er zit nog steeds een shitload aan fructose in ;)
Tsja. Ik doe een half jaar met een pot fles, gebruik het héél af en toe in een toetje of een baksel en dan vind ik dat ik me daar absoluut niet druk over hoef te maken. :7
Let me see you stripped down to the bone
  Moderator zondag 8 september 2013 @ 14:30:57 #15
55052 crew  djkoelkast
www.xms.nl
pi_130947828
quote:
0s.gif Op zondag 8 september 2013 14:28 schreef minilot het volgende:

[..]

Tsja. Ik doe een half jaar met een pot, gebruik het héél af en toe in een toetje of een baksel en dan vind ik dat ik me daar absoluut niet druk over hoef te maken. :7
Er staat hier een flacon in de voorraadkast maar die is nog dicht. Gekregen van iemand uit Canada.
Luister naar XPLIZIT op www.xms.nl
Voor alles retro bezoek je het Retroforum - www.retroforum.nl
  zondag 8 september 2013 @ 17:20:28 #16
313458 Zonnetje1981
always look on the bright side
pi_130953626
quote:
0s.gif Op zondag 8 september 2013 13:46 schreef minilot het volgende:
Wel een heel klein taartje ja! Regulier appeltaartdeeg en -vulling, of nog iets bijzonders mee gedaan, afgezien van het originele deegdekseltje?
Nee, niets bijzonders. Harde wenerdeeg gemaakt, genoeg voor nog een taartje die ik zo ga maken :D
Dekseltje zo gemaakt omdat de slierten braken. Deeg was te zacht geworden en geen geduld om eerst in de koeling te leggen. Deksel zo geleerd in mijn periode bij La Place
  zondag 8 september 2013 @ 17:21:22 #17
313458 Zonnetje1981
always look on the bright side
pi_130953665
quote:
0s.gif Op zondag 8 september 2013 13:25 schreef Spuuglokje het volgende:
Lekker Zonnetje!

Ik kwam een heerlijk recept voor frambozencupcakejes tegen (van Katie Quinn Davies) en had gisteren zin om ze te maken. Ik had geen amandelmeel, en toen ik naar het turkse winkeltje ging om te kijken of ze dat daar hadden, kreeg ik zomaar gratis amandelen mee. Hij zei dat ik de amandelen een tijd in warm water moest laten staan, zodat het velletje er zo afgehaald kon worden, en dat ik de amandelen dan kon fijnhakken met een staafmixer/keukenmachine. En dat werkte! :D Ze waren héérlijk!

Zo zag het er uit voor ze in de oven gingen (achteraf had ik ze wel iets voller kunnen doen):

[ afbeelding ]

Even laten afkoelen op een rooster:

[ afbeelding ]

Mmmm... het lekkerst als ze nog warm zijn!

[ afbeelding ]
Prachtig! Deze ga ik volgende week maken!
pi_130986131
Mijn dochter wordt vandaag 4, en dat werd gisteren gevierd, dus ik mocht fijn bakken zaterdag en zondag.

Op haar verzoek: appeltaart:


Cheesecake met aardbeien:


En de 'kindertaart':
pi_130993275
Wauw wat een coole kindertaart!! wat voor taart is dat precies van binnne??

en kan iemand me vertellen wat betekent een spiraalbeweging door het beslag? wat voor beweging is dat
pi_130993601
quote:
0s.gif Op maandag 9 september 2013 18:26 schreef casper019 het volgende:
Wauw wat een coole kindertaart!! wat voor taart is dat precies van binnne??

en kan iemand me vertellen wat betekent een spiraalbeweging door het beslag? wat voor beweging is dat
Van buiten naar binnen roeren in rondjes, lijkt me. :)
I asked God for a bike, but I know God doesn't work that way.
So I stole a bike and asked for forgiveness.
pi_130995396
quote:
0s.gif Op maandag 9 september 2013 18:26 schreef casper019 het volgende:
Wauw wat een coole kindertaart!! wat voor taart is dat precies van binnne??

en kan iemand me vertellen wat betekent een spiraalbeweging door het beslag? wat voor beweging is dat
Ik heb nu het recept van een karnemelkse verjaardagstaart van Nigella Lawson (Hoe word ik een goddelijke huisvrouw) gebruikt, maar het kan volgens mij met elke cake. Gebakken in een vierkante vorm, die in stukken gesneden zodat ik er een 4 van kon maken, bestreken met chocoladepasta en toen m&m's erop geplakt.
pi_130995440
quote:
0s.gif Op maandag 9 september 2013 14:41 schreef Bleie het volgende:
Mijn dochter wordt vandaag 4, en dat werd gisteren gevierd, dus ik mocht fijn bakken zaterdag en zondag.

Op haar verzoek: appeltaart:
[ link | afbeelding ]

Cheesecake met aardbeien:
[ link | afbeelding ]

En de 'kindertaart':
[ link | afbeelding ]
Gefeliciteerd!

Ziet er mooi uit
en nu heb ik zin in chocoladetaart met m&m's met slagroom :@
  † In Memoriam † maandag 9 september 2013 @ 20:01:45 #23
77924 Skaai
I am beyond coffee.
pi_130997525
Lyle's Golden Syrup oh zo lekker! Mijn ouders namen het altijd mee uit Engeland voor me :9~

Ik ga me morgen weer wagen aan een Franse fruittaart, nu met frambozen ipv de bramen vorige week.
Fat bikers bounce better.
I'm not confused brother! I just took picture of my face, is defo not my confused face!
pi_131004110
quote:
0s.gif Op maandag 9 september 2013 14:41 schreef Bleie het volgende:
En de 'kindertaart':
[ link | afbeelding ]
Tof! Doe mij ook maar zo'n taart voor mijn verjaardag!
Love, it will not betray, dismay or enslave you
It will set you free
pi_131042816
ik heb nu een paar x een tulband proberen te bakken ,maar elke x word de tulband een beetje drogerig...
vind dat niet echt super lekker, hoort dat zo bij tulband cake dat ie wat drogerig is? Of doe ik miss wat fout in mn recept
  Licht Ontvlambaar woensdag 11 september 2013 @ 19:53:20 #26
7020 Sjeen
...gevaarlijke vrouw...
pi_131069981
Havermoutkoekjes :D

You can't start a fire without a spark...
♥ Isa ♥ | In vuur en vlam
A dirty mind is a joy forever!
  donderdag 12 september 2013 @ 21:45:08 #27
159615 PureEvil
Everybody Lies.
pi_131109572
Nutella cakejes! :Y)

pi_131114040
quote:
0s.gif Op maandag 9 september 2013 14:41 schreef Bleie het volgende:
Mijn dochter wordt vandaag 4, en dat werd gisteren gevierd, dus ik mocht fijn bakken zaterdag en zondag.

Op haar verzoek: appeltaart:
[ link | afbeelding ]

Cheesecake met aardbeien:
[ link | afbeelding ]

En de 'kindertaart':
[ link | afbeelding ]
Die 4-taart is leuk!!!

Domme vraag misschien, maar is die taart uit 1 stuk of grote blokken aan elkaar geplakt met glazuur of zo? Of heb je een taartvorm in een 4?
Mijn leven begon voor de 2de keer toen ik Djeez ontmoette en werd compleet op 26 april 2013 met de geboorte van onze zoon.
  † In Memoriam † donderdag 12 september 2013 @ 23:53:11 #29
37843 lady-wrb
kortaf
pi_131115250
quote:
0s.gif Op donderdag 12 september 2013 23:21 schreef -mandy- het volgende:

[..]

Die 4-taart is leuk!!!

Domme vraag misschien, maar is die taart uit 1 stuk of grote blokken aan elkaar geplakt met glazuur of zo? Of heb je een taartvorm in een 4?
die bestaan wel
http://www.kokentafelen.n(...)lang=NL#.UjI3pD-xmKw

of kijk even in post 21
  † In Memoriam † donderdag 12 september 2013 @ 23:54:24 #30
37843 lady-wrb
kortaf
pi_131115309


[ Bericht 100% gewijzigd door lady-wrb op 12-09-2013 23:55:01 (jezelf quoten is zo 2012) ]
  vrijdag 13 september 2013 @ 00:23:48 #31
306949 dude1986
Always bored...
pi_131116298
quote:
0s.gif Op zondag 8 september 2013 13:48 schreef EnemyRock het volgende:
Nog een foto van de aangesneden ''cheesecake''

[ afbeelding ]

Hij was overigens verrukkelijk!
ziet er goed uit!
Heb je recept?
pi_131171154
ik heb lammepootcake gebakken :p

Speculaas cake ala AH recept! (15min kloppen met de mixer!)

  † In Memoriam † zaterdag 14 september 2013 @ 19:20:30 #33
77924 Skaai
I am beyond coffee.
pi_131171679
15 minuten ? Wow ik ben blij dat ik een keukenmachine heb voor dat werk :P
Fat bikers bounce better.
I'm not confused brother! I just took picture of my face, is defo not my confused face!
pi_131171728
Ikdoe dt echt nooit, hehe, veel te lam voor. Gaat altijd goed btw
'Met een banaan door het water, later'
Franky boy | fanmail, hatemail, lovemail, sexmail | Tom
  zaterdag 14 september 2013 @ 19:23:14 #35
386633 Adnap
I love Life !
pi_131171781
Vandaag een gluten vrije boterkoek gemaakt: 250 gr roomboter, 125 gr amandelmeel, 125 gr rijstmeel, 1 ei en 250 gr witte basterdsuiker.
Beetje citroenrasp voor de smaak.

Hij rook zalig en smaakt nog beter, dus deze blijft in het assortiment !

foto heb ik niet, sorry
I live life, i love life
Op Youtube dagelijks vlogs en kookvideo's bij Vraag 't Suus
  Moderator zaterdag 14 september 2013 @ 20:09:46 #36
55052 crew  djkoelkast
www.xms.nl
pi_131173682
In het feuilleton "wat kun je allemaal met spelt maken": Speltsoesjes met kaneelslagroom

Luister naar XPLIZIT op www.xms.nl
Voor alles retro bezoek je het Retroforum - www.retroforum.nl
pi_131174047
Ik heb de Dudok appeltaart gemaakt.
Ik heb er extra een laagje spijs ingedaan.



[/img]http://www.flickr.com/photos/100287865@N06/9740947455/[/img]
pi_131177775
Bleie nog gefeliciteerd met je dochter!

Wat komen er hier weer lekkere cupcakes, cakes, koekjes en soesjes langs.
Carpe Diem- Pluk de Dag
Life is unfair and then you die
Wat U niet wil dat u geschiedt doe dat ook een ander niet
pi_131178103
quote:
1s.gif Op zaterdag 14 september 2013 20:17 schreef shomila het volgende:
Ik heb de Dudok appeltaart gemaakt.
Ik heb er extra een laagje spijs ingedaan.



[/img]http://www.flickr.com/photos/100287865@N06/9740947455/[/img]
jij houdt ook niet van rozijnen? :P ziet er goed uit!
pi_131181272
quote:
1s.gif Op zaterdag 14 september 2013 20:17 schreef shomila het volgende:
Ik heb de Dudok appeltaart gemaakt.
Ik heb er extra een laagje spijs ingedaan.



[/img]http://www.flickr.com/photos/100287865@N06/9740947455/[/img]
Ziet er goed uit. Ik wil ook appeltaart met spijs maar mijn man houdt er niet van.
Carpe Diem- Pluk de Dag
Life is unfair and then you die
Wat U niet wil dat u geschiedt doe dat ook een ander niet
  † In Memoriam † zaterdag 14 september 2013 @ 23:14:19 #41
37843 lady-wrb
kortaf
pi_131181911
quote:
0s.gif Op zaterdag 14 september 2013 19:23 schreef Adnap het volgende:
Vandaag een gluten vrije boterkoek gemaakt: 250 gr roomboter, 125 gr amandelmeel, 125 gr rijstmeel, 1 ei en 250 gr witte basterdsuiker.
Beetje citroenrasp voor de smaak.

Hij rook zalig en smaakt nog beter, dus deze blijft in het assortiment !

foto heb ik niet, sorry
even maken >:)
handig voor de beeldvorming.
proef je de amandel? en rijstmeel is dat nutrix ofzo?
  zondag 15 september 2013 @ 07:01:20 #42
386633 Adnap
I love Life !
pi_131188708
quote:
0s.gif Op zaterdag 14 september 2013 23:14 schreef lady-wrb het volgende:

[..]

even maken >:) zit hier in 10 minuten in de oven : boter smelten, rest in beslagkom behalve het ei, al mixend boter erbij, dan ei nog 4-5 minuten mixen en boem in vorm storten
handig voor de beeldvorming.
proef je de amandel? en rijstmeel is dat nutrix ofzo?
Je proeft de amandel, rijsymeel haal ik bij de natuurwinkel, kan oookmet ander glutenvrij merl of helemaal met amandelmeel.dat is ddenkik nog lekkerder. Wel meer eidan gewoon, dus 1 heel ei en 1 eigeel. Hij is wel kruimeliger dan de gewone maar gezien het feit dat iedereen voor ronde 2 ging....op dus

[ Bericht 8% gewijzigd door Adnap op 15-09-2013 08:05:04 ]
I live life, i love life
Op Youtube dagelijks vlogs en kookvideo's bij Vraag 't Suus
pi_131189054
quote:
1s.gif Op zaterdag 14 september 2013 21:45 schreef Dragonberry het volgende:

[..]

jij houdt ook niet van rozijnen? :P ziet er goed uit!
Er zit 1 kopje rozijnen in, ze houden er hier niet zo van.
  Redactie Frontpage zondag 15 september 2013 @ 16:40:59 #44
83660 crew  Etcetera
*pffrrrwwwt*
pi_131200924
Ik heb meringues gemaakt vandaag, en die zijn best wel aardig gelukt ^O^ Alleen wat ik niet snap: ze hebben een donkerdere kleur dan ik zou verwachten.

Ik heb eiwitten en fijne kristalsuiker gebruikt, als ik de volgende keer poedersuiker gebruik, worden ze dan 'echt' wit :?
It's not just sex, it's love
It's two people connecting
With four other people
And aliens
pi_131202153
quote:
0s.gif Op zondag 8 september 2013 13:25 schreef Spuuglokje het volgende:
Lekker Zonnetje!

Ik kwam een heerlijk recept voor frambozencupcakejes tegen (van Katie Quinn Davies) en had gisteren zin om ze te maken. Ik had geen amandelmeel, en toen ik naar het turkse winkeltje ging om te kijken of ze dat daar hadden, kreeg ik zomaar gratis amandelen mee. Hij zei dat ik de amandelen een tijd in warm water moest laten staan, zodat het velletje er zo afgehaald kon worden, en dat ik de amandelen dan kon fijnhakken met een staafmixer/keukenmachine. En dat werkte! :D Ze waren héérlijk!

Zo zag het er uit voor ze in de oven gingen (achteraf had ik ze wel iets voller kunnen doen):

[ afbeelding ]

Even laten afkoelen op een rooster:

[ afbeelding ]

Mmmm... het lekkerst als ze nog warm zijn!

[ afbeelding ]
Amandelmeel kan je kopen bij de biologische winkel, maar ook (goedkoper) bij de toko. Tenminste wel bij mijn toko ;).

quote:
0s.gif Op zondag 15 september 2013 07:01 schreef Adnap het volgende:

[..]

Je proeft de amandel, rijsymeel haal ik bij de natuurwinkel, kan oookmet ander glutenvrij merl of helemaal met amandelmeel.dat is ddenkik nog lekkerder. Wel meer eidan gewoon, dus 1 heel ei en 1 eigeel. Hij is wel kruimeliger dan de gewone maar gezien het feit dat iedereen voor ronde 2 ging....op dus
Hoe meer amandelmeel, hoe kruimeliger, dus met helemaal amandelmeel wordt dat vermoedelijk wel erg kruimelig. Ik zou er kastanjemeel bij doen in plaats van rijstemeel (is lekkerder, vind ik).
Wel een goede suggestie, ga ik eens maken!
ik moet verrassend weinig
Es ist heute schlecht und wird nun täglich schlechter werden, – bis das Schlimmste kommt
  Moderator zondag 15 september 2013 @ 17:27:25 #46
55052 crew  djkoelkast
www.xms.nl
pi_131202517
Euhm boterkoek hoort geen ei in en moet je niet mixen :N
Noem het dan botertaart ofzo, het is geen boterkoek zo.
Luister naar XPLIZIT op www.xms.nl
Voor alles retro bezoek je het Retroforum - www.retroforum.nl
  Moderator / KerstCrewQuizWinner zondag 15 september 2013 @ 17:27:37 #47
39237 crew  H_T
2733
pi_131202524
quote:
0s.gif Op zondag 15 september 2013 16:40 schreef Etcetera het volgende:
Ik heb meringues gemaakt vandaag, en die zijn best wel aardig gelukt ^O^ Alleen wat ik niet snap: ze hebben een donkerdere kleur dan ik zou verwachten.

Ik heb eiwitten en fijne kristalsuiker gebruikt, als ik de volgende keer poedersuiker gebruik, worden ze dan 'echt' wit :?
Ik maak mijn meringues ook meestal met kristalsuiker, en over het algemeen worden ze niet sneeuwwit. Vind ik zelf eigenlijk wel lekker, een beetje kleur :)
Ik ben de kleur MAGENTA
Je bent openminded, tenzij iets niet in je straatje past. Je houdt van discussiëren, maar hebt natuurlijk altijd gelijk. Als echte dierenliefhebber voer je graag kleine eendjes aan grote honden.
  Redactie Frontpage zondag 15 september 2013 @ 17:38:31 #48
83660 crew  Etcetera
*pffrrrwwwt*
pi_131202904
quote:
0s.gif Op zondag 15 september 2013 17:27 schreef Hawaii_Tim het volgende:

[..]

Ik maak mijn meringues ook meestal met kristalsuiker, en over het algemeen worden ze niet sneeuwwit. Vind ik zelf eigenlijk wel lekker, een beetje kleur :)
Die van mij smaken ook iets anders dan ik had verwacht, dat vind ik zo raar :P misschien dat de suiker wat gecarameliseerd is ofzo.
It's not just sex, it's love
It's two people connecting
With four other people
And aliens
  zondag 15 september 2013 @ 17:40:32 #49
313458 Zonnetje1981
always look on the bright side
pi_131202969
Appelcake taartjes gemaakt:

pi_131203083
quote:
0s.gif Op zondag 15 september 2013 17:38 schreef Etcetera het volgende:

[..]

Die van mij smaken ook iets anders dan ik had verwacht, dat vind ik zo raar :P misschien dat de suiker wat gecarameliseerd is ofzo.
Misschien helpt een stuk aluminiumfolie of een bakblech erboven als een soort dakje, zodat ze niet zo bruin worden?
Carpe Diem- Pluk de Dag
Life is unfair and then you die
Wat U niet wil dat u geschiedt doe dat ook een ander niet
abonnement Unibet Coolblue
Forum Opties
Forumhop:
Hop naar:
(afkorting, bv 'KLB')